Iets met aubergine?quote:Op maandag 14 april 2014 12:38 schreef minilot het volgende:
Gisterenavond laat had ik een recept van RobinOok: Kip Kung Pao. Heel lekker!![]()
Op kantoor net ontbeten/gelunched met:
- Dadels
- Pistachenootjes
- Hummus van tuinbonen & munt + zelfgemaakte crackers van pitten en zaden
Vanavond weet ik nog niets, ik zoek iets lekkers, iets dat snel klaar is (want moet tot 19:15 uur werken) en iets dat veganistisch is.
Afgelopen weekend iets teveel bitterballen en kip op.
Die is inderdaad lekker ja!quote:
Mijn Aziatische-hoekje is niet zo groot.quote:Op maandag 14 april 2014 12:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Die is inderdaad lekker ja!Sowieso het enige echt goede Jamie-boek was mij betreft
![]()
Maar vooral zin in iets Aziatisch, dus ik zoek nog even door. Komt goed.
Ik heb gedurende heel vorig jaar zo'n beetje driekwart van de tijd Midden-Oosten-achtig gekookt, en ik geloof dat dat nu een beetje is omgeslagen naar Aziatisch. RobinOoks schuld, denk ikquote:Op maandag 14 april 2014 13:01 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Mijn Aziatische-hoekje is niet zo groot.
Ik wil wel meer die kant op koken, hoewel ik nu inderdaad een beetje in het Midden-Oosten hang.quote:Op maandag 14 april 2014 13:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb gedurende heel vorig jaar zo'n beetje driekwart van de tijd Midden-Oosten-achtig gekookt, en ik geloof dat dat nu een beetje is omgeslagen naar Aziatisch. RobinOoks schuld, denk ik
Is ook heel lekker hoor!quote:Op maandag 14 april 2014 13:17 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik wil wel meer die kant op koken, hoewel ik nu inderdaad een beetje in het Midden-Oosten hang.
Die heb ik ook nog in de kast.quote:Op maandag 14 april 2014 13:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Is ook heel lekker hoor!![]()
(..typ ik met een mond vol Medjool-dadels)
zit daar nou smac doorheen? (quote:
neh, daar zit meestal nog wel een gesnipperd preitje doorheenquote:Op maandag 14 april 2014 18:54 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nee ziet eruit als nasi van de afhaalchinees
Ik zie groen ertussen zittenquote:Op maandag 14 april 2014 20:35 schreef Molo het volgende:
[..]
neh, daar zit meestal nog wel een gesnipperd preitje doorheen
Uhm, worchestershiresauce kun je niet vervangen door appelstroopquote:Op dinsdag 15 april 2014 09:41 schreef Party_P het volgende:
Vanavond komen vrienden eten en ik ga American Pioneers Pie maken:
[ afbeelding ]
De barbecuesaus ga ik zelf maken met appelstroop (heb geen worchestershire saus en die ga ik ook niet kopen ook)
Ik weet dat het geen vervanging is, maar ik heb al een ander recept gevonden voor de barbecuesaus, waarvan ik alle ingredienten al in huis heb.quote:Op dinsdag 15 april 2014 09:47 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Uhm, worchestershiresauce kun je niet vervangen door appelstroop
Sowieso is die saus overal lekker bij dus het is een goede investering. Het heeft in ieder geval een hele specifieke smaak die je niet zomaar kunt vervangen door iets anders, als het een hoofdingrediënt van een saus is.
Gefeliciteerdquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:30 schreef Iwanius het volgende:
Voor deze ene keer op m'n oude dag mijn eigen nasi bereidt.
Pfff wanneer kom je hier een keer koken??quote:Op dinsdag 15 april 2014 20:48 schreef Onnozelaar het volgende:
Ik was gisteren te lui om boodschappen te doen en heb de hele dag op mijn werk op sultana's en mandarijntjes moeten leven, dus toen ik klaar was meteen de supermarkt ingedoken en een bord met van alles wat gemaakt.
Zalm uit de oven met dille en citroen, groene asperges, zacht gekookt ei, gepofte krieltjes met rozemarijn, lamsoor, gevulde champignons, gebakken panir, raapsteeltjes. Was lekker.
En ik denk dat ik morgen met de rest van de asperges, zalm en krieltjes een omelet maak met tuinkers. Of een salade.
Oja en ik had nog een restje lievevrouwebedstro panna cotta met frambozen. Gezoet met honing en gebonden met agar-agar.
Uhm gewoon panna cotta, maar dan met lievevrouwebedstro (staat nu in bloei in mijn tuin, wil er ook nog ijs van gaan maken) die je eerst laat trekken in de room (samen met wat vanille). Vervolgens bind je de room met in mijn geval agar-agar en ik heb de honing pas op het laatste moment toegevoegd, toen het mengsel al flink was afgekoeld maar nog wel vloeibaar was, omdat ik het anders zonde vind. Oja en er toen nog wat frambozen door gedaan.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Haha doe jij dan de afwas? (zo'n hekel aan dat ik soms uit pure ellende maar gewoon met een zak chips dineerquote:Op dinsdag 15 april 2014 21:02 schreef Geerd het volgende:
[..]
Pfff wanneer kom je hier een keer koken??)
quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:32 schreef Onnozelaar het volgende:
[..]
Uhm gewoon panna cotta, maar dan met lievevrouwebedstro (staat nu in bloei in mijn tuin, wil er ook nog ijs van gaan maken) die je eerst laat trekken in de room (samen met wat vanille). Vervolgens bind je de room met in mijn geval agar-agar en ik heb de honing pas op het laatste moment toegevoegd, toen het mengsel al flink was afgekoeld maar nog wel vloeibaar was, omdat ik het anders zonde vind. Oja en er toen nog wat frambozen door gedaan.
Ik heb wel een foto, maar ik heb hem niet mooi gestort ofzo, omdat het toch voor mezelf was.Aanbod geaccepteerd!!!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[..]
Haha doe jij dan de afwas? (zo'n hekel aan dat ik soms uit pure ellende maar gewoon met een zak chips dineer)
Ik zwaai naar dieren.
quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:32 schreef Onnozelaar het volgende:
[..]
Uhm gewoon panna cotta, maar dan met lievevrouwebedstro (staat nu in bloei in mijn tuin, wil er ook nog ijs van gaan maken) die je eerst laat trekken in de room (samen met wat vanille). Vervolgens bind je de room met in mijn geval agar-agar en ik heb de honing pas op het laatste moment toegevoegd, toen het mengsel al flink was afgekoeld maar nog wel vloeibaar was, omdat ik het anders zonde vind. Oja en er toen nog wat frambozen door gedaan.
Ik heb wel een foto, maar ik heb hem niet mooi gestort ofzo, omdat het toch voor mezelf was.Mooie foto!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[..]
Haha doe jij dan de afwas? (zo'n hekel aan dat ik soms uit pure ellende maar gewoon met een zak chips dineer)
Ik eet nu toastjes en blokjes kaas.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:32 schreef Onnozelaar het volgende:
[..]
Uhm gewoon panna cotta, maar dan met lievevrouwebedstro (staat nu in bloei in mijn tuin, wil er ook nog ijs van gaan maken) die je eerst laat trekken in de room (samen met wat vanille). Vervolgens bind je de room met in mijn geval agar-agar en ik heb de honing pas op het laatste moment toegevoegd, toen het mengsel al flink was afgekoeld maar nog wel vloeibaar was, omdat ik het anders zonde vind. Oja en er toen nog wat frambozen door gedaan.
Ik heb wel een foto, maar ik heb hem niet mooi gestort ofzo, omdat het toch voor mezelf was.Oh wauw. Dat is tot nu toe mijn favoriete foto op CUL van 2014!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
Hahaha nee joh, serieus? Wat lief! Ik ben aan het ontdekken dat je ontzettend veel bloemen kunt eten, dus ik experimenteer er op los, alleen vergeet ik altijd foto's te maken. Toch maar vaker doen dus.quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Oh wauw. Dat is tot nu toe mijn favoriete foto op CUL van 2014!
Ja, serieus! Ik vind het leuk en lekker, al die bloemetjes! Ik woon sinds niet al te lang eindelijk in een huis met een tuin en bij al het fleurigs dat mijn lief in de tuin aan het stoppen is vraag ik me direct af: kan ik het opeten?quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:42 schreef Onnozelaar het volgende:
[..]
Hahaha nee joh, serieus? Wat lief! Ik ben aan het ontdekken dat je ontzettend veel bloemen kunt eten, dus ik experimenteer er op los, alleen vergeet ik altijd foto's te maken. Toch maar vaker doen dus.
1 Iwanius is ook wel genoeg tochquote:Op dinsdag 15 april 2014 21:52 schreef Geerd het volgende:
Ik dacht dat ze der op geshopt waren, niet dus
Dat. Heel benieuwd. Ik heb ook nog Agar-Agar liggen. 1 keer gebruikt, volgens mij niet helemaal op de juiste manier. Het smaakte iig wat zurig/apart en ik weet niet of dat aan de Agar-agar of de vruchten lagquote:
Haha wat leuk! Ik deel je enthousiasme volledig. Ik liep laatst in het bos en heb echt van alles in mijn mond gestopt.quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, serieus! Ik vind het leuk en lekker, al die bloemetjes! Ik woon sinds niet al te lang eindelijk in een huis met een tuin en bij al het fleurigs dat mijn lief in de tuin aan het stoppen is vraag ik me direct af: kan ik het opeten?
Had afgelopen weekend nog pannekoek met viooltjes!![]()
Ik raak het vast wel weer een keer beu, maar voor nu wil ik graag AL je creaties zien!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En verder, is het nu een beetje laat voor, maar magnoliabloemen zijn ook geweldig. Je kunt ze rauw eten, maar ingemaakt zijn ze heel erg lekker. Het ziet er alleen niet zo mooi uit, maar als je een keer de kans hebt, zeker proberen! Ik heb dit recept gebruikt, maar er zijn er wel meer te vinden.
http://www.eatweeds.co.uk/pickled-magnolia-flowers-recipe
En klaverzuringbloemetjes! Ook heel lekker, mocht je het ergens tegenkomen. En het zevenblad uit mijn tuin gaat ook vaak de pan in.
En ik ga nog kijken of ik dit kan maken: http://alifeunprocessed.b(...)-dandelion-soda.html
Moet ik alleen wel een veld paardenbloemen vinden waar geen honden komen.
En mijn sering staat ook bijna in bloei en ik heb gelezen dat je die bloemen ook kunt eten, ergens een scone recept tegengekomen waar ze doorheen gingen, dus daar moet ik ook eens wat mee proberen.
Haha doen mensen dat echt ja?quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:52 schreef Geerd het volgende:
Ik dacht dat ze der op geshopt waren, niet dus
Je krijgt nog problemen man elke dag maar weer rijst! Gelukkig niet alleen rijst anders zou je al wel scheurbuik hebben.quote:Op woensdag 16 april 2014 17:57 schreef Iwanius het volgende:
Vandaag is het , los van het schitterende zonovergoten weer, woensdag en dus 'blauwe hap' dag en dat vertaalt zich voor mij in weer een dag om Thais te eten.
is dat zo vreselijk slecht dan? Mijn vriend is Indisch en die is opgegroeid met elke dag rijst. Natuurlijk eet je dat met allerlei gerechten erbij. Dat komt toch op hetzelfde neer als dat ik als Friese deerne elke dag aardappelen kreeg?quote:Op woensdag 16 april 2014 18:10 schreef mytec het volgende:
[..]
Je krijgt nog problemen man elke dag maar weer rijst! Gelukkig niet alleen rijst anders zou je al wel scheurbuik hebben.
Ligt eraan hoeveel beweging je hebt, als je fysiek genoeg doet zal het geen probleem zijn. Ik eet bijna dagelijks pasta. Echter wat je er aan groenten en eiwitten/vetten bij eet is wel belangrijk, een beetje afwisseling daarin kan geen kwaad.quote:Op woensdag 16 april 2014 18:15 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
is dat zo vreselijk slecht dan? Mijn vriend is Indisch en die is opgegroeid met elke dag rijst. Natuurlijk eet je dat met allerlei gerechten erbij. Dat komt toch op hetzelfde neer als dat ik als Friese deerne elke dag aardappelen kreeg?
Ach so!quote:Op woensdag 16 april 2014 18:18 schreef mytec het volgende:
[..]
Ligt eraan hoeveel beweging je hebt, als je fysiek genoeg doet zal het geen probleem zijn. Ik eet bijna dagelijks pasta. Echter wat je er aan groenten en eiwitten/vetten bij eet is wel belangrijk, een beetje afwisseling daarin kan geen kwaad.
Mijn reactie richting Iwanius is meer dat elke foto/recept/restaurant die hij post altijd met rijst te maken heeft ;-)
Eerder Beriberiquote:Op woensdag 16 april 2014 18:10 schreef mytec het volgende:
[..]
Je krijgt nog problemen man elke dag maar weer rijst! Gelukkig niet alleen rijst anders zou je al wel scheurbuik hebben.
In mijn stamkroeg liep een tijdje een huppelkutje rond, een kipje dat we Chicken Matras noemdequote:Op woensdag 16 april 2014 17:39 schreef Karzai het volgende:
ik doe eens gek vandaag, ik ga een chicken madras halen bij de Indier
Ok, die was best grappigquote:Op woensdag 16 april 2014 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In mijn stamkroeg liep een tijdje een huppelkutje rond, een kipje dat we Chicken Matras noemde
Genoeg Babi Pangang ( varken) er bij eten dus dat houdt het thiamine level wel op pijl!quote:Op woensdag 16 april 2014 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eerder Beriberi
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beriberi
We waren er goed in bijnamen, een vette hufter die altijd aan de bar zat noemde we de zitzak, een dame die eeuwig op dieet was Kalorien.quote:
quote:Op woensdag 16 april 2014 23:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Heel laat (22.15u) gegeten dus werd een Grand Big Mac
Vergeet de even kansloze vliegen niet.quote:Op donderdag 17 april 2014 16:47 schreef motorbloempje het volgende:
Die kansloze konijntjesMijn god
![]()
Je verwacht het niet he bij de grand big mac.quote:Op donderdag 17 april 2014 16:46 schreef Iwanius het volgende:
Smaakte en leek op een gewone Big Mac.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |