abonnement Unibet Coolblue
  maandag 21 oktober 2013 @ 17:02:48 #76
414321 Lisanne_sunshine
Chocoholic & Shopaholic
pi_132399320
quote:
Ik zat er aan te denken om er ook gehakte noten (pecannoten/pistasch) en rozijnen doorheen te doen. Geen idee of dat een goede combinatie is met kokos.
Ik had ooit een recept van een kokos en ananas cake, die was met hazelnoten en chocoladevlokken en echt lekker. Dat lijkt me dus een leuke combinatie.

@ _Liek: Leuke blog! Ik heb meteen een bookmark gezet. :)
Life is what you make it. :)
pi_132402020
@Lisanne_sunshine Thnx! Leuk om te horen :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 21 oktober 2013 @ 18:33:11 #78
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132402314
Xuryah, ik denk dat kokos met hazelnoten en rozijnen wel een lekkere combi is.
  maandag 21 oktober 2013 @ 21:07:40 #79
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_132409229
Ik kom even mijn bakblunder delen.
Ik dacht ik maak een perentaart. Dus gewoon appeltaartdeeg en peren ipv appels. Nu had ik een beetje weinig peren om een hele springvorm te bekleden dus een kleinere ovenschaal gepakt. Om mezelf de hele heisa te besparen van taarten die niet uit schalen komen dacht ik; ik maak een crumble.
Het is nu een soort van peren frituurschaal geworden met deegbolletjes bovenop.
Laatste keer dat ik experimenteer met bakken.
Het officiële liefje van @Monitor O+
Woont samen met de man van haar dromen: Robbie de robotstofzuiger
They think she is fragile like a flower, but she is fragile like a bomb
pi_132422448
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 21:08 schreef Bleie het volgende:
Even gescheckt, maar ook volgens de site heeft mijn appie inderdaad geen koek/speculaaskruiden. Binnenkort maar eens kijken of de Jumbo het wel heeft.

Ik ben er trouwens wel heel veel verschillende recepten voor tegengekomen, dus de smaak zal dan ook nogal verschillen. Maar ik geloof niet dat er echt onderscheid gemaakt wordt tussen koekkruiden en speculaaskruiden.
Jumbo heeft t wel.
My salvation lies in your love..
pi_132423890
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:07 schreef ieniminimuis het volgende:
Ik kom even mijn bakblunder delen.
Ik dacht ik maak een perentaart. Dus gewoon appeltaartdeeg en peren ipv appels. Nu had ik een beetje weinig peren om een hele springvorm te bekleden dus een kleinere ovenschaal gepakt. Om mezelf de hele heisa te besparen van taarten die niet uit schalen komen dacht ik; ik maak een crumble.
Het is nu een soort van peren frituurschaal geworden met deegbolletjes bovenop.
Laatste keer dat ik experimenteer met bakken.
Peren frituurschaal? Whut? :')
pi_132424399
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 07:03 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

Jumbo heeft t wel.
Ja, daar heb ik ze inmiddels gehaald. Binnenkort maar eens het verschil proeven. :P


En Ienieminumuis: :? Wat is er gebeurd dan? Want het klinkt alsof t best zou moeten kunnen (al is kruimeldeeg wel wat anders van samenstelling dan appeltaartdeeg).
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 10:23:13 #83
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_132425003
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 09:35 schreef Myraela het volgende:

[..]

Peren frituurschaal? Whut? :')
Alles borrelde in de suikersiroop en vet. Het smaakte trouwens ook erg vet.
Het officiële liefje van @Monitor O+
Woont samen met de man van haar dromen: Robbie de robotstofzuiger
They think she is fragile like a flower, but she is fragile like a bomb
pi_132447125
Vandaag de kokos cake gemaakt.
De noten heeft ze bewaard, we hebben er wel ananas door heen gedaan.
Hij was best wel lekker :)
Wel kruimelig..

Fotootje:
pi_132494196
Niet helemaal bakken op de conventionele manier, maar toch: een mooi dessertbaksel ala Rudolf



De belettering wou niet meewerken :'( Verder rum aroma gebruikt ipv amaretto.
mag het weten
  donderdag 24 oktober 2013 @ 13:39:28 #86
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_132511254
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 22:10 schreef Joosie200 het volgende:
Niet helemaal bakken op de conventionele manier, maar toch: een mooi dessertbaksel ala Rudolf

[ afbeelding ]

De belettering wou niet meewerken :'( Verder rum aroma gebruikt ipv amaretto.
lekker. ik ga het ook weer snel maken, ik vind t ook lekker met koffie likeur dan smaakt t nog meer naar koffie.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  donderdag 24 oktober 2013 @ 13:43:00 #87
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_132511374
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_132511906
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:43 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Ja in een cheesecake, maar ook weleens een soort cake gemaakt op basis van slagroom ipv boter. Quiche maak ik ook met slagroom en dat schift niet.
Gaat allemaal goed, zolang het in een belag zit.
pi_132513771
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:43 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Niet in taarten, maar heb het al wel in (cup)cakes gebruikt en dat gaat ook prima!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  donderdag 24 oktober 2013 @ 14:55:34 #90
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_132513810
mooi ^O^ ik blijf het ook gewoon gebruiken
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_132515649
Bij het maken van een citroentaart werd de bovenkant bruin, dit terwijl ik de oven op een lager stand heb gezet (180 graden) dan in het recept stond ( 200 graden). Er begon al vrij snel ( na een paar minuten!) een aantal bruine spikkels te ontstaan aan de bovenkant. De baktijd moest 30/35 min zijn, maar ik heb het maar 23 min gebakken uiteindelijk Iemand een idee waardoor dit komt? Misschien door een van de ingrediënten?

de vulling van de taart bestaat uit: slagroom, citroensap, eieren en fijne suiker ( door elkaar gemengd en op een taartbodem geplaatst).
pi_132520547

Appeltaart met walnoten :9
pi_132526017
Dragonberry: die walnoten hoeven van mij niet, maar hij ziet er mooi uit.

Ik heb vanavond met mijn nichtje van 8 brownies gebakken voor haar broertjes, die morgen 6 worden. Heel leuk om te doen. Beetje geïmproviseerd, want we zitten in n vakantiehuisje, en daar was alleen een springvorm, dus voor de zekerheid folie rond de vorm gedaan. En ondanks zorgvuldig zoeken bleek er toch iets praline-achtigs in de chocola te zitten. Maar ik geloof dat de smaak goed is. Geen foto wegens gebrek aan pc. Nichtje vond t wel prachtig trouwens, haar moeder maakt t altijd van n mix, dus helemaal zelf chocola smelten e.d was best spsnnend.
pi_132528666
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 20:37 schreef xuryah het volgende:
Vandaag de kokos cake gemaakt.
De noten heeft ze bewaard, we hebben er wel ananas door heen gedaan.
Hij was best wel lekker :)
Wel kruimelig..

Fotootje:
[ afbeelding ]
oeeh jam kokos cake!! mag ik miss t recept?
pi_132622072
Ik kwam laatst een recept voor cake tegen en die was op basis van APPELMOES ipv boter, ik vond het zon gek idee dat ik besloot het te maken..
En hij was ontzettend lekker! de structuur voelt iets droger aan, maar qua smaak is hij heerlijk en best smeuig! en de appelmoes.. nog de moes nog de appel daarvan proef je terug.. gewoon een lekkere cake!

pi_132622237
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 16:43 schreef casper019 het volgende:
Ik kwam laatst een recept voor cake tegen en die was op basis van APPELMOES ipv boter, ik vond het zon gek idee dat ik besloot het te maken..
En hij was ontzettend lekker! de structuur voelt iets droger aan, maar qua smaak is hij heerlijk en best smeuig! en de appelmoes.. nog de moes nog de appel daarvan proef je terug.. gewoon een lekkere cake!

[ afbeelding ]
Daar hoort natuurlijk een recept bij.
pi_132622934
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 16:47 schreef laiveneertiekje het volgende:

[..]

Daar hoort natuurlijk een recept bij.
Hierbij!

Recept cake met appelmoes ipv boter!

Ingrediënten:
150 gram rietsuiker (kan ook normale suiker gebruiken, maar ik had rietsuiker gebruikt)
3 eieren
150 gram appelmoes
150 gram zelfrijzend bakmeel
mespuntje zout

mix de eieren en de suiker tot een lobbig geheel, en mix dan de appelmoes erdoorheen, daarna mix je het zelfrijzend bakmeel + mespuntje zout erdoorheen

Dan moet je het ongeveer 1 uur op 160 graden bakken
en dan ook nog iets belangrijks: je moet de cake 24 uur laten rusten voor insnijden...

Maar dan, heb je ook een hele lekkere cake :)
pi_132624139
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 21:31 schreef casper019 het volgende:

[..]

oeeh jam kokos cake!! mag ik miss t recept?
Ik heb geen recept :)
Heb gewoon recept gebruikt voor een normale cake en daar heb ik kokos schaafsel en stukjes verse ananas bij toegevoegd!
Beetje zelf kijken wat je lekker vindt :p wij hadden heel wat kokos gebruikt iig
pi_132657350
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle :)
pi_132657873
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 15:28 schreef Cyntiaa het volgende:
Weet er hier iemand een leuk adresje voor een mooie taart? Mijn vriend wordt 30 en ik wil eens iets anders dan de standaard slagroomtaart. Omg. Zwolle :)
Je vind het niet leuk om zelf iets te maken?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')