abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 6 oktober 2013 @ 10:38:22 #101
221912 minilot
Nancy boy
pi_131893484
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 10:28 schreef DancingPhoebe het volgende:

Of nog beter Minilot, kun jij niet 10 porties meer maken? Van alles? DAn haal ik het rond 4en kerstavond even bij je op?

Kthnxby! :*
Daar zou ik normaal gesproken nog best voor te porren zijn, ware het niet dat ik dit jaar alleen de snoepjes, koekjes en één hapje maak. Vraag het volgend jaar nog 'ns ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131893526
quote:
1s.gif Op zondag 6 oktober 2013 10:38 schreef minilot het volgende:

[..]

Daar zou ik normaal gesproken nog best voor te porren zijn, ware het niet dat ik dit jaar alleen de snoepjes, koekjes en één hapje maak. Vraag het volgend jaar nog 'ns ;)
* DancingPhoebe bookmarkt.

Hard.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_131940637
Ik mag een van de dagen voor in ieder geval 3 man het diner verzorgen, dus dat valt gelukkig mee :)
Dus haak even aan voor inspiratie en tips!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_131945778
Ik ga weer een overheerlijke cheesecake bakken als toetje. Zo onderhand een traditie geworden.
pi_132016149
Ik mag dit jaar weer (samen met 4-5 anderen, wees niet bang) meekoken aan het kerstdiner van onze studievereniging. In totaal zo'n 80 man. Op de avond zelf hebben we een keramische kookplaat met twee pitjes en een professionele oven tot onze beschikking, maar de dagen daarvoor (en 's ochtends / 's middags) kunnen we bij de organisatoren thuis koken. Budget is rond de 10 euro pp, drank niet meegeteld. Voorgerecht, hoofd, dessert.

En we hebben nog geen flauw idee wat we gaan maken :D

Bij deze zou ik jullie dan ook willen vragen of de eerste 10 van jullie, voor 8 personen te veel wil maken (wel 3 gangen he) en dan komen wij die ophalen. Ow en het is de vrijdag voor kerst. ;)
"Pools are perfect for holding water"
pi_132323942
Kerst! Bij mijn Italiaanse schoonfamilie ook jaarlijks maanden lang reden tot (een leuke) discussie: wat gaan we maken?!

Vorig jaar met zo'n 5 personen (mega grote keuken, iedereen doet heel de dag wat, hapje - drankje erbij) voor 12 personen 5 gangen gekookt. Dit jaar is dit weer de bedoeling, echter hebben we niet de fantastische keuken tot onze beschikking, maar een standaardkeukentje van een blokhut in Noord -Italië (jeej witte kerst!)..

Mijn eerste idee is: keep it simple! Vreemde keuken, niet zoveel keukengerei enz... Moeilijk!!!

In ieder geval komt er eerst een tafel vol met locale vleeswaren en kazen.. Daarna is het traditie om een zelf getrokken runderbouillon met zelfgemaakte tortellini te maken .. Maar dan ... Het hoofd- en nagerecht... Misschien nog wel een tussengerecht. Bijgerechten vinden we ook lastig. Vorig jaar hadden we worteltjes uit de oven, romige venkel, citroenige sperzieboontjes en spruitjes...

Mijn schoonzusje heeft inmiddels een Facebookgroep aangemaakt waar levendig over de gerechten wordt gediscusseerd! :D
pi_132507783
Weer even wat aan het testen! >:)

Spiced & sugared cranberries

Beetje jammer alleen dat de helft van de suikerstroop + cranberries zojuist door de keuken vloog, toen ik de kom wilde gaan afdekken met huishoudfolie en daarbij per ongeluk mijn elleboog op de rand van de kom plantte. :')

Gelukkig was het spul al niet zo heet meer. Ik kan je vertellen: je krijgt er een erg plakkerige keukenvloer van!
En de suikerstroop (waar kardemom, kaneel, steranijs en kruidnagel in zit) smaakte al flink lekker, toen ik het daarnet van mijn arm af likte. :9
Nu de cranberries de rest van de dag laten intrekken, dan besuikeren en verder drogen. Spannend! *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 24-10-2013 17:55:58 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_132507924
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 14:39 schreef Miss_Virgo het volgende:
Kerst! Bij mijn Italiaanse schoonfamilie ook jaarlijks maanden lang reden tot (een leuke) discussie: wat gaan we maken?!

Vorig jaar met zo'n 5 personen (mega grote keuken, iedereen doet heel de dag wat, hapje - drankje erbij) voor 12 personen 5 gangen gekookt. Dit jaar is dit weer de bedoeling, echter hebben we niet de fantastische keuken tot onze beschikking, maar een standaardkeukentje van een blokhut in Noord -Italië (jeej witte kerst!)..

Mijn eerste idee is: keep it simple! Vreemde keuken, niet zoveel keukengerei enz... Moeilijk!!!

In ieder geval komt er eerst een tafel vol met locale vleeswaren en kazen.. Daarna is het traditie om een zelf getrokken runderbouillon met zelfgemaakte tortellini te maken .. Maar dan ... Het hoofd- en nagerecht... Misschien nog wel een tussengerecht. Bijgerechten vinden we ook lastig. Vorig jaar hadden we worteltjes uit de oven, romige venkel, citroenige sperzieboontjes en spruitjes...

Mijn schoonzusje heeft inmiddels een Facebookgroep aangemaakt waar levendig over de gerechten wordt gediscusseerd! :D
Dat klinkt als een heel puike kerstdiner-traditie! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_132542903
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 11:36 schreef minilot het volgende:
Nu de cranberries de rest van de dag laten intrekken, dan besuikeren en verder drogen. Spannend! *O*
Ze zijn klaar!



Waanzinnig lekker! O+
Krokant, knisperend zoet van buiten en als je ze doorbijt is het van -plop- en heb je het zachte, fruitige friszure van de cranberries.
Geniale besjes, zo! *O*
(Volgende keer wel iets fijnere suiker gebruiken en de cranberries er wat zorgvuldiger mee bedekken)

[ Bericht 11% gewijzigd door minilot op 25-10-2013 11:14:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_132543185
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:59 schreef minilot het volgende:
Maar goed, vind ik dus persoonlijk niet zo heel lekker. En ik zoek iets nóg kleiners eigenlijk. Niet groter dan een chocoladetruffel. Liefst iets ronds ook, voor de esthetiek van een schaal vol ronde dingetjes.
Van die minitaartjes.. hoe heten ze ook al weer.. petit fours

of

of
pi_132543222
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 11:13 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Van die minitaartjes.. hoe heten ze ook al weer.. petit fours
[ afbeelding ]
of
[ afbeelding ]
of
[ afbeelding ]
'Petit four' is nogal een ruime suggestie natuurlijk. Elk zoet baksel/ding dat je in miniatuurvorm op tafel zet is in principe een petit four. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132543224
Moet nu wel écht gaan bedenken hoe of wat: nog tijd om te testen én in te slaan: er komen steeds meer aanbiedingen die rondom de kerst allemaal niet meer beschikbaar zullen zijn hier.

Grote vraag is nog steeds: to kalkoen, or not to kalkoen... :') misschien een klein kalkoentje ofzo. Wil er toch wel een traditionele kerst van maken hier zo O+
Ja doei.
pi_132543284
Kalkoenkuikentjes als éénpersoonsportie serveren? ;)



O+
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 25 oktober 2013 @ 11:18:00 #114
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_132543296
Nou, niet als je dat plaatje erbij doet :')
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_132543343
Ik weet het. Snif. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_132543596
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 16:49 schreef Myraela het volgende:
Ossenstaart, dat ga ik onthouden. Al neig ik altijd meer naar iets romigs.
Als er meer dan 3 gangen zijn dan kies ik meestal voor een kleine portie heldere soep omdat de gasten (en ikzelf) anders te snel vol zitten. Ik heb namelijk in het verleden een aantal keren aan een kersttafel gezeten waarbij iedereen eigenlijk al vol zat voor het hoofdgerecht op tafel kwam :{
pi_132543621
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 11:17 schreef minilot het volgende:
Kalkoenkuikentjes als éénpersoonsportie serveren? ;)

[ afbeelding ]

O+
Ik vind het een idee! :D
Ja doei.
pi_132544400
Ik ga koken voor mijn schoonouders. Die zijn nog nooit bij mij thuis geweest en hebben mij een paar maanden geleden pas ontmoet. Ik voel me dus wel verplicht uit te pakken met een menu dat bij mij past. Ik ben een anglofiel dus het zal een Engelse basis hebben met wat zij uitstapjes. Ik kook samen met mijn zoon dan voor 5 personen.

Starter:
Diverse kleine hapjes, beetje tapas idee. Tonijntapenade met een cherrytomaatje, minigehaktballetje met tzatziki, broccolisoep met zalm in borrelglaasje, één haps salade (sla, mozzarella, meloen, walnoot), gerookte ham met dadel. En een plakje gerookte vis. Geserveerd met droge sherry

Voorgerecht:
Heldere scherpe kruidenbouillon met knoflook garnalen met daarnaast een lekkere zelfgebakken plak olijvenbrood. Geserveerd met droge witte wijn.

Hoofdgerecht:
Gestoofde lamsbout met rodebessen, rosmarijn en honing; saus van het braadvocht. Gebakken aardappeltjes (vorm weet ik nog niet), bloemkool en broccoli roosjes met roomsaus, cranberrycompote en gestoofde peren (goed rood). Family-style. Geserveerd met kruidige rode wijn.

Nagerecht:
Warme sticky toffee pudding (met warme saus) met vanille ijs. Geserveerd met Gold Strike.

Afsluiter:
Zelfgemaakte cappuccino met karamel tik, diverse petit fours. Geserveerd met amaretto.

Ik moet nog met zoon overleggen over de alcoholvrije alternatieven van de dranken.
Ik mag alleen geen kaas op het menu zetten.
pi_132544952
Zoveel typische Britse kerstgerechten zie ik anders niet. Eerder een ' van alles wat basis '.
Ja doei.
pi_132545425
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 12:00 schreef Ouder1 het volgende:
Nagerecht:
Warme sticky toffee pudding (met warme saus) met vanille ijs. Geserveerd met Gold Strike.

Haha met Goldstrike ? :P
pi_132545486
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 12:21 schreef motorbloempje het volgende:
Zoveel typische Britse kerstgerechten zie ik anders niet. Eerder een ' van alles wat basis '.
Mmm.. ik had het over typisch Brits.. niet 'kerst' Brits. Buiten de stoofpeertjes is het hoofdgerecht Brits; ik heb dat ook daar leren kennen en nooit elders tegen gekomen behalve als ik het zelf maakte. Sticky toffee pudding is Brits. De broccoli soep ook. De petit fours maak ik ook naar Brits recept.
pi_132545518
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 12:42 schreef Miss_Virgo het volgende:

[..]

Haha met Goldstrike ? :P
Ja, dat pakte mijn huidige vriend er een keer bij en bleek een heerlijke combinatie :9~
pi_132545573
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 12:44 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Mmm.. ik had het over typisch Brits.. niet 'kerst' Brits. Buiten de stoofpeertjes is het hoofdgerecht Brits; ik heb dat ook daar leren kennen en nooit elders tegen gekomen behalve als ik het zelf maakte. Sticky toffee pudding is Brits. De broccoli soep ook. De petit fours maak ik ook naar Brits recept.
Overigens vind ik het meeste typische Britse eten ronduit goor; veel te veel vet!
pi_132547950
Goed, qua zoetigheden tot nu toedus 2 geslaagde zaken getest: rodewijn-chocoladetruffels en gesuikerde cranberries...

+

Nog op zoek naar een derde ding, dat als ik de andere twee zo zie eveneens klein, rond en met -iets- bestrooid moet zijn om er een passend trio van te maken. >:)

Zoekerdezoek..

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 12:46 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Overigens vind ik het meeste typische Britse eten ronduit goor; veel te veel vet!
Vet! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_132548054
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 14:15 schreef minilot het volgende:
Vet! :9

Brrr. :{w

Ik denk dat de Britten gewoon niet frituren kunnen terwijl ze alles in de frituur smijten, tot brood aan toe.
pi_132548120
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 14:15 schreef minilot het volgende:
Nog op zoek naar een derde ding, dat als ik de andere twee zo zie eveneens klein, rond en met -iets- bestrooid moet zijn om er een passend trio van te maken. >:)

Zoekerdezoek..
Heel vroeger, als kind, maakte ik ook wel chocolade truffels maar dan met havervlokken, rozijnen en gebroken nootjes er in. En dan rollen door de kokos i.p.v. cacao poeder.
Is dat iets?
pi_132548207
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 14:21 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Heel vroeger, als kind, maakte ik ook wel chocolade truffels maar dan met havervlokken, rozijnen en gebroken nootjes er in. En dan rollen door de kokos i.p.v. cacao poeder.
Is dat iets?
Heb al truffels, twee truffelsoorten is er eentje teveel.
Tevens: te simpel. En te gezond smakend: ik maak dat soort balletjes van haver en dadels en kokos al het hele jaar als ontbijtjes-on-the-go. ;) Met kerst mag het een tikkie feestelijker.

Komt goed! Ik heb al een recept of dertig in mijn lijstje staan. Schrappen en uitproberen. *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_132548265
De O+ Britse keuken O+ heeft veel moois te bieden. Zeker rond kerst. Niet alles bestaat uit een FEB en pies, en ook die zijn zeer smakelijk klaar te maken. Je moet gewoon kunnen koken/naar een restaurant/pub gaan waar ze kunnen koken.
Ja doei.
pi_132548340
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 14:26 schreef motorbloempje het volgende:
De O+ Britse keuken O+ heeft veel moois te bieden. Zeker rond kerst. Niet alles bestaat uit een FEB en pies, en ook die zijn zeer smakelijk klaar te maken. Je moet gewoon kunnen koken/naar een restaurant/pub gaan waar ze kunnen koken.
Pies :9~

De beste maaltijden heb ik gegeten bij Inns en goede pubs. Juist de restaurants op het platteland zijn kwalitatief minder in mijn ogen.
pi_132548504
Echt goddelijk koken ze in:



Vooral de herdwick sheep smaakt geweldig (local sheep)
pi_132549776
Terug naar kerst! }:|
~O>

~:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132550467
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 15:12 schreef minilot het volgende:
Terug naar kerst! }:|
~O>

~:)
Mag presentatie, tafeldekking en schikking ook meegenomen worden? Ik zoek nog wel tips..
pi_132550550
Zeker! Leuk! ^O^
Ik zou er wel van om rond de feestdagen een scheutje Martha Stewart te channelen :Y

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 25-10-2013 15:47:11 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_132550732
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 14:26 schreef motorbloempje het volgende:
De O+ Britse keuken O+ heeft veel moois te bieden. Zeker rond kerst. Niet alles bestaat uit een FEB en pies, en ook die zijn zeer smakelijk klaar te maken. Je moet gewoon kunnen koken/naar een restaurant/pub gaan waar ze kunnen koken.
Ben benieuwd, dit jaar mag ik het voor het eerst meemaken :D
pi_132551345
Ik ga voor kerst een wild konijn bereiden. Hij ligt al bij mijn ouders in de vriezer te wachtten tot het zo ver is :P Waarschijnlijk heel simpel bereiden, in rode wijn.
Hopelijk mag ik nog een toetje erbij maken, dat vind ik altijd het leukste. Ik maak alleen te 'rare' dingen tot nu toe denk ik.. Mijn familie houd van simpel. Maakte de afgelopen 2 jaren o.a. tiramisu en een chocolade ganache taart, maar er blijft zo veel liggen. Niemand wil het :'(
Heel jammer, want als ik echt los kon gaan... Ik zie bij jullie ook echt dingen langskomen die mij echt heerlijk lijken, maar dat zou hier echt niets worden. Ik hou zelf thuis nog wel een kerstdiner :9
Gelukkig kan ik restje daarna gewoon bij de schoonfamilie langsbrengen. Die proberen alles wel :D
pi_132551841
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 15:57 schreef Dragonberry het volgende:
Maakte de afgelopen 2 jaren o.a. tiramisu en een chocolade ganache taart, maar er blijft zo veel liggen. Niemand wil het :'(
Weet je zeker dat dat aan 'te raar' lag? Hoe geniaal de toetjes ook zijn, ook bij mijn schoonfamilie is het standaard dat er behoorlijk wat van overblijft, simpelweg omdat iedereen tegen de tijd dat de desserts op tafel komen al stampvol zit. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132552719
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 16:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Weet je zeker dat dat aan 'te raar' lag? Hoe geniaal de toetjes ook zijn, ook bij mijn schoonfamilie is het standaard dat er behoorlijk wat van overblijft, simpelweg omdat iedereen tegen de tijd dat de desserts op tafel komen al stampvol zit. :)
Dat denk ik ook! Daarom is het belangrijk op te letten dat je niet te grote porties maakt per gang en dat je gasten weten wat er nog komt (menu kaartjes?) zodat ze zelf ook daar rekening mee houden.

En trek tijd uit voor het diner! Hoe langer je er over doet, hoe meer je kan eten. Niks mis met even kletsen tussen de gangen door terwijl de kok nog wat rommelt in de keuken voor de volgende gang. Desnoods leg je een spel op tafel of zo..
pi_132552775
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 15:57 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga voor kerst een wild konijn bereiden. Hij ligt al bij mijn ouders in de vriezer te wachtten tot het zo ver is Waarschijnlijk heel simpel bereiden, in rode wijn.
Heb je dat al eens gedaan? Of behoor jij tot die jaloersmakende mensen bij wie alles altijd lukt? :)
pi_132552858
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 14:15 schreef minilot het volgende:
Goed, qua zoetigheden tot nu toedus 2 geslaagde zaken getest: rodewijn-chocoladetruffels en gesuikerde cranberries...

[ afbeelding ] + [ afbeelding ]

Nog op zoek naar een derde ding, dat als ik de andere twee zo zie eveneens klein, rond en met -iets- bestrooid moet zijn om er een passend trio van te maken. >:)

Zoekerdezoek..

mini cheesecakjes? Met rood fruit en wat chocolade gegarneerd.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132553001
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 16:39 schreef roos85 het volgende:

[..]

mini cheesecakjes? Met rood fruit en wat chocolade gegarneerd.
Niet rond. Niet met iets bestrooid. :)
Het is dat ik al truffels heb, anders werden het deze:
http://artofdessert.blogspot.com/2011/12/golden-champagne-truffles.html
O+

Wellicht leuk als tip voor iemand anders hier? Ik heb ze twee weken geleden gemaakt (zonder goudglans helaas), waren bijzonder lekker!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-10-2013 17:20:59 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_132553317
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 16:42 schreef minilot het volgende:

[..]

Niet rond. Niet met iets bestrooid. :)
Het is dat ik al truffels heb, anders werden het deze:
http://artofdessert.blogspot.com/2011/12/golden-champagne-truffles.html
O+

Wellicht leuk als tip voor iemand anders hier? Ik heb ze twee weken gelden gemaakt (zonder goudglans helaas), waren bijzonder lekker!
Cakepops of soesjes?

Ik ga waarschijnlijk van de week de truffels met rode wijn proberen :9
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132554311
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 16:52 schreef roos85 het volgende:

[..]

Cakepops of soesjes?

Ik ga waarschijnlijk van de week de truffels met rode wijn proberen :9
Jaaaa, de truffels! Laat je weten hoe je ze vond? :)

Cakepops vind ik vies. :6
Je soesjessuggestie deed me wél denken aan een recept dat ik gisteren vond:
http://iamafoodblog.com/creme-brulee-doughnut-recipe/
Is wellicht wel tof! Moet ik alleen 's ochtends thuis nog gaan lopen frituren en met een gasbrander aan de slag, maar dat is misschien wel leuk.. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132554484
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 17:23 schreef minilot het volgende:

[..]

Jaaaa, de truffels! Laat je weten hoe je ze vond? :)

Cakepops vind ik vies. :6
Je soesjessuggestie deed me wél denken aan een recept dat ik gisteren vond:
http://iamafoodblog.com/creme-brulee-doughnut-recipe/
Is wellicht wel tof! Moet ik alleen 's ochtends thuis nog gaan lopen frituren en met een gasbrander aan de slag, maar dat is misschien wel leuk.. :)
Oei dat ziet er lekker uit!

Ik zit te denken de venkel/tomatencrumble van Ottolenghi als bijgerecht te serveren.. maar wat er nog bij? Gegrilde kip? Heb alleen maar 1 combimagnetron ter beschikking..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132555094
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 17:29 schreef roos85 het volgende:

[..]

Oei dat ziet er lekker uit!

Ik zit te denken de venkel/tomatencrumble van Ottolenghi als bijgerecht te serveren.. maar wat er nog bij? Gegrilde kip? Heb alleen maar 1 combimagnetron ter beschikking..
Of iets met vis? Jacobsschelpen, of garnalen? Zoiets is er denk ik erg lekker bij.

Wel een beetje zomers, tomaten met kip/vis, maar ach.. :)

Wellicht kwartel of parelhoen, als iets feestelijker soort gevogelte in plaats van de kip? Lidl heeft momenteel goedkope (en prima) fazant en kwartel in het assortiment, kun je 't eens uitproberen.
Let me see you stripped down to the bone
pi_132555244
Dat is waar, al zou ik graag iets uit de boeken (heb het kookboek en plenty) van Ottolenghi klaar maken.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132555426
Ottolenghi is altijd goed O+
Heb je Jerusalem niet? Daar staan ook wel een aantal puike vlees- en visgerechten in hoor! Al mijn kookboeken zitten momenteel in een verhuisdoos, anders zou ik even voor je gaan bladeren. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132555803
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 16:42 schreef minilot het volgende:

[..]

Niet rond. Niet met iets bestrooid. :)
Het is dat ik al truffels heb, anders werden het deze:
http://artofdessert.blogspot.com/2011/12/golden-champagne-truffles.html
O+

Wellicht leuk als tip voor iemand anders hier? Ik heb ze twee weken geleden gemaakt (zonder goudglans helaas), waren bijzonder lekker!
Fudge balletjes?
Of zelf raffaello's maken?

Die truffels zien er lekker uit, alleen de vegetable shortening staat me op de ene of andere manier een beetje tegen, heb je dat ook daadwerkelijk gebruikt?
pi_132555971
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 15:57 schreef Dragonberry het volgende:
Maakte de afgelopen 2 jaren o.a. tiramisu en een chocolade ganache taart, maar er blijft zo veel liggen. Niemand wil het :'(
Dat is toch niets raars? Het enige wat ik kan verzinnen dat nog gebruikelijker is is een vla flip. :')
pi_132556028
Ik heb al zo lang niet meer uitgebreid gekookt dat ik mijn ouders en zusjes al heb verteld dat ik met Kerst weer eens flink uit wil pakken. En nu zit ik er aan vast en is er geen weg meer terug ieehh, stomme ik met m'n enthousiasme :D. Dat wordt weer stressen!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_132556039
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 16:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Weet je zeker dat dat aan 'te raar' lag? Hoe geniaal de toetjes ook zijn, ook bij mijn schoonfamilie is het standaard dat er behoorlijk wat van overblijft, simpelweg omdat iedereen tegen de tijd dat de desserts op tafel komen al stampvol zit. :)
nouja, ik weet bijna zeker dat ze wel gewoon ijs hadden genomen..
Misschien overdrijf ik ook wel inderdaad, maar het is gewoon niet leuk om zo je best te doen en dat bijna niemand het wil.. Ondertussen heb ik het geaccepteerd en trek ik me er niet meer zoveel van aan :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')