The_Hives | vrijdag 23 maart 2012 @ 22:42 |
cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En voor de rest, kijk in het oude topic ![]() | |
LWD-Godius | vrijdag 23 maart 2012 @ 22:54 |
![]() | |
Tegan | vrijdag 23 maart 2012 @ 23:02 |
Mij maak je niet blij met appeltaart hoor ![]() Dan zou ik voor slagroom of chocolade gaan. Monchoutaart lust ook 'iedereen' ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 24 maart 2012 @ 18:21 |
Zo. De 24 cupcakes voor moeders zijn af. De foto met de zwart / witte fondant erop zijn cupcakes met advocaat erin. De andere met oranje kleurstof. Ze heeft ook meegeholpen met het versieren, bekleden etc. Ik ben benieuwd wat haar collega's ervan vinden! | |
#ANONIEM | zaterdag 24 maart 2012 @ 18:47 |
Leukerdjes ![]() ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 24 maart 2012 @ 18:59 |
Dankjewel! Alleen het stomme is... Ik bestrooi de tafel met poedersuiker. Maar dat blijf je zien op de fondant. Hoe krijg ik dit er goed vanaf? Ik heb al geprobeerd om het met een kwastje af te vegen maar het help niet zo goed. Iemand een tip hiervoor? ![]() | |
Audreyoot | zaterdag 24 maart 2012 @ 19:55 |
Lastig, je kan beter crisco gebruiken ipv poedersuiker. | |
Pinnenmutske | zondag 25 maart 2012 @ 09:41 |
Moet je de cupcakes bevochtigen om bv sterretjes op te strooien? Foto's volgen na het tweede baksel. Het eerste is al op ![]() | |
J-net | zondag 25 maart 2012 @ 11:41 |
generale repetitie voor de taart voor mn zoons eerste verjaardag. Lessen: - fondant iets minder dun rollen, want nu scheurde het erg aan de zijkanten. - botercreme om af te smeren wat dikker ![]() ![]() ![]() ![]() en volgende keer geen groen eronder, ik vind denk ik blauw toch leuker ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 28 maart 2012 @ 15:05 |
Wat een vrolijke Dikkie Diktaart J-net! ![]() De cupcakes zijn leuk geworden limbolandgirl. ![]() ![]() Waar blijven de foto's Sararaats? Ik ben benieuwd naar jouw resultaat! ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 28 maart 2012 @ 15:22 |
Mijn nichtje wilde heel graag een mooie poezentaart voor haar verjaardag. Ik wil het resultaat hier ook even laten zien. ![]() Uit marsepein snijd ik poezen en vogeltjes. Ik heb het takje dat ik ook uitgesneden had niet gebruikt, want ik vond getekend toch mooier ivm de spijltjes van het vogelkooitje: ![]() ![]() Van marsepein maak ik het bovenste gedeelte van het kooitje en na het tremperen van de taart vul ik 'm met aardbeienfruitpasta en een laagje botercrème. (De bovenste taart heb ik gevuld met bosvruchtenfruitpasta en een laagje botercrème.) ![]() ![]() Het bolletje dat de vogelkooi wordt heb ik gevuld met aardbeienfruitpasta en in de onderste taart gaan na het bekleden 4 caramel fudge stokjes van AH, zodat de tweede taartlaag niet door de onderste zakt. ![]() ![]() ![]() Zo is het eindresultaat geworden: ![]() ![]() Miauw! ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 maart 2012 @ 15:25 |
Geweldig spuuglokje ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 maart 2012 @ 15:26 |
Hij is leuk geworden ![]() Bij mij scheurt hij ook nog regelmatig hoor... Echt irritant! | |
J-net | woensdag 28 maart 2012 @ 15:31 |
Thanx dames. En owww Spuuglokje wat mooi. Daar droom ik van ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 maart 2012 @ 16:32 |
Dikkie Dik ![]() Spuug ![]() | |
DarkElf | woensdag 28 maart 2012 @ 16:38 |
Wat een geweldig mooie taart dat kooitje! ![]() | |
Eva4Evah | woensdag 28 maart 2012 @ 16:41 |
Wowww Spuug, respect. Wat een práchtige taart. Bijna zonde om op te eten! | |
.Nyx | woensdag 28 maart 2012 @ 16:43 |
Wow, die poezentaart is echt prachtig!! Hoe lang ben je daarmee bezig ongeveer? | |
DevilsAndDust | woensdag 28 maart 2012 @ 18:08 |
Damn, wat mooi, Spuug! | |
_Hestia_ | woensdag 28 maart 2012 @ 18:11 |
Wauw echt geweldig Spuuglokje ![]() Die Dikkie Dik-taart is ook erg leuk ![]() | |
Sandous | woensdag 28 maart 2012 @ 19:14 |
Spuuglokje ![]() ![]() ![]() Dikkie dik is lief ![]() | |
uniekhoorn | woensdag 28 maart 2012 @ 19:28 |
Spuug, ik heb hem aan mijn aanstaande laten zien, heb helemaal niks met taarten maar deze is zo ongelooflijk mooi!! | |
SV-tje | woensdag 28 maart 2012 @ 19:32 |
Afgelopen zondag met vriendinnen 2 soorten cupcakes uit het boek van Rudolpf van Veen gemaakt.![]() ![]() Allebei lekker, maar de onderste spande toch wel de kroon. | |
deadly_kiss | woensdag 28 maart 2012 @ 19:43 |
Prachtige taart Spuuglokje! en mooi contrast met de kleuren! ik hou daar wel van ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 28 maart 2012 @ 20:02 |
Oh het regent echt complimenten! ![]() ![]() ![]() SV-tje, die zien er lekker uit! ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 maart 2012 @ 21:32 |
Dat ziet er ook lekker uit zeg, tis maar goed dat ik aan de lijn ben anders zou ik wekelijks gaan staan bakken.... | |
SV-tje | woensdag 28 maart 2012 @ 22:41 |
Wij zijn ook op dieet, dus had er bij m'n vriendin precies genoeg meegenomen dat we zelf een halve hadden van de 2 soorten en de rest voor collega's. | |
Nijna | donderdag 29 maart 2012 @ 12:55 |
Spuug, wat een werk, maar wat een fantastisch resultaat ![]() Sv, ziet er goed uit ![]() | |
RenRen- | donderdag 29 maart 2012 @ 12:58 |
![]() Wauw. Dat is gewoon. Wauw. ![]() ![]() | |
roos85 | donderdag 29 maart 2012 @ 13:02 |
wat ontzettend mooi ![]() ![]() ![]() | |
maartjeh | donderdag 29 maart 2012 @ 16:57 |
Ik postte een tijdje geleden dat ik binnenkort een bruidstaart ga maken (juni 2012) en dat ik nog nooit eerder een taart gemaakt had. Ik heb 1 workshop gevolgd, zie de foto van de roze taart. Dit was mijn eerste taart, wel gemaakt met hulp van de vrouw van de workshop.![]() Een dag later ben ik deze cupcakes gaan maken; ![]() En weer 3 dagen later dit taartje (dit is dus mijn eerste taartje die ik helemaal zelf en zonder hulp gemaakt heb); ![]() ![]() | |
Troel | donderdag 29 maart 2012 @ 17:07 |
Dat komt wel goed ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 29 maart 2012 @ 17:09 |
Dat komt zeker goed... Reminds me dat ik dus ook een bruidstaart voor een vriendin moet gaan maken ![]() ik kan dat ik kan dat ik kan dat ![]() [ Bericht 26% gewijzigd door #ANONIEM op 29-03-2012 17:09:25 ] | |
maartjeh | donderdag 29 maart 2012 @ 17:30 |
Thanks! ![]() Haha dat riedeltje ga ik ook tegen mezelf zeggen op dat moment denk ik LovelyLady haha. | |
Skaai | donderdag 29 maart 2012 @ 19:32 |
Spuuglokje wat een onwijs toffe taart ![]() En maartjeh, wat gaat dat goed, een prachtige taart en dat na 1 workshop. Ik ben jaloers ![]() | |
JanPiraat | donderdag 29 maart 2012 @ 19:47 |
![]() ![]() ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 29 maart 2012 @ 21:01 |
Whaahahaha JanPiraat dank je! En de anderen ook superbedankt voor al die ooh en aahs. ![]() En maartjeh wat mooi. Je hebt talent! ![]() ![]() | |
Tegan | donderdag 29 maart 2012 @ 21:07 |
Iemand een idee met welke basis ik eetbare verf zou kunnen maken met kleurstof dus voor (paas)eieren ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 29 maart 2012 @ 22:31 |
Je bedoelt paaseieren van fondant of marsepein die je gaat beschilderen? Ik weet dat Rainbow Dust heel fijne metallic eetbare verf in potjes heeft. Dat werkt goed, hoef je zelf niks te mengen. Verder kun je eetbaar poeder mengen met rejuvenator van Sugarflair, dan krijg je ook een verf. | |
Tegan | donderdag 29 maart 2012 @ 22:36 |
Ik bedoelde eigenlijk echte eieren. Als in, ik heb kleurstof liggen en het zou mooi zijn als ik er niets bij zou hoeven kopen zeg maar. Dat het wel gewoon hard opdroogt enzo. | |
PureEvil | donderdag 29 maart 2012 @ 22:45 |
Google is your friend; Het beste is om paaseieren met een natuurlijke kleurstof te beschilderen, want dan kan je ze ook gewoon opeten. Kook de eieren in * water met bessensap of sap van bietjes (licht)rood * kookvocht van spinazie voor (licht)groen * koffie (bruin tintje) * water met schillen van een limoen of sinaasappel, wortel, selderijzaad (licht oranje) * water met sinaasappel (lichtgeel) * water met een stuk rode kool en een scheut azijn (roze) * in thee (bruin) * kurkuma/koenjit/saffraan (geel) * bosbessen (blauw) * koffiedrab of uitenschillen (bruin) * uienschillen (beige) * wortel of schillen van de sinaasappel (licht oranje) * spinazie (goen) * snij verse peterselie fijn en laat een nacht weken in water. Breng het 's morgens aan de kook en laat ze er net zo lang in liggen tot ze geel-groen kleuren * TIP: voeg voor een extra donker effect een theelepel azijn toe aan het kookwater. Leg de eieren op de bodem van de pan (stapel ze niet op elkaar) en doe er water bij zodat ze volledig onder water liggen. * Voeg een theelepel azijn toe (dat maakt de kleur sterker) * Voeg het natuurlijke kleurstof toe. Hoe meer eieren je tegelijk kookt, hoe meer kleurstof je nodig hebt * Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat de eieren 15 minuten koken * Laat de eieren afkoelen. Zijn de eieren niet voldoende gekleurd, laat ze dan bedekt met het kleurmiddel een nacht in de koelkast staan | |
Chickert | zondag 1 april 2012 @ 00:25 |
Vanavond cupcakes gemaakt voor een babyshower. Met mijn nieuwe uitsteekvormpjes ![]() En owja... marsepein van de Xenos is echt CRAP ![]() ![]() Te weinig witte fondant voor alle cakejes, dus de rest maar met botercreme en muisjes gedaan ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 2 april 2012 @ 17:00 |
Heeft iemand een goed recept voor slagroomtaart? Er zijn zo veel verschillende!! | |
Spuuglokje | maandag 2 april 2012 @ 19:27 |
Wat een leuke cupcakes Chickert! ![]() ![]() Ik heb nog nooit zelf een slagroomtaart gemaakt, SpaceInvaders, dus ik heb geen uitgeprobeerd recept helaas. (Ik vind de slagroomtaarten van de Hema zo lekker dat ik nog niet de behoefte heb gehad om die zelf eens te gaan maken!) | |
gewoonmezelf87 | maandag 2 april 2012 @ 19:45 |
Damn spuuglokje, als ik jouw taarten zo zie, dan voel ik mezelf echt weer een beginneling, en dat terwijl ik toch aardig mijn weg weet inmiddels! Echt super mooi gedaan! | |
Nanook24 | maandag 2 april 2012 @ 20:12 |
Ik zou voor een slagroom-taart gewoon biscuit mix gebruiken en ik vind dat slagroom gezoet met vanille suiker en gemixt met klopfix qua smaak behoorlijk goed in de buurt komen van die van de bakker/Hema. | |
het-is-mij | maandag 2 april 2012 @ 20:13 |
Ik was 3jr geleden erg enthousiast begonnen, maar ja toen zwanger, daarna alweer zwanger en dus geen tijd om rustig met die taartjes aan de slag te gaan. Maar een vriendin wilde er 1 voor haar dochtertje maken, gezegd dat ik wilde helpen maar dat we ook gezellig samen naar een workshop kunnen gaan, dit hoorden er meer en nu gaan we met ons 5-en. Wel de basisworkshop, misschien ga ik kijken of ik een puzzelplaatje ofzo kan doen maar wil het toch weer een beetje op gaan pakken. Ben met deze 2 zelf begonnen 3 jr geleden, hoe slecht! ![]() ![]() ![]() ![]() Daarna deze gemaakt met een vrijgezellenfeest ![]() Deze heb ik daarna thuis gemaakt om te oefenen en toen werd ik te druk met de jongens ![]() ![]() ![]() ![]() | |
_Hestia_ | maandag 2 april 2012 @ 20:17 |
Die zijn echt supercute zeg ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 6 april 2012 @ 23:53 |
hihi wat een verschil ![]() ![]() Ik heb vandaag deze gemaakt... vulling: citroenbotercreme en kersenjam, zwarte en witte fondant Voor vriendinnetjes gemaakt omdat we weer eens samen een avondje bij gingen beppen ![]() | |
RenRen- | zaterdag 7 april 2012 @ 00:47 |
Als je cupcakes maakt, hoe lang van te voren kun je ze maken? Als je ze ergens in een doos doet om te bewaren? ![]() | |
Spuuglokje | zondag 8 april 2012 @ 16:25 |
Als je ze luchtdicht verpakt kun je ze ongeveer een halve week bewaren RenRen. Ik heb voor mijn schoonouders even een paar paasmuffins gemaakt: ![]() | |
Sandous | zondag 8 april 2012 @ 16:40 |
Spuug wauw ![]() ![]() ![]() Van wat zijn de eitjes gemaakt | |
RenRen- | zondag 8 april 2012 @ 16:50 |
In een zak dus of iets? Thanks ![]() ![]() | |
Skaai | zondag 8 april 2012 @ 17:32 |
Er zitten nu 24 mini kokosnoot cupcakes in de oven, morgen uitdelen op 't werk ![]() | |
Tegan | zondag 8 april 2012 @ 18:33 |
Morgen niet vrij? | |
Yashaaaaa | zondag 8 april 2012 @ 18:36 |
"even" ![]() | |
Skaai | zondag 8 april 2012 @ 18:51 |
Schiphol is nooit gesloten ![]() | |
Spuuglokje | zondag 8 april 2012 @ 19:41 |
Sandous, die mini-eitjes zijn kant en klaar gekocht bij de Makro. Chocolade met zo'n krokant knapperig suikerlaagje erom. Dus het was echt snel klaar. Muffins gebakken, bovenkantjes eraf gesneden, icing erop gespoten (2 soorten spuitmondjes), en dan die eitjes erop. Klaar! ![]() | |
RenRen- | zondag 8 april 2012 @ 20:13 |
Dan kun je beter het leed verzachten ![]() ![]() | |
Skaai | zondag 8 april 2012 @ 20:23 |
Deze kokoscupcakes moesten precies 10 minuten ![]() Alleen was het gekut met de topping ![]() Gelukkig had ik nog 3 pakjes roomkaas liggen, maar dat werd geen egale massa (kleine klontjes) dus ik was al helemaal over de zeik want er is geen winkel open nu ![]() ![]() ![]() | |
trui | maandag 9 april 2012 @ 00:40 |
![]() | |
lady-wrb | maandag 9 april 2012 @ 06:34 |
mooi zeg! ![]() | |
J-net | maandag 9 april 2012 @ 11:06 |
Gisteren was de verjaardag van mijn zoon. Ik heb 2 taarten gemaakt. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Spuuglokje | maandag 9 april 2012 @ 11:47 |
J-Net wat zijn dat een vrolijke taarten! ![]() ![]() | |
_Hestia_ | maandag 9 april 2012 @ 14:12 |
Idd erg vrolijke taarten! | |
limbolandjgirl | maandag 9 april 2012 @ 17:11 |
Morgen of woensdag ga ik mijn allereerste boltaartje maken met Oreovulling. ![]() Ik ben benieuwd of het gaat lukken. Het is namelijk de allereerste keer dat ik met biscuit ga werken.. En ik heb al verhalen gelezen dat het inzakte, of niet goed was etc. Heeft iemand van jullie hier nog tips over? Want van al die 'mislukte' verhalen wil ik bijna een boltaartje van cakebeslag gaan maken. Dat lijkt mij makkelijker. (maar is wel steviger) | |
Spuuglokje | maandag 9 april 2012 @ 17:39 |
Biscuitdeeg is niet moeilijk limbolandgirl. Zorg dat de oven op de goede temperatuur staat, dat je de deur in de tussentijd niet opendoet en dat je de vorm goed insprayt/invet. (Stel dat het toch mislukt, dan kan ik beter aanwijzingen geven wat er anders moet. Ik bedoel, als je bovenkant te hard wordt en daaronder is het deeg nog niet gaar, dan stond de oven te heet. Als het ingezakt is heb je waarschijnlijk stiekem toch even gekeken tijdens de eerste tien minuten.) Maar ga er maar vanuit dat het gewoon goed gaat! ![]() | |
limbolandjgirl | maandag 9 april 2012 @ 17:53 |
Dankjewel Spuuglokje! ![]() Nog 1 vraagje: hoeveel botercreme moet ik ongeveer maken? Ik heb hier totaaaaal geen weet van. Voor 12 cupcakes maak ik meestal dit: 250 gram poedersuiker 250 gram zachte boter 2 eetlepels heet water 1 theelepel vanille extract. (en dan heb ik nog over) Maar voor een boltaartje (20 cm doorsnee) zal ik zeker meer moeten hebben ofniet? | |
SV-tje | maandag 9 april 2012 @ 18:59 |
Ik gebruik ook altijd 250g poedersuiker en 250g boter voor een boltaartje. Maar als je gaat bekleden met marsepein of fondant zou ik geen water en vanille extract toevoegen ivm het smelten van de marsepein/fondant. Wat betreft het biscuit ben ik het met Spuuglokje eens, biscuit is bij mij nog nooit mislukt en ik heb het al op veel manieren gebakken. Wat je bij een boltaartje ook kunt doen buiten bakken in een bol werken met de repenmethode. Teleac heeft hierover een filmpje, maar als je googlet kom je nog veel meer daarover tegen http://educatie.ntr.nl/beeldbank/clip/t20091104_boltaart01 | |
Spuuglokje | maandag 9 april 2012 @ 20:24 |
M'n zoon (14) wilde voor zijn vrienden graag wat cupcakes mee naar school morgen (hij had dat aan ze beloofd als zij zijn verjaardag stil zouden houden, want hij vindt het vreselijk als er voor hem gezongen wordt e.d. ). Het zijn creeper cupcakes (dat poppetje van Minecraft) geworden. ![]() ![]() ![]() | |
Soury | maandag 9 april 2012 @ 20:30 |
Held ![]() | |
#ANONIEM | maandag 9 april 2012 @ 20:53 |
GEWELDIG ![]() J-net wat een superleuke taartjes, nog gefeliciteerd met je zoontje Hopelijk was het een gezellige en geslaagde dag. | |
limbolandjgirl | dinsdag 10 april 2012 @ 16:17 |
Yesss mijn biscuit is gelukt! ![]() ![]() Morgen eens kijken of het een mooie voetbal wordt ![]() En of mijn broertje hem goedkeurt! hahaha | |
Spuuglokje | dinsdag 10 april 2012 @ 16:27 |
![]() ![]() | |
Eva4Evah | dinsdag 10 april 2012 @ 16:43 |
Mooie creaties weer ![]() | |
Skaai | dinsdag 10 april 2012 @ 23:09 |
Ik ben weinig creatief met marsepein en het toveren van enige toppings, ondanks dat zijn alle 92 mini's afgelopen Pasen opgegaan op het werk ![]() Kokosnoot muffins met een roomkaas kokosnoot topping! ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 11 april 2012 @ 09:55 |
Ze zien er mooi uit Skaai! I ![]() | |
limbolandjgirl | woensdag 11 april 2012 @ 19:21 |
Mijn aller aller aller eerste (bol)taart ooit! ![]() Gevuld met botercreme & Oreo's en chocolade slagroom. | |
#ANONIEM | woensdag 11 april 2012 @ 19:25 |
Goed gelukt ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 11 april 2012 @ 19:29 |
Leuk limbolandjgirl! ![]() | |
SV-tje | vrijdag 13 april 2012 @ 20:16 |
Heb weer een keer een geboortetaartje gemaakt![]()
| |
Trusten | vrijdag 13 april 2012 @ 20:52 |
Mooie taart SV-tje, dat babytje blijft supercute! Ik werd vandaag blij verrast toen ik hoorde dat ik een Bosch keukenmachine had gewonnen. Mijn Kenwood mixer MX271 Patissier (wit) gaat hierdoor waarschijnlijk de verkoop in. Heeft iemand hier toevallig interesse voordat ik hem op MP gooi? ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door Trusten op 13-04-2012 20:57:52 ] | |
_Hestia_ | vrijdag 13 april 2012 @ 21:03 |
Leuke taarten weer! ![]() Vooral die geboortetaart is lief ![]() | |
-Trinity- | vrijdag 13 april 2012 @ 21:30 |
Darn, als je een maand of twee eerder was geweest had ik hem zo overgenomen, heb nu zelf al een Clatronic gekocht ![]() | |
Trusten | vrijdag 13 april 2012 @ 21:31 |
Sorry ![]() | |
Skaai | vrijdag 13 april 2012 @ 21:31 |
Ik heb ook een Clatronic, nu ik deze Kenwood zie is mijn Clatronic opeens heel lelijk ![]() | |
deadly_kiss | vrijdag 13 april 2012 @ 21:32 |
wat moet ie kosten? | |
#ANONIEM | vrijdag 13 april 2012 @ 21:34 |
dat ? ![]() Heb evt ook wel interesse ![]() | |
Trusten | vrijdag 13 april 2012 @ 21:41 |
Hmm ja dat is een goede! Hij is echt max een keer of 25 gebruikt en ziet er nog prima uit. Het enige nadeel is dat er een barst zit in de plastic antispatrand (die ik zelf overigens eigenlijk nooit gebruik). 125 euro lijkt mij redelijk. Ik ben dit weekend niet thuis maar zou maandag evt eigen foto's kunnen maken. | |
-Trinity- | zondag 15 april 2012 @ 14:42 |
Same here. Maarja, kostte de helft en zo veel gebruik ik hem nu ook weer niet... Ik vond de rode Kenwood zo mooi maar was uit het assortiment bij de Makro en elders helaas veel duurder. Dit weekend gemaakt voor lente/pasen: ![]() | |
maartjeh | zondag 15 april 2012 @ 20:31 |
Gaaf die geboortetaart! Heel mooi strak. Lente/Paas-taartje is ook leuk!! Fijne kleuren! Vandaag bezig geweest aan een taart die morgen af moet zijn. Had left-overs van roze marsepein en m'n eerste biscuit was niet goed gelukt (te weinig beslag dus te dun om te vullen). Hiervan een snel taartje gemaakt, gewoon de biscuit afgesmeerd met champagne-botercreme en daaroverheen marsepein. ![]() Hieronder zijn foto's van de taart waar ik nu aan bezig ben. ![]() Ennn m'n eerste strik, van marsepein. ![]() ![]() | |
Troel | zondag 15 april 2012 @ 20:33 |
Kan me voorstellen, ziet er goed uit hoor! | |
lady-wrb | zondag 15 april 2012 @ 20:49 |
ik heb even advies nodig. over twee maanden is mijn zoon jarig. het enige dat hij lust is chocoladetaart van albert heijn ![]() of zelfgemaakte muffins ik wil hem verrassen met iets met het thema angry birds. zijn die dieren ergens kant en klaar te koop of zal ik aan de knutsel moeten? | |
Chickert | zondag 15 april 2012 @ 21:28 |
Van het weekend cupcakes gemaakt voor de verjaardag van mijn nicht. Uit het boek Rudolph's Cupcakes: Limoncello's ![]() Koekiemonsters ![]() Ze waren heerlijk ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 15 april 2012 @ 21:58 |
Ik ben bang dat je zelf aan de knutsel moet, Ik heb even het internet uitgepluisd voor je maar ik kom of dingen van een bakkerij tegen of een how-to, maar geen kant en klare plaatjes, dus ik ben bang dat je zelf een puzzelplaatje moet maken ![]() | |
lady-wrb | zondag 15 april 2012 @ 22:11 |
waar heb je die how to's gezien? heb je linkjes? | |
gewoonmezelf87 | zondag 15 april 2012 @ 22:57 |
ik zal ze morgen even plaatsen, op mobiel gaat dat niet zo denderend! | |
Ooi86 | zondag 15 april 2012 @ 23:23 |
Heeft iemand de taart gezien die voorop de nieuwe allerhande staat? Die ga ik zeker een keer maken. Wat ziet die er lekker uit! | |
Sandous | zondag 15 april 2012 @ 23:57 |
Deze ja!!! http://www.ah.nl/allerhan(...)rood-wit-blauw-taart | |
Fiorellino | maandag 16 april 2012 @ 07:41 |
Ik maak graag cupcakes, maar ze zijn nooit zo mooi hoog als dat ik vaak zie op foto's. Ik gebruik 3/4 beslag per cupcake, in de oven worden ze groter maar zakken ze in als ik ze eruit haal terwijl ik niet tussendoor de oven open. Tips? | |
Tink89 | maandag 16 april 2012 @ 08:24 |
Misschien staat je oven te hoog, waardoor ze te snel groeien en dan inzakken, omdat er lucht van binnen zit. Kan ook zijn dat je beslag niet luchtig genoeg is, mix je lang genoeg? | |
maartjeh | maandag 16 april 2012 @ 13:29 |
![]() Dit is 'm geworden! ![]() | |
Tegan | maandag 16 april 2012 @ 13:58 |
Klinkt als een hele dure taart gezien de ingredienten. | |
Tegan | maandag 16 april 2012 @ 13:59 |
Mooie taart maartjeh. | |
Troel | maandag 16 april 2012 @ 14:02 |
dat ja ![]() En mooie taart zo hoor! | |
MaximusTG | maandag 16 april 2012 @ 14:08 |
