SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza
Een aantal mooie foto's uit het vorige topic
Isegrim:
Gripper:
Terpentin07:
mime_negert:
cous2:
MaximusTG:
Bobbee
Volkoren deeg:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Nieuwe versie oven DLD9070:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Oud model bestron oven DLD9016:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Aal321
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yvess
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ben niet zo'n held in topics openen, mocht het anders moeten...pindazakjeSiGNe
Uitspraak: SignWil ik zelf eigenlijk ook nog eens maken maar is dat wel een beetje te doen in een combimagnetron?
Max temp is 200 graden (met een analoge thermometer gemeten, de oven staat dan op 225 graden)
Dievriespizza's komen er ook niet echt goed uit.
Ik heb wel een "crisp plaat" in m'n combimagnetron maar die gebruikt dan ook de magnetronstand om de plaat te verhitten en dan is de kaas veel te snel bruin en hard.derLudolf
allround beunhaasIk krijg best acceptabele resultaten in een combimagnetron. Stel hem in op hete lucht! 250°C en laat mijn pizza steen in ca 45 minuten opwarmen. Vervolgens in 4:20 afbakkenKranplätze müssen verdichtet seinPandaplint
Bekend van 3FM.Ik had nog wat deeg over. Oven op hogere temperatuur en pizza op hete bakplaat leggen had al wat effect
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30Zo, dat maakt wel even verschil; een pizza-oven in plaats van een reguliere oven.quote:Op maandag 22 september 2014 22:33 schreef Iemand91 het volgende:
Zo'n pizza-oven gekregen; morgen dus maar deeg + saus maken voor woensdag.
Wel altijd zo'n klote gedoe met al dat bloem als je de bodem(s) aan het maken bentSiGNe
Uitspraak: SignMaar wat voor oven heb je dan gekregen?quote:Op woensdag 24 september 2014 18:59 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Zo, dat maakt wel even verschil; een pizza-oven in plaats van een reguliere oven.
Wel altijd zo'n klote gedoe met al dat bloem als je de bodem(s) aan het maken bent
echt zo'n electrische die ze ook in pizzeria's hebben of een houtgestookte voor buiten?
Of evt zo'n ding dat je op de keukentafel kan zetten?Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.quote:Op woensdag 24 september 2014 21:38 schreef ChilllayD het volgende:
En van 'al dat 'bloem' worden ze nog nasty en droog ookOh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij.quote:Op woensdag 24 september 2014 22:02 schreef SiGNe het volgende:
Maar wat voor oven heb je dan gekregen?
echt zo'n electrische die ze ook in pizzeria's hebben of een houtgestookte voor buiten?
Of evt zo'n ding dat je op de keukentafel kan zetten?
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.
Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken. minilot
Nancy boyIk vind het maken van het deeg juist het leukste om te doen!Let me see you stripped down to the bonePandaplint
Bekend van 3FM.Ik niet. Krijg het nauwelijks van m'n handen af.quote:Op woensdag 24 september 2014 22:41 schreef minilot het volgende:
Ik vind het maken van het deeg juist het leukste om te doen!Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30minilot
Nancy boyGewoon stug doorkneden, want op den duur kneed je je handen vanzelf brandschoon zodra het deeg vaster en elastischer wordt. Als het echt moet: wassen met koud water. Zo krijg je plakkerig deeg er veel sneller af dan met warm water. Geldt ook voor pollepels en komnen en dergelijke waar rauw deeg aan geplakt zit. Koud water gebruiken!quote:Op woensdag 24 september 2014 22:51 schreef Pandaplint het volgende:
[..]
Ik niet. Krijg het nauwelijks van m'n handen af.
Ik maak twee per week (verschillende soorten) brooddeeg met de hand, op een gegeven moment komt daar vanzelf zoveel handigheid in dat je er nauwelijks nog troep van hebtLet me see you stripped down to the bonePandaplint
Bekend van 3FM.opgedroogde deegspetters op arm(haar) is ook geen pretje trouwensquote:Op woensdag 24 september 2014 23:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon stug doorkneden, want op den duur kneed je je handen vanzelf brandschoon. Als het echt moet: wassen met koud water. Zo krijg je plakkerig deeg er veel sneller af dan met warm water. Geldt ook voor pollepels en komnen en dergelijke waar rauw deeg aan geplakt zig. Koud water gebruiken!
Ik maak twee per week (verschillende soorten) brooddeeg met de hand, op een gegeven moment komt daar vanzelf zoveel handigheid in dat je er nauwelijks nog troep van hebtOmdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30SiGNe
Uitspraak: SignOh da's wel nice dat het met zo'n ding ook al goed gaat..quote:Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.
[..]
Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij.
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.
Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.
[ afbeelding ]
Ik vraag me overigens af of je niet gewoon van die deegbollen bij de lokale pizzeria kan kopen.. gewoon een keer vragen denk ik.
Biedt je ¤2,- per bol en dan maar kijken of ze het bod accepteren.
En ik weet dat ze bij de Jumbo ook pizzadeeg hebben in de koeling, vast niet zo goed als van een pizzeria (al vraag ik me af of ze dat zelf niet ook gewoon diepvries kopen, dag ervoor ontdooien en klaar) of zelf maken maar het scheelt wel het maken..minilot
Nancy boyOf gewoon, als je toch aan de slag gaat, meteen een hoeveelheid deeg voor tien pizza's maken (is net zoveel werk als voor twee pizza's) en dan de deegbolletjes los van elkaar invriezen. Als je 's avonds pizza wilt eten, gewoon zo'n bevroren bolletje 's ochtends uit de vriezer halen en dan kun je het 's avonds uitrollen/vormen.
Ik denk dat ik momenteel deeg voor twintig pizza's in mijn vriezer heb liggenLet me see you stripped down to the boneKlaploper
Wetenschappelijk onderzoekerIk dacht dat dat een soort tosti-ijzers waren voor diepvries pizza's.quote:Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.
[..]
Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij.
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.
Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.
[ afbeelding ]
Maar daarin kun je dus zelfgemaakte pizza's bakken?Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!Inderdaad. Ach, van alles eens uitproberen. Zelf maken, kant en klare bodems. We zien wel.quote:Op woensdag 24 september 2014 23:25 schreef SiGNe het volgende:
Oh da's wel nice dat het met zo'n ding ook al goed gaat..
Ik vraag me overigens af of je niet gewoon van die deegbollen bij de lokale pizzeria kan kopen.. gewoon een keer vragen denk ik.
Biedt je ¤2,- per bol en dan maar kijken of ze het bod accepteren.
En ik weet dat ze bij de Jumbo ook pizzadeeg hebben in de koeling, vast niet zo goed als van een pizzeria (al vraag ik me af of ze dat zelf niet ook gewoon diepvries kopen, dag ervoor ontdooien en klaar) of zelf maken maar het scheelt wel het maken..Maar dit lijkt mij inderdaad het beste. Saus is ook al genoeg voor 10 pizza's namelijk.quote:Op woensdag 24 september 2014 23:35 schreef minilot het volgende:
Of gewoon, als je toch aan de slag gaat, meteen een hoeveelheid deeg voor tien pizza's maken (is net zoveel werk als voor twee pizza's) en dan de deegbolletjes los van elkaar invriezen. Als je 's avonds pizza wilt eten, gewoon zo'n bevroren bolletje 's ochtends uit de vriezer halen en dan kun je het 's avonds uitrollen/vormen.
Ik denk dat ik momenteel deeg voor twintig pizza's in mijn vriezer heb liggen
Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten.Dat zou best kunnen dat ze voor diepvries zijn. Hoewel ze in het bijbehorende boekje ook recepten hebben staan voor verse pizza's.quote:Op woensdag 24 september 2014 23:49 schreef Klaploper het volgende:
Ik dacht dat dat een soort tosti-ijzers waren voor diepvries pizza's.
Maar daarin kun je dus zelfgemaakte pizza's bakken?
Eerlijk gezegd vraag ik me af of dat wel goed gaat om diepvriespizza's hierin te maken. Ding wordt zo heet dat het mij niet zou verbazen dat de onderkant zwart is en de binnenkant nog koud/lauw.
(Als je het over die dikke American Style pizza's hebt bijvoorbeeld)Klaploper
Wetenschappelijk onderzoekerAls ik de goede gevonden heb is hij niet eens duur. Echte kenners vinden het vast minder dan een pizzaoven, maar dat vinden ze ook van mijn oven die maar tot 300 graden gaat. Klinkt ideaal om snel een pizza te maken.quote:Op woensdag 24 september 2014 23:56 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Inderdaad. Ach, van alles eens uitproberen. Zelf maken, kant en klare bodems. We zien wel.
[..]
Maar dit lijkt mij inderdaad het beste. Saus is ook al genoeg voor 10 pizza's namelijk.
Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten.
[..]
Dat zou best kunnen dat ze voor diepvries zijn. Hoewel ze in het bijbehorende boekje ook recepten hebben staan voor verse pizza's.
Eerlijk gezegd vraag ik me af of dat wel goed gaat om diepvriespizza's hierin te maken. Ding wordt zo heet dat het mij niet zou verbazen dat de onderkant zwart is en de binnenkant nog koud/lauw.
(Als je het over die dikke American Style pizza's hebt bijvoorbeeld)Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!SiGNe
Uitspraak: SignZag overigens vandaag op 24 Kitchen Heston Blumenthal een tomatensaus maken van alleen de gelei en de zaden van de tomaat.
In een zeef uitpersen en dat vocht verhitten tot je een dikte hebt van ketchup... je hebt dan geconcentreerde tomatensap.Elleska
LskFlammkuchenquote:Op woensdag 24 september 2014 23:56 schreef Iemand91 het volgende:
Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten.derLudolf
allround beunhaasZe zijn in in heel Nederland bakt pizza's aan het maken. Nou die concurrentie had ik nog wel aangedurfd. Een aantal gebruikte niets eens een steen en bakten de pizza in 10 minuten 4:20 is precies lang genoeg in mijn oven.Kranplätze müssen verdichtet seinrenwan
NeeDus die Princess dingen werken wel? Zat 2 jaar geleden hard te twijfelen om er een aan te schaffen maar in deze reeks werd het afgeraden. Verdomme zegquote:Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.
[..]
Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij.
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.
Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.
[ afbeelding ]Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.Tja, ik weet niet of je op mijn eenmalige ervaring moet af gaan; maar ik vond hem prettiger werken dan een standaard oven.quote:Op maandag 29 september 2014 02:12 schreef renwan het volgende:
Dus die Princess dingen werken wel? Zat 2 jaar geleden hard te twijfelen om er een aan te schaffen maar in deze reeks werd het afgeraden. Verdomme zegOpblaaspop077
Opblaaspop077Holy shit!quote:Op maandag 29 september 2014 11:42 schreef robuust89 het volgende:
[ afbeelding ]
Volgende project
http://www.sogoodblog.com/2014/04/24/pizza-cake-recipe-birthday/
Ik ga vanavond weer pizza's maken. Ik krijg het altijd voor mekaar om de waardes van water/meel te verneuken. Eerst zat ik op 475/500 haha, en nu op 475/633. Ongeveer 70% maar het deeg is echt net pannekoeken beslag, dus zal mij wel nog eens verrekend hebben.
Beetje bijvoegen tot het de goede dikte heeft.
En anders lekker knapperige pizza's :p .derLudolf
allround beunhaas70% water? Volgens mij zit ik op 55% tegenwoordig 60%
[ Bericht 28% gewijzigd door derLudolf op 05-10-2014 14:16:12 ]Kranplätze müssen verdichtet seinOpblaaspop077
Opblaaspop077Heb het nog wat verdund, dadelijk met uitrollen komt er ook nog wat meel bij. dus komt wel goed.morgane
OmnomnomnivoorIk heb ook een combi-oven met crispplaat. Raden jullie aan om die te gebruiken als ik zelf deeg maak of gewoon het roostertje dat ik erin kan zetten? Het liefst had ik een nieuwe oven of pizzasteen, maar daar heb ik nu even het geld niet voor.Hey,
Ik gebruik volgend recept: http://www.njam.tv/recepten/peppes-basisrecept-voor-pizzadeeg
Indien mogelijk laat ik de deegbollen een nachtje in de koelkast overnachten (merkelijk verschil)
Echter: Wanneer ik de topping gaar wil hebben, dan is het pizzadeeg uitgedroogd. Ik maak de pizza's in een Outdoor Chef Ascona BBQ met een pizza steen. De oven verwarm ik tot een goede 380 graden, en dan leg ik er de Pizza in. Zoals vermeld, moet die toch 5 tot 8 minuten in de over vooraleer de topping gaar is. Gevolg is dus een uitgedroogde (maar wel krokante) bodem.
Iemand tips? Misschien de BBQ verwarmen tot 380 zodat de pizza steen op temperatuur is, dan de temperatuur verlagen naar 250°C of zo?weet iemand welk submodel van de oude bestron dld9016 tot 450 graden kan? als je kijkt op het metalen plaatje op de achterkant of het versienummer op het boekje/handleiding vermeld?monkeybrain
High door NescaféGeen antwoord op je vraag maar dit werkt perfect bij mij met het huidige model. Ik heb een iets grotere fan met dubbelzijdig tape erop gezet. Als de oven afslaat op zijn hoogste stand de fan aanzetten, dan gaat ie gewoon weer verder met verhitten.quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 11:37 schreef matthijs0 het volgende:
weet iemand welk submodel van de oude bestron dld9016 tot 450 graden kan? als je kijkt op het metalen plaatje op de achterkant of het versienummer op het boekje/handleiding vermeld?
Nu bakt ie pizza's wel perfect af zonder uit te schakelen.
SiGNe
Uitspraak: SignMijn ervaring met Casa Di Mamma pizza's op het rooster (ook met vers deeg) is dat de deeg door het rek heen "droop", dat gaf een zeer aparte structuur aan m'n bodem.quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 07:47 schreef morgane het volgende:
Ik heb ook een combi-oven met crispplaat. Raden jullie aan om die te gebruiken als ik zelf deeg maak of gewoon het roostertje dat ik erin kan zetten? Het liefst had ik een nieuwe oven of pizzasteen, maar daar heb ik nu even het geld niet voor.
En met crispplaat (Samsung FT-338) vind ik de topping weer te snel gaan, is je pizza in 6 minuten klaar ipv de normale 10-12, is de bodem ook best goed maar is de kaas dus bijna bruin van kleur, heb je gegratineerd deeg...
Nadeel van die crispplaat is dat de magnetron gebruikt wordt om de plaat te verhitten maar daarbij wordt het gerecht zelf natuurlijk ook verhit.
Pizzasteen lijkt me de beste oplossing maar die heb ik hier ook nog niet.djkoelkast
www.xms.nlCasa di mama, vers deeg, ik zie 2 dingen die niet samen gaan
Je bedoelt niet-voorgebakken.
Dit lijkt me ook wel wat, is inclusief steen: http://www.popelectronics(...)zzasteen-mbo900.html
Nog nooit gezien dat je ergens kant en klaar deeg kan kopen laat staan bij de Pizzseria zelf. ik heb er echter ook nog nooit om gevraagd.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 02:23 schreef Class het volgende:
Wat is het beste kant & klare deeg om te kopen? Op deeg van de pizzaria na.
Je bent gewoon beter af als je het zelf maakt!nice! mooie prijs ook. Laat je het weten hoe dat ding isquote:Op vrijdag 10 oktober 2014 00:01 schreef djkoelkast het volgende:
Casa di mama, vers deeg, ik zie 2 dingen die niet samen gaan
Je bedoelt niet-voorgebakken.
Dit lijkt me ook wel wat, is inclusief steen: http://www.popelectronics(...)zzasteen-mbo900.html
[ afbeelding ]Bij C1000 en Jumbo hebben ze het. Toevallig afgelopen weekend gekocht en ga vanavond een poging tot doenquote:Op maandag 13 oktober 2014 09:44 schreef kRiZzZiZ het volgende:
[..]
Nog nooit gezien dat je ergens kant en klaar deeg kan kopen laat staan bij de Pizzseria zelf. ik heb er echter ook nog nooit om gevraagd.
Je bent gewoon beter af als je het zelf maakt!
Zit ook een potje saus bij. Zelf maken komt eerdaags wel. Eerst maar stap voor stap uitproberen. Ik ga 'm maken met gegrilde groenten (grillpan, paprika en courgette) en geitenkaas. Hoop dat het lukt
djkoelkast
www.xms.nlOh dat, nou dat is echt geen pizzadeeg hoor. Niet die goedkope en niet die van Danerolles. Het is een heel raar deeg qua structuur, het lijkt totaal, maar dan ook totaal niet op pizzadeeg.quote:Op maandag 13 oktober 2014 10:13 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Bij C1000 en Jumbo hebben ze het. Toevallig afgelopen weekend gekocht en ga vanavond een poging tot doen
Zit ook een potje saus bij. Zelf maken komt eerdaags wel. Eerst maar stap voor stap uitproberen. Ik ga 'm maken met gegrilde groenten (grillpan, paprika en courgette) en geitenkaas. Hoop dat het lukt
Het vult als een malle en het is totaal niet luchtig. Dan nog liever die pizzabodems met saus er al op van de AH, ook totaal niet te vergelijken met een echte zelfgemaakte pizza, maar nog wel binnen te houden.
Pizzasaus die bij zo'n pakketje zit is meestal wel aardig, maar niet meer dan dat, ook hier: zelf veel maken en gewoon in kleine beetjes invriezen.Komt voor de bakker chef maar je moet toch ergens beginnen he..........quote:Op maandag 13 oktober 2014 10:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh dat, nou dat is echt geen pizzadeeg hoor. Niet die goedkope en niet die van Danerolles. Het is een heel raar deeg qua structuur, het lijkt totaal, maar dan ook totaal niet op pizzadeeg.
Het vult als een malle en het is totaal niet luchtig. Dan nog liever die pizzabodems met saus er al op van de AH, ook totaal niet te vergelijken met een echte zelfgemaakte pizza, maar nog wel binnen te houden.
Pizzasaus die bij zo'n pakketje zit is meestal wel aardig, maar niet meer dan dat, ook hier: zelf veel maken en gewoon in kleine beetjes invriezen.
Ik ga zo bij AH eens kijken naar die pizzabodems met saus er al op. Ben benieuwd....djkoelkast
www.xms.nlJa maar je gaat ook niet leren autorijden in een skelter. Een deeg maken is echt niet zo moeilijk hoor, bloem, water, gist en zout, beetje kneden en een beetje wachten, meer is het niet.quote:Op maandag 13 oktober 2014 12:09 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Komt voor de bakker chef maar je moet toch ergens beginnen he..........
Ik ga zo bij AH eens kijken naar die pizzabodems met saus er al op. Ben benieuwd....
Pizzasaus als je het ècht niet weet: gezeefde tomaten, snufje zout, schepje honing, beetje italiaanse kruiden, 10 minuutjes laten borrelen in een pan en je hebt een basissaus.Gripper
Get a gripDas het hele idee van écht koken he, dat het tijd kost. Bijna alles waar veel werk in zit, daar proef je de noeste arbeid en het ambacht in terugMijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-Elleska
LskPizza maken veel werk? Het vergt wat planning aangezien het deeg een tijd moet rijzen(eventueel ontdooien) en de oven voorverwarmen.
Pizza is hier juist voor de luie of drukke dagen. Verse pizza wel te verstaan. Deeg vormen, saus en andere ingrediënten erop en een paar min bakken. Aanvallen.Deeltjesversneller
v0lg je dr0menwaarom rijden mannen dan beter dan vrouwen?quote:Op maandag 13 oktober 2014 12:26 schreef djkoelkast het volgende:
Ja maar je gaat ook niet leren autorijden in een skelter.SiGNe
Uitspraak: SignHo.. er zijn er niet heul veul maar toch... de zus van Max Verstappen bijv.quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 01:16 schreef Deeltjesversneller het volgende:
[..]
waarom rijden mannen dan beter dan vrouwen?
Die is nu 15 geloof ik maar ik durf toch wel te zeggen dat die beter rijdt dan de gemiddelde vrouw.... en man wat dat betreft.Wil binnenkort weer eens een pizza gaan maken. Ik vroeg me af wat eigenlijk de beste stand is voor de oven (gewoon een reguliere oven, geen speciale pizzaoven) Heißluft (hetelucht) of Öber-unterhitze(dit is elektrisch toch? onze oven is duits ja
Voorheen deed ik 't altijd met hetelucht, maar ben ook wel benieuwd wat elektrisch doet. Anders probeer ik het gewoon uit
[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 15-10-2014 15:56:45 ]Ik doe vanavond weer een poging.
Deeg is na 2.5 uur mooi aan het verdubbelen geslagen in hoeveelheid, ff 3 porties gemaakt. 2 voor in de vriezer, 1 voor zo
.
Hij was heerlijk! Recept 1 uit de OP.
Tomatensaus, Cheddar, Mozzarella, Grana padano en Danablu.
Wat vers gesneden Habanero peper en oregano als laatste toevoeging.
Wederom bleekjes maar zeer smakelijk!
(ik krijg ze gewoon niet bruiner, help? Bestron DLD970)djkoelkast
www.xms.nlBodem met saus paar minuutjes in de oven, dan er uit halen, paar minuutjes op een rek, dan kaas er op en terug, wellicht dat dat helptdjkoelkast
www.xms.nlÖber-unterhitze is het beste (dat is zeg maar conventioneel), met hetelucht heb je snel een verbrande bovenkant en ongaar deeg.quote:Op woensdag 15 oktober 2014 15:52 schreef d4v1d het volgende:
Wil binnenkort weer eens een pizza gaan maken. Ik vroeg me af wat eigenlijk de beste stand is voor de oven (gewoon een reguliere oven, geen speciale pizzaoven) Heißluft (hetelucht) of Öber-unterhitze(dit is elektrisch toch? onze oven is duits ja
Voorheen deed ik 't altijd met hetelucht, maar ben ook wel benieuwd wat elektrisch doet. Anders probeer ik het gewoon uitEn die eerste paar minuutjes, op max temp, boven en onderhitte? (in bestron?).quote:Op donderdag 16 oktober 2014 11:09 schreef djkoelkast het volgende:
Bodem met saus paar minuutjes in de oven, dan er uit halen, paar minuutjes op een rek, dan kaas er op en terug, wellicht dat dat helptdjkoelkast
www.xms.nlAltijd alles op max tochquote:Op donderdag 16 oktober 2014 12:16 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
En die eerste paar minuutjes, op max temp, boven en onderhitte? (in bestron?).thx, ik ga t straks proberenquote:Op donderdag 16 oktober 2014 11:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Öber-unterhitze is het beste (dat is zeg maar conventioneel), met hetelucht heb je snel een verbrande bovenkant en ongaar deeg.Zelfgemaakte saus kan je gewoon invriezen toch en dan weer in een pannetje ontdooien?
Dan ga ik straks even veel saus maken.djkoelkast
www.xms.nlIk laat het een half uur borrelen, daarna als het afgekoeld is in zakjes waarmee ik 2 pizza's kan maken invriezen. De avond voor je het nodig hebt in de koelkast, als je het gaat gebruiken even doorroeren en je kunt het dan gewoon koud gebruiken. Ontdooien in een pannetje is niet nodig.quote:Op donderdag 16 oktober 2014 15:06 schreef d4v1d het volgende:
Zelfgemaakte saus kan je gewoon invriezen toch en dan weer in een pannetje ontdooien?
Dan ga ik straks even veel saus maken.Wat wij doen is het in ijsblokjes laten invriezen.
Wanneer het nodig is een paar blokjes een kopje o.i.d een paar seconden in de magnetron.Had geen ui in huis dus maar tomaten frito gebruikt. Volgende keer maak ik het wel zelf thx voor je antwoord.quote:Op donderdag 16 oktober 2014 15:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik laat het een half uur borrelen, daarna als het afgekoeld is in zakjes waarmee ik 2 pizza's kan maken invriezen. De avond voor je het nodig hebt in de koelkast, als je het gaat gebruiken even doorroeren en je kunt het dan gewoon koud gebruiken. Ontdooien in een pannetje is niet nodig.
Nog 'n vraag Waar koop ik een goede pizzaschep? Heb hem nu op het aanrecht gemaakt en ik moet even bedenken hoe ik hem op de bakplaat ga krijgen'Hahahah, ben benieuwd hoe dat gaat aflopen als je nu niets in huis hebt
Ik gebruik de bodem van m'n taartvorm, daarop beleg ik de pizza ook en dan gooi ik 'm zo op m'n pizzasteen
Heb 2 'schepjes' gekregen bij de Bestron, rvs maar dat plakt te hard!Elleska
Lskstuk karton werkt ook prima.quote:Op donderdag 16 oktober 2014 17:17 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Had geen ui in huis dus maar tomaten frito gebruikt. Volgende keer maak ik het wel zelf thx voor je antwoord.
Nog 'n vraag Waar koop ik een goede pizzaschep? Heb hem nu op het aanrecht gemaakt en ik moet even bedenken hoe ik hem op de bakplaat ga krijgenWaarom heb ik daar niet aan gedacht Heb t nu met een spatel en kaasschaaf gedaan en bij pizza 2 ging dat misquote:Had alleen geen ui, voor de rest had ik alles en een pakje tomaten frito dus.quote:Op donderdag 16 oktober 2014 17:40 schreef ChilllayD het volgende:
'Hahahah, ben benieuwd hoe dat gaat aflopen als je nu niets in huis hebt
Ik gebruik de bodem van m'n taartvorm, daarop beleg ik de pizza ook en dan gooi ik 'm zo op m'n pizzasteen
Heb 2 'schepjes' gekregen bij de Bestron, rvs maar dat plakt te hard!
[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 16-10-2014 18:55:16 ]Dit keer op 300 graden gebakken, eerst de bakplaat warm laten worden (geen pizzasteen dus) en dan de pizza erop.
Hij was echt vele malen lekkerder dan toen ik nog met hetelucht bakte
Ja. Heel veel beleg, maar ik had maar 2 pizza's voor 4 personen en had geen zin om 4 pizza's te maken.
[ Bericht 70% gewijzigd door #ANONIEM op 16-10-2014 19:04:52 ]Ik dacht gister, laat ik eens een heeeeeeele dunne pizza maken, dapper ding!
Saus, beleg er op (als eerste cheddar geraspt), blabla, Bestron in en gaan.
Normaliter draai ik 'm na een minuutje of 2 a 3, krijg ik 'm toch niet van z'n plek grrrrr.
Was hij op 1 plek toch té dun en was er een gaatje ontstaan doei cheddar.
Heb 'm redelijk in beweging kunnen houden en nog wel heel van de steen gekregen maar die is nu best wel, bah Bestron staat nu dus even een uurtje te blakeren en zit ik in de rook.Ik dacht, heujh. Vershoud folie erom en in de nacht in de koelkast. (had al 2/3 uur gerezen).. Ga ik net toch ff checken voor het slapengaan..
Jellereppe
ZOA-Amfora!FANTja, ze houden een keer in de zoveel tijd wereldkampioenschappen pizza maken in Italië. Dat zou wel interessant zijn om te zien. Heb je ook verschillende categorieën waaraan je mee kunt doen etc. etc. Die pizzabakkers melden zich dan bijvoorbeeld aan voor twee/drie categorieën pizza's waar ze echt goed in zijn.quote:Op zondag 28 september 2014 22:00 schreef derLudolf het volgende:
Ze zijn in in heel Nederland bakt pizza's aan het maken. Nou die concurrentie had ik nog wel aangedurfd. Een aantal gebruikte niets eens een steen en bakten de pizza in 10 minuten 4:20 is precies lang genoeg in mijn oven.Jullie bakken dus niet op hetelucht maar uitsluitend boven- en onderwarmte?
Ben ook aan het beginnen, maar nog met simpele kant- en klare bodems van AH...
Eerdaags zelf een poging wagen tot het maken van deeg.Lekker snel eigen deeg gaan maken hoor, veel leuker en lekkerderrrrrr
Ik bak niet (meer) in m'n gewone oven. Kan maar tot 250gr en dat bereikt hij werkelijk niet.
Heb overigens ook geen losse steen, anders zou het wel te doen zijn.Pandaplint
Bekend van 3FM.Inderdaad. Binnenkort ga ik ook weer even een voorraadje deeg maken. Lekker en makkelijkquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 16:44 schreef ChilllayD het volgende:
Lekker snel eigen deeg gaan maken hoor, veel leuker en lekkerderrrrrr
Ik bak niet (meer) in m'n gewone oven. Kan maar tot 250gr en dat bereikt hij werkelijk niet.
Heb overigens ook geen losse steen, anders zou het wel te doen zijn.
Heb helaas alleen een hete lucht oven beschikbaar die tot 230c gaat. Maar gaat eigenlijk prima.Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30Heb het recept uit de OP gebruikt. Maar heb 1050 gram bloem gebruikt zodat ik gelijk deeg heb voor veel pizza's.. Heb ik een omreken fout gemaakt met het gist ?quote:
350g bloem * 3 is 1050,
7g gist * 3 is 21g tochdjkoelkast
www.xms.nlJa, maar dat is voor pizza's die je lang laat rijzen véél te veel. Ik heb het al eens uitgelegd, je hebt totaal niet zo veel gist nodig, tenzij je deeg in een uur klaar moet zijn.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 17:02 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Heb het recept uit de OP gebruikt. Maar heb 1050 gram bloem gebruikt zodat ik gelijk deeg heb voor veel pizza's.. Heb ik een omreken fout gemaakt met het gist ?
350g bloem * 3 is 1050,
7g gist * 3 is 21g toch
Deze post:quote:Op vrijdag 5 september 2014 16:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Pizzadeeg is geen brooddeeg, 1x rijzen is genoeg, ik vind het het lekkerste om 's ochtends het deeg te maken, gewoon echt met letterlijk een theelepel instantgist. Dan 's avonds gebruiken, platdrukken, vormen en bakken.
Als je het toch snel wil zou ik maar gewoon de helft van het gist proberen, te veel gist is ook niet lekker en het heeft eigenlijk nooit zin. Mocht je te weinig gist hebben is alles wat je hoeft te doen langer wachten
Italianen gebruiken maar 3g gist op 1,8kg meel (+ 1 liter water = een deeg van 2800g).
Brood gebruik je doorgaans 7-9 gram gist op 500g meel (+ 300ml water = een deeg van 800g)
Dus zeg brood +/- 1% gist van het gewicht van je deeg
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist
Maar je redt het dan natuurlijk niet met een uurtje rijzen.ohquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 17:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja, maar dat is voor pizza's die je lang laat rijzen véél te veel. Ik heb het al eens uitgelegd, je hebt totaal niet zo veel gist nodig, tenzij je deeg in een uur klaar moet zijn.
Deze post:
[..]
Handig voor de volgende keerdjkoelkast
www.xms.nlDat maakt geen verschil qua rijstijd hoor, qua smaak ook niet eens echt. Je moet alleen wel de verse gist eerst 'starten'. Hier verkopen ze het bij de Dekamarkt in pakjes van ik geloof 28g, of ik kan een van de lokale bakkers bellen, dan leggen ze het klaar per ons.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 17:08 schreef d4v1d het volgende:
Ik moet eigenlijk gewoon een keer verse gist zien te fixen
Er is hier nog maar 1 bakker die met verse gist werkt, de rest werkt met vloeibare gist en bakmixen Nepbakkers.Nee niet voor de rijstijd, maar ik dacht gelezen te hebben dat je pizza er wel beter mee werd. Dacht ik.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 17:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat maakt geen verschil qua rijstijd hoor, qua smaak ook niet eens echt. Je moet alleen wel de verse gist eerst 'starten'. Hier verkopen ze het bij de Dekamarkt in pakjes van ik geloof 28g.- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist
Stel je maakt 'm zo en wilt (ook?) in de koelkast laten rijzen.
Eerst een aantal uur op kamertemp rijzen, vervolgens de koeling in voor een nacht.
Hoeveel gist zou je dan aanraden?
En beter nog, je wilt invriezen;
Eerste keer op kampertemp voor hoeveel uur/hoeveel gist alvorens je het gaat invriezen?Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 16:44 schreef ChilllayD het volgende:
Lekker snel eigen deeg gaan maken hoor, veel leuker en lekkerderrrrrr
Ik bak niet (meer) in m'n gewone oven. Kan maar tot 250gr en dat bereikt hij werkelijk niet.
Heb overigens ook geen losse steen, anders zou het wel te doen zijn.
Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)
Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uitHet hoeft niet gelijk perfect. Het recept uit de OP is prima, ik heb zelf eigenlijk nooit naar percentages gekeken.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 18:37 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.
Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)
Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uitdjkoelkast
www.xms.nlPizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deegquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 17:27 schreef ChilllayD het volgende:
- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist
Stel je maakt 'm zo en wilt (ook?) in de koelkast laten rijzen.
Eerst een aantal uur op kamertemp rijzen, vervolgens de koeling in voor een nacht.
Hoeveel gist zou je dan aanraden?
En beter nog, je wilt invriezen;
Eerste keer op kampertemp voor hoeveel uur/hoeveel gist alvorens je het gaat invriezen?
800g deeg = 1,2g gist
dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.Oh, moet het eerst in de koelkast? Heb t nu na de rijs gelijk een deel ingevroren ..quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist
dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.djkoelkast
www.xms.nlMoet niet hoor, maar als je het toch gaat invriezen: hoe langer je het deeg laat rijzen/rusten (al dan niet op koelkasttemperatuur) hoe lekkerder het wordt en als je het toch gaat invriezen kan dat net zo goed morgen tochquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:55 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Oh, moet het eerst in de koelkast? Heb t nu na de rijs gelijk een deel ingevroren ..Top, thanks!quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist
dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.In een Bestron pizza ovenquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 18:37 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.
Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)
Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uitFriday12
Originele kloonWelke? Ze hebben verschillendequote:
Zoek ook nog een pizza oventje van rond de 60eSiGNe
Uitspraak: SignIk zag vandaag bij de "Turk" ook een soort pizza-oven maar dan iets hoger en klapdeurtjes aan de voorkant.. ¤45,-
Ben het merk vergeten maar 't leek me wel interessant.
't was misschien niet hoog genoeg voor een kip maar als je die wat plat mept... of 2 pizza's tegelijk..
ik ga eens even googlen naar 't merk en de resultaten want ik vond het opzich wel een interessant dingdjkoelkast
www.xms.nlZie deze post CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #20
Of het wat is weet ik ook niet, maar wel met steen en zulks.Maar werkt dat nog als je pizza niet perfect rond is eigenlijk?quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 23:00 schreef ChilllayD het volgende:
DLD970 en ben er heeeeeeeeeel blij meeWhy not? Werkt perfect.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 01:05 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Maar werkt dat nog als je pizza niet perfect rond is eigenlijk?
Mijn 1e poging was bijna een pizza calzone geworden zo beroerd!Die gaat tot 250' (http://shop.zentrada.nl/A(...)C:click:soid:7773848)quote:Op woensdag 22 oktober 2014 00:55 schreef djkoelkast het volgende:
Zie deze post CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #20
Of het wat is weet ik ook niet, maar wel met steen en zulks.
En wat mij opvalt is dat die Ferrari nog steeds wordt geadverteerd met 450graden
..(https://m.bol.com/nl/p/pi(...)ia/9200000009577209/)
Is dat laatste waarheid? Gelet op die beperkingen van de EU.Ik ben van plan om van de week ook weer eens pizza's te gaan maken. Alleen dan wel de zogenaamde dikkere 'panpizza's'. Ik bestel morgen even zo'n bakvorm maar ik heb nog wat vraagjes:
Ik heb vorig jaar zo'n pizza oventje gekocht, namelijk de Ferrari Delizia. Perfect dingetje, bakt echt heerlijke dunne pizza's. Oventje gaat toch 400 graden geloof ik. Nu is mijn vraag: kan ik die pan pizza ook in dit oventje bakken, en zo ja op welke temperatuur is het het beste? Of kan ik hem beter gewoon in een normale oven over een langere tijd bakken?
Nog een vraagje: hoe krijg ik het deeg zo mooi dat het een wat dikkere pizza word? Komen daar nog trucs bij kijken of is het gewoon een kwestie van meer deeg in die pan?Lijkt mij een kwestie van meer deeg/minder dun maken.
Van pan-pizza's heb ik verder geen verstand... ook niet of die in de Ferrari kunnen. Zal toch wel?
Wat minder heet dan inderdaad, anders krijg je de binnenkant denk ik niet gaar.
Lekker hoor, waar beleg je 'm mee?Ik naam aan dat hij wel in die Ferrari gebakken kan worden ja maar had wel eens iets gelezen over dat je een pan pizza lang moest bakken op niet al te hoge temperatuur..
Ik ga denk ik gewoon voor pepperoni Iemand enig idee waar ik een salami kan krijgen die lijkt op de Amerikaanse 'pepperoni'?Afgelopen weekend viel het pizzabakken in het water door de regen, daarom deze week maar weer eens diepvriespizza uit de gewone oven gegeten, want beloofd is beloofd aan de kinderen. Maar voor mij hoeft het niet meer, onverse ingredienten en bodem met de structuur van MDF. Zodra we een droge dag hebben stook ik mijn houtoven weer op.Gripper
Get a gripRegent het ook binnen in je houtoven dan?quote:Op donderdag 23 oktober 2014 13:54 schreef Sparafucile het volgende:
Afgelopen weekend viel het pizzabakken in het water door de regen, daarom deze week maar weer eens diepvriespizza uit de gewone oven gegeten, want beloofd is beloofd aan de kinderen. Maar voor mij hoeft het niet meer, onverse ingredienten en bodem met de structuur van MDF. Zodra we een droge dag hebben stook ik mijn houtoven weer op.Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-SiGNe
Uitspraak: SignGevonden, een Itimat:
Nu maar eens uitzoeken hoe warm dat ding kan worden...
http://www.hatrading.nl/W(...)met-thermostaat.html
50-300 graden dus.. hmm 't wordt al interessanter
[ Bericht 31% gewijzigd door SiGNe op 24-10-2014 04:05:34 ]maandag 27 oktober 2014 @ 16:15:52 #101minilot
Nancy boyquote:Op maandag 27 oktober 2014 16:06 schreef ChilllayD het volgende:
Hallo pizza-saus, lekker de vriezer in
[ afbeelding ]
Wat een goed idee!
Als je maar één pizza maakt heb je natuurlijk maar een beetje nodigLet me see you stripped down to the bone
Forum Opties Forumhop: Hop naar: