quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 00:00 schreef Ringo het volgende:
Japanse whisky's, is ene van u daar bekend mee? Ik wil iemand een fles Yamazaki Distiller's Reserve cadeau doen.
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 00:05 schreef CrashO het volgende:
[..]
Ik heb alleen ervaring met de "standaard" yamazaki. Die is wel lekker. Erg zacht, kruidig. Doet me beetje aan kruidenthee met wodka denken (maar dan zonder ranzige wodka smaak)
Carry on!quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 09:47 schreef Karstman het volgende:
[..]
Deze speciefieke nog nooit gehad maar een tijd geleden een Japanse proeverij gehad. Over het algemeen zijn Japanse whiskies, zachter en bloemiger dan Schotse. Ik vind het wel lekker maar ik mis af en toe wat pit.
Gefeliciteerd.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 15:04 schreef totalatool het volgende:
Ik niet. Ik ben net 15 dagen geleden vader geworden en ik heb even andere verantwoordelijkheden, haha.
Dat staat inderdaad ter overweging.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 15:05 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Gefeliciteerd.
Volgend jaar dan maar inplannen, eind september dan...
Ja, diverse en ik kan ze zeer aanraden...quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 14:25 schreef Daklem het volgende:
Iemand ervaring met Amrut Single Malt Cask Strength?
De single cask versies, hieronder de 3 aan de linkerkant, ook?quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 17:03 schreef Boze_Appel het volgende:
Ik vind de Amrutjes altijd heel alcoholisch smaken.
Die ken ik niet, maar voor mij is dat wel het overheersende smaakje bij de Amruts die ik heb geproefd.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 17:08 schreef MadMaster het volgende:
[..]
De single cask versies, hieronder de 3 aan de linkerkant, ook?
[ afbeelding ]
Bij mij is het echt een amrut-ding. In een rijtje pik ik de amrut er zo uit.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 17:30 schreef MadMaster het volgende:
Ik heb de 3 hierboven, de Kadhambam (1e batch) en de Portonova hier staan, allemaal geproefd en een overheersende alcohol-/spiritsmaak haal ik er niet uit. Lang leve de diversiteit qua smaakpapillen...
Toch maar eens een keer proberen dan maar als ik een fles of 2 op heb.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 14:27 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ja, diverse en ik kan ze zeer aanraden...
Tja, ik tel maar drie whiskies, en allen zijn blends. Ik zou je adviseren om eens een lekkere single malt te kopen.quote:Op maandag 25 augustus 2014 03:27 schreef Aemorion het volgende:
Momenteel in de kast: Chivas Regal 18 , William Lawsons Super Spiced, Jack Daniels Honey, en Black Bull 12, en Sheep Dip.
Behoorlijk standaard, een écht speciale laat nog op zich wachten.
Tips zijn van harte welkom.
Zeker!quote:Op maandag 25 augustus 2014 15:14 schreef Zemmus het volgende:
Niet helemaal ontopic, maar ik heb afgelopen weekend de Emelisse white label ardberg op.
Een russian Imperial Stout van 11% gerijpt op ardbegvaten. Volgens mij zullen whiskeyliefhebbers ook wel echt genieten van dit bier. Rokerig, aards, wat medicinaal, maar ook flink moutig en koffiebitter (want stout).
Wil je wel van ze afhelpen hoorquote:Op maandag 25 augustus 2014 15:17 schreef MadMaster het volgende:
Heb nog een paar van die Emelisse (en ook Brewdog) bieren staan, allemaal gerijpt op whiskyvaten.
Ik ben geen bierliefhebber en zal het door deze bieren ook niet worden...
Ja ik ken ze, maar meestal halen ze het niet bij de white label (oke.. de molen maakt ook erg mooie). Ik vond vooral deze, de ardberg echt heel erg goed, zeker voor whiskeyliefhebbers. De meest heftige tot nu toe, maar goed in balans. Je proeft van alles zonder dat 1 smaak overheerst. Die van het uiltje vond ik nogal weeëig, misschien dat ze wat langer hadden moeten rijpen.quote:Op maandag 25 augustus 2014 15:19 schreef Karstman het volgende:
[..]
Zeker!
Emelisse maakt er meer die op whiskyvaten zijn gelagerd. Maar ook andere brouwers halen dit truukje uit. Bijvoorbeeld De Molen uit Bodegraven of het Haarlemse Uiltje.
beetje rare uitspraak inderdaad.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 20:55 schreef Ringo het volgende:
Degene voor wie ik een fles Japanse single malt wilde kopen, schijnt Japanse whisky niet te zuipen te vinden.
Ik heb sterke twijfels bij zulke uitspraken, maar goed. Het is een fles Auchentoshan Three Wood geworden. Ook dat kan een compleet verkeerde gok zijn. De jarige job mag 'm best ruilen voor de Laphroaig Quarter Cask die met de bestelling meekomt. Ik drink alles.
3 maar? 4 Blends en een (Bourbon) Whiskey-likeur achtige. Ik blijf bij Blend, vind het verreweg het lekkerst. VAT69 wordt de volgende aanwinst, hoor er goede dingen over.quote:Op maandag 25 augustus 2014 09:47 schreef totalatool het volgende:
[..]
Tja, ik tel maar drie whiskies, en allen zijn blends. Ik zou je adviseren om eens een lekkere single malt te kopen.
En daar gaat je geloofwaardigheidquote:Op maandag 25 augustus 2014 23:06 schreef Aemorion het volgende:
VAT69 wordt de volgende aanwinst, hoor er goede dingen over.
De recente wel eens geprobeerd ja, oude is niet meer te koop toch?quote:Op maandag 25 augustus 2014 23:31 schreef gadeweerd het volgende:
Well, ik had (en heb) wat flessen VAT69 uit de jaren 60/70... Opvallend leuk spul... Proef dat eens naast een recente blend VAT69. Voor een tasting wel eens gedaan; je weet niet wat je proeft... Mega verschil.
Chivas Regal 18, Black Bull 12 en Sheep Dip, dus ja, drie. De andere twee zijn geen whisk(e)y, want beiden hebben toevoegingen en zijn minder dan 40% alcohol.quote:Op maandag 25 augustus 2014 23:06 schreef Aemorion het volgende:
[..]
3 maar? 4 Blends en een (Bourbon) Whiskey-likeur achtige. Ik blijf bij Blend, vind het verreweg het lekkerst. VAT69 wordt de volgende aanwinst, hoor er goede dingen over.
Gewoon voor zijn verjaardag 4 samples maken van diverse komaf (bijv 2 x schots, 1 x iers en 1 x japans) en er alleen een nummer opzetten. Laat hem maar eens blind een oordeel vellen.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 20:55 schreef Ringo het volgende:
Degene voor wie ik een fles Japanse single malt wilde kopen, schijnt Japanse whisky niet te zuipen te vinden.
Ik heb sterke twijfels bij zulke uitspraken, maar goed. Het is een fles Auchentoshan Three Wood geworden. Ook dat kan een compleet verkeerde gok zijn. De jarige job mag 'm best ruilen voor de Laphroaig Quarter Cask die met de bestelling meekomt. Ik drink alles.
Als je vrij standaard drankjes hebt is dat appeltje-eitje, maar je kan dat bizar lastig maken. 'Schots' is te divers en bij de Ieren, die normaal alles kapotdistilleren, heb je ook genoeg overlappingen met de Schotten. De Jappen haal je er wel zo uit, als ze hun eigen hout hebben gebruikt.quote:Op woensdag 27 augustus 2014 00:13 schreef pavv het volgende:
[..]
Gewoon voor zijn verjaardag 4 samples maken van diverse komaf (bijv 2 x schots, 1 x iers en 1 x japans) en er alleen een nummer opzetten. Laat hem maar eens blind een oordeel vellen.
Kijken of ie sowieso doorheeft uit welke regio het spul komt.
Yamazaki 18quote:Op maandag 25 augustus 2014 16:28 schreef gianni61 het volgende:
[..]
beetje rare uitspraak inderdaad.
als hij het over de yamasaki 10 heeft wil ik het best met hem eens zijn, maar de nikka black en yoichi 15 die ik heb zijn toch zeker niet verkeerd
Dat Mizunara hout, waar je waarschijnlijk op doelt, wordt niet zo heel veel gebruikt. Het merendeel van de vaten in Japan is ook import van elders...quote:Op woensdag 27 augustus 2014 07:06 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Als je vrij standaard drankjes hebt is dat appeltje-eitje, maar je kan dat bizar lastig maken. 'Schots' is te divers en bij de Ieren, die normaal alles kapotdistilleren, heb je ook genoeg overlappingen met de Schotten. De Jappen haal je er wel zo uit, als ze hun eigen hout hebben gebruikt.
Inderdaad, no way dat dat appeltje-eitje is in het gros van de gevallen.quote:Op woensdag 27 augustus 2014 07:50 schreef MadMaster het volgende:
[...]
Ik ken trouwens zat whisky liefhebbers bij wie zo'n blindproeverij, ongeacht de inhoud, niet zo appeltje-eitje is...
Dat zag ik afgelopen week ook iemand op FB posten...quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 15:01 schreef JeMoeder het volgende:
Mijn laatste aanwinst is een Aberlour A'bunadh batch 16, verkregen uit een ruil.
Gisteren zeker in de malt maniacs and friends groep, dan was ik dat. Voeg me maar toe op facebookquote:Op vrijdag 29 augustus 2014 15:04 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Dat zag ik afgelopen week ook iemand op FB posten...
Ik hoor een tripje naar je huisje aankomen.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 15:01 schreef JeMoeder het volgende:
Mijn laatste aanwinst is een Aberlour A'bunadh batch 16, verkregen uit een ruil.
quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 05:55 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik hoor een tripje naar je huisje aankomen.
Hey je zit op 'mijn' vat Glenglassaugh!quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 15:04 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Dat zag ik afgelopen week ook iemand op FB posten...
Leuke tour daar trouwens.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:52 schreef JeMoeder het volgende:
Hey je zit op 'mijn' vat Glenglassaugh!
Ik heb vandaag batch 46 gekocht.... in de uitverkoop bij de lokale Gall en Gall die verbouwingsuitverkoop had... zou 'm anders niet gauw gekocht hebben denk ik (heb al een aantal flessen staan, kast raakt vol ) Maar wel benieuwd!quote:
Enjoy. Ik heb nog nooit A'bunadh gehad,deze blijft ook nog even dicht totdat ik wat andere sherry whiskies op heb, staan er nog 10 open ofzo (zachte sherries).quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 19:44 schreef Yngwie het volgende:
[..]
Ik heb vandaag batch 46 gekocht.... in de uitverkoop bij de lokatie Gall en Gall die verbouwingsuitverkoop had... zou 'm anders niet gauw gekocht hebben denk ik (heb al een aantal flessen staan, kast raakt vol ) Maar wel benieuwd!
Ik bezoek 'm van tijd tot tijd, ook om de samples er van te testen...quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:52 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Hey je zit op 'mijn' vat Glenglassaugh!
En hoe is de smaakontwikkeling?quote:Op zondag 31 augustus 2014 19:49 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik bezoek 'm van tijd tot tijd, ook om de samples er van te testen...
Prima, maar nog jong/spirity.quote:
Wat moet die Cutty Sark kosten? En om welke Port Ellen gaat het precies?quote:Op woensdag 10 september 2014 15:15 schreef totalatool het volgende:
Ik heb ook nog wel wat staan hoor. Wat zoek je, een Cutty Sark, of misschien toch een Port Ellen, Brora of Karuizawa?
LOL, ik voel toch wat troll - natte geit nu.quote:Op woensdag 10 september 2014 15:54 schreef Moass het volgende:
[..]
Wat moet die Cutty Sark kosten? En om welke Port Ellen gaat het precies?
quote:Op woensdag 10 september 2014 16:02 schreef totalatool het volgende:
[..]
LOL, ik voel toch wat troll - natte geit nu.
Natuurlijk weet ik dat deze 2 ver uit elkaar liggen. Neemt niet weg dat ik met mijn verzameling interesse heb in alles voor een aantrekkelijke prijs.quote:Op woensdag 10 september 2014 16:10 schreef totalatool het volgende:
Als je net zoveel interesse hebt in een Cutty Sark als in een Port Ellen, dan vind ik dat op zijn minst... apart.
Laat ik de vraag dan aan jou stellen: wat zoek je?
Neem dan gewoon de black label.quote:Op woensdag 10 september 2014 16:13 schreef YoshiBignose het volgende:
Ben geen fan van JW maar kreeg laatst een Blue Label. Moet zeggen dat die wel lekker is, ook al drink ik altijd single malts. Wat vinden jullie ervan? Overpriced??
Dan heb ik nog wel een Bowmore Feis Ile 2014 voor je, of een Bunnahabhain 18 Feis Ile 2010, of misschien nog wat anders. Details via dm op te vragen.quote:Op woensdag 10 september 2014 16:18 schreef Moass het volgende:
[..]
Natuurlijk weet ik dat deze 2 ver uit elkaar liggen. Neemt niet weg dat ik met mijn verzameling interesse heb in alles voor een aantrekkelijke prijs.
Vandaar mijn vraag.
Inderdaad niet vies maar behoorlijk overpriced. Je betaald voor het naampje hè.quote:Op woensdag 10 september 2014 16:13 schreef YoshiBignose het volgende:
Ben geen fan van JW maar kreeg laatst een Blue Label. Moet zeggen dat die wel lekker is, ook al drink ik altijd single malts. Wat vinden jullie ervan? Overpriced??
Och, dat doe je ook voor diverse singles.quote:Op woensdag 10 september 2014 16:55 schreef Karstman het volgende:
[..]
Inderdaad niet vies maar behoorlijk overpriced. Je betaald voor het naampje hè.
Ik vind zelf de groene de enige fatsoenlijkequote:Op woensdag 10 september 2014 16:21 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik vind Red en Black echt niet te zuipen.
Probeer eens een jaren 50/60 versie of de export blend versie op 45,8%.quote:Op woensdag 10 september 2014 16:21 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik vind Red en Black echt niet te zuipen.
De export blend is gewoon verkrijgbaar en de oude jongens kom je nog wel eens tegen op whiskyfestivals waar liefhebbers hun eigen collectie per dram verkopen. Via veilingen zijn ze ook nog wel te vinden voor redelijke bedragen...quote:Op zondag 14 september 2014 12:15 schreef YoshiBignose het volgende:
En hoe kom ik daar in godsnaam aan?
Waarschijnlijk kan je voor de prijs die je daar voor betaalt, een veel interessantere whisky kopen.quote:Op zondag 14 september 2014 12:33 schreef MadMaster het volgende:
[..]
De export blend is gewoon verkrijgbaar en de oude jongens kom je nog wel eens tegen op whiskyfestivals waar liefhebbers hun eigen collectie per dram verkopen. Via veilingen zijn ze ook nog wel te vinden voor redelijke bedragen...
Valt mee hoor. Oude Dimples gaan voor een pond of 20-25, ik dacht JW Red ook voor zoiets.quote:Op zondag 14 september 2014 22:19 schreef Daklem het volgende:
[..]
Waarschijnlijk kan je voor de prijs die je daar voor betaalt, een veel interessantere whisky kopen.
Zoiets, ja.Soms iets duurder.quote:Op zondag 14 september 2014 22:59 schreef Karstman het volgende:
[..]
Valt mee hoor. Oude Dimples gaan voor een pond of 20-25, ik dacht JW Red ook voor zoiets.
Wat hebben oude blends te maken met recente single malts?quote:Op maandag 15 september 2014 18:40 schreef SevenWonders het volgende:
Alle so called single malt snobs zouden dit boek eens moeten lezen:
Dat de malts die in de blends gaan/gingen ' vroeger' beter waren dan nu...?quote:Op maandag 15 september 2014 18:47 schreef CrashO het volgende:
[..]
Wat hebben oude blends te maken met recente single malts?
Een "moderne" blend vindt ik in veel gevallen niet te zuipen omdat ik de geur van Rye whisky echt ranzig vindt en ze dat er altijd royaal doorheen gooien. (dat typische lijm aroma).
Er gaat geen rye whisky in blends, maar grain whisky.quote:Op maandag 15 september 2014 18:47 schreef CrashO het volgende:
[..]
Wat hebben oude blends te maken met recente single malts?
Een "moderne" blend vindt ik in veel gevallen niet te zuipen omdat ik de geur van Rye whisky echt ranzig vindt en ze dat er altijd royaal doorheen gooien. (dat typische lijm aroma).
quote:Op donderdag 18 september 2014 23:04 schreef Karstman het volgende:
Oh wacht nu herken ik het, dat is die private stash van die gare portugees... Wat heeft die kerel een voorraad, kasten vol oude macallans, HP's en god mag weten wat nog meer...
Een paar goed bedeelde whiskyfestivals afgaan lijkt me afdoende...quote:Op donderdag 18 september 2014 23:26 schreef Karstman het volgende:
Misschien moeten we met een paar man een busje en een paar bivakmutsen huren en dan even roadtrippen?
Ehm, collectie overgekocht ofzo?quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:03 schreef Boze_Appel het volgende:
[ afbeelding ]
Paar BenRiachjes aan mijn collectie toegevoegd.
Nee, gewoon in de loop der jaren aangeschaft.quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:15 schreef totalatool het volgende:
[..]
Ehm, collectie overgekocht ofzo?
Ik baal er alleen van dat ik de eerste edititie Solstice niet heb en nog nooit geproefd heb.quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:03 schreef JeMoeder het volgende:
Komen we binnenkort even burgemeester maken B_A!
Dat is de 15yo toch?quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:07 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik baal er alleen van dat ik de eerste edititie Solstice niet heb en nog nooit geproefd heb.
Tomatin Legacy.quote:Op zaterdag 20 september 2014 21:58 schreef superniger het volgende:
Ik heb een vraag.
Wat is een goede beginners whisky om kado te geven aan iemand?
Budget is ongeveer 20 - 30 euro.
20cl flesje Lagavulin 16quote:Op zaterdag 20 september 2014 21:58 schreef superniger het volgende:
Ik heb een vraag.
Wat is een goede beginners whisky om kado te geven aan iemand?
Budget is ongeveer 20 - 30 euro.
Highland Park 12quote:Op zaterdag 20 september 2014 21:58 schreef superniger het volgende:
Ik heb een vraag.
Wat is een goede beginners whisky om kado te geven aan iemand?
Budget is ongeveer 20 - 30 euro.
Nog goedkoper? Vind die al best lekker voor de prijs. Maar de 15yo en 18yo zijn beter. Ook Oban drink ik graag voor rond de 40.quote:Op zondag 21 september 2014 20:24 schreef Boze_Appel het volgende:
Er zijn prima goedkopere lekkere whisky's te krijgen dan de 28 eu die hp 12 moet kosten.
De 15 vind ik marginaal beter. De 18yo is wel een flinke stap complexer qua smaak, maar daar is de prijs dan ook naar.quote:Op zondag 21 september 2014 21:52 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Nog goedkoper? Vind die al best lekker voor de prijs. Maar de 15yo en 18yo zijn beter. Ook Oban drink ik graag voor rond de 40.
Monkey Shoulder is trouwens ook wel te drinken en die was volgens mij 30 euro bij gall.
Ik heb zelf een oudere Blair Athol (1988 dacht ik - klik even voor mijn whiskyplank op de Japanse tekens in mijn sig) staan van The Ultimate. Beste sherry whisky die ik tot nu toe heb gehad.quote:Op zondag 21 september 2014 22:01 schreef pyroxx het volgende:
Ha, whisky-liefhebbers!
Ik ben nog niet zo bekend in dit topic, maar wel een beginnende liefhebber!
(ho, wacht, correctie, een beginnende drinker maar een vergevorderde liefhebber!)
Heb nu zelf wat flesjes staan waaronder een
Highland 12
Dalwhinnies 15
Fryske Hynder
en een
Talisker 57 north (cask strengt maar oh zo goddelijk zacht).
Ik zat van de week in L&B in Amsterdam (geniale plek) en kreeg daar een tip voor een Blair Athol, 12.
Ik was gelijk groot fan. Zacht, kruidig, zoetrond, authentiek. Een soort toetje voor op de late avond.
Ik denk eraan een flesje aan te schaffen maar misschien is het 't wel waard om een wat oudere Blair Athol te kopen. Iemand hier ervaringen mee?
Hé, niet zo hè! Inmiddels zijn er 5-6 jaar oude op cognac vaten en dat begint serieus ergens op te lijken, ik vind ze goed te drinken. En noem me chauvinistisch maar ook die eerdere bottelingen vond ik, voor een Nederlandse whisky niet eens heel verkeerd.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:05 schreef Boze_Appel het volgende:
Fryske Hynder in je collectie hebben is wel een schaammomentje.
Waarom?quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:05 schreef Boze_Appel het volgende:
Fryske Hynder in je collectie hebben is wel een schaammomentje.
Voor een whisky met een beetje oomph: de Benromach 10yo. Zoet, een beetje rokerig, topper onder de standaardbottelingen.quote:Op zaterdag 20 september 2014 21:58 schreef superniger het volgende:
Ik heb een vraag.
Wat is een goede beginners whisky om kado te geven aan iemand?
Budget is ongeveer 20 - 30 euro.
B_A is niet zo'n fan van dit soort Nederlandse productiesquote:
Dat soort mensen heb je in de wijn ook, WIREKUF's noem je die (Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk)quote:Op dinsdag 23 september 2014 11:43 schreef Karstman het volgende:
[..]
B_A is niet zo'n fan van dit soort Nederlandse producties
+1quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:23 schreef XmattX het volgende:
[..]
Voor een whisky met een beetje oomph: de Benromach 10yo. Zoet, een beetje rokerig, topper onder de standaardbottelingen.
JeMoeder heeft een 28 jaar oude grain staan, geen idee meer hoe die heet. Zo donker als sherry en zacht en smaakvol.quote:Op dinsdag 23 september 2014 11:50 schreef Agiath het volgende:
Laatst 40 jaar oude grain whisky gedronken. Ook erg apart. Je proeft nog wel een hint van de goedkope whisky smaakje... Maar toch is het zacht en complex.
Ik ben niet perse tegen Nederlandse producties, alleen de huidige Nederlandse whiskeyproducties zijn gewoon bagger. Komt wel, zoals Karstman zegt, met de jaren, maar nu nog niet.quote:Op dinsdag 23 september 2014 11:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat soort mensen heb je in de wijn ook, WIREKUF's noem je die (Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk)
Heb je wel eens Millstone geprobeerd? Na 5/6 verschillende bottelingen heb ik het eerst maar eens opgegeven. De Rye en Jenevers van Zuiddam zijn trouwens wel erg goed.quote:Op dinsdag 23 september 2014 11:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat soort mensen heb je in de wijn ook, WIREKUF's noem je die (Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk)
E150/karamel is gewoon verhitte suiker, dat lijkt me geen onnatuurlijke grondstof.quote:Op woensdag 24 september 2014 19:42 schreef CrashO het volgende:
De score van vandaag, een Bowmore Black Rock (Op Sherry gelegen) en een Bowmore Tempest (Op bourbon vaten)
[ [url=http://www.thespiritsbusiness.com/content/http://www.thespiritsbusi(...)-Rock.jpg]afbeelding[/url] ]
[ afbeelding ]
Ik had trouwens ook nog een klein wtf momentje bij de slijter toen er iemand binnenkwam die alle flessen afging met een vaag trilstokje met balletje aan het eind op "aard straling", want fabrikanten voegden chemicaliën toe en dan werd ze ziek. (hoop homeopathisch gebrabbel).
Nu viel het me op dat alle flessen die "goed" waren, flessen waren waavan ik toevallig weet dat ze E150a (Kleurstof, karamel) vrij zijn (oa Bruichladdich, Balvenie) en de "slechte" flessen allemaal kleurstof hadden (Bowmore, Laphroaigh).
Alleen haar man die ook mee was. Een fles "negatieve" Laphroaigh 10. Hij kon er wel tegenquote:Op woensdag 24 september 2014 19:47 schreef Karstman het volgende:
En kocht die homeopatische dodo ook iets?
Natuurlijk niet. Een gekkie met een trilstokje is onnatuurlijker Maar vond de overeenkomst tussen "slechte trilling" en E150a wel komisch. Ik liet het de slijter ook pas weten toen ze weg was, toen voor de zekerheid even wat labels gecheckt en het klopte.quote:Op woensdag 24 september 2014 19:49 schreef FrankRicard het volgende:
E150/karamel is gewoon verhitte suiker, dat lijkt me geen onnatuurlijke grondstof.
Dan nog verpest het de smaak en is het daardoor inherent niet goed voor whisky. Gelukkig stappen steeds meer distilleries van de E150 af.quote:Op woensdag 24 september 2014 19:49 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
E150/karamel is gewoon verhitte suiker, dat lijkt me geen onnatuurlijke grondstof.
Helemaal mee eens. Daarom ben ik steeds meer fan geworden van independent bottlers.quote:Op vrijdag 26 september 2014 09:42 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Dan nog verpest het de smaak en is het daardoor inherent niet goed voor whisky. Gelukkig stappen steeds meer distilleries van de E150 af.
Daar zijn de meningen over verdeeld. Uit experimenten is meerdere keren gebleken dat het niet zo eenvoudig ligt: de smaak verandert wel door toevoeging van E150a, maar of dat positief of negatief wordt ervaren hangt (lijkt het) van de persoonlijke smaak van een proever af.quote:Op vrijdag 26 september 2014 09:42 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Dan nog verpest het de smaak en is het daardoor inherent niet goed voor whisky. Gelukkig stappen steeds meer distilleries van de E150 af.
Misschien had ik het wat anders moeten formuleren: de smaak wijzigt door het toevoegen van E150a, of dat als goed voor de smaak of minder goed voor de smaak wordt ervaren laat ik daarbij in het midden. Het gaat me erom dat je een product fundamenteel veranderd door er rotzooi bij in te gooien.quote:Op vrijdag 26 september 2014 21:23 schreef XmattX het volgende:
[..]
Daar zijn de meningen over verdeeld. Uit experimenten is meerdere keren gebleken dat het niet zo eenvoudig ligt: de smaak verandert wel door toevoeging van E150a, maar of dat positief of negatief wordt ervaren hangt (lijkt het) van de persoonlijke smaak van een proever af.
(Overigens, E150a is heeeel veel verder verhitte suiker dan karamel zoals je dat in de keuken gebruikt. Denk maar koolstof/roet, in die richting.)
Omdat een donkere kleur simpelweg beter verkoopt, dus marketing...quote:Op zondag 28 september 2014 20:56 schreef Ringo het volgende:
E150a is op zich geen rotzooi, maar je kunt je afvragen waarom je het aan je product wil toevoegen. Om bleke whisky een diepere, 'mooiere' kleur te geven? Is dat een marketingbeslissing? Of voeg je het toe om de smaak van de whisky te beïnvloeden? Maar dat doet dan toch afbreuk aan het zuivere proces van destillatie en lagering?
Dat smaakt dan ook nergens naar...quote:Straight American whiskey mag trouwens helemaal geen kleurstof bevatten.
Wat ik dan weer niet snap is waarom bijv Laphroaig het ook doet, aangezien die donker groene flessen gebruiken. Ja, als het in het drinkglas zit zie je het, maar ik neem aan dat de smaak het daar overneemt boven de kleur..quote:Op zondag 28 september 2014 21:04 schreef MadMaster het volgende:
Omdat een donkere kleur simpelweg beter verkoopt, dus marketing...
Vreemd fenomeen is dat toch. Je zou verwachten dat juist het eigen karakter van single malts als verkoopargument geldt.quote:Op zondag 28 september 2014 21:04 schreef MadMaster het volgende:
Omdat een donkere kleur simpelweg beter verkoopt, dus marketing...
Laphroaig en andere OB's doen het om de kleur van de whisky, uiteraard afkomstig van verschillende batches door de jaren heen, zo consistent te houden...quote:Op zondag 28 september 2014 21:17 schreef CrashO het volgende:
[..]
Wat ik dan weer niet snap is waarom bijv Laphroaig het ook doet, aangezien die donker groene flessen gebruiken. Ja, als het in het drinkglas zit zie je het, maar ik neem aan dat de smaak het daar overneemt boven de kleur..
Misschien bij de kenner, die meer op smaak dan kleur let, wel, maar de massa vind een donkere whisky aantrekkelijker dan een lichte versie.quote:Op zondag 28 september 2014 21:18 schreef Ringo het volgende:
[..]
Vreemd fenomeen is dat toch. Je zou verwachten dat juist het eigen karakter van single malts als verkoopargument geldt.
Maar de massa koopt toch ook geen dure malts? Of nuja, relatief weinig.quote:Op zondag 28 september 2014 22:12 schreef MadMaster het volgende:
Misschien bij de kenner, die meer op smaak dan kleur let, wel, maar de massa vind een donkere whisky aantrekkelijker dan een lichte versie.
Single Malt whisky is ook maar een fractie van de whiskymarkt, nog steeds.quote:Op zondag 28 september 2014 22:16 schreef CrashO het volgende:
[..]
Maar de massa koopt toch ook geen dure malts? Of nuja, relatief weinig.
Voorzover ik weet kopen de gemiddelde Henk en Ingrid vooral Red label en Jack. Toch zijn er ook whisky's van ver boven de 50 euro te vinden waar ze ook rotzooien met E150a
Je favoriete whisky bevat E150 én heeft absoluut niet jarenlang aan zee liggen rijpen, waardoor het die fijne zilte smaak zou hebben. En toch koop je het. Hoeveel bewijs wil je hebben dat het allemaal niet zoveel uitmaakt...?quote:Op zondag 28 september 2014 22:24 schreef CrashO het volgende:
Tuurlijk, Laphroaig's zijn dan ook nog steeds (ondanks de E150) mijn favo whisky's. Maar juist daarom vindt ik het zo zonde dat ze de boel bedonderen met E150 Een "amateur" zal Laphroaig over het algemeen niet te zuipen vinden en de rest weet best wel dat (nep) kleur e150 is. Dat bedoelde ik meer
Niet aan zee? Wut? Dan hallucineerde ik zeker toen ik er vorig jaar liep En kwa uitmaken bedoelde ik meer dat het me weinig boeit dat er e150 inzit. Maar dat ik het gewoon zonde vindt om (extra) zooi toe te voegen aan een prima product.quote:Op zondag 28 september 2014 22:30 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Je favoriete whisky bevat E150 én heeft absoluut niet jarenlang aan zee liggen rijpen, waardoor het die fijne zilte smaak zou hebben.
Nee, niet aan zee.quote:Op zondag 28 september 2014 22:33 schreef CrashO het volgende:
[..]
Niet aan zee? Wut? Dan hallucineerde ik zeker toen ik er vorig jaar liep En kwa uitmaken bedoelde ik meer dat het me weinig boeit dat er e150 inzit. Maar dat ik het gewoon zonde vindt om (extra) zooi toe te voegen aan een prima product.
Heb een collectie aan voedselkleuring, dus eigenlijk gewoon caramel maar dan in andere kleurtjes. Soms is het grappig om een zo helder mogelijke whisky te pakken en daar bijvoorbeeld blauw of paars doorheen te doen en dat voor te schotelen. De geoefende proever zal er niets van vinden, kijkt eerst wat raar, maar gaat toch echt op de neus en smaak af en de minder doorgewinterde drinker zegt al snel bij voorbaat blegh. Het is dat het verboden is, maar anders zou Bruichladdich samen met gekleurde whisky's denk wel een regenboogserie uitbrengen.quote:Op zondag 28 september 2014 21:04 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Omdat een donkere kleur simpelweg beter verkoopt, dus marketing...
Wat natuurlijk bij een ongekleurde sherry of port wel het geval is.quote:Op zondag 28 september 2014 22:12 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Veel mensen denken ook dat donkere whisky langer gerijpt heeft, wat het dan weer aantrekkelijker maakt om een fles aan te schaffen...
Kilchoman heeft zijn eigen warehouse naast de distillery waar alles gerijpt wordt. Andere distilleries hebben soms nog een warehouse bij de distillery of ergens anders op Islay waar wat speciale vaten gelagerd worden.quote:Op zondag 28 september 2014 22:36 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Nee, niet aan zee.
Het merendeel van de op Islay geproduceerde whisky wordt op het vasteland van Schotland gerijpt, ver weg van de zee. Slechts een klein deel ligt daadwerkelijk op Islay...
Lagavulin lijkt me veel te zwaar voor een beginnende drinker van whisk(e)y toch?quote:
Geef dan een Monkey Shoulder.quote:Op maandag 29 september 2014 12:14 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Lagavulin lijkt me veel te zwaar voor een beginnende drinker van whisk(e)y toch?
Ik zou dan eerder denken aan bijvoorbeeld Jameson of een blend als Sheep Dip ofzo...
Om maar wat te noemen.
Daarom zeg ik ook: het merendeel van de Islay whisky. Een klein deel wordt maar lokaal opgeslagen.quote:Op maandag 29 september 2014 08:39 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Kilchoman heeft zijn eigen warehouse naast de distillery waar alles gerijpt wordt. Andere distilleries hebben soms nog een warehouse bij de distillery of ergens anders op Islay waar wat speciale vaten gelagerd worden.
Van Zuidam/Millstone weet ik dat er geen kleurstoffen gebruikt worden.quote:Op maandag 29 september 2014 04:48 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Weet jij toevallig of de Nederlandse/Belgische whiskeys ook caramel gebruiken? Hynder, Millstone en Goldys enzo.
Ik had laatst een 22y oude Linkwood van Liquid Sun gekocht, zie hieronder.quote:Op maandag 29 september 2014 04:53 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Wat natuurlijk bij een ongekleurde sherry of port wel het geval is.
Bennachie.quote:Op maandag 29 september 2014 13:49 schreef totalatool het volgende:
[..]
Geef dan een Monkey Shoulder.
Klopt, ik las je bericht niet helemaal goed zie ik...quote:Op maandag 29 september 2014 14:04 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Daarom zeg ik ook: het merendeel van de Islay whisky. Een klein deel wordt maar lokaal opgeslagen.
Met maar een paar warehouses op Islay red je het simpelweg niet om alles wat je produceert aan spirit op te slaan...
Alsof die voor dat geld te vinden zijn en als ze te vinden zijn wil ik ze kopenquote:
Dat doe je ook steedsquote:Op maandag 29 september 2014 15:07 schreef Karstman het volgende:
[..]
Alsof die voor dat geld te vinden zijn en als ze te vinden zijn wil ik ze kopen
Nee, ik vind het een gedrocht (ondanks dat er veel bekenden in voor komen) en hoef 'm voorlopig niet te zien.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 13:24 schreef totalatool het volgende:
Ik ben uitgenodigd voor de rode loper premiere van Nederland Whiskyland, morgen in Utrecht. Ik ben erg benieuwd!
Gaat er toevallig nog iemand van jullie?
Zo, da's duidelijke taal. Waarom zo'n sterke mening? Je hebt hem nog niet gezien begrijp ik?quote:Op woensdag 1 oktober 2014 17:27 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Nee, ik vind het een gedrocht (ondanks dat er veel bekenden in voor komen) en hoef 'm voorlopig niet te zien.
Ik wacht wel op de torrent die ik ergens kan downloaden...
Officieel heb ik nog niks gezien. Maar van wat ik officieel niet gezien heb werd ik niet vrolijk...quote:Op woensdag 1 oktober 2014 17:53 schreef totalatool het volgende:
[..]
Zo, da's duidelijke taal. Waarom zo'n sterke mening? Je hebt hem nog niet gezien begrijp ik?
Dat zeg ik, ik ben erg benieuwd.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 19:45 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Maar ik ben benieuwd wat jij er van vindt...
Is dat lekker? Ik ken die niet...!?quote:Op maandag 29 september 2014 13:49 schreef totalatool het volgende:
[..]
Geef dan een Monkey Shoulder.
Ja! Blended malt met prima prijs kwaliteit verhouding. Gelanceerd als de ideale cocktail whisky maar blijk een meer dan uitstekende daily dram.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 23:43 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Is dat lekker? Ik ken die niet...!?
mijn favoriete IB!quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 10:12 schreef Fretwork het volgende:
Binnenkort een Adelphi tasting bij mijn lokale slijter .
Samen met speciaalbiertopic inderdaad.quote:
Ah heb jij die dingen opgepiktquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 20:56 schreef JeMoeder het volgende:
Net een erg goede deal gemaakt, deze flessen voor ¤110,-
http://www.whiskybase.com/whisky/52927/glenfarclas-1999
http://www.whiskybase.com/whisky/53961/inchgower-2000-awc
http://www.whiskybase.com/whisky/41092/westport-1997-awc
En twee van deze op veiling gekocht afgelopen woensdag:
http://www.whiskybase.com/whisky/9391/caol-ila-1988-gm
Nu weer even een weekje niets kopen
Yes, dezelfde gast waarvan ik die A'bunadh batch 16 heb overgenomen.quote:
Nope, wel naar het Lindores Whisky Fest in Oostende, eind november...quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 14:21 schreef mrPanerai het volgende:
Gaat er eind deze maand iemand naar het whiskyfestival in Antwerpen?
http://blog.whivie.be/#post2713
Ben er erg benieuwd naar, heb er wel zin inquote:
Het flesje is niet zo zeldzaam, ik weet er minimaal 3 te vinden.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 11:19 schreef Yngwie het volgende:
Als er iemand nog een zeldzaam flesje zoekt....
http://veiling.catawiki.n(...)-cask-1672-70cl-43-3
En daar is die andere van hier...quote:Op woensdag 8 oktober 2014 12:56 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Hier is ie met 2 van zijn vriendjes, 172 jaar whisky bij elkaar. Denk wel dat die Glenfarclas het lekkerst is.
quote:Op woensdag 8 oktober 2014 12:57 schreef MadMaster het volgende:
[..]
En daar is die andere van hier...
quote:
Ligt eraan wat hij drinkt Zolang je Schotse whisky maar geen whiskey gaat noemenquote:
Lokquote werkt niet, want die quote optie staat hier niet aan...quote:
Waarom denk jij dat die Glenfarclas het lekkerst is?quote:Op woensdag 8 oktober 2014 12:56 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Hier is ie met 2 van zijn vriendjes, 172 jaar whisky bij elkaar. Denk wel dat die Glenfarclas het lekkerst is.
Ik ben niet zo kapot van Macallan, on general principle. En ik heb een paar oudere, Glenfarclas geproefd en dat waren hele mooie whiskies. Die Bowmore zal ook geweldig zijn maar ik verwacht meer van de Glenfarclas. Helaas zullen we het nooit weten want ik heb er het geld niet voor over, zelfs niet voor 2cl samples.quote:Op zondag 12 oktober 2014 11:52 schreef Daklem het volgende:
[..]
Waarom denk jij dat die Glenfarclas het lekkerst is?
Wat ik heb geproefd van Macallan, vind ik ze wat braaf qua karakter. Goed gebalanceerde whisky, maar voor mij te fruitig en te braaf. Wat betreft Glenfarclas ben ik alleen bekend met de 105. Deze vond ik niet heel bijzonder, naar mijn mening teveel sherry (waarschijnlijk houd ik hier niet zo van). Zo te zien aan de 60yo Glenfarclas zal deze ook wel behoorlijk wat sherry bevatten (alhoewel deze ook bijgekleurd kan zijn). Bowmore is meer mijn ding als ik deze drie naast elkaar zou zetten denk ik. Bowmore heeft net wat meer lef in zich, alhoewel ik de Glenfarclas ook niet zal onderschatten in deze!quote:Op zondag 12 oktober 2014 12:37 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik ben niet zo kapot van Macallan, on general principle. En ik heb een paar oudere, Glenfarclas geproefd en dat waren hele mooie whiskies. Die Bowmore zal ook geweldig zijn maar ik verwacht meer van de Glenfarclas. Helaas zullen we het nooit weten want ik heb er het geld niet voor over, zelfs niet voor 2cl samples.
Bowmore vergelijken met Macallan of Glenfarclas is iets met appels en peren.quote:Op zondag 12 oktober 2014 14:09 schreef Daklem het volgende:
[..]
Wat ik heb geproefd van Macallan, vind ik ze wat braaf qua karakter. Goed gebalanceerde whisky, maar voor mij te fruitig en te braaf. Wat betreft Glenfarclas ben ik alleen bekend met de 105. Deze vond ik niet heel bijzonder, naar mijn mening teveel sherry (waarschijnlijk houd ik hier niet zo van). Zo te zien aan de 60yo Glenfarclas zal deze ook wel behoorlijk wat sherry bevatten (alhoewel deze ook bijgekleurd kan zijn). Bowmore is meer mijn ding als ik deze drie naast elkaar zou zetten denk ik. Bowmore heeft net wat meer lef in zich, alhoewel ik de Glenfarclas ook niet zal onderschatten in deze!
Kask/K6 in Kyoto kan ik aanbevelen, vele whisky's in 2 bars die boven elkaar gelegen zijn in hetzelfde pand. Boven is meer de alledaagse bar, in de kelder vind je de meer exclusieve bottelingen.quote:Op maandag 13 oktober 2014 09:58 schreef Winski05 het volgende:
Ik vertrek eind oktober voor een kleine twee weken naar Japan ( ). De meeste tijd zullen we doorbrengen in Kyoto. De rest van ons verblijf brengen we vanwege een trouwerij door in Shizuoka. Ja, en twee nachten Tokyo vanwege het vliegen. Uiteraard wil ik van de gelegenheid gebruik maken om wat Japanse whisky te proeven. In elk geval eens wat anders dan wat ik al gewend ben (Nikka From the Barrel, Nikka Pure Malt Black, Nikka All Malt, Hibiki 12/17).
Iemand tips waar ik in Kyoto daarvoor het beste terecht kan?
En hoe is het tegenwoordig met de prijzen van whisky in Japan...is 't de moeite om een paar flesjes mee te nemen? En waar kan ik dan het beste terecht voor het kopen van Japanse whisky?
Goed idee, maar behoorlijk kansloos...quote:Op maandag 13 oktober 2014 13:34 schreef JeMoeder het volgende:
Koop wat Karuizawa, mocht je die tegen een goede prijs tegen komen? Weet niet of dat te doen is.
Jammer, maar ook wel begrijpelijk, dat spul is behoorlijk schaars.quote:Op maandag 13 oktober 2014 13:54 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Goed idee, maar behoorlijk kansloos...
Bedankt voor de info! Yamazaki distilleerderij zat ik inderdaad ook aan te denken, maar ik denk niet dat m'n vriendin daar zin in heeft Maar goed, een optie is het zeker. Lijkt me te gek.quote:Op maandag 13 oktober 2014 10:30 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Kask/K6 in Kyoto kan ik aanbevelen, vele whisky's in 2 bars die boven elkaar gelegen zijn in hetzelfde pand. Boven is meer de alledaagse bar, in de kelder vind je de meer exclusieve bottelingen.
Zie http://www.ksix.jp/
Vanuit Kyoto ben je in een half uur met de trein bij de Yamazaki distilleerderij, die een bezoek meer dan waard is.
Niet standaard Japanse whisky kopen is vrij lastig momenteel, omdat de vraag enorm is en het aanbod relatief klein. In drankwinkels vind je vooral veel bekende Schotse whisky's. Ik ben uiteindelijk geslaagd bij Kinokuniya, schuin tegenover het metrostation Ebisu in Tokyo.
Zie ook deze posts: CUL / [Whisky /Whiskey Topic #38] Winter warmer
Dit Engelstalige boekje is trouwens ook zeer de moeite waard: http://www.bol.com/nl/p/drinking-japan/1001004011062307/
Have fun, Japan is een prachtig land met een heel aparte cultuur...
Ja, als ik een Karuizawa tegenkom dan zal ik inderdaad een flesje meenemen. Maar die kans zal wel niet zo groot zijnquote:Op maandag 13 oktober 2014 13:34 schreef JeMoeder het volgende:
Koop wat Karuizawa, mocht je die tegen een goede prijs tegen komen? Weet niet of dat te doen is.
Maar vooral: enjoy the Japan experience. Ik ben jaloers, lijkt me geweldig eens te bezoeken.
Toen ik er 3 jaar geleden was, waren de Japanse standaardbottelingen niet goedkoper.quote:Op maandag 13 oktober 2014 16:07 schreef Winski05 het volgende:
[..]
Bedankt voor de info! Yamazaki distilleerderij zat ik inderdaad ook aan te denken, maar ik denk niet dat m'n vriendin daar zin in heeft Maar goed, een optie is het zeker. Lijkt me te gek.
En wat betreft het kopen van whisky; stel dat je de wat meer 'standaard' Japanse whisky's wilt kopen. Bijvoorbeeld de Hibiki 17. Is het de moeite om die in Japan aan te schaffen, omdat 'ie dan wellicht goedkoper is? Of maakt dat niets uit als je kijkt naar de (internet-)prijzen hier in Nederland?
Enne, we vliegen vanaf Tokyo Haneda. Is het de moeite om vanaf die luchthaven iets mee te nemen?
[..]
Ja, als ik een Karuizawa tegenkom dan zal ik inderdaad een flesje meenemen. Maar die kans zal wel niet zo groot zijn
Enne, bedankt! Ik heb ook enorm veel zin in mijn reis naar Japan. M'n zwager(broer van m'n vriendin) woont er al jaren en gaat trouwen met z'n Japanse vriendin. Dus een mooie gelegenheid om eindelijk eens naar dat land af te reizen. Zo vaak zullen we de reis ook niet gaan maken ben ik bang...
Ik vergelijk ook niets, ik geef alleen aan welke mij zou trekken als ik zou mogen kiezen, en geeft ook aan wat meer mijn smaak is. Niet meer, niet minder. Macallan heb ik geproefd, was geloof ik de 12yo. Vond deze niet bijzonder. Kan zijn dat oude bottelingen mij meer bekoren, maar deze heb ik nog niet mogen proeven.quote:Op maandag 13 oktober 2014 09:41 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Bowmore vergelijken met Macallan of Glenfarclas is iets met appels en peren.
Ook leuk dat je Macallan omschrijft als fruitig. Ik gok dat je dan nog niet de Macallan hebt geproefd, waarmee ze ooit de bijnaam 'Rolls Royce onder de whisky's' verkregen hebben. Ik moet toegeven dat ze nu niet meer zijn dan een aardige middenklasser, maar gelukkig is er hier en daar nog wel wat oud spul van ze te vinden...
Tenslotte, waarom zou je een 60 jaar oude single cask whisky bijkleuren? Te kort op het vat gelegen voor een mooi kleurtje of om de vorige/volgende batch dezelfde kleur te laten hebben?
Ik geloof sowieso niet dat deze oude bottelingen te vergelijken zijn met datgene wat we vandaag de dag kunnen aanschaffen.quote:Op maandag 13 oktober 2014 21:22 schreef Daklem het volgende:
[..]
Ik vergelijk ook niets, ik geef alleen aan welke mij zou trekken als ik zou mogen kiezen, en geeft ook aan wat meer mijn smaak is.
Mocht je een festival bezoeken met een verzamelaar die z'n flessen open heeft staan, absoluut eens proberen...quote:Niet meer, niet minder. Macallan heb ik geproefd, was geloof ik de 12yo. Vond deze niet bijzonder. Kan zijn dat oude bottelingen mij meer bekoren, maar deze heb ik nog niet mogen proeven.
60 Jaar first fill sherryvat geeft een aardig kleurtje af, vele jaren minder al...quote:Over het bijkleuren, ik kan mij niet voorstellen dat de 60yo glenfarclas zóo donker uit het vat komt. Het kan natuurlijk zo zijn dat dit wél zo is en dan vind het bijzonder.
Dat klopt op zich wel, maar de mensen die 26.000 Euro neerleggen voor deze fles boeit de kleur niet zo...quote:Het bijkleuren kan ook een effect hebben op mensen dat ze denken; hoe donkerder de whisky, des te meer bijzonder deze moet zijn. Dat is in ieder geval een vaak gehoord argument.
Dat is ook één van mijn favorieten, enorm goede prijs/kwaliteitquote:Op woensdag 8 oktober 2014 22:08 schreef jasperz89 het volgende:
Zo, mij hier ook maar even melden als whiskyliefhebber, voorkeur ligt toch behoorlijk bij de islays.
Nu een heerlijke `classic of the islay´ van IB Jack Wieber
Ik weet het niet zeker maar het zou te maken kunnen hebben met de verhouding lucht die in de fles zit. Als er meer lucht in komt te zitten, is het slim om de fles over te gieten in een kleinere fles zodat er minder lucht in zit. Blijkt de kwaliteit van de whisky ten goed te komen, zeker als je hem niet zo vaak drinkt.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 23:35 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:
Vraagje: toen ik net mijn fles Talisker 10 van de plank haalde bleek er tot mijn verbazing flink wat droesem (als bij rode wijn) in de fles te drijven. Ik dacht eerst dat het misschien de kurk was die was gaan brokkelen, maar die was nog geheel intact. Fles was nog voor 1/8e vol en is ongeveer 2 jaar oud. Weet iemand hoe dit kan?
Overigens de fles maar even laten staan en als alternatief de Distillers Edition gepakt
Komt niet door de hoeveelheid lucht in de fles, dat is alleen van invloed op de geur en smaak van de whisky.quote:Op zondag 19 oktober 2014 11:19 schreef Daklem het volgende:
[..]
Ik weet het niet zeker maar het zou te maken kunnen hebben met de verhouding lucht die in de fles zit. Als er meer lucht in komt te zitten, is het slim om de fles over te gieten in een kleinere fles zodat er minder lucht in zit. Blijkt de kwaliteit van de whisky ten goed te komen, zeker als je hem niet zo vaak drinkt.
Het kan in ieder geval geen kwaad...quote:It is called 'flocculation' (stop laughing). There are two types, the first is caused by cold temperatures and is reversable. The industry has dealt with this by chill filtering.
The second is known as 'irreversible floc' This shows itself as very small hair like crystals of calcium oxalate, which slowly form and settle in the whisky when natural low mg/l concentrations of oxalic acid in the whisky react with similarrly low concentrations of calcium ions. Irreversable floc formation is eliminated by ensuring that final calcium concentrations are kept to a minimum by demineralizing the water in the final reduction.
Duidelijkquote:Op zondag 19 oktober 2014 11:45 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Komt niet door de hoeveelheid lucht in de fles, dat is alleen van invloed op de geur en smaak van de whisky.
Even gekopieerd van Whisky Magazine (http://www.whiskymag.com/forum/viewtopic.php?t=2043), waar het prima uitgelegd wordt:
[..]
Het kan in ieder geval geen kwaad...
wist ik ook niet . Weer iets geleerd.quote:Op zondag 19 oktober 2014 11:45 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Komt niet door de hoeveelheid lucht in de fles, dat is alleen van invloed op de geur en smaak van de whisky.
Even gekopieerd van Whisky Magazine (http://www.whiskymag.com/forum/viewtopic.php?t=2043), waar het prima uitgelegd wordt:
[..]
Het kan in ieder geval geen kwaad...
Die Bunna heb ik mogen proeven.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 15:09 schreef totalatool het volgende:
Ik heb een mogelijkheid om onder andere de volgende flessen te bemachtigen, maar gratis zijn ze bepaald niet en dus is er best twijfel:
Bunnahabhain 1973/2013 The Whiskyman Birthday Dram "Ugly Faces"
Clynelish 1989 Thosop hand-written
Wie kan me hier iets uit persoonlijke ervaring over zeggen? De reviews van Serge, Ruben en Johan zijn me reeds bekend.
Tja, geen idee eigenlijk, daar heb je wel een goed punt. Wellicht is het zo dat ik de reviews van de Belgen wat minder objectief beschouw, omdat het over hun vrienden gaat en Ruben zelfs het label van die Bunna ontworpen heeft.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 20:00 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Die Bunna heb ik mogen proeven.
Maar wat verwacht je meer dan de reviews van Serge, Ruben en Johan?
Twijfel je aan hun mening? Dat kan uiteraard, maar ik denk dat ik je dan ook niet kan overtuigen...
Die Bunna is zonder twijfel de beste Bunna die ik ooit heb geproefd. Ik zou er niet over twijfelen om hem aan te schaffen, zeker omdat het spul schoon op is. De Clynelish heb ik ook geproefd en is erg goed (een echte karakteristieke Clynelish) maar heb hem niet zo hoog zitten als die Bunna.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 15:09 schreef totalatool het volgende:
Ik heb een mogelijkheid om onder andere de volgende flessen te bemachtigen, maar gratis zijn ze bepaald niet en dus is er best twijfel:
Bunnahabhain 1973/2013 The Whiskyman Birthday Dram "Ugly Faces"
Clynelish 1989 Thosop hand-written
Wie kan me hier iets uit persoonlijke ervaring over zeggen? De reviews van Serge, Ruben en Johan zijn me reeds bekend.
Beter nog dan de 1975 DD?quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 16:02 schreef Karstman het volgende:
[..]
Die Bunna is zonder twijfel de beste Bunna die ik ooit heb geproefd. Ik zou er niet over twijfelen om hem aan te schaffen, zeker omdat het spul schoon op is. De Clynelish heb ik ook geproefd en is erg goed (een echte karakteristieke Clynelish) maar heb hem niet zo hoog zitten als die Bunna.
Het is al weer even geleden dat ik die geproefd heb, maar, ja dat denk ik wel. Bij die 75 telt natuurlijk een puntje of wat geboortejaar sentiment.quote:
Bij mij staan ze met gemak een jaar open in de kast... Leuk om te merken hoe sommige whiskies zich ontwikkelen. De meesten doen dat trouwens niet en blijven (imho) gewoon gelijk.quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 14:35 schreef Thezappa het volgende:
hoelang is een fles eigenlijk na opening te bewaren?
Hey, die kreeg ik vorige week!quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 21:51 schreef Thezappa het volgende:
Ik ga maar eens een paar mini s bestellen
http://www.drankgigant.nl(...)t-12-year-klein.html
Dit is een goede
vind ik dus niet echt lekker..lijkt wel een soort van ijzerachtige nasmaak hebben?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:07 schreef Thezappa het volgende:
net flesje glenkinchie 12 years gekocht
Een glenfiddich wellicht... Ook een allemansvriend. Je kan ook voor een glenlivet nadurra gaan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 20:49 schreef Thezappa het volgende:
[..]
vind ik dus niet echt lekker..lijkt wel een soort van ijzerachtige nasmaak hebben?
had ook een mini glenlivet gekocht en deze staat mij 300 x beter aan , wat is in die trant eventueel nog een tip?aanrader>?
Ah een medestander. Ik kan helemaal niks met GlenKinchie, heb er al meerdere geproefd en geen enkele vind ik lekker.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 20:49 schreef Thezappa het volgende:
[..]
vind ik dus niet echt lekker..lijkt wel een soort van ijzerachtige nasmaak hebben?
had ook een mini glenlivet gekocht en deze staat mij 300 x beter aan , wat is in die trant eventueel nog een tip?aanrader>?
Met een stuk chocolade gaat het wel goed samen. Maar gewoon los vindt ik hem ook wel wat flauw. Net limonadequote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:25 schreef Karstman het volgende:
Ah een medestander. Ik kan helemaal niks met GlenKinchie, heb er al meerdere geproefd en geen enkele vind ik lekker.
Klap in je bek kan ook nog met een Highland Park 12yo.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:25 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ah een medestander. Ik kan helemaal niks met GlenKinchie, heb er al meerdere geproefd en geen enkele vind ik lekker.
Kijk eens naar een Glenlivet 15, Nadura eventueel. Of een Monkey Shoulder, Deanston Virgin Oak of een Balvenie Doublewood. Als je iets meer klap in je bek whisky zonder rook wil ga je voor een Glenfarclas 105. Allen prima betaalbaar.
Probeer de 33y versie van Dewar Rattray eens. Die is echt fantastisch!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:25 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ah een medestander. Ik kan helemaal niks met GlenKinchie, heb er al meerdere geproefd en geen enkele vind ik lekker.
De enige die dat kan, dat ben jezelf. Jij ruikt en proeft gegarandeerd iets anders dan een ander doet. Blijven ' oefenen' en vooral langer snuffelen aan een glas en ' kauwen' op een whisky. Probeer ook eens de geuren van alledaagse dingen te onthouden en kijken of die terugkomen in je whisky en je ze dus kunt herkennen. Proeven, proeven en nog eens proeven (en ruiken natuurlijk).quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:47 schreef mrcarbonara het volgende:
Oh en kan iemand me uitleggen hoe ik echt verschil kan gaan proeven? Omdat alles in essentie naar whisky smaakt (logisch) maar kan iemand hier dieper op ingaan? Is dit iets wat je leert onderscheiden?
In ieder geval zijn die 3 prima whisky's. Johhnie red is gewoon uilenzeik. Verschil proeven is een stukje ervaring/gewenning denk ik. Bij mij was het in het begin ook vooral die klap van Wow, 40%+ alcohol, bam. Na een tijdje raak je er iets meer aan gewend en ruik/proef je er doorheen zonder die klap en begin je de wazige omschrijven uit reviews te ruiken/proeven. (polisch , wax, pear, vanilla )quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:47 schreef mrcarbonara het volgende:
Oh en kan iemand me uitleggen hoe ik echt verschil kan gaan proeven? Omdat alles in essentie naar whisky smaakt (logisch) maar kan iemand hier dieper op ingaan? Is dit iets wat je leert onderscheiden?
Nee, heb alleen maar wat whisk(e)y gekocht, o.a. de Balcones Brimstone en de Ardbeg Supernova.quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 19:26 schreef Karstman het volgende:
Howdy MM. Lekker vuurwater aan het drinken?
vond hem echt idd niet lekker, heb maar eens een aantal mini's besteld om te testenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:25 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ah een medestander. Ik kan helemaal niks met GlenKinchie, heb er al meerdere geproefd en geen enkele vind ik lekker.
Kijk eens naar een Glenlivet 15, Nadura eventueel. Of een Monkey Shoulder, Deanston Virgin Oak of een Balvenie Doublewood. Als je iets meer klap in je bek whisky zonder rook wil ga je voor een Glenfarclas 105. Allen prima betaalbaar.
Mooie brede selectie, dat gaat je wel helpen om te bepalen wat je lekker vindt!quote:Op donderdag 30 oktober 2014 12:08 schreef Thezappa het volgende:
[..]
vond hem echt idd niet lekker, heb maar eens een aantal mini's besteld om te testen
Jameson mini 1 ¤ 2,75
Bailie Nicol Jarvie mini 1 ¤ 2,75
Jameson 12 Years Mini 1 ¤ 2,95
Loch Lomond Single Malt mini 1 ¤ 2,75
Robert Burns Blended 1 ¤ 2,95
Sheep Dip mini 1 ¤ 3,50
Pig's Nose mini 1 ¤ 3,50
Deanston 12 Year Natural mini 1 ¤ 3,50
Arran 10 Year mini 1 ¤ 3,50
Robert Burns Malt mini 1 ¤ 3,75
Ledaig 10 Year mini 1 ¤ 3,75
Glenfiddich 12 Year mini 1 ¤ 3,95
Yukon Jack likeur Mini 1 ¤ 3,95
Arran 14 Year mini 1 ¤ 3,99
Bowmore 12 Years mini 1 ¤ 3,99
Ardbeg 10 Year mini
leek mij ook ...als hier niets tussen zit haha dan moet ik maar weer bier gaan drinkenquote:Op donderdag 30 oktober 2014 12:40 schreef Karstman het volgende:
[..]
Mooie brede selectie, dat gaat je wel helpen om te bepalen wat je lekker vindt!
Dicht, want ik moet 'm nog terug naar huis vliegen...quote:Op donderdag 30 oktober 2014 06:45 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Is dat wat? Of staat ie nog dicht/nog onderweg?
Nice, Arran is fijn.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 12:08 schreef Thezappa het volgende:
[..]
vond hem echt idd niet lekker, heb maar eens een aantal mini's besteld om te testen
Jameson mini 1 ¤ 2,75
Bailie Nicol Jarvie mini 1 ¤ 2,75
Jameson 12 Years Mini 1 ¤ 2,95
Loch Lomond Single Malt mini 1 ¤ 2,75
Robert Burns Blended 1 ¤ 2,95
Sheep Dip mini 1 ¤ 3,50
Pig's Nose mini 1 ¤ 3,50
Deanston 12 Year Natural mini 1 ¤ 3,50
Arran 10 Year mini 1 ¤ 3,50
Robert Burns Malt mini 1 ¤ 3,75
Ledaig 10 Year mini 1 ¤ 3,75
Glenfiddich 12 Year mini 1 ¤ 3,95
Yukon Jack likeur Mini 1 ¤ 3,95
Arran 14 Year mini 1 ¤ 3,99
Bowmore 12 Years mini 1 ¤ 3,99
Ardbeg 10 Year mini
drankgigantquote:Op woensdag 5 november 2014 10:37 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Nice, Arran is fijn.
Bailie is een fijne blend vind ik.
Waar heb je ze besteld?
Een willekeurige Bunna van een independent botter ...doorgaans goed!quote:Op dinsdag 11 november 2014 22:13 schreef jasperz89 het volgende:
Wat blijft een lagavulin 16 toch een heerlijke whisky voor weinig geld.Nog tips voor musthaves in deze prijscategorie islay's, buiten de laphroaig en coal ila
Een normale Bowmore kan ook zat voor dat geld, of één van de vele Bruichladdichs of Port Charlotte's.quote:Op dinsdag 11 november 2014 22:34 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Een willekeurige Bunna van een independent botter ...doorgaans goed!
Of anders een Ledaig (geen Islay, maar wel turf/rook) of een Kilchoman.
Ik denk dat een Dalwinnie 15 yr zeker bij je in de smaak zal vallen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:47 schreef mrcarbonara het volgende:
Fellow whiskydrinkers! Heeft iemand een aanrader voor me qua whisky? Ik ben nog maar pas begonnen en ik vind bijv. een Johhnie Red wat aan de bittere kant. Ik merk dat ik meer van iets zoeters houd. Overigens wel een proefpakketje gekocht met onder andere:
Chivas 18yrs
Ballantines 17yrs
The Glenlivet 18yrs
Zat een mooi glas bij ook
Oh en kan iemand me uitleggen hoe ik echt verschil kan gaan proeven? Omdat alles in essentie naar whisky smaakt (logisch) maar kan iemand hier dieper op ingaan? Is dit iets wat je leert onderscheiden?
Die heeft mij de vorige keer zeer goed gesmaakt!quote:Op dinsdag 11 november 2014 22:34 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Een willekeurige Bunna van een independent botter ...doorgaans goed!
Of anders een Ledaig (geen Islay, maar wel turf/rook) of een Kilchoman.
Ik vond de Nikka from the barrel een redelijk vlakke en saaie whisky, mijn notes zal ik hier maar niet plaatsen want ik wil niemand doen afzien van het proberen.quote:Op vrijdag 14 november 2014 19:57 schreef AlexRow het volgende:
Nu willen ik en een paar vrienden Whisky kopen voor een vriend welke daar wel van kan genieten. Echter heeft hij zelf weinig ervaring met niet Schotse whisky's.
Zelf dacht ik aan 1 fles Nikka from the Barrel, omdat ik die zelf gewoon heel fijn vind en de fles er zo mooi uit ziet. 2e fles dacht ik aan Amrut Fusion, aangezien die behoorlijk goed blijkt te zijn. Maar mochten jullie suggesties hebben dan hoor ik dat graag. Totale budget is ongeveer 80 euro(dit is inclusief 30 euro voor de Nikka).
Voorwaarden: het mag niet schots
Zijn inmiddels wel 70+ versies van uitgekomen, wellicht heb ik gewoon een mindere batch geproefd.quote:Op vrijdag 14 november 2014 20:20 schreef AlexRow het volgende:
Het is een tijd geleden dat ik die from the Barrel had, maar ik vond hem niet zo heel vlak. Maar dat kan ook mijn geheugen zijn aangezien ik geen notes neem.
Dat kan het natuurlijk ook zijn, maar een blended hoort altijd bijna hetzelfde te smaken. Maar in ieder geval, welke van de 3 pure malts zou je aanraden?quote:Op vrijdag 14 november 2014 20:21 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Zijn inmiddels wel 70+ versies van uitgekomen, wellicht heb ik gewoon een mindere batch geproefd.
Yamazaki 12 valt ook redelijk onder dat bedrag. Toch een kwaliteitje hoger.quote:Op vrijdag 14 november 2014 20:18 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Als je voor Japans gaat dan zou ik gaan voor de Nikka Pure Malt zwart/rood/wit. (Één van die drie). Imho veel beter, en voor zo goed als hetzelfde bedrag.
Die kost al snel meer dan 50 euro toch? Vind hem ook veel beter, maar past niet binnen zijn budget vrees ik...quote:Op vrijdag 14 november 2014 21:15 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Yamazaki 12 valt ook redelijk onder dat bedrag. Toch een kwaliteitje hoger.
55 eu bij drankdozijn. Mmmmhh, ik dacht dat die 40 eu was. Maargoed, dan kan hij nog voor een Isawa 10 of een Hakushu gaan in plaats van de Nikka. Erg fijne whiskeys die niet het 'laffe' hebben van de Nikka.quote:Op vrijdag 14 november 2014 21:23 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Die kost al snel meer dan 50 euro toch? Vind hem ook veel beter, maar past niet binnen zijn budget vrees ik...
Helemaal mee eensquote:Op zaterdag 15 november 2014 07:56 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Maargoed, dan kan hij nog voor een Isawa 10 of een Hakushu gaan in plaats van de Nikka. Erg fijne whiskeys die niet het 'laffe' hebben van de Nikka.
Topcadeau!quote:Op maandag 17 november 2014 09:59 schreef AlexRow het volgende:
[ afbeelding ]
Bestelling is geplaatst
Glen Garioch 1797 Founders Reservequote:Op dinsdag 18 november 2014 00:51 schreef turbofokker het volgende:
Hebben jullie goede suggesties? Bedankt vast!!
En wat maakt deze zo goed? Want hij is erg schappelijk geprijsd moet ik zeggen...quote:Op dinsdag 18 november 2014 01:59 schreef CrashO het volgende:
[..]
Glen Garioch 1797 Founders Reserve
Erg fruitig, maar toch veel "laagjes" als je hem een paar keer probeerd. Hij zit op een vrij hoog alcohol percentage (48%) dus je kan ook nog wat spelen met een paar drupjes water om weer nieuwe smaken los te maken. En voor de prijs is het imo een erg goede deal. (Een stukje oude kaas gaat er goed mee samen trouwens)quote:Op dinsdag 18 november 2014 13:05 schreef turbofokker het volgende:
[..]
En wat maakt deze zo goed? Want hij is erg schappelijk geprijsd moet ik zeggen...
quote:"De whisky’s uit Japan hebben de laatste jaren grote indruk gemaakt. Zij wonnen bij diverse proeverijen prijzen en kregen goede recenties. De distilleerderijen in Japan ruilen, in tegenstelling tot andere distilleerderijen in de wereld, geen whisky. Dus moeten zij de smaken voor hun whisky’s zelf creëren. Suntory limited werd in 1963 opgericht door Keizo Saji, zoon van Shinjiro Torii, wiens familie sinds 1899 slijterijen en importzaken bezat. In 1920 werd er bij Osaka een stuk grond gekocht en bouwde men de eerste whiskydistilleerderij van Japan. Bij Suntory introduceert men nu een 12 jaar oude blend om de Hibiki whiskies voor een groter publiek beschikbaar te maken. Hibiki betekent “Harmonie”. Men refereert daarmee aan de harmonieuze samenstelling van deze nieuwe Hibiki, waarbij soms wel malts van 30 jaar oud voor geblend worden. Evenals de oudere Hibiki’s wordt deze 12 jaar oude blend eerst op vaten gelagerd waarin voorheen de Japanse pruimenlikeur “Umeshu” in heeft gerijpt. Aan het eind van het proces wordt Hibiki gefilteerd door houtskool, wat verkregen is van bamboo. Het eindresultaat is een verfijnde, mooie en zacht whisky."
Check, net als de 17, 21, 25 en 30 jarige.quote:Op dinsdag 18 november 2014 18:59 schreef Ferdii het volgende:
Heeft er iemand ervaring met hibiki 12y?
Twijfel een beetje, hou wel van een mooie zachte whiskey en pruimenlikeur vaten klinkt interessant. Alleen prijs-kwaliteitverhouding is moeilijk in te schatten, is toch bijna 60 euro
[..]
Prijs/kwaliteit prima in orde dus? :-)quote:Op dinsdag 18 november 2014 19:37 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Check, net als de 17, 21, 25 en 30 jarige.
Hele fijne blended whisky's met een licht vleugje bananen...
[ afbeelding ]
Hier een zelfgemaakte foto met de 6 verschillende soorten spirit stills in de Yamazaki distillery, die ik een paar geleden heb bezocht.
[ afbeelding ]
Aan de andere kant van het looppas de 6 wash stills.
Het single malt deel van de Hibiki is hieruit afkomstig...
Het is geen goedkope blend, maar ik vind het de prijs wel waard...quote:Op dinsdag 18 november 2014 22:56 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Prijs/kwaliteit prima in orde dus? :-)
Morgen toch maar ff halen
Dat dacht ik ook ja, was vorig jaar met de wildewhisky dagen nog niet echt into de whisky dus ging dit jaar eens kijken. Valt vies tegen als je prijzen vergelijkt met een whiskybase of van zuylen oid.quote:Op dinsdag 18 november 2014 19:53 schreef ShevaJB het volgende:
Wilde whiskey dagen bij Gall en Gall zie ik net. Maar weer eens naar binnenhoppen binnenkort dus!
Daar komen verzendkosten bij. Tenzij je een hele lading flessen koopt of een heel duur exemplaar.quote:Op woensdag 19 november 2014 19:34 schreef jasperz89 het volgende:
[..]
Dat dacht ik ook ja, was vorig jaar met de wildewhisky dagen nog niet echt into de whisky dus ging dit jaar eens kijken. Valt vies tegen als je prijzen vergelijkt met een whiskybase of van zuylen oid.
Geen idee waar je woont, maar whiskybase heeft een winkel in rdam en van zuylen in loosduinen en zo zijn er vast meerquote:Op woensdag 19 november 2014 19:51 schreef ShevaJB het volgende:
[..]
Daar komen verzendkosten bij. Tenzij je een hele lading flessen koopt of een heel duur exemplaar.
Enschede Maargoed, ik heb een fles gekocht vanmiddag, een 10 jaar oude Aberlour voor pakweg 23. euro (700ml) De litervariant is bij van Zuylen in de aanbieding zie ik net toevallig, voor 31,95. Dus zo veel scheelt dat uiteindelijk niet.quote:Op woensdag 19 november 2014 19:57 schreef jasperz89 het volgende:
[..]
Geen idee waar je woont, maar whiskybase heeft een winkel in rdam en van zuylen in loosduinen en zo zijn er vast meer
In Almelo zit ook een goede slijter met veel IB's in de schappen. Laatst daar nog een fles Laphroaig van The Ultimate gehaald die nergens meer te krijgen was.quote:Op woensdag 19 november 2014 20:00 schreef ShevaJB het volgende:
[..]
Enschede Maargoed, ik heb een fles gekocht vanmiddag, een 10 jaar oude Aberlour voor pakweg 23. euro (700ml) De litervariant is bij van Zuylen in de aanbieding zie ik net toevallig, voor 31,95. Dus zo veel scheelt dat uiteindelijk niet.
Mocht ik mij weer eens in Almelo bevinden dan zal ik daar zeker gaan kijken. Goeie tip!quote:Op woensdag 19 november 2014 21:04 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
In Almelo zit ook een goede slijter met veel IB's in de schappen. Laatst daar nog een fles Laphroaig van The Ultimate gehaald die nergens meer te krijgen was.
Ken je Berendsen vlakbij de Roombeek buurt? Genoeg aanbod daar...quote:Op woensdag 19 november 2014 21:12 schreef ShevaJB het volgende:
[..]
Mocht ik mij weer eens in Almelo bevinden dan zal ik daar zeker gaan kijken. Goeie tip!
Die zit in Enschede als ik me niet vergis..quote:Op woensdag 19 november 2014 21:15 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ken je Berendsen vlakbij de Roombeek buurt? Genoeg aanbod daar...
http://www.hennieberendsen.com/
Ligt de Roombeek buurt niet in Enschede dan?quote:Op woensdag 19 november 2014 21:20 schreef Skv het volgende:
[..]
Die zit in Enschede als ik me niet vergis..
Ja, die ligt in Enschede.quote:Op woensdag 19 november 2014 21:20 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ligt de Roombeek buurt niet in Enschede dan?
Slijterij Knol: www.knoldranken.nlquote:Op woensdag 19 november 2014 21:12 schreef ShevaJB het volgende:
[..]
Mocht ik mij weer eens in Almelo bevinden dan zal ik daar zeker gaan kijken. Goeie tip!
Ohja, tyfus, ik haakte in bij Almelo .quote:Op woensdag 19 november 2014 21:23 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Weer 3 posts in dit topic verkloot dan...
Hem gewoon oppikken online (bij bijvoorbeeld drankdozijn) voor ¤27,95?quote:Op vrijdag 21 november 2014 13:50 schreef Accursius het volgende:
Wilde Whisky dagen bij Gall & Gall straks even Laphroaig oppikken. Of zijn er betere alternatieven voor dat geld? (35,-)
Ja maar dan heb ik hem niet gelijk binnen heb hem voor morgen nodig.quote:Op vrijdag 21 november 2014 13:57 schreef CrashO het volgende:
[..]
Hem gewoon oppikken online (bij bijvoorbeeld drankdozijn) voor ¤27,95?
Zelfs met verzendkosten ben je dan nog goedkoper uit, kan je meteen wat anders meebestellen
Die heb ik ook, hij is echt fantastich!quote:Op zaterdag 22 november 2014 11:32 schreef Daklem het volgende:
Zojuist aangeschaft;
http://www.whiskybase.com/whisky/56885/linkwood-1997-win
[ afbeelding ]
Linkwood 16yo 59,4 abv First Cask WIN
Distilled: 23-07-1997
Bottled: 02-06-2014
Cask number: 7188 (re-rack sherry hogdhead)
Inderdaad. Zeer bijzondere smaak die ik bij geen enkele whisky tot nu toe ben tegen gekomen! Ik kon hem, ondanks dat ik zat te twijfelen om de prijs, niet laten staan.quote:Op zaterdag 22 november 2014 13:54 schreef Karstman het volgende:
[..]
Die heb ik ook, hij is echt fantastich!
He bah, Linkwood, niet te zuipen...quote:Op zaterdag 22 november 2014 11:32 schreef Daklem het volgende:
Zojuist aangeschaft;
http://www.whiskybase.com/whisky/56885/linkwood-1997-win
[ afbeelding ]
Linkwood 16yo 59,4 abv First Cask WIN
Distilled: 23-07-1997
Bottled: 02-06-2014
Cask number: 7188 (re-rack sherry hogdhead)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |