De ingrediënten zijn vaak minder ingewikkeld. En de procedure ook.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:37 schreef Myraela het volgende:
[..]
Wat is er anders aan een pakje volgen. Dan gewoon een recept opzoeken, de spullen halen en dat precies volgen?
Je hoeft geen recepten te kunnen verzinnen om een beetje te kunnen koken.
Ik wel hoor. Allerlei soepen, in de winter stamppotten met dingen die veel tijd kosten als stoofvlees, dat maak ik dan meteen voor 4x. Maar ook wel dingen als Nasi, opbakken daarvan gaat prima.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:07 schreef Myraela het volgende:
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht.
En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen.
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:02 schreef 2cv het volgende:
[..]
De ingrediënten zijn vaak minder ingewikkeld. En de procedure ook.
Maar je hebt een punt.
Uitvinden wat er precies bij past zonder dat het oneetbaar wordt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?
Verenigde Staten, waar we maar 1x per twee maanden boodschappen doen.. (Of op de meest gestresste en dure manier 'clean eating' toepassen). Ben bang dat half Europa er dezelfde gewoontes op nahoud als Nederlanders, de wereld wordt gewoon steeds gemakzuchtigerquote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:27 schreef Molo het volgende:
Er zijn echt weinig landen waar door een groot deel van de bevolking zo beroerd wordt gekookt als in Nederland.
Zakje Honig voor kip kerrie smaakt vrijwel hetzelfde als zakje bobotie voor gehakt van Knorr (ik noem maar wat, koop het al jaren niet meer).
Zout met smaakstofjes en nog meer zout. Hmmmmm, lekker en gezond.
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje?
Dattum ongeveer.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:54 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.
Mijn dochters leren koken en ik moet ze er nog regelmatig op wijzen dat ze wel in de pan moeten kijken en roeren, want anders gaan ze op de bank zitten en bedenken ze na tien minuten: O ja, vlees!of iets dergelijks. Soms wijs ik ze er niet op en dan merken ze dat het vlees wat harder is dan de bedoeling was, of de aardappelen... (Ze koken btw alweer 4 jaar, dus het is ook niet zo dat ik ze ineens loslaat)
Als de interesse er niet is, of je bent een warhoofd, of je zíet/proeft het gewoon niet, is koken niet leuk. En als het niet leuk is, wil je de moeite al niet doen om te kijken of het combineert, of fouten te maken, want dat is, als je iets al kut víndt om te doen, helemaal balen.
Ik ben de meest inventiontest uitvoerende kok. Heb soms een vaag idee, wat ingrediënten en maak daar dan iets lekkers van. Proeven, proeven, proeven tussendoor!quote:Op zaterdag 24 mei 2014 01:47 schreef minilot het volgende:
Ik ben een extreem warhoofd! Ik kook serieus elke dag met een uitgeprint recept dat op het aanrecht ligt, dat ik dan eerst al drie keer heb doorgelezen. Zonder recept maak ik er een puinhoop van
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:27 schreef Molo het volgende:
Paar aardappeltjes schillen en koken, eitje koken (in eierkoker want ik ben lui), asperges schillen, plak gekookte ham en gesmolten boter met wat gehakte peterselie erbij.
Dat is geen snobisme, dat zijn simpele kook skills en betekent heerlijk eten.
Groentesoep kan ook makkelijk gemaakt worden. Zak gesneden peen en uien groenten in wat olijfolie goed aanbakken, bol knoflook is stukken erbij en zachtjes door bakken tot het zacht is. Peper, worcestersaus, zout, wat rozemarijn, een courgette en twee aardappels in stukjes erbij doen. Water erop schenken en koken tot alles zacht is, staafmizer er doorheen mikken en daarna een zak spinazie erdoor roeren. Plak brood met boter erbij en klaar.
Er zijn echt weinig landen waar door een groot deel van de bevolking zo beroerd wordt gekookt als in Nederland.
Zakje Honig voor kip kerrie smaakt vrijwel hetzelfde als zakje bobotie voor gehakt van Knorr (ik noem maar wat, koop het al jaren niet meer).
Zout met smaakstofjes en nog meer zout. Hmmmmm, lekker en gezond.
Voor mijn werk kom ik regelmatig bij mensen uit allerlei lagen van de bevolking thuis en zie dan ook het koken. Tevens boodschappen doen, dat kan iedereen overigens zien als je bij je lokale supermarkt staat. Gewoon kijken wat mensen op de band mikken. Het kan aan de regio waarin ik woon liggen hoor (randstad), maar er worden toch over het algemeen vooral gemaksproducten op de band gegooid, gecombineerd met een zooi reclame vlees/vis ("kiloknallers") en light frisdrank.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 02:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.
Tsja wat is kunnen koken, ik vind persoonlijk dat kunnen koken betekent dat je zonder pakjes en kunstgrepen een simpele maaltijd op tafel kan zetten. Dus een simpel avg'tje of pasta met een saus die je zelf gemaakt hebt. Volgens mij kunnen veel mensen dat wel, dus ik ben met je eens dat het nou ook weer niet zo dramatisch is gesteld met de Nederlandse kookkunst.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 02:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet.
Zegt denk ik niet zo veel, want áls ik het dan eens op een koken zet begin ik niet in de supermarkt.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 02:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Voor mijn werk kom ik regelmatig bij mensen uit allerlei lagen van de bevolking thuis en zie dan ook het koken. Tevens boodschappen doen, dat kan iedereen overigens zien als je bij je lokale supermarkt staat. Gewoon kijken wat mensen op de band mikken. Het kan aan de regio waarin ik woon liggen hoor (randstad), maar er worden toch over het algemeen vooral gemaksproducten op de band gegooid, gecombineerd met een zooi reclame vlees/vis ("kiloknallers") en light frisdrank.
Mocht je mij bedoelen met zeurder die denkt iets te kunnen of doen wat het gewone volk niet kan of doet, ik kook eigenlijk heel simpel vaak en pretendeer geen magic skills te hebben, dus geloof niet dat ik me aangesproken hoef te voelen
Oh dat kan best maar ik weet sowieso van 1 ziekenhuis dat het eten wat men in de personeelskantine ( en die ook voor buitenstaanders= bezoekers is te bezoeken zolang je maar weet waarheen je moet lopen) opschept kakelvers en altijd smaakvol is en je zelfs het beste kan vergelijken met zoals moeders dat thuis maakt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 21:42 schreef Molo het volgende:
Valt tegenwoordig erg tegen, veel ziekenhuizen hebben gewoon cateringbedrijven hiervoor ingehuurd, die commercieel te werk gaan en dezelfde rotzooi voor schotelen als tenten als Subway en Bakkerij Bart enzo![]()
Natuurlijk. Alleen ik zeg ook dat het raar is dat je je niet interesseert voor wat je 3x per dag naar binnen stopt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 23:54 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren.
Mijn dochters leren koken en ik moet ze er nog regelmatig op wijzen dat ze wel in de pan moeten kijken en roeren, want anders gaan ze op de bank zitten en bedenken ze na tien minuten: O ja, vlees!of iets dergelijks. Soms wijs ik ze er niet op en dan merken ze dat het vlees wat harder is dan de bedoeling was, of de aardappelen... (Ze koken btw alweer 4 jaar, dus het is ook niet zo dat ik ze ineens loslaat)
Als de interesse er niet is, of je bent een warhoofd, of je zíet/proeft het gewoon niet, is koken niet leuk. En als het niet leuk is, wil je de moeite al niet doen om te kijken of het combineert, of fouten te maken, want dat is, als je iets al kut víndt om te doen, helemaal balen.
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:09 schreef Moppert het volgende:
Maar als je niet kan koken is een recept ook niet makkelijk.
Wie ben jij nou om te bepalen waar iemand aandacht aan zou moeten besteden?quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
Ik ga het voor niemand bepalen, maar mag er wel een mening over hebben.En jij mag die mening op jouw beurt weer bullshit vinden, zo werkt dat in een vrij land.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:38 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wie ben jij nou om te bepalen waar iemand aandacht aan zou moeten besteden?
dat eerste is natuurlijk onzin, die mensen willen vaak wel iets dat de lekker vinden (of dat dan n Knorr wereldgericht is, maakt niet uit, zijvinden het lekker of op z'n minst prima te doen) alleen willen zij er niet de moeite voor doen. Mensen denken vaak ook dat het meer werk of tijd kost dan dat het eigenlijk kost. En dat verander je al niet 1,2,3.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:57 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Natuurlijk. Alleen ik zeg ook dat het raar is dat je je niet interesseert voor wat je 3x per dag naar binnen stopt.
Zelfs nadenken hoeft niet eens, kook gewoon een paar eenvoudige recepten na, meestal lekkerder dan wat dan ook uit een pakje.
ook lang niet iedereen weet met z'n smartphone om te gaan, het is maar net wat jij leuk/interessant vindt.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
Als je kan fok!en kan je ook een receptje op internet zoeken, en de rest leest dit toch nietquote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:23 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
ook lang niet iedereen weet met z'n smartphone om te gaan, het is maar net wat jij leuk/interessant vindt.
Ha, dat heb ik nu dus ook!quote:Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin
Hahah nee maar dan heb ik wel het vooroordeel dat je of een roeier/wielrenner bent of de rest op de markt koopt, wat natuurlijk allebei niet slecht isquote:Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin. Vlees halen we bij een boer. Twee belangrijke componenten van een hoofdmaal zitten dus niet in mijn mandje.
Fruit koop ik een tijd ook niet want zijn de aardbeien, rode bessen en de kruisbessen in de tuin rijp en overvloedig aanwezig. Eet ik dan slecht om ik alleen een pak melk, yoghurt, kaas, pasta en muesli koop?
nee gezien mijn gewicht zal je dat niet denken..... Waarschijnlijk dat ik toch het een en ander vergeten ben en dat de chips bij een andere supermarkt gehaald wordt...quote:Op zaterdag 24 mei 2014 17:41 schreef Schaapje96 het volgende:
[..]
Hahah nee maar dan heb ik wel het vooroordeel dat je of een roeier/wielrenner bent of de rest op de markt koopt, wat natuurlijk allebei niet slecht is![]()
Ik weet wel zeker dat een man die ik elke week tegenkom slecht bezig is (standaard een kratje bier en 7 magnetronmaaltijden).
zo'n vak bestaat al. iets in de trant van 'verzorging' ofzoquote:Op zaterdag 24 mei 2014 09:24 schreef Spanky78 het volgende:
Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen.
haha die opmerking kreeg ik laatst ook. was met iemand samen boodschappen aan het doen. ze vroeg zich af of dit de boodschappen waren voor de hele week en waar de groentes dan waren. nou in de tuin dusquote:Op zaterdag 24 mei 2014 11:47 schreef Oceanonix het volgende:
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin. Vlees halen we bij een boer. Twee belangrijke componenten van een hoofdmaal zitten dus niet in mijn mandje.
Fruit koop ik een tijd ook niet want zijn de aardbeien, rode bessen en de kruisbessen in de tuin rijp en overvloedig aanwezig. Eet ik dan slecht om ik alleen een pak melk, yoghurt, kaas, pasta en muesli koop?
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.quote:Op zondag 1 juni 2014 11:45 schreef TheStranger1158 het volgende:
2x brood in de week, 2x uiteten, 1x bij ouders of op het werk eten, 1x salade halen en 1x chinees halen of pizza of een ei bakken
Wel als je panini fan bent of graag stokbroodje gezond eet....geen sneetjes brood.quote:Op zondag 1 juni 2014 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.
Want? Het enige waar je om moet denken zijn je groenten, die kun je ook heel goed elders op de dag weghappen. En krijg je met dat broodje hamburger en die friet ook niet binnen.quote:Op zondag 1 juni 2014 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no.
Volgens mij bedoelt DTB met en no-no dat het gewoon te simpel is / niet smaakt.quote:Op zondag 1 juni 2014 12:37 schreef -Ciske- het volgende:
[..]
Want? Het enige waar je om moet denken zijn je groenten, die kun je ook heel goed elders op de dag weghappen. En krijg je met dat broodje hamburger en die friet ook niet binnen.
Ik eet ook vaak zat makkelijk bij het avondeten maar eet elders op de dag een salade of maak geroosterde groenten als avondsnack oid.
Mensen denken teveel in vastgeroeste patronen.
Ik wist niet dat het vetpercentage voor een daghap landelijk vastgelegd is.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:02 schreef jatochneetoch het volgende:
[..]
Ja of als je wat minder vet wil een daghap
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |