Ja. Mijn taart was niet zo hoog als op de foto dus een hele kitkat stak te veel uit.quote:Op zaterdag 9 november 2013 16:40 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
leuk recept
heb jij de kitkats gehalveerd?
Jaquote:Op zaterdag 9 november 2013 23:23 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Is ie zo lekker als ie eruit ziet??
komt dat doordat de kitkat's aan één kan open zijn of hadden ze toch wel zacht geworden?quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:36 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Ja. Mijn taart was niet zo hoog als op de foto dus een hele kitkat stak te veel uit.
[..]
Ja! Al zijn de kitkats (uiteraard) nu wel een beetje slof..
wat voor recept heb je gebruikt?quote:Op zaterdag 9 november 2013 22:16 schreef Qunix het volgende:
[..]
Gefeliciteerd! Goeie taart!
Ik ben nu jarig en heb voor de visite koekjes gebakken, onder andere kwarkbollen met krenten.
[ afbeelding ]
Erg lekker! Heeft een beetje weg van een oliebol met krenten, maar dan -niet- vet.
Ze zijn voornamelijk slof aan de kant die 'geplakt' is. Ze zitten vast met chocolademousse dus het was te verwachten dat ze er niet lekkerder van zouden worden na een nacht in de koelkast.quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:39 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
komt dat doordat de kitkat's aan één kan open zijn of hadden ze toch wel zacht geworden?
ik ben vandaag in de weer geweest met de wilton cookie mold.
dat heeft zo weinig om het lijf dat ik het hier niet eens wil plaatsen
maar daar deed het me aan denken.
ik ben aan het testen hoe lang de oreo's in de cookies krokant blijven.
http://www.24kitchen.nl/recepten/kwarkbollen-met-krentenquote:
die hondenkoekjes heb ik een keer gebakkenquote:Op zaterdag 9 november 2013 23:44 schreef Qunix het volgende:
[..]
http://www.24kitchen.nl/recepten/kwarkbollen-met-krenten
Morgen ga ik Carrot cake maken, "honden koekjes" en spritzen:
http://www.24kitchen.nl/recepten/spritsen
http://www.24kitchen.nl/recepten/volkoren-carrotcake
http://www.24kitchen.nl/recepten/hondenkoekjes
Voor de collega's...
Ik heb 50 collega's.quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:46 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
die hondenkoekjes heb ik een keer gebakken
het is wel heel erg veel deeg. (ik weet niet voor hoeveel honden jij wilt bakken, maar ik kon de hele wijk van hondenkoekjes voorzien)
hondenkoekjes voor je collega's? ik heb er 1 geprobeerd en dat spul smaakt naar kartonquote:Op zaterdag 9 november 2013 23:48 schreef Qunix het volgende:
[..]
Ik heb 50 collega's.
Hmm... Misschien dan geen spritzen, wel cake, kokosbolletjes en hondenkoekjes.
Oh... Pindakaas zit er in en ik dacht met topping (chocolade) dat het wel te doen zou zijn...quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hondenkoekjes voor je collega's? ik heb er 1 geprobeerd en dat spul smaakt naar karton
die pindakaas ruik je wel, maar proef je niet en voor de hond moest er zoutloze pindakaas in.quote:Op zondag 10 november 2013 00:00 schreef Qunix het volgende:
[..]
Oh... Pindakaas zit er in en ik dacht met topping (chocolade) dat het wel te doen zou zijn...
Hmmm... Misschien wel spritzen, en geen hondenkoekjes.........
Thanks dat je dit meldt!
Ah!quote:Op zondag 10 november 2013 09:07 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
die pindakaas ruik je wel, maar proef je niet en voor de hond moest er zoutloze pindakaas in.
voor de baasjes zit er idd een recept voor een chocoladeglazuur bij.
dat heb ik niet geprobeerd, daar mijn koekjes ook echt voor de honden in mijn buurt waren
die waren dolenthousiast
Ziet er lekker uit zeg!!quote:Op zondag 10 november 2013 13:42 schreef Qunix het volgende:
[..]
Ah!
Zojuist de Kokosbollen af:
[ afbeelding ]
dit waren mijn hondenkoekjes (ik heb van die hoeveelheid die bij het recept staat, twee keer deze hoeveelheid kunnen bakken)quote:Op zondag 10 november 2013 13:42 schreef Qunix het volgende:
[..]
Ah!
Zojuist de Kokosbollen af:
[ afbeelding ]
is het dan misschien handiger om ze last minute vast te plakken?quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:44 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Ze zijn voornamelijk slof aan de kant die 'geplakt' is. Ze zitten vast met chocolademousse dus het was te verwachten dat ze er niet lekkerder van zouden worden na een nacht in de koelkast.
Woow!quote:Op zondag 10 november 2013 14:00 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dit waren mijn hondenkoekjes (ik heb van die hoeveelheid die bij het recept staat, twee keer deze hoeveelheid kunnen bakken)
[ afbeelding ]
Spritsen zijn tof en leuk om te maken. Hele poos terug ook gemaakt.quote:Op zondag 10 november 2013 14:14 schreef Qunix het volgende:
[..]
Woow!
Ik ga eerst een carrot cake maken en dan even kijken of spritzen kunnen, anders laat ik dat zitten. Ik dacht met de hondenkoekjes dat het vrij makkelijk was en lekker om uit te delen (wel met een andere vorm). Nu ik dit zo lees heb ik besloten om dat maar niet te bakken...
dat zei ik al jaquote:Op zondag 10 november 2013 14:43 schreef Myraela het volgende:
[..]
Spritsen zijn tof en leuk om te maken. Hele poos terug ook gemaakt.
[ afbeelding ]
En een heeeel stuk lekkerder. Bedoel, die hondenkoekjes hebben geen suiker, zout, roomboter, eieren. Alles wat koekjes lekker kan maken kan er niet in omdat ze ook geschikt voor honden moeten zijn.
Heb ik ook wel gedaan hoorquote:Op zondag 10 november 2013 14:02 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
is het dan misschien handiger om ze last minute vast te plakken?
of is dat dan weer onhandig?
http://www.coquinaria.nl/recepten/borstplaat.htmquote:Op zondag 10 november 2013 20:28 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ook voor zoetigheid?
Ik vroeg mij af hoe je die fondant maakt van bijvoorbeeld de V&D.
Die hardere fondant. Niet die plak fondant.
Iemand suggesties?
http://24kitchen.nl/recepten/kokosbollenquote:Op zondag 10 november 2013 18:49 schreef casper019 het volgende:
wat zien die er lekker uit mag ik miss t recept? ben geeek op kokos!!
Gevonden. Zal 't van de week eens proberen.quote:Op zondag 10 november 2013 20:51 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
http://www.coquinaria.nl/recepten/borstplaat.htm
veel koeken ja, maar de smaak vond ik tegenvallen, was wat zurig. ze waren bij mij ook aardig droog. benieuwd hoe jij zevindtquote:Op maandag 11 november 2013 22:09 schreef Qunix het volgende:
Morgen maar eens wat anders proberen. Spritsen sla ik over, ik denk http://www.24kitchen.nl/recepten/stroopkoeken te gaan bakken. Ziet er makkelijk uit, snel klaar en veel koeken.
Ik ben een beetje dit topic aan het doorlezen en ik zag je lekkere taartquote:Op zaterdag 9 november 2013 23:36 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Ja. Mijn taart was niet zo hoog als op de foto dus een hele kitkat stak te veel uit.
[..]
Ja! Al zijn de kitkats (uiteraard) nu wel een beetje slof..
Het waren mini'squote:Op dinsdag 12 november 2013 16:56 schreef zakpatat90 het volgende:
[..]
Ik ben een beetje dit topic aan het doorlezen en ik zag je lekkere taartJe kan ook zo'n zak met Kitkat mini's nemen de volgende keer, dan hoef je ze zelf niet te breken
Ik ben een beetje expres perongeluk uitgeschoten met kaneel. Ze zijn best lekker! Wel breken ze snel, maar goed, gaat niet heel naar binnen.quote:Op maandag 11 november 2013 22:29 schreef kvd het volgende:
[..]
veel koeken ja, maar de smaak vond ik tegenvallen, was wat zurig. ze waren bij mij ook aardig droog. benieuwd hoe jij zevindt
Vanavond gemaakt en ze zijn super lekker!quote:Op zondag 10 november 2013 22:27 schreef Qunix het volgende:
[..]
http://24kitchen.nl/recepten/kokosbollen
Ik gebruik altijd philadelphia (neutral en geen light) en dat smaakt prima.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:43 schreef casper019 het volgende:
Nu wil ik binnenkort eens mini cheesecakes maken, nu staat er overal roomkaas
is er 1 roomkaas die jullie miss aanraden qua smaak die ''het lekkerste'' is?
wat zit er dan wel in? (afgezien van havermout )quote:Op woensdag 13 november 2013 13:13 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar!![]()
![]()
[ afbeelding ]
Ja, anders had ik het niet gelust natuurlijk.quote:Op woensdag 13 november 2013 13:29 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, dr zit natuurlijk wel suiker in die rijpe banaan die er in zit heen in de bessen.
Haha; en had je volle of halfvolle melk? Je foto ziet er eigenlijk mooier uit dan die van de link! Mooi uniform. Lijken me best lekker. Ben ook altijd zo'n fan van die havermoutkoekjes.quote:Op woensdag 13 november 2013 13:39 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja, anders had ik het niet gelust natuurlijk.
Lady-wrb, ik heb het recept meegepost (klik het woord 'havermoutmuffins' in mijn post met foto aan).
Halfvolle melk. Het recept was voor 10 muffins, ik heb de helft extra gedaan (dus voor 15 muffins) en het over 12 vormpjes verdeeld. Dus zitten de vormpjes iets voller. Ik heb ze daarom ook een paar minuten extra in de oven gedaan.quote:Op woensdag 13 november 2013 13:42 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Haha; en had je volle of halfvolle melk? Je foto ziet er eigenlijk mooier uit dan die van de link! Mooi uniform. Lijken me best lekker. Ben ook altijd zo'n fan van die havermoutkoekjes.
grappig dat recept staat ook op mijn to do listquote:Op woensdag 13 november 2013 13:13 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar!![]()
![]()
[ afbeelding ]
Mag ik hiervan het recept svp, ziet er heerlijk uit.quote:Op woensdag 13 november 2013 16:39 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Het ziet er niet geweldig uit, maar ze zijn best lekker. Frambozen balsamico muffins.
Ik heb het recept gevolgd. Verse dus.quote:Op woensdag 13 november 2013 16:41 schreef casper019 het volgende:
[..]
grappig dat recept staat ook op mijn to do list
heb je verse blauwe bessen of diepvries gebruikt?
en zijn ze zo lekker als ze eruit zien?
Lekker zeg!quote:Op woensdag 13 november 2013 16:39 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Het ziet er niet geweldig uit, maar ze zijn best lekker. Frambozen balsamico muffins.
quote:Op woensdag 13 november 2013 19:20 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Mag ik hiervan het recept svp, ziet er heerlijk uit.
Uit de allerhande inderdaad.quote:Op woensdag 13 november 2013 19:28 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Lekker zeg!Ik heb volgens mij laatst een recept hiervan in de Allerhande gelezen. Klopt dat?
Ik wou ze gister maken maar kon geen bluawe besen vinden, vandaag weer een poging!quote:Op woensdag 13 november 2013 13:13 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar!![]()
![]()
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 24 oktober 2013 15:55 schreef 180graden het volgende:
Bij het maken van een citroentaart werd de bovenkant bruin in plaats van geel te blijven, dit terwijl ik de oven op een lager stand heb gezet (180 graden) dan in het recept stond ( 200 graden). Er begon al vrij snel ( na een paar minuten!) een aantal bruine spikkels te ontstaan aan de bovenkant. De baktijd moest 35 min zijn, maar ik heb het maar 23 min gebakken uiteindelijk omdat de taart al te bruin was en ik geen zwarte taart wou hebbenMaar korter had ik het ook niet kunnen bakken want dan was de binnenkant niet gaar geworden.Iemand een idee waardoor dit komt dat de bovenkant zo snel bakt? Misschien door een van de ingrediënten?
de vulling van de taart bestaat uit: slagroom, citroensap, eieren en fijne suiker ( door elkaar gemengd en op een taartbodem geplaatst).
edit: onee ik dacht dat ze daarom de oven omlaag had gedaan, goede vraag jaquote:Op donderdag 14 november 2013 19:37 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Wat voor oven heb je? Gebruik je hete lucht toevallig?
helemaal dicht maken of met luchtgaten? En bedoel je die dikke zilveren folie of de transparante?quote:Op donderdag 14 november 2013 20:04 schreef Dragonberry het volgende:
De temperatuur had je al verlaagd, dat moet ook als je hetelucht gebruikt. Controleer met een oven thermometer of de temperatuur echt klopt. Dek een taart de volgende keer gewoon af met wat folie. Wordt het ook niet bruin.
zilver folie en gewoon dicht. Transparant plastic folie smelt in de ovenquote:Op donderdag 14 november 2013 20:58 schreef 180graden het volgende:
[..]
helemaal dicht maken of met luchtgaten? En bedoel je die dikke zilveren folie of de transparante?
oja tuurlijk :p bedankt voor de tipquote:Op donderdag 14 november 2013 21:00 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
zilver folie en gewoon dicht. Transparant plastic folie smelt in de oven
dat ziet er lekkerrrr uitquote:Op vrijdag 15 november 2013 20:20 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt bakken, maar mijn oreo cheesecake is wel lekker.
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 15 november 2013 20:20 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt bakken, maar mijn oreo cheesecake is wel lekker.
[ afbeelding ]
Koekjes gewoon in zijn geheel verpulverd. Voelt gewoon aan als kruimel. Bodem is hetzelfde, maar dan met een beetje boter zodat het hard word.quote:Op vrijdag 15 november 2013 20:35 schreef kvd het volgende:
[..]![]()
heb je het koekgedeelte van de oreo's er overheen gestrooid?
Grappig dat je de vulling dan niet meer terug ziet daarinquote:Op vrijdag 15 november 2013 20:39 schreef Myraela het volgende:
[..]
Koekjes gewoon in zijn geheel verpulverd. Voelt gewoon aan als kruimel. Bodem is hetzelfde, maar dan met een beetje boter zodat het hard word.
Wacht even, niet als padddestoel en geen chocolade. Dus eigenlijk ga je gewoon eiwit schuimpjes maken?quote:Op vrijdag 15 november 2013 21:26 schreef Qunix het volgende:
[ afbeelding ]
http://kleinstukjedan.nl/paddestoel-schuimpjes/
Maar dan niet gespoten als een paddenstoel, gewoon plat. Wel met cacao en zonder chocolade.
Ben benieuwd. Ik verwacht dat ik het in stukken kan breken.
Jaquote:Op vrijdag 15 november 2013 21:42 schreef Myraela het volgende:
[..]
Wacht even, niet als padddestoel en geen chocolade. Dus eigenlijk ga je gewoon eiwit schuimpjes maken?
ziet er goed uit!quote:Op vrijdag 15 november 2013 22:36 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb vanavond kaneel appel/Pecannoten taart gemaakt
wij hadden ze bij de plus gekochtquote:Op vrijdag 15 november 2013 22:50 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ziet er goed uit!
waar koop je pecannoten?
Ik dacht juist dat cupcakes officieel kleiner zijn.quote:Op zaterdag 16 november 2013 10:49 schreef Luxuria het volgende:
Hee, ik lees hier wel vaker mee en heb nu toch een vraag.
Kun je cupcakevormpjes ook gebruiken voor muffins?
Of moet een muffinvorm echt kleiner zijn?
Ik was op internet naar vormen aan het zoeken (heb er nog geen) en het leek alsof de muffinvormen kleiner waren omdat daar nog een deel omhoog gaat. Maar kan zijn dat ik het niet goed gezien hebquote:Op zaterdag 16 november 2013 10:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik dacht juist dat cupcakes officieel kleiner zijn.
Overigens gebruik ik voor beide gewoon dezelfde vorm.
In mijn bakboek staat dat een cupcakevorm 'minder diepe en vaak ook kleine holtes' heeft dan een muffinvorm, maar dat in NL doorgaans gewone muffinvormen gebruikt worden voor cupcakes.quote:Op zaterdag 16 november 2013 10:49 schreef Luxuria het volgende:
Hee, ik lees hier wel vaker mee en heb nu toch een vraag.
Kun je cupcakevormpjes ook gebruiken voor muffins?
Of moet een muffinvorm echt kleiner zijn?
echt niet hierquote:Op zaterdag 16 november 2013 10:28 schreef Myraela het volgende:
Volgens mij heeft elke supermarkt dat wel.
Het verschil tussen cupcakes en muffins zit in de ingredienten en daardoor hoe de bovenkant eruit ziet en de afwerking. Je hebt ze beide in allerlei maten.quote:Op zaterdag 16 november 2013 10:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik dacht juist dat cupcakes officieel kleiner zijn.
Overigens gebruik ik voor beide gewoon dezelfde vorm.
Plank er bovenop als ze er uit komen scheelt een hoop frustratiequote:Op zaterdag 16 november 2013 16:13 schreef Kinga het volgende:
En ik word helemaal gek van mijn oven. De cupcakes willen gewoon niet lukken. Nou ja, ze smaken geweldig, alleen die bovenkant he! Ik wil ze echt plat eruit laten komen, maar de ene keer zien ze er in de oven fantastisch uit en als ik ze dan laat afkoelen zakken ze in! En die wat ik net gemaakt heb zijn geen cupcakes meer, maar ontplofte muffins. Help. Heb er al een thermometer in gehangen om de temperatuur elke keer te checken...
Oh ja! Dat trucje heb ik wel eens van gehoord maar helemaal vergeten... en ik maar met die temperatuur aan het spelen, pffff....quote:Op zaterdag 16 november 2013 16:53 schreef laziness het volgende:
[..]
Plank er bovenop als ze er uit komen scheelt een hoop frustratie
inderdaad een hete lucht oven, is dat niet goed dan?quote:Op donderdag 14 november 2013 19:37 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Wat voor oven heb je? Gebruik je hete lucht toevallig?
koekjesmix van de leuktste taartenshop doet het best goedquote:Op zaterdag 16 november 2013 16:42 schreef littledrummergirl het volgende:
Heeft iemand n goed basiskoekjesrecept wat mooi in vorm blijft zodra t in de oven gaat? Ik heb al vanalles geprobeerd, verschillende verhoudingen, deeg eerst lang in de koelkast ect.. niks helpt
Je hebt geen Jumbo? Want ik heb ze toevallig gisteren bij de Jumbo gekochtquote:Op zaterdag 16 november 2013 13:02 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
echt niet hier
ik denk dat ik dan bij de notenkraam op de markt moet kijken
jammm recept??quote:Op vrijdag 15 november 2013 22:36 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb vanavond kaneel appel/Pecannoten taart gemaakt
ik heb laatst het recept van Peggy Poschen (twijfel over de spelling van de achternaam) gebruikt. Vorm bleef erg goed. Reliëf in de koekjes wel iets minder goed,maar de vorm liep niet uit.quote:Op zaterdag 16 november 2013 16:42 schreef littledrummergirl het volgende:
Heeft iemand n goed basiskoekjesrecept wat mooi in vorm blijft zodra t in de oven gaat? Ik heb al vanalles geprobeerd, verschillende verhoudingen, deeg eerst lang in de koelkast ect.. niks helpt
quote:
volgens mij zag ik dat staan in het blad van de dekamarkt (ook wel dirk/bas/vomar)quote:Op zondag 17 november 2013 13:20 schreef Vicky het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
hoop dat ie leesbaar is
Hoogvliet hierquote:Op zondag 17 november 2013 13:26 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
volgens mij zag ik dat staan in het blad van de dekamarkt (ook wel dirk/bas/vomar)
nopequote:Op zondag 17 november 2013 12:22 schreef Anne het volgende:
[..]
Je hebt geen Jumbo? Want ik heb ze toevallig gisteren bij de Jumbo gekocht.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |