abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_133258076
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2013 17:05 schreef minilot het volgende:
Jaaaaa, het wordt inderdaad de ginger/butterscotch-crunch! Erg lekker geworden. :9

Pre-snijden:
[ afbeelding ]

..en in blokjes (daarmee iets te lang gewacht dus bodem verkruimelde ietwat bij het snijden) :
[ afbeelding ]

Met kerst gooi ik dan nog een beetje van dit spul door het glazuur voor een extra feestelijk tintje:
[ afbeelding ]

~:)
Oef, dat ziet er geweldig lekker uit :9 Maar aangezien ik niet hoef te koken deze kerst, denk ik dat ik dat maar een keer zomaar buiten kerst om ga maken 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_133258154
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2013 17:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Oef, dat ziet er geweldig lekker uit :9 Maar aangezien ik niet hoef te koken deze kerst, denk ik dat ik dat maar een keer zomaar buiten kerst om ga maken 8-)
Ik hoef dit keer ook niet te koken, daarom heb ik de snoepjes/koekjes bij de koffie eerder op de dag en het snackje vooraf bij het spelletjes doen opgeëist. Doe ik toch nog iets. :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator vrijdag 15 november 2013 @ 00:10:27 #253
403253 crew  Meke
Fuck the EBU!
pi_133273505
Wij moeten de gerechten nog verdelen, maar mèn, als ik dit topic lees wil ik ze allemaal wel opeisen :9~ :9~ O+ O+ Of doorsturen natuurlijk O-)

Is lamsrack heel moeilijk trouwens? :o O+
Op woensdag 9 september 2020 20:31 en op maandag 13 januari 2025 21:00 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod (die we nooit hebben gehad.)
pi_133282700
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2013 00:10 schreef Meke het volgende:
Wij moeten de gerechten nog verdelen, maar mèn, als ik dit topic lees wil ik ze allemaal wel opeisen :9~ :9~ O+ O+ Of doorsturen natuurlijk O-)

Is lamsrack heel moeilijk trouwens? :o O+
Neehoor, lamsrack is niet zo lastig. Ik ga het voor het eerst maken, maar volgens mij is het prima te doen.
pi_133282787
Rode-wijntruffels (die al erg lekker waren) heb ik vanmorgen getest met zelfgetrokken glühwein in plaats van met gewoon rode wijn. Blijkt inderdaad nog veel lekkerder, zoals ik al dacht. Jeej!
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator vrijdag 15 november 2013 @ 13:43:12 #256
403253 crew  Meke
Fuck the EBU!
pi_133282803
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2013 13:40 schreef Myraela het volgende:

[..]

Neehoor, lamsrack is niet zo lastig. Ik ga het voor het eerst maken, maar volgens mij is het prima te doen.
Ja, maar jij doet de koksschool (toch? :@ ) en ik kom niet verder dan een AVG'tje of een pastasalade normaal :+
Op woensdag 9 september 2020 20:31 en op maandag 13 januari 2025 21:00 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod (die we nooit hebben gehad.)
pi_133282877
Gewoon kalmpjes aan het recept volgen en voorafgaand aan kerst een keer goed oefenen. ^O^

Overigens doen mensen altijd heel makkelijk over AVG, maar ik vind dat niet per se het meest eenvoudige soort maaltijd om goed klaar te maken!
Let me see you stripped down to the bone
pi_133282900
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2013 13:43 schreef Meke het volgende:

[..]

Ja, maar jij doet de koksschool (toch? :@ ) en ik kom niet verder dan een AVG'tje of een pastasalade normaal :+
Ik kan je vertellen dat een opleiding tot kok één grote deceptie is, daarom ben ik er ook mee gestopt. :P

Het is gewoon een kwestie van het vlees even aanbraden in een pan en daarna in een ovenschaal gooien en in de oven zetten. Het enige lastige is zeker weten wanneer die goed is, denk dat je met aangegeven tijden heel ver komt. Met een thermometer kun je het zeker weten.
pi_133283410
Edit, verkeerde topic :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_133285436
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2013 13:46 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik kan je vertellen dat een opleiding tot kok één grote deceptie is, daarom ben ik er ook mee gestopt. :P

Het is gewoon een kwestie van het vlees even aanbraden in een pan en daarna in een ovenschaal gooien en in de oven zetten. Het enige lastige is zeker weten wanneer die goed is, denk dat je met aangegeven tijden heel ver komt. Met een thermometer kun je het zeker weten.
Klopt ja haha ik ben er ook een jaar geweest, het eerste jaar leer je dingen die je waarschijnlijk al kan/en het 'juiste gebruik van halffabrikaten'' :')
  vrijdag 15 november 2013 @ 15:17:19 #261
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_133285693
Vanmiddag wat spullen wezen halen om het e.e.a. te gaan proberen dit weekend 8-) Als het slaagt volgen wel wat foto's :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_133287753
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2013 15:17 schreef RoelerMF het volgende:
Vanmiddag wat spullen wezen halen om het e.e.a. te gaan proberen dit weekend 8-) Als het slaagt volgen wel wat foto's :)
*O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_133288940
Lot, hoever want te voren zou ik het beste die rode wijntruffels kunnen maken? Of maakt dat niet uit?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_133289300
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2013 17:03 schreef roos85 het volgende:
Lot, hoever want te voren zou ik het beste die rode wijntruffels kunnen maken? Of maakt dat niet uit?
Het recept zegt hierover:
quote:
Store in an airtight container at room temperature for 1 week (or in the refrigerator for up to 2-3 weeks). Bring the truffles back up to room temperature before serving. If the truffles have absorbed the cocoa powder, you can re-roll them before serving to give a more polished appearance (in fact, I suggest this for the best results).
Ik heb ze zelf de vorige keer een dag of zes bewaard voordat ze allemaal op waren, end at ging in elk geval prima. Langer heb ik niet geprobeerd.
In elk geval wel, zoals hierboven omschreven, voor het serveren goed terug op kamertemperatuur laten komen en even opnieuw door de cacao rollen. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 15 november 2013 @ 20:31:49 #265
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_133295837
Ik heb vanmiddag eerst de kerstster proberen te maken van het bladerdeeg. Maar hij was nog niet zo mooi gerezen. Denk dat ik het deeg iets langer moet laten rusten voor ik het de oven instop.

Daarna de browniesandwich gemaakt. Die smaakte echt fantastisch. Voor gedoseerde porties heb ik een muffintray gebruikt, en dat geeft gelijk een mooie vorm. De mascarpone met vanille aangevuld met de banaan is echt heel erg lekker! Kan niet wachten om ze weer te maken :9

»» Democracy is so overrated »»
pi_133295922
Ik geloof wel dat het lekker is, maar denk je echt niet dat het te machtig gaat worden? :@
  vrijdag 15 november 2013 @ 20:40:31 #267
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_133296242
Dat is het enige waar ik nog over twijfel ja :) Het vult enorm :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_133306920
Ik heb mijn menu ook klaar. We zijn met 6 personen, waarvan 1 peuter.

Kruidenflensje gevuld met zalm (Annabel Langbein op 24kitchensite, ik heb geen poffertjespan dus maak het dunner en bak flensjes er van)

Paddestoelenbouillon

Biefstuk met portsaus, geconfijte ui, salade, boontjes en aardappelkerstboompjes (of zoiets)

Frappuccinnotaart (net gezien bij Rudolph jammmmmm)
  zaterdag 16 november 2013 @ 14:17:43 #269
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_133316942
Met dank aan minilot voor de inspiratie en het recept, de sugared spicy cranberries :9

»» Democracy is so overrated »»
  zaterdag 16 november 2013 @ 15:58:07 #270
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_133319184
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 00:10 schreef AnnaNiem het volgende:
Ik heb mijn menu ook klaar. We zijn met 6 personen, waarvan 1 peuter.

Kruidenflensje gevuld met zalm (Annabel Langbein op 24kitchensite, ik heb geen poffertjespan dus maak het dunner en bak flensjes er van)

Paddestoelenbouillon

Biefstuk met portsaus, geconfijte ui, salade, boontjes en aardappelkerstboompjes (of zoiets)

Frappuccinnotaart (net gezien bij Rudolph jammmmmm)
Heb de kruidenbeignets ook gebakken, maar dan in een donut maker. Ik denk dat flensjes niet zullen werken en ook een deel van de smaak en structuur verliezen. Volgens mij moet het ook werken om gewoon kleine rondjes in een pan te doen. Evt met een uitsteker of serveerring eromheen bij het ingieten die je dan weer weghaalt voor de volgende.

Verder een leuk menu!
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_133319228
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 16:49 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Is een bloody-mary-truffel wat? http://www.24kitchen.nl/s(...)bloody-mary-truffels
Dat lijkt mij heerlijk!!! :9
pi_133319272
Ik het dit jaar eens heel anders doen met het kerstdiner. We doen dat altijd bij mijn zus, die kinderen heeft rond de 20 en altijd vragen naar mijn zelfgemaakte meatloaf.

Dus dit jaar ga ik eens een Amerikaans/TexMex kerstdiner doen.

Ik denk aan Meat Loaf, heerlijke steaks, mashed potatoes, vooraf nacho's met tomaat en kaas. Na iets met cheesecake.

Nog mensen tips voor wat luxere Amerikaanse voor- en bijgerechten?
pi_133319279


[ Bericht 100% gewijzigd door bloodymary1 op 16-11-2013 16:02:59 ]
pi_133322543
We hadden een paar jaar geleden een amerikaans getint etentje voor 19 personen, wij hebben thanksgiving als uitgangspunt genomen, ook al was het kerst;

Op tafel stond;
Mini broodje hamburgers en mini hotdogs (fingerfood bij binnenkomst)

Pompoensoep (in kopjes)

Gevulde kalkoen
Beenham
zoete aardappel met marshmallow; [link]http://www.naaramerika.co(...)et-marshmallows.html[/link]
Gewone aardappelpuree met jus (gravy)
Maisbrood
Cranberrysaus
Sperziebonen (green beans)
Ceasarsalade
Cowlsalade

Dessert
Mississipi mud pie
Cheese cake
pi_133323480
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 16:02 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik het dit jaar eens heel anders doen met het kerstdiner. We doen dat altijd bij mijn zus, die kinderen heeft rond de 20 en altijd vragen naar mijn zelfgemaakte meatloaf.

Dus dit jaar ga ik eens een Amerikaans/TexMex kerstdiner doen.

Ik denk aan Meat Loaf, heerlijke steaks, mashed potatoes, vooraf nacho's met tomaat en kaas. Na iets met cheesecake.

Nog mensen tips voor wat luxere Amerikaanse voor- en bijgerechten?
Oef, zit al vol als ik dit lees!
Ik zou een coleslaw als bijgerecht doen en een gewone salade met ranchdressing. Voor een bouillon. Geen zware dingen want dit klinkt al zwaar genoeg ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_133326258
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 13:05 schreef Myraela het volgende:
**

[..]

Zulke mensen moet je direct uit je leven bannen. Godverdomme.

okok, dan begrijp ik het wel. Dit jaar weer lastige eters?
Je hebt helemaal gelijk. Mijn schoonfamilie is ook zo'n drama. Vegetariers, notenallergieen, nietslusters en dat betekent dat je eignelijk niets anders kunt doen dan een soort van buffet met tapas ofzo. Of friet met biefstuk :(.

Ik kook dus niet meer met kerst, ze krijgen de %#^$*@ maar :). Vandaag wel lekker verse zeebaars in zijn geheel uit de oven met hollandaise, gesmoorde prei en een lekker klassiek aardappelpureetje. Echt ouderwetse vis :), maar wel alles zelf en van goede ingredienten. Daar kan ik bij schoonfam dus niets mee...

En kwijt kan ik e ook niet.. Mijn vrouw is overigens een prima onderwerp voor mijn kokerijen, die heb ik inmiddels alles wel leren eten :)
Whatever...
pi_133326345
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 16:02 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik het dit jaar eens heel anders doen met het kerstdiner. We doen dat altijd bij mijn zus, die kinderen heeft rond de 20 en altijd vragen naar mijn zelfgemaakte meatloaf.

Dus dit jaar ga ik eens een Amerikaans/TexMex kerstdiner doen.

Ik denk aan Meat Loaf, heerlijke steaks, mashed potatoes, vooraf nacho's met tomaat en kaas. Na iets met cheesecake.

Nog mensen tips voor wat luxere Amerikaanse voor- en bijgerechten?
Goede seafood chowder (soep), krab en kreeftgerechten (cajun style)? Lekker en ook wat variatie op carnivorenfood.
Whatever...
pi_133326509
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 14:39 schreef Miss_Virgo het volgende:
Kerst! Bij mijn Italiaanse schoonfamilie ook jaarlijks maanden lang reden tot (een leuke) discussie: wat gaan we maken?!

Vorig jaar met zo'n 5 personen (mega grote keuken, iedereen doet heel de dag wat, hapje - drankje erbij) voor 12 personen 5 gangen gekookt. Dit jaar is dit weer de bedoeling, echter hebben we niet de fantastische keuken tot onze beschikking, maar een standaardkeukentje van een blokhut in Noord -Italië (jeej witte kerst!)..

Mijn eerste idee is: keep it simple! Vreemde keuken, niet zoveel keukengerei enz... Moeilijk!!!

In ieder geval komt er eerst een tafel vol met locale vleeswaren en kazen.. Daarna is het traditie om een zelf getrokken runderbouillon met zelfgemaakte tortellini te maken .. Maar dan ... Het hoofd- en nagerecht... Misschien nog wel een tussengerecht. Bijgerechten vinden we ook lastig. Vorig jaar hadden we worteltjes uit de oven, romige venkel, citroenige sperzieboontjes en spruitjes...

Mijn schoonzusje heeft inmiddels een Facebookgroep aangemaakt waar levendig over de gerechten wordt gediscusseerd! :D
Vergeet geen Lardo uit aosta, echt zooo lekker. Met honing. Echt, je weet niet wat je eet. Is een mooi voorgerecht.

Maarehm; ik zou verder lekker italiaanse boerenkost eten. Inderdaad kazen en vleeswaren, ingemaakte gerechten, een goede ovenschotel, lekkere polenta met ossobucco/wildstoof, sowieso wild en paddenstoelen.... hmmm. En natuurlijk goede grappa, lekkere wijntjes...

En natuurlijk een goed haardvuur. Waar zit je ergens in Noord-italie? Elke streek heeft zo zijn maniertjes... maar wellicht wil je schoonfam daar niet aan en hechten ze aan hun eigen lokale gerechten!
Whatever...
pi_133326727
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 15:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nederlandse gynaecologen waarschijnlijk en die staan niet bekend om hun verstand van kaas. Bij harde rauwmelkse kazen is er sowieso niks aan de hand, alleen bij zachte rauwmelkse kaas is er een klein kansje dat daar de listeriabacterie in zit en dan is er weer een kansje dat dat tot een miskraam leidt. Als je dat risico volledig wil uitsluiten moet je dat vooral doen, het is mijn keuze niet, ik zeg alleen dat zwangere vrouwen ook andere keuzes kunnen maken.

[..]

Ik kan ze überhaupt niet serieus nemen met hun Unileverlogica.
Het gevolg van listeriose kan wel heel ernstig zijn, dus die zachte rauwmelkse kazen toch maar niet doen :)

Verder is het wel wat overdreven idnerdaad.
Whatever...
pi_133326910
quote:
17s.gif Op zaterdag 16 november 2013 14:17 schreef RoelerMF het volgende:
Met dank aan minilot voor de inspiratie en het recept, de sugared spicy cranberries :9

[ afbeelding ]
Gaaf! Is het moeilijk om te maken?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 16 november 2013 @ 22:26:04 #281
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_133329345
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 15:53 schreef minilot het volgende:
Gisteren deze bouillon nog eens gemaakt om te kijken of ik 'm opnieuw zo vreselijk lekker vond:
http://www.theppk.com/2011/10/mushroom-hot-pot/

..en dat was zo. Echt een waaaaaaaanzinnig smakend soepje. Dat wordt 'm dus geheid als amuse, (gezeefd) in kleine glaasjes. Zit steranijs en kaneel in, voor het winterse gevoel. Wil er alleen nog iets knapperigs bij serveren, nog even kijken wat precies.
dunne plakjes waterkastanje er voorzichtig op leggen?
Ziet er mooi (en subtiel) uit en is lekker knapperig zonder teveel smaak te hebben.
Of lekkere toastjes erbij maken van gebakken brood?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 16 november 2013 @ 22:32:23 #282
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_133329550
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:01 schreef Bramito het volgende:
Wij blijven in Spanje dit jaar en er komt geen familie over dus het wordt een makkie. Het wordt in ieder geval een keer ternasco de aragon (het lokale lam) uit de oven. Heel traditioneel en heerlijk! Mijn schoonmoeder maakt een deel en ik het andere want het past niet in de oven. Daarna in alufolie en in de auto :-)

Ik zal in ieder geval ook voor de sorbet zorgen. Ik krijg al helemaal zin. Vandaag is de eerste dag vies weer, daar zal het wel aan liggen.
hoe maak je dat lamsvlees?
Ik heb het een paar keer gegeten in Spanje, zooooo lekker! Maar degene die het gemaakt had wilde de eerste keer niet zeggen hoe ze het gemaakt had ( :') ) en bij de volgende tent was die dame het aan het uitleggen maar ik snapte er geen zak van want mijn Spaans is niet zo best :D
Ik vind het zo gruwelijk lekker, maar ik heb nu zelf 2 x lamsvlees in de oven geprobeerd en 2 x droog en dat vind ik zonde.
Dus ik zoek een goed recept O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_133331672
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 22:32 schreef Molo het volgende:
lekker! Maar degene die het gemaakt had wilde de eerste keer niet zeggen hoe ze het gemaakt had ( ) en bij de volgende tent was die dame het aan het uitleggen maar ik snapte er geen zak van want mijn Spaans is niet zo best
Eigenlijk bereid ik vlees altijd op dezelfde manier, aanbakken in een koekenpan op loeiheet vuur. Als je een bruin korstje hebt afgaren in de oven.

Als je vlees droog is heb je hem gewoon te lang in de oven laten zitten. Koop een kerntemperatuurmeter, dan kun de temperatuur van het vlees meten. Hier overzicht van temperaturen:
http://www.thermometershop.nl/informatie/vlees_temperatuur/
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_133341632
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 18:38 schreef AnnaNiem het volgende:
We hadden een paar jaar geleden een amerikaans getint etentje voor 19 personen, wij hebben thanksgiving als uitgangspunt genomen, ook al was het kerst;

Op tafel stond;
Mini broodje hamburgers en mini hotdogs (fingerfood bij binnenkomst)

Pompoensoep (in kopjes)

Gevulde kalkoen
Beenham
zoete aardappel met marshmallow; [link]http://www.naaramerika.co(...)et-marshmallows.html[/link]
Gewone aardappelpuree met jus (gravy)
Maisbrood
Cranberrysaus
Sperziebonen (green beans)
Ceasarsalade
Cowlsalade

Dessert
Mississipi mud pie
Cheese cake
Bedankt! Daar kan ik wel wat mee.
pi_133341679
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 20:49 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Goede seafood chowder (soep), krab en kreeftgerechten (cajun style)? Lekker en ook wat variatie op carnivorenfood.
Ook bedankt voor de tips. Maar die ga ik niet opvolgen, ik lust zelf geen vis en aanverwanten...... (en dan krijgt de rest dat ook niet).
pi_133343428
quote:
17s.gif Op zaterdag 16 november 2013 14:17 schreef RoelerMF het volgende:
Met dank aan minilot voor de inspiratie en het recept, de sugared spicy cranberries :9

[ afbeelding ]
Wat leuk! O+ Zijn ze al voldoende gedroogd om op te eten? Zo ja, vind je ze lekker? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_133343473
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 22:26 schreef Molo het volgende:

[..]

dunne plakjes waterkastanje er voorzichtig op leggen?
Dat klinkt als een prima suggestie, qua smaak! ^O^
Maar ik wil het mezelf ook niet te makkelijk maken, dus ik neig er momenteel vooral naar om zelf kroepoek from scratch te maken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_133351815
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 14:22 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ook bedankt voor de tips. Maar die ga ik niet opvolgen, ik lust zelf geen vis en aanverwanten...... (en dan krijgt de rest dat ook niet).
Ik lust geen vis? Wat een onzin. Een op een bepaalde manier bereidde vis vind je misschien nie tlekker. Als je zegt dat je geen vis lust dan heb je nog nooit goed geproefd en/of is het nog nooit goed voor je klaargemaakt. Zelfde geldt voor andere zaken uit zee. Ik snap het heel goed als je bijvoorbeel dniet houdt van de textuur van mossels, of de sterke smaak van gerookte makreel.

Gegrilde tonijn lijkt in zo ongeveer in niets op gepocheerde kabeljauw, of gerookte heilbot. Ik raa dje aan toch maar eens een gokje te wagen... en anders houd je het bij je gehaktbrood....eet ik de verse makreelfilets wel voor je op...
Whatever...
pi_133352111
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 20:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Vergeet geen Lardo uit aosta, echt zooo lekker. Met honing. Echt, je weet niet wat je eet. Is een mooi voorgerecht.

Maarehm; ik zou verder lekker italiaanse boerenkost eten. Inderdaad kazen en vleeswaren, ingemaakte gerechten, een goede ovenschotel, lekkere polenta met ossobucco/wildstoof, sowieso wild en paddenstoelen.... hmmm. En natuurlijk goede grappa, lekkere wijntjes...

En natuurlijk een goed haardvuur. Waar zit je ergens in Noord-italie? Elke streek heeft zo zijn maniertjes... maar wellicht wil je schoonfam daar niet aan en hechten ze aan hun eigen lokale gerechten!
Zitten in de buurt van Trentino. Schoonvader heeft een keer lardo meegenomen, inderdaad erg bijzonder! Eert denk je, bah een stuk vet, maar erg lekker!

Ze zijn trouwens stiekem wel een beetje gehecht aan hun eigen (streek)gerechten :p echte discussies over of er nou wel of niet iets door een bepaalde saus heen Hoort.. Prachtig!
pi_133352225
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2013 20:12 schreef Miss_Virgo het volgende:

[..]

Zitten in de buurt van Trentino. Schoonvader heeft een keer lardo meegenomen, inderdaad erg bijzonder! Eert denk je, bah een stuk vet, maar erg lekker!

Ze zijn trouwens stiekem wel een beetje gehecht aan hun eigen (streek)gerechten :p echte discussies over of er nou wel of niet iets door een bepaalde saus heen Hoort.. Prachtig!
Die lardo is inderdaad wat raar, maar zo enorm lekker. Je eet er ook weinig van omdat er zo veel smaak aan zit. Heerlijk.

En inderdaad; bij italianen horen zaken afhankelijk van de streek absoluut wel of juist niet in een gerecht. Als je niet oppast vinden ze het vies als het niet exact zo gemaakt is als mama ooit deed... ;).

Maar men is er zeker gewend beter te eten; meer smaak, goede ingredienten en gevarieerd. Prachtig land, zeker als je van goed eten en geschiedenis houdt.
Whatever...
pi_133352710
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 20:05 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik lust geen vis? Wat een onzin. Een op een bepaalde manier bereidde vis vind je misschien nie tlekker. Als je zegt dat je geen vis lust dan heb je nog nooit goed geproefd en/of is het nog nooit goed voor je klaargemaakt.
Wat een onzin. Tonijnsteak is een prima stuk vis voor de meeste vleesliefhebbers, maar het is nog steeds vis en smaakt naar vis zoals andere vis ook naar vis smaakt. De een wat meer dan de ander maar als je dat niet lust dan lust je dat niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_133352849
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 20:26 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wat een onzin. Tonijnsteak is een prima stuk vis voor de meeste vleesliefhebbers, maar het is nog steeds vis en smaakt naar vis zoals andere vis ook naar vis smaakt. De een wat meer dan de ander maar als je dat niet lust dan lust je dat niet.
Sowieso smaakt van sommige soorten de echt verse vis geheel niet vissig, tenzij het veroudert en er trimethylamine wordt gevormd (afbraakproduct). Dan smaakt vis wel vissig ja. Maar dat jij blijkbaar geen goede bereiding en versheid kent, dat ligt niet aan mij.
Whatever...
  zondag 17 november 2013 @ 22:16:35 #293
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_133359299
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 20:05 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik lust geen vis? Wat een onzin. Een op een bepaalde manier bereidde vis vind je misschien nie tlekker. Als je zegt dat je geen vis lust dan heb je nog nooit goed geproefd en/of is het nog nooit goed voor je klaargemaakt. Zelfde geldt voor andere zaken uit zee. Ik snap het heel goed als je bijvoorbeel dniet houdt van de textuur van mossels, of de sterke smaak van gerookte makreel.

Gegrilde tonijn lijkt in zo ongeveer in niets op gepocheerde kabeljauw, of gerookte heilbot. Ik raa dje aan toch maar eens een gokje te wagen... en anders houd je het bij je gehaktbrood....eet ik de verse makreelfilets wel voor je op...
Dat kán toch. Als hij/zij zelf kookt is dat toch geen probleem? Laat hem/haar lekker maken wat hij/zij zelf lekker vindt zeg
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_133359432
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 20:05 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik lust geen vis? Wat een onzin. Een op een bepaalde manier bereidde vis vind je misschien nie tlekker. Als je zegt dat je geen vis lust dan heb je nog nooit goed geproefd en/of is het nog nooit goed voor je klaargemaakt. Zelfde geldt voor andere zaken uit zee. Ik snap het heel goed als je bijvoorbeel dniet houdt van de textuur van mossels, of de sterke smaak van gerookte makreel.

Gegrilde tonijn lijkt in zo ongeveer in niets op gepocheerde kabeljauw, of gerookte heilbot. Ik raa dje aan toch maar eens een gokje te wagen... en anders houd je het bij je gehaktbrood....eet ik de verse makreelfilets wel voor je op...
Wat een gezeik, ik heb het al vaak geprobeerd, ook in goede restaurants van andere mensen een stukje geprobeerd. Het gaat niet om de textuur, maar om de vissmaak, die vind ik goor. Zelfs verwerkt in amuses waarvan ik het niet wist en andere mensen het nauwelijks proeven krijg ik er kostneigingen van.
pi_133359547
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 20:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Sowieso smaakt van sommige soorten de echt verse vis geheel niet vissig, tenzij het veroudert en er trimethylamine wordt gevormd (afbraakproduct). Dan smaakt vis wel vissig ja. Maar dat jij blijkbaar geen goede bereiding en versheid kent, dat ligt niet aan mij.
Jeetje zeg, wat een misplaatste arrogantie!
pi_133359597
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2013 22:16 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat kán toch. Als hij/zij zelf kookt is dat toch geen probleem? Laat hem/haar lekker maken wat hij/zij zelf lekker vindt zeg
Ik ga niemand tegenhouden. Maar ik mag er wel wat van vinden. En ik zal er ook zeker van zeggen wat ik vind. Daar is het een forum voor.

Dat zou net zoiets zijn als geen groenten lusten, of geen vlees lusten. Er is te veel verschil binnen de categorie om dat zeker te weten. NOg los van de bereidingen. Dus ik denk dat diegene ofwel nooit goed klaargemaakte vis heeft gehad, of gewoon uit angst helemaal nooit echt heeft geproefd.
Whatever...
  zondag 17 november 2013 @ 22:30:48 #297
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_133360234
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 22:18 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Wat een gezeik, ik heb het al vaak geprobeerd, ook in goede restaurants van andere mensen een stukje geprobeerd. Het gaat niet om de textuur, maar om de vissmaak, die vind ik goor. Zelfs verwerkt in amuses waarvan ik het niet wist en andere mensen het nauwelijks proeven krijg ik er kostneigingen van.
je gaat je toch niet uitleggen en verdedigen :o

Laat diegene lekker joh ;)
Jouw kerst, jouw feestje *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_133360339
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 22:20 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ga niemand tegenhouden. Maar ik mag er wel wat van vinden. En ik zal er ook zeker van zeggen wat ik vind. Daar is het een forum voor.

Dat zou net zoiets zijn als geen groenten lusten, of geen vlees lusten. Er is te veel verschil binnen de categorie om dat zeker te weten. NOg los van de bereidingen. Dus ik denk dat diegene ofwel nooit goed klaargemaakte vis heeft gehad, of gewoon uit angst helemaal nooit echt heeft geproefd.
Dat klopt er zijn veel soorten vis, maar ze hebben wel allemaal een bepaalde vissmaak. Ik denk dat mijn smaakpapillen wat beter ontwikkeld zijn dan de jouwe, als jij dat niet proeft. En je laatste regel is echt onzin, maar dat heb ik al eerder uitgelegd. Geeft niet, jij mag denken en hier plaatsen wat je wilt. Niet iedereen heeft nu eenmaal hetzelfde niveau.
  zondag 17 november 2013 @ 22:34:52 #299
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_133360437
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 22:20 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ga niemand tegenhouden. Maar ik mag er wel wat van vinden. En ik zal er ook zeker van zeggen wat ik vind. Daar is het een forum voor.

Dat zou net zoiets zijn als geen groenten lusten, of geen vlees lusten. Er is te veel verschil binnen de categorie om dat zeker te weten. NOg los van de bereidingen. Dus ik denk dat diegene ofwel nooit goed klaargemaakte vis heeft gehad, of gewoon uit angst helemaal nooit echt heeft geproefd.
Tuurlijk mag dat, en je hoeft het niet nogmaals uit te leggen, je punt is wel duidelijk.
Als je bij anderen gaat eten is het handig als je dingen wel lust of probeert.
Als je kerst gaat vieren en jij kookt bepaal jij wat je gaat eten. Als zij/hij dan geen zin in vis eten of leren eten heeft, dan heb JIJ je daar maar bij neer te leggen :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 17 november 2013 @ 22:35:37 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_133360488
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 22:32 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Dat klopt er zijn veel soorten vis, maar ze hebben wel allemaal een bepaalde vissmaak. Ik denk dat mijn smaakpapillen wat beter ontwikkeld zijn dan de jouwe, als jij dat niet proeft. En je laatste regel is echt onzin, maar dat heb ik al eerder uitgelegd. Geeft niet, jij mag denken en hier plaatsen wat je wilt. Niet iedereen heeft nu eenmaal hetzelfde niveau.
zeg volgende keer gewoon dat je met kerst geen zin hebt in vis of dat je allergisch ervoor bent, ben je van het gezeik af :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')