abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:51:28 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140285254
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:34 schreef minilot het volgende:
Hoe geobsedeerd ik tegenwoordig trouwens ook ben door koken en bakken, ik onderschrijf niettemin het idee dat er verder niks nobels aan is. Het is niks anders dan een uit de hand gelopen liefhebberij, die van mij heus niets meer maakt dan iemand die gewoon tevreden is met een Knorr Wereldgerecht.
Het hoogdravende belang dat door sommigen wordt gehecht aan 'goed' kunnen koken met 'pure' ingrediėnten, daar wordt ik altijd een beetje iebel van. Alsof het hogere wiskunde is, en wie er geen zin in heeft een achterlijke barbaar is.
Niet iedereen vindt eten boeiend, en dat geeft helemaal niks.
Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140285274
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen...

Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt..
pi_140285336
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.
Dat zijn ook wel vaak de mensen bij wie je altijd gewoon mee kan eten.. wij hebben nooit te weinig eten, desnoods maken we er iets passends bij, je hebt altijd wel iets om je gerecht te vergroten.. Maar er zijn genoeg mensen waarbij je niet mee kunt eten omdat ze 6 aardappels kochten, 250 gram gehakt, en 1 courgette want dat staat op het pak.
pi_140285380
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Nico987 het volgende:
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen...

Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt..
Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.
pi_140285397
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:54 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.
Of niet he.. en ben ik gewoon de andere helft..
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:56:01 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140285426
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:54 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.
De helft die niet kan koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:59:16 #109
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140285546
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Nico987 het volgende:
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen...

Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt..
Alsof je klaagt als je een dag gefietst heb wat er op tafel staat :') Na een rit van 100 km in de kou stond ik koude pasta te eten omdat ik zoveel honger had dat ik zelfs koude pasta lekker vond.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140285564
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De helft die niet kan koken.
en welke helft is dat? die met teveel zout of die met te weinig..

Mij is wel opgevallen dat wanneer ik een gerecht na wil maken uit een restaurant het vaak er meer op gaat lijken naarmate ik er meer zout bij doe..

Mijn zwager is chef (en niet bepaald een lullige) als ik hem zie koken, dan zie ik hem er ook juist vaak behoorlijk veel zout in doen..
pi_140285586
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:59 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Alsof je klaagt als je een dag gefietst heb wat er op tafel staat :') Na een rit van 100 km in de kou stond ik koude pasta te eten omdat ik zoveel honger had dat ik zelfs koude pasta lekker vond.
Nou denk ik idd dat de sporters ook niet zouden hebben geklaagd nee.. hoewel ze niet gefietst hadden..
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:01:00 #112
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_140285607
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:53 schreef Nico987 het volgende:
Maar er zijn genoeg mensen waarbij je niet mee kunt eten omdat ze 6 aardappels kochten, 250 gram gehakt, en 1 courgette want dat staat op het pak.
Dit vind ik dan weer onzin.
Wij (ik vooral) kook zonder zakjes of pakjes.
Maar ik weet heel goed wat wij hier in huis eten en ik koop heel bewust in wat we gaan gebruiken.

Geen pakje of zakje maar hier is zomaar mee eten dus niet altijd mogelijk
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_140285683
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet.
geen afbak broodje om dit als voorgerecht met kruidenboter voor te zetten.. je hebt toch altijd wel iets..

Als er nu iemand aan belt om mee te eten dan kan dat, afgezien van de puinhoop. En dat terwijl ik nog boodschappen moet doen..

Die gene moet niet verwachten dat die haute cuisine krijgt nee..
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:03:42 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140285691
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:59 schreef Nico987 het volgende:

[..]

en welke helft is dat? die met teveel zout of die met te weinig..

Mij is wel opgevallen dat wanneer ik een gerecht na wil maken uit een restaurant het vaak er meer op gaat lijken naarmate ik er meer zout bij doe..

Mijn zwager is chef (en niet bepaald een lullige) als ik hem zie koken, dan zie ik hem er ook juist vaak behoorlijk veel zout in doen..
De helft die er teveel zout in doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140285747
Ik denk dat ik er niet teveel in doe.. is ws het zelfde effect als met peper en sambal, je kunt er elke dag meer in doen, en het verschil niet proeven.. totdat je uiteindelijk hele bergen zout of peper eet..
pi_140285794
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht.

En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:10:46 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140285860
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:07 schreef Myraela het volgende:
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht.

En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen.
Oh ik wel hoor, tomatensoep, aspergesoep, rundvleessoep.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:11:29 #118
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140285877
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:03 schreef Nico987 het volgende:
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet.
geen afbak broodje om dit als voorgerecht met kruidenboter voor te zetten.. je hebt toch altijd wel iets..

Als er nu iemand aan belt om mee te eten dan kan dat, afgezien van de puinhoop. En dat terwijl ik nog boodschappen moet doen..

Die gene moet niet verwachten dat die haute cuisine krijgt nee..
kom voor de grap eens langs :D
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140286007
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oh ik wel hoor, tomatensoep, aspergesoep, rundvleessoep.
Ohja, ik heb nu toevallig ook nog een bak soep liggen. Maar meestal gaat dat redelijk snel op, want ik heb maar een kleine vriezer.

Mijn ouders hebben 2 vriezers, laatst voor de grap eens gekeken. Vol met patat, 5 verschillende soorten frituursnacks, onwijs veel pizza's, ijs en vlees. En veel brood. Je hoeft iig nooit bang te zijn dat ze niet genoeg hebben om mee te eten. :D
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:24:37 #120
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_140286186
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:03 schreef Nico987 het volgende:
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet.
Nee :)
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:32:13 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140286388
Heerlijk Hollands trouwens, moeilijk doen over onverwachte mee-eters, het niet welkom zijn ervan, bel aan bij een Hollander om 6 uur en ze sturen je weg want ze zitten te eten.
In beschaafde landen is het een feest als er (onverwacht) gasten zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140286626
Toen ik op mezelf ging wonen wist ik ook niet beter dan dat pakjes het walhalla was. Ik wilde wat meer variatie en ben toen voorzichtig begonnen met sauzen zelf maken. En dat bleek helemaal niet zo moeilijk. Ik denk dat het voor velen gewoon niet beter weten.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:43:42 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140286648
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:42 schreef Oceanonix het volgende:
Toen ik op mezelf ging wonen wist ik ook niet beter dan dat pakjes het walhalla was. Ik wilde wat meer variatie en ben toen voorzichtig begonnen met sauzen zelf maken. En dat bleek helemaal niet zo moeilijk. Ik denk dat het voor velen gewoon niet beter weten.
Klopt, moest mijn man ook leren dat saus niet iets was wat uit een pakje komt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:46:07 #124
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_140286704
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:16 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dat staat compleet tegenover de ervaringen van de mensen om mij heen.
Niet tegenover de mijne. Als er geen eigen bedrijfskantine is zoek je meestal een restaurant in de buurt op. Voor max. 7 euro heb je een prima Mittagstisch.

Mijn man is helaas zo'n type dat doperwten met wortelen opwarmt en een worst opbakt. We hebben een strekkende meter kookboeken, maar helaas zijn die niet aan hem besteed ;(

Van wege tijdgebrek 's avonds heb ik in plaats van normaal te koken het afgelopen jaar de 15 minutengerechten van Jamie uitgeprobeerd. Alhoewel ik het veel van hetzelfde vind, is het vaak prima te eten en in 20 minuten (incl. spullen klaarzetten) heb je 9 van de 10x een complete maaltijd.
Mijn eigen varianten zijn nog sneller klaar.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_140288326
Tsja, wat is 'kunnen koken'? Ik heb weinig gevoel voor smaken die wel of niet met elkaar combineren, dus ik moet het heel erg hebben van gewoon recepten volgen. Maar ik maak dan wel een maaltijd zonder allerlei pakjes en zakjes, met ingrediėnten waarvan ik weet waar ze vandaan komen. In dat opzicht is koken niet moeilijker dan het volgen van de instructies op een pakje Wereldgerechten van Knorr. Wel lekkerder :9

Het kookverhaal van velen hier komt me wel bekend voor, trouwens. Van huis uit opgegroeid met tig keer in de week gekookte aardappelen, gekookte groente en een stuk vlees. Een keer in de week rijst, een keer in de week pasta. Op kamers gegaan en daar waren in eerste instantie de wereldgerechten een uitkomst voor me, veel meer variatie. Toen ik daar ook op uitgekeken was, wat receptjes uit de Allerhande en dat soort dingen, maar dat is veelal nog met kant en klare saus ofzo. Nu is het lang leve Google.
Live for now, forget forever
pi_140288629
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:33 schreef Vogeltje88 het volgende:
Tsja, wat is 'kunnen koken'? Ik heb weinig gevoel voor smaken die wel of niet met elkaar combineren, dus ik moet het heel erg hebben van gewoon recepten volgen. Maar ik maak dan wel een maaltijd zonder allerlei pakjes en zakjes, met ingrediėnten waarvan ik weet waar ze vandaan komen. In dat opzicht is koken niet moeilijker dan het volgen van de instructies op een pakje Wereldgerechten van Knorr. Wel lekkerder :9

Het kookverhaal van velen hier komt me wel bekend voor, trouwens. Van huis uit opgegroeid met tig keer in de week gekookte aardappelen, gekookte groente en een stuk vlees. Een keer in de week rijst, een keer in de week pasta. Op kamers gegaan en daar waren in eerste instantie de wereldgerechten een uitkomst voor me, veel meer variatie. Toen ik daar ook op uitgekeken was, wat receptjes uit de Allerhande en dat soort dingen, maar dat is veelal nog met kant en klare saus ofzo. Nu is het lang leve Google.
Tsja, wat is niet kunnen koken. Ik vind dat als je een smaakvolle maaltijd met verse groente (geen zakjes) en kip/vlees/vis/bonen/whatever op tafel kan toveren zonder gebruik van pakjes & zakjes & kant en klaar stukjes vlees je al een heel eind in de goede richting zit. Maar een ander zal roepen dat je minstens allerlei kooktechnieken onder de knie moet hebben en weer een ander vindt al dat je kan koken als je geen afhaalmaaltijd haalt, maar een wereldgerecht van Knorr op tafel kan zetten. Dat laatste was ooit mijn kerstdiner, dat was al 10x meer koken dan daar normaal werd gedaan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140289040
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 21:09 schreef Fer het volgende:
Zeker als je alleen of met twee bent en niet goedkoop kunt koken of boodschappen doen. Dus pakjes en kant en klaar koopt, kunnen vaak voor hetzelfde geld iets afhalen ergens.
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ^O^
compact en kleverig.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 19:53:55 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140289097
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ^O^
In your dreams
Zelf koken met seizoensproducten is veel goedkoper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140289187
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ^O^
Zo;n pakje vacuum verpakte macaroni bedoel je zeker.
.
pi_140289223
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:56 schreef Fer het volgende:

Zo;n pakje vacuum verpakte macaroni bedoel je zeker.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140289256
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 20:39 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Maja als je er tevreden mee bent en houd je gezond, waarom dan niet?
Ik snap de noodzaak om elke dag je uit te leven in de keuken dan weer niet zo. Waar haal je de inspiratie vandaan?
Kookbladen , internet , recepten opzoeken , vriendenkring. Je vriendin. Kameraden op het werk. Overal en nergens :Y
Redacted
pi_140289274
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:57 schreef Isabeau het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Yum yum, das een snack, geen maaltijd. Doe dan indomie ofzo, zit tenminste een fatsoenlijk portie in. Beetje gesneden paksoi erop of chinese kool, klaar.
.
pi_140289406
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ^O^
Neehoor.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:03:50 #134
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140289440
Dat ligt eraan wat voor pakjesmaaltijd JaniesBrownie bedoelt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_140289479
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 00:27 schreef Schaapje96 het volgende:
Mijn huisgenootjes kunnen ook voor het grootste deel niet koken, maar de meesten eten 2 dagen lang de leftovers van thuis, en 2 dagen 'koken' ze kant-en-klaar eten. Ik ben altijd sneller klaar en heb lekkerder eten. Vaak krijg je dan te horen: 'Maar ik kan helemaal niet zo koken, hoe moet je nou weten wat je bij elkaar moet doen?' Of mensen die niet eens weten hoe de basiskruiden eruit zien.. :|W

Voor de rest was mijn buurmeisje laatst nogal verbaasd toen bleek dat je spaghettisaus kon maken door een kilo tomaten kapot te koken. Bij haar thuis aten ze altijd gewoon die zakjes, je kookt een halve liter water, gooit er tomatenpoeder met 3 gedroogde stukjes groente bij en je gooit het op je pasta die men tot snot heeft gekookt, omdat 7 min koken al te moeilijk is om bij te houden.

Gelukkig hebben mijn papa en mama mij altijd fatsoenlijk eten voorgeschoteld en moest (mocht) ik alles op een gegeven moment zelf lekker uitproberen, waardoor ik kon koken toen ik op kamers ging.
Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.

Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier...
Whatever...
pi_140289546
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ^O^
Echt niet. Ik hoef vaak alleen maar naar de supermarkt voor wat vlees en groente, verse kruiden eventueel. Daar komt niet nog 2,50 euro bij voor een pakje waar kruidenmengseltjes en rijst of pasta in zit. Specerijen en droge ingrediėnten zoals diverse soorten pasta en rijst voldoende op voorraad hier.

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:42 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Tsja, wat is niet kunnen koken. Ik vind dat als je een smaakvolle maaltijd met verse groente (geen zakjes) en kip/vlees/vis/bonen/whatever op tafel kan toveren zonder gebruik van pakjes & zakjes & kant en klaar stukjes vlees je al een heel eind in de goede richting zit. Maar een ander zal roepen dat je minstens allerlei kooktechnieken onder de knie moet hebben en weer een ander vindt al dat je kan koken als je geen afhaalmaaltijd haalt, maar een wereldgerecht van Knorr op tafel kan zetten. Dat laatste was ooit mijn kerstdiner, dat was al 10x meer koken dan daar normaal werd gedaan.
Ik ben in ieder geval happy met mijn eigen kookkunsten en ook mensen die hier mee eten hebben nog nooit geklaagd, da's voor mij het belangrijkste ^O^
Live for now, forget forever
pi_140289593
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:03 schreef Lienekien het volgende:
Dat ligt eraan wat voor pakjesmaaltijd JaniesBrownie bedoelt.
Het is alleen duurder als je speciaal voor één maaltijd alle kruiden zou moeten gaan kopen. Anders is het nooit duurder, want vlees en groenten moet je altijd nog toevoegen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:13:10 #138
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140289767
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:08 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is alleen duurder als je speciaal voor één maaltijd alle kruiden zou moeten gaan kopen. Anders is het nooit duurder, want vlees en groenten moet je altijd nog toevoegen.
Ja, er zijn pakjesmaaltijden waar het toevoegen van verse ingrediėnten optioneel is.
The love you take is equal to the love you make.
pi_140290118
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In your dreams
Zelf koken met seizoensproducten is veel goedkoper.

als ik uit gemakszucht een keer een pakje macaronimix zooi koop en daar de ingrediėnten in gooi die op het pakje staan, ben ik toch echt goedkoper uit dan wanneer ik zelf de saus maak.

Ik kook dan ook niet enkel met seizoensgroenten. Maar goed, dat moet kennelijk ofzo?
compact en kleverig.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:24:20 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140290124
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.

Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier...
Heb eigen tomaten in de tuin, die zijn pas echt lekker. Maar goed, niets tegen bliktomaten, integendeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140290279
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb eigen tomaten in de tuin, die zijn pas echt lekker. Maar goed, niets tegen bliktomaten, integendeel
Tsja, ik heb ook cherrytomaatjes, die zijn heel lekker, maar niet genoeg voor eenflinke pan saus... Je moet wat .. Ik koop van de kleinere tomaten (tasty tom ofzo), die blijven lang narijpen; daar kun je prima mee koken en hebben veel smaak. Die ouderwetse flestomaatjes of pruimtomaten met nog een paar groene plekjes, maar goddelijke smaak in saus die zie je nooit in Nederland.
Whatever...
pi_140290310
Zelf tomatensoep maken is ook veel duurder dan een blik kopen en zo kan ik nog wel meer opnoemen.

Ik heb het toevallig laatst een keer gedaan, anders zou ik er niet zo stellig in zijn. Normaal gesproken koop ik alles vers, maak ik m'n saus enzo gewoon zelf, laatst heb ik voor drie dagen in n week pakjes gekocht en ik was 20 euro minder kwijt dan normaal.
compact en kleverig.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:31:44 #143
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_140290375
Over koken, of eigenlijk niet kunnen koken, gesproken... Gisteren kwamen m'n schoonouders voor het eerst bij ons eten en die hebben na jaren nog steeds de illusie dat ik goed zorg voor hun zoon (als in: elke dag goed koken) :D
Nou, ik m'n vriend op pad sturen met z'n vader naar de supermarkt, dan wist ik in ieder geval dat ze iets mee zouden nemen dat z'n ouders eten want die zijn nogal kieskeurig. Komen ze met een bloemkool terug, en ik had serieus geen idee wat ik er mee moest doen :')
Gelukkig hebben we google. Illusie in stand gehouden _O_
pi_140290427
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:28 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Tsja, ik heb ook cherrytomaatjes, die zijn heel lekker, maar niet genoeg voor eenflinke pan saus... Je moet wat .. Ik koop van de kleinere tomaten (tasty tom ofzo), die blijven lang narijpen; daar kun je prima mee koken en hebben veel smaak. Die ouderwetse flestomaatjes of pruimtomaten met nog een paar groene plekjes, maar goddelijke smaak in saus die zie je nooit in Nederland.
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:34:31 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140290479
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:24 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

als ik uit gemakszucht een keer een pakje macaronimix zooi koop en daar de ingrediėnten in gooi die op het pakje staan, ben ik toch echt goedkoper uit dan wanneer ik zelf de saus maak.

Ik kook dan ook niet enkel met seizoensgroenten. Maar goed, dat moet kennelijk ofzo?
Je moet helemaal niets, maar zelf koken met seizoens groenten is goedkoper dan met pakjes voorgesneden groenten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140290488
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
ik ook niet, of ja, ik gooi er wel altijd verse tomaten in, maar das niet de basis.
compact en kleverig.
pi_140290566
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moet helemaal niets, maar zelf koken met seizoens groenten is goedkoper dan met pakjes voorgesneden groenten.
ik had het niet over pakjes voorgesneden groente, sterker nog, er zit vaak nauwelijks groente in als je zo'n kant en klaar mix koopt en puur erin gooit wat op t pakje staat. Daarom is t goedkoper.
compact en kleverig.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:38:10 #148
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_140290633
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
Dat doe ik soms wel, als ik saus nodig heb voor bij m'n met gehakt gevulde tomaten. Paar tomaten in de blender en dan in de pan tomatenpuree en een bouillonblokje erbij.
pi_140291104
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
Het kan wel, maar je moet tomaten van hier gewoon in je roomkozijn zetten tot ze rijp zijn.
Whatever...
pi_140291268
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.

Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier...
Aah, waar woon jij dan? Op vakantie ben ik ook meestal gewapend met m'n blikjes hoor, in sommige landen is verse groente inderdaad echt een ramp :P
pi_140291825
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:53 schreef Schaapje96 het volgende:

[..]

Aah, waar woon jij dan? Op vakantie ben ik ook meestal gewapend met m'n blikjes hoor, in sommige landen is verse groente inderdaad echt een ramp :P
In Nederland zijn de tomaten kut. Amper rijp en weinig smaak. Voor een goede tomatensaus echt een drama.

In het buitenland kook ik wat er daar te krijgen is. In Nederland ga ik graag naar de markt voor seizoensgroenten, is meestal lekkerder dan iets dat ingevlogen moet worden uit afrika ofzo (alhoewel dat ook goed kan zijn).
Whatever...
pi_140291920
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 21:09 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

In Nederland zijn de tomaten kut. Amper rijp en weinig smaak. Voor een goede tomatensaus echt een drama.

In het buitenland kook ik wat er daar te krijgen is. In Nederland ga ik graag naar de markt voor seizoensgroenten, is meestal lekkerder dan iets dat ingevlogen moet worden uit afrika ofzo (alhoewel dat ook goed kan zijn).
Ooh ik dacht dat je in het buitenland woonde :P Ja ik heb meestal tomaten van de markt en anders van oma uit de kas O+
pi_140292276
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 21:11 schreef Schaapje96 het volgende:

[..]

Ooh ik dacht dat je in het buitenland woonde :P Ja ik heb meestal tomaten van de markt en anders van oma uit de kas O+
Wel een tijdje in italie gewoond. Daar was het eten ontelbaar keer beter dan hier. Zeker de tomaten.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')