abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 23 maart 2012 @ 22:42:30 #1
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109448157
cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:





Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!

En voor de rest, kijk in het oude topic :P
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109448878
pi_109449220
Mij maak je niet blij met appeltaart hoor :o.

Dan zou ik voor slagroom of chocolade gaan. Monchoutaart lust ook 'iedereen' :P.
pi_109467181
Zo. De 24 cupcakes voor moeders zijn af.
De foto met de zwart / witte fondant erop zijn cupcakes met advocaat erin.
De andere met oranje kleurstof.

Ze heeft ook meegeholpen met het versieren, bekleden etc.
Ik ben benieuwd wat haar collega's ervan vinden!

Smile Bigger!
The world needs it!
pi_109467832
Leukerdjes :Y O+
pi_109468135
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 18:47 schreef LovelyLady het volgende:
Leukerdjes :Y O+
Dankjewel!

Alleen het stomme is...
Ik bestrooi de tafel met poedersuiker. Maar dat blijf je zien op de fondant. Hoe krijg ik dit er goed vanaf?
Ik heb al geprobeerd om het met een kwastje af te vegen maar het help niet zo goed.
Iemand een tip hiervoor? :)
Smile Bigger!
The world needs it!
pi_109469991
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 18:59 schreef limbolandjgirl het volgende:

[..]

Dankjewel!

Alleen het stomme is...
Ik bestrooi de tafel met poedersuiker. Maar dat blijf je zien op de fondant. Hoe krijg ik dit er goed vanaf?
Ik heb al geprobeerd om het met een kwastje af te vegen maar het help niet zo goed.
Iemand een tip hiervoor? :)
Lastig, je kan beter crisco gebruiken ipv poedersuiker.
pi_109483021
Moet je de cupcakes bevochtigen om bv sterretjes op te strooien?

Foto's volgen na het tweede baksel. Het eerste is al op :@
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
  zondag 25 maart 2012 @ 11:41:41 #9
128491 J-net
Prettig gestoord
pi_109485548
generale repetitie voor de taart voor mn zoons eerste verjaardag.

Lessen:
- fondant iets minder dun rollen, want nu scheurde het erg aan de zijkanten.
- botercreme om af te smeren wat dikker









en volgende keer geen groen eronder, ik vind denk ik blauw toch leuker :)
~~~~~~Dream as if you 'll live forever, live like you 'll die today~~~~~
  woensdag 28 maart 2012 @ 15:05:26 #10
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_109608835
Wat een vrolijke Dikkie Diktaart J-net! ^O^

De cupcakes zijn leuk geworden limbolandgirl. :Y En wat Audreyoot al zegt, Crisco werkt perfect. Ik gebruik nooit poedersuiker, altijd Crisco. En cupcakes met advocaat.... aaaaaah heerlijk!!! :9~

Waar blijven de foto's Sararaats? Ik ben benieuwd naar jouw resultaat! :s)
  woensdag 28 maart 2012 @ 15:22:47 #11
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_109609483
Mijn nichtje wilde heel graag een mooie poezentaart voor haar verjaardag. Ik wil het resultaat hier ook even laten zien. :) En voor wie het leuk vindt heb ik ook weer wat tussenstappen op de foto gezet.

Uit marsepein snijd ik poezen en vogeltjes. Ik heb het takje dat ik ook uitgesneden had niet gebruikt, want ik vond getekend toch mooier ivm de spijltjes van het vogelkooitje:


Van marsepein maak ik het bovenste gedeelte van het kooitje en na het tremperen van de taart vul ik 'm met aardbeienfruitpasta en een laagje botercrème. (De bovenste taart heb ik gevuld met bosvruchtenfruitpasta en een laagje botercrème.)


Het bolletje dat de vogelkooi wordt heb ik gevuld met aardbeienfruitpasta en in de onderste taart gaan na het bekleden 4 caramel fudge stokjes van AH, zodat de tweede taartlaag niet door de onderste zakt. :)


Zo is het eindresultaat geworden:




Miauw!
pi_109609599
Geweldig spuuglokje _O_
pi_109609633
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2012 11:41 schreef J-net het volgende:
generale repetitie voor de taart voor mn zoons eerste verjaardag.

Lessen:
- fondant iets minder dun rollen, want nu scheurde het erg aan de zijkanten.
- botercreme om af te smeren wat dikker

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

en volgende keer geen groen eronder, ik vind denk ik blauw toch leuker :)
Hij is leuk geworden *O*

Bij mij scheurt hij ook nog regelmatig hoor... Echt irritant!
  woensdag 28 maart 2012 @ 15:31:12 #14
128491 J-net
Prettig gestoord
pi_109609807
Thanx dames.

En owww Spuuglokje wat mooi.
Daar droom ik van :)
~~~~~~Dream as if you 'll live forever, live like you 'll die today~~~~~
pi_109612234
Dikkie Dik O+ Fondant scheurt bij mij ook vrij snel hoor... goed lang kneden schijnt te werken geloof ik

