djkoelkast | woensdag 8 januari 2014 @ 19:11 |
Het grote baktopic voor al je baksels, bakavonturen, bakvragen, bakpronkstukken en bakmisluksels. Maar natuurlijk ook voor alle baktips, bakrecepten en hier en daar een bakfiets. We hebben het natuurlijk wel over taarten, cakes, koekjes en ander gebak. Een aantal voorbeelden uit het vorige topic: ![]() ![]() ![]() ![]() Aangevuld met wat van TS: ![]() ![]() Game on! [ Bericht 3% gewijzigd door djkoelkast op 08-01-2014 19:16:45 ] | |
Woelwater | woensdag 8 januari 2014 @ 19:17 |
Sjongejonge, bakken is toch bakken ![]() | |
djkoelkast | woensdag 8 januari 2014 @ 19:19 |
Uit het vorige topic:Ik werk het liefste met oude kookboeken, daar zijn de recepten nog puur. Als je de techniek onder de knie hebt kun je gaan experimenteren. Tip: ga naar een kringloop en haal een kook/bakboek uit de jaren '80 of '90, veel meer dan 2 euro zal het niet kosten en je hebt veel betere basisrecepten dan je online kunt vinden. | |
Myraela | woensdag 8 januari 2014 @ 19:41 |
Ik ga voor dit weekend een appeltaart maken. Ik denk met amaretto erdoor. ![]() | |
djkoelkast | woensdag 8 januari 2014 @ 20:06 |
Zolang het niet van die hele goedkope is met heel veel 'aroma' kan het heel lekker zijn, zelfs in het deeg (of wat amandelpoeder meekneden in het kruimeldeeg). Ik heb laatst appelflappen gemaakt met marsepein er in ![]() | |
minilot | woensdag 8 januari 2014 @ 21:36 |
Ik verveelde me een beetje net, dus ik bakte donkere chocoladekoekjes met zeezout. Naar recept van Dorie Greenspan, en ze heten 'world peace cookies' ![]() Ik gebruikte dit recept als basis, maar dan met palmsuiker in plaats van lichtbruike basterdsuiker, en ik stopte er twee keer zoveel (grof) zeezout in: http://smittenkitchen.com/blog/2007/01/in-which-world-peace-eludes-me/ O, en in plaats van drie uur in de koelkast stopte ik het deeg een half uur in de vriezer, want ik had geen geduld. ![]() Telefoonfoto van een kwartier geleden: ![]() En ja, de mijne zijn echt zo donker. Da's omdat ik een tijdje geleden zelf Oreo-koekjes wilde bakken en daarvoor had ik speciaal extrasuperdonker cacaopoeder besteld. Ik had nog over. ![]() | |
Myraela | woensdag 8 januari 2014 @ 21:41 |
Goedkope? Goedkope amaretto? Ik heb gewoon een fles Disaronno amaretto. Ik dacht dat het misschien wel lekker was om de rozijnen daarin een dagje te weken. Ik ben bang dat de vulling te nat word als ik er echt amaretto doorheen giet. | |
Xaryna | woensdag 8 januari 2014 @ 21:41 |
Ik ga deze maand veel bakken omdat er allerlei gelegenheden zijn om dit te doen ![]() Voor mijn verjaardag wil ik twee taarten maken, maar één van mijn gasten kan niet goed tegen tarwe en melkproducten. Ik weet niet zeker of dit komt door gluten en lactose, ze heeft het altijd alleen over tarwe en melk. Ze kan wel 'een beetje' hebben en wil best mee-eten, maar ik wil graag iets maken wat ze rustig kan hebben. Heeft iemand hier ideeën voor? Ik heb een keer een chocoladetaart met amandelmeel gemaakt, maar die was toch erg droog, en er zat flink wat boter in. [ Bericht 2% gewijzigd door Xaryna op 08-01-2014 22:38:41 ] | |
djkoelkast | woensdag 8 januari 2014 @ 22:20 |
Ja, er is ook van die nep-amaretto. Dat is zeg maar amandellimonade met alcohol, daar wordt je taart niet lekker van. Rozijnen er in weken werkt wel ![]() | |
Uiltje90 | woensdag 8 januari 2014 @ 23:44 |
dat is een hele goede tip! thnx ![]() ![]() | |
Tinuviel | donderdag 9 januari 2014 @ 06:40 |
Als je googelt kun je bijvoorbeeld lactosevrije cupcakes vinden. Deze zijn echter wel met gewoon meel gemaakt, dus als het ook glutenvrij moet zijn, heb ik denk ik geen tips. | |
minilot | donderdag 9 januari 2014 @ 07:10 |
Ik bak en kook heel vaak veganistisch en/of glutenvrij, gewoon voor de variatie. Ik heb er dus wel wat ervaring mee. ![]() | |
Xaryna | donderdag 9 januari 2014 @ 09:33 |
Ik maak zelf graag iets met fruit. Dan is het ook minder snel droog. Voor de 'gewone' taart, ga ik denk ik met chocolade in de weer en dan past een vruchtentaart daar ook goed bij. Ik moet helaas wel een beetje op het budget letten, dus dure vruchten als aardbeien in de winter gaat 'm niet worden. ![]() | |
djkoelkast | donderdag 9 januari 2014 @ 10:09 |
Boter kun je vervangen voor kokosolie, daar zit alleen helemaal geen smaak aan, dus je moet wel iets extra's met de rest van je recept doen. Als het een tarwe-allergie is kun je spelt gebruiken (1 op 1 vervangen, dus 500g bloem = 500g speltbloem). Is het een glutenintolerantie dan moet je naar de alternatieve melen als rijstmeel, maismeel, tapiocameel. | |
MaximusTG | donderdag 9 januari 2014 @ 10:51 |
Daar zou ik toch mee oppassen, omdat de benaming speltmeel/bloem niet beschermd is, en tot wel 50% uit tarwebloem kan bestaan. | |
djkoelkast | donderdag 9 januari 2014 @ 11:05 |
Je moet natuurlijk wel 100% spelt nemen dan. Ik importeer het meestal uit Engeland, maar in reformwinkels kun je ook spelt vinden die 100% spelt is. | |
Mry | donderdag 9 januari 2014 @ 12:13 |
Ik zou in plaats van boter plantaardige margarine gebruiken. Wel even goed de ingrediëntenlijst lezen in de winkel, want veel soorten plantaardige margarine zijn niet helemaal melkvrij. | |
djkoelkast | donderdag 9 januari 2014 @ 12:18 |
Margarine bestaat voor een groot deel uit water, dus beter van niet. Ook zit er vaak gehard vet in en andere onzintoevoegingen. | |
Xaryna | donderdag 9 januari 2014 @ 12:23 |
Dat speltmeel, heeft dat nog eigenschappen waar ik op zou moeten letten? Smaak of heel vullend oid? | |
djkoelkast | donderdag 9 januari 2014 @ 12:34 |
Als je speltbloem gebruikt (dus niet volkoren) dan kun je het precies gebruiken als tarwebloem, er zit ook geen heel andere smaak aan en het gedraagt zich ook hetzelfde als tarwebloem. Alleen bij brood moet je opletten dat het minder in de hoogte rijst. ![]() Dit is dus 'licht volkoren' ofwel gebuild, dat maakt het wat zwaarder. Je zou het ook kunnen zeven om zo zo veel mogelijk de zemelen er uit te halen. ![]() Deze is echt zo wit als witte bloem. Deze heb ik zelf in de kast staan naast de volkorenvariant. Maar wees er zeker van dat het een tarwe-allergie is en geen glutenintolerantie, want ook in spelt zitten gluten. Zelfs meer dan in tarwe, alleen zijn ze anders opgebouwd en daarom hebben mensen met een tarwe-allergie meestal geen last van spelt, mits 100% spelt. | |
Mry | donderdag 9 januari 2014 @ 13:08 |
Echt? Ik heb nog nooit problemen gehad met cake of zoet brood bakken met margarine. Maar als ik nog eens mensen die melkvrij eten op bezoek krijg zal ik de kokosolie eens proberen. | |
djkoelkast | donderdag 9 januari 2014 @ 13:23 |
Margarine is sowieso gewoon bende, kijk maar eens wat er in zit, het slaat helemaal nergens op. | |
Xaryna | donderdag 9 januari 2014 @ 15:52 |
Nou ja, het is niet alsof ze er ontzettend last van heeft (ze wil ook niet dat ik er rekening mee houdt en gaat gewoon mee-eten en dan een dagje last van de buik hebben, zegt ze) maar ik vind het zelf leuk om te proberen. Ik weet dat ze wel speltbrood eet, en het kan merken als een speltbrood niet 100% spelt is. Dus vandaar de speltbloem ![]() Dank je wel! | |
djkoelkast | donderdag 9 januari 2014 @ 15:58 |
Ik bak alles met spelt. Speltappeltaart, speltamandelstaaf (het bladerdeeg maak ik dan van spelt), speltpannenkoeken, speltcakes, speltoliebollen, alles wat ik heb geprobeerd is buitengewoon goed gelukt. Ik gebruik meestal 90% witte speltbloem en 10% volkoren speltmeel. | |
Sandous | zaterdag 11 januari 2014 @ 12:38 |
Heeft iemand voor mij een goed/lekker recept voor luchtige cake (ik wil er citroenrasp doorheen gooien voor een frisse smaak). het liefst voor zo een langwerpige bakblik. We gaan vanavond naar vrienden.. en die lusten meestal simpele cakes zonder al teveel poespas eromheen.. | |
Dragonberry | zaterdag 11 januari 2014 @ 12:58 |
Het makkelijkste: 250 gram boter/suiker/bloem 5 eieren 5 gram bakpoeder Zorg dat de boter zacht is, klop het samen met de suiker (en citroen rasp in dit geval) luchtig in ongeveer 5 minuten. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Klop hier rustig in 3 delen de bloem met bakpoeder doorheen. Bak een uurtje op 180 graden. Klaar ![]() | |
Sandous | zaterdag 11 januari 2014 @ 13:18 |
thnx!! Dragonberry kan ik de suiker wat minderen tot 200? Moet ik dan iets anders toevoegen.. houden niet van al te zoete cakes ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 11 januari 2014 @ 14:41 |
Dat wordt alleen totaal geen luchtige cake en nee je kunt er niet minder suiker in doen. Dit recept is voor een poundcake en die zijn niet luchtig/licht maar juist heel zwaar. Wèl heel lekker, maar voor een luchtige cake moet je een ander recept gebruiken. | |
Dragonberry | zaterdag 11 januari 2014 @ 14:47 |
als je de boter goed luchtig klopt vind ik het totaal niet zwaar. Het is maar net wat je luchtig genoeg vind denk ik.. Je kan het al wel luchtiger maken door de eiwitten apart op te kloppen en door de rest heen te spatelen op het einde. | |
djkoelkast | zaterdag 11 januari 2014 @ 15:00 |
Een poundcake staat niet bekend als 'luchtige' cake, ook niet als je de eiwitten apart klopt. Je kunt beter een sponge-beslag maken als je een luchtige cake wil hebben. | |
Lusa | zaterdag 11 januari 2014 @ 17:36 |
Je kunt ook het makkelijke citroen cake recept nemen. Ik maak deze regelmatig en valt hier goed in de smaak. Zoals djkoelkast al opperde wil je echt luchtige cake dan is het al gauw een ander beslag. Voor mij is dit recept al luchtig en smaakvol genoeg. Recept: http://www.24kitchen.nl/s(...)kkelijke-citroencake | |
remcoP | zaterdag 11 januari 2014 @ 17:39 |
Deze is heel luchtig: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/angel_food_cake_with_04002 | |
Lusa | zaterdag 11 januari 2014 @ 19:12 |
Die lijkt me erg lekker remcoP. ![]() Heb je deze zelf ook gemaakt? Binnenkort wil ik toch eens iets gaan maken met lemon curd. Ik ben eigenlijk nog lemon curd maagd. ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 11 januari 2014 @ 19:33 |
Cake zonder boter is altijd veel luchtiger, daar maak ik bijvoorbeeld moccataart mee. Die gaat dan in 2 en er tussen doe ik een eigen recept moccabotercreme, de variant waar je hete suiker bij je eigeel doet en dat weer bij je boter. Dat is echt superlekker. | |
Reese | dinsdag 14 januari 2014 @ 19:08 |
Chocola, koekjes én dubbel zout, dat moest ik proberen. Dank voor de tip, minilot, mede namens mijn heupen ![]() | |
Xaryna | vrijdag 17 januari 2014 @ 09:24 |
![]() Zandkoekjes met chocolade-swirl ![]() Had wat moeite met het deeg (veel te droog) maar uiteindelijk best gelukt. | |
sieske | zondag 19 januari 2014 @ 14:52 |
heb net een blueberry buckle cake in de oven staan. Bosbessencake is hetzelfde neem ik aan. Kannel-suikermengsel erover en dat is een beetje aangebrand, dus nu aluminiumfolie erover gedaan. Doen we gewoon wat poedersuiker erover.Ik hoop wel dat het lekker is straks. Waarom heet zo'n ding eigenlijk buckle? | |
kvd | zondag 19 januari 2014 @ 14:59 |
Ofwel, het ziet eruit alsof het is ingezakt (een van de vertalingen van buckle) | |
djkoelkast | zondag 19 januari 2014 @ 16:02 |
Ik heb laatst volkorenspeltmuffins gemaakt. Vet lekker en lijken niet op die gedrochten die je vindt als je online op volkorenmuffins zoekt, want die zien er niet uit ![]() | |
Purdey | zondag 19 januari 2014 @ 16:50 |
Cookie dough brownies gemaakt. Brownies met eetbaar koekdeeg, oftewel zonder rauw ei in het deeg. Enorm machtig, maar zó lekker.![]() Recept voor de liefhebber: http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/cookiedough-brownies | |
Joosie200 | zondag 19 januari 2014 @ 17:09 |
Franse perentaart met een korstdeeg, amandelbotercremevulling en peren als topping.![]() Recept | |
djkoelkast | zondag 19 januari 2014 @ 21:48 |
Ik heb net Spelt Einkorn spritsen gebakken, lèkker! Niet normaal ![]() | |
Myraela | zondag 19 januari 2014 @ 21:54 |
Tof! Die ga ik ook eens proberen. | |
sieske | maandag 20 januari 2014 @ 09:12 |
heb je een receptje hiervan? Klinkt lekker maar ik kan het niet vinden op internet. | |
Xaryna | maandag 20 januari 2014 @ 10:24 |
Ik wil ook wel een recept! Ik heb nog steeds niet besloten wat ik met dat speltmeel ga maken ![]() | |
djkoelkast | maandag 20 januari 2014 @ 10:32 |
Klopt, ik bedenk de meeste van mijn recepten zelf met als leidraad zo oud mogelijke kookboeken (om de basisverhoudingen goed te krijgen). Dus hier het recept: 160g roomboter 125g suiker (100g ongeraffineerde rietsuiker en 25g palmsuiker is helemaal lekker!) 1 eiwit halve theelepel zout 200g meel (ik heb 125g witte spelt + 75g volkoren einkorn gebruikt) >> Als je nou alleen volkoren spelt hebt zou ik 125g bloem + 75g volkoren spelt gebruiken Bakpoeder voor 200g meel >> (ik gebruik wijnsteenzuur bakpoeder, dan heb je 8g nodig op 200g meel, maar dat Backin van Dr Oetker is volgens mij een gram of 9 op 500g? Dan moet je dus 9 delen door 500 (0,018) en dat x200 doen (3,6g)) Beetje citroenrasp en/of vanillestokje Eerst zet je alles klaar, de melen kun je vast mengen met het bakpoeder. Oven voorverwarmen op +/- 160 graden, niet warmer dan 170 want ze moeten niet bruin worden! Dit gaat het beste met de mixer: Boter eerst wat zachter roeren (is het te hard? Even 15-20 sec in de magnetron, het moet zacht zijn, niet vloeibaar) Dan samen met de suiker, citroenrasp/vanille en zout tot een romige massa roeren (duurt wel een paar minuten) Eiwit er door roeren Mixer uitzetten en al het meel er in 1x overheen zeven Dit nog even doormixen, niet te lang Dit deeg gaat in een spuitzak (het moet dus niet te dik zijn) en daar spuit je spritsen van. 15-20 minuten op +/- 160 graden De randjes mogen iets gekleurd zijn, maar de spritsen moeten bovenop niet bruin worden. Af laten koelen op een rekje, als ze zijn afgekoeld zijn ze echt superbros ![]() Eet smakelijk! | |
Xaryna | maandag 20 januari 2014 @ 10:55 |
Thanks, maar ik denk dat dat mijn bijzonder matige bakkunsten iets te boven gaat. ![]() | |
djkoelkast | maandag 20 januari 2014 @ 10:59 |
Dit is zo gepiept hoor, alleen goed wegen is belangrijk. Deeg is te slap om te scheppen, dus een spuitzak is wel nodig. Mooi hoeft het niet te worden, want dat wordt het bij mij ook nooit, daarom geen foto's ![]() | |
Xaryna | maandag 20 januari 2014 @ 11:01 |
Ik heb nog nooit een spuitzak gebruikt, geen idee hoe dat zou moeten, en nog nooit zelf bakpoeder bepaald. Ik volg gewoon een recept tot op de letter. Ik begin nu net een beetje in te kunnen schatten of ik teveel of te weinig van iets gebruikt hebt aan de hand van het eindresultaat. | |
djkoelkast | maandag 20 januari 2014 @ 11:06 |
Bakpoeder in een zakje is altijd berekend op 500g meel, als je dus het hele zakje er in giet dan krijg je een bakpoeder bijsmaak en je koekjes mislukken. Bakken is simpel gezegd gewoon scheikunde en alles moet kloppen om tot een goed resultaat te komen, alle stappen die je doet in het bakken hebben een reden. Bijvoorbeeld brood moet je lang kneden, anders rijst het niet. Koek moet je kort kneden, anders wordt het deeg te elastisch. Je kunt met alle soorten en maten recepten experimenteren en variëren zolang je de basis gelijk houdt: percentage vocht/vast/vet moet kloppen en de manier van mixen/kneden moet kloppen. Koop eens een goedkope spuitzak bij de Blokker ofzo en ga er mee experimenteren, je hebt een spuitzak bijvoorbeeld ook nodig als je soesjes gaat maken. | |
Xaryna | maandag 20 januari 2014 @ 11:11 |
Weet ik, maar ik stel de spuitzak nog even uit ![]() Ik probeer wel dingen op te pikken hoor, de theorie weet ik een beetje met gluten activeren enzo, maar ik ben er gewoon nog absoluut neit handig mee. Dus ik houd het voor nu even bij volledige recepten en ga daarna wel kijken of ik zelf dingen ga aanpassen en experimenteren. ![]() | |
djkoelkast | maandag 20 januari 2014 @ 11:21 |
Koekjes zijn sowieso moeilijk, ze zijn lastig te beoordelen op gaarheid, want je weet pas hoe goed ze zijn als ze helemaal zijn afgekoeld. Maar probeer anders eens kletskoppen of jan hagel, ook erg leuk om te maken, kan zonder spuitzak. Al zul je toch bakpoeder moeten afmeten, want 500g meel gebruik je eigenlijk alleen als je voor een heel weeshuis koek wil bakken ![]() | |
minilot | maandag 20 januari 2014 @ 16:36 |
Na iets teveel koekjes de laatste tijd net maar eens iets heel anders gebakken.. Engelse muffins!![]() Al bak je die eigenlijk in een pan, en niet in de oven, maar ik vind ze al met al wel in dit topic thuishoren. ![]() Aanrader hoor! Het is zeer prettig ontbijten met Engelse muffins. ![]() http://thekitchenmccabe.com/2013/10/01/homemade-english-muffins/ | |
Zo-is-dat | maandag 20 januari 2014 @ 17:23 |
oeh dat lijkt me wel een leuk recept ja! En dan eggs bennedict erop ![]() | |
minilot | maandag 20 januari 2014 @ 17:32 |
Is heel makkelijk te maken ook! Als ik geen plantaardige bui had gehad, dan had ik beslist ook egg benedict gemaakt. ![]() Ik had overigens nog acht muffins over en die heb ik net in de vriezer gegooid. Ik begreep dat je ze direct vanuit de vriezer een minuut of drie in de broodrooster kan doen. Ik ben benieuwd of dat inderdaad lukt en ook nog lekker is, want dan maak ik aankomend weekend meteen dertig muffins! ![]() | |
Bleie | dinsdag 21 januari 2014 @ 10:55 |
Mijn zoontje is zaterdag jarig,en ik heb bedacht dat ik een zebrataart maken:![]() Met dit recept, en dan door de helft ervan cacao gooien, en ook chocolade frosting. Maar eigenlijk heb ik morgen het meeste tijd om te bakken. Zou ik de cake vast morgen kunnen maken en dan zaterdag de frosting erop? Moet ik hem dan invriezen? | |
Pietverdriet | dinsdag 21 januari 2014 @ 11:02 |
Nee, je hoeft hem niet in te vriezen. | |
PureEvil | dinsdag 21 januari 2014 @ 11:37 |
Dan wordt de cake toch hartstikke droog? Als je m morgen al maakt, en wacht tot zaterdag ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 21 januari 2014 @ 11:39 |
Inpakken in alufolie, er zit veel vet en vocht in het recept, die droogt niet snel uit Je kan hem invriezen, maar het hoeft niet. | |
RunForrestRun | dinsdag 21 januari 2014 @ 17:18 |
Gisteren heb ik witte chocoladecupcakes en brownies met walnoten gebakken:![]() Ik had wederom ruzie met de oven, volgens mij doet 'ie soms gewoon waar hij zin in heeft. Lichtje gaat tussendoor ook steeds weer aan (hoort uit te gaan als hij op de ingestelde temperatuur is). Binnenkort maar eens een oventhermometer halen. De brownies moesten er volgens recept maar 25 minuten in, maar ze hebben uiteindelijk ruim 40 minuten in de oven gezeten. Twee van de cakejes waren nog helemaal zacht vanbinnen, terwijl de rest al helemaal klaar was. Heul vreemd allemaal, maar het resultaat mag er uiteindelijk wel zijn ![]() Ik hoop dat de foto niet te groot is, heb hem in photobucket aangepast maar hij blijft linken naar de grote foto die direct van de telefoon komt. Snap niet hoe dat kan want heb het origineel vervangen met de aangepaste foto.. | |
Diconnected | dinsdag 21 januari 2014 @ 18:02 |
Net een cake gebakken, heel het huis ruikt nu naar cake ![]() ![]() | |
djkoelkast | dinsdag 21 januari 2014 @ 18:37 |
Niet langer dan 10 minuten, dan zakt hij alsnog in. Ik wacht meestal maar een paar minuten. | |
Myraela | dinsdag 21 januari 2014 @ 20:16 |
Ik wacht nooit, ik heb geen geduld. | |
djkoelkast | dinsdag 21 januari 2014 @ 20:24 |
Ik gebruik uitsluitend bakvormen zonder anti-aanbaklaag. Als ik niet wacht heb ik een cake in 2 delen en niet mooi door het midden ![]() | |
Diconnected | dinsdag 21 januari 2014 @ 21:10 |
Nou na een uurtje afkoelen ging ie der prima uit ![]() ![]() ![]() | |
Myraela | dinsdag 21 januari 2014 @ 21:13 |
Ik doe gewoon een strook bakpapier over de brede kant. 2 delen cake is ook goed, grootste stuk is voor de bakker. ![]() | |
djkoelkast | dinsdag 21 januari 2014 @ 21:29 |
Ik heb altijd van die vellen bakpapier, zo zonde om in te knippen ![]() Doe het gewoon met boter en meel, dan gaat het prima. | |
Joosie200 | zaterdag 25 januari 2014 @ 11:45 |
![]() In de herhaling, al het begin is moeilijk, maar ik weet inmiddels een beetje handelbaar korstdeeg te maken (gewoon iets meer koud water gebruiken) + drie touren te geven wat eigenlijk voor bladerdeeg bedoeld is. Then again, korstdeeg/bladerdeeg is slechts een andere verhouding boter/meel dus tja. Vind het een leuke taart om te maken, frangipane avec poires! ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 25 januari 2014 @ 11:54 |
Bedoel je met korstdeeg wat ze in Engeland "rough puff" noemen? Dat maak ik altijd met boter/kokosolie die van tevoren even is ingevroren een half uurtje ofzo en dan geraspt. Naar recept van Mary Berry (al gebruikt zij lard (reuzel) in plaats van kokosolie). | |
Joosie200 | zaterdag 25 januari 2014 @ 12:09 |
Dat is wel hoe Rudolf het noemt ja | |
djkoelkast | zaterdag 25 januari 2014 @ 12:20 |
Ohja Rudolf, die maakt sowieso geen lekkere dingen naar mijn mening ![]() Ik hou liever Mary Berry's recepten aan als basis. | |
Joosie200 | zaterdag 25 januari 2014 @ 12:27 |
Maar ik maakte gebruik van dit recept als inspiratie. En dan niet 1 keer 30min rust en uitrollen maar 3x herhalen. Maakt het een gelijkmatiger deeg wat eenvoudiger in de vorm te zetten is. ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 25 januari 2014 @ 13:11 |
Geraspt kan, maar kunt ook gewoon je (gesneden) boter in de vriezer doen, dan je meel/suiker/bevroren boter in de keukenmachien donderen en malen maar. 'Overmixing' is dan niet aan de orde. Daarna eventueel wat vocht erbij (een ei of melk of water afhankelijk van je recept). | |
djkoelkast | zaterdag 25 januari 2014 @ 13:21 |
Ook je meel koud maken. Suiker gaat er niet in als je gewone rough puff maakt. Ik gebruik dit altijd als ik een amandelstaaf maak, ik maak ook mijn eigen amandelspijs altijd ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 25 januari 2014 @ 13:55 |
Ja volgens mij deed mijn vader de hele keukenmachinekom in de vriezer als hij het maakte. | |
Skaai | zondag 26 januari 2014 @ 10:31 |
Ik heb gisteren een taart van Rudolph van Veen gemaakt! Ik vind zijn taarten meestal niet leuk, maar een collega had deze appel/banaantaart mee naar het werk genomen en ik vond hem echt heerlijk. Dus nu maar zelf gemaakt voor oma d'r verjaardag, vanmiddag met een lekkere dot slagroom serveren ![]() | |
Bleie | zondag 26 januari 2014 @ 15:34 |
De zebrataart voor mijn tweejarige was een succes!![]() ![]() En ook nog een appeltaart. ![]() | |
Tinuviel | zondag 26 januari 2014 @ 16:11 |
Bleie, wat een leuke taart. Ik ga hem in gedachten houden voor over een paar maanden als de mijne 2 wordt. | |
emil23 | zondag 26 januari 2014 @ 16:15 |
Zojuist een boterdeegje gemaakt en in de koelkast gezet. Ga straks lekker ouderwetse gevulde koeken maken. | |
casper019 | donderdag 30 januari 2014 @ 21:19 |
voor valentijn wil ik wat leuks in een klein hartvorm bakken, of iets anders dat er ''lief'' uitziet heeft iemand miss leuke ideeen/recepten? | |
loecje | donderdag 30 januari 2014 @ 21:20 |
chocolade ![]() | |
_Liek | zaterdag 1 februari 2014 @ 16:10 |
Chocoladelollies in hartjes vorm of iets met red velvet.. | |
Tinuviel | zaterdag 1 februari 2014 @ 20:42 |
Vandaag lekker gebakken, omdat mijn grote morgen jarig is. Rechts achterin chocoladetaart, links achter appeltaart en voorin een frambozentaart:![]() En ook nog wat cupcakes gebakken, die de kinderen morgen op de verjaardag kunnen versieren: ![]() Casper waarvan houdt degene voor wie het is? Misschien chocoladetaart versiierd met rode bloemetjes ofzo? | |
Vicky | zaterdag 1 februari 2014 @ 20:56 |
Ik heb vanavond merenques gemaakt. Waren heeeerlijk!![]() ![]() | |
Tinuviel | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:10 |
Ze zien er leuk uit, Vicky. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:24 |
Bosbes? | |
Vicky | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:29 |
blauwe kleurstof ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:36 |
Heerlijk Vicky! ![]() En wat een lekkere taarten Tinuviel! | |
lady-wrb | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:38 |
hoe eet je dat? gewoon zo of doe je daar ook nog iets in? | |
lady-wrb | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:39 |
chocoladetaart, altijd goed ![]() | |
Vicky | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:39 |
gewoon zo. ze waren nog een klein beetje vochtig van binnen. Heerlijk! | |
Myraela | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:45 |
Jammer van de kleurstof, want ze zien er wel mooi uit qua vorm. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:47 |
Als ze nog taai zijn van binnen vind ik ze niet lekker. Had je ze op zijn italiaans (hete gekookte suikerstroop) of op zijn frans (poedersuiker) gemaakt? | |
Myraela | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:50 |
De italiaanse zijn toch meer om zacht te gebruiken en soms nog even kort af te branden? Of maak je daar ook zulke gedroogde schuimpjes van? | |
sirdanilot | zaterdag 1 februari 2014 @ 21:55 |
Ik dacht dat je met suikerstroop + eiwit meer nougat kreeg, en met (poeder)suiker meer meringues. Ik vind het altijd zo lang duren, meringues. Het kan wel een uur duren voor ze mooi krokant en droog zijn. Wel erg lekker, zeker als je eiwitten over hebt van iets waar je veel eidoorers voor nodig had. | |
Vicky | zaterdag 1 februari 2014 @ 22:01 |
op zn frans maar dan met gewone suiker. | |
djkoelkast | zaterdag 1 februari 2014 @ 22:15 |
Er is tegenwoordig ook natuurlijke blauwe kleurstof, een algenextract. Ik gebruik zelf nooit kleurtjes, het moet lekker zijn, mooi boeit niet. | |
Tinuviel | zondag 2 februari 2014 @ 07:45 |
Even een vraag: ik heb voor het eerst chocoladeganache gemaakt volgens het recept van Rudolph van Veen als vulling voor de taart. Hoe lang duurt het voordat die smeerbaar is? En kan ik die ganache dan beter in de koelkast zetten? | |
Pisces29 | zondag 2 februari 2014 @ 15:02 |
Heb je een recept voor zandkoekjes gebruikt en dan zelf chocolade gegokt of een recept gevolgd? Ik zou ze ook graag maken, ze zien er lekker uit! Ik hou van die "handgemaakte-look" ![]() | |
Xaryna | zondag 2 februari 2014 @ 17:46 |
Ik heb dit recept gevolgd: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/231340/zandkoekjes De onderste tip gaat over half cacao. Ik heb alleen wel iets water bij het deeg gedaan omdat het deeg te droog was om balletjes van te maken en helemaal niet een geheel wilde worden. | |
Pisces29 | zondag 2 februari 2014 @ 18:00 |
Dank je! Ik ga het binnenkort maken. | |
_Liek | maandag 3 februari 2014 @ 14:35 |
Ik wou dit weekend red velvet whoopies maken, maar ze zijn niet zo 'red' geworden als ik wou.. Wat gebruiken jullie? Vloeibare of pasta kleurstof of bietenpoeder? | |
Dragonberry | maandag 3 februari 2014 @ 15:04 |
De potjes van bijvoorbeeld wilton vind ik altijd erg goed. Met kleuren als rood moet je er alleen wel ruim voldoende(lees: veel) in doen, anders word het roze ![]() | |
_Liek | maandag 3 februari 2014 @ 15:24 |
Haha ok! Ik heb nog wel zoiets staan.. Had nu vloeibare gebruikt en cacaopoeder zodat het ook donkerder werd maar het resultaat was niet wat ik wou.. Van de week dan maar nog een keer proberen, thnx! | |
PdeHoog | dinsdag 4 februari 2014 @ 20:59 |
Voor de liefhebber: een Kenwood Patissier voor eur 144 bij de Makro in de aanbieding. | |
Vicky | woensdag 5 februari 2014 @ 16:27 |
Ik keek van de week 24 kitchen en daar maakte Rudolph een scherven-brengen-geluk-taart. Zag er heerlijk uit...![]() ![]() | |
remcoP | woensdag 5 februari 2014 @ 16:29 |
Haha, die heb ik ook gemaakt ![]() | |
Tinuviel | woensdag 5 februari 2014 @ 19:37 |
Leuke taart die scherven brengen geluk taart. | |
kvd | woensdag 5 februari 2014 @ 19:42 |
die ziet er lekker uit! | |
Bleie | woensdag 5 februari 2014 @ 19:50 |
Wow, ziet er goed uit! | |
Vicky | woensdag 5 februari 2014 @ 19:58 |
Recept staat hier | |
Njosnavelin | woensdag 5 februari 2014 @ 20:01 |
Mooi gelukt ![]() | |
djkoelkast | donderdag 6 februari 2014 @ 20:56 |
![]() Belgische chocoladecake Gebakken met spelt & einkorn Met palmsuikerglazuur en vers gebrande hazelnoten en amandelen bovenop Hij is gigantisch lekker ![]() | |
Bleie | zaterdag 8 februari 2014 @ 08:35 |
Voor die scherven-brengen-geluk-taart: er staat in het recept dat je de chocola op een marmeren plaat moet gieten, maar die heb ik niet. Ik heb wel een aanrecht van composiet, dat kan toch vast ook wel? Edit: laat maar, ik zie nu dat ze het uitleggen. | |
Vicky | zaterdag 8 februari 2014 @ 08:44 |
ik deed het op bakpapier | |
minilot | maandag 10 februari 2014 @ 14:13 |
Klinkt gaaf! Zin om het recept te delen? ![]() Waar heb je trouwens einkorn vandaan gehaald? Ik zou het wel eens willen gebruiken, maar ik zie het nooit ergens liggen.. | |
djkoelkast | maandag 10 februari 2014 @ 14:36 |
Als ik recepten neerzet dan krijg ik "oh te moeilijk" en dan heb ik een half uur voor niks lopen typen ![]() Einkorn heb ik uit Engeland gehaald, van Doves Farm. O.a. verkrijgbaar via amazon met gratis verzenden als je genoeg bestelt. Ze hebben er ook witte en volkoren spelt. Allemaal biologisch. Ik zoek zelf nog wel Emmer (ook een graan), maar dat heb ik nog nergens gezien. Einkorn is fijner dan een normale volkoren, je kunt het in heel veel dingen verwerken, er brood van maken (er ziteen ook gluten in) en ik heb het in taarten, cakes en pannenkoeken gedaan. Wel een succes ![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 februari 2014 @ 14:44 |
Emmer wordt op www.amazon.de verkocht, je kan er alleen geen brood mee bakken | |
djkoelkast | maandag 10 februari 2014 @ 14:45 |
Ah dank je, ik heb het Einkorn van de co.uk-versie. Ik zie emmer alleen niet met gratis verzenden, dus wellicht ook niet naar NL geleverd. | |
Pietverdriet | maandag 10 februari 2014 @ 14:48 |
Vraag het de verkoper | |
Pietverdriet | maandag 10 februari 2014 @ 14:52 |
Vind zo iemand als die Bio boer Knauf op amazon geweldig, verbouwt allerlei oude graansoorten en verkoopt deze direct aan eindklanten via amazon. Kunnen veel boeren wat van leren | |
minilot | maandag 10 februari 2014 @ 14:53 |
Ja, ik wil het echt echt echt. ![]() ![]() En ik beloof je dat ik hier een review neerzet zodra ik je baksel heb gemaakt. ![]() Emmer heb ik tussen de granencollectie in mijn voorraadkast staan: opgeduikeld bij Gimsel (een heel grote natuurvoedingssupermarkt in Rotterdam). Maar heb Einkorn dus nog nooit ergens in de schappen zien liggen, dus dat wordt online bestellen. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 februari 2014 @ 14:54 |
Verkoopt die knauf trouwens ook | |
minilot | maandag 10 februari 2014 @ 14:55 |
Ik ben er al bij aan het bestellen! ![]() | |
Bortecinem | maandag 10 februari 2014 @ 14:59 |
Hehe heel herkenbaar dit. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 februari 2014 @ 15:01 |
LOL Kom er net ook achter dat het pretpunkbandje de Boegies met 4 albums op amazon staan. | |
Spuuglokje | maandag 10 februari 2014 @ 15:04 |
![]() | |
djkoelkast | maandag 10 februari 2014 @ 15:04 |
Ik zal hem vanavond even uittikken. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld altijd ongeraffineerde rietsuiker, palmsuiker en ik maak mijn eigen vanillesuiker (alle vanillestokjes die ik gebruikt heb in een luchtdichte voorraadbus vol met rietsuiker, als hij dan voor 1/3 leeg is bijvullen met nieuwe suiker en stokjes blijven toevoegen. Is vrijwel onbeperkt houdbaar). Maar je kunt natuurlijk ook "gewoon" suiker gebruiken in de plaats. | |
minilot | maandag 10 februari 2014 @ 15:06 |
3 x idem. ![]() Al gebruik ik in sommige bakrecepten wél gewoon witte suiker omdat dat af en toe een specifiek resultaat oplevert waar ik dan de voorkeur aangeef. ![]() | |
minilot | maandag 10 februari 2014 @ 15:07 |
O, en ik hou ook wel van kokosbloesemsuiker. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 februari 2014 @ 15:07 |
Ja, de boegies waren grappig. | |
djkoelkast | maandag 10 februari 2014 @ 15:08 |
Ik heb al jaren geen witte suiker meer, altijd ongeraffineerde rietsuiker. Soms in combinatie met suikerbietenstroop (uit de biowinkel, die glazen potten) of rijststroop of gerstemoutstroop of gewoon melasse. Ik heb ook suikeramandelen gemaakt met de ongeraffineerde rietsuiker (wat niet zou kunnen) en nog meer van die experimenten. Zoet is maar gewoon zoet, ik wil er een beetje extra smaak aan hebben ![]() | |
djkoelkast | maandag 10 februari 2014 @ 15:09 |
Die heb ik nog niet op, tot nog toe te duur gevonden ![]() Palmsuiker en oersuiker (sucranat) zijn wel een succes. | |
Pietverdriet | maandag 10 februari 2014 @ 15:10 |
Adoe Gula Java, Lekkerrrr | |
Lienekien | maandag 10 februari 2014 @ 15:11 |
Inscannen of een foto gaat sneller. | |
minilot | maandag 10 februari 2014 @ 15:11 |
Helemaal mee eens hoor, maar soms heb ik een bui en wil ik één of ander supergeraffineerd, delicaat Frans patisseriedingetje maken en dan is fijne, witte kristalsuiker wel zo prettig voor het eindresultaat. Ik heb sowieso weinig tegen witte suiker, op z'n tijd. Ik maak toch altijd alles zelf, koop vrijwel nooit iets voorverpakts, dus over verborgen suikers (en zout, en vet) hoef ik me simpelweg niet druk te maken. ![]() | |
djkoelkast | maandag 10 februari 2014 @ 15:12 |
Ik heb deze nog niet uitgeschreven, maar komt goed ![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 februari 2014 @ 15:13 |
Vruchtensiropen, jams, etc maak ik met witte suiker | |
minilot | maandag 10 februari 2014 @ 15:14 |
O ja, ook dat. Op dit moment zelfs, want er staat kumquatmarmelade te borrelen op mijn fornuis. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 februari 2014 @ 15:18 |
Heb recent aardbeien en frambozen tot limonadesiropen verwerkt, heb nog vanille siroop en granaatappelsiroop ook. Zou dus zelf ook rode grenadine kunnen maken. | |
littledrummergirl | maandag 10 februari 2014 @ 15:47 |
![]() Hartige muffins ![]() | |
djkoelkast | maandag 10 februari 2014 @ 15:52 |
Ik heb dat nog nooit gemaakt, misschien deze zomer. Vorig jaar pas aardbeien geplant die als het goed is dit jaar flink vruchten gaan geven. Voor die tijd hadden we geen echte tuin, dus hopelijk dit jaar een goede oogst ![]() | |
Bleie | maandag 10 februari 2014 @ 21:00 |
Geen foto, maar ik heb gisteren die scherven brengen geluktaart gemaakt. Poeh, wat is die heftig zeg! Bijna té. | |
djkoelkast | dinsdag 11 februari 2014 @ 19:11 |
Recept voor Belgische chocoladecake Ik heb een springvorm gebruikt. Nodig: 6 eieren (of: 300g ei als je een afwijkende maat gebruikt) 150g (riet/palm)suiker, verdeeld in 1x 45g en 1x 105g 90g zachte boter 75g speltbloem 45g einkornmeel 30g maizena 45g cacaopoeder 3g kaneel halve theelepel gemalen kruidnagel halve theelepel wijnsteenbakpoeder snufje zout 2 eetlepels goede whiskey, cognac, bruine rum, cointreaux of andere drank naar keuze* * gebruik je liever geen drank neem dan dan 2 eetlepels vers sinaasappelsap of 2 eetlepels melk Voor de afwerking: Suiker naar keuze + water voor een glazuur Gemalen amandelen/hazelnoten NB: theelepels etc. zijn bij mij echt die maatlepetjes. NB 2: alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn voor je begint Oven: 180 graden Celcius (hetelucht 160) Oventijd: +/- 45 minuten ====================================================== Springvorm beboteren en daarna met meel bestuiven. -- In een behoorlijk grote kom: Scheid de eieren en roer de eierdooiers met 45g suiker schumig Als dit goed schumig is voeg je de boter in één keer toe, de boter moet heel zacht zijn (eventueel even in de magnetron) maar nog niet helemaal gesmolten. Goed doormixen tot het een geheel is. In een andere kom (alles goed ontvet, gebruik een glazen of metalen kom) de eiwitten stijf slaan. De resterende 105g suiker er bij beetjes in voegen. Elke keer een lepel en dan laten mixen, dan weer een lepel en laten mixen. Voeg de stijfgeklopte eiwitten in de kom met het eigeelmengsel. Voeg alle droge ingrediënten die over zijn (melen, zout, bakpoeder, cacao, kruiden) samen en zeef ze voorzichtig op het eiwit wat op zijn beurt op het eigeel ligt. Voeg de drank toe (of melk/sinaasappelsap). Spatel nu alles heel voorzichtig en heel langzaam door elkaar. Je moet het beslag vouwen, maar doe het rustig, de in de eiwitten geslagen lucht moet er in blijven. Blijf vouwen tot alles goed gemengd is. Voorzichtig in de springvorm en direct bakken. Zoals altijd met cakes: Oven niet tussentijds openen Prikken met een satéprikker of de cake gaar is Paar minuten laten afkoelen voor je de rand van de vorm verwijdert Glazuur + noten er op als de cake is afgekoeld Viel spass! | |
loecje | dinsdag 11 februari 2014 @ 19:23 |
ik dacht; nu komt er een super ingewikkeld recept, maar het moeilijkste is denk ik nog de ingrediënten verzamelen | |
djkoelkast | dinsdag 11 februari 2014 @ 20:01 |
Je kunt er ook tarwebloem in mikken, maar da's een beetje saai ![]() Je kunt ook alleen spelt gebruiken of speltbloem en speltmeel, je kunt er best wel mee klooien. Ik heb laatst een ander recept uitgetypt en toen kreeg ik meteen "veel te moeilijk" reacties terwijl het naar mijn idee nog behoorlijk basic was ![]() | |
Sorella | dinsdag 11 februari 2014 @ 23:38 |
Ik heb palmsuiker in blokken die zal ik dan eerst fijn moeten malen lijkt mij ? | |
Tinuviel | woensdag 12 februari 2014 @ 06:38 |
Alleen wat is wijnsteenbakpoeder? Daarvan heb ik nog nooit gehoord. Waar koop je dat? | |
sieske | woensdag 12 februari 2014 @ 13:56 |
wijnsteenbakpoeder kun je in potjes of zakjes kopen bij een toko. | |
RenRen- | woensdag 12 februari 2014 @ 13:58 |
... Serieus? Volgens mij heb ik laatst alle recepten weggegooid waar dat in zou zitten omdat ik dacht dat dat niet te krijgen was ![]() | |
Dragonberry | woensdag 12 februari 2014 @ 14:01 |
Cream of tartar toch? Dat heb ik inderdaad laatst nog bij de toko gekocht. Hier stond het alleen niet in het normale schap, maar bij de toonbank. | |
sieske | woensdag 12 februari 2014 @ 14:01 |
ja serieus ![]() | |
RenRen- | woensdag 12 februari 2014 @ 14:04 |
Verdorie, had ik dat nou maar eerder geweten ![]() | |
Bleie | woensdag 12 februari 2014 @ 15:28 |
Ook bij de natuurwinkel toch? Anyway, ik heb vanmiddag koekjes gebakken met m'n dochter. Hartjes, voor Valentijnsdag. ![]() Ik ben nog in dubio of ik iets ga proberen met icing. | |
Poezebeest | woensdag 12 februari 2014 @ 16:28 |
Hier iemand interesse in een rode Kenwood patissier? Denk 5x gebruikt, dus zo goed als nieuw. Staat in de weg dus mag weg, vraagprijs 100,00 euro, ophalen regio Den Bosch. Pm bij interesse. | |
H_T | woensdag 12 februari 2014 @ 20:48 |
Ik heb dat spul nog nooit gebruikt. Zonder kan je eiwitten ook stijf krijgen | |
loecje | woensdag 12 februari 2014 @ 21:55 |
het is een rijsmiddel. dat heeft niets te maken met eiwitten stijf slaan. | |
djkoelkast | woensdag 12 februari 2014 @ 22:17 |
Dan kun je het het beste raspen. Het is een natuurlijk rijsmiddel. Vrij makkelijk te krijgen. Je zou het kunnen vervangen voor bakpoeder, maar dat is wel behoorlijk sterker, dus moet je minder dan de helft doen. Ik heb gewoon deze potjes: ![]() Maar het is ook in zakjes te krijgen. Ja, maar mèt baking soda gemengd. Ik weet niet of dat er al in zit, anders een mengeling maken, anders is het te sterk. Het is niet de bedoeling dat de cake enorm rijst, de meeste lucht zit al in je eiwit namelijk. | |
djkoelkast | woensdag 12 februari 2014 @ 22:18 |
Het is een alternatief voor zakjes Backin' van Oetker, alleen is dat laatste dus een stuk sterker. Volgens mij doe je Backin 9g op 500g of 1kg Wijnsteenzuur bakpoeder is 10g per 250g meel Maar in het cakerecept hoeft maar heel weinig, meer ter ondersteuning. | |
H_T | woensdag 12 februari 2014 @ 22:51 |
Dan denk ik dat ik in de war ben met wat anders... | |
sirdanilot | woensdag 12 februari 2014 @ 23:03 |
Ik heb al een hele tijd niks gebakken. Ik moet ook niks bakken, want mijn oven is prut en ik heb niet eens een mixer. Maar af en toe vind ik het gewoon zóo leuk ![]() Morgen ga ik palets bretons maken. Frans recept, maar zal vast wel lukken denk ik. Ik hou altijd wel van heel basale koekjes, van mij hoeven er geen duizend dingen in. Ik heb helaas niet van die vormen om mooie rondjes te krijgen, dus ik maak wel hele dikke koekjes en dan maar hopen dat ze een beetje inzakken tot de jusite vorm ![]() | |
_Liek | vrijdag 14 februari 2014 @ 15:22 |
@Sirdanilot Zijn je koekjes nog een beetje rond geworden? ![]() Ik heb m'n vrije dag vandaag uitgeroepen tot bak-dag ![]() ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 14 februari 2014 @ 16:11 |
Ze werden prima rond, ik snap dus niet zo goed waar die vormpjes voor nodig zijn... | |
djkoelkast | vrijdag 14 februari 2014 @ 16:13 |
Koekjes gebakken (met spelt en einkorn uiteraard ![]() ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 14 februari 2014 @ 17:50 |
![]() | |
lady-wrb | vrijdag 14 februari 2014 @ 19:03 |
die vormpjes heb ik ook ![]() waarom geen foto van de koekjes ![]() | |
djkoelkast | vrijdag 14 februari 2014 @ 19:04 |
Had even niks bij de hand om een foto te maken ![]() | |
Bortecinem | vrijdag 14 februari 2014 @ 22:44 |
Dit. ![]() Toch bedankt, djkoelkast! | |
djkoelkast | vrijdag 14 februari 2014 @ 23:23 |
Wat ik al zei: vorige keer typte ik een recept uit en kreeg ik 2x te horen "oh veel te moeilijk", vond het nogal zonde van het uittypen ![]() | |
Lienekien | vrijdag 14 februari 2014 @ 23:47 |
Het is toch leuk als mensen belangstelling hebben voor je recepten? | |
Audreyoot | vrijdag 14 februari 2014 @ 23:47 |
Oh een baktopic ![]() Deze past hier eigenlijk beter dan het taartdeco-topic want veel deco zit er niet echt aan ![]() Chocotaart met meringue & chocomousse vulling, afgesmeerd met ganache. ![]() | |
djkoelkast | vrijdag 14 februari 2014 @ 23:55 |
Ja, maar als ze dan "te moeilijk" gaan roepen met z'n allen dan denk ik ook waar doe ik het voor. | |
Lienekien | zaterdag 15 februari 2014 @ 00:03 |
Als je er niet genoeg voor terug krijgt, dan doe je het niet meer. Simpel. Als mensen dan weer gaan vragen om een recept als je een foto van iets goddelijk lekkers plaatst, dan helpen we gerust: nee, djkoelkast post wel foto's maar geen recepten. Ben je gauw genoeg van het gezeur af. | |
djkoelkast | zaterdag 15 februari 2014 @ 00:06 |
Ik schrijf mijn recepten nooit op, ik gebruik een zo oud mogelijk boek als leidraad voor de verhoudingen (x gram meel, x eieren etc.) en daar ga ik mee variëren. Meestal heel erg lekker ![]() | |
Lienekien | zaterdag 15 februari 2014 @ 00:08 |
We vragen je nooit meer om recepten, ok? | |
Audreyoot | zaterdag 15 februari 2014 @ 00:11 |
Misschien een moelijkheidsgraad in sterretjes bij de foto's posten ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 15 februari 2014 @ 00:20 |
Mwa, die andere was ook niet moeilijk ![]() Het is gewoon veel typewerk. | |
Lienekien | zaterdag 15 februari 2014 @ 00:21 |
Dan doe je het niet, hè. Het is een optie. | |
djkoelkast | zaterdag 15 februari 2014 @ 00:37 |
Jij lijkt er meer moeite mee te hebben dan ik ![]() | |
minilot | zaterdag 15 februari 2014 @ 02:19 |
Ja, dat geloof ik ook.. ![]() In elk geval reuze bedankt voor het uittypen en zodra ik mijn hiervoor bestelde Einkorn binnen heb ga ik meteen aan de slag! ![]() | |
Lienekien | zaterdag 15 februari 2014 @ 02:23 |
Gelukkig! Heeft ie het niet weer voor niks gedaan. ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 15 februari 2014 @ 08:28 |
of je post voortaan alleen nog je bakvorm ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 15 februari 2014 @ 10:48 |
Dat wordt saai, ik heb alleen nog 2 springvormen, 2 cakevormen (allemaal van die vertinde zonder anti aanbak) en een tulband (emaille). Zal ik een foto van mijn bakpapier maken? ![]() | |
Joosie200 | zaterdag 15 februari 2014 @ 11:18 |
![]() Die scherven brengen geluk taart gisteren gemaakt en meegenomen als Valentijngift. Eigenwijs als ik was dacht ik het wel af te kunnen zonder ei, want door de stufi heen en nog anderhalve week te gaan. De harde wenerbodem lukte wel prima, maar de chocovulling verre van zonder ei. Eerst maar met maizena geprobeerd, gefaald want te veel in verhouding tot slagroom/melk. Verder heb ik geen grove rasp maar fijne rasp, dus voor de stracciatella werd het eerder hagelslag dan vlokken ![]() ![]() ![]() | |
Faithz | zaterdag 15 februari 2014 @ 13:54 |
Hellup! Ik ben een puddingvlaai aan het maken. Maaarr ik ben het ei vergeten bij de bodem. Zou dat uitmaken? Het is een bodem van bloem, gist, zout, suiker, boter, melk en dus op het laatste moment... een ei. Ik was zo enthousiast aan het kneden dat ik daar dus niet meer aan dacht. Het ligt nu ongeveer 20min te rijzen. Kan het er nog bij? Ga ik het heel erg missen? Bodem opnieuw maken? De pudding is nml al klaar en de kruimels ook. Toen zag ik het doosje eieren staan. ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 15 februari 2014 @ 14:11 |
Hangt van je recept af. Het lijkt mij dat het een soort cakebodem is, en daar gaat idealiter wel een ei bij. Maar een cakebodem die moet rijzen...? Kun je het recept even omschrijven? Mijn boerenverstand zegt: ei erbij, nog een keer goed kneden en helemaal opnieuw laten rijzen. Maar ik heb hier dus geen ervaring mee, ken het recept ook niet. | |
Faithz | zaterdag 15 februari 2014 @ 14:12 |
Deze: http://sannadeboer.wordpress.com/2013/05/26/kruimelpuddingvlaai/ | |
djkoelkast | zaterdag 15 februari 2014 @ 14:23 |
Een vlaai met een cakebodem? Lijkt mij gewoon een vlaaibodem. Nooit geprobeerd zonder ei, lijkt mij dat hij wat kruimeliger wordt, ei bindt. | |
Faithz | zaterdag 15 februari 2014 @ 14:25 |
Ik heb het geheel in de oven gemikt ![]() ![]() | |
Faithz | zaterdag 15 februari 2014 @ 14:26 |
Ik denk dat de pudding de boel ook wel bij elkaar zal houden. We gaan het wel zien, ik laat het vanavond wel weten ![]() Bedankt! | |
sirdanilot | zaterdag 15 februari 2014 @ 14:40 |
Nu met of zonder ei? Als ik het recept lees, denk ik dat mijn suggestie wel klopt. Gewoon nog een keer laten rijzen met ei dus. | |
Faithz | zaterdag 15 februari 2014 @ 14:47 |
Zonder ei. Ik heb het deeg nog eens bestudeerd en geproefd en besloten dat er weinig mis mee lijkt. Als het ergens fout kan gaan dan denk ik vooral in stevigheid. Ik heb ook nog even rondgeneusd en ik vind ook recepten zonder ei met exact dezelfde bodem die ik nu heb gemaakt. Dus het zal wel meevallen. Ik vond het alleen jammer, alles ging zo perfect en dat vond ik al zo raar ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 15 februari 2014 @ 14:57 |
Ik denk dat hij vooral een beetje compact wordt, minder luchtig of kruimelig. Maar oneetbaar wordt het niet hoor ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 15 februari 2014 @ 15:08 |
Eh.. Eh... Sorry maar je tips helpen niet echt, eerst dacht je dat het een cakebodem was. Een vlaai met een cakebodem? Cake met gist? 2x laten rijzen waarvan 1x mèt ei? Ik denk dat je een paar basistechnieken mist. | |
sirdanilot | zaterdag 15 februari 2014 @ 15:14 |
Ik denk dat ik het concept van een bodem met gist, boter en ei inderdaad niet echt begrijp. Zoiets heb ik nog nooit gemaakt. | |
djkoelkast | zaterdag 15 februari 2014 @ 15:16 |
Dus meteen aan de slag en proberen ![]() ![]() | |
Faithz | zaterdag 15 februari 2014 @ 17:51 |
Hij is lekkerrrrrr ![]() Ik mis het ei totaal niet. Maar snel met ei proberen om het verschil te (m)eten ![]() | |
Pisces29 | zondag 16 februari 2014 @ 19:45 |
Even een huishoudelijke vraag, maar wel gerelateerd aan baksels... Heeft iemand nog een tip waar ik voor een leuke prijs een stolp kan kopen? ![]() ![]() Liefst eerder een beetje een ouderwets ding (bij de kringloop moet je er wellicht net toevallig tegenaan lopen?), maar ik sta open voor van alles eigenlijk. Verkoopt een Blokker of een Hema zoiets? V&D gok ik van wel, maar dan tast je wellicht wat dieper in de buidel. | |
kvd | zondag 16 februari 2014 @ 20:02 |
Xenos? | |
Pisces29 | zondag 16 februari 2014 @ 20:40 |
Ga ik kijken, dank je ![]() | |
Adelante | zondag 16 februari 2014 @ 20:47 |
IKEA? | |
Pisces29 | zondag 16 februari 2014 @ 20:55 |
Ikea is helaas een eind uit de buurt. En die hoge pootjes vind ik wel erg tricky ![]() Maar ik zet het op de Ikea-lijst, wie weet wat ze hebben als ik er over langere tijd heenga. ![]() | |
Tinuviel | zondag 16 februari 2014 @ 20:56 |
Blokker heeft dit op de website staan: http://www.blokker.nl/web(...)458&productId=159883 Of zoiets: http://www.blokker.nl/web(...)458&productId=147476 | |
Pisces29 | zondag 16 februari 2014 @ 21:06 |
Leuk van glas ook! Ze zijn helaas wel erg klein qua omtrek. Maar ik ga een rondje Blokker doen. Thanks ![]() | |
AwayTL | zondag 16 februari 2014 @ 21:06 |
Action heeft soms ook zulke stolpen. Helaas wel vaak met belettering erop. | |
Spuuglokje | zondag 16 februari 2014 @ 21:28 |
Lelijk is dat hè? Bijna alles wordt stom met belettering (vind ik). Theedozen, stolpen, dienbladen. | |
djkoelkast | zondag 16 februari 2014 @ 21:30 |
En dan het liefste H O M E of L O V E ![]() | |
Pisces29 | zondag 16 februari 2014 @ 21:36 |
Die ja ![]() | |
derLudolf | zondag 16 februari 2014 @ 21:40 |
Had vorige een schwarzwalder Kirschtorte gebakken... De bodem was net roggebrood, blijkbaar iets verkeerd gedaan. Binnenkort even in de leer bij iemand die wel weet hoe het moet :p Zal wel hebben gelegen aan niey goed opkloppen van eieren zeker? Of onvoldoende bakpoeder | |
Audreyoot | maandag 17 februari 2014 @ 09:49 |
![]() Slagroomtaartje gevuld met verse aardbeien, kiwi's en jam. Bovenkant meringue schuim. [ Bericht 33% gewijzigd door Audreyoot op 17-02-2014 09:55:47 ] | |
Pisces29 | maandag 17 februari 2014 @ 10:05 |
Prachtige taart ![]() | |
Vicky | maandag 17 februari 2014 @ 10:07 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Italiaanse soesjestaart | |
_Liek | maandag 17 februari 2014 @ 10:40 |
Ik heb laatst deze gekocht bij de Action ![]() Dat standaartje in t midden hoort er niet bij, dat is eigenlijk een kaarsenstandaard van de Xenos haha Maar Xenos heeft ook leuke stolpen, helaas moet je inderdaad wel goed zoeken om eentje zonder belettering te vinden. | |
Audreyoot | maandag 17 februari 2014 @ 10:56 |
Oh wow, die ga ik ook eens proberen ![]() | |
Vicky | maandag 17 februari 2014 @ 11:00 |
gesmolten suiker Wij hebben 3 lagen gedaan ipv 2 | |
Pisces29 | maandag 17 februari 2014 @ 14:19 |
Die is wel netjes ![]() Ik vermoed dat ik gewoon wat meer geld neer ga leggen voor een mooie grote. | |
_Liek | maandag 17 februari 2014 @ 14:38 |
Ah ok, ik heb zelf wel zo eentje cadeau gehad van de Hema, maar die heb ik hier nooit in de winkels gezien. En bijvoorbeeld de Dille Kamille, heb je daar al gekeken? | |
Pisces29 | maandag 17 februari 2014 @ 14:54 |
Die winkel kende ik nog niet, zit ook niet in de buurt zie ik. En wat ze hebben is ook wel erg basic, maar een ding voor kaas eigenlijk. Ik ga toch eens in de Hema zelf ook kijken, en wellicht dat ik gewoon online eentje bestel. Ik snap ook wel dat niet elke winkel zoiets verkoopt ![]() | |
tombolafan | maandag 17 februari 2014 @ 15:24 |
http://m.ikea.com/nl/nl/s(...)oducts/art/40125550/ Dat niks? | |
Pisces29 | maandag 17 februari 2014 @ 18:46 |
Die is prachtig! En nog goedkoop ook. Maar Ikea zit niet om de hoek helaas. Dan ben ik aan benzine al zoveel meer kwijt dat ik hem net zo goed meteen voor een flinke prijs bij de V&D kan halen ![]() Maar het wordt nu wel heel erg een stolp-topic zo ![]() ![]() Overigens wilde ik geen hoge poot, wegens het gevaar van het omzwiepen tijdens het koken, maar op zich is het wel handig, dat hij dan op het aanrecht weinig plek pakt... misschien koop ik er wel 2 ![]() | |
Negentiendertig | maandag 17 februari 2014 @ 23:51 |
Je kunt hem bij Ikea online bestellen ![]() | |
Myraela | dinsdag 18 februari 2014 @ 08:11 |
Glazen producten bezorgen ze niet met de pakketdienst. | |
djkoelkast | dinsdag 18 februari 2014 @ 11:42 |
Kokosmacronen gebakken. Weer geen foto ![]() Ze zijn lekker, maar naar mijn mening veel te zoet, ik ga het recept aanpassen en er meel aan toevoegen (recept uit een oud kookboek: ei, suiker, kokos, deel van de kokos al vervangen voor amandelmeel). Ik denk dat als ik een deel van de suiker vervang voor meel met wijnsteenzuurbakpoeder dat het dan meer lijkt op die kokoskoeken met een gat in het midden, met ouwel er onder. | |
Negentiendertig | dinsdag 18 februari 2014 @ 12:02 |
Oh, geen idee. Kon hem gewoon toevoegen aan m'n winkelmandje | |
AwayTL | dinsdag 18 februari 2014 @ 13:58 |
Ik heb laatst ook een wat grotere stolp bij de action (zonder belettering!! ![]() Ook maar even ontopic: vandaag maar weer eens de monchoucupcakes gemaakt! | |
Muck | dinsdag 18 februari 2014 @ 16:58 |
Komt een konijntje bij de Mucker "Heeft u ook worteltjestaart?!" "Ja! Met limoenglazuur" ![]() ![]() ![]() "Hoeraaaaa!" | |
Audreyoot | donderdag 20 februari 2014 @ 21:53 |
Chocoladetaart met bokkepoortjesvulling en hele dunne plakjjes chocolade, overgoten met ganache. En een aardbei ![]() ![]() | |
djkoelkast | donderdag 20 februari 2014 @ 21:54 |
Bokkepootjes ook zelf gemaakt? | |
Audreyoot | donderdag 20 februari 2014 @ 21:55 |
Nee helaas geen tijd voor! Wil ik wel graag eens proberen, zag een recept van rudolph wat er wel lekker uitzag. Maar ik denk dat ik ze dan te zonde vind om te verkruimelen haha | |
Faithz | donderdag 20 februari 2014 @ 22:06 |
Trouwen? ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 20 februari 2014 @ 22:24 |
Ziet er verrukkelijk uit! ![]() | |
djkoelkast | donderdag 20 februari 2014 @ 22:25 |
Hm ja, dat is wel zonde. Rudolf maakt altijd vieze zooi, heb meerdere mensen gehoord die dingen van hem hebben gemaakt die niet te hachelen waren. Haal het uit een zo oud mogelijk bakboek, dan heb je de pure recepten ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 20 februari 2014 @ 22:32 |
Nee joh, hij maakt vaak heerlijke dingen! | |
djkoelkast | donderdag 20 februari 2014 @ 22:33 |
Ok, dan is het gewoon niet mijn smaak en niet de smaak van iedereen die ik er over heb horen klagen. Volgens mij is het ook zo'n witte suiker witte bloem-figuur. Daar doe ik niet aan ![]() | |
Anne | donderdag 20 februari 2014 @ 22:39 |
Het klinkt lekker en het ziet er lekker uit ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 20 februari 2014 @ 22:44 |
Ik ben ook een witte suiker witte bloem figuur dus dat verklaard ![]() | |
djkoelkast | donderdag 20 februari 2014 @ 22:45 |
verklaart Maar dan nog, wat ik van hem gezien heb leek mij niet te eten, vooral zoet, zoeter, zoetst. | |
Zo-is-dat | donderdag 20 februari 2014 @ 22:48 |
Hij heeft ook hartig gebak ![]() | |
Bortecinem | donderdag 20 februari 2014 @ 23:28 |
Ik wil dit weekend macarons maken met als vulling Franse botercreme. Iemand enig idee hoe lang ik dit in de koelkast kan bewaren? Er zitten rauwe eieren in namelijk.. | |
Meke | vrijdag 21 februari 2014 @ 01:20 |
![]() Heb je heel toevallig ook een recept? ![]() | |
Tinuviel | vrijdag 21 februari 2014 @ 07:14 |
Ja wil ik ook. | |
Audreyoot | vrijdag 21 februari 2014 @ 08:16 |
Dankjulliewel ![]() Ik vind dat hij het op een leuke manier presenteert maar moet bekennen dat ik nooit één op één een recept overneem, meestal zie ik dan een element wat ik leuk vind en verwerk ik dat in iets anders. Dingen als suiker toevoegen doe ik altijd op smaak en hou ik me nooit aan wat in een recept staat ![]() Ik denk max 2 dagen, meringue kan je ook beter niet meer eten na 2/3 dagen. Dat zou ik iig aanhouden als anderen ervan eten. Als ik het zelf eet ga ik gewoon af op mijn gevoel ![]() Niet kant en klaar maar kan wel even typen wat ik gedaan heb, is heel simpel: Bakvorm van 18cm (klein taartje) Biscuit: 240gr Chocolade bakmix van Funcakes(de biscuit kan je ook zelf helemaal maken maar persoonlijk vind ik deze net zo lekker), 150 gram ei, 50 gram water. Echt de volle 8 minuten mixen, anders wordt hij niet zo luchtig. Vulling: 200 ml slagroom luchtig mixen, terwijl je dit doet een zakje klopmix toevoegen en wat suiker. Hoeft niet te zoet want bokkepootjes zijn ook al zoet en de chocolade ook. Daarna kruimel je de bokkepootjes erdoor en spatelt ze erdoorheen. De plakjes chocolade kan je op 2 manieren doen, de meest makkelijke is van die flinterdunneplakkjes kant en klaar te kopen (staan bij het broodbeleg), of je smelt een reep puur en laat deze over het doormiddengesneden biscuit lopen en laat hem hard worden in de koelkast. Ganache Ik gebruik een 1:1 verhouding bij pure chocolade, in dit geval dus 200ml slagroom en 200gr chocolade. Zet de slagroom op het vuur en smelt de chocolade au-bain-marie. Zodra de slagroom kookt, direct van het vuur halen. Voeg de gesmolten chocolade er in delen door en roer met een garde totdat een gladde massa ontstaat. Deze kan je zo over je cake gieten of op een koele plek wat op laten stijven en ermee afsmeren. De biscuit bak je op 175 graden voor 35 minuten (prik er ff met een prikker in om te kijken of er geen kruimels meer aanhangen). Laat hem afkoelen en zaag hem met een taartzaag horizontaal doormidden. Even laten afkoelen en dan bokkepootjes vulling op de onderste helft. Dan chocoplakjes erop en op de andere helft ook een beetje vulling zodat hij plakt. Vervolgens zet ik hem op een rooster boven een bakplaat en giet ik de ganache erover. Decoratie: het groene is gewoon marsepein en daarbovenop een aardbei gedoopt in ganache. | |
-J-D- | vrijdag 21 februari 2014 @ 14:21 |
Ik had net het deeg gemaakt volgens deze site: http://www.chickslovefood.com/kids-letterkoekjes/ - 2 biologische eieren - 200 gram witte basterdsuiker - 90 gram zachte boter - 180 gram tarwebloem - 1 theelepel bakpoeder - snufje zout Het deeg was erg vochtig terwijl de eieren niet heel groot waren en ik me braaf aan de verhoudingen heb gehouden. Kan dat? Heb redelijk wat bloem toegevoegd om het meer een deeg te laten zijn. Nu een uur in de koelkast. | |
Dragonberry | vrijdag 21 februari 2014 @ 14:32 |
Volgens mij is dat wel heel veel ei in verhouding tot de bloem? Ik maakte weleens koekjes met dit recept. Hierin worden ook 2 eieren gebruikt, maar dan wel bij 450 gram bloem. | |
sirdanilot | vrijdag 21 februari 2014 @ 14:44 |
Deeg laten opstijven in de koelkast doet wonderen, al is dit inderdaad erg weinig bloem. | |
-J-D- | vrijdag 21 februari 2014 @ 15:44 |
![]() | |
djkoelkast | vrijdag 21 februari 2014 @ 16:46 |
'TV-kok Rudolph van Veen is oplichter' Zie je wel! | |
minilot | vrijdag 21 februari 2014 @ 16:52 |
Einkorn is binnen! Vijf hele kilo´s. Dit weekend of anders maandag de chocoladecake eens maken. ![]()
![]() | |
Audreyoot | vrijdag 21 februari 2014 @ 16:53 |
De schoft ![]() | |
djkoelkast | vrijdag 21 februari 2014 @ 17:16 |
Spannend ![]() Ik heb nog geen emmer kunnen vinden, wel emmermacaronispiraaltjes, die gaan volgende week op het menu ![]() | |
sieske | zaterdag 22 februari 2014 @ 12:55 |
action, blokker, marskramer, hema? Ik weet het niet hoor, gewoon eens even kijken. Geerlings zal ze wel hebben maar dan betaal je wel wat meer denk ik. Oh, een oudere post zie ik. Je al wel al wat hebben. | |
_Liek | zaterdag 22 februari 2014 @ 17:09 |
Is die chocoladecake al gemaakt? ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 22 februari 2014 @ 18:16 |
Kokoskoeken met nieuw recept zitten nu in de oven. Hopen dat ze lekker worden ![]() Nu met spelt, einkorn en amandelmeel en 1/3 minder suiker. | |
djkoelkast | zaterdag 22 februari 2014 @ 18:45 |
Even een telefoonfoto gemaakt. Ze zijn een stuk beter dan de vorige keer, maar nu niet zoet genoeg ![]() ![]() Maar dat heb je met zelf een recept bedenken, volgende keer dus weer iets meer suiker. We komen er wel ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 22 februari 2014 @ 20:29 |
^ Poedersuikerglazuurtje op doen, dan zijn ze vat zoet genoeg ![]() | |
Tinuviel | zaterdag 22 februari 2014 @ 21:47 |
Vandaag heb ik worteltjes cupcakejese gehad met deze frosting: http://www.jamin.nl/onlin(...)rosting-vanilla.html Dat was heerlijk. Ik ga de frosting zelf ook weleens gebruiken als ik weer bak. | |
minilot | zondag 23 februari 2014 @ 14:45 |
Via Amazon, bioboer Knauf, op aanraden van Piet. Snelle levering, heel tevreden over. ![]() Wilde het vanmorgen gaan maken, maar palmsuiker bleek schoon op te zijn. ![]() | |
djkoelkast | zondag 23 februari 2014 @ 15:04 |
Is dat al wel gemalen? Er staat Einkornkörner namelijk, dus ik zou denken gewoon de hele korrels. Of heb je een eigen molen? ![]() Palmsuiker is bij de Jumbo goed te betalen heb ik gemerkt. Ik bedoel niet die blokken maar meer dat drogere: ![]() Smaakt toch iets anders en de blokken blijven soms 'klontjes' van in je beslag zitten. Zit bij de Jumbo in witte zakjes van 200g geloof ik. | |
minilot | maandag 24 februari 2014 @ 12:49 |
Klein elektrisch molentje. Prima voor kleine hoeveelheden, zoals in de taart. ![]() Verder: er is geen Jumbo in het dorp waar ik woon. Maar wél een markt op maandag met een natuurvoedingskraampje. De buit van daarnet staat nu op mijn kantoorbureau. ![]() ![]() Morgen taartbakken! (Ik heb eigenlijk altijd zowel de losse palmsuiker als de geperste blokken.) | |
djkoelkast | maandag 24 februari 2014 @ 13:00 |
De geperste blijft soms brokkelen waardoor je suikerklontjes (zoals in suikerbrood) in je deeg krijgt, dat is niet altijd handig. | |
minilot | maandag 24 februari 2014 @ 13:06 |
Maar wél lekker. ![]() | |
djkoelkast | maandag 24 februari 2014 @ 13:40 |
Ik heb ze meestal ook allebei. Ik heb ook wel eens rietsuikerschijven, die rasp ik dan. | |
Tinuviel | maandag 24 februari 2014 @ 20:38 |
Hebben jullie een idee waar ik uitsteek vormpjes in de vorm van cijfers kan kopen. Graag in een echte winkel, omdat ik het as weekend moet hebben en dat lukt misschien niet met verzendkosten. | |
Sjeen | maandag 24 februari 2014 @ 20:45 |
Ikea Bröllop - 14,99 ![]() Ik heb 'm al een tijdje, leuk en handig ding ![]() | |
Mry | maandag 24 februari 2014 @ 20:50 |
Ik heb ze laatst gezien in de webshop van Dillle & Kamille, of ze daar dan ook in de winkel liggen weet ik niet. | |
Vicky | maandag 24 februari 2014 @ 20:58 |
pipoos? Xenos? | |
Tinuviel | maandag 24 februari 2014 @ 21:10 |
Pipoos zegt me niets. Ik heb online gekeken op de website van Xenos, Bijenkorf en V&D, daar stond niets op.ik dacht misschien weet iemand dit toevallig. Ik heb het alleen op de website van Cook&Co gezien. Anders probeer ik het daar het eerst. | |
Skaai | maandag 24 februari 2014 @ 21:45 |
Ik heb ze vanmiddag in de Cook&Co zien liggen ![]() Heb er een taartdoos gescoord ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 26 februari 2014 @ 11:49 |
Nou, de cake is klaar hoor! ![]() Minimale veranderingen: - Recept gehalveerd voor klein springvormpje - Port gebruikt als drank (lekker met chocolade ![]() - Pinda's gebruikt als strooisel in plaats van hazelnoten. Voelde wel lekker tropisch, zo bij de palmsuiker. Eiwit + palmsuiker = toffe schuimkleur: ![]() In de oven: ![]() Op zonnige vensterbank: ![]() Cakepuntje in semi-artistieke compositie ![]() ![]() Hij is helemaal goed gelukt , en het glazuur van palmsuiker is awesome! ![]() ![]() ![]() | |
djkoelkast | woensdag 26 februari 2014 @ 11:55 |
Tof zeg ![]() ![]() | |
Myraela | woensdag 26 februari 2014 @ 12:13 |
Ziet er lekker uit. ![]() | |
Myraela | woensdag 26 februari 2014 @ 12:16 |
Ik maakte afgelopen weekend een hele simpele koffie/vanille cake. Was echt hemels. ![]() ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 26 februari 2014 @ 12:55 |
Myraela, als ik vrij had gehad vandaag kwam ik je (met de bus!) mijn chococake brengen. ![]() Mooie koffiecake! ![]() Ha, leuk! Heb je 'm dus echt niet voor noppes uitgetypt! ![]() | |
djkoelkast | woensdag 26 februari 2014 @ 12:57 |
Inderdaad ![]() | |
tombolafan | woensdag 26 februari 2014 @ 18:18 |
ah hier heeft ze nu in de bonus ![]() | |
Tinuviel | woensdag 26 februari 2014 @ 18:33 |
Ik zal even kijken. Iemand hier die een goed recept heeft voor vruchtentaart zonder melk? | |
H_T | donderdag 27 februari 2014 @ 00:06 |
Alleen zonder melk of ook zonder melkproducten? In mijn appeltaart zit nooit melk, maar wel roomboter. Als je die vervangt door margarine ben je er al | |
Tinuviel | donderdag 27 februari 2014 @ 07:16 |
Ik moet dat nog even controleren. Het is omdat mijn zusje en moeder lactoseintolerantie hebben. Boter kan volgens mij wel. Mocht er melk in hoeven, zou ik dat ook nog kunnen vervangen door lactosevrije melk. | |
djkoelkast | donderdag 27 februari 2014 @ 10:25 |
Boter kun je vervangen voor (ontgeurde) kokosolie. Margarine moet je ontwijken als de pest. | |
sirdanilot | donderdag 27 februari 2014 @ 11:18 |
Of Reuzel natuurlijk ![]() | |
_Loki | donderdag 27 februari 2014 @ 11:23 |
Ik wil vanavond wat bakken maar ik heb echt geen inspiratie. Wat is een beetje een makkelijk recept (het liefst zonder fancy ingrediënten, wat lastiger te maken mag wel), wat je kunt maken met een springvorm of cakevorm? ![]() het is toevallig koopavond dus als je een ander leuk iets weet waarbij ik bijv. wel even een andere vorm nodig heb, dan mag het ook, dan haal ik die gewoon even. ![]() | |
Etcetera | donderdag 27 februari 2014 @ 11:26 |
Als je geen bezwaar hebt tegen kant-en-klaar-pakje ![]() ![]() | |
Frag_adder | donderdag 27 februari 2014 @ 11:43 |
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig. Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom! | |
Frag_adder | donderdag 27 februari 2014 @ 11:44 |
bak een boterkoek ![]() | |
Myraela | donderdag 27 februari 2014 @ 11:48 |
Ik wist niet dat rozijnen iets aan de zompigheid deden. Ik week ze altijd in drank, dus volgens mij werkt dat dan sowieso niet. ![]() Ik doe overigens gewoon een eetlepel griesmeel door het appel mengsel. | |
djkoelkast | donderdag 27 februari 2014 @ 12:25 |
Tip 1: snij als allereerst je appels, doe er suiker en kaneel over (en een beetje citroensap om bruinen te voorkomen) en zet dit in de koelkast. Ga dan pas je deeg maken, laat je deeg ook nog een uurtje rusten in de koelkast. Op die manier is er al heel veel lekvocht uit de appels gesijpeld, scheelt echt een hoop! Tip 2: bak de bodem eerst even blind (optioneel, het hoort namelijk eigenlijk niet) Beschuit niet doen, zit veel te veel in, paneermeel kan, maar ik ben er niet zo'n fan van. | |
_Loki | donderdag 27 februari 2014 @ 12:58 |
Beetje maizena door de vulling heen mengen? Dat dikt die sappen een beetje in als saus zeg maar. | |
Frag_adder | donderdag 27 februari 2014 @ 13:24 |
Dankje voor de tips! | |
Muck | donderdag 27 februari 2014 @ 13:31 |
Ik strooi vaak wat custard op de bodem. Dat bindt het vocht uit de appels ook en vormt een heerlijk romig laagje ![]() | |
Frag_adder | donderdag 27 februari 2014 @ 13:34 |
dat is zo te koop als poeder toch? ![]() | |
Muck | donderdag 27 februari 2014 @ 13:41 |
![]() ![]() | |
djkoelkast | donderdag 27 februari 2014 @ 13:52 |
Custardpoeder is maizena + kleurstof + poedersuiker. Kun je beter gewoon maizena + poedersuiker strooien, maar als je je appels van tevoren snijdt is het echt niet nodig. | |
zeeuws_meisje | donderdag 27 februari 2014 @ 14:57 |
Ik doe de rozijnen eingelijk altijd ongeweld, dus gewoon droog door de appels mengen. En ik ben niet zuinig met citroensap, want ik houd van dat friszure. En toch heb ik nooit een 'vochtprobleem' in mijn appeltaart. Dus ik ga er een beetje van uit dat die rozijnen dat allemaal opslurpen.. Misschien is dat wel gewoon de oplossing? | |
sieske | zaterdag 1 maart 2014 @ 10:38 |
<Ik strooi vaak wat custard op de bodem. Dat bindt het vocht uit de appels ook en vormt een heerlijk romig laagje> Heb ik ook n keer gedaan. Bij het aansnijden zag ik dat er allemaal wit poeder op de bodem lag, doe ik dus ook niet meer. | |
Muck | maandag 3 maart 2014 @ 16:47 |
Mijn peren werden zacht, dus ik heb een tarte tatin gemaakt ![]() ![]() | |
Bleie | maandag 3 maart 2014 @ 16:49 |
![]() ![]() | |
minilot | woensdag 5 maart 2014 @ 17:58 |
Net uit de oven, dus pre-inzak.. ![]() ![]() 'Racines cake' uit het Ready for Dessert-boek van David Lebovitz. Het is een bloemloze, zeer pure chocolademousse-cake met cacaonibs ![]() | |
Tinuviel | woensdag 5 maart 2014 @ 20:05 |
Wat zit er dan in plaats van bloem in? Tevens mijn allereerste vruchtentaart: ![]() | |
Myraela | woensdag 5 maart 2014 @ 20:05 |
Moar karamel. ![]() | |
TimeJumper | woensdag 5 maart 2014 @ 21:47 |
Neem je wel goudrenetten appels? Als ik met een andere soort appels bak dan word het vaak ook zompig, maar met goudreinetten dus niet. En inderdaad vantevoren schillen bestrooien met suiker en kaneel en dan pas de rest van het deeg maken. | |
Joosie200 | woensdag 5 maart 2014 @ 23:03 |
De kleuren spatten er vanaf, ziet er altijd zo vrolijk uit zo'n vruchtentaart! Mijn nieuwe quichevorm (5 euro bij Oldhof kookwinkel) moest meteen maar ingewijd worden ![]() ![]() Eerste poging tot een tarte aux flan aka banketbakkersroom. Maak toch liever..
![]() ![]() |