Ik weet dat dit niet echt hetzelfde is, maar ik bij la trappe quadrupel en bij cuvee van de keizer blauw is mijn ervaring dat ze na 4-5 jaar op hun lekkerst zijn.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 10:58 schreef Saind het volgende:
Heeft er iemand ervaring met oude Westvleteren? Heb er nog 5 of 6 ofzo die nu een jaar of 2,5 oud zijn. Ik twijfel of het verstandig is om ze nog veel langer te laten liggen
Doodzondequote:Op donderdag 30 januari 2014 14:01 schreef FrankRicard het volgende:
Orval wordt vaak gedronken als hij wat ouder is (6mnd - 1jr)
Imperial stout en barley wine moeten dat ook wel aan kunnen. Misschien een double IPA ook wel.quote:Op donderdag 30 januari 2014 13:13 schreef Chandos het volgende:
Mede naar aanleiding van discussie in voorgangers van dit topic ben ik voornemens om wat bieren in de kelder van m'n ouders te zetten en dan te kijken hoe dat smaakt na een paar jaar. Op dit moment heb ik voor dit projectje twee flessen Rochefort 10, twee flessen Abt Bernardus 12, fles Struise Pannepot, fles La Trappe Quadrupel en een fles Hertog Jan Grand Prestige klaarstaan om richting kelder de ouwelui te sturen. Zijn er nog andere biersoorten dan abt/quadrupel bieren waarvan het interessant is ze een paar jaar weg te zetten? Ik weet dat Goudenband ook behoorlijk van smaak kan veranderen na 1-2 jaar, maar heb ook wel eens een fles gehad die echt ranzig was geworden.
Niet met je eens, de brettanomyces is 'volgroeid' na 6 maanden. Wil je 'm hoppiger, dan moet je 'm jong drinken, wil je de typische Orval-smaak dan zou ik 'm op 6-7 maanden drinken.quote:
Zet er ook een paar verschillende flesjes pils bij, kijken wat er gebeurt.quote:Op donderdag 30 januari 2014 13:13 schreef Chandos het volgende:
Mede naar aanleiding van discussie in voorgangers van dit topic ben ik voornemens om wat bieren in de kelder van m'n ouders te zetten en dan te kijken hoe dat smaakt na een paar jaar. Op dit moment heb ik voor dit projectje twee flessen Rochefort 10, twee flessen Abt Bernardus 12, fles Struise Pannepot, fles La Trappe Quadrupel en een fles Hertog Jan Grand Prestige klaarstaan om richting kelder de ouwelui te sturen. Zijn er nog andere biersoorten dan abt/quadrupel bieren waarvan het interessant is ze een paar jaar weg te zetten? Ik weet dat Goudenband ook behoorlijk van smaak kan veranderen na 1-2 jaar, maar heb ook wel eens een fles gehad die echt ranzig was geworden.
Trippels kunnen ook zeer fruitig van smaak worden als ze lang bewaard zijn.quote:Op vrijdag 31 januari 2014 08:44 schreef Chandos het volgende:
Hahaha, dat pakt waarschijnlijk niet best uit. Bedankt voor de input, ik denk dat ik er nog wat imperial stouts en korenwijnen bij zet. En misschien wat zwaardere bockbieren zoals Stormbock, die schijnen ook potentieel coole dingen te doen na een paar jaar liggen.
Ik heb vorige week ook een paar flessen Ramses gekregen (maar niet die), ben er erg benieuwd naar.quote:
Dat dacht ik ook, heb ze naast elkaar gedronken en het verschil is toch groter dan je zo denken. Jammer wel, was veel makkelijker geweest.quote:Op dinsdag 4 februari 2014 21:44 schreef Piet__Piraat het volgende:
Je kunt dus net zo goed de St. Bernardus 12 halen. Veel makkelijker aan te komen en praktisch hetzelfde. De magie van Westvleteren zit vooral in de naam
Dat vind jij...ik prefereer de bernardus. .smaken verschillen. Klinkt als een erg leuke trip!quote:Op dinsdag 4 februari 2014 22:49 schreef mckroket het volgende:
Eerlijk is eerlijk.. de tw 12 is toch echt een stuk lekkerder (dacht ik eerst ook niet). Heb nog 3 kratten staan gelukkig..
Over ramses; wat een subliem bier maakt die kerel. Heb het meeste wat hij heeft gemaakt al op. mijn Favorieten zijn de poolvos, mamba porter en de shire stout. Elk bier is singel hop, en volgens mij doet hij alles nog dryhoppen. Geweldig!
Ik ben nu voor mijn verjaardag bij brouwerij het anker in mechelen. Lekker 3 gangen diner met bijpassende bieren en een nachtje slapen midden in de brouwerij. Ook nog even 2 flessen cuvee vd keizer blauw 2013 en 1 fles cuvee vd keizer rood 2013 gekocht in het winkeltje. 'S middags een rondje in de stad gedaan en bij diverse oude cafeetjes geweest. Super!
Of Gouden Carolus Classicquote:Op dinsdag 4 februari 2014 21:44 schreef Piet__Piraat het volgende:
Je kunt dus net zo goed de St. Bernardus 12 halen. Veel makkelijker aan te komen en praktisch hetzelfde. De magie van Westvleteren zit vooral in de naam
Ben ik niet met je eens. De St. Bernardus 12 smaakt inderdaad erg goed en heeft veel weg van Westvleteren 12, maar qua smaak vind ik de laatste toch echt net iets beter. Ik had gehoopt dat de St. Bernardus beter smaakte, scheelt een hoop geld .quote:Op dinsdag 4 februari 2014 21:44 schreef Piet__Piraat het volgende:
Je kunt dus net zo goed de St. Bernardus 12 halen. Veel makkelijker aan te komen en praktisch hetzelfde. De magie van Westvleteren zit vooral in de naam
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |