WOW!quote:Op vrijdag 1 november 2013 07:54 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm heerlijk al die appeltaarten!En die rozijnen-banaancake ziet er ook lekker uit.
Ik heb gisteren een Halloweenhuisje gemaakt bij een dagworkshop van de Koekenbakkers. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
doe's een gok..?quote:Op zaterdag 2 november 2013 11:49 schreef casper019 het volgende:
maar weet iemand miss hoeveel ik voor 1 ''glas'' kokosmelk moet rekenen?
Kijk eens aan!quote:Op zaterdag 2 november 2013 12:12 schreef casper019 het volgende:
[..]
ik twijfel tussen 200ml 225 of 250ml
En als je nou eens op google kijkt? Daar staat het gewoon...quote:Op zaterdag 2 november 2013 12:12 schreef casper019 het volgende:
[..]
ik twijfel tussen 200ml 225 of 250ml
Eindelijk tijd om te beginnen en ik heb nog een vraag.. Moet er geen bakpoeder bij in?quote:
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk het niet (anders stond het wel in het receptquote:Op zondag 3 november 2013 20:13 schreef RockabeIIa het volgende:
[..]
Eindelijk tijd om te beginnen en ik heb nog een vraag.. Moet er geen bakpoeder bij in?
De verhoudingen voor de koekjes zijn die voor shortbread en dat is vrij bros.quote:Op zondag 3 november 2013 20:24 schreef RockabeIIa het volgende:
Oke, maar dan wordt het alsnog wel een lekker bros koekje?
Succes/veel plezier, benieuwd naar het resultaat (ook of de verhoudingen goed zijnquote:Op zondag 3 november 2013 20:29 schreef RockabeIIa het volgende:
Oke, ik ga es een poging wagen danDankjewel!
Perfect waren ze niet maar ze werden wel steeds 'beter'.quote:
Ik had er vanille extract bij gedaan. Mijn kids aten ze wel op dus ik denk dat het wel oke was, ikzelf vond het te boterig en spritskoekachtig.quote:Op maandag 4 november 2013 09:49 schreef Lienekien het volgende:
Niet lekker? Beetje saaie smaak?
Ze zien er wel erg geslaagd uit.
hoe is het met jouw cake afgelopen?quote:Op dinsdag 5 november 2013 21:19 schreef casper019 het volgende:
@rockabella wow die zien er inderdaad super uit!
drama, ik heb exact het recept gevolgd.. maar het kwam er uit als een stuk rubber (en ik had hem uiteindelijk de dubbele tijd erin gedaan, want daarvoor was hij nog helemaal nat) geen succes dus helaas!quote:
En laat me raden...je had de dunnequote:Op dinsdag 5 november 2013 23:05 schreef casper019 het volgende:
[..]
drama, ik heb exact het recept gevolgd.. maar het kwam er uit als een stuk rubber (en ik had hem uiteindelijk de dubbele tijd erin gedaan, want daarvoor was hij nog helemaal nat) geen succes dus helaas!
ben er nog steeds niet achter wat ik fout heb gedaan, Miss de soort kokosmelk.. (want je heb dikkere en dunnere)
Ik ken maar een soort kokosmelk, eerlijk gezegd...quote:Op dinsdag 5 november 2013 23:05 schreef casper019 het volgende:
[..]
drama, ik heb exact het recept gevolgd.. maar het kwam er uit als een stuk rubber (en ik had hem uiteindelijk de dubbele tijd erin gedaan, want daarvoor was hij nog helemaal nat) geen succes dus helaas!
ben er nog steeds niet achter wat ik fout heb gedaan, Miss de soort kokosmelk.. (want je heb dikkere en dunnere)
Ik dacht ook dat er maar 1 soort was, maar er schijnt verschil in te zittenquote:Op woensdag 6 november 2013 08:55 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik ken maar een soort kokosmelk, eerlijk gezegd...
quote:Wat is het?
Het geraspte, witte vruchtvlees van een rijpe kokosnoot wordt gemengd en gekneed met warm water. Meestal gewoon water, soms het zogenaamde kokoswater uit de kokosnoot. Daarna wordt het mengsel in een kaasdoek uitgeknepen, het dikke, romige vocht noemt men kokosroom. Dit proces wordt herhaald, de kokospulp wordt dus voor een tweede keer gemengd met warm water, het vocht dat men er nu uitknijpt is minder dik en noemt men kokosmelk. Wat men in blikvorm verkoopt als kokosmelk is vaak een mengsel van die twee en kan enorm variëren in dikte/vetgehalte. Omdat verse kokosmelk al binnen een dag kan verzuren ging men het inkoken. Die blokken geconcentreerde kokosmelk (kokoscrème) kennen wij uit de Indonesische keuken en is vele maanden houdbaar.
je hebt kokosmelk das de dunnequote:
En je weet zeker dat je melk hebt gebruikt en geen kokoswater?quote:Op woensdag 6 november 2013 12:43 schreef casper019 het volgende:
[..]
je hebt kokosmelk das de dunne
en kokos creme (dat is ook een soort kokosmelk maar dan dikker) ik had de dunne inderdaad de melk want dat stond in het recept melk en niet creme
Het zou een fout van mij kunnen zijnquote:Op woensdag 6 november 2013 19:26 schreef casper019 het volgende:
staat er met grote letters op, kokosmelk
kokoscreme is volgens mij geen dikkere melk maar is een vast blokquote:Op woensdag 6 november 2013 12:43 schreef casper019 het volgende:
[..]
je hebt kokosmelk das de dunne
en kokos creme (dat is ook een soort kokosmelk maar dan dikker) ik had de dunne inderdaad de melk want dat stond in het recept melk en niet creme
Jammie.. en nog van harte!quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Gisteren was ik jarig, en speciaal voor mezelf heb ik deze taart gemaakt±
[ afbeelding ]
Niet de allerbeste foto, maar dat krijg je als het alweer zo snel donker wordt.
Danku!quote:
leuk receptquote:Op zaterdag 9 november 2013 16:08 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Danku!
Hij is trouwens ook erg goed te eten.
Vaak vind ik chocoladetaarten qua smaak tegenvallen. bijvoorbeeld erg 'zwaar' of helemaal niet zo chocolade-achtig, maar deze is erg goed. Het is dit recept: KitKat-M&M-taart van de AH.
Wat leuk! Lekker feestelijkquote:Op zaterdag 9 november 2013 12:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Gisteren was ik jarig, en speciaal voor mezelf heb ik deze taart gemaakt±
[ afbeelding ]
Niet de allerbeste foto, maar dat krijg je als het alweer zo snel donker wordt.
Gefeliciteerd! Goeie taart!quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Gisteren was ik jarig, en speciaal voor mezelf heb ik deze taart gemaakt±
[ afbeelding ]
Niet de allerbeste foto, maar dat krijg je als het alweer zo snel donker wordt.
Is ie zo lekker als ie eruit ziet??quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Gisteren was ik jarig, en speciaal voor mezelf heb ik deze taart gemaakt±
[ afbeelding ]
Niet de allerbeste foto, maar dat krijg je als het alweer zo snel donker wordt.
Ja. Mijn taart was niet zo hoog als op de foto dus een hele kitkat stak te veel uit.quote:Op zaterdag 9 november 2013 16:40 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
leuk recept
heb jij de kitkats gehalveerd?
Jaquote:Op zaterdag 9 november 2013 23:23 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Is ie zo lekker als ie eruit ziet??
komt dat doordat de kitkat's aan één kan open zijn of hadden ze toch wel zacht geworden?quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:36 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Ja. Mijn taart was niet zo hoog als op de foto dus een hele kitkat stak te veel uit.
[..]
Ja! Al zijn de kitkats (uiteraard) nu wel een beetje slof..
wat voor recept heb je gebruikt?quote:Op zaterdag 9 november 2013 22:16 schreef Qunix het volgende:
[..]
Gefeliciteerd! Goeie taart!
Ik ben nu jarig en heb voor de visite koekjes gebakken, onder andere kwarkbollen met krenten.
[ afbeelding ]
Erg lekker! Heeft een beetje weg van een oliebol met krenten, maar dan -niet- vet.
Ze zijn voornamelijk slof aan de kant die 'geplakt' is. Ze zitten vast met chocolademousse dus het was te verwachten dat ze er niet lekkerder van zouden worden na een nacht in de koelkast.quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:39 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
komt dat doordat de kitkat's aan één kan open zijn of hadden ze toch wel zacht geworden?
ik ben vandaag in de weer geweest met de wilton cookie mold.
dat heeft zo weinig om het lijf dat ik het hier niet eens wil plaatsen
maar daar deed het me aan denken.
ik ben aan het testen hoe lang de oreo's in de cookies krokant blijven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |