Tinuviel | maandag 14 oktober 2013 @ 15:07 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. Met: ![]() ![]() En nog veel meer. | |
_Liek | donderdag 17 oktober 2013 @ 09:54 |
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt: ![]() Mini appeltaartjes met walnoot en amandel | |
Spuuglokje | donderdag 17 oktober 2013 @ 09:59 |
Dat ziet er overheerlijk uit _Liek. Net een plaatje uit een kookboek! | |
Bleie | donderdag 17 oktober 2013 @ 10:09 |
Wil ik ook nog weleens doen, van die kleine appeltaartjes, gewoon omdat het er zo schattig uitziet. Maar is het niet een enorm gepriegel? En in wat voor vorm doe je dat het handigst? Ik heb een siliconen muffinvorm en een metalen. | |
_Liek | donderdag 17 oktober 2013 @ 11:55 |
Dank je! Het is wel even wat werk ja.. maar ik vond het wel mee vallen. Zelf heb ik mijn metalen cupcake/muffin vorm gebruikt. Recept staat ook op mn bak-blog als je meer wilt weten. | |
minilot | donderdag 17 oktober 2013 @ 13:38 |
Hartig mag hier ook wel, toch? Ik bakte vanmorgen deze brosse kaaskoekjes met cheddar en heel veel venkelzaad:![]() Recept voor de liefhebbers: -120 gram zachte boter -150 gram bloem -100 gram fijngeraspte cheddar - venkelzaad naar smaak (ik gebruikte twee eetlepels) - beetje zout en wat versgemalen zwarte peper Boter luchtig kloppen met een mixer. Kaas, venkel, zout en peper erdoor. Bloem er in één keer bij, kort mengen tot het een beetje samenpakt. Rol of staaf van maken, plasticfolie eromheen en een kwartiertje in de vriezer óf een uur in de koelkast. Oven voorverwarmen op 180 graden. Koekies 20 minuten bakken en alten afkoelen op een rooster. ![]() Wat herfstig zo! ![]() | |
xuryah | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:42 |
Door dit topic heb ik echt zin gekregen om ook eens wat te gaan bakken! ![]() Zelf ben ik niet zo'n held qua bakken, doe altijd alles met van die dr utker pakjes enzo :$ beetje water erbij en klaar.. haha. Heeft iemand een leuk, simpel maar lekker recept waar ik mee zou kunnen beginnen? Lijkt me erg leuk! ![]() | |
minilot | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:51 |
De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. ![]() | |
xuryah | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:07 |
Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur is ![]() Het lijkt me leuk om een taart te maken. Ben binnenkort ook jarig, dus dan wil ik er sowieso een zelf maken! Eerst even oefenen ![]() | |
Dragonberry | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:30 |
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken ![]() | |
xuryah | donderdag 17 oktober 2013 @ 16:27 |
Ik ga het dit weekend eens proberen ![]() | |
Myraela | donderdag 17 oktober 2013 @ 16:33 |
Je hebt eigenlijk niet meer gereedschap nodig dan bij een pakje hoor. Ik zou gewoon iets kiezen wat je echt lekker vind, recept opzoeken en goed volgen. In het begin gewoon de recepten precies aanhouden en uiteindelijk krijg je vanzelf door welke aanpassingen je kunt doen. Een normale cake is altijd leuk om mee te beginnen, daar zijn ook superveel variaties op natuurlijk. Ik heb nu een cake met ananas in de oven staan. ![]() | |
loecje | donderdag 17 oktober 2013 @ 16:34 |
+ goede weegschaal ![]() dat vind ik het grootste verschil met pakjes. alles zelf netjes afwegen. als je dat kan en je kan een recept lezen is zelf maken echt niet moeilijker. | |
Dragonberry | donderdag 17 oktober 2013 @ 17:00 |
goed punt! | |
Myraela | donderdag 17 oktober 2013 @ 17:02 |
Ik ben nerveus om mijn cake eruit te halen. De karamel loopt er van alle kanten uit en dat terwijl ik al veel minder heb gebruikt als in het recept stond. ![]() | |
kvd | donderdag 17 oktober 2013 @ 17:19 |
oei, ik ben heel benieuwd...ananas....karamel...lijkt me heerlijk | |
Myraela | donderdag 17 oktober 2013 @ 17:35 |
![]() Het is vooral heel erg plakkerig. ![]() Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. ![]() | |
xuryah | donderdag 17 oktober 2013 @ 19:36 |
Ziet er goed uit! Ik houd van ananas. Deze ga ik ook een keer proberen dus ![]() | |
kvd | donderdag 17 oktober 2013 @ 19:39 |
Ik durf het bijna niet te vragen....heb je een recept, want het ziet er heerlijk uit | |
lady-wrb | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:57 |
ik zit heel ordinair aan de zelfgebakken kruidnoten ![]() simpel maar zoooooo lekker ![]() | |
Myraela | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:04 |
Oh gosh, even uit het hoofd. Alle fouten voorbehouden. ![]()
| |
kvd | donderdag 17 oktober 2013 @ 23:01 |
dank je voor het recept én de waarschuwing...hij gaat hier op het 'te bakken' lijstje! | |
casper019 | donderdag 17 oktober 2013 @ 23:07 |
ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept? | |
_Liek | vrijdag 18 oktober 2013 @ 08:26 |
Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ![]() | |
kvd | vrijdag 18 oktober 2013 @ 10:41 |
![]() | |
Dragonberry | vrijdag 18 oktober 2013 @ 11:38 |
Ohh mooie appeltaartjes ![]() En leuke site! je hebt een volger erbij ![]() | |
xuryah | vrijdag 18 oktober 2013 @ 11:53 |
Leuke site, ik volg! ![]() | |
_Liek | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:20 |
Dank je Xuryah en Dragonberry! Leuk ![]() | |
casper019 | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:37 |
Oh wat leuk die ga ik maken (wel in een verklend recept 18 is wat te veel!) maar voor die 8 appels, weet je miss hoeveel gram appels (geschild) ik daarvoor moet rekenen? en thx voor t recept! | |
MaximusTG | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:42 |
Kom op, je gaat toch niet die appels afwegen ![]() | |
_Liek | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:50 |
Inderdaad, het gaat niet om een gram meer of minder. Heb dus ook geen idee hoeveel het was in gewicht.. Ik had ietsje over, gewoon opgegeten ![]() | |
Myraela | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:52 |
![]() ![]() | |
Mirjam | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:57 |
appels moet je gewoon nooit wegen als je taarten gaat bakken, je kunt toch wel schatten? | |
Lonely-girl | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:06 |
Schatten lukt mij niet ![]() ![]() | |
Myraela | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:16 |
Je maakt een bakje van het deeg en gooit er appels in tot het vol zit. Dat is niet eens schatten. ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 18 oktober 2013 @ 14:04 |
hahaha beste omschrijving van appeltaart maken ooit ![]() | |
Bleie | vrijdag 18 oktober 2013 @ 14:31 |
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend. | |
The_stranger | vrijdag 18 oktober 2013 @ 14:34 |
Nee, sorry ben te lui om te googlen... ![]() | |
Bleie | vrijdag 18 oktober 2013 @ 14:36 |
![]() | |
lady-wrb | vrijdag 18 oktober 2013 @ 18:12 |
ja heb ik. toevallig gisteren weer gemaakt. ik wou ze nog chocolateren, maar dat hebben ze niet eens gehaald ![]() | |
kvd | vrijdag 18 oktober 2013 @ 20:37 |
Je hebt al een recept waarschijnlijk, maar ik gooi deze link er even in, met allerlei sinterklaasrecepten http://www.sinterklaasrecepten.com Van kruidnoten naar speculaasdingen naar taai taai, schuimpjes enzovoort | |
lady-wrb | vrijdag 18 oktober 2013 @ 20:49 |
dat recept voor kruidnoten gebruik ik ook. die is erg lekker ![]() | |
casper019 | vrijdag 18 oktober 2013 @ 21:14 |
http://www.ah.nl/allerhan(...)netjes/?rq=speculaas ik wil die denk ik gaan maken 1 deze dagen | |
H_T | vrijdag 18 oktober 2013 @ 22:35 |
Ik heb weer eens meringues in de oven staan (want deeeeeeeeeeeelicious!) maar ik heb ze bij wijze van experiment dit keer met rietsuiker gemaakt. Bij het snoepen van het rauwe eiwitschuim leek het minder zoet te smaken dan normaal, dus ik ben benieuwd ![]() | |
MaximusTG | vrijdag 18 oktober 2013 @ 22:49 |
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek. | |
H_T | vrijdag 18 oktober 2013 @ 23:02 |
Het een is niet gezonder dan het ander, maar ik heb wel het idee dat het in pure vorm anders smaakt. Pure poedersuiker smaakt immers ook anders dan pure kristalsuiker, omdat het relatief meer contactoppervlak heeft. En basterdsuiker smaakt ook weer anders. Misschien merk ik uiteindelijk geen verschil, maar er is maar een manier om daar achter te komen ![]() | |
Taartje | zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:07 |
Ik ben voor het eerst éclairs aan het bakken, en ze liggen nu in de oven. Klopt het dat die dingen van zichzelf niet echt heel lekker ruiken in de oven (zoals bij appeltaart) maar dat ze pas lekker worden met vulling erin? | |
casper019 | zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:09 |
waat appeltaart ruikt juist wel lekker in de oven! | |
Taartje | zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:10 |
Haha dat bedoel ik, 'in tegenstelling tot appeltaart'. Niet handig uitgedrukt ![]() | |
The_stranger | zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:13 |
Toch zitten er bij (bruine) rietsuiker andere stoffen die je niet vind in kristalsuiker (melasse). Dus de suiker is gelijk, maar het totale product kan een andere smaak hebben. | |
casper019 | zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:32 |
http://www.ah.nl/allerhan(...)t-gember-en-rozijnen Ik wil dat recept gaan maken vandaag, maar weet iemand inhoud van 2 liter.. is dat een 24cm of een 30cm cakevorm? | |
Lienekien | zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:39 |
Probeer het eens uit. | |
kvd | zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:43 |
Hangt ook af van de hoogte van de vorm Maar pak een maatbeker, meer 2 liter af en gooi het de cakevorm die je hebt. Of doe het andersom. Vul je cakeblik en gooi het in je maatbeker. Dan weet je wat de inhoud van je cakeblik is. Of google....inhoud cakevorm 24 cm, inhoud cakevorm 30 cm, dan vind je ook antwoorden Edit --> de maten zijn anders dan jij zegt: 21 cm, 25,5/26 cm en 31 cm [ Bericht 3% gewijzigd door kvd op 19-10-2013 12:48:58 ] | |
H_T | zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:34 |
Of rekenen ![]() | |
kvd | zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:58 |
Euh...ja...middelbare school is echt al heel lang geleden ![]() ![]() Met google kom ik verder en zie ik dat je dan dus een cakevorm van 31 cm moet hebben... http://www.dille-kamille.(...)-aanbak-lengte-31-cm | |
casper019 | zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:58 |
thx voor dre replys ga zo de cake mken nog 1 vraag heb er van beide nu 1 gekocht maar moet ik een hand of een pers sinaasappel gebruiken heb al lopen googlen op andere recepten wat dan het ''gebruikelijke'' is.. maar overal staat gewoon ''sinaasappel'' en niet welke soort.... want pers of hand is toch een vrij groot verschil.. ene meer sap ander meer vrucht | |
H_T | zaterdag 19 oktober 2013 @ 16:10 |
![]() Helemaal gelijk in ![]() | |
kvd | zaterdag 19 oktober 2013 @ 16:26 |
Ik zou voor hand gaan. Maar ook meer omdat de schil daarvan mij op de een of andere manier beter voor het raspen lijkt en ik het sap meestal wat zoeter vind. Maar volgens mij maakt het eigenlijk helemaal niet uit edit --> ik zie ineens dat je de vraag ook al op het net hebt gevraagd ![]() | |
casper019 | zaterdag 19 oktober 2013 @ 20:41 |
Bedankt voor alle tips! hier het resultaat! hij is eigenlijk voor morgen, maar ik moet toch proeven of het lekker is! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Dragonberry | zaterdag 19 oktober 2013 @ 22:11 |
Ziet er goed uit! Ik heb net nog even snel een appeltaartje in de oven geschoven. We hebben vandaag heerlijke Santana en Jonagored appels geplukt en die moeten we de komende tijd gaan verwerken ![]() Half receptje deeg gebruikt, alleen even vergeten dat het ei dan natuurlijk ook door de helft moet ![]() | |
casper019 | zaterdag 19 oktober 2013 @ 23:13 |
Als je appels overheb hou ik me aanbevolen ![]() en mn kruikkoek was gruwlijk lekker!!!!!!! (weet zeker dat hij morgen ook in de smaak valt) | |
Tinuviel | zondag 20 oktober 2013 @ 08:22 |
Ziet er lekker uit Casper. | |
Bleie | zondag 20 oktober 2013 @ 19:02 |
M'n kleuter was vrijwel de hele dag bij een vriendinnetje, dus ik zag het er al niet meer van komen, maar toen ze om vier uur weer thuis was, wilde ze toch nog wel kruidnootjes maken.![]() Ik kon (nog?) geen koekkruiden vinden in de AH, dus zelf een mengseltje gemaakt, lekker, maar een beetje scherp. Iets te veel kaneel denk ik. Verder zijn ze heerlijk! | |
kvd | zondag 20 oktober 2013 @ 19:12 |
die hebben ze het hele jaar door bij de gewone kruiden liggen. blauw met wit plastic busje | |
casper019 | zondag 20 oktober 2013 @ 20:41 |
Inderdaad (wat kvd) ook zegt koek & speculaaskruiden kan je het hele jaar kopen in zon blauw met wit busje, maar is ook in een 20grams verpakking van de ah te krijgen ![]() ik zocht laatst trouwens speculaas kruiden maar dat is nergens meer te krijgen! (uiteindelijk een bakje van een bak/cupcake winkel gekocht | |
Bleie | zondag 20 oktober 2013 @ 20:51 |
Niet bij mijn ah, kennelijk. Ik heb het hele vak gespeld. | |
kvd | zondag 20 oktober 2013 @ 20:54 |
je kan het ook zelf maken of op de markt (die van mij heeft een lekkere ![]() maar zoveel verschil zit er toch niet tussen speculaaskruiden en koek- en speculaaskruiden? | |
Bleie | zondag 20 oktober 2013 @ 21:08 |
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft. Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden. | |
Kaatje1 | zondag 20 oktober 2013 @ 21:58 |
Dille en kamille heeft ook speculaas kruiden zag ik van de week. | |
lady-wrb | maandag 21 oktober 2013 @ 00:04 |
vomar dekamarkt of dirk hebben die van silvo. die heb ik en die bevalt me erg goed ![]() | |
xuryah | maandag 21 oktober 2013 @ 14:39 |
Ik ga morgen met een vriendin kokoscake maken! Ben erg benieuwd ![]() Ik zat er aan te denken om er ook gehakte noten (pecannoten/pistasch) en rozijnen doorheen te doen. Geen idee of dat een goede combinatie is met kokos. Wat denken jullie? | |
Myraela | maandag 21 oktober 2013 @ 14:43 |
Lijkt me persoonlijk niet geweldig. | |
xuryah | maandag 21 oktober 2013 @ 15:08 |
Maar alleen kokos lijkt me een beetje saai. Is er misschien iets anders wat ik er doorheen kan doen? | |
Myraela | maandag 21 oktober 2013 @ 15:10 |
Alleen de rozijnen zou nog wel kunnen. | |
_Liek | maandag 21 oktober 2013 @ 15:19 |
Anders witte chocolade? Of stukjes ananas? | |
Lisanne_sunshine | maandag 21 oktober 2013 @ 17:02 |
Ik had ooit een recept van een kokos en ananas cake, die was met hazelnoten en chocoladevlokken en echt lekker. Dat lijkt me dus een leuke combinatie. @ _Liek: Leuke blog! Ik heb meteen een bookmark gezet. ![]() | |
_Liek | maandag 21 oktober 2013 @ 18:23 |
@Lisanne_sunshine Thnx! Leuk om te horen ![]() | |
Spuuglokje | maandag 21 oktober 2013 @ 18:33 |
Xuryah, ik denk dat kokos met hazelnoten en rozijnen wel een lekkere combi is. | |
ieniminimuis | maandag 21 oktober 2013 @ 21:07 |
Ik kom even mijn bakblunder delen. Ik dacht ik maak een perentaart. Dus gewoon appeltaartdeeg en peren ipv appels. Nu had ik een beetje weinig peren om een hele springvorm te bekleden dus een kleinere ovenschaal gepakt. Om mezelf de hele heisa te besparen van taarten die niet uit schalen komen dacht ik; ik maak een crumble. Het is nu een soort van peren frituurschaal geworden met deegbolletjes bovenop. Laatste keer dat ik experimenteer met bakken. | |
BananaPancake | dinsdag 22 oktober 2013 @ 07:03 |
Jumbo heeft t wel. | |
Myraela | dinsdag 22 oktober 2013 @ 09:35 |
Peren frituurschaal? Whut? ![]() | |
Bleie | dinsdag 22 oktober 2013 @ 09:57 |
Ja, daar heb ik ze inmiddels gehaald. Binnenkort maar eens het verschil proeven. ![]() En Ienieminumuis: ![]() | |
ieniminimuis | dinsdag 22 oktober 2013 @ 10:23 |
Alles borrelde in de suikersiroop en vet. Het smaakte trouwens ook erg vet. | |
xuryah | dinsdag 22 oktober 2013 @ 20:37 |
Vandaag de kokos cake gemaakt. De noten heeft ze bewaard, we hebben er wel ananas door heen gedaan. Hij was best wel lekker ![]() Wel kruimelig.. Fotootje: ![]() | |
Joosie200 | woensdag 23 oktober 2013 @ 22:10 |
Niet helemaal bakken op de conventionele manier, maar toch: een mooi dessertbaksel ala Rudolf![]() De belettering wou niet meewerken ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 24 oktober 2013 @ 13:39 |
lekker. ik ga het ook weer snel maken, ik vind t ook lekker met koffie likeur dan smaakt t nog meer naar koffie. | |
#ANONIEM | donderdag 24 oktober 2013 @ 13:43 |
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag. | |
Dragonberry | donderdag 24 oktober 2013 @ 13:59 |
Ja in een cheesecake, maar ook weleens een soort cake gemaakt op basis van slagroom ipv boter. Quiche maak ik ook met slagroom en dat schift niet. Gaat allemaal goed, zolang het in een belag zit. | |
_Liek | donderdag 24 oktober 2013 @ 14:54 |
Niet in taarten, maar heb het al wel in (cup)cakes gebruikt en dat gaat ook prima! | |
#ANONIEM | donderdag 24 oktober 2013 @ 14:55 |
mooi ![]() | |
180graden | donderdag 24 oktober 2013 @ 15:55 |
Bij het maken van een citroentaart werd de bovenkant bruin, dit terwijl ik de oven op een lager stand heb gezet (180 graden) dan in het recept stond ( 200 graden). Er begon al vrij snel ( na een paar minuten!) een aantal bruine spikkels te ontstaan aan de bovenkant. De baktijd moest 30/35 min zijn, maar ik heb het maar 23 min gebakken uiteindelijk Iemand een idee waardoor dit komt? Misschien door een van de ingrediënten? de vulling van de taart bestaat uit: slagroom, citroensap, eieren en fijne suiker ( door elkaar gemengd en op een taartbodem geplaatst). | |
Dragonberry | donderdag 24 oktober 2013 @ 18:26 |
![]() Appeltaart met walnoten ![]() | |
Bleie | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:37 |
Dragonberry: die walnoten hoeven van mij niet, maar hij ziet er mooi uit. Ik heb vanavond met mijn nichtje van 8 brownies gebakken voor haar broertjes, die morgen 6 worden. Heel leuk om te doen. Beetje geïmproviseerd, want we zitten in n vakantiehuisje, en daar was alleen een springvorm, dus voor de zekerheid folie rond de vorm gedaan. En ondanks zorgvuldig zoeken bleek er toch iets praline-achtigs in de chocola te zitten. Maar ik geloof dat de smaak goed is. Geen foto wegens gebrek aan pc. Nichtje vond t wel prachtig trouwens, haar moeder maakt t altijd van n mix, dus helemaal zelf chocola smelten e.d was best spsnnend. | |
casper019 | donderdag 24 oktober 2013 @ 21:31 |
oeeh jam kokos cake!! mag ik miss t recept? | |
casper019 | zondag 27 oktober 2013 @ 16:43 |
Ik kwam laatst een recept voor cake tegen en die was op basis van APPELMOES ipv boter, ik vond het zon gek idee dat ik besloot het te maken.. En hij was ontzettend lekker! de structuur voelt iets droger aan, maar qua smaak is hij heerlijk en best smeuig! en de appelmoes.. nog de moes nog de appel daarvan proef je terug.. gewoon een lekkere cake! ![]() | |
laiveneertiekje | zondag 27 oktober 2013 @ 16:47 |
Daar hoort natuurlijk een recept bij. | |
casper019 | zondag 27 oktober 2013 @ 17:09 |
Hierbij! Recept cake met appelmoes ipv boter! Ingrediënten: 150 gram rietsuiker (kan ook normale suiker gebruiken, maar ik had rietsuiker gebruikt) 3 eieren 150 gram appelmoes 150 gram zelfrijzend bakmeel mespuntje zout mix de eieren en de suiker tot een lobbig geheel, en mix dan de appelmoes erdoorheen, daarna mix je het zelfrijzend bakmeel + mespuntje zout erdoorheen Dan moet je het ongeveer 1 uur op 160 graden bakken en dan ook nog iets belangrijks: je moet de cake 24 uur laten rusten voor insnijden... Maar dan, heb je ook een hele lekkere cake ![]() | |
xuryah | zondag 27 oktober 2013 @ 17:45 |
Ik heb geen recept ![]() Heb gewoon recept gebruikt voor een normale cake en daar heb ik kokos schaafsel en stukjes verse ananas bij toegevoegd! Beetje zelf kijken wat je lekker vindt :p wij hadden heel wat kokos gebruikt iig | |
Cyntiaa | maandag 28 oktober 2013 @ 15:28 |
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle ![]() | |
Myraela | maandag 28 oktober 2013 @ 15:43 |
Je vind het niet leuk om zelf iets te maken? | |
Cyntiaa | maandag 28 oktober 2013 @ 16:18 |
Ik vrees dat ik echt niet creatief ben ![]() | |
loecje | maandag 28 oktober 2013 @ 16:32 |
afgelopen weekend ook de ricottacakejes met bessen en lemon curd gemaakt. het beslag was heerlijk, maar de cakejes zelf vielen erg tegen. de smaak is lekker maar de cakejes zijn erg compact. het zelfrijzende bakmeel lijkt nogal nutteloos. ik zie ook niet waarom ik het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag moest spatelen, van de luchtigheid van het begin is na het bakken niets meer van over. | |
RunForrestRun | maandag 28 oktober 2013 @ 16:39 |
Winkeltje in Assendorp waar je een taart kan laten maken: klik. Heb al vaker hun cupcakes gehad en die bevallen goed, echter nog nooit taart besteld. | |
Xaryna | maandag 28 oktober 2013 @ 18:41 |
Ik was net bij de Lidl en ze hebben heel veel goedkope bakspulletjes! Tijdelijke producten zoals ingrediënten (cacao, kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel, hazelnoten, en nog wat dingetjes) en suikerversieringen, maar ook vormpjes. Ik had me een half jaar geleden sufgezocht naar een cakevorm onder de 25 cm die niet ook smaller was. Ze hebben nu dus een heel aantal kleine bakvormen, silicone vormen en wat andere accessoires. | |
Spuuglokje | maandag 28 oktober 2013 @ 19:40 |
Ja he? Ik vond ze toen ze nog warm waren lekker genoeg om op te eten, maar inderdaad veel te compact. ![]() | |
Muck | maandag 28 oktober 2013 @ 20:06 |
Wat een lekkere dingen zijn er weer gemaakt de laatste tijd ![]() Mijn vriend is morgen jarig en dat hebben we dit weekend gevierd. Verjaardagen vragen om taart, dus ik heb een appeltaart (niet op de foto), een caramelcake en een witte-chocolade-cheesecake gebakken ![]() ![]() | |
loecje | maandag 28 oktober 2013 @ 20:47 |
ja echt jammer, het deeg was echt super lekker dus ik had hoge verwachtingen. warm was het ook nog wel te doen, maar na een nachtje in de koelkast ![]() ze zijn hier in de prullenbak beland en dat doe ik niet snel | |
Cyntiaa | maandag 28 oktober 2013 @ 21:03 |
Goede tip, RFR ![]() | |
RunForrestRun | maandag 28 oktober 2013 @ 21:38 |
Vanwege een paar bijna te rijpe bananen voor het eerst een bananenbrood gemaakt:![]() Ik vind de kleur een beetje gek, beetje grijzig (nu is de foto ook niet al te best want in het donker met flits), maar de smaak is erg goed. Volgende keer gaan er noten en misschien wat stukjes chocola in. | |
RunForrestRun | maandag 28 oktober 2013 @ 21:39 |
Graag gedaan ![]() | |
_Liek | dinsdag 29 oktober 2013 @ 15:08 |
Heeft er iemand ervaring met het maken van cupcakes maar dan met quinoa meel? k heb een recept van internet gebruikt en dat een beetje aangepast.. De eerste staan nu in de oven en misschien komt het wel goed.. maar de olie mengde niet helemaal in het beslag, als het even stond dan 'liep' de olie er al weer uit.. Iemand tips, ervaring? | |
H_T | dinsdag 29 oktober 2013 @ 18:57 |
Ook maar even het een en ander gekocht. Ik heb nu steranijs, kruidnagel, kaneelstokjes en vanille. Niet dat ik een van die dingen direct nodig heb, maar dan heb ik het maar vast in huis ![]() | |
ChildoftheStars | dinsdag 29 oktober 2013 @ 21:06 |
Gisteren zelf kokosmacronen gemaakt, bijzonder lekker <3 | |
kawotski | dinsdag 29 oktober 2013 @ 21:38 |
Als t Vliegerhuys in Zwolle hun appeltaart nou eens gingen verkopen.. Of je neemt iedereen daarmee naartoe ![]() | |
Myraela | dinsdag 29 oktober 2013 @ 21:57 |
Ik wil voor dit weekend een taart voor mijn oma gaan maken. Nu dacht ik aan 3 lagen. één laag vanille cake, in het midden een dunne laag meringue in gesmeerd met witte chocolade zodat het krokant blijft en een derde laag van brownie chocolade cake. Wat voor vulling zou ik dan tussen de lagen doen? Ik dacht zelf een witte chocolade botercreme. | |
kvd | dinsdag 29 oktober 2013 @ 22:20 |
of iets frissers met aardbei of framboos door de crème, past goed bij alle drie de lagen | |
Myraela | dinsdag 29 oktober 2013 @ 22:24 |
Ik zat ook al te denken dat het wel een beetje ( ![]() | |
kvd | dinsdag 29 oktober 2013 @ 22:58 |
ik zou het doen. lees dat de combi chocolade/mango ook lekker is (hou ik zelf niet van ![]() | |
Mirjam | dinsdag 29 oktober 2013 @ 22:58 |
ziet er goed uit, welk recept heb je gebruikt? | |
RockabeIIa | dinsdag 29 oktober 2013 @ 23:28 |
A.s. vrijdag wil mijn zoon vanwege zijn verjaardag trakteren op school. En nu had ik dit willen maken: Hotdog Koekjes. Alleen het is mij onduidelijk hoeveel er van wat in gaat… Wie o wie kan mij verder helpen? | |
kvd | dinsdag 29 oktober 2013 @ 23:43 |
Voor 17 hotdogs (14 volgens de blogger) 240 gram boter 50 gram poedersuiker 1 tl vanille 240 gr bloem rode kleurstof omgerekend via: http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/ | |
RockabeIIa | dinsdag 29 oktober 2013 @ 23:48 |
Ah dankjewel!!! Als ik ze gemaakt heb zal ik ze komen showen ![]() | |
kvd | woensdag 30 oktober 2013 @ 00:19 |
Graag gedaan. Ben benieuwd. Ziet eruit als leuke koekjes! | |
xuryah | woensdag 30 oktober 2013 @ 08:50 |
Hoii! Mijn vriend en ik vieren dit weekend onze verjaardag. Nou leek het me leuk om zelf een taart te maken. Ik zoek een recept voor iets lekkers, maar die niet heel veel tijd kost om te maken. Weten jullie misschien iets? ![]() | |
Myraela | woensdag 30 oktober 2013 @ 08:51 |
Er zijn zoveel dingen die niet veel tijd kosten om te maken. Waar hou je van? | |
xuryah | woensdag 30 oktober 2013 @ 08:52 |
Ik houd echt van alles, daarom is het ook zo lastig :p | |
Myraela | woensdag 30 oktober 2013 @ 09:00 |
Tsja, ik vind een taart persoonlijk nooit lang duren. Het enige wat echt lang duurt in de oventijd. Dus zolang je een taart maakt uit maar één deeg, is het altijd redelijk snel klaar. Van appeltaart tot cheesecake of slagroomtaart. Neig je meer naar fruit, of naar chocolade, of naar slagroomtaart? Of heeft je vriend misschien wel een duidelijke voorkeur? | |
xuryah | woensdag 30 oktober 2013 @ 09:03 |
Daar heb je gelijk in. Ik denk dat onze voorkeur toch uit gaat naar iets met fruit. Chocola kan ook, maar moet niet te machtig zijn. Een slagroomtaart is eigenlijk de enige taart die ik niet zo boeiend vind. | |
kvd | woensdag 30 oktober 2013 @ 09:24 |
Voor hoeveel mensen moet het zijn? Kan je ook individuele dingen maken? Makkelijk is bv om fruitschelpjes (http://www.24kitchen.nl/recepten/exotische-vruchtenschelpjes) te maken, waarbij je eventueel nog kan smokkelen met de banketbakkersroom (http://www.ah.nl/appie/zoeken?rq=banketbakkersroom) | |
xuryah | woensdag 30 oktober 2013 @ 09:30 |
Ongeveer 20 mensen denk ik. Individueel kan, maar misschien wel veel werk voor 20 man? Wel een leuk idee om een ander keertje te maken ![]() | |
RunForrestRun | woensdag 30 oktober 2013 @ 17:59 |
Van de AH, deze: klik Ik had ook het recept dat ik ooit een keer op Fok voorbij zag komen opgezocht (volgens mij had jij die gepost?), maar had niet genoeg bananen en juist wel crème fraiche die op moest. Volgende keer probeer ik dat recept want deze is redelijk zwaar zeg maar, niet luchtig. | |
PureEvil | woensdag 30 oktober 2013 @ 19:10 |
Ik wou zeggen MonChou taart...Maarja, dat is én slagroom, én machtig.... Maar wel lekker snel klaar ![]() | |
casper019 | woensdag 30 oktober 2013 @ 21:09 |
Ik wil heel graag eens wat gaan bakken met amandelmeel.. echter vind ik hier bijna geen recepten voor weet iemand een goeie site voor recepten daarmee? cakes enzo.. | |
H_T | woensdag 30 oktober 2013 @ 21:22 |
Waarom geen macarons? | |
casper019 | woensdag 30 oktober 2013 @ 21:54 |
Geen zin in ![]() Zin in cake / oid (wat ik trouwens grappig vind zit recepten te zoeken, paar maanden geleden was ik nog van de pakkies als er nu staat 'x gram cakemeel ben ik al weg.. alles zelf niks uit pak ![]() | |
xuryah | woensdag 30 oktober 2013 @ 22:02 |
Monchou taart is wel erg lekker! Misschien dat ik dat toch maar ga doen dan ![]() En een appeltaartje, altijd safe :p | |
kvd | woensdag 30 oktober 2013 @ 22:17 |
http://www.smulweb.nl/recepten/&query=amandelmeel eerste hit bij zoekopdracht... | |
Dragonberry | donderdag 31 oktober 2013 @ 16:51 |
Appeltaart ![]() ![]() | |
LilDutchPrincess | donderdag 31 oktober 2013 @ 17:16 |
Nog een appeltaartje ![]() ![]() | |
casper019 | donderdag 31 oktober 2013 @ 21:12 |
nee dat is niet helemaal wat ik zoek, ik wil meer een naturel of vanille of citroen, of kokos cake maken oid. Ik zoek eigenlijk vooral een recept voor amandelmeel in combinatie met(geur en smaak loze) kokosolie, schijnt beide erg gezond te zijn dus lijkt me leuk daar een keer wat mee te maken dus als iemand daar miss een recept voor weet? Of waar ik dat kan vinden?? AUB!! Net gemaakt, Rozijnen-banaan cake (1e plakkie eraf) ![]() | |
kvd | donderdag 31 oktober 2013 @ 21:43 |
http://www.foodbook.nl/recepten/251/luchtige-amandelcake http://gezondlevenvanjaco(...)van-amandelmeel.html http://www.verantwoord-af(...)r-voor-meelproducten (en dan de kaneel/bananen/bessen eruit laten of vervangen door kokos) En als je op google kijkt zijn er nog veel meer recepten ('cake met amandelmeel', 'cake met amandelmeel en kokosolie'), gewoon een beetje recepten bekijken even eventueel een ingrediënt vervangen door kokos of vanille of wat je wilt. Of een ingrediënt eruit laten. Als ik dit kan vinden, moet dat jou toch ook wel lukken? | |
Spuuglokje | vrijdag 1 november 2013 @ 07:54 |
Mmmm heerlijk al die appeltaarten! ![]() ![]() Ik heb gisteren een Halloweenhuisje gemaakt bij een dagworkshop van de Koekenbakkers. Dit is het resultaat: ![]() ![]() ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 1 november 2013 @ 08:31 |
ik vind m geweldig! ![]() | |
Noek | vrijdag 1 november 2013 @ 08:41 |
Le tof! ![]() Appeltaartjes zien er ook heerlijk uit. ![]() | |
Xaryna | vrijdag 1 november 2013 @ 08:49 |
Dat huisje is echt prachtig! Ik zou 'm niet opeten. ![]() | |
_Liek | vrijdag 1 november 2013 @ 13:09 |
@Spuuglokje Dat huisje is geweldig!! Ik heb het bakken met quinoa voor nu maar even opgegeven, t wou allemaal niet echt lukken. Daarom maar gemberkoekjes gebakken (met gewoon bloem ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 1 november 2013 @ 13:31 |
waar is dat koekhuis eigenlijk van gemaakt? het is geen gewoon koekdeeg zeker? het is donkerder zo te zien. is het peperkoek ? | |
Myraela | vrijdag 1 november 2013 @ 13:37 |
Meringue taartlaag staat in de oven. ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 1 november 2013 @ 16:11 |
Het is gingerbreaddeeg. Dat is inderdaad donkerder. En heel hard, zodat je dat huisje jarenlang kunt bewaren. Ook kun je het opeten hoor, maar ik houd 'm graag nog even heel. Tenzij m'n kinderen te erg zeuren ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 1 november 2013 @ 16:13 |
Klinkt als een perfecte lievelingstaart. Ik hou zooo van frambozen. En van meringue! | |
#ANONIEM | vrijdag 1 november 2013 @ 16:25 |
Wow ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 1 november 2013 @ 16:43 |
ik dacht het al. daar had ik vorig jaar die stapelkoekjeskerstboom van gemaakt. dat blijft idd lang goed ![]() en anders maak je er toch nog eentje? ![]() ![]() | |
Myraela | vrijdag 1 november 2013 @ 17:09 |
En het is nog eens supergoed gelukt ook. ![]() Volgens mij is de merengue afgesmeerd met witte chocolade en dan de frambozenpuree bij elkaar echt super lekker. ![]() | |
Zonnetje1981 | vrijdag 1 november 2013 @ 17:14 |
WOW! ![]() | |
Bleie | vrijdag 1 november 2013 @ 20:14 |
Spuuglokje ![]() ![]() | |
casper019 | zaterdag 2 november 2013 @ 11:49 |
http://www.smulweb.nl/recepten/1058164/Kokoscake-uit-sumatra nu wil ik graag vandaag dat recept maken, maar weet iemand miss hoeveel ik voor 1 ''glas'' kokosmelk moet rekenen? en zou 1 el boter betekenen 1 eetlepel boter (lijkt me zo weinig?) | |
Mirjam | zaterdag 2 november 2013 @ 11:51 |
doe's een gok..? | |
casper019 | zaterdag 2 november 2013 @ 12:12 |
ik twijfel tussen 200ml 225 of 250ml | |
Lienekien | zaterdag 2 november 2013 @ 12:14 |
Kijk eens aan! | |
kvd | zaterdag 2 november 2013 @ 12:15 |
En als je nou eens op google kijkt? Daar staat het gewoon... (en er wordt zo weinig boter gebruikt omdat het anders wel een heel vloeibaar geheel wordt door het gebruik van de kokosmelk) | |
RockabeIIa | zondag 3 november 2013 @ 20:13 |
Eindelijk tijd om te beginnen en ik heb nog een vraag.. Moet er geen bakpoeder bij in? | |
kvd | zondag 3 november 2013 @ 20:21 |
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk het niet (anders stond het wel in het recept ![]() | |
RockabeIIa | zondag 3 november 2013 @ 20:24 |
Oke, maar dan wordt het alsnog wel een lekker bros koekje? | |
Lienekien | zondag 3 november 2013 @ 20:29 |
De verhoudingen voor de koekjes zijn die voor shortbread en dat is vrij bros. | |
RockabeIIa | zondag 3 november 2013 @ 20:29 |
Oke, ik ga es een poging wagen dan ![]() | |
kvd | zondag 3 november 2013 @ 20:34 |
Succes/veel plezier, benieuwd naar het resultaat (ook of de verhoudingen goed zijn ![]() | |
lady-wrb | zondag 3 november 2013 @ 20:44 |
ik ben ook heel benieuwd! | |
RockabeIIa | zondag 3 november 2013 @ 21:16 |
Het spul staat nu in de koelkast uit te harden. Denk dat ik om half 11 es ga beginnen (hoezo last minute ![]() | |
RockabeIIa | maandag 4 november 2013 @ 07:09 |
Eindresultaat:![]() | |
Tinuviel | maandag 4 november 2013 @ 07:23 |
Spuuglokje, wow wat knap dat Halloween huisje. Wow, mooi geworden Rockabella! | |
Bleie | maandag 4 november 2013 @ 07:57 |
Geweldig, Rockabella! | |
Etcetera | maandag 4 november 2013 @ 09:15 |
Geen foto's ![]() ![]() ![]() | |
RockabeIIa | maandag 4 november 2013 @ 09:26 |
Perfect waren ze niet maar ze werden wel steeds 'beter'. En echt lekker was het ook niet maarja... Het zag er wel leuk uit in de klas ![]() | |
Lienekien | maandag 4 november 2013 @ 09:49 |
Niet lekker? Beetje saaie smaak? Ze zien er wel erg geslaagd uit. | |
kvd | maandag 4 november 2013 @ 09:54 |
Zit er goed uit hoor Rockabella! | |
RockabeIIa | maandag 4 november 2013 @ 10:28 |
Ik had er vanille extract bij gedaan. Mijn kids aten ze wel op dus ik denk dat het wel oke was, ikzelf vond het te boterig en spritskoekachtig. Voor het groen heb ik trouwens groene suiker en groen/witte stukjes gesuikerd fruit gebruikt. | |
casper019 | dinsdag 5 november 2013 @ 21:19 |
@rockabella wow die zien er inderdaad super uit! | |
kvd | dinsdag 5 november 2013 @ 22:01 |
hoe is het met jouw cake afgelopen? | |
casper019 | dinsdag 5 november 2013 @ 23:05 |
drama, ik heb exact het recept gevolgd.. maar het kwam er uit als een stuk rubber (en ik had hem uiteindelijk de dubbele tijd erin gedaan, want daarvoor was hij nog helemaal nat) geen succes dus helaas! ben er nog steeds niet achter wat ik fout heb gedaan, Miss de soort kokosmelk.. (want je heb dikkere en dunnere) | |
kvd | woensdag 6 november 2013 @ 08:46 |
En laat me raden...je had de dunne ![]() | |
Sjeen | woensdag 6 november 2013 @ 08:55 |
Ik ken maar een soort kokosmelk, eerlijk gezegd... | |
kvd | woensdag 6 november 2013 @ 09:07 |
Ik dacht ook dat er maar 1 soort was, maar er schijnt verschil in te zitten
| |
casper019 | woensdag 6 november 2013 @ 12:43 |
je hebt kokosmelk das de dunne en kokos creme (dat is ook een soort kokosmelk maar dan dikker) ik had de dunne inderdaad de melk want dat stond in het recept melk en niet creme | |
kvd | woensdag 6 november 2013 @ 12:50 |
En je weet zeker dat je melk hebt gebruikt en geen kokoswater? | |
casper019 | woensdag 6 november 2013 @ 19:26 |
staat er met grote letters op, kokosmelk | |
kvd | woensdag 6 november 2013 @ 19:38 |
Het zou een fout van mij kunnen zijn ![]() | |
tombolafan | woensdag 6 november 2013 @ 19:52 |
kokoscreme is volgens mij geen dikkere melk maar is een vast blok ![]() | |
casper019 | woensdag 6 november 2013 @ 21:03 |
Nu iets anders lekkers gemaakt!![]() appelmoes-rozijnen muffins (met een schepje kaneel en speculaaskruiden door t beslag) | |
Joosie200 | donderdag 7 november 2013 @ 23:25 |
Glutenvrije tiramisu in wording, stap een: zelf lange vingers maken ![]() ![]() | |
Opblaaspop077 | vrijdag 8 november 2013 @ 00:54 |
Oei. Heb der zo ook wel zin in ![]() | |
Zonnetje1981 | vrijdag 8 november 2013 @ 21:05 |
Appelpops ![]() ![]() | |
RunForrestRun | zaterdag 9 november 2013 @ 12:43 |
Gisteren was ik jarig, en speciaal voor mezelf heb ik deze taart gemaakt±![]() Niet de allerbeste foto, maar dat krijg je als het alweer zo snel donker wordt. | |
Bleie | zaterdag 9 november 2013 @ 13:24 |
![]() ![]() | |
AnnaNiem | zaterdag 9 november 2013 @ 13:45 |
Jammie.. en nog van harte! | |
Grutsk | zaterdag 9 november 2013 @ 15:49 |
Woah, die taart hierboven ![]() Ik heb een chocoladenotencake in de oven staan. Gevonden in een oud receptenboekje van mijn moeder, dus het is een beetje proberen. Hij staat nu in de oven en volgens mij gaat het wel goed! | |
RunForrestRun | zaterdag 9 november 2013 @ 16:08 |
Danku! Hij is trouwens ook erg goed te eten. Vaak vind ik chocoladetaarten qua smaak tegenvallen. bijvoorbeeld erg 'zwaar' of helemaal niet zo chocolade-achtig, maar deze is erg goed. Het is dit recept: KitKat-M&M-taart van de AH. | |
lady-wrb | zaterdag 9 november 2013 @ 16:40 |
leuk recept ![]() heb jij de kitkats gehalveerd? | |
xuryah | zaterdag 9 november 2013 @ 16:45 |
Wat leuk! Lekker feestelijk ![]() En nog gefeliciteerd ![]() | |
Qunix | zaterdag 9 november 2013 @ 22:16 |
Gefeliciteerd! Goeie taart! Ik ben nu jarig en heb voor de visite koekjes gebakken, onder andere kwarkbollen met krenten. ![]() Erg lekker! Heeft een beetje weg van een oliebol met krenten, maar dan -niet- vet. | |
LilDutchPrincess | zaterdag 9 november 2013 @ 23:23 |
Is ie zo lekker als ie eruit ziet?? ![]() | |
RunForrestRun | zaterdag 9 november 2013 @ 23:36 |
Ja. Mijn taart was niet zo hoog als op de foto dus een hele kitkat stak te veel uit. Ja ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 9 november 2013 @ 23:39 |
komt dat doordat de kitkat's aan één kan open zijn of hadden ze toch wel zacht geworden? ik ben vandaag in de weer geweest met de wilton cookie mold. dat heeft zo weinig om het lijf dat ik het hier niet eens wil plaatsen ![]() maar daar deed het me aan denken. ik ben aan het testen hoe lang de oreo's in de cookies krokant blijven. | |
Mirjam | zaterdag 9 november 2013 @ 23:40 |
wat voor recept heb je gebruikt? | |
RunForrestRun | zaterdag 9 november 2013 @ 23:44 |
Ze zijn voornamelijk slof aan de kant die 'geplakt' is. Ze zitten vast met chocolademousse dus het was te verwachten dat ze er niet lekkerder van zouden worden na een nacht in de koelkast. | |
Qunix | zaterdag 9 november 2013 @ 23:44 |
http://www.24kitchen.nl/recepten/kwarkbollen-met-krenten Morgen ga ik Carrot cake maken, "honden koekjes" en spritzen: http://www.24kitchen.nl/recepten/spritsen http://www.24kitchen.nl/recepten/volkoren-carrotcake http://www.24kitchen.nl/recepten/hondenkoekjes Voor de collega's... | |
lady-wrb | zaterdag 9 november 2013 @ 23:46 |
die hondenkoekjes heb ik een keer gebakken ![]() het is wel heel erg veel deeg. (ik weet niet voor hoeveel honden jij wilt bakken, maar ik kon de hele wijk van hondenkoekjes voorzien) | |
Qunix | zaterdag 9 november 2013 @ 23:48 |
Ik heb 50 collega's. Hmm... Misschien dan geen spritzen, wel cake, kokosbolletjes en hondenkoekjes. ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 9 november 2013 @ 23:58 |
hondenkoekjes voor je collega's? ik heb er 1 geprobeerd en dat spul smaakt naar karton ![]() | |
Qunix | zondag 10 november 2013 @ 00:00 |
Oh... Pindakaas zit er in en ik dacht met topping (chocolade) dat het wel te doen zou zijn... Hmmm... Misschien wel spritzen, en geen hondenkoekjes......... Thanks dat je dit meldt! | |
lady-wrb | zondag 10 november 2013 @ 09:07 |
die pindakaas ruik je wel, maar proef je niet en voor de hond moest er zoutloze pindakaas in. voor de baasjes zit er idd een recept voor een chocoladeglazuur bij. dat heb ik niet geprobeerd, daar mijn koekjes ook echt voor de honden in mijn buurt waren die waren dolenthousiast | |
Qunix | zondag 10 november 2013 @ 13:42 |
Ah! Zojuist de Kokosbollen af: ![]() | |
soapie | zondag 10 november 2013 @ 13:49 |
Ziet er lekker uit zeg!! | |
Qunix | zondag 10 november 2013 @ 13:54 |
Verplaats gewoon kristal suiker heb ik vanillesuiker gebruik (eigen vanillesuiker). Het merg van de stokjes gebruik ik in mijn gerechten en baksels en wat overblijft doe ik in een pot met suiker en na 3 weken heb je vanillesuiker wat écht lekker is! | |
lady-wrb | zondag 10 november 2013 @ 14:00 |
dit waren mijn hondenkoekjes (ik heb van die hoeveelheid die bij het recept staat, twee keer deze hoeveelheid kunnen bakken) ![]() | |
lady-wrb | zondag 10 november 2013 @ 14:02 |
is het dan misschien handiger om ze last minute vast te plakken? of is dat dan weer onhandig? | |
Qunix | zondag 10 november 2013 @ 14:14 |
Woow! ![]() Ik ga eerst een carrot cake maken en dan even kijken of spritzen kunnen, anders laat ik dat zitten. Ik dacht met de hondenkoekjes dat het vrij makkelijk was en lekker om uit te delen (wel met een andere vorm). Nu ik dit zo lees heb ik besloten om dat maar niet te bakken... | |
Myraela | zondag 10 november 2013 @ 14:43 |
Spritsen zijn tof en leuk om te maken. Hele poos terug ook gemaakt. ![]() ![]() En een heeeel stuk lekkerder. Bedoel, die hondenkoekjes hebben geen suiker, zout, roomboter, eieren. Alles wat koekjes lekker kan maken kan er niet in omdat ze ook geschikt voor honden moeten zijn. | |
lady-wrb | zondag 10 november 2013 @ 14:44 |
dat zei ik al ja ![]() maar honden zijn er gek op! | |
AnnaNiem | zondag 10 november 2013 @ 14:53 |
Ik wil mijn hond niet te veel troep geven aangezien hij dan rare plekken op zijn huid krijgt. Sinds hij barf (botten, vlees ed) eet, heeft hij daar veel minder last van. Je wil niet weten wat er allemaal in kant-en-klare brokken en hondensnacks zit. Deze koekjes zijn een betere snack voor mijn hond en hij vindt ze lekker. Dus bak ik ze regelmatig en bewaar ze in een tupperware bak. Iedereen blij... behalve de dierenarts... ik heb die dure allergie-medicijnen niet meer nodig. | |
casper019 | zondag 10 november 2013 @ 18:49 |
wat zien die er lekker uit mag ik miss t recept? ben geeek op kokos!! Net gemaakt en ze ruiken zoooo lekker! nu afkoelen vanavond proberen Pindakaas-Pinda muffins!!! ![]() | |
RunForrestRun | zondag 10 november 2013 @ 18:52 |
Heb ik ook wel gedaan hoor ![]() | |
Opblaaspop077 | zondag 10 november 2013 @ 20:28 |
Ook voor zoetigheid? Ik vroeg mij af hoe je die fondant maakt van bijvoorbeeld de V&D. Die hardere fondant. Niet die plak fondant. Iemand suggesties? Oh dat heet dus roomboterborstplaat :p . [ Bericht 13% gewijzigd door Opblaaspop077 op 10-11-2013 20:57:27 ] | |
MonkNL | zondag 10 november 2013 @ 20:43 |
![]() MaximusTG postte dit recept op GoT. Vandaag ook maar gemaakt. Appel/Kaneel scheurbrood. Had geen bruine basterdsuiker meer in huis dus heb het met witte basterdsuiker gedaan. Recept: http://cravingchronicles.(...)er-pull-apart-bread/ Alle eer naar MaximusTG | |
loecje | zondag 10 november 2013 @ 20:48 |
dan schuift MaximusTG die eer vast weer door naar minilot ![]() CUL / Fok-Foodgawkers #16 - post hier foto's van je kookkunsten! | |
lady-wrb | zondag 10 november 2013 @ 20:51 |
http://www.coquinaria.nl/recepten/borstplaat.htm | |
MaximusTG | zondag 10 november 2013 @ 20:51 |
Inderdaad! Nou ja, uiteindelijk kan je blijven schuiven natuurlijk ![]() Maar ziet er lekker uit! | |
Fixers | zondag 10 november 2013 @ 22:18 |
Madeleines:![]() Gebakken volgens het recept uit A la mere de famille. Volgens dat recept zijn ze zonder zout, maar ik heb het idee dat een snufje zout de smaak wel wat op zou halen. | |
Qunix | zondag 10 november 2013 @ 22:27 |
http://24kitchen.nl/recepten/kokosbollen | |
Opblaaspop077 | zondag 10 november 2013 @ 22:43 |
Gevonden. Zal 't van de week eens proberen. Zal wel helemaal misselijk worden ![]() | |
Qunix | maandag 11 november 2013 @ 22:09 |
Jammer! Mijn Carrot Cake is mislukt! ![]() Hij is niet gaar van binnen en de korst is verbrand. Het is een natte boel van binnen en totaal niet cake achtig. Ik vermoed dat ik iets te veel kwark heb gebruikt én dat de oven niet op de juiste stand stond. Mijn oven kan je instellen vanaf welke kanten hij moet bakken, ik heb beide gezet en moest alleen beneden denk ik. Wat ook kan is dat de krenten en wortels gewoon te vochtig waren bij elkaar in het deeg. Alles was volgens recept. Morgen maar eens wat anders proberen. Spritsen sla ik over, ik denk http://www.24kitchen.nl/recepten/stroopkoeken te gaan bakken. Ziet er makkelijk uit, snel klaar en veel koeken. | |
kvd | maandag 11 november 2013 @ 22:29 |
veel koeken ja, maar de smaak vond ik tegenvallen, was wat zurig. ze waren bij mij ook aardig droog. benieuwd hoe jij zevindt | |
Tinuviel | dinsdag 12 november 2013 @ 06:39 |
Wat een lekkere taarten, koekjes en andere baksels komen hier weer langs zeg! Wat jammer qunix van de carrot cake. | |
zakpatat90 | dinsdag 12 november 2013 @ 16:56 |
Ik ben een beetje dit topic aan het doorlezen en ik zag je lekkere taart ![]() ![]() | |
RunForrestRun | dinsdag 12 november 2013 @ 19:05 |
Het waren mini's ![]() Ik had alleen nog maar een grote | |
Qunix | dinsdag 12 november 2013 @ 22:43 |
Ik ben een beetje expres perongeluk uitgeschoten met kaneel. Ze zijn best lekker! Wel breken ze snel, maar goed, gaat niet heel naar binnen. ![]() Nu heb ik 3 eiwitten over en denk morgen dit te maken: http://kleinstukjedan.nl/paddestoel-schuimpjes/ ![]() (dan hou ik wel eventjes op) | |
Mry | dinsdag 12 november 2013 @ 23:35 |
Vanavond gemaakt en ze zijn super lekker! En het is zo ongeveer het makkelijkste recept ooit, dus ik ga ze zeker vaker maken ![]() | |
casper019 | woensdag 13 november 2013 @ 12:43 |
Nu wil ik binnenkort eens mini cheesecakes maken, nu staat er overal roomkaas is er 1 roomkaas die jullie miss aanraden qua smaak die ''het lekkerste'' is? | |
AnnaNiem | woensdag 13 november 2013 @ 12:50 |
Ik gebruik altijd philadelphia (neutral en geen light) en dat smaakt prima. | |
Bleie | woensdag 13 november 2013 @ 13:02 |
Ik gebruik altijd de goedkoopste van Albert Heijn, zuivelspread van Basic/ Euroshopper. Werkt prima. Volgens mij maakt t niet zo verl uit welke je gebruikt. | |
Spuuglokje | woensdag 13 november 2013 @ 13:13 |
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar! ![]() ![]() ![]() | |
lady-wrb | woensdag 13 november 2013 @ 13:25 |
wat zit er dan wel in? (afgezien van havermout ) | |
MaximusTG | woensdag 13 november 2013 @ 13:29 |
Nou ja, dr zit natuurlijk wel suiker in die rijpe banaan die er in zit he ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 13 november 2013 @ 13:39 |
Ja, anders had ik het niet gelust natuurlijk. ![]() Lady-wrb, ik heb het recept meegepost (klik het woord 'havermoutmuffins' in mijn post met foto aan). | |
MaximusTG | woensdag 13 november 2013 @ 13:42 |
Haha; en had je volle of halfvolle melk? Je foto ziet er eigenlijk mooier uit dan die van de link! Mooi uniform. Lijken me best lekker. Ben ook altijd zo'n fan van die havermoutkoekjes. | |
Spuuglokje | woensdag 13 november 2013 @ 14:08 |
Halfvolle melk. Het recept was voor 10 muffins, ik heb de helft extra gedaan (dus voor 15 muffins) en het over 12 vormpjes verdeeld. Dus zitten de vormpjes iets voller. Ik heb ze daarom ook een paar minuten extra in de oven gedaan. | |
Myraela | woensdag 13 november 2013 @ 16:39 |
![]() Het ziet er niet geweldig uit, maar ze zijn best lekker. Frambozen balsamico muffins. | |
casper019 | woensdag 13 november 2013 @ 16:41 |
grappig dat recept staat ook op mijn to do list heb je verse blauwe bessen of diepvries gebruikt? en zijn ze zo lekker als ze eruit zien? | |
Tinuviel | woensdag 13 november 2013 @ 19:20 |
Mag ik hiervan het recept svp, ziet er heerlijk uit. | |
Spuuglokje | woensdag 13 november 2013 @ 19:27 |
Ik heb het recept gevolgd. Verse dus. | |
Spuuglokje | woensdag 13 november 2013 @ 19:28 |
Lekker zeg! ![]() | |
Myraela | woensdag 13 november 2013 @ 20:14 |
Uit de allerhande inderdaad. ![]() http://www.ah.nl/allerhan(...)?rq=balsamico+muffin Heb zelf alleen maar de schil van één sinaasappel gebruikt (was bang dat het teveel zou overheersen) en halfvolle melk in plaats van karnemelk. | |
casper019 | donderdag 14 november 2013 @ 13:08 |
Ik wou ze gister maken maar kon geen bluawe besen vinden, vandaag weer een poging! wel las ik op internet dat de muffins een beetje nat van binnen blijven? of is dat niet zo? | |
180graden | donderdag 14 november 2013 @ 19:31 |
Hoi nogmaals mijn vraag ![]()
| |
Leintjeuh | donderdag 14 november 2013 @ 19:37 |
Wat voor oven heb je? Gebruik je hete lucht toevallig? | |
#ANONIEM | donderdag 14 november 2013 @ 19:58 |
edit: onee ik dacht dat ze daarom de oven omlaag had gedaan, goede vraag ja [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 15-11-2013 23:11:52 ] | |
Dragonberry | donderdag 14 november 2013 @ 20:04 |
De temperatuur had je al verlaagd, dat moet ook als je hetelucht gebruikt. Controleer met een oven thermometer of de temperatuur echt klopt. Dek een taart de volgende keer gewoon af met wat folie. Wordt het ook niet bruin. | |
180graden | donderdag 14 november 2013 @ 20:58 |
helemaal dicht maken of met luchtgaten? En bedoel je die dikke zilveren folie of de transparante? | |
Dragonberry | donderdag 14 november 2013 @ 21:00 |
zilver folie en gewoon dicht. Transparant plastic folie smelt in de oven ![]() | |
180graden | donderdag 14 november 2013 @ 21:54 |
oja tuurlijk :p bedankt voor de tip | |
Myraela | vrijdag 15 november 2013 @ 20:20 |
Het is niet echt bakken, maar mijn oreo cheesecake is wel lekker. ![]() ![]() | |
Mirjam | vrijdag 15 november 2013 @ 20:23 |
dat ziet er lekkerrrr uit ![]() | |
kvd | vrijdag 15 november 2013 @ 20:35 |
![]() heb je het koekgedeelte van de oreo's er overheen gestrooid? | |
Myraela | vrijdag 15 november 2013 @ 20:39 |
Koekjes gewoon in zijn geheel verpulverd. Voelt gewoon aan als kruimel. Bodem is hetzelfde, maar dan met een beetje boter zodat het hard word. | |
kvd | vrijdag 15 november 2013 @ 20:48 |
Grappig dat je de vulling dan niet meer terug ziet daarin | |
Qunix | vrijdag 15 november 2013 @ 21:26 |
![]() http://kleinstukjedan.nl/paddestoel-schuimpjes/ Maar dan niet gespoten als een paddenstoel, gewoon plat. Wel met cacao en zonder chocolade. Ben benieuwd. Ik verwacht dat ik het in stukken kan breken. | |
Myraela | vrijdag 15 november 2013 @ 21:42 |
Wacht even, niet als padddestoel en geen chocolade. Dus eigenlijk ga je gewoon eiwit schuimpjes maken? | |
Qunix | vrijdag 15 november 2013 @ 21:45 |
Ja ![]() (met cacao poeder dus) | |
Vicky | vrijdag 15 november 2013 @ 22:36 |
![]() Ik heb vanavond kaneel appel/Pecannoten taart gemaakt | |
lady-wrb | vrijdag 15 november 2013 @ 22:50 |
ziet er goed uit! ![]() waar koop je pecannoten? | |
Lienekien | vrijdag 15 november 2013 @ 22:51 |
In de AH, bijvoorbeeld. | |
Vicky | vrijdag 15 november 2013 @ 22:53 |
wij hadden ze bij de plus gekocht | |
lady-wrb | zaterdag 16 november 2013 @ 09:26 |
die hebben we hier niet | |
Myraela | zaterdag 16 november 2013 @ 10:28 |
Volgens mij heeft elke supermarkt dat wel. ![]() | |
Luxuria | zaterdag 16 november 2013 @ 10:49 |
Hee, ik lees hier wel vaker mee en heb nu toch een vraag. Kun je cupcakevormpjes ook gebruiken voor muffins? Of moet een muffinvorm echt kleiner zijn? | |
Myraela | zaterdag 16 november 2013 @ 10:50 |
Ik dacht juist dat cupcakes officieel kleiner zijn. Overigens gebruik ik voor beide gewoon dezelfde vorm. | |
Luxuria | zaterdag 16 november 2013 @ 10:58 |
Ik was op internet naar vormen aan het zoeken (heb er nog geen) en het leek alsof de muffinvormen kleiner waren omdat daar nog een deel omhoog gaat. Maar kan zijn dat ik het niet goed gezien heb ![]() Ik ga dan denk ik deze kopen en proberen of muffins er ook goed in lukken: http://www.xenos.nl/assor(...)upcakevorm-siliconen | |
Luxuria | zaterdag 16 november 2013 @ 11:01 |
Ik wil trouwens deze muffins gaan maken: http://www.cupcakesenmuff(...)e-bosbessen-muffins/ ![]() | |
Xaryna | zaterdag 16 november 2013 @ 11:12 |
In mijn bakboek staat dat een cupcakevorm 'minder diepe en vaak ook kleine holtes' heeft dan een muffinvorm, maar dat in NL doorgaans gewone muffinvormen gebruikt worden voor cupcakes. Ik ga morgen brownies en bananenbrood maken ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 16 november 2013 @ 13:02 |
echt niet hier ![]() ik denk dat ik dan bij de notenkraam op de markt moet kijken | |
lady-wrb | zaterdag 16 november 2013 @ 13:03 |
ik ga ook weer bananenbrood maken. dat vindt de junior des huizes erg lekker ![]() | |
chocolatelover | zaterdag 16 november 2013 @ 13:25 |
[..] ziet er goed uit! ![]() waar koop je pecannoten? [/quote] Ik koop ze op de markt bij de notenkraam of in een notenzaak. | |
SV-tje | zaterdag 16 november 2013 @ 15:59 |
Het verschil tussen cupcakes en muffins zit in de ingredienten en daardoor hoe de bovenkant eruit ziet en de afwerking. Je hebt ze beide in allerlei maten. | |
Kinga | zaterdag 16 november 2013 @ 16:13 |
En ik word helemaal gek van mijn oven. De cupcakes willen gewoon niet lukken. Nou ja, ze smaken geweldig, alleen die bovenkant he! Ik wil ze echt plat eruit laten komen, maar de ene keer zien ze er in de oven fantastisch uit en als ik ze dan laat afkoelen zakken ze in! En die wat ik net gemaakt heb zijn geen cupcakes meer, maar ontplofte muffins. Help. Heb er al een thermometer in gehangen om de temperatuur elke keer te checken... | |
littledrummergirl | zaterdag 16 november 2013 @ 16:42 |
Heeft iemand n goed basiskoekjesrecept wat mooi in vorm blijft zodra t in de oven gaat? Ik heb al vanalles geprobeerd, verschillende verhoudingen, deeg eerst lang in de koelkast ect.. niks helpt ![]() | |
laziness | zaterdag 16 november 2013 @ 16:53 |
Plank er bovenop als ze er uit komen scheelt een hoop frustratie ![]() | |
Kinga | zaterdag 16 november 2013 @ 17:14 |
Oh ja! Dat trucje heb ik wel eens van gehoord maar helemaal vergeten... en ik maar met die temperatuur aan het spelen, pffff.... | |
180graden | zaterdag 16 november 2013 @ 17:16 |
inderdaad een hete lucht oven, is dat niet goed dan? | |
lady-wrb | zaterdag 16 november 2013 @ 19:24 |
koekjesmix van de leuktste taartenshop doet het best goed ![]() | |
Diconnected | zaterdag 16 november 2013 @ 21:25 |
Ik ben weer een cheesecake aan het maken, omnom ![]() | |
djkoelkast | zondag 17 november 2013 @ 12:19 |
![]() Sinterklaastulband. Lichte deel: vers geroosterde amandelen + bitterkoekjes Donkere deel: speculaaskruiden Zoals gewoonlijk is het beslag gemaakt met spelt, roomboter, verschillende soorten ongeraffineerde suiker (riet, palm) en eieren van onze eigen kippen ![]() | |
Anne | zondag 17 november 2013 @ 12:21 |
Ziet er heel lekker uit ![]() | |
Anne | zondag 17 november 2013 @ 12:22 |
Je hebt geen Jumbo? Want ik heb ze toevallig gisteren bij de Jumbo gekocht ![]() | |
djkoelkast | zondag 17 november 2013 @ 12:26 |
Ik bestel noten online, want daar kun je ongebrande kopen, die blijven heel lang goed en zodra je ze nodig hebt even in de pan en klaar. http://www.notenhoek.nl/assortiment/noten/item23 | |
casper019 | zondag 17 november 2013 @ 12:41 |
jammm recept?? | |
kvd | zondag 17 november 2013 @ 12:54 |
ik heb laatst het recept van Peggy Poschen (twijfel over de spelling van de achternaam) gebruikt. Vorm bleef erg goed. Reliëf in de koekjes wel iets minder goed,maar de vorm liep niet uit. | |
Vicky | zondag 17 november 2013 @ 13:20 |
![]() hoop dat ie leesbaar is | |
lady-wrb | zondag 17 november 2013 @ 13:26 |
volgens mij zag ik dat staan in het blad van de dekamarkt (ook wel dirk/bas/vomar) | |
Vicky | zondag 17 november 2013 @ 13:27 |
Hoogvliet hier ![]() | |
lady-wrb | zondag 17 november 2013 @ 13:28 |
nope ik wil ook hallo tegen jumbo zeggen, maar dan moet ik wel een heel eind weg voor de boodschappen ![]() | |
lady-wrb | zondag 17 november 2013 @ 13:28 |
o hebben ze die ook al overgenomen? ![]() | |
Kinga | zondag 17 november 2013 @ 17:28 |
Heeft iemand nog een goed recept voor roomkaas frosting? Ene waarvan je weet dat de verhoudingen van de ingredienten goed zijn... ![]() |