abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_132684503
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 14:24 schreef minilot het volgende:

[..]

Heb al truffels, twee truffelsoorten is er eentje teveel.
Tevens: te simpel. En te gezond smakend: ik maak dat soort balletjes van haver en dadels en kokos al het hele jaar als ontbijtjes-on-the-go. ;) Met kerst mag het een tikkie feestelijker.

Komt goed! Ik heb al een recept of dertig in mijn lijstje staan. Schrappen en uitproberen. *O*
Mag ik een receptje van die haver-dadel-kokosballetjes please? Vind ik zo lekker, ik wil ze ook wel eens zelf maken maar ik zou niet weten hoe.
pi_132694252
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 14:15 schreef minilot het volgende:
Goed, qua zoetigheden tot nu toedus 2 geslaagde zaken getest: rodewijn-chocoladetruffels en gesuikerde cranberries...

[ afbeelding ] + [ afbeelding ]

Nog op zoek naar een derde ding, dat als ik de andere twee zo zie eveneens klein, rond en met -iets- bestrooid moet zijn om er een passend trio van te maken. >:)

Zoekerdezoek..

[..]

Vet! :9
Is een bloody-mary-truffel wat? http://www.24kitchen.nl/s(...)bloody-mary-truffels
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 18:11:25 #156
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_132696611
Dit hele topic staat straks vol met Minilot die zegt dat ze er geen truffels bij wil hebben.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_132702014
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 18:11 schreef Harajuku. het volgende:
Dit hele topic staat straks vol met Minilot die zegt dat ze er geen truffels bij wil hebben.
Ik las het, maar vond deze toch wel apart.
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 21:22:24 #158
168739 Red_85
'echt wel'
pi_132705013
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 11:18 schreef Harajuku. het volgende:
Nou, niet als je dat plaatje erbij doet :')
Juist dat plaatje erbij doen. Moet toch weten wat je aan het eten bent.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 31 oktober 2013 @ 13:06:45 #159
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_132756555
Even aanhaken :)

Dit jaar in ieder geval 1 dag thuis met kerst en nu wil ik eens koken :)
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_132890065
Leuk topic!

Nu het erop lijkt dat wij eindelijk een mooi groot huis mét mooie keuken krijgen, hebben vriendje en ik bedacht dat het jaarlijkse kerstdiner van zijn familie dit jaar wel bij ons kan. Dat betekent minimaal 10 maar misschien wel 25 mensen over de vloer. Hoe meer mensen, hoe minder fancy het allemaal zal worden, maar het blijft natuurlijk wel Kerstmis en we willen natuurlijk stiekem toch allebei wel iets lekkers neerzetten. Dus, dit wordt een uitdaging... :D
Are you pondering what I'm pondering?
pi_132933636
Wij zijn er wel zo'n beetje uit voor ons kerstmenu in de Italiaanse bergen!

Salami's en kazen uit de regio
Diverse hapjes (olijven, gedroogde tomaatjes, bruscetta ed)
Runderbouillon met tortellini
Kalfsrollade gevuld met spinazie en paddestoelen, aardappeltjes uit de oven, venkel, worteltjes en salade
Nutella taart (gemaakt door een Italiaanse neef, italianen eten Nutella met/ door alles :p)

Let it be Christmas!!! :D
pi_132934288
Hier voor de familie het toetje dit jaar.

Een grand dessert denk ik, een kleine creme brulee op verzoek en iets van semifreddo op verzoek en verder moet ik nog lekker gaan zoeken.

Wilde ook nog een leuke amuse verzorgen, ook nog even op jacht!

Suggesties?
pi_132935685
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2013 19:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier voor de familie het toetje dit jaar.

Een grand dessert denk ik, een kleine creme brulee op verzoek en iets van semifreddo op verzoek en verder moet ik nog lekker gaan zoeken.

Wilde ook nog een leuke amuse verzorgen, ook nog even op jacht!

