Volgens mij is de Angst&Beven van brouwerij de Molen een Gose bier. Die is in ieder geval bij hun bierwinkel te vinden.quote:Op zondag 29 december 2013 20:57 schreef Saind het volgende:
Ik wilde een keer een Gose biertje proberen eigenlijk, maar ik kan nergens iets vinden. Heeft iemand tips om eraan te komen?
Ah tof, dankje! Had er niet aan gedacht dat er ook wel eens een Nederlandse brouwer zou kunnen zijn die het brouwt.quote:Op zondag 29 december 2013 22:27 schreef drexciya het volgende:
[..]
Volgens mij is de Angst&Beven van brouwerij de Molen een Gose bier. Die is in ieder geval bij hun bierwinkel te vinden.
Daar heb ik een tijdje geleden de Peated Whisky editie van op. Geen hop of zoetigheid meer te bekennen, deze was bijna nog rokeriger dan de 100% Peated van Nøgne Ø...quote:Op zaterdag 28 december 2013 19:38 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Hij is niet echt bitter van de hop. Dat bier is mierzoet.
Ik zag de gewone versie staan op de site van biernavigatie voor nog geen ¤8 euro.
Dat is een stout van dik 14% met koffie, vanillie en donkere suiker erin. Maar ik vond hem smaken naar citrusachtige hop. Geen idee hoe dat kan maar goed. De tequila versie die ik eerder had heeft een hele aparte harsachtige vruchten smaak.
Maar goed dat bier is dus ongelofelijk zoet en machtig. Dus als je de Hel & Verdoemenis al erg vind moet je die zien te regelen .
las dit net, heb het even opgezocht, klinkt interessant ergens in Nederland te verkrijgen?quote:Op zaterdag 28 december 2013 18:43 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Hahaha.
Als je ooit nog toekomt aan Black Hole van Mikkeller laat me je bevindingen maar weten .
(En dan de tequila versie voor extra waanzin.)
biernavigatie.nl zag ik hem net staan. En tot en met morgen gratis verzenden bij bestellingen van +20 euro.quote:Op maandag 30 december 2013 09:52 schreef Inkomen het volgende:
[..]
las dit net, heb het even opgezocht, klinkt interessant ergens in Nederland te verkrijgen?
11 nog wat, vond het ook al prijzig. Op MP staan ze voor 8quote:Op maandag 30 december 2013 10:07 schreef Mgolovic het volgende:
Ze verkopen zelfs Westvleteren zie ik. Stevig aan de prijs, dat wel.
Vind het sowieso apart dat een Speciaalzaak er zo open mee adverteert terwijl ze toch ook op de hoogte zijn van de voorschriften m.b.t. Westvleteren.quote:Op maandag 30 december 2013 10:09 schreef Qwea het volgende:
[..]
11 nog wat, vond het ook al prijzig. Op MP staan ze voor 8
dus bij twee flesjes al gratis verzendingquote:Op maandag 30 december 2013 09:55 schreef Qwea het volgende:
[..]
biernavigatie.nl zag ik hem net staan. En tot en met morgen gratis verzenden bij bestellingen van +20 euro.
http://www.biernavigatie.nl/winkel/danemark/mikkeller/black-hole/
Ik heb mijn eerste Westvleteren voor ¤7 bij een chocoladewinkel in Ieper gekochtquote:Op maandag 30 december 2013 10:14 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Vind het sowieso apart dat een Speciaalzaak er zo open mee adverteert terwijl ze toch ook op de hoogte zijn van de voorschriften m.b.t. Westvleteren.
Neemt niet weg dat ik zelf waarschijnlijk ook op een dergelijke manier mijn eerste Westvleteren zal drinken
Er is ook helemaal geen echte definitie van Kerst- of winterbier. Officieus is het meestal wat zwaarder en met een meer kruidige smaak, maar het is geen "vast" type bier.quote:Op dinsdag 31 december 2013 05:10 schreef OMG het volgende:
Ik zit eens aan de Three Floyds' Alpha Klaus. Kerstbier, alleen is er helemaal niks kerstigs aan dit bier. Lekker hoppig.
WV12!quote:Op dinsdag 31 december 2013 13:17 schreef nachtzuster het volgende:
Waarmee gaan we proosten vanavond?
K3 kinderchampagnequote:Op dinsdag 31 december 2013 13:17 schreef nachtzuster het volgende:
Waarmee gaan we proosten vanavond?
Ergens had ik dat kruidige dus juist verwacht, maar dat zat er niet in. .quote:Op dinsdag 31 december 2013 13:00 schreef drexciya het volgende:
[..]
Er is ook helemaal geen echte definitie van Kerst- of winterbier. Officieus is het meestal wat zwaarder en met een meer kruidige smaak, maar het is geen "vast" type bier.
Bier en/of wijn. Zometeen eerst brunchen, daarna door om wat te drinken te halen. .quote:Op dinsdag 31 december 2013 13:17 schreef nachtzuster het volgende:
Waarmee gaan we proosten vanavond?
Das het betere werkquote:
wij zitten aan de Brand Sylvester nuquote:Op dinsdag 31 december 2013 13:17 schreef nachtzuster het volgende:
Waarmee gaan we proosten vanavond?
Waar is dat ergens?quote:Op dinsdag 31 december 2013 19:21 schreef mckroket het volgende:
in mn vaste winkel heb ik die black hole toevallig gezien en meegenomen. ¤ 5,07. (37,5cc)
Die is verdomd lekker...quote:Op woensdag 1 januari 2014 07:24 schreef OMG het volgende:
Het nieuwe jaar ingeluid met wat rode wijn. Nu het eerste bier van 2014, een Bourbon County Stout van 2012. .
Sowieso zijn Tjechische pilsen veel beter :pquote:Op woensdag 1 januari 2014 23:46 schreef sirdanilot het volgende:
Gambrinus Extra, gewoon standaard tsjechische pils. Toch lekkerder dan veel andere standaardpils, en tegen een prijs die vergelijkbaar is met eurohopper bier hier.
Moet het een brouwerij zijn? Ik zou voor een cafe kiezen, cafe DeRat om precies te zijn. Leuke kleine kroeg met een leuke keuze aan bieren. De eigenaar en zijn personeel zijn zeer enthousiast.quote:Op donderdag 2 januari 2014 09:53 schreef Qwea het volgende:
Iemand nog een tip over een goeie brouwerij in Utrecht voor het proeven? Amsterdam mag ook, maar daar zitten dingen zoals de prael e.d en die heb ik al gehad.
Cafe mag ook. Als er maar genoeg aparte keuze is! Ik zal eens ff naar de rat kijken! Thnx.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:18 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Moet het een brouwerij zijn? Ik zou voor een cafe kiezen, cafe DeRat om precies te zijn. Leuke kleine kroeg met een leuke keuze aan bieren. De eigenaar en zijn personeel zijn zeer enthousiast.
Qua brouwerij wordt het anders Maximus. Zit wel in de stad Utrecht maar niet in het centrum. Zij zitten in Leidsche Rijn.
De drie dorstige herten is ook een goedequote:Op donderdag 2 januari 2014 10:32 schreef Qwea het volgende:
[..]
Cafe mag ook. Als er maar genoeg aparte keuze is! Ik zal eens ff naar de rat kijken! Thnx.
Gisteren dronk je ook al Tsjechisch pils, dus gok ik dat je in Tsjechië zit.quote:Op woensdag 1 januari 2014 23:46 schreef sirdanilot het volgende:
Gambrinus Extra, gewoon standaard tsjechische pils. Toch lekkerder dan veel andere standaardpils, en tegen een prijs die vergelijkbaar is met eurohopper bier hier.
En waar in Belgie is deze winkel dan?? Grobbendonk?quote:Op dinsdag 31 december 2013 19:21 schreef mckroket het volgende:
in mn vaste winkel heb ik die black hole toevallig gezien en meegenomen. ¤ 5,07. (37,5cc)
er waren ook verschillende batchen black damnation te koop. 17 euro vind ik eerlijk gezegd een beetje gortig.. waarschijnlijk is dit nog goedkoop want deze winkel is sowieso erg goedkoop. maar voor dat geld kan je enkele glazen andere prachtige bieren drinken die ze daar hebben. pannepotten en peuten aan 1,60, amatussen aan 2,10, embrasse (66cc) aan 4,20, etcetera. troubadour ook echt goedkoop, 1,30 ofzo. en sinds kort hebben ze ook emelisse dan heb ik het over dipa, tipa, porter, rauch, smoked rye ipa, en allemaal (ver) onder de 2 euro! scheelt gewoon een euro met in nederland per fles...
in ieder geval, prettig uiteinde en bierige groeten!
Dan betaal je ook 104 euro + 500 km rijden oidquote:Op zondag 5 januari 2014 22:16 schreef Mgolovic het volgende:
Vanmiddag 2 flessen Westvleteren 12 gekocht voor maar liefst ¤ 8,95 p/s. Belachelijke prijs maar wat is het een geweldig bier. Binnenkort toch maar eens een poging wagen om 2 kratten in Westvleteren zelf te bemachtigen.
Ja, goed te drinken, maar de keer dat ik ze naast elkaar had was er een duidelijk smaakverschil.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:25 schreef Mgolovic het volgende:
Overigens ook o.a. een St. Bernardus Abt 12 meegenomen, die zou vergelijkbaar moeten zijn met Westvleteren 12 maar is een stuk goedkoper. Iemand ervaring mee?
Vergelijk de westvleteren ook eens met een rochefort 10. Wij hadden een proeverij met westvleteren 12, abt 12 en rochefort 10. Er leuk en verrassend.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:25 schreef Mgolovic het volgende:
Overigens ook o.a. een St. Bernardus Abt 12 meegenomen, die zou vergelijkbaar moeten zijn met Westvleteren 12 maar is een stuk goedkoper. Iemand ervaring mee?
Rochefort 10 vond ik er niet echt op lijken. Ook lekker maar toch minder dan Westvleteren 12.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:49 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Vergelijk de westvleteren ook eens met een rochefort 10. Wij hadden een proeverij met westvleteren 12, abt 12 en rochefort 10. Er leuk en verrassend.
De abt 12 vind ik minder op de westvleteren lijken als de rochefort 10.
Recept zegt niet alles:quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:51 schreef muzas het volgende:
Dat terwijl st. Bernardus nota bene het recept van de st. sixtus kreeg
No shit sherlock. Of je moeder nou je favoriete kostje klaarmaakt of ik, dat verschilt. Logica die men in groep 1 wel begrijpt.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 15:08 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Recept zegt niet alles:
http://www.beursgorilla.n(...)-uit-hoegaarden.html
Het recept is trouwens toch wel íets anders hè, ze gebruiken allebei een andere gistquote:Op dinsdag 7 januari 2014 15:10 schreef muzas het volgende:
[..]
No shit sherlock. Of je moeder nou je favoriete kostje klaarmaakt of ik, dat verschilt. Logica die men in groep 1 wel begrijpt.
Maar rochefort is ook westvleteren niet... én die hebben het recept niet. Dus vandaar dat ik het dan wel grappig vind dat men die meer op wv12 vind lijken.
Ik vind abt 12 erg veel op wv 12 lijken... En rochefort toch echt minder op die twee. Met wv 12 toch wel de betere... Maar dat kan ook komen omdat ik er telkens voor moet rijden
En ze zijn allemaal rond de 2 euro ps.
quote:Op dinsdag 7 januari 2014 15:15 schreef Saind het volgende:
[..]
Het recept is trouwens toch wel íets anders hè, ze gebruiken allebei een andere gist
I know.. Maar mijn punt was meer dan abt 12 toch meer op wv12 zou moeten lijken. Omdat rochefort helemaal _niets_ qua recept/aanwijzingen van de sixtus heeft gehad...quote:Op dinsdag 7 januari 2014 15:15 schreef Saind het volgende:
[..]
Het recept is trouwens toch wel íets anders hè, ze gebruiken allebei een andere gist
Wat de fuck?quote:Op zondag 5 januari 2014 22:19 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Dan betaal je ook 104 euro + 500 km rijden oid
Ik had na 1 uur non stop bellen verbinding denk ik.
Ik heb de 2011 nog steeds in de kast staan. Schijnt goed bier te zijn.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:48 schreef travelman het volgende:
Oh, en deze sinds kort in huis: iemand 'm al op?! [ afbeelding ]
Toevallig ben ik een paar weken geleden in Kulminator geweest en ben het met je eens, het is een behoorlijke achenebbis. Diverse tafels niet te gebruiken omdat er gigantisch veel papierzooi op lag, dat werk. Ook me gestoord aan een barrage vadsige Amerikanen die luidkeels kapot zaten te gaan op het brute aanbod. Daar staat tegenover dat ze inderdaad een gigantisch en deels bijzonder aanbod hebben en afgezien van de bijzonder oude bieren die ze hebben de prijzen ook goed te doen zijn.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:10 schreef travelman het volgende:
Komend weekend weer eens naar Antwerpen!
Ongefilterde Palm van het vat (alleen daar en bij 1 kroeg in A'dam verkrijgbaar als ik het goed heb); Grimbergen Dubbel vh vat (hier amper nog te vinden), Bollekes bij Paters Vaetje en hier even kijken:
https://www.facebook.com/(...)iske/117404254940684
Misschien hier nog even naar binnen: http://apen.be/cafe-kulminator-antwerpen, maar dat vind ik niet zo een gezellige toko, beetje aftands.
Tips en adviezen zijn welkom!!
Ik heb er goede verhalen over gehoord en ben nu heel jaloersquote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:48 schreef travelman het volgende:
Oh, en deze sinds kort in huis: iemand 'm al op?! [ afbeelding ]
Bij de Kulminator is de baas een lul, maar z'n vrouw is top.quote:Op woensdag 8 januari 2014 13:26 schreef mckroket het volgende:
pannepot is lekkerder dan pannepeut vind ik. pannepeut is wat zoeter. de pot voelt voor mij aan als een soort stong ale - stout combinatie. heerlijke toetsen van gebrande mouten en koffie.
als je naar antwerpen gaat, kan je ook naar cafe gollem gaan. die zit 50 meter eerder, om de hoek, dan het bierhuisje.
niet zulke super bijzondere bieren (meest bijzondere zijn de struise, dochter vd korenaar, de molen etc), maar de keuze is enorm en de (nederlandse) bediening is goed en professioneel. ook zijn er 30 bieren van de tap, zoals de troubadour magma, diabolici, karmeliet, kwak etc. de prijzen zijn zeer schappelijk! (geen buitenlandse bieren helaas (behalve nederlandse)
plaatsen om te vermijden;
bier central! (station) erg duur en niets bijzonders.
btw, ik wil ook nog een keer naar kulminator,gewoon om het eens gezien te hebben en om eens iets échts bijzonders te proberen. alleen de verhalen over de bediening en de zaak zelf schrikken mij altijd een beetje af. ik wil ook gewoon lekker zitten en chillen met mn vriendin, niet in een of andere vieze toko zitten omdat ze daar toevallig struise ditdat op de tap hebben.
ach, ik woon een half uur van antwerpen, ik zal er vanzelf wel een keer komen.
die extra kan je gewoon bij de fabriek kopen heb nog een heel krat hier staan.quote:Op woensdag 8 januari 2014 14:47 schreef Chandos het volgende:
Geval aan eigen succes ten onder gegaan, denk ik. De vrouw van de baas is inderdaad een schat, niks op aan te merken. Volgens mij was ze zelf de nukken van die dude ook wat zat, toen ik er was kreeg hij de hele tijd op z'n kop van haar. Ik vond het wel erg tof om er bieren als Chimay Doree, Westmalle Extra en zo nog wat obscuur Belgisch spul uit te proberen.
'Gewoon bij de fabriek' was niet echt een optie voor me tijdens een weekendje Antwerpen . Wel puik bier trouwens, die Doree ook. Beide de typische (goede) smaak van de brouwerij in kwestie, maar dan met een flink lager alcoholpercentage. De Westmalle Extra vond ik heel erg op hun Tripel lijken maar dan met bijna de helft minder alcohol. Wel iets waar ik een keer voor langs de abdij wil gaan. De Petit Orval heb ik niet gezien geloof ik. Wel heel veel oude Orvals. En een heel epistel in het biermenu dat de Abdij totaal niet meewerkt in de levering van bier, de frustratie droop van de pagina's .quote:Op woensdag 8 januari 2014 23:23 schreef mckroket het volgende:
[..]
die extra kan je gewoon bij de fabriek kopen heb nog een heel krat hier staan.
die doree lijkt me ook wel eens vet, alleen dat is gewoon een stukje (lees een heel fking tering end) verder voor mij.
en dan nog de petit orval... hadden ze die btw bij kulminator? (lijkt me niet?)
Heb er nog één uit 2008 geloof ik; ooit moet 'ie een keer opquote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:48 schreef travelman het volgende:
Oh, en deze sinds kort in huis: iemand 'm al op?! [ afbeelding ]
stiekem heel dichtbij hoor gewoon de vriendin dumpen.quote:Op donderdag 9 januari 2014 08:30 schreef Chandos het volgende:
[..]
'Gewoon bij de fabriek' was niet echt een optie voor me tijdens een weekendje Antwerpen
Heb er eentje gekocht van 2013, laat hem nog even rijpen op de fles.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:48 schreef travelman het volgende:
Oh, en deze sinds kort in huis: iemand 'm al op?! [ afbeelding ]
Persoonlijk vind ik de St. Bernardus Abt 12 lekkerder dan de Westvleterenquote:Op maandag 6 januari 2014 23:25 schreef Mgolovic het volgende:
Overigens ook o.a. een St. Bernardus Abt 12 meegenomen, die zou vergelijkbaar moeten zijn met Westvleteren 12 maar is een stuk goedkoper. Iemand ervaring mee?
echt nieuw is het niet he, is al van 2012..quote:Op donderdag 9 januari 2014 16:08 schreef Saind het volgende:
Heeft iemand die nieuwe van Stift Engelszell al op? Die Oostenrijkse trappisten zijn dat.
Ik was geen fan van de Gregorius, maar blijkbaar hebben ze ook een saison, "Benno" heet ie, en ik ben wél een groot fan van saisons
Hier ook, vind ik het lekkerste smaken van alle Bocksquote:Op vrijdag 10 januari 2014 21:44 schreef Gtaboy107 het volgende:
Ik zit nog steeds aan het Bockbier van Hertog Jan.
Ligt er ook aan voor hoe lang hè.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 21:33 schreef MCH het volgende:
Hoe erg is het om een (speciaal)biertje op kamertemperatuur te bewaren op een plek met daglicht? Dus niet donker zoals vaak op het etiket staat.
Schuur/ berging. Ideaalste plek als het geen hoogzomer is.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 21:33 schreef MCH het volgende:
Hoe erg is het om een (speciaal)biertje op kamertemperatuur te bewaren op een plek met daglicht? Dus niet donker zoals vaak op het etiket staat.
Ik heb toevallig vorige week met z'n zevenen een blinde test gedaan tussen die twee. Zes van de zeven inclusief ikzelf vonden het biertje dat de Westvleteren bleek te zijn lekkerder.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:25 schreef Mgolovic het volgende:
Overigens ook o.a. een St. Bernardus Abt 12 meegenomen, die zou vergelijkbaar moeten zijn met Westvleteren 12 maar is een stuk goedkoper. Iemand ervaring mee?
Ik heb een paar weken geleden echt een hele trits Nederlandse en Duitse winterbieren geprobeerd, maar geeneen die er echt tussenuit sprong. Ik denk dat het type niet echt mijn smaak is. De meeste Lentebok bieren vind ik ook weinig aan, het zijn eigen alleen de Herfstbok bieren waar ik warm voor loop =).quote:Op zaterdag 11 januari 2014 22:48 schreef MCH het volgende:
Drink nu een Oettinger Winterbier. Smaakt een beetje vlakjes. Heb ook nog Alt en Kellerbier van Oettinger.
Ik vond 'm wel lekker... het is natuurlijk niet hetzelfde als Gruit, maar ik vond 'm aan kwaliteit aardig te vergelijken met de Kelpie, Fraoch en Ebulum van Williams Brothers.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 12:42 schreef mckroket het volgende:
ik had zo`n jopen koyt op... wat een ranzig bier zeg.. soort smaak van munt/anijs/drop (ik denk dat het de gagel is).. gewoon smerig. en dan in die 30cc flesjes.. hollandse zuinigheid al kon het in dit geval wel af met nog minder!
ik snap je niet? wat bedoel je niet hetzelfde als gruit?quote:Op dinsdag 14 januari 2014 13:03 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ik vond 'm wel lekker... het is natuurlijk niet hetzelfde als Gruit, maar ik vond 'm aan kwaliteit aardig te vergelijken met de Kelpie, Fraoch en Ebulum van Williams Brothers.
quote:Jopen Koyt is gebrouwen volgens een recept uit 1407 en is een bier gebrouwen met Gruit.
Ik denk dat hij deze bedoeld, ook met gruit gemaakt.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 13:43 schreef mckroket het volgende:
[..]
ik snap je niet? wat bedoel je niet hetzelfde als gruit?
[..]
Yep... een u/i missertje.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 13:59 schreef portie het volgende:
[..]
Ik denk dat hij deze bedoeld, ook met gruit gemaakt.
[ afbeelding ]
Als je het bijna elke week drinkt idd niet zo speciaal meer. Dat is tenminste mijn probleem. Daarom ook maar nog wat anders meegenomen.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 13:44 schreef Felagund het volgende:
Dunkel Weizen.
[ afbeelding ]
Als is het voor mij niet meer zo speciaal.
En wat zijn de Belgische 25cc flesjes dan?quote:Op dinsdag 14 januari 2014 12:42 schreef mckroket het volgende:
en dan in die 30cc flesjes.. hollandse zuinigheid
Klinkt alsof je een slechte fles of batch van de Pagode hebt gehad. Heb 'm zelf meerdere keren gehad en vond 'm erg goed te drinken. Was wel elke keer van tap.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 16:17 schreef Chandos het volgende:
Veruit de smerigste bieren die ik in 2013 gedronken heb zijn Golden Raand Pagode en De Ranke Guldenberg. Pagode smaakte naar zuur-ranzig bedorven snoepgoed en diesel; Guldenberg was (mogelijk) bedorven (kijkende naar aanslag op de kroonkurk) maar smaakte als een soorte inferieure, muffe variant van Dupont's reguliere Saison. Afgezien van die twee eigenlijk geen bocht gedronken afgelopen jaar, wel een hoop bier wat simpelweg niet zo spannend was.
niet het bier wat ik koop hoor? alles is 33cc, op een zoet fruit bier na.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 17:11 schreef Helly het volgende:
[..]
En wat zijn de Belgische 25cc flesjes dan?
haha same hier, ooit eens bij de lidl gekocht. niet zo lekker nee.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 17:26 schreef muzas het volgende:
enige bier wat ik door de gootsteen heb gegoten is petrus aged pale. Muffe appelcider
quote:Op dinsdag 14 januari 2014 17:26 schreef muzas het volgende:
enige bier wat ik door de gootsteen heb gegoten is petrus aged pale. Muffe appelcider
RateBeer is het niet bepaald met je eens !quote:Op dinsdag 14 januari 2014 17:26 schreef muzas het volgende:
enige bier wat ik door de gootsteen heb gegoten is petrus aged pale. Muffe appelcider
Nou en? Zij bepalen mijn eigen smaak niet? Kennelijk is die stijl bier gewoonweg niet aan mij besteed. Dat een groep mensen op internet 'm wel lekker vinden zorgt er niet voor dat ik 'm ineens ook lekker ga vinden ofzo.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:20 schreef sirdanilot het volgende:
RateBeer is het niet bepaald met je eens !
Vroeger waren pijpjes 33cl, maar dat kan goed 25 jaar geleden zijnquote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:31 schreef Helly het volgende:
25cc wordt echt nog wel meer gebruikt hoor, diverse witbieren en Vlaams bruine bieren bijvoorbeeld.
Je hebt in België toch gewoon 3 standaardflesjes, die van 25cc, de gewone 33cc en de 33cc dikbuikjes. En dan ook nog de halve champagneflessen van 37,5cc voor Geuze enzo trouwens. In Nederland heb je van oudsher vooral het pijpje van 30cc inderdaad. En tja de prijs is toch gewoon afgestemd op de inhoud dus om nou te beweren dat een kleiner flesje iets met zuinigheid te maken heeft vind ik maar raar .
Jopen is dan sowieso nog een verhaal apart, volgens mij zat eerst alles in 30cc pijpjes, maar tegenwoordig (al zeker een jaar of wat denk ik, waarschijnlijk wel meer) zie ik ook 33cc wegwerp longnecks. En dan ook nog dezelfde bieren die in allebei de maten verkrijgbaar lijken te zijn, geen idee wat daar de logica achter is...
En, alhoewel ik weet dat dit het speciaalbier-topic is, de meeste Belgische pils. Veel merken hebben ook wel 33cl flesjes maar je ziet pils het vaakst in 25cl. Ik vind dat altijd wel bijzonder, dat de pils 25cl is en de (meestal sterkere) speciaalbieren 33cl.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:31 schreef Helly het volgende:
25cc wordt echt nog wel meer gebruikt hoor, diverse witbieren en Vlaams bruine bieren bijvoorbeeld.
Heerlijk bierquote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:22 schreef muzas het volgende:
[..]
Nou en? Zij bepalen mijn eigen smaak niet? Kennelijk is die stijl bier gewoonweg niet aan mij besteed. Dat een groep mensen op internet 'm wel lekker vinden zorgt er niet voor dat ik 'm ineens ook lekker ga vinden ofzo.
Ik had uberhaupt nog nooit van die stijl gehoord oid. wist ook niet wat ik moest verwachten tot ik het flesje opende Dan verrast ie wel... In mijn geval helaas niet positief. Later ook nog een ander zuur bier geproefd, ditmaal wel op de hoogte , maar kon me niet bekoren.quote:Op woensdag 15 januari 2014 16:53 schreef Saind het volgende:
[..]
Heerlijk bier
Kan me niet zuur genoeg zijn
Welke was die andere?quote:Op woensdag 15 januari 2014 18:11 schreef muzas het volgende:
[..]
Ik had uberhaupt nog nooit van die stijl gehoord oid. wist ook niet wat ik moest verwachten tot ik het flesje opende Dan verrast ie wel... In mijn geval helaas niet positief. Later ook nog een ander zuur bier geproefd, ditmaal wel op de hoogte , maar kon me niet bekoren.
Vind zuur wel lekker... In mn sla of bij mn vis... Maar dus niet in mn bier.
Ik heb vooral een voorkeur voor bittere bieren.
Speciale Belge (Palm/Koninck) is ook een stijl die is ontworpen/bedacht als concurrent voor de pils.quote:Op donderdag 16 januari 2014 16:36 schreef Geerd het volgende:
[ afbeelding ]
Daar 2 flessen van gehaald en Grolsch herfstbok en De Konick maar die laatste smaakt meer na pils.
Smaakt goed iig hahaquote:Op donderdag 16 januari 2014 16:45 schreef Saind het volgende:
[..]
Speciale Belge (Palm/Koninck) is ook een stijl die is ontworpen/bedacht als concurrent voor de pils.
Begin 20e eeuw geloof ik toen ze begonnen met pils importeren uit Tsjechië zijn de Belgen ermee begonnen om te kunnen concurreren.
Is een aflevering van Tournee Generale over
Dat was het idee ook, iets maken dat wel goed weg drinkt en fris is maar lekkerder, of iig smaakvoller, dan pilsquote:
Cantillon vers van de tap Heb nog een grote fles Vigneronne staan, die gaat open op het moment dat ik een mededrinker heb gevonden die dat ook kan waarderen. Blijft nog wel even liggen dusquote:Op woensdag 15 januari 2014 19:52 schreef Saind het volgende:
[..]
Welke was die andere?
Heb nu een Cantillon geuze, 3 Fonteinen oude geuze, Lindemans Cuvee rené, Duchesse de Bourgogne en Rodenbach Grand Cru liggen, idioot lekker
Waar woon je?quote:Op donderdag 16 januari 2014 19:43 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Cantillon vers van de tap Heb nog een grote fles Vigneronne staan, die gaat open op het moment dat ik een mededrinker heb gevonden die dat ook kan waarderen. Blijft nog wel even liggen dus
Ik zit aan Tripel Karmeliet, St Bernardus 12, Duvel, Kilkenny en nu Saison Dupontquote:Op donderdag 16 januari 2014 21:14 schreef Inkomen het volgende:
Deze avond verdient nu een Bronckhorst Midnight Porter
Ik neem aan ale?quote:Op donderdag 16 januari 2014 21:14 schreef Geerd het volgende:
Wat is nou een pint voor soort bier eigenlijk? En dan bedoel ik niet de inhoud, ziet ze vaak in "Engelse" films green streat hooligan of zoals hier in Harrigan
[ afbeelding ]
een gewone ale?quote:Op donderdag 16 januari 2014 21:14 schreef Geerd het volgende:
Wat is nou een pint voor soort bier eigenlijk? En dan bedoel ik niet de inhoud, ziet ze vaak in "Engelse" films green streat hooligan of zoals hier in Harrigan
[ afbeelding ]
Jij hoeft er niet vroeg uit morgenquote:Op donderdag 16 januari 2014 21:14 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik zit aan Tripel Karmeliet, St Bernardus 12, Duvel, Kilkenny en nu Saison Dupont
Kan erger
Snelle reactie Ja denk het van dat lauwe bier zonder schuim tot de rand??quote:
Donderdag is borrelavond hier, goedkoop speciaalbierquote:Op donderdag 16 januari 2014 21:15 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Jij hoeft er niet vroeg uit morgen
Maar hoe smaakt dat? Die zooi word lauw getapt toch?quote:Op donderdag 16 januari 2014 21:17 schreef Saind het volgende:
[..]
Idioot veel, Engelsen zijn er zot van
Cask aged over het algemeen, dus in een vaatje onder de tap, ongekoeldquote:Op donderdag 16 januari 2014 21:18 schreef Geerd het volgende:
[..]
Maar hoe smaakt dat? Die zooi word lauw getapt toch?
Borrel kaart?? Hoe werkt datquote:Op donderdag 16 januari 2014 21:17 schreef Saind het volgende:
[..]
Donderdag is borrelavond hier, goedkoop speciaalbier
[ afbeelding ]
netjes, soort stempelkaart die borrelkaart?quote:Op donderdag 16 januari 2014 21:17 schreef Saind het volgende:
[..]
Donderdag is borrelavond hier, goedkoop speciaalbier
[ afbeelding ]
Vijf euro lappen krijg je een streepkaartquote:
Jepquote:Op donderdag 16 januari 2014 21:20 schreef Inkomen het volgende:
[..]
netjes, soort stempelkaart die borrelkaart?
In Amerika is ale de term voor een bovengistend bier, misschien treffenderquote:Op donderdag 16 januari 2014 21:23 schreef Geerd het volgende:
De oorsprong van het brouwen van ale ligt in Groot-Brittannië. Deze traditie is later overgewaaid naar België en Nederland. Ale staat hier bekend onder de naam 'Amber', in België ook als "speciale" (vb. Palm Speciale, De Ryck Speciale) of speciale belge (De Koninck) en dikwijls met het achtervoegsel ale in de naam (vb. Op-Ale, Ginder-Ale, Horse-Ale).
Oke vanmiddag 2 koninck op maar om lauw te drinken??
Oke maar zit nog even met waarom het lauw getapt wordt, ga thee drinken dan of zoquote:Op donderdag 16 januari 2014 21:24 schreef Saind het volgende:
[..]
In Amerika is ale de term voor een bovengistend bier, misschien treffender
Een wit biertje of een herfstbok kanon drink je toch niet lauw?quote:Op donderdag 16 januari 2014 21:39 schreef LostFormat het volgende:
Niks mis met lauw bier tenzij het een pils is.
Herfstbok kanon?quote:Op donderdag 16 januari 2014 21:41 schreef Geerd het volgende:
[..]
Een wit biertje of een herfstbok kanon drink je toch niet lauw?
quote:Op donderdag 16 januari 2014 23:53 schreef Saind het volgende:
[..]
Kanon drink je sowieso niet, tenzij je een zwerver bent
Gek genoeg mis ik Great Divide niet zo... ik kom hier dusdanig veel meer van andere brouwerijen tegen dat ik voor een Great Divide nauwelijks ruimte (no pun intended) zou hebben.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 03:43 schreef OMG het volgende:
Vanavond eens de Smoked Porter - Vanilla Bean van Stone Brewing gekocht. Was redelijk goedkoop voor een bomber, en hij krijgt ook best redelijke reviews op beeradvocate. Dus die probeer ik morgen eens, denk ik.
En ik kwam een 6-pack Hibernation Ale tegen, en aangezien ik vrij weinig Great Divide tegenkom maar meegenomen (best lekker, en past nu ook wel bij de verse sneeuw).
De flessen die uit de 'bouwstenen' komen in ieder geval met opdruk.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:03 schreef Qwea het volgende:
Vraag :
Westvleteren 12 heeft die nou wel of geen opdruk op de fles?
Ja precies. Maar als je ze uit een krat hebt, komen ze zonder toch?quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:04 schreef Fogel het volgende:
[..]
De flessen die uit de 'bouwstenen' komen in ieder geval met opdruk.
Geen Engelszell en geen Zundert... een beetje gedateerde fotoquote:Op vrijdag 17 januari 2014 15:47 schreef bassieVL het volgende:
Het is dezelfde fles als Westmalle, die laatste heeft wel een etiket.
[ afbeelding ]
Ook geen Spencer uit VS.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 17:05 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Geen Engelszell en geen Zundert... een beetje gedateerde foto
Het was 1 van die brouwerijen waar ik iets van mee nam als ik niet wist wat ik wilde, maar ik kan uit genoeg anders kiezen.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 10:26 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Gek genoeg mis ik Great Divide niet zo... ik kom hier dusdanig veel meer van andere brouwerijen tegen dat ik voor een Great Divide nauwelijks ruimte (no pun intended) zou hebben.
Heb er 1 staan hier. De rest is inderdaad zonder.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:04 schreef Fogel het volgende:
[..]
De flessen die uit de 'bouwstenen' komen in ieder geval met opdruk.
Toevallig van het weekend de struisse witbier op. Die had een mooie ontwikkeling van smaak in de mond. Erg lekker. Had op t bierfestival in Leuven ook nog wat van struisse gehad, maar daar kan ik mij weinig van herrineren.quote:Op maandag 20 januari 2014 17:11 schreef bassieVL het volgende:
Ik vond de Pannepot ook erg smakelijk, ik ben benieuwd naar de rest van het Struisse assortiment.
Ik heb er een tijdje terug eentje op, maar geen idee meer welke. Die vond ik niet te zuipen, smaakte naar koper en was nog een knap dure fles. Daardoor ben ik nu wat voorzichtig met Oersoep bestellen...quote:Op maandag 20 januari 2014 18:34 schreef Saind het volgende:
Over dure bieren gesproken, zijn de bieren van Oersoep de prijs waard? Ik hoor er wel goede dingen over maar die 11/12 euro de fles houdt me wel tegen
Gewoon in je glas erbij kletteren manquote:Op woensdag 22 januari 2014 20:48 schreef BlackLining het volgende:
Gisterenavond weer eens een Hopus op. Hier in het proeflokaal schenken ze die, desgewenst, voor je in en dan het laatste beetje met het gist in een shotglaasje ernaast.
En dat laatste shotje, met dat zachte gist, man man man
Nee, da's zonde. Ook lekker natuurlijk, maar ik vind die laatste slok met veel meer geconcentreerd gist veel lekkerderquote:Op woensdag 22 januari 2014 23:18 schreef Saind het volgende:
[..]
Gewoon in je glas erbij kletteren man
In het cafe in maastricht raden ze je aan om het vooraf te drinken. Zo proef je gedurende je hele biertje meer smaak.quote:Op donderdag 23 januari 2014 00:18 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Nee, da's zonde. Ook lekker natuurlijk, maar ik vind die laatste slok met veel meer geconcentreerd gist veel lekkerder
Ja, maar dan gaat de hele beleving verloren. Net zoals met eetfetisjen hebben bierfetisjen ook zo hun finesses als het om het beleven gaat.quote:
quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:07 schreef djkoelkast het volgende:
Rochefort 8 vond ik niet lekker.
Leffe Royale wel erg goed.
Ik heb nu Egmondse Witte gehaald. http://www.sanctiadalberti.nl/onzebieren.html
[ afbeelding ]
Witbier kan natuurlijk nooit fout gaan
Niet echt. Ik hou niet zo van donker bier, heb liever witbier of tripel ofzo.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:48 schreef Saind het volgende:
[..]
Zeldzaam goed bier man.
Zijn er donkere bieren die je wel oke vindt?
Ik woon in Duitsland, hier is vooral Duits bier te krijgen met een verdwaalde Tsjechische/Poolse/Nederlande Pils. Ook Budweiser Budvar, wat één van mijn favoriete wegdrinkers is. Belgisch speciaalbier niet dus. Maar ik heb al enkele webshops gevonden, dus daar maar wat van bestellen.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 20:34 schreef djkoelkast het volgende:
Rochefort stond hier gewoon bij Deen (supermarkt), maar ik vind eigenlijk geen enkel donker bier echt lekker, ik wist ook niet dat dit donker was, ik pak gewoon de flesjes die ik er leuk uit vind zien
Mijn favoriet is nog steeds qua echt bier Postel Tripel, qua wegdrinker de Super Dortmunder van Alfa (alleen zo moeilijk te krijgen, maar die is super lekker!) en anders witbier of pils.
Als het maar niet zo donker is, bockbieren hou ik ook niet van.
Als je het niet kunt krijgen kan er altijd wel wat opgestuurd worden van hier, slijter hier heeft alles. Ook westvleterenquote:Op zaterdag 25 januari 2014 20:11 schreef Felagund het volgende:
Over smaak valt niet te twisten.
Ik hou zelf wel van donker bier, helaas zijn de Belgische bieren hier moeilijk te verkrijgen (Misschien toch eens kijken of dit via internet mogelijk is). Wil nog altijd Rochefort en Westvleteren proberen.
Ehm, wat is dat voor een bier? Ik ben bekend met de 45 en de 39 , maar de 20 heb ik even gemist.quote:
Blond 5,2%. Smaak heeft invloeden van IPA en tripel.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 22:59 schreef drexciya het volgende:
[..]
Ehm, wat is dat voor een bier? Ik ben bekend met de 45 en de 39 , maar de 20 heb ik even gemist.
Die staat ook nog op mijn wish list. Hoe ben je er aan gekomen als ik vragen mag?quote:Op zaterdag 25 januari 2014 17:02 schreef NextTVH het volgende:
Eergisteren een kratje Zundert kunnen bemachtigen, daar ga ik de komende weken mooi van genieten
Niet door hen zelf gebrouwen hè, etiketbier van 't hof brouwerijquote:Op zondag 26 januari 2014 17:14 schreef Yngwie het volgende:
Vandaag een aantal nieuwe biertjes gescoord. Letterlijk nieuwe biertjes, want ze zijn pas eind vorig jaar voor het eerst gebrouwen door de volsabdij in Ossendrecht en in januari voor het eerst gebotteld. Heb ze nog niet geproefd, maar ben met name benieuwd naar de Dreijhop,
[ afbeelding ]
Weet ik, zit een heel infoblaadje bij ook over hoe de bieren tot stand gekomen zijnquote:Op zondag 26 januari 2014 17:20 schreef Saind het volgende:
[..]
Niet door hen zelf gebrouwen hè, etiketbier van 't hof brouwerij
Ik woon in Zundert, en ben op de dag van de laatste levering meteen naar de Dirck 3 gegaan. Als het goed is liggen in de meest Dirck 3 winkels nou ook Zundert (als het nog niet op is).quote:Op zondag 26 januari 2014 10:50 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Die staat ook nog op mijn wish list. Hoe ben je er aan gekomen als ik vragen mag?
Hoogstwaarschijnlijk helemaal niet. Het zou me al verbazen als dat bier überhaupt buiten Utah te verkrijgen is.quote:Op zondag 26 januari 2014 17:12 schreef don_calzone het volgende:
Weet iemand misschien waar ik dit biertje in nederland kan krijgen ?
[ afbeelding ]
heb die biertjes ook al op..quote:Op zondag 26 januari 2014 17:14 schreef Yngwie het volgende:
Vandaag een aantal nieuwe biertjes gescoord. Letterlijk nieuwe biertjes, want ze zijn pas eind vorig jaar voor het eerst gebrouwen door de volsabdij in Ossendrecht en in januari voor het eerst gebotteld. Heb ze nog niet geproefd, maar ben met name benieuwd naar de Dreijhop,
[ afbeelding ]
Geen enkel probleem, als je ze op een goede plek bewaart (koel en donker).quote:Op dinsdag 28 januari 2014 10:58 schreef Saind het volgende:
Heeft er iemand ervaring met oude Westvleteren? Heb er nog 5 of 6 ofzo die nu een jaar of 2,5 oud zijn. Ik twijfel of het verstandig is om ze nog veel langer te laten liggen
Ze staan prima in de kelder, maar heb wel eens gehoord dat ze niet per se beter worden van ouderdom.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 12:31 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Geen enkel probleem, als je ze op een goede plek bewaart (koel en donker).
Oh echt jaquote:Op dinsdag 28 januari 2014 12:59 schreef sirdanilot het volgende:
Nou de smaak wordt anders, niet per se beter. Als je er zin in hebt trek je ze open, zo niet dan niet.
Ik weet dat dit niet echt hetzelfde is, maar ik bij la trappe quadrupel en bij cuvee van de keizer blauw is mijn ervaring dat ze na 4-5 jaar op hun lekkerst zijn.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 10:58 schreef Saind het volgende:
Heeft er iemand ervaring met oude Westvleteren? Heb er nog 5 of 6 ofzo die nu een jaar of 2,5 oud zijn. Ik twijfel of het verstandig is om ze nog veel langer te laten liggen
Doodzondequote:Op donderdag 30 januari 2014 14:01 schreef FrankRicard het volgende:
Orval wordt vaak gedronken als hij wat ouder is (6mnd - 1jr)
Imperial stout en barley wine moeten dat ook wel aan kunnen. Misschien een double IPA ook wel.quote:Op donderdag 30 januari 2014 13:13 schreef Chandos het volgende:
Mede naar aanleiding van discussie in voorgangers van dit topic ben ik voornemens om wat bieren in de kelder van m'n ouders te zetten en dan te kijken hoe dat smaakt na een paar jaar. Op dit moment heb ik voor dit projectje twee flessen Rochefort 10, twee flessen Abt Bernardus 12, fles Struise Pannepot, fles La Trappe Quadrupel en een fles Hertog Jan Grand Prestige klaarstaan om richting kelder de ouwelui te sturen. Zijn er nog andere biersoorten dan abt/quadrupel bieren waarvan het interessant is ze een paar jaar weg te zetten? Ik weet dat Goudenband ook behoorlijk van smaak kan veranderen na 1-2 jaar, maar heb ook wel eens een fles gehad die echt ranzig was geworden.
Niet met je eens, de brettanomyces is 'volgroeid' na 6 maanden. Wil je 'm hoppiger, dan moet je 'm jong drinken, wil je de typische Orval-smaak dan zou ik 'm op 6-7 maanden drinken.quote:
Zet er ook een paar verschillende flesjes pils bij, kijken wat er gebeurt.quote:Op donderdag 30 januari 2014 13:13 schreef Chandos het volgende:
Mede naar aanleiding van discussie in voorgangers van dit topic ben ik voornemens om wat bieren in de kelder van m'n ouders te zetten en dan te kijken hoe dat smaakt na een paar jaar. Op dit moment heb ik voor dit projectje twee flessen Rochefort 10, twee flessen Abt Bernardus 12, fles Struise Pannepot, fles La Trappe Quadrupel en een fles Hertog Jan Grand Prestige klaarstaan om richting kelder de ouwelui te sturen. Zijn er nog andere biersoorten dan abt/quadrupel bieren waarvan het interessant is ze een paar jaar weg te zetten? Ik weet dat Goudenband ook behoorlijk van smaak kan veranderen na 1-2 jaar, maar heb ook wel eens een fles gehad die echt ranzig was geworden.
Trippels kunnen ook zeer fruitig van smaak worden als ze lang bewaard zijn.quote:Op vrijdag 31 januari 2014 08:44 schreef Chandos het volgende:
Hahaha, dat pakt waarschijnlijk niet best uit. Bedankt voor de input, ik denk dat ik er nog wat imperial stouts en korenwijnen bij zet. En misschien wat zwaardere bockbieren zoals Stormbock, die schijnen ook potentieel coole dingen te doen na een paar jaar liggen.
Ik heb vorige week ook een paar flessen Ramses gekregen (maar niet die), ben er erg benieuwd naar.quote:
Dat dacht ik ook, heb ze naast elkaar gedronken en het verschil is toch groter dan je zo denken. Jammer wel, was veel makkelijker geweest.quote:Op dinsdag 4 februari 2014 21:44 schreef Piet__Piraat het volgende:
Je kunt dus net zo goed de St. Bernardus 12 halen. Veel makkelijker aan te komen en praktisch hetzelfde. De magie van Westvleteren zit vooral in de naam
Dat vind jij...ik prefereer de bernardus. .smaken verschillen. Klinkt als een erg leuke trip!quote:Op dinsdag 4 februari 2014 22:49 schreef mckroket het volgende:
Eerlijk is eerlijk.. de tw 12 is toch echt een stuk lekkerder (dacht ik eerst ook niet). Heb nog 3 kratten staan gelukkig..
Over ramses; wat een subliem bier maakt die kerel. Heb het meeste wat hij heeft gemaakt al op. mijn Favorieten zijn de poolvos, mamba porter en de shire stout. Elk bier is singel hop, en volgens mij doet hij alles nog dryhoppen. Geweldig!
Ik ben nu voor mijn verjaardag bij brouwerij het anker in mechelen. Lekker 3 gangen diner met bijpassende bieren en een nachtje slapen midden in de brouwerij. Ook nog even 2 flessen cuvee vd keizer blauw 2013 en 1 fles cuvee vd keizer rood 2013 gekocht in het winkeltje. 'S middags een rondje in de stad gedaan en bij diverse oude cafeetjes geweest. Super!
Of Gouden Carolus Classicquote:Op dinsdag 4 februari 2014 21:44 schreef Piet__Piraat het volgende:
Je kunt dus net zo goed de St. Bernardus 12 halen. Veel makkelijker aan te komen en praktisch hetzelfde. De magie van Westvleteren zit vooral in de naam
Ben ik niet met je eens. De St. Bernardus 12 smaakt inderdaad erg goed en heeft veel weg van Westvleteren 12, maar qua smaak vind ik de laatste toch echt net iets beter. Ik had gehoopt dat de St. Bernardus beter smaakte, scheelt een hoop geld .quote:Op dinsdag 4 februari 2014 21:44 schreef Piet__Piraat het volgende:
Je kunt dus net zo goed de St. Bernardus 12 halen. Veel makkelijker aan te komen en praktisch hetzelfde. De magie van Westvleteren zit vooral in de naam
Ligt ook aan de grootte van de zaak. Filiaal hier in de buurt heeft helemaal geen bieren omdat ie er simpelweg geen plaats voor heeft... Filiaal van Mitra ff verderop compenseert dat ruimschoots.quote:Op woensdag 5 februari 2014 09:39 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Morgen als het goed is mijn (bescheiden) bestelling ophalen bij Mitra, o.a. een paar flesjes van De Molen (erg benieuwd naar Hel & Verdoemenis). Viel me overigens wel op dat Mitra erg veel verschillende biersoorten heeft voor een keten. Gall & Gall bijvoorbeeld heeft praktisch niets op dat gebied.
Als je het gewoon een keer wil proberen, kun je de westvleteren ook gewoon in de betere bierwinkel kopen, bv. bierkoning amsterdam of bierwinkel leiden. Kost wel 11 euro per flesje, maar dat zal goedkoper zijn dan helemaal naar westvleteren at te reizen, door al die procedures heen komen, etc. etc., zeker als je het gewoon een keertje wil proberen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 17:44 schreef NutKees het volgende:
Ben toch nieuwsgierig geworden naar die Westvleteren 12. Ik heb om te beginnen maar eens de St Bernardus Abt 12 en Rochefort 10 in huis gehaald, dat was kinderlijk eenvoudig aangezien ze in de slijterij gewoon op de plank lagen. Eerst maar eens zien hoe die smaken voordat ik me gaan wagen aan de lastige bestelprocedure van de WV12.
Welke Mitra?quote:Op woensdag 5 februari 2014 09:39 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Ben ik niet met je eens. De St. Bernardus 12 smaakt inderdaad erg goed en heeft veel weg van Westvleteren 12, maar qua smaak vind ik de laatste toch echt net iets beter. Ik had gehoopt dat de St. Bernardus beter smaakte, scheelt een hoop geld .
Morgen als het goed is mijn (bescheiden) bestelling ophalen bij Mitra, o.a. een paar flesjes van De Molen (erg benieuwd naar Hel & Verdoemenis). Viel me overigens wel op dat Mitra erg veel verschillende biersoorten heeft voor een keten. Gall & Gall bijvoorbeeld heeft praktisch niets op dat gebied.
Voor zover ik weet, kan een Gall&Gall-franchiser voor een aantal procenten zelf bepalen wat 'ie in de winkel zet.quote:Op woensdag 5 februari 2014 15:50 schreef sawadie het volgende:
De Gall & Gall in Groningen (Rijksweg) heeft er in korte tijd veel biertjes bijgekregen...Mss nog niet zaligmakend, maar voor een keten hebben ze echt wel heel wat staan!
Dat lijkt me inderdaad helemaal geen slecht idee, het is maar om een keertje te proberen, dus waarom door die bestelprocedure.quote:Op donderdag 6 februari 2014 00:34 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als je het gewoon een keer wil proberen, kun je de westvleteren ook gewoon in de betere bierwinkel kopen, bv. bierkoning amsterdam of bierwinkel leiden. Kost wel 11 euro per flesje, maar dat zal goedkoper zijn dan helemaal naar westvleteren at te reizen, door al die procedures heen komen, etc. etc., zeker als je het gewoon een keertje wil proberen.
Via Marktplaats en wat online bierwinkels is TW12 ook wel te krijgen voor rond die prijs. Zeker de moeite om hem een keer te proeven.quote:Op donderdag 6 februari 2014 06:20 schreef NutKees het volgende:
[..]
Dat lijkt me inderdaad helemaal geen slecht idee, het is maar om een keertje te proberen, dus waarom door die bestelprocedure.
We hebben gisteren de Rochefort 10 en Bernardus Abt 12 geprobeert, en hoewel de Rochefort 10 een complexere smaak heeft ging onze voorkeur toch naar de Bernardus 12. Lekker biertje hoor!
Kan bij iedere Mitra, bestellen in de webshop en in een winkel ophalen.quote:
La Chouffe in de gootsteen weggooien is zonde.quote:Op donderdag 6 februari 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:
Eerder op de dag dit bier ingeslagen blijkt het in de praktijk niets voor mij te zijn na 1 fles te hebben geopend. Gelijk alle flessen leeggegooid in de afvoer en gereed gezet om morgen in te leveren (statiegeld) op weg naar werk. Haal ik gelijk dit bier in huis als vervanger dat mijn vriendin ook lekker vindt op zijn tijd.
Man, had het maar aan mij gegevenquote:Op donderdag 6 februari 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:
Eerder op de dag dit bier ingeslagen blijkt het in de praktijk niets voor mij te zijn na 1 fles te hebben geopend. Gelijk alle flessen leeggegooid in de afvoer en gereed gezet om morgen in te leveren (statiegeld) op weg naar werk. Haal ik gelijk dit bier in huis als vervanger dat mijn vriendin ook lekker vindt op zijn tijd.
Het is de Mc Chouffe Minder lekker dan de La Chouffe vind ik, maar weggooien is inderdaad wel erg zonde....quote:Op donderdag 6 februari 2014 15:19 schreef Felagund het volgende:
[..]
La Chouffe in de gootsteen weggooien is zonde.
Volges mij wel bij het Bierparadijs in Meer en zag hem ook bij Biernavigatie online in het assortiment.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:49 schreef Saind het volgende:
Over geuze gesproken, is er een beetje aan faro's te komen? Nog nooit gezien geloof ik maar ben wel benieuwd.
Een Lindemans Faro zie ik zo her en der wel eens. Ik geloof dat bottelen van faro niet echt typisch is, dus misschien is Lindemans de enige die dat doet.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:49 schreef Saind het volgende:
Over geuze gesproken, is er een beetje aan faro's te komen? Nog nooit gezien geloof ik maar ben wel benieuwd.
Tevens: iemand wel eens geuze Tilquin tegen gekomen in Nederland?
Top, dankjequote:Op donderdag 6 februari 2014 17:23 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Volges mij wel bij het Bierparadijs in Meer en zag hem ook bij Biernavigatie online in het assortiment.
Dacht ik ook ja maar laatste tijd bij de Achelse kluis geweest, de bierkoning in A'dam en de Mitra in Eindhoven die toch ook aardig wat heeft maar allemaal niksquote:Op donderdag 6 februari 2014 17:54 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Een Lindemans Faro zie ik zo her en der wel eens. Ik geloof dat bottelen van faro niet echt typisch is, dus misschien is Lindemans de enige die dat doet.
Tilquin... hier in Barcelona volgens mij op drie locaties verkrijgbaar, dus in Nederland vast ook wel te krijgen.
Faro weet ik niet, maar gisteren geuze tilquin gezien bij berts bierhuis te utrecht.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:49 schreef Saind het volgende:
Over geuze gesproken, is er een beetje aan faro's te komen? Nog nooit gezien geloof ik maar ben wel benieuwd.
Tevens: iemand wel eens geuze Tilquin tegen gekomen in Nederland?
Ik zou er volgende week ook geen trek in hebben gehad.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:44 schreef bassieVL het volgende:
Zonde om weg te gooien, misschien had je er volgende week wel zin in.
Qua kriek hebben we meestal Liefmans Cuvee Brut of Bacchus Kriek in huis. Ander 'zoet' spul in huis is de Leffe Radieuse.
Motorforumbier? Ken je dit bier wel al of weer een experiment?quote:Op vrijdag 7 februari 2014 17:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik zou er volgende week ook geen trek in hebben gehad.
Intussen heb ik onderstaand bier ingeslagen.(en koud gezet)
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 7 februari 2014 17:08 schreef Fogel het volgende:
[..]
Motorforumbier? Ken je dit bier wel al of weer een experiment?
Dat maakt het nog steeds zonde. Het is niet mijn favoriete Chouffe, maar vijf flessen door de gootsteen kieperen gaat me toch echt te ver. Volgens mij kan de Mc ook heel goed bewaard worden.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 17:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik zou er volgende week ook geen trek in hebben gehad.
Intussen heb ik onderstaand bier ingeslagen.(en koud gezet)
[ afbeelding ]
Ik heb zelfs een heel lekker recept met karbonade waarin je het heel goed in kunt verwerken. Ik zou het ook niet hebben weggegooid. Maar tja ik weet dan ook dat als ik kriek wil niet bij chouffe moet kijkenquote:Op vrijdag 7 februari 2014 18:13 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Dat maakt het nog steeds zonde. Het is niet mijn favoriete Chouffe, maar vijf flessen door de gootsteen kieperen gaat me toch echt te ver. Volgens mij kan de Mc ook heel goed bewaard worden.
En best ook niet bij belle vuequote:Op vrijdag 7 februari 2014 18:18 schreef Pettigrew81 het volgende:
[..]
Ik heb zelfs een heel lekker recept met karbonade waarin je het heel goed in kunt verwerken. Ik zou het ook niet hebben weggegooid. Maar tja ik weet dan ook dat als ik kriek wil niet bij chouffe moet kijken
Die heb ik wel eens gehad, maar was er niet echt van onder de indrukquote:
Echte ambachtelijke kriek dus. Geen bier waar aan het einde wat kriekensap bij lijkt te zijn gemikt.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 21:04 schreef Fogel het volgende:
Belle Vue vind ik voornamelijk erg zoet.
Als ik kriek drink dan bij voorkeur een van Girardin of Liefmans.
Precies. De enige die ik enigszins lekker vond waren de fruitbieren van Cantillon. 3 fonteinen moet ik nog eens proberenquote:Op zaterdag 8 februari 2014 09:53 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Echte ambachtelijke kriek dus. Geen bier waar aan het einde wat kriekensap bij lijkt te zijn gemikt.
Faro van Lindemans is sowieso bij Berts Bierhuis verkrijgbaar. Als je van echte geuze houdt geen aanrader. Zoete meuk. Deed me denken aan ice tea met wat alcohol.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:49 schreef Saind het volgende:
Over geuze gesproken, is er een beetje aan faro's te komen? Nog nooit gezien geloof ik maar ben wel benieuwd.
Tevens: iemand wel eens geuze Tilquin tegen gekomen in Nederland?
Twijfel ook wel of ik het lekker zou vinden maar ben wel benieuwd. Qua geuze heb ik zo'n beetje alles wel op, afgezien van Tilquin, dus ik wil er wel eens een proberen. Moet zeggen dat ik zoete geuzes, zoals mort subite, ook niet lekker vind dus het zal wel niks zijn maar ik wil het wel eens proeven in ieder geval.quote:Op zondag 9 februari 2014 00:30 schreef Opperprutser het volgende:
[..]
Faro van Lindemans is sowieso bij Berts Bierhuis verkrijgbaar. Als je van echte geuze houdt geen aanrader. Zoete meuk. Deed me denken aan ice tea met wat alcohol.
De kloosterwinkel heeft alleen de meest recente batch, op dit moment batch 15. Voor andere batches zul je (internet)drankhandels af moeten struinen.quote:Op woensdag 12 februari 2014 08:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik ga waarschijnlijk binnenkort een retourtje naar het Bierparadijs maken vanuit Arnhem. Een stop in Berkel-Enschot om even langs La Trappe te gaan zit ook in de planning om een Quadrupel Oak Aged mee te nemen, maar zijn er nog tips wat de moeite waard is om qua brouwerijen onderweg ook mee te pikken? Speciaalbieren die ergens op die route voor een nette prijs te krijgen zijn? Doorrijden richting Vleteren of Kuurne is helaas te ver voor die dag.
Oh, en welke batch Oak Aged kan ik het beste meenemen? 13 of 14, of een andere?
Kan je beter naar www.debierschuur.eu gaan... ligt op 15km van La Trappe.quote:Op woensdag 12 februari 2014 08:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik ga waarschijnlijk binnenkort een retourtje naar het Bierparadijs maken vanuit Arnhem. Een stop in Berkel-Enschot om even langs La Trappe te gaan zit ook in de planning om een Quadrupel Oak Aged mee te nemen, maar zijn er nog tips wat de moeite waard is om qua brouwerijen onderweg ook mee te pikken? Speciaalbieren die ergens op die route voor een nette prijs te krijgen zijn? Doorrijden richting Vleteren of Kuurne is helaas te ver voor die dag.
Oh, en welke batch Oak Aged kan ik het beste meenemen? 13 of 14, of een andere?
quote:Op woensdag 12 februari 2014 00:16 schreef mckroket het volgende:
natuurlijk onzin dat het het beste bier van de wereld is. ik vind het een enorm lekker bier, en aan het schuim en het koolzuur zie je dat het echt goed gebrouwen is.
maar aan smaken kan je niet een label 'beste' hangen.
soms vind ik een ipa het lekkerst (elliot brew, viven imperial ipa of emelisse tipa voor mij).
een andere keer weer een stout (flying dog kujo kofee stout of een emelisse espresso stout voor mij).
dan weer heb ik zin in iets klassieks en neem ik een tripel karmeliet, gouden carolus tripel, een tw 12 of een rochefort 10, of een chimay blauw.
mijn kast staat vol met pareltjes die IK in ieder geval geweldig vind. pannepotjes, troubadour westkust, molen zwart en wit, ramses shire stout, maar ook stillenacht, dulle teve, westmalles, pink ipa, ga maar door.. bieren die over het algemeen goed te verkrijgen zijn, maar die ik ook bijzonder lekker vind.
dus wat is beste? zoveel smaken...
Nou ja beste is natuurlijk subjectief... er zullen zat biertje zijn die ik persoonlijk misschien lekkerder vind.quote:Op woensdag 12 februari 2014 00:20 schreef muzas het volgende:
Idd. 'Beste bier' is net zo iets als 'lekkerste eten'
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |