Waarom zoveel stroppies?quote:Op woensdag 4 april 2012 19:14 schreef xminator het volgende:
Deloitte-kwaliteit topic.
Zelf heb ik iets van 7 pakken en 12 zakelijke overhemden + shitload aan stropdassen. Maar met 3 pakken red je het ook wel denk ik.
Okequote:Op woensdag 4 april 2012 19:23 schreef xminator het volgende:
Stropdas meestal alleen als ik naar de klant ga( verschilt ook per klant), pak altijd.
Prima pakken om mee te beginnen als je het mij vraagt. Zitten goed, ogen goed en zijn aardig betaalbaar. Als starter zou ik dat soort pakken zeker aanraden. Leuk als je meteen voor hele dure wilt gaan, maar dat is helemaal niet nodig als starter....en budgettechnisch vaak niet handigquote:Op woensdag 4 april 2012 20:45 schreef Oidipous het volgende:
Interessant onderwerp.![]()
Waar hebben jullie je pakken gekocht? Suitsupply?
Ware het niet dat vaak de meer conventionele maten meteen zijn uitverkochtquote:Op woensdag 4 april 2012 21:18 schreef KaBuf het volgende:
Hugo Boss en Tommy Hilfiger bij de driedubbele uitverkoop bij de Bijenkorf![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb ze beiden eigenlijk. Niet heel veel verschil met bijvoorbeeld m'n Boss, behalve dat die laatste iets getailleerder ziet en de pasvorm misschien een heel klein beetje beter is.quote:Op woensdag 4 april 2012 22:22 schreef Ravvie het volgende:
Suitsupply is in mijn optiek wel de beste keus. Ik vind de pakken daar in de regel beter dan duurdere merk pakken (sorry jongens :-P) zoals Boss etc. Zolang je geen maatpak neemt (die overigens niet heel duur hoeven te zijn) zou ik altijd bij Suitsupply blijven.
Uiteraard zijn er zeker kwalitatief betere pakken. Echter kosten deze vaak een veelvoud van wat een redelijk maatpak kost. Zeker als je zoals ik geen confectiemaat hebt, dan is een maatpak op dat moment meestal een betere (en goedkopere) optie.quote:Op woensdag 4 april 2012 22:27 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Met je laatste zin ben ik het overigens niet helemaal eens. Er zijn zeker wel kwalitatief (nog) betere pakken die nog geen maatpak zijn.
Maar laten we eerlijk zijn, je moet niet meteen overdrijven als starter he. Is in het begin ook zonde van je geld.
Ja en protip: let in godsnaam op je schoenen!quote:Op woensdag 4 april 2012 22:39 schreef Ravvie het volgende:
[..]
Uiteraard zijn er zeker kwalitatief betere pakken. Echter kosten deze vaak een veelvoud van wat een redelijk maatpak kost. Zeker als je zoals ik geen confectiemaat hebt, dan is een maatpak op dat moment meestal een betere (en goedkopere) optie.
Met je tweede statement kan ik het alleen maar eens zijn. Eerst maar eens wat verdienen, voordat je het onnodig uitgeeft aan pakken en schoenen
Een man naar mijn hartquote:Op donderdag 5 april 2012 08:43 schreef KaBuf het volgende:
En je riem en schoenen moeten qua kleur matchen!!![]()
Zo denk ik ookquote:Op donderdag 5 april 2012 09:13 schreef ejfaar het volgende:
Zwart pak, zwarte schoenen, zwarte riem, altijd goed
Zo nasty is dit met die nieuwe "casual" schoenen van bijvoorbeeld Floris van Bommel. Hele specifieke kleuren waar geen riemen voor te vinden zijn, behalve de overpriced van Floris van Bommel zelfquote:Op donderdag 5 april 2012 08:53 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Een man naar mijn hart
Als er maar een tint van je riem in je schoen zit
Mag soms wel iets zakelijker als je het mij vraagt (als vrouw zijnde).quote:Op vrijdag 6 april 2012 18:53 schreef Abeba het volgende:
Nice topic!
Wat vinden jullie van de keldingstijl v.d. vrouwen bij jullie op kantoor?
Oke, en bedoel je dan echt op kantoor of bij de klant? Ik denk overigens ook wel dat vrouwen wegkomen met een "redelijk casual net wel netjes look".quote:Op zondag 8 april 2012 11:25 schreef Maraca het volgende:
[..]
Mag soms wel iets zakelijker als je het mij vraagt (als vrouw zijnde).
Ik weet niet van wie je dat gehoord hebt, maar dat adviserende rol kan je gerust met een korreltje zout nemen.quote:Op zondag 8 april 2012 12:36 schreef ejfaar het volgende:
Klopt het overigens dat je aan het begin, als assistent, vooral controleert en hoe verder je komt hoe meer je een adviserende functie krijgt?
Beide. Je komt als vrouw inderdaad weg als "redelijk casual wel netjes look". Meestal kleed ik mij ook zo moet ik eerlijk bekennenquote:Op dinsdag 10 april 2012 20:01 schreef Abeba het volgende:
[..]
Oke, en bedoel je dan echt op kantoor of bij de klant? Ik denk overigens ook wel dat vrouwen wegkomen met een "redelijk casual net wel netjes look".
Zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden. Let er daarnaast even op dan je computer zich niet vanzelf opnieuw opstart (wegens updates) tijdens de tests.quote:Op woensdag 18 april 2012 12:43 schreef _superboer_ het volgende:
Ik ga vanavond de competentie- en capaciteitentest van Deloitte maken, heeft iemand misschien nog wat nuttig advies? Wat voor vragen kan ik in de verschillende categorieen verwachten en waar kan ik dergelijke vragen oefenen?
Eens met het bovenstaande en besef verder dat je de testen van Deloitte niet in één keer hoeft te maken. Het zijn volgens mij 5 verschillende testen van elk een kwartier tot een half uur. Neem tussendoor een pauze als je dat nodigt hebt.quote:Op woensdag 18 april 2012 18:11 schreef GuitarJJ het volgende:
[..]
Zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden. Let er daarnaast even op dan je computer zich niet vanzelf opnieuw opstart (wegens updates) tijdens de tests.
Probeer ook eerst wat oefententamens te maken. Ik weet niet hoe het bij Deloitte gaat, maar bij PwC kreeg je ook een site waarop je oefententamens kon maken. Op internet bestaan er ook een paar sites waar je kunt oefenen.
Hier heb je een .rar met wat Engelstalige testen:
http://www.2shared.com/file/3UOca19p/Sollicitatietests.html
Leg daarnaast een pen, papier en een rekenmachine naast je neer. Ik weet niet of je het nodig hebt, maar het kan wellicht handig zijn!
Van de site haal ik dat college op vrijdagavond en zaterdag wordt gegeven. Dat is geen probleem. Veel werknemers hebben de gehele vrijdag of maandag les. Meer dan 1 dag in de week wordt wel als lastig gezien en vaak wordt bewust of onbewust vergeten dat je college hebt. Ik zou het niet als een probleem zien, maar het is wel veeleisend aangezien er een pittige werkcultuur is en dat kan zwaar zijn in combinatie met je studie.quote:Op dinsdag 24 april 2012 17:40 schreef Swindler het volgende:
Even meelezen
Iemand ervaring hoe de kantoren tegen iemand aankijken die nog in deeltijd studeert?
Volg momenteel de part time bedrijfskunde opleiding op Nyenrode en zit eraan te denken om een carrièreswitch te maken naar een van de "grote 4". (Ben 22)
Bedankt voor je reactie. Het klopt inderdaad dat er op vrijdagavond en zaterdag les is.quote:Op dinsdag 24 april 2012 18:12 schreef snabbi het volgende:
[..]
Van de site haal ik dat college op vrijdagavond en zaterdag wordt gegeven. Dat is geen probleem. Veel werknemers hebben de gehele vrijdag of maandag les. Meer dan 1 dag in de week wordt wel als lastig gezien en vaak wordt bewust of onbewust vergeten dat je college hebt. Ik zou het niet als een probleem zien, maar het is wel veeleisend aangezien er een pittige werkcultuur is en dat kan zwaar zijn in combinatie met je studie.
Uiteraard wordt er wel gekeken naar de snelheid waarmee je door de studie heen kunt komen. Dit vanwege je inzetbaarheid en ook de waarde die je studie toevoegt in je werkzaamheden en eventuele RA/RE/RO trajecten.
Ik heb dus college gehad van een RARE.quote:Op dinsdag 24 april 2012 18:34 schreef snabbi het volgende:
RA = register account
RE = register edp auditor (electronic data processing) danwel IT auditor
RO = register operational auditor
Het gaat om specialisaties die assurance opdrachten uitvoeren waarbij niet altijd de financiële presentatie of regelgeving centraal staat. Wel doen ze dan een uitspraak over de effectieve inrichting van beheersmaatregelen/doelstellingen, of een van de overige kwaliteitsaspecten (efficiëntie, integriteit, continuïteit, exclusiviteit, etc).
Ik denk dat die 1-2 jaar bedoelde.quote:Op maandag 30 april 2012 20:25 schreef snabbi het volgende:
Het lijkt me ook dat je eerst gewoon een auto toegewezen krijgt. Ook vind ik het opmerkelijk dat je aangeeft om een half jaar te willen leasen. De contracten zijn voor 4 of 5 jaar en in veel gevallen zal je bij uitdiensttreding de auto bij de werkgever achterlaten (die hem dan weer aan een ander geeft).
Waarom wil je korter leasen? Dat bedrag vliegt erg omhoog aangezien ze wel een groot deel van de aanschaf van de auto daarmee financieren.
Ik ken de fleetagent niet, maar bij ons gaat het om je leasebudget - de leasekosten en is het dus zonder bijtelling.
Ik zal binnenkort eens voor je kijken op fleetagent (wat overigens geen ING carlease meer is maar alphabet). Overigens is het heel ongebruikelijk om korter dan 4 of 5 jaar te leasen, al ken ik toevallig wel een collega die drie jarig contract heeft genomen met een Alfa Romeo MiTo. Maar dat is eerder uitzondering dan regel.quote:Op maandag 30 april 2012 23:46 schreef Eagle00 het volgende:
Ik weet niet hoe het met de rest gaat hoor, maar ik heb gewoon een onbepaald tijd contract en heb ook melding in mijn contract dat ik een lease auto mag uitkiezen ahv fleetagent (ing car lease). Zo ook de rest van mijn collega's bij pwc momenteel. Natuurlijk onder voorwaarde dat ik mijn master afrond (anders wordt het een tijdelijk contract) en er zit ook twee maanden proefperiode bij,
Ligt het aan mij of is het raar dat ze zo maar een contract van onbepaalde tijd in een tijdelijke contract kan omzetten?quote:Op maandag 30 april 2012 23:46 schreef Eagle00 het volgende:
Ik weet niet hoe het met de rest gaat hoor, maar ik heb gewoon een onbepaald tijd contract en heb ook melding in mijn contract dat ik een lease auto mag uitkiezen ahv fleetagent (ing car lease). Zo ook de rest van mijn collega's bij pwc momenteel. Natuurlijk onder voorwaarde dat ik mijn master afrond (anders wordt het een tijdelijk contract) en er zit ook twee maanden proefperiode bij,
Wat is op tijd dan? Geldt het ook voor de post-master?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 22:06 schreef Eagle00 het volgende:
Lijkt mij vrij logisch indien je je master niet haalt. Er is ook een clausule dat het contract niet doorgaat indien de master niet op tijd wordt afgerond, lijkt me logisch dat het dan een tijdelijk contract wordt.
Had ik ook in mijn contract. Was pas geldig op het moment dat ik mijn HBO opleiding had afgerond en met een (pre)master zou beginnen. Die had ik al afgerond, maar goed.. detailquote:Op dinsdag 1 mei 2012 22:06 schreef Eagle00 het volgende:
Lijkt mij vrij logisch indien je je master niet haalt. Er is ook een clausule dat het contract niet doorgaat indien de master niet op tijd wordt afgerond, lijkt me logisch dat het dan een tijdelijk contract wordt.
Genoeg bagage om binnen te komen bij een van de grote vier. Cijfers zijn niet heel erg relevant, bestuursfuncties en nevenactiviteiten hebben veel meer toegevoegde waarde dan een hoger cijfer. Dat gezegd hebbende zijn mijn directe collega's en ikzelf wel allemaal cum laude afgestudeerd (WO), echter is dit meer een toevallige bijkomstigheid dan dat het echt van invloed is geweest tijdens de sollicitatie.quote:Op woensdag 2 mei 2012 00:57 schreef Ansu het volgende:
Ik heb eigenlijk een wat meer inhoudelijk vraagje, en ik hoop dat jullie me hierbij een beetje kunnen helpen. Op dit moment ben ik me wat aan het oriënteren en was voornamelijk gefocust op de grote consultants, maar hoewel ik veel nevenactiviteiten heb zijn mijn cijfers helaas niet dermate hoog en vrees dat ik daar niet tussen kom. Laatst heb ik voor een man van KPMG gewerkt op de universiteit als studentassistent, maar dan meer op het gebied van Business Ethics. Toch heeft hij mijn interesse voor de Big Four wel gewekt, maar ik vraag me af of ik er binnen kom. Ik zal kort schetsen hoe ik ervoor sta en dan hoor ik graag jullie mening!
Momenteel derdejaars student van 21 jaar en ook derdejaars bedrijfskunde, tweedejaars rechten (maar rond dit jaar alles af, ook mijn derde jaar rechten af op 1 vak na wat helaas niet mag, zijn wel bijna 180 punten dit jaar (met hopelijk 40 vrijstelling)). Sta een 6.9 of 7 gemiddeld denk ik, kan helaas niet alles volop met hoge cijfers halen doordat ik er veel naast doe. Misschien kan ik volgend jaar wat herkansen maar dat zal geen zoden aan de dijk zetten.. Volgend jaar namelijk een financiële bestuursfunctie bij een studentenvereniging, doe daar nu ook twee commissies (eentje van twee avonden, de andere van twee dagen in de week, gaat over acquisitie lopen a 55000 met zijn zessen, bij grote bedrijven (leuk om overal ook een kijkje in de keuken te nemen trouwens!)).
Werk nu sinds 1.5 jaar ook 1.5 a 2 dagen in de week als student-assistent op de Erasmus Universiteit, en doe daar van alles eigenlijk. Ik doe bijvoorbeeld literatuuronderzoek (voor een professor en voor een PhD), heb enkele publicaties op mijn naam staan, heb lesgegeven, schrijf presentaties, kijk tentamens na, en verder eigenlijk alle klusjes die overblijven. Heb verder daarvoor als teamcaptain en vervolgens als recruiter voor een salesbureau gewerkt en daar ook trainingen e.d. gegeven. Wil na mijn bestuursjaar Finance&Investments gaan doen aan de RSM en ik denk Financieel Recht. Zo, dit klinkt als een heel lijstje, maar ben gewoon heel bang dat men naar cijfers kijkt en dat ik dan in de prullenbak beland. Bij recruitmentdagen is iedereen altijd heel enthousiast en blij, maar zou graag een wat 'eerlijker' en 'objectiever' antwoord van jullie willen!
Ik denk dat je voldoende bagage hebt om binnen de Big4 te komen. Waar je nu alleen nog voor moet zorgen is wat 'bekendheid' binnen de Big4. Ga naar inhousedagen of mee naar het buitenland als ze weer zoiets organiseren.quote:Op woensdag 2 mei 2012 00:57 schreef Ansu het volgende:
Ik heb eigenlijk een wat meer inhoudelijk vraagje, en ik hoop dat jullie me hierbij een beetje kunnen helpen. Op dit moment ben ik me wat aan het oriënteren en was voornamelijk gefocust op de grote consultants, maar hoewel ik veel nevenactiviteiten heb zijn mijn cijfers helaas niet dermate hoog en vrees dat ik daar niet tussen kom. Laatst heb ik voor een man van KPMG gewerkt op de universiteit als studentassistent, maar dan meer op het gebied van Business Ethics. Toch heeft hij mijn interesse voor de Big Four wel gewekt, maar ik vraag me af of ik er binnen kom. Ik zal kort schetsen hoe ik ervoor sta en dan hoor ik graag jullie mening!
Momenteel derdejaars student van 21 jaar en ook derdejaars bedrijfskunde, tweedejaars rechten (maar rond dit jaar alles af, ook mijn derde jaar rechten af op 1 vak na wat helaas niet mag, zijn wel bijna 180 punten dit jaar (met hopelijk 40 vrijstelling)). Sta een 6.9 of 7 gemiddeld denk ik, kan helaas niet alles volop met hoge cijfers halen doordat ik er veel naast doe. Misschien kan ik volgend jaar wat herkansen maar dat zal geen zoden aan de dijk zetten.. Volgend jaar namelijk een financiële bestuursfunctie bij een studentenvereniging, doe daar nu ook twee commissies (eentje van twee avonden, de andere van twee dagen in de week, gaat over acquisitie lopen a 55000 met zijn zessen, bij grote bedrijven (leuk om overal ook een kijkje in de keuken te nemen trouwens!)).
Werk nu sinds 1.5 jaar ook 1.5 a 2 dagen in de week als student-assistent op de Erasmus Universiteit, en doe daar van alles eigenlijk. Ik doe bijvoorbeeld literatuuronderzoek (voor een professor en voor een PhD), heb enkele publicaties op mijn naam staan, heb lesgegeven, schrijf presentaties, kijk tentamens na, en verder eigenlijk alle klusjes die overblijven. Heb verder daarvoor als teamcaptain en vervolgens als recruiter voor een salesbureau gewerkt en daar ook trainingen e.d. gegeven. Wil na mijn bestuursjaar Finance&Investments gaan doen aan de RSM en ik denk Financieel Recht. Zo, dit klinkt als een heel lijstje, maar ben gewoon heel bang dat men naar cijfers kijkt en dat ik dan in de prullenbak beland. Bij recruitmentdagen is iedereen altijd heel enthousiast en blij, maar zou graag een wat 'eerlijker' en 'objectiever' antwoord van jullie willen!
Hele goede vraag waar veel mensen een ontwijkend antwoord geven.quote:Op woensdag 2 mei 2012 07:32 schreef lipper het volgende:
Wat doen jullie nou op een dag? Gooi er nou niet meteen van die rare termen er tegen aan, gewoon ik ga s'ochtends zitten en dan......
Je doet het werk wel heel erg saai overkomen.quote:Op woensdag 2 mei 2012 13:20 schreef Homey het volgende:
[..]
Hele goede vraag waar veel mensen een ontwijkend antwoord geven.
Antwoord: je zit de hele dag achter de pc te werken met outlook, excel en andere systemen. Je kunt doodgegooid worden met werk, dus je kunt echt wel de hele dag bezig worden gehouden. Het is eigenlijk digitaal productiewerk, je produceert excel bestanden en rapportages.
In het begin is alles nieuw en leer je veel, maar het kan snel dodelijk saai worden. Dan kun je klemvast zitten in een fulltime kantoorbaan die wel goed betaald word. Het feit dat je goed betaald word, zorgt ervoor dat je blijft zitten (de gouden kooi).
Ik heb veel mensen gezien die na 5+ jaar dat werk deden, met psychologische klachten rondliepen en in hun hart heel iets anders willen doen. Er zit namelijk niet echt per se een link tussen leuk werk en salaris. Het is niet zo dat als een baan goed betaalt het automatisch leuk is. Het surplus aan salaris is dan compensatie voor de saaiheid van de baan en/of dat je veel overuren moet maken.
Eigenlijk zijn leuke banen met een goed salaris behoorlijk zeldzaam.
Wanneer je het spectrum van advies bekijkt heb je in de extremenen 'de organisaties die implementeren' en 'de organisaties die op directie niveau strategie bepalen' (lees de Accentures, Capgemini's, Logica's versus Mckinseys). Het gebied tussen deze 2 extremen is grijs en je ziet dat organisaties vaak een beetje van beiden doen. De Logica's en Sogeti's doen behalve implementeren ook advies geven over efficientie procesinrichting, terwijl accenture naast de pakket selectie ook helpt bij de inrichting van bepaalde workflows.quote:Op woensdag 2 mei 2012 23:17 schreef Blik het volgende:
Vraag over E&Y Advisory. Hoe is de Advisory tak t.o.v. andere consultancy (en niet Big4)-bedrijven zoals Accenture, Capgemini, IBM, etc?
Voornamelijk qua cultuur, klanten, opdrachten etc., maar ook salarispad (gaat om een functie met 4 jaar ervaring)
Kan ook zijn dat je van KPMG naar Deloitte gaat.quote:Op donderdag 3 mei 2012 22:17 schreef ejfaar het volgende:
O ok,dus mensen die buiten de big4 om al ervaring hebben?
Wal een briljante samenvatting van het werkquote:Op woensdag 2 mei 2012 13:20 schreef Homey het volgende:
[..]
Hele goede vraag waar veel mensen een ontwijkend antwoord geven.
Antwoord: je zit de hele dag achter de pc te werken met outlook, excel en andere systemen. Je kunt doodgegooid worden met werk, dus je kunt echt wel de hele dag bezig worden gehouden. Het is eigenlijk digitaal productiewerk, je produceert excel bestanden en rapportages.
In het begin is alles nieuw en leer je veel, maar het kan snel dodelijk saai worden. Dan kun je klemvast zitten in een fulltime kantoorbaan die wel goed betaald word. Het feit dat je goed betaald word, zorgt ervoor dat je blijft zitten (de gouden kooi).
Ik heb veel mensen gezien die na 5+ jaar dat werk deden, met psychologische klachten rondliepen en in hun hart heel iets anders willen doen. Er zit namelijk niet echt per se een link tussen leuk werk en salaris. Het is niet zo dat als een baan goed betaalt het automatisch leuk is. Het surplus aan salaris is dan compensatie voor de saaiheid van de baan en/of dat je veel overuren moet maken.
Eigenlijk zijn leuke banen met een goed salaris behoorlijk zeldzaam.
Maar dan ben je de harde cultuur al gewend toch?quote:Op donderdag 3 mei 2012 22:19 schreef snabbi het volgende:
[..]
Kan ook zijn dat je van KPMG naar Deloitte gaat.
Waarom EY en niet een andere big4?quote:Op donderdag 3 mei 2012 23:25 schreef snabbi het volgende:
Ik werk bij EY voor IT Audit, onderdeel van Advisory. Zodoende ook mijn reactie op bovenstaande vraag.
Wat lijkt me dat erg, jarenlang ergens voor leren, je c.v. Opbouwen en dan een "gewoon" suf kantoorbaantjw hebben.quote:Op woensdag 2 mei 2012 13:20 schreef Homey het volgende:
[..]
Hele goede vraag waar veel mensen een ontwijkend antwoord geven.
Antwoord: je zit de hele dag achter de pc te werken met outlook, excel en andere systemen. Je kunt doodgegooid worden met werk, dus je kunt echt wel de hele dag bezig worden gehouden. Het is eigenlijk digitaal productiewerk, je produceert excel bestanden en rapportages.
In het begin is alles nieuw en leer je veel, maar het kan snel dodelijk saai worden. Dan kun je klemvast zitten in een fulltime kantoorbaan die wel goed betaald word. Het feit dat je goed betaald word, zorgt ervoor dat je blijft zitten (de gouden kooi).
Ik heb veel mensen gezien die na 5+ jaar dat werk deden, met psychologische klachten rondliepen en in hun hart heel iets anders willen doen. Er zit namelijk niet echt per se een link tussen leuk werk en salaris. Het is niet zo dat als een baan goed betaalt het automatisch leuk is. Het surplus aan salaris is dan compensatie voor de saaiheid van de baan en/of dat je veel overuren moet maken.
Eigenlijk zijn leuke banen met een goed salaris behoorlijk zeldzaam.
Hele neppe valt mee, dat is meer in de entertainment wereld (waar ik ook ervaring mee heb).quote:Op vrijdag 4 mei 2012 13:44 schreef lipper het volgende:
[..]
Wat lijkt me dat erg, jarenlang ergens voor leren, je c.v. Opbouwen en dan een "gewoon" suf kantoorbaantjw hebben.
Het lijkt me een hele neppe omgeving mey mensen die alleen maar proberen om hogerop te komen en meer te verdienen.
Ik kan me echt verheugen op me werk, als ik weet dat ik een leuke klus heb of op een mooi locatie moet zijn.
Nu werk ik niet bij de big four, maar wel in het consultancywereldje en juist daarom wil ik hier graag even op inhaken. Op zich is de situatie die je hierboven beschrijft treffend. Maar het is alleen een probleem als je ook naar je inkomen gaat leven. Als je dat surplus grotendeels oppot kun je makkelijk uitstappen en heb je tegen de tijd dat je er genoeg van heb een aardig spaarpotje achter de hand. Het is meestal niet direct saai maar dat wordt het pas als je het te lang doet.quote:Op maandag 7 mei 2012 14:14 schreef Homey het volgende:
[..]
Hele neppe valt mee, dat is meer in de entertainment wereld (waar ik ook ervaring mee heb).
Het is echt de saaiheid die parten speelt....bij een bank bijvoorbeeld lopen hele afdelingen zich stierlijk te vervelen. En je bent verplicht 8 uur achter je pc te zitten...kun je nagaan hoe focked up mensen hier in hun hoofd van kunnen raken. Levert aardig wat klantjes op voor psychologen en psychiaters kan ik je verklappen. Of, wat vaak voorkomt bij een kpmg, continu veel overuren maken. Raak je helemaal van uitgeblust en dag dag tegen je sociale leven. Je bent echt een slaaf. Het surplus aan inkomsten wordt trouwens dik belast in dit land, dus waar is de beloning?
Dan toch maar even happen.quote:Op woensdag 2 mei 2012 13:20 schreef Homey het volgende:
[..]
Hele goede vraag waar veel mensen een ontwijkend antwoord geven.
Antwoord: je zit de hele dag achter de pc te werken met outlook, excel en andere systemen. Je kunt doodgegooid worden met werk, dus je kunt echt wel de hele dag bezig worden gehouden. Het is eigenlijk digitaal productiewerk, je produceert excel bestanden en rapportages.
In het begin is alles nieuw en leer je veel, maar het kan snel dodelijk saai worden. Dan kun je klemvast zitten in een fulltime kantoorbaan die wel goed betaald word. Het feit dat je goed betaald word, zorgt ervoor dat je blijft zitten (de gouden kooi).
Ik heb veel mensen gezien die na 5+ jaar dat werk deden, met psychologische klachten rondliepen en in hun hart heel iets anders willen doen. Er zit namelijk niet echt per se een link tussen leuk werk en salaris. Het is niet zo dat als een baan goed betaalt het automatisch leuk is. Het surplus aan salaris is dan compensatie voor de saaiheid van de baan en/of dat je veel overuren moet maken.
Eigenlijk zijn leuke banen met een goed salaris behoorlijk zeldzaam.
Men kan inderdaad veel zeggen over 'cultuurtjes' etc., maar feit blijft dat een big-4 kantoor gewoon een veramerikaniseerde omgeving is waarin veel met de ellebogen wordt gewerkt en over het algemeen een bepaalde 'sociale status' hoog in het vaandel staat. Om mij heen heb ik veel mensen zien vertrekken die dit absoluut niet konden bijbenen of niet konden accepteren. Ik laat het zelf allemaal lekker over me heen komen en trek me absoluut nergens van aan, maar ik ervaar het in tijden van beoordelingsronden, salarisronden, promotiegesprekken en bonusronden altijd op deze manier. Om een of andere reden is er in deze tijden een enorme druk om beter te zijn dan een ander, terwijl de klant volledig vergeten buiten beschouwing wordt gelaten. Op dat gebied kunnen we als big-4 kantoor nog leren van de kleine kantoortjes, waar men dienstverlenend ingesteld blijft ongeacht de situatie.quote:Op maandag 28 mei 2012 08:06 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Nu werk ik niet bij de big four, maar wel in het consultancywereldje en juist daarom wil ik hier graag even op inhaken. Op zich is de situatie die je hierboven beschrijft treffend. Maar het is alleen een probleem als je ook naar je inkomen gaat leven. Als je dat surplus grotendeels oppot kun je makkelijk uitstappen en heb je tegen de tijd dat je er genoeg van heb een aardig spaarpotje achter de hand. Het is meestal niet direct saai maar dat wordt het pas als je het te lang doet.
Dit werkt natuurlijk alleen als je niet volledig naar je salaris gaat leven. Nu ken ik een beperkt aantal mensen bij de big four en het valt me op dat die onder een soort sociale druk lijken te leven om vooral als big spenders door het leven te gaan om zo de schijn hoog te houden bij hun collega's. Het bestaan van die druk laten ze ook wel eens als we het erover hebben doorschemeren.. Maar nogmaals, het gaat maar om een paar verre vrienden en vooral het aantal is te klein om ze als representatief te zien. Herkennen jullie dit?
Beetje lastig te zeggen, verschilt per sector (zorg, bouw, gemeenten, etc) en per post. Kan je nog wat meer uitleg geven over wat je wilt weten?quote:Op woensdag 13 juni 2012 12:36 schreef PWSteal.Ldpinch.D het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld hoe een post wordt gecheckt?
Ik denk dat daar hele boekwerken over geschreven kunnen worden. Het is een samenvatting van een aantal vaktechnische aspecten, waaronder bedrijfsadministratie (dit is de basis van alles), administratieve organisatie en controleleer tezamen met externe verslaggeving.quote:Op woensdag 13 juni 2012 12:36 schreef PWSteal.Ldpinch.D het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld hoe een post wordt gecheckt?
Je moet in Fleet agent gewoon 30.000 (ik heb 29.999 ingevuld dacht ik) per jaar opgeven, dit is ook gelijk het omslagpunt voor de leaseregeling van PwC voor Benzine en Diesel. Vervolgens kies je een auto en bestel je deze. Indien je aan het einde van het jaar maar 15.000 km heb gereden, is er niets aan de hand. Als je meer dan 20.000 privé rijdt, betaal je een eigen bijdrage per kilometer (jaarlijks achteraf). Geen boete of iets dergelijks dus!quote:Op woensdag 4 juli 2012 11:57 schreef Eagle00 het volgende:
Ik begin in September bij PwC als Associate in de audit.
Ik sta op het punt om mijn lease-auto te bestellen, maar ik kom er totaal niet uit met het aantal kilometers, iemand die me daarmee kan helpen?
Ik weet dat je max 20.000 als prive mag gebruiken en dat je zelf het aantal kilometers moet inschatten en aan de hand daarvan een diesel of benzine auto moet kiezen. Ook heb ik gelezen dat je een boete kan krijgen indien je niet aan het aantal kilometers toekomt en een foute inschatting hebt gemaakt Nou denk ik dat ik max 6-7 duizend km als prive zal gebruiken en aangezien ik in Amsterdam woon zal er voor werk ook niet kilometers gemaakt worden, ervan uitgaande dat een groot deel van de klanten in/rondom Amsterdam is.
Hoeveel kilometers kunnen jullie mij aanraden? Zelf dacht ik aan een benzine auto en 30.000 km per jaar, of is dat ook te veel van het goede? Iemand met meer info/tips hierover?
Ik zal je vragen vanuit mijn eigen ervaring beantwoorden, wellicht niet geheel representatief maar zo ervaar ik het wel;quote:Op donderdag 5 juli 2012 16:08 schreef heyhello het volgende:
Goedemiddag!
Ik heb onlangs besloten te gaan beginnen aan de opleiding accountancy.
Zit met een paar vragen, maar eerst dan even wat over mezelf.
Ik ben net 27 jaar geworden. Heb ooit al een paar jaar gestudeerd, dus bijna geen recht meer op ov stufi etc.. Woon in een koophuis, dus moet wel iets verdienen
Ik heb nu echt een paar dagen lang dit forum en andere sites doorgelezen om een beetje een plan te kunnen maken...
-Met name de opleidingen via Nyenrode spreken mij erg aan. Ik zou hier dus graag willen studeren, maar zover ik weet kan ik hier alleen met vwo/propedeuse binnenkomen... Klopt dit? (Ik heb Havo)
-Zo ja, dan zat ik er aan te denken om eerst mijn propedeuse te halen bij de HVA. Ik wilde dit doen door de duaal AD accountancy te gaan studeren. Vervolgens mij dus in te schrijven bij Nyenrode en hier mijn bachelor, master en post master te gaan doen. (Is dit een traject wat logisch is? Of bv beter eerst heel mn HBO en vanuit daar verder kijken?)
-Ben ik volgend jaar met mijn 28 dan niet "te oud" (voor zowel nyenrode als werk bij de grote 4)
Ik zelf zie dit niet als een probleem aangezien ik gewoon duaal kan studeren, maar hoe kijken de verschillende bedrijven hier tegenaan?
-Laatste vraag: Nog aanraders wat betreft werken bij mn eerste jaar hbo? Ik heb al contact gehad met een paar kleinere bureaus, maar deze willen alleen maar mensen vanaf minimaal derde jaar...
Van wat ik nu gezien heb wil ik waarschijnlijk Audit kant op, maar op dit moment ben ik met alles blij en wil ik me met name vanaf volgens jaar pas specifieker richten.
Hoop op een paar goede tips, want sept komt snel dichterbij
Je hebt gelijk hoor, maar het zijn altijd je eigen centenquote:Op woensdag 4 juli 2012 17:49 schreef Eagle00 het volgende:
Hehe, dat dacht ik ook al, maar wou toch zeker zijn van mijn zaak. Ik heb best vaak dat ik iets niet goed onderzoek of over het hoofd zie wat me later duur komt te staan.
Ik wist niet eens dat een Guiletta kon, dat is ook wel flink voor een Associate dan. Ik heb in mijn kringetjes grotendeels Corsa's, Peugeot's en Polo's gezien, weinig mensen met een iets duurdere bak, een Associate met een Audi A1 ken ik dan nog wel, dat was het max.
Ik ben niet van plan de komende 3-4 jaar een huis te kopen, flink doorsparen hoeft ook niet wat mij betreft. Ik betaal nu geen huur dus financieel heb ik het sowieso wel ok, die 250 euro per maand kan er makkelijk af wat mij betreft voor een mooie auto. Over 3 jaar zie ik dan wel weer...:)
Ik werk niet bij PWC, dus ik kan maar een deel beantwoorden.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 21:09 schreef obl het volgende:
Hi mede-Fokkers,
Heb een paar vragen over Pwc (IT) Advisory:
1. Wat is de reguliere periode per stap als je binnenkomt? (hoelang Analyst en daarna Advisor etc)
2. Startsalaris 2012 voor Analyst? Salarisrange voor Advisor en Senior advisor?
3. Wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden voor een startende Analyst? (lease, tel etc)
4. Opleidingsmogelijkheden? Fixed budget? Of afhankelijk van behoefte/prestatie?
5. Wordt er netjes omgegaan met overuren? Netjes voor tijd, of alleen als het extreem wordt (structureel 50-60+)
Ben benaderd door iemand bij Advisory om er wellicht te starten over een paar maanden. Deze informatie is dus heel waardevol.
Dank voor je snelle reply!quote:Op vrijdag 6 juli 2012 21:19 schreef snabbi het volgende:
[..]
Ik werk niet bij PWC, dus ik kan maar een deel beantwoorden.
3. Bij alle kantoren krijg je de vaste meuk van telefoon, laptop, leasebak etc. De dingen die in dit topic voor accountants zijn besproken zijn ook grotendeels voor jou van toepassing.
4. Opleiding is eigenlijk ook bij alle kantoren wel een vaste koers die je vaart. Veel cursussen aanwezig (vooral in de opdrachten waar ze je jou verwachten in te zetten), maar ook op communicatieve vaardigheden. Daarnaast zal de RE studie extern worden 'aangeraden/verplicht'.
5. PWC heeft een policy ingevoerd waarbij de eerste 5 overuren per week niet betaald worden. Restant wel.
Mijn belangrijkste advies is om meerdere van de Big 4 te benaderen en op die manier te vergelijken. Kijk hierbij ook vooral naar waar je jezelf thuis voelt want de verschillende kantoren lopen niet gek ver uit elkaar.
Tja in de regel worden de externe postmasters vergoed. Ik ken de exacte regels van PWC niet, maar bij KPMG krijg je het bijvoorbeeld geheel vergoed en de helft van de tijd uitbetaald. Bij EY krijg je ook de helft van de uren uitbetaald en teken je een studieovereenkomst waarbij de schuld over 3 jaar wordt kwijtgescholden.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 22:15 schreef obl het volgende:
[..]
Dank voor je snelle reply!
3. Ik snap dat je die zaken krijgt, maar was benieuwd naar de huidige stand van zaken wb tel-regeling, lease etc.
4. Externe post-master/MBA wordt in de regel vergoed?
5. Dat is een redelijke regeling. Dus als je 55 uur zou werken, dan kan je toch 10 uur aan tijd terug krijgen? Vraag me af hoe dit in de praktijk aan toe gaat. Of dat het sociaal niet wenselijk is om overuren te boeken.
Heel bot gezegd hebben bijna alle bedrijven (big-4 niet uitgezonderd) een houding waarbij stagairs een goedkope manier van personeel werven is. Je krijgt altijd de normale faciliteiten tot je beschikking en je kunt makkelijk op kennis van collega's inhaken.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 22:55 schreef vincm het volgende:
Ik wil een van m'n 2 masterstages (5 maanden) bij een van de big 4 lopen, weet alleen nog niet welke en waarom, want ze zitten allemaal in de healthcare/life science sector. Zijn er mensen die bij een van deze stage hebben gelopen en of ze goed begeleiden? Zijn ze erg prat op potentiele toekomstige werknemers onder stagiairs?
Goed om te weten over helft van de tijd uitbetaald krijgen.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 23:04 schreef snabbi het volgende:
[..]
Tja in de regel worden de externe postmasters vergoed. Ik ken de exacte regels van PWC niet, maar bij KPMG krijg je het bijvoorbeeld geheel vergoed en de helft van de tijd uitbetaald. Bij EY krijg je ook de helft van de uren uitbetaald en teken je een studieovereenkomst waarbij de schuld over 3 jaar wordt kwijtgescholden.
Voor wat betreft de overuren, volgens mij is PWC de enige op het moment die dit heeft. De andere kantoren vergoeden alle overuren tijd voor tijd of uitbetaald. Wel zijn zover ik weet een aantal kantoren bezig te kijken wat ze met de OR kunnen afspreken hierover.
Persoonlijk vind ik dat een proeftijd niet is bedoeld om 'even te kijken of het mij bevalt'...quote:Op zaterdag 4 augustus 2012 01:04 schreef superman1221 het volgende:
Weet iemand hoe het zit met opzeggen in de proeftijd?
Moet je dan eventueel gemaakte kosten terugbetalen?
Bv studiekosten etc. İk dacht namelijk aan beginnen bij de big 4 en dan kijken of het mij bevalt.
Maar ik wil dus niet met eventuele kosten komen te zitten.
Nu direct. Veel plekken zullen nu al bezet zijn denk ik.quote:Op zaterdag 1 september 2012 20:06 schreef waaromniet1988 het volgende:
Als je een scriptiestage wilt lopen in het najaar van 2013 (vanaf ongeveer Maart).
Wanneer is het dan handig om te beginnen met solliciteren? Ik wilde eigenlijk wachten tot na de big4 inhousedagen in Oktober, maar ik ben dan bang dat ik te laat ben.
Oké, bedanktquote:Op maandag 10 september 2012 22:24 schreef ejfaar het volgende:
[..]
Nu direct. Veel plekken zullen nu al bezet zijn denk ik.
Morgen is die van KPMG. Maar dat is geregeld via een studentenvereniging van Erasmus Universiteit.quote:Op dinsdag 25 september 2012 17:38 schreef destrovel het volgende:
Even voor een paar medestudenten van me, heb ze zelf vorig jaar gedaan; weet iemand of er nog Inhousedagen komen? Heb er nog niets over gehoord, wel al over alle businesscourses. Vond het een beetje vreemd, gezien normaal rond deze tijd wel de inhousedagen waren.
Bel gewoon een recruiter..quote:Op dinsdag 25 september 2012 17:38 schreef destrovel het volgende:
Even voor een paar medestudenten van me, heb ze zelf vorig jaar gedaan; weet iemand of er nog Inhousedagen komen? Heb er nog niets over gehoord, wel al over alle businesscourses. Vond het een beetje vreemd, gezien normaal rond deze tijd wel de inhousedagen waren.
Voor de meeste dingen die hier gevraagd worden kun je een recruiter bellen ja.quote:
Vinden ze hartstikke leuk joh! Alleen dan niet om half 6, nee.quote:Op dinsdag 25 september 2012 18:22 schreef destrovel het volgende:
[..]
Voor de meeste dingen die hier gevraagd worden kun je een recruiter bellen ja.
Maar ik gok erop dat ze dat om half 6 niet leuk vinden
Daarbij, tis niet voor mij zoals ik al zei
Ik ben inmiddels al bijna een jaar allemaal research aan het doen. Het is nu een beetje krom uitgelegd, maar ik weet wel wat het allemaal inhoudt. M'n vader heeft bijvoorbeeld een eigen onderneming en ik heb alle contact met zijn accountant overgenomen om erachter te komen wat een accountant precies allemaal doet. Dus ook een aantal keer daar op kantoor langs geweest.quote:Op dinsdag 25 september 2012 23:19 schreef ejfaar het volgende:
Ja, gewoon bellen en eventueel een afspraak maken om hier even rustig over te praten. Je moet wel duidelijk weten wat accountancy inhoudt (AA/RA?). Alleen 'ik vind financiële vakken makkelijk en leuk' is niet goed genoeg.
Ik zou erg graag overstappen, het enige probleem is dat ik dan met een studieschuld zit van zo'n 30.000 euro. Zelf wil ik bij Nyenrode een deeltijdstudie te doen en dan door te studeren tot ik een RA titel heb. Het liefst bij de Big 4, heb van alle 4 de websites al compleet uitgepluisd en denk ik dat KPMG het beste bij me past. Ik ben zelf heel competitief en dominant aangelegd en de verhalen die ik van veel mensen heb gehoord over de gigantische concurrentie onderling klinken mij geweldig in de oren.quote:Op dinsdag 25 september 2012 23:31 schreef xminator het volgende:
Eerst even op een rijtje zetten wat je nou echt wilt, vervolgens opendagen van de opleiding accountancy bezoeken. Verdiepen in de opleiding zodat je weet welke route je kunt nemen indien je verder wilt met accountancy (zullen ze ook geheid vragen bij een eventuele sollicitatiegesprek). Uiteraard verder inlezen over wat een accountant doet ed (dus oude topics van hier lezen, erg handig!)
Daarna kan je een inhousedag volgen en van daaruit kan er misschien gevraagd worden of je wilt komen solliciteren. Motivatie is enorm belangrijk! Ik zelf ken meerdere mensen die van een totaal verschillende vooropleiding zijn overgestapt naar accountancy (denk aan hotelopleiding, communicatie e.d.)
Lol, ik denk dat dat voor iedere baan wel geldt waar je een beetje verdient. Vriend van mij die KPMG heeft gewerkt was het eerder van 8:00 op de zaak en rond een uur of 21:00 naar huis wanneer de jaarverslagen werden opgemaakt.quote:Op donderdag 11 oktober 2012 12:29 schreef SOG het volgende:
Is het waar dat als je bij de big4 werkt je echt superveel moet werken? Met superveel bedoel ik dagelijks van 9 tot 18:30 ofzo.. Dus iig een stuk meer dan 9 uur beginnen en 5 uur huiswaarts keren...
als je van 9 tot 5 als normaal ziet zou ik er maar wegblijven. Anders kom je er achter dat die 9.5 uur die je noemt absoluut niet 'superveel' is.quote:Op donderdag 11 oktober 2012 12:29 schreef SOG het volgende:
Is het waar dat als je bij de big4 werkt je echt superveel moet werken? Met superveel bedoel ik dagelijks van 9 tot 18:30 ofzo.. Dus iig een stuk meer dan 9 uur beginnen en 5 uur huiswaarts keren...
Maar laten we wel wezen, dat zijn wel de pieken. Dat is niet standaard. Reistijd is echter een heel ander verhaal.quote:Lol, ik denk dat dat voor iedere baan wel geldt waar je een beetje verdient. Vriend van mij die KPMG heeft gewerkt was het eerder van 8:00 op de zaak en rond een uur of 21:00 naar huis wanneer de jaarverslagen werden opgemaakt.
9,5 uur incl. pauze is "superveel"?quote:Op donderdag 11 oktober 2012 12:29 schreef SOG het volgende:
Is het waar dat als je bij de big4 werkt je echt superveel moet werken? Met superveel bedoel ik dagelijks van 9 tot 18:30 ofzo.. Dus iig een stuk meer dan 9 uur beginnen en 5 uur huiswaarts keren...
9 tot 18:30 zijn de normale tijden, oftewel in de weken dat er geen grote projecten lopen. Superveel is dat dus zeker nog niet. Dat zijn idd de dagen/weken met forse projecten waar je iedere avond met het team aan de bezorgpizza zit.quote:Op donderdag 11 oktober 2012 12:29 schreef SOG het volgende:
Is het waar dat als je bij de big4 werkt je echt superveel moet werken? Met superveel bedoel ik dagelijks van 9 tot 18:30 ofzo.. Dus iig een stuk meer dan 9 uur beginnen en 5 uur huiswaarts keren...
Moet je op dat tijdstip op kantoor zijn of bij de klant?quote:Op donderdag 11 oktober 2012 21:48 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Reken er gewoon op dat je tussen 7 uur en half 7 van huis vertrek (ik kreeg geregeld op mijn kop als ik om 9 uur binnen kom) en dat je rond 8 uur thuis bent. Dat zijn zeg maar je normale werktijden. Daarnaast heb je ook nog rustige en drukke periodes. Sinds ik uit de accountacy ben, bepaal ik zelf mijn tijden. Soms kom ik pas om 10 uur op het kantoor en als ik echt geen zin heb ga ik om 4 uur naar huis.
Waarom zou je eerst naar kantoor gaan dan?quote:Op donderdag 11 oktober 2012 22:33 schreef waaromniet1988 het volgende:
[..]
Moet je op dat tijdstip op kantoor zijn of bij de klant?
hebben jullie een verplicht aantal minimumuren dat je moet verantwoorden?quote:Op donderdag 11 oktober 2012 21:48 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Reken er gewoon op dat je tussen 7 uur en half 7 van huis vertrek (ik kreeg geregeld op mijn kop als ik om 9 uur binnen kom) en dat je rond 8 uur thuis bent. Dat zijn zeg maar je normale werktijden. Daarnaast heb je ook nog rustige en drukke periodes. Sinds ik uit de accountacy ben, bepaal ik zelf mijn tijden. Soms kom ik pas om 10 uur op het kantoor en als ik echt geen zin heb ga ik om 4 uur naar huis.
Op het accountantskantoor? Ze willen je wijs maken van niet, maar in praktijk moet je een bepaald percentage declarabele uren maken. Als het uit komt mag je op een ac-kantoor best wel eerder weg, maar in praktijk komt dat bijna nooit uit, tenzij je in de rustige periodes zit.quote:Op donderdag 11 oktober 2012 22:42 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
hebben jullie een verplicht aantal minimumuren dat je moet verantwoorden?
Ideale situatiequote:Op vrijdag 12 oktober 2012 10:41 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Wij hebben geen bezwaar om over te werken indien dat nodig is, daartegenover vindt de baas het prima als wij eerder weg gaan indien het toelaat. Het is een soort van tijd-voor-tijd, maar zo strikt is het niet. Uiteindelijk zit je per saldo op 40-45 uur per week, over het gehele jaar gezien. Het is alleen zo dat je heel veel vrijheid krijgt.
Het aantal declarabele uren wordt absoluut op gestuurd, maar bij ons maakt het echt geen reet uit of je de uren thuis 's nachts maakt of overdrag op kantoor. Het is wel eens handig om je gezicht te laten zien, maar je kan zo een maand wegblijven als dat zo uitkomt.quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 10:41 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Op het accountantskantoor? Ze willen je wijs maken van niet, maar in praktijk moet je een bepaald percentage declarabele uren maken. Als het uit komt mag je op een ac-kantoor best wel eerder weg, maar in praktijk komt dat bijna nooit uit, tenzij je in de rustige periodes zit.
Bij mijn huidige werk (geen ac-kantoor) zijn we heel gefocust op prestatie. Zo lang ik mijn werk af heb, zal mijn baas er niks van zeggen. Op het werk wordt in beginsel overwerk als een gunst gezien (hoewel het eigenlijks in mijn functie zit). Maar om redelijk te zijn, is het voor ons geven en nemen. Wij hebben geen bezwaar om over te werken indien dat nodig is, daartegenover vindt de baas het prima als wij eerder weg gaan indien het toelaat. Het is een soort van tijd-voor-tijd, maar zo strikt is het niet. Uiteindelijk zit je per saldo op 40-45 uur per week, over het gehele jaar gezien. Het is alleen zo dat je heel veel vrijheid krijgt.
Binnen de accountancy is het meer een nice to have. Daarbuiten wordt er soms wel op geselecteerd.quote:Op maandag 3 december 2012 00:56 schreef starter1122 het volgende:
Heb je een idee of recruiters daarop selecteren?
Je kan het dus zien als een duaal traject, maar dan voor één jaar?quote:Op maandag 3 december 2012 11:46 schreef vivi91 het volgende:
Goedemiddag,
Vanuit school (hbo accountancy, 2e jaars) heb ik de mogelijkheid gekregen om praktijkervaring op te doen bij Deloitte. Dit traject houdt voor mij in dat ik 1 jaar bij Deloitte kan gaan werken.
4 dagen in de week werken en nog 1 dag les op school.
Heeft een van jullie hier ervaring mee?
Ik ben vooral benieuwd naar de werkdruk, de inhoud van de werkzaamheden en de sfeer binnen het bedrijf.
Ik zal het doen als ik jouw was. Van de klasgenoten die ik ken hebben de meesten een achterstand van een half jaar opgelopen. Klinkt misschien veel, maar is het niet. De voordelen wegen in ieder geval zwaarder op dan een achterstand van een half jaar. Overigens zit er ook iemand bij die een jaar achterstand heeft gelopen, maar de persoon kennende zal ik zeggen dat die ook een achterstand zal hebben als die niet in dit traject zat.quote:Op maandag 3 december 2012 11:46 schreef vivi91 het volgende:
Goedemiddag,
Vanuit school (hbo accountancy, 2e jaars) heb ik de mogelijkheid gekregen om praktijkervaring op te doen bij Deloitte. Dit traject houdt voor mij in dat ik 1 jaar bij Deloitte kan gaan werken.
4 dagen in de week werken en nog 1 dag les op school.
Heeft een van jullie hier ervaring mee?
Ik ben vooral benieuwd naar de werkdruk, de inhoud van de werkzaamheden en de sfeer binnen het bedrijf.
Het zou mijn gaan om Rotterdam. Wat betreft de meeloopdagen heb ik het idee daar hier een te gemaakt beeld wordt neergezet (van wat ik heb gezien). Ik heb juist hier gepost omdat ik benieuwd was naar de mening van medewerkers zelf.quote:Op vrijdag 30 november 2012 20:46 schreef DarkerThanBlack het volgende:
EY Groningen is anders dan EY Rotterdam. Als je eens zegt in welke stad je wilt werken, dan kan je misschien een beter antwoord krijgen.
Dat is echt een mooie kans die ik zeker zou nemen, na 1,5/2 jaar theorie meteen het toepassen ervan en praktijkervaring krijgen lijkt me echt handig, ook weer voordelig voor de rest van je studie en latere sollicitaties.quote:Op maandag 3 december 2012 11:46 schreef vivi91 het volgende:
Goedemiddag,
Vanuit school (hbo accountancy, 2e jaars) heb ik de mogelijkheid gekregen om praktijkervaring op te doen bij Deloitte. Dit traject houdt voor mij in dat ik 1 jaar bij Deloitte kan gaan werken.
4 dagen in de week werken en nog 1 dag les op school.
Heeft een van jullie hier ervaring mee?
Ik ben vooral benieuwd naar de werkdruk, de inhoud van de werkzaamheden en de sfeer binnen het bedrijf.
Tja in mijn ogen kan je altijd nog 'overal' solliciteren en op basis van het gesprek beoordelen wat het beste gevoel geeft. Ik vind de 'rancune' (negatief of positief) van een gebruiker ook niet echt representatief en past mogelijk totaal niet in jouw visie.quote:Op maandag 3 december 2012 14:13 schreef Auditor het volgende:
[..]
Het zou mijn gaan om Rotterdam. Wat betreft de meeloopdagen heb ik het idee daar hier een te gemaakt beeld wordt neergezet (van wat ik heb gezien). Ik heb juist hier gepost omdat ik benieuwd was naar de mening van medewerkers zelf.
Ik zou graag de plussen en minnen tussen de big 4 (dus bijv ook arbeidsvoorwaarden technisch) zoals die worden ervaren door de forum gebruikers hier horen. Ik kan het wellicht meenemen in m'n afweging, maar het is hoe dan ook leuk om wat verschillende ervaringen naast elkaar te zien. Dus ik hoor het graag hier! zo'n overzicht is wellicht ook voor anderen handig
Dank voor de reactie.quote:Op dinsdag 4 december 2012 00:22 schreef snabbi het volgende:
[..]
Tja in mijn ogen kan je altijd nog 'overal' solliciteren en op basis van het gesprek beoordelen wat het beste gevoel geeft. Ik vind de 'rancune' (negatief of positief) van een gebruiker ook niet echt representatief en past mogelijk totaal niet in jouw visie.
Verder arbeidsvoorwaarden verschillen misschien wel iets, maar het plusje hier en het minnetje daar brengt grosso modo geen significante verschillen.
Hierdoor worden de werkzaamheden rondom (minder ver) advieswerkzaamheden beperkt, maar niemand weet tot hoever.quote:Motie Postema
In de vandaag door de Eerste Kamer aangenomen motie Postema wordt de regering verzocht vast te stellen voor de wetsgeschiedenis van het wetsvoorstel, dat onder de genoemde ‘assurance’ moet worden verstaan ‘controlediensten gericht op het verstrekken van zekerheid over de door de controlecliënt verstrekte informatie ten behoeve van externe gebruikers van deze informatie alsook ten behoeve van de Raad van Commissarissen’, zoals die bedoeld in de genoemde verslagen.
Bedankt voor de informatie erg bruikbaar.quote:Op dinsdag 11 december 2012 15:17 schreef KaBuf het volgende:
Deloitte heeft qua startsalaris inderdaad praktisch hetzelfde als andere BIG4-kantoren, maar loopt na een paar jaar wel wat achter, als ik de verhalen op kantoor begrijp. (Ik begon zelf vanaf het VWO, maar loop nu ook achter op mensen van studie, die bij andere kantoren werken).
Auto: je zal het eerste jaar denk ik een Fiat Punto Evo krijgen, als voorloopauto. Krijg je na een jaar een contract voor onbepaalde tijd, dan kan je zelf een auto kiezen.
quote:Op woensdag 12 december 2012 01:24 schreef sitting_elfling het volgende:
Toevalligerweis heb ik begin Januari een interview bij 1 van deze 4. Heb er al wel vaker interviews gehad en van die testjes maar heb destijds altijd de vlag afgehouden. Heb nu misschien meer interesse
Ik neem aan dat dit telefoontje twee kanten op kan:quote:Op woensdag 12 december 2012 16:26 schreef waaromniet1988 het volgende:
Nadat jij je CV en motivatiebrief opstuurt, kun je een telefoontje verwachten.
Wat kan je verwachten van dit telefoontje en waarom doen ze dit?
Ik ben gebeld, maar er werd gevraagd naar mijn motivatie en een paar losse inhoudelijke vragen. Echter ze hebben niet medegedeeld over testen die ik moet makenquote:Op woensdag 12 december 2012 16:40 schreef KaBuf het volgende:
[..]
Ik neem aan dat dit telefoontje twee kanten op kan:
1. Hoi. We willen je graag uitnodigen voor een test en/of sollicicatiegesprek.
2. Hoi. Sorry maar we willen je niet.
Of snap ik je vraag nou zo verkeerd?
Nederlandse spelling is inderdaad niet mijn sterkste kant plus dat ik niet specifiek op een positie had gesolliciteerd maar een telefoontje heb gekregen of ik interesse had.quote:
En Deloitte:quote:Op vrijdag 28 december 2012 12:21 schreef Dr.Cooper het volgende:
- Ernst & Young zijn de eerste 100 uur p/j eigen tijd.
- KPMG is naar beneden bijgesteld. Het aantal overuren dat je hier maakt (en niet meer krijgt) zou worden meegenomen bij je salarisverhoging. Dit wordt niet heel serieus genomen door het personeel (is mijn ervaring).
- PWC betaalt inderdaad de eerste 5 uur p/w niet. Ik ben dan altijd benieuwd hoe het zit met de mensen die 3x 40 uur p/w maken en dan vervolgens 1x 60 uur p/w (op papier dan, door hun overuren te 'sparen').
Goede regeling. Is het mogelijk om 4 x 9 (-1) te doen? Ik hoop dat zoiets wordt opgepakt door andere kantoren.quote:Op vrijdag 28 december 2012 15:22 schreef KaBuf het volgende:
[..]
En Deloitte:
Deloitte heeft nu een 35/45 regeling. In het voorjaar 10 weken standaard 45 uur werken, in het najaar 10 wekend standaard 35 uur. Eventuele overschrijding van de 35 of 45 uur, krijg je gewoon als verlof terug.
Ik moet zeggen dat de arbeidsvoorwaarden voor iemand die rechtstreeks uit school komt niet verkeerd zijn hoor. Ik kan me wel voorstellen dat je na een paar jaar werkervaring wel iets anders zou willen..quote:Op donderdag 3 januari 2013 01:24 schreef Ravvie het volgende:
Voor de arbeidsvoorwaarden zou ik nooit bij een big-four aan de slag gaan. Toen ik begon waren de andere aanbiedingen die ik had financieel allemaal veel aantrekkelijker, en doe hoef je ook nog eens minder uur te werken. Bij de big-four ga je wat mij betreft omdat jij wilt investeren in jezelf en zo snel mogelijk in een breed kader ervaring wilt opdoen. Denk aan vaktechnische kennis, specifieke kennis van de verschillende sectoren, ervaring in werken onder hoge druk en strikte deadlines etc. etc. Allemaal dingen die later in je carriere door toekomstige werkgevers zal worden gewaardeerd. Bijkomend voordeel is dat de kantoren in mijn ervaring heel makkelijk zijn in het faciliteren van al je wensen met betrekking tot externe opleidingen en cursussen.
Solliciteren na behalen van diploma.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 17:48 schreef waaromniet1988 het volgende:
Dat gaat lekker. Bij 2 kantoren van de Big 4 afgewezen voor een Master afstudeerstage.
Echt klote![]()
Het is deels mijn schuld aangezien ik pas in December ging solliciteren, maar ik had toch meer verwacht. Ik had beide kantoren leren kennen via inhousedagen, maar het mocht niet baten.
Wat raden jullie mij nu aan?
Proberen via de andere kantoren of is het te laat.
Ik zag de stage als een manier om uiteindelijk een contract te krijgen bij hun. Zijn er andere manieren om toch aan dit contract te komen?
Ik heb niet gesolliciteerd bij de andere 2, omdat ze mij niet kennen.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 18:01 schreef xminator het volgende:
[..]
Solliciteren na behalen van diploma.
Solliciteren na een inhoudedag.
Solliciteren na een business course.
Begrijp niet waarom je niet meteen in hebt gesolliciteerd bij de andere big 4? En je kan het altijd proberen, dus doen!
quote:Op dinsdag 8 januari 2013 18:07 schreef waaromniet1988 het volgende:
[..]
Ik heb niet gesolliciteerd bij de andere 2, omdat ze mij niet kennen.
Ik heb gehoord dat het vereist is dat ze je eerder hebben gezien bij bijvoorbeeld een inhousedag of tijdens een business course.
Als ik al niet wordt toegelaten om een assessment te maken bij een kantoor die ik heb leren kennen tijdens een inhousedag, hoe moet het dan met de kantoren die nog nooit eerder van mij gehoord hebben?
Het was voor Maart, maar inderdaad het is grotendeels mijn eigen schuld.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 18:19 schreef xminator het volgende:
[..]slaat echt nergens op wat je nu schrijft.
Zie nu dat je in december pas gesolliciteerd hebt voor februari? Dan ben je dik te laat en dat is de voornaamste reden, dus ligt wel aan jezelf maar niet aan je persoonlijke kwaliteiten. Kop op!
En ze doen nu wel wat strenger met de nieuwe aanwas geloof ik..
Kijkt niet zo nauw. Zeker op lagere niveau's heb je meestal toch geen concurrentiebeding (misschien wel een relatiebeding) en zolang jij geen IP van Deloitte meeneemt naar je nieuwe werkgever moet het wel goed komen. (Ik ken in ieder geval genoeg "switchers")quote:Op maandag 14 januari 2013 15:11 schreef SarsaEd het volgende:
Is het een probleem om van Deloitte naar een andere Big Four te switchen? Je loopt namelijk in feite met informatie van de organisatie naar de 'vijand'. Is er iemand die hier ervaring mee heeft?
Ah oke. Wat voor argument zou je aanraden dan? Iets wat niet zo doorzichtig is lijkt mij.quote:Op maandag 14 januari 2013 20:32 schreef snabbi het volgende:
Nee er zijn veel mensen die vastlopen in hun carriere en zo proberen door te gaan. Wees dus wel voorbereid op een goed verhaal waarom je de overstap maakt. Uiteindelijk kom je toch grotendeels in dezelfde cultuur terecht, dus een argument als ik zocht een nieuwe uitdaging wordt toch wel opgevat met "hij zat op een dood spoor".
Lol nee. Als stagiair zeker niet. Daar is zo'n stage toch juist voor bedoeld, enerzijds voor Deloitte om te kijken of ze aan jou een potentiëel goede werknemer hebben, maar ook zeker voor jou om te kijken of Deloitte wel een werkgever is waar je bij wilt werken.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 10:00 schreef SarsaEd het volgende:
Ik loop momenteel nog stage bij Deloitte, maar zou in de toekomst graag willen zien hoe het bij de andere is. Met name KPMG en PWC ben ik benieuwd naar. Heb van horen en zeggen vernomen dat het daar allemaal wat formeler is.
Voor mij als stagiair zal het dus geen probleem zijn als ik van Deloitte overstap naar een ander.
Om welke vestiging van Deloitte gaat dit? Je geeft aan dat KPMG en PWC wat formeler zijn, is Deloitte dan zó informeel dat je je eraan stoort..? Ik ben hier erg benieuwd naar aangezien ik ook een stage bij Deloitte heb geaccepteerd, maar ik hoor ook zeer wisselende verhalen over Deloitte.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 10:00 schreef SarsaEd het volgende:
Ik loop momenteel nog stage bij Deloitte, maar zou in de toekomst graag willen zien hoe het bij de andere is. Met name KPMG en PWC ben ik benieuwd naar. Heb van horen en zeggen vernomen dat het daar allemaal wat formeler is.
Voor mij als stagiair zal het dus geen probleem zijn als ik van Deloitte overstap naar een ander.
Group Support Center.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 16:20 schreef Auditor het volgende:
[..]
Om welke vestiging van Deloitte gaat dit? Je geeft aan dat KPMG en PWC wat formeler zijn, is Deloitte dan zó informeel dat je je eraan stoort..? Ik ben hier erg benieuwd naar aangezien ik ook een stage bij Deloitte heb geaccepteerd, maar ik hoor ook zeer wisselende verhalen over Deloitte.
Loop je stage bij de audit of advisory?
Ze hebben allemaal grote klanten, al denk ik dat PwC op dit moment het sterkste is in Nederland als het echt over de grote bedrijven gaat (qua impact). Zo even uit mijn hoofd een lijstje (ik werk zelf bij PwC, dus vanzelfsprekend weet ik daar wat meer grote klanten van te noemen en ook wil ik niet uitsluiten dat sommige sinds mijn laatste kennis weer zijn geswitched van accountant.).quote:Op zaterdag 19 januari 2013 16:38 schreef Auditor het volgende:
Als je bij één van de grote vier wil werken in Rotterdam, bij welk kantoor moet je dan zitten voor de leukste klanten, zoals grote beursgenoteerde ondernemingen? Ik weet dat Deloitte vooral erg sterk is in de public sector maar ze ook een afdeling core audit (int. audit) hebben. Hoe zit dit bij de overige vier.
Ook ben ik benieuwd naar de verschillen in opzet vd startersfuncties. Bij KPMG en PWC volg je een audit academy/associate academy waar je een verscheidenheid aan klanten krijgt (varierend van klein, public sector tot beursbedrijven) in de eerste jaren. Bij Deloitte en E&Y ga je, volgens mij direct aan de slag in een specifieke industry/market. Voor mijn gevoel hebben de programma's vd eerste twee grote voordelen, zodat je kan uitzoeken wat je leuk vind, ook sluit het voor mijn gevoel beter aan bij de RA opleiding waar je geacht wordt cases te maken over verschillende soorten klanten.
Is er iemand die mij hier meer over kan vertellen?
Hebben we het nu alleen over audit? Want ik weet dat Deloitte her en der ook tax en consulting doet bij de organisaties die je zojuist hebt genoemd bij de andere grote vier.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 22:19 schreef Ravvie het volgende:
[..]
Ze hebben allemaal grote klanten, al denk ik dat PwC op dit moment het sterkste is in Nederland als het echt over de grote bedrijven gaat (qua impact). Zo even uit mijn hoofd een lijstje (ik werk zelf bij PwC, dus vanzelfsprekend weet ik daar wat meer grote klanten van te noemen en ook wil ik niet uitsluiten dat sommige sinds mijn laatste kennis weer zijn geswitched van accountant.).
PwC: Shell, Unilever, Ahold, KPN, Randstad, BAM
KPMG: Philips, Akzo Nobel, Heineken
E&Y: ABN, Aegon, ING, DSM
Deloitte: ASML, Hagemeyer, Vedior
Ik had het hier over audit/assurance. Dus wie controleert de jaarrekening.quote:Op zondag 20 januari 2013 02:47 schreef SarsaEd het volgende:
[..]
Hebben we het nu alleen over audit? Want ik weet dat Deloitte her en der ook tax en consulting doet bij de organisaties die je zojuist hebt genoemd bij de andere grote vier.
Aangezien ik bij EY zit, heb ik het alleen voor EY even aangepast. ABN hebben we verloren bij dat hele Fortis gedoe. Rabobank is daar een mooie vervanger voor in het lijstje. Ook heb ik IKEA toegevoegd, dat wereldwijd vanuit Nederland wordt verzorgd.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 22:19 schreef Ravvie het volgende:
[..]
Ze hebben allemaal grote klanten, al denk ik dat PwC op dit moment het sterkste is in Nederland als het echt over de grote bedrijven gaat (qua impact). Zo even uit mijn hoofd een lijstje (ik werk zelf bij PwC, dus vanzelfsprekend weet ik daar wat meer grote klanten van te noemen en ook wil ik niet uitsluiten dat sommige sinds mijn laatste kennis weer zijn geswitched van accountant.).
PwC: Shell, Unilever, Ahold, KPN, Randstad, BAM
KPMG: Philips, Akzo Nobel, Heineken
E&Y: ABN, Aegon, ING, Rabobank, IKEA, DSM
Deloitte: ASML, Hagemeyer, Vedior
Natuurlijk kan dit wel!quote:Op vrijdag 25 januari 2013 16:47 schreef waaromniet1988 het volgende:
Helaas afgewezen bij PwC. Alleen vroeg ik nog door naar de baankansen en toen werd meteen aan mij medegedeeld dat het niet zou gaan lukken voor mij aangezien de mensen met afstudeerstages zullen doorstromen.
Even serieus, wat is dit voor bullshit?
Dus je kan niet bij een big 4 kantoor werken zonder eerst een stage te hebben gevolgd bij hun ?![]()
Due diligence werkzaamheden vs transactie begeleiding (M&A, modeling, waardering e.d.)quote:Op woensdag 23 januari 2013 16:57 schreef Walkerr het volgende:
Zijn er hier toevallig mensen, of kennen jullie mensen, die van TS naar CF (of andersom) zijn geswitched? Kan iemand mij het (precieze) verschil uitleggen tussen de twee?
Kolder. In mijn team is geen enkele van de starters via een stage binnengekomen, maar allemaal direct. Op dit moment zijn we bezig nieuwe mensen aan te nemen en ook die zullen gewoon direct aangenomen naar aanleiding van de vacature. Zonder stages. Als je op de websites kijkt zie je ook gewoon starterfuncties waarop je direct kan solliciteren.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 16:47 schreef waaromniet1988 het volgende:
Helaas afgewezen bij PwC. Alleen vroeg ik nog door naar de baankansen en toen werd meteen aan mij medegedeeld dat het niet zou gaan lukken voor mij aangezien de mensen met afstudeerstages zullen doorstromen.
Even serieus, wat is dit voor bullshit?
Dus je kan niet bij een big 4 kantoor werken zonder eerst een stage te hebben gevolgd bij hun ?![]()
Zou je kunnen vertellen om welk kantoor het gaat?quote:Op dinsdag 29 januari 2013 13:01 schreef Ravvie het volgende:
[..]
Kolder. In mijn team is geen enkele van de starters via een stage binnengekomen, maar allemaal direct. Op dit moment zijn we bezig nieuwe mensen aan te nemen en ook die zullen gewoon direct aangenomen naar aanleiding van de vacature. Zonder stages. Als je op de websites kijkt zie je ook gewoon starterfuncties waarop je direct kan solliciteren.
In ons team is dat inderdaad niet het geval geweest. Dat is overigens geen bewuste keus, maar puur toeval. We hebben ook maar 1 stagiaire gehad in de afgelopen twee jaar.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 13:22 schreef ejfaar het volgende:
Dus bij jullie stromen stagiairs niet door?
Welke big-4 zit jij dan? Een kleiner kantoor neem ik aan gezien het aantal stagiairs.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 14:54 schreef Ravvie het volgende:
[..]
In ons team is dat inderdaad niet het geval geweest. Dat is overigens geen bewuste keus, maar puur toeval. We hebben ook maar 1 stagiaire gehad in de afgelopen twee jaar.
Over het algemeen zie je dat veel stagiairs ook daadwerkelijk in dienst gaan, ik wilde slechts aangeven dat het ook prima mogelijk is op bij een van de big-4 te starten zonder eerst een stage te doen.
PwC, hoofdkantoorquote:Op dinsdag 29 januari 2013 16:07 schreef ejfaar het volgende:
[..]
Welke big-4 zit jij dan? Een kleiner kantoor neem ik aan gezien het aantal stagiairs.
Maraca (komt ook veel in dit topic volgens mij) zit ook bij een big-4 zonder daar stage te hebben gelopen volgens mij,
quote:Op vrijdag 25 januari 2013 11:03 schreef Auditor het volgende:
Iemand enig idee wat de nieuwe car policy voor dit jaar is bij deloitte core audit starter? En bij de overige 3?
Als in? Ik kan je vertellen dat mensen een leaseauto krijgen op basis van bepaalde mobiliteitscriteria.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 11:03 schreef Auditor het volgende:
Iemand enig idee wat de nieuwe car policy voor dit jaar is bij deloitte core audit starter? En bij de overige 3?
quote:Op woensdag 30 januari 2013 12:02 schreef SarsaEd het volgende:
[..]
Als in? Ik kan je vertellen dat mensen een leaseauto krijgen op basis van bepaalde mobiliteitscriteria.
Daar kan ik je toevallig een hele hoop over vertellen.quote:Op woensdag 30 januari 2013 12:43 schreef Auditor het volgende:
Vaak is er een aantal standaardauto's waar de starters in de audit uit kunnen kiezen, ik ben benieuwd of de nieuwe bijtellingscritera nog iets veranderd hebben. Ik ben dus benieuwd of er iemand weet heeft van de huidige autos die beschikbaar zijn voor starters.
[..]
[..]
quote:Op donderdag 31 januari 2013 10:17 schreef SarsaEd het volgende:
[..]
Daar kan ik je toevallig een hele hoop over vertellen.
Een klein voorproefje van de auto's die je bij Deloitte te wachten staat:
- Fiat - Punto Evo
- Fiat - 500
- Fiat - 500c
- Alfa Romeo - MiTo
- Alfa Romeo - Giulietta
- Audi - A1
- Audi - A3
- BMW - 1 Serie
- BMW - 3 Serie
- Citroën - C1
- Citroën - C3
Natuurlijk zijn alle merken en soorten beschikbaar, maar de nieuwkomers die onderaan beginnen rijden meestal een Punto.
Daar durf ik geen uitspraken over te doen, sorry.quote:Op donderdag 31 januari 2013 17:55 schreef Auditor het volgende:
Punto is natuurlijk een prima wagen, een mito of A1 zou natuurlijk leuker zijn. Ik neem aan dat de starters de punto nemen omdat deze precies in het leasebudget past/gunstige bijtelling heeft. Enig idee hoeveel er bij gelegd moet worden voor bovenstaande autotjes?
[..]
Ik zou geen zorgen maken om je leeftijd. Je bent nog immers nog geen dertig. Maar dat is mijn optiek,.quote:Op zaterdag 2 februari 2013 00:04 schreef Elkedagwatanders het volgende:
Hoi iedereen. Ik zit momenteel in het 3e jaar van mijn HBO studie bedrijfseconomie. Ik ben van plan om in mijn 4e jaar de minor accountancy te volgen + het aantal vakken dat BE afwijkt van AC.
Hierdoor zou ik dus af kunnen studeren met een bachelors degree in BE en AC.
Zoals velen ben ik ook geïnteresseerd in werken bij de big 4, vooral omdat deze bedrijven over het algemeen uitstekende carrièremogelijkheden bieden.
Mijn vooropleiding is VWO (Economie en Maatschappij), maar ik heb de HBO kant gekozen omdat ik meer praktijkgericht te werk wilde gaan en ook graag stage wilde lopen.
Het enige waar ik mij een beetje druk om maak is dat ik vergeleken bij andere studenten al wat ouder ben, momenteel 24 en dus 25-26 als ik volgend jaar afstudeer.
Dit komt omdat ik 2 studies ben begonnen die uiteindelijk niet voor mij bleken te zijn, en ook een periode ertussen full-time heb gewerkt op de financiële administratie van een bedrijf.
Overigens heb ik wel het voordeel dat ik al behoorlijk wat relevante werkervaring op mijn cv heb staan , zo'n 2 jaar fulltime ervaring op financiële afdelingen en ook tijdens mijn studie heb ik altijd mijn best gedaan om baantjes te vinden die goed aansloten op mijn studie.
Zo ben ik nu ook werkzaam bij een heel leuk bedrijf als ondersteunend projectmedewerker.
Is mijn leeftijd iets waar ik mij echt zorgen over moet maken, of worden er in jullie optiek wel vaker mensen van deze leeftijd aangenomen als ze goed genoeg zijn?
Alvast bedankt
Opzich is dat toch geen probleem? Ik ken ook iemand die uit Zwolle moet komen die werkt bij KPMG in amstelveen. Ik zou zeggen, verre van ideaal maar blijkt goed te doen.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 14:28 schreef MacorgaZ het volgende:
2 uur reizen? Is er dan geen kantoor dichterbij?
Denk dat ze zelf ook wel aangeven dat het verre van ideaal is, ook omdat je zelf ook steeds naar klanten toe moet, of je moet daar ergens op kamers/appartement gaan wonen.
Met OV? Zwolle Amstelveen is uurtje .quote:Op vrijdag 8 februari 2013 17:36 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Opzich is dat toch geen probleem? Ik ken ook iemand die uit Zwolle moet komen die werkt bij KPMG in amstelveen. Ik zou zeggen, verre van ideaal maar blijkt goed te doen.
Dan nog, het blijft een 1.5/2 uur deur tot deur met de trein en bus/metro. En dat is best veel door de weeks.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 17:48 schreef xminator het volgende:
[..]
Met OV? Zwolle Amstelveen is uurtje .
PwC kantoor Amsterdam is in principe de hele dag open. Ik begin vaak om 7:30, andere collega's beginnen om 11:00. Afhankelijk van je stage en hoe afhankelijk je bent van collega's (moet je veel samenwerken met collega's of is het meer een individuele taak), maar in principe heb je veel vrijheid om je eigen tijden in te delen.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 13:28 schreef JDFS het volgende:
Hallo jongens,
Ik vroeg mij af wat de openingstijden van PwC Amsterdam zijn, m.a.w. hoe laat ze daar beginnen met werken en tot hoe laat?
Ik wil er namelijk stage lopen, maar moet wel van ver (2 uur reizen) komen...
Zodra je wordt uitgenodigd kun je oefeningen doen. Voor zover ik weet is er geen voorbeeldexamen voor de toets van Ernst & Young. De vraag is ook in hoeverre je zoiets kunt oefenen. Het is immers een test op analytisch vermogen, waarbij oefening geen rol speelt. De voorbeeldvragen bij de reguliere toets zijn meer dan voldoende om het idee te snappen.quote:Op maandag 11 februari 2013 19:53 schreef waaromniet1988 het volgende:
Heeft iemand een link of een bestand om de F-toetsen van E&Y te oefenen?
Bedankt voor de tips, maar ik heb de test reeds ruim voldoende gehaald.quote:Op woensdag 6 maart 2013 17:46 schreef Dr.Cooper het volgende:
[..]
Zodra je wordt uitgenodigd kun je oefeningen doen. Voor zover ik weet is er geen voorbeeldexamen voor de toets van Ernst & Young. De vraag is ook in hoeverre je zoiets kunt oefenen. Het is immers een test op analytisch vermogen, waarbij oefening geen rol speelt. De voorbeeldvragen bij de reguliere toets zijn meer dan voldoende om het idee te snappen.
Rustig zitten, pen en papier erbij en gaan! Succes (mocht je de toets nog moeten maken).
Ah, bedankt! Heb inmiddels 2 sollicitatie gesprekken doorlopen en ben aangenomen! Kan iemand mij een indicatie geven de stage vergoedingen tegenwoordig? Ik ga stage lopen op de Tax afdeling.quote:Op zondag 3 maart 2013 09:10 schreef Ravvie het volgende:
[..]
PwC kantoor Amsterdam is in principe de hele dag open. Ik begin vaak om 7:30, andere collega's beginnen om 11:00. Afhankelijk van je stage en hoe afhankelijk je bent van collega's (moet je veel samenwerken met collega's of is het meer een individuele taak), maar in principe heb je veel vrijheid om je eigen tijden in te delen.
Ben benieuwd hoeveel je gaat verdienen. Heb op een blauwe maandag nog stage gelopen bij 1 van deze 4 en heb destijds 750,- per maand kunnen intikken.quote:Op zondag 10 maart 2013 18:39 schreef JDFS het volgende:
[..]
Ah, bedankt! Heb inmiddels 2 sollicitatie gesprekken doorlopen en ben aangenomen! Kan iemand mij een indicatie geven de stage vergoedingen tegenwoordig? Ik ga stage lopen op de Tax afdeling.
Ze hebben inderdaad in het telefoongesprek aangegeven dat het best ver is met reizen, maar ik had ze toen ook gelijk gezegd dat het voor mij geen probleem is, aangezien ik elke dag voor school ook al een uur in totaal reis.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 14:28 schreef MacorgaZ het volgende:
2 uur reizen? Is er dan geen kantoor dichterbij?
Denk dat ze zelf ook wel aangeven dat het verre van ideaal is, ook omdat je zelf ook steeds naar klanten toe moet, of je moet daar ergens op kamers/appartement gaan wonen.
Stage is in-house, dus het bezoeken van klanten gaat voor mij niet op. Het is een fiscale stage en het is degene die ik heel graag wilde en kantoor Amsterdam was de enige die het aanbood. Ik had geen zin om nog langer te wachten tot er ergens anders een vacature vrij komt, waar een dozijn mensen op solliciteren en ik hevige concurrentie ondervind. De manager had mij in het tweede gesprek ook gezegd dat ik er vroeg bij was en dat was zeer zeker een voordeel.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 20:12 schreef MacorgaZ het volgende:
Mjah, als je het zelf zou willen kan je het gewoon doen natuurlijk, maar 4x4=16 uur per week alleen al aan reizen naar het kantoor kwijt zijn, en vanuit daar ook nog naar klanten toe... Je moet het maar willen.
Ik zou echt kijken naar een ander kantoor, snap ook niet precies waarom je precies in Amsterdam wil stagelopen als dat zo ver weg is, lijkt me dat je voor van die kantoordagen van je school ook wel dichter in de buurt contacten hebt gelegd?
Ah, okee. Ik heb inmiddels onderdak geregeld bij familie in Amsterdam waardoor het reizen gehalveerd wordt naar minder dan een uur! Ik zou het ook niet erg vinden om al om 7:30 te beginnen, lijkt me juist heerlijk om dan ook weer wat vroeger klaar te zijn. En ik ben van nature een ochtendmens, dus dat moet wel goed komenquote:Op zondag 3 maart 2013 09:10 schreef Ravvie het volgende:
[..]
PwC kantoor Amsterdam is in principe de hele dag open. Ik begin vaak om 7:30, andere collega's beginnen om 11:00. Afhankelijk van je stage en hoe afhankelijk je bent van collega's (moet je veel samenwerken met collega's of is het meer een individuele taak), maar in principe heb je veel vrijheid om je eigen tijden in te delen.
Toevallig heb ik vorige week mijn tweede gesprek gehad, bij PwC welteverstaan. Dit was met een Manager en een Assistant Manager. Het begon eigenlijk al heel relaxt met een praatje over de reistijden (ik moet best van ver komen) waarin ik wel merkte welke kant het gesprek op ging.quote:Op woensdag 13 maart 2013 19:20 schreef MijnNaamGaatJouNiksAan het volgende:
Vrijdag heb ik mijn 2e gesprek bij KPMG. Weet iemand wat ik hier precies van kan verwachten?
Ik weet dat ik een gesprek heb met een assistent manager en een senior manager die wat meer vakinhoudelijke vragen gaan stellen. Het 1e gesprek wist ik goed wat ik kon verwachten en had ik mij ook goed voorbereid. Het 1e gesprek ging dan ook naar mijn gevoel heel goed en de testen heb ik ook ruim gehaald.
Dus mijn vraag is: hoe gaat het 2e gesprek in zijn werk en in hoeverre moet ik mij hier op voorbereiden etc.
Hopelijk is er iemand in staat mij dit te vertellen voor vrijdag!
Bedankt voor je antwoord hier heb ik wel wat aan (:quote:Toevallig heb ik vorige week mijn tweede gesprek gehad, bij PwC welteverstaan. Dit was met een Manager en een Assistant Manager. Het begon eigenlijk al heel relaxt met een praatje over de reistijden (ik moet best van ver komen) waarin ik wel merkte welke kant het gesprek op ging.
Ik heb ongeveer drie kwartier lopen praten met ze. Eigenlijk is er niets vak inhoudelijks aan te pas gekomen, maar het ging ze meer om mijn ambities en motivatie waarom ik bij hun wil stage lopen. Ook gingen ze in op mijn hobbies, mijn relaties en er werd mij twee keer een STAR-vraag gesteld. Oftewel, hoe zou ik reageren in situatie X, als Y druk is en Z niet beschikbaar is.
Verder werd mij gevraagd wat ik zou verwachten van de stage en of ze hieraan konden voldoen.
Ik heb zelf geen vragen gesteld over eventuele vergoedingen, maar meer over de werktijden en andere verwante dingen over de stage die ik zou gaan lopen.
Ik weet het, het klinkt vaag maar zo interpreteerde ik ook alle antwoorden die ik over het tweede gesprek heb gelezen. Eigenlijk is het eerste gesprek degene dat het kaf van het koren scheidt. Ik keek best wel op naar het tweede gesprek, omdat het toch met een leidinggevende is, maar achteraf vond ik het tweede gesprek juist makkelijker, ontspannend vond ik ze allebei eigenlijk wel. Het voelde voor mij beide niet aan als een sollicitatiegesprek, maar meer als een gesprek met mensen die gewoonweg geïnteresseerd in mij waren!
Ik had ook het geluk dat ik vroeg solliciteerde en zo al een streepje voor had.
Wat voor antwoord willen ze horen bij de geschetste situatie dat Y druk is en Z niet beschikbaar?quote:Op woensdag 13 maart 2013 20:38 schreef JDFS het volgende:
[..]
Toevallig heb ik vorige week mijn tweede gesprek gehad, bij PwC welteverstaan. Dit was met een Manager en een Assistant Manager. Het begon eigenlijk al heel relaxt met een praatje over de reistijden (ik moet best van ver komen) waarin ik wel merkte welke kant het gesprek op ging.
Ik heb ongeveer drie kwartier lopen praten met ze. Eigenlijk is er niets vak inhoudelijks aan te pas gekomen, maar het ging ze meer om mijn ambities en motivatie waarom ik bij hun wil stage lopen. Ook gingen ze in op mijn hobbies, mijn relaties en er werd mij twee keer een STAR-vraag gesteld. Oftewel, hoe zou ik reageren in situatie X, als Y druk is en Z niet beschikbaar is.
Verder werd mij gevraagd wat ik zou verwachten van de stage en of ze hieraan konden voldoen.
Ik heb zelf geen vragen gesteld over eventuele vergoedingen, maar meer over de werktijden en andere verwante dingen over de stage die ik zou gaan lopen.
Ik weet het, het klinkt vaag maar zo interpreteerde ik ook alle antwoorden die ik over het tweede gesprek heb gelezen. Eigenlijk is het eerste gesprek degene dat het kaf van het koren scheidt. Ik keek best wel op naar het tweede gesprek, omdat het toch met een leidinggevende is, maar achteraf vond ik het tweede gesprek juist makkelijker, ontspannend vond ik ze allebei eigenlijk wel. Het voelde voor mij beide niet aan als een sollicitatiegesprek, maar meer als een gesprek met mensen die gewoonweg geïnteresseerd in mij waren!
Ik had ook het geluk dat ik vroeg solliciteerde en zo al een streepje voor had.
quote:Op donderdag 14 maart 2013 10:46 schreef JDFS het volgende:
Dat je vooral assertief reageert! Laten merken wat de beste oplossing is, bijvoorbeeld als een leidinggevende druk is hem niet meerdere keren vragen om te helpen, als die de eerste keer al zegt dat die heel erg druk is. Zoiets, bij mij was de vraag wat zou je doen als je een stapel met werk krijgt waar je niets van af weet en iedereen is druk?
Ik antwoordde dat ik het eerst zelf zou gaan opzoeken, lukt dat niet dan vraag ik heel vriendelijk of iemand me daarmee zou kunnen helpen maar als niemand dat kan, dan probeer ik het zelf te maken, zelfs als ik dan zou moeten overwerken omdat het af moet. Ik weet niet of het antwoord goed was, maar het is altijd beter dan agressief te reageren, haha.
Ik vermoed dat je wel iets hoger zou kunnen instappen. Je kennis over systeembeheer is zeker nuttig en daardoor ben je niet een starter, maar audit is toch een apart wereldje en hierdoor telt het in mijn ogen zeker niet als 5 jaar 'relevante' werkervaring.quote:Op dinsdag 19 maart 2013 01:54 schreef FreeShooter het volgende:
Weet iemand of je met 5 jaar ervaring als systeembeheerder en een HBO Bedrijfskundige Informatica diploma ook als IT Auditor starter dient te beginnen? Zou deze werkervaring je nog voordelen kunnen bieden zoals hoger instappen, beter startsalaris of snellere promotie?
Bedankt! Dit dacht ik zelf ook. Ik heb een IT audit rapport in kunnen zien en was positief verrast door de herkenbaarheid van bijna alle bevindingen die daarin werden genoemd. Het grootste deel door mijn werkervaring (wel afhankelijk van de rol die je vervult als systeembeheerder), deels door een Bedrijfskundige Informatica studie maar ook door certificaten zoals ITIL en Prince2.quote:Op dinsdag 19 maart 2013 23:29 schreef snabbi het volgende:
[..]
Ik vermoed dat je wel iets hoger zou kunnen instappen. Je kennis over systeembeheer is zeker nuttig en daardoor ben je niet een starter, maar audit is toch een apart wereldje en hierdoor telt het in mijn ogen zeker niet als 5 jaar 'relevante' werkervaring.
Zeker aangezien er nog een vraag bestaat naar IT Auditors, zou je het in mijn ogen gewoon eens moeten proberen bij 1 kantoor. Dan kan je jezelf ook beter inschatten voor kansen bij de andere kantoren
Je bent wat aan de late kant denk ik, maar proberen kan altijd. Ik zou zo snel mogelijk je brieven verzenden.quote:Op maandag 25 maart 2013 17:21 schreef RY5PRM4x het volgende:
Ik ben van plan om pas in april - na de inhousedagen - te gaan solliciteren bij de big 4. Doen ze moeilijk over MSc duaal doen? Is april trouwens nog een beetje op tijd? In welke periode hebben jullie gesolliciteerd voor September?
Maar is het aan te raden om nu al te solliciteren bij kantoren waar je nooit contact mee hebt gehad zoals bij een inhousedag?quote:Op maandag 25 maart 2013 18:51 schreef ejfaar het volgende:
[..]
Je bent wat aan de late kant denk ik, maar proberen kan altijd. Ik zou zo snel mogelijk je brieven verzenden.
Gewoon doen! Zo'n inhousedag is altijd een feest. Ben denk ik wel op een stuk of 10 inhousedagen geweest, van Big 4 tot CRA tot BB tot Nederlandse bank. Heb ze allemaal wel eens gehad. Heb het zelfs nog zo eens weten te flikken dat ik toch een interview kreeg toen ik niet kwam opdagen op een inhousedag omdat het CV'tje er wel boven uitsprong.quote:Op maandag 25 maart 2013 20:59 schreef waaromniet1988 het volgende:
[..]
Maar is het aan te raden om nu al te solliciteren bij kantoren waar je nooit contact mee hebt gehad zoals bij een inhousedag?
Je kan ook tot volgend jaar wachten...quote:Op maandag 25 maart 2013 20:59 schreef waaromniet1988 het volgende:
[..]
Maar is het aan te raden om nu al te solliciteren bij kantoren waar je nooit contact mee hebt gehad zoals bij een inhousedag?
Jullie hebben wel gelijk. Morgen gelijk aan de slagquote:Op maandag 25 maart 2013 22:04 schreef sitting_elfling het volgende:
Stuur anders een mail naar 1 van die recruiters. KPMG heeft ze bijv. allemaal gewoon op de website staan, stuur 1 van die ladies een mail, hup pro actief zijn!
Anders doe je het vanavond? Even opzetje in elkaar knallen, kost paar minuten. Hup! Gewoon pro actief zijn. Kun je hem morgen versturen. Heb zelfs wel eens een keer een mail wezen sturen naar de hoofd van HR van een groot internationaal bedrijf, zonder dat daar een applicatie voor was. 24 uur later had ik een interview te pakkenquote:Op maandag 25 maart 2013 22:16 schreef waaromniet1988 het volgende:
[..]
Jullie hebben wel gelijk. Morgen gelijk aan de slag
Dacht ik ook over na, maar ik wil het gelijk voor alle kantoren doen. Dus daar komt meer tijd bij kijkenquote:Op maandag 25 maart 2013 22:18 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Anders doe je het vanavond? Even opzetje in elkaar knallen, kost paar minuten. Hup! Gewoon pro actief zijn. Kun je hem morgen versturen. Heb zelfs wel eens een keer een mail wezen sturen naar de hoofd van HR van een groot internationaal bedrijf, zonder dat daar een applicatie voor was. 24 uur later had ik een interview te pakken.
Thanks for your support moderator. Volgende week heb ik een inhousedag bij een big 4 in amsterdam. Heb je misschien nog tips? Ik ben al eens afgewezen voor een stage bij een andere big 4. Waar denk je dat ik extra bij moet opletten bij het interview. Een interview regelen is voor mij opzich geen probleem, maar tijdens de interviews ben ik soms een beetje nerveus waardoor ik stomme dingen zeg, of terughoudend ben -__-quote:Op maandag 25 maart 2013 22:18 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Anders doe je het vanavond? Even opzetje in elkaar knallen, kost paar minuten. Hup! Gewoon pro actief zijn. Kun je hem morgen versturen. Heb zelfs wel eens een keer een mail wezen sturen naar de hoofd van HR van een groot internationaal bedrijf, zonder dat daar een applicatie voor was. 24 uur later had ik een interview te pakken.
Ik ben zelf eens de volledige interviews door wezen knallen bij 1 van de grote 4 tot de laatste ronde waar ik een offer kreeg dus ik kan je hier wel wat tips bij geven.quote:Op woensdag 27 maart 2013 14:24 schreef RY5PRM4x het volgende:
[..]
Thanks for your support moderator. Volgende week heb ik een inhousedag bij een big 4 in amsterdam. Heb je misschien nog tips? Ik ben al eens afgewezen voor een stage bij een andere big 4. Waar denk je dat ik extra bij moet opletten bij het interview. Een interview regelen is voor mij opzich geen probleem, maar tijdens de interviews ben ik soms een beetje nerveus waardoor ik stomme dingen zeg, of terughoudend ben -__-
Qua motivatie kan ik het wel goed verantwoorden, maar ik kijk wel op tegen de geschetste situaties die jij net ook noemde.quote:Op woensdag 27 maart 2013 14:47 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik ben zelf eens de volledige interviews door wezen knallen bij 1 van de grote 4 tot de laatste ronde waar ik een offer kreeg dus ik kan je hier wel wat tips bij geven.
Wat voor mij erg belangrijk was tijdens de interviews, was mijn motivatie. Niet zo zeer waarom 1 van de 4 ten opzichte van de andere 3, maar wel waarom een big4 ten opzichte van de grote banken of andere instellingen. En ook de motivatie voor de rol an sich. Ik had voor dit interview al grotere namen dan de big4 op mn CV staan dus mocht veel uitleggen.
Als je het puur voor een stage doet, lijkt me dat motivatie om te leren het belangrijkste is. En voor de rest moet je die vragen van;
hoe werk jij in een team?
als persoon A tegen je zegt dat persoon B een enorme lul is, wat doe je dan? Zeg je het tegen je baas? Zeg je het tegen persoon B? Hou je het voor je?
je ziet dat een persoon wat aan het stelen is, wat doe je?
geef eens een voorbeeld wanneer je enorm druk in de tijd zat en je deadline toch haalde
Dit soort shit heb je waarschijnlijk al 9 miljoen vaker gehoord maar echt, je moet dit soort dingen niet alleen kunnen vertellen, maar leg het ook met een motivatie uit.. waarom(!) je zo zou handelen.
Je houdt het voor je en doet niks.quote:Op woensdag 27 maart 2013 17:02 schreef waaromniet1988 het volgende:
[..]
Qua motivatie kan ik het wel goed verantwoorden, maar ik kijk wel op tegen de geschetste situaties die jij net ook noemde.
Zoals persoon A zegt tegen persoon B dat het een enorme lul is. Wat doe je dan?
Dan vind ik het wel moeilijk om een antwoord te geven waar zij mee kunnen leven.
Hetzelfde geldt met dat stelen, hoewel dat meer voor de hand ligt. De persoon confronteren
En toch heb je vaak genoeg figuren die keihard de moraal ridder spelen en direct met het vuur in de ogen je zullen vertellen; ik ren naar de baas toe en wijs met de vinger ...quote:Op woensdag 27 maart 2013 19:22 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Je houdt het voor je en doet niks.
Zo moeilijk is het antwoord niet.
Dat heb ik je net gezegd, want niks doen is eenmaal de realiteit. Bij ieder bedrijf heb je Persoon A en het komt nooit voor dat men actie neemt. Je kan dan wel een leuk antwoord gaan verzinnen, maar geef gewoon aan wat de realiteit is.quote:Op woensdag 27 maart 2013 19:40 schreef Neraice het volgende:
als persoon A tegen je zegt dat persoon B een enorme lul is, wat doe je dan? Zeg je het tegen je baas? Zeg je het tegen persoon B? Hou je het voor je?
Wat is hier het gewenste antwoord eigenlijk? Ik zou persoonlijk gewoon m'n mond houden, maar het is niet goed voor de teamsfeer natuurlijk.
Dacht ik al, lijkt me de meest logische optie.quote:Op woensdag 27 maart 2013 19:45 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Dat heb ik je net gezegd, want niks doen is eenmaal de realiteit. Bij ieder bedrijf heb je Persoon A en het komt nooit voor dat men actie neemt. Je kan dan wel een leuk antwoord gaan verzinnen, maar geef gewoon aan wat de realiteit is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |