Ja, want iedereen die graag voetbalt speelt in het Nederlandse elftal.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:44 schreef Nico987 het volgende:
Zielig als je zo slecht in je hobby bent..
Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:34 schreef minilot het volgende:
Hoe geobsedeerd ik tegenwoordig trouwens ook ben door koken en bakken, ik onderschrijf niettemin het idee dat er verder niks nobels aan is. Het is niks anders dan een uit de hand gelopen liefhebberij, die van mij heus niets meer maakt dan iemand die gewoon tevreden is met een Knorr Wereldgerecht.
Het hoogdravende belang dat door sommigen wordt gehecht aan 'goed' kunnen koken met 'pure' ingrediënten, daar wordt ik altijd een beetje iebel van. Alsof het hogere wiskunde is, en wie er geen zin in heeft een achterlijke barbaar is.
Niet iedereen vindt eten boeiend, en dat geeft helemaal niks.
Dat zijn ook wel vaak de mensen bij wie je altijd gewoon mee kan eten.. wij hebben nooit te weinig eten, desnoods maken we er iets passends bij, je hebt altijd wel iets om je gerecht te vergroten.. Maar er zijn genoeg mensen waarbij je niet mee kunt eten omdat ze 6 aardappels kochten, 250 gram gehakt, en 1 courgette want dat staat op het pak.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.
Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Nico987 het volgende:
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen...
Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt..
Of niet he.. en ben ik gewoon de andere helft..quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:54 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.
De helft die niet kan koken.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:54 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland.
Alsof je klaagt als je een dag gefietst heb wat er op tafel staatquote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Nico987 het volgende:
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen...
Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt..
en welke helft is dat? die met teveel zout of die met te weinig..quote:
Nou denk ik idd dat de sporters ook niet zouden hebben geklaagd nee.. hoewel ze niet gefietst hadden..quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:59 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Alsof je klaagt als je een dag gefietst heb wat er op tafel staatNa een rit van 100 km in de kou stond ik koude pasta te eten omdat ik zoveel honger had dat ik zelfs koude pasta lekker vond.
Dit vind ik dan weer onzin.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:53 schreef Nico987 het volgende:
Maar er zijn genoeg mensen waarbij je niet mee kunt eten omdat ze 6 aardappels kochten, 250 gram gehakt, en 1 courgette want dat staat op het pak.
De helft die er teveel zout in doet.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:59 schreef Nico987 het volgende:
[..]
en welke helft is dat? die met teveel zout of die met te weinig..
Mij is wel opgevallen dat wanneer ik een gerecht na wil maken uit een restaurant het vaak er meer op gaat lijken naarmate ik er meer zout bij doe..
Mijn zwager is chef (en niet bepaald een lullige) als ik hem zie koken, dan zie ik hem er ook juist vaak behoorlijk veel zout in doen..
Oh ik wel hoor, tomatensoep, aspergesoep, rundvleessoep.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:07 schreef Myraela het volgende:
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht.
En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen.
kom voor de grap eens langsquote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:03 schreef Nico987 het volgende:
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet.
geen afbak broodje om dit als voorgerecht met kruidenboter voor te zetten.. je hebt toch altijd wel iets..
Als er nu iemand aan belt om mee te eten dan kan dat, afgezien van de puinhoop. En dat terwijl ik nog boodschappen moet doen..
Die gene moet niet verwachten dat die haute cuisine krijgt nee..
Ohja, ik heb nu toevallig ook nog een bak soep liggen. Maar meestal gaat dat redelijk snel op, want ik heb maar een kleine vriezer.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh ik wel hoor, tomatensoep, aspergesoep, rundvleessoep.
Neequote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:03 schreef Nico987 het volgende:
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet.
Klopt, moest mijn man ook leren dat saus niet iets was wat uit een pakje komtquote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:42 schreef Oceanonix het volgende:
Toen ik op mezelf ging wonen wist ik ook niet beter dan dat pakjes het walhalla was. Ik wilde wat meer variatie en ben toen voorzichtig begonnen met sauzen zelf maken. En dat bleek helemaal niet zo moeilijk. Ik denk dat het voor velen gewoon niet beter weten.
Niet tegenover de mijne. Als er geen eigen bedrijfskantine is zoek je meestal een restaurant in de buurt op. Voor max. 7 euro heb je een prima Mittagstisch.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:16 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dat staat compleet tegenover de ervaringen van de mensen om mij heen.
Tsja, wat is niet kunnen koken. Ik vind dat als je een smaakvolle maaltijd met verse groente (geen zakjes) en kip/vlees/vis/bonen/whatever op tafel kan toveren zonder gebruik van pakjes & zakjes & kant en klaar stukjes vlees je al een heel eind in de goede richting zit. Maar een ander zal roepen dat je minstens allerlei kooktechnieken onder de knie moet hebben en weer een ander vindt al dat je kan koken als je geen afhaalmaaltijd haalt, maar een wereldgerecht van Knorr op tafel kan zetten. Dat laatste was ooit mijn kerstdiner, dat was al 10x meer koken dan daar normaal werd gedaan.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:33 schreef Vogeltje88 het volgende:
Tsja, wat is 'kunnen koken'? Ik heb weinig gevoel voor smaken die wel of niet met elkaar combineren, dus ik moet het heel erg hebben van gewoon recepten volgen. Maar ik maak dan wel een maaltijd zonder allerlei pakjes en zakjes, met ingrediënten waarvan ik weet waar ze vandaan komen. In dat opzicht is koken niet moeilijker dan het volgen van de instructies op een pakje Wereldgerechten van Knorr. Wel lekkerder![]()
Het kookverhaal van velen hier komt me wel bekend voor, trouwens. Van huis uit opgegroeid met tig keer in de week gekookte aardappelen, gekookte groente en een stuk vlees. Een keer in de week rijst, een keer in de week pasta. Op kamers gegaan en daar waren in eerste instantie de wereldgerechten een uitkomst voor me, veel meer variatie. Toen ik daar ook op uitgekeken was, wat receptjes uit de Allerhande en dat soort dingen, maar dat is veelal nog met kant en klare saus ofzo. Nu is het lang leve Google.
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansenquote:Op donderdag 22 mei 2014 21:09 schreef Fer het volgende:
Zeker als je alleen of met twee bent en niet goedkoop kunt koken of boodschappen doen. Dus pakjes en kant en klaar koopt, kunnen vaak voor hetzelfde geld iets afhalen ergens.
In your dreamsquote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen
Zo;n pakje vacuum verpakte macaroni bedoel je zeker.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen
quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:56 schreef Fer het volgende:
Zo;n pakje vacuum verpakte macaroni bedoel je zeker.
Kookbladen , internet , recepten opzoeken , vriendenkring. Je vriendin. Kameraden op het werk. Overal en nergensquote:Op donderdag 22 mei 2014 20:39 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Maja als je er tevreden mee bent en houd je gezond, waarom dan niet?
Ik snap de noodzaak om elke dag je uit te leven in de keuken dan weer niet zo. Waar haal je de inspiratie vandaan?
Yum yum, das een snack, geen maaltijd. Doe dan indomie ofzo, zit tenminste een fatsoenlijk portie in. Beetje gesneden paksoi erop of chinese kool, klaar.quote:
Neehoor.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen
Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 00:27 schreef Schaapje96 het volgende:
Mijn huisgenootjes kunnen ook voor het grootste deel niet koken, maar de meesten eten 2 dagen lang de leftovers van thuis, en 2 dagen 'koken' ze kant-en-klaar eten. Ik ben altijd sneller klaar en heb lekkerder eten. Vaak krijg je dan te horen: 'Maar ik kan helemaal niet zo koken, hoe moet je nou weten wat je bij elkaar moet doen?' Of mensen die niet eens weten hoe de basiskruiden eruit zien..![]()
Voor de rest was mijn buurmeisje laatst nogal verbaasd toen bleek dat je spaghettisaus kon maken door een kilo tomaten kapot te koken. Bij haar thuis aten ze altijd gewoon die zakjes, je kookt een halve liter water, gooit er tomatenpoeder met 3 gedroogde stukjes groente bij en je gooit het op je pasta die men tot snot heeft gekookt, omdat 7 min koken al te moeilijk is om bij te houden.
Gelukkig hebben mijn papa en mama mij altijd fatsoenlijk eten voorgeschoteld en moest (mocht) ik alles op een gegeven moment zelf lekker uitproberen, waardoor ik kon koken toen ik op kamers ging.
Echt niet. Ik hoef vaak alleen maar naar de supermarkt voor wat vlees en groente, verse kruiden eventueel. Daar komt niet nog 2,50 euro bij voor een pakje waar kruidenmengseltjes en rijst of pasta in zit. Specerijen en droge ingrediënten zoals diverse soorten pasta en rijst voldoende op voorraad hier.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen
Ik ben in ieder geval happy met mijn eigen kookkunsten en ook mensen die hier mee eten hebben nog nooit geklaagd, da's voor mij het belangrijkstequote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Tsja, wat is niet kunnen koken. Ik vind dat als je een smaakvolle maaltijd met verse groente (geen zakjes) en kip/vlees/vis/bonen/whatever op tafel kan toveren zonder gebruik van pakjes & zakjes & kant en klaar stukjes vlees je al een heel eind in de goede richting zit. Maar een ander zal roepen dat je minstens allerlei kooktechnieken onder de knie moet hebben en weer een ander vindt al dat je kan koken als je geen afhaalmaaltijd haalt, maar een wereldgerecht van Knorr op tafel kan zetten. Dat laatste was ooit mijn kerstdiner, dat was al 10x meer koken dan daar normaal werd gedaan.
Het is alleen duurder als je speciaal voor één maaltijd alle kruiden zou moeten gaan kopen. Anders is het nooit duurder, want vlees en groenten moet je altijd nog toevoegen.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:03 schreef Lienekien het volgende:
Dat ligt eraan wat voor pakjesmaaltijd JaniesBrownie bedoelt.
Ja, er zijn pakjesmaaltijden waar het toevoegen van verse ingrediënten optioneel is.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:08 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het is alleen duurder als je speciaal voor één maaltijd alle kruiden zou moeten gaan kopen. Anders is het nooit duurder, want vlees en groenten moet je altijd nog toevoegen.
als ik uit gemakszucht een keer een pakje macaronimix zooi koop en daar de ingrediënten in gooi die op het pakje staan, ben ik toch echt goedkoper uit dan wanneer ik zelf de saus maak.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In your dreams
Zelf koken met seizoensproducten is veel goedkoper.
Heb eigen tomaten in de tuin, die zijn pas echt lekker. Maar goed, niets tegen bliktomaten, integendeelquote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:04 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.
Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier...
Tsja, ik heb ook cherrytomaatjes, die zijn heel lekker, maar niet genoeg voor eenflinke pan saus... Je moet wat .. Ik koop van de kleinere tomaten (tasty tom ofzo), die blijven lang narijpen; daar kun je prima mee koken en hebben veel smaak. Die ouderwetse flestomaatjes of pruimtomaten met nog een paar groene plekjes, maar goddelijke smaak in saus die zie je nooit in Nederland.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb eigen tomaten in de tuin, die zijn pas echt lekker. Maar goed, niets tegen bliktomaten, integendeel
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Tsja, ik heb ook cherrytomaatjes, die zijn heel lekker, maar niet genoeg voor eenflinke pan saus... Je moet wat .. Ik koop van de kleinere tomaten (tasty tom ofzo), die blijven lang narijpen; daar kun je prima mee koken en hebben veel smaak. Die ouderwetse flestomaatjes of pruimtomaten met nog een paar groene plekjes, maar goddelijke smaak in saus die zie je nooit in Nederland.
Je moet helemaal niets, maar zelf koken met seizoens groenten is goedkoper dan met pakjes voorgesneden groenten.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:24 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
als ik uit gemakszucht een keer een pakje macaronimix zooi koop en daar de ingrediënten in gooi die op het pakje staan, ben ik toch echt goedkoper uit dan wanneer ik zelf de saus maak.
Ik kook dan ook niet enkel met seizoensgroenten. Maar goed, dat moet kennelijk ofzo?
ik ook niet, of ja, ik gooi er wel altijd verse tomaten in, maar das niet de basis.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
ik had het niet over pakjes voorgesneden groente, sterker nog, er zit vaak nauwelijks groente in als je zo'n kant en klaar mix koopt en puur erin gooit wat op t pakje staat. Daarom is t goedkoper.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moet helemaal niets, maar zelf koken met seizoens groenten is goedkoper dan met pakjes voorgesneden groenten.
Dat doe ik soms wel, als ik saus nodig heb voor bij m'n met gehakt gevulde tomaten. Paar tomaten in de blender en dan in de pan tomatenpuree en een bouillonblokje erbij.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
Het kan wel, maar je moet tomaten van hier gewoon in je roomkozijn zetten tot ze rijp zijn.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak.
Aah, waar woon jij dan? Op vakantie ben ik ook meestal gewapend met m'n blikjes hoor, in sommige landen is verse groente inderdaad echt een rampquote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:04 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter.
Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier...
In Nederland zijn de tomaten kut. Amper rijp en weinig smaak. Voor een goede tomatensaus echt een drama.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 20:53 schreef Schaapje96 het volgende:
[..]
Aah, waar woon jij dan? Op vakantie ben ik ook meestal gewapend met m'n blikjes hoor, in sommige landen is verse groente inderdaad echt een ramp
Ooh ik dacht dat je in het buitenland woondequote:Op vrijdag 23 mei 2014 21:09 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
In Nederland zijn de tomaten kut. Amper rijp en weinig smaak. Voor een goede tomatensaus echt een drama.
In het buitenland kook ik wat er daar te krijgen is. In Nederland ga ik graag naar de markt voor seizoensgroenten, is meestal lekkerder dan iets dat ingevlogen moet worden uit afrika ofzo (alhoewel dat ook goed kan zijn).
Wel een tijdje in italie gewoond. Daar was het eten ontelbaar keer beter dan hier. Zeker de tomaten.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 21:11 schreef Schaapje96 het volgende:
[..]
Ooh ik dacht dat je in het buitenland woondeJa ik heb meestal tomaten van de markt en anders van oma uit de kas
Valt tegenwoordig erg tegen, veel ziekenhuizen hebben gewoon cateringbedrijven hiervoor ingehuurd, die commercieel te werk gaan en dezelfde rotzooi voor schotelen als tenten als Subway en Bakkerij Bart enzoquote:Op vrijdag 23 mei 2014 16:53 schreef Iwanius het volgende:
Je moest eens weten hoe gezond die vaak zijn. En het je als buitenstaande maar een habbekrats koste (personeelskantine heb ik het dus over!) als je dat vergelijkt met een normale brasserie. Voor pak'm beet 7 euro max! heb je vaak keuzes uit 2 afwisselende menus,voorgerecht en een toetje. Drank is apart. Dat is erg goedkoop al zeg ik hetzelf.
[..]
Bij mij is het noodzakelijk kwaadomdat ik op de dag werk en een goed gevulde maag op de dag moet hebben wil ik een beetje functioneren. Een bammetje brood alleen zoals eind jaren 60 en 70 is verleden tijd en naar de Subway gaan en teveel betalen voor mediocre spul wat ik thuis beter maak, houd ik helemaal niet van.
Dat omschrijft het voor mij ook wel, ik vind het gewoon pure armoede.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen.
De ingrediënten zijn vaak minder ingewikkeld. En de procedure ook.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:37 schreef Myraela het volgende:
[..]
Wat is er anders aan een pakje volgen. Dan gewoon een recept opzoeken, de spullen halen en dat precies volgen?
Je hoeft geen recepten te kunnen verzinnen om een beetje te kunnen koken.
Ik wel hoor. Allerlei soepen, in de winter stamppotten met dingen die veel tijd kosten als stoofvlees, dat maak ik dan meteen voor 4x. Maar ook wel dingen als Nasi, opbakken daarvan gaat prima.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:07 schreef Myraela het volgende:
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht.
En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen.
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:02 schreef 2cv het volgende:
[..]
De ingrediënten zijn vaak minder ingewikkeld. En de procedure ook.
Maar je hebt een punt.
Uitvinden wat er precies bij past zonder dat het oneetbaar wordt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?
Verenigde Staten, waar we maar 1x per twee maanden boodschappen doen.. (Of op de meest gestresste en dure manier 'clean eating' toepassen). Ben bang dat half Europa er dezelfde gewoontes op nahoud als Nederlanders, de wereld wordt gewoon steeds gemakzuchtigerquote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:27 schreef Molo het volgende:
Er zijn echt weinig landen waar door een groot deel van de bevolking zo beroerd wordt gekookt als in Nederland.
Zakje Honig voor kip kerrie smaakt vrijwel hetzelfde als zakje bobotie voor gehakt van Knorr (ik noem maar wat, koop het al jaren niet meer).
Zout met smaakstofjes en nog meer zout. Hmmmmm, lekker en gezond.
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?
Dattum ongeveer.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:54 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.
Mijn dochters leren koken en ik moet ze er nog regelmatig op wijzen dat ze wel in de pan moeten kijken en roeren, want anders gaan ze op de bank zitten en bedenken ze na tien minuten: O ja, vlees!of iets dergelijks. Soms wijs ik ze er niet op en dan merken ze dat het vlees wat harder is dan de bedoeling was, of de aardappelen... (Ze koken btw alweer 4 jaar, dus het is ook niet zo dat ik ze ineens loslaat)
Als de interesse er niet is, of je bent een warhoofd, of je zíet/proeft het gewoon niet, is koken niet leuk. En als het niet leuk is, wil je de moeite al niet doen om te kijken of het combineert, of fouten te maken, want dat is, als je iets al kut víndt om te doen, helemaal balen.
Ik ben de meest inventiontest uitvoerende kok. Heb soms een vaag idee, wat ingrediënten en maak daar dan iets lekkers van. Proeven, proeven, proeven tussendoor!quote:Op zaterdag 24 mei 2014 01:47 schreef minilot het volgende:
Ik ben een extreem warhoofd! Ik kook serieus elke dag met een uitgeprint recept dat op het aanrecht ligt, dat ik dan eerst al drie keer heb doorgelezen. Zonder recept maak ik er een puinhoop van
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:27 schreef Molo het volgende:
Paar aardappeltjes schillen en koken, eitje koken (in eierkoker want ik ben lui), asperges schillen, plak gekookte ham en gesmolten boter met wat gehakte peterselie erbij.
Dat is geen snobisme, dat zijn simpele kook skills en betekent heerlijk eten.
Groentesoep kan ook makkelijk gemaakt worden. Zak gesneden peen en uien groenten in wat olijfolie goed aanbakken, bol knoflook is stukken erbij en zachtjes door bakken tot het zacht is. Peper, worcestersaus, zout, wat rozemarijn, een courgette en twee aardappels in stukjes erbij doen. Water erop schenken en koken tot alles zacht is, staafmizer er doorheen mikken en daarna een zak spinazie erdoor roeren. Plak brood met boter erbij en klaar.
Er zijn echt weinig landen waar door een groot deel van de bevolking zo beroerd wordt gekookt als in Nederland.
Zakje Honig voor kip kerrie smaakt vrijwel hetzelfde als zakje bobotie voor gehakt van Knorr (ik noem maar wat, koop het al jaren niet meer).
Zout met smaakstofjes en nog meer zout. Hmmmmm, lekker en gezond.
Voor mijn werk kom ik regelmatig bij mensen uit allerlei lagen van de bevolking thuis en zie dan ook het koken. Tevens boodschappen doen, dat kan iedereen overigens zien als je bij je lokale supermarkt staat. Gewoon kijken wat mensen op de band mikken. Het kan aan de regio waarin ik woon liggen hoor (randstad), maar er worden toch over het algemeen vooral gemaksproducten op de band gegooid, gecombineerd met een zooi reclame vlees/vis ("kiloknallers") en light frisdrank.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 02:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.
Tsja wat is kunnen koken, ik vind persoonlijk dat kunnen koken betekent dat je zonder pakjes en kunstgrepen een simpele maaltijd op tafel kan zetten. Dus een simpel avg'tje of pasta met een saus die je zelf gemaakt hebt. Volgens mij kunnen veel mensen dat wel, dus ik ben met je eens dat het nou ook weer niet zo dramatisch is gesteld met de Nederlandse kookkunst.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 02:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.
Zegt denk ik niet zo veel, want áls ik het dan eens op een koken zet begin ik niet in de supermarkt.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 02:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Voor mijn werk kom ik regelmatig bij mensen uit allerlei lagen van de bevolking thuis en zie dan ook het koken. Tevens boodschappen doen, dat kan iedereen overigens zien als je bij je lokale supermarkt staat. Gewoon kijken wat mensen op de band mikken. Het kan aan de regio waarin ik woon liggen hoor (randstad), maar er worden toch over het algemeen vooral gemaksproducten op de band gegooid, gecombineerd met een zooi reclame vlees/vis ("kiloknallers") en light frisdrank.
Mocht je mij bedoelen met zeurder die denkt iets te kunnen of doen wat het gewone volk niet kan of doet, ik kook eigenlijk heel simpel vaak en pretendeer geen magic skills te hebben, dus geloof niet dat ik me aangesproken hoef te voelen
Oh dat kan best maar ik weet sowieso van 1 ziekenhuis dat het eten wat men in de personeelskantine ( en die ook voor buitenstaanders= bezoekers is te bezoeken zolang je maar weet waarheen je moet lopen) opschept kakelvers en altijd smaakvol is en je zelfs het beste kan vergelijken met zoals moeders dat thuis maakt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 21:42 schreef Molo het volgende:
Valt tegenwoordig erg tegen, veel ziekenhuizen hebben gewoon cateringbedrijven hiervoor ingehuurd, die commercieel te werk gaan en dezelfde rotzooi voor schotelen als tenten als Subway en Bakkerij Bart enzo![]()
Natuurlijk. Alleen ik zeg ook dat het raar is dat je je niet interesseert voor wat je 3x per dag naar binnen stopt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:54 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.
Mijn dochters leren koken en ik moet ze er nog regelmatig op wijzen dat ze wel in de pan moeten kijken en roeren, want anders gaan ze op de bank zitten en bedenken ze na tien minuten: O ja, vlees!of iets dergelijks. Soms wijs ik ze er niet op en dan merken ze dat het vlees wat harder is dan de bedoeling was, of de aardappelen... (Ze koken btw alweer 4 jaar, dus het is ook niet zo dat ik ze ineens loslaat)
Als de interesse er niet is, of je bent een warhoofd, of je zíet/proeft het gewoon niet, is koken niet leuk. En als het niet leuk is, wil je de moeite al niet doen om te kijken of het combineert, of fouten te maken, want dat is, als je iets al kut víndt om te doen, helemaal balen.
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:09 schreef Moppert het volgende:
Maar als je niet kan koken is een recept ook niet makkelijk.
Wie ben jij nou om te bepalen waar iemand aandacht aan zou moeten besteden?quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
Ik ga het voor niemand bepalen, maar mag er wel een mening over hebben.En jij mag die mening op jouw beurt weer bullshit vinden, zo werkt dat in een vrij land.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:38 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wie ben jij nou om te bepalen waar iemand aandacht aan zou moeten besteden?
dat eerste is natuurlijk onzin, die mensen willen vaak wel iets dat de lekker vinden (of dat dan n Knorr wereldgericht is, maakt niet uit, zijvinden het lekker of op z'n minst prima te doen) alleen willen zij er niet de moeite voor doen. Mensen denken vaak ook dat het meer werk of tijd kost dan dat het eigenlijk kost. En dat verander je al niet 1,2,3.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:57 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Natuurlijk. Alleen ik zeg ook dat het raar is dat je je niet interesseert voor wat je 3x per dag naar binnen stopt.
Zelfs nadenken hoeft niet eens, kook gewoon een paar eenvoudige recepten na, meestal lekkerder dan wat dan ook uit een pakje.
ook lang niet iedereen weet met z'n smartphone om te gaan, het is maar net wat jij leuk/interessant vindt.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
Als je kan fok!en kan je ook een receptje op internet zoeken, en de rest leest dit toch nietquote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:23 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
ook lang niet iedereen weet met z'n smartphone om te gaan, het is maar net wat jij leuk/interessant vindt.
Ha, dat heb ik nu dus ook!quote:Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin
Hahah nee maar dan heb ik wel het vooroordeel dat je of een roeier/wielrenner bent of de rest op de markt koopt, wat natuurlijk allebei niet slecht isquote:Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin. Vlees halen we bij een boer. Twee belangrijke componenten van een hoofdmaal zitten dus niet in mijn mandje.
Fruit koop ik een tijd ook niet want zijn de aardbeien, rode bessen en de kruisbessen in de tuin rijp en overvloedig aanwezig. Eet ik dan slecht om ik alleen een pak melk, yoghurt, kaas, pasta en muesli koop?
nee gezien mijn gewicht zal je dat niet denken..... Waarschijnlijk dat ik toch het een en ander vergeten ben en dat de chips bij een andere supermarkt gehaald wordt...quote:Op zaterdag 24 mei 2014 17:41 schreef Schaapje96 het volgende:
[..]
Hahah nee maar dan heb ik wel het vooroordeel dat je of een roeier/wielrenner bent of de rest op de markt koopt, wat natuurlijk allebei niet slecht is![]()
Ik weet wel zeker dat een man die ik elke week tegenkom slecht bezig is (standaard een kratje bier en 7 magnetronmaaltijden).
zo'n vak bestaat al. iets in de trant van 'verzorging' ofzoquote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:
Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
haha die opmerking kreeg ik laatst ook. was met iemand samen boodschappen aan het doen. ze vroeg zich af of dit de boodschappen waren voor de hele week en waar de groentes dan waren. nou in de tuin dusquote:Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin. Vlees halen we bij een boer. Twee belangrijke componenten van een hoofdmaal zitten dus niet in mijn mandje.
Fruit koop ik een tijd ook niet want zijn de aardbeien, rode bessen en de kruisbessen in de tuin rijp en overvloedig aanwezig. Eet ik dan slecht om ik alleen een pak melk, yoghurt, kaas, pasta en muesli koop?
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.quote:Op zondag 1 juni 2014 11:45 schreef TheStranger1158 het volgende:
2x brood in de week, 2x uiteten, 1x bij ouders of op het werk eten, 1x salade halen en 1x chinees halen of pizza of een ei bakken
Wel als je panini fan bent of graag stokbroodje gezond eet....geen sneetjes brood.quote:Op zondag 1 juni 2014 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.
Want? Het enige waar je om moet denken zijn je groenten, die kun je ook heel goed elders op de dag weghappen. En krijg je met dat broodje hamburger en die friet ook niet binnen.quote:Op zondag 1 juni 2014 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.
Volgens mij bedoelt DTB met en no-no dat het gewoon te simpel is / niet smaakt.quote:Op zondag 1 juni 2014 12:37 schreef -Ciske- het volgende:
[..]
Want? Het enige waar je om moet denken zijn je groenten, die kun je ook heel goed elders op de dag weghappen. En krijg je met dat broodje hamburger en die friet ook niet binnen.
Ik eet ook vaak zat makkelijk bij het avondeten maar eet elders op de dag een salade of maak geroosterde groenten als avondsnack oid.
Mensen denken teveel in vastgeroeste patronen.
Ik wist niet dat het vetpercentage voor een daghap landelijk vastgelegd is.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:02 schreef jatochneetoch het volgende:
[..]
Ja of als je wat minder vet wil een daghap
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |