abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 22 mei 2014 @ 21:10:04 #52
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_140256015
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 21:06 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ik weet beide bedragen niet, dus dat is lastig te beoordelen :P
okay ik overdrijf wat :+

maar ik was in mijn eentje makkelijk 3-400 kwijt aan eten, en dan deed ik niets geks, gewoon iedere dag zelf koken :')
pi_140256182
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 21:09 schreef Fer het volgende:
Zeker als je alleen of met twee bent en niet goedkoop kunt koken of boodschappen doen. Dus pakjes en kant en klaar koopt, kunnen vaak voor hetzelfde geld iets afhalen ergens.
Wat zit er eigenlijk in zo'n pakje? Ik dacht altijd dat er alleen kruiden inzaten en misschien wat gedroogde groentes a la zakje noodles groentes. En dat je alsnog het vlees moet kopen en bereiden volgens het pakje. Heb zo'n pakje nooit gesnapt, ik dacht altijd dat het gigantische rip-of was... Dat is dus niet zo? Gezien zo'n pakje het koken vereenvoudigd nav de fok-posts.
pi_140256353
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 21:13 schreef wiskundenoob het volgende:
dacht altijd dat het gigantische rip-of was
Dat is het ook, 2¤ voor een paar zakjes kruiden/sausen en handje rijst. Vlees en groente dat je erbij moet kopen is vaak ook wat duurder, kipfilet of paprika's of groentemix. Vaak koop je het samen met het pakje in een wat duurdere supermarkt. Eventueel wat lekkers er nog los bij.
.
pi_140259097
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 21:13 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Wat zit er eigenlijk in zo'n pakje? Ik dacht altijd dat er alleen kruiden inzaten en misschien wat gedroogde groentes a la zakje noodles groentes. En dat je alsnog het vlees moet kopen en bereiden volgens het pakje. Heb zo'n pakje nooit gesnapt, ik dacht altijd dat het gigantische rip-of was... Dat is dus niet zo? Gezien zo'n pakje het koken vereenvoudigd nav de fok-posts.
zat mensen die zo de week doorkomen, hoor.
ik gebruikte zo'n doos vaak in 2 keer.
gingen er nog 2 tot 3 dozen per week door.

op zich is het best te pruimen.
maar sinds ik de maaltijden zelf ben gaan (na)maken, is er echt een wereld voor me opengegaan.
niet alleen qua smaak, maar zeker ook aan lol.

zo'n doos vereenvoudigd het koken in zoverre, dat je de kruiden en specerijen niet zelf bij elkaar hoeft te zoeken.
als je dan, zoals ik, je groente en vlees zelf snijdt, is de tijdswinst echt minimaal.
terwijl je het zo veel lekkerder kan maken met zelf kruiden toevoegen, weglaten en variëren met de hoeveelheden.

maar goed. ontopic;

kant en klaar maaltijden heb ik, op een enkele keer lasagne of een diepvriespizza na, eigenlijk nooit gegeten.
ik heb altijd zelf gekookt.
in het begin was het wat ik van thuis had meegekregen; aardappels, groente en vlees.
nou was ik thuis altijd al blij als mijn ouders op vakantie waren, want dan kon ik dingen maken die ik lekker vond.

toen ik op mezelf ging, heb ik het nog een tijdje volgehouden, op voornamelijk hollandse prak, met zo nu en dan wat anders.
totdat ik op het punt was, dat ik 2,5 kilo aardappels kocht, en er na 4 weken bijna 2 kilo van kon weggooien, met wortels en uitlopers eraan.

in die tijd leefde ik van de doosjes van honig en knorr, zakjes van silvo, een paar recepten die ik had opgedaan van mijn zus, bakjes lasagne, brood, tosti's, patat (of friet,zo je wilt) en zelfgemaakte tomatensoep.

de echte doorbraak kwam, toen ik eens trek had in een stroganoff saus, die ik eens in een restaurant had gegeten.
ik het internet op.
daar heb ik een filmpje gevonden, waarnaar ik de saus heb gemaakt.

ik kan je zeggen; die was minstens zo goed als in dat restaurant.
daarna is pas echt mijn interesse in koken begonnen.
pi_140259402
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 22:11 schreef marc0871 het volgende:
ik kan je zeggen; die was minstens zo goed als in dat restaurant.
daarna is pas echt mijn interesse in koken begonnen.
Viel het ook niet gewoon reuze mee om het zelf te maken? Want mijn ervaring is dat "echt koken" helemaal niet zoveel moeilijker/meer werk is dan de tekst op pakjes Knorr volgen...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140259849
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 22:17 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Viel het ook niet gewoon reuze mee om het zelf te maken? Want mijn ervaring is dat "echt koken" helemaal niet zoveel moeilijker/meer werk is dan de tekst op pakjes Knorr volgen...
viel idd nog best mee.
achteraf was het ook meer het idee van 'oeh. eng. koken'.
heb ik nog wel een paar keer gehad.
maar als je het vaker doet, raak je meer vertrouwd met de ingredienten, technieken en hoe die met elkaar reageren.

niet durven/willen koken is volgens mij vaak ook een 'ken ik niet, kan ik niet, doe ik niet.' reactie.
ik ben daar gelukkig een beetje overheen.
pi_140260374
Jammer dat het zelden aan mensen wordt geleerd simpel en toch lekker te koken. Zelf een goede soep maken is echt niet heel moeilijk, groenten grillen met wat olie, azijn en kruiden is echt alleen maar snijden en wat husselen en erg lekker! He lijkt wel een soort angst om over een drempeltje te gaan. En nee, natuurlijk ga je niet elke dag 4 gangen staan maken. Maar ik zet een superlekkere aspergemaaltijd binnen en half uur op tafel.

Ik denk dat heel veel mensen geen idee hebben van wat er mogelijk is met gewoon een zakje (ongesneden!) sperciebonen. Bobotie maak je sneller zelf dan uit zo'n knorr pakket. Nouja, etc.etc.

Als jouw ouders al niet echt konden koken, heb je ook nooit lekker gegeten thuis en in de keuken in een restaurant zie je niet hoe makkelijk sommige dingen zijn. En amateurkoks doen graag alsof het moeilijker is dan je denkt.

Mijn tip: de zilveren lepel (italiaans basiskookboek) italiaanse gerechten zijn makkelijk, bijna iedereen lust het, veelal gezond maar ook vaak lekker.
Whatever...
pi_140261159
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 22:35 schreef Spanky78 het volgende:
Jammer dat het zelden aan mensen wordt geleerd simpel en toch lekker te koken. Zelf een goede soep maken is echt niet heel moeilijk, groenten grillen met wat olie, azijn en kruiden is echt alleen maar snijden en wat husselen en erg lekker! He lijkt wel een soort angst om over een drempeltje te gaan. En nee, natuurlijk ga je niet elke dag 4 gangen staan maken. Maar ik zet een superlekkere aspergemaaltijd binnen en half uur op tafel.

Ik denk dat heel veel mensen geen idee hebben van wat er mogelijk is met gewoon een zakje (ongesneden!) sperciebonen. Bobotie maak je sneller zelf dan uit zo'n knorr pakket. Nouja, etc.etc.

Als jouw ouders al niet echt konden koken, heb je ook nooit lekker gegeten thuis en in de keuken in een restaurant zie je niet hoe makkelijk sommige dingen zijn. En amateurkoks doen graag alsof het moeilijker is dan je denkt.

Mijn tip: de zilveren lepel (italiaans basiskookboek) italiaanse gerechten zijn makkelijk, bijna iedereen lust het, veelal gezond maar ook vaak lekker.
klopt allemaal.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 00:13:07 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140265822
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:47 schreef jatochneetoch het volgende:

Zonder gekheid, er zijn een heleboel mensen die elke dag uit eten gaan.
Iwanius
:Y

En dan liefst ook nog zoveel mogelijk elke keer bij dezelfde tenten hetzelfde bestelen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_140266372
Mijn huisgenootjes kunnen ook voor het grootste deel niet koken, maar de meesten eten 2 dagen lang de leftovers van thuis, en 2 dagen 'koken' ze kant-en-klaar eten. Ik ben altijd sneller klaar en heb lekkerder eten. Vaak krijg je dan te horen: 'Maar ik kan helemaal niet zo koken, hoe moet je nou weten wat je bij elkaar moet doen?' Of mensen die niet eens weten hoe de basiskruiden eruit zien.. :|W

Voor de rest was mijn buurmeisje laatst nogal verbaasd toen bleek dat je spaghettisaus kon maken door een kilo tomaten kapot te koken. Bij haar thuis aten ze altijd gewoon die zakjes, je kookt een halve liter water, gooit er tomatenpoeder met 3 gedroogde stukjes groente bij en je gooit het op je pasta die men tot snot heeft gekookt, omdat 7 min koken al te moeilijk is om bij te houden.

Gelukkig hebben mijn papa en mama mij altijd fatsoenlijk eten voorgeschoteld en moest (mocht) ik alles op een gegeven moment zelf lekker uitproberen, waardoor ik kon koken toen ik op kamers ging.
  † In Memoriam † vrijdag 23 mei 2014 @ 00:43:05 #62
25682 2cv
Niet subtiel
pi_140266900
Op het pakje kijken hoe het moet en dat EXACT uitvoeren.

Meestal produceer ik dan wat eetbaars ...
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_140270106
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 20:00 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Patatje, pizza, broodje dönner?
Je kan tot 15 euro per persoon prima uit eten hoor, praten we over voorgerecht+hoofdgerecht en drinken erbij. Denk dan aan de Italiaan, chinees, wok, Surinaams, grill rooms en Indonesisch. Maar misschien komt het ook wel doordat je in Rotterdam zoveel keus en ook van deze prijsklasse hebt.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 08:57:51 #64
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140270610
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 00:27 schreef Schaapje96 het volgende:

Voor de rest was mijn buurmeisje laatst nogal verbaasd toen bleek dat je spaghettisaus kon maken door een kilo tomaten kapot te koken. Bij haar thuis aten ze altijd gewoon die zakjes, je kookt een halve liter water, gooit er tomatenpoeder met 3 gedroogde stukjes groente bij en je gooit het op je pasta die men tot snot heeft gekookt, omdat 7 min koken al te moeilijk is om bij te houden.
Ik zou daar eerlijk gezegd ook verbaasd over zijn. Ik heb zoiets nog nooit gedaan/gezien dus weet ik niet dat het kan. Als je het zo zegt klinkt het ook meer dan logisch.

Als die mensen smakelijk eten van hun pasta met een paar stukjes gedroogde groente, wat is dan het probleem? Ik vind dat je nogal uit de hoogte doet.
quote:
Gelukkig hebben mijn papa en mama mij altijd fatsoenlijk eten voorgeschoteld en moest (mocht) ik alles op een gegeven moment zelf lekker uitproberen, waardoor ik kon koken toen ik op kamers ging.
Wat is fatsoenlijk eten en wat is onfatsoenlijk eten?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 09:30:39 #65
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140271126
Is dat echt nog een discussie waard, of het nou lekkerder is om te koken met een pakje of met verse ingrediënten? En afgezien van lekker, wat dacht je van voedingswaarde?
The love you take is equal to the love you make.
pi_140271748
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 09:30 schreef Lienekien het volgende:
Is dat echt nog een discussie waard, of het nou lekkerder is om te koken met een pakje of met verse ingrediënten? En afgezien van lekker, wat dacht je van voedingswaarde?
voedingswaarde geloof ik wel.
in zo'n pakje zit niet veel meer dan kruiden/sausmixen, en een zakje rijst, een pakje noedels of een paar tortilla's.
de rest moet je er, ook met 'vers' koken, nog bij verzinnen.

over de smaak valt dan wat te zeggen, maar is meestal best aanvaardbaar.
pi_140272117
Ik kan niet begrijpen dat mensen structureel kant en klare maaltijden kopen. Als je een aantal basisgerechten beheerst kan je gewoon elke dag binnen 15-20 minuten eten op tafel zetten. En als je één x bijvoorbeelde moeite neemt om veel pasta saus te maken, heb je gelijk 10 porties als het moet, wat je in kan vriezen. Een simpele dressing met verse groentensalade kost je max 5 minuten. Als je curry pasta in 1x veel maakt, kan je daar ook meer dan 10 keer van eten. Rijst koken, curry pasta, verse groenten en wat kokosmelk en je bent ook binnen een kwartier klaar. Het zijn vaak ook 1 of 2 pans maaltijden waardoor je afwas ook heel minimaal is.
pi_140272330
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 10:16 schreef regnavetto het volgende:
Ik kan niet begrijpen dat mensen structureel kant en klare maaltijden kopen. Als je een aantal basisgerechten beheerst kan je gewoon elke dag binnen 15-20 minuten eten op tafel zetten. En als je één x bijvoorbeelde moeite neemt om veel pasta saus te maken, heb je gelijk 10 porties als het moet, wat je in kan vriezen. Een simpele dressing met verse groentensalade kost je max 5 minuten. Als je curry pasta in 1x veel maakt, kan je daar ook meer dan 10 keer van eten. Rijst koken, curry pasta, verse groenten en wat kokosmelk en je bent ook binnen een kwartier klaar. Het zijn vaak ook 1 of 2 pans maaltijden waardoor je afwas ook heel minimaal is.
helemaal waar.
maar als je het van huis uit niet meekrijgt, er zelf geen interesse in heb, of er zelfs een beetje bang voor bent, én je doodgegooid wordt met 'pakje, lekker makkelijk, snel klaar'. wat zou jij dan doen?

oh ja. en wat dacht je van de smoes 'ja, maar ik heb helemaal geen tijd om te koken'?
  vrijdag 23 mei 2014 @ 10:28:07 #69
427012 Brummetje2.0
Uw meest favoriete kutuser!
pi_140272386
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 20:17 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Of gewoon gekookte groenten.
Rauwe groenten zijn lekkerder. :@
pi_140272534
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 10:25 schreef marc0871 het volgende:

[..]

helemaal waar.
maar als je het van huis uit niet meekrijgt, er zelf geen interesse in heb, of er zelfs een beetje bang voor bent, én je doodgegooid wordt met 'pakje, lekker makkelijk, snel klaar'. wat zou jij dan doen?
Ik kan best begrijpen dat voor sommige mensen koken helemaal niks vinden, en het meer een noodzaak vinden. Als je 1) het geld kan missen om telkens zo'n duurdere kant en klaar iets te kopen of af te halen 2) Dit ook lekkerder vinden. Dan zeg ik oke prima.

Maar als je minder wilt betalen, voor gezondere en lekkerdere maaltijden, die ook helemaal niet zo moeilijk hoeven te zijn. Trek dan 1x in de week een uurtje extra ervoor uit zodat je doordeweeks er minder voor hoeft te doen. Er zijn ook gewoon simpele gerechten die werkelijk waar iedereen kan maken. Ik zag al ergens wraps staan. Kipfilet snijden met wat specerijen, snel wokken. Verse groentjes erbij. Of gewoon simpel rijst met een wokschotel. Niets meer dan wat vlees wokken met groenten. Er zijn honderden simpele woksaus recepten te vinden. Desnoods neem je een standaard woksaus van conimex als je écht lui bent. Maar alles beter dan zo'n kant en klare maaltijd. Ik durf zelfs te stellen dat je met zo'n wokschotel niet meer dan 10 minuten langer bezig bent dan een magnetron maaltijd, en je eet én lekkerder én gezonder én goedkoper. Het is niet een kwestie van een niet durven, tis gewoon een kwestie van doen. Ik vind strijken ook niet leuk en moet er toch aan geloven.
pi_140272595
En trouwens, iets als boeuf bourguignon is ook helemaal niet moeilijk. Als je je recept maar volgt. Trek 15 minuten uit op een zondag om alles te snijden. Zet het op. 8 uur later heb je echt een super super lekker gerecht wat prima invriest en als je het de volgende dag wilt eten, alleen maar lekkerder van wordt.
pi_140272623
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 00:43 schreef 2cv het volgende:
Op het pakje kijken hoe het moet en dat EXACT uitvoeren.

Meestal produceer ik dan wat eetbaars ...
Wat is er anders aan een pakje volgen. Dan gewoon een recept opzoeken, de spullen halen en dat precies volgen?

Je hoeft geen recepten te kunnen verzinnen om een beetje te kunnen koken.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 10:39:26 #73
221912 minilot
Nancy boy
pi_140272653
Ik had het er laatst op mijn werk over en het bleek zo te zijn dat alledrie mijn collega's van rond de twintig die op zichzelf wonen minstens vijf dagen per week iets afhalen of laten bezorgen. Dat vond ik toch wel heftig! Dat niet iedereen zin heeft in koken, dat vind ik allemaal prima en mij best, maar als je vijf keer per week een bezorgtoko voor je deur laat komen dan kost dat toch idioot veel geld!?
Let me see you stripped down to the bone
pi_140272692
Dan zou ik liever bij zo'n eet deel website iets afhalen. Ben ff de naam kwijt. Waar mensen meerdere porties bereiden en je 1 portie bij hen thuis af kan halen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 10:42:56 #75
221912 minilot
Nancy boy
pi_140272721
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 10:41 schreef regnavetto het volgende:
Dan zou ik liever bij zo'n eet deel website iets afhalen. Ben ff de naam kwijt. Waar mensen meerdere porties bereiden en je 1 portie bij hen thuis af kan halen.
Thuisafgehaald, weet je wel, dat ene waarvoor jij je nog een keer moet inschrijven zodat we er achter kunnen komen of je echt kan koken. ;) :*
Let me see you stripped down to the bone
pi_140272963
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 10:42 schreef minilot het volgende:

[..]

Thuisafgehaald, weet je wel, dat ene waarvoor jij je nog een keer moet inschrijven zodat we er achter kunnen komen of je echt kan koken. ;) :*
Kom je helemaal naar etten leur om et op te halen dan?
  vrijdag 23 mei 2014 @ 11:22:43 #77
221912 minilot
Nancy boy
pi_140273707
Desnoods :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_140273793
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 08:57 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ik zou daar eerlijk gezegd ook verbaasd over zijn. Ik heb zoiets nog nooit gedaan/gezien dus weet ik niet dat het kan. Als je het zo zegt klinkt het ook meer dan logisch.

Als die mensen smakelijk eten van hun pasta met een paar stukjes gedroogde groente, wat is dan het probleem? Ik vind dat je nogal uit de hoogte doet.

[..]

Wat is fatsoenlijk eten en wat is onfatsoenlijk eten?
Suiker, zout... En nog meer suiker :P Ik ben niet zo'n E-nummers freak, maar je kan zoveel simpeler vers koken en ook nog eens veel gezonder. Wij hebben als studieproject iemand laten afvallen, waarbij het verschil tussen vers eten en pakjes deze persoon al een aantal kilo's scheelde. Waarna ze uiteindelijk toegaf: ja ik was gewoon lui, maar op deze manier is mijn eten lekkerder, en ben ik ook nog eens goedkoper uit. Veel mensen leren niet meer om te koken en denken dat het heel moeilijk is/lang duurt. Dat is overigens niet te wijten aan die mensen zelf natuurlijk, maar meer aan de ouders die ze van baby af aan potjes en daarna pakjes hebben gevoerd.

Dus fatsoenlijk is in mijn ogen iets vers, zonder mega-veel suiker en andere toegevoegde onzin, die je prima kunt voorkomen door af en toe (of het liefst altijd) zelf te koken.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 11:27:21 #79
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140273828
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 10:16 schreef regnavetto het volgende:
Ik kan niet begrijpen dat mensen structureel kant en klare maaltijden kopen. Als je een aantal basisgerechten beheerst kan je gewoon elke dag binnen 15-20 minuten eten op tafel zetten. En als je één x bijvoorbeelde moeite neemt om veel pasta saus te maken, heb je gelijk 10 porties als het moet, wat je in kan vriezen. Een simpele dressing met verse groentensalade kost je max 5 minuten. Als je curry pasta in 1x veel maakt, kan je daar ook meer dan 10 keer van eten. Rijst koken, curry pasta, verse groenten en wat kokosmelk en je bent ook binnen een kwartier klaar. Het zijn vaak ook 1 of 2 pans maaltijden waardoor je afwas ook heel minimaal is.
Ik heb geen vriezer.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140273874
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 11:27 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ik heb geen vriezer.
je mag mijn oude wel hebben :P
  vrijdag 23 mei 2014 @ 11:31:38 #81
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140273923
Aardig aanbod maar door omstandigheden heb ik er nu weinig aan.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 11:35:07 #82
116091 Heatseeker
ATTAMOTTAMOTTA
pi_140274010
Kan mezelf redden maar heb er een hekel aan.
Mijn tactiek? 2 dagen pasta (grote hoeveelheid voor 2 dagen zelf maken), zaterdag's pizza, zondag's kant en klaar bami of zo. En 3 dagen aardappels groenten vlees. Dus eigenlijk 4 dagen van de 7 kook ik. En dan nog makkelijk ga niks zelf snijden of voorbereiden gewoon voorgesneden pruttel kopen.
Beter 1 vogel in de hand, dan geen hand.
pi_140278509
Toen ik net op mezelf woonde kon ik ook nog niet echt goed koken; en omdat ik toen fulltime werkte at ik in die tijd ook niet bijzonder creatief. Meestal 1x per week pizza, 1x per week friet en snacks, en verder simpele pastagerechten, noodles of rijst met uncle bens ofzo en soms een agv'tje. Ik had ook een superkleine beurs en dit was het beste wat ik er mee kon doen. Dat speelt ook voor veel mensen een rol denk ik,een potje uncle bens is goedkoper dan alle ingredienten zelf los kopen.

Toen ik beter werd in koken en meer ging verdienen begon ik alles zelf te maken en kreeg ik echt plezier in koken :)
  vrijdag 23 mei 2014 @ 14:22:54 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140278884
Volgens mij kunnen heel veel mensen niet koken, maar weten ze dat geeneens, dit zijn de prut met veel groentenpastasaus makers met alles uit een pakje.
Maar goed, het is een definitievraag, wanneer kan je koken.
Imho moet je dan alles zonder pakjes kunnen, kip of rundvlees soep kunnen maken vlees of vis kunnen bereiden met een saus, groentes, desserts etc kunnen maken, uit basisproducten zonder hulp van unilever.
Ik denk dat veel mensen jonger dan een jaar of 40 dat niet meer geleerd heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140279767
wij maken eens in de zoveel tijd een grote pan soep, rijk gevuld met groente. als ik geen tijd heb om te koken warm ik dat op..

pizzatje eet ik ook wel, ander eten uit de vriezer, pasta, en soms haal ik wat bij de donerzaak of de frituur. Ook hebben we hier veel te dichtbij een Burger King..
pi_140280851
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij kunnen heel veel mensen niet koken, maar weten ze dat geeneens, dit zijn de prut met veel groentenpastasaus makers met alles uit een pakje.
Maar goed, het is een definitievraag, wanneer kan je koken.
Imho moet je dan alles zonder pakjes kunnen, kip of rundvlees soep kunnen maken vlees of vis kunnen bereiden met een saus, groentes, desserts etc kunnen maken, uit basisproducten zonder hulp van unilever.
Ik denk dat veel mensen jonger dan een jaar of 40 dat niet meer geleerd heeft.
Precies daarom vind ik ook dat ik niet kan koken. En maaltijd bereiden lukt natuurlijk wel
Op dinsdag 9 december 2025 20:10 schreef Haags het volgende:
De enige goede Rus is een dode Rus.
pi_140281790
Ook simpele dingen koken is koken. Dus eigenlijk kan iedereen wel koken.

Ik kan zelf best een lekkere maaltijd in elkaar draaien, maar aardappelen koken lukt me dan weer niet. Zelfs met kookwekker vergeet ik ze. Ik moet iets koken waarmee ik de hele tijd bezig ben emt de verschillende ingredienten, dan gaat het goed.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 23 mei 2014 @ 16:01:58 #88
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_140281835
Mensen die zeggen dat ze niet kunnen koken zijn gewoon lui.

Iedereen die kan lezen, kan koken. Een Knor wereldgerecht, gebakken aardappelen met vlees, spaghetti, etc.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 16:04:36 #89
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140281921
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 16:01 schreef Kreator het volgende:
Mensen die zeggen dat ze niet kunnen koken zijn gewoon lui.

Iedereen die kan lezen, kan koken. Een Knor wereldgerecht, gebakken aardappelen met vlees, spaghetti, etc.
Dat noem ik niet koken.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 16:07:45 #90
427012 Brummetje2.0
Uw meest favoriete kutuser!
pi_140282006
Een eitje bakken is ook een vorm van koken.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 23 mei 2014 @ 16:13:36 #91
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_140282168
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 16:04 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dat noem ik niet koken.
Nee, maar daar begin je wel mee. Als je eenmaal snapt dat je spaghetti 8 minuten moet koken en de saus uit een pot smerig is, dan ga je een keer spaghetti saus maken. En zo ga je verder.
Ik doelde eigenlijk op de mensen die jarenlang alleen maar pizza e.d. eten met het excuus dat ze niet kunnen koken.
pi_140282633
Ziekenhuismaaltijden :P
Twiddel
pi_140283381
Je moest eens weten hoe gezond die vaak zijn. En het je als buitenstaande maar een habbekrats koste (personeelskantine heb ik het dus over!) als je dat vergelijkt met een normale brasserie. Voor pak'm beet 7 euro max! heb je vaak keuzes uit 2 afwisselende menus,voorgerecht en een toetje. Drank is apart. Dat is erg goedkoop al zeg ik hetzelf.

quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:47 schreef jatochneetoch het volgende:
Daar heb je toch vrouwen voor.

Zonder gekheid, er zijn een heleboel mensen die elke dag uit eten gaan.
Bij mij is het noodzakelijk kwaad :D omdat ik op de dag werk en een goed gevulde maag op de dag moet hebben wil ik een beetje functioneren. Een bammetje brood alleen zoals eind jaren 60 en 70 is verleden tijd en naar de Subway gaan en teveel betalen voor mediocre spul wat ik thuis beter maak, houd ik helemaal niet van.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2014 16:57:16 ]
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:08:35 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140283866
Ik heb veel in D gewerkt, daar is het normaal dat een bedrijfskantine 2-3 verschillende warme maaltijden serveren, en dan heb ik het niet over bliksoep of frituurzooi. Maar gewoon goed bereide maaltijden, vlees, vis, vegetarisch.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:16:30 #95
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140284099
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb veel in D gewerkt, daar is het normaal dat een bedrijfskantine 2-3 verschillende warme maaltijden serveren, en dan heb ik het niet over bliksoep of frituurzooi. Maar gewoon goed bereide maaltijden, vlees, vis, vegetarisch.
Dat staat compleet tegenover de ervaringen van de mensen om mij heen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140284367
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb veel in D gewerkt, daar is het normaal dat een bedrijfskantine 2-3 verschillende warme maaltijden serveren, en dan heb ik het niet over bliksoep of frituurzooi. Maar gewoon goed bereide maaltijden, vlees, vis, vegetarisch.
Ja Piet maar je weet net zo als ik dat het eten in Duitsland i.v.g met wat Nederland heeft ( ik heb het dan over standaard Duits vs Nederlands voedsel) heel wat beter is dan wat wij hier hebben. Ik laat dus nu allerlei immigranten invloeden buiten beschouwing.

:9~ :9~ :9~

En...de porties zijn(voor mij!) tenminste normaal = groot! Nee...Duits eten bevalt mij heel wat beter dan de Hollandse stampot die ik zelden tot nooit eet.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2014 17:29:04 ]
pi_140284421
ik experimenteer maar wat (gelukkig kan ik wel koken, heb Grootkeuken gevolgd voor hulpkok maar niet afgemaakt)
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:30:43 #98
221912 minilot
Nancy boy
pi_140284495
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 11:35 schreef Heatseeker het volgende:
Kan mezelf redden maar heb er een hekel aan.
Had ik ook echt, toen ik net op mezelf ging wonen. Ik vond het een tamelijk onaangenaam klusje, elke dag weer.

Ik kreeg er pas lol in toen ik er achter kwam dat extreem lekker eten, van het soort waar je nog lang over napraat en aan terugdenkt, niet voorbehouden is aan professionele koks. Je kunt het ook gewoon in je eigen keuken laten ontstaan!
Gewoon een paar keer per week volstrekt ondersteboven raken van wat voor smaak ik nu weer op mijn bord heb bleek een schitterende hobby te zijn. O+

Scheelt wel dat ik tegenwoordig echt alles lust. Toen ik nog een moeilijke eter was (echt een hele moeilijke) had ik al helemaal de pest aan alles dat met koken te maken had, omdat ik het associeerde met tegen heug en meug in mijn bord leegeten. Ik kan me dat nu echt niet meer voorstellen!
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:34:04 #99
221912 minilot
Nancy boy
pi_140284590
Hoe geobsedeerd ik tegenwoordig trouwens ook ben door koken en bakken, ik onderschrijf niettemin het idee dat er verder niks nobels aan is. Het is niks anders dan een uit de hand gelopen liefhebberij, die van mij heus niets meer maakt dan iemand die gewoon tevreden is met een Knorr Wereldgerecht.
Het hoogdravende belang dat door sommigen wordt gehecht aan 'goed' kunnen koken met 'pure' ingrediënten, daar wordt ik altijd een beetje iebel van. Alsof het hogere wiskunde is, en wie er geen zin in heeft een achterlijke barbaar is.
Niet iedereen vindt eten boeiend, en dat geeft helemaal niks.
Let me see you stripped down to the bone
pi_140284981
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij kunnen heel veel mensen niet koken, maar weten ze dat geeneens, dit zijn de prut met veel groentenpastasaus makers met alles uit een pakje.
Maar goed, het is een definitievraag, wanneer kan je koken.
Imho moet je dan alles zonder pakjes kunnen, kip of rundvlees soep kunnen maken vlees of vis kunnen bereiden met een saus, groentes, desserts etc kunnen maken, uit basisproducten zonder hulp van unilever.
Ik denk dat veel mensen jonger dan een jaar of 40 dat niet meer geleerd heeft.
Ik denk dat wij en vooral mijn vrouw dan bij de uitzonderingen behoort.. 32 en kan koken zoals jij zegt.. hoewel zij niet van desserts houdt en het dus niet vaak maakt..
Toch als wij weinig tijd hebben, mikken we vaak gewoon een pot saus in de pan groente en gehakt er bij lekker.. als ze iets meer tijd heeft maakt ze de saus wat meer af met tomaten blokjes.. Maar wij kunnen allebei een prima tomaten saus maken zonder smaakmakers uit pakjes..

maar je hebt gelijk hoor.. Ik ben wel eens mijn broer in Frankrijk gaan opzoeken die bezig was met een zwikkie krankzinnigen de Alpe D'huez te beklimmen met de step voor een goed doel. Daarna werden we op het eten uitgenodigd.. de mensen die voor het huisje van mijn broer zouden koken waren niet blij, ze hadden precies voor genoeg mensen lasagne gemaakt.. (uit een pakkie, voor mensen die de hele dag gesport hadden) nee die gaan met zijn 4en met een schaal lasagne doen..

Maar goed iemand anders zei geeft niks eet hier anders, koken is mijn hobby dus heb genoeg.. het was gewoon echt smakelijkloze en kleffe pasta.. Zielig als je zo slecht in je hobby bent..

[ Bericht 0% gewijzigd door Nico987 op 23-05-2014 18:01:02 ]
pi_140285178
Ik denk dat kunnen koken ook heel veel te maken heeft met smaken leren waarderen..
Wij hebben een groep vrienden waar we afwisselend bij eten, iedereen is blij als ze bij ons mogen eten.. maar er zijn er bij.. 1 vriendin gooit overal sambal in, en dan zoveel dat je geen idee meer hebt wat je eet.. Als je bek zo verbrand is dat je dat niet meer proeft, waardeer je echt goede smaken volgens mij niet meer.. een andere heeft 2 gerechten, die ze zo goed kan klaar maken (vind ze zelf) waarbij altijd ik of mijn vrouw even gauw als ze niet oplet de zoutpot er in mikken.. dan lijkt het nog ergens op.
pi_140285214
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:44 schreef Nico987 het volgende:
Zielig als je zo slecht in je hobby bent..
Ja, want iedereen die graag voetbalt speelt in het Nederlandse elftal.

Lekker boeiend zeg. :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')