Hele neppe valt mee, dat is meer in de entertainment wereld (waar ik ook ervaring mee heb).quote:Op vrijdag 4 mei 2012 13:44 schreef lipper het volgende:
[..]
Wat lijkt me dat erg, jarenlang ergens voor leren, je c.v. Opbouwen en dan een "gewoon" suf kantoorbaantjw hebben.
Het lijkt me een hele neppe omgeving mey mensen die alleen maar proberen om hogerop te komen en meer te verdienen.
Ik kan me echt verheugen op me werk, als ik weet dat ik een leuke klus heb of op een mooi locatie moet zijn.
Nu werk ik niet bij de big four, maar wel in het consultancywereldje en juist daarom wil ik hier graag even op inhaken. Op zich is de situatie die je hierboven beschrijft treffend. Maar het is alleen een probleem als je ook naar je inkomen gaat leven. Als je dat surplus grotendeels oppot kun je makkelijk uitstappen en heb je tegen de tijd dat je er genoeg van heb een aardig spaarpotje achter de hand. Het is meestal niet direct saai maar dat wordt het pas als je het te lang doet.quote:Op maandag 7 mei 2012 14:14 schreef Homey het volgende:
[..]
Hele neppe valt mee, dat is meer in de entertainment wereld (waar ik ook ervaring mee heb).
Het is echt de saaiheid die parten speelt....bij een bank bijvoorbeeld lopen hele afdelingen zich stierlijk te vervelen. En je bent verplicht 8 uur achter je pc te zitten...kun je nagaan hoe focked up mensen hier in hun hoofd van kunnen raken. Levert aardig wat klantjes op voor psychologen en psychiaters kan ik je verklappen. Of, wat vaak voorkomt bij een kpmg, continu veel overuren maken. Raak je helemaal van uitgeblust en dag dag tegen je sociale leven. Je bent echt een slaaf. Het surplus aan inkomsten wordt trouwens dik belast in dit land, dus waar is de beloning?
Dan toch maar even happen.quote:Op woensdag 2 mei 2012 13:20 schreef Homey het volgende:
[..]
Hele goede vraag waar veel mensen een ontwijkend antwoord geven.
Antwoord: je zit de hele dag achter de pc te werken met outlook, excel en andere systemen. Je kunt doodgegooid worden met werk, dus je kunt echt wel de hele dag bezig worden gehouden. Het is eigenlijk digitaal productiewerk, je produceert excel bestanden en rapportages.
In het begin is alles nieuw en leer je veel, maar het kan snel dodelijk saai worden. Dan kun je klemvast zitten in een fulltime kantoorbaan die wel goed betaald word. Het feit dat je goed betaald word, zorgt ervoor dat je blijft zitten (de gouden kooi).
Ik heb veel mensen gezien die na 5+ jaar dat werk deden, met psychologische klachten rondliepen en in hun hart heel iets anders willen doen. Er zit namelijk niet echt per se een link tussen leuk werk en salaris. Het is niet zo dat als een baan goed betaalt het automatisch leuk is. Het surplus aan salaris is dan compensatie voor de saaiheid van de baan en/of dat je veel overuren moet maken.
Eigenlijk zijn leuke banen met een goed salaris behoorlijk zeldzaam.
Men kan inderdaad veel zeggen over 'cultuurtjes' etc., maar feit blijft dat een big-4 kantoor gewoon een veramerikaniseerde omgeving is waarin veel met de ellebogen wordt gewerkt en over het algemeen een bepaalde 'sociale status' hoog in het vaandel staat. Om mij heen heb ik veel mensen zien vertrekken die dit absoluut niet konden bijbenen of niet konden accepteren. Ik laat het zelf allemaal lekker over me heen komen en trek me absoluut nergens van aan, maar ik ervaar het in tijden van beoordelingsronden, salarisronden, promotiegesprekken en bonusronden altijd op deze manier. Om een of andere reden is er in deze tijden een enorme druk om beter te zijn dan een ander, terwijl de klant volledig vergeten buiten beschouwing wordt gelaten. Op dat gebied kunnen we als big-4 kantoor nog leren van de kleine kantoortjes, waar men dienstverlenend ingesteld blijft ongeacht de situatie.quote:Op maandag 28 mei 2012 08:06 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Nu werk ik niet bij de big four, maar wel in het consultancywereldje en juist daarom wil ik hier graag even op inhaken. Op zich is de situatie die je hierboven beschrijft treffend. Maar het is alleen een probleem als je ook naar je inkomen gaat leven. Als je dat surplus grotendeels oppot kun je makkelijk uitstappen en heb je tegen de tijd dat je er genoeg van heb een aardig spaarpotje achter de hand. Het is meestal niet direct saai maar dat wordt het pas als je het te lang doet.
Dit werkt natuurlijk alleen als je niet volledig naar je salaris gaat leven. Nu ken ik een beperkt aantal mensen bij de big four en het valt me op dat die onder een soort sociale druk lijken te leven om vooral als big spenders door het leven te gaan om zo de schijn hoog te houden bij hun collega's. Het bestaan van die druk laten ze ook wel eens als we het erover hebben doorschemeren.. Maar nogmaals, het gaat maar om een paar verre vrienden en vooral het aantal is te klein om ze als representatief te zien. Herkennen jullie dit?
Bijvoorbeeld hoe een post wordt gecheckt?quote:
Beetje lastig te zeggen, verschilt per sector (zorg, bouw, gemeenten, etc) en per post. Kan je nog wat meer uitleg geven over wat je wilt weten?quote:Op woensdag 13 juni 2012 12:36 schreef PWSteal.Ldpinch.D het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld hoe een post wordt gecheckt?
Ik denk dat daar hele boekwerken over geschreven kunnen worden. Het is een samenvatting van een aantal vaktechnische aspecten, waaronder bedrijfsadministratie (dit is de basis van alles), administratieve organisatie en controleleer tezamen met externe verslaggeving.quote:Op woensdag 13 juni 2012 12:36 schreef PWSteal.Ldpinch.D het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld hoe een post wordt gecheckt?
Je moet in Fleet agent gewoon 30.000 (ik heb 29.999 ingevuld dacht ik) per jaar opgeven, dit is ook gelijk het omslagpunt voor de leaseregeling van PwC voor Benzine en Diesel. Vervolgens kies je een auto en bestel je deze. Indien je aan het einde van het jaar maar 15.000 km heb gereden, is er niets aan de hand. Als je meer dan 20.000 privé rijdt, betaal je een eigen bijdrage per kilometer (jaarlijks achteraf). Geen boete of iets dergelijks dus!quote:Op woensdag 4 juli 2012 11:57 schreef Eagle00 het volgende:
Ik begin in September bij PwC als Associate in de audit.
Ik sta op het punt om mijn lease-auto te bestellen, maar ik kom er totaal niet uit met het aantal kilometers, iemand die me daarmee kan helpen?
Ik weet dat je max 20.000 als prive mag gebruiken en dat je zelf het aantal kilometers moet inschatten en aan de hand daarvan een diesel of benzine auto moet kiezen. Ook heb ik gelezen dat je een boete kan krijgen indien je niet aan het aantal kilometers toekomt en een foute inschatting hebt gemaakt Nou denk ik dat ik max 6-7 duizend km als prive zal gebruiken en aangezien ik in Amsterdam woon zal er voor werk ook niet kilometers gemaakt worden, ervan uitgaande dat een groot deel van de klanten in/rondom Amsterdam is.
Hoeveel kilometers kunnen jullie mij aanraden? Zelf dacht ik aan een benzine auto en 30.000 km per jaar, of is dat ook te veel van het goede? Iemand met meer info/tips hierover?
Ik zal je vragen vanuit mijn eigen ervaring beantwoorden, wellicht niet geheel representatief maar zo ervaar ik het wel;quote:Op donderdag 5 juli 2012 16:08 schreef heyhello het volgende:
Goedemiddag!
Ik heb onlangs besloten te gaan beginnen aan de opleiding accountancy.
Zit met een paar vragen, maar eerst dan even wat over mezelf.
Ik ben net 27 jaar geworden. Heb ooit al een paar jaar gestudeerd, dus bijna geen recht meer op ov stufi etc.. Woon in een koophuis, dus moet wel iets verdienen
Ik heb nu echt een paar dagen lang dit forum en andere sites doorgelezen om een beetje een plan te kunnen maken...
-Met name de opleidingen via Nyenrode spreken mij erg aan. Ik zou hier dus graag willen studeren, maar zover ik weet kan ik hier alleen met vwo/propedeuse binnenkomen... Klopt dit? (Ik heb Havo)
-Zo ja, dan zat ik er aan te denken om eerst mijn propedeuse te halen bij de HVA. Ik wilde dit doen door de duaal AD accountancy te gaan studeren. Vervolgens mij dus in te schrijven bij Nyenrode en hier mijn bachelor, master en post master te gaan doen. (Is dit een traject wat logisch is? Of bv beter eerst heel mn HBO en vanuit daar verder kijken?)
-Ben ik volgend jaar met mijn 28 dan niet "te oud" (voor zowel nyenrode als werk bij de grote 4)
Ik zelf zie dit niet als een probleem aangezien ik gewoon duaal kan studeren, maar hoe kijken de verschillende bedrijven hier tegenaan?
-Laatste vraag: Nog aanraders wat betreft werken bij mn eerste jaar hbo? Ik heb al contact gehad met een paar kleinere bureaus, maar deze willen alleen maar mensen vanaf minimaal derde jaar...
Van wat ik nu gezien heb wil ik waarschijnlijk Audit kant op, maar op dit moment ben ik met alles blij en wil ik me met name vanaf volgens jaar pas specifieker richten.
Hoop op een paar goede tips, want sept komt snel dichterbij
Je hebt gelijk hoor, maar het zijn altijd je eigen centenquote:Op woensdag 4 juli 2012 17:49 schreef Eagle00 het volgende:
Hehe, dat dacht ik ook al, maar wou toch zeker zijn van mijn zaak. Ik heb best vaak dat ik iets niet goed onderzoek of over het hoofd zie wat me later duur komt te staan.
Ik wist niet eens dat een Guiletta kon, dat is ook wel flink voor een Associate dan. Ik heb in mijn kringetjes grotendeels Corsa's, Peugeot's en Polo's gezien, weinig mensen met een iets duurdere bak, een Associate met een Audi A1 ken ik dan nog wel, dat was het max.
Ik ben niet van plan de komende 3-4 jaar een huis te kopen, flink doorsparen hoeft ook niet wat mij betreft. Ik betaal nu geen huur dus financieel heb ik het sowieso wel ok, die 250 euro per maand kan er makkelijk af wat mij betreft voor een mooie auto. Over 3 jaar zie ik dan wel weer...:)
Ik werk niet bij PWC, dus ik kan maar een deel beantwoorden.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 21:09 schreef obl het volgende:
Hi mede-Fokkers,
Heb een paar vragen over Pwc (IT) Advisory:
1. Wat is de reguliere periode per stap als je binnenkomt? (hoelang Analyst en daarna Advisor etc)
2. Startsalaris 2012 voor Analyst? Salarisrange voor Advisor en Senior advisor?
3. Wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden voor een startende Analyst? (lease, tel etc)
4. Opleidingsmogelijkheden? Fixed budget? Of afhankelijk van behoefte/prestatie?
5. Wordt er netjes omgegaan met overuren? Netjes voor tijd, of alleen als het extreem wordt (structureel 50-60+)
Ben benaderd door iemand bij Advisory om er wellicht te starten over een paar maanden. Deze informatie is dus heel waardevol.
Dank voor je snelle reply!quote:Op vrijdag 6 juli 2012 21:19 schreef snabbi het volgende:
[..]
Ik werk niet bij PWC, dus ik kan maar een deel beantwoorden.
3. Bij alle kantoren krijg je de vaste meuk van telefoon, laptop, leasebak etc. De dingen die in dit topic voor accountants zijn besproken zijn ook grotendeels voor jou van toepassing.
4. Opleiding is eigenlijk ook bij alle kantoren wel een vaste koers die je vaart. Veel cursussen aanwezig (vooral in de opdrachten waar ze je jou verwachten in te zetten), maar ook op communicatieve vaardigheden. Daarnaast zal de RE studie extern worden 'aangeraden/verplicht'.
5. PWC heeft een policy ingevoerd waarbij de eerste 5 overuren per week niet betaald worden. Restant wel.
Mijn belangrijkste advies is om meerdere van de Big 4 te benaderen en op die manier te vergelijken. Kijk hierbij ook vooral naar waar je jezelf thuis voelt want de verschillende kantoren lopen niet gek ver uit elkaar.
Tja in de regel worden de externe postmasters vergoed. Ik ken de exacte regels van PWC niet, maar bij KPMG krijg je het bijvoorbeeld geheel vergoed en de helft van de tijd uitbetaald. Bij EY krijg je ook de helft van de uren uitbetaald en teken je een studieovereenkomst waarbij de schuld over 3 jaar wordt kwijtgescholden.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 22:15 schreef obl het volgende:
[..]
Dank voor je snelle reply!
3. Ik snap dat je die zaken krijgt, maar was benieuwd naar de huidige stand van zaken wb tel-regeling, lease etc.
4. Externe post-master/MBA wordt in de regel vergoed?
5. Dat is een redelijke regeling. Dus als je 55 uur zou werken, dan kan je toch 10 uur aan tijd terug krijgen? Vraag me af hoe dit in de praktijk aan toe gaat. Of dat het sociaal niet wenselijk is om overuren te boeken.
Heel bot gezegd hebben bijna alle bedrijven (big-4 niet uitgezonderd) een houding waarbij stagairs een goedkope manier van personeel werven is. Je krijgt altijd de normale faciliteiten tot je beschikking en je kunt makkelijk op kennis van collega's inhaken.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 22:55 schreef vincm het volgende:
Ik wil een van m'n 2 masterstages (5 maanden) bij een van de big 4 lopen, weet alleen nog niet welke en waarom, want ze zitten allemaal in de healthcare/life science sector. Zijn er mensen die bij een van deze stage hebben gelopen en of ze goed begeleiden? Zijn ze erg prat op potentiele toekomstige werknemers onder stagiairs?
Goed om te weten over helft van de tijd uitbetaald krijgen.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 23:04 schreef snabbi het volgende:
[..]
Tja in de regel worden de externe postmasters vergoed. Ik ken de exacte regels van PWC niet, maar bij KPMG krijg je het bijvoorbeeld geheel vergoed en de helft van de tijd uitbetaald. Bij EY krijg je ook de helft van de uren uitbetaald en teken je een studieovereenkomst waarbij de schuld over 3 jaar wordt kwijtgescholden.
Voor wat betreft de overuren, volgens mij is PWC de enige op het moment die dit heeft. De andere kantoren vergoeden alle overuren tijd voor tijd of uitbetaald. Wel zijn zover ik weet een aantal kantoren bezig te kijken wat ze met de OR kunnen afspreken hierover.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop