Mensen lusten vaak meer dan ze denkenquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had vorig jaar een mosterdsoepje als tussengerecht. Dat was het enige waarvan we dachten dat het wel eens terug naar de keuken zou gaan. Uiteindelijk wilden ze nog een bakje. Het kan raar lopen.
Lekkere consommé van ossenstaart kan ik altijd wel van genieten. Meestal doen wij met kerst gewoon een lekker ouderwets getrokken soep van rund, kip of een ander stuk vlees. Beetje traditie bij ons. Heerlijk.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:36 schreef Myraela het volgende:
goed punt, soep. Wat voor soep zullen we eens gaan maken?
Ossenstaart, dat ga ik onthouden. Al neig ik altijd meer naar iets romigs.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 16:34 schreef Molleman het volgende:
[..]
Lekkere consommé van ossenstaart kan ik altijd wel van genieten. Meestal doen wij met kerst gewoon een lekker ouderwets getrokken soep van rund, kip of een ander stuk vlees. Beetje traditie bij ons. Heerlijk.
Halve kan prima, inderdaad zeker als er nog vier gangen zijn. En als ze getrancheerd op t bord komen valt het eigenlijk niet eens opquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 16:49 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ossenstaart, dat ga ik onthouden. Al neig ik altijd meer naar iets romigs.
Hoe doen jullie het altijd met vlees? Ik ben namelijk gewend om 1 stuk vlees per persoon te doen, maar eigenlijk is een halve eendenborst getrancheerd toch al meer dan genoeg als hoofdgerecht?
Zeker aangezien ik van plan ben 5 gangen te gaan serveren.
Elke familie heeft zo zijn eigen recept en ik ken de 8 weken laten staan Christmas pudding; niet mijn dingquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 18:06 schreef Oceanonix het volgende:
ik weet de plannen nog niet maar ik denk dat het wel weer eens leuk is om christmas pudding te maken. Alleen kom ik overal andere recepten tegen.
Mijn ouders kookten hem pas vlak voor kerstmis maar de recepten die ik tegenkom kook je het na een nachtje intrekken en laat je pudding 8 weken staan. Grmbl.
Ik bedenk me net.. Ik verhuis over een poosje van een piepkleine flat zonder ruime keuken/vaatwasser/opbergruimte/eettafel naar een huis met een tamelijk flinke keuken, een afwasmachine, twee ovens en genoeg plek om de schoonfamilie bij aan tafel te laten schuiven!quote:
Ken je ze echt, dat had ik nou niet verwachtquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 14:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Hee, ik ken vrijwel al die mensen bij je aan tafel!![]()
Schnitzels met citroen, dat doet me eraan denken dat ik na een bezoekje aan Europa Park thuis voor de lol een uitgebreide zuid-Duitse vijfgangenmaaltijd heb gemaakt. Met veel bier. Was tof!Ik zou er rond kerst niet mee aankomen, maar lekker was het wél!
Geit in kwarksaus met schapenkaas!quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 17:28 schreef EllaN het volgende:
Woeh! Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht voor 9 personen.
Ik mag me houden aan:
- Geen lam
- Geen geitenkaas
- Geen yoghurt.
Voor de rest staat het vrij.
quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geit in kwarksaus met schapenkaas!
Zonder gein, had eens bezoek, die aten mee, had een lamsbout zonder been perfect rose gebraden, men at zijn bord er bij op. Nog nooit zo een lekkere gebraden ham gegeten.quote:
Ik! Heb ik namelijk vorig jaar gemaakt (met zelfgemaakt bladerdeeg from scratch) en dat vooraf wel vijf keer geoefendquote:Op zaterdag 5 oktober 2013 17:44 schreef EllaN het volgende:
Heeft iemand hier ervaring met Beef Wellington maken?
quote:Op zondag 6 oktober 2013 10:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
God ik mag er ook weer aan geloven. Ik voel me volledig inspiratieloos, dus ik kopier gewoon een menuutje van hier.
Of nog beter Minilot, kun jij niet 10 porties meer maken? Van alles? DAn haal ik het rond 4en kerstavond even bij je op?
Kthnxby!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |