abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_153197094
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat is wat anders, die gebruik je voor het koken, de eitjetik maak na het koken een ringvormige snede in de schaal waar je makkelijk het ei kan onthoofden.
Ooh! Dat heb ik dan nog nooit gezien.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 2 juni 2015 @ 20:21:07 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153197457
Koek, zoiets bijvoorbeeld:



Eitje leegmaken, schoonmaken.
Dooier apart op 62C garen. Terug in dop. (of je gaart 'm daarin, weet ik niet precies, in ieder geval zonder eiwit) dan nog wat schuim, mousse of saus erbij en hoppa, serveren.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 20:22:29 #203
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153197511
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 20:11 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ooh! Dat heb ik dan nog nooit gezien.
Zwetheul eitje. Wat ze daar te pas en te onpas serveerden :')
Lekker hoor (kokos met mango etc, dessert in vorm van gekookt eitje met 'zout' opdienen), alleen na 3 x wel beetje erg lame en niet meer heel speciaal :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153273528
Deze aangeschaft:
http://www.consumentenbond.nl/keukenmachine/soupmaker-hr2200/

Lijkt me erg handig. Heb geen blender maar een staafmixer dus kan hem ook nog voor smoothies gebruiken.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 5 juni 2015 @ 14:31:19 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153273663
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2015 14:25 schreef ThePlaneteer het volgende:
Deze aangeschaft:
http://www.consumentenbond.nl/keukenmachine/soupmaker-hr2200/

Lijkt me erg handig. Heb geen blender maar een staafmixer dus kan hem ook nog voor smoothies gebruiken.
[ afbeelding ]
Zou een staafmixer hebben gekocht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153273704
Staafmixer heb ik al ;)
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_153578359
Ik kreeg zondag deze ijsmachine:

  dinsdag 16 juni 2015 @ 12:49:27 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153579897
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 12:00 schreef Atifa het volgende:
Ik kreeg zondag deze ijsmachine:

[ afbeelding ]
Lekker zelfgemaakt ijs is fijn!
Heb je een goede vriezer?
Minstens 24 maar liever 48 uur bij min 20 in de vriezer en doe hem niet te vol, zorg dat je ijsmix goed gekoeld is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153581008
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 21:27 schreef RobinOok het volgende:
Oh, mijn eiersnijer gebruik ik heel vaak!
Vooral voor "brunoise" van gekookt ei. :-)

[ link | afbeelding ]
Brunoise van ei

Twee keer in de lengte, dan 1 keer in de breedte. Werkt perfect! *O*

[ link | afbeelding ]
Blokjes ei
Handig. Ik gebruik mijn eier-snijder voornamelijk om champignons mee te snijden. Werkt ook prima.
"Pools are perfect for holding water"
pi_153583058
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker zelfgemaakt ijs is fijn!
Heb je een goede vriezer?
Minstens 24 maar liever 48 uur bij min 20 in de vriezer en doe hem niet te vol, zorg dat je ijsmix goed gekoeld is.
Geen enorme vriezer, maar voldoet prima Er staat nu een mengsel voor aardbeienijs af te koelen.
pi_153583418


Heerlijk apparaat.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 15:00:03 #212
202348 Susi
Temple of Love
pi_153583504
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 14:57 schreef Aurelius het volgende:
[ afbeelding ]

Heerlijk apparaat.
Daar kan alles in toch?
pi_153590118
Magimix ^O^
  donderdag 18 juni 2015 @ 11:20:16 #214
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_153634487
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 00:46 schreef Sorella het volgende:
Kan je er ook komkommer julienne mee snijden robin/minilot ?

Mooie pan en handig ook zo,n deksel pan.
Is het volledig gietijzer ?.
Deze heb ik laatst gekocht: http://www.dille-kamille.(...)rasp-roestvrij-staal

Werkt perfect en het duurt enkele seconden voordat je een komkommer julienne gesneden hebt - of wortel of wat anders.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 18 juni 2015 @ 15:32:07 #215
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_153641418
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 18 juni 2015 @ 15:36:26 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153641509
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153672617
Benriner Japanese Mandoline Slicer! Wow, wat een perfect ding om groente te snijden zeg!

pi_153672892
quote:
5s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 15:00 schreef Susi het volgende:

[..]

Daar kan alles in toch?
Tot nu toe wel. Zelfs de plastic spatel toen ik die per ongeluk verkeerd erin deed. :')

  vrijdag 19 juni 2015 @ 20:53:11 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153676878
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 18:27 schreef Aurelius het volgende:
Benriner Japanese Mandoline Slicer! Wow, wat een perfect ding om groente te snijden zeg!

[ afbeelding ]
Snijden idd erg goed en niet alleen groenten. Vingertopjes ook als je niet oppast
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153679184
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 18:38 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Tot nu toe wel. Zelfs de plastic spatel toen ik die per ongeluk verkeerd erin deed. :')

[ afbeelding ]
terwijl die spatel zo gemaakt is dat hij nooit het mes kan raken zolang je maar de rubber deksel gebruikt :P
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_153704358
Ik vraag me af wat borisz gekocht heeft ?
pi_153704410
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 23:04 schreef Sorella het volgende:
Ik vraag me af wat borisz gekocht heeft ?
Volgens mij heet dat een spiraalsnijder.
pi_153931242
.
Gekregen voor mijn verjaardag een kitchen aid pasta roller set voor lasagna, spaghetti en tagliatelli
De lasagna staat nu in de oven :)
pi_153952501
Ik heb een vraag en dit leek me wel een goed topic. Ik wil voor mijn vriend een goed koksmes kopen.
Ik ben aan het kijken naar een Wüsthof 20cm koksmes. De reviews over de Classic zijn lovend, maar ik vraag me af of voor een amateurkok een mes uit de Gourmet-lijn ook voldoet. Heeft de Classic meerwaarde als je puur en alleen voor de lol kookt?
  maandag 6 juli 2015 @ 18:23:21 #225
445573 sally-spectra
B*tch please
pi_154120224
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 13:57 schreef noadonna_ het volgende:
Ik heb een vraag en dit leek me wel een goed topic. Ik wil voor mijn vriend een goed koksmes kopen.
Ik ben aan het kijken naar een Wüsthof 20cm koksmes. De reviews over de Classic zijn lovend, maar ik vraag me af of voor een amateurkok een mes uit de Gourmet-lijn ook voldoet. Heeft de Classic meerwaarde als je puur en alleen voor de lol kookt?
Zijn wel goede messen ja,
Gebruik zelf van Wusthof zelf de Grand Prix en IKON series.
Je vriend zal er zeker plezier van hebben. :)
  maandag 6 juli 2015 @ 18:24:09 #226
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154120245
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2015 18:23 schreef sally-spectra het volgende:

[..]

Zijn wel goede messen ja,
Gebruik zelf van Wusthof zelf de Grand Prix en IKON series.
Je vriend zal er zeker plezier van hebben. :)
Jouw username O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 7 juli 2015 @ 00:39:27 #227
445573 sally-spectra
B*tch please
pi_154132151
[..]

Jouw username O+
[/quote]


Thx :*
Het was ook zo'n markant persoon.
pi_154773173
Nieuwe glasplaat voor in de koelkast nadat ik er per ongeluk een wijnfles op heb laten vallen. :(
pi_154784670
Precisie weegschaal. kan 0.01 tot 500 gram. Is wel merkloos dus ik hoop dat ie goed is, maar mijn oude weegschaal is een Soenhle en die staat altijd de hele tijd op en neer te knipperen met gewichten dus daar heb je ook geen reet aan.

  zondag 2 augustus 2015 @ 17:40:59 #230
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_154845219
Hoe heet zo'n roller het Nederlands? Kom onder de Engelse naam 'lattice roller' niet veel tegen op Nederlandse sites...

...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  zondag 2 augustus 2015 @ 17:44:08 #231
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_154845305
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 17:40 schreef InTrePidIvity het volgende:
Hoe heet zo'n roller het Nederlands? Kom onder de Engelse naam 'lattice roller' niet veel tegen op Nederlandse sites...

[ afbeelding ]
Rasterroller :)
  zondag 2 augustus 2015 @ 17:45:02 #232
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154845332
Een rastersnijder of rasterroller :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 2 augustus 2015 @ 18:50:41 #233
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_154847033
quote:
1s.gif Op zondag 2 augustus 2015 17:44 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Rasterroller :)
quote:
1s.gif Op zondag 2 augustus 2015 17:45 schreef Molo het volgende:
Een rastersnijder of rasterroller :)
^O^ _O_

Bedankt, die zoek ik ja :)

-edit-
Deegnetsnijder zie ik nu ook nog voorbijkomen.
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
pi_154847416
Ik ben erg blij met mijn drugsdealer weegschaaltje. Weegt nauwkeurig en consistent. Zal wellicht af en toe 1/100ste gram afwijken maar dat vind ik geen probleem. Er zit zelfs een waterpas op. Dit ding is echt beter dan alle dure merken bij elkaar want het heeft een waterpas, weegt tot een gewicht van 500 gram op 0,01 gram nauwkeurig (meestal gaan dit soort weeg schalen maar tot 100, 200 of 300gram) en is zelfde formaat als gewone weegschaal waardoor je gewoon grotere dingen erop kan zetten zoals een maatbeker met vloeistof (de meeste precisie weegschalen zijn veel kleiner). Er zit zelfs en calibratie stand op, alleen moet ik dan wel calibratie gewichtjes los erbij kopen.

Ik heb al wat testen gedaan met verschilende dingen, gewoon 5 keer erop gezet en 5 keer op 1/100ste nauwkeurig geeft ie hetzelfde gewicht aan.
pi_154849311
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 13:57 schreef noadonna_ het volgende:
Ik heb een vraag en dit leek me wel een goed topic. Ik wil voor mijn vriend een goed koksmes kopen.
Ik ben aan het kijken naar een Wüsthof 20cm koksmes. De reviews over de Classic zijn lovend, maar ik vraag me af of voor een amateurkok een mes uit de Gourmet-lijn ook voldoet. Heeft de Classic meerwaarde als je puur en alleen voor de lol kookt?
Ik ben verder geen kok of zo maar hobby kok, maar koop een Chinees koksmes. Kost geen drol en werkt geweldig. Bij de meeste tokos verkopen ze het wel tussen de 10 en 20euro, meeste kookwinkels zouden er ook wel een moeten hebben. Een C.hinees koksmes is wat anders dan een slagers hakmes overigens maar ziet er hetzelfde uit maar het is beslist iets anders.

De reden waarom ik dit adviseer is omdat dit soort messen gewoon super lekker in de hand liggen en je kan er alles mee. Er zijn ook messen merken zoals Johnny Boer of japanse merken met Damascus staal wat uiteraard van superieure kwaliteit is. Maar als hobby kok kan je gewoon een bij de toko halen omdat je het niet zo intensief gebruikt.

Kijk anders hier hoe Martin Yan in 18 seconden een hele kip in stukjers snijd.

of kijk deze voor paprika in zeer fijne stukjes.


Ja het is allemaal mogelijk met een chinees mes van 15 euro (de mijne was 15 euro bij de (dure)kookwinkel). Afen toe even slijpen dat is het enigewat je hoeft te doen (maar dat moet met elk mes, zelfs die van 300 euro).

Ik heb zelf lang in China gewond, iedereen heeft zo een mes daar, zal wel niet zijn omdat het niet werkt...
pi_154850796
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 20:03 schreef _Newman_ het volgende:

[..]

Er zijn ook messen merken zoals Johnny Boer of japanse merken met Damascus staal wat uiteraard van superieure kwaliteit is.
Jonnie Boer
Damaststaal

En verder: die tokomessen zijn best fijn maar mijn ervaring is dat het staal erg zacht is, waardoor ze snel bot worden (maar ook makkelijk zijn te slijpen).
pi_154852731
Dat mes wat ik nu heb gebruik ik al 8 maanden zonder dat ik hem hoef te slijpen. Meestal slijp ik messen met zo een trekslijpertje dat je het mes erdoorheen trekt, maar tot nu toe nog niet nodig gehad voor dit mes. Maar je kan het ook twee of 3 keer per jaar bij de slijpservice van de kookwinkel langsbrengen als je een mes koopt.

Als ze het slijpen is een mes van 10 euro even scherp als een mes van 1000 euro alleen zal het mes met het betere staal langer scherp blijven,

Vorige soortgelijke chinese messen die ik had waren al binnen 3 maanden bot maar deze is echt nog goed na 8 maanden die ik nu heb en echt serieus maar 15 euro.
Maar het kan ook te maken hebben dat ik tegenwoordig houten snijplanken gebruik en geen plastic snijplank dat het daarom langer mee gaat.

Maar ik vind dit chinese koksmes gewoon een zeer prettig mes dus ik snap zelf werkelijk niet waarom niet meer mensen een dergerlijk mes gebruiken. Ik ben zelf maar een amateur maar ik denk echt dat de chinese culinaire kennis en vaardigheden echt heel serieus onderschat worden in de westerse wereld. Het Chinese Koksmes ligt ook gewoon superlekker in de hand je kan er dingen mee pletten en ingredienten mee opscheppen om naar de wok te transporteren. Ik vind het gewoon ideaal.

Kijk anders op youtube naar chinese chefs, Godon Ramsay of andere sterren chefs zijn echt de kleuterschool wat je ziet bij de Chinese pros. als je kijkt wat je met een "chinese cleaver" kunnen.
pi_154852906
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 13:57 schreef noadonna_ het volgende:
Ik heb een vraag en dit leek me wel een goed topic. Ik wil voor mijn vriend een goed koksmes kopen.
Ik ben aan het kijken naar een Wüsthof 20cm koksmes. De reviews over de Classic zijn lovend, maar ik vraag me af of voor een amateurkok een mes uit de Gourmet-lijn ook voldoet. Heeft de Classic meerwaarde als je puur en alleen voor de lol kookt?
Beetje laat natuurlijk, maar de Victorinox Fibrox 8-Inch Chef's knife komt uit ladingen testen als beste naar voren. Ook een zeer betaalbaar mes van ergens begin 30 eur.

http://www.victorinoxstore.nl/victorinox-koksmes-fibrox-20cm/
  zondag 2 augustus 2015 @ 22:06:14 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154853016
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 22:01 schreef Rorsach het volgende:

[..]

Beetje laat natuurlijk, maar de Victorinox Fibrox 8-Inch Chef's knife komt uit ladingen testen als beste naar voren. Ook een zeer betaalbaar mes van ergens begin 30 eur.

http://www.victorinoxstore.nl/victorinox-koksmes-fibrox-20cm/
Victorinox maak goede messen, in de keuken niet zo bekend of geliefd maar in slachterijen en slagerijen is men er gek op, vooral de handvatten die zeer goed antislip zijn maken ze dit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154853443
Stuur eens een link van zo'n Chinees koksmes aub.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_154853546
Ja is goed ik stuur wel zo een chinees mes, stuur even persoonlijk bericht dan. Koop ik hem maandag heb je hem dinsdag in huis,. Dezelfde als ik heb.
pi_154854233
quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 12:25 schreef raulbouli het volgende:
Niet mijn foto maar;

[ afbeelding ]

Geweldige pan.
Zo, zo *O* een DeBuyer. Echt vet geweldige pannen heb je je hele leven plezier van.
Ze lijken best duur maar stel je betaald 40 of 50 euro en gaat levenslang mee en een teflon pan is 30 euro en die kan je na een jaar wegpleuren dan zijn die De Buyers zo slecht nog niet....
pi_154854603
Oeh ga ik volgen.

Ik ben toe aan nieuw bestek en deze keer wil ik knalkleurtjes.

Het bestek dat ik nu heb is bijna 13 jaar oud.
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_154854863
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 22:20 schreef ThePlaneteer het volgende:
Stuur eens een link van zo'n Chinees koksmes aub.
Ja de winkel waar ik hem heb gekocht is Woerdman in Alphen aan den Rijn.
www.woerdmankookgoedkoop.nl

Geen idee of je online kan kopen. Ik kan hem voor je halen en op sturen eventueel of je moet ze even bellen om te vragen of ze het sturen. Anders gewoon bij de toko langsgaan daar hebben ze meestal zulke messen of kunnen ze het voor je bestellen.

Als je echt als een fucking boss wil wokken dan kan je op amazon van Ching He Huang een mes kopen (maar die zijn niet in nederland te koop maar wel te verzenden naar Nederland). http://www.amazon.ca/Typh(...)inless/dp/B008O2QOZ6



[ Bericht 4% gewijzigd door _Newman_ op 02-08-2015 23:21:16 ]
pi_154858043
Haha nice, ik woon ook in Alphen. Ga binnenkort ff kijken.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_154904131
Compleet nieuw bestek. Vooral COMPLEET *O* *O* *O*
(de gemiddelde student heeft nog een uitgebreider en completer bestek dan dat wij hadden :') )



Niet op de foto: 2 serveerlepels en een saus/jus-lepel erbij.
Alles bij elkaar is het 51-delig met dank aan de verkoopster die een extra serveerlepel erbij deed toen ik haar het heel lief vroeg :@

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-08-2015 20:15:24 ]
pi_154906302
Mooie set mascara klodder
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:19:31 #248
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154906758
Ziet er mooi uit. Ligt het goed in de hand?
The love you take is equal to the love you make.
pi_154910933
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 00:40 schreef ThePlaneteer het volgende:
Haha nice, ik woon ook in Alphen. Ga binnenkort ff kijken.
Dan moet je wel bij Woerdman in de Julianastraat zijn ze (zitten tegenover de hoogvliet) niet in de aarhof.
pi_154913046
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 22:46 schreef _Newman_ het volgende:

[..]

Zo, zo *O* een DeBuyer. Echt vet geweldige pannen heb je je hele leven plezier van.
Ze lijken best duur maar stel je betaald 40 of 50 euro en gaat levenslang mee en een teflon pan is 30 euro en die kan je na een jaar wegpleuren dan zijn die De Buyers zo slecht nog niet....
Ik heb er ook een gekocht, maar ik heb maar wat gedaan met dat inbranden toen leek mn pan verneukt. Daarna die laag er weer afgehaald nu werkt hij perfect, door gewoon de pan te gebruiken krijgt hij vanzelf een zelfbeschermend laagje.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_154915528
Dat inbranden gewoon hetzelfde doen als met een wok. laagje olie op hoog vuur met keuken papierje inwrijven tot de pan zwart ziet (hoe zwarter hoe beter), Dit process moet je meestal een aantal maal herhalen.

Niet te veel olie gebruiken, gewoon genoeg dat de hele pan een flinter dun laagje olie heeft dus een halve eetlepel olie ofzo. Beter gewoon 4 keer herhalen met dunne laag olie dan is het wel goed hoor.
Als de pan zwart is dan is het goed. Maar hij wordt sowieso zwarter met elke keer dat je hem gebruikt. Als je een keer verneukt kan he hem altijd nog uitschuren en overnieuw inbranden.


.

[ Bericht 12% gewijzigd door _Newman_ op 05-08-2015 00:57:38 ]
pi_154915861
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 21:08 schreef Sorella het volgende:
Mooie set mascara klodder
Tnx! Ik weet ook wel dat dit niet echt een gadget is of superkeukenspul om mee te patsenmaar ik ben er echt zo erg blij mee. Vriend ook. Was het eerste bestek wat we zagen en we waren het er eigenlijk gelijk over eens: dit gaat het worden.

@Lienekien: is perfect bestek en ligt prima (zwaar) in de hand. Ook iets van hoogwaardig edelstaal oid.
pi_154925655
Als je echt een Chinese stijl hakmes wil hebben wat niet snel bot wordt dan zou ik deze doen!



http://www.japansemessen.(...)eaver-hakmes-260-mm/

Ik heb trouwens mijn nieuwste keukenspeeltje ook binnen:



Eindelijk eens een lekker RVS handvat, wat een verschil met Global zeg, ook zijn de putjes veel minder diep waardoor hij veel makkelijker schoon te houden is!
pi_154929577
Waar zijn die putjes eigenlijk voor ?
pi_154930845
Dat zijn Japanse koksmessen geen Chinees koksmes.
Heeft niks te maken met waar het gemaakt wordt maar de vorm van het mes.

Voor de hardheid van het staal moet je kijken of er een Rockwell cijfer is.
De rockwell indicator cijfers lopen van HRC55 (heel zacht staal) tot HR (heel hard staal).

Voordeel van zachtstaal is dat het minder snel breekt. Bij messen van hard staal kan het mes breken als je het laat vallen. De oplossing daarvoor is Damast staal. Bij Damaststaal moet je dan kijken hoeveel lagen er zijn. Hoe meer lagen hoe beter.

Een populair staal is tegenwoordig VG-10 staal. Dat is hard en betaalbaar en wordt gefrabriceerd in Japan. Ik geloof dat je bij de Ikea VG-10 koksmessen kan krijgen voor 50 euro ofzo.
Hardheid van VG10 staal zit ook rond de (rockwell rating) HRC 60-61.

Alles van rond de HRC 61 is wel een goed mes dat lang scherp blijft maar nog harder dat is flink wat duurder want dan hebben we het over damast stalen messen (Dat moet ook wel door de hardheid van het staal breekt het mes te snel).

[ Bericht 79% gewijzigd door _Newman_ op 05-08-2015 17:11:05 ]
  woensdag 5 augustus 2015 @ 18:07:19 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154932810
Behalve de hardheid van het staal speelt de taaiheid ook een belangrijke rol. Een hardstaal mes van koolstofstaal is veel gemakkelijker te slijpen en aan te zetten (en loeischerp te houden) dan een zachter maar meestal zeer taaie edelstaal, en hardstalen edelstalen messen zijn nauwelijks aan te zetten/zelf te slijpen. Ze blijven lang scherp maar zijn lastiger weer scherp te krijgen. Mijn voorkeur gaat dus uit naar koolstofstalen messen, cq damast messen met een koolstofstaal kern.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154950442
Ik heb een hard edelstaal mes en laat deze eens in het jaar/ om het jaar een keer slijpen. Werkt prima.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_154950498
zowel mijn blender als mijn staafmixer hebben het begeven dus nu wil ik nieuwe kopen.

ik heb wat apparatuur van kitchenaid staan maar ik weet niet of ik het tegenover mezelf kan verantwoorden om een blender van ¤250 te kopen. eerst even verder kijken dus. ik heb alleen geen idee wat goede merken zijn. iemand tips?
  donderdag 6 augustus 2015 @ 10:58:57 #259
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154950565
De blender zou ik niet doen, is m.i. te duur voor het apparaat en de mogelijkheden.
Maar ja, het oog wil ook wat enzo.
Ik heb 'm wel staan, want mooi en past in dezelfde lijn als rest van mijn kitchenaids :@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 6 augustus 2015 @ 11:15:08 #260
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154950901
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 10:56 schreef ecstasy het volgende:
zowel mijn blender als mijn staafmixer hebben het begeven dus nu wil ik nieuwe kopen.

ik heb wat apparatuur van kitchenaid staan maar ik weet niet of ik het tegenover mezelf kan verantwoorden om een blender van ¤250 te kopen. eerst even verder kijken dus. ik heb alleen geen idee wat goede merken zijn. iemand tips?
Ik heb een Philips blender van rond de tachtig euro, met glazen kan. Maar die gaat al heel wat jaren mee, dus als die nog te koop is, is het een oude lijn.
The love you take is equal to the love you make.
pi_154951031
quote:
1s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 10:58 schreef Molo het volgende:
De blender zou ik niet doen, is m.i. te duur voor het apparaat en de mogelijkheden.
Maar ja, het oog wil ook wat enzo.
Ik heb 'm wel staan, want mooi en past in dezelfde lijn als rest van mijn kitchenaids :@
ja precies, voor minder dan 250 euro kan ik ook vast een hele goeie kopen die dan wat minder bij de rest past maar dat maakt me niet uit (ik wil 'm toch liever niet op het aanrecht laten staan, dat betekent echter niet dat ik zo'n afzichtelijk wit plastic ding wil). maar ja, geen idee wat ik dan moet kopen. mijn vorige was 20 euro van de hema, die deed het best en heeft het vijf jaar volgehouden maar wil er nu toch één voor een langere tijd.

(ik ga eens kijken naar philips, dank Lienekien)
  donderdag 6 augustus 2015 @ 11:37:13 #262
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154951444
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 11:20 schreef ecstasy het volgende:

[..]

ja precies, voor minder dan 250 euro kan ik ook vast een hele goeie kopen die dan wat minder bij de rest past maar dat maakt me niet uit (ik wil 'm toch liever niet op het aanrecht laten staan, dat betekent echter niet dat ik zo'n afzichtelijk wit plastic ding wil). maar ja, geen idee wat ik dan moet kopen. mijn vorige was 20 euro van de hema, die deed het best en heeft het vijf jaar volgehouden maar wil er nu toch één voor een langere tijd.

(ik ga eens kijken naar philips, dank Lienekien)
http://www.philips.nl/c-p/HR2094_00/aluminium-collection-blender

Via webshops niet meer leverbaar, volgens mij. :{
The love you take is equal to the love you make.
pi_154965521
Ik heb gewoon een van 25 euro van de blokker van Tomaso geloof ik met glazen kan. Die schijnt ook ijs te kunnen crushen alleen heb ik dat nooit geprobeerd. Ik gebruik hem niet zo heel vaak. Maar wat ik wel merk is dat je wel alle ingredienten eerst klein moet snijden voor het in de blender gaat en in een keer 300 gram kleine groente erin en dan aan zetten dat gaat hem ook niet worden want dan blijft hij gewoon stilstaan, tenzij er een lagje vloeistof of water op e bodem bij de messen staat. Dus kleine beetjes erin in het begin todat het een sausje word daarna als het eenmaal vloeistof is dan kan je wel meer erin gooien.

Ik heb geen ervaring met andere blenders. Het is even leren hoe je ermee omgaat. En ik gebruik het aleen voor sausjes (zoals sambal) of soep te maken.

Als je iets zoekt dat je gewoon hele tomaten tegelijk erin kan gooien dan moet je er een zoeken met hoog vermogen. De van mij is goed genoeg voor wat ik ermee doe en ik Ik weet niet wat je vorige blender precies deed? Ik vind 250 euro nogal wat geld ik weet zeker dat je vor minder dan dat ook iets goeds kan krijgen.

Ik zou in ik geval kijken naar:
- Glazen kan
- Mogelijkheid tot ijs crushen (dat zijn namelijk blenders die al een hoger vermogen hebben en krachtig zijn)
- Hoe meer messen hoe beter
- Kijk ook of er meerdere snelheden opzitten
- Vulopening in het deksel aan de bovenkant is ook wel handig, dan kan je dingen toevoegen terwijl de blender aanstaat, Als je zonder deksel gaat blenden kan je meteen je keuken gaan schilderen.
  donderdag 6 augustus 2015 @ 21:21:14 #264
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154965874
Is dat rauwe groente die je klein snijdt? Wat maak je dan?

Ik gebruik hem voornamelijk voor soep. Voor boemboe's heb ik een hakmolen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_154966144
Ja rauwe groentes ja. Als ik sambal maak dan doe ik eerst knoflook en madamme jeanettes erin en wat kecap manis enzo met eentueel nog wat tomaat en kruiden daarna wok ik het tot het de juiste dikte heeft.

Met soep doe ik eerst tomaten fijn malen en knoflook en parika in de blender dan daarna pas koken in bouillion met eventueel wat kecap of suiker erbij. Nog nooit geprobeerd te blenden met gekookte groente, wellicht werkt dat beter.
Dan laat ik de soep altijd paar uur afkoelen en dan als ik het wil eten warm ik het weer op. Soep moet altijd even tijdje staan dan is het lekkerder van smaak.

Ik ben geen culinair wonder ofzo, maar meeste mensen die me eten proeven vinden het lekker.
Ik wil eigenlijk wat meer expirimenteren met dat ding met smoothies en groente sapjes.
  donderdag 6 augustus 2015 @ 21:35:26 #266
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154966269
Als ik sambal zou maken zou ik dat ook in de hakmolen doen, niet in de blender.
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 6 augustus 2015 @ 21:48:47 #267
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154966732
In de tjobek!! :)

Maar goed, herinner me opeens dat mijn blender ook overleden is. Na een winter van regelmatig op ziekenbezoek gaan bij mijn schoonouders. Eens kijken of ik vooer de kitckenaid ga....

Waarschijnlijk niet, want daarvoor blend ik te weinig. Maar het trekt wel....
  donderdag 6 augustus 2015 @ 21:50:02 #268
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154966784
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 21:48 schreef RobinOok het volgende:
In de tjobek!! :)

Maar goed, herinner me opeens dat mijn blender ook overleden is. Na een winter van regelmatig op ziekenbezoek gaan bij mijn schoonouders. Eens kijken of ik vooer de kitckenaid ga....

Waarschijnlijk niet, want daarvoor blend ik te weinig. Maar het trekt wel....
Jij had toch een nieuwe hakker voor boemboe's? Inmiddels al gebruikt?
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 6 augustus 2015 @ 21:52:37 #269
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154966888
Ja, ik vind definitief dat hakkers ongeschikt zijn voor boemboes.
Ik wil geen stukjes.
pi_154966936
Ik gebruik bijna nooit een blender, heel af en toe voor een smoothie of cocktails. toch heb ik al minstens 5 blenders gehad. Allemaal onder de 50 euro en geschikt voor ijs "crushen", allemaal kapotgedraaid op ijsblokjes. Als je hem vaak genoeg gebruikt om binnen de garantie te vallen misschien nog te overwegen, anders kun je beter een duurdere nemen.

edit: denk dat ik met die 5 blenders en alle drank en fruit wat er aan de onderkant uitgespoten is wel aan 250 euro kom misschien. Dan klinkt die kitchenaid zo gek nog niet.

[ Bericht 20% gewijzigd door technofreak86 op 06-08-2015 21:58:47 ]
  donderdag 6 augustus 2015 @ 21:54:58 #271
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154966991
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 21:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik vind definitief dat hakkers ongeschikt zijn voor boemboes.
Ik wil geen stukjes.
En die van jou kan het niet héél fijn hakken?
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 6 augustus 2015 @ 21:59:10 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154967160
Nee, niet fijn genoeg. Ik gebruik dan liever de blender (gewoon flink schudden). Of tegenwoordig zelfs de staafmixer (ik heb een betere dan ik had). Of de tjobek. Alhoewel ik voor de tjobek eigenlijk te lui ben. Teveel werk. :)
  donderdag 6 augustus 2015 @ 22:28:51 #273
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154968152
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 21:59 schreef RobinOok het volgende:
Nee, niet fijn genoeg. Ik gebruik dan liever de blender (gewoon flink schudden). Of tegenwoordig zelfs de staafmixer (ik heb een betere dan ik had). Of de tjobek. Alhoewel ik voor de tjobek eigenlijk te lui ben. Teveel werk. :)
Ok. :)

Ik had inmiddels een nieuwe staafmixer met hakmolens, dus die hakmolen van jou was al van het wensenlijstje.
The love you take is equal to the love you make.
pi_154982363
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 21:09 schreef _Newman_ het volgende:
Ik heb gewoon een van 25 euro van de blokker van Tomaso geloof ik met glazen kan. Die schijnt ook ijs te kunnen crushen alleen heb ik dat nooit geprobeerd. Ik gebruik hem niet zo heel vaak. Maar wat ik wel merk is dat je wel alle ingredienten eerst klein moet snijden voor het in de blender gaat en in een keer 300 gram kleine groente erin en dan aan zetten dat gaat hem ook niet worden want dan blijft hij gewoon stilstaan, tenzij er een lagje vloeistof of water op e bodem bij de messen staat. Dus kleine beetjes erin in het begin todat het een sausje word daarna als het eenmaal vloeistof is dan kan je wel meer erin gooien.

Ik heb geen ervaring met andere blenders. Het is even leren hoe je ermee omgaat. En ik gebruik het aleen voor sausjes (zoals sambal) of soep te maken.

Als je iets zoekt dat je gewoon hele tomaten tegelijk erin kan gooien dan moet je er een zoeken met hoog vermogen. De van mij is goed genoeg voor wat ik ermee doe en ik Ik weet niet wat je vorige blender precies deed? Ik vind 250 euro nogal wat geld ik weet zeker dat je vor minder dan dat ook iets goeds kan krijgen.

Ik zou in ik geval kijken naar:
- Glazen kan
- Mogelijkheid tot ijs crushen (dat zijn namelijk blenders die al een hoger vermogen hebben en krachtig zijn)
- Hoe meer messen hoe beter
- Kijk ook of er meerdere snelheden opzitten
- Vulopening in het deksel aan de bovenkant is ook wel handig, dan kan je dingen toevoegen terwijl de blender aanstaat, Als je zonder deksel gaat blenden kan je meteen je keuken gaan schilderen.
ja hier heb ik dus geen zin in. ik wil er gewoon met gemak een homp ijs in kunnen gooien bijvoorbeeld om een milkshake te draaien. zit toch wel een beetje aan de kitchenaid te denken stiekem
  Spellchecker vrijdag 7 augustus 2015 @ 13:41:14 #275
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_155090951
Deze vorige week gekocht. Wilde eigenlijk een gietijzeren braadpan maar toch voor deze gekozen:



En vanmiddag een nieuwe waterkoker gekocht bij de Dirk, of all places. Zo erg niet nodig maar past perfect bij de keuken als de keuken ooit wordt zoals volgens plan :P



[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 10-08-2015 21:08:24 ]
pi_155091173
Ohja en ik ben al weken mijn AC/DC-kookschort kwijt en ik kijk eens goed naar de laatste foto en ik zie 'm hangen aan de linkerkant :')
pi_155109311
oké ik twijfel nu toch tussen een kitchenaid (want mooi, maar die heeft een vermogen van 500 watt) en een magimix (40 euro goedkoper maar wel 1200 watt)
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:27:53 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155109332
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:26 schreef ecstasy het volgende:
oké ik twijfel nu toch tussen een kitchenaid (want mooi, maar die heeft een vermogen van 500 watt) en een magimix (40 euro goedkoper maar wel 1200 watt)
Zou voor de kitchenaid gaan, watt aanduiding zegt niet zoveel, dat is net als met hoeveel keer zoom of megapixels een camera heeft, of hoeveel watt een speaker heeft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155109370
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou voor de kitchenaid gaan, watt aanduiding zegt niet zoveel, dat is net als met hoeveel keer zoom of megapixels een camera heeft, of hoeveel watt een speaker heeft
ah echt? het is zo'n groot verschil dat ik dacht dat het wel iets zou uitmaken.
tevens hoor ik vaak dat magimixen ook heel degelijk zijn?
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:31:34 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155109414
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:29 schreef ecstasy het volgende:

[..]

ah echt? het is zo'n groot verschil dat ik dacht dat het wel iets zou uitmaken.
tevens hoor ik vaak dat magimixen ook heel degelijk zijn?
Aan welke magimix zat je te denken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155109472
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aan welke magimix zat je te denken?
deze: http://www.kookpunt.nl/ma(...)oom/nl/product/6279/
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:42:08 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155109671
quote:
Nu valt het kwartje, je zoekt een blender

Magimix maakt prima blenders verder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155109871
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu valt het kwartje, je zoekt een blender

Magimix maakt prima blenders verder
ah ja, heb dat een paar posts eerder vermeld. heb al een keukenmachine van kitchenaid, maar wil m'n blender niet per se op het aanrecht laten staan (zou de blender van kitchenaid dan dus alleen voor de mooi kopen/omdat 'ie bij de mixer past).
ga denk ik toch voor de magimix. nu nog een staafmixer uitzoeken.
ik hoor dat ik daarvoor een bamix moet hebben?
pi_155119286
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2015 20:37 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohja en ik ben al weken mijn AC/DC-kookschort kwijt en ik kijk eens goed naar de laatste foto en ik zie 'm hangen aan de linkerkant :')
*proest!*
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:33:04 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155122622
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:49 schreef ecstasy het volgende:

[..]

ah ja, heb dat een paar posts eerder vermeld. heb al een keukenmachine van kitchenaid, maar wil m'n blender niet per se op het aanrecht laten staan (zou de blender van kitchenaid dan dus alleen voor de mooi kopen/omdat 'ie bij de mixer past).
ga denk ik toch voor de magimix. nu nog een staafmixer uitzoeken.
ik hoor dat ik daarvoor een bamix moet hebben?
Bamix is de uitvinder van de staafmixer en hebben een naam hoog te houden, heb zelf trouwens gewoon een Braun, mijn vorige braun ging een slordige 25 jaar mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 augustus 2015 @ 18:22:07 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155270585
Stonden al heel lang op mijn verlanglijstje "messen van Laguiole". Maar het kwam er nooit van, ze waren ook vaak net niet wat ik zocht. Tot ik deze zag! Hoppa, die zijn van mij. :-)

Laguiole

Online besteld en nu in huis. En ze passen echt per-fect bij ons "zondagse bestek". Alsof het ervoor gemaakt is. *O*
  zondag 16 augustus 2015 @ 21:31:36 #288
445754 LadyPayton
And the circus leaves Town
pi_155276330
Ik kwijl hier af en toe helemaal weg.. mooie spullen allemaal.
Zit zelf te wachten op de worst-maak-onderdelen voor mijn kenwood. Heb een idee in mijn hoofd over worstjes van gerookte eend. Nu maar hopen dat dat dan ook echt lekker is.
  zondag 16 augustus 2015 @ 21:59:13 #289
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_155277551
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Stonden al heel lang op mijn verlanglijstje "messen van Laguiole". Maar het kwam er nooit van, ze waren ook vaak net niet wat ik zocht. Tot ik deze zag! Hoppa, die zijn van mij. :-)

