Ik heb een paar weken geleden echt een hele trits Nederlandse en Duitse winterbieren geprobeerd, maar geeneen die er echt tussenuit sprong. Ik denk dat het type niet echt mijn smaak is. De meeste Lentebok bieren vind ik ook weinig aan, het zijn eigen alleen de Herfstbok bieren waar ik warm voor loop =).quote:Op zaterdag 11 januari 2014 22:48 schreef MCH het volgende:
Drink nu een Oettinger Winterbier. Smaakt een beetje vlakjes. Heb ook nog Alt en Kellerbier van Oettinger.
Ik vond 'm wel lekker... het is natuurlijk niet hetzelfde als Gruit, maar ik vond 'm aan kwaliteit aardig te vergelijken met de Kelpie, Fraoch en Ebulum van Williams Brothers.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 12:42 schreef mckroket het volgende:
ik had zo`n jopen koyt op... wat een ranzig bier zeg.. soort smaak van munt/anijs/drop (ik denk dat het de gagel is).. gewoon smerig. en dan in die 30cc flesjes.. hollandse zuinigheid al kon het in dit geval wel af met nog minder!
ik snap je niet? wat bedoel je niet hetzelfde als gruit?quote:Op dinsdag 14 januari 2014 13:03 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ik vond 'm wel lekker... het is natuurlijk niet hetzelfde als Gruit, maar ik vond 'm aan kwaliteit aardig te vergelijken met de Kelpie, Fraoch en Ebulum van Williams Brothers.
quote:Jopen Koyt is gebrouwen volgens een recept uit 1407 en is een bier gebrouwen met Gruit.
Ik denk dat hij deze bedoeld, ook met gruit gemaakt.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 13:43 schreef mckroket het volgende:
[..]
ik snap je niet? wat bedoel je niet hetzelfde als gruit?
[..]
Yep... een u/i missertje.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 13:59 schreef portie het volgende:
[..]
Ik denk dat hij deze bedoeld, ook met gruit gemaakt.
[ afbeelding ]
Als je het bijna elke week drinkt idd niet zo speciaal meer. Dat is tenminste mijn probleem. Daarom ook maar nog wat anders meegenomen.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 13:44 schreef Felagund het volgende:
Dunkel Weizen.
[ afbeelding ]
Als is het voor mij niet meer zo speciaal.
En wat zijn de Belgische 25cc flesjes dan?quote:Op dinsdag 14 januari 2014 12:42 schreef mckroket het volgende:
en dan in die 30cc flesjes.. hollandse zuinigheid
Klinkt alsof je een slechte fles of batch van de Pagode hebt gehad. Heb 'm zelf meerdere keren gehad en vond 'm erg goed te drinken. Was wel elke keer van tap.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 16:17 schreef Chandos het volgende:
Veruit de smerigste bieren die ik in 2013 gedronken heb zijn Golden Raand Pagode en De Ranke Guldenberg. Pagode smaakte naar zuur-ranzig bedorven snoepgoed en diesel; Guldenberg was (mogelijk) bedorven (kijkende naar aanslag op de kroonkurk) maar smaakte als een soorte inferieure, muffe variant van Dupont's reguliere Saison. Afgezien van die twee eigenlijk geen bocht gedronken afgelopen jaar, wel een hoop bier wat simpelweg niet zo spannend was.
niet het bier wat ik koop hoor? alles is 33cc, op een zoet fruit bier na.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 17:11 schreef Helly het volgende:
[..]
En wat zijn de Belgische 25cc flesjes dan?
haha same hier, ooit eens bij de lidl gekocht. niet zo lekker nee.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 17:26 schreef muzas het volgende:
enige bier wat ik door de gootsteen heb gegoten is petrus aged pale. Muffe appelcider
quote:Op dinsdag 14 januari 2014 17:26 schreef muzas het volgende:
enige bier wat ik door de gootsteen heb gegoten is petrus aged pale. Muffe appelcider
RateBeer is het niet bepaald met je eens !quote:Op dinsdag 14 januari 2014 17:26 schreef muzas het volgende:
enige bier wat ik door de gootsteen heb gegoten is petrus aged pale. Muffe appelcider
Nou en? Zij bepalen mijn eigen smaak niet? Kennelijk is die stijl bier gewoonweg niet aan mij besteed. Dat een groep mensen op internet 'm wel lekker vinden zorgt er niet voor dat ik 'm ineens ook lekker ga vinden ofzo.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:20 schreef sirdanilot het volgende:
RateBeer is het niet bepaald met je eens !
Vroeger waren pijpjes 33cl, maar dat kan goed 25 jaar geleden zijnquote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:31 schreef Helly het volgende:
25cc wordt echt nog wel meer gebruikt hoor, diverse witbieren en Vlaams bruine bieren bijvoorbeeld.
Je hebt in België toch gewoon 3 standaardflesjes, die van 25cc, de gewone 33cc en de 33cc dikbuikjes. En dan ook nog de halve champagneflessen van 37,5cc voor Geuze enzo trouwens. In Nederland heb je van oudsher vooral het pijpje van 30cc inderdaad. En tja de prijs is toch gewoon afgestemd op de inhoud dus om nou te beweren dat een kleiner flesje iets met zuinigheid te maken heeft vind ik maar raar .
Jopen is dan sowieso nog een verhaal apart, volgens mij zat eerst alles in 30cc pijpjes, maar tegenwoordig (al zeker een jaar of wat denk ik, waarschijnlijk wel meer) zie ik ook 33cc wegwerp longnecks. En dan ook nog dezelfde bieren die in allebei de maten verkrijgbaar lijken te zijn, geen idee wat daar de logica achter is...
En, alhoewel ik weet dat dit het speciaalbier-topic is, de meeste Belgische pils. Veel merken hebben ook wel 33cl flesjes maar je ziet pils het vaakst in 25cl. Ik vind dat altijd wel bijzonder, dat de pils 25cl is en de (meestal sterkere) speciaalbieren 33cl.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:31 schreef Helly het volgende:
25cc wordt echt nog wel meer gebruikt hoor, diverse witbieren en Vlaams bruine bieren bijvoorbeeld.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |