abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † zaterdag 9 november 2013 @ 23:46:13 #206
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133095494
quote:
die hondenkoekjes heb ik een keer gebakken :Y
het is wel heel erg veel deeg. (ik weet niet voor hoeveel honden jij wilt bakken, maar ik kon de hele wijk van hondenkoekjes voorzien)
pi_133095585
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 23:46 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

die hondenkoekjes heb ik een keer gebakken :Y
het is wel heel erg veel deeg. (ik weet niet voor hoeveel honden jij wilt bakken, maar ik kon de hele wijk van hondenkoekjes voorzien)
Ik heb 50 collega's.

Hmm... Misschien dan geen spritzen, wel cake, kokosbolletjes en hondenkoekjes. :Y
  † In Memoriam † zaterdag 9 november 2013 @ 23:58:39 #208
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133096039
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 november 2013 23:48 schreef Qunix het volgende:

[..]

Ik heb 50 collega's.

Hmm... Misschien dan geen spritzen, wel cake, kokosbolletjes en hondenkoekjes. :Y
hondenkoekjes voor je collega's? ik heb er 1 geprobeerd en dat spul smaakt naar karton :P
pi_133096151
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 23:58 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hondenkoekjes voor je collega's? ik heb er 1 geprobeerd en dat spul smaakt naar karton :P
Oh... Pindakaas zit er in en ik dacht met topping (chocolade) dat het wel te doen zou zijn...

Hmmm... Misschien wel spritzen, en geen hondenkoekjes.........

Thanks dat je dit meldt!
  † In Memoriam † zondag 10 november 2013 @ 09:07:14 #210
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133101865
quote:
11s.gif Op zondag 10 november 2013 00:00 schreef Qunix het volgende:

[..]

Oh... Pindakaas zit er in en ik dacht met topping (chocolade) dat het wel te doen zou zijn...

Hmmm... Misschien wel spritzen, en geen hondenkoekjes.........

Thanks dat je dit meldt!
die pindakaas ruik je wel, maar proef je niet en voor de hond moest er zoutloze pindakaas in.
voor de baasjes zit er idd een recept voor een chocoladeglazuur bij.
dat heb ik niet geprobeerd, daar mijn koekjes ook echt voor de honden in mijn buurt waren
die waren dolenthousiast
pi_133107246
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 09:07 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

die pindakaas ruik je wel, maar proef je niet en voor de hond moest er zoutloze pindakaas in.
voor de baasjes zit er idd een recept voor een chocoladeglazuur bij.
dat heb ik niet geprobeerd, daar mijn koekjes ook echt voor de honden in mijn buurt waren
die waren dolenthousiast
Ah!

Zojuist de Kokosbollen af:

pi_133107455
quote:
7s.gif Op zondag 10 november 2013 13:42 schreef Qunix het volgende:

[..]

Ah!

Zojuist de Kokosbollen af:

[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit zeg!!
pi_133107585
Verplaats gewoon kristal suiker heb ik vanillesuiker gebruik (eigen vanillesuiker). Het merg van de stokjes gebruik ik in mijn gerechten en baksels en wat overblijft doe ik in een pot met suiker en na 3 weken heb je vanillesuiker wat écht lekker is!
  † In Memoriam † zondag 10 november 2013 @ 14:00:51 #214
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133107816
quote:
7s.gif Op zondag 10 november 2013 13:42 schreef Qunix het volgende:

[..]

Ah!

Zojuist de Kokosbollen af:

[ afbeelding ]
dit waren mijn hondenkoekjes (ik heb van die hoeveelheid die bij het recept staat, twee keer deze hoeveelheid kunnen bakken)

  † In Memoriam † zondag 10 november 2013 @ 14:02:49 #215
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133107880
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 23:44 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Ze zijn voornamelijk slof aan de kant die 'geplakt' is. Ze zitten vast met chocolademousse dus het was te verwachten dat ze er niet lekkerder van zouden worden na een nacht in de koelkast.
is het dan misschien handiger om ze last minute vast te plakken?
of is dat dan weer onhandig?
pi_133108271
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 14:00 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dit waren mijn hondenkoekjes (ik heb van die hoeveelheid die bij het recept staat, twee keer deze hoeveelheid kunnen bakken)

[ afbeelding ]
Woow! :o

Ik ga eerst een carrot cake maken en dan even kijken of spritzen kunnen, anders laat ik dat zitten. Ik dacht met de hondenkoekjes dat het vrij makkelijk was en lekker om uit te delen (wel met een andere vorm). Nu ik dit zo lees heb ik besloten om dat maar niet te bakken...
pi_133109076
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 14:14 schreef Qunix het volgende:

[..]

Woow! :o

Ik ga eerst een carrot cake maken en dan even kijken of spritzen kunnen, anders laat ik dat zitten. Ik dacht met de hondenkoekjes dat het vrij makkelijk was en lekker om uit te delen (wel met een andere vorm). Nu ik dit zo lees heb ik besloten om dat maar niet te bakken...
Spritsen zijn tof en leuk om te maken. Hele poos terug ook gemaakt. O+



En een heeeel stuk lekkerder. Bedoel, die hondenkoekjes hebben geen suiker, zout, roomboter, eieren. Alles wat koekjes lekker kan maken kan er niet in omdat ze ook geschikt voor honden moeten zijn.
  † In Memoriam † zondag 10 november 2013 @ 14:44:20 #218
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133109099
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 14:43 schreef Myraela het volgende:

[..]

Spritsen zijn tof en leuk om te maken. Hele poos terug ook gemaakt. O+

[ afbeelding ]

En een heeeel stuk lekkerder. Bedoel, die hondenkoekjes hebben geen suiker, zout, roomboter, eieren. Alles wat koekjes lekker kan maken kan er niet in omdat ze ook geschikt voor honden moeten zijn.
dat zei ik al ja :D ze smaken naar karton met pindageur.
maar honden zijn er gek op!
pi_133109356
Ik wil mijn hond niet te veel troep geven aangezien hij dan rare plekken op zijn huid krijgt. Sinds hij barf (botten, vlees ed) eet, heeft hij daar veel minder last van. Je wil niet weten wat er allemaal in kant-en-klare brokken en hondensnacks zit. Deze koekjes zijn een betere snack voor mijn hond en hij vindt ze lekker. Dus bak ik ze regelmatig en bewaar ze in een tupperware bak. Iedereen blij... behalve de dierenarts... ik heb die dure allergie-medicijnen niet meer nodig.
pi_133117860
wat zien die er lekker uit mag ik miss t recept? ben geeek op kokos!!

Net gemaakt en ze ruiken zoooo lekker! nu afkoelen vanavond proberen

Pindakaas-Pinda muffins!!!

pi_133117966
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 14:02 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

is het dan misschien handiger om ze last minute vast te plakken?
of is dat dan weer onhandig?
Heb ik ook wel gedaan hoor :), ik vierde mijn verjaardag vrijdag maar had ook nog appeltaart gebakken, dus deze taart is niet helemaal opgekomen. En een dag later is toch de crunch uit de kitkat.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_133122308
Ook voor zoetigheid?

Ik vroeg mij af hoe je die fondant maakt van bijvoorbeeld de V&D.
Die hardere fondant. Niet die plak fondant.
Iemand suggesties?

Oh dat heet dus roomboterborstplaat :p .

[ Bericht 13% gewijzigd door Opblaaspop077 op 10-11-2013 20:57:27 ]
pi_133123404


MaximusTG postte dit recept op GoT. Vandaag ook maar gemaakt. Appel/Kaneel scheurbrood. Had geen bruine basterdsuiker meer in huis dus heb het met witte basterdsuiker gedaan.

Recept: http://cravingchronicles.(...)er-pull-apart-bread/

Alle eer naar MaximusTG
pi_133123751
dan schuift MaximusTG die eer vast weer door naar minilot ;)

CUL / Fok-Foodgawkers #16 - post hier foto's van je kookkunsten!
  † In Memoriam † zondag 10 november 2013 @ 20:51:03 #225
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133123898
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 20:28 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ook voor zoetigheid?

Ik vroeg mij af hoe je die fondant maakt van bijvoorbeeld de V&D.
Die hardere fondant. Niet die plak fondant.
Iemand suggesties?
http://www.coquinaria.nl/recepten/borstplaat.htm
  † In Memoriam † zondag 10 november 2013 @ 20:51:04 #226
91830 MaximusTG
pi_133123900
Inderdaad! Nou ja, uiteindelijk kan je blijven schuiven natuurlijk ;). Dit maakte mn moeder 10 jaar geleden al uit een Amerikaanse receptenboek - maar dan in de vorm van die opgerolde rondjes.
Maar ziet er lekker uit!
pi_133130545
Madeleines:



Gebakken volgens het recept uit A la mere de famille. Volgens dat recept zijn ze zonder zout, maar ik heb het idee dat een snufje zout de smaak wel wat op zou halen.
pi_133131280
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 18:49 schreef casper019 het volgende:
wat zien die er lekker uit mag ik miss t recept? ben geeek op kokos!!
http://24kitchen.nl/recepten/kokosbollen
pi_133132331
quote:
Gevonden. Zal 't van de week eens proberen.
Zal wel helemaal misselijk worden :P .
pi_133166765
Jammer!
Mijn Carrot Cake is mislukt!



Hij is niet gaar van binnen en de korst is verbrand. Het is een natte boel van binnen en totaal niet cake achtig.
Ik vermoed dat ik iets te veel kwark heb gebruikt én dat de oven niet op de juiste stand stond. Mijn oven kan je instellen vanaf welke kanten hij moet bakken, ik heb beide gezet en moest alleen beneden denk ik. Wat ook kan is dat de krenten en wortels gewoon te vochtig waren bij elkaar in het deeg. Alles was volgens recept.

Morgen maar eens wat anders proberen. Spritsen sla ik over, ik denk http://www.24kitchen.nl/recepten/stroopkoeken te gaan bakken. Ziet er makkelijk uit, snel klaar en veel koeken.
pi_133167789
quote:
9s.gif Op maandag 11 november 2013 22:09 schreef Qunix het volgende:

Morgen maar eens wat anders proberen. Spritsen sla ik over, ik denk http://www.24kitchen.nl/recepten/stroopkoeken te gaan bakken. Ziet er makkelijk uit, snel klaar en veel koeken.
veel koeken ja, maar de smaak vond ik tegenvallen, was wat zurig. ze waren bij mij ook aardig droog. benieuwd hoe jij zevindt
pi_133174515
Wat een lekkere taarten, koekjes en andere baksels komen hier weer langs zeg!

Wat jammer qunix van de carrot cake.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_133188688
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 23:36 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Ja. Mijn taart was niet zo hoog als op de foto dus een hele kitkat stak te veel uit.

[..]

Ja :9 ! Al zijn de kitkats (uiteraard) nu wel een beetje slof..
Ik ben een beetje dit topic aan het doorlezen en ik zag je lekkere taart :) Je kan ook zo'n zak met Kitkat mini's nemen de volgende keer, dan hoef je ze zelf niet te breken :)
pi_133192221
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 16:56 schreef zakpatat90 het volgende:

[..]

Ik ben een beetje dit topic aan het doorlezen en ik zag je lekkere taart :) Je kan ook zo'n zak met Kitkat mini's nemen de volgende keer, dan hoef je ze zelf niet te breken :)
Het waren mini's :D. Stond ook in het recept maar mijn taart werd niet zo hoog. Kwam ook omdat ik maar één taartvorm had die een stukje groter was dan ik eigenlijk moest gebruiken.

Ik had alleen nog maar een grote
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_133201338
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 22:29 schreef kvd het volgende:

[..]

veel koeken ja, maar de smaak vond ik tegenvallen, was wat zurig. ze waren bij mij ook aardig droog. benieuwd hoe jij zevindt
Ik ben een beetje expres perongeluk uitgeschoten met kaneel. Ze zijn best lekker! Wel breken ze snel, maar goed, gaat niet heel naar binnen.




Nu heb ik 3 eiwitten over en denk morgen dit te maken: http://kleinstukjedan.nl/paddestoel-schuimpjes/ :P
(dan hou ik wel eventjes op)
pi_133203641
quote:
Vanavond gemaakt en ze zijn super lekker!
En het is zo ongeveer het makkelijkste recept ooit, dus ik ga ze zeker vaker maken ^O^
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_133213869
Nu wil ik binnenkort eens mini cheesecakes maken, nu staat er overal roomkaas
is er 1 roomkaas die jullie miss aanraden qua smaak die ''het lekkerste'' is?
pi_133214084
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 12:43 schreef casper019 het volgende:
Nu wil ik binnenkort eens mini cheesecakes maken, nu staat er overal roomkaas
is er 1 roomkaas die jullie miss aanraden qua smaak die ''het lekkerste'' is?
Ik gebruik altijd philadelphia (neutral en geen light) en dat smaakt prima.
pi_133214387
Ik gebruik altijd de goedkoopste van Albert Heijn, zuivelspread van Basic/ Euroshopper. Werkt prima. Volgens mij maakt t niet zo verl uit welke je gebruikt.
  woensdag 13 november 2013 @ 13:13:21 #240
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_133214795
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar! :Y :Y)

  † In Memoriam † woensdag 13 november 2013 @ 13:25:27 #241
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133215230
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 13:13 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar! :Y :Y)

[ afbeelding ]
wat zit er dan wel in? (afgezien van havermout )
  † In Memoriam † woensdag 13 november 2013 @ 13:29:05 #242
91830 MaximusTG
pi_133215338
Nou ja, dr zit natuurlijk wel suiker in die rijpe banaan die er in zit he ;) en in de bessen.
  woensdag 13 november 2013 @ 13:39:44 #243
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_133215670
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 13:29 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, dr zit natuurlijk wel suiker in die rijpe banaan die er in zit he ;) en in de bessen.
Ja, anders had ik het niet gelust natuurlijk. :P

Lady-wrb, ik heb het recept meegepost (klik het woord 'havermoutmuffins' in mijn post met foto aan).
  † In Memoriam † woensdag 13 november 2013 @ 13:42:02 #244
91830 MaximusTG
pi_133215752
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2013 13:39 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ja, anders had ik het niet gelust natuurlijk. :P

Lady-wrb, ik heb het recept meegepost (klik het woord 'havermoutmuffins' in mijn post met foto aan).
Haha; en had je volle of halfvolle melk? Je foto ziet er eigenlijk mooier uit dan die van de link! Mooi uniform. Lijken me best lekker. Ben ook altijd zo'n fan van die havermoutkoekjes.
  woensdag 13 november 2013 @ 14:08:03 #245
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_133216648
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 13:42 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Haha; en had je volle of halfvolle melk? Je foto ziet er eigenlijk mooier uit dan die van de link! Mooi uniform. Lijken me best lekker. Ben ook altijd zo'n fan van die havermoutkoekjes.
Halfvolle melk. Het recept was voor 10 muffins, ik heb de helft extra gedaan (dus voor 15 muffins) en het over 12 vormpjes verdeeld. Dus zitten de vormpjes iets voller. Ik heb ze daarom ook een paar minuten extra in de oven gedaan.
pi_133221785


Het ziet er niet geweldig uit, maar ze zijn best lekker. Frambozen balsamico muffins.
pi_133221833
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 13:13 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar! :Y :Y)

[ afbeelding ]
grappig dat recept staat ook op mijn to do list

heb je verse blauwe bessen of diepvries gebruikt?
en zijn ze zo lekker als ze eruit zien?
pi_133226937
quote:
14s.gif Op woensdag 13 november 2013 16:39 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Het ziet er niet geweldig uit, maar ze zijn best lekker. Frambozen balsamico muffins.
Mag ik hiervan het recept svp, ziet er heerlijk uit.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  woensdag 13 november 2013 @ 19:27:20 #249
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_133227173
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 16:41 schreef casper019 het volgende:

[..]

grappig dat recept staat ook op mijn to do list

heb je verse blauwe bessen of diepvries gebruikt?
en zijn ze zo lekker als ze eruit zien?
Ik heb het recept gevolgd. Verse dus.
  woensdag 13 november 2013 @ 19:28:29 #250
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_133227212
quote:
14s.gif Op woensdag 13 november 2013 16:39 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Het ziet er niet geweldig uit, maar ze zijn best lekker. Frambozen balsamico muffins.
Lekker zeg! ^O^ Ik heb volgens mij laatst een recept hiervan in de Allerhande gelezen. Klopt dat?
pi_133229157
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2013 19:20 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Mag ik hiervan het recept svp, ziet er heerlijk uit.
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2013 19:28 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Lekker zeg! ^O^ Ik heb volgens mij laatst een recept hiervan in de Allerhande gelezen. Klopt dat?
Uit de allerhande inderdaad. :D

http://www.ah.nl/allerhan(...)?rq=balsamico+muffin

Heb zelf alleen maar de schil van één sinaasappel gebruikt (was bang dat het teveel zou overheersen) en halfvolle melk in plaats van karnemelk.
pi_133249329
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 13:13 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb zonet havermoutmuffins gemaakt. Zonder suiker, zonder boter en tóch eetbaar! :Y :Y)

[ afbeelding ]
Ik wou ze gister maken maar kon geen bluawe besen vinden, vandaag weer een poging!

wel las ik op internet dat de muffins een beetje nat van binnen blijven? of is dat niet zo?
pi_133261350
Hoi nogmaals mijn vraag :)

quote:
5s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 15:55 schreef 180graden het volgende:
Bij het maken van een citroentaart werd de bovenkant bruin in plaats van geel te blijven, dit terwijl ik de oven op een lager stand heb gezet (180 graden) dan in het recept stond ( 200 graden). Er begon al vrij snel ( na een paar minuten!) een aantal bruine spikkels te ontstaan aan de bovenkant. De baktijd moest 35 min zijn, maar ik heb het maar 23 min gebakken uiteindelijk omdat de taart al te bruin was en ik geen zwarte taart wou hebben ;) Maar korter had ik het ook niet kunnen bakken want dan was de binnenkant niet gaar geworden.Iemand een idee waardoor dit komt dat de bovenkant zo snel bakt? Misschien door een van de ingrediënten?

de vulling van de taart bestaat uit: slagroom, citroensap, eieren en fijne suiker ( door elkaar gemengd en op een taartbodem geplaatst).
pi_133261614
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2013 19:31 schreef 180graden het volgende:
Hoi nogmaals mijn vraag :)
Wat voor oven heb je? Gebruik je hete lucht toevallig?
pi_133262472
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2013 19:37 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Wat voor oven heb je? Gebruik je hete lucht toevallig?
edit: onee ik dacht dat ze daarom de oven omlaag had gedaan, goede vraag ja

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 15-11-2013 23:11:52 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')