abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_140285178
Ik denk dat kunnen koken ook heel veel te maken heeft met smaken leren waarderen..
Wij hebben een groep vrienden waar we afwisselend bij eten, iedereen is blij als ze bij ons mogen eten.. maar er zijn er bij.. 1 vriendin gooit overal sambal in, en dan zoveel dat je geen idee meer hebt wat je eet.. Als je bek zo verbrand is dat je dat niet meer proeft, waardeer je echt goede smaken volgens mij niet meer.. een andere heeft 2 gerechten, die ze zo goed kan klaar maken (vind ze zelf) waarbij altijd ik of mijn vrouw even gauw als ze niet oplet de zoutpot er in mikken.. dan lijkt het nog ergens op.
pi_140285214
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:44 schreef Nico987 het volgende:
Zielig als je zo slecht in je hobby bent..
Ja, want iedereen die graag voetbalt speelt in het Nederlandse elftal.

Lekker boeiend zeg. :')
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:51:28 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140285254
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:34 schreef minilot het volgende:
Hoe geobsedeerd ik tegenwoordig trouwens ook ben door koken en bakken, ik onderschrijf niettemin het idee dat er verder niks nobels aan is. Het is niks anders dan een uit de hand gelopen liefhebberij, die van mij heus niets meer maakt dan iemand die gewoon tevreden is met een Knorr Wereldgerecht.
Het hoogdravende belang dat door sommigen wordt gehecht aan 'goed' kunnen koken met 'pure' ingrediënten, daar wordt ik altijd een beetje iebel van. Alsof het hogere wiskunde is, en wie er geen zin in heeft een achterlijke barbaar is.
Niet iedereen vindt eten boeiend, en dat geeft helemaal niks.
Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140285274
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen...

Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt..
pi_140285336
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.
Dat zijn ook wel vaak de mensen bij wie je altijd gewoon mee kan eten.. wij hebben nooit te weinig eten, desnoods maken we er iets passends bij, je hebt altijd wel iets om je gerecht te vergroten.. Maar er zijn genoeg mensen waarbij je niet mee kunt eten omdat ze 6 aardappels kochten, 250 gram gehakt, en 1 courgette want dat staat op het pak.
pi_140285380
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Nico987 het volgende:
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen...

Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt..
Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.
pi_140285397
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:54 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.
Of niet he.. en ben ik gewoon de andere helft..
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:56:01 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140285426
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:54 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.
De helft die niet kan koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:59:16 #109
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140285546
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Nico987 het volgende:
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen...

Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt..
Alsof je klaagt als je een dag gefietst heb wat er op tafel staat :') Na een rit van 100 km in de kou stond ik koude pasta te eten omdat ik zoveel honger had dat ik zelfs koude pasta lekker vond.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140285564
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De helft die niet kan koken.
en welke helft is dat? die met teveel zout of die met te weinig..

Mij is wel opgevallen dat wanneer ik een gerecht na wil maken uit een restaurant het vaak er meer op gaat lijken naarmate ik er meer zout bij doe..

Mijn zwager is chef (en niet bepaald een lullige) als ik hem zie koken, dan zie ik hem er ook juist vaak behoorlijk veel zout in doen..
pi_140285586
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:59 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Alsof je klaagt als je een dag gefietst heb wat er op tafel staat :') Na een rit van 100 km in de kou stond ik koude pasta te eten omdat ik zoveel honger had dat ik zelfs koude pasta lekker vond.
Nou denk ik idd dat de sporters ook niet zouden hebben geklaagd nee.. hoewel ze niet gefietst hadden..
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:01:00 #112
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_140285607
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:53 schreef Nico987 het volgende:
Maar er zijn genoeg mensen waarbij je niet mee kunt eten omdat ze 6 aardappels kochten, 250 gram gehakt, en 1 courgette want dat staat op het pak.
Dit vind ik dan weer onzin.
Wij (ik vooral) kook zonder zakjes of pakjes.
Maar ik weet heel goed wat wij hier in huis eten en ik koop heel bewust in wat we gaan gebruiken.

Geen pakje of zakje maar hier is zomaar mee eten dus niet altijd mogelijk
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_140285683
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet.
geen afbak broodje om dit als voorgerecht met kruidenboter voor te zetten.. je hebt toch altijd wel iets..

Als er nu iemand aan belt om mee te eten dan kan dat, afgezien van de puinhoop. En dat terwijl ik nog boodschappen moet doen..

Die gene moet niet verwachten dat die haute cuisine krijgt nee..
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:03:42 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140285691
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:59 schreef Nico987 het volgende:

[..]

en welke helft is dat? die met teveel zout of die met te weinig..

Mij is wel opgevallen dat wanneer ik een gerecht na wil maken uit een restaurant het vaak er meer op gaat lijken naarmate ik er meer zout bij doe..

Mijn zwager is chef (en niet bepaald een lullige) als ik hem zie koken, dan zie ik hem er ook juist vaak behoorlijk veel zout in doen..
De helft die er teveel zout in doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140285747
Ik denk dat ik er niet teveel in doe.. is ws het zelfde effect als met peper en sambal, je kunt er elke dag meer in doen, en het verschil niet proeven.. totdat je uiteindelijk hele bergen zout of peper eet..
pi_140285794
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht.

En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:10:46 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140285860
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:07 schreef Myraela het volgende:
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht.

En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen.
Oh ik wel hoor, tomatensoep, aspergesoep, rundvleessoep.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:11:29 #118
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140285877
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:03 schreef Nico987 het volgende:
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet.
geen afbak broodje om dit als voorgerecht met kruidenboter voor te zetten.. je hebt toch altijd wel iets..

Als er nu iemand aan belt om mee te eten dan kan dat, afgezien van de puinhoop. En dat terwijl ik nog boodschappen moet doen..

Die gene moet niet verwachten dat die haute cuisine krijgt nee..
kom voor de grap eens langs :D
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140286007
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oh ik wel hoor, tomatensoep, aspergesoep, rundvleessoep.
Ohja, ik heb nu toevallig ook nog een bak soep liggen. Maar meestal gaat dat redelijk snel op, want ik heb maar een kleine vriezer.

Mijn ouders hebben 2 vriezers, laatst voor de grap eens gekeken. Vol met patat, 5 verschillende soorten frituursnacks, onwijs veel pizza's, ijs en vlees. En veel brood. Je hoeft iig nooit bang te zijn dat ze niet genoeg hebben om mee te eten. :D
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:24:37 #120
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_140286186
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:03 schreef Nico987 het volgende:
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet.
Nee :)
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:32:13 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140286388
Heerlijk Hollands trouwens, moeilijk doen over onverwachte mee-eters, het niet welkom zijn ervan, bel aan bij een Hollander om 6 uur en ze sturen je weg want ze zitten te eten.
In beschaafde landen is het een feest als er (onverwacht) gasten zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140286626
Toen ik op mezelf ging wonen wist ik ook niet beter dan dat pakjes het walhalla was. Ik wilde wat meer variatie en ben toen voorzichtig begonnen met sauzen zelf maken. En dat bleek helemaal niet zo moeilijk. Ik denk dat het voor velen gewoon niet beter weten.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:43:42 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140286648
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:42 schreef Oceanonix het volgende:
Toen ik op mezelf ging wonen wist ik ook niet beter dan dat pakjes het walhalla was. Ik wilde wat meer variatie en ben toen voorzichtig begonnen met sauzen zelf maken. En dat bleek helemaal niet zo moeilijk. Ik denk dat het voor velen gewoon niet beter weten.
Klopt, moest mijn man ook leren dat saus niet iets was wat uit een pakje komt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 18:46:07 #124
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_140286704
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:16 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dat staat compleet tegenover de ervaringen van de mensen om mij heen.
Niet tegenover de mijne. Als er geen eigen bedrijfskantine is zoek je meestal een restaurant in de buurt op. Voor max. 7 euro heb je een prima Mittagstisch.

Mijn man is helaas zo'n type dat doperwten met wortelen opwarmt en een worst opbakt. We hebben een strekkende meter kookboeken, maar helaas zijn die niet aan hem besteed ;(

Van wege tijdgebrek 's avonds heb ik in plaats van normaal te koken het afgelopen jaar de 15 minutengerechten van Jamie uitgeprobeerd. Alhoewel ik het veel van hetzelfde vind, is het vaak prima te eten en in 20 minuten (incl. spullen klaarzetten) heb je 9 van de 10x een complete maaltijd.
Mijn eigen varianten zijn nog sneller klaar.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_140288326
Tsja, wat is 'kunnen koken'? Ik heb weinig gevoel voor smaken die wel of niet met elkaar combineren, dus ik moet het heel erg hebben van gewoon recepten volgen. Maar ik maak dan wel een maaltijd zonder allerlei pakjes en zakjes, met ingrediënten waarvan ik weet waar ze vandaan komen. In dat opzicht is koken niet moeilijker dan het volgen van de instructies op een pakje Wereldgerechten van Knorr. Wel lekkerder :9

Het kookverhaal van velen hier komt me wel bekend voor, trouwens. Van huis uit opgegroeid met tig keer in de week gekookte aardappelen, gekookte groente en een stuk vlees. Een keer in de week rijst, een keer in de week pasta. Op kamers gegaan en daar waren in eerste instantie de wereldgerechten een uitkomst voor me, veel meer variatie. Toen ik daar ook op uitgekeken was, wat receptjes uit de Allerhande en dat soort dingen, maar dat is veelal nog met kant en klare saus ofzo. Nu is het lang leve Google.
Live for now, forget forever
pi_140288629
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:33 schreef Vogeltje88 het volgende:
Tsja, wat is 'kunnen koken'? Ik heb weinig gevoel voor smaken die wel of niet met elkaar combineren, dus ik moet het heel erg hebben van gewoon recepten volgen. Maar ik maak dan wel een maaltijd zonder allerlei pakjes en zakjes, met ingrediënten waarvan ik weet waar ze vandaan komen. In dat opzicht is koken niet moeilijker dan het volgen van de instructies op een pakje Wereldgerechten van Knorr. Wel lekkerder :9

Het kookverhaal van velen hier komt me wel bekend voor, trouwens. Van huis uit opgegroeid met tig keer in de week gekookte aardappelen, gekookte groente en een stuk vlees. Een keer in de week rijst, een keer in de week pasta. Op kamers gegaan en daar waren in eerste instantie de wereldgerechten een uitkomst voor me, veel meer variatie. Toen ik daar ook op uitgekeken was, wat receptjes uit de Allerhande en dat soort dingen, maar dat is veelal nog met kant en klare saus ofzo. Nu is het lang leve Google.
Tsja, wat is niet kunnen koken. Ik vind dat als je een smaakvolle maaltijd met verse groente (geen zakjes) en kip/vlees/vis/bonen/whatever op tafel kan toveren zonder gebruik van pakjes & zakjes & kant en klaar stukjes vlees je al een heel eind in de goede richting zit. Maar een ander zal roepen dat je minstens allerlei kooktechnieken onder de knie moet hebben en weer een ander vindt al dat je kan koken als je geen afhaalmaaltijd haalt, maar een wereldgerecht van Knorr op tafel kan zetten. Dat laatste was ooit mijn kerstdiner, dat was al 10x meer koken dan daar normaal werd gedaan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140289040
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 21:09 schreef Fer het volgende:
Zeker als je alleen of met twee bent en niet goedkoop kunt koken of boodschappen doen. Dus pakjes en kant en klaar koopt, kunnen vaak voor hetzelfde geld iets afhalen ergens.
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ^O^
compact en kleverig.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 19:53:55 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140289097
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ^O^
In your dreams
Zelf koken met seizoensproducten is veel goedkoper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140289187
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ^O^
Zo;n pakje vacuum verpakte macaroni bedoel je zeker.
.
pi_140289223
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:56 schreef Fer het volgende:

Zo;n pakje vacuum verpakte macaroni bedoel je zeker.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140289256
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 20:39 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Maja als je er tevreden mee bent en houd je gezond, waarom dan niet?
Ik snap de noodzaak om elke dag je uit te leven in de keuken dan weer niet zo. Waar haal je de inspiratie vandaan?
Kookbladen , internet , recepten opzoeken , vriendenkring. Je vriendin. Kameraden op het werk. Overal en nergens :Y
Redacted
pi_140289274
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:57 schreef Isabeau het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Yum yum, das een snack, geen maaltijd. Doe dan indomie ofzo, zit tenminste een fatsoenlijk portie in. Beetje gesneden paksoi erop of chinese kool, klaar.
.
pi_140289406
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ^O^
Neehoor.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:03:50 #134
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140289440
Dat ligt eraan wat voor pakjesmaaltijd JaniesBrownie bedoelt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_140289479
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 00:27 schreef Schaapje96 het volgende:
Mijn huisgenootjes kunnen ook voor het grootste deel niet koken, maar de meesten eten 2 dagen lang de leftovers van thuis, en 2 dagen 'koken' ze kant-en-klaar eten. Ik ben altijd sneller klaar en heb lekkerder eten. Vaak krijg je dan te horen: 'Maar ik kan helemaal niet zo koken, hoe moet je nou weten wat je bij elkaar moet doen?' Of mensen die niet eens weten hoe de basiskruiden eruit zien.. :|W

Voor de rest was mijn buurmeisje laatst nogal verbaasd toen bleek dat je spaghettisaus kon maken door een kilo tomaten kapot te koken. Bij haar thuis aten ze altijd gewoon die zakjes, je kookt een halve liter water, gooit er tomatenpoeder met 3 gedroogde stukjes groente bij en je gooit het op je pasta die men tot snot heeft gekookt, omdat 7 min koken al te moeilijk is om bij te houden.

Gelukkig hebben mijn papa en mama mij altijd fatsoenlijk eten voorgeschoteld en moest (mocht) ik alles op een gegeven moment zelf lekker uitproberen, waardoor ik kon koken toen ik op kamers ging.
Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.

Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier...
Whatever...
pi_140289546
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ^O^
Echt niet. Ik hoef vaak alleen maar naar de supermarkt voor wat vlees en groente, verse kruiden eventueel. Daar komt niet nog 2,50 euro bij voor een pakje waar kruidenmengseltjes en rijst of pasta in zit. Specerijen en droge ingrediënten zoals diverse soorten pasta en rijst voldoende op voorraad hier.

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:42 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Tsja, wat is niet kunnen koken. Ik vind dat als je een smaakvolle maaltijd met verse groente (geen zakjes) en kip/vlees/vis/bonen/whatever op tafel kan toveren zonder gebruik van pakjes & zakjes & kant en klaar stukjes vlees je al een heel eind in de goede richting zit. Maar een ander zal roepen dat je minstens allerlei kooktechnieken onder de knie moet hebben en weer een ander vindt al dat je kan koken als je geen afhaalmaaltijd haalt, maar een wereldgerecht van Knorr op tafel kan zetten. Dat laatste was ooit mijn kerstdiner, dat was al 10x meer koken dan daar normaal werd gedaan.
Ik ben in ieder geval happy met mijn eigen kookkunsten en ook mensen die hier mee eten hebben nog nooit geklaagd, da's voor mij het belangrijkste ^O^
Live for now, forget forever
pi_140289593
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:03 schreef Lienekien het volgende:
Dat ligt eraan wat voor pakjesmaaltijd JaniesBrownie bedoelt.
Het is alleen duurder als je speciaal voor één maaltijd alle kruiden zou moeten gaan kopen. Anders is het nooit duurder, want vlees en groenten moet je altijd nog toevoegen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:13:10 #138
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140289767
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:08 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is alleen duurder als je speciaal voor één maaltijd alle kruiden zou moeten gaan kopen. Anders is het nooit duurder, want vlees en groenten moet je altijd nog toevoegen.
Ja, er zijn pakjesmaaltijden waar het toevoegen van verse ingrediënten optioneel is.
The love you take is equal to the love you make.
pi_140290118
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In your dreams
Zelf koken met seizoensproducten is veel goedkoper.

als ik uit gemakszucht een keer een pakje macaronimix zooi koop en daar de ingrediënten in gooi die op het pakje staan, ben ik toch echt goedkoper uit dan wanneer ik zelf de saus maak.

Ik kook dan ook niet enkel met seizoensgroenten. Maar goed, dat moet kennelijk ofzo?
compact en kleverig.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:24:20 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140290124
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.

Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier...
Heb eigen tomaten in de tuin, die zijn pas echt lekker. Maar goed, niets tegen bliktomaten, integendeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140290279
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb eigen tomaten in de tuin, die zijn pas echt lekker. Maar goed, niets tegen bliktomaten, integendeel
Tsja, ik heb ook cherrytomaatjes, die zijn heel lekker, maar niet genoeg voor eenflinke pan saus... Je moet wat .. Ik koop van de kleinere tomaten (tasty tom ofzo), die blijven lang narijpen; daar kun je prima mee koken en hebben veel smaak. Die ouderwetse flestomaatjes of pruimtomaten met nog een paar groene plekjes, maar goddelijke smaak in saus die zie je nooit in Nederland.
Whatever...
pi_140290310
Zelf tomatensoep maken is ook veel duurder dan een blik kopen en zo kan ik nog wel meer opnoemen.

Ik heb het toevallig laatst een keer gedaan, anders zou ik er niet zo stellig in zijn. Normaal gesproken koop ik alles vers, maak ik m'n saus enzo gewoon zelf, laatst heb ik voor drie dagen in n week pakjes gekocht en ik was 20 euro minder kwijt dan normaal.
compact en kleverig.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:31:44 #143
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_140290375
Over koken, of eigenlijk niet kunnen koken, gesproken... Gisteren kwamen m'n schoonouders voor het eerst bij ons eten en die hebben na jaren nog steeds de illusie dat ik goed zorg voor hun zoon (als in: elke dag goed koken) :D
Nou, ik m'n vriend op pad sturen met z'n vader naar de supermarkt, dan wist ik in ieder geval dat ze iets mee zouden nemen dat z'n ouders eten want die zijn nogal kieskeurig. Komen ze met een bloemkool terug, en ik had serieus geen idee wat ik er mee moest doen :')
Gelukkig hebben we google. Illusie in stand gehouden _O_
pi_140290427
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:28 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Tsja, ik heb ook cherrytomaatjes, die zijn heel lekker, maar niet genoeg voor eenflinke pan saus... Je moet wat .. Ik koop van de kleinere tomaten (tasty tom ofzo), die blijven lang narijpen; daar kun je prima mee koken en hebben veel smaak. Die ouderwetse flestomaatjes of pruimtomaten met nog een paar groene plekjes, maar goddelijke smaak in saus die zie je nooit in Nederland.
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:34:31 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140290479
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:24 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

als ik uit gemakszucht een keer een pakje macaronimix zooi koop en daar de ingrediënten in gooi die op het pakje staan, ben ik toch echt goedkoper uit dan wanneer ik zelf de saus maak.

Ik kook dan ook niet enkel met seizoensgroenten. Maar goed, dat moet kennelijk ofzo?
Je moet helemaal niets, maar zelf koken met seizoens groenten is goedkoper dan met pakjes voorgesneden groenten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140290488
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
ik ook niet, of ja, ik gooi er wel altijd verse tomaten in, maar das niet de basis.
compact en kleverig.
pi_140290566
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moet helemaal niets, maar zelf koken met seizoens groenten is goedkoper dan met pakjes voorgesneden groenten.
ik had het niet over pakjes voorgesneden groente, sterker nog, er zit vaak nauwelijks groente in als je zo'n kant en klaar mix koopt en puur erin gooit wat op t pakje staat. Daarom is t goedkoper.
compact en kleverig.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 20:38:10 #148
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_140290633
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
Dat doe ik soms wel, als ik saus nodig heb voor bij m'n met gehakt gevulde tomaten. Paar tomaten in de blender en dan in de pan tomatenpuree en een bouillonblokje erbij.
pi_140291104
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
Het kan wel, maar je moet tomaten van hier gewoon in je roomkozijn zetten tot ze rijp zijn.
Whatever...
pi_140291268
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.

Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier...
Aah, waar woon jij dan? Op vakantie ben ik ook meestal gewapend met m'n blikjes hoor, in sommige landen is verse groente inderdaad echt een ramp :P
pi_140291825
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 20:53 schreef Schaapje96 het volgende:

[..]

Aah, waar woon jij dan? Op vakantie ben ik ook meestal gewapend met m'n blikjes hoor, in sommige landen is verse groente inderdaad echt een ramp :P
In Nederland zijn de tomaten kut. Amper rijp en weinig smaak. Voor een goede tomatensaus echt een drama.

In het buitenland kook ik wat er daar te krijgen is. In Nederland ga ik graag naar de markt voor seizoensgroenten, is meestal lekkerder dan iets dat ingevlogen moet worden uit afrika ofzo (alhoewel dat ook goed kan zijn).
Whatever...
pi_140291920
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 21:09 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

In Nederland zijn de tomaten kut. Amper rijp en weinig smaak. Voor een goede tomatensaus echt een drama.

In het buitenland kook ik wat er daar te krijgen is. In Nederland ga ik graag naar de markt voor seizoensgroenten, is meestal lekkerder dan iets dat ingevlogen moet worden uit afrika ofzo (alhoewel dat ook goed kan zijn).
Ooh ik dacht dat je in het buitenland woonde :P Ja ik heb meestal tomaten van de markt en anders van oma uit de kas O+
pi_140292276
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 21:11 schreef Schaapje96 het volgende:

[..]

Ooh ik dacht dat je in het buitenland woonde :P Ja ik heb meestal tomaten van de markt en anders van oma uit de kas O+
Wel een tijdje in italie gewoond. Daar was het eten ontelbaar keer beter dan hier. Zeker de tomaten.
Whatever...
pi_140292366
Koop af en toe San Marzano uit blik. :9 :9~
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 21:42:05 #155
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140293053
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 16:53 schreef Iwanius het volgende:
Je moest eens weten hoe gezond die vaak zijn. En het je als buitenstaande maar een habbekrats koste (personeelskantine heb ik het dus over!) als je dat vergelijkt met een normale brasserie. Voor pak'm beet 7 euro max! heb je vaak keuzes uit 2 afwisselende menus,voorgerecht en een toetje. Drank is apart. Dat is erg goedkoop al zeg ik hetzelf.

[..]

Bij mij is het noodzakelijk kwaad :D omdat ik op de dag werk en een goed gevulde maag op de dag moet hebben wil ik een beetje functioneren. Een bammetje brood alleen zoals eind jaren 60 en 70 is verleden tijd en naar de Subway gaan en teveel betalen voor mediocre spul wat ik thuis beter maak, houd ik helemaal niet van.
Valt tegenwoordig erg tegen, veel ziekenhuizen hebben gewoon cateringbedrijven hiervoor ingehuurd, die commercieel te werk gaan en dezelfde rotzooi voor schotelen als tenten als Subway en Bakkerij Bart enzo :(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 23 mei 2014 @ 21:43:20 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140293095
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.
Dat omschrijft het voor mij ook wel, ik vind het gewoon pure armoede.
Je gaat niet dood van pakjes eten, het is eetbaar, het hoeft niet duur te zijn, is makkelijk, maar is pure armoede
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140294195
Het is nu wel een beetje een cul-snob topic geworden -O-
  vrijdag 23 mei 2014 @ 22:27:20 #158
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140294873
Paar aardappeltjes schillen en koken, eitje koken (in eierkoker want ik ben lui), asperges schillen, plak gekookte ham en gesmolten boter met wat gehakte peterselie erbij.
Dat is geen snobisme, dat zijn simpele kook skills en betekent heerlijk eten.
Groentesoep kan ook makkelijk gemaakt worden. Zak gesneden peen en uien groenten in wat olijfolie goed aanbakken, bol knoflook is stukken erbij en zachtjes door bakken tot het zacht is. Peper, worcestersaus, zout, wat rozemarijn, een courgette en twee aardappels in stukjes erbij doen. Water erop schenken en koken tot alles zacht is, staafmizer er doorheen mikken en daarna een zak spinazie erdoor roeren. Plak brood met boter erbij en klaar.

Er zijn echt weinig landen waar door een groot deel van de bevolking zo beroerd wordt gekookt als in Nederland.
Zakje Honig voor kip kerrie smaakt vrijwel hetzelfde als zakje bobotie voor gehakt van Knorr (ik noem maar wat, koop het al jaren niet meer).
Zout met smaakstofjes en nog meer zout. Hmmmmm, lekker en gezond.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  † In Memoriam † vrijdag 23 mei 2014 @ 23:02:54 #159
25682 2cv
Niet subtiel
pi_140296447
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 10:37 schreef Myraela het volgende:

[..]

Wat is er anders aan een pakje volgen. Dan gewoon een recept opzoeken, de spullen halen en dat precies volgen?

Je hoeft geen recepten te kunnen verzinnen om een beetje te kunnen koken.
De ingrediënten zijn vaak minder ingewikkeld. En de procedure ook.

Maar je hebt een punt.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_140297290
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:07 schreef Myraela het volgende:
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht.

En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen.
Ik wel hoor. Allerlei soepen, in de winter stamppotten met dingen die veel tijd kosten als stoofvlees, dat maak ik dan meteen voor 4x. Maar ook wel dingen als Nasi, opbakken daarvan gaat prima.
Whatever...
pi_140297345
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:02 schreef 2cv het volgende:

[..]

De ingrediënten zijn vaak minder ingewikkeld. En de procedure ook.

Maar je hebt een punt.
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?
Whatever...
  † In Memoriam † vrijdag 23 mei 2014 @ 23:21:41 #162
25682 2cv
Niet subtiel
pi_140297385
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:20 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?
Uitvinden wat er precies bij past zonder dat het oneetbaar wordt.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_140297652
Nja, kwestie van even in een boek kijken, intikken op je smartphone of gewoon eens iets laten mislukken en de volgende keer beter doen.

Zo gaat het bij mij vaak; ik maak iets en dat is ok. Dan verander ik het zodat het echt lekker wordt, sommige recepten zijn in jaren geevolueerd, zoals sommige van mijn soepen (ik ben gek op soep met een homp brood).
Whatever...
pi_140298777
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:27 schreef Molo het volgende:


Er zijn echt weinig landen waar door een groot deel van de bevolking zo beroerd wordt gekookt als in Nederland.
Zakje Honig voor kip kerrie smaakt vrijwel hetzelfde als zakje bobotie voor gehakt van Knorr (ik noem maar wat, koop het al jaren niet meer).
Zout met smaakstofjes en nog meer zout. Hmmmmm, lekker en gezond.
Verenigde Staten, waar we maar 1x per twee maanden boodschappen doen.. (Of op de meest gestresste en dure manier 'clean eating' toepassen). Ben bang dat half Europa er dezelfde gewoontes op nahoud als Nederlanders, de wereld wordt gewoon steeds gemakzuchtiger ;(
pi_140298984
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:20 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.
Mijn dochters leren koken en ik moet ze er nog regelmatig op wijzen dat ze wel in de pan moeten kijken en roeren, want anders gaan ze op de bank zitten en bedenken ze na tien minuten: O ja, vlees! :o of iets dergelijks. Soms wijs ik ze er niet op en dan merken ze dat het vlees wat harder is dan de bedoeling was, of de aardappelen... (Ze koken btw alweer 4 jaar, dus het is ook niet zo dat ik ze ineens loslaat)
Als de interesse er niet is, of je bent een warhoofd, of je zíet/proeft het gewoon niet, is koken niet leuk. En als het niet leuk is, wil je de moeite al niet doen om te kijken of het combineert, of fouten te maken, want dat is, als je iets al kut víndt om te doen, helemaal balen.
compact en kleverig.
  † In Memoriam † vrijdag 23 mei 2014 @ 23:59:31 #166
25682 2cv
Niet subtiel
pi_140299202
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:54 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.
Mijn dochters leren koken en ik moet ze er nog regelmatig op wijzen dat ze wel in de pan moeten kijken en roeren, want anders gaan ze op de bank zitten en bedenken ze na tien minuten: O ja, vlees! :o of iets dergelijks. Soms wijs ik ze er niet op en dan merken ze dat het vlees wat harder is dan de bedoeling was, of de aardappelen... (Ze koken btw alweer 4 jaar, dus het is ook niet zo dat ik ze ineens loslaat)
Als de interesse er niet is, of je bent een warhoofd, of je zíet/proeft het gewoon niet, is koken niet leuk. En als het niet leuk is, wil je de moeite al niet doen om te kijken of het combineert, of fouten te maken, want dat is, als je iets al kut víndt om te doen, helemaal balen.
Dattum ongeveer.

Ik overweeg serieus een automatisch roerding te kopen (ja, die bestaan) zodat ik niet alle pannen in de gaten hoef te houden.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zaterdag 24 mei 2014 @ 01:47:31 #167
221912 minilot
Nancy boy
pi_140302607
Ik ben een extreem warhoofd! Ik kook serieus elke dag met een uitgeprint recept dat op het aanrecht ligt, dat ik dan eerst al drie keer heb doorgelezen. Zonder recept maak ik er een puinhoop van :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 24 mei 2014 @ 02:00:33 #168
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140302780
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 01:47 schreef minilot het volgende:
Ik ben een extreem warhoofd! Ik kook serieus elke dag met een uitgeprint recept dat op het aanrecht ligt, dat ik dan eerst al drie keer heb doorgelezen. Zonder recept maak ik er een puinhoop van :)
Ik ben de meest inventiontest uitvoerende kok. Heb soms een vaag idee, wat ingrediënten en maak daar dan iets lekkers van. Proeven, proeven, proeven tussendoor!
Dat heet koken. :9

Vanavond alvast voor morgen bij de BBQ een beetje zelf verzonnen salsa gemaakt met verse tomaten, rode ui, sjalot, knoflook, olijfolie, mirin, rode peper, basilicum, peterselie, tabasco, zout, basterdsuiker, zwarte peper en wat balsamico. Even 15 minuten laten inkoken en daarna afkoelen tot kamertemperatuur en je hebt de allerlekkerste saus/salsa voor op een hamburger.
Zo simpel kan het zijn!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 24 mei 2014 @ 02:04:13 #169
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140302836
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:27 schreef Molo het volgende:
Paar aardappeltjes schillen en koken, eitje koken (in eierkoker want ik ben lui), asperges schillen, plak gekookte ham en gesmolten boter met wat gehakte peterselie erbij.
Dat is geen snobisme, dat zijn simpele kook skills en betekent heerlijk eten.
Groentesoep kan ook makkelijk gemaakt worden. Zak gesneden peen en uien groenten in wat olijfolie goed aanbakken, bol knoflook is stukken erbij en zachtjes door bakken tot het zacht is. Peper, worcestersaus, zout, wat rozemarijn, een courgette en twee aardappels in stukjes erbij doen. Water erop schenken en koken tot alles zacht is, staafmizer er doorheen mikken en daarna een zak spinazie erdoor roeren. Plak brood met boter erbij en klaar.

Er zijn echt weinig landen waar door een groot deel van de bevolking zo beroerd wordt gekookt als in Nederland.
Zakje Honig voor kip kerrie smaakt vrijwel hetzelfde als zakje bobotie voor gehakt van Knorr (ik noem maar wat, koop het al jaren niet meer).
Zout met smaakstofjes en nog meer zout. Hmmmmm, lekker en gezond.
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 24 mei 2014 @ 02:16:45 #170
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140303067
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 02:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.
Voor mijn werk kom ik regelmatig bij mensen uit allerlei lagen van de bevolking thuis en zie dan ook het koken. Tevens boodschappen doen, dat kan iedereen overigens zien als je bij je lokale supermarkt staat. Gewoon kijken wat mensen op de band mikken. Het kan aan de regio waarin ik woon liggen hoor (randstad), maar er worden toch over het algemeen vooral gemaksproducten op de band gegooid, gecombineerd met een zooi reclame vlees/vis ("kiloknallers") en light frisdrank.

Mocht je mij bedoelen met zeurder die denkt iets te kunnen of doen wat het gewone volk niet kan of doet, ik kook eigenlijk heel simpel vaak en pretendeer geen magic skills te hebben, dus geloof niet dat ik me aangesproken hoef te voelen ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 24 mei 2014 @ 02:26:51 #171
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140303188
Ik vind het simpelweg een domme uitspraak, ook om de vergelijking met andere landen.

Het is een vage indruk die je hebt, meer niet.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 24 mei 2014 @ 02:39:59 #172
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140303328
Ik heb inderdaad geen grondig onderzoek gedaan in alle landen in de wereld
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140304493
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 02:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.
Tsja wat is kunnen koken, ik vind persoonlijk dat kunnen koken betekent dat je zonder pakjes en kunstgrepen een simpele maaltijd op tafel kan zetten. Dus een simpel avg'tje of pasta met een saus die je zelf gemaakt hebt. Volgens mij kunnen veel mensen dat wel, dus ik ben met je eens dat het nou ook weer niet zo dramatisch is gesteld met de Nederlandse kookkunst.
pi_140304594
Mijn moeder hield ook niet van koken, vanwege de dagelijkse verplichting om steeds iets te moeten verzinnen maar ook omdat eten zelf haar niet interesseerde eigenlijk. Er moesten 3x per dag voedingsstoffen naar binnen, klaar.
pi_140304600
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 02:16 schreef Molo het volgende:

[..]

Voor mijn werk kom ik regelmatig bij mensen uit allerlei lagen van de bevolking thuis en zie dan ook het koken. Tevens boodschappen doen, dat kan iedereen overigens zien als je bij je lokale supermarkt staat. Gewoon kijken wat mensen op de band mikken. Het kan aan de regio waarin ik woon liggen hoor (randstad), maar er worden toch over het algemeen vooral gemaksproducten op de band gegooid, gecombineerd met een zooi reclame vlees/vis ("kiloknallers") en light frisdrank.

Mocht je mij bedoelen met zeurder die denkt iets te kunnen of doen wat het gewone volk niet kan of doet, ik kook eigenlijk heel simpel vaak en pretendeer geen magic skills te hebben, dus geloof niet dat ik me aangesproken hoef te voelen ;)
Zegt denk ik niet zo veel, want áls ik het dan eens op een koken zet begin ik niet in de supermarkt.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_140304828
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 21:42 schreef Molo het volgende:

Valt tegenwoordig erg tegen, veel ziekenhuizen hebben gewoon cateringbedrijven hiervoor ingehuurd, die commercieel te werk gaan en dezelfde rotzooi voor schotelen als tenten als Subway en Bakkerij Bart enzo :(
Oh dat kan best maar ik weet sowieso van 1 ziekenhuis dat het eten wat men in de personeelskantine ( en die ook voor buitenstaanders= bezoekers is te bezoeken zolang je maar weet waarheen je moet lopen) opschept kakelvers en altijd smaakvol is en je zelfs het beste kan vergelijken met zoals moeders dat thuis maakt.

Nee, waar jij op doelt kom je in de grote aula's van de Universiteiten en andere grote instellingen tegen en wordt meestal bereidt/aangeleverd door Albron catering met hun idiote hoge prijzen voor smaakloos voer. Van de soepen tot de pasta's. :r

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-05-2014 07:47:03 ]
pi_140305340
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:54 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.
Mijn dochters leren koken en ik moet ze er nog regelmatig op wijzen dat ze wel in de pan moeten kijken en roeren, want anders gaan ze op de bank zitten en bedenken ze na tien minuten: O ja, vlees! :o of iets dergelijks. Soms wijs ik ze er niet op en dan merken ze dat het vlees wat harder is dan de bedoeling was, of de aardappelen... (Ze koken btw alweer 4 jaar, dus het is ook niet zo dat ik ze ineens loslaat)
Als de interesse er niet is, of je bent een warhoofd, of je zíet/proeft het gewoon niet, is koken niet leuk. En als het niet leuk is, wil je de moeite al niet doen om te kijken of het combineert, of fouten te maken, want dat is, als je iets al kut víndt om te doen, helemaal balen.
Natuurlijk. Alleen ik zeg ook dat het raar is dat je je niet interesseert voor wat je 3x per dag naar binnen stopt.

Zelfs nadenken hoeft niet eens, kook gewoon een paar eenvoudige recepten na, meestal lekkerder dan wat dan ook uit een pakje.
Whatever...
  zaterdag 24 mei 2014 @ 09:09:25 #178
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_140305453
Maar als je niet kan koken is een recept ook niet makkelijk.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_140305627
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 09:09 schreef Moppert het volgende:
Maar als je niet kan koken is een recept ook niet makkelijk.
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
Whatever...
pi_140305767
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
Wie ben jij nou om te bepalen waar iemand aandacht aan zou moeten besteden?
pi_140306010
Het zal me echt aan mn reet roesten hoe anderen eten eerlijk gezegd.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_140306155
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 09:38 schreef computergirl het volgende:

[..]

Wie ben jij nou om te bepalen waar iemand aandacht aan zou moeten besteden?
Ik ga het voor niemand bepalen, maar mag er wel een mening over hebben.En jij mag die mening op jouw beurt weer bullshit vinden, zo werkt dat in een vrij land.
Whatever...
pi_140306441
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 08:57 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Natuurlijk. Alleen ik zeg ook dat het raar is dat je je niet interesseert voor wat je 3x per dag naar binnen stopt.

Zelfs nadenken hoeft niet eens, kook gewoon een paar eenvoudige recepten na, meestal lekkerder dan wat dan ook uit een pakje.
dat eerste is natuurlijk onzin, die mensen willen vaak wel iets dat de lekker vinden (of dat dan n Knorr wereldgericht is, maakt niet uit, zijvinden het lekker of op z'n minst prima te doen) alleen willen zij er niet de moeite voor doen. Mensen denken vaak ook dat het meer werk of tijd kost dan dat het eigenlijk kost. En dat verander je al niet 1,2,3.
compact en kleverig.
pi_140306474
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
ook lang niet iedereen weet met z'n smartphone om te gaan, het is maar net wat jij leuk/interessant vindt.
compact en kleverig.
  zaterdag 24 mei 2014 @ 10:30:25 #185
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_140306578
Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. En het is ook helemaal niet verplicht om alles helemaal puur te maken, je kunt ook gewoon voor een gulden middenweg kiezen.

Vroeger kocht ik inderdaad Knorr Wereldgerechten. Die brachten me vervolgens op een idee om het wat goedkoper en beter zelf te maken zoals bijvoorbeeld tortillas. Ik koop bij de Turk durumvellen, bij AH fajitasaus en een zak Mexicaanse groente (of voeg toe wat ik in huis heb). Daarnaast koop ik creme fraiche, sla, tomaat, komkommer en biologisch gehakt en geraspte kaas. En in plaats van de kruidentroep die bij het wereldgerecht zit, maak ik mijn eigen Mexicaanse kruidenmix. Gewoon online te vinden en ik maak een hele bak vol zodat ik er lang mee kan doen.

Zo heb ik uiteindelijk ook een werelds gerecht. Niet volledig zelfgemaakt maar ik kom wel een heel eind verder dan met zo'n pak. Vooral het op voorraad houden van diverse kruidenmixen vind ik erg handig.
Spoilers!
pi_140306755
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 10:23 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

ook lang niet iedereen weet met z'n smartphone om te gaan, het is maar net wat jij leuk/interessant vindt.
Als je kan fok!en kan je ook een receptje op internet zoeken, en de rest leest dit toch niet :P
pi_140308360
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin. Vlees halen we bij een boer. Twee belangrijke componenten van een hoofdmaal zitten dus niet in mijn mandje.
Fruit koop ik een tijd ook niet want zijn de aardbeien, rode bessen en de kruisbessen in de tuin rijp en overvloedig aanwezig. Eet ik dan slecht om ik alleen een pak melk, yoghurt, kaas, pasta en muesli koop?
  zaterdag 24 mei 2014 @ 12:03:39 #188
221912 minilot
Nancy boy
pi_140308802
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin
Ha, dat heb ik nu dus ook! :D Uit mijn moestuinbak komt sinds een paar weken zoveel groente dat mijn boodschappen op de band bij de kassa er wat eenzijdig uitzien.. Heb al sterk de behoefte gevoeld om er voor de vorm maar gewoon een prei tussen te leggen :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_140317521
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin. Vlees halen we bij een boer. Twee belangrijke componenten van een hoofdmaal zitten dus niet in mijn mandje.
Fruit koop ik een tijd ook niet want zijn de aardbeien, rode bessen en de kruisbessen in de tuin rijp en overvloedig aanwezig. Eet ik dan slecht om ik alleen een pak melk, yoghurt, kaas, pasta en muesli koop?
Hahah nee maar dan heb ik wel het vooroordeel dat je of een roeier/wielrenner bent of de rest op de markt koopt, wat natuurlijk allebei niet slecht is :P

Ik weet wel zeker dat een man die ik elke week tegenkom slecht bezig is (standaard een kratje bier en 7 magnetronmaaltijden).
pi_140318517
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:41 schreef Schaapje96 het volgende:

[..]

Hahah nee maar dan heb ik wel het vooroordeel dat je of een roeier/wielrenner bent of de rest op de markt koopt, wat natuurlijk allebei niet slecht is :P

Ik weet wel zeker dat een man die ik elke week tegenkom slecht bezig is (standaard een kratje bier en 7 magnetronmaaltijden).
nee gezien mijn gewicht zal je dat niet denken..... Waarschijnlijk dat ik toch het een en ander vergeten ben en dat de chips bij een andere supermarkt gehaald wordt...
pi_140573837
Een collega van mij die niet kon koken ( of er geen zin had, dat weet ik niet zeker) die at dagelijks bij de lunch een warme maaltijd, gewoon de dagschotel van het bedrijfsrestaurant. Kostte volgens mij 5 of 6 euro per maaltijd.
pi_140578012
tijdens een van mijn stage periodes in het buitenland had ik een kamer zonder kookgelegenheid. toen at ik ook telkens op het werk. prima maaltijden en met personeelskorting maar 3euro. al had ik wel een keuken gehad was ik voor dat bedrag nog niet gaan koken.

quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:
Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
zo'n vak bestaat al. iets in de trant van 'verzorging' ofzo
1 onderdeel daarvan is koken.

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin. Vlees halen we bij een boer. Twee belangrijke componenten van een hoofdmaal zitten dus niet in mijn mandje.
Fruit koop ik een tijd ook niet want zijn de aardbeien, rode bessen en de kruisbessen in de tuin rijp en overvloedig aanwezig. Eet ik dan slecht om ik alleen een pak melk, yoghurt, kaas, pasta en muesli koop?
haha die opmerking kreeg ik laatst ook. was met iemand samen boodschappen aan het doen. ze vroeg zich af of dit de boodschappen waren voor de hele week en waar de groentes dan waren. nou in de tuin dus :P
pi_140592961
2x brood in de week, 2x uiteten, 1x bij ouders of op het werk eten, 1x salade halen en 1x chinees halen of pizza of een ei bakken
pi_140593121
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 11:45 schreef TheStranger1158 het volgende:
2x brood in de week, 2x uiteten, 1x bij ouders of op het werk eten, 1x salade halen en 1x chinees halen of pizza of een ei bakken
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.
pi_140593515
quote:
1s.gif Op zondag 1 juni 2014 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.
Wel als je panini fan bent of graag stokbroodje gezond eet....geen sneetjes brood.
pi_140594251
quote:
1s.gif Op zondag 1 juni 2014 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.
Want? Het enige waar je om moet denken zijn je groenten, die kun je ook heel goed elders op de dag weghappen. En krijg je met dat broodje hamburger en die friet ook niet binnen.

Ik eet ook vaak zat makkelijk bij het avondeten maar eet elders op de dag een salade of maak geroosterde groenten als avondsnack oid.

Mensen denken teveel in vastgeroeste patronen.
pi_140594338
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 12:37 schreef -Ciske- het volgende:

[..]

Want? Het enige waar je om moet denken zijn je groenten, die kun je ook heel goed elders op de dag weghappen. En krijg je met dat broodje hamburger en die friet ook niet binnen.

Ik eet ook vaak zat makkelijk bij het avondeten maar eet elders op de dag een salade of maak geroosterde groenten als avondsnack oid.

Mensen denken teveel in vastgeroeste patronen.
Volgens mij bedoelt DTB met en no-no dat het gewoon te simpel is / niet smaakt.
pi_140594788
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 20:02 schreef jatochneetoch het volgende:

[..]

Ja of als je wat minder vet wil een daghap ^O^
Ik wist niet dat het vetpercentage voor een daghap landelijk vastgelegd is.
Oh, and that's a bad miss!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')