abonnement Unibet Coolblue
pi_132289572
Ohh mooie appeltaartjes O+ Die ga ik maar snel een keer maken! Morgen gaan we als het droog blijft appels plukken, dus genoeg om te verwerken.
En leuke site! je hebt een volger erbij :P
pi_132289944
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:

[..]

Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
Leuke site, ik volg! :)
pi_132290890
Dank je Xuryah en Dragonberry! Leuk :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132291483
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:

[..]

Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
Oh wat leuk die ga ik maken (wel in een verklend recept 18 is wat te veel!)
maar voor die 8 appels, weet je miss hoeveel gram appels (geschild) ik daarvoor moet rekenen?
en thx voor t recept!
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:42:26 #30
91830 MaximusTG
pi_132291651
Kom op, je gaat toch niet die appels afwegen -O- . Stel dat je de helft maakt, dan neem je 4 appels van gemiddelde grootte. Mocht je toch overhouden eet je dat toch lekker op.
pi_132291882
Inderdaad, het gaat niet om een gram meer of minder. Heb dus ook geen idee hoeveel het was in gewicht.. Ik had ietsje over, gewoon opgegeten ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132291946
:D :')
pi_132292112
appels moet je gewoon nooit wegen als je taarten gaat bakken, je kunt toch wel schatten?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:06:17 #34
407262 Lonely-girl
graag verwijderen
pi_132292354
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 12:57 schreef Mirjam het volgende:
appels moet je gewoon nooit wegen als je taarten gaat bakken, je kunt toch wel schatten?
Schatten lukt mij niet :@ Behalve de schatten in dit topic :+
pi_132292661
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 13:06 schreef Lonely-girl het volgende:

[..]

Schatten lukt mij niet :@ Behalve de schatten in dit topic :+
Je maakt een bakje van het deeg en gooit er appels in tot het vol zit. Dat is niet eens schatten. :D
pi_132294154
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 13:16 schreef Myraela het volgende:

[..]

Je maakt een bakje van het deeg en gooit er appels in tot het vol zit. Dat is niet eens schatten. :D
hahaha beste omschrijving van appeltaart maken ooit :P
pi_132294933
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
pi_132295012
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
Nee, sorry ben te lui om te googlen... :P
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_132295080
:D
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 18:12:55 #40
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132301282
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
ja heb ik.
toevallig gisteren weer gemaakt.
ik wou ze nog chocolateren, maar dat hebben ze niet eens gehaald :@
pi_132305799
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:31 schreef Bleie het volgende:
Omdat ik te lui ben om te googelen: heeft iemand hier toevallig een fijn recept voor speculaas of kruidnoten? Lijkt me leuk om met mn kleuter te maken dit weekend.
Je hebt al een recept waarschijnlijk, maar ik gooi deze link er even in, met allerlei sinterklaasrecepten
http://www.sinterklaasrecepten.com

Van kruidnoten naar speculaasdingen naar taai taai, schuimpjes enzovoort
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 20:49:48 #42
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132306353
dat recept voor kruidnoten gebruik ik ook. die is erg lekker :Y
pi_132307462
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:34 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Nee, sorry ben te lui om te googlen... :P
http://www.ah.nl/allerhan(...)netjes/?rq=speculaas

ik wil die denk ik gaan maken 1 deze dagen
  Moderator / KerstCrewQuizWinner vrijdag 18 oktober 2013 @ 22:35:56 #44
39237 crew  H_T
2733
pi_132311596
Ik heb weer eens meringues in de oven staan (want deeeeeeeeeeeelicious!) maar ik heb ze bij wijze van experiment dit keer met rietsuiker gemaakt. Bij het snoepen van het rauwe eiwitschuim leek het minder zoet te smaken dan normaal, dus ik ben benieuwd :). Daarnaast heb ik van de week ook vanille en suiker gecombineerd om eigen vanillesuiker te maken, maar daar moet ik nog langer wachten tot ik het resultaat kan proeven
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  † In Memoriam † vrijdag 18 oktober 2013 @ 22:49:55 #45
91830 MaximusTG
pi_132312182
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner vrijdag 18 oktober 2013 @ 23:02:25 #46
39237 crew  H_T
2733
pi_132312640
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
Het een is niet gezonder dan het ander, maar ik heb wel het idee dat het in pure vorm anders smaakt. Pure poedersuiker smaakt immers ook anders dan pure kristalsuiker, omdat het relatief meer contactoppervlak heeft. En basterdsuiker smaakt ook weer anders. Misschien merk ik uiteindelijk geen verschil, maar er is maar een manier om daar achter te komen ;)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132320558
Ik ben voor het eerst éclairs aan het bakken, en ze liggen nu in de oven. Klopt het dat die dingen van zichzelf niet echt heel lekker ruiken in de oven (zoals bij appeltaart) maar dat ze pas lekker worden met vulling erin?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_132320608
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:07 schreef Taartje het volgende:
Ik ben voor het eerst éclairs aan het bakken, en ze liggen nu in de oven. Klopt het dat die dingen van zichzelf niet echt heel lekker ruiken in de oven (zoals bij appeltaart) maar dat ze pas lekker worden met vulling erin?
waat appeltaart ruikt juist wel lekker in de oven!
pi_132320616
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 12:09 schreef casper019 het volgende:

[..]

waat appeltaart ruikt juist wel lekker in de oven!
Haha dat bedoel ik, 'in tegenstelling tot appeltaart'. Niet handig uitgedrukt :D
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_132320676
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
Dat zit dan toch een beetje in je hoofd, want rietsuiker = bietsuiker.. Gewoon sucrose, chemisch identiek.
Toch zitten er bij (bruine) rietsuiker andere stoffen die je niet vind in kristalsuiker (melasse).
Dus de suiker is gelijk, maar het totale product kan een andere smaak hebben.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')