abonnement Unibet Coolblue
pi_144736647


Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #9
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #10
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #11
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #12
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #13
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #14
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #15
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #16

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Hoe?

Het belangrijkste onderdeel van een pizza is de bodem. Een pizzabodem is een soort brood, gemaakt met een gistdeeg. In deze topicstart staan een tweetal recepten voor pizzadeeg. Het geheim van een goede pizza is om de kunst onder de knie te krijgen om smaak uit je producten te halen ipv er steeds meer smaakmakers in te stoppen.
Een techniek die in dit topic vaak naar voren is gekomen is de zogenaamde 'cold fermentation'. Dat is een techniek waarbij je deeg een tijd in de koelkast zet. Dat is gebaseerd op het feit dat er in een deeg verschillende processen spelen, die ieder een eigen optimale temperatuur hebben. Om het deeg zo snel mogelijk te laten rijzen zou je het bij bv 25-30 graden kunnen laten staan. Door het echter kouder te bewaren geef je de andere processen in het deeg de kans om meer smaak los te maken uit de tarwe.
Het maken van een pizza kan je in een aantal stappen samenvatten;

Deeg maken -- deeg laten rijzen -- deeg vormen -- pizza beleggen -- pizza bakken

Hoe je die stappen uitvoert staat hier verder in deze topicstart beschreven. Kijk vooral ook naar de filmpjes!

Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:

Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.

SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com

Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl

Filmpje over deeg opbollen


Filmpjes over deeg vormen



Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza


Een aantal mooie foto's uit het vorige topic

Isegrim:


Gripper:


Terpentin07:


mime_negert:


cous2:


MaximusTG:


Bobbee

Volkoren deeg:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Nieuwe versie oven DLD9070:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Oud model bestron oven DLD9016:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Aal321
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Yvess

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ben niet zo'n held in topics openen, mocht het anders moeten...
pindazakje
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 22:46:57 #2
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144737063
Als je dan zo nodig een lapo gaat hunten maak dan in elk geval de OP goed :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 20 september 2014 @ 23:19:28 #3
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144738123
Wil ik zelf eigenlijk ook nog eens maken maar is dat wel een beetje te doen in een combimagnetron?
Max temp is 200 graden (met een analoge thermometer gemeten, de oven staat dan op 225 graden)

Dievriespizza's komen er ook niet echt goed uit.
Ik heb wel een "crisp plaat" in m'n combimagnetron maar die gebruikt dan ook de magnetronstand om de plaat te verhitten en dan is de kaas veel te snel bruin en hard.
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 23:45:50 #4
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_144739053
Ik krijg best acceptabele resultaten in een combimagnetron. Stel hem in op hete lucht! 250°C en laat mijn pizza steen in ca 45 minuten opwarmen. Vervolgens in 4:20 afbakken
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_144786333
Ik had nog wat deeg over. Oven op hogere temperatuur en pizza op hete bakplaat leggen had al wat effect
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_144806967
Zo'n pizza-oven gekregen; morgen dus maar deeg + saus maken voor woensdag.
pi_144865046
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 22:33 schreef Iemand91 het volgende:
Zo'n pizza-oven gekregen; morgen dus maar deeg + saus maken voor woensdag.
Zo, dat maakt wel even verschil; een pizza-oven in plaats van een reguliere oven. :o :9

Wel altijd zo'n klote gedoe met al dat bloem als je de bodem(s) aan het maken bent -O-
pi_144872742
En van 'al dat 'bloem' worden ze nog nasty en droog ook :P
  woensdag 24 september 2014 @ 22:02:45 #9
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144874007
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 18:59 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Zo, dat maakt wel even verschil; een pizza-oven in plaats van een reguliere oven. :o :9

Wel altijd zo'n klote gedoe met al dat bloem als je de bodem(s) aan het maken bent -O-
Maar wat voor oven heb je dan gekregen?
echt zo'n electrische die ze ook in pizzeria's hebben of een houtgestookte voor buiten?
Of evt zo'n ding dat je op de keukentafel kan zetten?
pi_144876132
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 21:38 schreef ChilllayD het volgende:
En van 'al dat 'bloem' worden ze nog nasty en droog ook :P
Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:02 schreef SiGNe het volgende:
Maar wat voor oven heb je dan gekregen?
echt zo'n electrische die ze ook in pizzeria's hebben of een houtgestookte voor buiten?
Of evt zo'n ding dat je op de keukentafel kan zetten?
Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij. :P
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.

Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.

pi_144876236
Ik vind het maken van het deeg juist het leukste om te doen! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_144876774
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:41 schreef minilot het volgende:
Ik vind het maken van het deeg juist het leukste om te doen! :)
Ik niet. Krijg het nauwelijks van m'n handen af. :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_144877185
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:51 schreef Pandaplint het volgende:

[..]

Ik niet. Krijg het nauwelijks van m'n handen af. :')
Gewoon stug doorkneden, want op den duur kneed je je handen vanzelf brandschoon zodra het deeg vaster en elastischer wordt. Als het echt moet: wassen met koud water. Zo krijg je plakkerig deeg er veel sneller af dan met warm water. :) Geldt ook voor pollepels en komnen en dergelijke waar rauw deeg aan geplakt zit. Koud water gebruiken!

Ik maak twee per week (verschillende soorten) brooddeeg met de hand, op een gegeven moment komt daar vanzelf zoveel handigheid in dat je er nauwelijks nog troep van hebt :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_144877229
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon stug doorkneden, want op den duur kneed je je handen vanzelf brandschoon. Als het echt moet: wassen met koud water. Zo krijg je plakkerig deeg er veel sneller af dan met warm water. :) Geldt ook voor pollepels en komnen en dergelijke waar rauw deeg aan geplakt zig. Koud water gebruiken!

Ik maak twee per week (verschillende soorten) brooddeeg met de hand, op een gegeven moment komt daar vanzelf zoveel handigheid in dat je er nauwelijks nog troep van hebt :)
opgedroogde deegspetters op arm(haar) is ook geen pretje trouwens :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
  woensdag 24 september 2014 @ 23:25:26 #15
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144878305
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.

[..]

Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij. :P
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.

Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.

[ afbeelding ]
Oh da's wel nice dat het met zo'n ding ook al goed gaat..
Ik vraag me overigens af of je niet gewoon van die deegbollen bij de lokale pizzeria kan kopen.. gewoon een keer vragen denk ik.
Biedt je ¤2,- per bol en dan maar kijken of ze het bod accepteren.

En ik weet dat ze bij de Jumbo ook pizzadeeg hebben in de koeling, vast niet zo goed als van een pizzeria (al vraag ik me af of ze dat zelf niet ook gewoon diepvries kopen, dag ervoor ontdooien en klaar) of zelf maken maar het scheelt wel het maken..
pi_144878664
Of gewoon, als je toch aan de slag gaat, meteen een hoeveelheid deeg voor tien pizza's maken (is net zoveel werk als voor twee pizza's) en dan de deegbolletjes los van elkaar invriezen. Als je 's avonds pizza wilt eten, gewoon zo'n bevroren bolletje 's ochtends uit de vriezer halen en dan kun je het 's avonds uitrollen/vormen.
Ik denk dat ik momenteel deeg voor twintig pizza's in mijn vriezer heb liggen :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 24 september 2014 @ 23:49:56 #17
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144879168
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.

[..]

Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij. :P
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.

Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.

[ afbeelding ]
Ik dacht dat dat een soort tosti-ijzers waren voor diepvries pizza's. :o
Maar daarin kun je dus zelfgemaakte pizza's bakken?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_144879417
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:25 schreef SiGNe het volgende:
Oh da's wel nice dat het met zo'n ding ook al goed gaat..
Ik vraag me overigens af of je niet gewoon van die deegbollen bij de lokale pizzeria kan kopen.. gewoon een keer vragen denk ik.
Biedt je ¤2,- per bol en dan maar kijken of ze het bod accepteren.

En ik weet dat ze bij de Jumbo ook pizzadeeg hebben in de koeling, vast niet zo goed als van een pizzeria (al vraag ik me af of ze dat zelf niet ook gewoon diepvries kopen, dag ervoor ontdooien en klaar) of zelf maken maar het scheelt wel het maken..
Inderdaad. Ach, van alles eens uitproberen. Zelf maken, kant en klare bodems. We zien wel.
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:35 schreef minilot het volgende:
Of gewoon, als je toch aan de slag gaat, meteen een hoeveelheid deeg voor tien pizza's maken (is net zoveel werk als voor twee pizza's) en dan de deegbolletjes los van elkaar invriezen. Als je 's avonds pizza wilt eten, gewoon zo'n bevroren bolletje 's ochtends uit de vriezer halen en dan kun je het 's avonds uitrollen/vormen.
Ik denk dat ik momenteel deeg voor twintig pizza's in mijn vriezer heb liggen :)
Maar dit lijkt mij inderdaad het beste. Saus is ook al genoeg voor 10 pizza's namelijk. _O-

Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten. :9
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:49 schreef Klaploper het volgende:
Ik dacht dat dat een soort tosti-ijzers waren voor diepvries pizza's. :o
Maar daarin kun je dus zelfgemaakte pizza's bakken?
Dat zou best kunnen dat ze voor diepvries zijn. Hoewel ze in het bijbehorende boekje ook recepten hebben staan voor verse pizza's.

Eerlijk gezegd vraag ik me af of dat wel goed gaat om diepvriespizza's hierin te maken. Ding wordt zo heet dat het mij niet zou verbazen dat de onderkant zwart is en de binnenkant nog koud/lauw.
(Als je het over die dikke American Style pizza's hebt bijvoorbeeld)
  donderdag 25 september 2014 @ 00:14:27 #19
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144880034
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:56 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Inderdaad. Ach, van alles eens uitproberen. Zelf maken, kant en klare bodems. We zien wel.

[..]

Maar dit lijkt mij inderdaad het beste. Saus is ook al genoeg voor 10 pizza's namelijk. _O-

Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten. :9

[..]

Dat zou best kunnen dat ze voor diepvries zijn. Hoewel ze in het bijbehorende boekje ook recepten hebben staan voor verse pizza's.

Eerlijk gezegd vraag ik me af of dat wel goed gaat om diepvriespizza's hierin te maken. Ding wordt zo heet dat het mij niet zou verbazen dat de onderkant zwart is en de binnenkant nog koud/lauw.
(Als je het over die dikke American Style pizza's hebt bijvoorbeeld)
Als ik de goede gevonden heb is hij niet eens duur. Echte kenners vinden het vast minder dan een pizzaoven, maar dat vinden ze ook van mijn oven die maar tot 300 graden gaat. Klinkt ideaal om snel een pizza te maken.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 25 september 2014 @ 00:18:10 #20
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144880148
Zag overigens vandaag op 24 Kitchen Heston Blumenthal een tomatensaus maken van alleen de gelei en de zaden van de tomaat.
In een zeef uitpersen en dat vocht verhitten tot je een dikte hebt van ketchup... je hebt dan geconcentreerde tomatensap.
pi_144880695
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:56 schreef Iemand91 het volgende:


Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten. :9


Flammkuchen :9~
  donderdag 25 september 2014 @ 04:19:29 #22
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144881857
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 00:37 schreef Elleska het volgende:

[..]

Flammkuchen :9~
Ja, of foccaciabrood/uien-stokbrood, redelijk bekend wel.
  Moderator zondag 28 september 2014 @ 22:00:23 #23
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_144999910
Ze zijn in in heel Nederland bakt pizza's aan het maken. Nou die concurrentie had ik nog wel aangedurfd. Een aantal gebruikte niets eens een steen en bakten de pizza in 10 minuten :') 4:20 is precies lang genoeg in mijn oven.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_145007765
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.

[..]

Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij. :P
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.

Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.

[ afbeelding ]
Dus die Princess dingen werken wel? Zat 2 jaar geleden hard te twijfelen om er een aan te schaffen maar in deze reeks werd het afgeraden. Verdomme zeg
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_145012307
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 02:12 schreef renwan het volgende:
Dus die Princess dingen werken wel? Zat 2 jaar geleden hard te twijfelen om er een aan te schaffen maar in deze reeks werd het afgeraden. Verdomme zeg
Tja, ik weet niet of je op mijn eenmalige ervaring moet af gaan; maar ik vond hem prettiger werken dan een standaard oven.
pi_145013498
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_145211014
quote:
Holy shit!

Ik ga vanavond weer pizza's maken. Ik krijg het altijd voor mekaar om de waardes van water/meel te verneuken. Eerst zat ik op 475/500 haha, en nu op 475/633. Ongeveer 70% maar het deeg is echt net pannekoeken beslag, dus zal mij wel nog eens verrekend hebben.
Beetje bijvoegen tot het de goede dikte heeft.
En anders lekker knapperige pizza's :p .
  Moderator zondag 5 oktober 2014 @ 14:10:19 #28
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_145214752
70% water? Volgens mij zit ik op 55% tegenwoordig 60%

[ Bericht 28% gewijzigd door derLudolf op 05-10-2014 14:16:12 ]
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_145217521
Heb het nog wat verdund, dadelijk met uitrollen komt er ook nog wat meel bij. dus komt wel goed.
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 07:47:49 #30
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_145283781
Ik heb ook een combi-oven met crispplaat. Raden jullie aan om die te gebruiken als ik zelf deeg maak of gewoon het roostertje dat ik erin kan zetten? Het liefst had ik een nieuwe oven of pizzasteen, maar daar heb ik nu even het geld niet voor.
pi_145288347
Hey,

Ik gebruik volgend recept: http://www.njam.tv/recepten/peppes-basisrecept-voor-pizzadeeg
Indien mogelijk laat ik de deegbollen een nachtje in de koelkast overnachten (merkelijk verschil)

Echter: Wanneer ik de topping gaar wil hebben, dan is het pizzadeeg uitgedroogd. Ik maak de pizza's in een Outdoor Chef Ascona BBQ met een pizza steen. De oven verwarm ik tot een goede 380 graden, en dan leg ik er de Pizza in. Zoals vermeld, moet die toch 5 tot 8 minuten in de over vooraleer de topping gaar is. Gevolg is dus een uitgedroogde (maar wel krokante) bodem.

Iemand tips? Misschien de BBQ verwarmen tot 380 zodat de pizza steen op temperatuur is, dan de temperatuur verlagen naar 250°C of zo?
pi_145288598
weet iemand welk submodel van de oude bestron dld9016 tot 450 graden kan? als je kijkt op het metalen plaatje op de achterkant of het versienummer op het boekje/handleiding vermeld?
  donderdag 9 oktober 2014 @ 18:14:25 #33
262852 monkeybrain
High door Nescafé
pi_145370462
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 11:37 schreef matthijs0 het volgende:
weet iemand welk submodel van de oude bestron dld9016 tot 450 graden kan? als je kijkt op het metalen plaatje op de achterkant of het versienummer op het boekje/handleiding vermeld?
Geen antwoord op je vraag maar dit werkt perfect bij mij met het huidige model. Ik heb een iets grotere fan met dubbelzijdig tape erop gezet. Als de oven afslaat op zijn hoogste stand de fan aanzetten, dan gaat ie gewoon weer verder met verhitten.

Nu bakt ie pizza's wel perfect af zonder uit te schakelen.

  donderdag 9 oktober 2014 @ 23:48:46 #34
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145381676
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 07:47 schreef morgane het volgende:
Ik heb ook een combi-oven met crispplaat. Raden jullie aan om die te gebruiken als ik zelf deeg maak of gewoon het roostertje dat ik erin kan zetten? Het liefst had ik een nieuwe oven of pizzasteen, maar daar heb ik nu even het geld niet voor.
Mijn ervaring met Casa Di Mamma pizza's op het rooster (ook met vers deeg) is dat de deeg door het rek heen "droop", dat gaf een zeer aparte structuur aan m'n bodem.
En met crispplaat (Samsung FT-338) vind ik de topping weer te snel gaan, is je pizza in 6 minuten klaar ipv de normale 10-12, is de bodem ook best goed maar is de kaas dus bijna bruin van kleur, heb je gegratineerd deeg... :{

Nadeel van die crispplaat is dat de magnetron gebruikt wordt om de plaat te verhitten maar daarbij wordt het gerecht zelf natuurlijk ook verhit.
Pizzasteen lijkt me de beste oplossing maar die heb ik hier ook nog niet.
  Moderator vrijdag 10 oktober 2014 @ 00:01:43 #35
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145382147
Casa di mama, vers deeg, ik zie 2 dingen die niet samen gaan _O-
Je bedoelt niet-voorgebakken.

Dit lijkt me ook wel wat, is inclusief steen: http://www.popelectronics(...)zzasteen-mbo900.html

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145384704
Wat is het beste kant & klare deeg om te kopen? Op deeg van de pizzaria na.
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 21:52:38 #37
296595 foodlover
live and learn
pi_145439068
Mijn pizza van zojuist:

pi_145483547
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 02:23 schreef Class het volgende:
Wat is het beste kant & klare deeg om te kopen? Op deeg van de pizzaria na.
Nog nooit gezien dat je ergens kant en klaar deeg kan kopen laat staan bij de Pizzseria zelf. ik heb er echter ook nog nooit om gevraagd.

Je bent gewoon beter af als je het zelf maakt!
pi_145483562
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 00:01 schreef djkoelkast het volgende:
Casa di mama, vers deeg, ik zie 2 dingen die niet samen gaan _O-
Je bedoelt niet-voorgebakken.
Dit lijkt me ook wel wat, is inclusief steen: http://www.popelectronics(...)zzasteen-mbo900.html
[ afbeelding ]
nice! mooie prijs ook. Laat je het weten hoe dat ding is :)
pi_145484106
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 09:44 schreef kRiZzZiZ het volgende:

[..]

Nog nooit gezien dat je ergens kant en klaar deeg kan kopen laat staan bij de Pizzseria zelf. ik heb er echter ook nog nooit om gevraagd.

Je bent gewoon beter af als je het zelf maakt!
Bij C1000 en Jumbo hebben ze het. Toevallig afgelopen weekend gekocht en ga vanavond een poging tot doen :)
Zit ook een potje saus bij. Zelf maken komt eerdaags wel. Eerst maar stap voor stap uitproberen. Ik ga 'm maken met gegrilde groenten (grillpan, paprika en courgette) en geitenkaas. Hoop dat het lukt
:D
  Moderator maandag 13 oktober 2014 @ 10:21:26 #41
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145484265
quote:
1s.gif Op maandag 13 oktober 2014 10:13 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Bij C1000 en Jumbo hebben ze het. Toevallig afgelopen weekend gekocht en ga vanavond een poging tot doen :)
Zit ook een potje saus bij. Zelf maken komt eerdaags wel. Eerst maar stap voor stap uitproberen. Ik ga 'm maken met gegrilde groenten (grillpan, paprika en courgette) en geitenkaas. Hoop dat het lukt
:D
Oh dat, nou dat is echt geen pizzadeeg hoor. Niet die goedkope en niet die van Danerolles. Het is een heel raar deeg qua structuur, het lijkt totaal, maar dan ook totaal niet op pizzadeeg.
Het vult als een malle en het is totaal niet luchtig. Dan nog liever die pizzabodems met saus er al op van de AH, ook totaal niet te vergelijken met een echte zelfgemaakte pizza, maar nog wel binnen te houden.

Pizzasaus die bij zo'n pakketje zit is meestal wel aardig, maar niet meer dan dat, ook hier: zelf veel maken en gewoon in kleine beetjes invriezen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145487096
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 10:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh dat, nou dat is echt geen pizzadeeg hoor. Niet die goedkope en niet die van Danerolles. Het is een heel raar deeg qua structuur, het lijkt totaal, maar dan ook totaal niet op pizzadeeg.
Het vult als een malle en het is totaal niet luchtig. Dan nog liever die pizzabodems met saus er al op van de AH, ook totaal niet te vergelijken met een echte zelfgemaakte pizza, maar nog wel binnen te houden.
Pizzasaus die bij zo'n pakketje zit is meestal wel aardig, maar niet meer dan dat, ook hier: zelf veel maken en gewoon in kleine beetjes invriezen.
Komt voor de bakker chef w/ maar je moet toch ergens beginnen he..........
Ik ga zo bij AH eens kijken naar die pizzabodems met saus er al op. Ben benieuwd....
  Moderator maandag 13 oktober 2014 @ 12:26:49 #43
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145487626
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 12:09 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Komt voor de bakker chef w/ maar je moet toch ergens beginnen he..........
Ik ga zo bij AH eens kijken naar die pizzabodems met saus er al op. Ben benieuwd....
Ja maar je gaat ook niet leren autorijden in een skelter. Een deeg maken is echt niet zo moeilijk hoor, bloem, water, gist en zout, beetje kneden en een beetje wachten, meer is het niet.
Pizzasaus als je het ècht niet weet: gezeefde tomaten, snufje zout, schepje honing, beetje italiaanse kruiden, 10 minuutjes laten borrelen in een pan en je hebt een basissaus.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145515820
Moeilijk totaal niet, maar wel veel werk en wachten :{w
pi_145516285
Das het hele idee van écht koken he, dat het tijd kost. Bijna alles waar veel werk in zit, daar proef je de noeste arbeid en het ambacht in terug O+
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_145518769
Pizza maken veel werk? Het vergt wat planning aangezien het deeg een tijd moet rijzen(eventueel ontdooien) en de oven voorverwarmen.
Pizza is hier juist voor de luie of drukke dagen. Verse pizza wel te verstaan. Deeg vormen, saus en andere ingrediënten erop en een paar min bakken. Aanvallen.
pi_145519066
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 12:26 schreef djkoelkast het volgende:
Ja maar je gaat ook niet leren autorijden in een skelter.
waarom rijden mannen dan beter dan vrouwen?
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 02:17:53 #48
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145519862
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 01:16 schreef Deeltjesversneller het volgende:
[..]
waarom rijden mannen dan beter dan vrouwen?
Ho.. er zijn er niet heul veul maar toch... de zus van Max Verstappen bijv.
Die is nu 15 geloof ik maar ik durf toch wel te zeggen dat die beter rijdt dan de gemiddelde vrouw.... en man wat dat betreft.
pi_145570208
Wil binnenkort weer eens een pizza gaan maken. Ik vroeg me af wat eigenlijk de beste stand is voor de oven (gewoon een reguliere oven, geen speciale pizzaoven) Heißluft (hetelucht) of Öber-unterhitze(dit is elektrisch toch? onze oven is duits ja :D

Voorheen deed ik 't altijd met hetelucht, maar ben ook wel benieuwd wat elektrisch doet. Anders probeer ik het gewoon uit

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 15-10-2014 15:56:45 ]
pi_145571982
Ik doe vanavond weer een poging.
Deeg is na 2.5 uur mooi aan het verdubbelen geslagen in hoeveelheid, ff 3 porties gemaakt. 2 voor in de vriezer, 1 voor zo :)

.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')