abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_132156337
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:





En nog veel meer.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132252116
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:



Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  donderdag 17 oktober 2013 @ 09:59:49 #3
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132252226
Dat ziet er overheerlijk uit _Liek. Net een plaatje uit een kookboek!
pi_132252420
Wil ik ook nog weleens doen, van die kleine appeltaartjes, gewoon omdat het er zo schattig uitziet. Maar is het niet een enorm gepriegel? En in wat voor vorm doe je dat het handigst? Ik heb een siliconen muffinvorm en een metalen.
pi_132255697
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 09:59 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat ziet er overheerlijk uit _Liek. Net een plaatje uit een kookboek!
Dank je!

quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 10:09 schreef Bleie het volgende:
Wil ik ook nog weleens doen, van die kleine appeltaartjes, gewoon omdat het er zo schattig uitziet. Maar is het niet een enorm gepriegel? En in wat voor vorm doe je dat het handigst? Ik heb een siliconen muffinvorm en een metalen.
Het is wel even wat werk ja.. maar ik vond het wel mee vallen. Zelf heb ik mijn metalen cupcake/muffin vorm gebruikt. Recept staat ook op mn bak-blog als je meer wilt weten.
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132259106
Hartig mag hier ook wel, toch? Ik bakte vanmorgen deze brosse kaaskoekjes met cheddar en heel veel venkelzaad:


Recept voor de liefhebbers:
-120 gram zachte boter
-150 gram bloem
-100 gram fijngeraspte cheddar
- venkelzaad naar smaak (ik gebruikte twee eetlepels)
- beetje zout en wat versgemalen zwarte peper

Boter luchtig kloppen met een mixer. Kaas, venkel, zout en peper erdoor. Bloem er in één keer bij, kort mengen tot het een beetje samenpakt.
Rol of staaf van maken, plasticfolie eromheen en een kwartiertje in de vriezer óf een uur in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 180 graden. Koekies 20 minuten bakken en alten afkoelen op een rooster. :9

quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 09:54 schreef _Liek het volgende:
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:

[ afbeelding ]

Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
Wat herfstig zo! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_132261379
Door dit topic heb ik echt zin gekregen om ook eens wat te gaan bakken! :) wat een heerlijke en prachtige dingen komen er voorbij!
Zelf ben ik niet zo'n held qua bakken, doe altijd alles met van die dr utker pakjes enzo :$ beetje water erbij en klaar.. haha.
Heeft iemand een leuk, simpel maar lekker recept waar ik mee zou kunnen beginnen? Lijkt me erg leuk! :D
pi_132261710
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 14:42 schreef xuryah het volgende:
Door dit topic heb ik echt zin gekregen om ook eens wat te gaan bakken! :) wat een heerlijke en prachtige dingen komen er voorbij!
Zelf ben ik niet zo'n held qua bakken, doe altijd alles met van die dr utker pakjes enzo :$ beetje water erbij en klaar.. haha.
Heeft iemand een leuk, simpel maar lekker recept waar ik mee zou kunnen beginnen? Lijkt me erg leuk! :D
De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. :) Wat voor iets zou je willen maken? Wat vind je lekker?
Let me see you stripped down to the bone
pi_132262196
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 14:51 schreef minilot het volgende:

[..]

De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. :) Wat voor iets zou je willen maken? Wat vind je lekker?
Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur is :)
Het lijkt me leuk om een taart te maken. Ben binnenkort ook jarig, dus dan wil ik er sowieso een zelf maken! Eerst even oefenen :)
pi_132262986
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken :)
pi_132265138
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 15:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken :)
Ik ga het dit weekend eens proberen :) thanks
pi_132265346
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 15:07 schreef xuryah het volgende:

[..]

Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur is :)
Het lijkt me leuk om een taart te maken. Ben binnenkort ook jarig, dus dan wil ik er sowieso een zelf maken! Eerst even oefenen :)
Je hebt eigenlijk niet meer gereedschap nodig dan bij een pakje hoor. Ik zou gewoon iets kiezen wat je echt lekker vind, recept opzoeken en goed volgen. In het begin gewoon de recepten precies aanhouden en uiteindelijk krijg je vanzelf door welke aanpassingen je kunt doen.

Een normale cake is altijd leuk om mee te beginnen, daar zijn ook superveel variaties op natuurlijk. Ik heb nu een cake met ananas in de oven staan. :D Eerste keer met ananas dus ik ben benieuwd.
pi_132265390
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 15:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken :)
+ goede weegschaal ;)

dat vind ik het grootste verschil met pakjes. alles zelf netjes afwegen. als je dat kan en je kan een recept lezen is zelf maken echt niet moeilijker.
pi_132266517
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 16:34 schreef loecje het volgende:

[..]

+ goede weegschaal ;)

dat vind ik het grootste verschil met pakjes. alles zelf netjes afwegen. als je dat kan en je kan een recept lezen is zelf maken echt niet moeilijker.
goed punt!
pi_132266574
Ik ben nerveus om mijn cake eruit te halen. De karamel loopt er van alle kanten uit en dat terwijl ik al veel minder heb gebruikt als in het recept stond. :')
pi_132267134
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 17:02 schreef Myraela het volgende:
Ik ben nerveus om mijn cake eruit te halen. De karamel loopt er van alle kanten uit en dat terwijl ik al veel minder heb gebruikt als in het recept stond. :')
oei, ik ben heel benieuwd...ananas....karamel...lijkt me heerlijk
pi_132267624


Het is vooral heel erg plakkerig. :D Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.

Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. ;( Waarom kan ik nooit wachten.
pi_132271180
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 17:35 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Het is vooral heel erg plakkerig. :D Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.

Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. ;( Waarom kan ik nooit wachten.
Ziet er goed uit! Ik houd van ananas. Deze ga ik ook een keer proberen dus :)
pi_132271326
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 17:35 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Het is vooral heel erg plakkerig. :D Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.

Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. ;( Waarom kan ik nooit wachten.
Ik durf het bijna niet te vragen....heb je een recept, want het ziet er heerlijk uit
  † In Memoriam † donderdag 17 oktober 2013 @ 20:57:16 #20
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132274954
ik zit heel ordinair aan de zelfgebakken kruidnoten :~
simpel maar zoooooo lekker :@
pi_132275347
Oh gosh, even uit het hoofd. Alle fouten voorbehouden. :@

quote:
Oven voorverwarmen op 180 graden. 50 gram boter in de magnetron smelten en de gesmolten boter mengen met 100 gram rietsuiker en 75 gram witte basterdsuiker en het sap van een halve citroen. Dit mengsel in een ingeboterd cakeblik gieten. Daarop de ananas in plakken leggen

225 gram boter kloppen met 300 gram suiker, daarna 1 voor 1 2 eieren toevoegen. 380 gram zelfrijzend bakmeel rustig toevoegen, ik heb niet alles gebruikt, in het originele recept verdunde ze het een beetje met ananassap en dat had ik dus niet. Wel een beetje citroensap erbij gedaan.

En 45 minuten in de oven afbakken, testen of die gaar is. Even laten staan voordat je hem omdraait.

En een belangrijke waarschuwing, niet direct willen eten. :D

pi_132280794
dank je voor het recept én de waarschuwing...hij gaat hier op het 'te bakken' lijstje!
pi_132281051
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 09:54 schreef _Liek het volgende:
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:

[ afbeelding ]

Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept?
pi_132285675
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 23:07 schreef casper019 het volgende:

[..]

ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept?
Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132288257
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:

[..]

Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
_O-
pi_132289572
Ohh mooie appeltaartjes O+ Die ga ik maar snel een keer maken! Morgen gaan we als het droog blijft appels plukken, dus genoeg om te verwerken.
En leuke site! je hebt een volger erbij :P
pi_132289944
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:

[..]

Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
Leuke site, ik volg! :)
pi_132290890
Dank je Xuryah en Dragonberry! Leuk :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132291483
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:

[..]

Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
Oh wat leuk die ga ik maken (wel in een verklend recept 18 is wat te veel!)
maar voor die 8 appels, weet je miss hoeveel gram appels (geschild) ik daarvoor moet rekenen?
en thx voor t recept!
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:42:26 #30
91830 MaximusTG
pi_132291651
Kom op, je gaat toch niet die appels afwegen -O- . Stel dat je de helft maakt, dan neem je 4 appels van gemiddelde grootte. Mocht je toch overhouden eet je dat toch lekker op.
pi_132291882
Inderdaad, het gaat niet om een gram meer of minder. Heb dus ook geen idee hoeveel het was in gewicht.. Ik had ietsje over, gewoon opgegeten ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132291946
:D :')
pi_132292112
appels moet je gewoon nooit wegen als je taarten gaat bakken, je kunt toch wel schatten?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:06:17 #34
407262 Lonely-girl
graag verwijderen
pi_132292354
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 12:57 schreef Mirjam het volgende:
appels moet je gewoon nooit wegen als je taarten gaat bakken, je kunt toch wel schatten?
Schatten lukt mij niet :@ Behalve de schatten in dit topic :+
pi_132292661
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 13:06 schreef Lonely-girl het volgende:

[..]

Schatten lukt mij niet :@ Behalve de schatten in dit topic :+
Je maakt een bakje van het deeg en gooit er appels in tot het vol zit. Dat is niet eens schatten. :D
pi_132294154
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 13:16 schreef Myraela het volgende:

[..]

Je maakt een bakje van het deeg en gooit er appels in tot het vol zit. Dat is niet eens schatten. :D
hahaha beste omschrijving van appeltaart maken ooit :P
pi_132294933
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
pi_132295012
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
Nee, sorry ben te lui om te googlen... :P
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_132295080
:D
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 18:12:55 #40
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132301282
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
ja heb ik.
toevallig gisteren weer gemaakt.
ik wou ze nog chocolateren, maar dat hebben ze niet eens gehaald :@
pi_132305799
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
Je hebt al een recept waarschijnlijk, maar ik gooi deze link er even in, met allerlei sinterklaasrecepten
http://www.sinterklaasrecepten.com

Van kruidnoten naar speculaasdingen naar taai taai, schuimpjes enzovoort
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 20:49:48 #42
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132306353
dat recept voor kruidnoten gebruik ik ook. die is erg lekker :Y
pi_132307462
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:34 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Nee, sorry ben te lui om te googlen... :P
http://www.ah.nl/allerhan(...)netjes/?rq=speculaas

ik wil die denk ik gaan maken 1 deze dagen
  Moderator / KerstCrewQuizWinner vrijdag 18 oktober 2013 @ 22:35:56 #44
39237 crew  H_T
2733
pi_132311596
Ik heb weer eens meringues in de oven staan (want deeeeeeeeeeeelicious!) maar ik heb ze bij wijze van experiment dit keer met rietsuiker gemaakt. Bij het snoepen van het rauwe eiwitschuim leek het minder zoet te smaken dan normaal, dus ik ben benieuwd :). Daarnaast heb ik van de week ook vanille en suiker gecombineerd om eigen vanillesuiker te maken, maar daar moet ik nog langer wachten tot ik het resultaat kan proeven
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 22:49:55 #45
91830 MaximusTG
pi_132312182
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner vrijdag 18 oktober 2013 @ 23:02:25 #46
39237 crew  H_T
2733
pi_132312640
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
Het een is niet gezonder dan het ander, maar ik heb wel het idee dat het in pure vorm anders smaakt. Pure poedersuiker smaakt immers ook anders dan pure kristalsuiker, omdat het relatief meer contactoppervlak heeft. En basterdsuiker smaakt ook weer anders. Misschien merk ik uiteindelijk geen verschil, maar er is maar een manier om daar achter te komen ;)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132320558
Ik ben voor het eerst éclairs aan het bakken, en ze liggen nu in de oven. Klopt het dat die dingen van zichzelf niet echt heel lekker ruiken in de oven (zoals bij appeltaart) maar dat ze pas lekker worden met vulling erin?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_132320608
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:07 schreef Taartje het volgende:
Ik ben voor het eerst éclairs aan het bakken, en ze liggen nu in de oven. Klopt het dat die dingen van zichzelf niet echt heel lekker ruiken in de oven (zoals bij appeltaart) maar dat ze pas lekker worden met vulling erin?
waat appeltaart ruikt juist wel lekker in de oven!
pi_132320616
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:09 schreef casper019 het volgende:

[..]

waat appeltaart ruikt juist wel lekker in de oven!
Haha dat bedoel ik, 'in tegenstelling tot appeltaart'. Niet handig uitgedrukt :D
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_132320676
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
Toch zitten er bij (bruine) rietsuiker andere stoffen die je niet vind in kristalsuiker (melasse).
Dus de suiker is gelijk, maar het totale product kan een andere smaak hebben.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_132321062
http://www.ah.nl/allerhan(...)t-gember-en-rozijnen

Ik wil dat recept gaan maken vandaag, maar weet iemand
inhoud van 2 liter..
is dat een 24cm of een 30cm cakevorm?
  zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:39:04 #52
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_132321174
Probeer het eens uit.
The love you take is equal to the love you make.
pi_132321265
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:32 schreef casper019 het volgende:
http://www.ah.nl/allerhan(...)t-gember-en-rozijnen

Ik wil dat recept gaan maken vandaag, maar weet iemand
inhoud van 2 liter..
is dat een 24cm of een 30cm cakevorm?
Hangt ook af van de hoogte van de vorm

Maar pak een maatbeker, meer 2 liter af en gooi het de cakevorm die je hebt. Of doe het andersom. Vul je cakeblik en gooi het in je maatbeker. Dan weet je wat de inhoud van je cakeblik is.

Of google....inhoud cakevorm 24 cm, inhoud cakevorm 30 cm, dan vind je ook antwoorden

Edit --> de maten zijn anders dan jij zegt: 21 cm, 25,5/26 cm en 31 cm

[ Bericht 3% gewijzigd door kvd op 19-10-2013 12:48:58 ]
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:34:38 #54
39237 crew  H_T
2733
pi_132325260
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:43 schreef kvd het volgende:

[..]

Hangt ook af van de hoogte van de vorm

Maar pak een maatbeker, meer 2 liter af en gooi het de cakevorm die je hebt. Of doe het andersom. Vul je cakeblik en gooi het in je maatbeker. Dan weet je wat de inhoud van je cakeblik is.

Of google....inhoud cakevorm 24 cm, inhoud cakevorm 30 cm, dan vind je ook antwoorden

Edit --> de maten zijn anders dan jij zegt: 21 cm, 25,5/26 cm en 31 cm
Of rekenen :). pi * r2 * hoogte. Om precies twee liter in de cakevorm te laten passen moet je vorm 4,4209706414415371046912156492365 centimeter hoog zijn bij een diameter van 24 centimeter.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132325781
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 15:34 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Of rekenen :). pi * r2 * hoogte. Om precies twee liter in de cakevorm te laten passen moet je vorm 4,4209706414415371046912156492365 centimeter hoog zijn bij een diameter van 24 centimeter.
Euh...ja...middelbare school is echt al heel lang geleden ;) En formules waren nooit mijn ding. Jij hebt het nu wel over een ronde vorm. Daarbij is het handig dat je rekening houdt met het rijzen van de cake, dus met een springvorm van 24 cm met een hoogte van 4,5 cm (naar boven afgerond) bestaat de kans dat je daarna je oven mag schoonmaken en dat het gaat stinken in je huis ;)
Met google kom ik verder en zie ik dat je dan dus een cakevorm van 31 cm moet hebben...
http://www.dille-kamille.(...)-aanbak-lengte-31-cm
pi_132325798
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:43 schreef kvd het volgende:

[..]

Hangt ook af van de hoogte van de vorm

Maar pak een maatbeker, meer 2 liter af en gooi het de cakevorm die je hebt. Of doe het andersom. Vul je cakeblik en gooi het in je maatbeker. Dan weet je wat de inhoud van je cakeblik is.

Of google....inhoud cakevorm 24 cm, inhoud cakevorm 30 cm, dan vind je ook antwoorden

Edit --> de maten zijn anders dan jij zegt: 21 cm, 25,5/26 cm en 31 cm
thx voor dre replys ga zo de cake mken

nog 1 vraag heb er van beide nu 1 gekocht
maar moet ik een hand of een pers sinaasappel gebruiken
heb al lopen googlen op andere recepten wat dan het ''gebruikelijke'' is..
maar overal staat gewoon ''sinaasappel'' en niet welke soort....
want pers of hand is toch een vrij groot verschil..
ene meer sap ander meer vrucht
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 19 oktober 2013 @ 16:10:26 #57
39237 crew  H_T
2733
pi_132326095
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 15:58 schreef kvd het volgende:

[..]

Jij hebt het nu wel over een ronde vorm.
:Y

quote:
Daarbij is het handig dat je rekening houdt met het rijzen van de cake, dus met een springvorm van 24 cm met een hoogte van 4,5 cm (naar boven afgerond) bestaat de kans dat je daarna je oven mag schoonmaken en dat het gaat stinken in je huis ;)
Helemaal gelijk in :Y
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132326550
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 15:58 schreef casper019 het volgende:

[..]

thx voor dre replys ga zo de cake mken

nog 1 vraag heb er van beide nu 1 gekocht
maar moet ik een hand of een pers sinaasappel gebruiken
heb al lopen googlen op andere recepten wat dan het ''gebruikelijke'' is..
maar overal staat gewoon ''sinaasappel'' en niet welke soort....
want pers of hand is toch een vrij groot verschil..
ene meer sap ander meer vrucht
Ik zou voor hand gaan. Maar ook meer omdat de schil daarvan mij op de een of andere manier beter voor het raspen lijkt en ik het sap meestal wat zoeter vind.
Maar volgens mij maakt het eigenlijk helemaal niet uit

edit --> ik zie ineens dat je de vraag ook al op het net hebt gevraagd ;)
pi_132336167
Bedankt voor alle tips!

hier het resultaat! hij is eigenlijk voor morgen, maar ik moet toch proeven of het lekker is! :P :P



pi_132340020
Ziet er goed uit! Ik heb net nog even snel een appeltaartje in de oven geschoven. We hebben vandaag heerlijke Santana en Jonagored appels geplukt en die moeten we de komende tijd gaan verwerken :P
Half receptje deeg gebruikt, alleen even vergeten dat het ei dan natuurlijk ook door de helft moet :') Dus het deeg was een beetje heel erg plakkerig.. Morgen maar kijken hoe hij is geworden.
pi_132342855
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 22:11 schreef Dragonberry het volgende:
Ziet er goed uit! Ik heb net nog even snel een appeltaartje in de oven geschoven. We hebben vandaag heerlijke Santana en Jonagored appels geplukt en die moeten we de komende tijd gaan verwerken :P
Half receptje deeg gebruikt, alleen even vergeten dat het ei dan natuurlijk ook door de helft moet :') Dus het deeg was een beetje heel erg plakkerig.. Morgen maar kijken hoe hij is geworden.
Als je appels overheb hou ik me aanbevolen :P

en mn kruikkoek was gruwlijk lekker!!!!!!! (weet zeker dat hij morgen ook in de smaak valt)
pi_132350964
Ziet er lekker uit Casper.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132367155
M'n kleuter was vrijwel de hele dag bij een vriendinnetje, dus ik zag het er al niet meer van komen, maar toen ze om vier uur weer thuis was, wilde ze toch nog wel kruidnootjes maken.



Ik kon (nog?) geen koekkruiden vinden in de AH, dus zelf een mengseltje gemaakt, lekker, maar een beetje scherp. Iets te veel kaneel denk ik. Verder zijn ze heerlijk!
pi_132367469
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 19:02 schreef Bleie het volgende:
M'n kleuter was vrijwel de hele dag bij een vriendinnetje, dus ik zag het er al niet meer van komen, maar toen ze om vier uur weer thuis was, wilde ze toch nog wel kruidnootjes maken.

[ afbeelding ]

Ik kon (nog?) geen koekkruiden vinden in de AH, dus zelf een mengseltje gemaakt, lekker, maar een beetje scherp. Iets te veel kaneel denk ik. Verder zijn ze heerlijk!
die hebben ze het hele jaar door bij de gewone kruiden liggen. blauw met wit plastic busje
pi_132371240
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 19:02 schreef Bleie het volgende:
M'n kleuter was vrijwel de hele dag bij een vriendinnetje, dus ik zag het er al niet meer van komen, maar toen ze om vier uur weer thuis was, wilde ze toch nog wel kruidnootjes maken.

[ afbeelding ]

Ik kon (nog?) geen koekkruiden vinden in de AH, dus zelf een mengseltje gemaakt, lekker, maar een beetje scherp. Iets te veel kaneel denk ik. Verder zijn ze heerlijk!
Inderdaad (wat kvd) ook zegt koek & speculaaskruiden kan je het hele jaar kopen in zon blauw met wit busje, maar is ook in een 20grams verpakking van de ah te krijgen



ik zocht laatst trouwens speculaas kruiden maar dat is nergens meer te krijgen! (uiteindelijk een bakje van een bak/cupcake winkel gekocht
pi_132371768
Niet bij mijn ah, kennelijk. Ik heb het hele vak gespeld.
pi_132371910
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 20:41 schreef casper019 het volgende:

[..]

Inderdaad (wat kvd) ook zegt koek & speculaaskruiden kan je het hele jaar kopen in zon blauw met wit busje, maar is ook in een 20grams verpakking van de ah te krijgen

[ afbeelding ]

ik zocht laatst trouwens speculaas kruiden maar dat is nergens meer te krijgen! (uiteindelijk een bakje van een bak/cupcake winkel gekocht
je kan het ook zelf maken of op de markt (die van mij heeft een lekkere :9~ , sowieso een lekker kruidenkraampje)

maar zoveel verschil zit er toch niet tussen speculaaskruiden en koek- en speculaaskruiden?
pi_132372822
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.

Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
pi_132375879
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 21:08 schreef Bleie het volgende:
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.

Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
Dille en kamille heeft ook speculaas kruiden zag ik van de week.
We have far more in common than that which devides us..
  † In Memoriam † maandag 21 oktober 2013 @ 00:04:56 #70
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132381162
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 21:08 schreef Bleie het volgende:
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.

Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
vomar dekamarkt of dirk hebben die van silvo. die heb ik en die bevalt me erg goed :Y
pi_132393921
Ik ga morgen met een vriendin kokoscake maken! Ben erg benieuwd :)
Ik zat er aan te denken om er ook gehakte noten (pecannoten/pistasch) en rozijnen doorheen te doen. Geen idee of dat een goede combinatie is met kokos.
Wat denken jullie?
pi_132394137
Lijkt me persoonlijk niet geweldig.
pi_132395159
quote:
14s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:43 schreef Myraela het volgende:
Lijkt me persoonlijk niet geweldig.
Maar alleen kokos lijkt me een beetje saai.
Is er misschien iets anders wat ik er doorheen kan doen?
pi_132395261
Alleen de rozijnen zou nog wel kunnen.
pi_132395554
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 15:08 schreef xuryah het volgende:

[..]

Maar alleen kokos lijkt me een beetje saai.
Is er misschien iets anders wat ik er doorheen kan doen?
Anders witte chocolade? Of stukjes ananas?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 21 oktober 2013 @ 17:02:48 #76
414321 Lisanne_sunshine
Chocoholic & Shopaholic
pi_132399320
quote:
Ik zat er aan te denken om er ook gehakte noten (pecannoten/pistasch) en rozijnen doorheen te doen. Geen idee of dat een goede combinatie is met kokos.
Ik had ooit een recept van een kokos en ananas cake, die was met hazelnoten en chocoladevlokken en echt lekker. Dat lijkt me dus een leuke combinatie.

@ _Liek: Leuke blog! Ik heb meteen een bookmark gezet. :)
Life is what you make it. :)
pi_132402020
@Lisanne_sunshine Thnx! Leuk om te horen :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 21 oktober 2013 @ 18:33:11 #78
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132402314
Xuryah, ik denk dat kokos met hazelnoten en rozijnen wel een lekkere combi is.
  maandag 21 oktober 2013 @ 21:07:40 #79
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_132409229
Ik kom even mijn bakblunder delen.
Ik dacht ik maak een perentaart. Dus gewoon appeltaartdeeg en peren ipv appels. Nu had ik een beetje weinig peren om een hele springvorm te bekleden dus een kleinere ovenschaal gepakt. Om mezelf de hele heisa te besparen van taarten die niet uit schalen komen dacht ik; ik maak een crumble.
Het is nu een soort van peren frituurschaal geworden met deegbolletjes bovenop.
Laatste keer dat ik experimenteer met bakken.
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
pi_132422448
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 21:08 schreef Bleie het volgende:
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.

Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
Jumbo heeft t wel.
My salvation lies in your love..
pi_132423890
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:07 schreef ieniminimuis het volgende:
Ik kom even mijn bakblunder delen.
Ik dacht ik maak een perentaart. Dus gewoon appeltaartdeeg en peren ipv appels. Nu had ik een beetje weinig peren om een hele springvorm te bekleden dus een kleinere ovenschaal gepakt. Om mezelf de hele heisa te besparen van taarten die niet uit schalen komen dacht ik; ik maak een crumble.
Het is nu een soort van peren frituurschaal geworden met deegbolletjes bovenop.
Laatste keer dat ik experimenteer met bakken.
Peren frituurschaal? Whut? :')
pi_132424399
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 07:03 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

Jumbo heeft t wel.
Ja, daar heb ik ze inmiddels gehaald. Binnenkort maar eens het verschil proeven. :P


En Ienieminumuis: :? Wat is er gebeurd dan? Want het klinkt alsof t best zou moeten kunnen (al is kruimeldeeg wel wat anders van samenstelling dan appeltaartdeeg).
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 10:23:13 #83
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_132425003
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 09:35 schreef Myraela het volgende:

[..]

Peren frituurschaal? Whut? :')
Alles borrelde in de suikersiroop en vet. Het smaakte trouwens ook erg vet.
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
pi_132447125
Vandaag de kokos cake gemaakt.
De noten heeft ze bewaard, we hebben er wel ananas door heen gedaan.
Hij was best wel lekker :)
Wel kruimelig..

Fotootje:
pi_132494196
Niet helemaal bakken op de conventionele manier, maar toch: een mooi dessertbaksel ala Rudolf



De belettering wou niet meewerken :'( Verder rum aroma gebruikt ipv amaretto.
mag het weten
pi_132511254
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 22:10 schreef Joosie200 het volgende:
Niet helemaal bakken op de conventionele manier, maar toch: een mooi dessertbaksel ala Rudolf

[ afbeelding ]

De belettering wou niet meewerken :'( Verder rum aroma gebruikt ipv amaretto.
lekker. ik ga het ook weer snel maken, ik vind t ook lekker met koffie likeur dan smaakt t nog meer naar koffie.
pi_132511374
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
pi_132511906
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:43 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Ja in een cheesecake, maar ook weleens een soort cake gemaakt op basis van slagroom ipv boter. Quiche maak ik ook met slagroom en dat schift niet.
Gaat allemaal goed, zolang het in een belag zit.
pi_132513771
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:43 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Niet in taarten, maar heb het al wel in (cup)cakes gebruikt en dat gaat ook prima!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132513810
mooi ^O^ ik blijf het ook gewoon gebruiken
pi_132515649
Bij het maken van een citroentaart werd de bovenkant bruin, dit terwijl ik de oven op een lager stand heb gezet (180 graden) dan in het recept stond ( 200 graden). Er begon al vrij snel ( na een paar minuten!) een aantal bruine spikkels te ontstaan aan de bovenkant. De baktijd moest 30/35 min zijn, maar ik heb het maar 23 min gebakken uiteindelijk Iemand een idee waardoor dit komt? Misschien door een van de ingrediënten?

de vulling van de taart bestaat uit: slagroom, citroensap, eieren en fijne suiker ( door elkaar gemengd en op een taartbodem geplaatst).
pi_132520547

Appeltaart met walnoten :9
pi_132526017
Dragonberry: die walnoten hoeven van mij niet, maar hij ziet er mooi uit.

Ik heb vanavond met mijn nichtje van 8 brownies gebakken voor haar broertjes, die morgen 6 worden. Heel leuk om te doen. Beetje geïmproviseerd, want we zitten in n vakantiehuisje, en daar was alleen een springvorm, dus voor de zekerheid folie rond de vorm gedaan. En ondanks zorgvuldig zoeken bleek er toch iets praline-achtigs in de chocola te zitten. Maar ik geloof dat de smaak goed is. Geen foto wegens gebrek aan pc. Nichtje vond t wel prachtig trouwens, haar moeder maakt t altijd van n mix, dus helemaal zelf chocola smelten e.d was best spsnnend.
pi_132528666
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 20:37 schreef xuryah het volgende:
Vandaag de kokos cake gemaakt.
De noten heeft ze bewaard, we hebben er wel ananas door heen gedaan.
Hij was best wel lekker :)
Wel kruimelig..

Fotootje:
[ afbeelding ]
oeeh jam kokos cake!! mag ik miss t recept?
pi_132622072
Ik kwam laatst een recept voor cake tegen en die was op basis van APPELMOES ipv boter, ik vond het zon gek idee dat ik besloot het te maken..
En hij was ontzettend lekker! de structuur voelt iets droger aan, maar qua smaak is hij heerlijk en best smeuig! en de appelmoes.. nog de moes nog de appel daarvan proef je terug.. gewoon een lekkere cake!

pi_132622237
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 16:43 schreef casper019 het volgende:
Ik kwam laatst een recept voor cake tegen en die was op basis van APPELMOES ipv boter, ik vond het zon gek idee dat ik besloot het te maken..
En hij was ontzettend lekker! de structuur voelt iets droger aan, maar qua smaak is hij heerlijk en best smeuig! en de appelmoes.. nog de moes nog de appel daarvan proef je terug.. gewoon een lekkere cake!

[ afbeelding ]
Daar hoort natuurlijk een recept bij.
pi_132622934
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 16:47 schreef laiveneertiekje het volgende:

[..]

Daar hoort natuurlijk een recept bij.
Hierbij!

Recept cake met appelmoes ipv boter!

Ingrediënten:
150 gram rietsuiker (kan ook normale suiker gebruiken, maar ik had rietsuiker gebruikt)
3 eieren
150 gram appelmoes
150 gram zelfrijzend bakmeel
mespuntje zout

mix de eieren en de suiker tot een lobbig geheel, en mix dan de appelmoes erdoorheen, daarna mix je het zelfrijzend bakmeel + mespuntje zout erdoorheen

Dan moet je het ongeveer 1 uur op 160 graden bakken
en dan ook nog iets belangrijks: je moet de cake 24 uur laten rusten voor insnijden...

Maar dan, heb je ook een hele lekkere cake :)
pi_132624139
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 21:31 schreef casper019 het volgende:

[..]

oeeh jam kokos cake!! mag ik miss t recept?
Ik heb geen recept :)
Heb gewoon recept gebruikt voor een normale cake en daar heb ik kokos schaafsel en stukjes verse ananas bij toegevoegd!
Beetje zelf kijken wat je lekker vindt :p wij hadden heel wat kokos gebruikt iig
pi_132657350
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle :)
pi_132657873
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef Cyntiaa het volgende:
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle :)
Je vind het niet leuk om zelf iets te maken?
pi_132659067
Ik vrees dat ik echt niet creatief ben :') verder dan een cheesecake of appeltaart kom ik niet.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')