Mwa, je kan geld besparen door diepvriesfruit te gebruiken (iig voor het fruit dat erin zit). En voor de amandelen en poedersuiker kan je marsepein nemen (lijkt mij iig). Kan je vast ergens goedkoper krijgen dan 3x 55 gr verpakking amandelen van de AH ![]() | |
gewoonmezelf87 | maandag 16 april 2012 @ 14:53 |
http://www.gamecakes.nl/?p=232&lang=nl Dit is het enige nuttige wat ik gevonden heb, maar dat is dus boetseren, en ik neem aan dat je liever een puzzelplaatje hebt? Ik weet niet of je daar bekend mee bent, anders kun je altijd even pm-en ![]() | |
maartjeh | maandag 16 april 2012 @ 14:57 |
Thanks! ![]() | |
Trusten | dinsdag 17 april 2012 @ 20:50 |
Er staat bij 10 personen en 3,05 per persoon oftwel ruim 30 euro aan boodschappen. En 900 kcal per punt, heftige taart! Maar goed een pond witte chocolade, pond mascarpone etc, dat wil wel... | |
Tegan | dinsdag 17 april 2012 @ 21:05 |
Wat is nu je punt? Dat het wel of niet duur is? | |
Trusten | dinsdag 17 april 2012 @ 22:17 |
Zeker duur | |
Ooi86 | woensdag 18 april 2012 @ 00:05 |
Ik haal alles gewoon zoveel mogelijk bij lidl enzo. Scheelt al een heel stuk. En naar mijn mening ben je er niet alleen met een mooi buitenkantje. Het gaat uiteindelijk om de smaak! Dus ik hou wel van wat lekkere ingredienten. | |
Eva4Evah | woensdag 18 april 2012 @ 00:52 |
Ahh ik vind 'm echt heel mooi ![]() | |
lady-wrb | woensdag 18 april 2012 @ 07:57 |
![]() | |
maartjeh | woensdag 18 april 2012 @ 11:48 |
Thanks! ![]() | |
Alisande | woensdag 18 april 2012 @ 20:46 |
Ik heb vandaag geoefend voor de verjaardagstaart voor mijn kleine. Ik heb frosting gebruikt om hem te bekleden, maar wat is dat zoet! Wat kan ik beter gebruiken? Ik was niet van plan het helemaal te bedekken met marsepein of fondant, maar met iets anders en dan bovenop met fondant een figuurtje (Bert, Ernie of Nijntje) er op maken en de zijkant versieren met van dat versier suikerwerk. Slagroom, botercrème? Ik heb geen idee... ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Alisande op 18-04-2012 20:52:02 ] | |
#ANONIEM | woensdag 18 april 2012 @ 21:03 |
Ziet er fleurig uit zeg ![]() ![]() Je kan ook de alleen de bovenkant bewerken met marsepein of fondant.. zijkant afsmeren met botercreme inderdaad en dan van die nougat nootjes erop ofzo? Of gekleurde sprinkles. [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 18-04-2012 21:03:36 ] | |
Troel | woensdag 18 april 2012 @ 21:07 |
Ik weet niet hoe oud de kleine is, maar ik zou oppassen met van die nootjes ![]() ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 18 april 2012 @ 21:11 |
Stom ![]() | |
Alisande | woensdag 18 april 2012 @ 21:14 |
Ok, botercrème en sprinkles wordt het dan! Ook een goed idee om alleen de bovenkant te bewerken met fondant. | |
Troel | woensdag 18 april 2012 @ 21:20 |
Ik denk daar ook pas sinds kort over na hoor ![]() | |
LWD-Godius | donderdag 19 april 2012 @ 23:48 |
Interessant artikel over het insectenkookboek. Schrik niet van de heerlijke meelworm cupcakejes. | |
Nijna | vrijdag 20 april 2012 @ 08:37 |
Ik geloof dat ik toch even pas hoor, meelwormen... dan maar even wat minder hip ![]() | |
PureEvil | vrijdag 20 april 2012 @ 08:42 |
En hoe krijg je die gekleurde sprinkles/hagelslag dan een beetje fatsoenlijk op de zijkant? zonder al te veel geknoei? | |
Spuuglokje | vrijdag 20 april 2012 @ 10:33 |
Als je eerst alleen de zijkant insmeert en dan door de sprinkles/hagelslag rolt is dat netjes. Dan leg je de taart goed neer en kun je de bovenkant gaan bewerken. ![]() | |
Sjeen | vrijdag 20 april 2012 @ 10:36 |
Spuug, geweldige tip! Ik ga een taart bakken dit weekend en insprinkelen ![]() | |
SV-tje | zaterdag 21 april 2012 @ 23:17 |
Ik heb gisteren weer twee taartjes gemaakt. Gevuld met frambozen, frambozenjam, witte vlokken en zwitserse room. Voor het eerst funcakes frambozenfondant gebruikt, is wel lekker spul. Voor de goede orde, deze taartjes waren niet voor mezelf. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
roos85 | zaterdag 21 april 2012 @ 23:25 |
Wat geweldig mooi ![]() | |
_Hestia_ | zaterdag 21 april 2012 @ 23:44 |
Wauw echt mooi ![]() | |
Tezz | zondag 22 april 2012 @ 10:03 |
Ik voel een nieuwe hobby aankomen!!! Vorige week heb ik een workshop gevolgd (werd aangeboden door de personeelsvereniging van mijn werk) en ik was zo trots op mezelf... Mijn eerste taart: ![]() Net heb ik alle 30 topics door zitten kijken. ![]() Nu ga ik nadenken over wat ik allemaal aan moet schaffen om te beginnen. Kunnen jullie me tips geven om een goede basisstartersset aan te schaffen? | |
het-is-mij | zondag 22 april 2012 @ 10:14 |
@ Tezz, mooi gedaan hoor. En die bloemen ook! Ik ben ook niet heel gevorderd en wat ik fijn vond om als basis te hebben; * Een draaiplateau (bijv. die houten v/d ikea) * Setje van ikea met taartzaag, spuitzak en zo'n afstrijkding * Roller om marsepein of fondant te rollen (heb ik bij de bouwmarkt gekocht, gewoon zo'n witte pvc pijp) * Ik heb daar ook zo'n smoother achtig ding gekocht die ze normaal voor t metselen/voegen gebruiken * Marsepein of fondant * Wat uitstekers * Pizza mes om de randen langs de taart na het bekleden af te snijden Zo kom je denk ik al een heel eind (en ik lees/kijk ook veel op het forum van de leukste taarten) De zwanger taarten zijn ook weer mooi, maar jij bent ook al mooi gevorderd ![]() Onze workshop was leuk laatst, heb foto's op mn foon en facebook, zal eens kijken of ik ze hier naar toe krijg. ![]() Vanmiddag ga ik met een vriendin wat maken, ik voor q-day en zij voor de verjaardag van haar dochtertje, zin in. Ik ga me ook eens over die roosjes buigen. Daarnaast nog wat boltaartjes, gewoon om het bekleden e.d. onder de knie te krijgen. [ Bericht 6% gewijzigd door het-is-mij op 22-04-2012 10:24:33 (Foto toegevoegd) ] | |
Tezz | zondag 22 april 2012 @ 10:29 |
Thx @het-is-mij! | |
het-is-mij | zondag 22 april 2012 @ 10:33 |
@ Sv-tje, dat bruine met baby, is dat ookvan fondant of marsepein? | |
Spuuglokje | zondag 22 april 2012 @ 10:35 |
Mooi SV-tje! ![]() | |
Spuuglokje | zondag 22 april 2012 @ 10:37 |
Knap hoor Tezz! ![]() ![]() | |
Misstique | zondag 22 april 2012 @ 13:04 |
Ik lurk hier af en toe om me te vergapen aan de prachtige taarten en cupcakes en heb afgelopen vrijdag aan een workshop cupcakes meegedaan om te kijken of ik het ook zou kunnen. Ik schrok toen we botercreme moesten maken wat dus alleen maar bestaat uit een heel pak boter met poedersuiker en kleurstof. Ik vond het idee al niet geweldig en het smaakte verschrikkelijk, klopt dat wel? Of maken jullie het anders? | |
Anne | zondag 22 april 2012 @ 13:07 |
Het klopt ![]() Ik vind de taarten hier ook geweldig om te zien hoor, maar als ik dan aan de smaak denk (en ik heb het geproefd) van cake in combinatie met marsepein/fondant (heb het zo dun mogelijk gerold ook nog), met botercreme en dan vaak ook nog een (zoete) vulling, lopen de rillingen over mijn rug. Ik ben best van het zoete maar dit is echt veeeeeeeeel te zoet en veeeeeel te vet. Dat is ook de reden dat ik er na 2 taartjes maar mee ben gestopt. Leuk om te maken, maar om het daarna op te eten; Neh ![]() | |
MissHobje | zondag 22 april 2012 @ 13:10 |
Als ik überhaupt met botercreme werk geef ik er zelf een lekkere smaak aan met bv een citroen/sinaasappel siroop (wat suiker/sinaasappel/citroen sap in laten koken tot dikke stroop en dan bv scheutje likeur erbij) Dit kan dus met vanalles, van koffie tot fruit ![]() | |
Misstique | zondag 22 april 2012 @ 13:13 |
Dat klinkt al beter MissHobje. ![]() Maar ik denk dat ik het niet veel zal gaan maken om dezelfde redenen die Anne noemt. ![]() | |
Muck | zondag 22 april 2012 @ 13:42 |
Dat is het probleem ook met de taarten die een nicht van me maakt. Ze zijn werkelijk prachtig om te zien, ze maakt complete asepoester-koetsen met muizen erbij enzo, maar de smaak.... ![]() In plaats van kapsel gebruikt ze gewoon cake, dus het is veel te zwaar en droog. Ze zijn altijd gevuld met aardbeienkwark (zoet, zoet, zoet) en enorme klonten fondant erop ![]() | |
Spuuglokje | zondag 22 april 2012 @ 13:47 |
Zo maak ik nooit botercrème, Misstique. Ik gebruik de botercrèmemix van Funcakes, die smaakt naar roombroodjes. ![]() | |
SV-tje | zondag 22 april 2012 @ 13:53 |
Ik gebruik alleen botercreme om de taart of cupcake af te smeren en dan in een zo dun mogelijke laag. Ik lust zelf bijvoorbeeld geen boter op brood, maar botercreme als hij goed luchtig is geklopt vind ik helemaal niet naar boter smaken (wel goede roomboter gebruiken). En bij een workshop die ik laatst gaf aan een groep kinderen gaf vonden ze de botercreme heel erg lekker en vroegen ze of het slagroom was en hebben een bakje op het einde uitgelepelt (kwam ik later achter). Ik zal geen 1:1 botercreme als vulling gebruiken. Probeer daar altijd een mix te vinden tussen een romige vulling en een frisse vulling. En inderdaad biscuit ipv cake. Ik krijg altijd te horen dat mensen de taart heel lekker vinden. Maar zelf eten wij ook maar een paar keer per jaar een stukje en dat is dan bij de mensen voor wie de taart gemaakt is. Als ik iets lekkers voor ons zelf maak is het juist meestal iets anders om uit te proberen. Laatst heb ik bijvoorbeeld gebakken cheesecake gemaakt, maar dat vond ik persoonlijk veel zwaarder en vetter dan een taart met marsepein of fondant. @roos85: Het babytje is een malletje van First Impressions @Het is mij: Dat is chocolade fondant | |
SV-tje | zondag 22 april 2012 @ 13:54 |
Afsmeren met botercrememix is volgens mij nooit zo'n goed idee ivm het risico van smelten na langere tijd. | |
Sjeen | zondag 22 april 2012 @ 14:05 |
Het werd een simpele slagroomtaart met kersenjam ertussen, hagelslag tegen de zijkant en wat bastognekruimels en kersenbonbons als versiering ![]() ![]() | |
Chickert | zondag 22 april 2012 @ 19:46 |
Ik vind die spuitzakken uit die ikea-set echt een verschrikking. Heb ze allebei na gebruik gelijk weggegooid omdat de boter/vet doorsloeg naar de buitenkant van de zak. Drama zeg. Maar de spuitmondjes enzo natuurlijk wel bewaard ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 22 april 2012 @ 19:52 |
Ik gebruik ook altijd de mix, waar je zelf nog boter en pedersuiker aan moet toevoegen, en dat gaat absoluut prima hoor, In ieder geval nog nooit een smelt-alarm gehad ![]() | |
Spuuglokje | zondag 22 april 2012 @ 21:32 |
Nog nooit gebeurd bij mij. Ik heb wel verhalen gehoord dat het gaat smelten van afsmeren met slagroom, maar met de Funcakes botercrèmemix gebeurt het in ieder geval niet. | |
Troel | zondag 22 april 2012 @ 21:44 |
Hier ook nooit gedoe gehad. Ik gebruik ook de funcakes en ik gooi er ook nog vaak citroensap door voor een fris smaakje ![]() | |
Skaai | zondag 22 april 2012 @ 23:15 |
Ik had van de week voor het eerst gekozen voor AH smeerbare roomboter en de Monchou Luchtige roomkaas, dit werd echt een hemelse mix samen en ik heb mijn topping nog nooit zo luchtig gehad ![]() ![]() | |
Troel | maandag 23 april 2012 @ 08:37 |
Knap dat je dat dan niet gedaan hebt ![]() | |
MarjoBlabla | dinsdag 24 april 2012 @ 09:50 |
Zou je het precieze recept kunnen posten? Klinkt heel erg lekker! ![]() | |
Skaai | dinsdag 24 april 2012 @ 14:58 |
Oh er is geen precies recept, ik heb gewoon op gevoel wat bij elkaar gegooid en ehm eigenlijk niet opgeschreven hoeveel ik heb gebruikt. Ik hou me bijvoorbeeld ook niet aan al die kilo's poedersuiker die er in veel recepten in gaan, ik gebruik altijd minder ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 25 april 2012 @ 11:11 |
Ik moest lachen ![]()
| |
Spuuglokje | woensdag 25 april 2012 @ 16:03 |
Ik heb wat siliconen bloempotjes bij de Xenos gekocht, en daar chocoladecakejes in gebakken. Daarna gedecoreerd met verschillende bloemetjes. Hier zijn wat foto's. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | woensdag 25 april 2012 @ 16:07 |
![]() | |
Troel | woensdag 25 april 2012 @ 16:07 |
Wat leuk! En lekker ongetwijfeld ook wel! | |
Yngwie | woensdag 25 april 2012 @ 16:14 |
Die zijn gaaf! ![]() ![]() | |
DarkElf | woensdag 25 april 2012 @ 16:16 |
hehe slimmerd. Maar idd, ze zien er geweldig leuk uit ![]() | |
Yngwie | woensdag 25 april 2012 @ 16:18 |
Zijn trouwens wel schattige kleine vormpjes voor bloemetjes.. waar haal je deze? Gewoon bij een Pipoos of zo? | |
Spuuglokje | woensdag 25 april 2012 @ 16:20 |
Die lila bloemetjes zijn gemaakt met een Plunger cutter. Die is denk ik ook te koop bij Pipoos. Die andere bloemetjes zijn gemaakt met malletjes uit Hong Kong (via Etsy.com). | |
#ANONIEM | woensdag 25 april 2012 @ 16:23 |
Cute ![]() | |
Skaai | woensdag 25 april 2012 @ 17:16 |
Hoe haal je nu de cupcakes heel eruit? ![]() Ze zien er wel prachtig uit ![]() | |
A-ce | woensdag 25 april 2012 @ 17:46 |
Hoe doen jullie de letters allemaal. Gewoon met een mes uit snijden of met vormpjes( eventueel waar dan te krijgen) | |
Chickert | woensdag 25 april 2012 @ 21:27 |
Oe, die bloempotjes zijn very cute! Ik heb vandaag de Dreamer uit Rudlph's Cupcakes gemaakt. Resultaat: ![]() Erg tasty! | |
Troel | donderdag 26 april 2012 @ 08:36 |
Hmmm ![]() Ik ben vandaag heel simpel mijn bladerdeeg aan het opmaken in een tupperware vorm met wat appel en rozijnen erin ![]() ![]() | |
Isabeau | donderdag 26 april 2012 @ 09:28 |
*hap!* Ziet er heerlijk uit! | |
maartjeh | donderdag 26 april 2012 @ 11:30 |
Ik laat net mijn doosje met potjes kleurstoffen stukvallen. ALLE potjes stuk en een grote bende! | |
Nijna | donderdag 26 april 2012 @ 11:44 |
Oei Maartjeh... zonde en zal behoorlijke zooi geven... | |
maartjeh | donderdag 26 april 2012 @ 11:53 |
Ja, keukenvloer onder, houten vloer onder, deurpost onder.. THANK GOD had ik een trainingsbroek aan en sokken, en geen broek en schoenen. Het meeste is er wel af gegaan met alcohol.. 7 van de 8 potjes stuk, dus maar een nieuw doosje halen denk ik.. balen. | |
Spuuglokje | donderdag 26 april 2012 @ 11:53 |
Oh wat erg! ![]() | |
maartjeh | donderdag 26 april 2012 @ 14:51 |
Ja echt heel erg balen.. Nog niet eens alle potjes was iets van gebruikt, sommigen zat het witte plasticje er nog op. ![]() | |
maartjeh | donderdag 26 april 2012 @ 17:55 |
![]() Vanmiddag een taart in elkaar gezet, oranje boven! ![]() | |
Chickert | donderdag 26 april 2012 @ 18:32 |
Erg leuk! | |
Spuuglokje | donderdag 26 april 2012 @ 21:59 |
Leuk maartjeh! ![]() | |
roos85 | donderdag 26 april 2012 @ 22:09 |
wat erg ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 28 april 2012 @ 00:15 |
Net terug van de workshop taarten bekleden. En dit is het resultaat: Ik ben er zeer trots op! ![]() Hij is gevuld met aardbeien, vanille botercreme en ander vers fruit (ananas, perzik etc.) | |
_Hestia_ | zaterdag 28 april 2012 @ 00:18 |
Die ziet er echt mooi uit hoor ![]() | |
fotostarter | zaterdag 28 april 2012 @ 08:23 |
Twittertaart ![]() | |
Baby_Girl | zaterdag 28 april 2012 @ 11:31 |
Mag ik deze met jullie delen? Ben er zo trots op!![]() Ik ga dit posten via de tab, ben benieuwd of het lukt. | |
Skaai | zaterdag 28 april 2012 @ 11:32 |
Oh wat een leuke taart! Heb je die vogeltjes met behulp van die tutorial gemaakt? Hij is echt geweldig ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 28 april 2012 @ 11:33 |
Wat een leuke taarten Baby_girl en limbolandjgirl! | |
Eva4Evah | zaterdag 28 april 2012 @ 12:43 |
Sluit ik me bij aan! ![]() | |
roos85 | zaterdag 28 april 2012 @ 12:46 |
| |
MissHobje | zaterdag 28 april 2012 @ 13:24 |
Wow wat een juweeltjes zijn er weer gemaakt zeg ![]() | |
PureEvil | zaterdag 28 april 2012 @ 13:28 |
Oh wow, mooie taarten ! Ik krijg er honger van ![]() ![]() Waar kopen jullie fondant of marsepein? Ik zag onderlaatst dat ze bij de Jumbo ook dat spul hadden, 3,60 ofzo voor 300 gram volgens mij...kan er naast zitten hoor. En hoeveel heb je daarvan nodig? En om het te laten 'plakken' op de cake, moet ik daarvoor perse die botercreme gebruiken of kan dat ook met iets anders? Ik wil binnenkort toch echt eens een poging gaan doen om een taart te maken | |
Spuuglokje | zaterdag 28 april 2012 @ 16:13 |
PureEvil, ik koop marsepein en fondant bij Cakesupplies (de afdeling van Deleukstetaartenshop voor mensen met een KvKnummer) of bij de Makro. De Makro heeft vanaf a.s. dinsdag weer een actie met dat spul. Hoeveel je nodig hebt voor een taart kun je hier vinden. Voor het laten plakken is botercrème het meest gebruikt, maar je zou de taart ook met een dun laagje gladde jam in kunnen smeren. | |
SV-tje | maandag 30 april 2012 @ 17:11 |
Deze zandkasteel taart gemaakt voor de 1e verjaardag van de dochter van een vriendin. Bekleed met biscuitjes en botercreme gemixt met bbroom. De vierkante taart gevuld met aardbeienvlaaivulling en aardbeienkwarktaarttoetje van Mona. De kleine ronde gevuld met abrikozenjam en zwitserse room. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
_Hestia_ | maandag 30 april 2012 @ 17:25 |
Wat een ontzettend leuke en originele taart! ![]() | |
Mirjam | maandag 30 april 2012 @ 17:26 |
![]() | |
Mirjam | maandag 30 april 2012 @ 17:27 |
ik ga vrijdag ee workshop krijgen, moet wel zelf ffd e taart bakken ( ![]() waar kan ik voor een leuk prijsje fondant halen om de taart mee te bekleden? | |
-Trinity- | maandag 30 april 2012 @ 22:05 |
Xenos verkoopt sinds kort marsepein en fondant. Anders deleukstetaartenshop.nl. | |
Baby_Girl | maandag 30 april 2012 @ 22:44 |
Xenos zou ik niet doen, heel slecht spul. Ik koop als het echt niet anders kan bij pippo's (duur!!) Of het winkeltje hier in Dordt met allerlei bakkersspulletjes of bij spullenvoorjetaart.nl Via internet is het het goedkoopst, maar dan ivm verzendkosten moet je wel weer veel nemen. | |
Mirjam | maandag 30 april 2012 @ 23:21 |
ja, ik zoek wel budgettips, aangezien het ook maar mijn eerste keer is en ws. eenmalig is ![]() maar verkoopt de xenos niet alleen marsepein? | |
Dizzy-Miss-Lizzy | maandag 30 april 2012 @ 23:23 |
Jamin! | |
Muck | maandag 30 april 2012 @ 23:23 |
Nee, ze verkopen ook fondant ![]() | |
Mirjam | maandag 30 april 2012 @ 23:26 |
dan ga ik morgen ff de jamin en de xenos checken ![]() en w.b. de taart/cake? ik dacht gewoon aan boerencakemix en dat bakken in een ronde springvorm, of kom ik daar niet mee weg? | |
Dizzy-Miss-Lizzy | maandag 30 april 2012 @ 23:30 |
Dat is wel heel zwaar/machtig dan. Biscuit is veel luchtiger maar dat wordt hoger dan een springvorm. | |
Baby_Girl | dinsdag 1 mei 2012 @ 07:42 |
Jamin ja die was ik vergeten. En voor een marsepein\fondant taart zou ik ook voor een biscuit gaan. Beetje raar vind ik het wel dat je alles zelf mee moet nemen. | |
-Trinity- | dinsdag 1 mei 2012 @ 08:52 |
Ik zou ook voor biscuit gaan, je kunt een makkelijke mix ervoor kopen van Soezie bij de Welkoop/Boerenbond en bakwinkels. | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 1 mei 2012 @ 09:15 |
Bij jamin een zak van 1 kilo mix kopen is het makkelijkst denk ik als je daar toch heen gaat ![]() | |
Mirjam | dinsdag 1 mei 2012 @ 13:51 |
normaal gesproken zou ik ook m'n middelvinger opsteken, maar dit is een vriendin van m'n moeder, die komt het gratis en voor niks een hele avond doen. dan vind ik het eigenlijk wel heel normaal ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 1 mei 2012 @ 13:52 |
Dan klinkt het al anders inderdaad ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 1 mei 2012 @ 13:57 |
v&d verkoopt ook marsepein en fondant ![]() | |
RenRen- | donderdag 3 mei 2012 @ 11:55 |
![]() Dit haat ik. "Genoeg voor 12 cupcakes", en het is niet eens genoeg voor 9. | |
Mirjam | donderdag 3 mei 2012 @ 12:09 |
bloedirritant inderdaad ![]() | |
RenRen- | donderdag 3 mei 2012 @ 12:12 |
Ik heb het ook maar even op de receptensite vermeld, volgens mij heeft niemand dit probleem gehad, of gewoon maar niet vermeld ![]() Oh nee, volgens mij moeten reacties worden gemodereerd, dan komt mijn comment er vast niet doorheen | |
_Hestia_ | donderdag 3 mei 2012 @ 12:14 |
Dat is idd erg irritant ja! | |
Dizzy-Miss-Lizzy | donderdag 3 mei 2012 @ 17:58 |
Ligt er maar aan hoe hoog je ze wilt hebben en dus hoeveel je in een bakje doet. Als je de bovenkant straks plat wilt hebben om te versieren (zoals de meesten tegenwoordig) zou ik minder in een vormpje doen en dan kom je wel uit. Met deze hoeveelheid krijg je wel een flinke kop er op denk ik. | |
Tegan | zaterdag 5 mei 2012 @ 17:06 |
Ik heb juist altijd teveel deeg over. | |
Tink89 | zaterdag 5 mei 2012 @ 19:04 |
Die zitten ook wel vol voor een cupcake met een platte bovenkant hoor ![]() | |
-Trinity- | zondag 6 mei 2012 @ 11:45 |
Ik ook ![]() | |
Yannick567 | woensdag 9 mei 2012 @ 21:48 |
Vandaag weer eens creatief geweest. Mijn zusje is jarig vandaag en die is weg van '1 direction' ![]() Dus maar een beetje iets in die richting gemaakt. Mijn tante had rolfondant over dus ik heb wat restjes gebruikt. Best aardig voor een 2e keer ![]() ![]() Ze zien er trouwens zo 'rond' uit omdat ze in een aluminium appelbol blikje gebakken zijn. Die caises waren helemaal uit hun vorm ![]() ![]() En oja, dat verhaal van 'genoeg voor 12 cupcakes'.. Ik kon er met pijn en moeite 9 vullen. ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Yannick567 op 09-05-2012 22:13:51 ] | |
StrawberryChocolateDip | donderdag 10 mei 2012 @ 14:18 |
| |
Yngwie | donderdag 10 mei 2012 @ 14:23 |
Awwww, die zou perfect zijn voor mijn vriendin... helaas is Twente wel een eindje weg ![]() | |
Mirjam | donderdag 10 mei 2012 @ 14:55 |
vorige week voor het eerst taart gemaakt ![]() het resultaat vond ik neit zo heel slecht voor een eerste keer ![]() ![]() | |
StrawberryChocolateDip | donderdag 10 mei 2012 @ 15:45 |
| |
limbolandjgirl | donderdag 10 mei 2012 @ 21:55 |
Oehh die ziet er mooi uit! ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 11 mei 2012 @ 12:28 |
hoe maak je marsepein vast aan cupcakes? | |
Dizzy-Miss-Lizzy | vrijdag 11 mei 2012 @ 12:28 |
Botercreme, jam, beetje poedersuiker met water mengen... | |
Spuuglokje | vrijdag 11 mei 2012 @ 13:03 |
Ik gebruik er ook wel eens witte chocoladepasta voor. ![]() | |
PureEvil | vrijdag 11 mei 2012 @ 13:11 |
En welke mix heb je daarvoor gebruikt als ik vragen mag? | |
lady-wrb | vrijdag 11 mei 2012 @ 15:42 |
het werd jam, want dat heb ik in huis. maar ik ga het onthouden. nou hier zijn ze dan: mijn allereerste poging van cupcakes met marsepein ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 11 mei 2012 @ 15:58 |
Zijn mooi gelukt ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 11 mei 2012 @ 16:10 |
ik kreeg een moeder met twee kleine meisjes op visite. helemaal into de bloemetjes ![]() | |
_Hestia_ | vrijdag 11 mei 2012 @ 17:34 |
Erg mooi, vooral die roosjes ![]() | |
MarjoBlabla | vrijdag 11 mei 2012 @ 23:51 |
![]() Mijn cupcakes voor mijn 20e verjaardag ![]() ![]() ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | vrijdag 11 mei 2012 @ 23:52 |
Goed gelukt Lady ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 12 mei 2012 @ 06:50 |
Leuk gedaan! En nog/alvast gefeliciteerd! Misschien een stomme vraag maar ik vroeg mij vannacht af: Kan je de kleurstof waarmee je marsepein kleurt, ook gebruiken voor botercreme ?? [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-05-2012 06:51:09 ] | |
Troel | zaterdag 12 mei 2012 @ 08:24 |
Ja ![]() | |
RenRen- | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:27 |
Viel tegen, ze zakten nog in, dus waren denk ik.. 3/4 tot 4/5 vol. Ik ben van mening dat een cakeje toch wel tot het randje of nét iets hoger moet komen, misschien heb ik dat wel verkeerd ![]() ![]() Dit was nét uit de oven, en nadat ze afgekoeld waren zijn ze toch nog een paar millimeter ingezakt Geen mix, recept van cupcakerecepten.nl | |
Yannick567 | zondag 13 mei 2012 @ 15:29 |
Resultaat van vrijdagavond. Beginnend, dus beetje experimenteren, was voor een verjaardag hier thuis.![]() Beetje overbelicht door de foto ![]() Mijn moeder had nog wat kleurstoffen over, dus daar maar wat mee gedaan. Had nog een creme recept van dr. oetker, alles gekocht, zou mijn moeder maken omdat ik moest werken. Schoot gelijk die creme in de schift ![]() ![]() | |
lady-wrb | zondag 13 mei 2012 @ 16:33 |
gaaf! | |
#ANONIEM | zondag 13 mei 2012 @ 18:51 |
Niet dus ![]() Het blijft nu een vloeibare smurrie ![]() geen stevigheid meer in de krijgen | |
Yannick567 | zondag 13 mei 2012 @ 19:01 |
Misschien is het gaan schiften? Misschien is de kleurstof die je gebruikt toevallig niet geschikt voor creme of slagroom mee te kleuren. Toen mijn creme geschift was probeerde ik het met slagroom. Die schoot ook in de schift ![]() | |
Troel | zondag 13 mei 2012 @ 19:20 |
Hu, bij mij werkt dat wel? Wat voor kleurstof heb je dan? | |
#ANONIEM | zondag 13 mei 2012 @ 19:31 |
Ja crap zo leek het wel, dan heb je van die korreltjes he? Het is ook icing color van Wilton ![]() ![]() Zie hierboven ![]() Niks aan te doen.. had de taart er niet mee bekleed ofzo.. maar ik mieter het wel weg dan ![]() | |
Popples | zondag 13 mei 2012 @ 19:35 |
en als je poedersuiker erbij doet? ik heb dat ook gedaan met de kleurstof die jij gebruikt. | |
Troel | zondag 13 mei 2012 @ 19:35 |
Nou ja, ik heb ook de icing color van Wilton, bij mij werkt het wel gewoon? | |
#ANONIEM | zondag 13 mei 2012 @ 19:40 |
Misschien moet ik het even in de koelkast zetten? En daarna nog even goed mixen... | |
Yannick567 | zondag 13 mei 2012 @ 20:03 |
Dat klinkt wel als geschift ja. Enkeltje prullenbak dan maar ![]() Ik ga binnenkort ngo een poging wagen. Zag net op cupcakerecepten.nl een recept voor frosting. Kijken of dat werkt. Anders zelf nog een keer dat recept van dr. oetker proberen voor creme ![]() | |
calastra | maandag 14 mei 2012 @ 14:32 |
Ik heb afgelopen week de taart mogen maken voor mijn nichtje Sarah. Ben blij met het resultaat, dacht eerst dat de taart te machtig zou zijn geworden maar dan viel heel erg mee, vulling van banketbakkersroom, jam, slagroom, bosvruchten, afgesmeerd met witte ganache en bekleed met marsepein. | |
Tink89 | maandag 14 mei 2012 @ 14:39 |
Mooi hoor ![]() | |
calastra | maandag 14 mei 2012 @ 15:10 |
Nee hoor, effect van de glitters, en het feit dat de taart ingevroren is geweest en dus nog aan het "uitwasemen"was toen ik de foto maakte. | |
Tink89 | maandag 14 mei 2012 @ 15:35 |
Ah, dat verklaart ![]() Ik vind glimmende taart nooit zo smakelijk, maar vind het ook wel echt lastig om plaatjes/figuurtjes te plakken zonder uitlopers enzo... De vorige taart heb ik toen maar helemaal nat gemaakt, zodat ie iig overal hetzelfde was. | |
#ANONIEM | maandag 14 mei 2012 @ 16:20 |
Ik heb later nog een keer botercreme gemaakt maar eerst de kleur gemengd met het boter en daarna met de botercreme mix die ik heb.. Dat ging goed... Dus mijn 2 bruiloftstaarten zijn af... Helaas kan ik geen foto plaatsen, pas na de 18e omdat de bruid en bruidegom nog wel eens hier en daar op Fok misschien mee kunnen lurken ![]() Het blijft toch een beetje een verrassing ... Per pm/dm kan wel natuurlijk ![]() Oh wauw ![]() Wat een lief taartje en mooie kleurtjes | |
Yannick567 | maandag 14 mei 2012 @ 17:35 |
Ik ben wel benieuwd ![]() | |
#ANONIEM | maandag 14 mei 2012 @ 17:41 |
Done ![]() | |
Yannick567 | maandag 14 mei 2012 @ 17:59 |
![]() mooi! | |
Popples | maandag 14 mei 2012 @ 18:19 |
nu word ik ook nieuwsgierig ![]() | |
Popples | maandag 14 mei 2012 @ 21:22 |
Wauw LL ![]() | |
MarjoBlabla | dinsdag 15 mei 2012 @ 11:15 |
Ik ook!! | |
#ANONIEM | dinsdag 15 mei 2012 @ 11:36 |
Hihi leuk joh pmetjes sturen. En bedankt voor de complimentjes natuurlijk. Ben er zelf ook een beetje trots op ![]() | |
arachide. | dinsdag 15 mei 2012 @ 11:45 |
Mag ik em ook zien? ![]() | |
Silmarwen | dinsdag 15 mei 2012 @ 11:50 |
![]() Voor mijn dochters afscheid op de PSZ | |
MarjoBlabla | dinsdag 15 mei 2012 @ 11:57 |
Heeeeel erg mooi! Wow ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 15 mei 2012 @ 12:31 |
Koekiemonstertjes ![]() Supercute ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 15 mei 2012 @ 15:43 |
![]() | |
Popples | dinsdag 15 mei 2012 @ 16:30 |
wat een leuke cookie's ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 19 mei 2012 @ 09:01 |
Nou ze mogen online hoor ![]() Wat heb ik veel complimenten gehad gister mbt de taart ![]() Mooi en lekker ![]() Nu hier nog even showen ![]() ![]() Vulling: Citroenbotercreme en kersenjam Buitenkant: witte fondant en marsepeinen bloemetjes met pareltjes en eetbare glimmende poeder (tevens ook gebruikt met sjabloon om de 'ringen' mee af te beelden op de taart. En we gaan gewoon door met feesten want kijk eens wat ik voor mijn verjaardag kreeg vandaag: ![]() ![]() ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 19 mei 2012 @ 09:35 |
Heeft iemand van jullie ervaring om een camera cake te maken? Ik heb al eens gezocht op internet en het lijkt niet moeilijk, maar je weet maar nooit. Zoiets wil ik maken ![]() ![]() ![]() | |
Troel | zaterdag 19 mei 2012 @ 09:44 |
Ik gok dat het net zo rot is als mijn Thomastaart was ![]() | |
Silmarwen | zaterdag 19 mei 2012 @ 10:37 |
LL wat mooi! <3 Limo, das niet heel makkelijk. Ziet er al heel snel slordig uit. Denk dat je het beste de vorm kunt maken van biscuit, dan vullen, dan vriezen, kun je hem mooi strak afsmeren iig. Dan ontdooien en dan pas bekleden. ![]() Hij ziet er minder strak uit dan hij is. Ik en de camera op mijn telefoon hebben een haat liefde verhouding. | |
limbolandjgirl | zaterdag 19 mei 2012 @ 17:31 |
Nou mijn camera cake staat in de vriezer. Morgen bekleden. Ik ben benieuwd of het mij gaat lukken ![]() Trouwens, Ik heb nu mijn biscuit gevuld met botercreme & aardbeien. En ik heb m afgesmeerd met botercreme. Hij staat nu in de vriezer. Maar nu lees ik op een ander forum dat hij 24 uur van te voren uit de vriezer moet halen. Ik heb m morgen rond 1 uur 's middags nodig om te bekleden met fondant. Dus dan kan ik beter de biscuit in de koelkast zetten. Of niet?? Ik snap het allemaal niet meer ![]() [ Bericht 56% gewijzigd door limbolandjgirl op 19-05-2012 17:48:19 ] | |
_Loki | zondag 20 mei 2012 @ 00:09 |
Koelkast lijkt me idd beter. Als het af gaat koelen, kan het best eens wat vocht loslaten. Zou zonde zijn! Als je het nu in de koelkast bewaart, kan het langzaam afkoelen en zo. | |
limbolandjgirl | zondag 20 mei 2012 @ 15:27 |
Tadaaa! De zwarte fondant was echt verschrikkelijk! Hij plakte steeds, scheurde heel snel etc. Maar het is mij toch wel redelijk gelukt ![]() | |
Isabeau | zondag 20 mei 2012 @ 15:49 |
Nou, het is overduidelijk een camera ![]() | |
Mirjam | zondag 20 mei 2012 @ 15:49 |
datdat was vast een takkeklus ![]() heb je ook een foto gemaakt van voordat de fondant erop ging? ik ben gewoon benieuwd hoe dat eruit zag ![]() | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 16:29 |
Oh wauw... Lastige klus maar knap gedaan hoor! | |
limbolandjgirl | dinsdag 22 mei 2012 @ 19:00 |
Hier zie je hoe hij eruit ziet: http://vintageandcake.blogspot.com/2011/02/lights-cameracake.html Hij is wel niet van mij, maar dit voorbeeld heb ik ook gebruikt ![]() | |
Mirjam | dinsdag 22 mei 2012 @ 19:03 |
geweldig ![]() dank je, zo leuk | |
_Hestia_ | dinsdag 22 mei 2012 @ 19:22 |
Echt geweldig die camerataart! Zou ik ook erg leuk vinden om te krijgen, ben echt gek op fotografie ![]() | |
Eva4Evah | woensdag 23 mei 2012 @ 12:55 |
Nice die camera! Lijkt me een heel werkje! | |
Yvonnetje | zondag 27 mei 2012 @ 09:41 |
Die camera is leuk!! Ga ik onthouden om *ooit* te maken voor mijn vader, als ik wat meer geoefend ben ![]() Heeft iemand hier ooit appelmoescake gebakken? Ik wil graag appel-kaneel cupcakes gaan bakken, en dit met appelmoes lijkt me wel lekker. Alleen.... ik heb het nog nooit gemaakt en vind best veel verschillende recepten, en het mag niet mislukken (geen tijd meer om proef te bakken)! Ander recept voor appel-kaneel is ook welkom ![]() | |
Spuuglokje | zondag 27 mei 2012 @ 13:36 |
Ik heb een taart gemaakt voor mijn neefje, het hoofd van een Creeper uit Minicraft. Een paar vriendinnen van Fok vroegen van tevoren of ik een stappenplan wilde maken, dus hier komt het: Drie vierkante taarten bakken, in laagjes snijden en vullen: ![]() ![]() Een vierkante kubus snijden en daarna afsmeren met botercrème: ![]() ![]() Verschillende kleuren groen marspein maken en in gelijke stukjes snijden, en die dan op de taart puzzelen volgens voorbeeld: ![]() ![]() De voorkant: ![]() De achterkant: ![]() | |
deadly_kiss | zondag 27 mei 2012 @ 13:47 |
Netjes! Bij mij zou alles scheef worden :p | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zondag 27 mei 2012 @ 13:50 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 27 mei 2012 @ 13:58 |
Wat een werk ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 27 mei 2012 @ 14:28 |
![]() ![]() | |
MissHobje | zondag 27 mei 2012 @ 14:36 |
Wow Spuuglokje, das weer een subliem taartje, ff meteen een vraagje, die blokjes he.. meet je het uit en snij je dat met de hand of heb je het anders aangepakt? Wellicht een tooltje gebruikt ofzo ? Lijkt me anders een pokke werkje ![]() | |
calastra | zondag 27 mei 2012 @ 15:24 |
wow Spuuglokje, wat een geduld moet jij hebben. Ik vind de cameretaart ook heel leuk. | |
Sandous | zondag 27 mei 2012 @ 15:31 |
O wauwww ![]() ![]() | |
Yannick567 | zondag 27 mei 2012 @ 15:35 |
Welnee, dat is gewoon een kwestie van goed oefenen en geduld hebben ![]() Hulde voor die taart ![]() | |
Spuuglokje | zondag 27 mei 2012 @ 16:00 |
Bedankt voor alle complimenten! ![]() De kubus bleek na afsmeren toch iéts minder hoog dan breed. Dus al die vakjes aan de zijkanten moesten 2x1,8 cm zijn. Handmatig snijden dus. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 27 mei 2012 @ 16:31 |
Heeeel erg leuk spuuglokje!! ![]() ![]() | |
PureEvil | zondag 27 mei 2012 @ 16:38 |
Leuke taart !!!! Ik heb gisteren voor het eerst vanille frosting gemaakt..gadverdamme wat is dat vies en zoet Had het nodig voor de cakepops die ik ook voor de 1e keer had gemaakt...Niet voor herhaling vatbaar iig. Heb wel frosting in de diepvries gegooit, voor als ik ooit eens een keer zin krijg om een taart te maken... | |
Eva4Evah | zondag 27 mei 2012 @ 17:08 |
Mijn hemel, wat een geweldige taart spuug ![]() | |
Lijnloos | dinsdag 29 mei 2012 @ 12:56 |
Die taart is echt geniaal Spuug! ![]() | |
trui | dinsdag 29 mei 2012 @ 13:00 |
wow spuuglokje! ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 29 mei 2012 @ 13:22 |
Absurd lang, Eva4Evah. Wel 2x zo lang als normaal. ![]() Trui, hij is niet perfect dit keer ![]() ![]() | |
trui | dinsdag 29 mei 2012 @ 13:49 |
nou, mijns inziens perfect genoeg hoor! ![]() wat de kleurtjes en volgorde betreft had je me alles wijs kunnen maken. ik ken minecraft niet en zou dus niet weten hoe 't 'hoort'. maar hij ziet/zag er wel heel mooi en 'echt' uit. is ie al op? was ie lekker? | |
_Ingrid_ | dinsdag 29 mei 2012 @ 15:36 |
Wow Spuug! ![]() | |
_Hestia_ | dinsdag 29 mei 2012 @ 15:41 |
Wauw spuuglokje, echt een geweldige taart en wat een geduld heb jij zeg ![]() | |
Yannick567 | zondag 3 juni 2012 @ 22:23 |
Morgen weer een poging wagen met cupcakes. Uiteraard met foto's achteraf ![]() | |
tliciouz | zondag 3 juni 2012 @ 22:26 |
Iemand in de buurt van Arnhem of Gelderland zuid die taarten maakt? | |
Yannick567 | maandag 4 juni 2012 @ 15:05 |
![]() Niet heel bijzonder, heb vandaag (normaal ben ik van de kant en klaar ![]() Nog een beetje oranje kleurstof over, dus daar de laatste 3 cakejes maar mee versierd. Was even twijfelen of ik het ging doen, de vorige keer schoot de frosting in de schift toen de kleurstof erbij ging. Het recept van frosting van cupcakerecepten.nl is best te doen, had niet verwacht dat er bloem bij moest ![]() | |
Yannick567 | zaterdag 9 juni 2012 @ 14:39 |
Om een beetje in de EK sferen te blijven ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2012 @ 14:46 |
Wat een leuke cupcakes ![]() Alhoewel ik niks met voetbal heb, ga ik binnenkort toch een voetbaltaartje maken voor mijn oudste zoon. En voetbalcupcakes om uit te delen ![]() | |
Yannick567 | zaterdag 9 juni 2012 @ 15:09 |
Ik heb nu wel twee keer (die andere op die foto zijn van een zelfde recept) dat ik na het bakken zag dat er een 'luchtruimte' tussen het cakeje en het bakvormpje zat. Je kan er als het ware 2 euro munten onder schuiven ![]() Ik dacht dat ik de eerste keer misschien iets met vullen niet goed gedaan had, maar nu heb ik er op gelet en was het weer zo. Ik vul ze met een spuitzak. Iemand een idee hoe dit kan? ![]() | |
Nijna | zaterdag 9 juni 2012 @ 15:17 |
Spuug, wauw! Yannick, ziet er goed uit. Ik ben niet zo van de voetbal, maar zo zou ik haast spontaan toch een beetje fanatiek worden ![]() | |
_Hestia_ | zaterdag 9 juni 2012 @ 15:56 |
Haha leuk gedaan ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 juni 2012 @ 16:39 |
Laten de vormpjes los of bedoel je alleen de bodem? |