Spuug :o wat een enorm mooie taart
pi_109612437
Wat een geweldig mooie taart dat kooitje! :o
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 28 maart 2012 @ 16:41:27 #17
189229 Eva4Evah
Niet teveel zuipen
pi_109612560
Wowww Spuug, respect. Wat een práchtige taart. Bijna zonde om op te eten!
pi_109612658
Wow, die poezentaart is echt prachtig!!

Hoe lang ben je daarmee bezig ongeveer?
pi_109616372
Damn, wat mooi, Spuug!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_109616462
Wauw echt geweldig Spuuglokje _O_

Die Dikkie Dik-taart is ook erg leuk :Y
pi_109618947
Spuuglokje O+ :9~ :Y

Dikkie dik is lief O+
  woensdag 28 maart 2012 @ 19:28:20 #22
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_109619623
Spuug, ik heb hem aan mijn aanstaande laten zien, heb helemaal niks met taarten maar deze is zo ongelooflijk mooi!!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  woensdag 28 maart 2012 @ 19:32:39 #23
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_109619832
Afgelopen zondag met vriendinnen 2 soorten cupcakes uit het boek van Rudolpf van Veen gemaakt.




Allebei lekker, maar de onderste spande toch wel de kroon.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_109620443
Prachtige taart Spuuglokje! en mooi contrast met de kleuren!
ik hou daar wel van O+
  woensdag 28 maart 2012 @ 20:02:54 #25
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_109621565
Oh het regent echt complimenten! :o O+ Zo leuk om te lezen! Ik ben er uren en uren mee bezig geweest Nyks. Ik weet niet eens hoelang. Maar ik ben nogal een perfectionist, dus daar ligt het ook een beetje aan. ;) Ik heb op zondag de taarten gebakken, ingepakt en in de vriezer gedaan. Op maandag op m'n gemakje die figuren uitgesneden, op dinsdag de taarten uit de vriezer gehaald, gevuld en afgesmeerd en bekleed en de figuurtjes erop. Woensdag (vandaag dus) gestapeld (dus geen stress gehad vlak van tevoren, maar gewoon een paar dagen een paar uren eraan gewerkt).

SV-tje, die zien er lekker uit! :9~ Ik heb dat boek voor mijn verjaardag gekregen, maar nog niks uitgeprobeerd. Nu ik jouw cupcakes zie krijg ik gelijk weer zin om dat boek erbij te pakken!
pi_109627065
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 19:32 schreef SV-tje het volgende:
Afgelopen zondag met vriendinnen 2 soorten cupcakes uit het boek van Rudolpf van Veen gemaakt.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Allebei lekker, maar de onderste spande toch wel de kroon.
Dat ziet er ook lekker uit zeg, tis maar goed dat ik aan de lijn ben anders zou ik wekelijks gaan staan bakken....
  woensdag 28 maart 2012 @ 22:41:59 #27
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_109632410
quote:
1s.gif Op woensdag 28 maart 2012 21:32 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

Dat ziet er ook lekker uit zeg, tis maar goed dat ik aan de lijn ben anders zou ik wekelijks gaan staan bakken....
Wij zijn ook op dieet, dus had er bij m'n vriendin precies genoeg meegenomen dat we zelf een halve hadden van de 2 soorten en de rest voor collega's.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_109648799
Spuug, wat een werk, maar wat een fantastisch resultaat _O_ !!!!

Sv, ziet er goed uit :Y) !
Fake it till you make it...
pi_109648936
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 15:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Mijn nichtje wilde heel graag een mooie poezentaart voor haar verjaardag. Ik wil het resultaat hier ook even laten zien. :) En voor wie het leuk vindt heb ik ook weer wat tussenstappen op de foto gezet.

Uit marsepein snijd ik poezen en vogeltjes. Ik heb het takje dat ik ook uitgesneden had niet gebruikt, want ik vond getekend toch mooier ivm de spijltjes van het vogelkooitje:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Van marsepein maak ik het bovenste gedeelte van het kooitje en na het tremperen van de taart vul ik 'm met aardbeienfruitpasta en een laagje botercrème. (De bovenste taart heb ik gevuld met bosvruchtenfruitpasta en een laagje botercrème.)
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Het bolletje dat de vogelkooi wordt heb ik gevuld met aardbeienfruitpasta en in de onderste taart gaan na het bekleden 4 caramel fudge stokjes van AH, zodat de tweede taartlaag niet door de onderste zakt. :)
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Zo is het eindresultaat geworden:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Miauw!
[ afbeelding ]
:{
Wauw.
Dat is gewoon.
Wauw. O+ O+!
pi_109649097
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 15:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Mijn nichtje wilde heel graag een mooie poezentaart voor haar verjaardag. Ik wil het resultaat hier ook even laten zien. :) En voor wie het leuk vindt heb ik ook weer wat tussenstappen op de foto gezet.

Uit marsepein snijd ik poezen en vogeltjes. Ik heb het takje dat ik ook uitgesneden had niet gebruikt, want ik vond getekend toch mooier ivm de spijltjes van het vogelkooitje:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Van marsepein maak ik het bovenste gedeelte van het kooitje en na het tremperen van de taart vul ik 'm met aardbeienfruitpasta en een laagje botercrème. (De bovenste taart heb ik gevuld met bosvruchtenfruitpasta en een laagje botercrème.)
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Het bolletje dat de vogelkooi wordt heb ik gevuld met aardbeienfruitpasta en in de onderste taart gaan na het bekleden 4 caramel fudge stokjes van AH, zodat de tweede taartlaag niet door de onderste zakt. :)
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Zo is het eindresultaat geworden:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Miauw!
[ afbeelding ]
wat ontzettend mooi O+ ^O^ _O_
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_109659405
Ik postte een tijdje geleden dat ik binnenkort een bruidstaart ga maken (juni 2012) en dat ik nog nooit eerder een taart gemaakt had. Ik heb 1 workshop gevolgd, zie de foto van de roze taart. Dit was mijn eerste taart, wel gemaakt met hulp van de vrouw van de workshop.



Een dag later ben ik deze cupcakes gaan maken;



En weer 3 dagen later dit taartje (dit is dus mijn eerste taartje die ik helemaal zelf en zonder hulp gemaakt heb);


  donderdag 29 maart 2012 @ 17:07:18 #32
35189 Troel
scherp en bot
pi_109659802
Dat komt wel goed :Y
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109659844
Dat komt zeker goed...

Reminds me dat ik dus ook een bruidstaart voor een vriendin moet gaan maken :@

ik kan dat ik kan dat ik kan dat :@

[ Bericht 26% gewijzigd door #ANONIEM op 29-03-2012 17:09:25 ]
pi_109660629
Thanks! :) Hope so haha. Die taart MOET perfect worden.

Haha dat riedeltje ga ik ook tegen mezelf zeggen op dat moment denk ik LovelyLady haha.
  † In Memoriam † donderdag 29 maart 2012 @ 19:32:04 #35
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_109664870
Spuuglokje wat een onwijs toffe taart O+

En maartjeh, wat gaat dat goed, een prachtige taart en dat na 1 workshop. Ik ben jaloers :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_109665520
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 15:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Mijn nichtje wilde heel graag een mooie poezentaart voor haar verjaardag. Ik wil het resultaat hier ook even laten zien. :) En voor wie het leuk vindt heb ik ook weer wat tussenstappen op de foto gezet.

Uit marsepein snijd ik poezen en vogeltjes. Ik heb het takje dat ik ook uitgesneden had niet gebruikt, want ik vond getekend toch mooier ivm de spijltjes van het vogelkooitje:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Van marsepein maak ik het bovenste gedeelte van het kooitje en na het tremperen van de taart vul ik 'm met aardbeienfruitpasta en een laagje botercrème. (De bovenste taart heb ik gevuld met bosvruchtenfruitpasta en een laagje botercrème.)
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Het bolletje dat de vogelkooi wordt heb ik gevuld met aardbeienfruitpasta en in de onderste taart gaan na het bekleden 4 caramel fudge stokjes van AH, zodat de tweede taartlaag niet door de onderste zakt. :)
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Zo is het eindresultaat geworden:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Miauw!
[ afbeelding ]


_O_ _O_
  donderdag 29 maart 2012 @ 21:01:04 #37
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_109668982
Whaahahaha JanPiraat dank je! En de anderen ook superbedankt voor al die ooh en aahs. O+

En maartjeh wat mooi. Je hebt talent! ^O^ Ik vind die kleurencombinatie van je laatste taartje ook prachtig. :Y
pi_109669471
Iemand een idee met welke basis ik eetbare verf zou kunnen maken met kleurstof dus voor (paas)eieren :P?
  donderdag 29 maart 2012 @ 22:31:23 #39
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_109674859
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 21:07 schreef Tegan het volgende:
Iemand een idee met welke basis ik eetbare verf zou kunnen maken met kleurstof dus voor (paas)eieren :P?
Je bedoelt paaseieren van fondant of marsepein die je gaat beschilderen? Ik weet dat Rainbow Dust heel fijne metallic eetbare verf in potjes heeft. Dat werkt goed, hoef je zelf niks te mengen. Verder kun je eetbaar poeder mengen met rejuvenator van Sugarflair, dan krijg je ook een verf.
pi_109675178
Ik bedoelde eigenlijk echte eieren. Als in, ik heb kleurstof liggen en het zou mooi zijn als ik er niets bij zou hoeven kopen zeg maar. Dat het wel gewoon hard opdroogt enzo.
  donderdag 29 maart 2012 @ 22:45:58 #41
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_109675916
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 22:36 schreef Tegan het volgende:
Ik bedoelde eigenlijk echte eieren. Als in, ik heb kleurstof liggen en het zou mooi zijn als ik er niets bij zou hoeven kopen zeg maar. Dat het wel gewoon hard opdroogt enzo.
Google is your friend;

Het beste is om paaseieren met een natuurlijke kleurstof te beschilderen, want dan kan je ze ook gewoon opeten. Kook de eieren in

* water met bessensap of sap van bietjes (licht)rood
* kookvocht van spinazie voor (licht)groen
* koffie (bruin tintje)
* water met schillen van een limoen of sinaasappel, wortel, selderijzaad (licht oranje)
* water met sinaasappel (lichtgeel)
* water met een stuk rode kool en een scheut azijn (roze)
* in thee (bruin)
* kurkuma/koenjit/saffraan (geel)
* bosbessen (blauw)
* koffiedrab of uitenschillen (bruin)
* uienschillen (beige)
* wortel of schillen van de sinaasappel (licht oranje)
* spinazie (goen)
* snij verse peterselie fijn en laat een nacht weken in water. Breng het 's morgens aan de kook en laat ze er net zo lang in liggen tot ze geel-groen kleuren
* TIP: voeg voor een extra donker effect een theelepel azijn toe aan het kookwater.

Leg de eieren op de bodem van de pan (stapel ze niet op elkaar) en doe er water bij zodat ze volledig onder water liggen.

* Voeg een theelepel azijn toe (dat maakt de kleur sterker)
* Voeg het natuurlijke kleurstof toe. Hoe meer eieren je tegelijk kookt, hoe meer kleurstof je nodig hebt
* Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat de eieren 15 minuten koken
* Laat de eieren afkoelen. Zijn de eieren niet voldoende gekleurd, laat ze dan bedekt met het kleurmiddel een nacht in de koelkast staan
pi_109749044
Vanavond cupcakes gemaakt voor een babyshower. Met mijn nieuwe uitsteekvormpjes :D Baby uitsteker is gewoon, babyfles en kinderwagen zijn met zo'n indruk-dingetje. Vind ze zelf echt supercute.

En owja... marsepein van de Xenos is echt CRAP :') tegen beter weten in gekocht... niet mee te werken. Eens en nooit meer.



Te weinig witte fondant voor alle cakejes, dus de rest maar met botercreme en muisjes gedaan :D

jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
pi_109810241
Heeft iemand een goed recept voor slagroomtaart? Er zijn zo veel verschillende!!
  maandag 2 april 2012 @ 19:27:43 #44
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_109816101
Wat een leuke cupcakes Chickert! ^O^ Ik vind dat kinderwagentje bijzonder cute. O+

Ik heb nog nooit zelf een slagroomtaart gemaakt, SpaceInvaders, dus ik heb geen uitgeprobeerd recept helaas. (Ik vind de slagroomtaarten van de Hema zo lekker dat ik nog niet de behoefte heb gehad om die zelf eens te gaan maken!)
pi_109817097
Damn spuuglokje, als ik jouw taarten zo zie, dan voel ik mezelf echt weer een beginneling, en dat terwijl ik toch aardig mijn weg weet inmiddels! Echt super mooi gedaan!
S. 2014
J. 2016
pi_109818768
Ik zou voor een slagroom-taart gewoon biscuit mix gebruiken en ik vind dat slagroom gezoet met vanille suiker en gemixt met klopfix qua smaak behoorlijk goed in de buurt komen van die van de bakker/Hema.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_109818782
Ik was 3jr geleden erg enthousiast begonnen, maar ja toen zwanger, daarna alweer zwanger en dus geen tijd om rustig met die taartjes aan de slag te gaan.

Maar een vriendin wilde er 1 voor haar dochtertje maken, gezegd dat ik wilde helpen maar dat we ook gezellig samen naar een workshop kunnen gaan, dit hoorden er meer en nu gaan we met ons 5-en.
Wel de basisworkshop, misschien ga ik kijken of ik een puzzelplaatje ofzo kan doen maar wil het toch weer een beetje op gaan pakken.

Ben met deze 2 zelf begonnen 3 jr geleden, hoe slecht! :D :X


Daarna deze gemaakt met een vrijgezellenfeest

Deze heb ik daarna thuis gemaakt om te oefenen en toen werd ik te druk met de jongens ;)


pi_109819021
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 00:25 schreef Chickert het volgende:
Vanavond cupcakes gemaakt voor een babyshower. Met mijn nieuwe uitsteekvormpjes :D Baby uitsteker is gewoon, babyfles en kinderwagen zijn met zo'n indruk-dingetje. Vind ze zelf echt supercute.

En owja... marsepein van de Xenos is echt CRAP :') tegen beter weten in gekocht... niet mee te werken. Eens en nooit meer.

[ afbeelding ]

Te weinig witte fondant voor alle cakejes, dus de rest maar met botercreme en muisjes gedaan :D

[ afbeelding ]
Die zijn echt supercute zeg O+
pi_110008316
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:13 schreef het-is-mij het volgende:
Ik was 3jr geleden erg enthousiast begonnen, maar ja toen zwanger, daarna alweer zwanger en dus geen tijd om rustig met die taartjes aan de slag te gaan.

Maar een vriendin wilde er 1 voor haar dochtertje maken, gezegd dat ik wilde helpen maar dat we ook gezellig samen naar een workshop kunnen gaan, dit hoorden er meer en nu gaan we met ons 5-en.
Wel de basisworkshop, misschien ga ik kijken of ik een puzzelplaatje ofzo kan doen maar wil het toch weer een beetje op gaan pakken.

Ben met deze 2 zelf begonnen 3 jr geleden, hoe slecht! :D :X
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Daarna deze gemaakt met een vrijgezellenfeest
[ afbeelding ]
Deze heb ik daarna thuis gemaakt om te oefenen en toen werd ik te druk met de jongens ;)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
hihi wat een verschil O+ Mooie taartjes :Y

Ik heb vandaag deze gemaakt... vulling: citroenbotercreme en kersenjam, zwarte en witte fondant
Voor vriendinnetjes gemaakt omdat we weer eens samen een avondje bij gingen beppen

pi_110010450
Als je cupcakes maakt, hoe lang van te voren kun je ze maken? Als je ze ergens in een doos doet om te bewaren? :o
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')