Ja leuk he!quote:
Het cakeje 'zweeft' als het ware in zijn vormpje. Het vormpje zit nog wel om het cakeje heen en die zit nog gewoon vast, behalve aan de onderkant dan.quote:Op zaterdag 9 juni 2012 16:39 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Laten de vormpjes los of bedoel je alleen de bodem?
Misschien komt het door je oven? En/of luchtigheid van je beslag ...quote:Op zondag 10 juni 2012 01:39 schreef Yannick567 het volgende:
[..]
Het cakeje 'zweeft' als het ware in zijn vormpje. Het vormpje zit nog wel om het cakeje heen en die zit nog gewoon vast, behalve aan de onderkant dan.
Briljant!!quote:Op zaterdag 9 juni 2012 23:42 schreef Eva4Evah het volgende:
Wat een leuke barbietaart! Knap gemaakt![]()
Heeft iemand ervaring met het maken van pinata-koekjes?Ik heb dit recept gevonden http://www.girlscene.nl/l(...)nses_pia_ata_cookies
en dat is natuurlijk wel erggg leuk om te maken.
[ afbeelding ]
(sorry, niet in de categorie taarten of cupcakes)
Dat staat in de beschrijvingquote:Op zondag 10 juni 2012 10:00 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Maar hoe krijg je die smarties erin dan?
Wat betreft kleurstof raad ik icing colors aan, Ideaal spul, ik gebruik het voor alles wat met bakken en koken te maken heeft!
'quote:
Je bakt neem ik aan de helften en die 'plak' je na het bakken pas aan elkaar met iets er tussen.quote:Op zondag 10 juni 2012 10:00 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Maar hoe krijg je die smarties erin dan?
Wat betreft kleurstof raad ik icing colors aan, Ideaal spul, ik gebruik het voor alles wat met bakken en koken te maken heeft!
Het kan niet aan de luchtigheid liggen, die was goed. Ik denk de oven. Ze waren niet allemaal trouwens zo als ik het beschreef, dus dat zal het wel geweest zijn!quote:Op zondag 10 juni 2012 10:02 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Misschien komt het door je oven? En/of luchtigheid van je beslag ...
[..]
Briljant!!
Dat vroeg ik me dus ook af...quote:
Met een smootherquote:Op maandag 11 juni 2012 10:51 schreef charmed_angel het volgende:
Hoe krijgen jullie die taarten zo glad? Die van mij is helemaal bobbelig
heb je je ondergrond wel strak?quote:Op maandag 11 juni 2012 10:51 schreef charmed_angel het volgende:
Hoe krijgen jullie die taarten zo glad? Die van mij is helemaal bobbelig
die heb ik, ja de taart is altijd wel strak, maar zodra ik ga afsmeren en de fondant erop wordt deze bobbeligquote:Op maandag 11 juni 2012 11:29 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Met een smoother
[ afbeelding ]
En verder zorgen dat je taart zelf ook mooi strak is (bovenkant)
Ow zeven dus, dat de volgende keer maar proberen, dat doe ik dus nietquote:Op maandag 11 juni 2012 13:03 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Zorgen dat de botercreme/ondergrond helemaal zacht glad is, en dan de marsepein/fondant erop leggen, en stukje voor stukje de lucht en plooien eruit halen, en daarna loop ik hem inderdaad nog na met een smoother, maar soms is dat niet eens nodig.
Oh en iets wat heel belangrijk is, De mix voor botercreme en de suikerbakkerspoeder/poedersuiker moet je zeven, anders krijg je klonten en wordt het nooit helemaal glad
en daarnaast moet je met rollen ook altijd opletten, want als er lucht in je marsepein zit, krijg je ook bobbels.
Groen, blauw, rood en geelquote:Op maandag 11 juni 2012 17:41 schreef Isabeau het volgende:
Heb je nu groene, blauwe en paarse koekjes, Eva?
Ik ben blij dat ik niet de enige ben die zoiets voorheeft...quote:Op dinsdag 12 juni 2012 20:55 schreef Skaai het volgende:
Ik heb de laatste paar keer moeite met mijn topping. Ik deed dus de beroemde roomkaas slagroom topping maar tot 2 keer aan toe klop ik die slagroom dus aan gort. Eerste keer was drama, 2e keer was ik net op tijd om er geen schifterige bende van te maken. Nu hoop ik dat de koelkast hem kan redden vannacht, anders wordt het druipen morgen op 't werk
Ow wat leukquote:Op dinsdag 12 juni 2012 19:01 schreef Skaai het volgende:
Ik bak EK cupcakejes! Mango cupcakes (oranje kleurstof erdoor) en dan een oranje topping met oranje suiker
en ik prik er een Hollands vlaggetje in. Oh en de bakpapiertjes zijn goud! Awesome!
. Eerste lichting zit nu in de oven!
Oleee olee olee oleee!
e-bayquote:Op woensdag 13 juni 2012 09:24 schreef PriemGirl het volgende:
Hoi ! Even een vraagje: Ik bak af en toe wel cupcakes; maar wil me toch eens wat echt cupcake (en taart) spulletjes aanschaffen (zoals een bakvorm voor cupcakes e.d.). Met welke webshop hebben jullie goeie ervaring en heeft veel leuke spulletjes?
Nah. Ik wil liever een webshop waar ik alles bij elkaar heb en ik niet zelf moet gaan snuffelen wat ik nodig hebquote:
Thxquote:Op woensdag 13 juni 2012 09:54 schreef Spuuglokje het volgende:
Dan zou ik deleukstetaartenshop.nl aanraden, PriemGirl.
Oooh die zijn leuk zeg!quote:Op woensdag 13 juni 2012 11:07 schreef limbolandjgirl het volgende:
Een vriendin van mij heeft zin in het EK! Dit zijn haar cupcakes:
http://a8.sphotos.ak.fbcd(...)879_1832171869_n.jpg
quote:Op woensdag 13 juni 2012 11:07 schreef limbolandjgirl het volgende:
Een vriendin van mij heeft zin in het EK! Dit zijn haar cupcakes:
http://a8.sphotos.ak.fbcd(...)879_1832171869_n.jpg
da's ook geen geldquote:Op woensdag 13 juni 2012 19:49 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]![]()
.
Even een budget-tipje; ik zag net een cupcake-standaard bij de Action voor 2 euro!
Daarom!quote:
die 'smurrie' is toch botercreme oid? of 'frosting' Zo noemen ze dat toch?quote:Op woensdag 13 juni 2012 18:48 schreef lady-wrb het volgende:
mijn probleem is dat ik die smurrie bovenop heel decoratief vind, maar ik lust het echt niet
Op de foto's die ik hierboven heb staan, zat op alle 4 iets anders met een ander smaakje, en daarvan was er geen gewone botercreme of frosting, dat vind ik ook niet lekker als toef.quote:Op woensdag 13 juni 2012 21:32 schreef PureEvil het volgende:
[..]
die 'smurrie' is toch botercreme oid? of 'frosting' Zo noemen ze dat toch?
Ik had dat gemaakt voor cakepops, maar gadverdamme...da's idd vies.
je kunt ook andere dingen gebruiken hoeft echt geen botercreme te gebruiken.quote:Op woensdag 13 juni 2012 21:32 schreef PureEvil het volgende:
[..]
die 'smurrie' is toch botercreme oid? of 'frosting' Zo noemen ze dat toch?
Ik had dat gemaakt voor cakepops, maar gadverdamme...da's idd vies.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
Ik gebruik ook icing color om de cake te kleuren, en het marsepein, en soms ook pannekoeken!!quote:Op vrijdag 15 juni 2012 13:24 schreef PureEvil het volgende:
Ik heb zojuist kleurstof besteld. zo'n pakketje van wilton icing colours. Die kan ik als t goed is toch ook gebruiken om cakebeslag mee te kleuren?
Ik heb namelijk regenboogcupcakes in de planning staan voor volgende week
Ja. Daar kan je ongeveer alles mee kleuren. Je handen ermee kleuren gaan het meest makkelijk, ik gebruik er altijd handschoenen bijquote:Op vrijdag 15 juni 2012 13:24 schreef PureEvil het volgende:
Ik heb zojuist kleurstof besteld. zo'n pakketje van wilton icing colours. Die kan ik als t goed is toch ook gebruiken om cakebeslag mee te kleuren?
Ik heb namelijk regenboogcupcakes in de planning staan voor volgende week
Ik heb nog wel een pakje MonChou liggen? Maar is het recept dan anders? Leg eens uit...quote:Op woensdag 13 juni 2012 23:01 schreef Popples het volgende:
[..]
je kunt ook andere dingen gebruiken hoeft echt geen botercreme te gebruiken.
ik heb er ooit gemaakt met mascarpone was wel lekker.
ik heb gewoon slagroom en mascarpone gemixt met de mixer en daarna wat fruit erdoor en een beetje poedersuiker. niet heel speciaal maar een keer wat anders dan boter.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 20:17 schreef PureEvil het volgende:
Haha Troel en Franka, ik zal het onthoudenOude kleding en handschoenen
[..]
Ik heb nog wel een pakje MonChou liggen? Maar is het recept dan anders? Leg eens uit...
moet je de brownies van donna hay maken! grote hit bij iedereen en makkelijk.quote:Op zaterdag 16 juni 2012 16:06 schreef PureEvil het volgende:
tnx Popples !
Ik zag trouwens op de vorige pagina die pinata koekjes! Heb het gelijk opgeslagen, ga ik zeker uitproberen! En Brownies moet ik ook nog eens proberen te maken..
welke? ik vind meerdere recepten van haarquote:Op zaterdag 16 juni 2012 17:01 schreef Popples het volgende:
[..]
moet je de brownies van donna hay maken! grote hit bij iedereen en makkelijk.
....quote:Op maandag 18 juni 2012 11:21 schreef Spuuglokje het volgende:
SV-tje, dat ziet er lekker en feestelijk uit!![]()
Ik heb afgelopen donderdag een masterclass gehad van Alan Dunn. We leerden hoe we een blue egyptian waterlily moesten maken. Ik heb met cold porcelain gewerkt in plaats van sugarpaste:
[ afbeelding ]
Dat zal ik eens ga proberen! Dankjewel voor de tip!quote:Op zondag 24 juni 2012 11:36 schreef Taartje het volgende:
Limbolandjgirl, misschien werkt het beter als je van die ijsbakjes neemt die iets minder hoog zijn? De meer vierkante, bedoel ik.Ik kan me voorstellen dat die iets beter gaar worden.
Daar zat ik ook al aan te denkenquote:Op zondag 24 juni 2012 12:10 schreef Nijna het volgende:
En langer in de oven, maar dan iets lagere temperatuur? Is dat misschien een optie?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |