abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_132156337
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:





En nog veel meer.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132252116
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:



Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  donderdag 17 oktober 2013 @ 09:59:49 #3
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132252226
Dat ziet er overheerlijk uit _Liek. Net een plaatje uit een kookboek!
pi_132252420
Wil ik ook nog weleens doen, van die kleine appeltaartjes, gewoon omdat het er zo schattig uitziet. Maar is het niet een enorm gepriegel? En in wat voor vorm doe je dat het handigst? Ik heb een siliconen muffinvorm en een metalen.
pi_132255697
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 09:59 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat ziet er overheerlijk uit _Liek. Net een plaatje uit een kookboek!
Dank je!

quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 10:09 schreef Bleie het volgende:
Wil ik ook nog weleens doen, van die kleine appeltaartjes, gewoon omdat het er zo schattig uitziet. Maar is het niet een enorm gepriegel? En in wat voor vorm doe je dat het handigst? Ik heb een siliconen muffinvorm en een metalen.
Het is wel even wat werk ja.. maar ik vond het wel mee vallen. Zelf heb ik mijn metalen cupcake/muffin vorm gebruikt. Recept staat ook op mn bak-blog als je meer wilt weten.
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132259106
Hartig mag hier ook wel, toch? Ik bakte vanmorgen deze brosse kaaskoekjes met cheddar en heel veel venkelzaad:


Recept voor de liefhebbers:
-120 gram zachte boter
-150 gram bloem
-100 gram fijngeraspte cheddar
- venkelzaad naar smaak (ik gebruikte twee eetlepels)
- beetje zout en wat versgemalen zwarte peper

Boter luchtig kloppen met een mixer. Kaas, venkel, zout en peper erdoor. Bloem er in één keer bij, kort mengen tot het een beetje samenpakt.
Rol of staaf van maken, plasticfolie eromheen en een kwartiertje in de vriezer óf een uur in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 180 graden. Koekies 20 minuten bakken en alten afkoelen op een rooster. :9

quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 09:54 schreef _Liek het volgende:
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:

[ afbeelding ]

Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
Wat herfstig zo! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_132261379
Door dit topic heb ik echt zin gekregen om ook eens wat te gaan bakken! :) wat een heerlijke en prachtige dingen komen er voorbij!
Zelf ben ik niet zo'n held qua bakken, doe altijd alles met van die dr utker pakjes enzo :$ beetje water erbij en klaar.. haha.
Heeft iemand een leuk, simpel maar lekker recept waar ik mee zou kunnen beginnen? Lijkt me erg leuk! :D
pi_132261710
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 14:42 schreef xuryah het volgende:
Door dit topic heb ik echt zin gekregen om ook eens wat te gaan bakken! :) wat een heerlijke en prachtige dingen komen er voorbij!
Zelf ben ik niet zo'n held qua bakken, doe altijd alles met van die dr utker pakjes enzo :$ beetje water erbij en klaar.. haha.
Heeft iemand een leuk, simpel maar lekker recept waar ik mee zou kunnen beginnen? Lijkt me erg leuk! :D
De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. :) Wat voor iets zou je willen maken? Wat vind je lekker?
Let me see you stripped down to the bone
pi_132262196
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 14:51 schreef minilot het volgende:

[..]

De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. :) Wat voor iets zou je willen maken? Wat vind je lekker?
Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur is :)
Het lijkt me leuk om een taart te maken. Ben binnenkort ook jarig, dus dan wil ik er sowieso een zelf maken! Eerst even oefenen :)
pi_132262986
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken :)
pi_132265138
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 15:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken :)
Ik ga het dit weekend eens proberen :) thanks
pi_132265346
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 15:07 schreef xuryah het volgende:

[..]

Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur is :)
Het lijkt me leuk om een taart te maken. Ben binnenkort ook jarig, dus dan wil ik er sowieso een zelf maken! Eerst even oefenen :)
Je hebt eigenlijk niet meer gereedschap nodig dan bij een pakje hoor. Ik zou gewoon iets kiezen wat je echt lekker vind, recept opzoeken en goed volgen. In het begin gewoon de recepten precies aanhouden en uiteindelijk krijg je vanzelf door welke aanpassingen je kunt doen.

Een normale cake is altijd leuk om mee te beginnen, daar zijn ook superveel variaties op natuurlijk. Ik heb nu een cake met ananas in de oven staan. :D Eerste keer met ananas dus ik ben benieuwd.
pi_132265390
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 15:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken :)
+ goede weegschaal ;)

dat vind ik het grootste verschil met pakjes. alles zelf netjes afwegen. als je dat kan en je kan een recept lezen is zelf maken echt niet moeilijker.
pi_132266517
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 16:34 schreef loecje het volgende:

[..]

+ goede weegschaal ;)

dat vind ik het grootste verschil met pakjes. alles zelf netjes afwegen. als je dat kan en je kan een recept lezen is zelf maken echt niet moeilijker.
goed punt!
pi_132266574
Ik ben nerveus om mijn cake eruit te halen. De karamel loopt er van alle kanten uit en dat terwijl ik al veel minder heb gebruikt als in het recept stond. :')
pi_132267134
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 17:02 schreef Myraela het volgende:
Ik ben nerveus om mijn cake eruit te halen. De karamel loopt er van alle kanten uit en dat terwijl ik al veel minder heb gebruikt als in het recept stond. :')
oei, ik ben heel benieuwd...ananas....karamel...lijkt me heerlijk
pi_132267624


Het is vooral heel erg plakkerig. :D Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.

Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. ;( Waarom kan ik nooit wachten.
pi_132271180
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 17:35 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Het is vooral heel erg plakkerig. :D Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.

Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. ;( Waarom kan ik nooit wachten.
Ziet er goed uit! Ik houd van ananas. Deze ga ik ook een keer proberen dus :)
pi_132271326
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 17:35 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Het is vooral heel erg plakkerig. :D Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.

Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. ;( Waarom kan ik nooit wachten.
Ik durf het bijna niet te vragen....heb je een recept, want het ziet er heerlijk uit
  † In Memoriam † donderdag 17 oktober 2013 @ 20:57:16 #20
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132274954
ik zit heel ordinair aan de zelfgebakken kruidnoten :~
simpel maar zoooooo lekker :@
pi_132275347
Oh gosh, even uit het hoofd. Alle fouten voorbehouden. :@

quote:
Oven voorverwarmen op 180 graden. 50 gram boter in de magnetron smelten en de gesmolten boter mengen met 100 gram rietsuiker en 75 gram witte basterdsuiker en het sap van een halve citroen. Dit mengsel in een ingeboterd cakeblik gieten. Daarop de ananas in plakken leggen

225 gram boter kloppen met 300 gram suiker, daarna 1 voor 1 2 eieren toevoegen. 380 gram zelfrijzend bakmeel rustig toevoegen, ik heb niet alles gebruikt, in het originele recept verdunde ze het een beetje met ananassap en dat had ik dus niet. Wel een beetje citroensap erbij gedaan.

En 45 minuten in de oven afbakken, testen of die gaar is. Even laten staan voordat je hem omdraait.

En een belangrijke waarschuwing, niet direct willen eten. :D

pi_132280794
dank je voor het recept én de waarschuwing...hij gaat hier op het 'te bakken' lijstje!
pi_132281051
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 09:54 schreef _Liek het volgende:
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:

[ afbeelding ]

Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept?
pi_132285675
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 23:07 schreef casper019 het volgende:

[..]

ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept?
Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132288257
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:

[..]

Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
_O-
pi_132289572
Ohh mooie appeltaartjes O+ Die ga ik maar snel een keer maken! Morgen gaan we als het droog blijft appels plukken, dus genoeg om te verwerken.
En leuke site! je hebt een volger erbij :P
pi_132289944
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:

[..]

Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
Leuke site, ik volg! :)
pi_132290890
Dank je Xuryah en Dragonberry! Leuk :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132291483
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:

[..]

Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
Oh wat leuk die ga ik maken (wel in een verklend recept 18 is wat te veel!)
maar voor die 8 appels, weet je miss hoeveel gram appels (geschild) ik daarvoor moet rekenen?
en thx voor t recept!
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:42:26 #30
91830 MaximusTG
pi_132291651
Kom op, je gaat toch niet die appels afwegen -O- . Stel dat je de helft maakt, dan neem je 4 appels van gemiddelde grootte. Mocht je toch overhouden eet je dat toch lekker op.
pi_132291882
Inderdaad, het gaat niet om een gram meer of minder. Heb dus ook geen idee hoeveel het was in gewicht.. Ik had ietsje over, gewoon opgegeten ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132291946
:D :')
pi_132292112
appels moet je gewoon nooit wegen als je taarten gaat bakken, je kunt toch wel schatten?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:06:17 #34
407262 Lonely-girl
graag verwijderen
pi_132292354
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 12:57 schreef Mirjam het volgende:
appels moet je gewoon nooit wegen als je taarten gaat bakken, je kunt toch wel schatten?
Schatten lukt mij niet :@ Behalve de schatten in dit topic :+
pi_132292661
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 13:06 schreef Lonely-girl het volgende:

[..]

Schatten lukt mij niet :@ Behalve de schatten in dit topic :+
Je maakt een bakje van het deeg en gooit er appels in tot het vol zit. Dat is niet eens schatten. :D
pi_132294154
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 13:16 schreef Myraela het volgende:

[..]

Je maakt een bakje van het deeg en gooit er appels in tot het vol zit. Dat is niet eens schatten. :D
hahaha beste omschrijving van appeltaart maken ooit :P
pi_132294933
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
pi_132295012
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
Nee, sorry ben te lui om te googlen... :P
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_132295080
:D
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 18:12:55 #40
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132301282
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
ja heb ik.
toevallig gisteren weer gemaakt.
ik wou ze nog chocolateren, maar dat hebben ze niet eens gehaald :@
pi_132305799
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
Je hebt al een recept waarschijnlijk, maar ik gooi deze link er even in, met allerlei sinterklaasrecepten
http://www.sinterklaasrecepten.com

Van kruidnoten naar speculaasdingen naar taai taai, schuimpjes enzovoort
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 20:49:48 #42
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132306353
dat recept voor kruidnoten gebruik ik ook. die is erg lekker :Y
pi_132307462
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:34 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Nee, sorry ben te lui om te googlen... :P
http://www.ah.nl/allerhan(...)netjes/?rq=speculaas

ik wil die denk ik gaan maken 1 deze dagen
  Moderator / KerstCrewQuizWinner vrijdag 18 oktober 2013 @ 22:35:56 #44
39237 crew  H_T
2733
pi_132311596
Ik heb weer eens meringues in de oven staan (want deeeeeeeeeeeelicious!) maar ik heb ze bij wijze van experiment dit keer met rietsuiker gemaakt. Bij het snoepen van het rauwe eiwitschuim leek het minder zoet te smaken dan normaal, dus ik ben benieuwd :). Daarnaast heb ik van de week ook vanille en suiker gecombineerd om eigen vanillesuiker te maken, maar daar moet ik nog langer wachten tot ik het resultaat kan proeven
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 22:49:55 #45
91830 MaximusTG
pi_132312182
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner vrijdag 18 oktober 2013 @ 23:02:25 #46
39237 crew  H_T
2733
pi_132312640
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
Het een is niet gezonder dan het ander, maar ik heb wel het idee dat het in pure vorm anders smaakt. Pure poedersuiker smaakt immers ook anders dan pure kristalsuiker, omdat het relatief meer contactoppervlak heeft. En basterdsuiker smaakt ook weer anders. Misschien merk ik uiteindelijk geen verschil, maar er is maar een manier om daar achter te komen ;)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132320558
Ik ben voor het eerst éclairs aan het bakken, en ze liggen nu in de oven. Klopt het dat die dingen van zichzelf niet echt heel lekker ruiken in de oven (zoals bij appeltaart) maar dat ze pas lekker worden met vulling erin?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_132320608
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:07 schreef Taartje het volgende:
Ik ben voor het eerst éclairs aan het bakken, en ze liggen nu in de oven. Klopt het dat die dingen van zichzelf niet echt heel lekker ruiken in de oven (zoals bij appeltaart) maar dat ze pas lekker worden met vulling erin?
waat appeltaart ruikt juist wel lekker in de oven!
pi_132320616
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:09 schreef casper019 het volgende:

[..]

waat appeltaart ruikt juist wel lekker in de oven!
Haha dat bedoel ik, 'in tegenstelling tot appeltaart'. Niet handig uitgedrukt :D
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_132320676
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
Toch zitten er bij (bruine) rietsuiker andere stoffen die je niet vind in kristalsuiker (melasse).
Dus de suiker is gelijk, maar het totale product kan een andere smaak hebben.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')