abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_131420644
Lieve help! De 'R' zit alweer éénentwintig dagen in de maand en er is op heel CUL nog geen kerstmaaltijdtopic te bekennen!

De hoogste tijd om af te trappen dus, want de enthousiastelingen onder ons zijn ongetwijfeld al bezig met recepten verzamelen, eventueel reeds neigend naar het samenstellen van shortlists en voor we het weten is het moment van oefenen, mislukken, stress en blinde paniek alweer aangebroken! O+


~:)

Wat gaan we maken, voor hoeveel mensen, wie heeft er tips nodig en hebben we er een beetje zin in? *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_131420880
Het is pas September :')_!
pi_131421304
Bijna oktober. }:|

Okee, ik trap wel af ook.

Ik heb de afgelopen jaren steeds een zeer substantieel deel van het minstens vier gangen tellende kerstdiner bij mijn schoonfamilie op me genomen. Dat was dan koken voor rond de tien á twaalf (deels jong-) volwassenen, oorspronkelijk zeer conservatief van smaak maar langzaam maar zeker steeds meer te porren voor van alles.

Omdat ik iedereen het afgelopen jaar per abuis een beetje heb aangestoken met mijn kook- en bakliefhebberij ben ik voor aankomende kerst zowaar verbannen naar het rijk der appetizers. Ik 'mag' gaan zorgen voor (op chronologische volgorde) de zoetigheden bij de koffie 's middags, de hartige uitdeelhapjes tijdens het spelletjes doen en de amuse als eerste kleine gang aan tafel. Dat wordt een relaxte kerst! Vreemd hoor. :)

Ik dacht voor bij de koffie bijvoorbeeld aan:
- Red wine chocolate truffles, maar dan met goede port en mijn favoriete Green & Blacks 85% chocola :9
- Enneh, deze Spiced and sugared cranberries
- Ik wil ook nog toffe koekjes

Uitdeelhapje is nog volkomen blanco. Wel iets met vlees. Wellicht iets varkensachtigs dat past bij de volgens mij tamelijk geniale appelketchup die gisteren door Kayotic Kitchen online werd gezet.

Amuse misschien op basis van deze idioot lekkere bouillon met citroengras, kokos en paddestoelen en daar dan iets lolligs mee.

Maar er kan nog van alles gebeuren! Nog iets van dertien weken te gaan. >:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131424451
En dan zeggen mensen dat de tijd zo snel gaat...

Tsja, ik vind dat niet zo gek.
pi_131436303
Ik woon rond kerst in bij mijn Britse schoonfamilie, dat wordt nog spannend ;) Weet nog niet of ik ga koken of dat er voor me gekookt wordt, maar als ik ga koken moet ik wel zorgen dat ik voor die tijd wat Britse klassiekers onder de knie krijg denk ik.. Ik ga dit topic in ieder geval wel volgen want Kerst is daar héél belangrijk ;)
  zondag 22 september 2013 @ 12:14:43 #6
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_131436872
Haha, we zijn er weer lekker vroeg bij!

Ik moet alleen nog even kijken wie er weer op welke dag komt. Broertje gaat op zichzelf binnenkort. Dus wordt tegen die tijd ff checken. Anders wordt het, zoals gewoonlijk, één dag gourmetten (bleh, maar dat wilt hij dan zo graag :P )

En de andere dag ga ik weer lekker kokkerellen! Denk dat ik dit jaar weer iets compleet nieuws qua voor-, hoofd-, en nagerecht ga proberen. Gelukkig heb ik nog genoeg tijd om te bedenken wat!
pi_131438278
Ik was gister na aan het denken voor het snoepgoed en lekkers met Sinterklaas.. maar kerst nog idee!!

Minilot, die red wine chocolate truffles lijken me heerlijk!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_131442422
Traditioneel twee kerstdiners, een met familie en met 10 vrienden. Normaal gesproken betekent dat ik voor het familiediner geen voorbereidende werkzaamheden hoeft te doen, behalve mee denken over de gerechten. Wel sta ik vaak heel de avond in de keuken vanaf het moment dat ik binnenkom. Door de grote groep hebben we wel aparte voor-, tussen- en nagerecht, maar als hoofdgerecht zetten we vaak veel verschillende dingen op tafel. Dat biedt wat ruimte voor creativiteit, al zit er wat lastig publiek tussen.

Het diner met vrienden is lastiger, aangezien ik verantwoordelijk ben voor het hele diner. Lastige hierbij is dat zij voornamelijk houden van rechttoe-rechtaan, terwijl het voor mij wel wat spannender mag. Dus dat is wel een spanningsboog waar altijd mee gewerkt moet worden. Tot nu toe is het elk jaar wel redelijk gelukt door wat meer te experimenteren(voor hun dan ) in de voor-, tussen, of bijgerechten en het hoofdgerecht gewoon rechttoe-rechtaan te houden. Toevallig begon dit weekend mijn vriendin al met wat ideetjes te spuien voor het kerstdiner. Misschien moet ik maar voor een Spaans thema gaan, gezien de uitgebreide range van de Spaanse keuken.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  roze zondag 22 september 2013 @ 14:57:37 #9
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_131442455
Ik ga altijd uiteten met kerst _O- Gescheiden ouders dus op beide dagen etentje
Your beauty never ever scared me.
  zondag 22 september 2013 @ 14:59:12 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131442527
Laatste 2 jaar heb ik kerstdiner gemaakt, dus dit jaar laat ik mij verrassen en verwennen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131450878
Ik krijg waarschijnlijk geen vrij op kerst. Dus ik mag het eten voor 1200 gasten klaarmaken.

Doe vast nog wel eerder of later een etentje bij mijn moeder en bij mijn schoonfamilie. Ik zou voor beide wel willen koken eigenlijk, maar dat zouden we nog even af moeten spreken want ik houd het niet bij mij thuis.
  zondag 22 september 2013 @ 18:40:34 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131451114
quote:
14s.gif Op zondag 22 september 2013 18:33 schreef Myraela het volgende:
Ik krijg waarschijnlijk geen vrij op kerst. Dus ik mag het eten voor 1200 gasten klaarmaken.

Doe vast nog wel eerder of later een etentje bij mijn moeder en bij mijn schoonfamilie. Ik zou voor beide wel willen koken eigenlijk, maar dat zouden we nog even af moeten spreken want ik houd het niet bij mij thuis.
Vond werken met kerst nooit erg, lekker bezig, wat moois maken en geen familieverplichtingen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131451407
quote:
1s.gif Op zondag 22 september 2013 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vond werken met kerst nooit erg, lekker bezig, wat moois maken en geen familieverplichtingen
Ik zal het gaan merken. Weet niet of we met kerst nog met de normale kaart werken of een speciale. Een speciale zou ik wel tof vinden.
pi_131469331
Ik word nu al moe van al die mensen die weken van te voren in de stress schieten van de voorbereidingen voor het kerstdiner. }:|
pi_131469461
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 08:35 schreef MCH het volgende:
Ik word nu al moe van al die mensen die weken van te voren in de stress schieten van de voorbereidingen voor het kerstdiner. }:|
Jij verwart plezier met stress.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_131469750
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 08:45 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Jij verwart plezier met stress.
Ik verwar niks. De hele commerciële reutemeteut heeft gewoon een absurde proportionaliteit aangenomen en daar doet bijna iedereen aan mee met allerlei nare dingen als bijgevolg.
pi_131469869
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 09:04 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik verwar niks. De hele commerciële reutemeteut heeft gewoon een absurde proportionaliteit aangenomen en daar doet bijna iedereen aan mee met allerlei nare dingen als bijgevolg.
Ah, een verheven geest.

Ik ken weinig mensen die weken van te voren in de stress schieten door een kerstdiner, meer mensen die er met plezier naar uitkijken. Daar is dit topic een uiting van.

Voor mij is is kerst niets anders dan een goed excuus voor iets wat ik anders ook zou doen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 23 september 2013 @ 09:19:05 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131469951
Met kerst is gewoon vrijwel iedereen een paar dagen vrij en vind het leuk de hele familie aan beide kanten eens bij elkaar te hebben. Leuk om daar lekker bij te eten en drinken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131470271
quote:
14s.gif Op zondag 22 september 2013 11:54 schreef Selestha het volgende:
Ik woon rond kerst in bij mijn Britse schoonfamilie, dat wordt nog spannend ;) Weet nog niet of ik ga koken of dat er voor me gekookt wordt, maar als ik ga koken moet ik wel zorgen dat ik voor die tijd wat Britse klassiekers onder de knie krijg denk ik.. Ik ga dit topic in ieder geval wel volgen want Kerst is daar héél belangrijk ;)
Ik ben ook bij mijn Britse schoonfamilie en hoef alleen maar te roeren en snijden wat ze me aanwijzen te roeren en te snijden O+ Ik ben heel erg benieuwd! Vorige keer was het ook typisch Engels en bijzonder lekker :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 23 september 2013 @ 09:52:09 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131470643
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 09:36 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik ben ook bij mijn Britse schoonfamilie en hoef alleen maar te roeren en snijden wat ze me aanwijzen te roeren en te snijden O+ Ik ben heel erg benieuwd! Vorige keer was het ook typisch Engels en bijzonder lekker :9
Aardappels met een blok frituurvet in de oven, jummie, mommy's baked patato's
}) ~O>
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131470824
Dit jaar laat ik voor me koken; vorig jaar stond ik met misselijkheid en buikgriep hierboven:



Uiteindelijk is het gerecht wel goed gelukt alleen heb ik er zelf geen hap van door mijn keel gekregen. Jammer want normaal vind ik het wel leuk om lekker het mes in een beest te zetten en de longen van zo'n beestje te bekijken, maar dit keer niet zo...

(overigens niemand aangestoken met de buikgriep, gelukkig)
  maandag 23 september 2013 @ 10:30:29 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131471578
Met buikgriep zou ik nooit gaan koken voor gezelschap. Never.
Ik stond vorig jaar met een kaakholte ontsteking te koken. Feestje was dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131473215
Kerst *O*

Konijn wil ik ook nog proberen te maken dit jaar.

Dit jaar vier ik ook kerst (wel een paar dagen voor kerst) bij mijn Engelse schoonfamilie :D

Dat zal inderdaad wel een traditioneel kerstdiner worden, met aardappelen in ganzenvet, niet in een blok ossewit :P Heb er zin in, meestal is het daar 1 dag tarditioneel diner en 1 dag een lopend buffetje.

Thuis ga ik denk ik een dag uit eten en een dag een buffet maken met een ham en allemaal kleine hapjes, moet het nog allemaal uitzoeken :)
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
pi_131671870
Waar haalt iedereen toch ineens een Britse schoonfamilie vandaan?! :o :) Fotoverslagen van de overzeese diners graag!

Enfin, hier vanmorgen vroeg maar eens begonnen met uitproberen. Mijn lief en zijn broertje gaan zodadelijk naar de bios (zelf helaas geen tijd voor momenteel), dus ik heb ze het spul meegegeven om te testen. >:)

Rodewijn-truffels (naar dit recept):

(Ik vond ze ontzettend lekker, maar met pure chocolade met cacaogehalte van 85% wel wat te gortig! :D Volgende keer maken met 70% voor een iets minder heftige smaak)


Verder, de 'holiday snack mix' (naar recept van David Lebovitz, maar dan met een handje cranberries erdoor):

(Best lekker, maar niet echt geniaal ofzo. Wordt dus van de kerstshortlist geschrapt.)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131671997
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 10:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Met buikgriep zou ik nooit gaan koken voor gezelschap. Never.
Ik stond vorig jaar met een kaakholte ontsteking te koken. Feestje was dat.
Jemig!
Nooit van mijn leven heb ik zoveel pijn gehad als toen ik een keertje kaakholte ontsteking had!

Kerst of niet, ik geloof niet dat ik daarmee in staat zou zijn om te koken. :N
Let me see you stripped down to the bone
pi_131672984
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 14:06 schreef minilot het volgende:
Waar haalt iedereen toch ineens een Britse schoonfamilie vandaan?! :o :) Fotoverslagen van de overzeese diners graag!

Enfin, hier vanmorgen vroeg maar eens begonnen met uitproberen. Mijn lief en zijn broertje gaan zodadelijk naar de bios (zelf helaas geen tijd voor momenteel), dus ik heb ze het spul meegegeven om te testen. >:)

Rodewijn-truffels (naar dit recept):
[ afbeelding ]
(Ik vond ze ontzettend lekker, maar met pure chocolade met cacaogehalte van 85% wel wat te gortig! :D Volgende keer maken met 70% voor een iets minder heftige smaak)

Verder, de 'holiday snack mix' (naar recept van David Lebovitz, maar dan met een handje cranberries erdoor):
[ afbeelding ]
(Best lekker, maar niet echt geniaal ofzo. Wordt dus van de kerstshortlist geschrapt.)
Ziet er tof uit Minilot ^O^

En ik heb die aanhang dankzij het internet.. ;) Er komen zeker wel foto's :)
pi_131673689
Leuk topic :D Ik mag dit jaar ook weer dus ik ga binnenkort eens brainstormen :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 29 september 2013 @ 15:05:08 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131673927
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 14:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Jemig!
Nooit van mijn leven heb ik zoveel pijn gehad als toen ik een keertje kaakholte ontsteking had!

Kerst of niet, ik geloof niet dat ik daarmee in staat zou zijn om te koken. :N
Dit trouwens na een mislukte wortelkanaalbehandeling en het trekken van een kies, en nee, ik was niet vrolijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131674197
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2013 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit trouwens na een mislukte wortelkanaalbehandeling en het trekken van een kies, en nee, ik was niet vrolijk.
Snap ik Piet! Brrr.

Morgen eens zien of de Sligro al verse cranberries heeft liggen.
Zin om dit recept uit te gaan proberen:
http://www.olivesfordinner.com/2011/11/spiced-and-sugared-cranberries.html

Smaakt volgens mij reuze leuk naast die wijntruffels bij de middagkoffie. Piet, jij nog een idee voor een derde zoete aanvulling hierop wellicht?

Relaxed hoor, alleen maar zoetigheden, 1 hartig hapje en 1 amuse dit jaar. :Z ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_131717052
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 15:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Snap ik Piet! Brrr.

Morgen eens zien of de Sligro al verse cranberries heeft liggen.
Zin om dit recept uit te gaan proberen:
http://www.olivesfordinner.com/2011/11/spiced-and-sugared-cranberries.html

Smaakt volgens mij reuze leuk naast die wijntruffels bij de middagkoffie. Piet, jij nog een idee voor een derde zoete aanvulling hierop wellicht?

Relaxed hoor, alleen maar zoetigheden, 1 hartig hapje en 1 amuse dit jaar. :Z ^O^
Waar vind je al die recepten joh :o Kun je wel werken met zoveel internet door te spitten? :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_131725063
quote:
1s.gif Op maandag 30 september 2013 19:37 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Waar vind je al die recepten joh :o Kun je wel werken met zoveel internet door te spitten? :D
Ik zweer bij Foodgawker! O+
Ik kijk elke dag even naar de nieuwste toevoegingen, kost op die manier weinig tijd. :) En als ik iets zie dat ik tof vind dan sla ik het linkje op in mijn account bij http://delicious.com/, waar ik een heel handig, uitgebreid systeem met tags heb, waardoor ik linkjes naar online recepten supermakkelijk terug kan vinden. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_131776411
Wow minilot, die site is echt geweldig! :D
pi_131776514
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 22:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik zweer bij Foodgawker! O+
Ik kijk elke dag even naar de nieuwste toevoegingen, kost op die manier weinig tijd. :) En als ik iets zie dat ik tof vind dan sla ik het linkje op in mijn account bij http://delicious.com/, waar ik een heel handig, uitgebreid systeem met tags heb, waardoor ik linkjes naar online recepten supermakkelijk terug kan vinden. ^O^
:D ^O^
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 2 oktober 2013 @ 14:09:32 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131776560
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 15:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Snap ik Piet! Brrr.

Morgen eens zien of de Sligro al verse cranberries heeft liggen.
Zin om dit recept uit te gaan proberen:
http://www.olivesfordinner.com/2011/11/spiced-and-sugared-cranberries.html

Smaakt volgens mij reuze leuk naast die wijntruffels bij de middagkoffie. Piet, jij nog een idee voor een derde zoete aanvulling hierop wellicht?

Relaxed hoor, alleen maar zoetigheden, 1 hartig hapje en 1 amuse dit jaar. :Z ^O^
Wat dacht je van Flan Caramel?
Maak caramel van suiker, doe daar wat water bij en kook dat in zodat je een dikvloeibare caramelsaus krijgt (voorzichtig, als je water bij caramel doet spettert dat hete suiker)

Dit doe ik in timbaaltjes (ca een halve Cm) en zet die in de vriezer.
Meng melk met room ( 200 Ml room en 800 Ml melk) en eieren (ca 1 ei per 125 Ml Melk/room) vanille en suiker.
(hoeveelheden naar verhouding aanpassen)
Je ei/melk/room/suiker mengsel in de timbaaltjes gieten en in een overschaal zetten.
Ovenschaal vullen met water en in de oven zetten 125 graden en langzaam garen laten.
Af laten koelen en lauw serveren. (Langs de kant lossnijden en omkeren op een bordje)

Timbaaltje (voorbeeld)

Eigenlijk een klein hoog metalen puddingvormpje, je kan ook een koffiekopje gebruiken.
Heb zelf RVS vormpjes die ik eens in de uitverkoop vond die spotgoedkoop waren omdat niemand wist wat het was.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131776768
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat dacht je van Flan Caramel?
Maak caramel van suiker, doe daar wat water bij en kook dat in zodat je een dikvloeibare caramelsaus krijgt (voorzichtig, als je water bij caramel doet spettert dat hete suiker)

Lekker hoor, flan caramel. Vaak gemaakt als simpel dessert. Maar is vooral een toetje hè, niet bepaald geschikt als zoet knabbeltje voor bij de koffie 's middags vóór het eten. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131777060
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:02 schreef goulding het volgende:
Wow minilot, die site is echt geweldig! :D
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:07 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

:D ^O^
Kenden jullie Foodgawker nog niet!? Wordt reuze vaak genoemd hier op CUL! :Y

Ik kijk er dagelijks op, voor de nieuwe recepten én de fantastische zoekfunctie voor als ik een bepaald ingrediënt heb liggen dat ik op wil maken (cassavewortel, een reep witte chocolade, filodeeg) of als ik zin heb in iets specifieks (west-Afrikaans, veganistische koekjes, een soufflé).
Elke dag iets nieuws eten: O+ *O*
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 2 oktober 2013 @ 14:34:11 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131777174
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Lekker hoor, flan caramel. Vaak gemaakt. Maar is vooral een toetje hè, niet bepaald geschikt als zoet knabbeltje voor bij de koffie 's middags vóór het eten. ;)
Ah, begreep je dan verkeerd.
Je wilt wat bij de koffie.
En koffie drink je op de bank in Nederland, niet aan tafel, dus dit eet lastig.
Je wilt dus petit four of zoiets, of wil je zelf bonbons maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131777348
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, begreep je dan verkeerd.
Je wilt wat bij de koffie.
En koffie drink je op de bank in Nederland, niet aan tafel, dus dit eet lastig.
Je wilt dus petit four of zoiets, of wil je zelf bonbons maken?
Yep. Ik maak al truffels van pure chocolade met port, ik maak spicy gesuikerde cranberry's en ik wil nog iets anders feestelijks op mijn schaal met zoetigheden voor bij de koffie. Maar niet te machtig (geen uitgebreide cakejes of al te grote koekjes) want er moet twee uur laten nog flink wat gegeten worden tijdens het diner. :)

Ik overweeg panforte, in heel kleine blokjes. Kan ik twee weken van tevoren al maken. Maar ben nog bezig andere ideeën te verzamelen.

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 02-10-2013 14:47:14 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131777682
Pistache macarons. :9 Al ben ik eigenlijk niet zo van de macaron-hype. Maar het ziet er wel tof uit.
pi_131777854
quote:
14s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:52 schreef Myraela het volgende:
Pistache macarons. :9 Al ben ik eigenlijk niet zo van de macaron-hype. Maar het ziet er wel tof uit.
Ik vind macarons zelf niet erg lekker... Maar als het lukt is het wel tof natuurlijk, want ze zijn akelijk lastig écht goed zelf te maken. Vind ik dan.

Kijk, kan ook met een patroontje:

http://www.larecetadelafelicidad.com/en/2013/09/pistachio-icecream-macarons.html

Maar goed, vind ik dus persoonlijk niet zo heel lekker. En ik zoek iets nóg kleiners eigenlijk. Niet groter dan een chocoladetruffel. Liefst iets ronds ook, voor de esthetiek van een schaal vol ronde dingetjes. *)

Nog precies twaalf weken om iets te vinden! *O* ~:)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 2 oktober 2013 @ 15:01:12 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131777916
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:40 schreef minilot het volgende:

[..]

Yep. Ik maak al truffels van pure chocolade met port, ik maak spicy gesuikerde cranberry's en ik wil nog iets anders feestelijks op mijn schaal met zoetigheden voor bij de koffie. Maar niet te machtig (geen uitgebreide cakejes of al te grote koekjes) want er moet twee uur laten nog flink wat gegeten worden tijdens het diner. :)

Ik overweeg panforte, in heel kleine blokjes. Kan ik twee weken van tevoren al maken. Maar ben nog bezig andere ideeën te verzamelen.
Moet het perse zoet zijn? Hartig is ook lekker en niet iedereen vind zoet altijd even lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131777952
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 15:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet het perse zoet zijn? Hartig is ook lekker en niet iedereen vind zoet altijd even lekker.
Ja, wel voor bij die koffieronde. Gewoon een mooi opgemaakte schaal vol aparte, zelfgemaakte kleine zoete éénhapsdingetjes die thematisch en qua smaak goed bij elkaar passen. Iedereen in de schoonfamilie is een zoetekauw. :)
Er volgt een uurtje daarna overigens nog een hartige uitdeelsnack bij de middagborrel, daar ben ik momenteel al het één en ander voor aan het uittesten. :Y

Je denkt misschien: wat aanstellerig, máár: ik heb dit jaar geen enkele verantwoordelijkheid voor voor-, hoofd- of nagerecht, dus ik wil goed voor de dag komen met waar ik wél voor gestrikt ben. :+
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 2 oktober 2013 @ 15:08:01 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131778142
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 15:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, wel voor bij die koffieronde. Gewoon een mooi opgemaakte schaal vol aparte, zelfgemaakte kleien zoete éénhapsdingen die thematisch en qua smaak goed bij elkaar passen. Iedereen in de schoonfamilie is een zoetekauw. :)
Er volgt een uurtje daarna overigens nog een hartige uitdeelsnack bij de middagborrel, daar ben ik momenteel al het één en ander voor aan het uittesten. :Y
Okay, wat te denken hiervan, eenvoudig en lekker
Boterbladerdeeg aan strookje snijden, bestrooien met amandelrasp, en grove suiker. Kort bakken bij 225 graden

Vijgenjam maken
Bladerdeeg uitrollen
Vijgenjam daarop
Dubbelvouwen, als een soort smalle sauzijzenbroodjes,
Hapgrote stukjes van snijden met een scherp mes
Kort bakken bij 225 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131778528
Ik vind de planning trouwens wel schattig. O+ Dan zoete snacks, uur later een hartig hapje. O+

Ik ben al blij als ik de gerechten weet die ik ga koken.
pi_131779280
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Okay, wat te denken hiervan, eenvoudig en lekker
Boterbladerdeeg aan strookje snijden, bestrooien met amandelrasp, en grove suiker. Kort bakken bij 225 graden

Vijgenjam maken
Bladerdeeg uitrollen
Vijgenjam daarop
Dubbelvouwen, als een soort smalle sauzijzenbroodjes,
Hapgrote stukjes van snijden met een scherp mes
Kort bakken bij 225 graden
Vijgenjam is wel leuk. En lekker. :9 Eerste optie is te simpel hoor. ;) Ik denk meer in de richting van zelf marshmallows maken (maar die zijn helaas niet rond!), of iets anders bewerkelijk snoep-achtigs. Juist niet op zoek naar al te makkelijk. Maar dank voor het meedenken! :*

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 02-10-2013 15:47:23 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131779303
quote:
14s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 15:19 schreef Myraela het volgende:
Ik vind de planning trouwens wel schattig. O+ Dan zoete snacks, uur later een hartig hapje. O+

Ik ben al blij als ik de gerechten weet die ik ga koken.
Ja, maar over de gerechten hoef ik dit jaar dus niet na te denken hè? Zwager doet voorgerecht, schoonpappa doet hoofdgerecht en schoonmoeder & schoonzusje samen de toet. ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-10-2013 15:49:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131780339
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 15:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Vijgenjam is wel leuk. En lekker. :9 Eerste optie is te simpel hoor. ;) Ik denk meer in de richting van zelf marshmallows maken (maar die zijn helaas niet rond!), of iets anders bewerkelijk snoep-achtigs. Juist niet op zoek naar al te makkelijk. Maar dank voor het meedenken! :*
Probeer merengue nog een keer hihi :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_131781939
Deze Lijken mij altijd zo héérlijk Minilot. Ik kom er alleen nooit toe ze te maken, maar ga het nu met kerst toch maar eens doen denk ik..
pi_131782038
quote:
7s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 16:59 schreef Selestha het volgende:
Deze Lijken mij altijd zo héérlijk Minilot. Ik kom er alleen nooit toe ze te maken, maar ga het nu met kerst toch maar eens doen denk ik..
Grappig, ik maakte laatste deze! :D
http://www.whatmegansmaking.com/2011/04/white-chocolate-lemon-truffles.html

Zeer lekker hoor, citroentruffels, dus dat komt vast goed! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_131782112
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 17:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Grappig, ik maakte laatste deze! :D
http://www.whatmegansmaking.com/2011/04/white-chocolate-lemon-truffles.html

Zeer lekker hoor, citroentruffels, dus dat komt vast goed! ^O^
Ah als jij ze al geprobeerd hebt en goedgekeurd hebt, ga ik dat zeker doen :D
pi_131782473
Ik wil overigens wel graag koken, maar dan wel bij mijn moeder thuis. Die heeft een vaatwasser, want hell, als ik het in mijn eigen keuken ga doen dan is dat echt een chaos. :') Ik heb zo weinig ruimte, ik heb mijn koffiezetapparaat weg gehaald zodat mijn KitchenAid er kan staan.
pi_131787883
Leuk dat die donkere dagen er weer aankomen, en Sky Radio Christmas is ook weer begonnen :P ~:) >:O
"You can call me Susan if it makes you happy"
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 09:05:48 #53
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_131834963
Na vorig jaar te hebben gekookt op kerstavond voor vrienden wil ik dat dit jaar eigenlijk wel weer gaan doen. Vorig jaar was mijn eerste keer koken voor meer dan 4 mensen, dus ik heb een beetje op safe gespeeld. En iedereen vond het goed geslaagd. Maar dit jaar hoop ik toch wat nieuwe zaken op tafel te kunnen zetten. Daarom een goed inspiratie topic!
»» Democracy is so overrated »»
pi_131835759
quote:
6s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 09:05 schreef RoelerMF het volgende:
Na vorig jaar te hebben gekookt op kerstavond voor vrienden wil ik dat dit jaar eigenlijk wel weer gaan doen. Vorig jaar was mijn eerste keer koken voor meer dan 4 mensen, dus ik heb een beetje op safe gespeeld. En iedereen vond het goed geslaagd. Maar dit jaar hoop ik toch wat nieuwe zaken op tafel te kunnen zetten. Daarom een goed inspiratie topic!
Roeler! :W O+
Wat kookte je vorig jaar precies?
Let me see you stripped down to the bone
pi_131835826
Ik heb zojuist bedacht dat ik sowieso garnalen kroketjes wil gaan maken. Gewoon als klein hapje. Die kan ik lekker makkelijk al eerder maken en dan hoeven ze alleen nog even de frituur in bij m'n moeder.
pi_131835996
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 09:57 schreef Myraela het volgende:
Ik heb zojuist bedacht dat ik sowieso garnalen kroketjes wil gaan maken. Gewoon als klein hapje. Die kan ik lekker makkelijk al eerder maken en dan hoeven ze alleen nog even de frituur in bij m'n moeder.
Hm.. Iets frituren als hartige uitdeel-snack 's middags - dat had ik eigenlijk nog niet overwogen. Dat komt, ik frituur thuis in een steelpannetje met olie erin, ik heb volgens mij nog nooit een friteuse gebruikt. :) Misschien wel leuk!
Let me see you stripped down to the bone
pi_131836296
Ik kreeg het vriendelijke verzoek of ik alsjeblieft een lekkere op het vel gebakken zalmmoot wil maken met kerst :P Eens kijken of ik wat wilde zalm kan scoren bij Simonis tegen die tijd :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 12:25:30 #58
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_131839507
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 09:54 schreef minilot het volgende:

[..]

Roeler! :W O+
Wat kookte je vorig jaar precies?
Minilot! :W

Vorig jaar had ik eerst een grote pan verse tomatensoep met zelfgemaakte bouillon als voorgerecht. Het hoofdgerecht had drie keuzes in vlees, groente en aardappels:

Een rollade (Dag van tevoren klaar gemaakt)
Een varkenshaasje
Schnitzels

Alles was zo gemaakt dat het kleine porties waren. De schnitzels lekker op zijn Duits met wat citroen en peterselie erbij :)

Groentes waren bonen met spek, champignons gevuld met kaas (Kant en klaar gekocht)

Aardappels waren frietjes, pommes duchesse en oma aardappels (Een mengels van opgebakken gekookte aardappels spekjes, champignons, paprika en een bosuitje)

Toetje had ik niet zelf gemaakt maar dat was hemelse modder.

Omdat het dus mijn eerste keer was vooral basic gehouden. Maar dit jaar misschien wat meer uitdaging erin!

En als extra voor bij de koffie had ik nog een cherry berry brownie gebakken :9

Heb nog wel een fotootje op twitter staan van vorig jaar :)



En de brownie

»» Democracy is so overrated »»
pi_131839798
Ik zou niet aan keuzes doen. :@ Zeker niet met zo'n klein groepje mensen.
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 13:02:38 #60
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_131840563
Ik had lastige eters, anders hadden we allemaal aan de friet met schnitzel gemoeten ;)
»» Democracy is so overrated »»
pi_131840658
**
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 13:02 schreef RoelerMF het volgende:
Ik had lastige eters, anders hadden we allemaal aan de friet met schnitzel gemoeten ;)
Zulke mensen moet je direct uit je leven bannen. Godverdomme.

okok, dan begrijp ik het wel. Dit jaar weer lastige eters?
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 13:07:50 #62
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_131840728
Ik ben er nog niet over uit wie er dit jaar komen, altijd een beetje puzzelen ;) Maar mijn eigen vriendin is in mindere mate een lastige eter, dus het zullen waarschijnlijk wel weer meerdere opties worden, ik wil niemand teleurstellen op kerstavond :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_131841295
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 13:05 schreef Myraela het volgende:
**

[..]

Zulke mensen moet je direct uit je leven bannen. Godverdomme.

okok, dan begrijp ik het wel. Dit jaar weer lastige eters?
Jij begrijpt het Myraela!

Vandeweek moest ik koken voor mijn broer en zijn vriendin. Ik moest de groente in kleinere stukjes snijden, anders lust ze het niet |:( Flikker een eind op! :W
pi_131843780
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 12:25 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Minilot! :W

Vorig jaar had ik eerst een grote pan verse tomatensoep met zelfgemaakte bouillon als voorgerecht. Het hoofdgerecht had drie keuzes in vlees, groente en aardappels:

Een rollade (Dag van tevoren klaar gemaakt)
Een varkenshaasje
Schnitzels

Alles was zo gemaakt dat het kleine porties waren. De schnitzels lekker op zijn Duits met wat citroen en peterselie erbij :)

[ afbeelding ]
Hee, ik ken vrijwel al die mensen bij je aan tafel! >:)

Schnitzels met citroen, dat doet me eraan denken dat ik na een bezoekje aan Europa Park thuis voor de lol een uitgebreide zuid-Duitse vijfgangenmaaltijd heb gemaakt. Met veel bier. Was tof! O+ Ik zou er rond kerst niet mee aankomen, maar lekker was het wél! :9

[ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 04-10-2013 14:52:28 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131843823
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 12:38 schreef Myraela het volgende:
Ik zou niet aan keuzes doen. :@ Zeker niet met zo'n klein groepje mensen.
Nou ja, dat hangt er een beetje van af.. Het kan natuurlijk best: bij mijn schoonouders is het hoofdgerecht met kerst al een paar jaar in 'family style', dus in het midden van de tafel bijvoorbeeld een geroosterde ham, een vleesstoofpotje van het één of ander en verschillende bijgerechten, en dan is het gewoon van alles dat je lekker vindt een beetje opscheppen.
Amuses, voorgerechten en nagerechten zijn dan wel weer keurig opgemaakte bordjes.

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 04-10-2013 14:53:24 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131844444
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 14:37 schreef minilot het volgende:

[..]

Nou ja, dat hangt er een beetje van af.. Het kan natuurlijk best: bij mijn schoonouders is het hoofdgerecht met kerst al een paar jaar in 'family style', dus in het midden van de tafel bijvoorbeeld een geroosterde ham, een vleesstoofpotje van het één of ander en verschillende bijgerechten, en dan is het gewoon van alles dat je lekker vindt een beetje opscheppen.
Amuses, voorgerechten en nagerechten zijn dan wel weer keurig opgemaakte bordjes.
Mja, ik ben dan weer zo autistisch dat ik vind dat alles dan ook bij elkaar moet passen. Anders zie ik de meerwaarde van zo'n "family style" nooit zo in. Maarja, ik ben dan ook een makkelijke eter en vind het vaak maar aanstellerij als andere mensen dat niet zijn.
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:01:53 #67
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_131844540
Wij blijven in Spanje dit jaar en er komt geen familie over dus het wordt een makkie. Het wordt in ieder geval een keer ternasco de aragon (het lokale lam) uit de oven. Heel traditioneel en heerlijk! Mijn schoonmoeder maakt een deel en ik het andere want het past niet in de oven. Daarna in alufolie en in de auto :-)

Ik zal in ieder geval ook voor de sorbet zorgen. Ik krijg al helemaal zin. Vandaag is de eerste dag vies weer, daar zal het wel aan liggen.
Siesta & Fiesta!
pi_131844552
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 14:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Mja, ik ben dan weer zo autistisch dat ik vind dat alles dan ook bij elkaar moet passen. Anders zie ik de meerwaarde van zo'n "family style" nooit zo in. Maarja, ik ben dan ook een makkelijke eter en vind het vaak maar aanstellerij als andere mensen dat niet zijn.
Daarom ook een compromis bij mijn schoonfamilie: 'aanstellerige' gerechten en 'hippe' bordopmaak bij voorgerechten en nagerechten (gemaakt door de mensen in de familie die het leuk vinden om te koken) en dan een buffetachtige hoofdgerechtgang met zelf opscheppen waar je trek in hebt.
Iedereen blij. Kerstdiner moet toch vooral gewoon leuk en aangenaam zijn?
Let me see you stripped down to the bone
pi_131844555
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 12:38 schreef Myraela het volgende:
Ik zou niet aan keuzes doen. :@ Zeker niet met zo'n klein groepje mensen.
Ik heb ooit een kerstkeuzemenu geserveerd :D Ook moeilijke eters en dus heb ik iedereen van te voren uit 3 voorgerechten, 3 soepen en 3 hoofdgerechten laten kiezen :+ Was allemaal prima gelukt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131844585
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:02 schreef minilot het volgende:
Kerstdiner moet toch vooral gewoon leuk en aangenaam zijn?
Nee, het moet vooral voor mij tof zijn. Godverdomme.
pi_131844628
quote:
18s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:03 schreef Myraela het volgende:

[..]

Nee, het moet vooral voor mij tof zijn. Godverdomme.
:D
Dan kun je wel alles lusten maar ben je eigenlijk alsnog wel een moeilijke eter. :P
Let me see you stripped down to the bone
pi_131844688
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb ooit een kerstkeuzemenu geserveerd :D Ook moeilijke eters en dus heb ik iedereen van te voren uit 3 voorgerechten, 3 soepen en 3 hoofdgerechten laten kiezen :+ Was allemaal prima gelukt.
Ik vind dat zo achterlijk veel werk. :') Het staat natuurlijk wel tof en netjes, maar toch.
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:05 schreef minilot het volgende:

[..]

:D
Dan kun je wel alles lusten maar ben je eigenlijk alsnog wel een moeilijke eter. :P
Nee, vooral een moeilijke koker. Ik wil dat mensen mijn eten lekker, mooi en tof vinden. En ik kan erg slecht tegen mensen die op voorhand dingen al niet lusten. Ik kook namelijk niet mijn lievelingseten, ik wil gewoon luxe gerechten koken waarvoor ik normaal het budget niet heb.
pi_131844837
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:07 schreef Myraela het volgende:
Ik vind dat zo achterlijk veel werk. Het staat natuurlijk wel tof en netjes, maar toch.
Ik had het jaar daarvoor voor dezelfde groep mensen gekookt en toen lustte de helft niks :')
Daar had ik niet nog een keer zin in!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:13:37 #74
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_131844897
Je moet ook niet gaan koken voor zulke mensen.
Siesta & Fiesta!
pi_131844941
Mijn schoonfamilie begon ook 'moeilijk' maar na een paar jaar allerlei dingen voor ze klaarmaken bij bbq's, verjaardagen, kerst en Pasen zijn ze inmiddels wel wat meer aan bijzondere ingrediënten gewend en kan ik ze inmiddels heel veel soorten dingen voorschotelen. Ik heb er onderhand zelfs een paar aangestoken met (beginnende) een kook- en bakhobby!
*O*

Als iemand een moeilijke eter is dan heb ik helemaal niet meteen zoiets van: voor jou wil ik niet koken. Juist des te leuker toch om toch een beetje creatief rekening te houden met wat iemand wel of niet lust, en ze tegelijkertijd een beetje enthousiast te maken voor iets dat ze nog niet eerder hebben gegeten? Ik vind dat juist wel wat hebben. :Y

En zeker met zoiets als een groot gezamenlijk kerstdiner.. Ik kan dan wel elitair gaan lopen doen en lopen zeuren over sippe gezichten als er niet minstens een ham of een stuk koe als groot gebraad op tafel komt maar volgens mij wordt niemand daar gelukkig van, ikzelf ook niet :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:22:25 #76
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_131845139
Ik had vorig jaar een mosterdsoepje als tussengerecht. Dat was het enige waarvan we dachten dat het wel eens terug naar de keuken zou gaan. Uiteindelijk wilden ze nog een bakje. Het kan raar lopen.
Siesta & Fiesta!
pi_131845504
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had vorig jaar een mosterdsoepje als tussengerecht. Dat was het enige waarvan we dachten dat het wel eens terug naar de keuken zou gaan. Uiteindelijk wilden ze nog een bakje. Het kan raar lopen.
Mensen lusten vaak meer dan ze denken :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_131845628
goed punt, soep. Wat voor soep zullen we eens gaan maken? :7
pi_131846326
Ik doe soep als amuse! Ik weet al dat er in de voorgerechtgang(en) geen soep zal zitten, vandaar. :)
(Ja, nu al. Als je denkt dat dat vroeg is: bij mijn schoonfamilie worden doorgaans in JUNI al Sinterklaaslootjes getrokken zodat tijdig begonnen kan worden aan de surprises. Feestelijke familiaangelegenheden worden bijzonder serieus genomen. >:) )

Ik suggereerde het al in de OP, maar nadat ik deze bouillon (minus de vulling dus) afgelopen week nog eens heb gemaakt en we zowat moesten grienen toen -ie op was heb ik er definitief toe besloten.

Nu nog bedenken hoe ik het leuk ga presenteren, en wat voor bijzondere garnituur erbij zou kunnen. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_131846929
Leuk een kersttopic *O* O+
Ik ga waarschijnlijk voor groep vrienden koken. Denk dat het een klassiek diner gaat worden.

Voor: Zit te denken aan allerlei hapjes, tapas idee. Van alles wat eten. Lekkere witte wijn erbij.
Hoofd: Coq au vin, of misschien wel lam of eend oid, met twice baked potatoes en verschillende groenten.
Na: Chocolate fondant met frambozenijs. (Vaste prik wanneer ik kerstdiner maak. :9 )
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_131847419
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:36 schreef Myraela het volgende:
goed punt, soep. Wat voor soep zullen we eens gaan maken? :7
Lekkere consommé van ossenstaart kan ik altijd wel van genieten. Meestal doen wij met kerst gewoon een lekker ouderwets getrokken soep van rund, kip of een ander stuk vlees. Beetje traditie bij ons. Heerlijk.
pi_131847824
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 16:34 schreef Molleman het volgende:

[..]

Lekkere consommé van ossenstaart kan ik altijd wel van genieten. Meestal doen wij met kerst gewoon een lekker ouderwets getrokken soep van rund, kip of een ander stuk vlees. Beetje traditie bij ons. Heerlijk.
Ossenstaart, dat ga ik onthouden. Al neig ik altijd meer naar iets romigs.

Hoe doen jullie het altijd met vlees? Ik ben namelijk gewend om 1 stuk vlees per persoon te doen, maar eigenlijk is een halve eendenborst getrancheerd toch al meer dan genoeg als hoofdgerecht?

Zeker aangezien ik van plan ben 5 gangen te gaan serveren.
pi_131847885
Ja, hier staan de spullen alweer in de winkel voor kerst. Binnenkort de vriezer maar 's vullen :9
Ja doei.
pi_131848080
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 16:49 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ossenstaart, dat ga ik onthouden. Al neig ik altijd meer naar iets romigs.

Hoe doen jullie het altijd met vlees? Ik ben namelijk gewend om 1 stuk vlees per persoon te doen, maar eigenlijk is een halve eendenborst getrancheerd toch al meer dan genoeg als hoofdgerecht?

Zeker aangezien ik van plan ben 5 gangen te gaan serveren.
Halve kan prima, inderdaad zeker als er nog vier gangen zijn. En als ze getrancheerd op t bord komen valt het eigenlijk niet eens op

Ik moet hier maar eens gaan inventariseren wat de plannen zijn.

Qua familie en dingen lusten heb ik hier een beetje t zelfde als bij minilot. Indertussen proberen ze meestal graag alle 'vreemde' dingen die ik ze voorschotel, valt toch wel vaak mee :)
pi_131849829
ik weet de plannen nog niet maar ik denk dat het wel weer eens leuk is om christmas pudding te maken. Alleen kom ik overal andere recepten tegen.
Mijn ouders kookten hem pas vlak voor kerstmis maar de recepten die ik tegenkom kook je het na een nachtje intrekken en laat je pudding 8 weken staan. Grmbl.
pi_131849871
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 18:06 schreef Oceanonix het volgende:
ik weet de plannen nog niet maar ik denk dat het wel weer eens leuk is om christmas pudding te maken. Alleen kom ik overal andere recepten tegen.
Mijn ouders kookten hem pas vlak voor kerstmis maar de recepten die ik tegenkom kook je het na een nachtje intrekken en laat je pudding 8 weken staan. Grmbl.
Elke familie heeft zo zijn eigen recept en ik ken de 8 weken laten staan Christmas pudding; niet mijn ding 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131867092
Ik denk dat ik dit jaar op derde kerstdag vrienden thuis uitnodig O+ kerst restjes dag *O*
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_131867245
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 07:48 schreef littledrummergirl het volgende:
thuis uitnodig
Ik bedenk me net.. Ik verhuis over een poosje van een piepkleine flat zonder ruime keuken/vaatwasser/opbergruimte/eettafel naar een huis met een tamelijk flinke keuken, een afwasmachine, twee ovens en genoeg plek om de schoonfamilie bij aan tafel te laten schuiven!

Dit is dus bij deze het laatste jaar dat ik op eerste Kerstdag de mise-en-place voor twaalf man in grote plastic bakken moet proppen om deze vervolgens te verslepen naar het huis van mijn schoonouders waar elk jaar opnieuw veel te weinig ruimte in de koelkast is.

Ze komen volgend jaar maar gewoon lekker naar mij! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_131870974
Ja dat hebben wij dus ook O+ eindelijk ruimte in huis voor een eettafel *O* veel feestjes geven *O*
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 16:49:18 #90
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_131875705
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 14:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, ik ken vrijwel al die mensen bij je aan tafel! >:)

Schnitzels met citroen, dat doet me eraan denken dat ik na een bezoekje aan Europa Park thuis voor de lol een uitgebreide zuid-Duitse vijfgangenmaaltijd heb gemaakt. Met veel bier. Was tof! O+ Ik zou er rond kerst niet mee aankomen, maar lekker was het wél! :9
Ken je ze echt, dat had ik nou niet verwacht :D 8)

Schnitzels is het enige dat sommige van mijn gasten lusten, die wilden zelfs de rollade en de varkenshaas niet proberen. Had ook niet mijn voorkeur, maar om er dan nog iets feestelijks mee te doen heb ik een aantal ongepaneerde schnitzels zelf in kleine stukjes gesneden, zelf gepaneerd en gefrituurd. Was een rotklus, maar ze vonden het wel lekker :9

En het was dus mijn eerste keer om voor zoveel mensen te koken, dus dit jaar iets uitdagenders! :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_131876429
Woeh! Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht voor 9 personen.

Ik mag me houden aan:
- Geen lam
- Geen geitenkaas
- Geen yoghurt.

Voor de rest staat het vrij :D.
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 17:31:46 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131876487
Eerste en tweede kerstdag uitgenodigd, ik maak mij dit jaar geen gedachten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 17:32:29 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131876506
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 17:28 schreef EllaN het volgende:
Woeh! Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht voor 9 personen.

Ik mag me houden aan:
- Geen lam
- Geen geitenkaas
- Geen yoghurt.

Voor de rest staat het vrij :D.
Geit in kwarksaus met schapenkaas!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131876532
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geit in kwarksaus met schapenkaas!
:D .
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 17:36:05 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131876577
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 17:33 schreef EllaN het volgende:

[..]

:D .
Zonder gein, had eens bezoek, die aten mee, had een lamsbout zonder been perfect rose gebraden, men at zijn bord er bij op. Nog nooit zo een lekkere gebraden ham gegeten.
- Lam, niet Ham
Lam? Lam? Maar ik hou helemaal niet van lam
:')
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131876775
Mijn moeder houdt echt niet van lam en herkent het echt altijd. Hoe slank en mals het vlees ook is..

Heeft iemand hier ervaring met Beef Wellington maken?
pi_131877588
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 17:44 schreef EllaN het volgende:

Heeft iemand hier ervaring met Beef Wellington maken?
Ik! Heb ik namelijk vorig jaar gemaakt (met zelfgemaakt bladerdeeg from scratch) en dat vooraf wel vijf keer geoefend :)

Ik heb het recept van Paul Hollywood (Great British Bake Off) aangehouden, op YouTube is de masterclass-afleveting daarvoor wel te vinden denk ik (kan het nu even niet checken, zit op bijna leeg mobieltje :))
Let me see you stripped down to the bone
pi_131893165
Dankje, ik ga hem opzoeken!
pi_131893301
God ik mag er ook weer aan geloven. Ik voel me volledig inspiratieloos, dus ik kopier gewoon een menuutje van hier.

Of nog beter Minilot, kun jij niet 10 porties meer maken? Van alles? DAn haal ik het rond 4en kerstavond even bij je op?

Kthnxby! :*
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_131893311
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 10:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
God ik mag er ook weer aan geloven. Ik voel me volledig inspiratieloos, dus ik kopier gewoon een menuutje van hier.

Of nog beter Minilot, kun jij niet 10 porties meer maken? Van alles? DAn haal ik het rond 4en kerstavond even bij je op?

Kthnxby! :*
:D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')