[ link | afbeelding ]Laguiole

Online besteld en nu in huis. En ze passen echt per-fect bij ons "zondagse bestek". Alsof het ervoor gemaakt is. *O*
Even een compliment hoor, waanzinnig mooie set _O_
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
pi_155285062
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Stonden al heel lang op mijn verlanglijstje "messen van Laguiole". Maar het kwam er nooit van, ze waren ook vaak net niet wat ik zocht. Tot ik deze zag! Hoppa, die zijn van mij. :-)

[ link | afbeelding ]Laguiole

Online besteld en nu in huis. En ze passen echt per-fect bij ons "zondagse bestek". Alsof het ervoor gemaakt is. *O*
Nice!!!!!!
pi_155287413
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 21:31 schreef LadyPayton het volgende:
Zit zelf te wachten op de worst-maak-onderdelen voor mijn kenwood. Heb een idee in mijn hoofd over worstjes van gerookte eend. Nu maar hopen dat dat dan ook echt lekker is.
Laat je weten wanneer binnen en offie bevalt? zelf ook al een tijd het plan,maar komt er steeds niet van, en niet zo bijster veel over te vinden
  maandag 17 augustus 2015 @ 12:21:35 #292
445754 LadyPayton
And the circus leaves Town
pi_155288959
Er zat 4 weken levertijd op, maar als hij binnen is schrijf ik een revieuw :D
pi_155289209
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 11:07 schreef liedetector het volgende:

[..]

Laat je weten wanneer binnen en offie bevalt? zelf ook al een tijd het plan,maar komt er steeds niet van, en niet zo bijster veel over te vinden
Ik heb 'm maar gebruik er eigenlijk alleen het vleesmolen deel ervan. Ooit eens een workshop worstmaken gevolgd, was heel leuk en heerlijk, maar dan moet je wel heel veel worst maken (en eten). En om gedroogde worst te maken heb ik geen ruimte in huis.
We have far more in common than that which devides us..
pi_155289302
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 12:21 schreef LadyPayton het volgende:
Er zat 4 weken levertijd op, maar als hij binnen is schrijf ik een revieuw :D
Cool thnx, ben ergens ook bang als ik te lang wacht ie niet meer te krijgen is, eerst werd je er mee doodgegooit en nu al lastiger

Maar niet ontevreden over Kaatje?
  maandag 17 augustus 2015 @ 12:38:36 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155289355
Binnenkort weer eens darm gaan halen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155289936
Ik ben er zeker niet ontevreden over, het vleesmolending is ideaal. Maar het worstmaken is, hoe leuk en lekker ook, wat lastig. Je moet het vlees nl vrij koud, max 15 gr, flink kneden, met de hand want ik heb niet de indruk dat de klopper van de kenwood dat net zo goed kan mengen, en ik heb nauwelijks kracht in mijn handen en met kou is het nog minder dus hoe jammer ook, dat lukt me niet. Wel jammer,mwant de lamsworst met harissa die ik oa gemaakt had was heel heel erg lekker.
We have far more in common than that which devides us..
pi_155290063
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 13:05 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik ben er zeker niet ontevreden over, het vleesmolending is ideaal. Maar het worstmaken is, hoe leuk en lekker ook, wat lastig. Je moet het vlees nl vrij koud, max 15 gr, flink kneden, met de hand want ik heb niet de indruk dat de klopper van de kenwood dat net zo goed kan mengen, en ik heb nauwelijks kracht in mijn handen en met kou is het nog minder dus hoe jammer ook, dat lukt me niet. Wel jammer,mwant de lamsworst met harissa die ik oa gemaakt had was heel heel erg lekker.
Lijkt mij idd ook heerlijk, maar goed te weten dat je opzich over het ding zelf niet ontevreden bent, verbaast me opzichweldat de machine het niet goed kan kneden, als ik zie hoe perfect deeg ed altijd lukken
pi_155290485
Het is niet zeker dat hij t niet goed kan, ik heb een beetje dat idee, en bij de workshop hamerden ze er ook op dat je het beter met de hand kon kneden. Misschien toch maar eens proberen ( krijg opeens zin om t te gaan maken)
We have far more in common than that which devides us..
pi_155291669
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 13:26 schreef Kaatje1 het volgende:
Het is niet zeker dat hij t niet goed kan, ik heb een beetje dat idee, en bij de workshop hamerden ze er ook op dat je het beter met de hand kon kneden. Misschien toch maar eens proberen ( krijg opeens zin om t te gaan maken)
Pictures or it didn't happen ;) (en ikdenk dat ik gewoon lekker de deeghaken zoupakken en bij twijfel ff nakneden op de hand ofzo
  maandag 17 augustus 2015 @ 15:19:26 #300
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155293843
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 13:26 schreef Kaatje1 het volgende:
Het is niet zeker dat hij t niet goed kan, ik heb een beetje dat idee, en bij de workshop hamerden ze er ook op dat je het beter met de hand kon kneden. Misschien toch maar eens proberen ( krijg opeens zin om t te gaan maken)
Maar dat is volgens mij een leugen. Ik heb juist geleerd dat mensenhanden niet opkunnen tegen zo'n machine. Machine wint het altijd.

Je zou je vlees kunnen mengen, dan weer een uurtje koud wegzetten en dan nog verder mengen?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')