abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 26 augustus 2012 @ 00:54:10 #276
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_116011483
Ik weet niet goed of ik het hier moet plaatsen of in het grote baktopic
Maar dit is een foto van een vriendin gemaakt op mijn verjaardagsfeest vanmiddag. Betere foto's krijg ik nog van m'n zus.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_116016065
Wauw, ziet er goed uit.
Fake it till you make it...
  zondag 26 augustus 2012 @ 13:02:05 #278
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_116019738
Lekkerrrr!
pi_116121746
Kan iemand me vertellen welke fondant en marsepein goed zijn om mee te werken? Als in, kneedt makkelijk, scheurt niet etc.
Ik gebruikte hiervoor altijd die van deleukstetaarten maar ik wil deze week nog wat knutselen, dus ik zoek eigenlijk een "fysieke" winkel. En aangezien er nu veel meer in gewone winkels te krijgen is dan toen ik voor het laatst met marsepein gewerkt heb, is dat misschien best een optie :)
  † In Memoriam † dinsdag 28 augustus 2012 @ 21:26:39 #280
37843 lady-wrb
kortaf
pi_116123198
wat is er niet fysiek aan de leukste taartenshop?
  † In Memoriam † dinsdag 28 augustus 2012 @ 21:27:44 #281
37843 lady-wrb
kortaf
pi_116123239
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2012 13:02 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekkerrrr!
maak jij nog wel eens creaties, spuuglokje?

enne... ik ben nu in het bezit van een hele pot ( :o ) crisco vanwege die candy melts
wat kan ik er nog meer mee?
pi_116123488


Deze heb ik vorige gemaakt, verlate geboortetaart!
S. 2014
J. 2016
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 22:22:52 #283
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_116126285
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 21:27 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

maak jij nog wel eens creaties, spuuglokje?

enne... ik ben nu in het bezit van een hele pot ( :o ) crisco vanwege die candy melts
wat kan ik er nog meer mee?
Ik doe nu even niks op taartgebied (ook ivm vakantie, ik heb geen zin in 'hulp' van de kinderen ;) ), en ben druk met haken. Maar ik heb er wel weer zin in, dus volgende week ga ik denk ik weer wat creëren. :)
En Crisco is onmisbaar als je fondant of marsepein gaat uitrollen wat mij betreft. Poedersuiker geeft namelijk zo'n vlekkerig resultaat, dat zou ik nooit gebruiken. En je kunt het ook gebruiken in recepten, voor de Wilton cursus maakte ik bijvoorbeeld botercreme waar Crisco aan toegevoegd moest worden.
  † In Memoriam † dinsdag 28 augustus 2012 @ 22:46:21 #284
37843 lady-wrb
kortaf
pi_116127890
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 22:22 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik doe nu even niks op taartgebied (ook ivm vakantie, ik heb geen zin in 'hulp' van de kinderen ;) ), en ben druk met haken. Maar ik heb er wel weer zin in, dus volgende week ga ik denk ik weer wat creëren. :)
En Crisco is onmisbaar als je fondant of marsepein gaat uitrollen wat mij betreft. Poedersuiker geeft namelijk zo'n vlekkerig resultaat, dat zou ik nooit gebruiken. En je kunt het ook gebruiken in recepten, voor de Wilton cursus maakte ik bijvoorbeeld botercreme waar Crisco aan toegevoegd moest worden.
en aan welke hoeveelheden moet ik dan denken? (de verhouding ofzo)
ik had het dus gekocht voor bij de candy melts
pi_116129177
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 21:26 schreef lady-wrb het volgende:
wat is er niet fysiek aan de leukste taartenshop?
Oh ik zie dat ze ook winkels hebben! :) Zit helaas helemaal niet in de buurt (Eindhoven).
  † In Memoriam † woensdag 29 augustus 2012 @ 06:46:08 #286
37843 lady-wrb
kortaf
pi_116136884
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 23:03 schreef Sts het volgende:

[..]

Oh ik zie dat ze ook winkels hebben! :) Zit helaas helemaal niet in de buurt (Eindhoven).
klopt ja, ik was er toevallig gistermiddag. zo leuk om daar rond te kijken O+
  woensdag 29 augustus 2012 @ 22:50:28 #287
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_116168525
Na de hartige en zoete tafel die ik hierboven heb gepost heb ik ook nog een taart gemaakt om te trakteren op mijn werk. Inmiddels weten een groot aantal collega's dat ik taarten maak als hobby dus ik kon moeilijk aan komen zetten met een taart van de bakker. Al hoewel ik na al het werk aan het begin van het weekend even niet meer zoveel zin had maandagavond.

De oooh's en aah's van m'n collega's maken dan wel weer veel goed. M'n collega's vonden het lijken op een bruidstaart. Dat is niet zo raar als je bedenkt dat ik het bakblik van 30cm nieuw heb gekocht voor een bruidstaart einde deze maand. Hiervoor heb ik ook pearl dust gekocht en ik kreeg witte sparkle dust met m'n verjaardag. Dus die ook meteen uitgeprobeerd. Heb ook al een jaar de filigree border mold liggen, die is nu ook eindelijk gelukt. Alles bij elkaar dus vooral een compliment dat men dat dacht.

Gevuld met bosvruchtenvlaaifruit, frambozengelei en zwitserse room.



http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_116168563
Mooiiiii O+
  † In Memoriam † woensdag 29 augustus 2012 @ 23:06:51 #289
37843 lady-wrb
kortaf
pi_116169344
mooi! heb je ook een foto van een aangesneden taart? ik ben wel benieuwd hoe dat eruit ziet.
pi_116179653
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 23:03 schreef Sts het volgende:

[..]

Oh ik zie dat ze ook winkels hebben! :) Zit helaas helemaal niet in de buurt (Eindhoven).
In Eindhoven zit wel Keekies, kende je dat al? :)
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_116209760
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2012 23:06 schreef lady-wrb het volgende:
mooi! heb je ook een foto van een aangesneden taart? ik ben wel benieuwd hoe dat eruit ziet.
Nee, er stonden 20 man op taart te wachten om me heen, dus niet die moeite genomen. Maar er was ook niet veel aan te zien hoor.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 11:25:26 #292
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_116225921
Mooi SV!

En GewoonMezelf87, jou taart is ook erg leuk!

ff vraagje....ik ben opzoek naar een springvorm. Maar dan niet de standaard maat van 26 cm doorsnee, die je gebruikt voor appeltaart oid. Ik wil een kleine vorm. Bestaat zoiets? Rond of vierkant? Lijkt me wel handig namelijk.
pi_116228371
PureEvil, bij de Hema hebben ze springvormen van 12 cm. Of is dat te klein?
A balanced diet is a cookie in each hand
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:38:38 #294
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_116228749
Ik denk dat dat wel te klein is ja...Ik wil het gebruiken om een keer monchou taart te maken ofzo, maar nu zit ik dus altijd met zo';n grote (die komt wel op hoor, daar niet van :P)
pi_116230113
Ik heb er eentje van 15cm ook van de hema.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:16:16 #296
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_116230165
Hmz, dan zal ik over een paar weken eens gaan kijken, tnx!
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:20:04 #297
35189 Troel
scherp en bot
pi_116230314
Ik heb er eentje van 15 geloof ik die ook nog eens extra hoog is. Maar die kwam van een specialiteitenwinkeltje ;)

Mooie taart trouwens!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 20:38:28 #298
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_116246998
Ik maak al een tijdje cupcakes en ik heb me ook wel een tijdje gewaagd aan taarten, maar ik kom maar niet uit met de verhoudingen bakmix en verdere ingrediënten..

Mijn taarten willen gewoon soms ook niet genoeg rijzen ..
En door de vele recepten/samenstellingen zie ik door de bomen het bos vaak ook niet meer ..

Ik heb Funcakes-mix in huis en moet morgen ook een taart maken!

Hoeveel mix en welke hoeveel van de ingrediënten gebruiken jullie voor een vierkante vorm van 20 cm?
En op welke temperatuur bakken jullie je biscuit ?

Please HELP! :)

[ Bericht 1% gewijzigd door Rijstebuiltje op 31-08-2012 20:45:16 ]
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_116248014
Bij een vorm van 20cm :

255 gram mix
195 gram ei
25 ml water

10 minuten goed mixen, en dan afbakken op 175 graden voor 30-35 minuten,'

MAAR: wat ik zelf altijd doe met vierkant is 1 stap omhoog, dus de verhoudingen voor 25 gebruiken voor jouw vorm van 20, Mijn ervaring is dat je taart mooier en hoger wordt, en dus beter te vullen.

Voor een vorm van: 25 cm:

400 gram mix
310 gram ei
40 ml water

De hoeveelheid ei is zonder schaal!!

Succes!!


oh mijn bron is http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen ;)
S. 2014
J. 2016
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:03:31 #300
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_116248350
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 20:57 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Bij een vorm van 20cm :

255 gram mix
195 gram ei
25 ml water

10 minuten goed mixen, en dan afbakken op 175 graden voor 30-35 minuten,'

MAAR: wat ik zelf altijd doe met vierkant is 1 stap omhoog, dus de verhoudingen voor 25 gebruiken voor jouw vorm van 20, Mijn ervaring is dat je taart mooier en hoger wordt, en dus beter te vullen.

Voor een vorm van: 25 cm:

400 gram mix
310 gram ei
40 ml water

De hoeveelheid ei is zonder schaal!!

Succes!!


oh mijn bron is http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen ;)
Thanks! :)

Je verhoudingen van de 25 cm, is ook bakken op 175 graden voor 30 a 35 minuten?
En ik gebruik trouwens altijd lauwwarm water, dat lijkt me goed ?!

Er staat trouwens als je hele eieren wilt gebruiken dat je naar boven moet afronden.
Ik gebruik hele eieren, waar moet ik op afronden ?!
Wir müssen leben, bis wir sterben!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')