Roeler!quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 09:05 schreef RoelerMF het volgende:
Na vorig jaar te hebben gekookt op kerstavond voor vrienden wil ik dat dit jaar eigenlijk wel weer gaan doen. Vorig jaar was mijn eerste keer koken voor meer dan 4 mensen, dus ik heb een beetje op safe gespeeld. En iedereen vond het goed geslaagd. Maar dit jaar hoop ik toch wat nieuwe zaken op tafel te kunnen zetten. Daarom een goed inspiratie topic!
Hm.. Iets frituren als hartige uitdeel-snack 's middags - dat had ik eigenlijk nog niet overwogen. Dat komt, ik frituur thuis in een steelpannetje met olie erin, ik heb volgens mij nog nooit een friteuse gebruikt.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 09:57 schreef Myraela het volgende:
Ik heb zojuist bedacht dat ik sowieso garnalen kroketjes wil gaan maken. Gewoon als klein hapje. Die kan ik lekker makkelijk al eerder maken en dan hoeven ze alleen nog even de frituur in bij m'n moeder.
Minilot!quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 09:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Roeler!![]()
![]()
Wat kookte je vorig jaar precies?
Zulke mensen moet je direct uit je leven bannen. Godverdomme.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 13:02 schreef RoelerMF het volgende:
Ik had lastige eters, anders hadden we allemaal aan de friet met schnitzel gemoeten
Jij begrijpt het Myraela!quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 13:05 schreef Myraela het volgende:
**
[..]
Zulke mensen moet je direct uit je leven bannen. Godverdomme.
okok, dan begrijp ik het wel. Dit jaar weer lastige eters?
Hee, ik ken vrijwel al die mensen bij je aan tafel!quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 12:25 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Minilot!
Vorig jaar had ik eerst een grote pan verse tomatensoep met zelfgemaakte bouillon als voorgerecht. Het hoofdgerecht had drie keuzes in vlees, groente en aardappels:
Een rollade (Dag van tevoren klaar gemaakt)
Een varkenshaasje
Schnitzels
Alles was zo gemaakt dat het kleine porties waren. De schnitzels lekker op zijn Duits met wat citroen en peterselie erbij
[ afbeelding ]
Nou ja, dat hangt er een beetje van af.. Het kan natuurlijk best: bij mijn schoonouders is het hoofdgerecht met kerst al een paar jaar in 'family style', dus in het midden van de tafel bijvoorbeeld een geroosterde ham, een vleesstoofpotje van het één of ander en verschillende bijgerechten, en dan is het gewoon van alles dat je lekker vindt een beetje opscheppen.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 12:38 schreef Myraela het volgende:
Ik zou niet aan keuzes doen.Zeker niet met zo'n klein groepje mensen.
Mja, ik ben dan weer zo autistisch dat ik vind dat alles dan ook bij elkaar moet passen. Anders zie ik de meerwaarde van zo'n "family style" nooit zo in. Maarja, ik ben dan ook een makkelijke eter en vind het vaak maar aanstellerij als andere mensen dat niet zijn.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 14:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou ja, dat hangt er een beetje van af.. Het kan natuurlijk best: bij mijn schoonouders is het hoofdgerecht met kerst al een paar jaar in 'family style', dus in het midden van de tafel bijvoorbeeld een geroosterde ham, een vleesstoofpotje van het één of ander en verschillende bijgerechten, en dan is het gewoon van alles dat je lekker vindt een beetje opscheppen.
Amuses, voorgerechten en nagerechten zijn dan wel weer keurig opgemaakte bordjes.
Daarom ook een compromis bij mijn schoonfamilie: 'aanstellerige' gerechten en 'hippe' bordopmaak bij voorgerechten en nagerechten (gemaakt door de mensen in de familie die het leuk vinden om te koken) en dan een buffetachtige hoofdgerechtgang met zelf opscheppen waar je trek in hebt.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 14:58 schreef Myraela het volgende:
[..]
Mja, ik ben dan weer zo autistisch dat ik vind dat alles dan ook bij elkaar moet passen. Anders zie ik de meerwaarde van zo'n "family style" nooit zo in. Maarja, ik ben dan ook een makkelijke eter en vind het vaak maar aanstellerij als andere mensen dat niet zijn.
Ik heb ooit een kerstkeuzemenu geserveerdquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 12:38 schreef Myraela het volgende:
Ik zou niet aan keuzes doen.Zeker niet met zo'n klein groepje mensen.
Nee, het moet vooral voor mij tof zijn. Godverdomme.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:02 schreef minilot het volgende:
Kerstdiner moet toch vooral gewoon leuk en aangenaam zijn?
quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:03 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nee, het moet vooral voor mij tof zijn. Godverdomme.
Ik vind dat zo achterlijk veel werk.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:02 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb ooit een kerstkeuzemenu geserveerdOok moeilijke eters en dus heb ik iedereen van te voren uit 3 voorgerechten, 3 soepen en 3 hoofdgerechten laten kiezen
Was allemaal prima gelukt.
Nee, vooral een moeilijke koker. Ik wil dat mensen mijn eten lekker, mooi en tof vinden. En ik kan erg slecht tegen mensen die op voorhand dingen al niet lusten. Ik kook namelijk niet mijn lievelingseten, ik wil gewoon luxe gerechten koken waarvoor ik normaal het budget niet heb.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:05 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
Dan kun je wel alles lusten maar ben je eigenlijk alsnog wel een moeilijke eter.
Ik had het jaar daarvoor voor dezelfde groep mensen gekookt en toen lustte de helft niksquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:07 schreef Myraela het volgende:
Ik vind dat zo achterlijk veel werk. Het staat natuurlijk wel tof en netjes, maar toch.
Mensen lusten vaak meer dan ze denkenquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had vorig jaar een mosterdsoepje als tussengerecht. Dat was het enige waarvan we dachten dat het wel eens terug naar de keuken zou gaan. Uiteindelijk wilden ze nog een bakje. Het kan raar lopen.
Lekkere consommé van ossenstaart kan ik altijd wel van genieten. Meestal doen wij met kerst gewoon een lekker ouderwets getrokken soep van rund, kip of een ander stuk vlees. Beetje traditie bij ons. Heerlijk.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:36 schreef Myraela het volgende:
goed punt, soep. Wat voor soep zullen we eens gaan maken?
Ossenstaart, dat ga ik onthouden. Al neig ik altijd meer naar iets romigs.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 16:34 schreef Molleman het volgende:
[..]
Lekkere consommé van ossenstaart kan ik altijd wel van genieten. Meestal doen wij met kerst gewoon een lekker ouderwets getrokken soep van rund, kip of een ander stuk vlees. Beetje traditie bij ons. Heerlijk.
Halve kan prima, inderdaad zeker als er nog vier gangen zijn. En als ze getrancheerd op t bord komen valt het eigenlijk niet eens opquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 16:49 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ossenstaart, dat ga ik onthouden. Al neig ik altijd meer naar iets romigs.
Hoe doen jullie het altijd met vlees? Ik ben namelijk gewend om 1 stuk vlees per persoon te doen, maar eigenlijk is een halve eendenborst getrancheerd toch al meer dan genoeg als hoofdgerecht?
Zeker aangezien ik van plan ben 5 gangen te gaan serveren.
Elke familie heeft zo zijn eigen recept en ik ken de 8 weken laten staan Christmas pudding; niet mijn dingquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 18:06 schreef Oceanonix het volgende:
ik weet de plannen nog niet maar ik denk dat het wel weer eens leuk is om christmas pudding te maken. Alleen kom ik overal andere recepten tegen.
Mijn ouders kookten hem pas vlak voor kerstmis maar de recepten die ik tegenkom kook je het na een nachtje intrekken en laat je pudding 8 weken staan. Grmbl.
Ik bedenk me net.. Ik verhuis over een poosje van een piepkleine flat zonder ruime keuken/vaatwasser/opbergruimte/eettafel naar een huis met een tamelijk flinke keuken, een afwasmachine, twee ovens en genoeg plek om de schoonfamilie bij aan tafel te laten schuiven!quote:
Ken je ze echt, dat had ik nou niet verwachtquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 14:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Hee, ik ken vrijwel al die mensen bij je aan tafel!![]()
Schnitzels met citroen, dat doet me eraan denken dat ik na een bezoekje aan Europa Park thuis voor de lol een uitgebreide zuid-Duitse vijfgangenmaaltijd heb gemaakt. Met veel bier. Was tof!Ik zou er rond kerst niet mee aankomen, maar lekker was het wél!
Geit in kwarksaus met schapenkaas!quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 17:28 schreef EllaN het volgende:
Woeh! Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht voor 9 personen.
Ik mag me houden aan:
- Geen lam
- Geen geitenkaas
- Geen yoghurt.
Voor de rest staat het vrij.
quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geit in kwarksaus met schapenkaas!
Zonder gein, had eens bezoek, die aten mee, had een lamsbout zonder been perfect rose gebraden, men at zijn bord er bij op. Nog nooit zo een lekkere gebraden ham gegeten.quote:
Ik! Heb ik namelijk vorig jaar gemaakt (met zelfgemaakt bladerdeeg from scratch) en dat vooraf wel vijf keer geoefendquote:Op zaterdag 5 oktober 2013 17:44 schreef EllaN het volgende:
Heeft iemand hier ervaring met Beef Wellington maken?
quote:Op zondag 6 oktober 2013 10:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
God ik mag er ook weer aan geloven. Ik voel me volledig inspiratieloos, dus ik kopier gewoon een menuutje van hier.
Of nog beter Minilot, kun jij niet 10 porties meer maken? Van alles? DAn haal ik het rond 4en kerstavond even bij je op?
Kthnxby!
Daar zou ik normaal gesproken nog best voor te porren zijn, ware het niet dat ik dit jaar alleen de snoepjes, koekjes en één hapje maak. Vraag het volgend jaar nog 'nsquote:Op zondag 6 oktober 2013 10:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Of nog beter Minilot, kun jij niet 10 porties meer maken? Van alles? DAn haal ik het rond 4en kerstavond even bij je op?
Kthnxby!
* DancingPhoebe bookmarkt.quote:Op zondag 6 oktober 2013 10:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar zou ik normaal gesproken nog best voor te porren zijn, ware het niet dat ik dit jaar alleen de snoepjes, koekjes en één hapje maak. Vraag het volgend jaar nog 'ns
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |