abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_131420644
Lieve help! De 'R' zit alweer éénentwintig dagen in de maand en er is op heel CUL nog geen kerstmaaltijdtopic te bekennen!

De hoogste tijd om af te trappen dus, want de enthousiastelingen onder ons zijn ongetwijfeld al bezig met recepten verzamelen, eventueel reeds neigend naar het samenstellen van shortlists en voor we het weten is het moment van oefenen, mislukken, stress en blinde paniek alweer aangebroken! O+


~:)

Wat gaan we maken, voor hoeveel mensen, wie heeft er tips nodig en hebben we er een beetje zin in? *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_131420880
Het is pas September :')_!
pi_131421304
Bijna oktober. }:|

Okee, ik trap wel af ook.

Ik heb de afgelopen jaren steeds een zeer substantieel deel van het minstens vier gangen tellende kerstdiner bij mijn schoonfamilie op me genomen. Dat was dan koken voor rond de tien á twaalf (deels jong-) volwassenen, oorspronkelijk zeer conservatief van smaak maar langzaam maar zeker steeds meer te porren voor van alles.

Omdat ik iedereen het afgelopen jaar per abuis een beetje heb aangestoken met mijn kook- en bakliefhebberij ben ik voor aankomende kerst zowaar verbannen naar het rijk der appetizers. Ik 'mag' gaan zorgen voor (op chronologische volgorde) de zoetigheden bij de koffie 's middags, de hartige uitdeelhapjes tijdens het spelletjes doen en de amuse als eerste kleine gang aan tafel. Dat wordt een relaxte kerst! Vreemd hoor. :)

Ik dacht voor bij de koffie bijvoorbeeld aan:
- Red wine chocolate truffles, maar dan met goede port en mijn favoriete Green & Blacks 85% chocola :9
- Enneh, deze Spiced and sugared cranberries
- Ik wil ook nog toffe koekjes

Uitdeelhapje is nog volkomen blanco. Wel iets met vlees. Wellicht iets varkensachtigs dat past bij de volgens mij tamelijk geniale appelketchup die gisteren door Kayotic Kitchen online werd gezet.

Amuse misschien op basis van deze idioot lekkere bouillon met citroengras, kokos en paddestoelen en daar dan iets lolligs mee.

Maar er kan nog van alles gebeuren! Nog iets van dertien weken te gaan. >:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131424451
En dan zeggen mensen dat de tijd zo snel gaat...

Tsja, ik vind dat niet zo gek.
pi_131436303
Ik woon rond kerst in bij mijn Britse schoonfamilie, dat wordt nog spannend ;) Weet nog niet of ik ga koken of dat er voor me gekookt wordt, maar als ik ga koken moet ik wel zorgen dat ik voor die tijd wat Britse klassiekers onder de knie krijg denk ik.. Ik ga dit topic in ieder geval wel volgen want Kerst is daar héél belangrijk ;)
  zondag 22 september 2013 @ 12:14:43 #6
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_131436872
Haha, we zijn er weer lekker vroeg bij!

Ik moet alleen nog even kijken wie er weer op welke dag komt. Broertje gaat op zichzelf binnenkort. Dus wordt tegen die tijd ff checken. Anders wordt het, zoals gewoonlijk, één dag gourmetten (bleh, maar dat wilt hij dan zo graag :P )

En de andere dag ga ik weer lekker kokkerellen! Denk dat ik dit jaar weer iets compleet nieuws qua voor-, hoofd-, en nagerecht ga proberen. Gelukkig heb ik nog genoeg tijd om te bedenken wat!
pi_131438278
Ik was gister na aan het denken voor het snoepgoed en lekkers met Sinterklaas.. maar kerst nog idee!!

Minilot, die red wine chocolate truffles lijken me heerlijk!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_131442422
Traditioneel twee kerstdiners, een met familie en met 10 vrienden. Normaal gesproken betekent dat ik voor het familiediner geen voorbereidende werkzaamheden hoeft te doen, behalve mee denken over de gerechten. Wel sta ik vaak heel de avond in de keuken vanaf het moment dat ik binnenkom. Door de grote groep hebben we wel aparte voor-, tussen- en nagerecht, maar als hoofdgerecht zetten we vaak veel verschillende dingen op tafel. Dat biedt wat ruimte voor creativiteit, al zit er wat lastig publiek tussen.

Het diner met vrienden is lastiger, aangezien ik verantwoordelijk ben voor het hele diner. Lastige hierbij is dat zij voornamelijk houden van rechttoe-rechtaan, terwijl het voor mij wel wat spannender mag. Dus dat is wel een spanningsboog waar altijd mee gewerkt moet worden. Tot nu toe is het elk jaar wel redelijk gelukt door wat meer te experimenteren(voor hun dan ) in de voor-, tussen, of bijgerechten en het hoofdgerecht gewoon rechttoe-rechtaan te houden. Toevallig begon dit weekend mijn vriendin al met wat ideetjes te spuien voor het kerstdiner. Misschien moet ik maar voor een Spaans thema gaan, gezien de uitgebreide range van de Spaanse keuken.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  roze zondag 22 september 2013 @ 14:57:37 #9
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_131442455
Ik ga altijd uiteten met kerst _O- Gescheiden ouders dus op beide dagen etentje
Your beauty never ever scared me.
  zondag 22 september 2013 @ 14:59:12 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131442527
Laatste 2 jaar heb ik kerstdiner gemaakt, dus dit jaar laat ik mij verrassen en verwennen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131450878
Ik krijg waarschijnlijk geen vrij op kerst. Dus ik mag het eten voor 1200 gasten klaarmaken.

Doe vast nog wel eerder of later een etentje bij mijn moeder en bij mijn schoonfamilie. Ik zou voor beide wel willen koken eigenlijk, maar dat zouden we nog even af moeten spreken want ik houd het niet bij mij thuis.
  zondag 22 september 2013 @ 18:40:34 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131451114
quote:
14s.gif Op zondag 22 september 2013 18:33 schreef Myraela het volgende:
Ik krijg waarschijnlijk geen vrij op kerst. Dus ik mag het eten voor 1200 gasten klaarmaken.

Doe vast nog wel eerder of later een etentje bij mijn moeder en bij mijn schoonfamilie. Ik zou voor beide wel willen koken eigenlijk, maar dat zouden we nog even af moeten spreken want ik houd het niet bij mij thuis.
Vond werken met kerst nooit erg, lekker bezig, wat moois maken en geen familieverplichtingen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131451407
quote:
1s.gif Op zondag 22 september 2013 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vond werken met kerst nooit erg, lekker bezig, wat moois maken en geen familieverplichtingen
Ik zal het gaan merken. Weet niet of we met kerst nog met de normale kaart werken of een speciale. Een speciale zou ik wel tof vinden.
pi_131469331
Ik word nu al moe van al die mensen die weken van te voren in de stress schieten van de voorbereidingen voor het kerstdiner. }:|
pi_131469461
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 08:35 schreef MCH het volgende:
Ik word nu al moe van al die mensen die weken van te voren in de stress schieten van de voorbereidingen voor het kerstdiner. }:|
Jij verwart plezier met stress.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_131469750
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 08:45 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Jij verwart plezier met stress.
Ik verwar niks. De hele commerciële reutemeteut heeft gewoon een absurde proportionaliteit aangenomen en daar doet bijna iedereen aan mee met allerlei nare dingen als bijgevolg.
pi_131469869
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 09:04 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik verwar niks. De hele commerciële reutemeteut heeft gewoon een absurde proportionaliteit aangenomen en daar doet bijna iedereen aan mee met allerlei nare dingen als bijgevolg.
Ah, een verheven geest.

Ik ken weinig mensen die weken van te voren in de stress schieten door een kerstdiner, meer mensen die er met plezier naar uitkijken. Daar is dit topic een uiting van.

Voor mij is is kerst niets anders dan een goed excuus voor iets wat ik anders ook zou doen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 23 september 2013 @ 09:19:05 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131469951
Met kerst is gewoon vrijwel iedereen een paar dagen vrij en vind het leuk de hele familie aan beide kanten eens bij elkaar te hebben. Leuk om daar lekker bij te eten en drinken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131470271
quote:
14s.gif Op zondag 22 september 2013 11:54 schreef Selestha het volgende:
Ik woon rond kerst in bij mijn Britse schoonfamilie, dat wordt nog spannend ;) Weet nog niet of ik ga koken of dat er voor me gekookt wordt, maar als ik ga koken moet ik wel zorgen dat ik voor die tijd wat Britse klassiekers onder de knie krijg denk ik.. Ik ga dit topic in ieder geval wel volgen want Kerst is daar héél belangrijk ;)
Ik ben ook bij mijn Britse schoonfamilie en hoef alleen maar te roeren en snijden wat ze me aanwijzen te roeren en te snijden O+ Ik ben heel erg benieuwd! Vorige keer was het ook typisch Engels en bijzonder lekker :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 23 september 2013 @ 09:52:09 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131470643
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 09:36 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik ben ook bij mijn Britse schoonfamilie en hoef alleen maar te roeren en snijden wat ze me aanwijzen te roeren en te snijden O+ Ik ben heel erg benieuwd! Vorige keer was het ook typisch Engels en bijzonder lekker :9
Aardappels met een blok frituurvet in de oven, jummie, mommy's baked patato's
}) ~O>
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131470824
Dit jaar laat ik voor me koken; vorig jaar stond ik met misselijkheid en buikgriep hierboven:



Uiteindelijk is het gerecht wel goed gelukt alleen heb ik er zelf geen hap van door mijn keel gekregen. Jammer want normaal vind ik het wel leuk om lekker het mes in een beest te zetten en de longen van zo'n beestje te bekijken, maar dit keer niet zo...

(overigens niemand aangestoken met de buikgriep, gelukkig)
  maandag 23 september 2013 @ 10:30:29 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131471578
Met buikgriep zou ik nooit gaan koken voor gezelschap. Never.
Ik stond vorig jaar met een kaakholte ontsteking te koken. Feestje was dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131473215
Kerst *O*

Konijn wil ik ook nog proberen te maken dit jaar.

Dit jaar vier ik ook kerst (wel een paar dagen voor kerst) bij mijn Engelse schoonfamilie :D

Dat zal inderdaad wel een traditioneel kerstdiner worden, met aardappelen in ganzenvet, niet in een blok ossewit :P Heb er zin in, meestal is het daar 1 dag tarditioneel diner en 1 dag een lopend buffetje.

Thuis ga ik denk ik een dag uit eten en een dag een buffet maken met een ham en allemaal kleine hapjes, moet het nog allemaal uitzoeken :)
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
pi_131671870
Waar haalt iedereen toch ineens een Britse schoonfamilie vandaan?! :o :) Fotoverslagen van de overzeese diners graag!

Enfin, hier vanmorgen vroeg maar eens begonnen met uitproberen. Mijn lief en zijn broertje gaan zodadelijk naar de bios (zelf helaas geen tijd voor momenteel), dus ik heb ze het spul meegegeven om te testen. >:)

Rodewijn-truffels (naar dit recept):

(Ik vond ze ontzettend lekker, maar met pure chocolade met cacaogehalte van 85% wel wat te gortig! :D Volgende keer maken met 70% voor een iets minder heftige smaak)


Verder, de 'holiday snack mix' (naar recept van David Lebovitz, maar dan met een handje cranberries erdoor):

(Best lekker, maar niet echt geniaal ofzo. Wordt dus van de kerstshortlist geschrapt.)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131671997
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 10:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Met buikgriep zou ik nooit gaan koken voor gezelschap. Never.
Ik stond vorig jaar met een kaakholte ontsteking te koken. Feestje was dat.
Jemig!
Nooit van mijn leven heb ik zoveel pijn gehad als toen ik een keertje kaakholte ontsteking had!

Kerst of niet, ik geloof niet dat ik daarmee in staat zou zijn om te koken. :N
Let me see you stripped down to the bone
pi_131672984
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 14:06 schreef minilot het volgende:
Waar haalt iedereen toch ineens een Britse schoonfamilie vandaan?! :o :) Fotoverslagen van de overzeese diners graag!

Enfin, hier vanmorgen vroeg maar eens begonnen met uitproberen. Mijn lief en zijn broertje gaan zodadelijk naar de bios (zelf helaas geen tijd voor momenteel), dus ik heb ze het spul meegegeven om te testen. >:)

Rodewijn-truffels (naar dit recept):
[ afbeelding ]
(Ik vond ze ontzettend lekker, maar met pure chocolade met cacaogehalte van 85% wel wat te gortig! :D Volgende keer maken met 70% voor een iets minder heftige smaak)

Verder, de 'holiday snack mix' (naar recept van David Lebovitz, maar dan met een handje cranberries erdoor):
[ afbeelding ]
(Best lekker, maar niet echt geniaal ofzo. Wordt dus van de kerstshortlist geschrapt.)
Ziet er tof uit Minilot ^O^

En ik heb die aanhang dankzij het internet.. ;) Er komen zeker wel foto's :)
pi_131673689
Leuk topic :D Ik mag dit jaar ook weer dus ik ga binnenkort eens brainstormen :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 29 september 2013 @ 15:05:08 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131673927
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 14:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Jemig!
Nooit van mijn leven heb ik zoveel pijn gehad als toen ik een keertje kaakholte ontsteking had!

Kerst of niet, ik geloof niet dat ik daarmee in staat zou zijn om te koken. :N
Dit trouwens na een mislukte wortelkanaalbehandeling en het trekken van een kies, en nee, ik was niet vrolijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131674197
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2013 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit trouwens na een mislukte wortelkanaalbehandeling en het trekken van een kies, en nee, ik was niet vrolijk.
Snap ik Piet! Brrr.

Morgen eens zien of de Sligro al verse cranberries heeft liggen.
Zin om dit recept uit te gaan proberen:
http://www.olivesfordinner.com/2011/11/spiced-and-sugared-cranberries.html

Smaakt volgens mij reuze leuk naast die wijntruffels bij de middagkoffie. Piet, jij nog een idee voor een derde zoete aanvulling hierop wellicht?

Relaxed hoor, alleen maar zoetigheden, 1 hartig hapje en 1 amuse dit jaar. :Z ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_131717052
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 15:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Snap ik Piet! Brrr.

Morgen eens zien of de Sligro al verse cranberries heeft liggen.
Zin om dit recept uit te gaan proberen:
http://www.olivesfordinner.com/2011/11/spiced-and-sugared-cranberries.html

Smaakt volgens mij reuze leuk naast die wijntruffels bij de middagkoffie. Piet, jij nog een idee voor een derde zoete aanvulling hierop wellicht?

Relaxed hoor, alleen maar zoetigheden, 1 hartig hapje en 1 amuse dit jaar. :Z ^O^
Waar vind je al die recepten joh :o Kun je wel werken met zoveel internet door te spitten? :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_131725063
quote:
1s.gif Op maandag 30 september 2013 19:37 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Waar vind je al die recepten joh :o Kun je wel werken met zoveel internet door te spitten? :D
Ik zweer bij Foodgawker! O+
Ik kijk elke dag even naar de nieuwste toevoegingen, kost op die manier weinig tijd. :) En als ik iets zie dat ik tof vind dan sla ik het linkje op in mijn account bij http://delicious.com/, waar ik een heel handig, uitgebreid systeem met tags heb, waardoor ik linkjes naar online recepten supermakkelijk terug kan vinden. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_131776411
Wow minilot, die site is echt geweldig! :D
pi_131776514
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 22:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik zweer bij Foodgawker! O+
Ik kijk elke dag even naar de nieuwste toevoegingen, kost op die manier weinig tijd. :) En als ik iets zie dat ik tof vind dan sla ik het linkje op in mijn account bij http://delicious.com/, waar ik een heel handig, uitgebreid systeem met tags heb, waardoor ik linkjes naar online recepten supermakkelijk terug kan vinden. ^O^
:D ^O^
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 2 oktober 2013 @ 14:09:32 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131776560
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 15:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Snap ik Piet! Brrr.

Morgen eens zien of de Sligro al verse cranberries heeft liggen.
Zin om dit recept uit te gaan proberen:
http://www.olivesfordinner.com/2011/11/spiced-and-sugared-cranberries.html

Smaakt volgens mij reuze leuk naast die wijntruffels bij de middagkoffie. Piet, jij nog een idee voor een derde zoete aanvulling hierop wellicht?

Relaxed hoor, alleen maar zoetigheden, 1 hartig hapje en 1 amuse dit jaar. :Z ^O^
Wat dacht je van Flan Caramel?
Maak caramel van suiker, doe daar wat water bij en kook dat in zodat je een dikvloeibare caramelsaus krijgt (voorzichtig, als je water bij caramel doet spettert dat hete suiker)

Dit doe ik in timbaaltjes (ca een halve Cm) en zet die in de vriezer.
Meng melk met room ( 200 Ml room en 800 Ml melk) en eieren (ca 1 ei per 125 Ml Melk/room) vanille en suiker.
(hoeveelheden naar verhouding aanpassen)
Je ei/melk/room/suiker mengsel in de timbaaltjes gieten en in een overschaal zetten.
Ovenschaal vullen met water en in de oven zetten 125 graden en langzaam garen laten.
Af laten koelen en lauw serveren. (Langs de kant lossnijden en omkeren op een bordje)

Timbaaltje (voorbeeld)

Eigenlijk een klein hoog metalen puddingvormpje, je kan ook een koffiekopje gebruiken.
Heb zelf RVS vormpjes die ik eens in de uitverkoop vond die spotgoedkoop waren omdat niemand wist wat het was.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131776768
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat dacht je van Flan Caramel?
Maak caramel van suiker, doe daar wat water bij en kook dat in zodat je een dikvloeibare caramelsaus krijgt (voorzichtig, als je water bij caramel doet spettert dat hete suiker)

Lekker hoor, flan caramel. Vaak gemaakt als simpel dessert. Maar is vooral een toetje hè, niet bepaald geschikt als zoet knabbeltje voor bij de koffie 's middags vóór het eten. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131777060
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:02 schreef goulding het volgende:
Wow minilot, die site is echt geweldig! :D
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:07 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

:D ^O^
Kenden jullie Foodgawker nog niet!? Wordt reuze vaak genoemd hier op CUL! :Y

Ik kijk er dagelijks op, voor de nieuwe recepten én de fantastische zoekfunctie voor als ik een bepaald ingrediënt heb liggen dat ik op wil maken (cassavewortel, een reep witte chocolade, filodeeg) of als ik zin heb in iets specifieks (west-Afrikaans, veganistische koekjes, een soufflé).
Elke dag iets nieuws eten: O+ *O*
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 2 oktober 2013 @ 14:34:11 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131777174
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Lekker hoor, flan caramel. Vaak gemaakt. Maar is vooral een toetje hè, niet bepaald geschikt als zoet knabbeltje voor bij de koffie 's middags vóór het eten. ;)
Ah, begreep je dan verkeerd.
Je wilt wat bij de koffie.
En koffie drink je op de bank in Nederland, niet aan tafel, dus dit eet lastig.
Je wilt dus petit four of zoiets, of wil je zelf bonbons maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131777348
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, begreep je dan verkeerd.
Je wilt wat bij de koffie.
En koffie drink je op de bank in Nederland, niet aan tafel, dus dit eet lastig.
Je wilt dus petit four of zoiets, of wil je zelf bonbons maken?
Yep. Ik maak al truffels van pure chocolade met port, ik maak spicy gesuikerde cranberry's en ik wil nog iets anders feestelijks op mijn schaal met zoetigheden voor bij de koffie. Maar niet te machtig (geen uitgebreide cakejes of al te grote koekjes) want er moet twee uur laten nog flink wat gegeten worden tijdens het diner. :)

Ik overweeg panforte, in heel kleine blokjes. Kan ik twee weken van tevoren al maken. Maar ben nog bezig andere ideeën te verzamelen.

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 02-10-2013 14:47:14 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131777682
Pistache macarons. :9 Al ben ik eigenlijk niet zo van de macaron-hype. Maar het ziet er wel tof uit.
pi_131777854
quote:
14s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:52 schreef Myraela het volgende:
Pistache macarons. :9 Al ben ik eigenlijk niet zo van de macaron-hype. Maar het ziet er wel tof uit.
Ik vind macarons zelf niet erg lekker... Maar als het lukt is het wel tof natuurlijk, want ze zijn akelijk lastig écht goed zelf te maken. Vind ik dan.

Kijk, kan ook met een patroontje:

http://www.larecetadelafelicidad.com/en/2013/09/pistachio-icecream-macarons.html

Maar goed, vind ik dus persoonlijk niet zo heel lekker. En ik zoek iets nóg kleiners eigenlijk. Niet groter dan een chocoladetruffel. Liefst iets ronds ook, voor de esthetiek van een schaal vol ronde dingetjes. *)

Nog precies twaalf weken om iets te vinden! *O* ~:)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 2 oktober 2013 @ 15:01:12 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131777916
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 14:40 schreef minilot het volgende:

[..]

Yep. Ik maak al truffels van pure chocolade met port, ik maak spicy gesuikerde cranberry's en ik wil nog iets anders feestelijks op mijn schaal met zoetigheden voor bij de koffie. Maar niet te machtig (geen uitgebreide cakejes of al te grote koekjes) want er moet twee uur laten nog flink wat gegeten worden tijdens het diner. :)

Ik overweeg panforte, in heel kleine blokjes. Kan ik twee weken van tevoren al maken. Maar ben nog bezig andere ideeën te verzamelen.
Moet het perse zoet zijn? Hartig is ook lekker en niet iedereen vind zoet altijd even lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131777952
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 15:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet het perse zoet zijn? Hartig is ook lekker en niet iedereen vind zoet altijd even lekker.
Ja, wel voor bij die koffieronde. Gewoon een mooi opgemaakte schaal vol aparte, zelfgemaakte kleine zoete éénhapsdingetjes die thematisch en qua smaak goed bij elkaar passen. Iedereen in de schoonfamilie is een zoetekauw. :)
Er volgt een uurtje daarna overigens nog een hartige uitdeelsnack bij de middagborrel, daar ben ik momenteel al het één en ander voor aan het uittesten. :Y

Je denkt misschien: wat aanstellerig, máár: ik heb dit jaar geen enkele verantwoordelijkheid voor voor-, hoofd- of nagerecht, dus ik wil goed voor de dag komen met waar ik wél voor gestrikt ben. :+
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 2 oktober 2013 @ 15:08:01 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131778142
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 15:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, wel voor bij die koffieronde. Gewoon een mooi opgemaakte schaal vol aparte, zelfgemaakte kleien zoete éénhapsdingen die thematisch en qua smaak goed bij elkaar passen. Iedereen in de schoonfamilie is een zoetekauw. :)
Er volgt een uurtje daarna overigens nog een hartige uitdeelsnack bij de middagborrel, daar ben ik momenteel al het één en ander voor aan het uittesten. :Y
Okay, wat te denken hiervan, eenvoudig en lekker
Boterbladerdeeg aan strookje snijden, bestrooien met amandelrasp, en grove suiker. Kort bakken bij 225 graden

Vijgenjam maken
Bladerdeeg uitrollen
Vijgenjam daarop
Dubbelvouwen, als een soort smalle sauzijzenbroodjes,
Hapgrote stukjes van snijden met een scherp mes
Kort bakken bij 225 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131778528
Ik vind de planning trouwens wel schattig. O+ Dan zoete snacks, uur later een hartig hapje. O+

Ik ben al blij als ik de gerechten weet die ik ga koken.
pi_131779280
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Okay, wat te denken hiervan, eenvoudig en lekker
Boterbladerdeeg aan strookje snijden, bestrooien met amandelrasp, en grove suiker. Kort bakken bij 225 graden

Vijgenjam maken
Bladerdeeg uitrollen
Vijgenjam daarop
Dubbelvouwen, als een soort smalle sauzijzenbroodjes,
Hapgrote stukjes van snijden met een scherp mes
Kort bakken bij 225 graden
Vijgenjam is wel leuk. En lekker. :9 Eerste optie is te simpel hoor. ;) Ik denk meer in de richting van zelf marshmallows maken (maar die zijn helaas niet rond!), of iets anders bewerkelijk snoep-achtigs. Juist niet op zoek naar al te makkelijk. Maar dank voor het meedenken! :*

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 02-10-2013 15:47:23 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131779303
quote:
14s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 15:19 schreef Myraela het volgende:
Ik vind de planning trouwens wel schattig. O+ Dan zoete snacks, uur later een hartig hapje. O+

Ik ben al blij als ik de gerechten weet die ik ga koken.
Ja, maar over de gerechten hoef ik dit jaar dus niet na te denken hè? Zwager doet voorgerecht, schoonpappa doet hoofdgerecht en schoonmoeder & schoonzusje samen de toet. ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-10-2013 15:49:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131780339
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 15:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Vijgenjam is wel leuk. En lekker. :9 Eerste optie is te simpel hoor. ;) Ik denk meer in de richting van zelf marshmallows maken (maar die zijn helaas niet rond!), of iets anders bewerkelijk snoep-achtigs. Juist niet op zoek naar al te makkelijk. Maar dank voor het meedenken! :*
Probeer merengue nog een keer hihi :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_131781939
Deze Lijken mij altijd zo héérlijk Minilot. Ik kom er alleen nooit toe ze te maken, maar ga het nu met kerst toch maar eens doen denk ik..
pi_131782038
quote:
7s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 16:59 schreef Selestha het volgende:
Deze Lijken mij altijd zo héérlijk Minilot. Ik kom er alleen nooit toe ze te maken, maar ga het nu met kerst toch maar eens doen denk ik..
Grappig, ik maakte laatste deze! :D
http://www.whatmegansmaking.com/2011/04/white-chocolate-lemon-truffles.html

Zeer lekker hoor, citroentruffels, dus dat komt vast goed! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_131782112
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 17:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Grappig, ik maakte laatste deze! :D
http://www.whatmegansmaking.com/2011/04/white-chocolate-lemon-truffles.html

Zeer lekker hoor, citroentruffels, dus dat komt vast goed! ^O^
Ah als jij ze al geprobeerd hebt en goedgekeurd hebt, ga ik dat zeker doen :D
pi_131782473
Ik wil overigens wel graag koken, maar dan wel bij mijn moeder thuis. Die heeft een vaatwasser, want hell, als ik het in mijn eigen keuken ga doen dan is dat echt een chaos. :') Ik heb zo weinig ruimte, ik heb mijn koffiezetapparaat weg gehaald zodat mijn KitchenAid er kan staan.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')