Suggesties?
Ik heb ooit een makreelmousse gemaakt volgens dit recept http://www.ah.nl/allerhan(...)&ref=mijnkookschrift. Alleen ipv met sla en in een limoen, had ik alleen de mousse als smeerseltje op donker stokbrood. Was erg lekker!

[ Bericht 0% gewijzigd door AnnaNiem op 05-11-2013 21:31:52 ]
pi_132941026
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2013 18:54 schreef Miss_Virgo het volgende:
Wij zijn er wel zo'n beetje uit voor ons kerstmenu in de Italiaanse bergen!

Salami's en kazen uit de regio
Diverse hapjes (olijven, gedroogde tomaatjes, bruscetta ed)
Runderbouillon met tortellini
Kalfsrollade gevuld met spinazie en paddestoelen, aardappeltjes uit de oven, venkel, worteltjes en salade
Nutella taart (gemaakt door een Italiaanse neef, italianen eten Nutella met/ door alles :p)

Let it be Christmas!!! :D
klinkt goed :9~
pi_132941889
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2013 19:45 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Ik heb ooit een makreelmousse gemaakt volgens dit recept http://www.ah.nl/allerhan(...)&ref=mijnkookschrift. Alleen ipv met sla en in een limoen, had ik alleen de mousse als smeerseltje op donker stokbrood. Was erg lekker!
Die sla ik even op :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_132942071
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2013 19:45 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Ik heb ooit een makreelmousse gemaakt volgens dit recept http://www.ah.nl/allerhan(...)&ref=mijnkookschrift. Alleen ipv met sla en in een limoen, had ik alleen de mousse als smeerseltje op donker stokbrood. Was erg lekker!
Leuk idee!
pi_132946121
Als je alleen de mousse maakt, is 1 limoen genoeg. Het recept gaat uit van 4 maar dat is omdat ze het er in willen opdienen voor 8 personen. In de mousse zelf gaat maar 1 lepel limoensap.
pi_132980642
Dit jaar voor mn vriend en ik koken, heb nog helemaal geen ideeen, heb sowieso geen hoog budget want 2 studenten.
Een keer in mn escoffierboek duiken :P
pi_133054350
Minilotje!! Mag ik je recept voor die haver/dadel/kokos balletjes please!!!!!!!!
pi_133077803
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 19:25 schreef chocolatelover het volgende:
Minilotje!! Mag ik je recept voor die haver/dadel/kokos balletjes please!!!!!!!!
Supersimpel, het belangrijkste is dat je zorgt voor dadels van de juiste soort: Medjool-dadels. Deze hebben een bijzondere diepe en rijke smaak en ze zijn bovendien erg sappig en kleverig.

- Handje dadels ontpitten en in stukken snijden (hoeft niet heel fijn)
- Handje havermout heeeeeel zachtjes tot lichtbruin roosteren in een droge koekenpan
- Havermout in de keukenmachine pulveriseren
- Dan de dadels erbij in de keukenmachine, tot je een kleverig soort 'deegje' hebt.
- Daar balletjes van draaien en door de geraspte kokos rollen

Dat is dus de basis (op zichzelf al heel lekker), maar je kunt er in de keukenmachine naar hartelust nootjes, zaadjes, andere gedroogde vruchten of ander lekkers doorheen doen.
Let er wel op dat je éérst de droge ingrediënten fijnmaalt en dan pas daarna de dadels en eventuele andere gedroogde vruchten. Als je bepaalde dingen er als grotere stukjes in wilt (gehakte pure chocolade bijvoorbeeld, of gehalveerde gojibesjes of pijnboompitjes, dan kun je die door het deegje heenkneden als het klaar is.

Ter inspiratie:
http://foodgawker.com/page/3/?s=date+balls




Vijgen zijn er ook lekker in, of kaneel erdoor, of gedroogde kersen O+ Als nootjes zijn amandele heel geslaagd, en pistachenoten :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 09-11-2013 14:28:32 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_133077842
Vannochtend Paul Hollywood's Pies and Puds gekeken O+ téveel inspiratie ;( :9
Ja doei.
pi_133077872
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 14:17 schreef minilot het volgende:

[..]

......
Dat ziet er echt superlekker uit!!!
Ga ik ook eens uitproberen!!
pi_133077993
Ik ga morgen deze appelketchup van Kayotic Kitchen uitproberen:
http://www.kayotic.nl/blog/apple-ketchup

Mocht dat nou lekker smaken bij iets varkensvlezigs (weet nog niet wat precies), dan is dat alvast het sausje-component van het hartige hapje op kerstmiddag :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 14:19 schreef motorbloempje het volgende:
Vanochtend Paul Hollywood's Pies and Puds gekeken O+ téveel inspiratie ;( :9
Ik vond het anders lang niet zo tof als zijn brood-serie van een tijdje geleden. Komt bij dat ik me vreselijk stoor aan de steeds overslaande, vervelende stem van Paul. In GBBO trek ik dat nog wel, maar in zo'n soloprogramma... :N

Wel van plan om naar aanleiding ervan te kijken of ik turks fruit kan maken, vind ik ook wel kerstgeschikt, mits voorzien van een knusse smaak. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-11-2013 16:43:25 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_133078212
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 14:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Supersimpel, het belangrijkste is dat je zorgt voor dadels van de juiste soort: Medjool-dadels. Deze hebben een bijzondere diepe en rijke smaak en ze zijn bovendien erg sappig en kleverig.

- Handje dadels ontpitten en in stukken snijden (hoeft niet heel fijn)
- Handje havermout heeeeeel zachtjes tot lichtbruin roosteren in een droge koekenpan
- Havermout in de keukenmachine pulveriseren
- Dan de dadels erbij in de keukenmachine, tot je een kleverig soort 'deegje' hebt.
- Daar balletjes van draaien en door de geraspte kokos rollen

Dat is dus de basis (op zichzelf al heel lekker), maar je kunt er in de keukenmachine naar hartelust nootjes, zaadjes, andere gedroogde vruchten of ander lekkers doorheen doen.
Let er wel op dat je éérst de droge ingrediënten fijnmaalt en dan pas daarna de dadels en eventuele andere gedroogde vruchten. Als je bepaalde dingen er als grotere stukjes in wilt (gehakte pure chocolade bijvoorbeeld, of gehalveerde gojibesjes of pijnboompitjes, dan kun je die door het deegje heenkneden als het klaar is.

Ter inspiratie:
http://foodgawker.com/page/3/?s=date+balls

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Vijgen zijn er ook lekker in, of kaneel erdoor, of gedroogde kersen O+ Als nootjes zijn amandele heel geslaagd, en pistachenoten :9
Hartelijk bedankt! Dat wordt smullen van de week want ik heb alles ervoor in huis *O*
pi_133078221
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 14:38 schreef chocolatelover het volgende:

[..]

Hartelijk bedankt! Dat wordt smullen van de week want ik heb alles ervoor in huis *O*
Ook echt medjooldadels? Want met andere dadels is het VIES! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_133078707
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 14:39 schreef minilot het volgende:

[..]

medjooldadels
Waar vind je die eigenlijk???
pi_133078730
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 15:03 schreef soapie het volgende:

[..]

Waar vind je die eigenlijk???
In elk geval vaak waar ze noten verkopen: notenkraam op de markt of notenhoekje in kaaswinkel. Verder ook vaak (in dozen) bij verschillende supermarkten en sowieso bij Turkse winkeltjes.
Let me see you stripped down to the bone
pi_133078807
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 15:05 schreef minilot het volgende:

[..]

In elk geval vaak waar ze noten verkopen: notenkraam op de markt of notenhoekje in kaaswinkel. Verder ook vaak (in dozen) bij verschillende supermarkten en sowieso bij Turkse winkeltjes.
Oke gewoon even opletten dus.. :)
  zondag 10 november 2013 @ 01:44:38 #179
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_133098826
Heeft iemand nog tips of inspiratie voor het volgende dilemma? Ik heb dit jaar 8 man over de vloer waarvan er 2 zwanger zijn en 1 een minder ruime smaak heeft dan de rest. Nu had ik op internet een prachtige oplossing gevonden om meerdere soorten gerechten uit te serveren, terwijl het lijkt alsof iedereen hetzelfde krijgt, namelijk kerststerren van bladerdeeg.

Voor de meeste wilde ik daar een simpele caprese tussen stoppen met wat rucola sla. Maar ik weet eigenlijk niet of de mozzarella geschikt is voor zwangere vrouwen en de "lastige eter" lust sowieso geen salades. Nu kan ik voor de zwangere dames wel een andere salade verzinnen, maar ik zoek dus eigenlijk een makkelijke "vulling" bij de bladerdeeg kerstster maar wat wel licht weg eet voor een voorgerecht.

Voor de beeldvorming; dat ziet er dus zo uit :)



en ja, ik ben een 24kitchen lurker :@
»» Democracy is so overrated »»
pi_133099364
Geen salades lusten. :') Hoe kan iemand dat nou zeggen, er zijn zo fucking veel salades.

Geen idee van welke opties de lastige eter wel houd. Helemaal geen groenten? Anders een lauw warme salade van gegrilde groenten of iets. Ben zelf gek op huisgemaakte ragout, dat is het eerst waar ik aan zou denken bij bladerdeeg maar dat is misschien best zwaar.
pi_133102926
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 02:07 schreef Myraela het volgende:
Geen salades lusten. Hoe kan iemand dat nou zeggen, er zijn zo fucking veel salades.
Dit dus. Dat diegene zich ergens in een hoekje moet gaan schamen. Dat kan er bij mij echt niet in dat iemand bijvoorbeeld ook geen groenten eet, en vaak zonder te proeven. Dan ben je gewoon een aansteller.
  zondag 10 november 2013 @ 11:00:06 #182
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_133103154
Tja, kan er ook niks aan doen, maar ik respecteer hun wens, dan maar wat anders zoeken ;)
»» Democracy is so overrated »»
pi_133111872
Net al gepost in het Foodgawkertopic, maar ook maar even hier.. De hartige hap voor tijdens het spelletjes doen 's middags is bekend!

Vandaag getest:



Jaaaaaaren geleden, toen ik nog nauwelijks kon koken, maakte ik op verjaardagen voor de schoonfamilie altijd 'pigs in blankets', van knakworstjes gerold in croissantdeeg (uit zo'n blikje). In plaats daarvan nu een geupgrade versie: 'pigs in pretzels'. Varkenssaucijsjes in homemade pretzeldeeg, met zelfgemaakte kruidige appelketchup.
Was hartstikke lekker! :9
Nog wel een beetje oefenen, om ze straks met kerst wat uniformer van uiterlijk te krijgen. :Y

quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 11:00 schreef RoelerMF het volgende:
Tja, kan er ook niks aan doen, maar ik respecteer hun wens, dan maar wat anders zoeken ;)
Die ene die maar weinig lust, toch maar even polsen wat hij/zij wél allemaal lekker vindt? Als we dat niet weten is het lastig suggesties bedenken. :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 10 november 2013 @ 16:22:49 #184
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_133112439
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 16:10 schreef minilot het volgende:
Net al gepost in het Foodgawkertopic, maar ook maar even hier.. De hartige hap voor tijdens het spelletjes doen 's middags is bekend!

Vandaag getest:

[ afbeelding ]

Jaaaaaaren geleden, toen ik nog nauwelijks kon koken, maakte ik op verjaardagen voor de schoonfamilie altijd 'pigs in blankets', van knakworstjes gerold in croissantdeeg (uit zo'n blikje). In plaats daarvan nu een geupgrade versie: 'pigs in pretzels'. Varkenssaucijsjes in homemade pretzeldeeg, met zelfgemaakte kruidige appelketchup.
Was hartstikke lekker! :9
Nog wel een beetje oefenen, om ze straks met kerst wat uniformer van uiterlijk te krijgen. :Y

[..]

Die ene die maar weinig lust, toch maar even polsen wat hij/zij wél allemaal lekker vindt? Als we dat niet weten is het lastig suggesties bedenken. :)
Heb je hier een recept van. Ik ben de pigs in a blanket ook ontgroeid, maar iedereen vind het altijd zo lekker op feestjes
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_133112500
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 16:10 schreef minilot het volgende:
Net al gepost in het Foodgawkertopic, maar ook maar even hier.. De hartige hap voor tijdens het spelletjes doen 's middags is bekend!

Vandaag getest:

[ afbeelding ]

Jaaaaaaren geleden, toen ik nog nauwelijks kon koken, maakte ik op verjaardagen voor de schoonfamilie altijd 'pigs in blankets', van knakworstjes gerold in croissantdeeg (uit zo'n blikje). In plaats daarvan nu een geupgrade versie: 'pigs in pretzels'. Varkenssaucijsjes in homemade pretzeldeeg, met zelfgemaakte kruidige appelketchup.
Was hartstikke lekker! :9
Nog wel een beetje oefenen, om ze straks met kerst wat uniformer van uiterlijk te krijgen. :Y

[..]

Die ene die maar weinig lust, toch maar even polsen wat hij/zij wél allemaal lekker vindt? Als we dat niet weten is het lastig suggesties bedenken. :)
Ziet er erg lekker uit ^O^
pi_133112620
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 16:22 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Heb je hier een recept van. Ik ben de pigs in a blanket ook ontgroeid, maar iedereen vind het altijd zo lekker op feestjes
Ha, precies dat dus! :Y
Zie het Foodgawkertopic voor linkjes naar recepten voor de broodjes en de saus. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_133113864
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 01:44 schreef RoelerMF het volgende:
Heeft iemand nog tips of inspiratie voor het volgende dilemma? Ik heb dit jaar 8 man over de vloer waarvan er 2 zwanger zijn en 1 een minder ruime smaak heeft dan de rest. Nu had ik op internet een prachtige oplossing gevonden om meerdere soorten gerechten uit te serveren, terwijl het lijkt alsof iedereen hetzelfde krijgt, namelijk kerststerren van bladerdeeg.

Voor de meeste wilde ik daar een simpele caprese tussen stoppen met wat rucola sla. Maar ik weet eigenlijk niet of de mozzarella geschikt is voor zwangere vrouwen en de "lastige eter" lust sowieso geen salades. Nu kan ik voor de zwangere dames wel een andere salade verzinnen, maar ik zoek dus eigenlijk een makkelijke "vulling" bij de bladerdeeg kerstster maar wat wel licht weg eet voor een voorgerecht.

Voor de beeldvorming; dat ziet er dus zo uit :)

[ afbeelding ]

en ja, ik ben een 24kitchen lurker :@
geen salades is wel een erg breed niet lusten fenomeen. In dit geval zou ik doorvragen wat lust je precies niet. In de praktijk blijkt het dan ineens wel mee te vallen.
pi_133143834
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 17:23 schreef minilot het volgende:

Je soesjessuggestie deed me wél denken aan een recept dat ik gisteren vond:
http://iamafoodblog.com/creme-brulee-doughnut-recipe/
Is wellicht wel tof! Moet ik alleen 's ochtends thuis nog gaan lopen frituren en met een gasbrander aan de slag, maar dat is misschien wel leuk.. :)
Ooh, gefrituurd én crème brûlée, dat klinkt goed! :D Wil je het laten weten als je deze nog probeert? :)
Are you pondering what I'm pondering?
pi_133144483
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 10:48 schreef Molleman het volgende:

[..]

Dit dus. Dat diegene zich ergens in een hoekje moet gaan schamen. Dat kan er bij mij echt niet in dat iemand bijvoorbeeld ook geen groenten eet, en vaak zonder te proeven. Dan ben je gewoon een aansteller.
En dat allemaal omdat zulke mensen nooit ouders hebben gehad die zeiden dat ze hun bord leeg moesten eten.

Bedoel, geen salade (en groenten) lusten is gewoon kindergedrag.
pi_133144577
Ik zou die lastige eter gewoon de vlektyfus laten krijgen. Eten wat de pot schaft en niet zaniken. En anders daarna gewoon 'lekker even door de McDrive' ofzo.
Ja doei.
pi_133145444
quote:
14s.gif Op maandag 11 november 2013 12:52 schreef Myraela het volgende:

[..]

En dat allemaal omdat zulke mensen nooit ouders hebben gehad die zeiden dat ze hun bord leeg moesten eten.

Bedoel, geen salade (en groenten) lusten is gewoon kindergedrag.
Dat hoefden wij thuis ook niet. Ik lustte bijna alles maar 2 zusjes bijna niks. Alleen gebakken aardappels, kip en appelmoes + 2 soorten groente en 1 soort fruit.
Maar dat zegt niks over nu, nu lusten ze alles.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_133145965
http://www.voedingscentru(...)de-zwangerschap.aspx Zwangere vrouwen worden doodgegooid met alles wat niet mag en waar mogelijk een risico zit. Mozzarella uit de zakjes in de supermarkt is meestal gemaakt van gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk en dat mogen ze gewoon eten. Rauwmelkse kazen mogen niet maar dat staat ook op de verpakking en vaak met een speciale sticker er op. Au lait cru is de franse benaming voor rauwmelkse kazen.

[ Bericht 24% gewijzigd door AnnaNiem op 11-11-2013 15:04:32 ]
  maandag 11 november 2013 @ 14:31:33 #193
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_133147205
quote:
14s.gif Op maandag 11 november 2013 12:52 schreef Myraela het volgende:

[..]

En dat allemaal omdat zulke mensen nooit ouders hebben gehad die zeiden dat ze hun bord leeg moesten eten.

Bedoel, geen salade (en groenten) lusten is gewoon kindergedrag.
Dat staat er los van volgens mij. Wij moesten vroeger ook altijd ons bord leeg eten, maar ik eet nu vrijwel alles en mijn broertjes allebei praktisch niks.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_133147765
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 13:49 schreef AnnaNiem het volgende:
Http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/zwanger/eten-en-drinken-tijdens-de-zwangerschap.aspx Zwangere vrouwen worden doodgegooid met alles wat niet mag en waar mogelijk een risico zit. Mozzarella uit de zakjes in de supermarkt is meestal gemaakt van gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk en dat mogen ze gewoon eten. Rauwmelkse kazen mogen niet maar dat staat ook op de verpakking en vaak met een speciale sticker er op. Au lait cru is de franse benaming voor rauwmelkse kazen.
Maar dat is eigenlijk een aanprijzing, geen waarschuwing. In Frankrijk eten zwangere vrouwen gewoon rauwmelkse kaas, maar de grootindustrie die uit gemak en omdat het voor hun smaak toch niet zoveel uitmaakt pasteuriseert doet het graag voorkomen alsof ambachtelijke kaas gevaarlijk is. Ik ben niet tegen het informeren van zwangere vrouwen over wat ze binnen krijgen, niet op het etiket en niet aan tafel, alleen moet de informatie dan wel deugen en 'mag niet' is echt een hele grote stap te ver.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_133147861
Sowieso lijkt het alsof je tegenwoordig beter 9 maanden in een quarantaineisolatiecel kunt doorbrengen als je zwanger bent, met sondevoeding bestaande uit alleen het hoognodige voor zowel moeder en kind. Stel je voor dat je iets verkeerds inademt.
Ja doei.
pi_133148167
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 14:51 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Maar dat is eigenlijk een aanprijzing, geen waarschuwing. In Frankrijk eten zwangere vrouwen gewoon rauwmelkse kaas, maar de grootindustrie die uit gemak en omdat het voor hun smaak toch niet zoveel uitmaakt pasteuriseert doet het graag voorkomen alsof ambachtelijke kaas gevaarlijk is. Ik ben niet tegen het informeren van zwangere vrouwen over wat ze binnen krijgen, niet op het etiket en niet aan tafel, alleen moet de informatie dan wel deugen en 'mag niet' is echt een hele grote stap te ver.
Iedere gynaecoloog of verloskundige zal een zwangere zeggen dat rauwmelkse kazen niet mag, met name de zachte. Bij de harde rauwmelkse kazen is het risico nihil. En dat is samen met rauw vlees en rauwe eieren het eerste wat vrouwen opvolgen. Verder schiet het Voedingscentrum wel wat door met spul als kaneel ed. omdat de hoeveelheid die je moet eten behoorlijk is, wil het een risico zijn.
pi_133148451
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 15:03 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Iedere gynaecoloog of verloskundige zal een zwangere zeggen dat rauwmelkse kazen niet mag. En dat is samen met rauw vlees en rauwe eieren het eerste wat vrouwen opvolgen.
Nederlandse gynaecologen waarschijnlijk en die staan niet bekend om hun verstand van kaas. Bij harde rauwmelkse kazen is er sowieso niks aan de hand, alleen bij zachte rauwmelkse kaas is er een klein kansje dat daar de listeriabacterie in zit en dan is er weer een kansje dat dat tot een miskraam leidt. Als je dat risico volledig wil uitsluiten moet je dat vooral doen, het is mijn keuze niet, ik zeg alleen dat zwangere vrouwen ook andere keuzes kunnen maken.

quote:
Verder schiet het Voedingscentrum wel wat door met spul als kaneel ed. omdat de hoeveelheid die je moet eten behoorlijk is, wil het een risico zijn.
Ik kan ze überhaupt niet serieus nemen met hun Unileverlogica.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_133148691
Op kerstavond komen vrienden eten, dus nog een extra kookavond erbij *O*

Eentje is vegetarisch (eet wel vis) dus wel leuk om daar een menuutje om te bedenken.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_133148838
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 15:21 schreef roos85 het volgende:
Op kerstavond komen vrienden eten, dus nog een extra kookavond erbij *O*

Eentje is vegetarisch (eet wel vis) dus wel leuk om daar een menuutje om te bedenken.
Ze is gemaakt van groente?
Ja doei.
pi_133149192
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 15:25 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ze is gemaakt van groente?
Ja, van paksoi.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  † In Memoriam † maandag 11 november 2013 @ 15:38:02 #201
43556 miss_dynastie
pi_133149321
quote:
10s.gif Op maandag 11 november 2013 15:35 schreef roos85 het volgende:

[..]

Ja, van paksoi.
Dan ben ik bang dat ik haar gister verorberd heb. Als snackje :@
pi_133149663
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 15:21 schreef roos85 het volgende:
Op kerstavond komen vrienden eten, dus nog een extra kookavond erbij *O*

Eentje is vegetarisch (eet wel vis) dus wel leuk om daar een menuutje om te bedenken.
Dat klinkt reuze simpel, dan eet je vis met de kerst.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 11 november 2013 @ 16:49:53 #203
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_133152244
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 12:56 schreef motorbloempje het volgende:
Ik zou die lastige eter gewoon de vlektyfus laten krijgen. Eten wat de pot schaft en niet zaniken. En anders daarna gewoon 'lekker even door de McDrive' ofzo.
Ja, goed idee. Dan kan ik gelijk mijn huissleutels inleveren want het is mijn eigen vriendin ;) Ik heb al tig pogingen gedaan om haar wat breder te leren eten, maar na bijna 5 jaar nog altijd zonder succes. Achja, ik heb inmiddels een alternatief wat iedereen kan mee eten en voor mijn vriendin maak ik wel even snel wat anders tussendoor :)

De mozzarella discussie hadden we ook gehad. De 1 wilde wel, de ander wilde echt niet. Dan maar een andere optie want ik had er nog 2 die niet van kaas hielden...
»» Democracy is so overrated »»
pi_133155068
Wie houdt er nou niet van kaas? Mn hart doet pijn ;(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')