abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_132321062
http://www.ah.nl/allerhan(...)t-gember-en-rozijnen

Ik wil dat recept gaan maken vandaag, maar weet iemand
inhoud van 2 liter..
is dat een 24cm of een 30cm cakevorm?
  zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:39:04 #52
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_132321174
Probeer het eens uit.
The love you take is equal to the love you make.
pi_132321265
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:32 schreef casper019 het volgende:
http://www.ah.nl/allerhan(...)t-gember-en-rozijnen

Ik wil dat recept gaan maken vandaag, maar weet iemand
inhoud van 2 liter..
is dat een 24cm of een 30cm cakevorm?
Hangt ook af van de hoogte van de vorm

Maar pak een maatbeker, meer 2 liter af en gooi het de cakevorm die je hebt. Of doe het andersom. Vul je cakeblik en gooi het in je maatbeker. Dan weet je wat de inhoud van je cakeblik is.

Of google....inhoud cakevorm 24 cm, inhoud cakevorm 30 cm, dan vind je ook antwoorden

Edit --> de maten zijn anders dan jij zegt: 21 cm, 25,5/26 cm en 31 cm

[ Bericht 3% gewijzigd door kvd op 19-10-2013 12:48:58 ]
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:34:38 #54
39237 crew  H_T
2733
pi_132325260
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:43 schreef kvd het volgende:

[..]

Hangt ook af van de hoogte van de vorm

Maar pak een maatbeker, meer 2 liter af en gooi het de cakevorm die je hebt. Of doe het andersom. Vul je cakeblik en gooi het in je maatbeker. Dan weet je wat de inhoud van je cakeblik is.

Of google....inhoud cakevorm 24 cm, inhoud cakevorm 30 cm, dan vind je ook antwoorden

Edit --> de maten zijn anders dan jij zegt: 21 cm, 25,5/26 cm en 31 cm
Of rekenen :). pi * r2 * hoogte. Om precies twee liter in de cakevorm te laten passen moet je vorm 4,4209706414415371046912156492365 centimeter hoog zijn bij een diameter van 24 centimeter.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiėren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132325781
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 15:34 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Of rekenen :). pi * r2 * hoogte. Om precies twee liter in de cakevorm te laten passen moet je vorm 4,4209706414415371046912156492365 centimeter hoog zijn bij een diameter van 24 centimeter.
Euh...ja...middelbare school is echt al heel lang geleden ;) En formules waren nooit mijn ding. Jij hebt het nu wel over een ronde vorm. Daarbij is het handig dat je rekening houdt met het rijzen van de cake, dus met een springvorm van 24 cm met een hoogte van 4,5 cm (naar boven afgerond) bestaat de kans dat je daarna je oven mag schoonmaken en dat het gaat stinken in je huis ;)
Met google kom ik verder en zie ik dat je dan dus een cakevorm van 31 cm moet hebben...
http://www.dille-kamille.(...)-aanbak-lengte-31-cm
pi_132325798
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:43 schreef kvd het volgende:

[..]

Hangt ook af van de hoogte van de vorm

Maar pak een maatbeker, meer 2 liter af en gooi het de cakevorm die je hebt. Of doe het andersom. Vul je cakeblik en gooi het in je maatbeker. Dan weet je wat de inhoud van je cakeblik is.

Of google....inhoud cakevorm 24 cm, inhoud cakevorm 30 cm, dan vind je ook antwoorden

Edit --> de maten zijn anders dan jij zegt: 21 cm, 25,5/26 cm en 31 cm
thx voor dre replys ga zo de cake mken

nog 1 vraag heb er van beide nu 1 gekocht
maar moet ik een hand of een pers sinaasappel gebruiken
heb al lopen googlen op andere recepten wat dan het ''gebruikelijke'' is..
maar overal staat gewoon ''sinaasappel'' en niet welke soort....
want pers of hand is toch een vrij groot verschil..
ene meer sap ander meer vrucht
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 19 oktober 2013 @ 16:10:26 #57
39237 crew  H_T
2733
pi_132326095
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 15:58 schreef kvd het volgende:

[..]

Jij hebt het nu wel over een ronde vorm.
:Y

quote:
Daarbij is het handig dat je rekening houdt met het rijzen van de cake, dus met een springvorm van 24 cm met een hoogte van 4,5 cm (naar boven afgerond) bestaat de kans dat je daarna je oven mag schoonmaken en dat het gaat stinken in je huis ;)
Helemaal gelijk in :Y
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiėren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132326550
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 15:58 schreef casper019 het volgende:

[..]

thx voor dre replys ga zo de cake mken

nog 1 vraag heb er van beide nu 1 gekocht
maar moet ik een hand of een pers sinaasappel gebruiken
heb al lopen googlen op andere recepten wat dan het ''gebruikelijke'' is..
maar overal staat gewoon ''sinaasappel'' en niet welke soort....
want pers of hand is toch een vrij groot verschil..
ene meer sap ander meer vrucht
Ik zou voor hand gaan. Maar ook meer omdat de schil daarvan mij op de een of andere manier beter voor het raspen lijkt en ik het sap meestal wat zoeter vind.
Maar volgens mij maakt het eigenlijk helemaal niet uit

edit --> ik zie ineens dat je de vraag ook al op het net hebt gevraagd ;)
pi_132336167
Bedankt voor alle tips!

hier het resultaat! hij is eigenlijk voor morgen, maar ik moet toch proeven of het lekker is! :P :P



pi_132340020
Ziet er goed uit! Ik heb net nog even snel een appeltaartje in de oven geschoven. We hebben vandaag heerlijke Santana en Jonagored appels geplukt en die moeten we de komende tijd gaan verwerken :P
Half receptje deeg gebruikt, alleen even vergeten dat het ei dan natuurlijk ook door de helft moet :') Dus het deeg was een beetje heel erg plakkerig.. Morgen maar kijken hoe hij is geworden.
pi_132342855
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 22:11 schreef Dragonberry het volgende:
Ziet er goed uit! Ik heb net nog even snel een appeltaartje in de oven geschoven. We hebben vandaag heerlijke Santana en Jonagored appels geplukt en die moeten we de komende tijd gaan verwerken :P
Half receptje deeg gebruikt, alleen even vergeten dat het ei dan natuurlijk ook door de helft moet :') Dus het deeg was een beetje heel erg plakkerig.. Morgen maar kijken hoe hij is geworden.
Als je appels overheb hou ik me aanbevolen :P

en mn kruikkoek was gruwlijk lekker!!!!!!! (weet zeker dat hij morgen ook in de smaak valt)
pi_132350964
Ziet er lekker uit Casper.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132367155
M'n kleuter was vrijwel de hele dag bij een vriendinnetje, dus ik zag het er al niet meer van komen, maar toen ze om vier uur weer thuis was, wilde ze toch nog wel kruidnootjes maken.



Ik kon (nog?) geen koekkruiden vinden in de AH, dus zelf een mengseltje gemaakt, lekker, maar een beetje scherp. Iets te veel kaneel denk ik. Verder zijn ze heerlijk!
pi_132367469
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 19:02 schreef Bleie het volgende:
M'n kleuter was vrijwel de hele dag bij een vriendinnetje, dus ik zag het er al niet meer van komen, maar toen ze om vier uur weer thuis was, wilde ze toch nog wel kruidnootjes maken.

[ afbeelding ]

Ik kon (nog?) geen koekkruiden vinden in de AH, dus zelf een mengseltje gemaakt, lekker, maar een beetje scherp. Iets te veel kaneel denk ik. Verder zijn ze heerlijk!
die hebben ze het hele jaar door bij de gewone kruiden liggen. blauw met wit plastic busje
pi_132371240
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 19:02 schreef Bleie het volgende:
M'n kleuter was vrijwel de hele dag bij een vriendinnetje, dus ik zag het er al niet meer van komen, maar toen ze om vier uur weer thuis was, wilde ze toch nog wel kruidnootjes maken.

[ afbeelding ]

Ik kon (nog?) geen koekkruiden vinden in de AH, dus zelf een mengseltje gemaakt, lekker, maar een beetje scherp. Iets te veel kaneel denk ik. Verder zijn ze heerlijk!
Inderdaad (wat kvd) ook zegt koek & speculaaskruiden kan je het hele jaar kopen in zon blauw met wit busje, maar is ook in een 20grams verpakking van de ah te krijgen



ik zocht laatst trouwens speculaas kruiden maar dat is nergens meer te krijgen! (uiteindelijk een bakje van een bak/cupcake winkel gekocht
pi_132371768
Niet bij mijn ah, kennelijk. Ik heb het hele vak gespeld.
pi_132371910
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 20:41 schreef casper019 het volgende:

[..]

Inderdaad (wat kvd) ook zegt koek & speculaaskruiden kan je het hele jaar kopen in zon blauw met wit busje, maar is ook in een 20grams verpakking van de ah te krijgen

[ afbeelding ]

ik zocht laatst trouwens speculaas kruiden maar dat is nergens meer te krijgen! (uiteindelijk een bakje van een bak/cupcake winkel gekocht
je kan het ook zelf maken of op de markt (die van mij heeft een lekkere :9~ , sowieso een lekker kruidenkraampje)

maar zoveel verschil zit er toch niet tussen speculaaskruiden en koek- en speculaaskruiden?
pi_132372822
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.

Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
pi_132375879
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 21:08 schreef Bleie het volgende:
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.

Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
Dille en kamille heeft ook speculaas kruiden zag ik van de week.
We have far more in common than that which devides us..
  † In Memoriam † maandag 21 oktober 2013 @ 00:04:56 #70
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132381162
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 21:08 schreef Bleie het volgende:
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.

Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
vomar dekamarkt of dirk hebben die van silvo. die heb ik en die bevalt me erg goed :Y
pi_132393921
Ik ga morgen met een vriendin kokoscake maken! Ben erg benieuwd :)
Ik zat er aan te denken om er ook gehakte noten (pecannoten/pistasch) en rozijnen doorheen te doen. Geen idee of dat een goede combinatie is met kokos.
Wat denken jullie?
pi_132394137
Lijkt me persoonlijk niet geweldig.
pi_132395159
quote:
14s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:43 schreef Myraela het volgende:
Lijkt me persoonlijk niet geweldig.
Maar alleen kokos lijkt me een beetje saai.
Is er misschien iets anders wat ik er doorheen kan doen?
pi_132395261
Alleen de rozijnen zou nog wel kunnen.
pi_132395554
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 15:08 schreef xuryah het volgende:

[..]

Maar alleen kokos lijkt me een beetje saai.
Is er misschien iets anders wat ik er doorheen kan doen?
Anders witte chocolade? Of stukjes ananas?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 21 oktober 2013 @ 17:02:48 #76
414321 Lisanne_sunshine
Chocoholic & Shopaholic
pi_132399320
quote:
Ik zat er aan te denken om er ook gehakte noten (pecannoten/pistasch) en rozijnen doorheen te doen. Geen idee of dat een goede combinatie is met kokos.
Ik had ooit een recept van een kokos en ananas cake, die was met hazelnoten en chocoladevlokken en echt lekker. Dat lijkt me dus een leuke combinatie.

@ _Liek: Leuke blog! Ik heb meteen een bookmark gezet. :)
Life is what you make it. :)
pi_132402020
@Lisanne_sunshine Thnx! Leuk om te horen :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 21 oktober 2013 @ 18:33:11 #78
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132402314
Xuryah, ik denk dat kokos met hazelnoten en rozijnen wel een lekkere combi is.
  maandag 21 oktober 2013 @ 21:07:40 #79
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_132409229
Ik kom even mijn bakblunder delen.
Ik dacht ik maak een perentaart. Dus gewoon appeltaartdeeg en peren ipv appels. Nu had ik een beetje weinig peren om een hele springvorm te bekleden dus een kleinere ovenschaal gepakt. Om mezelf de hele heisa te besparen van taarten die niet uit schalen komen dacht ik; ik maak een crumble.
Het is nu een soort van peren frituurschaal geworden met deegbolletjes bovenop.
Laatste keer dat ik experimenteer met bakken.
Trotste mama van Ambar
Het officiėle liefje van @Monitor O+
pi_132422448
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 21:08 schreef Bleie het volgende:
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.

Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
Jumbo heeft t wel.
My salvation lies in your love..
pi_132423890
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:07 schreef ieniminimuis het volgende:
Ik kom even mijn bakblunder delen.
Ik dacht ik maak een perentaart. Dus gewoon appeltaartdeeg en peren ipv appels. Nu had ik een beetje weinig peren om een hele springvorm te bekleden dus een kleinere ovenschaal gepakt. Om mezelf de hele heisa te besparen van taarten die niet uit schalen komen dacht ik; ik maak een crumble.
Het is nu een soort van peren frituurschaal geworden met deegbolletjes bovenop.
Laatste keer dat ik experimenteer met bakken.
Peren frituurschaal? Whut? :')
pi_132424399
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 07:03 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

Jumbo heeft t wel.
Ja, daar heb ik ze inmiddels gehaald. Binnenkort maar eens het verschil proeven. :P


En Ienieminumuis: :? Wat is er gebeurd dan? Want het klinkt alsof t best zou moeten kunnen (al is kruimeldeeg wel wat anders van samenstelling dan appeltaartdeeg).
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 10:23:13 #83
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_132425003
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 09:35 schreef Myraela het volgende:

[..]

Peren frituurschaal? Whut? :')
Alles borrelde in de suikersiroop en vet. Het smaakte trouwens ook erg vet.
Trotste mama van Ambar
Het officiėle liefje van @Monitor O+
pi_132447125
Vandaag de kokos cake gemaakt.
De noten heeft ze bewaard, we hebben er wel ananas door heen gedaan.
Hij was best wel lekker :)
Wel kruimelig..

Fotootje:
pi_132494196
Niet helemaal bakken op de conventionele manier, maar toch: een mooi dessertbaksel ala Rudolf



De belettering wou niet meewerken :'( Verder rum aroma gebruikt ipv amaretto.
mag het weten
pi_132511254
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 22:10 schreef Joosie200 het volgende:
Niet helemaal bakken op de conventionele manier, maar toch: een mooi dessertbaksel ala Rudolf

[ afbeelding ]

De belettering wou niet meewerken :'( Verder rum aroma gebruikt ipv amaretto.
lekker. ik ga het ook weer snel maken, ik vind t ook lekker met koffie likeur dan smaakt t nog meer naar koffie.
pi_132511374
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
pi_132511906
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:43 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Ja in een cheesecake, maar ook weleens een soort cake gemaakt op basis van slagroom ipv boter. Quiche maak ik ook met slagroom en dat schift niet.
Gaat allemaal goed, zolang het in een belag zit.
pi_132513771
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:43 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Niet in taarten, maar heb het al wel in (cup)cakes gebruikt en dat gaat ook prima!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132513810
mooi ^O^ ik blijf het ook gewoon gebruiken
pi_132515649
Bij het maken van een citroentaart werd de bovenkant bruin, dit terwijl ik de oven op een lager stand heb gezet (180 graden) dan in het recept stond ( 200 graden). Er begon al vrij snel ( na een paar minuten!) een aantal bruine spikkels te ontstaan aan de bovenkant. De baktijd moest 30/35 min zijn, maar ik heb het maar 23 min gebakken uiteindelijk Iemand een idee waardoor dit komt? Misschien door een van de ingrediėnten?

de vulling van de taart bestaat uit: slagroom, citroensap, eieren en fijne suiker ( door elkaar gemengd en op een taartbodem geplaatst).
pi_132520547

Appeltaart met walnoten :9
pi_132526017
Dragonberry: die walnoten hoeven van mij niet, maar hij ziet er mooi uit.

Ik heb vanavond met mijn nichtje van 8 brownies gebakken voor haar broertjes, die morgen 6 worden. Heel leuk om te doen. Beetje geļmproviseerd, want we zitten in n vakantiehuisje, en daar was alleen een springvorm, dus voor de zekerheid folie rond de vorm gedaan. En ondanks zorgvuldig zoeken bleek er toch iets praline-achtigs in de chocola te zitten. Maar ik geloof dat de smaak goed is. Geen foto wegens gebrek aan pc. Nichtje vond t wel prachtig trouwens, haar moeder maakt t altijd van n mix, dus helemaal zelf chocola smelten e.d was best spsnnend.
pi_132528666
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 20:37 schreef xuryah het volgende:
Vandaag de kokos cake gemaakt.
De noten heeft ze bewaard, we hebben er wel ananas door heen gedaan.
Hij was best wel lekker :)
Wel kruimelig..

Fotootje:
[ afbeelding ]
oeeh jam kokos cake!! mag ik miss t recept?
pi_132622072
Ik kwam laatst een recept voor cake tegen en die was op basis van APPELMOES ipv boter, ik vond het zon gek idee dat ik besloot het te maken..
En hij was ontzettend lekker! de structuur voelt iets droger aan, maar qua smaak is hij heerlijk en best smeuig! en de appelmoes.. nog de moes nog de appel daarvan proef je terug.. gewoon een lekkere cake!

pi_132622237
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 16:43 schreef casper019 het volgende:
Ik kwam laatst een recept voor cake tegen en die was op basis van APPELMOES ipv boter, ik vond het zon gek idee dat ik besloot het te maken..
En hij was ontzettend lekker! de structuur voelt iets droger aan, maar qua smaak is hij heerlijk en best smeuig! en de appelmoes.. nog de moes nog de appel daarvan proef je terug.. gewoon een lekkere cake!

[ afbeelding ]
Daar hoort natuurlijk een recept bij.
pi_132622934
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 16:47 schreef laiveneertiekje het volgende:

[..]

Daar hoort natuurlijk een recept bij.
Hierbij!

Recept cake met appelmoes ipv boter!

Ingrediėnten:
150 gram rietsuiker (kan ook normale suiker gebruiken, maar ik had rietsuiker gebruikt)
3 eieren
150 gram appelmoes
150 gram zelfrijzend bakmeel
mespuntje zout

mix de eieren en de suiker tot een lobbig geheel, en mix dan de appelmoes erdoorheen, daarna mix je het zelfrijzend bakmeel + mespuntje zout erdoorheen

Dan moet je het ongeveer 1 uur op 160 graden bakken
en dan ook nog iets belangrijks: je moet de cake 24 uur laten rusten voor insnijden...

Maar dan, heb je ook een hele lekkere cake :)
pi_132624139
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 21:31 schreef casper019 het volgende:

[..]

oeeh jam kokos cake!! mag ik miss t recept?
Ik heb geen recept :)
Heb gewoon recept gebruikt voor een normale cake en daar heb ik kokos schaafsel en stukjes verse ananas bij toegevoegd!
Beetje zelf kijken wat je lekker vindt :p wij hadden heel wat kokos gebruikt iig
pi_132657350
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle :)
pi_132657873
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef Cyntiaa het volgende:
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle :)
Je vind het niet leuk om zelf iets te maken?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')