Is dat dan altijd kant & klaar, afhaal maaltijden, patat bakken, smeer je brood, laat je het je vriendin/moeder/vriend doen?quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Isabeau het volgende:
Wat ik me altijd afvraag hè, wat eten mensen elke avond die zeggen dat ze niet kunnen koken?
Simpele gerechten. Ik eet vaak pasta omdat het makkelijk te maken is en ik te lui ben om te koken. Of rijst met groente en iets van vlees. Soms pizza als ik geen zin heb om te koken.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Isabeau het volgende:
Wat ik me altijd afvraag hè, wat eten mensen elke avond die zeggen dat ze niet kunnen koken?
Hoe komen die aan dat geldquote:Op donderdag 22 mei 2014 19:47 schreef jatochneetoch het volgende:
Daar heb je toch vrouwen voor.
Zonder gekheid, er zijn een heleboel mensen die elke dag uit eten gaan.
Maar...elke dag dat soort eten? Dat is toch bijzonder eentonig?quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:47 schreef kanovinnie het volgende:
Simpele gerechten. Ik eet vaak pasta omdat het makkelijk te maken is en ik te lui ben om te koken. Of rijst met groente en iets van vlees. Soms pizza als ik geen zin heb om te koken.
Dat is het eigenlijk wel
En natuurlijk Nasi van Johannes.
Ik zie ze wel in het ziekenhuisrestaurant (gewoon het personeelsrestaurant dus, of ook wel 'kantine'). Mensen die elke avond daar komen eten. Geloof dat het iets van 7 euro of zo is voor een fatsoenlijk maal.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:47 schreef jatochneetoch het volgende:
Daar heb je toch vrouwen voor.
Zonder gekheid, er zijn een heleboel mensen die elke dag uit eten gaan.
Maja, simpel uit eten is al snel 30 euro. Dan praat je over 840 euro per maand...quote:
Oja, en pastasalade.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:48 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar...elke dag dat soort eten? Dat is toch bijzonder eentonig?
Zegt die user toch ook niet.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:48 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar...elke dag dat soort eten? Dat is toch bijzonder eentonig?
Dat is idd ook een handige oplossingquote:Op donderdag 22 mei 2014 19:52 schreef DancingPhoebe het volgende:
keer of 3 per week eet ik met/bij andere mensen,
En als je echt niet kunt koken, moet dat dus een harde eis voor je partnerkeuze zijn. Dan heb je dat probleem gelijk getackeld.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat is idd ook een handige oplossingIk at ook veel bij anderen toen ik vrijgezel was
Had ik dat loon maar, ging ik elke dag bij de Wok hier eten.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:47 schreef jatochneetoch het volgende:
Daar heb je toch vrouwen voor.
Zonder gekheid, er zijn een heleboel mensen die elke dag uit eten gaan.
Ook dat verveeld, lijkt me.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:56 schreef Brummetje2.0 het volgende:
Had ik dat loon maar, ging ik elke dag bij de Wok hier eten.
Ja en dan ben je daarna 200 kg zekerquote:Op donderdag 22 mei 2014 19:56 schreef Brummetje2.0 het volgende:
[..]
Had ik dat loon maar, ging ik elke dag bij de Wok hier eten.
Wok is vaak wel 20 euro.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:56 schreef Brummetje2.0 het volgende:
[..]
Had ik dat loon maar, ging ik elke dag bij de Wok hier eten.
Patatje, pizza, broodje dönner?quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:59 schreef jatochneetoch het volgende:
Wok is vaak wel 20 euro.
Je kunt makkelijk voor 5-10 euro uit eten hoor.
Dat dus. Ik "kook" nagenoeg elke avond, vlees - aardappels of rijst en groente (vries of uit pot).quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:00 schreef Mortaxx het volgende:
Ik vind ook niet van mijzelf dat ik kan koken, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niets kan klaarmaken. Wel altijd heel simpel. Pasta, rijst/groente/kip, bami, nasi natuurlijk, aardappelpuree/groente/vlees
O ja die stoommaaltijden halen we wel eens, wat een uitvindingquote:Op donderdag 22 mei 2014 20:03 schreef Njosnavelin het volgende:
Ik kan wel een beetje koken maar ik doe het ook niet zo vaak. Meestal kook ik 2-3 keer per week ofzo, de rest van de dagen eet ik restanten van vorige dagen, of ik eet buiten de deur, of gewoon een boterham ofzo.
En tegenwoordig kun je natuurlijk ook heel veel kant-en-klare maaltijden kopen. Dat koop ik zelf nooit, maar toen ik bij de AH werkte kwamen er vaak alleenstaande mannen een stuk of 5 van die maaltijden afrekenen
Wat kost je dat uit eten gaan per week/maand?quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:03 schreef kwiwi het volgende:
Wij gaan 4/5x in de week uiteten, en verder: simpele gerechten (aardappels, pot groenten van hak, vlees, pasta, salade).
Er is wel enorm veel keus in kant en klaar maaltijden tegenwoordig, dat is misschien ook wel een uitkomst.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:04 schreef kwiwi het volgende:
O ja die stoommaaltijden halen we wel eens, wat een uitvinding
Geen idee eigenlijk.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:09 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat kost je dat uit eten gaan per week/maand?
Dat zou ik ook niet kunnen. Zou nog liever elke dag rauwe groenten etenquote:Op donderdag 22 mei 2014 20:08 schreef Xaryna het volgende:
Ik heb twee vrienden die nooit koken, en ik weet wat ze wel eten!
Pizza, lasagna, pannenkoeken (kant-en-klaar in de magnetron, uiteraard), van die voorverpakte hamburgers/cheeseburgers uit de supermarkt, soep uit pak, dat soort dingen.
Ik zou het niet trekken, ik heb graag veel groente.
Of gewoon gekookte groenten. Van die zakken bij de AH, even koken en je hebt een gezonde, zei het saaie "maaltijd".quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:15 schreef kwiwi het volgende:
[..]
Dat zou ik ook niet kunnen. Zou nog liever elke dag rauwe groenten eten
Zo 'kookte' mijn ex-schoonmoeder. Zak k&k aardappelen (of pakje poeder voor aardappelpuree), zak groente, stuk vlees dat je alleen in de pan om en om hoeft te bakken: klaar. Elke dag. Soms rijst met kip + wokgroente uit een zakje + saus uit potje.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:17 schreef DancingPhoebe het volgende:
Of gewoon gekookte groenten. Van die zakken bij de AH, even koken en je hebt een gezonde, zei het saaie "maaltijd".
Ja mijn moeder kookt ook al heel haar leven zo. Wat ik niet zo snap, want haar moeder kon wel prima koken.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:20 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Zo 'kookte' mijn ex-schoonmoeder. Zak k&k aardappelen (of pakje poeder voor aardappelpuree), zak groente, stuk vlees dat je alleen in de pan om en om hoeft te bakken: klaar. Elke dag. Soms rijst met kip + wokgroente uit een zakje + saus uit potje.
Maja als je er tevreden mee bent en houd je gezond, waarom dan niet?quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:20 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Zo 'kookte' mijn ex-schoonmoeder. Zak k&k aardappelen (of pakje poeder voor aardappelpuree), zak groente, stuk vlees dat je alleen in de pan om en om hoeft te bakken: klaar. Elke dag. Soms rijst met kip + wokgroente uit een zakje + saus uit potje.
ik kan ook best gewoon droge pasta eten, maar trek is het woord, soms heb ik daar geen trek ik, dan wil ik gewoon iet anders en is het ook handig dat je dat kunt makenquote:Op donderdag 22 mei 2014 20:39 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Maja als je er tevreden mee bent en houd je gezond, waarom dan niet?
Ik snap de noodzaak om elke dag je uit te leven in de keuken dan weer niet zo. Waar haal je de inspiratie vandaan?
Ik fiets liever in die tijd.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:42 schreef Isabeau het volgende:
Ik leef me ook maar 5 van de 7 dagen uit in de keuken of zoEn inspiratie haal ik veel van het internet
Met een kok?quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:49 schreef Life2.0 het volgende:
mijn zusje kan niet koken, die is dus meteen vanuit huis gaan trouwen
Dat is het bij mij ook hoor. Anderzijds sport ik ruim anderhalf uur per dag+30-45 lunchwandeling per werkdag. Een hoop mensen doen dat ook niet uit luiheid.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:52 schreef Myraela het volgende:
Persoonlijk denk ik dat bij meeste luiheid de reden is dat ze niet "kunnen" koken. Ik dacht het ook niet te kunnen, tot ik het gewoon deed.
SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:56 schreef kanovinnie het volgende:
Ik ben wel goed in toetjes maken. Ik heb nu een citroen cheescake kwark gemaakt!Hmm, receptje?SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
misschien had iemand r moeten vertellen dat zdie altijd werken en thuis niet meer willen koken, maarjaquote:
Toen ik net op mezelf woonde waren magnatronmaaltijden, pizza en dat soort dingen mijn standaard eten.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:59 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
misschien had iemand r moeten vertellen dat zdie altijd werken en thuis niet meer willen koken, maarjaze houd wel van magnetronvoer
ik juist niet, ik kocht alles zelf los enzo, ik was toen aan eten per maand kwijt wat ik nu aan huur betaalquote:Op donderdag 22 mei 2014 21:01 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Toen ik net op mezelf woonde waren magnatronmaaltijden, pizza en dat soort dingen mijn standaard eten.
Ik weet beide bedragen niet, dus dat is lastig te beoordelenquote:Op donderdag 22 mei 2014 21:05 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
ik juist niet, ik kocht alles zelf los enzo, ik was toen aan eten per maand kwijt wat ik nu aan huur betaalwel lekker eten hoor maar de laatste jaren denk ik echt fuck it, maak maar wat
okay ik overdrijf watquote:Op donderdag 22 mei 2014 21:06 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ik weet beide bedragen niet, dus dat is lastig te beoordelen
Wat zit er eigenlijk in zo'n pakje? Ik dacht altijd dat er alleen kruiden inzaten en misschien wat gedroogde groentes a la zakje noodles groentes. En dat je alsnog het vlees moet kopen en bereiden volgens het pakje. Heb zo'n pakje nooit gesnapt, ik dacht altijd dat het gigantische rip-of was... Dat is dus niet zo? Gezien zo'n pakje het koken vereenvoudigd nav de fok-posts.quote:Op donderdag 22 mei 2014 21:09 schreef Fer het volgende:
Zeker als je alleen of met twee bent en niet goedkoop kunt koken of boodschappen doen. Dus pakjes en kant en klaar koopt, kunnen vaak voor hetzelfde geld iets afhalen ergens.
Dat is het ook, 2¤ voor een paar zakjes kruiden/sausen en handje rijst. Vlees en groente dat je erbij moet kopen is vaak ook wat duurder, kipfilet of paprika's of groentemix. Vaak koop je het samen met het pakje in een wat duurdere supermarkt. Eventueel wat lekkers er nog los bij.quote:Op donderdag 22 mei 2014 21:13 schreef wiskundenoob het volgende:
dacht altijd dat het gigantische rip-of was
zat mensen die zo de week doorkomen, hoor.quote:Op donderdag 22 mei 2014 21:13 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Wat zit er eigenlijk in zo'n pakje? Ik dacht altijd dat er alleen kruiden inzaten en misschien wat gedroogde groentes a la zakje noodles groentes. En dat je alsnog het vlees moet kopen en bereiden volgens het pakje. Heb zo'n pakje nooit gesnapt, ik dacht altijd dat het gigantische rip-of was... Dat is dus niet zo? Gezien zo'n pakje het koken vereenvoudigd nav de fok-posts.
Viel het ook niet gewoon reuze mee om het zelf te maken? Want mijn ervaring is dat "echt koken" helemaal niet zoveel moeilijker/meer werk is dan de tekst op pakjes Knorr volgen...quote:Op donderdag 22 mei 2014 22:11 schreef marc0871 het volgende:
ik kan je zeggen; die was minstens zo goed als in dat restaurant.
daarna is pas echt mijn interesse in koken begonnen.
viel idd nog best mee.quote:Op donderdag 22 mei 2014 22:17 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Viel het ook niet gewoon reuze mee om het zelf te maken? Want mijn ervaring is dat "echt koken" helemaal niet zoveel moeilijker/meer werk is dan de tekst op pakjes Knorr volgen...
klopt allemaal.quote:Op donderdag 22 mei 2014 22:35 schreef Spanky78 het volgende:
Jammer dat het zelden aan mensen wordt geleerd simpel en toch lekker te koken. Zelf een goede soep maken is echt niet heel moeilijk, groenten grillen met wat olie, azijn en kruiden is echt alleen maar snijden en wat husselen en erg lekker! He lijkt wel een soort angst om over een drempeltje te gaan. En nee, natuurlijk ga je niet elke dag 4 gangen staan maken. Maar ik zet een superlekkere aspergemaaltijd binnen en half uur op tafel.
Ik denk dat heel veel mensen geen idee hebben van wat er mogelijk is met gewoon een zakje (ongesneden!) sperciebonen. Bobotie maak je sneller zelf dan uit zo'n knorr pakket. Nouja, etc.etc.
Als jouw ouders al niet echt konden koken, heb je ook nooit lekker gegeten thuis en in de keuken in een restaurant zie je niet hoe makkelijk sommige dingen zijn. En amateurkoks doen graag alsof het moeilijker is dan je denkt.
Mijn tip: de zilveren lepel (italiaans basiskookboek) italiaanse gerechten zijn makkelijk, bijna iedereen lust het, veelal gezond maar ook vaak lekker.
Iwaniusquote:Op donderdag 22 mei 2014 19:47 schreef jatochneetoch het volgende:
Zonder gekheid, er zijn een heleboel mensen die elke dag uit eten gaan.
Je kan tot 15 euro per persoon prima uit eten hoor, praten we over voorgerecht+hoofdgerecht en drinken erbij. Denk dan aan de Italiaan, chinees, wok, Surinaams, grill rooms en Indonesisch. Maar misschien komt het ook wel doordat je in Rotterdam zoveel keus en ook van deze prijsklasse hebt.quote:
Ik zou daar eerlijk gezegd ook verbaasd over zijn. Ik heb zoiets nog nooit gedaan/gezien dus weet ik niet dat het kan. Als je het zo zegt klinkt het ook meer dan logisch.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 00:27 schreef Schaapje96 het volgende:
Voor de rest was mijn buurmeisje laatst nogal verbaasd toen bleek dat je spaghettisaus kon maken door een kilo tomaten kapot te koken. Bij haar thuis aten ze altijd gewoon die zakjes, je kookt een halve liter water, gooit er tomatenpoeder met 3 gedroogde stukjes groente bij en je gooit het op je pasta die men tot snot heeft gekookt, omdat 7 min koken al te moeilijk is om bij te houden.
Wat is fatsoenlijk eten en wat is onfatsoenlijk eten?quote:Gelukkig hebben mijn papa en mama mij altijd fatsoenlijk eten voorgeschoteld en moest (mocht) ik alles op een gegeven moment zelf lekker uitproberen, waardoor ik kon koken toen ik op kamers ging.
voedingswaarde geloof ik wel.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 09:30 schreef Lienekien het volgende:
Is dat echt nog een discussie waard, of het nou lekkerder is om te koken met een pakje of met verse ingrediënten? En afgezien van lekker, wat dacht je van voedingswaarde?
helemaal waar.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:16 schreef regnavetto het volgende:
Ik kan niet begrijpen dat mensen structureel kant en klare maaltijden kopen. Als je een aantal basisgerechten beheerst kan je gewoon elke dag binnen 15-20 minuten eten op tafel zetten. En als je één x bijvoorbeelde moeite neemt om veel pasta saus te maken, heb je gelijk 10 porties als het moet, wat je in kan vriezen. Een simpele dressing met verse groentensalade kost je max 5 minuten. Als je curry pasta in 1x veel maakt, kan je daar ook meer dan 10 keer van eten. Rijst koken, curry pasta, verse groenten en wat kokosmelk en je bent ook binnen een kwartier klaar. Het zijn vaak ook 1 of 2 pans maaltijden waardoor je afwas ook heel minimaal is.
Ik kan best begrijpen dat voor sommige mensen koken helemaal niks vinden, en het meer een noodzaak vinden. Als je 1) het geld kan missen om telkens zo'n duurdere kant en klaar iets te kopen of af te halen 2) Dit ook lekkerder vinden. Dan zeg ik oke prima.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:25 schreef marc0871 het volgende:
[..]
helemaal waar.
maar als je het van huis uit niet meekrijgt, er zelf geen interesse in heb, of er zelfs een beetje bang voor bent, én je doodgegooid wordt met 'pakje, lekker makkelijk, snel klaar'. wat zou jij dan doen?
Wat is er anders aan een pakje volgen. Dan gewoon een recept opzoeken, de spullen halen en dat precies volgen?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 00:43 schreef 2cv het volgende:
Op het pakje kijken hoe het moet en dat EXACT uitvoeren.
Meestal produceer ik dan wat eetbaars ...
Thuisafgehaald, weet je wel, dat ene waarvoor jij je nog een keer moet inschrijven zodat we er achter kunnen komen of je echt kan koken.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:41 schreef regnavetto het volgende:
Dan zou ik liever bij zo'n eet deel website iets afhalen. Ben ff de naam kwijt. Waar mensen meerdere porties bereiden en je 1 portie bij hen thuis af kan halen.
Kom je helemaal naar etten leur om et op te halen dan?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:42 schreef minilot het volgende:
[..]
Thuisafgehaald, weet je wel, dat ene waarvoor jij je nog een keer moet inschrijven zodat we er achter kunnen komen of je echt kan koken.![]()
Suiker, zout... En nog meer suikerquote:Op vrijdag 23 mei 2014 08:57 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ik zou daar eerlijk gezegd ook verbaasd over zijn. Ik heb zoiets nog nooit gedaan/gezien dus weet ik niet dat het kan. Als je het zo zegt klinkt het ook meer dan logisch.
Als die mensen smakelijk eten van hun pasta met een paar stukjes gedroogde groente, wat is dan het probleem? Ik vind dat je nogal uit de hoogte doet.
[..]
Wat is fatsoenlijk eten en wat is onfatsoenlijk eten?
Ik heb geen vriezer.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:16 schreef regnavetto het volgende:
Ik kan niet begrijpen dat mensen structureel kant en klare maaltijden kopen. Als je een aantal basisgerechten beheerst kan je gewoon elke dag binnen 15-20 minuten eten op tafel zetten. En als je één x bijvoorbeelde moeite neemt om veel pasta saus te maken, heb je gelijk 10 porties als het moet, wat je in kan vriezen. Een simpele dressing met verse groentensalade kost je max 5 minuten. Als je curry pasta in 1x veel maakt, kan je daar ook meer dan 10 keer van eten. Rijst koken, curry pasta, verse groenten en wat kokosmelk en je bent ook binnen een kwartier klaar. Het zijn vaak ook 1 of 2 pans maaltijden waardoor je afwas ook heel minimaal is.
Precies daarom vind ik ook dat ik niet kan koken. En maaltijd bereiden lukt natuurlijk welquote:Op vrijdag 23 mei 2014 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij kunnen heel veel mensen niet koken, maar weten ze dat geeneens, dit zijn de prut met veel groentenpastasaus makers met alles uit een pakje.
Maar goed, het is een definitievraag, wanneer kan je koken.
Imho moet je dan alles zonder pakjes kunnen, kip of rundvlees soep kunnen maken vlees of vis kunnen bereiden met een saus, groentes, desserts etc kunnen maken, uit basisproducten zonder hulp van unilever.
Ik denk dat veel mensen jonger dan een jaar of 40 dat niet meer geleerd heeft.
Dat noem ik niet koken.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 16:01 schreef Kreator het volgende:
Mensen die zeggen dat ze niet kunnen koken zijn gewoon lui.
Iedereen die kan lezen, kan koken. Een Knor wereldgerecht, gebakken aardappelen met vlees, spaghetti, etc.
Nee, maar daar begin je wel mee. Als je eenmaal snapt dat je spaghetti 8 minuten moet koken en de saus uit een pot smerig is, dan ga je een keer spaghetti saus maken. En zo ga je verder.quote:
Bij mij is het noodzakelijk kwaadquote:Op donderdag 22 mei 2014 19:47 schreef jatochneetoch het volgende:
Daar heb je toch vrouwen voor.
Zonder gekheid, er zijn een heleboel mensen die elke dag uit eten gaan.
Dat staat compleet tegenover de ervaringen van de mensen om mij heen.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb veel in D gewerkt, daar is het normaal dat een bedrijfskantine 2-3 verschillende warme maaltijden serveren, en dan heb ik het niet over bliksoep of frituurzooi. Maar gewoon goed bereide maaltijden, vlees, vis, vegetarisch.
Ja Piet maar je weet net zo als ik dat het eten in Duitsland i.v.g met wat Nederland heeft ( ik heb het dan over standaard Duits vs Nederlands voedsel) heel wat beter is dan wat wij hier hebben. Ik laat dus nu allerlei immigranten invloeden buiten beschouwing.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb veel in D gewerkt, daar is het normaal dat een bedrijfskantine 2-3 verschillende warme maaltijden serveren, en dan heb ik het niet over bliksoep of frituurzooi. Maar gewoon goed bereide maaltijden, vlees, vis, vegetarisch.
Had ik ook echt, toen ik net op mezelf ging wonen. Ik vond het een tamelijk onaangenaam klusje, elke dag weer.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 11:35 schreef Heatseeker het volgende:
Kan mezelf redden maar heb er een hekel aan.
Ik denk dat wij en vooral mijn vrouw dan bij de uitzonderingen behoort.. 32 en kan koken zoals jij zegt.. hoewel zij niet van desserts houdt en het dus niet vaak maakt..quote:Op vrijdag 23 mei 2014 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij kunnen heel veel mensen niet koken, maar weten ze dat geeneens, dit zijn de prut met veel groentenpastasaus makers met alles uit een pakje.
Maar goed, het is een definitievraag, wanneer kan je koken.
Imho moet je dan alles zonder pakjes kunnen, kip of rundvlees soep kunnen maken vlees of vis kunnen bereiden met een saus, groentes, desserts etc kunnen maken, uit basisproducten zonder hulp van unilever.
Ik denk dat veel mensen jonger dan een jaar of 40 dat niet meer geleerd heeft.
Ja, want iedereen die graag voetbalt speelt in het Nederlandse elftal.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:44 schreef Nico987 het volgende:
Zielig als je zo slecht in je hobby bent..
Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:34 schreef minilot het volgende:
Hoe geobsedeerd ik tegenwoordig trouwens ook ben door koken en bakken, ik onderschrijf niettemin het idee dat er verder niks nobels aan is. Het is niks anders dan een uit de hand gelopen liefhebberij, die van mij heus niets meer maakt dan iemand die gewoon tevreden is met een Knorr Wereldgerecht.
Het hoogdravende belang dat door sommigen wordt gehecht aan 'goed' kunnen koken met 'pure' ingrediënten, daar wordt ik altijd een beetje iebel van. Alsof het hogere wiskunde is, en wie er geen zin in heeft een achterlijke barbaar is.
Niet iedereen vindt eten boeiend, en dat geeft helemaal niks.
Dat zijn ook wel vaak de mensen bij wie je altijd gewoon mee kan eten.. wij hebben nooit te weinig eten, desnoods maken we er iets passends bij, je hebt altijd wel iets om je gerecht te vergroten.. Maar er zijn genoeg mensen waarbij je niet mee kunt eten omdat ze 6 aardappels kochten, 250 gram gehakt, en 1 courgette want dat staat op het pak.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.
Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Nico987 het volgende:
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen...
Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt..
Of niet he.. en ben ik gewoon de andere helft..quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:54 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.
De helft die niet kan koken.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:54 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.
Alsof je klaagt als je een dag gefietst heb wat er op tafel staatquote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Nico987 het volgende:
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen...
Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt..
en welke helft is dat? die met teveel zout of die met te weinig..quote:
Nou denk ik idd dat de sporters ook niet zouden hebben geklaagd nee.. hoewel ze niet gefietst hadden..quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:59 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Alsof je klaagt als je een dag gefietst heb wat er op tafel staatNa een rit van 100 km in de kou stond ik koude pasta te eten omdat ik zoveel honger had dat ik zelfs koude pasta lekker vond.
Dit vind ik dan weer onzin.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:53 schreef Nico987 het volgende:
Maar er zijn genoeg mensen waarbij je niet mee kunt eten omdat ze 6 aardappels kochten, 250 gram gehakt, en 1 courgette want dat staat op het pak.
De helft die er teveel zout in doet.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:59 schreef Nico987 het volgende:
[..]
en welke helft is dat? die met teveel zout of die met te weinig..
Mij is wel opgevallen dat wanneer ik een gerecht na wil maken uit een restaurant het vaak er meer op gaat lijken naarmate ik er meer zout bij doe..
Mijn zwager is chef (en niet bepaald een lullige) als ik hem zie koken, dan zie ik hem er ook juist vaak behoorlijk veel zout in doen..
Oh ik wel hoor, tomatensoep, aspergesoep, rundvleessoep.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:07 schreef Myraela het volgende:
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht.
En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen.
kom voor de grap eens langsquote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:03 schreef Nico987 het volgende:
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet.
geen afbak broodje om dit als voorgerecht met kruidenboter voor te zetten.. je hebt toch altijd wel iets..
Als er nu iemand aan belt om mee te eten dan kan dat, afgezien van de puinhoop. En dat terwijl ik nog boodschappen moet doen..
Die gene moet niet verwachten dat die haute cuisine krijgt nee..
Ohja, ik heb nu toevallig ook nog een bak soep liggen. Maar meestal gaat dat redelijk snel op, want ik heb maar een kleine vriezer.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh ik wel hoor, tomatensoep, aspergesoep, rundvleessoep.
Neequote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:03 schreef Nico987 het volgende:
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet.
Klopt, moest mijn man ook leren dat saus niet iets was wat uit een pakje komtquote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:42 schreef Oceanonix het volgende:
Toen ik op mezelf ging wonen wist ik ook niet beter dan dat pakjes het walhalla was. Ik wilde wat meer variatie en ben toen voorzichtig begonnen met sauzen zelf maken. En dat bleek helemaal niet zo moeilijk. Ik denk dat het voor velen gewoon niet beter weten.
Niet tegenover de mijne. Als er geen eigen bedrijfskantine is zoek je meestal een restaurant in de buurt op. Voor max. 7 euro heb je een prima Mittagstisch.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:16 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dat staat compleet tegenover de ervaringen van de mensen om mij heen.
Tsja, wat is niet kunnen koken. Ik vind dat als je een smaakvolle maaltijd met verse groente (geen zakjes) en kip/vlees/vis/bonen/whatever op tafel kan toveren zonder gebruik van pakjes & zakjes & kant en klaar stukjes vlees je al een heel eind in de goede richting zit. Maar een ander zal roepen dat je minstens allerlei kooktechnieken onder de knie moet hebben en weer een ander vindt al dat je kan koken als je geen afhaalmaaltijd haalt, maar een wereldgerecht van Knorr op tafel kan zetten. Dat laatste was ooit mijn kerstdiner, dat was al 10x meer koken dan daar normaal werd gedaan.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:33 schreef Vogeltje88 het volgende:
Tsja, wat is 'kunnen koken'? Ik heb weinig gevoel voor smaken die wel of niet met elkaar combineren, dus ik moet het heel erg hebben van gewoon recepten volgen. Maar ik maak dan wel een maaltijd zonder allerlei pakjes en zakjes, met ingrediënten waarvan ik weet waar ze vandaan komen. In dat opzicht is koken niet moeilijker dan het volgen van de instructies op een pakje Wereldgerechten van Knorr. Wel lekkerder![]()
Het kookverhaal van velen hier komt me wel bekend voor, trouwens. Van huis uit opgegroeid met tig keer in de week gekookte aardappelen, gekookte groente en een stuk vlees. Een keer in de week rijst, een keer in de week pasta. Op kamers gegaan en daar waren in eerste instantie de wereldgerechten een uitkomst voor me, veel meer variatie. Toen ik daar ook op uitgekeken was, wat receptjes uit de Allerhande en dat soort dingen, maar dat is veelal nog met kant en klare saus ofzo. Nu is het lang leve Google.
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansenquote:Op donderdag 22 mei 2014 21:09 schreef Fer het volgende:
Zeker als je alleen of met twee bent en niet goedkoop kunt koken of boodschappen doen. Dus pakjes en kant en klaar koopt, kunnen vaak voor hetzelfde geld iets afhalen ergens.
In your dreamsquote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen
Zo;n pakje vacuum verpakte macaroni bedoel je zeker.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen
quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:56 schreef Fer het volgende:
Zo;n pakje vacuum verpakte macaroni bedoel je zeker.
Kookbladen , internet , recepten opzoeken , vriendenkring. Je vriendin. Kameraden op het werk. Overal en nergensquote:Op donderdag 22 mei 2014 20:39 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Maja als je er tevreden mee bent en houd je gezond, waarom dan niet?
Ik snap de noodzaak om elke dag je uit te leven in de keuken dan weer niet zo. Waar haal je de inspiratie vandaan?
Yum yum, das een snack, geen maaltijd. Doe dan indomie ofzo, zit tenminste een fatsoenlijk portie in. Beetje gesneden paksoi erop of chinese kool, klaar.quote:
Neehoor.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen
Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 00:27 schreef Schaapje96 het volgende:
Mijn huisgenootjes kunnen ook voor het grootste deel niet koken, maar de meesten eten 2 dagen lang de leftovers van thuis, en 2 dagen 'koken' ze kant-en-klaar eten. Ik ben altijd sneller klaar en heb lekkerder eten. Vaak krijg je dan te horen: 'Maar ik kan helemaal niet zo koken, hoe moet je nou weten wat je bij elkaar moet doen?' Of mensen die niet eens weten hoe de basiskruiden eruit zien..![]()
Voor de rest was mijn buurmeisje laatst nogal verbaasd toen bleek dat je spaghettisaus kon maken door een kilo tomaten kapot te koken. Bij haar thuis aten ze altijd gewoon die zakjes, je kookt een halve liter water, gooit er tomatenpoeder met 3 gedroogde stukjes groente bij en je gooit het op je pasta die men tot snot heeft gekookt, omdat 7 min koken al te moeilijk is om bij te houden.
Gelukkig hebben mijn papa en mama mij altijd fatsoenlijk eten voorgeschoteld en moest (mocht) ik alles op een gegeven moment zelf lekker uitproberen, waardoor ik kon koken toen ik op kamers ging.
Echt niet. Ik hoef vaak alleen maar naar de supermarkt voor wat vlees en groente, verse kruiden eventueel. Daar komt niet nog 2,50 euro bij voor een pakje waar kruidenmengseltjes en rijst of pasta in zit. Specerijen en droge ingrediënten zoals diverse soorten pasta en rijst voldoende op voorraad hier.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen
Ik ben in ieder geval happy met mijn eigen kookkunsten en ook mensen die hier mee eten hebben nog nooit geklaagd, da's voor mij het belangrijkstequote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Tsja, wat is niet kunnen koken. Ik vind dat als je een smaakvolle maaltijd met verse groente (geen zakjes) en kip/vlees/vis/bonen/whatever op tafel kan toveren zonder gebruik van pakjes & zakjes & kant en klaar stukjes vlees je al een heel eind in de goede richting zit. Maar een ander zal roepen dat je minstens allerlei kooktechnieken onder de knie moet hebben en weer een ander vindt al dat je kan koken als je geen afhaalmaaltijd haalt, maar een wereldgerecht van Knorr op tafel kan zetten. Dat laatste was ooit mijn kerstdiner, dat was al 10x meer koken dan daar normaal werd gedaan.
Het is alleen duurder als je speciaal voor één maaltijd alle kruiden zou moeten gaan kopen. Anders is het nooit duurder, want vlees en groenten moet je altijd nog toevoegen.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:03 schreef Lienekien het volgende:
Dat ligt eraan wat voor pakjesmaaltijd JaniesBrownie bedoelt.
Ja, er zijn pakjesmaaltijden waar het toevoegen van verse ingrediënten optioneel is.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:08 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het is alleen duurder als je speciaal voor één maaltijd alle kruiden zou moeten gaan kopen. Anders is het nooit duurder, want vlees en groenten moet je altijd nog toevoegen.
als ik uit gemakszucht een keer een pakje macaronimix zooi koop en daar de ingrediënten in gooi die op het pakje staan, ben ik toch echt goedkoper uit dan wanneer ik zelf de saus maak.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In your dreams
Zelf koken met seizoensproducten is veel goedkoper.
Heb eigen tomaten in de tuin, die zijn pas echt lekker. Maar goed, niets tegen bliktomaten, integendeelquote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:04 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.
Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier...
Tsja, ik heb ook cherrytomaatjes, die zijn heel lekker, maar niet genoeg voor eenflinke pan saus... Je moet wat .. Ik koop van de kleinere tomaten (tasty tom ofzo), die blijven lang narijpen; daar kun je prima mee koken en hebben veel smaak. Die ouderwetse flestomaatjes of pruimtomaten met nog een paar groene plekjes, maar goddelijke smaak in saus die zie je nooit in Nederland.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb eigen tomaten in de tuin, die zijn pas echt lekker. Maar goed, niets tegen bliktomaten, integendeel
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Tsja, ik heb ook cherrytomaatjes, die zijn heel lekker, maar niet genoeg voor eenflinke pan saus... Je moet wat .. Ik koop van de kleinere tomaten (tasty tom ofzo), die blijven lang narijpen; daar kun je prima mee koken en hebben veel smaak. Die ouderwetse flestomaatjes of pruimtomaten met nog een paar groene plekjes, maar goddelijke smaak in saus die zie je nooit in Nederland.
Je moet helemaal niets, maar zelf koken met seizoens groenten is goedkoper dan met pakjes voorgesneden groenten.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:24 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
als ik uit gemakszucht een keer een pakje macaronimix zooi koop en daar de ingrediënten in gooi die op het pakje staan, ben ik toch echt goedkoper uit dan wanneer ik zelf de saus maak.
Ik kook dan ook niet enkel met seizoensgroenten. Maar goed, dat moet kennelijk ofzo?
ik ook niet, of ja, ik gooi er wel altijd verse tomaten in, maar das niet de basis.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
ik had het niet over pakjes voorgesneden groente, sterker nog, er zit vaak nauwelijks groente in als je zo'n kant en klaar mix koopt en puur erin gooit wat op t pakje staat. Daarom is t goedkoper.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moet helemaal niets, maar zelf koken met seizoens groenten is goedkoper dan met pakjes voorgesneden groenten.
Dat doe ik soms wel, als ik saus nodig heb voor bij m'n met gehakt gevulde tomaten. Paar tomaten in de blender en dan in de pan tomatenpuree en een bouillonblokje erbij.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
Het kan wel, maar je moet tomaten van hier gewoon in je roomkozijn zetten tot ze rijp zijn.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
Aah, waar woon jij dan? Op vakantie ben ik ook meestal gewapend met m'n blikjes hoor, in sommige landen is verse groente inderdaad echt een rampquote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:04 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.
Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier...
In Nederland zijn de tomaten kut. Amper rijp en weinig smaak. Voor een goede tomatensaus echt een drama.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:53 schreef Schaapje96 het volgende:
[..]
Aah, waar woon jij dan? Op vakantie ben ik ook meestal gewapend met m'n blikjes hoor, in sommige landen is verse groente inderdaad echt een ramp
Ooh ik dacht dat je in het buitenland woondequote:Op vrijdag 23 mei 2014 21:09 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
In Nederland zijn de tomaten kut. Amper rijp en weinig smaak. Voor een goede tomatensaus echt een drama.
In het buitenland kook ik wat er daar te krijgen is. In Nederland ga ik graag naar de markt voor seizoensgroenten, is meestal lekkerder dan iets dat ingevlogen moet worden uit afrika ofzo (alhoewel dat ook goed kan zijn).
Wel een tijdje in italie gewoond. Daar was het eten ontelbaar keer beter dan hier. Zeker de tomaten.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 21:11 schreef Schaapje96 het volgende:
[..]
Ooh ik dacht dat je in het buitenland woondeJa ik heb meestal tomaten van de markt en anders van oma uit de kas
Valt tegenwoordig erg tegen, veel ziekenhuizen hebben gewoon cateringbedrijven hiervoor ingehuurd, die commercieel te werk gaan en dezelfde rotzooi voor schotelen als tenten als Subway en Bakkerij Bart enzoquote:Op vrijdag 23 mei 2014 16:53 schreef Iwanius het volgende:
Je moest eens weten hoe gezond die vaak zijn. En het je als buitenstaande maar een habbekrats koste (personeelskantine heb ik het dus over!) als je dat vergelijkt met een normale brasserie. Voor pak'm beet 7 euro max! heb je vaak keuzes uit 2 afwisselende menus,voorgerecht en een toetje. Drank is apart. Dat is erg goedkoop al zeg ik hetzelf.
[..]
Bij mij is het noodzakelijk kwaadomdat ik op de dag werk en een goed gevulde maag op de dag moet hebben wil ik een beetje functioneren. Een bammetje brood alleen zoals eind jaren 60 en 70 is verleden tijd en naar de Subway gaan en teveel betalen voor mediocre spul wat ik thuis beter maak, houd ik helemaal niet van.
Dat omschrijft het voor mij ook wel, ik vind het gewoon pure armoede.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.
De ingrediënten zijn vaak minder ingewikkeld. En de procedure ook.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:37 schreef Myraela het volgende:
[..]
Wat is er anders aan een pakje volgen. Dan gewoon een recept opzoeken, de spullen halen en dat precies volgen?
Je hoeft geen recepten te kunnen verzinnen om een beetje te kunnen koken.
Ik wel hoor. Allerlei soepen, in de winter stamppotten met dingen die veel tijd kosten als stoofvlees, dat maak ik dan meteen voor 4x. Maar ook wel dingen als Nasi, opbakken daarvan gaat prima.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:07 schreef Myraela het volgende:
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht.
En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen.
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:02 schreef 2cv het volgende:
[..]
De ingrediënten zijn vaak minder ingewikkeld. En de procedure ook.
Maar je hebt een punt.
Uitvinden wat er precies bij past zonder dat het oneetbaar wordt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?
Verenigde Staten, waar we maar 1x per twee maanden boodschappen doen.. (Of op de meest gestresste en dure manier 'clean eating' toepassen). Ben bang dat half Europa er dezelfde gewoontes op nahoud als Nederlanders, de wereld wordt gewoon steeds gemakzuchtigerquote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:27 schreef Molo het volgende:
Er zijn echt weinig landen waar door een groot deel van de bevolking zo beroerd wordt gekookt als in Nederland.
Zakje Honig voor kip kerrie smaakt vrijwel hetzelfde als zakje bobotie voor gehakt van Knorr (ik noem maar wat, koop het al jaren niet meer).
Zout met smaakstofjes en nog meer zout. Hmmmmm, lekker en gezond.
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?
Dattum ongeveer.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:54 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.
Mijn dochters leren koken en ik moet ze er nog regelmatig op wijzen dat ze wel in de pan moeten kijken en roeren, want anders gaan ze op de bank zitten en bedenken ze na tien minuten: O ja, vlees!of iets dergelijks. Soms wijs ik ze er niet op en dan merken ze dat het vlees wat harder is dan de bedoeling was, of de aardappelen... (Ze koken btw alweer 4 jaar, dus het is ook niet zo dat ik ze ineens loslaat)
Als de interesse er niet is, of je bent een warhoofd, of je zíet/proeft het gewoon niet, is koken niet leuk. En als het niet leuk is, wil je de moeite al niet doen om te kijken of het combineert, of fouten te maken, want dat is, als je iets al kut víndt om te doen, helemaal balen.
Ik ben de meest inventiontest uitvoerende kok. Heb soms een vaag idee, wat ingrediënten en maak daar dan iets lekkers van. Proeven, proeven, proeven tussendoor!quote:Op zaterdag 24 mei 2014 01:47 schreef minilot het volgende:
Ik ben een extreem warhoofd! Ik kook serieus elke dag met een uitgeprint recept dat op het aanrecht ligt, dat ik dan eerst al drie keer heb doorgelezen. Zonder recept maak ik er een puinhoop van
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:27 schreef Molo het volgende:
Paar aardappeltjes schillen en koken, eitje koken (in eierkoker want ik ben lui), asperges schillen, plak gekookte ham en gesmolten boter met wat gehakte peterselie erbij.
Dat is geen snobisme, dat zijn simpele kook skills en betekent heerlijk eten.
Groentesoep kan ook makkelijk gemaakt worden. Zak gesneden peen en uien groenten in wat olijfolie goed aanbakken, bol knoflook is stukken erbij en zachtjes door bakken tot het zacht is. Peper, worcestersaus, zout, wat rozemarijn, een courgette en twee aardappels in stukjes erbij doen. Water erop schenken en koken tot alles zacht is, staafmizer er doorheen mikken en daarna een zak spinazie erdoor roeren. Plak brood met boter erbij en klaar.
Er zijn echt weinig landen waar door een groot deel van de bevolking zo beroerd wordt gekookt als in Nederland.
Zakje Honig voor kip kerrie smaakt vrijwel hetzelfde als zakje bobotie voor gehakt van Knorr (ik noem maar wat, koop het al jaren niet meer).
Zout met smaakstofjes en nog meer zout. Hmmmmm, lekker en gezond.
Voor mijn werk kom ik regelmatig bij mensen uit allerlei lagen van de bevolking thuis en zie dan ook het koken. Tevens boodschappen doen, dat kan iedereen overigens zien als je bij je lokale supermarkt staat. Gewoon kijken wat mensen op de band mikken. Het kan aan de regio waarin ik woon liggen hoor (randstad), maar er worden toch over het algemeen vooral gemaksproducten op de band gegooid, gecombineerd met een zooi reclame vlees/vis ("kiloknallers") en light frisdrank.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 02:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.
Tsja wat is kunnen koken, ik vind persoonlijk dat kunnen koken betekent dat je zonder pakjes en kunstgrepen een simpele maaltijd op tafel kan zetten. Dus een simpel avg'tje of pasta met een saus die je zelf gemaakt hebt. Volgens mij kunnen veel mensen dat wel, dus ik ben met je eens dat het nou ook weer niet zo dramatisch is gesteld met de Nederlandse kookkunst.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 02:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.
Zegt denk ik niet zo veel, want áls ik het dan eens op een koken zet begin ik niet in de supermarkt.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 02:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Voor mijn werk kom ik regelmatig bij mensen uit allerlei lagen van de bevolking thuis en zie dan ook het koken. Tevens boodschappen doen, dat kan iedereen overigens zien als je bij je lokale supermarkt staat. Gewoon kijken wat mensen op de band mikken. Het kan aan de regio waarin ik woon liggen hoor (randstad), maar er worden toch over het algemeen vooral gemaksproducten op de band gegooid, gecombineerd met een zooi reclame vlees/vis ("kiloknallers") en light frisdrank.
Mocht je mij bedoelen met zeurder die denkt iets te kunnen of doen wat het gewone volk niet kan of doet, ik kook eigenlijk heel simpel vaak en pretendeer geen magic skills te hebben, dus geloof niet dat ik me aangesproken hoef te voelen
Oh dat kan best maar ik weet sowieso van 1 ziekenhuis dat het eten wat men in de personeelskantine ( en die ook voor buitenstaanders= bezoekers is te bezoeken zolang je maar weet waarheen je moet lopen) opschept kakelvers en altijd smaakvol is en je zelfs het beste kan vergelijken met zoals moeders dat thuis maakt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 21:42 schreef Molo het volgende:
Valt tegenwoordig erg tegen, veel ziekenhuizen hebben gewoon cateringbedrijven hiervoor ingehuurd, die commercieel te werk gaan en dezelfde rotzooi voor schotelen als tenten als Subway en Bakkerij Bart enzo![]()
Natuurlijk. Alleen ik zeg ook dat het raar is dat je je niet interesseert voor wat je 3x per dag naar binnen stopt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:54 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.
Mijn dochters leren koken en ik moet ze er nog regelmatig op wijzen dat ze wel in de pan moeten kijken en roeren, want anders gaan ze op de bank zitten en bedenken ze na tien minuten: O ja, vlees!of iets dergelijks. Soms wijs ik ze er niet op en dan merken ze dat het vlees wat harder is dan de bedoeling was, of de aardappelen... (Ze koken btw alweer 4 jaar, dus het is ook niet zo dat ik ze ineens loslaat)
Als de interesse er niet is, of je bent een warhoofd, of je zíet/proeft het gewoon niet, is koken niet leuk. En als het niet leuk is, wil je de moeite al niet doen om te kijken of het combineert, of fouten te maken, want dat is, als je iets al kut víndt om te doen, helemaal balen.
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:09 schreef Moppert het volgende:
Maar als je niet kan koken is een recept ook niet makkelijk.
Wie ben jij nou om te bepalen waar iemand aandacht aan zou moeten besteden?quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
Ik ga het voor niemand bepalen, maar mag er wel een mening over hebben.En jij mag die mening op jouw beurt weer bullshit vinden, zo werkt dat in een vrij land.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:38 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wie ben jij nou om te bepalen waar iemand aandacht aan zou moeten besteden?
dat eerste is natuurlijk onzin, die mensen willen vaak wel iets dat de lekker vinden (of dat dan n Knorr wereldgericht is, maakt niet uit, zijvinden het lekker of op z'n minst prima te doen) alleen willen zij er niet de moeite voor doen. Mensen denken vaak ook dat het meer werk of tijd kost dan dat het eigenlijk kost. En dat verander je al niet 1,2,3.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:57 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Natuurlijk. Alleen ik zeg ook dat het raar is dat je je niet interesseert voor wat je 3x per dag naar binnen stopt.
Zelfs nadenken hoeft niet eens, kook gewoon een paar eenvoudige recepten na, meestal lekkerder dan wat dan ook uit een pakje.
ook lang niet iedereen weet met z'n smartphone om te gaan, het is maar net wat jij leuk/interessant vindt.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
Als je kan fok!en kan je ook een receptje op internet zoeken, en de rest leest dit toch nietquote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:23 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
ook lang niet iedereen weet met z'n smartphone om te gaan, het is maar net wat jij leuk/interessant vindt.
Ha, dat heb ik nu dus ook!quote:Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin
Hahah nee maar dan heb ik wel het vooroordeel dat je of een roeier/wielrenner bent of de rest op de markt koopt, wat natuurlijk allebei niet slecht isquote:Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin. Vlees halen we bij een boer. Twee belangrijke componenten van een hoofdmaal zitten dus niet in mijn mandje.
Fruit koop ik een tijd ook niet want zijn de aardbeien, rode bessen en de kruisbessen in de tuin rijp en overvloedig aanwezig. Eet ik dan slecht om ik alleen een pak melk, yoghurt, kaas, pasta en muesli koop?
nee gezien mijn gewicht zal je dat niet denken..... Waarschijnlijk dat ik toch het een en ander vergeten ben en dat de chips bij een andere supermarkt gehaald wordt...quote:Op zaterdag 24 mei 2014 17:41 schreef Schaapje96 het volgende:
[..]
Hahah nee maar dan heb ik wel het vooroordeel dat je of een roeier/wielrenner bent of de rest op de markt koopt, wat natuurlijk allebei niet slecht is![]()
Ik weet wel zeker dat een man die ik elke week tegenkom slecht bezig is (standaard een kratje bier en 7 magnetronmaaltijden).
zo'n vak bestaat al. iets in de trant van 'verzorging' ofzoquote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:
Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
haha die opmerking kreeg ik laatst ook. was met iemand samen boodschappen aan het doen. ze vroeg zich af of dit de boodschappen waren voor de hele week en waar de groentes dan waren. nou in de tuin dusquote:Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin. Vlees halen we bij een boer. Twee belangrijke componenten van een hoofdmaal zitten dus niet in mijn mandje.
Fruit koop ik een tijd ook niet want zijn de aardbeien, rode bessen en de kruisbessen in de tuin rijp en overvloedig aanwezig. Eet ik dan slecht om ik alleen een pak melk, yoghurt, kaas, pasta en muesli koop?
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.quote:Op zondag 1 juni 2014 11:45 schreef TheStranger1158 het volgende:
2x brood in de week, 2x uiteten, 1x bij ouders of op het werk eten, 1x salade halen en 1x chinees halen of pizza of een ei bakken
Wel als je panini fan bent of graag stokbroodje gezond eet....geen sneetjes brood.quote:Op zondag 1 juni 2014 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.
Want? Het enige waar je om moet denken zijn je groenten, die kun je ook heel goed elders op de dag weghappen. En krijg je met dat broodje hamburger en die friet ook niet binnen.quote:Op zondag 1 juni 2014 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.
Volgens mij bedoelt DTB met en no-no dat het gewoon te simpel is / niet smaakt.quote:Op zondag 1 juni 2014 12:37 schreef -Ciske- het volgende:
[..]
Want? Het enige waar je om moet denken zijn je groenten, die kun je ook heel goed elders op de dag weghappen. En krijg je met dat broodje hamburger en die friet ook niet binnen.
Ik eet ook vaak zat makkelijk bij het avondeten maar eet elders op de dag een salade of maak geroosterde groenten als avondsnack oid.
Mensen denken teveel in vastgeroeste patronen.
Ik wist niet dat het vetpercentage voor een daghap landelijk vastgelegd is.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:02 schreef jatochneetoch het volgende:
[..]
Ja of als je wat minder vet wil een daghap
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |