abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_132659974
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef Cyntiaa het volgende:
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle :)
Winkeltje in Assendorp waar je een taart kan laten maken: klik.
Heb al vaker hun cupcakes gehad en die bevallen goed, echter nog nooit taart besteld.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  maandag 28 oktober 2013 @ 18:41:05 #104
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_132664229
Ik was net bij de Lidl en ze hebben heel veel goedkope bakspulletjes! Tijdelijke producten zoals ingrediënten (cacao, kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel, hazelnoten, en nog wat dingetjes) en suikerversieringen, maar ook vormpjes. Ik had me een half jaar geleden sufgezocht naar een cakevorm onder de 25 cm die niet ook smaller was. Ze hebben nu dus een heel aantal kleine bakvormen, silicone vormen en wat andere accessoires.
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  maandag 28 oktober 2013 @ 19:40:38 #105
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132666832
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 16:32 schreef loecje het volgende:

[..]

afgelopen weekend ook de ricottacakejes met bessen en lemon curd gemaakt.
het beslag was heerlijk, maar de cakejes zelf vielen erg tegen.
de smaak is lekker maar de cakejes zijn erg compact.

het zelfrijzende bakmeel lijkt nogal nutteloos. ik zie ook niet waarom ik het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag moest spatelen, van de luchtigheid van het begin is na het bakken niets meer van over.
Ja he? Ik vond ze toen ze nog warm waren lekker genoeg om op te eten, maar inderdaad veel te compact. :Y
  maandag 28 oktober 2013 @ 20:06:42 #106
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_132668260
Wat een lekkere dingen zijn er weer gemaakt de laatste tijd :9~

Mijn vriend is morgen jarig en dat hebben we dit weekend gevierd. Verjaardagen vragen om taart, dus ik heb een appeltaart (niet op de foto), een caramelcake en een witte-chocolade-cheesecake gebakken :)

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_132670611
quote:
1s.gif Op maandag 28 oktober 2013 19:40 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ja he? Ik vond ze toen ze nog warm waren lekker genoeg om op te eten, maar inderdaad veel te compact. :Y
ja echt jammer, het deeg was echt super lekker dus ik had hoge verwachtingen.
warm was het ook nog wel te doen, maar na een nachtje in de koelkast :N
ze zijn hier in de prullenbak beland en dat doe ik niet snel
pi_132671516
Goede tip, RFR ^O^
pi_132673645
Vanwege een paar bijna te rijpe bananen voor het eerst een bananenbrood gemaakt:



Ik vind de kleur een beetje gek, beetje grijzig (nu is de foto ook niet al te best want in het donker met flits), maar de smaak is erg goed. Volgende keer gaan er noten en misschien wat stukjes chocola in.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_132673656
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 21:03 schreef Cyntiaa het volgende:
Goede tip, RFR ^O^
Graag gedaan :)
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_132691054
Heeft er iemand ervaring met het maken van cupcakes maar dan met quinoa meel? k heb een recept van internet gebruikt en dat een beetje aangepast.. De eerste staan nu in de oven en misschien komt het wel goed.. maar de olie mengde niet helemaal in het beslag, als het even stond dan 'liep' de olie er al weer uit.. Iemand tips, ervaring?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  Moderator / KerstCrewQuizWinner dinsdag 29 oktober 2013 @ 18:57:18 #112
39237 crew  H_T
2733
pi_132698183
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 18:41 schreef Xaryna het volgende:
Ik was net bij de Lidl en ze hebben heel veel goedkope bakspulletjes! Tijdelijke producten zoals ingrediënten (cacao, kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel, hazelnoten, en nog wat dingetjes) en suikerversieringen, maar ook vormpjes. Ik had me een half jaar geleden sufgezocht naar een cakevorm onder de 25 cm die niet ook smaller was. Ze hebben nu dus een heel aantal kleine bakvormen, silicone vormen en wat andere accessoires.
Ook maar even het een en ander gekocht. Ik heb nu steranijs, kruidnagel, kaneelstokjes en vanille. Niet dat ik een van die dingen direct nodig heb, maar dan heb ik het maar vast in huis :P. Daarnaast ook een siliconen bakmat gekocht, kijken hoe zoiets bevalt.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132704238
Gisteren zelf kokosmacronen gemaakt, bijzonder lekker <3
pi_132705901
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef Cyntiaa het volgende:
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle :)
Als t Vliegerhuys in Zwolle hun appeltaart nou eens gingen verkopen.. Of je neemt iedereen daarmee naartoe ;)
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_132706896
Ik wil voor dit weekend een taart voor mijn oma gaan maken. Nu dacht ik aan 3 lagen. één laag vanille cake, in het midden een dunne laag meringue in gesmeerd met witte chocolade zodat het krokant blijft en een derde laag van brownie chocolade cake.

Wat voor vulling zou ik dan tussen de lagen doen? Ik dacht zelf een witte chocolade botercreme.
pi_132708092
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 21:57 schreef Myraela het volgende:
Ik wil voor dit weekend een taart voor mijn oma gaan maken. Nu dacht ik aan 3 lagen. één laag vanille cake, in het midden een dunne laag meringue in gesmeerd met witte chocolade zodat het krokant blijft en een derde laag van brownie chocolade cake.

Wat voor vulling zou ik dan tussen de lagen doen? Ik dacht zelf een witte chocolade botercreme.
of iets frissers met aardbei of framboos door de crème, past goed bij alle drie de lagen
pi_132708352
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 22:20 schreef kvd het volgende:

[..]

of iets frissers met aardbei of framboos door de crème, past goed bij alle drie de lagen
Ik zat ook al te denken dat het wel een beetje ( :') ) zwaar zou worden. Frambozen is misschien wel lekker.
pi_132710082
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 22:24 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zat ook al te denken dat het wel een beetje ( :') ) zwaar zou worden. Frambozen is misschien wel lekker.
ik zou het doen.

lees dat de combi chocolade/mango ook lekker is (hou ik zelf niet van :@ ). dus dat zou ook nog een optie zijn. en denk dat cocos ook nog kan.
pi_132710113
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 21:38 schreef RunForrestRun het volgende:
Vanwege een paar bijna te rijpe bananen voor het eerst een bananenbrood gemaakt:

[ afbeelding ]

Ik vind de kleur een beetje gek, beetje grijzig (nu is de foto ook niet al te best want in het donker met flits), maar de smaak is erg goed. Volgende keer gaan er noten en misschien wat stukjes chocola in.
ziet er goed uit, welk recept heb je gebruikt?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 23:28:33 #120
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_132711381
A.s. vrijdag wil mijn zoon vanwege zijn verjaardag trakteren op school. En nu had ik dit willen maken: Hotdog Koekjes. Alleen het is mij onduidelijk hoeveel er van wat in gaat… Wie o wie kan mij verder helpen?
I'm so glamourous I piss glitter!
pi_132711895
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 23:28 schreef RockabeIIa het volgende:
A.s. vrijdag wil mijn zoon vanwege zijn verjaardag trakteren op school. En nu had ik dit willen maken: Hotdog Koekjes. Alleen het is mij onduidelijk hoeveel er van wat in gaat… Wie o wie kan mij verder helpen?
Voor 17 hotdogs (14 volgens de blogger)
240 gram boter
50 gram poedersuiker
1 tl vanille
240 gr bloem
rode kleurstof

omgerekend via:
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 23:48:25 #122
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_132712066
Ah dankjewel!!!
Als ik ze gemaakt heb zal ik ze komen showen :)
I'm so glamourous I piss glitter!
pi_132712958
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 23:48 schreef RockabeIIa het volgende:
Ah dankjewel!!!
Als ik ze gemaakt heb zal ik ze komen showen :)
Graag gedaan. Ben benieuwd. Ziet eruit als leuke koekjes!
pi_132715230
Hoii!
Mijn vriend en ik vieren dit weekend onze verjaardag. Nou leek het me leuk om zelf een taart te maken.
Ik zoek een recept voor iets lekkers, maar die niet heel veel tijd kost om te maken.
Weten jullie misschien iets? :) Alle ideeën zijn welkom!
pi_132715243
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 08:50 schreef xuryah het volgende:
Hoii!
Mijn vriend en ik vieren dit weekend onze verjaardag. Nou leek het me leuk om zelf een taart te maken.
Ik zoek een recept voor iets lekkers, maar die niet heel veel tijd kost om te maken.
Weten jullie misschien iets? :) Alle ideeën zijn welkom!
Er zijn zoveel dingen die niet veel tijd kosten om te maken. Waar hou je van?
pi_132715260
quote:
14s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 08:51 schreef Myraela het volgende:

[..]

Er zijn zoveel dingen die niet veel tijd kosten om te maken. Waar hou je van?
Ik houd echt van alles, daarom is het ook zo lastig :p
pi_132715341
Tsja, ik vind een taart persoonlijk nooit lang duren. Het enige wat echt lang duurt in de oventijd. Dus zolang je een taart maakt uit maar één deeg, is het altijd redelijk snel klaar. Van appeltaart tot cheesecake of slagroomtaart.

Neig je meer naar fruit, of naar chocolade, of naar slagroomtaart? Of heeft je vriend misschien wel een duidelijke voorkeur?
pi_132715375
quote:
14s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 09:00 schreef Myraela het volgende:
Tsja, ik vind een taart persoonlijk nooit lang duren. Het enige wat echt lang duurt in de oventijd. Dus zolang je een taart maakt uit maar één deeg, is het altijd redelijk snel klaar. Van appeltaart tot cheesecake of slagroomtaart.

Neig je meer naar fruit, of naar chocolade, of naar slagroomtaart? Of heeft je vriend misschien wel een duidelijke voorkeur?
Daar heb je gelijk in.
Ik denk dat onze voorkeur toch uit gaat naar iets met fruit.
Chocola kan ook, maar moet niet te machtig zijn.
Een slagroomtaart is eigenlijk de enige taart die ik niet zo boeiend vind.
pi_132715724
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 09:03 schreef xuryah het volgende:

[..]

Daar heb je gelijk in.
Ik denk dat onze voorkeur toch uit gaat naar iets met fruit.
Chocola kan ook, maar moet niet te machtig zijn.
Een slagroomtaart is eigenlijk de enige taart die ik niet zo boeiend vind.
Voor hoeveel mensen moet het zijn? Kan je ook individuele dingen maken?
Makkelijk is bv om fruitschelpjes (http://www.24kitchen.nl/recepten/exotische-vruchtenschelpjes) te maken, waarbij je eventueel nog kan smokkelen met de banketbakkersroom (http://www.ah.nl/appie/zoeken?rq=banketbakkersroom)
pi_132715844
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 09:24 schreef kvd het volgende:

[..]

Voor hoeveel mensen moet het zijn? Kan je ook individuele dingen maken?
Makkelijk is bv om fruitschelpjes (http://www.24kitchen.nl/recepten/exotische-vruchtenschelpjes) te maken, waarbij je eventueel nog kan smokkelen met de banketbakkersroom (http://www.ah.nl/appie/zoeken?rq=banketbakkersroom)
Ongeveer 20 mensen denk ik.
Individueel kan, maar misschien wel veel werk voor 20 man?
Wel een leuk idee om een ander keertje te maken :)
pi_132731342
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 22:58 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ziet er goed uit, welk recept heb je gebruikt?
Van de AH, deze: klik
Ik had ook het recept dat ik ooit een keer op Fok voorbij zag komen opgezocht (volgens mij had jij die gepost?), maar had niet genoeg bananen en juist wel crème fraiche die op moest. Volgende keer probeer ik dat recept want deze is redelijk zwaar zeg maar, niet luchtig.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  woensdag 30 oktober 2013 @ 19:10:11 #132
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_132733379
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 09:03 schreef xuryah het volgende:

[..]

Daar heb je gelijk in.
Ik denk dat onze voorkeur toch uit gaat naar iets met fruit.
Chocola kan ook, maar moet niet te machtig zijn.
Een slagroomtaart is eigenlijk de enige taart die ik niet zo boeiend vind.
Ik wou zeggen MonChou taart...Maarja, dat is én slagroom, én machtig....

Maar wel lekker snel klaar ;)
pi_132739414
Ik wil heel graag eens wat gaan bakken met amandelmeel.. echter vind ik hier bijna geen recepten voor
weet iemand een goeie site voor recepten daarmee?
cakes enzo..
  Moderator / KerstCrewQuizWinner woensdag 30 oktober 2013 @ 21:22:22 #134
39237 crew  H_T
2733
pi_132740185
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:09 schreef casper019 het volgende:
Ik wil heel graag eens wat gaan bakken met amandelmeel.. echter vind ik hier bijna geen recepten voor
weet iemand een goeie site voor recepten daarmee?
cakes enzo..
Waarom geen macarons?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132741780
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:22 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Waarom geen macarons?
Geen zin in :)

Zin in cake / oid

(wat ik trouwens grappig vind zit recepten te zoeken, paar maanden geleden was ik nog van de pakkies als er nu staat 'x gram cakemeel ben ik al weg.. alles zelf niks uit pak :) )
pi_132742140
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 19:10 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Ik wou zeggen MonChou taart...Maarja, dat is én slagroom, én machtig....

Maar wel lekker snel klaar ;)
Monchou taart is wel erg lekker! Misschien dat ik dat toch maar ga doen dan :)
En een appeltaartje, altijd safe :p
pi_132742996
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:09 schreef casper019 het volgende:
Ik wil heel graag eens wat gaan bakken met amandelmeel.. echter vind ik hier bijna geen recepten voor
weet iemand een goeie site voor recepten daarmee?
cakes enzo..
http://www.smulweb.nl/recepten/&query=amandelmeel

eerste hit bij zoekopdracht...
pi_132764456
Appeltaart :)
pi_132765295
Nog een appeltaartje :)

pi_132774231
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 22:17 schreef kvd het volgende:

[..]

http://www.smulweb.nl/recepten/&query=amandelmeel

eerste hit bij zoekopdracht...
nee dat is niet helemaal wat ik zoek, ik wil meer een naturel of vanille of citroen, of kokos cake maken oid.

Ik zoek eigenlijk vooral een recept voor amandelmeel in combinatie met(geur en smaak loze) kokosolie, schijnt beide erg gezond te zijn dus lijkt me leuk daar een keer wat mee te maken
dus als iemand daar miss een recept voor weet? Of waar ik dat kan vinden?? AUB!!

Net gemaakt, Rozijnen-banaan cake (1e plakkie eraf)

pi_132776045
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 21:12 schreef casper019 het volgende:

[..]

nee dat is niet helemaal wat ik zoek, ik wil meer een naturel of vanille of citroen, of kokos cake maken oid.

Ik zoek eigenlijk vooral een recept voor amandelmeel in combinatie met(geur en smaak loze) kokosolie, schijnt beide erg gezond te zijn dus lijkt me leuk daar een keer wat mee te maken
dus als iemand daar miss een recept voor weet? Of waar ik dat kan vinden?? AUB!!

Net gemaakt, Rozijnen-banaan cake (1e plakkie eraf)

[ afbeelding ]
http://www.foodbook.nl/recepten/251/luchtige-amandelcake

http://gezondlevenvanjaco(...)van-amandelmeel.html
http://www.verantwoord-af(...)r-voor-meelproducten
(en dan de kaneel/bananen/bessen eruit laten of vervangen door kokos)

En als je op google kijkt zijn er nog veel meer recepten ('cake met amandelmeel', 'cake met amandelmeel en kokosolie'), gewoon een beetje recepten bekijken even eventueel een ingrediënt vervangen door kokos of vanille of wat je wilt. Of een ingrediënt eruit laten.
Als ik dit kan vinden, moet dat jou toch ook wel lukken?
  vrijdag 1 november 2013 @ 07:54:23 #142
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132784963
Mmmm heerlijk al die appeltaarten! ^O^ En die rozijnen-banaancake ziet er ook lekker uit. :Y

Ik heb gisteren een Halloweenhuisje gemaakt bij een dagworkshop van de Koekenbakkers. Dit is het resultaat:





  † In Memoriam † vrijdag 1 november 2013 @ 08:31:07 #143
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132785439
Le tof! *O*

Appeltaartjes zien er ook heerlijk uit. O+
Go hard or go home
  vrijdag 1 november 2013 @ 08:49:19 #145
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_132785535
Dat huisje is echt prachtig! Ik zou 'm niet opeten. :@
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_132791468
@Spuuglokje Dat huisje is geweldig!!

Ik heb het bakken met quinoa voor nu maar even opgegeven, t wou allemaal niet echt lukken.
Daarom maar gemberkoekjes gebakken (met gewoon bloem ;) ) ook lekker en lukt wel haha
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  † In Memoriam † vrijdag 1 november 2013 @ 13:31:11 #147
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132792019
waar is dat koekhuis eigenlijk van gemaakt? het is geen gewoon koekdeeg zeker? het is donkerder zo te zien. is het peperkoek ?
pi_132792180
Meringue taartlaag staat in de oven. :D Verder heb ik frambozen voor de vulling. O+ De brownie laag vervang ik door een extra normale biscuit. Meer is niet altijd beter.
  vrijdag 1 november 2013 @ 16:11:44 #149
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132796408
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 13:31 schreef lady-wrb het volgende:
waar is dat koekhuis eigenlijk van gemaakt? het is geen gewoon koekdeeg zeker? het is donkerder zo te zien. is het peperkoek ?
Het is gingerbreaddeeg. Dat is inderdaad donkerder. En heel hard, zodat je dat huisje jarenlang kunt bewaren. Ook kun je het opeten hoor, maar ik houd 'm graag nog even heel. Tenzij m'n kinderen te erg zeuren :') (het Snoopyhuisje en het smurfenhuisje waren ook na een week opgegeten :D ).
  vrijdag 1 november 2013 @ 16:13:55 #150
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132796468
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 november 2013 13:37 schreef Myraela het volgende:
Meringue taartlaag staat in de oven. :D Verder heb ik frambozen voor de vulling. O+ De brownie laag vervang ik door een extra normale biscuit. Meer is niet altijd beter.
Klinkt als een perfecte lievelingstaart. Ik hou zooo van frambozen. En van meringue!
pi_132796788
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 07:54 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm heerlijk al die appeltaarten! ^O^ En die rozijnen-banaancake ziet er ook lekker uit. :Y

Ik heb gisteren een Halloweenhuisje gemaakt bij een dagworkshop van de Koekenbakkers. Dit is het resultaat:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wow O+
  † In Memoriam † vrijdag 1 november 2013 @ 16:43:04 #152
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132797241
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 16:11 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Het is gingerbreaddeeg. Dat is inderdaad donkerder. En heel hard, zodat je dat huisje jarenlang kunt bewaren. Ook kun je het opeten hoor, maar ik houd 'm graag nog even heel. Tenzij m'n kinderen te erg zeuren :') (het Snoopyhuisje en het smurfenhuisje waren ook na een week opgegeten :D ).
ik dacht het al. daar had ik vorig jaar die stapelkoekjeskerstboom van gemaakt.
dat blijft idd lang goed :Y
en anders maak je er toch nog eentje? :P moet met jouw bakskils geen probleem zijn :+
pi_132797951
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 16:13 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Klinkt als een perfecte lievelingstaart. Ik hou zooo van frambozen. En van meringue!
En het is nog eens supergoed gelukt ook. O+ Nog even botercreme maken en afsmeren, dan is die morgen fijn om te versieren. De biscuit was echt mooi luchtig maar stevig. Daarom kon ik hem ook prima halveren, normaal ging het daar fout.

Volgens mij is de merengue afgesmeerd met witte chocolade en dan de frambozenpuree bij elkaar echt super lekker. :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')