Dat klinkt reuze simpel, dan eet je vis met de kerst.quote:Op maandag 11 november 2013 15:21 schreef roos85 het volgende:
Op kerstavond komen vrienden eten, dus nog een extra kookavond erbij
Eentje is vegetarisch (eet wel vis) dus wel leuk om daar een menuutje om te bedenken.
Ja, goed idee. Dan kan ik gelijk mijn huissleutels inleveren want het is mijn eigen vriendinquote:Op maandag 11 november 2013 12:56 schreef motorbloempje het volgende:
Ik zou die lastige eter gewoon de vlektyfus laten krijgen. Eten wat de pot schaft en niet zaniken. En anders daarna gewoon 'lekker even door de McDrive' ofzo.
Dat van vis kan ik wel begrijpen hoor.quote:Op maandag 11 november 2013 18:15 schreef motorbloempje het volgende:
Net zoiets als 'niet van vis' of 'niet van groente' houden... zoveel verschillende smaken, texturen, etc. Gewoon gezanik en gejank van een kleuter.
"Ik houd niet van vis, behalve dan van kibbeling"quote:Op maandag 11 november 2013 18:15 schreef motorbloempje het volgende:
Net zoiets als 'niet van vis' of 'niet van groente' houden... zoveel verschillende smaken, texturen, etc. Gewoon gezanik en gejank van een kleuter.
Dat sowieso als hoofdgerechtquote:Op maandag 11 november 2013 15:45 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat klinkt reuze simpel, dan eet je vis met de kerst.
Of wat dacht je van: 'ik lust geen kaas, maar wel op een pizza of tosti'quote:Op maandag 11 november 2013 18:15 schreef motorbloempje het volgende:
Net zoiets als 'niet van vis' of 'niet van groente' houden... zoveel verschillende smaken, texturen, etc. Gewoon gezanik en gejank van een kleuter.
Haha, dat is precies wat er werd gezegdquote:Op dinsdag 12 november 2013 10:18 schreef roos85 het volgende:
[..]
Of wat dacht je van: 'ik lust geen kaas, maar wel op een pizza of tosti'
Én Vissticks!quote:Op maandag 11 november 2013 18:56 schreef Myraela het volgende:
[..]
"Ik houd niet van vis, behalve dan van kibbeling"
Dat is zo'n klassieker.
quote:Op dinsdag 12 november 2013 10:20 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Haha, dat is precies wat er werd gezegd
Venkelsalade? Met dingen als waterkers/munt/groene appel, dit gewoon als voorbeelden van een frisse aanvulling op de venkel dus niet alles natuurlijkquote:Op dinsdag 12 november 2013 11:42 schreef RoelerMF het volgende:
Ik ben er trouwens behoorlijk uit voor de kerst, maar ik zoek nog een fris bijgerecht voor het hoofdgerecht, misschien heeft iemand een tip?
Voorafje: De pittig gesuikerde cranberries van minilot
Voorgerecht: Een verse zelfgemaakte tomatensoep (Met zelf getrokken bouillon)
Tussengerecht: Een kerstster van bladerdeeg gevuld met een kalkoensalade
Hoofdgerecht: Hertenstoof met aardappel/pastinaak kerstkransjes
Nagerecht: Brownie sandwich met banaan
Ik zoek dus nog een enigszins licht en groen bijgerecht, maar krijg niks verzonnen. Iemand suggesties of andere verbeteringen in dit menu?
Dat klinkt wel als een zwaar nagerechtje zeg.quote:Op dinsdag 12 november 2013 11:42 schreef RoelerMF het volgende:
Ik ben er trouwens behoorlijk uit voor de kerst, maar ik zoek nog een fris bijgerecht voor het hoofdgerecht, misschien heeft iemand een tip?
Voorafje: De pittig gesuikerde cranberries van minilot
Voorgerecht: Een verse zelfgemaakte tomatensoep (Met zelf getrokken bouillon)
Tussengerecht: Een kerstster van bladerdeeg gevuld met een kalkoensalade
Hoofdgerecht: Hertenstoof met aardappel/pastinaak kerstkransjes
Nagerecht: Brownie sandwich met banaan
Ik zoek dus nog een enigszins licht en groen bijgerecht, maar krijg niks verzonnen. Iemand suggesties of andere verbeteringen in dit menu?
een drankje zou ook nog kunnen, of een klein koud soepjequote:Op dinsdag 12 november 2013 11:42 schreef RoelerMF het volgende:
Ik ben er trouwens behoorlijk uit voor de kerst, maar ik zoek nog een fris bijgerecht voor het hoofdgerecht, misschien heeft iemand een tip?
Voorafje: De pittig gesuikerde cranberries van minilot
Voorgerecht: Een verse zelfgemaakte tomatensoep (Met zelf getrokken bouillon)
Tussengerecht: Een kerstster van bladerdeeg gevuld met een kalkoensalade
Hoofdgerecht: Hertenstoof met aardappel/pastinaak kerstkransjes
Nagerecht: Brownie sandwich met banaan
Ik zoek dus nog een enigszins licht en groen bijgerecht, maar krijg niks verzonnen. Iemand suggesties of andere verbeteringen in dit menu?
Een groene salade (met andijvie, veldsla, geroosterde groene paprikareepjes en een handje nootjes oid) met een citrusdressing?quote:Op dinsdag 12 november 2013 11:42 schreef RoelerMF het volgende:
Ik ben er trouwens behoorlijk uit voor de kerst, maar ik zoek nog een fris bijgerecht voor het hoofdgerecht, misschien heeft iemand een tip?
Voorafje: De pittig gesuikerde cranberries van minilot
Voorgerecht: Een verse zelfgemaakte tomatensoep (Met zelf getrokken bouillon)
Tussengerecht: Een kerstster van bladerdeeg gevuld met een kalkoensalade
Hoofdgerecht: Hertenstoof met aardappel/pastinaak kerstkransjes
Nagerecht: Brownie sandwich met banaan
Ik zoek dus nog een enigszins licht en groen bijgerecht, maar krijg niks verzonnen. Iemand suggesties of andere verbeteringen in dit menu?
Venkel, dat heb ik zelf nog nooit gegeten als groente volgens mij, maar voor alles moet een eerste keer zijn en volgens mij is dat wel een frisse groente qua smaakquote:Op dinsdag 12 november 2013 11:53 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Venkelsalade? Met dingen als waterkers/munt/groene appel, dit gewoon als voorbeelden van een frisse aanvulling op de venkel dus niet alles natuurlijk
Het is volgens mij ook redelijk machtig, maar denk dat ik een cupcake tray ga gebruiken om de brownies in te bakken, zodat ik mooie gedoseerde porties brownie krijgquote:Op dinsdag 12 november 2013 12:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat klinkt wel als een zwaar nagerechtje zeg.
Wat moet ik mij voorstellen bij een drankje? En ik heb ook al soep als voorgerecht, is dat dan niet teveel van het goede?quote:Op dinsdag 12 november 2013 12:18 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
een drankje zou ook nog kunnen, of een klein koud soepje
Interessant! Ik ben zelf niet zo handig met salades, maar een salade ligt wel het meest voor de hand om erbij te doen.quote:Op dinsdag 12 november 2013 12:31 schreef essnhills het volgende:
[..]
Een groene salade (met andijvie, veldsla, geroosterde groene paprikareepjes en een handje nootjes oid) met een citrusdressing?
Als drankje kun je denken aan iets als spoom een granita of zelfs n lichte smoothie, kan ook allemaal met groenten gemaakt worden ipv met fruitquote:Op dinsdag 12 november 2013 12:37 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Venkel, dat heb ik zelf nog nooit gegeten als groente volgens mij, maar voor alles moet een eerste keer zijn en volgens mij is dat wel een frisse groente qua smaak
[..]
Het is volgens mij ook redelijk machtig, maar denk dat ik een cupcake tray ga gebruiken om de brownies in te bakken, zodat ik mooie gedoseerde porties brownie krijg
[..]
Wat moet ik mij voorstellen bij een drankje? En ik heb ook al soep als voorgerecht, is dat dan niet teveel van het goede?
[..]
Interessant! Ik ben zelf niet zo handig met salades, maar een salade ligt wel het meest voor de hand om erbij te doen.
Bedankt voor de feedback allemaal
Simpel, origineel en lust bijna iedereen wel:quote:Op dinsdag 12 november 2013 11:42 schreef RoelerMF het volgende:
Ik ben er trouwens behoorlijk uit voor de kerst, maar ik zoek nog een fris bijgerecht voor het hoofdgerecht, misschien heeft iemand een tip?
Ziet er goed uitquote:Op dinsdag 12 november 2013 15:53 schreef minilot het volgende:
Gisteren deze bouillon nog eens gemaakt om te kijken of ik 'm opnieuw zo vreselijk lekker vond:
http://www.theppk.com/2011/10/mushroom-hot-pot/
..en dat was zo. Echt een waaaaaaaanzinnig smakend soepje. Dat wordt 'm dus geheid als amuse, (gezeefd) in kleine glaasjes. Zit steranijs en kaneel in, voor het winterse gevoel. Wil er alleen nog iets knapperigs bij serveren, nog even kijken wat precies.
quote:Op dinsdag 12 november 2013 16:12 schreef minilot het volgende:
Paddestoelkroketjes!
http://www.larecetadelafelicidad.com/en/2012/10/mushroom-croquettes.html
[ afbeelding ]
Ook een idee jaquote:
Oh ik vind arancini zo lekker!quote:Op dinsdag 12 november 2013 16:09 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Ziet er goed uit![]()
Mini, ik zat te denken aan iets gefrituurds vooraf. Beetje bitterbal / kroket-achtig of zo. Maar dan geen standaard vleeskroketOok geen garnalenkroket helaas
Suggesties
Ook genoteerd!quote:Op dinsdag 12 november 2013 16:21 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Oh ik vind arancini zo lekker!
Edit: zeker met iets van een zoetuiienjammetje
Heb het gezien bij 24 kitchen, van chef Andy. Idd zwaarquote:Op dinsdag 12 november 2013 12:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat klinkt wel als een zwaar nagerechtje zeg.
Aah hoe schattig kan een kroketje zijnquote:Op dinsdag 12 november 2013 16:12 schreef minilot het volgende:
Paddestoelkroketjes!
http://www.larecetadelafelicidad.com/en/2012/10/mushroom-croquettes.html
[ afbeelding ]
Ja, goed he?quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:45 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Aah hoe schattig kan een kroketje zijn
Dat ziet er wel uit als een mooi gerechtquote:Op dinsdag 12 november 2013 15:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Simpel, origineel en lust bijna iedereen wel:
http://www.beyondkimchee.com/pan-fried-potato-with-green-beans/
[ afbeelding ]
..maar dan wel de kransjes alleen van pastinaak maken. Als je aardappel en pastinaak mengt dan sneeuwt de subtiele zoete smaak van pastinaak al snel helemaal onder.
Ik ben ook gewoon een beginner hoor, maar kwestie van proberen en dan maar zien waar het schip strand. Als je met kookt met liefde, dan komt het wel goed volgens mijquote:Op dinsdag 12 november 2013 19:44 schreef Bienelientjee het volgende:
Van anderen klinkt het altijd allemaal zo luxe en lekker!![]()
En dan klinken mijn jaarlijkse kerst gerechten eigenlijk zo eenvoudig!Naja, ik vind het vaak al knap zat wat ik in mijn eentje tevoorschijn tover. Voel me dan nog vaak een beginner. Maar ik probeer wel elk jaar weer wat nieuws! (Ik heb gelukkig ook nog even voor mijn diner samenstelling, want ik heb nog weinig inspiratie gehad!)
Leuk menu zeg!quote:Op dinsdag 12 november 2013 21:24 schreef Myraela het volgende:
Ik denk dat ik er bijna uit ben.
Garnalenkroketjes met citroen/dille saus en toast.
**
Cappuccino van erwten met pancetta
**
Lamsrack met pompoen risotto
**
Eend met een sinaasappelsaus en aardappel gratin
**
Dessert moet ik nog even over nadenken. Waarschijnlijk iets met ijs.
Gezien de rest van je diner zou ik de spoom lekker weg laten. Normaal gesproken zou ik zeggen te beginnen met de salade, maar aangezien jij daarbij die bladerdeeg ster doet is het misschien toch wel lekkerder om te beginnen met het soepje.quote:Op donderdag 14 november 2013 10:48 schreef RoelerMF het volgende:
Ik had nog een vraagIk heb dan een tomatensoep als vooraf en als tussendoor een kalkoensalade. Nu lees ik her en der dat je je menu moet opbouwen.
Dus wat is nu een betere volgorde? Eerst de soep, en daarna de kalkoensalade, of andersom en dan tussen de soep en het hoofdgerecht (de hertenstoof) eventueel een spoom?
ik quote mezelf even want kan het niet meer aanpassen.quote:Op dinsdag 12 november 2013 10:58 schreef sararaats het volgende:
ik heb ineens zin in Kerstmaar eerst moet die ouwe (Sinterklaas) nog passeren.
het zal wel leuk worden en friet met stoofvlees (of snacks/whatever) is altijd een topper.
Woohoo! Wel even wat foto's maken van je eerste UK-kerstmaal hč?quote:Op donderdag 14 november 2013 13:43 schreef Selestha het volgende:
Ik ga deze kerst niet koken, de eerste dag bakt mijn lief koekjes en taart en dat nemen we mee naar vrienden waar we ons kerstdiner zullen hebben. En de dag daarna heeft mijn schoonmoeder geclaimd dus het wordt volgend jaar eer ik de kans krijg![]()
Ben wel benieuwd, mijn eerste 100% Britse kerst.
Tof!quote:Op donderdag 14 november 2013 15:38 schreef Novem het volgende:
26/12 een wrap-buffetIk dacht aan een stapel kleine wrapjes en dan de tafel vol met schaaltjes met dingen om erin te doen, denk aan eend/komkommer/lenteui/hoisinsaus, kofte en tzaziki, spicy kip/paprika/gegrilde mais/koriander, reepjes gegrilde entrecote etc.
Zohee Novem, toe maar!quote:Op donderdag 14 november 2013 15:38 schreef Novem het volgende:
Nog maar even
Leuk menu Myraela! Lamsrack![]()
Het plannen gaat hier nu echt beginnen, ben er in ieder geval al uit wanneer we gaan koken en de grote lijnen, moet wel nog de gerechten verzinnen
21/12 een 3/4-gangendiner bij de schoonouders, met goed brood en boter erbij, bijpassende wijntjes etc. Dingen waar we nu aan denken zijn zaken als een paddenstoelen/truffelsoepje, iets met hert of fazant, een kaasplankje en een zoet dessert. Maar niets staat nog vast, we zijn nog aan het orienteren.
24/12 een high tea, hartige sandwiches en zoetigheid
25/12 Verschillende hapjes, zoals gemarineerde ham, gravlax, brood, dips, kazen, salade etc.
26/12 een wrap-buffetIk dacht aan een stapel kleine wrapjes en dan de tafel vol met schaaltjes met dingen om erin te doen, denk aan eend/komkommer/lenteui/hoisinsaus, kofte en tzaziki, spicy kip/paprika/gegrilde mais/koriander, reepjes gegrilde entrecote etc.
Dus dat wordt nog even zoeken en puzzelen, maar wel zin in!
Klinkt een beetje lente-achtig allemaal, maar dat is tijdens donkere (en ongetwijfeld natte) kerstdagen wellicht wel te beschouwen als welkom lichtpuntje.quote:Op dinsdag 12 november 2013 21:24 schreef Myraela het volgende:
Ik denk dat ik er bijna uit ben.
Garnalenkroketjes met citroen/dille saus en toast.
**
Cappuccino van erwten met pancetta
**
Lamsrack met pompoen risotto
**
Eend met een sinaasappelsaus en aardappel gratin
**
Dessert moet ik nog even over nadenken. Waarschijnlijk iets met ijs.
Ik moet nog gaan kijken hoe ik die precies ga doen, heb ik wat te oefenen de komende tijd.quote:Op donderdag 14 november 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Klinkt een beetje lente-achtig allemaal, maar dat is tijdens donkere (en ongetwijfeld natte) kerstdagen wellicht wel te beschouwen als welkom lichtpuntje.![]()
Benieuwd naar je erwtencappuchino met pancetta. Receptje?
Updates van het ge-oefen hier plaatsen hč? Is leuk, en dan voel ik me daarin wat minder eenzaam en onnozel.quote:Op donderdag 14 november 2013 17:18 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik moet nog gaan kijken hoe ik die precies ga doen, heb ik wat te oefenen de komende tijd.
Oef, dat ziet er geweldig lekker uitquote:Op donderdag 14 november 2013 17:05 schreef minilot het volgende:
Jaaaaa, het wordt inderdaad de ginger/butterscotch-crunch! Erg lekker geworden.![]()
Pre-snijden:
[ afbeelding ]
..en in blokjes (daarmee iets te lang gewacht dus bodem verkruimelde ietwat bij het snijden) :
[ afbeelding ]
Met kerst gooi ik dan nog een beetje van dit spul door het glazuur voor een extra feestelijk tintje:
[ afbeelding ]
Ik hoef dit keer ook niet te koken, daarom heb ik de snoepjes/koekjes bij de koffie eerder op de dag en het snackje vooraf bij het spelletjes doen opgeëist. Doe ik toch nog iets.quote:Op donderdag 14 november 2013 17:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Oef, dat ziet er geweldig lekker uitMaar aangezien ik niet hoef te koken deze kerst, denk ik dat ik dat maar een keer zomaar buiten kerst om ga maken
Neehoor, lamsrack is niet zo lastig. Ik ga het voor het eerst maken, maar volgens mij is het prima te doen.quote:Op vrijdag 15 november 2013 00:10 schreef Meke het volgende:
Wij moeten de gerechten nog verdelen, maar mčn, als ik dit topic lees wil ik ze allemaal wel opeisen![]()
![]()
![]()
Of doorsturen natuurlijk
![]()
Is lamsrack heel moeilijk trouwens?![]()
Ja, maar jij doet de koksschool (toch?quote:Op vrijdag 15 november 2013 13:40 schreef Myraela het volgende:
[..]
Neehoor, lamsrack is niet zo lastig. Ik ga het voor het eerst maken, maar volgens mij is het prima te doen.
Ik kan je vertellen dat een opleiding tot kok één grote deceptie is, daarom ben ik er ook mee gestopt.quote:Op vrijdag 15 november 2013 13:43 schreef Meke het volgende:
[..]
Ja, maar jij doet de koksschool (toch?) en ik kom niet verder dan een AVG'tje of een pastasalade normaal
Klopt ja haha ik ben er ook een jaar geweest, het eerste jaar leer je dingen die je waarschijnlijk al kan/en het 'juiste gebruik van halffabrikaten''quote:Op vrijdag 15 november 2013 13:46 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik kan je vertellen dat een opleiding tot kok één grote deceptie is, daarom ben ik er ook mee gestopt.
Het is gewoon een kwestie van het vlees even aanbraden in een pan en daarna in een ovenschaal gooien en in de oven zetten. Het enige lastige is zeker weten wanneer die goed is, denk dat je met aangegeven tijden heel ver komt. Met een thermometer kun je het zeker weten.
quote:Op vrijdag 15 november 2013 15:17 schreef RoelerMF het volgende:
Vanmiddag wat spullen wezen halen om het e.e.a. te gaan proberen dit weekendAls het slaagt volgen wel wat foto's
Het recept zegt hierover:quote:Op vrijdag 15 november 2013 17:03 schreef roos85 het volgende:
Lot, hoever want te voren zou ik het beste die rode wijntruffels kunnen maken? Of maakt dat niet uit?
Ik heb ze zelf de vorige keer een dag of zes bewaard voordat ze allemaal op waren, end at ging in elk geval prima. Langer heb ik niet geprobeerd.quote:Store in an airtight container at room temperature for 1 week (or in the refrigerator for up to 2-3 weeks). Bring the truffles back up to room temperature before serving. If the truffles have absorbed the cocoa powder, you can re-roll them before serving to give a more polished appearance (in fact, I suggest this for the best results).
Heb de kruidenbeignets ook gebakken, maar dan in een donut maker. Ik denk dat flensjes niet zullen werken en ook een deel van de smaak en structuur verliezen. Volgens mij moet het ook werken om gewoon kleine rondjes in een pan te doen. Evt met een uitsteker of serveerring eromheen bij het ingieten die je dan weer weghaalt voor de volgende.quote:Op zaterdag 16 november 2013 00:10 schreef AnnaNiem het volgende:
Ik heb mijn menu ook klaar. We zijn met 6 personen, waarvan 1 peuter.
Kruidenflensje gevuld met zalm (Annabel Langbein op 24kitchensite, ik heb geen poffertjespan dus maak het dunner en bak flensjes er van)
Paddestoelenbouillon
Biefstuk met portsaus, geconfijte ui, salade, boontjes en aardappelkerstboompjes (of zoiets)
Frappuccinnotaart (net gezien bij Rudolph jammmmmm)
Dat lijkt mij heerlijk!!!quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 16:49 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Is een bloody-mary-truffel wat? http://www.24kitchen.nl/s(...)bloody-mary-truffels
Oef, zit al vol als ik dit lees!quote:Op zaterdag 16 november 2013 16:02 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik het dit jaar eens heel anders doen met het kerstdiner. We doen dat altijd bij mijn zus, die kinderen heeft rond de 20 en altijd vragen naar mijn zelfgemaakte meatloaf.
Dus dit jaar ga ik eens een Amerikaans/TexMex kerstdiner doen.
Ik denk aan Meat Loaf, heerlijke steaks, mashed potatoes, vooraf nacho's met tomaat en kaas. Na iets met cheesecake.
Nog mensen tips voor wat luxere Amerikaanse voor- en bijgerechten?
Je hebt helemaal gelijk. Mijn schoonfamilie is ook zo'n drama. Vegetariers, notenallergieen, nietslusters en dat betekent dat je eignelijk niets anders kunt doen dan een soort van buffet met tapas ofzo. Of friet met biefstukquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 13:05 schreef Myraela het volgende:
**
[..]
Zulke mensen moet je direct uit je leven bannen. Godverdomme.
okok, dan begrijp ik het wel. Dit jaar weer lastige eters?
Goede seafood chowder (soep), krab en kreeftgerechten (cajun style)? Lekker en ook wat variatie op carnivorenfood.quote:Op zaterdag 16 november 2013 16:02 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik het dit jaar eens heel anders doen met het kerstdiner. We doen dat altijd bij mijn zus, die kinderen heeft rond de 20 en altijd vragen naar mijn zelfgemaakte meatloaf.
Dus dit jaar ga ik eens een Amerikaans/TexMex kerstdiner doen.
Ik denk aan Meat Loaf, heerlijke steaks, mashed potatoes, vooraf nacho's met tomaat en kaas. Na iets met cheesecake.
Nog mensen tips voor wat luxere Amerikaanse voor- en bijgerechten?
Vergeet geen Lardo uit aosta, echt zooo lekker. Met honing. Echt, je weet niet wat je eet. Is een mooi voorgerecht.quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 14:39 schreef Miss_Virgo het volgende:
Kerst! Bij mijn Italiaanse schoonfamilie ook jaarlijks maanden lang reden tot (een leuke) discussie: wat gaan we maken?!
Vorig jaar met zo'n 5 personen (mega grote keuken, iedereen doet heel de dag wat, hapje - drankje erbij) voor 12 personen 5 gangen gekookt. Dit jaar is dit weer de bedoeling, echter hebben we niet de fantastische keuken tot onze beschikking, maar een standaardkeukentje van een blokhut in Noord -Italië (jeej witte kerst!)..
Mijn eerste idee is: keep it simple! Vreemde keuken, niet zoveel keukengerei enz... Moeilijk!!!
In ieder geval komt er eerst een tafel vol met locale vleeswaren en kazen.. Daarna is het traditie om een zelf getrokken runderbouillon met zelfgemaakte tortellini te maken .. Maar dan ... Het hoofd- en nagerecht... Misschien nog wel een tussengerecht. Bijgerechten vinden we ook lastig. Vorig jaar hadden we worteltjes uit de oven, romige venkel, citroenige sperzieboontjes en spruitjes...
Mijn schoonzusje heeft inmiddels een Facebookgroep aangemaakt waar levendig over de gerechten wordt gediscusseerd!
Het gevolg van listeriose kan wel heel ernstig zijn, dus die zachte rauwmelkse kazen toch maar niet doenquote:Op maandag 11 november 2013 15:14 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nederlandse gynaecologen waarschijnlijk en die staan niet bekend om hun verstand van kaas. Bij harde rauwmelkse kazen is er sowieso niks aan de hand, alleen bij zachte rauwmelkse kaas is er een klein kansje dat daar de listeriabacterie in zit en dan is er weer een kansje dat dat tot een miskraam leidt. Als je dat risico volledig wil uitsluiten moet je dat vooral doen, het is mijn keuze niet, ik zeg alleen dat zwangere vrouwen ook andere keuzes kunnen maken.
[..]
Ik kan ze überhaupt niet serieus nemen met hun Unileverlogica.
Gaaf! Is het moeilijk om te maken?quote:Op zaterdag 16 november 2013 14:17 schreef RoelerMF het volgende:
Met dank aan minilot voor de inspiratie en het recept, de sugared spicy cranberries![]()
[ afbeelding ]
dunne plakjes waterkastanje er voorzichtig op leggen?quote:Op dinsdag 12 november 2013 15:53 schreef minilot het volgende:
Gisteren deze bouillon nog eens gemaakt om te kijken of ik 'm opnieuw zo vreselijk lekker vond:
http://www.theppk.com/2011/10/mushroom-hot-pot/
..en dat was zo. Echt een waaaaaaaanzinnig smakend soepje. Dat wordt 'm dus geheid als amuse, (gezeefd) in kleine glaasjes. Zit steranijs en kaneel in, voor het winterse gevoel. Wil er alleen nog iets knapperigs bij serveren, nog even kijken wat precies.
hoe maak je dat lamsvlees?quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:01 schreef Bramito het volgende:
Wij blijven in Spanje dit jaar en er komt geen familie over dus het wordt een makkie. Het wordt in ieder geval een keer ternasco de aragon (het lokale lam) uit de oven. Heel traditioneel en heerlijk! Mijn schoonmoeder maakt een deel en ik het andere want het past niet in de oven. Daarna in alufolie en in de auto :-)
Ik zal in ieder geval ook voor de sorbet zorgen. Ik krijg al helemaal zin. Vandaag is de eerste dag vies weer, daar zal het wel aan liggen.
Eigenlijk bereid ik vlees altijd op dezelfde manier, aanbakken in een koekenpan op loeiheet vuur. Als je een bruin korstje hebt afgaren in de oven.quote:Op zaterdag 16 november 2013 22:32 schreef Molo het volgende:
lekker! Maar degene die het gemaakt had wilde de eerste keer niet zeggen hoe ze het gemaakt had ( ) en bij de volgende tent was die dame het aan het uitleggen maar ik snapte er geen zak van want mijn Spaans is niet zo best
Bedankt! Daar kan ik wel wat mee.quote:Op zaterdag 16 november 2013 18:38 schreef AnnaNiem het volgende:
We hadden een paar jaar geleden een amerikaans getint etentje voor 19 personen, wij hebben thanksgiving als uitgangspunt genomen, ook al was het kerst;
Op tafel stond;
Mini broodje hamburgers en mini hotdogs (fingerfood bij binnenkomst)
Pompoensoep (in kopjes)
Gevulde kalkoen
Beenham
zoete aardappel met marshmallow; [link]http://www.naaramerika.co(...)et-marshmallows.html[/link]
Gewone aardappelpuree met jus (gravy)
Maisbrood
Cranberrysaus
Sperziebonen (green beans)
Ceasarsalade
Cowlsalade
Dessert
Mississipi mud pie
Cheese cake
Ook bedankt voor de tips. Maar die ga ik niet opvolgen, ik lust zelf geen vis en aanverwanten...... (en dan krijgt de rest dat ook niet).quote:Op zaterdag 16 november 2013 20:49 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Goede seafood chowder (soep), krab en kreeftgerechten (cajun style)? Lekker en ook wat variatie op carnivorenfood.
Wat leuk!quote:Op zaterdag 16 november 2013 14:17 schreef RoelerMF het volgende:
Met dank aan minilot voor de inspiratie en het recept, de sugared spicy cranberries![]()
[ afbeelding ]
Dat klinkt als een prima suggestie, qua smaak!quote:Op zaterdag 16 november 2013 22:26 schreef Molo het volgende:
[..]
dunne plakjes waterkastanje er voorzichtig op leggen?
Ik lust geen vis? Wat een onzin. Een op een bepaalde manier bereidde vis vind je misschien nie tlekker. Als je zegt dat je geen vis lust dan heb je nog nooit goed geproefd en/of is het nog nooit goed voor je klaargemaakt. Zelfde geldt voor andere zaken uit zee. Ik snap het heel goed als je bijvoorbeel dniet houdt van de textuur van mossels, of de sterke smaak van gerookte makreel.quote:Op zondag 17 november 2013 14:22 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ook bedankt voor de tips. Maar die ga ik niet opvolgen, ik lust zelf geen vis en aanverwanten...... (en dan krijgt de rest dat ook niet).
Zitten in de buurt van Trentino. Schoonvader heeft een keer lardo meegenomen, inderdaad erg bijzonder! Eert denk je, bah een stuk vet, maar erg lekker!quote:Op zaterdag 16 november 2013 20:55 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Vergeet geen Lardo uit aosta, echt zooo lekker. Met honing. Echt, je weet niet wat je eet. Is een mooi voorgerecht.
Maarehm; ik zou verder lekker italiaanse boerenkost eten. Inderdaad kazen en vleeswaren, ingemaakte gerechten, een goede ovenschotel, lekkere polenta met ossobucco/wildstoof, sowieso wild en paddenstoelen.... hmmm. En natuurlijk goede grappa, lekkere wijntjes...
En natuurlijk een goed haardvuur. Waar zit je ergens in Noord-italie? Elke streek heeft zo zijn maniertjes... maar wellicht wil je schoonfam daar niet aan en hechten ze aan hun eigen lokale gerechten!
Die lardo is inderdaad wat raar, maar zo enorm lekker. Je eet er ook weinig van omdat er zo veel smaak aan zit. Heerlijk.quote:Op zondag 17 november 2013 20:12 schreef Miss_Virgo het volgende:
[..]
Zitten in de buurt van Trentino. Schoonvader heeft een keer lardo meegenomen, inderdaad erg bijzonder! Eert denk je, bah een stuk vet, maar erg lekker!
Ze zijn trouwens stiekem wel een beetje gehecht aan hun eigen (streek)gerechten :p echte discussies over of er nou wel of niet iets door een bepaalde saus heen Hoort.. Prachtig!
Wat een onzin. Tonijnsteak is een prima stuk vis voor de meeste vleesliefhebbers, maar het is nog steeds vis en smaakt naar vis zoals andere vis ook naar vis smaakt. De een wat meer dan de ander maar als je dat niet lust dan lust je dat niet.quote:Op zondag 17 november 2013 20:05 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik lust geen vis? Wat een onzin. Een op een bepaalde manier bereidde vis vind je misschien nie tlekker. Als je zegt dat je geen vis lust dan heb je nog nooit goed geproefd en/of is het nog nooit goed voor je klaargemaakt.
Sowieso smaakt van sommige soorten de echt verse vis geheel niet vissig, tenzij het veroudert en er trimethylamine wordt gevormd (afbraakproduct). Dan smaakt vis wel vissig ja. Maar dat jij blijkbaar geen goede bereiding en versheid kent, dat ligt niet aan mij.quote:Op zondag 17 november 2013 20:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wat een onzin. Tonijnsteak is een prima stuk vis voor de meeste vleesliefhebbers, maar het is nog steeds vis en smaakt naar vis zoals andere vis ook naar vis smaakt. De een wat meer dan de ander maar als je dat niet lust dan lust je dat niet.
Dat kán toch. Als hij/zij zelf kookt is dat toch geen probleem? Laat hem/haar lekker maken wat hij/zij zelf lekker vindt zegquote:Op zondag 17 november 2013 20:05 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik lust geen vis? Wat een onzin. Een op een bepaalde manier bereidde vis vind je misschien nie tlekker. Als je zegt dat je geen vis lust dan heb je nog nooit goed geproefd en/of is het nog nooit goed voor je klaargemaakt. Zelfde geldt voor andere zaken uit zee. Ik snap het heel goed als je bijvoorbeel dniet houdt van de textuur van mossels, of de sterke smaak van gerookte makreel.
Gegrilde tonijn lijkt in zo ongeveer in niets op gepocheerde kabeljauw, of gerookte heilbot. Ik raa dje aan toch maar eens een gokje te wagen... en anders houd je het bij je gehaktbrood....eet ik de verse makreelfilets wel voor je op...
Wat een gezeik, ik heb het al vaak geprobeerd, ook in goede restaurants van andere mensen een stukje geprobeerd. Het gaat niet om de textuur, maar om de vissmaak, die vind ik goor. Zelfs verwerkt in amuses waarvan ik het niet wist en andere mensen het nauwelijks proeven krijg ik er kostneigingen van.quote:Op zondag 17 november 2013 20:05 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik lust geen vis? Wat een onzin. Een op een bepaalde manier bereidde vis vind je misschien nie tlekker. Als je zegt dat je geen vis lust dan heb je nog nooit goed geproefd en/of is het nog nooit goed voor je klaargemaakt. Zelfde geldt voor andere zaken uit zee. Ik snap het heel goed als je bijvoorbeel dniet houdt van de textuur van mossels, of de sterke smaak van gerookte makreel.
Gegrilde tonijn lijkt in zo ongeveer in niets op gepocheerde kabeljauw, of gerookte heilbot. Ik raa dje aan toch maar eens een gokje te wagen... en anders houd je het bij je gehaktbrood....eet ik de verse makreelfilets wel voor je op...
Jeetje zeg, wat een misplaatste arrogantie!quote:Op zondag 17 november 2013 20:29 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Sowieso smaakt van sommige soorten de echt verse vis geheel niet vissig, tenzij het veroudert en er trimethylamine wordt gevormd (afbraakproduct). Dan smaakt vis wel vissig ja. Maar dat jij blijkbaar geen goede bereiding en versheid kent, dat ligt niet aan mij.
Ik ga niemand tegenhouden. Maar ik mag er wel wat van vinden. En ik zal er ook zeker van zeggen wat ik vind. Daar is het een forum voor.quote:Op zondag 17 november 2013 22:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat kán toch. Als hij/zij zelf kookt is dat toch geen probleem? Laat hem/haar lekker maken wat hij/zij zelf lekker vindt zeg
je gaat je toch niet uitleggen en verdedigenquote:Op zondag 17 november 2013 22:18 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Wat een gezeik, ik heb het al vaak geprobeerd, ook in goede restaurants van andere mensen een stukje geprobeerd. Het gaat niet om de textuur, maar om de vissmaak, die vind ik goor. Zelfs verwerkt in amuses waarvan ik het niet wist en andere mensen het nauwelijks proeven krijg ik er kostneigingen van.
Dat klopt er zijn veel soorten vis, maar ze hebben wel allemaal een bepaalde vissmaak. Ik denk dat mijn smaakpapillen wat beter ontwikkeld zijn dan de jouwe, als jij dat niet proeft. En je laatste regel is echt onzin, maar dat heb ik al eerder uitgelegd. Geeft niet, jij mag denken en hier plaatsen wat je wilt. Niet iedereen heeft nu eenmaal hetzelfde niveau.quote:Op zondag 17 november 2013 22:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ga niemand tegenhouden. Maar ik mag er wel wat van vinden. En ik zal er ook zeker van zeggen wat ik vind. Daar is het een forum voor.
Dat zou net zoiets zijn als geen groenten lusten, of geen vlees lusten. Er is te veel verschil binnen de categorie om dat zeker te weten. NOg los van de bereidingen. Dus ik denk dat diegene ofwel nooit goed klaargemaakte vis heeft gehad, of gewoon uit angst helemaal nooit echt heeft geproefd.
Tuurlijk mag dat, en je hoeft het niet nogmaals uit te leggen, je punt is wel duidelijk.quote:Op zondag 17 november 2013 22:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ga niemand tegenhouden. Maar ik mag er wel wat van vinden. En ik zal er ook zeker van zeggen wat ik vind. Daar is het een forum voor.
Dat zou net zoiets zijn als geen groenten lusten, of geen vlees lusten. Er is te veel verschil binnen de categorie om dat zeker te weten. NOg los van de bereidingen. Dus ik denk dat diegene ofwel nooit goed klaargemaakte vis heeft gehad, of gewoon uit angst helemaal nooit echt heeft geproefd.
zeg volgende keer gewoon dat je met kerst geen zin hebt in vis of dat je allergisch ervoor bent, ben je van het gezeik afquote:Op zondag 17 november 2013 22:32 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Dat klopt er zijn veel soorten vis, maar ze hebben wel allemaal een bepaalde vissmaak. Ik denk dat mijn smaakpapillen wat beter ontwikkeld zijn dan de jouwe, als jij dat niet proeft. En je laatste regel is echt onzin, maar dat heb ik al eerder uitgelegd. Geeft niet, jij mag denken en hier plaatsen wat je wilt. Niet iedereen heeft nu eenmaal hetzelfde niveau.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |