abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:22:25 #76
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_131845139
Ik had vorig jaar een mosterdsoepje als tussengerecht. Dat was het enige waarvan we dachten dat het wel eens terug naar de keuken zou gaan. Uiteindelijk wilden ze nog een bakje. Het kan raar lopen.
Siesta & Fiesta!
pi_131845504
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had vorig jaar een mosterdsoepje als tussengerecht. Dat was het enige waarvan we dachten dat het wel eens terug naar de keuken zou gaan. Uiteindelijk wilden ze nog een bakje. Het kan raar lopen.
Mensen lusten vaak meer dan ze denken :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_131845628
goed punt, soep. Wat voor soep zullen we eens gaan maken? :7
pi_131846326
Ik doe soep als amuse! Ik weet al dat er in de voorgerechtgang(en) geen soep zal zitten, vandaar. :)
(Ja, nu al. Als je denkt dat dat vroeg is: bij mijn schoonfamilie worden doorgaans in JUNI al Sinterklaaslootjes getrokken zodat tijdig begonnen kan worden aan de surprises. Feestelijke familiaangelegenheden worden bijzonder serieus genomen. >:) )

Ik suggereerde het al in de OP, maar nadat ik deze bouillon (minus de vulling dus) afgelopen week nog eens heb gemaakt en we zowat moesten grienen toen -ie op was heb ik er definitief toe besloten.

Nu nog bedenken hoe ik het leuk ga presenteren, en wat voor bijzondere garnituur erbij zou kunnen. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_131846929
Leuk een kersttopic *O* O+
Ik ga waarschijnlijk voor groep vrienden koken. Denk dat het een klassiek diner gaat worden.

Voor: Zit te denken aan allerlei hapjes, tapas idee. Van alles wat eten. Lekkere witte wijn erbij.
Hoofd: Coq au vin, of misschien wel lam of eend oid, met twice baked potatoes en verschillende groenten.
Na: Chocolate fondant met frambozenijs. (Vaste prik wanneer ik kerstdiner maak. :9 )
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_131847419
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:36 schreef Myraela het volgende:
goed punt, soep. Wat voor soep zullen we eens gaan maken? :7
Lekkere consommé van ossenstaart kan ik altijd wel van genieten. Meestal doen wij met kerst gewoon een lekker ouderwets getrokken soep van rund, kip of een ander stuk vlees. Beetje traditie bij ons. Heerlijk.
pi_131847824
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 16:34 schreef Molleman het volgende:

[..]

Lekkere consommé van ossenstaart kan ik altijd wel van genieten. Meestal doen wij met kerst gewoon een lekker ouderwets getrokken soep van rund, kip of een ander stuk vlees. Beetje traditie bij ons. Heerlijk.
Ossenstaart, dat ga ik onthouden. Al neig ik altijd meer naar iets romigs.

Hoe doen jullie het altijd met vlees? Ik ben namelijk gewend om 1 stuk vlees per persoon te doen, maar eigenlijk is een halve eendenborst getrancheerd toch al meer dan genoeg als hoofdgerecht?

Zeker aangezien ik van plan ben 5 gangen te gaan serveren.
pi_131847885
Ja, hier staan de spullen alweer in de winkel voor kerst. Binnenkort de vriezer maar 's vullen :9
Ja doei.
pi_131848080
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 16:49 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ossenstaart, dat ga ik onthouden. Al neig ik altijd meer naar iets romigs.

Hoe doen jullie het altijd met vlees? Ik ben namelijk gewend om 1 stuk vlees per persoon te doen, maar eigenlijk is een halve eendenborst getrancheerd toch al meer dan genoeg als hoofdgerecht?

Zeker aangezien ik van plan ben 5 gangen te gaan serveren.
Halve kan prima, inderdaad zeker als er nog vier gangen zijn. En als ze getrancheerd op t bord komen valt het eigenlijk niet eens op

Ik moet hier maar eens gaan inventariseren wat de plannen zijn.

Qua familie en dingen lusten heb ik hier een beetje t zelfde als bij minilot. Indertussen proberen ze meestal graag alle 'vreemde' dingen die ik ze voorschotel, valt toch wel vaak mee :)
pi_131849829
ik weet de plannen nog niet maar ik denk dat het wel weer eens leuk is om christmas pudding te maken. Alleen kom ik overal andere recepten tegen.
Mijn ouders kookten hem pas vlak voor kerstmis maar de recepten die ik tegenkom kook je het na een nachtje intrekken en laat je pudding 8 weken staan. Grmbl.
pi_131849871
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 18:06 schreef Oceanonix het volgende:
ik weet de plannen nog niet maar ik denk dat het wel weer eens leuk is om christmas pudding te maken. Alleen kom ik overal andere recepten tegen.
Mijn ouders kookten hem pas vlak voor kerstmis maar de recepten die ik tegenkom kook je het na een nachtje intrekken en laat je pudding 8 weken staan. Grmbl.
Elke familie heeft zo zijn eigen recept en ik ken de 8 weken laten staan Christmas pudding; niet mijn ding 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131867092
Ik denk dat ik dit jaar op derde kerstdag vrienden thuis uitnodig O+ kerst restjes dag *O*
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_131867245
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 07:48 schreef littledrummergirl het volgende:
thuis uitnodig
Ik bedenk me net.. Ik verhuis over een poosje van een piepkleine flat zonder ruime keuken/vaatwasser/opbergruimte/eettafel naar een huis met een tamelijk flinke keuken, een afwasmachine, twee ovens en genoeg plek om de schoonfamilie bij aan tafel te laten schuiven!

Dit is dus bij deze het laatste jaar dat ik op eerste Kerstdag de mise-en-place voor twaalf man in grote plastic bakken moet proppen om deze vervolgens te verslepen naar het huis van mijn schoonouders waar elk jaar opnieuw veel te weinig ruimte in de koelkast is.

Ze komen volgend jaar maar gewoon lekker naar mij! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_131870974
Ja dat hebben wij dus ook O+ eindelijk ruimte in huis voor een eettafel *O* veel feestjes geven *O*
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 16:49:18 #90
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_131875705
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 14:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, ik ken vrijwel al die mensen bij je aan tafel! >:)

Schnitzels met citroen, dat doet me eraan denken dat ik na een bezoekje aan Europa Park thuis voor de lol een uitgebreide zuid-Duitse vijfgangenmaaltijd heb gemaakt. Met veel bier. Was tof! O+ Ik zou er rond kerst niet mee aankomen, maar lekker was het wél! :9
Ken je ze echt, dat had ik nou niet verwacht :D 8)

Schnitzels is het enige dat sommige van mijn gasten lusten, die wilden zelfs de rollade en de varkenshaas niet proberen. Had ook niet mijn voorkeur, maar om er dan nog iets feestelijks mee te doen heb ik een aantal ongepaneerde schnitzels zelf in kleine stukjes gesneden, zelf gepaneerd en gefrituurd. Was een rotklus, maar ze vonden het wel lekker :9

En het was dus mijn eerste keer om voor zoveel mensen te koken, dus dit jaar iets uitdagenders! :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_131876429
Woeh! Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht voor 9 personen.

Ik mag me houden aan:
- Geen lam
- Geen geitenkaas
- Geen yoghurt.

Voor de rest staat het vrij :D.
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 17:31:46 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131876487
Eerste en tweede kerstdag uitgenodigd, ik maak mij dit jaar geen gedachten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 17:32:29 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131876506
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 17:28 schreef EllaN het volgende:
Woeh! Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht voor 9 personen.

Ik mag me houden aan:
- Geen lam
- Geen geitenkaas
- Geen yoghurt.

Voor de rest staat het vrij :D.
Geit in kwarksaus met schapenkaas!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131876532
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geit in kwarksaus met schapenkaas!
:D .
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 17:36:05 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131876577
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 17:33 schreef EllaN het volgende:

[..]

:D .
Zonder gein, had eens bezoek, die aten mee, had een lamsbout zonder been perfect rose gebraden, men at zijn bord er bij op. Nog nooit zo een lekkere gebraden ham gegeten.
- Lam, niet Ham
Lam? Lam? Maar ik hou helemaal niet van lam
:')
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131876775
Mijn moeder houdt echt niet van lam en herkent het echt altijd. Hoe slank en mals het vlees ook is..

Heeft iemand hier ervaring met Beef Wellington maken?
pi_131877588
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 17:44 schreef EllaN het volgende:

Heeft iemand hier ervaring met Beef Wellington maken?
Ik! Heb ik namelijk vorig jaar gemaakt (met zelfgemaakt bladerdeeg from scratch) en dat vooraf wel vijf keer geoefend :)

Ik heb het recept van Paul Hollywood (Great British Bake Off) aangehouden, op YouTube is de masterclass-afleveting daarvoor wel te vinden denk ik (kan het nu even niet checken, zit op bijna leeg mobieltje :))
Let me see you stripped down to the bone
pi_131893165
Dankje, ik ga hem opzoeken!
pi_131893301
God ik mag er ook weer aan geloven. Ik voel me volledig inspiratieloos, dus ik kopier gewoon een menuutje van hier.

Of nog beter Minilot, kun jij niet 10 porties meer maken? Van alles? DAn haal ik het rond 4en kerstavond even bij je op?

Kthnxby! :*
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_131893311
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 10:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
God ik mag er ook weer aan geloven. Ik voel me volledig inspiratieloos, dus ik kopier gewoon een menuutje van hier.

Of nog beter Minilot, kun jij niet 10 porties meer maken? Van alles? DAn haal ik het rond 4en kerstavond even bij je op?

Kthnxby! :*
:D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')