#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2012 @ 16:40 |
cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En voor de rest, kijk in het oude topic ![]() | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 9 juni 2012 @ 22:38 |
Vandaag de ruim 5 uur bezig geweest met een taart voor mijn nichtje! Ze wordt 3 jaar, en is gek van prinsessen, Dus dan moet er een prinsessentaart komen natuurlijk!![]() ![]() ![]() ![]() | |
_Hestia_ | zaterdag 9 juni 2012 @ 22:43 |
Die is echt leuk! Jij bent echt goed in taarten maken! ![]() | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 9 juni 2012 @ 22:50 |
Dank je wel ![]() | |
Troel | zaterdag 9 juni 2012 @ 22:51 |
Leuk! Hoe reageerde nichtje? | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 9 juni 2012 @ 22:53 |
Die heeft hem zelf nog niet gezien, Morgenochtend ga ik daar al vroeg naartoe, Maar ik denk dat ze helemaal uit haar dak gaat, Ze heeft in de gaten dat ik dingen zelf maak, en nu is het bij alles wat nieuw is, ...... hemaakt! ![]() haar ouders waren in ieder geval ontzettend enthousiast! | |
Eva4Evah | zaterdag 9 juni 2012 @ 23:42 |
Wat een leuke barbietaart! Knap gemaakt ![]() Heeft iemand ervaring met het maken van pinata-koekjes? ![]() en dat is natuurlijk wel erggg leuk om te maken. ![]() (sorry, niet in de categorie taarten of cupcakes ![]() | |
Muck | zaterdag 9 juni 2012 @ 23:47 |
Okee, dat is echt geniaal ![]() ![]() | |
Eva4Evah | zaterdag 9 juni 2012 @ 23:51 |
Ja leuk he! ![]() ![]() | |
Dragonberry | zondag 10 juni 2012 @ 00:05 |
Heb je van die vloeibare kleurstof gekocht? Ik zou dan uitkijken dat het deeg niet te vloeibaar wordt. Waarschijnlijk kan je beter gel kleurstof gebruiken, maar dan moet je naar een kook/bak winkel. Hoe dan ook is het een heel leuk idee! Laat je het resultaat nog zien. ![]() | |
Yannick567 | zondag 10 juni 2012 @ 01:39 |
Het cakeje 'zweeft' als het ware in zijn vormpje. Het vormpje zit nog wel om het cakeje heen en die zit nog gewoon vast, behalve aan de onderkant dan. | |
gewoonmezelf87 | zondag 10 juni 2012 @ 10:00 |
Maar hoe krijg je die smarties erin dan? Wat betreft kleurstof raad ik icing colors aan, Ideaal spul, ik gebruik het voor alles wat met bakken en koken te maken heeft! | |
#ANONIEM | zondag 10 juni 2012 @ 10:02 |
Misschien komt het door je oven? En/of luchtigheid van je beslag ... Briljant!! | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zondag 10 juni 2012 @ 10:06 |
Dat staat in de beschrijving ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 10 juni 2012 @ 10:14 |
' Oh oeps ![]() Ik kan geen chocolade eten, maar ik kan er natuurlijk ook iets anders kleins in doen, Wat super leuk zeg! | |
Isabeau | zondag 10 juni 2012 @ 10:24 |
Je bakt neem ik aan de helften en die 'plak' je na het bakken pas aan elkaar met iets er tussen. | |
#ANONIEM | zondag 10 juni 2012 @ 11:01 |
Ik had een verjaardag EK Taart voor mijn papa gemaakt ![]() Beetje mislukt maar hij was heeeeeeeeeeerlijk ![]() Vulling: Baileys Botercreme + Slagroom ![]() | |
#ANONIEM | zondag 10 juni 2012 @ 11:11 |
Evengoed mooi taartje c_a .. en belangrijkste is dat 'ie' lekker is/was ![]() En natuurlijk nog gefeliciteerd ![]() [ Bericht 29% gewijzigd door #ANONIEM op 10-06-2012 11:11:55 ] | |
calastra | zondag 10 juni 2012 @ 13:58 |
Oh die pinata-koekjes zijn een leuk idee zeg! charmed_angel Ik vind je EK taart leuk hoor. Lekkere vulling ook. Ik heb vorige week een taartje gemaakt voor mijn vriendinnetje Maaike die 4 jaar is geworden. Gevuld met frambozenjam, banketbakkersroom en bananenbotercrème. Hij was erg lekker aldus iedereen. | |
Keroppi | zondag 10 juni 2012 @ 15:47 |
Hoe maak je die letters zo mooi? | |
Yannick567 | zondag 10 juni 2012 @ 21:46 |
Het kan niet aan de luchtigheid liggen, die was goed. Ik denk de oven. Ze waren niet allemaal trouwens zo als ik het beschreef, dus dat zal het wel geweest zijn! | |
Nijna | zondag 10 juni 2012 @ 22:30 |
Leuk die pinata koekjes! En wat komen er weer gave creaties voorbij! | |
gehotseflotst | maandag 11 juni 2012 @ 00:35 |
Wat een mooie creaties weer zeg! ![]() Die piñata's zijn leuk zeg! Hoe heb je dat recept gevonden? ![]() [ Bericht 59% gewijzigd door gehotseflotst op 12-06-2012 19:34:11 ] | |
Tink89 | maandag 11 juni 2012 @ 10:37 |
Dat vroeg ik me dus ook af... Xx | |
#ANONIEM | maandag 11 juni 2012 @ 10:51 |
Hoe krijgen jullie die taarten zo glad? Die van mij is helemaal bobbelig ![]() | |
#ANONIEM | maandag 11 juni 2012 @ 11:29 |
Met een smoother ![]() En verder zorgen dat je taart zelf ook mooi strak is (bovenkant) | |
Popples | maandag 11 juni 2012 @ 12:11 |
heb je je ondergrond wel strak? ik doe met de hand het fondant erop. | |
gewoonmezelf87 | maandag 11 juni 2012 @ 13:03 |
Zorgen dat de botercreme/ondergrond helemaal zacht glad is, en dan de marsepein/fondant erop leggen, en stukje voor stukje de lucht en plooien eruit halen, en daarna loop ik hem inderdaad nog na met een smoother, maar soms is dat niet eens nodig. Oh en iets wat heel belangrijk is, De mix voor botercreme en de suikerbakkerspoeder/poedersuiker moet je zeven, anders krijg je klonten en wordt het nooit helemaal glad en daarnaast moet je met rollen ook altijd opletten, want als er lucht in je marsepein zit, krijg je ook bobbels. | |
calastra | maandag 11 juni 2012 @ 15:15 |
Ik heb een sjabloon uitgesneden, deze op de taart gelegd en verven maar ![]() | |
#ANONIEM | maandag 11 juni 2012 @ 15:43 |
die heb ik, ja de taart is altijd wel strak, maar zodra ik ga afsmeren en de fondant erop wordt deze bobbelig ![]() | |
#ANONIEM | maandag 11 juni 2012 @ 15:45 |
Ow zeven dus, dat de volgende keer maar proberen, dat doe ik dus niet ![]() | |
#ANONIEM | maandag 11 juni 2012 @ 16:03 |
Ik zeef nooit het suikerbakkerspoeder/poedersuiker ![]() ![]() | |
Eva4Evah | maandag 11 juni 2012 @ 17:07 |
Ik heb net simpele zandkoekjes gemaakt en om alvast in de pinatasfeer te komen, heb ik er kleurstof doorheen gemieterd ![]() ![]() | |
Isabeau | maandag 11 juni 2012 @ 17:41 |
Heb je nu groene, blauwe en paarse koekjes, Eva? | |
Eva4Evah | maandag 11 juni 2012 @ 18:03 |
Groen, blauw, rood en geel ![]() ![]() | |
Isabeau | maandag 11 juni 2012 @ 18:11 |
Het klinkt wel vrolijk ![]() | |
Troel | maandag 11 juni 2012 @ 19:57 |
Ik heb ontzettende zin om te bakken, maar ben bang dat ik de mixer nog niet vast kan houden, laat staan dat ik fondant uit kan rollen ![]() | |
Skaai | dinsdag 12 juni 2012 @ 19:01 |
Ik bak EK cupcakejes! Mango cupcakes (oranje kleurstof erdoor ![]() ![]() ![]() Oleee olee olee oleee! | |
Troel | dinsdag 12 juni 2012 @ 19:21 |
Vandaag met Ruben cakejes gebakken ![]() Ruben heeft samen met mijn moeder het beslag gemixt, maar heeft zelf de eieren en de melk toegevoegd. En hij vond het superleuk om met de eetklei (fondant) bezig te zijn. Ik heb geen foto's gemaakt, maar hij heeft ervan genoten en ik ook ![]() | |
_Hestia_ | dinsdag 12 juni 2012 @ 19:26 |
skaai klinkt goed die ek-cupcakes ![]() Troel dat klinkt idd alsof het erg fijn was ![]() | |
Skaai | dinsdag 12 juni 2012 @ 20:55 |
Ik heb de laatste paar keer moeite met mijn topping. Ik deed dus de beroemde roomkaas slagroom topping maar tot 2 keer aan toe klop ik die slagroom dus aan gort. Eerste keer was drama, 2e keer was ik net op tijd om er geen schifterige bende van te maken. Nu hoop ik dat de koelkast hem kan redden vannacht, anders wordt het druipen morgen op 't werk ![]() | |
Niara | dinsdag 12 juni 2012 @ 20:59 |
Ik ben blij dat ik niet de enige ben die zoiets voorheeft... Afgelopen weekend een van de eerste keren geprobeerd om slagroomtopping te maken.. het lukte niet al te best. | |
Eva4Evah | woensdag 13 juni 2012 @ 02:04 |
Ow wat leuk ![]() Jeeej, ik kom net thuis en had de schaal met koekjes (echt 25+ koekjes oid) neergelegd, zijn ze op 1 na allemaal op! ![]() ![]() | |
lady-wrb | woensdag 13 juni 2012 @ 07:21 |
ik ga ook ek cupcakes maken voor vanavond ! zo straks even naar wormerveer om wat zooi te halen. | |
PriemGirl | woensdag 13 juni 2012 @ 09:24 |
Hoi ! Even een vraagje: Ik bak af en toe wel cupcakes; maar wil me toch eens wat echt cupcake (en taart) spulletjes aanschaffen (zoals een bakvorm voor cupcakes e.d.). Met welke webshop hebben jullie goeie ervaring en heeft veel leuke spulletjes? ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 13 juni 2012 @ 09:54 |
Dan zou ik deleukstetaartenshop.nl aanraden, PriemGirl. ![]() | |
limbolandjgirl | woensdag 13 juni 2012 @ 11:07 |
Een vriendin van mij heeft zin in het EK! Dit zijn haar cupcakes: http://a8.sphotos.ak.fbcd(...)879_1832171869_n.jpg | |
#ANONIEM | woensdag 13 juni 2012 @ 11:38 |
e-bay ![]() | |
PriemGirl | woensdag 13 juni 2012 @ 11:47 |
Nah. Ik wil liever een webshop waar ik alles bij elkaar heb en ik niet zelf moet gaan snuffelen wat ik nodig heb ![]() ![]() Thx ![]() ![]() | |
Skaai | woensdag 13 juni 2012 @ 17:36 |
Oooh die zijn leuk zeg! ![]() Dit was mijn creatie vandaag ![]() ![]() | |
SV-tje | woensdag 13 juni 2012 @ 18:16 |
Afgelopen weekend deze cupcakes gemaakt:![]() ![]() ![]() | |
lady-wrb | woensdag 13 juni 2012 @ 18:48 |
mijn probleem is dat ik die smurrie bovenop heel decoratief vind, maar ik lust het echt niet ![]() | |
gewoonmezelf87 | woensdag 13 juni 2012 @ 19:32 |
Zaterdag ben ik zelf jarig en als taartcreatieveling van de fam wordt er natuurlijk een creatie verwacht, maar hoewel ik voor anderen altijd volop ideeen heb, heb ik voor mezelf nog geen idee! Lastig! | |
ChipsZak. | woensdag 13 juni 2012 @ 19:49 |
![]() ![]() Even een budget-tipje; ik zag net een cupcake-standaard bij de Action voor 2 euro! | |
Mirjam | woensdag 13 juni 2012 @ 19:49 |
da's ook geen geld ![]() | |
ChipsZak. | woensdag 13 juni 2012 @ 21:29 |
Daarom! ![]() | |
PureEvil | woensdag 13 juni 2012 @ 21:32 |
die 'smurrie' is toch botercreme oid? of 'frosting' Zo noemen ze dat toch? Ik had dat gemaakt voor cakepops, maar gadverdamme...da's idd vies. | |
SV-tje | woensdag 13 juni 2012 @ 21:52 |
Op de foto's die ik hierboven heb staan, zat op alle 4 iets anders met een ander smaakje, en daarvan was er geen gewone botercreme of frosting, dat vind ik ook niet lekker als toef. | |
Popples | woensdag 13 juni 2012 @ 23:01 |
je kunt ook andere dingen gebruiken hoeft echt geen botercreme te gebruiken. ik heb er ooit gemaakt met mascarpone was wel lekker. | |
ChipsZak. | vrijdag 15 juni 2012 @ 12:30 |
Wat is jullie droomtaart/cupcakegeval? ![]() ![]()
| |
PureEvil | vrijdag 15 juni 2012 @ 13:24 |
Ik heb zojuist kleurstof besteld. zo'n pakketje van wilton icing colours. Die kan ik als t goed is toch ook gebruiken om cakebeslag mee te kleuren? Ik heb namelijk regenboogcupcakes in de planning staan voor volgende week ![]() | |
gewoonmezelf87 | vrijdag 15 juni 2012 @ 13:26 |
Ik gebruik ook icing color om de cake te kleuren, en het marsepein, en soms ook pannekoeken!! ![]() | |
Troel | vrijdag 15 juni 2012 @ 13:39 |
Ja. Daar kan je ongeveer alles mee kleuren. Je handen ermee kleuren gaan het meest makkelijk, ik gebruik er altijd handschoenen bij ![]() | |
franka | vrijdag 15 juni 2012 @ 19:47 |
Wilde net zeggen, zelfs je handen kan je er mee kleuren(ervaringsdeskundige) Dus regel even een paar handschoenen. | |
PureEvil | vrijdag 15 juni 2012 @ 20:17 |
Haha Troel en Franka, ik zal het onthouden ![]() ![]() Ik heb nog wel een pakje MonChou liggen? Maar is het recept dan anders? Leg eens uit... ![]() | |
Ooi86 | zaterdag 16 juni 2012 @ 15:09 |
Heb je linkjes? Ik ben wel benieuwd! Ik ga nu smb botercreme maken. Ik ben benieuwd! | |
Popples | zaterdag 16 juni 2012 @ 15:55 |
ik heb gewoon slagroom en mascarpone gemixt met de mixer en daarna wat fruit erdoor en een beetje poedersuiker. niet heel speciaal maar een keer wat anders dan boter. http://www.cupcakerecepten.nl/2010/09/monchou-frosting | |
PureEvil | zaterdag 16 juni 2012 @ 16:06 |
tnx Popples ! Ik zag trouwens op de vorige pagina die pinata koekjes! Heb het gelijk opgeslagen, ga ik zeker uitproberen! En Brownies moet ik ook nog eens proberen te maken.. | |
Popples | zaterdag 16 juni 2012 @ 17:01 |
moet je de brownies van donna hay maken! grote hit bij iedereen en makkelijk. | |
Trusten | zaterdag 16 juni 2012 @ 17:28 |
welke? ik vind meerdere recepten van haar ![]() | |
Popples | zaterdag 16 juni 2012 @ 17:39 |
http://www.lifestylefood.com.au/recipes/15140/standby-brownies staat hier nu ook in de oven. | |
Ooi86 | zaterdag 16 juni 2012 @ 18:04 |
Ordinary cupcakes met smb toef. Smb (swiss merigue buttercream) is erg lekker, maar voor t mooie een beetje te dun. Ik heb drie eiwitten, 200 gr suiker en 250 gr roomboter gebruikt, is dit okee? | |
Boubsy83 | zondag 17 juni 2012 @ 21:58 |
helemaal nieuw in de cupcake scene, heb het nu pas ontdekt! Kom dus graag tips opdoen hier en tzt wat foto's delen met jullie :-) | |
Spuuglokje | maandag 18 juni 2012 @ 11:21 |
SV-tje, dat ziet er lekker en feestelijk uit! ![]() Ik heb afgelopen donderdag een masterclass gehad van Alan Dunn. We leerden hoe we een blue egyptian waterlily moesten maken. Ik heb met cold porcelain gewerkt in plaats van sugarpaste: ![]() En in het weekend heb ik deze cupcakes gemaakt: ![]() | |
trui | maandag 18 juni 2012 @ 12:17 |
wat prachtig weer, spuuglokje! | |
_Hestia_ | maandag 18 juni 2012 @ 12:42 |
Wauw Spuuglokje, echt prachtig weer! ![]() | |
Lijnloos | maandag 18 juni 2012 @ 12:43 |
WTF SPuug! Ik dacht dat je een bloem had geschilderd of zo, maar niet dat je die gewoon ff geboetseerd had met eetspul?! ![]() ![]() | |
Yannick567 | maandag 18 juni 2012 @ 13:34 |
Hulde, mooie creaties weer ![]() | |
calastra | maandag 18 juni 2012 @ 17:16 |
Wow Spuuglokje! Prachtig weer! Ik ben zelf even snel aan de slag geweest voor een collega die een jubileum heeft op de zaak, vandaar even snel wat cupcakes gemaakt. | |
gewoonmezelf87 | maandag 18 juni 2012 @ 17:27 |
Wauw spuuglokje!! wat super mooi! Ik ga deze week eindelijk mn sugarcraftgun halen en nieuwe reliefmatten! Voordeel van jarig zijn geweest!! | |
Bloem_83 | maandag 18 juni 2012 @ 20:19 |
Wauw Spuuglokje, die bloem! | |
Spuuglokje | maandag 18 juni 2012 @ 20:53 |
Dank jullie wel! ![]() Calastra, die cupcakes zien er overheerlijk en prachtig uit. ![]() | |
Nijna | dinsdag 19 juni 2012 @ 10:26 |
Gaaf Spuug!!! | |
Raissa | dinsdag 19 juni 2012 @ 11:26 |
Wow Spuug, echt heel mooi! | |
Isabeau | dinsdag 19 juni 2012 @ 11:29 |
.... wow | |
Troel | dinsdag 19 juni 2012 @ 16:12 |
Spuug, ik vind eigenlijk dat je niet meer onder dit topic valt, je creaties zouden meer in Kunst vallen hoor. Dit is toch niet normaal? Ik wist niet eens dat dat kon ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 20 juni 2012 @ 09:35 |
Wat lief gezegd van je Troel! | |
lady-wrb | woensdag 20 juni 2012 @ 10:03 |
het is echt prachtig spuuglokje. kan je dat dan ook nog opeten? (als je het zou willen dan, ik zou het zonde vinden) | |
Spuuglokje | woensdag 20 juni 2012 @ 10:10 |
Als het met bloemenpasta was gemaakt, was het eetbaar geweest (behalve de wires en de floral tape), maar ik heb met cold porcelain gewerkt, dat is niet eetbaar. Ik heb echter nog nooit meegemaakt dat iemand zulke bloemen wilde opeten, dus in feite maakt het dan niet uit dat het niet eetbaar is. Dit kan gemakkelijker aangeraakt/opgepakt worden, want het kan haast niet beschadigen. Als ik de bloem op de grond zou laten vallen, is ie nog heel, maar dat moet je met bloemenpasta dus niet proberen! ![]() | |
lady-wrb | woensdag 20 juni 2012 @ 10:38 |
o dat wist ik niet. ik dacht dat cold porcelain gewoon een merknaam van iets was. ik heb af en toe wel eens in het weekend naar die amerikaanse taartenmaker gekeken en die maakte ook zulke prachtige bloemen op taarten.(en ook geweldig mooie taarten ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 23 juni 2012 @ 15:34 |
Ik wil voor een verjaardag onderstaande cupcakes maken. Heeft iemand hier ervaring mee? Want op andere forums lees ik dat het deeg niet goed 'gaar' is steeds. Mijn idee was om eerst cupcakes te bakken en die dan in de hoorntjes te stoppen. ![]() | |
lady-wrb | zondag 24 juni 2012 @ 09:39 |
ziet er wel fantastisch uit zeg ![]() | |
Taartje | zondag 24 juni 2012 @ 11:36 |
Limbolandjgirl, misschien werkt het beter als je van die ijsbakjes neemt die iets minder hoog zijn? De meer vierkante, bedoel ik.Ik kan me voorstellen dat die iets beter gaar worden. | |
limbolandjgirl | zondag 24 juni 2012 @ 11:43 |
Dat zal ik eens ga proberen! Dankjewel voor de tip! ![]() En anders hakken en zagen zodat ze erin passen ![]() | |
franka | zondag 24 juni 2012 @ 11:53 |
Ook ik heb het geprobeerd in de bakjes, maar ze werden idd niet goed gaar. Later heb ik gewoon losse cupcakes gebakken en die in de bakjes gepropt. | |
Nijna | zondag 24 juni 2012 @ 12:10 |
En langer in de oven, maar dan iets lagere temperatuur? Is dat misschien een optie? | |
Isabeau | zondag 24 juni 2012 @ 13:26 |
Daar zat ik ook al aan te denken ![]() | |
Spuuglokje | zondag 24 juni 2012 @ 16:02 |
Ja, dat zou ik ook doen. ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 24 juni 2012 @ 16:07 |
Langer en lager werkt ![]() | |
MarjoBlabla | woensdag 27 juni 2012 @ 16:44 |
Heeft iemand hier ervaring met een compleet gedecoreerde taart invriezen? Ik zou de bruidstaart maken voor 2 vrienden, maar de 2 weken voor de bruiloft heb ik geen tijd door school. Kan ik de taart voor die 2 weken maken, invriezen en dan de dag voor de bruiloft de taarten uit de vriezer halen (ontdooien in de koelkast in de doos en dan een uur ongv voordat de taart nodig is op kamertemperatuur laten komen weet ik), maar is het ook aan te raden qua smaak etc? | |
GekkePoes | woensdag 27 juni 2012 @ 17:43 |
ik denk dat de taart inclusief de buitenste cême en fondant laag perfect in de vriezer blijft. dan garneren met marsepijn dingetjes, dat kan je inviezen. Ik zou dan op het laatst even de streepjes of krullen glazuur erop zetten, als je hem uit de vriezer haalt maar dat is 20 minuten werk. en kan de avond ervoor nog wel als deze 5 minuten uit de vriezer is. | |
MarjoBlabla | woensdag 27 juni 2012 @ 19:58 |
Oke, dankjewel! Dus nog niet gelijk de roosjes etc erop doen, maar na het vriezen? Het is namelijk een taart met alleen fondant bloemen, geen glazuur of iets dergelijks.. | |
Tink89 | donderdag 28 juni 2012 @ 07:48 |
Als je echt heel veel plaats hebt in de vriezer kan dat wel, maar hier willen de figuurtjes nog wel eens vervormen als ze aan het ontdooien zijn. De roosjes kun je natuurlijk wel de avond van tevoren ofzo al maken en last minute erop doen, of je maakt ze van een ander materiaal... Dan zijn ze misschien niet meer eetbaar, maar kun je ze maanden vantevoren maken ![]() Xx | |
MarjoBlabla | donderdag 28 juni 2012 @ 09:28 |
Oke, nou ik vrijdag een proeftaart maken, dan gooi ik alles er wel op en zien we wel hoe het eruit komt te zien ![]() | |
Stansfield | donderdag 28 juni 2012 @ 15:11 |
Weet iemand hier waar Crisco te koop is in Utrecht? En hoe is de uitspraak hiervan eigenlijk met de K of met de C? | |
Troel | donderdag 28 juni 2012 @ 16:16 |
met een k lijkt me? c voor o voor u voor a, spreekt men uit als ene k ![]() Krisko dus ![]() Maar geen idee of het echt ook zo is ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 28 juni 2012 @ 16:27 |
Ja zo is het. ![]() | |
PureEvil | donderdag 28 juni 2012 @ 16:37 |
ff vraagje...Ik heb onderlaatst de regenboog cakejes gebakken. Smaak en kleuren waren prima, alleen...het lijkt wel alsof ze 'inzakken', en dan is het dus niet meer het 'strakke' cakeje wat ik in de oven zag...Maar meer een 'verschrompelde oma' ...Wat doe ik fout? | |
Skaai | donderdag 28 juni 2012 @ 17:55 |
Oven tijdens het bakken open gedaan? Temperatuur te hoog/laag of de baktijd te lang/te kort? Misschien kan je het recept even posten, dan kunnen de dames je hier misschien een tip geven ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 28 juni 2012 @ 18:51 |
Verschrompelde oma ![]() ![]() | |
Dragonberry | donderdag 28 juni 2012 @ 19:06 |
Heb je de boter goed romig en de eieren voldoende geklopt? wat bakpoeder toegevoegd? Dan zijn je cakejes luchtiger en blijven ze ook mooi in vorm. | |
PureEvil | donderdag 28 juni 2012 @ 19:17 |
oven blijft dicht. toen de cakejes klaar waren heb ik ze eruit gehaald (ramen in de keuken en kamer waren ook dicht) Ik heb 2 keer cakejes gebakken, 1 keer met koopmans mix en 1x met homemade mix. Ik gebruik eigenlijk altijd die laatste... Boter was zacht, want ruim op tijd uit de koelkast gehaald.. @ Dragonberry, kan ik bij zo'n pak dan ook nog wat bakpoeder toevoegen??? Want dan proberen we dat de volgende keer ![]() | |
Dragonberry | donderdag 28 juni 2012 @ 19:21 |
O, dat zou ik eigenlijk niet weten! Ik gebruik nooit pakken mix, maar volgens mij zit daar alles al in, dus ook bakpoeder. Misschien was de mix gewoon niet zo blij met de kleurstof ![]() | |
PureEvil | donderdag 28 juni 2012 @ 19:50 |
naja, ik heb t ook weleens met gewone cakejes..zonder kleurstof ![]() | |
Stansfield | vrijdag 29 juni 2012 @ 08:52 |
Bedankt! Die regel wist ik niet. Weer wat geleerd. Ik ben er al achter waar het te koop is. Bij toko centraal. Had ze ook gemaild en keurig een reactie terug gehad dat ze het verkopen. | |
limbolandjgirl | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:35 |
Over 2 weken ben ik jaren en wil graag zelf mijn taart maken ![]() Maar hoe vul je zo'n taart eigenlijk? Want als je in het hoogste gedeelte gaat snijden heb je maar een flinterdunne plak, of niet? | |
limbolandjgirl | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:37 |
-foutje- | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:38 |
Het is toch maar net hoe dik je zelf een stuk afsnijd? ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:39 |
Maar als je net op de rand snijdt bij het lage gedeelte, dan heb je bij het hoogste gedeelte toch een stuk niks? | |
_Ophelia_ | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:39 |
Bedoel je de verhouding tussen vulling en kapsel? | |
limbolandjgirl | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:40 |
Jep ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:41 |
Het achterste stuk zou ik nog een extra deel vulling instoppen. | |
_Ophelia_ | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:41 |
Misschien het middenstuk in wigvorm snijden? | |
limbolandjgirl | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:44 |
En wat is een wigvorm? ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:48 |
Dat je het kapsel in dezelfde vorm als de taart zelf doormidden snijdt zodat dus de vulling ook mee omhoog loopt aan de achterkant. Dus niet recht doormidden maar ook omhoog oplopend. | |
limbolandjgirl | zaterdag 30 juni 2012 @ 20:51 |
Aah oke! Dankjewel! ![]() | |
Isabeau | zaterdag 30 juni 2012 @ 21:56 |
Ik zag dat de Hema zich ook helemaal gestort heeft op allerlei cupcakes en taartversieringen. | |
#ANONIEM | zondag 1 juli 2012 @ 13:25 |
Mijn jongste is jarig vandaag ![]() Voor de jongste had ik een klein taartje gemaakt met bokkenpootjesvulling en blauwe marsepein en een Phineas en Ferb eetbare plaat. (foto volgt nog) Voor de oudste heb ik deze taart gemaakt: 2 lagen biscuit 1 laag chocolade biscuit vulling: witte melkchocolade/monchou/slagroomvulling en kersenjam ![]() ![]()
| |
_Hestia_ | zondag 1 juli 2012 @ 14:14 |
Wat mooi die voetbaltaart! | |
Mixende_match | woensdag 4 juli 2012 @ 17:47 |
Wow. Mooie taarten! Zo mooi worden onze cupcake's niet. Ik wil voor mijn schoonmoeder cupcake's maken. Zo rond de 100.. Wat zijn de tips? We willen graag ook decoreren, nu zag ik het filmpje al in de OP. Wat is handig voor zoveel mensen (ik vind t veel ![]() ![]() | |
trui | donderdag 5 juli 2012 @ 23:19 |
wat mooi gelukt, lovelylady! mensen, ik dacht hier laatst een recept gelezen te hebben om botercreme te maken van roomboter, poedersuiker en monchou, maar kan het niet meer vinden.... weten jullie misschien wat de juiste verhoudingen zijn? en een andere vraag: op welk moment kun je die botercreme toefjes er het best op doen? ik neem aan dat de cupcakes eerst moeten afkoelen? maar is het nou juist beter om ze een nachtje op te laten stijven in de koelkast bijvoorbeeld, of kun je ze 't best zo kort mogelijk voor het opdienen erop spuiten? | |
trui | donderdag 5 juli 2012 @ 23:48 |
niemand meer wakker? ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | vrijdag 6 juli 2012 @ 00:08 |
Het wordt keihard in de koelkast en moet dan weer eerst wat opwarmen voordat het weer lekker hapt dus ik zou vlak van tevoren spuiten. Maar dat ligt ook wel aan het soort topping natuurlijk. Boter wordt hard. Ik kan geen linkjes plakken op de Ipad maar volgens mij staat er in topic 23 een topping met monchou boter en slagroom. Misschien is dat wat je zoekt? [ Bericht 21% gewijzigd door Dizzy-Miss-Lizzy op 06-07-2012 00:16:04 ] | |
trui | vrijdag 6 juli 2012 @ 01:25 |
bedankt voor de tips! maar ik had inmiddels alleen toch maar gewoon wat gedaan, en 't er toch al op gedaan... ![]() ![]() zo zagen ze eruit voor 't toevoegen van de topping: ![]() na het opspuiten van de toefjes heb ik ze zo snel mogelijk in de koelkast gezet, ik was zo bang dat 't allemaal in zou zakken dat ik vergat foto's te maken. morgenochtend misschien nog even. ![]() ze zijn trouwens nog wel wat ingezakt, dat overkomt me vrijwel altijd als ik cakejes bak. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 6 juli 2012 @ 07:42 |
Fleurige cupcakes trui! Ziet er goed uit! Ik mag van het weekend ook weer bakken, voor het uitdelen. Voetbalcupcakes ![]() | |
trui | vrijdag 6 juli 2012 @ 09:17 |
nog even een plaatje van 't eindresultaat. geen vergelijk natuurlijk met jullie kunstige creaties, maar ik ben toch redelijk tevreden.![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 6 juli 2012 @ 09:19 |
Ik vind ze vrolijk en ze zien er lekker uit! | |
Skaai | vrijdag 6 juli 2012 @ 09:27 |
Wat maakt het nou uit dat het geen professionele cupcakes zijn, de moeite die je er in stopt om zo'n creatieve toren neer te zetten is al een pluim waard! Ik vind ze erg leuk en vooral gezellig ![]() | |
trui | vrijdag 6 juli 2012 @ 11:36 |
skaai, volgens mij was jij 't die ooit postte over de botercreme-mix van roomboter, poedersuiker en monchou? ik vond 't erg lekker! | |
Spuuglokje | vrijdag 6 juli 2012 @ 12:43 |
Trui, wat een leuke vrolijke cupcakes! ![]() | |
Silmarwen | vrijdag 6 juli 2012 @ 13:45 |
Wat een geweldige creaties weer! Ik ben momenteel bezig met 2 taarten voor dit weekend. Een puzzeltaart van marsepein met Woezel en Pip. En een sprookjesboek taart naar het idee van Mjam!, maar met eigen variaties. Doornroosje is iig al af. ![]() | |
trui | vrijdag 6 juli 2012 @ 17:32 |
leuk, silmarwen! dat herinnert me eraan dat ik nooit een foto heb laten zien van je chipettes-taart destijds voor mijn dochter. sorry! bij deze alsnog! het 'spandoek' was helaas een beetje gebroken, maar verder was hij nog aardig heel gebleven ondanks het wat riskante vervoer (los in de auto. ![]() ![]() | |
Mixende_match | zaterdag 7 juli 2012 @ 12:13 |
Nog even een vraagje. Basisrecept voor Botercreme & frosting. (frosting is toch wat anders dan botercreme?) Heb nu het volgende.. Botercreme: . Basisrecept Frosting Uhh, is dat wat ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 8 juli 2012 @ 12:16 |
Wat onzettend lief ![]() Ben erg benieuwd naar het geheel Die is ook lekker vrolijk! Iemand nog tips voor de volgende keer? Ik kan hier zo slecht tegen ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2012 12:58:41 ] | |
Yannick567 | zondag 8 juli 2012 @ 14:23 |
Dat had ik laatst ook, maar toen waren de bakvormpjes groter dan mijn muffinbakvorm. Misschien is dat het? ![]() | |
#ANONIEM | zondag 8 juli 2012 @ 14:27 |
Ik dacht dat die cupcake dingen wel standaard waren joh ![]() Kiekje tussendoor want bijna klaar : ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2012 14:29:05 ] | |
Silmarwen | zondag 8 juli 2012 @ 16:48 |
Ik vul eerst een spuitzak en spuit ze dan in de cupjes. ![]() Trui! Wat een werk was dat. Ik zou het nu weer heel anders hebben gedaan. ![]() Het sprookjesboek met een slagroom en aardbeien vulling: ![]() ![]() Woezel en Pip met een geklopte chocolade ganache vulling: (eerste keer marsepein, heel gedoe voor mij ivm notenallergie. En latexhandschoenen werken niet fijn...) ![]() | |
#ANONIEM | zondag 8 juli 2012 @ 16:57 |
Mooi gedaan Sil | |
MissHobje | zondag 8 juli 2012 @ 20:54 |
Met vullen? Spuitzak of ijsschep ![]() | |
#ANONIEM | zondag 8 juli 2012 @ 20:59 |
Nee vullen boeit me niet zo, meer dat de papiertjes dus te groot zijn voor de bakvorm ![]() | |
MissHobje | zondag 8 juli 2012 @ 21:01 |
![]() | |
#ANONIEM | zondag 8 juli 2012 @ 21:04 |
De ene papiertjes zijn de andere niet... ![]() Ze lieten/laten nu ook gewoon los ... Beetje jammer, volgende keer beter ![]() Als ze maar lekker zijn (en dat zijn ze, goedgekeurd door zoonlief die morgen gaat trakteren) | |
Dragonberry | zondag 8 juli 2012 @ 21:04 |
Je kan de bakvorm met papiertjes even in de oven zetten terwijl deze voor verwarmt. Dan krimpen ze een klein beetje en vallen zo in de vorm ![]() | |
#ANONIEM | zondag 8 juli 2012 @ 21:05 |
Handig! Ga ik de volgende keer proberen ![]() | |
rosakai | maandag 9 juli 2012 @ 10:24 |
Goedemorgen, Ik wil me ook graag bij dit topic aansluiten. Zal er gelijk een creatie bij zetten. Deze heb ik gemaakt voor mn beauty avond die ik afgelopen vrijdag hield. De topping is cremé met zelf gemaakte abrikozen gelei. | |
Mirjam | maandag 9 juli 2012 @ 10:29 |
heb je die bloemen ook zelf gemaakt? | |
rosakai | maandag 9 juli 2012 @ 10:38 |
Hoi Mirjam, Uiteraard! (van marsepein.) | |
#ANONIEM | maandag 9 juli 2012 @ 10:39 |
Oh Wauw ![]() | |
rosakai | maandag 9 juli 2012 @ 10:56 |
Dank u! Heerlijk al die complimentjes! Deze week wil ik me eens storten op n cake. Heb er al wel eens eentje eerder gedaan. Met een simpele vanille boter cremé en aardbeien. ![]() ![]() Helaas was mn boter cremé te puntig en scheurde hier en daar. | |
Croli | maandag 9 juli 2012 @ 11:44 |
Tips wanted: Als het goed is bevalt dit weekend een vriendin van mij. Omdat ze beschuit met muisjes net als ik nogal cliché vinden had ik voorgesteld een taart met muisjes te maken. Dus bescuitbeslag maken en bedekken met muisjes. Ik wou dan verder een vel van marsepein maken en daar de naam op schrijven met zo'n stift. Daar ben ik dus wel over uit. Maar nu nog de vulling. Ik zat zelf te denken aan een laag banketbakkersroom (dit ook aan de buitenkant zodat de muisjes blijven zitten) en een laag met aardbeien. Maar misschien hebben jullie nog andere ultieme tips??? | |
PureEvil | maandag 9 juli 2012 @ 12:03 |
Croli, het cakebeslag kleuren met blauw of roze? | |
Croli | maandag 9 juli 2012 @ 12:21 |
Roze wordt het dan! Ook leuk idee!! Ik heb rode kleurstof kun je het ook roze mee krijgen toch? | |
rosakai | maandag 9 juli 2012 @ 12:33 |
Dat gaat zeker lukken, Pas wel op dat je niet te veel rood pakt. Voor de vulling kun je ook cremé breure pakken en daar aardbeien gelei door mengen. Gelei dus zonder pitjes. | |
Spuuglokje | maandag 9 juli 2012 @ 13:37 |
Mooie cupcakes rosakai! | |
rosakai | maandag 9 juli 2012 @ 15:47 |
Dankje spuuglokje ik heb al gezien dat jij er ook wel wat van kan! | |
Spuuglokje | maandag 9 juli 2012 @ 19:45 |
![]() | |
rosakai | woensdag 11 juli 2012 @ 11:56 |
Gisteren gemaakt.![]() ![]() | |
Troel | woensdag 11 juli 2012 @ 11:59 |
Mooi ![]() | |
arachide. | vrijdag 13 juli 2012 @ 16:01 |
![]() Eerste keer... ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 13 juli 2012 @ 21:40 |
leuk toch? alle begin is moeilijk. we zijn niet allemaal zo kunstig als spuuglokje. btw, heb jij nog wat leuks gemaakt zo de laatste tijd, spuuglokje? | |
#ANONIEM | vrijdag 13 juli 2012 @ 21:44 |
Mooie kleurtjes ![]() Dat, zo zijn de meeste begonnen... Belangrijkste is dat ie lekker is en dat je er plezier in hebt | |
Isabeau | vrijdag 13 juli 2012 @ 22:26 |
Helemaal niks mis mee voor een eerste keer ![]() ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 14 juli 2012 @ 11:08 |
Leuk om te doen he arachide! ![]() Lady-wrb, ik ben momenteel nogal druk bezig met haken, dus even geen taartdingen gemaakt de laatste tijd. Ik denk dat ik volgende week met de kinderen wat cakepops of cupcakes ga maken, want dat vinden ze zo leuk om te doen. Ik moet zelf alleen even zin en geduld verzamelen. Ben niet zo goed als bak- en versierbegeleidster van m'n kinderen namelijk. ![]() | |
arachide. | zaterdag 14 juli 2012 @ 11:48 |
Het was zo gruwelijk lekker. Recept uit het baktopic gebruikt. Moet die user nog even dmen. Bwoh, dat was goeie taart! Als ik iets meer roze fondant had, was de taart in 1 keer gedekt. Ik was bang dat er scheuren in zouden komen, maar dat spul van de Hema was echt perfect. Niks mis mee voor 1.50 per pakje. Roosjes gemaakt en die waren wel erg mooi geworden. ![]() | |
Nijna | zaterdag 14 juli 2012 @ 11:53 |
De smaak is natuurlijk ook erg belangrijk!!! En eens moet een eerste keer zijn natuurlijk he... Ik zit te twijfelen of ik voor de verjaardag van de jongste, zelf wat zal gaan maken of dat ik het maar aan de bakker overlaat... ![]() | |
J-net | zaterdag 14 juli 2012 @ 19:58 |
Ik ben 2 weken geleden ook weer creatief bezig geweest. Smaak had iets beter gekund van de vulling, was iets te boterig. Maar dat is dan weer aandachtspuntje voor volgende keer ![]() Ik wilde nog een keer aan mn roosjes-techniek werken, en dat ging best goed. ![]() ![]() | |
_Hestia_ | zaterdag 14 juli 2012 @ 20:18 |
Erg goed gelukt die roosjes hoor, mooi ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 14 juli 2012 @ 21:35 |
strak taartje j-net ![]() | |
J-net | zondag 15 juli 2012 @ 07:30 |
Thnks dames! | |
calastra | zondag 15 juli 2012 @ 10:45 |
Wat een lieve roosjes J-net, prachtig! Op verzoek van een vriendin een taartje gemaakt voor haar jongens die 3 worden. Ze zijn gek op Bobbi de beer. Ik had nog nooit van het hele beest gehoord maar een van de kleintjes wist direct wat het moest voorstellen dus blijkbaar is Bobbi goedgekeurd. | |
Nijna | zondag 15 juli 2012 @ 10:51 |
Ik zag het gelijk hoor, dat is Bobbi! Leuk gedaan! | |
SV-tje | maandag 16 juli 2012 @ 12:20 |
Ik had deze foto's nog niet laten zien. Resultaat van een workshop orchideeen maken.![]() ![]() ![]() | |
Dragonberry | maandag 16 juli 2012 @ 12:28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Spuuglokje | maandag 16 juli 2012 @ 13:09 |
Prachtig SV-tje! ![]() | |
Isabeau | maandag 16 juli 2012 @ 13:37 |
Op zo'n werkshop hè, krijgt dan iedereen zulke mooie bloemen of ben jij dan toch wel één van de beste? Want ik denk echt niet dat ik ooit zoiets zou kunnen ![]() | |
SV-tje | maandag 16 juli 2012 @ 14:35 |
@Dragonberry: Is inderdaad sugarpaste @Isabeau: Bij iedereen zijn de bloemen mooi en herkenbaar als orchidee, maar mijn perfectionisme zorgt er wel voor dat ik zelf vind dat ik een aantal dingen netter heb gedaan dan anderen. | |
rosakai | maandag 16 juli 2012 @ 14:36 |
Wauwww! wat een mooie taartjes weer! Ik vind de orchidee echt super mooi. Wil dat zelf ook echt nog een keer doen! | |
calastra | maandag 16 juli 2012 @ 18:18 |
Wow die orchidee! Prachtig SV-tje. | |
Bloem_83 | maandag 16 juli 2012 @ 18:41 |
Wauw, die orchideeën! | |
_Hestia_ | maandag 16 juli 2012 @ 19:30 |
Wauw dat lijken net echte bloemen ![]() ![]() ![]() | |
Nijna | maandag 16 juli 2012 @ 20:50 |
SV, ze zijn erg mooi, net echt! | |
SV-tje | maandag 16 juli 2012 @ 21:06 |
Die eten we ook niet op hoor, zijn inmiddels keihard en zit steeltje van ijzerdraad aan, dus vooral mooi als decoratie. Iedereen bedankt voor de leuke reactie's ![]() ![]() | |
Troel | maandag 16 juli 2012 @ 21:26 |
Die zijn echt wel heel erg mooi inderdaad ![]() ![]() | |
Aventura | dinsdag 17 juli 2012 @ 12:43 |
Hoi taart-experts! Vraagje: ik wil een taart laten maken voor mijn kleine, die binnenkort 1 jaar wordt. Nu ben ik bij onze plaatselijke bakker geweest, maar ik werd niet blij van het aanbod. Ik wil een mooie taart zoals ik hier veel zie, met marsepein enzo! Nu heb ik een site gevonden van een dame die ze maakt. Ze vraagt voor een taart voor 14 personen 30 euro. Is dat een normale en schappelijke prijs? | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 17 juli 2012 @ 12:44 |
Heel schappelijk zelfs vind ik! | |
Mirjam | dinsdag 17 juli 2012 @ 12:44 |
ja, ik ook, 14 personen is veel | |
Aventura | dinsdag 17 juli 2012 @ 12:45 |
Ja, dat dacht ik al. Het is natuurlijk erg arbeidsintensief! Mag ook wel wat kosten, is een speciale dag ![]() | |
Mirjam | dinsdag 17 juli 2012 @ 12:47 |
staan er ook taarten op de site die ze zelf heeft gemaakt? da's belangrijk, dan weet je een beetje wat je kunt verwachten qua kwaliteit enzo | |
Aventura | dinsdag 17 juli 2012 @ 12:52 |
Taarten zien er prachtig uit! Maar ik heb haar net gebeld en ik ben helaas te laat (wil 'm zaterdag hebben). Jammer, even verder kijken. Ik woon in het Gooi (Hilversum), misschien weten jullie iemand? Het valt me wel tegen wat 'gewone' bakkers kunnen maken eigenlijk! Had daar meer van verwacht. De meeste kunnen gewoon geen taart op maat maken. Ik wil helemaal niet zo iets bijzonders, gewoon naam, 1 jaar, en eventueel iets van Dikkie Dik erop, maar is geen must. | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 17 juli 2012 @ 12:57 |
Ik denk dat je bij de meesten te laat zal zijn. Ik ben destijds hier in onze regio behoorlijk op zoek geweest. Ze vroegen allemaal een week of twee van tevoren uiterlijk de bestelling te plaatsen en de meesten hebben geen tijd voor een spoedje tussendoor. Hier in NL zijn bakkers nogal traditioneel met een rechthoekige slagroomtaart met foto erop. En dan zijn ze verbaasd dat de thuisbusiness van marsepein/fondant taarten zo goed loopt. | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 17 juli 2012 @ 13:09 |
Ik denk dat je overal bot gaat vangen op dit termijn maar probeer het hier eens: http://www.taaartjes.nl http://www.everyoneweb.com/Taartilo/ http://www.pieceoftaart.nl/ http://www.dikketaart.nl/ | |
Aventura | dinsdag 17 juli 2012 @ 13:10 |
Dank voor de tips! Ik ga even kijken. Wel balen dat ik zo laat ben, had geen idee van de termijn. Ben net terug van vakantie dus ging ook niet eerder...Ik ga even speuren! | |
Aventura | dinsdag 17 juli 2012 @ 13:11 |
Nou inderdaad! Als je een beetje bakker bent, zie je de trend en de vraag toch. Zou je denken. | |
Isabeau | dinsdag 17 juli 2012 @ 13:14 |
Ik heb een enorm toffe collega die de prachtigste taarten maakte, een beetje zoals ze hier staan. Nu is ze sinds kort gaan samenwonen met een bakker en het is gedaan met de mooie taarten. Ze neemt nu k&k mee en 1x had hij wat gemaakt en dat stelde niet veel voor vergeleken met wat ze zelf altijd maakte ![]() | |
SV-tje | dinsdag 17 juli 2012 @ 14:31 |
Helaas zit je ver bij me vandaan ![]() | |
SV-tje | vrijdag 20 juli 2012 @ 22:52 |
Vandaag weer 2 taarten gemaakt en afgeleverd. Was de eerste keer een vierkante taart en de rode is voor het eerst afgesmeerd met witte chocolade ganache. Dat is nog wel wennen, maar ik ga het zeker vaker proberen. ![]() ![]() ![]() ![]() Rood gevuld met frambozen gelei, frambozen en zwitserse room. Groen gevuld met abrikozenjam, witte chocolade en zwitserse room. | |
mrien | zondag 22 juli 2012 @ 18:31 |
Ow leuk topic om te volgen! Wat een mooie taarten! | |
calastra | zondag 22 juli 2012 @ 20:59 |
Lekkere kleurtjes zo SV-tje vooral die groene is mooi! Ik heb net wat cupcakes gemaakt, even mijn nieuwe uitsteker uitproberen. | |
Taartje | maandag 23 juli 2012 @ 10:14 |
Mooi Calasta, en wat een gave uitsteker! | |
Croli | woensdag 25 juli 2012 @ 18:19 |
Vandaag een babytaart gemaakt zoals laatst aangekondigd! Roze van binnen: ![]() Gevuld met jam en zelfgemaakte banketbakkersroom ![]() En af: ![]() Close-up van de bovenkant: ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 25 juli 2012 @ 18:48 |
Leuk! ![]() | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 28 juli 2012 @ 22:21 |
Calastra, leuk is die petunia uitsteker hé! Ik ben er ook helemaal fan van! Dames, ik zoek iets en ik kan het nergens vinden! Volgend jaar ga ik zelf mijn bruidstaart maken, en we willen als topper 2 kerkklokken/ kerstklokken. nu staat er in mijn boekje van fondantdecoraties dat daar dus een mal voor bestaat, maar ik kan hem dus nergens vinden! Uiteindelijk was ik op een site voor gips mallen terecht gekomen, en had ik er 1 gevonden, De mal zelf kost 0.60ct maar er komt 7 euro verzendkosten bij! Tja dat gaat me te ver! iemand enig idee waar ik deze vandaan kan halen, of moet ik toch echt echt echt zelf gaan knutselen? | |
lady-wrb | zaterdag 28 juli 2012 @ 22:26 |
een gipsmal is toch om te gieten, heb je daar dan wat aan bij fondant? ik kom trouwens wel geknutsel met cakepops in klokvorm tegen. misschien heb je daar wat aan? [ Bericht 42% gewijzigd door lady-wrb op 28-07-2012 22:33:01 ] | |
Nanook24 | zaterdag 28 juli 2012 @ 22:31 |
Misschien nog even googlen op bell cakedecoration? Ik vond deze: http://www.cakedecoration.co.uk/product.php?id_product=1890 | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 28 juli 2012 @ 22:35 |
Ik heb inmiddels gemaild met iemand die in de taart zit, die ging haar leveranciers ff af! | |
SV-tje | zondag 29 juli 2012 @ 03:25 |
Deze taart alweer 2 weken geleden gemaakt voor een collega, maar omdat het nog even geheim moest blijven dat z'n vriendin zwanger is, plaats ik de foto's nu pas.![]() ![]() ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 29 juli 2012 @ 09:10 |
Wauw! Hij is prachtig! | |
Trusten | zondag 29 juli 2012 @ 11:04 |
Prachtig SV-tje Voor de geïnteresseerden, Kenwood MX271 in de dagaanbieding: http://www.internetshop.n(...)-mixer/p9851?ref=m4n | |
Aventura | zondag 29 juli 2012 @ 11:34 |
Wow, wat mooi, die tweelingtaart. Echt wow. Nog even hoe t afgelopen is met mijn taartenjacht. De banketbakker in t durp heeft er eentje gemaakt, thema smurfen. Wel mooi, al haalde de taart het niet bij enkele van de creaties hier. Lekker was-ie wel. Had om aardbeienvulling gevraagd en dat was een goede zet. Voor een volgende keer weet ik dat ik minimaal twee wkeen vtv moet bestellen ![]() | |
_Hestia_ | zondag 29 juli 2012 @ 14:36 |
Wauw ![]() | |
calastra | zondag 29 juli 2012 @ 16:04 |
Ik ben inderdaad echt gelijk een fan van deze uitstekers, ik wil de rest ook hebben. En SV-tje, ontzettend mooie taart weer, ik vind de onderkant ook heel mooi gedaan. Wat een werk hè al die pareltjes netjes erop krijgen. Ik vind je kleurencombinatie ook echt heel mooi. Heb je de baby's gemaakt met mold van First impressions? Of zelf geboetseerd? | |
MissHobje | zondag 29 juli 2012 @ 16:23 |
vanille cupcake met witte chocolade en choco spikkels erop :![]() | |
_Hestia_ | zondag 29 juli 2012 @ 16:23 |
Oeh lekker MissHobje! ![]() | |
SV-tje | zondag 29 juli 2012 @ 18:22 |
Dat is inderdaad de mold van FI. Ik heb inmiddels een paar boetseerworkshops gedaan, met niet onaardig resultaat, maar zo levensecht boetseren zie ik niet zitten. | |
Skaai | dinsdag 31 juli 2012 @ 22:53 |
Cupcakes bakken gaat me wel goed af, maar dat gepruts met fondant heb ik nooit gedaan. Vanavond zo'n cursus gevolgd en het resultaat is best leuk geworden ![]() ![]() Ohja die zwart witte, ik wilde dus zebra strepen maken maar het lijkt wel een Scream masker of 'De Schreeuw' van Edvard Munch ![]() | |
_Hestia_ | dinsdag 31 juli 2012 @ 22:54 |
Dat vogeltje is leuk ![]() En die zwart-witte zie ik idd als een Screammasker ja ![]() | |
tessie | woensdag 1 augustus 2012 @ 18:31 |
Ze zijn echt super leuk, Skaai! | |
Spuuglokje | woensdag 1 augustus 2012 @ 18:54 |
Mooi Skaai! Ik vind de middelste het mooist! <3 | |
SV-tje | zaterdag 4 augustus 2012 @ 18:59 |
Vanmiddag is de eerste via-via bestelling opgehaald. Op verzoek 2 autootjes een 2 en de naam op de taart. Gevuld met aardbeienvlaaivulling en zwitserse room. ![]() ![]() | |
Bloem_83 | zaterdag 4 augustus 2012 @ 19:19 |
Oh wauw! Niet normaal mooi! Echt super, die details ook (gras, stenen, eendjes). | |
lady-wrb | zaterdag 4 augustus 2012 @ 19:29 |
ik de onderste! (ik vind het idd echt iets voor jou om die middelste het mooist te vinden, spuuglokje ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 4 augustus 2012 @ 19:29 |
wat een ontzettend leuke taart! prachtig! | |
Spuuglokje | zondag 5 augustus 2012 @ 11:43 |
Wat een mooie taart SV-tje! Echt superleuk gedaan! ![]() Haha lady-wrb, wat grappig dat je dat zegt, maar het klopt, ik heb een herkenbare smaak. Minder is meer, vind ik altijd. ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 5 augustus 2012 @ 11:49 |
Wat een mooie creaties weer!! die taart met de auto's is echt super leuk! Ik heb mezlf op deze zondagochtend een cadeautje gegeven, Een abonnement op Mjamtaart!! Ik ben blij!! | |
_Hestia_ | zondag 5 augustus 2012 @ 20:38 |
Erg leuk taartje zo met die 2 als weg en de autootjes erop ![]() | |
calastra | zondag 5 augustus 2012 @ 21:14 |
Wat een lieve autootjes taart SV-tje! En ik vind eigenlijk de "scream"cupcake het leukst Skaai. Leuk effect zo. | |
#ANONIEM | maandag 6 augustus 2012 @ 10:16 |
Oeh die zien er lekker uit ![]() Wat een leukerdjes!!! Wat een supermooi taartje is dat geworden zeg ![]() | |
gewoonmezelf87 | maandag 6 augustus 2012 @ 17:27 |
![]() Een proefversie voor een bruidstaartje! | |
_Hestia_ | maandag 6 augustus 2012 @ 18:18 |
Mooi! | |
Nijna | maandag 6 augustus 2012 @ 18:47 |
Leuk gedaan! ![]() | |
SV-tje | maandag 6 augustus 2012 @ 20:03 |
Leuk! | |
Tink89 | maandag 6 augustus 2012 @ 23:20 |
Ik vind hem tof! Alleen het randje onderlangs vind ik niet zo mooi... Niet dat het niet netjes gedaan is ofzo (in tegendeel ![]() Blijven de kleuren zo en worden het meerdere lagen enzo? *benieuwd en op zoek naar ideeën* Xx | |
gewoonmezelf87 | maandag 6 augustus 2012 @ 23:23 |
De kleuren blijven zo, Ik heb er niks mee maar goed het is mijn taart ook niet! Uiteindelijk worden het 3 lagen, en komen er ook nog suikerroosjes op, maar daar had ga ik eerst nog een workshop voor volgen, wil het zelf ook heel graag leren. Mijn idee nu is om de onderste laag een klein stukje uit te laten steken onder de middelste, die rand helemaal volzetten met roosjes, Dan 2 een rode taart met witte hartjes en de namen van het paar, en dan de bovenste zoiets als hier nu staat. Maar goed misschien wordt het uiteindelijk wel weer anders ![]() | |
roos85 | dinsdag 7 augustus 2012 @ 10:22 |
Deze kwam ik net tegen, wat een toffe ![]() ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 9 augustus 2012 @ 23:01 |
Ben veels te laat ![]() Als iemand wil/kan; zou geweldig zijn! ![]() ![]() | |
Troel | woensdag 15 augustus 2012 @ 11:01 |
En mijn biscuit is weer eens gefaald. Dus maar eens af laten koelen en dan cakepops maken ofzo. | |
FutureFairytale | woensdag 15 augustus 2012 @ 12:02 |
Nu durft iemand pas weer te posten he op 15 augustus ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 15 augustus 2012 @ 12:05 |
Gefelciteerd met je vaders verjaardag, FutureFairytale. ![]() | |
MissHobje | woensdag 15 augustus 2012 @ 12:10 |
Ik heb het niet gezien ![]() ![]() | |
MissHobje | woensdag 15 augustus 2012 @ 12:11 |
Vertel eens in stappen wat je gedaan hebt> misschien kunnen we iets achterhalen>? | |
FutureFairytale | woensdag 15 augustus 2012 @ 12:20 |
Is goed hoor, was een geintje ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 15 augustus 2012 @ 12:21 |
![]() | |
Troel | woensdag 15 augustus 2012 @ 12:32 |
Het was een typisch geval van te weinig van het blik invetten ![]() ![]() Nu staan de cakepops in de koelkast af te koelen, maar weet nog niet of ik het wel lekker ga vinden. Heb het met botercreme gedaan (die stond al half klaar namelijk ![]() ![]() We zullen wel zien ![]() | |
MissHobje | woensdag 15 augustus 2012 @ 13:05 |
![]() ![]() ![]() En die cake pops.. ik heb zo;n apparaatje ervoor dat ik het bak, dat vind ik stukken lekkerder en minder vet/zwaar dan idd zo met al die zoete bende erdoor, maarja tis wel weer een apparaat erbij (mocht dat een bezwaar zijn) werkt wel super. | |
gewoonmezelf87 | woensdag 15 augustus 2012 @ 14:54 |
Ik zie het nu pas fairy, anders had ik je graag geholpen! (rotterdam) | |
Dragonberry | woensdag 15 augustus 2012 @ 15:40 |
Ik woon in Alphen maar maak eigenlijk niet met marsepein/fondant.. Sorry ![]() | |
Chickert | donderdag 16 augustus 2012 @ 20:14 |
http://static.nl.groupon-content.net/48/54/1337184955448.jpg Mijn lieve mama heeft deze voor mij besteld. Iemand ervaring met het merk? Vind em er wel superstrak uitzien ![]() | |
gewoonmezelf87 | donderdag 16 augustus 2012 @ 20:48 |
ik ken het merk niet! wel een heel tof cadeau zeg, | |
#ANONIEM | donderdag 16 augustus 2012 @ 20:48 |
Kon je nou met bietensap deeg kleuren? Of hoe zat dat nou ![]() | |
MissHobje | vrijdag 17 augustus 2012 @ 17:57 |
afgelopen weekend verjaardag ![]() ![]() | |
PureEvil | vrijdag 17 augustus 2012 @ 20:40 |
Ik heb vorige week ook cakepops gemaakt, maar dan met mon chou (en poedersuiker en slagroom) En dat was nog steeds wel véél te zoet, maar echt een hele verbetering t.o.v. de botercreme, die was ronduit smerig. Maar goed, wat vond jij ![]() Oh en wat vinden jullie van de marsepein van de Action? | |
Vicky | vrijdag 17 augustus 2012 @ 20:43 |
mijn vader en moeder hebben 'm. Ik vind m er totaal niet stevig uitzien. Het apparaat is van plastic... | |
_Hestia_ | vrijdag 17 augustus 2012 @ 20:58 |
Haha die zijn echt geweldig ja ![]() | |
Troel | vrijdag 17 augustus 2012 @ 21:58 |
ik vond ze niet te vreten. Wellicht had ik de boter moeten proeven, die was ranzig ![]() | |
PeterPastoor | vrijdag 17 augustus 2012 @ 23:04 |
Wat een leuke creaties allemaal zeg. Elke keer zeg ik dat ik ook zoiets wil maken maar denk dan altijd dat het erg veel werk ik. Hoe lang ben je er nou gemiddeld mee bezig? | |
Myraela | vrijdag 17 augustus 2012 @ 23:28 |
Ik heb zojuist een taart afgemaakt. Mijn eerste. ![]() Is er een manier waarop ik kan zorgen dat de taart mooi glanst of iets nog een soort van laag van stevigheid over de fondant heen doet? Want het is versierd met allemaal overlappende stukjes fondant en ik ben bang dat het helemaal uit elkaar valt zodra ik het snij. ![]() Foto's komen post ik nog wel, zodra ik hem kan aansnijden. ![]() ![]() | |
MarjoBlabla | zondag 19 augustus 2012 @ 21:01 |
Mijn knooptaartje ![]() ![]() ![]() Beetje vage foto, maar had geen tijd om een betere te maken. Het was te warm en de strikken dus te zwaar, want hij is nu kapot ![]() | |
RadioSlut | zondag 19 augustus 2012 @ 22:08 |
Halp! ![]() Ik kreeg daarstraks een mailtje van mn zusje die graag een taart wilt, afgedekt met marsepein/fondant. Hoe pak ik dat aan? Gewoon een slagroomtaart maken? En ik zie ook iets ook iets met afsmeren, is dat echt nodig? ![]() En zie ik nog iets over het hoofd? | |
gewoonmezelf87 | zondag 19 augustus 2012 @ 23:44 |
Ik begrijp dat je helemaal nog geen ervaring hebt?! En ja afsmeren is echt nodig! Als basis wordt meestal een bisquitkapsel gebruikt, en die wordt gevuld met een vulling naar keuze. | |
Myraela | maandag 20 augustus 2012 @ 01:19 |
![]() ![]() Mijn eerste taartje. ![]() | |
Nijna | maandag 20 augustus 2012 @ 10:29 |
Leuk met die kleurtjes ![]() | |
gewoonmezelf87 | maandag 20 augustus 2012 @ 19:22 |
Hij ziet er super vrolijk uit! Fondant is idd wat dik op sommige punten, maar hé oefenen dan komt het vanzelf, en anders gewoon marsepein gebruiken, dan vind ik het minder klomp om op te eten! Ik ga morgen een 'kraamtaart' maken voor een vriendin, Kindje is 6 juli al geboren, maar door omstandigheden kan ik pas woensdag gaan kijken,Maar aangezien zij mijn taarten nogal lekker vind, kleine verrassing voor de mama ![]() | |
_Hestia_ | maandag 20 augustus 2012 @ 19:25 |
Wat een vrolijke taart met al die kleurtjes ![]() | |
rosakai | maandag 20 augustus 2012 @ 20:46 |
Hoi daar ben ik weer ik had voor dit wekend mijn eerste bestelling! Een heuse NAC taart! De vulling is aardbeien gelei, afgesmeert met aardbeien crème. Het logo heb ik met de hand gesneden, ondanks de hitte toch nog wel wat moois geworden. -nee, dat is spam- [ Bericht 32% gewijzigd door Mirjam op 29-08-2012 23:26:36 ] | |
het-is-mij | woensdag 22 augustus 2012 @ 16:59 |
Heb vanmi nog fondant uitstekers en decoratie roller gekocht bij xenos Oja en een smoother.....miss tip voor mensen. Die willen beginnen? | |
SV-tje | zondag 26 augustus 2012 @ 00:54 |
Ik weet niet goed of ik het hier moet plaatsen of in het grote baktopic Maar dit is een foto van een vriendin gemaakt op mijn verjaardagsfeest vanmiddag. Betere foto's krijg ik nog van m'n zus. ![]() | |
Nijna | zondag 26 augustus 2012 @ 10:45 |
Wauw, ziet er goed uit. | |
Spuuglokje | zondag 26 augustus 2012 @ 13:02 |
Lekkerrrr! | |
Sts | dinsdag 28 augustus 2012 @ 20:52 |
Kan iemand me vertellen welke fondant en marsepein goed zijn om mee te werken? Als in, kneedt makkelijk, scheurt niet etc. Ik gebruikte hiervoor altijd die van deleukstetaarten maar ik wil deze week nog wat knutselen, dus ik zoek eigenlijk een "fysieke" winkel. En aangezien er nu veel meer in gewone winkels te krijgen is dan toen ik voor het laatst met marsepein gewerkt heb, is dat misschien best een optie ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 28 augustus 2012 @ 21:26 |
wat is er niet fysiek aan de leukste taartenshop? | |
lady-wrb | dinsdag 28 augustus 2012 @ 21:27 |
maak jij nog wel eens creaties, spuuglokje? enne... ik ben nu in het bezit van een hele pot ( ![]() wat kan ik er nog meer mee? | |
gewoonmezelf87 | dinsdag 28 augustus 2012 @ 21:33 |
![]() Deze heb ik vorige gemaakt, verlate geboortetaart! | |
Spuuglokje | dinsdag 28 augustus 2012 @ 22:22 |
Ik doe nu even niks op taartgebied (ook ivm vakantie, ik heb geen zin in 'hulp' van de kinderen ![]() ![]() En Crisco is onmisbaar als je fondant of marsepein gaat uitrollen wat mij betreft. Poedersuiker geeft namelijk zo'n vlekkerig resultaat, dat zou ik nooit gebruiken. En je kunt het ook gebruiken in recepten, voor de Wilton cursus maakte ik bijvoorbeeld botercreme waar Crisco aan toegevoegd moest worden. | |
lady-wrb | dinsdag 28 augustus 2012 @ 22:46 |
en aan welke hoeveelheden moet ik dan denken? (de verhouding ofzo) ik had het dus gekocht voor bij de candy melts | |
Sts | dinsdag 28 augustus 2012 @ 23:03 |
Oh ik zie dat ze ook winkels hebben! ![]() | |
lady-wrb | woensdag 29 augustus 2012 @ 06:46 |
klopt ja, ik was er toevallig gistermiddag. zo leuk om daar rond te kijken ![]() | |
SV-tje | woensdag 29 augustus 2012 @ 22:50 |
Na de hartige en zoete tafel die ik hierboven heb gepost heb ik ook nog een taart gemaakt om te trakteren op mijn werk. Inmiddels weten een groot aantal collega's dat ik taarten maak als hobby dus ik kon moeilijk aan komen zetten met een taart van de bakker. Al hoewel ik na al het werk aan het begin van het weekend even niet meer zoveel zin had maandagavond. De oooh's en aah's van m'n collega's maken dan wel weer veel goed. M'n collega's vonden het lijken op een bruidstaart. Dat is niet zo raar als je bedenkt dat ik het bakblik van 30cm nieuw heb gekocht voor een bruidstaart einde deze maand. Hiervoor heb ik ook pearl dust gekocht en ik kreeg witte sparkle dust met m'n verjaardag. Dus die ook meteen uitgeprobeerd. Heb ook al een jaar de filigree border mold liggen, die is nu ook eindelijk gelukt. Alles bij elkaar dus vooral een compliment dat men dat dacht. Gevuld met bosvruchtenvlaaifruit, frambozengelei en zwitserse room. ![]() ![]() ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 29 augustus 2012 @ 22:51 |
Mooiiiii ![]() | |
lady-wrb | woensdag 29 augustus 2012 @ 23:06 |
mooi! heb je ook een foto van een aangesneden taart? ik ben wel benieuwd hoe dat eruit ziet. | |
Taartje | donderdag 30 augustus 2012 @ 10:22 |
In Eindhoven zit wel Keekies, kende je dat al? ![]() | |
SV-tje | donderdag 30 augustus 2012 @ 22:47 |
Nee, er stonden 20 man op taart te wachten om me heen, dus niet die moeite genomen. Maar er was ook niet veel aan te zien hoor. | |
PureEvil | vrijdag 31 augustus 2012 @ 11:25 |
Mooi SV! En GewoonMezelf87, jou taart is ook erg leuk! ff vraagje....ik ben opzoek naar een springvorm. Maar dan niet de standaard maat van 26 cm doorsnee, die je gebruikt voor appeltaart oid. Ik wil een kleine vorm. Bestaat zoiets? Rond of vierkant? Lijkt me wel handig namelijk. | |
Taartje | vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:29 |
PureEvil, bij de Hema hebben ze springvormen van 12 cm. Of is dat te klein? | |
PureEvil | vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:38 |
Ik denk dat dat wel te klein is ja...Ik wil het gebruiken om een keer monchou taart te maken ofzo, maar nu zit ik dus altijd met zo';n grote (die komt wel op hoor, daar niet van ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:14 |
Ik heb er eentje van 15cm ook van de hema. | |
PureEvil | vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:16 |
Hmz, dan zal ik over een paar weken eens gaan kijken, tnx! | |
Troel | vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:20 |
Ik heb er eentje van 15 geloof ik die ook nog eens extra hoog is. Maar die kwam van een specialiteitenwinkeltje ![]() Mooie taart trouwens! | |
Rijstebuiltje | vrijdag 31 augustus 2012 @ 20:38 |
Ik maak al een tijdje cupcakes en ik heb me ook wel een tijdje gewaagd aan taarten, maar ik kom maar niet uit met de verhoudingen bakmix en verdere ingrediënten.. Mijn taarten willen gewoon soms ook niet genoeg rijzen .. En door de vele recepten/samenstellingen zie ik door de bomen het bos vaak ook niet meer .. Ik heb Funcakes-mix in huis en moet morgen ook een taart maken! Hoeveel mix en welke hoeveel van de ingrediënten gebruiken jullie voor een vierkante vorm van 20 cm? En op welke temperatuur bakken jullie je biscuit ? Please HELP! ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Rijstebuiltje op 31-08-2012 20:45:16 ] | |
gewoonmezelf87 | vrijdag 31 augustus 2012 @ 20:57 |
Bij een vorm van 20cm : 255 gram mix 195 gram ei 25 ml water 10 minuten goed mixen, en dan afbakken op 175 graden voor 30-35 minuten,' MAAR: wat ik zelf altijd doe met vierkant is 1 stap omhoog, dus de verhoudingen voor 25 gebruiken voor jouw vorm van 20, Mijn ervaring is dat je taart mooier en hoger wordt, en dus beter te vullen. Voor een vorm van: 25 cm: 400 gram mix 310 gram ei 40 ml water De hoeveelheid ei is zonder schaal!! Succes!! oh mijn bron is http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen ![]() | |
Rijstebuiltje | vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:03 |
Thanks! ![]() Je verhoudingen van de 25 cm, is ook bakken op 175 graden voor 30 a 35 minuten? En ik gebruik trouwens altijd lauwwarm water, dat lijkt me goed ?! Er staat trouwens als je hele eieren wilt gebruiken dat je naar boven moet afronden. Ik gebruik hele eieren, waar moet ik op afronden ?! | |
gewoonmezelf87 | vrijdag 31 augustus 2012 @ 22:21 |
Baktijd verhogen naar 35-40 min, lauw water is prima! Hoeveel eieren naar boven afronden tenzij je er net 2-5 gram onder zit dan is t prima! |