Ja, goed te drinken, maar de keer dat ik ze naast elkaar had was er een duidelijk smaakverschil.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:25 schreef Mgolovic het volgende:
Overigens ook o.a. een St. Bernardus Abt 12 meegenomen, die zou vergelijkbaar moeten zijn met Westvleteren 12 maar is een stuk goedkoper. Iemand ervaring mee?
Vergelijk de westvleteren ook eens met een rochefort 10. Wij hadden een proeverij met westvleteren 12, abt 12 en rochefort 10. Er leuk en verrassend.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:25 schreef Mgolovic het volgende:
Overigens ook o.a. een St. Bernardus Abt 12 meegenomen, die zou vergelijkbaar moeten zijn met Westvleteren 12 maar is een stuk goedkoper. Iemand ervaring mee?
Rochefort 10 vond ik er niet echt op lijken. Ook lekker maar toch minder dan Westvleteren 12.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:49 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Vergelijk de westvleteren ook eens met een rochefort 10. Wij hadden een proeverij met westvleteren 12, abt 12 en rochefort 10. Er leuk en verrassend.
De abt 12 vind ik minder op de westvleteren lijken als de rochefort 10.
Recept zegt niet alles:quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:51 schreef muzas het volgende:
Dat terwijl st. Bernardus nota bene het recept van de st. sixtus kreeg
No shit sherlock. Of je moeder nou je favoriete kostje klaarmaakt of ik, dat verschilt. Logica die men in groep 1 wel begrijpt.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 15:08 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Recept zegt niet alles:
http://www.beursgorilla.n(...)-uit-hoegaarden.html
Het recept is trouwens toch wel íets anders hè, ze gebruiken allebei een andere gistquote:Op dinsdag 7 januari 2014 15:10 schreef muzas het volgende:
[..]
No shit sherlock. Of je moeder nou je favoriete kostje klaarmaakt of ik, dat verschilt. Logica die men in groep 1 wel begrijpt.
Maar rochefort is ook westvleteren niet... én die hebben het recept niet. Dus vandaar dat ik het dan wel grappig vind dat men die meer op wv12 vind lijken.
Ik vind abt 12 erg veel op wv 12 lijken... En rochefort toch echt minder op die twee. Met wv 12 toch wel de betere... Maar dat kan ook komen omdat ik er telkens voor moet rijden
En ze zijn allemaal rond de 2 euro ps.
quote:Op dinsdag 7 januari 2014 15:15 schreef Saind het volgende:
[..]
Het recept is trouwens toch wel íets anders hè, ze gebruiken allebei een andere gist
I know.. Maar mijn punt was meer dan abt 12 toch meer op wv12 zou moeten lijken. Omdat rochefort helemaal _niets_ qua recept/aanwijzingen van de sixtus heeft gehad...quote:Op dinsdag 7 januari 2014 15:15 schreef Saind het volgende:
[..]
Het recept is trouwens toch wel íets anders hè, ze gebruiken allebei een andere gist
Wat de fuck?quote:Op zondag 5 januari 2014 22:19 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Dan betaal je ook 104 euro + 500 km rijden oid
Ik had na 1 uur non stop bellen verbinding denk ik.
Ik heb de 2011 nog steeds in de kast staan. Schijnt goed bier te zijn.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:48 schreef travelman het volgende:
Oh, en deze sinds kort in huis: iemand 'm al op?! [ afbeelding ]
Toevallig ben ik een paar weken geleden in Kulminator geweest en ben het met je eens, het is een behoorlijke achenebbis. Diverse tafels niet te gebruiken omdat er gigantisch veel papierzooi op lag, dat werk. Ook me gestoord aan een barrage vadsige Amerikanen die luidkeels kapot zaten te gaan op het brute aanbod. Daar staat tegenover dat ze inderdaad een gigantisch en deels bijzonder aanbod hebben en afgezien van de bijzonder oude bieren die ze hebben de prijzen ook goed te doen zijn.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:10 schreef travelman het volgende:
Komend weekend weer eens naar Antwerpen!
Ongefilterde Palm van het vat (alleen daar en bij 1 kroeg in A'dam verkrijgbaar als ik het goed heb); Grimbergen Dubbel vh vat (hier amper nog te vinden), Bollekes bij Paters Vaetje en hier even kijken:
https://www.facebook.com/(...)iske/117404254940684
Misschien hier nog even naar binnen: http://apen.be/cafe-kulminator-antwerpen, maar dat vind ik niet zo een gezellige toko, beetje aftands.
Tips en adviezen zijn welkom!!
Ik heb er goede verhalen over gehoord en ben nu heel jaloersquote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:48 schreef travelman het volgende:
Oh, en deze sinds kort in huis: iemand 'm al op?! [ afbeelding ]
Bij de Kulminator is de baas een lul, maar z'n vrouw is top.quote:Op woensdag 8 januari 2014 13:26 schreef mckroket het volgende:
pannepot is lekkerder dan pannepeut vind ik. pannepeut is wat zoeter. de pot voelt voor mij aan als een soort stong ale - stout combinatie. heerlijke toetsen van gebrande mouten en koffie.
als je naar antwerpen gaat, kan je ook naar cafe gollem gaan. die zit 50 meter eerder, om de hoek, dan het bierhuisje.
niet zulke super bijzondere bieren (meest bijzondere zijn de struise, dochter vd korenaar, de molen etc), maar de keuze is enorm en de (nederlandse) bediening is goed en professioneel. ook zijn er 30 bieren van de tap, zoals de troubadour magma, diabolici, karmeliet, kwak etc. de prijzen zijn zeer schappelijk! (geen buitenlandse bieren helaas (behalve nederlandse)
plaatsen om te vermijden;
bier central! (station) erg duur en niets bijzonders.
btw, ik wil ook nog een keer naar kulminator,gewoon om het eens gezien te hebben en om eens iets échts bijzonders te proberen. alleen de verhalen over de bediening en de zaak zelf schrikken mij altijd een beetje af. ik wil ook gewoon lekker zitten en chillen met mn vriendin, niet in een of andere vieze toko zitten omdat ze daar toevallig struise ditdat op de tap hebben.
ach, ik woon een half uur van antwerpen, ik zal er vanzelf wel een keer komen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |