abonnement Unibet Coolblue
pi_144736647


Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #9
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #10
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #11
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #12
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #13
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #14
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #15
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #16

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Hoe?

Het belangrijkste onderdeel van een pizza is de bodem. Een pizzabodem is een soort brood, gemaakt met een gistdeeg. In deze topicstart staan een tweetal recepten voor pizzadeeg. Het geheim van een goede pizza is om de kunst onder de knie te krijgen om smaak uit je producten te halen ipv er steeds meer smaakmakers in te stoppen.
Een techniek die in dit topic vaak naar voren is gekomen is de zogenaamde 'cold fermentation'. Dat is een techniek waarbij je deeg een tijd in de koelkast zet. Dat is gebaseerd op het feit dat er in een deeg verschillende processen spelen, die ieder een eigen optimale temperatuur hebben. Om het deeg zo snel mogelijk te laten rijzen zou je het bij bv 25-30 graden kunnen laten staan. Door het echter kouder te bewaren geef je de andere processen in het deeg de kans om meer smaak los te maken uit de tarwe.
Het maken van een pizza kan je in een aantal stappen samenvatten;

Deeg maken -- deeg laten rijzen -- deeg vormen -- pizza beleggen -- pizza bakken

Hoe je die stappen uitvoert staat hier verder in deze topicstart beschreven. Kijk vooral ook naar de filmpjes!

Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:

Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.

SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com

Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl

Filmpje over deeg opbollen


Filmpjes over deeg vormen



Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza


Een aantal mooie foto's uit het vorige topic

Isegrim:


Gripper:


Terpentin07:


mime_negert:


cous2:


MaximusTG:


Bobbee

Volkoren deeg:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Nieuwe versie oven DLD9070:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Oud model bestron oven DLD9016:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Aal321
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Yvess

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ben niet zo'n held in topics openen, mocht het anders moeten...
pindazakje
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 22:46:57 #2
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144737063
Als je dan zo nodig een lapo gaat hunten maak dan in elk geval de OP goed :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 20 september 2014 @ 23:19:28 #3
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144738123
Wil ik zelf eigenlijk ook nog eens maken maar is dat wel een beetje te doen in een combimagnetron?
Max temp is 200 graden (met een analoge thermometer gemeten, de oven staat dan op 225 graden)

Dievriespizza's komen er ook niet echt goed uit.
Ik heb wel een "crisp plaat" in m'n combimagnetron maar die gebruikt dan ook de magnetronstand om de plaat te verhitten en dan is de kaas veel te snel bruin en hard.
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 23:45:50 #4
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_144739053
Ik krijg best acceptabele resultaten in een combimagnetron. Stel hem in op hete lucht! 250°C en laat mijn pizza steen in ca 45 minuten opwarmen. Vervolgens in 4:20 afbakken
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_144786333
Ik had nog wat deeg over. Oven op hogere temperatuur en pizza op hete bakplaat leggen had al wat effect
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_144806967
Zo'n pizza-oven gekregen; morgen dus maar deeg + saus maken voor woensdag.
pi_144865046
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 22:33 schreef Iemand91 het volgende:
Zo'n pizza-oven gekregen; morgen dus maar deeg + saus maken voor woensdag.
Zo, dat maakt wel even verschil; een pizza-oven in plaats van een reguliere oven. :o :9

Wel altijd zo'n klote gedoe met al dat bloem als je de bodem(s) aan het maken bent -O-
pi_144872742
En van 'al dat 'bloem' worden ze nog nasty en droog ook :P
  woensdag 24 september 2014 @ 22:02:45 #9
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144874007
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 18:59 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Zo, dat maakt wel even verschil; een pizza-oven in plaats van een reguliere oven. :o :9

Wel altijd zo'n klote gedoe met al dat bloem als je de bodem(s) aan het maken bent -O-
Maar wat voor oven heb je dan gekregen?
echt zo'n electrische die ze ook in pizzeria's hebben of een houtgestookte voor buiten?
Of evt zo'n ding dat je op de keukentafel kan zetten?
pi_144876132
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 21:38 schreef ChilllayD het volgende:
En van 'al dat 'bloem' worden ze nog nasty en droog ook :P
Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:02 schreef SiGNe het volgende:
Maar wat voor oven heb je dan gekregen?
echt zo'n electrische die ze ook in pizzeria's hebben of een houtgestookte voor buiten?
Of evt zo'n ding dat je op de keukentafel kan zetten?
Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij. :P
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.

Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.

pi_144876236
Ik vind het maken van het deeg juist het leukste om te doen! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_144876774
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:41 schreef minilot het volgende:
Ik vind het maken van het deeg juist het leukste om te doen! :)
Ik niet. Krijg het nauwelijks van m'n handen af. :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_144877185
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:51 schreef Pandaplint het volgende:

[..]

Ik niet. Krijg het nauwelijks van m'n handen af. :')
Gewoon stug doorkneden, want op den duur kneed je je handen vanzelf brandschoon zodra het deeg vaster en elastischer wordt. Als het echt moet: wassen met koud water. Zo krijg je plakkerig deeg er veel sneller af dan met warm water. :) Geldt ook voor pollepels en komnen en dergelijke waar rauw deeg aan geplakt zit. Koud water gebruiken!

Ik maak twee per week (verschillende soorten) brooddeeg met de hand, op een gegeven moment komt daar vanzelf zoveel handigheid in dat je er nauwelijks nog troep van hebt :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_144877229
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon stug doorkneden, want op den duur kneed je je handen vanzelf brandschoon. Als het echt moet: wassen met koud water. Zo krijg je plakkerig deeg er veel sneller af dan met warm water. :) Geldt ook voor pollepels en komnen en dergelijke waar rauw deeg aan geplakt zig. Koud water gebruiken!

Ik maak twee per week (verschillende soorten) brooddeeg met de hand, op een gegeven moment komt daar vanzelf zoveel handigheid in dat je er nauwelijks nog troep van hebt :)
opgedroogde deegspetters op arm(haar) is ook geen pretje trouwens :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
  woensdag 24 september 2014 @ 23:25:26 #15
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144878305
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.

[..]

Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij. :P
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.

Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.

[ afbeelding ]
Oh da's wel nice dat het met zo'n ding ook al goed gaat..
Ik vraag me overigens af of je niet gewoon van die deegbollen bij de lokale pizzeria kan kopen.. gewoon een keer vragen denk ik.
Biedt je ¤2,- per bol en dan maar kijken of ze het bod accepteren.

En ik weet dat ze bij de Jumbo ook pizzadeeg hebben in de koeling, vast niet zo goed als van een pizzeria (al vraag ik me af of ze dat zelf niet ook gewoon diepvries kopen, dag ervoor ontdooien en klaar) of zelf maken maar het scheelt wel het maken..
pi_144878664
Of gewoon, als je toch aan de slag gaat, meteen een hoeveelheid deeg voor tien pizza's maken (is net zoveel werk als voor twee pizza's) en dan de deegbolletjes los van elkaar invriezen. Als je 's avonds pizza wilt eten, gewoon zo'n bevroren bolletje 's ochtends uit de vriezer halen en dan kun je het 's avonds uitrollen/vormen.
Ik denk dat ik momenteel deeg voor twintig pizza's in mijn vriezer heb liggen :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 24 september 2014 @ 23:49:56 #17
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144879168
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.

[..]

Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij. :P
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.

Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.

[ afbeelding ]
Ik dacht dat dat een soort tosti-ijzers waren voor diepvries pizza's. :o
Maar daarin kun je dus zelfgemaakte pizza's bakken?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_144879417
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:25 schreef SiGNe het volgende:
Oh da's wel nice dat het met zo'n ding ook al goed gaat..
Ik vraag me overigens af of je niet gewoon van die deegbollen bij de lokale pizzeria kan kopen.. gewoon een keer vragen denk ik.
Biedt je ¤2,- per bol en dan maar kijken of ze het bod accepteren.

En ik weet dat ze bij de Jumbo ook pizzadeeg hebben in de koeling, vast niet zo goed als van een pizzeria (al vraag ik me af of ze dat zelf niet ook gewoon diepvries kopen, dag ervoor ontdooien en klaar) of zelf maken maar het scheelt wel het maken..
Inderdaad. Ach, van alles eens uitproberen. Zelf maken, kant en klare bodems. We zien wel.
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:35 schreef minilot het volgende:
Of gewoon, als je toch aan de slag gaat, meteen een hoeveelheid deeg voor tien pizza's maken (is net zoveel werk als voor twee pizza's) en dan de deegbolletjes los van elkaar invriezen. Als je 's avonds pizza wilt eten, gewoon zo'n bevroren bolletje 's ochtends uit de vriezer halen en dan kun je het 's avonds uitrollen/vormen.
Ik denk dat ik momenteel deeg voor twintig pizza's in mijn vriezer heb liggen :)
Maar dit lijkt mij inderdaad het beste. Saus is ook al genoeg voor 10 pizza's namelijk. _O-

Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten. :9
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:49 schreef Klaploper het volgende:
Ik dacht dat dat een soort tosti-ijzers waren voor diepvries pizza's. :o
Maar daarin kun je dus zelfgemaakte pizza's bakken?
Dat zou best kunnen dat ze voor diepvries zijn. Hoewel ze in het bijbehorende boekje ook recepten hebben staan voor verse pizza's.

Eerlijk gezegd vraag ik me af of dat wel goed gaat om diepvriespizza's hierin te maken. Ding wordt zo heet dat het mij niet zou verbazen dat de onderkant zwart is en de binnenkant nog koud/lauw.
(Als je het over die dikke American Style pizza's hebt bijvoorbeeld)
  donderdag 25 september 2014 @ 00:14:27 #19
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144880034
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:56 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Inderdaad. Ach, van alles eens uitproberen. Zelf maken, kant en klare bodems. We zien wel.

[..]

Maar dit lijkt mij inderdaad het beste. Saus is ook al genoeg voor 10 pizza's namelijk. _O-

Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten. :9

[..]

Dat zou best kunnen dat ze voor diepvries zijn. Hoewel ze in het bijbehorende boekje ook recepten hebben staan voor verse pizza's.

Eerlijk gezegd vraag ik me af of dat wel goed gaat om diepvriespizza's hierin te maken. Ding wordt zo heet dat het mij niet zou verbazen dat de onderkant zwart is en de binnenkant nog koud/lauw.
(Als je het over die dikke American Style pizza's hebt bijvoorbeeld)
Als ik de goede gevonden heb is hij niet eens duur. Echte kenners vinden het vast minder dan een pizzaoven, maar dat vinden ze ook van mijn oven die maar tot 300 graden gaat. Klinkt ideaal om snel een pizza te maken.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 25 september 2014 @ 00:18:10 #20
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144880148
Zag overigens vandaag op 24 Kitchen Heston Blumenthal een tomatensaus maken van alleen de gelei en de zaden van de tomaat.
In een zeef uitpersen en dat vocht verhitten tot je een dikte hebt van ketchup... je hebt dan geconcentreerde tomatensap.
pi_144880695
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:56 schreef Iemand91 het volgende:


Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten. :9


Flammkuchen :9~
  donderdag 25 september 2014 @ 04:19:29 #22
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144881857
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 00:37 schreef Elleska het volgende:

[..]

Flammkuchen :9~
Ja, of foccaciabrood/uien-stokbrood, redelijk bekend wel.
  Moderator zondag 28 september 2014 @ 22:00:23 #23
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_144999910
Ze zijn in in heel Nederland bakt pizza's aan het maken. Nou die concurrentie had ik nog wel aangedurfd. Een aantal gebruikte niets eens een steen en bakten de pizza in 10 minuten :') 4:20 is precies lang genoeg in mijn oven.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_145007765
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.

[..]

Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij. :P
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.

Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.

[ afbeelding ]
Dus die Princess dingen werken wel? Zat 2 jaar geleden hard te twijfelen om er een aan te schaffen maar in deze reeks werd het afgeraden. Verdomme zeg
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_145012307
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 02:12 schreef renwan het volgende:
Dus die Princess dingen werken wel? Zat 2 jaar geleden hard te twijfelen om er een aan te schaffen maar in deze reeks werd het afgeraden. Verdomme zeg
Tja, ik weet niet of je op mijn eenmalige ervaring moet af gaan; maar ik vond hem prettiger werken dan een standaard oven.
pi_145013498
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_145211014
quote:
Holy shit!

Ik ga vanavond weer pizza's maken. Ik krijg het altijd voor mekaar om de waardes van water/meel te verneuken. Eerst zat ik op 475/500 haha, en nu op 475/633. Ongeveer 70% maar het deeg is echt net pannekoeken beslag, dus zal mij wel nog eens verrekend hebben.
Beetje bijvoegen tot het de goede dikte heeft.
En anders lekker knapperige pizza's :p .
  Moderator zondag 5 oktober 2014 @ 14:10:19 #28
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_145214752
70% water? Volgens mij zit ik op 55% tegenwoordig 60%

[ Bericht 28% gewijzigd door derLudolf op 05-10-2014 14:16:12 ]
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_145217521
Heb het nog wat verdund, dadelijk met uitrollen komt er ook nog wat meel bij. dus komt wel goed.
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 07:47:49 #30
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_145283781
Ik heb ook een combi-oven met crispplaat. Raden jullie aan om die te gebruiken als ik zelf deeg maak of gewoon het roostertje dat ik erin kan zetten? Het liefst had ik een nieuwe oven of pizzasteen, maar daar heb ik nu even het geld niet voor.
pi_145288347
Hey,

Ik gebruik volgend recept: http://www.njam.tv/recepten/peppes-basisrecept-voor-pizzadeeg
Indien mogelijk laat ik de deegbollen een nachtje in de koelkast overnachten (merkelijk verschil)

Echter: Wanneer ik de topping gaar wil hebben, dan is het pizzadeeg uitgedroogd. Ik maak de pizza's in een Outdoor Chef Ascona BBQ met een pizza steen. De oven verwarm ik tot een goede 380 graden, en dan leg ik er de Pizza in. Zoals vermeld, moet die toch 5 tot 8 minuten in de over vooraleer de topping gaar is. Gevolg is dus een uitgedroogde (maar wel krokante) bodem.

Iemand tips? Misschien de BBQ verwarmen tot 380 zodat de pizza steen op temperatuur is, dan de temperatuur verlagen naar 250°C of zo?
pi_145288598
weet iemand welk submodel van de oude bestron dld9016 tot 450 graden kan? als je kijkt op het metalen plaatje op de achterkant of het versienummer op het boekje/handleiding vermeld?
  donderdag 9 oktober 2014 @ 18:14:25 #33
262852 monkeybrain
High door Nescafé
pi_145370462
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 11:37 schreef matthijs0 het volgende:
weet iemand welk submodel van de oude bestron dld9016 tot 450 graden kan? als je kijkt op het metalen plaatje op de achterkant of het versienummer op het boekje/handleiding vermeld?
Geen antwoord op je vraag maar dit werkt perfect bij mij met het huidige model. Ik heb een iets grotere fan met dubbelzijdig tape erop gezet. Als de oven afslaat op zijn hoogste stand de fan aanzetten, dan gaat ie gewoon weer verder met verhitten.

Nu bakt ie pizza's wel perfect af zonder uit te schakelen.

  donderdag 9 oktober 2014 @ 23:48:46 #34
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145381676
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 07:47 schreef morgane het volgende:
Ik heb ook een combi-oven met crispplaat. Raden jullie aan om die te gebruiken als ik zelf deeg maak of gewoon het roostertje dat ik erin kan zetten? Het liefst had ik een nieuwe oven of pizzasteen, maar daar heb ik nu even het geld niet voor.
Mijn ervaring met Casa Di Mamma pizza's op het rooster (ook met vers deeg) is dat de deeg door het rek heen "droop", dat gaf een zeer aparte structuur aan m'n bodem.
En met crispplaat (Samsung FT-338) vind ik de topping weer te snel gaan, is je pizza in 6 minuten klaar ipv de normale 10-12, is de bodem ook best goed maar is de kaas dus bijna bruin van kleur, heb je gegratineerd deeg... :{

Nadeel van die crispplaat is dat de magnetron gebruikt wordt om de plaat te verhitten maar daarbij wordt het gerecht zelf natuurlijk ook verhit.
Pizzasteen lijkt me de beste oplossing maar die heb ik hier ook nog niet.
  Moderator vrijdag 10 oktober 2014 @ 00:01:43 #35
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145382147
Casa di mama, vers deeg, ik zie 2 dingen die niet samen gaan _O-
Je bedoelt niet-voorgebakken.

Dit lijkt me ook wel wat, is inclusief steen: http://www.popelectronics(...)zzasteen-mbo900.html

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145384704
Wat is het beste kant & klare deeg om te kopen? Op deeg van de pizzaria na.
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 21:52:38 #37
296595 foodlover
live and learn
pi_145439068
Mijn pizza van zojuist:

pi_145483547
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 02:23 schreef Class het volgende:
Wat is het beste kant & klare deeg om te kopen? Op deeg van de pizzaria na.
Nog nooit gezien dat je ergens kant en klaar deeg kan kopen laat staan bij de Pizzseria zelf. ik heb er echter ook nog nooit om gevraagd.

Je bent gewoon beter af als je het zelf maakt!
pi_145483562
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 00:01 schreef djkoelkast het volgende:
Casa di mama, vers deeg, ik zie 2 dingen die niet samen gaan _O-
Je bedoelt niet-voorgebakken.
Dit lijkt me ook wel wat, is inclusief steen: http://www.popelectronics(...)zzasteen-mbo900.html
[ afbeelding ]
nice! mooie prijs ook. Laat je het weten hoe dat ding is :)
pi_145484106
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 09:44 schreef kRiZzZiZ het volgende:

[..]

Nog nooit gezien dat je ergens kant en klaar deeg kan kopen laat staan bij de Pizzseria zelf. ik heb er echter ook nog nooit om gevraagd.

Je bent gewoon beter af als je het zelf maakt!
Bij C1000 en Jumbo hebben ze het. Toevallig afgelopen weekend gekocht en ga vanavond een poging tot doen :)
Zit ook een potje saus bij. Zelf maken komt eerdaags wel. Eerst maar stap voor stap uitproberen. Ik ga 'm maken met gegrilde groenten (grillpan, paprika en courgette) en geitenkaas. Hoop dat het lukt
:D
  Moderator maandag 13 oktober 2014 @ 10:21:26 #41
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145484265
quote:
1s.gif Op maandag 13 oktober 2014 10:13 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Bij C1000 en Jumbo hebben ze het. Toevallig afgelopen weekend gekocht en ga vanavond een poging tot doen :)
Zit ook een potje saus bij. Zelf maken komt eerdaags wel. Eerst maar stap voor stap uitproberen. Ik ga 'm maken met gegrilde groenten (grillpan, paprika en courgette) en geitenkaas. Hoop dat het lukt
:D
Oh dat, nou dat is echt geen pizzadeeg hoor. Niet die goedkope en niet die van Danerolles. Het is een heel raar deeg qua structuur, het lijkt totaal, maar dan ook totaal niet op pizzadeeg.
Het vult als een malle en het is totaal niet luchtig. Dan nog liever die pizzabodems met saus er al op van de AH, ook totaal niet te vergelijken met een echte zelfgemaakte pizza, maar nog wel binnen te houden.

Pizzasaus die bij zo'n pakketje zit is meestal wel aardig, maar niet meer dan dat, ook hier: zelf veel maken en gewoon in kleine beetjes invriezen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145487096
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 10:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh dat, nou dat is echt geen pizzadeeg hoor. Niet die goedkope en niet die van Danerolles. Het is een heel raar deeg qua structuur, het lijkt totaal, maar dan ook totaal niet op pizzadeeg.
Het vult als een malle en het is totaal niet luchtig. Dan nog liever die pizzabodems met saus er al op van de AH, ook totaal niet te vergelijken met een echte zelfgemaakte pizza, maar nog wel binnen te houden.
Pizzasaus die bij zo'n pakketje zit is meestal wel aardig, maar niet meer dan dat, ook hier: zelf veel maken en gewoon in kleine beetjes invriezen.
Komt voor de bakker chef w/ maar je moet toch ergens beginnen he..........
Ik ga zo bij AH eens kijken naar die pizzabodems met saus er al op. Ben benieuwd....
  Moderator maandag 13 oktober 2014 @ 12:26:49 #43
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145487626
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 12:09 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Komt voor de bakker chef w/ maar je moet toch ergens beginnen he..........
Ik ga zo bij AH eens kijken naar die pizzabodems met saus er al op. Ben benieuwd....
Ja maar je gaat ook niet leren autorijden in een skelter. Een deeg maken is echt niet zo moeilijk hoor, bloem, water, gist en zout, beetje kneden en een beetje wachten, meer is het niet.
Pizzasaus als je het ècht niet weet: gezeefde tomaten, snufje zout, schepje honing, beetje italiaanse kruiden, 10 minuutjes laten borrelen in een pan en je hebt een basissaus.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145515820
Moeilijk totaal niet, maar wel veel werk en wachten :{w
pi_145516285
Das het hele idee van écht koken he, dat het tijd kost. Bijna alles waar veel werk in zit, daar proef je de noeste arbeid en het ambacht in terug O+
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_145518769
Pizza maken veel werk? Het vergt wat planning aangezien het deeg een tijd moet rijzen(eventueel ontdooien) en de oven voorverwarmen.
Pizza is hier juist voor de luie of drukke dagen. Verse pizza wel te verstaan. Deeg vormen, saus en andere ingrediënten erop en een paar min bakken. Aanvallen.
pi_145519066
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 12:26 schreef djkoelkast het volgende:
Ja maar je gaat ook niet leren autorijden in een skelter.
waarom rijden mannen dan beter dan vrouwen?
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 02:17:53 #48
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145519862
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 01:16 schreef Deeltjesversneller het volgende:
[..]
waarom rijden mannen dan beter dan vrouwen?
Ho.. er zijn er niet heul veul maar toch... de zus van Max Verstappen bijv.
Die is nu 15 geloof ik maar ik durf toch wel te zeggen dat die beter rijdt dan de gemiddelde vrouw.... en man wat dat betreft.
pi_145570208
Wil binnenkort weer eens een pizza gaan maken. Ik vroeg me af wat eigenlijk de beste stand is voor de oven (gewoon een reguliere oven, geen speciale pizzaoven) Heißluft (hetelucht) of Öber-unterhitze(dit is elektrisch toch? onze oven is duits ja :D

Voorheen deed ik 't altijd met hetelucht, maar ben ook wel benieuwd wat elektrisch doet. Anders probeer ik het gewoon uit

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 15-10-2014 15:56:45 ]
pi_145571982
Ik doe vanavond weer een poging.
Deeg is na 2.5 uur mooi aan het verdubbelen geslagen in hoeveelheid, ff 3 porties gemaakt. 2 voor in de vriezer, 1 voor zo :)

.
pi_145596573


Hij was heerlijk! Recept 1 uit de OP.
Tomatensaus, Cheddar, Mozzarella, Grana padano en Danablu.
Wat vers gesneden Habanero peper en oregano als laatste toevoeging.

Wederom bleekjes maar zeer smakelijk!
(ik krijg ze gewoon niet bruiner, help? Bestron DLD970)
  Moderator donderdag 16 oktober 2014 @ 11:09:38 #52
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145597106
Bodem met saus paar minuutjes in de oven, dan er uit halen, paar minuutjes op een rek, dan kaas er op en terug, wellicht dat dat helpt ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 16 oktober 2014 @ 11:10:26 #53
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145597131
quote:
6s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 15:52 schreef d4v1d het volgende:
Wil binnenkort weer eens een pizza gaan maken. Ik vroeg me af wat eigenlijk de beste stand is voor de oven (gewoon een reguliere oven, geen speciale pizzaoven) Heißluft (hetelucht) of Öber-unterhitze(dit is elektrisch toch? onze oven is duits ja :D

Voorheen deed ik 't altijd met hetelucht, maar ben ook wel benieuwd wat elektrisch doet. Anders probeer ik het gewoon uit
Öber-unterhitze is het beste (dat is zeg maar conventioneel), met hetelucht heb je snel een verbrande bovenkant en ongaar deeg.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145599341
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 11:09 schreef djkoelkast het volgende:
Bodem met saus paar minuutjes in de oven, dan er uit halen, paar minuutjes op een rek, dan kaas er op en terug, wellicht dat dat helpt ;)
En die eerste paar minuutjes, op max temp, boven en onderhitte? (in bestron?).
  Moderator donderdag 16 oktober 2014 @ 12:29:18 #55
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145599739
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 12:16 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

En die eerste paar minuutjes, op max temp, boven en onderhitte? (in bestron?).
Altijd alles op max toch ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145600094
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 11:10 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Öber-unterhitze is het beste (dat is zeg maar conventioneel), met hetelucht heb je snel een verbrande bovenkant en ongaar deeg.
thx, ik ga t straks proberen :Y
pi_145604708
Zelfgemaakte saus kan je gewoon invriezen toch en dan weer in een pannetje ontdooien?

Dan ga ik straks even veel saus maken.
  Moderator donderdag 16 oktober 2014 @ 15:28:51 #58
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145605402
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:06 schreef d4v1d het volgende:
Zelfgemaakte saus kan je gewoon invriezen toch en dan weer in een pannetje ontdooien?

Dan ga ik straks even veel saus maken.
Ik laat het een half uur borrelen, daarna als het afgekoeld is in zakjes waarmee ik 2 pizza's kan maken invriezen. De avond voor je het nodig hebt in de koelkast, als je het gaat gebruiken even doorroeren en je kunt het dan gewoon koud gebruiken. Ontdooien in een pannetje is niet nodig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145605500
Wat wij doen is het in ijsblokjes laten invriezen.
Wanneer het nodig is een paar blokjes een kopje o.i.d een paar seconden in de magnetron.
pi_145608667
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:28 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik laat het een half uur borrelen, daarna als het afgekoeld is in zakjes waarmee ik 2 pizza's kan maken invriezen. De avond voor je het nodig hebt in de koelkast, als je het gaat gebruiken even doorroeren en je kunt het dan gewoon koud gebruiken. Ontdooien in een pannetje is niet nodig.
Had geen ui in huis dus maar tomaten frito gebruikt. Volgende keer maak ik het wel zelf ^O^ thx voor je antwoord.

Nog 'n vraag :') Waar koop ik een goede pizzaschep? Heb hem nu op het aanrecht gemaakt en ik moet even bedenken hoe ik hem op de bakplaat ga krijgen :') _O-
pi_145609331
'Hahahah, ben benieuwd hoe dat gaat aflopen als je nu niets in huis hebt ;)

Ik gebruik de bodem van m'n taartvorm, daarop beleg ik de pizza ook en dan gooi ik 'm zo op m'n pizzasteen :D

Heb 2 'schepjes' gekregen bij de Bestron, rvs maar dat plakt te hard!
pi_145609673
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 17:17 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Had geen ui in huis dus maar tomaten frito gebruikt. Volgende keer maak ik het wel zelf ^O^ thx voor je antwoord.

Nog 'n vraag :') Waar koop ik een goede pizzaschep? Heb hem nu op het aanrecht gemaakt en ik moet even bedenken hoe ik hem op de bakplaat ga krijgen :') _O-
stuk karton werkt ook prima.
pi_145611073
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 17:54 schreef Elleska het volgende:

[..]

stuk karton werkt ook prima.
Waarom heb ik daar niet aan gedacht _O- Heb t nu met een spatel en kaasschaaf gedaan en bij pizza 2 ging dat mis :(

quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 17:40 schreef ChilllayD het volgende:
'Hahahah, ben benieuwd hoe dat gaat aflopen als je nu niets in huis hebt ;)

Ik gebruik de bodem van m'n taartvorm, daarop beleg ik de pizza ook en dan gooi ik 'm zo op m'n pizzasteen :D

Heb 2 'schepjes' gekregen bij de Bestron, rvs maar dat plakt te hard!
Had alleen geen ui, voor de rest had ik alles en een pakje tomaten frito dus. :P

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 16-10-2014 18:55:16 ]
pi_145611095
Dit keer op 300 graden gebakken, eerst de bakplaat warm laten worden (geen pizzasteen dus) en dan de pizza erop.




Hij was echt vele malen lekkerder dan toen ik nog met hetelucht bakte _O_ :9~

Ja. Heel veel beleg, maar ik had maar 2 pizza's voor 4 personen en had geen zin om 4 pizza's te maken.

[ Bericht 70% gewijzigd door #ANONIEM op 16-10-2014 19:04:52 ]
pi_145735116
Ik dacht gister, laat ik eens een heeeeeeele dunne pizza maken, dapper ding!

Saus, beleg er op (als eerste cheddar geraspt), blabla, Bestron in en gaan.
Normaliter draai ik 'm na een minuutje of 2 a 3, krijg ik 'm toch niet van z'n plek grrrrr.
Was hij op 1 plek toch té dun en was er een gaatje ontstaan :'( doei cheddar.

Heb 'm redelijk in beweging kunnen houden en nog wel heel van de steen gekregen maar die is nu best wel, bah :') Bestron staat nu dus even een uurtje te blakeren en zit ik in de rook.
pi_145761306
Ik dacht, heujh. Vershoud folie erom en in de nacht in de koelkast. (had al 2/3 uur gerezen).. Ga ik net toch ff checken voor het slapengaan..



:') _O-
  Moderator dinsdag 21 oktober 2014 @ 00:50:27 #67
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145761905
Zit vast heel veel gist in dan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 02:56:18 #68
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_145763960
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 22:00 schreef derLudolf het volgende:
Ze zijn in in heel Nederland bakt pizza's aan het maken. Nou die concurrentie had ik nog wel aangedurfd. Een aantal gebruikte niets eens een steen en bakten de pizza in 10 minuten :') 4:20 is precies lang genoeg in mijn oven.
Tja, ze houden een keer in de zoveel tijd wereldkampioenschappen pizza maken in Italië. Dat zou wel interessant zijn om te zien. Heb je ook verschillende categorieën waaraan je mee kunt doen etc. etc. Die pizzabakkers melden zich dan bijvoorbeeld aan voor twee/drie categorieën pizza's waar ze echt goed in zijn.
pi_145771743
Jullie bakken dus niet op hetelucht maar uitsluitend boven- en onderwarmte?
Ben ook aan het beginnen, maar nog met simpele kant- en klare bodems van AH...
Eerdaags zelf een poging wagen tot het maken van deeg.
pi_145780408
Lekker snel eigen deeg gaan maken hoor, veel leuker en lekkerderrrrrr :D

Ik bak niet (meer) in m'n gewone oven. Kan maar tot 250gr en dat bereikt hij werkelijk niet.
Heb overigens ook geen losse steen, anders zou het wel te doen zijn.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 16:59:25 #71
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_145780898
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 16:44 schreef ChilllayD het volgende:
Lekker snel eigen deeg gaan maken hoor, veel leuker en lekkerderrrrrr :D

Ik bak niet (meer) in m'n gewone oven. Kan maar tot 250gr en dat bereikt hij werkelijk niet.
Heb overigens ook geen losse steen, anders zou het wel te doen zijn.
Inderdaad. Binnenkort ga ik ook weer even een voorraadje deeg maken. Lekker en makkelijk :Y)
Heb helaas alleen een hete lucht oven beschikbaar die tot 230c gaat. Maar gaat eigenlijk prima. :)
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_145781016
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 00:50 schreef djkoelkast het volgende:
Zit vast heel veel gist in dan.
Heb het recept uit de OP gebruikt. Maar heb 1050 gram bloem gebruikt zodat ik gelijk deeg heb voor veel pizza's.. Heb ik een omreken fout gemaakt met het gist _O-?

350g bloem * 3 is 1050,
7g gist * 3 is 21g toch :')
  Moderator dinsdag 21 oktober 2014 @ 17:04:53 #73
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145781060
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:02 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Heb het recept uit de OP gebruikt. Maar heb 1050 gram bloem gebruikt zodat ik gelijk deeg heb voor veel pizza's.. Heb ik een omreken fout gemaakt met het gist _O-?

350g bloem * 3 is 1050,
7g gist * 3 is 21g toch :')
Ja, maar dat is voor pizza's die je lang laat rijzen véél te veel. Ik heb het al eens uitgelegd, je hebt totaal niet zo veel gist nodig, tenzij je deeg in een uur klaar moet zijn.

Deze post:

quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 16:52 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Pizzadeeg is geen brooddeeg, 1x rijzen is genoeg, ik vind het het lekkerste om 's ochtends het deeg te maken, gewoon echt met letterlijk een theelepel instantgist. Dan 's avonds gebruiken, platdrukken, vormen en bakken.
Als je het toch snel wil zou ik maar gewoon de helft van het gist proberen, te veel gist is ook niet lekker en het heeft eigenlijk nooit zin. Mocht je te weinig gist hebben is alles wat je hoeft te doen langer wachten ;)

Italianen gebruiken maar 3g gist op 1,8kg meel (+ 1 liter water = een deeg van 2800g).
Brood gebruik je doorgaans 7-9 gram gist op 500g meel (+ 300ml water = een deeg van 800g)

Dus zeg brood +/- 1% gist van het gewicht van je deeg
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg

800g deeg = 1,2g gist

Maar je redt het dan natuurlijk niet met een uurtje rijzen.

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145781088
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:04 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ja, maar dat is voor pizza's die je lang laat rijzen véél te veel. Ik heb het al eens uitgelegd, je hebt totaal niet zo veel gist nodig, tenzij je deeg in een uur klaar moet zijn.

Deze post:

[..]

oh :D

Handig voor de volgende keer :P
pi_145781173
Ik moet eigenlijk gewoon een keer verse gist zien te fixen
  Moderator dinsdag 21 oktober 2014 @ 17:11:07 #76
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145781257
quote:
11s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:08 schreef d4v1d het volgende:
Ik moet eigenlijk gewoon een keer verse gist zien te fixen
Dat maakt geen verschil qua rijstijd hoor, qua smaak ook niet eens echt. Je moet alleen wel de verse gist eerst 'starten'. Hier verkopen ze het bij de Dekamarkt in pakjes van ik geloof 28g, of ik kan een van de lokale bakkers bellen, dan leggen ze het klaar per ons.
Er is hier nog maar 1 bakker die met verse gist werkt, de rest werkt met vloeibare gist en bakmixen :') Nepbakkers.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145781275
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:11 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat maakt geen verschil qua rijstijd hoor, qua smaak ook niet eens echt. Je moet alleen wel de verse gist eerst 'starten'. Hier verkopen ze het bij de Dekamarkt in pakjes van ik geloof 28g.
Nee niet voor de rijstijd, maar ik dacht gelezen te hebben dat je pizza er wel beter mee werd. Dacht ik.
pi_145781827
- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist

Stel je maakt 'm zo en wilt (ook?) in de koelkast laten rijzen.
Eerst een aantal uur op kamertemp rijzen, vervolgens de koeling in voor een nacht.
Hoeveel gist zou je dan aanraden?

En beter nog, je wilt invriezen;
Eerste keer op kampertemp voor hoeveel uur/hoeveel gist alvorens je het gaat invriezen?
pi_145784016
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 16:44 schreef ChilllayD het volgende:
Lekker snel eigen deeg gaan maken hoor, veel leuker en lekkerderrrrrr :D

Ik bak niet (meer) in m'n gewone oven. Kan maar tot 250gr en dat bereikt hij werkelijk niet.
Heb overigens ook geen losse steen, anders zou het wel te doen zijn.
Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.

Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)

Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uit :P
pi_145790419
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 18:37 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.

Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)

Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uit :P
Het hoeft niet gelijk perfect. Het recept uit de OP is prima, ik heb zelf eigenlijk nooit naar percentages gekeken.
  Moderator dinsdag 21 oktober 2014 @ 20:53:20 #81
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145790597
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:27 schreef ChilllayD het volgende:
- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist

Stel je maakt 'm zo en wilt (ook?) in de koelkast laten rijzen.
Eerst een aantal uur op kamertemp rijzen, vervolgens de koeling in voor een nacht.
Hoeveel gist zou je dan aanraden?

En beter nog, je wilt invriezen;
Eerste keer op kampertemp voor hoeveel uur/hoeveel gist alvorens je het gaat invriezen?
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist

dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145790795
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist

dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.
Oh, moet het eerst in de koelkast? :') Heb t nu na de rijs gelijk een deel ingevroren .. :')
  Moderator dinsdag 21 oktober 2014 @ 20:57:11 #83
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145790917
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 20:55 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Oh, moet het eerst in de koelkast? :') Heb t nu na de rijs gelijk een deel ingevroren .. :')
Moet niet hoor, maar als je het toch gaat invriezen: hoe langer je het deeg laat rijzen/rusten (al dan niet op koelkasttemperatuur) hoe lekkerder het wordt en als je het toch gaat invriezen kan dat net zo goed morgen toch ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145799177
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist

dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.
Top, thanks!
pi_145799221
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 18:37 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.

Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)

Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uit :P
In een Bestron pizza oven :D
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 22:55:18 #86
194233 Friday12
Originele kloon
pi_145799469
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 22:51 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

In een Bestron pizza oven :D
Welke? Ze hebben verschillende :P

Zoek ook nog een pizza oventje van rond de 60e
pi_145799760
DLD970 en ben er heeeeeeeeeel blij mee *O*
  woensdag 22 oktober 2014 @ 00:09:13 #88
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145802487
Ik zag vandaag bij de "Turk" ook een soort pizza-oven maar dan iets hoger en klapdeurtjes aan de voorkant.. ¤45,-
Ben het merk vergeten maar 't leek me wel interessant.
't was misschien niet hoog genoeg voor een kip maar als je die wat plat mept... of 2 pizza's tegelijk..
ik ga eens even googlen naar 't merk en de resultaten want ik vond het opzich wel een interessant ding
  Moderator woensdag 22 oktober 2014 @ 00:55:11 #89
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145803479
Zie deze post CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #20
Of het wat is weet ik ook niet, maar wel met steen en zulks.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145803655
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 23:00 schreef ChilllayD het volgende:
DLD970 en ben er heeeeeeeeeel blij mee *O*
Maar werkt dat nog als je pizza niet perfect rond is eigenlijk? :o
pi_145803783
quote:
0s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 01:05 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Maar werkt dat nog als je pizza niet perfect rond is eigenlijk? :o
Why not? Werkt perfect.
Mijn 1e poging was bijna een pizza calzone geworden zo beroerd! :P
pi_145806284
quote:
0s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 00:55 schreef djkoelkast het volgende:
Zie deze post CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #20
Of het wat is weet ik ook niet, maar wel met steen en zulks.
Die gaat tot 250' (http://shop.zentrada.nl/A(...)C:click:soid:7773848)

En wat mij opvalt is dat die Ferrari nog steeds wordt geadverteerd met 450graden
..(https://m.bol.com/nl/p/pi(...)ia/9200000009577209/)

Is dat laatste waarheid? Gelet op die beperkingen van de EU.
pi_145821020
Ik ben van plan om van de week ook weer eens pizza's te gaan maken. Alleen dan wel de zogenaamde dikkere 'panpizza's'. Ik bestel morgen even zo'n bakvorm maar ik heb nog wat vraagjes:

Ik heb vorig jaar zo'n pizza oventje gekocht, namelijk de Ferrari Delizia. Perfect dingetje, bakt echt heerlijke dunne pizza's. Oventje gaat toch 400 graden geloof ik. Nu is mijn vraag: kan ik die pan pizza ook in dit oventje bakken, en zo ja op welke temperatuur is het het beste? Of kan ik hem beter gewoon in een normale oven over een langere tijd bakken?

Nog een vraagje: hoe krijg ik het deeg zo mooi dat het een wat dikkere pizza word? Komen daar nog trucs bij kijken of is het gewoon een kwestie van meer deeg in die pan?
pi_145821103
Lijkt mij een kwestie van meer deeg/minder dun maken.
Van pan-pizza's heb ik verder geen verstand... ook niet of die in de Ferrari kunnen. Zal toch wel?
Wat minder heet dan inderdaad, anders krijg je de binnenkant denk ik niet gaar.

Lekker hoor, waar beleg je 'm mee?
pi_145833444
Ik naam aan dat hij wel in die Ferrari gebakken kan worden ja maar had wel eens iets gelezen over dat je een pan pizza lang moest bakken op niet al te hoge temperatuur..

Ik ga denk ik gewoon voor pepperoni :D Iemand enig idee waar ik een salami kan krijgen die lijkt op de Amerikaanse 'pepperoni'?
pi_145850696
Afgelopen weekend viel het pizzabakken in het water door de regen, daarom deze week maar weer eens diepvriespizza uit de gewone oven gegeten, want beloofd is beloofd aan de kinderen. Maar voor mij hoeft het niet meer, onverse ingredienten en bodem met de structuur van MDF. Zodra we een droge dag hebben stook ik mijn houtoven weer op.
pi_145852019
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:54 schreef Sparafucile het volgende:
Afgelopen weekend viel het pizzabakken in het water door de regen, daarom deze week maar weer eens diepvriespizza uit de gewone oven gegeten, want beloofd is beloofd aan de kinderen. Maar voor mij hoeft het niet meer, onverse ingredienten en bodem met de structuur van MDF. Zodra we een droge dag hebben stook ik mijn houtoven weer op.
Regent het ook binnen in je houtoven dan? ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 24 oktober 2014 @ 03:53:54 #98
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145877139
Gevonden, een Itimat:


Nu maar eens uitzoeken hoe warm dat ding kan worden...
http://www.hatrading.nl/W(...)met-thermostaat.html

50-300 graden dus.. hmm 't wordt al interessanter :)

[ Bericht 31% gewijzigd door SiGNe op 24-10-2014 04:05:34 ]
pi_145880057
En dan wil je er een steen in plaatsen?
pi_145998298
Hallo pizza-saus, lekker de vriezer in :D

pi_145998660
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 16:06 schreef ChilllayD het volgende:
Hallo pizza-saus, lekker de vriezer in :D

[ afbeelding ]
:D
Wat een goed idee!

Als je maar één pizza maakt heb je natuurlijk maar een beetje nodig :)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')