Hoe maak je Duitse bratkartoffeln?quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:13 schreef Selestha het volgende:
Nu chilli dropjes
Vanavond gegrilde halloumi, Duitse bratkartoffeln, en salade
Met gerookt spek, rozemarijn en uien.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:36 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Hoe maak je Duitse bratkartoffeln?
Oh lekker! Zijn de aardappels zacht of met krokant randje net als hier?quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met gerookt spek, rozemarijn en uien.
Krokant aan de buitenkant, zacht van binnenquote:Op vrijdag 4 april 2014 15:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Oh lekker! Zijn de aardappels zacht of met krokant randje net als hier?
Biefstuk is ook goedquote:Op zaterdag 5 april 2014 17:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Straks naar de berenAangezien spareribs het enige daar is wat random goeie reacties krijgt, neem ik dat wel
Mja, ik ben momenteel zwanger dus een medium biefstuk zit er voor mij niet in. En doorbakken vind ik smerigquote:
Hoe zijn ze geworden? Moest aardig wat af zeker?quote:Op zaterdag 5 april 2014 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Asperges, net 3 kilo gehaald voor 10 euro, vanavond en morgen smullen
Klinkt alsof je er beter een tosti mee had kunnen bakken joh! (met veel boter en in een koekenpannetjequote:
Ja maar helaas had ik haast.quote:Op zondag 6 april 2014 09:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Klinkt alsof je er beter een tosti mee had kunnen bakken joh! (met veel boter en in een koekenpannetje)
Heerlijk, hebben nu rolletjes met gekookte ham en vanavond soep.quote:Op zondag 6 april 2014 01:47 schreef Geerd het volgende:
[..]
Hoe zijn ze geworden? Moest aardig wat af zeker?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 6 april 2014 16:43 schreef Bienelientjee het volgende:
Ons blikje maïs, in een blikje maïs!!![]()
![]()
LOL!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
uitkeringstrekker zijnquote:Op maandag 7 april 2014 14:24 schreef Geerd het volgende:
Koffie, melk, druiven, broodjegrilworst, amandelen, en nu pils omdat weekend!!!!
Ja iedereen werkt van maandag tot vrijdag van 9 tot 5?quote:
jij post bijna elke dag dat je aan het eten bent + aan het bier drinken rond 2 uur smiddags?quote:Op maandag 7 april 2014 16:55 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ja iedereen werkt van maandag tot vrijdag van 9 tot 5?Of dacht je dat na 5 uur alles dicht zit??
Ik ben hoofdconducteur bij de Ns, ik werk 3 van de 5 weekenden, gewoon fulltime. veel feestdagen. Werk alleen late diensten na 1600 vaak, goed voor het geld altijd uitslapen en iemand die wel een gezin thuis heeft kan dan de vroege draaien is die met eten thuis,quote:Op maandag 7 april 2014 16:58 schreef dopfles1 het volgende:
[..]
jij post bijna elke dag dat je aan het eten bent + aan het bier drinken rond 2 uur smiddags?
Heb toen ik jong was tijd ploegendiensten gewerkt, na je werk een pilsje op een zonnig terrasje en dan naar bed. Ach ach, wat werd daar over geroddeld.quote:Op maandag 7 april 2014 17:19 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ik ben hoofdconducteur bij de Ns, ik werk 3 van de 5 weekenden, gewoon fulltime. veel feestdagen. Werk alleen late diensten na 1600 vaak, goed voor het geld altijd uitslapen en iemand die wel een gezin thuis heeft kan dan de vroege draaien is die met eten thuis,
Dus ja door de weeks ben ik vaak vrij.
Ben alleen dus als je wakker word rond 12.00, even douchen koffie, broodje, och dan is het 14.00 pilsje??
Wie zou daar over roddelen? Was het zo'n bekrompen omgeving dan?quote:Op maandag 7 april 2014 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb toen ik jong was tijd ploegendiensten gewerkt, na je werk een pilsje op een zonnig terrasje en dan naar bed. Ach ach, wat werd daar over geroddeld.
Naja als je even terug leest dopfles1 maakte mij al uit voor uit trekker,quote:Op maandag 7 april 2014 18:21 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wie zou daar over roddelen? Was het zo'n bekrompen omgeving dan?
Die klinkt voor kant en klaar ook wel echt prima ja!quote:Op maandag 7 april 2014 20:00 schreef Molo het volgende:
[ afbeelding ]
"Moroccan Spiced Butternut Couscous Salad with Roasted Carrot Dip" van de Marks & Spencer. (plaatje van een website geplukt, mijn versie was nog prima houdbaar)
Met daarbij een boterham met avocado.
Ik heb de salade beetje warm gemaakt.
Echt wel een van de lekkerste kant en klaar maaltijden die ik ooit gegeten heb
www.thuisbezorgd.nlquote:Op maandag 7 april 2014 21:07 schreef sirdanilot het volgende:
Ik moet nog gaan koken. Ik wilde naar de supermarkt gaan, maar nu regent het dus dat plan valt een beetje in het water
Bijna niks in huis ook, dus maar even zien wat het wordt...
Daar bestel ik nooit als het regent etc krijg ik al een schuld gevoel.quote:
Tosties??quote:Op maandag 7 april 2014 21:07 schreef sirdanilot het volgende:
Ik moet nog gaan koken. Ik wilde naar de supermarkt gaan, maar nu regent het dus dat plan valt een beetje in het water
Bijna niks in huis ook, dus maar even zien wat het wordt...
Vrouwenquote:Op maandag 7 april 2014 18:21 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wie zou daar over roddelen? Was het zo'n bekrompen omgeving dan?
quote:
Zó weinig had ik gelukkig ook niet in huisquote:
Jij bent wel een fan van Chinees he?quote:Op maandag 7 april 2014 22:11 schreef Geerd het volgende:
[..]
Daar bestel ik nooit als het regent etc krijg ik al een schuld gevoel.
3 drumstiks en zo een aviko zak die gaan er altijd wel in.
Morgen chinees halen denk ik.
Ik heb eten zat op voorraad. Kan bijna alles maken behalve tosti's want t enige dat ik weinig heb is brood.quote:Op maandag 7 april 2014 22:32 schreef sirdanilot het volgende:
Zó weinig had ik gelukkig ook niet in huisAl gaat een tosti er natuurlijk ook altijd in.
Hij zit dicht op maandag, anders had ik vandaag gehaald, en morgen een mixedgrill met rijst en sambal.quote:Op maandag 7 april 2014 22:46 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jij bent wel een fan van Chinees he?![]()
Net had ik nog 2 beschuitjes pure hagel en een beker optimel.
Ik heb juist bijna niks in huis ja juist brood van de bakker in de vriezer, kan wel een bult in huis halen maar krijg ik toch nooit op alleen,quote:Op maandag 7 april 2014 22:49 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik heb eten zat op voorraad. Kan bijna alles maken behalve tosti's want t enige dat ik weinig heb is brood.
Ja, nu wel n paasbrood
quote:Op maandag 7 april 2014 23:01 schreef foodlover het volgende:
Broodjes hamburger, broodjes zelfgebakken met een recept van Levine.
Lekker zijn ze hè? En mooi 😄quote:Op maandag 7 april 2014 23:01 schreef foodlover het volgende:
Broodjes hamburger, broodjes zelfgebakken met een recept van Levine.
Blijf jij je zelf linken, quoten? Heb je aandelen bij die zaken?quote:
Je hóeft niet te klikken hoorquote:Op dinsdag 8 april 2014 15:47 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Blijf jij je zelf linken, quoten? Heb je aandelen bij die zaken?
waarom kies je dan voor oploskoffie?quote:Op dinsdag 8 april 2014 16:27 schreef PluisigNijntje het volgende:
De eerste keer oploskoffie.. Niet echt te zuipen. Maar het zal wel wennen.
Je hoeft het niet te drinken hoor ;-)quote:Op dinsdag 8 april 2014 16:27 schreef PluisigNijntje het volgende:
De eerste keer oploskoffie.. Niet echt te zuipen. Maar het zal wel wennen.
Omdat ik zin had in koffie en ze bij de Jumbo geen koffiezetapparaten verkopen?quote:
Je hebt geen koffie automaat nodig voor koffie heur, gewoon water koken en door dat filter pleuren??quote:Op dinsdag 8 april 2014 17:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Omdat ik zin had in koffie en ze bij de Jumbo geen koffiezetapparaten verkopen?![]()
Het viel toch te proberen, zo kieskeurig ben ik nou ook weer niet.
Een deel van de sparerib, zonder bot erin voor zover ik weetquote:
Ah, duidelijkquote:Op woensdag 9 april 2014 11:50 schreef minilot het volgende:
Vanavond een Grieksachtige salade van jonge spinazie, little gem, rode ui, kalamata-olijven, geroosterde paprika, tomaten *die momenteel zachtjes aan het drogen zijn in mijn oven op lage temperatuur terwijl ik op kantoor zit) feta en een dressing van handenvol groene kruiden, knoflook, olie en dikke yoghurt (gepureerd in de blender). Voor mij wat geroosterde hazelnoten erbij, voor mijn lief een stuk gegrillde kalkoen.
[..]
Een deel van de sparerib, zonder bot erin voor zover ik weet
Wat minilot zei, spareribs zonder bot, maar met kraakbeen. En meer vlees.quote:
Wat is het?quote:Op woensdag 9 april 2014 17:21 schreef Iwanius het volgende:
Vandaag is woensdag en van oudsher 'blauwe' hap dagwat voor mij weer een reden is om Thais te eten.
Uiteraard met heel veul pepers om jezelf nog wat extra te pijnigen.
*Burp*
Klopt.quote:Op woensdag 9 april 2014 17:37 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Volgend mij is een blauwe hap altijd indonesisch.
Geniet er nog maar van nu het nog kan, en vooral: vraag haar om het receptquote:Op woensdag 9 april 2014 16:23 schreef MaLo het volgende:
Oma's Zuurkool
(ja, echt gemaakt door mijn 92 jarige oma, niemand kan dat zo goed als zij)
En hoe noem je dat als je het bestelt?quote:Op woensdag 9 april 2014 17:26 schreef Iwanius het volgende:
In Thailand noemen ze dit geloof het of niet "arme mensen voedsel"![]()
Het is gebakken rijst met rode uien er doorheen en trasie met gekarameliseerde spek,ommelet rol en wat sla,komkomer en slices tomaat voor de frisheid ( en om de pepers wat tegengas te bieden) te samen met een visbouilon om het geheel verder af te blussen.(schaal ernaast) De drank spreekt voor zich.
ik zou dat zo nu en dan prima lusten als lunch hoorquote:Op woensdag 9 april 2014 17:34 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Is dat serieus een lunch?? Wat ga je vanavond met je vriendin nog eten dan? Of sport je er heel erg veel bij?
Huh?quote:Op woensdag 9 april 2014 22:37 schreef FutureFairytale het volgende:
Paaseitjes met praliné en zeezout
Bij de Jamin geschept. Lekker die combinatie van chocola en zoutquote:
Zeezout bij Jamin okquote:Op woensdag 9 april 2014 22:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Bij de Jamin geschept. Lekker die combinatie van chocola en zout
dat zit dus al door de chocolade of praliné heenquote:
Hier ben ik ook nieuwsgierig naquote:Op woensdag 9 april 2014 17:34 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Is dat serieus een lunch?? Wat ga je vanavond met je vriendin nog eten dan? Of sport je er heel erg veel bij?
Kun je nog antwoord geven op mijn vraag over je eten van gisteren..?quote:Op donderdag 10 april 2014 20:05 schreef Iwanius het volgende:
Vandaag ging ik op de Turkse toer. Genoten!
En mijn vraagquote:Op donderdag 10 april 2014 20:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Kun je nog antwoord geven op mijn vraag over je eten van gisteren..?
Ja,sorry niet gezien.quote:Op donderdag 10 april 2014 20:39 schreef Mord_Sith het volgende:
Kun je nog antwoord geven op mijn vraag over je eten van gisteren..?
Sporten wat is dat? of bedoel je die gang van de slaapkamer naar de zitkamer/badkamer en naar de voordeur van mijn huis?quote:Op woensdag 9 april 2014 17:34 schreef Miauw_Zedong het volgende:
.... Of sport je er heel erg veel bij?
Ok, het ziet er namelijk lekker uit. Heeft dat gefrituurde eiding (die rol?) wedl een naam? Ik ben oprecht nieuwsgierig en wil het bestellenquote:Op vrijdag 11 april 2014 19:46 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ja,sorry niet gezien.![]()
Wat ik meestal eet staat niet op de kaart en gaat dus buiten de kaart om gewoon omdat ik wat op de kaart staat nu wel ken. Dus eigenlijk kun je dit gerecht het beste als een veredeld ratjetoe omschrijven.
[..]
Sporten wat is dat? of bedoel je die gang van de slaapkamer naar de zitkamer/badkamer en naar de voordeur van mijn huis?
On topic: Wat en waar heb ik vandaag gegeten?
Wederom Turks.![]()
Ze wil graag weten wat ze moet zeggen als ze dat wil bestellen in een restaurantquote:
quote:
quote:Op vrijdag 11 april 2014 23:34 schreef Molo het volgende:
[..]
Ze wil graag weten wat ze moet zeggen als ze dat wil bestellen in een restaurant
Van wat ik maak mislukt steevast de helft hoor.quote:Op zaterdag 12 april 2014 11:01 schreef Molo het volgende:
Mag ik af en toe bij jou komen eten Minilot?
Nog een keer. Het staat niet op de kaart en kan ook niet bestelt worden als de chefkok er niet is omdat alleen zij het op deze perfecte wijze kan bereiden.Haar assistenten kunnen dit gerecht ook niet zo goed maken zoals zij het maakt. Dat is geen arrogantie of onwil maar dat is dus kennis en praktijkervaring die de andere sous-chefs niet hebben. Wil je het toch weten dan zal ik je voor het gemak de Nederlandse vertaling geven want als ik de Thaise naam geef na spreek je het ongetwijfeld verkeerd uit waardoor de kans dat je een heel ander gerecht krijgt heel erg groot is. Heeft allemaal te maken met de klemtoon en woorden!quote:Op vrijdag 11 april 2014 23:34 schreef Molo het volgende:
Ze wil graag weten wat ze moet zeggen als ze dat wil bestellen in een restaurant
Nou weet ik nog niks, haske bedankt.quote:Op zaterdag 12 april 2014 18:17 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nog een keer. Het staat niet op de kaart en kan ook niet bestelt worden als de chefkok er niet is omdat alleen zij het op deze perfecte wijze kan bereiden.Haar assistenten kunnen dit gerecht ook niet zo goed maken zoals zij het maakt. Dat is geen arrogantie of onwil maar dat is dus kennis en praktijkervaring die de andere sous-chefs niet hebben. Wil je het toch weten dan zal ik je voor het gemak de Nederlandse vertaling geven want als ik de Thaise naam geef na spreek je het ongetwijfeld verkeerd uit waardoor de kans dat je een heel ander gerecht krijgt heel erg groot is. Heeft allemaal te maken met de klemtoon en woorden!
Traditionele (belangrijk omdat te vermelden want je hebt ook niet-traditionele) roerbakrijst met trasie. Die versnipperde eggrol die jij bedoelt zit er dan standaard bij te samen met slices tomaat en blaadjes sla.
On topic: Vandaag wederom voordat ik met mijn vriendin ging shoppen even Turks genoten = Köfte met aardappelschijfjes en een groente/aardappelschoteltje ernaast & brood & gemengde sla.![]()
Mocht je naar SOI3 gaan, kijk of vraag of de chefkok er is (Thaise) en als die er is zeg dat je een special wilt en zeg gewoon: "ik wil graag de traditionele roerbakrijst met trassie en gecalamiseerde spek." Meer niet! want dat ei gebeuren zit er automatisch bij!quote:Op zaterdag 12 april 2014 18:43 schreef Mord_Sith het volgende:.
Ik vraag volgende keer wel naar een ratjetoe inclusief gefrituurde eggroll. Of gewoon de traditionele roerbakrijst met trassie.
Dank je wel voor je uitleg.
stiekem? Hoe oud ben je? 4?quote:Op zaterdag 12 april 2014 19:55 schreef uniekhoorn het volgende:
Stiekem nog een paar dubbel zoute dropjes.
Iets met aubergine?quote:Op maandag 14 april 2014 12:38 schreef minilot het volgende:
Gisterenavond laat had ik een recept van RobinOok: Kip Kung Pao. Heel lekker!![]()
Op kantoor net ontbeten/gelunched met:
- Dadels
- Pistachenootjes
- Hummus van tuinbonen & munt + zelfgemaakte crackers van pitten en zaden
Vanavond weet ik nog niets, ik zoek iets lekkers, iets dat snel klaar is (want moet tot 19:15 uur werken) en iets dat veganistisch is.
Afgelopen weekend iets teveel bitterballen en kip op.
Die is inderdaad lekker ja!quote:
Mijn Aziatische-hoekje is niet zo groot.quote:Op maandag 14 april 2014 12:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Die is inderdaad lekker ja!Sowieso het enige echt goede Jamie-boek was mij betreft
![]()
Maar vooral zin in iets Aziatisch, dus ik zoek nog even door. Komt goed.
Ik heb gedurende heel vorig jaar zo'n beetje driekwart van de tijd Midden-Oosten-achtig gekookt, en ik geloof dat dat nu een beetje is omgeslagen naar Aziatisch. RobinOoks schuld, denk ikquote:Op maandag 14 april 2014 13:01 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Mijn Aziatische-hoekje is niet zo groot.
Ik wil wel meer die kant op koken, hoewel ik nu inderdaad een beetje in het Midden-Oosten hang.quote:Op maandag 14 april 2014 13:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb gedurende heel vorig jaar zo'n beetje driekwart van de tijd Midden-Oosten-achtig gekookt, en ik geloof dat dat nu een beetje is omgeslagen naar Aziatisch. RobinOoks schuld, denk ik
Is ook heel lekker hoor!quote:Op maandag 14 april 2014 13:17 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik wil wel meer die kant op koken, hoewel ik nu inderdaad een beetje in het Midden-Oosten hang.
Die heb ik ook nog in de kast.quote:Op maandag 14 april 2014 13:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Is ook heel lekker hoor!![]()
(..typ ik met een mond vol Medjool-dadels)
zit daar nou smac doorheen? (quote:
neh, daar zit meestal nog wel een gesnipperd preitje doorheenquote:Op maandag 14 april 2014 18:54 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nee ziet eruit als nasi van de afhaalchinees
Ik zie groen ertussen zittenquote:Op maandag 14 april 2014 20:35 schreef Molo het volgende:
[..]
neh, daar zit meestal nog wel een gesnipperd preitje doorheen
Uhm, worchestershiresauce kun je niet vervangen door appelstroopquote:Op dinsdag 15 april 2014 09:41 schreef Party_P het volgende:
Vanavond komen vrienden eten en ik ga American Pioneers Pie maken:
[ afbeelding ]
De barbecuesaus ga ik zelf maken met appelstroop (heb geen worchestershire saus en die ga ik ook niet kopen ook)
Ik weet dat het geen vervanging is, maar ik heb al een ander recept gevonden voor de barbecuesaus, waarvan ik alle ingredienten al in huis heb.quote:Op dinsdag 15 april 2014 09:47 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Uhm, worchestershiresauce kun je niet vervangen door appelstroop
Sowieso is die saus overal lekker bij dus het is een goede investering. Het heeft in ieder geval een hele specifieke smaak die je niet zomaar kunt vervangen door iets anders, als het een hoofdingrediënt van een saus is.
Gefeliciteerdquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:30 schreef Iwanius het volgende:
Voor deze ene keer op m'n oude dag mijn eigen nasi bereidt.
Pfff wanneer kom je hier een keer koken??quote:Op dinsdag 15 april 2014 20:48 schreef Onnozelaar het volgende:
Ik was gisteren te lui om boodschappen te doen en heb de hele dag op mijn werk op sultana's en mandarijntjes moeten leven, dus toen ik klaar was meteen de supermarkt ingedoken en een bord met van alles wat gemaakt.
Zalm uit de oven met dille en citroen, groene asperges, zacht gekookt ei, gepofte krieltjes met rozemarijn, lamsoor, gevulde champignons, gebakken panir, raapsteeltjes. Was lekker.
En ik denk dat ik morgen met de rest van de asperges, zalm en krieltjes een omelet maak met tuinkers. Of een salade.
Oja en ik had nog een restje lievevrouwebedstro panna cotta met frambozen. Gezoet met honing en gebonden met agar-agar.
Uhm gewoon panna cotta, maar dan met lievevrouwebedstro (staat nu in bloei in mijn tuin, wil er ook nog ijs van gaan maken) die je eerst laat trekken in de room (samen met wat vanille). Vervolgens bind je de room met in mijn geval agar-agar en ik heb de honing pas op het laatste moment toegevoegd, toen het mengsel al flink was afgekoeld maar nog wel vloeibaar was, omdat ik het anders zonde vind. Oja en er toen nog wat frambozen door gedaan.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Haha doe jij dan de afwas? (zo'n hekel aan dat ik soms uit pure ellende maar gewoon met een zak chips dineerquote:Op dinsdag 15 april 2014 21:02 schreef Geerd het volgende:
[..]
Pfff wanneer kom je hier een keer koken??)
quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:32 schreef Onnozelaar het volgende:
[..]
Uhm gewoon panna cotta, maar dan met lievevrouwebedstro (staat nu in bloei in mijn tuin, wil er ook nog ijs van gaan maken) die je eerst laat trekken in de room (samen met wat vanille). Vervolgens bind je de room met in mijn geval agar-agar en ik heb de honing pas op het laatste moment toegevoegd, toen het mengsel al flink was afgekoeld maar nog wel vloeibaar was, omdat ik het anders zonde vind. Oja en er toen nog wat frambozen door gedaan.
Ik heb wel een foto, maar ik heb hem niet mooi gestort ofzo, omdat het toch voor mezelf was.Aanbod geaccepteerd!!!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[..]
Haha doe jij dan de afwas? (zo'n hekel aan dat ik soms uit pure ellende maar gewoon met een zak chips dineer)
Ik zwaai naar dieren.
quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:32 schreef Onnozelaar het volgende:
[..]
Uhm gewoon panna cotta, maar dan met lievevrouwebedstro (staat nu in bloei in mijn tuin, wil er ook nog ijs van gaan maken) die je eerst laat trekken in de room (samen met wat vanille). Vervolgens bind je de room met in mijn geval agar-agar en ik heb de honing pas op het laatste moment toegevoegd, toen het mengsel al flink was afgekoeld maar nog wel vloeibaar was, omdat ik het anders zonde vind. Oja en er toen nog wat frambozen door gedaan.
Ik heb wel een foto, maar ik heb hem niet mooi gestort ofzo, omdat het toch voor mezelf was.Mooie foto!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[..]
Haha doe jij dan de afwas? (zo'n hekel aan dat ik soms uit pure ellende maar gewoon met een zak chips dineer)
Ik eet nu toastjes en blokjes kaas.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:32 schreef Onnozelaar het volgende:
[..]
Uhm gewoon panna cotta, maar dan met lievevrouwebedstro (staat nu in bloei in mijn tuin, wil er ook nog ijs van gaan maken) die je eerst laat trekken in de room (samen met wat vanille). Vervolgens bind je de room met in mijn geval agar-agar en ik heb de honing pas op het laatste moment toegevoegd, toen het mengsel al flink was afgekoeld maar nog wel vloeibaar was, omdat ik het anders zonde vind. Oja en er toen nog wat frambozen door gedaan.
Ik heb wel een foto, maar ik heb hem niet mooi gestort ofzo, omdat het toch voor mezelf was.Oh wauw. Dat is tot nu toe mijn favoriete foto op CUL van 2014!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
Hahaha nee joh, serieus? Wat lief! Ik ben aan het ontdekken dat je ontzettend veel bloemen kunt eten, dus ik experimenteer er op los, alleen vergeet ik altijd foto's te maken. Toch maar vaker doen dus.quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Oh wauw. Dat is tot nu toe mijn favoriete foto op CUL van 2014!
Ja, serieus! Ik vind het leuk en lekker, al die bloemetjes! Ik woon sinds niet al te lang eindelijk in een huis met een tuin en bij al het fleurigs dat mijn lief in de tuin aan het stoppen is vraag ik me direct af: kan ik het opeten?quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:42 schreef Onnozelaar het volgende:
[..]
Hahaha nee joh, serieus? Wat lief! Ik ben aan het ontdekken dat je ontzettend veel bloemen kunt eten, dus ik experimenteer er op los, alleen vergeet ik altijd foto's te maken. Toch maar vaker doen dus.
1 Iwanius is ook wel genoeg tochquote:Op dinsdag 15 april 2014 21:52 schreef Geerd het volgende:
Ik dacht dat ze der op geshopt waren, niet dus
Dat. Heel benieuwd. Ik heb ook nog Agar-Agar liggen. 1 keer gebruikt, volgens mij niet helemaal op de juiste manier. Het smaakte iig wat zurig/apart en ik weet niet of dat aan de Agar-agar of de vruchten lagquote:
Haha wat leuk! Ik deel je enthousiasme volledig. Ik liep laatst in het bos en heb echt van alles in mijn mond gestopt.quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, serieus! Ik vind het leuk en lekker, al die bloemetjes! Ik woon sinds niet al te lang eindelijk in een huis met een tuin en bij al het fleurigs dat mijn lief in de tuin aan het stoppen is vraag ik me direct af: kan ik het opeten?
Had afgelopen weekend nog pannekoek met viooltjes!![]()
Ik raak het vast wel weer een keer beu, maar voor nu wil ik graag AL je creaties zien!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En verder, is het nu een beetje laat voor, maar magnoliabloemen zijn ook geweldig. Je kunt ze rauw eten, maar ingemaakt zijn ze heel erg lekker. Het ziet er alleen niet zo mooi uit, maar als je een keer de kans hebt, zeker proberen! Ik heb dit recept gebruikt, maar er zijn er wel meer te vinden.
http://www.eatweeds.co.uk/pickled-magnolia-flowers-recipe
En klaverzuringbloemetjes! Ook heel lekker, mocht je het ergens tegenkomen. En het zevenblad uit mijn tuin gaat ook vaak de pan in.
En ik ga nog kijken of ik dit kan maken: http://alifeunprocessed.b(...)-dandelion-soda.html
Moet ik alleen wel een veld paardenbloemen vinden waar geen honden komen.
En mijn sering staat ook bijna in bloei en ik heb gelezen dat je die bloemen ook kunt eten, ergens een scone recept tegengekomen waar ze doorheen gingen, dus daar moet ik ook eens wat mee proberen.
Haha doen mensen dat echt ja?quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:52 schreef Geerd het volgende:
Ik dacht dat ze der op geshopt waren, niet dus
Je krijgt nog problemen man elke dag maar weer rijst! Gelukkig niet alleen rijst anders zou je al wel scheurbuik hebben.quote:Op woensdag 16 april 2014 17:57 schreef Iwanius het volgende:
Vandaag is het , los van het schitterende zonovergoten weer, woensdag en dus 'blauwe hap' dag en dat vertaalt zich voor mij in weer een dag om Thais te eten.
is dat zo vreselijk slecht dan? Mijn vriend is Indisch en die is opgegroeid met elke dag rijst. Natuurlijk eet je dat met allerlei gerechten erbij. Dat komt toch op hetzelfde neer als dat ik als Friese deerne elke dag aardappelen kreeg?quote:Op woensdag 16 april 2014 18:10 schreef mytec het volgende:
[..]
Je krijgt nog problemen man elke dag maar weer rijst! Gelukkig niet alleen rijst anders zou je al wel scheurbuik hebben.
Ligt eraan hoeveel beweging je hebt, als je fysiek genoeg doet zal het geen probleem zijn. Ik eet bijna dagelijks pasta. Echter wat je er aan groenten en eiwitten/vetten bij eet is wel belangrijk, een beetje afwisseling daarin kan geen kwaad.quote:Op woensdag 16 april 2014 18:15 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
is dat zo vreselijk slecht dan? Mijn vriend is Indisch en die is opgegroeid met elke dag rijst. Natuurlijk eet je dat met allerlei gerechten erbij. Dat komt toch op hetzelfde neer als dat ik als Friese deerne elke dag aardappelen kreeg?
Ach so!quote:Op woensdag 16 april 2014 18:18 schreef mytec het volgende:
[..]
Ligt eraan hoeveel beweging je hebt, als je fysiek genoeg doet zal het geen probleem zijn. Ik eet bijna dagelijks pasta. Echter wat je er aan groenten en eiwitten/vetten bij eet is wel belangrijk, een beetje afwisseling daarin kan geen kwaad.
Mijn reactie richting Iwanius is meer dat elke foto/recept/restaurant die hij post altijd met rijst te maken heeft ;-)
Eerder Beriberiquote:Op woensdag 16 april 2014 18:10 schreef mytec het volgende:
[..]
Je krijgt nog problemen man elke dag maar weer rijst! Gelukkig niet alleen rijst anders zou je al wel scheurbuik hebben.
In mijn stamkroeg liep een tijdje een huppelkutje rond, een kipje dat we Chicken Matras noemdequote:Op woensdag 16 april 2014 17:39 schreef Karzai het volgende:
ik doe eens gek vandaag, ik ga een chicken madras halen bij de Indier
Ok, die was best grappigquote:Op woensdag 16 april 2014 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In mijn stamkroeg liep een tijdje een huppelkutje rond, een kipje dat we Chicken Matras noemde
Genoeg Babi Pangang ( varken) er bij eten dus dat houdt het thiamine level wel op pijl!quote:Op woensdag 16 april 2014 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eerder Beriberi
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beriberi
We waren er goed in bijnamen, een vette hufter die altijd aan de bar zat noemde we de zitzak, een dame die eeuwig op dieet was Kalorien.quote:
quote:Op woensdag 16 april 2014 23:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Heel laat (22.15u) gegeten dus werd een Grand Big Mac
Vergeet de even kansloze vliegen niet.quote:Op donderdag 17 april 2014 16:47 schreef motorbloempje het volgende:
Die kansloze konijntjesMijn god
![]()
Je verwacht het niet he bij de grand big mac.quote:Op donderdag 17 april 2014 16:46 schreef Iwanius het volgende:
Smaakte en leek op een gewone Big Mac.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |