SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kip - Omelet met kip en groentjesSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt._____________________________________________________________________________
Overnight oats,:
(havermout dat een nachtje heeft liggen trekken in melk of iets anders, en dan de volgende dag als trifle serveren met yoghurt, chiazaadjes, (gepureerd) fruit enzovoorts)
_________________________________________________________________________
Smoothie:
Voorbeeld receptje:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.______________________________________________________________________________
Maak eens pindakaas zelf!
Recept:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt._____________________________________________________________________________
Tosti's kunnen ook gezond én lekker zijn! In de spoiler verschillende optiesSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.______________________________________________________________________________
Minilot kwam met onderstaande lunch, ziet er ook niet verkeerd uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 12% gewijzigd door Audreyoot op 23-01-2012 17:14:15 ]![]()
quote:Op maandag 23 januari 2012 14:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik heb ff gekeken voor quinoa, maar zag het enkel in vlokken, of is dat juist de enige verkrijgbare vorm?![]()
Hee, dat plaatje met die smakelijke laagjes in de OP - da's géén smoothie, mensen!Het zijn overnight oats, oftewel, havermout dat een nachtje heeft liggen trekken in melk of iets anders, en dan de volgende dag als trifle serveren met yoghurt, chiazaadjes, (gepureerd) fruit enzovoorts
Quinoavlokken zijn iets anders!quote:
Quinoa:
Quinoa in Lassie-verpakking:
Quinoavlokken:
[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 23-01-2012 17:13:18 ]Let me see you stripped down to the bone![]()
Heb hem even aangepastquote:Op maandag 23 januari 2012 17:03 schreef minilot het volgende:
Hee, dat plaatje met die smakelijke laagjes in de OP - da's géén smoothie, mensen!Het zijn overnight oats, oftewel, havermout dat een nachtje heeft liggen trekken in melk of iets anders, en dan de volgende dag als trifle serveren met yohjort, chiazaadjes, (gepureerd) fruit enzovoorts
![]()
![]()
ok, blij dat ik het niet meegenomen heb, thanks! (ik wil het namelijk droog poffen, als een gezond tussendoortjequote:Op maandag 23 januari 2012 17:03 schreef minilot het volgende:
Hee, dat plaatje met die smakelijke laagjes in de OP - da's géén smoothie, mensen!Het zijn overnight oats, oftewel, havermout dat een nachtje heeft liggen trekken in melk of iets anders, en dan de volgende dag als trifle serveren met yoghurt, chiazaadjes, (gepureerd) fruit enzovoorts
[..]
Quinoavlokken zijn iets anders!
Quinoa:
[ afbeelding ]
Quinoa in Lassie-verpakking:
[ afbeelding ]
Quinoavlokken:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ])
![]()
Ha, inderdaad, poffen met quinoavlokken lukt niet.Daarover gesproken: ik eet momenteel, bij wijze van test, boerenkoolchips! Boerenkool omgeschud met wat olijfolie, zeezout, cayennepeper en een heel klein beetje honing. Uitgespreid over bakplaat, kwartiertje in de oven op 210 graden.. Geniale snack!quote:
Heb even geen fototoestel of telefoon bij de hand, maar random plaatjes van Foodgawker geven het aardig weer:
Je ziet het er misschien niet aan af, maar óóó wat lekker!
Let me see you stripped down to the bone![]()
Zijn die crunchy? En kan je dit ook met andere groentes doen?quote:Op maandag 23 januari 2012 17:24 schreef minilot het volgende:
Ha, inderdaad, poffen met quinoavlokken lukt niet.
[..]
Daarover gesproken: ik eet momenteel, bij wijze van test, boerenkoolchips! Boerenkool omgeschud met wat olijfolie, zeezout, cayennepeper en een heel klein beetje honing. Uitgespreid over bakplaat, kwartiertje in de oven op 210 graden.. Geniale snack!
Heb even geen fototoestel of telefoon bij de hand, maar random plaatjes van Foodgawker geven het aardig weer:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Je ziet het er misschien niet aan af, maar óóó wat lekker!![]()
Dát ga ik absoluut ook proberenquote:Op maandag 23 januari 2012 17:24 schreef minilot het volgende:
Ha, inderdaad, poffen met quinoavlokken lukt niet.
[..]
Daarover gesproken: ik eet momenteel, bij wijze van test, boerenkoolchips! Boerenkool omgeschud met wat olijfolie, zeezout, cayennepeper en een heel klein beetje honing. Uitgespreid over bakplaat, kwartiertje in de oven op 210 graden.. Geniale snack!
Heb even geen fototoestel of telefoon bij de hand, maar random plaatjes van Foodgawker geven het aardig weer:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Je ziet het er misschien niet aan af, maar óóó wat lekker!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Heel crunchy ja!quote:Op maandag 23 januari 2012 17:40 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Zijn die crunchy? En kan je dit ook met andere groentes doen?Echt een knapperige zaligheid is het!
![]()
Kan vast ook met andere groenten, maar boerenkool leent zich er qua smaak en stuctuur erg goed voor. En rete-gezond natuurlijk!![]()
Tientallen receptenLet me see you stripped down to the bone![]()
Ziet er goed uit, ben wel nieuwsgierig dus denk dat ik ze van de week eens ga makenquote:Op maandag 23 januari 2012 17:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Heel crunchy ja!Echt een knapperige zaligheid is het!
![]()
Kan vast ook met andere groenten, maar boerenkool leent zich er qua smaak en stuctuur erg goed voor. En rete-gezond natuurlijk!![]()
Tientallen recepten![]()
![]()
noujaa, wat grappigquote:Op maandag 23 januari 2012 17:24 schreef minilot het volgende:
Ha, inderdaad, poffen met quinoavlokken lukt niet.
[..]
Daarover gesproken: ik eet momenteel, bij wijze van test, boerenkoolchips! Boerenkool omgeschud met wat olijfolie, zeezout, cayennepeper en een heel klein beetje honing. Uitgespreid over bakplaat, kwartiertje in de oven op 210 graden.. Geniale snack!
Heb even geen fototoestel of telefoon bij de hand, maar random plaatjes van Foodgawker geven het aardig weer:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Je ziet het er misschien niet aan af, maar óóó wat lekker!
wat is trouwens jouw ervaring met het droog poffen van quinoa? of heb je het nog noet geprobeerd?![]()
Het kwam er gisteren niet van, ik hoop later deze week alsnog eens een poging te kunnen doen!quote:Op maandag 23 januari 2012 17:48 schreef Mirjam het volgende:
[..]
noujaa, wat grappig
wat is trouwens jouw ervaring met het droog poffen van quinoa? of heb je het nog noet geprobeerd?Let me see you stripped down to the bone![]()
Ik denk alleen dat ik er boerenkool van de markt voor moet gaan halen, want in de supermarkten wordt het alleen in fijne stukjes in plastic zakken aangeboden.quote:Op maandag 23 januari 2012 17:44 schreef minilot het volgende:
Heel crunchy ja!Echt een knapperige zaligheid is het!
![]()
Kan vast ook met andere groenten, maar boerenkool leent zich er qua smaak en stuctuur erg goed voor. En rete-gezond natuurlijk!![]()
Tientallen recepten"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Daar kwam ik net dus ook achterquote:Op maandag 23 januari 2012 18:49 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik denk alleen dat ik er boerenkool van de markt voor moet gaan halen, want in de supermarkten wordt het alleen in fijne stukjes in plastic zakken aangeboden.![]()
![]()
hoe gezond is roggebrood eigenlijk?
ik ontbijt de laatste tijd regelmatig met 2 plakjes roggebrood met appelstroop, lijkt me toch redelijk ok![]()
In het vorige deel hebben we wat linkjes geplaats, o.a. van appelstroop. Tegenwoordig zitten er bijna geen appels in en vrijwel alleen suikerbieten. Dat het een hoog ijzer gehalte heeft is ook niet altijd waar. Ik denk niet dat het echt kwaad kan maar weet ook niet hoe gezond het is als het vrijwel alleen uit suiker bestaat.quote:Op maandag 23 januari 2012 21:11 schreef Mirjam het volgende:
hoe gezond is roggebrood eigenlijk?
ik ontbijt de laatste tijd regelmatig met 2 plakjes roggebrood met appelstroop, lijkt me toch redelijk ok
Ik weet niet of roggebrood gezond is. Ik at wel eens een snee volkorenbrood met kaas en appelstroop en aan de andere kant een plak roggebrood, was wel altijd lekker.![]()
maar desondanks bevat appelstroop toch veel minder kcal dan bijv. pindakaas, als ik de verpakkingen vergelijkquote:Op maandag 23 januari 2012 21:22 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
In het vorige deel hebben we wat linkjes geplaats, o.a. van appelstroop. Tegenwoordig zitten er bijna geen appels in en vrijwel alleen suikerbieten. Dat het een hoog ijzer gehalte heeft is ook niet altijd waar. Ik denk niet dat het echt kwaad kan maar weet ook niet hoe gezond het is als het vrijwel alleen uit suiker bestaat.
Ik weet niet of roggebrood gezond is. Ik at wel eens een snee volkorenbrood met kaas en appelstroop en aan de andere kant een plak roggebrood, was wel altijd lekker.![]()
Je moet niet alleen naar kcal kijken. In pindakaas zitten hele goede oliën die gezond zijn!quote:Op maandag 23 januari 2012 21:23 schreef Mirjam het volgende:
[..]
maar desondanks bevat appelstroop toch veel minder kcal dan bijv. pindakaas, als ik de verpakkingen vergelijk![]()
ja, okquote:Op maandag 23 januari 2012 21:25 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Je moet niet alleen naar kcal kijken. In pindakaas zitten hele goede oliën die gezond zijn!
maar ik wil graag wat kilotjes kwijt, dan let ik daar toch op![]()
![]()
Roggebrood is een van het meest vezelrijkse voedsel dus heel goed voor je! Was er een tijdje weg van en at het toen veel maar mn darmen maakten overuren dus ben maar geminderd.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Aaaargh Mirjam, ssssttt!quote:Op maandag 23 januari 2012 21:26 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ja, ok
maar ik wil graag wat kilotjes kwijt, dan let ik daar toch op![]()
We hadden TS in het vorige topic éindelijk zo ver om na te denken over wat superlekkergezond is in plaats van wat het minste calorieën bevat!
Of je een bolle bips hebt of niet zit 'm niet in die paar likken broodbeleg - het zit 'm in je volledige voedingspatroon.
Dit topic draait om gezónd ontbijten en lunchen, niet om waar het allerminste suiker of vet zit.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Dit, en het bevat veel mineralen. En die appelstroop is prima spul. Dat er bietensap in zit is geen probleem, ook dat is gezond. Pindakaas is helemaal niet zo goed, er zit heel veel zout, veel vet in. Pindakaas is echt iets om met mate te eten, of te verwerken in een lekkere pindasoep.quote:Op maandag 23 januari 2012 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Roggebrood is een van het meest vezelrijkse voedsel dus heel goed voor je! Was er een tijdje weg van en at het toen veel maar mn darmen maakten overuren dus ben maar geminderd.
Overigens niets mis met af en toe vet en veel te eten, zolang je maar zorgt dat je dat niet te vaak doet. En gewoon elke dag wat extra groenten eten en dan wat minder koolhydraten helpt enorm met je gewicht op peil houden. Dus als je pasta maakt, neem je op gewicht meer dan 50% groenten, nog wat vlees erbij en voila. Het is ineens veel gezonder geworden.Whatever...![]()
Ik ookquote:Op maandag 23 januari 2012 21:26 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ja, ok
maar ik wil graag wat kilotjes kwijt, dan let ik daar toch opMaar een keer pindakaas op je brood is ook helemaal niet erg. En minelot heeft wel gelijk, je kunt beter leren gezond en lekker te eten dan alleen naar calorieën te kijken. Als je eenmaal op gewicht bent heb je dan namelijk kans weer in je oude, ongezonde, voedingspatroon te vallen.
Ik zeg niet dat je altijd alleen pindakaas op je brood moet doen want dat is niet gezond, net zoals altijd alleen maar appelstroop. Wissel eens af, vervang eens een broodmaaltijd door een gezonde wrap of salade of iets dergelijkDat maakt je lunch vaak ook net iets leuker.
![]()
Oh ik had laatst trouwens muffin quiches gemaakt, die zijn ook erg lekker!
How-to:
Neme:
-filodeeg
-parma of serranoham
- paar eieren
- magere kwark
-paprika
- champignons
- boursin en wat geraspte kaas
Vet een muffinblik in en bak de paprika en champignons even in de pan. Plaats een plakje filodeeg in de muffinvorm en meng wat boursin en geraspte kaas. Plaats dit mengsel op de bodem in de filodeeg, leg hierop een plakje parmaham. Meng het ei met een flinke lepel kwark en voeg peper hieraan toe. Doe een flinke lepel van het eimengsel op de parmaham, vervolgens de paprika en champignons hierop en dan weer een lepel eimengsel. Vouw het deeg dicht en strooi eventueel wat kaas on top. Een kwartiertje op 200 graden et voila!
Ze zien er ongeveer zo uit maar dit is niet mijn foto:
Als je het iets 'lighter' wilt kan je de boursin en kaas weglaten en die je er wat extra kruiden in.![]()
quote:Op maandag 23 januari 2012 21:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Aaaargh Mirjam, ssssttt!![]()
We hadden TS in het vorige topic éindelijk zo ver om na te denken over wat superlekkergezond is in plaats van wat het minste calorieën bevat!
Of je een bolle bips hebt of niet zit 'm niet in die paar likken broodbeleg - het zit 'm in je volledige voedingspatroon.
Dit topic draait om gezónd ontbijten en lunchen, niet om waar het allerminste suiker of vet zit.
![]()
![]()
![]()
Wat is hier gezond aan?Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.![]()
Is gewoon een plaatje voor bij het pindakaas recept.quote:Op maandag 23 januari 2012 22:57 schreef Stokstaart het volgende:
[ afbeelding ]
Wat is hier gezond aan?![]()
Aha, vandaar.quote:Op maandag 23 januari 2012 23:08 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Is gewoon een plaatje voor bij het pindakaas recept.
Staan wel lekkere dingen in de OP, zou het alleen 'ontbijt en lunchrecepten' noemen en dat gezond weg laten.Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.![]()
En wat is er precies ongezond volgens jou?quote:Op maandag 23 januari 2012 23:28 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Aha, vandaar.
Staan wel lekkere dingen in de OP, zou het alleen 'ontbijt en lunchrecepten' noemen en dat gezond weg laten.![]()
Ik geloof dat er weinig woorden zo verschillend worden geïnterpreteerd als het woordje 'gezond' als het gaat om etenquote:Op dinsdag 24 januari 2012 09:34 schreef Audreyoot het volgende:
En wat is er precies ongezond volgens jou?Lekker laten staan dus
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Dat blijkt maar weerquote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:09 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik geloof dat er weinig woorden zo verschillend worden geïnterpreteerd als het woordje 'gezond' als het gaat om etenLekker laten staan dus
![]()
![]()
Dat hebben wij een paar dagen geleden ook aan jou gevraagdquote:Op dinsdag 24 januari 2012 09:34 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
En wat is er precies ongezond volgens jou?. Maar ik zag net wat jij gaat eten vandaag in het Dieettopic en dat is echt niet gezond, dat is een flauwval-lijst
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Dat klopt en dat heb ik beantwoord, die vraag mag ik toch ook aan anderen stellen?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 12:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat hebben wij een paar dagen geleden ook aan jou gevraagd. Maar ik zag net wat jij gaat eten vandaag in het Dieettopic en dat is echt niet gezond, dat is een flauwval-lijst
Flauwval-lijst? Kom op zeg, je weet helemaal niet wat ik de rest van de dagen gegeten heb en waarom ik vandaag voor deze lijst kies. Ik eet vandaag heel veel groente en fruit, een vullend diner en ik had een flink ontbijt genomen, zit hartstikke vol ook door de eiwitshake.![]()
Ik weet het wel want ik check het Dieettopic wel vaker. Je bent een paar dagen niet afgevallen en daarom heb je zo'n lijst. Ach ja, als jij het erop redt. Ik zeg alleen dat ik flauwval als ik alleen dat zou eten.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 12:44 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Dat klopt en dat heb ik beantwoord, die vraag mag ik toch ook aan anderen stellen?
Flauwval-lijst? Kom op zeg, je weet helemaal niet wat ik de rest van de dagen gegeten heb en waarom ik vandaag voor deze lijst kies. Ik eet vandaag heel veel groente en fruit, een vullend diner en ik had een flink ontbijt genomen, zit hartstikke vol ook door de eiwitshake.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Ik post niet elke dag een lijstje dus ik denk niet dat je het weetquote:Op dinsdag 24 januari 2012 12:59 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik weet het wel want ik check het Dieettopic wel vaker. Je bent een paar dagen niet afgevallen en daarom heb je zo'n lijst. Ach ja, als jij het erop redt. Ik zeg alleen dat ik flauwval als ik alleen dat zou eten.Ik heb zo'n lijstje omdat ik 1 a 2 dagen in de week kies voor koolhydraten in het ontbijt en avondeten, de lunch te vervangen door eiwitten en proteïnen en de tussendoortjes groente en fruit. Waarom? Om mijn lichaam een shock te geven door voor compleet iets anders te kiezen. Soms laat ik de koolhydraten uit het ontbijt wegvallen en kies dan ook voor eiwitten, om het patroon zo nu en dan eens te doorbreken. Als ik naar jouw lijstjes kijk in 'wat eet ik vandaag' zie ik alleen wraps met philadelphia, ham en toetjes. Ik trek dan ook niet de conclusie dat dit het enige is wat jij zou eten want met zo'n eenzijdig patroon zou ik het niet trekken.
![]()
quote:Op dinsdag 24 januari 2012 13:07 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik post niet elke dag een lijstje dus ik denk niet dat je het weetIk heb zo'n lijstje omdat ik 1 a 2 dagen in de week kies voor koolhydraten in het ontbijt en avondeten, de lunch te vervangen door eiwitten en proteïnen en de tussendoortjes groente en fruit. Waarom? Om mijn lichaam een shock te geven door voor compleet iets anders te kiezen. Soms laat ik de koolhydraten uit het ontbijt wegvallen en kies dan ook voor eiwitten, om het patroon zo nu en dan eens te doorbreken. Als ik naar jouw lijstjes kijk in 'wat eet ik vandaag' zie ik alleen wraps met philadelphia, ham en toetjes. Ik trek dan ook niet de conclusie dat dit het enige is wat jij zou eten want met zo'n eenzijdig patroon zou ik het niet trekken.
Die dingen vallen op maar ik post veel meer eten in dat topic. Ach nou ja, het verschil is gewoon dat jij op dieet wilt en ik niet, laten we het daarop houden
.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Dat denk ik ookquote:Op dinsdag 24 januari 2012 13:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]Die dingen vallen op maar ik post veel meer eten in dat topic. Ach nou ja, het verschil is gewoon dat jij op dieet wilt en ik niet, laten we het daarop houden
.
En diëten is niet altijd gezond, dat klopt en weet ik ook maar ik denk dat iedereen voor zichzelf het beste kan bepalen wat werkt en wat niet
![]()
![]()
Weet je wat het is? Ik vind het gewoon heel erg als mensen honger lijden en toen ik jouw lijstje zo zag dacht ik 'ach jee'quote:Op dinsdag 24 januari 2012 13:13 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Dat denk ik ookEn diëten is niet altijd gezond, dat klopt en weet ik ook maar ik denk dat iedereen voor zichzelf het beste kan bepalen wat werkt en wat niet
. Maar jij hebt er geen honger op en dan is het goed. Ik ben gewoon een eetzakje en dat weet ik.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
quote:Op dinsdag 24 januari 2012 13:13 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Dat denk ik ookEn diëten is niet altijd gezond, dat klopt en weet ik ook maar ik denk dat iedereen voor zichzelf het beste kan bepalen wat werkt en wat niet
![]()
On topic - ik kon door omstandigheden net pas wat gaan eten. Het werd een dikke plak (want zelfgesneden) volkoren brood met jong belegen boerenkaas en een likje grove mosterd.
Zodadelijk gaan in de blender voor een (hopelijk) kickass smoothie: kiwi, banaan, grapefruit en basilicum!
(Foto komt van blogje waar ik het recept op vond)
In het kader van: ook in deel 2 van het topic moet even duidelijk genoemd worden hoe tof en GEZOND smoothies zijn!
[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 24-01-2012 13:38:21 ]Let me see you stripped down to the bone![]()
haha nee ik vind honger hebben niet prettig dus ik zorg er dan ook voor dat ik geen honger hebquote:Op dinsdag 24 januari 2012 13:20 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Weet je wat het is? Ik vind het gewoon heel erg als mensen honger lijden en toen ik jouw lijstje zo zag dacht ik 'ach jee'. Maar jij hebt er geen honger op en dan is het goed. Ik ben gewoon een eetzakje en dat weet ik.
Eiwitten zorgen sowieso voor een 'vol' gevoel, en ik heb net 250g tomaten en fruit op dus ik zit vol
Hoe komt het dat die zo stevig lijkt, door de banaan zeker?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 13:29 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
On topic - ik kon door omstandigheden net pas wat gaan eten. Het werd een dikke plak (want zelfgesneden) volkoren brood met jong belegen boerenkaas en een likje grove mosterd. Zodadelijk gaan in de blender voor een (hopelijk) kickass smoothie: kiwi, banaan, grapefruit en basilicum!
[ afbeelding ]
(Foto komt van blogje waar ik het recept op vond)
Ik kwam deze tegen op die site:
Kiwi Acai![]()
Ik kan vrijdag pas de boerenkoolchips proberen want dan is er pas markt hierOf weet iemand een supermarkt die ze in stengels verkopen? Was gister in duitsland en toen kwam ik een kool tegen die ik niet kon, die wel als boerenkool rook maar ik kom niet meer op de naam...
Edit: gevonden; Wirsingkohl volgens mij hetzelfde als groene kool.
[ Bericht 1% gewijzigd door Audreyoot op 24-01-2012 13:46:36 ]![]()
Kun je dat drinken? Lijkt net saus, zo dik.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 13:29 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
On topic - ik kon door omstandigheden net pas wat gaan eten. Het werd een dikke plak (want zelfgesneden) volkoren brood met jong belegen boerenkaas en een likje grove mosterd.
Zodadelijk gaan in de blender voor een (hopelijk) kickass smoothie: kiwi, banaan, grapefruit en basilicum!
[ afbeelding ]
(Foto komt van blogje waar ik het recept op vond)
In het kader van: ook in deel 2 van het topic moet even duidelijk genoemd worden hoe tof en GEZOND smoothies zijn!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Ik deed in mn smoothies wel eens ijs in de blender, heerlijk in de zomer maar dan moest ik óf een heel dik rietje of een beetje scheppenquote:Op dinsdag 24 januari 2012 14:08 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Kun je dat drinken? Lijkt net saus, zo dik.![]()
![]()
Heeft iemand nog goede ideeen voor een soort sausje voor op brood of wraps op basis van yoghurt of kwark? Net om het een beetje smeuiger te maken.Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.![]()
Beetje kwark met verse bieslook en wat mierikswortel vind ik altijd erg lekker
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Sommige dingen bevatten veel vet en suikers. Dan krijg je de eeuwige discussie hier dat volvette producten, roomboter en zaken bomvol suiker absoluut niet ongezond hoeven zijn MITS....quote:Op dinsdag 24 januari 2012 09:34 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
En wat is er precies ongezond volgens jou?
Als gewicht echt een issue voor je is zou niet ontbijten met een broodje pindakaas+ roomboter. Verder niet lullig bedoeld want er staan absoluut lekkere zaken tussen.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.![]()
We waren het er in deel 1 al over eens dat gezond eten niet hetzelfde is als mager eten. TS mag dan aan het diëten zijn: deze topicreeks is met name bedoeld om tips uit te wisselen over wat goed voor je is en bomvol voedingsstoffen zit. Niet per se vet- en suikervrije etenswaren dus. 's Morgens havermout met yoghurt, honing en een banaantje is flink zoet, 's middags een avocadosalade met nootjes is vet, maar je lijf gaat er hartstikke van 'hoezeeee!' van omdat er zoveel goeds in zit en dat zou een beetje de focus moeten hebben hier.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 18:51 schreef Stokstaart het volgende:
Als gewicht echt een issue voor je is
Let me see you stripped down to the bone![]()
Tzatziki is je vriend! Dikke Griekse yoghurt is zelfs in de varianten met een laag vetgehalte (quote:Op dinsdag 24 januari 2012 17:55 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Heeft iemand nog goede ideeen voor een soort sausje voor op brood of wraps op basis van yoghurt of kwark? Net om het een beetje smeuiger te maken.) zeer goed te gebruiken voor een saus/dip op basis van komkommer en knoflook!
![]()
Ik neem tussen de middag graag een soort van grieks-feestje-in-een-tupperwaredoosje mee naar mijn werk: een grote kledder tzatziki met in de oven geroosterde aardappelpartjes (inc. schil), geroosterde paprikas, olijven, rode ui en als toetje wat druiven. Altijd jaloerse blikken.![]()
Tzatziki is ook erg lekker in brood of wraps, met kip en een lekkere slasoort.![]()
Veel recepten vind je, zoals altijd, op Foodgawker.
Random foto's via Foodgawker:
Yoghurt is sowieso hartstikke goed voor je!
Let me see you stripped down to the bone![]()
Komkommer en knoflook ook!quote:Op dinsdag 24 januari 2012 20:59 schreef minilot het volgende:
Yoghurt is sowieso hartstikke goed voor je!![]()
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
I know maar volvette dingen kunnen ook gezond zijn. De pindakaas kan je het beste zelf maken om die suikers te mijden. Zelf ben ik op dieet dus ik kies niet snel voor volvette dingen maar dat betekent niet dat ze niet in de gezond lijst mogen staanquote:Op dinsdag 24 januari 2012 18:51 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Sommige dingen bevatten veel vet en suikers. Dan krijg je de eeuwige discussie hier dat volvette producten, roomboter en zaken bomvol suiker absoluut niet ongezond hoeven zijn MITS....
Als gewicht echt een issue voor je is zou niet ontbijten met een broodje pindakaas+ roomboter. Verder niet lullig bedoeld want er staan absoluut lekkere zaken tussen.![]()
![]()
Of de gewone Calve variant kopen, ook suikervrij en de lekkerste pindakaas
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Schijnbaar kan je die net zo goed van de AH kopen danquote:Op woensdag 25 januari 2012 09:33 schreef FutureFairytale het volgende:
Of de gewone Calve variant kopen, ook suikervrij en de lekkerste pindakaasOverigens zit in een pot calve 8,75g suiker, of hebben die ook een helemaal suikervrije variant dan?quote:Ik heb ooit in de pindakaasfabriek van Calvé in Delft gewerkt. Daar kwam toen ook de AH pindakaas vandaan, was hetzelfde recept uit dezelfde productielijn. Maar als er maar iets mis was met die van Calvé, dan mochten we honderden potjes leegscheppen en dat werd dan toegevoegd aan de batch van anderen, dat was nog goed genoeg. Calvé zelf maakte geen concessies aan de eigen kwaliteit. We maakten daar ook mayonaise van Calvé voor de Nederlandse markt (met suiker) en voor de Belgische markt (zonder suiker)en voor een hele zwik eigen merken.
Ook wel raar: http://werkschuwtuig.nl/archief/hoe-calve-ons-belazert/![]()
Aldi is met de minste suiker. Calve juist 1 van de pindakazen met de meeste suiker.
O en light pindakaas? Niet doendaar zit meer suiker in ipv goede vetten
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013![]()
Zijn suikers uit de pinda's, die zijn onontkombaar. Als je alleen 100% pinda in je pindakaas hebt bevat dat dus zelfs nog meer suikers. Calve en veel andere merken bevatten pinda's, plantaardige of pindaolie en zout.quote:Op woensdag 25 januari 2012 09:36 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Schijnbaar kan je die net zo goed van de AH kopen dan
[..]
Overigens zit in een pot calve 8,75g suiker, of hebben die ook een helemaal suikervrije variant dan?
Ook wel raar: http://werkschuwtuig.nl/archief/hoe-calve-ons-belazert/Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Ahzo, ik las in sommige recepten dat je er nog anderhalve schep suiker aan toe moest voegen vandaar dat het leek dat het toegevoegde suiker was.quote:Op woensdag 25 januari 2012 09:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zijn suikers uit de pinda's, die zijn onontkombaar. Als je alleen 100% pinda in je pindakaas hebt bevat dat dus zelfs nog meer suikers. Calve en veel andere merken bevatten pinda's, plantaardige of pindaolie en zout.
Is het trouwens niet zo dat als de suikers van de pinda zelf zijn ze het zo op het etiket moeten aangeven?:
Koolhydraten 12g
......waarvan suikers 4g![]()
Wanneer je geen kilo pindakaas per week eet maakt het sowieso niet gi-gan-tisch veel uit natuurlijk.![]()
Verder, even gekiekt wat ik -nu- ga wegslurpen bij wijze van hogesnelheidsontbijt, want haast:
Blauwe bessen + (soja)melk + magere yoghurt + havermout + honing = drinkontbijt FTW!
Let me see you stripped down to the bone![]()
Jumjumquote:Op woensdag 25 januari 2012 10:16 schreef minilot het volgende:
Wanneer je geen kilo pindakaas per week eet maakt het sowieso niet gi-gan-tisch veel uit natuurlijk.![]()
Verder, even gekiekt wat ik -nu- ga wegslurpen bij wijze van hogesnelheidsontbijt, want haast:
[ afbeelding ]
Blauwe bessen + (soja)melk + magere yoghurt + havermout + honing = drinkontbijt FTW!![]()
Ik heb me trouwens rot gezocht naar verse boerenkool aan de struik maar nergens te krijgen omdat het niet hard genoeg vriest![]()
Nu heb ik vrijdag een spellenavond met wat vrienden en normaal neemt iedereen dan wat te snacken mee, in de trant van chips enzo. Heeft iemand een briljante gezonde snack wat ik in vervanging van mee kan nemen, welke wel lekker is?![]()
Pittige geroosterde kikkerwten!![]()
Recepten van Foodgawker
Foto's van Foodgawker:
Supersimpel en reuze lekker, echt waar!
[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-01-2012 10:33:54 ]Let me see you stripped down to the bone![]()
Oeh dat ziet er appetijtelijk uit! Thnx!quote:Op woensdag 25 januari 2012 10:26 schreef minilot het volgende:
Pittige geroosterde kikkerwten!![]()
Recepten van Foodgawker
Foto's van Foodgawker:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Supersimpel en reuze lekker, echt waar!![]()
Is gewoon pinda ja. Ik zou me btw sowieso geen zorgen maken over 4 gram suiker per 100 gramquote:Op woensdag 25 januari 2012 10:13 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ahzo, ik las in sommige recepten dat je er nog anderhalve schep suiker aan toe moest voegen vandaar dat het leek dat het toegevoegde suiker was.
Is het trouwens niet zo dat als de suikers van de pinda zelf zijn ze het zo op het etiket moeten aangeven?:
Koolhydraten 12g
......waarvan suikers 4g
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Nee dat doe ik ook niet, dat valt gewoon onder de koolhydraten. Ik vind het alleen jammer als ze er scheppen suiker aan toevoegen omdat ik dat helemaal niet lekker vind.quote:Op woensdag 25 januari 2012 10:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is gewoon pinda ja. Ik zou me btw sowieso geen zorgen maken over 4 gram suiker per 100 gram![]()
Dat doen ze niet, in Amerika houden ze van veel suiker in hun peanut butter en als je dat proeft merk je het verschil direct. Maar je weet toch zelf wat je lekker vind? Eerst proeven, dan kijken of je het lekker vind.quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:01 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Nee dat doe ik ook niet, dat valt gewoon onder de koolhydraten. Ik vind het alleen jammer als ze er scheppen suiker aan toevoegen omdat ik dat helemaal niet lekker vind.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
In de recepten welke ik tegenkwam stond dat erbij, dus niet zozeer in een gekocht potjequote:Op woensdag 25 januari 2012 11:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat doen ze niet, in Amerika houden ze van veel suiker in hun peanut butter en als je dat proeft merk je het verschil direct. Maar je weet toch zelf wat je lekker vind? Eerst proeven, dan kijken of je het lekker vind.
Er is trouwens onderzoek gedaan naar de lekkerste en beste pindakaas, hier staat de top:
http://bozeconsument.blogspot.com/2010_09_01_archive.html
Hier keuren ze Calvé af omdat hij erg weinig pinda's bevat. Denk toch dat het net is hoe je het zelf lekker vindt want over smaak valt niet te twisten![]()
![]()
Klopt dat Calve geminderd is in pinda's. Helaas.... maar de smaak bleef hetzelfde met minder pinda's dus nog minder inkoopkosten en dus meer winst.quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:19 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
In de recepten welke ik tegenkwam stond dat erbij, dus niet zozeer in een gekocht potje
Er is trouwens onderzoek gedaan naar de lekkerste en beste pindakaas, hier staat de top:
http://bozeconsument.blogspot.com/2010_09_01_archive.html
Hier keuren ze Calvé af omdat hij erg weinig pinda's bevat. Denk toch dat het net is hoe je het zelf lekker vindt want over smaak valt niet te twisten
Je zou denken dat meneer Calve al genoeg verdiend.. Dagobert Duck geval.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Stom genoeg had dit te maken met het 'ik kies bewust'-logo.quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:29 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Klopt dat Calve geminderd is in pinda's. Helaas.... maar de smaak bleef hetzelfde met minder pinda's dus nog minder inkoopkosten en dus meer winst.
Je zou denken dat meneer Calve al genoeg verdiend.. Dagobert Duck geval.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:34 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Stom genoeg had dit te maken met het 'ik kies bewust'-logo.Aha duidelijk! Zij wilden graag dat logo dus stopten ze er een hoger percentage olie in omdat dat nog minder verzadigde vetten bevat dan pinda's (en daardoor een logo krijgen), maar de vitamines die in pinda's zitten gaan dus verloren, stom zegSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Ik kies bewust logo
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Ja, ik vind het echt iets belachelijks!quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Aha duidelijk! Zij wilden graag dat logo dus stopten ze er een hoger percentage olie in omdat dat nog minder verzadigde vetten bevat dan pinda's (en daardoor een logo krijgen), maar de vitamines die in pinda's zitten gaan dus verloren, stom zeg.
Ik kies bewust logo![]()
Wat een krom gedoeOngelofelijk! Dat lijkt mij totaal niet in de geest van dat logo. Zo zie je maar weer hoe je als consument voor de gek wordt gehouden. AH eigen merk pindakaas, is dat een betere keus?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Wordt ook in de Calve fabrieken gemaakt, van het 'afval' van de pinda's voor in de Calve potten.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:35 schreef Isabeau het volgende:
Wat een krom gedoeOngelofelijk! Dat lijkt mij totaal niet in de geest van dat logo. Zo zie je maar weer hoe je als consument voor de gek wordt gehouden. AH eigen merk pindakaas, is dat een betere keus?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Dat is hetzelfde als de Calvéquote:Op woensdag 25 januari 2012 12:35 schreef Isabeau het volgende:
Wat een krom gedoeOngelofelijk! Dat lijkt mij totaal niet in de geest van dat logo. Zo zie je maar weer hoe je als consument voor de gek wordt gehouden. AH eigen merk pindakaas, is dat een betere keus?
Hier werd de pindakaas van de aldi geopperd. Er zijn ook mensen te spreken over PCD pindakaas maar die is moeilijk te krijgen. Anders is die van Plus ook goed!
Of die van reformhuizen![]()
Trouwens minilot, ik vind dat je onwijs originele recepten aanhaald, krijg echt zin om die kikkererwten te proberen
Liep zelf ook tegen dit aan wat me het proberen waard lijk (misschien ook lekker een paar prikkers voor bij de lunch):
Pickled grapes
Recept:
http://willowbirdbaking.c(...)es-with-goat-cheese/![]()
Die van PCD vind ik aangebrand smaken en wordt ook van een hele slechte kwaliteit pinda's gemaakt. Zou dat niet doen.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:39 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Dat is hetzelfde als de Calvé
Hier werd de pindakaas van de aldi geopperd. Er zijn ook mensen te spreken over PCD pindakaas maar die is moeilijk te krijgen. Anders is die van Plus ook goed!
Of die van reformhuizenWat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Geen idee, heb hem zelf niet geprobeerd maar haalde hem aan omdat ie op plek 3 stond in die ranglijst vast beste pindakaas. Hij schijnt sowieso bijna nergens meer te krijgen zijn.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:45 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Die van PCD vind ik aangebrand smaken en wordt ook van een hele slechte kwaliteit pinda's gemaakt. Zou dat niet doen.![]()
Misschien wel omdat de kwaliteit te erg isquote:Op woensdag 25 januari 2012 12:48 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Geen idee, heb hem zelf niet geprobeerd maar haalde hem aan omdat ie op plek 3 stond in die ranglijst vast beste pindakaas. Hij schijnt sowieso bijna nergens meer te krijgen zijn.. PCD is een fabriek die van alle soorten noten de meest goedkope inkoopt (waar ook het meeste afval bij zit en niet schoongemaakt wordt) en als je alles goed maalt; wie heeft dan door dat er een stukje plastic of steen in zit?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Geen idee, ze zijn goedkoop maar ik kan nergens terug vinden dat hun pinda's van slechte kwaliteit zijn? Ik lees eigenlijk dat die van hun het meeste naar pinda's smaakt.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:50 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Misschien wel omdat de kwaliteit te erg is. PCD is een fabriek die van alle soorten noten de meest goedkope inkoopt (waar ook het meeste afval bij zit en niet schoongemaakt wordt) en als je alles goed maalt; wie heeft dan door dat er een stukje plastic of steen in zit?
Maargoed, het zal een kwestie van smaak zijn![]()
![]()
Geloof me, ik weet wat voor pinda's zij gebruiken. De potjes zijn ook niet voor niks zo goedkoop.quote:Op woensdag 25 januari 2012 13:04 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Geen idee, ze zijn goedkoop maar ik kan nergens terug vinden dat hun pinda's van slechte kwaliteit zijn? Ik lees eigenlijk dat die van hun het meeste naar pinda's smaakt.
Maargoed, het zal een kwestie van smaak zijnWat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Tsja het moet idd ergens vandaan komen. Desalniettemin zou ik het zelf ook nog wel eens willen maken, op het roosteren na is het een piece of cake tochquote:Op woensdag 25 januari 2012 13:57 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Geloof me, ik weet wat voor pinda's zij gebruiken. De potjes zijn ook niet voor niks zo goedkoop.
Maar dan zou ik er ook voor een deel cashews in gooien![]()
![]()
De AH verkoopt kleine potjes met pindakaas met een beetje cashewnoten gemixt. Lekker maar wordt machtig omdat cashewnoten heel romig zijn.quote:Op woensdag 25 januari 2012 14:00 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Tsja het moet idd ergens vandaan komen. Desalniettemin zou ik het zelf ook nog wel eens willen maken, op het roosteren na is het een piece of cake toch
Maar dan zou ik er ook voor een deel cashews in gooien![]()
En of zelf maken moeilijk is; ligt eraan hoe vloeibaar je t wilt hebben. Voor wat slordig uitziende, grove kun je t goed zelf. Voor vloeibare smeuige pasta heb je echt een
fabrieksmachine nodig, voor
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
bij de natuurwinkel hier in de stad kun je je eigen pindakaaas makenquote:Op woensdag 25 januari 2012 14:06 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
De AH verkoopt kleine potjes met pindakaas met een beetje cashewnoten gemixt. Lekker maar wordt machtig omdat cashewnoten heel romig zijn.
En of zelf maken moeilijk is; ligt eraan hoe vloeibaar je t wilt hebben. Voor wat slordig uitziende, grove kun je t goed zelf. Voor vloeibare smeuige pasta heb je echt een
fabrieksmachine nodig, voornu lust ik geen pindakaas, maar het ziet er wel altijd leuk uit en het ruikt lekker
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Bij mij mogen er best wat stukjes inzittenquote:Op woensdag 25 januari 2012 14:06 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
De AH verkoopt kleine potjes met pindakaas met een beetje cashewnoten gemixt. Lekker maar wordt machtig omdat cashewnoten heel romig zijn.
En of zelf maken moeilijk is; ligt eraan hoe vloeibaar je t wilt hebben. Voor wat slordig uitziende, grove kun je t goed zelf. Voor vloeibare smeuige pasta heb je echt een
fabrieksmachine nodig, voorLijkt me best leuk om te doen ook
![]()
En dat machtige maakt niet zoveel uit als je een beetje op je brood doet, zit je tenminste even vol ervan haha![]()
wat ik ook graag doe is zonnebloempitten en pompoenpitten droog roosteren in de koekenpan, lekker om te snoepen![]()
![]()
dat ziet er echt overheerlijk uit, dat ga ik snel eens proberenquote:Op woensdag 25 januari 2012 10:26 schreef minilot het volgende:
Pittige geroosterde kikkerwten!![]()
Recepten van Foodgawker
Foto's van Foodgawker:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Supersimpel en reuze lekker, echt waar!![]()
![]()
ik ga zo de kikkererwten proberen te maken
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:34 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Stom genoeg had dit te maken met het 'ik kies bewust'-logo.Dat hele 'ik kies bewust'-logo (en waarschijnlijk ook de meeste supermarkt-eigen varianten zoals AH "gezonde keus") is dan ook een grote oplichting. Was een hele tijd geleden een aflevering over bij Keuringsdienst van Waarden: een appelboer kon voor z'n zelfgeperste pure appelsap geen IKB logo krijgen maar als hij nog wat rotzooi aan z'n sap toe zou voegen (en een flinke zak geld aan die organisatie doneren) kon het ineens wel.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op woensdag 25 januari 2012 14:41 schreef anboni het volgende:
[..]
Dat hele 'ik kies bewust'-logo (en waarschijnlijk ook de meeste supermarkt-eigen varianten zoals AH "gezonde keus") is dan ook een grote oplichting. Was een hele tijd geleden een aflevering over bij Keuringsdienst van Waarden: een appelboer kon voor z'n zelfgeperste pure appelsap geen IKB logo krijgen maar als hij nog wat rotzooi aan z'n sap toe zou voegen (en een flinke zak geld aan die organisatie doneren) kon het ineens wel.precies. En als een fabrikant er van een bepaald ingrediënt zoveel procent minder indoet kan hij ook dat logo kopen ookal zit er van een ander ingrediënt veel meer in. BV 10% minder vet maar wel veel meer suikerSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.waardoor het product ansich geen bewustere keuze is......
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013![]()
Is een apart pindakaastopic misschien een idee?![]()
Eet smakelijk aan iedereen die de kikkerwerten gaat uitproberen!
Let me see you stripped down to the bone![]()
jij had ze zelf ook gemaakt toch? ze staan hier nu bij mij in de oven maar er ligt een klein laagje olie op de bodem die er vanaf is komen druppelen. Heb t idee dat het daardoor niet echt goed roostert, had jij dat ook of waren ze droog bij jou?quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:12 schreef minilot het volgende:
Is een apart pindakaastopic misschien een idee?![]()
Eet smakelijk aan iedereen die de kikkerwerten gaat uitproberen!In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Hoelang heb je ze al in de oven liggen en heb je eentje geproefd?quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:45 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
jij had ze zelf ook gemaakt toch? ze staan hier nu bij mij in de oven maar er ligt een klein laagje olie op de bodem die er vanaf is komen druppelen. Heb t idee dat het daardoor niet echt goed roostert, had jij dat ook of waren ze droog bij jou?![]()
iets meer dan drie kwartier nu, net geproeft, nog bijna helemaal zacht ( maar wel al heel lekkerquote:Op woensdag 25 januari 2012 15:52 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Hoelang heb je ze al in de oven liggen en heb je eentje geproefd?)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Er komt bij pinda's altijd wel een beetje olie uitzetten, dat boeit niet zo.
Ik rooster ze trouwens zelf altijd gewoon even in een droge koekenpan. Paar minuten erin, regelmatig even schudden en klaar.
Overigens een tip voor als je de boel heel fijn wilt hebben... Doe het grove werk in de keukenmachine, en zodra je enigzins een ruwe pindakaasstructuur hebt, schep het dan in een kom en ga er nog even stevig in met een staafmixer. Daarmee krijg je de pindakaas behóórlijk glad!
Let me see you stripped down to the bone![]()
O wacht, je had het over kikkererwten roosteren, niet over pinda's!quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:53 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
iets meer dan drie kwartier nu, net geproeft, nog bijna helemaal zacht ( maar wel al heel lekker)
![]()
Let me see you stripped down to the bone![]()
Oh dat is raar, heb je ze gedroogd en de oven op 200 graden?quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:53 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
iets meer dan drie kwartier nu, net geproeft, nog bijna helemaal zacht ( maar wel al heel lekker)
![]()
ja en jaquote:Op woensdag 25 januari 2012 15:54 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Oh dat is raar, heb je ze gedroogd en de oven op 200 graden?dus ik ben even een beetje in de war nu haha
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
hmm in een ander recept las ik een tijd van 55-65 minuten dus ik zou nog even geduld hebben!quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:54 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
ja en jadus ik ben even een beetje in de war nu haha
![]()
miss kan ik ze alsnog wel in de koekenpan mikkenquote:Op woensdag 25 januari 2012 15:54 schreef minilot het volgende:
[..]
O wacht, je had het over kikkererwten roosteren, niet over pinda's!![]()
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
ik hou volquote:Op woensdag 25 januari 2012 15:55 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
hmm in een ander recept las ik een tijd van 55-65 minuten dus ik zou nog even geduld hebben!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Ze schijnen tegen het einde van de bereidingstijd best snel om te kunnen slaan naar verbrand dus ik zou ze even in de gaten houdenquote:![]()
![]()
ik loop steeds als een opgewonden vijfjarige door dat ruitje te kijkenquote:Op woensdag 25 januari 2012 15:56 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ze schijnen tegen het einde van de bereidingstijd best snel om te kunnen slaan naar verbrand dus ik zou ze even in de gaten houdendus dat komt wel goed haha
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
![]()
![]()
![]()
Zelfgemaakte snacks: tien keer meer bevrediging dan een gekochte zak chips!Let me see you stripped down to the bone![]()
Ik kwam dit tegen bij de reacties:quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:57 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
ik loop steeds als een opgewonden vijfjarige door dat ruitje te kijkendus dat komt wel goed haha
Maar anderen zeggen dat je er om de paar minuutjes tegen einde baktijd er 1 uit moet halen, even laten afkoelen en dan proeven om te voorkomen dat ze verbranden.quote:One thing that might help other readers: The first time I tried this recipe (a couple months ago), my chickpeas turned out chewy, like several of you have mentioned. I think it was because I didn’t allow them to dry completely before mixing them into the spice/oil mix, because when I made them today, I made sure to dry them VERY WELL and they came out crisper. Hope this helps!![]()
hmm ik heb ze afgespoeld, laten uitlekken en droog gedept met een theedoek. Maar mocht deze batch mislukken heb ik nog genoeg peas voor nog een paar portiesquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:02 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik kwam dit tegen bij de reacties:
[..]
Maar anderen zeggen dat je er om de paar minuutjes tegen einde baktijd er 1 uit moet halen, even laten afkoelen en dan proeven om te voorkomen dat ze verbranden.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Ja, de volgende batch anders een paar uur aan de lucht laten drogen en ze bv morgen maken?quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:04 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
hmm ik heb ze afgespoeld, laten uitlekken en droog gedept met een theedoek. Maar mocht deze batch mislukken heb ik nog genoeg peas voor nog een paar porties
Hoe gaat het met je batch, nog steeds chewy?![]()
En anders gewoon de blender erin voor spicy hummus!quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:04 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
hmm ik heb ze afgespoeld, laten uitlekken en droog gedept met een theedoek. Maar mocht deze batch mislukken heb ik nog genoeg peas voor nog een paar porties![]()
Schud je de kikkererwten trouwens in de oven wel even elke tien minuten om?Let me see you stripped down to the bone![]()
ik ga weer even proevenquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ja, de volgende batch anders een paar uur aan de lucht laten drogen en ze bv morgen maken?
Hoe gaat het met je batch, nog steeds chewy?![]()
heb net de olie er even uit gegoten, miss dat dat ook wat scheeltIn A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
haha jij zit vol goeie ideeen!quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef minilot het volgende:
[..]
En anders gewoon de blender erin voor spicy hummus!![]()
Schud je de kikererwten in de oven wel even elke tien minuten om?
ja heb ze een paar keer omgeschept. het kan miss ook nog uitmaken dat ik ze in een ovenschaaltje heb gedaan ipv op bakpapier?In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
nu wordt de buitenkant een beeeeeetje knapperig
Het lijkt wel een soap zo
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Oh dat zou kunnen, als die overschaal van glas is komt de hitte er minder goed bij dan op bakpapier of een bakblik *denk ik*quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:06 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
haha jij zit vol goeie ideeen!
ja heb ze een paar keer omgeschept. het kan miss ook nog uitmaken dat ik ze in een ovenschaaltje heb gedaan ipv op bakpapier?![]()
geluktze hebben er wel ongeveer anderhalf uur in gezeten, maar de temperatuur van mijn oven schommelt ook wel een beetje altijd, dus daar kan t door komen
Op een gegeven moment gingen ze als een gek slinken en een soort van schuimen
en toen werden ze ineens in no time hard. Nu zit batch twee er in
ik vind het wel zen om te doen haha
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Oh goed om te wetenquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:50 schreef littledrummergirl het volgende:
geluktze hebben er wel ongeveer anderhalf uur in gezeten, maar de temperatuur van mijn oven schommelt ook wel een beetje altijd, dus daar kan t door komen
Op een gegeven moment gingen ze als een gek slinken en een soort van schuimen
en toen werden ze ineens in no time hard. Nu zit batch twee er in
ik vind het wel zen om te doen haha
Ik ga ze vanavond maken, heb dr zin in!
Smaken ze lekker btw?![]()
ja, is leuk spulquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:56 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Oh goed om te wetenIk ga ze vanavond maken, heb dr zin in!
Smaken ze lekker btw?ik had over deze pikant paprikapoeder, knoflook, peper en zout gemikt
das sowieso wel een ok combinatie
de batch die er nu in zit is met chili, knoflook peper en zout
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Cool, ben benieuwdquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:58 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
ja, is leuk spulik had over deze pikant paprikapoeder, knoflook, peper en zout gemikt
das sowieso wel een ok combinatie
de batch die er nu in zit is met chili, knoflook peper en zout
Gister was trouwens National Peanut Butter Day![]()
![]()
Goed, nu ga ik ze vanavond ook maken - door jullie! Ik werp ze denk ik over een salade met geroosterde paprika's. Of in een soepje, als een knapperige topping!![]()
TS, topictitel even omzetten naar "Gezonde ontbijt/lunch/tussendoor-keuzes #2"?
Let me see you stripped down to the bone![]()
Ja dat lijkt me een goed planquote:Op woensdag 25 januari 2012 17:11 schreef minilot het volgende:
Goed, nu ga ik ze vanavond ook maken - door jullie! Ik werp ze denk ik over een salade met geroosterde paprika's. Of in een soepje, als een knapperige topping!![]()
TS, topictitel even omzetten naar "Gezonde ontbijt/lunch/tussendoor-keuzes #2"?Moet alleen een modje even doen want die bevoegdheid heb ik niet
![]()
![]()
die kikkererwtendingen vullen trouwens onwijsheb twee handjes op en ik heb meteen geen trek meer in avondeten
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Thnx voor de tips voor een sausje voor brood of wraps!
Tzatziki is inderdaad heeeerlijk! Moet ik echt een keer zelf maken, heb tot nu toe geen een echt lekkere uit de winkel gevonden. De meesten zijn veels te zout!
En met bieslook en mierikswortel klinkt ook goed, was mierikswortel nou familie van de radijs?Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.![]()
Wat een leuk topic! Eerder vandaag toevallig ontdekt. Had net voor deze avond een gerechtje met kikkererwten gepland. En meteen besloten wat kikkererwten apart te houden om ze in de oven te kunnen gooien.
Ik heb maar op gevoel wat in de 'marinade' gedaan; vooral flink wat knoflookpoeder. En ze werden heerlijk! (Fijn trouwens dat littledrummergirl een soort van live-verslag gaf tijdens het bereiden, zo wist ik meteen al waar ik op moest letten)
Nu is 't op, het was ook echt maar een klein beetje. Maar ik heb de kikkerwten al weer op het boodschappenlijstje gezet.![]()
![]()
Ik heb gister ook 2 batches gemaakt, 1 met kruiden en die zijn perfect(en lekker!) en een met de honing kaneel variant, die waren verbrand. Dat komt denk ik omdat in het recept stond dat je de suiker door de olie moest doen voordat ze in de oven gingen en gezien ze tegelijk met de kruidige erin zaten lijkt mij dat de suiker verbrand is. Vanavond een nieuwe batch maken met kaneel en honing zonder de suiker!![]()
Ziet er mooi uit zo!(ik vergeet altijd foto's te maken)
Kun je die geroosterde kikkererwten eigenlijk een beetje behoorlijk bewaren? Of gaat het krokante er erg snel vanaf dan?
Gister heb ik een klein restje erwten gebruikt, dus dat was zo op. Maar vandaag breek ik er een nieuw blik voor aan. En ik weet niet of ik dan wel het hele blik wel moet gaan gebruiken, want dat gaat veel te veel zijn natuurlijk. Misschien kan ik dan beter een deel gebruiken en de rest invriezen of zo.
Ik zou natuurlijk ook rauwe erwten kunnen halen. Gaat wel meer tijd in zitten (wellen/koken), maar is beter te doseren.![]()
Als je ze luchtdicht afsluit zijn ze 2 weken houdbaar heb ik ergens gelezenquote:Op donderdag 26 januari 2012 13:24 schreef Eska het volgende:
Ziet er mooi uit zo!(ik vergeet altijd foto's te maken)
Kun je die geroosterde kikkererwten eigenlijk een beetje behoorlijk bewaren? Of gaat het krokante er erg snel vanaf dan?
Gister heb ik een klein restje erwten gebruikt, dus dat was zo op. Maar vandaag breek ik er een nieuw blik voor aan. En ik weet niet of ik dan wel het hele blik wel moet gaan gebruiken, want dat gaat veel te veel zijn natuurlijk. Misschien kan ik dan beter een deel gebruiken en de rest invriezen of zo.
Ik zou natuurlijk ook rauwe erwten kunnen halen. Gaat wel meer tijd in zitten (wellen/koken), maar is beter te doseren.Overigens heb ik 3 potten gebruikt
Voorraadje haha
![]()
3 potten??![]()
Ik heb van die (huis-tuin-keuken)-weckpotten. Die zouden wel redelijk luchtdicht moeten zijn, denk ik? Dan waag ik gewoon dat hele blik erwten er aan.![]()
![]()
Ja die zijn prima!quote:Op donderdag 26 januari 2012 13:31 schreef Eska het volgende:
3 potten??![]()
Ik heb van die (huis-tuin-keuken)-weckpotten. Die zouden wel redelijk luchtdicht moeten zijn, denk ik? Dan waag ik gewoon dat hele blik erwten er aan.
Ja dat was iets van 750 gram samen. Maar het is voor morgenavond, snackavond met vrienden dus ik eet ze niet alleen opEn wat over is gewoon als tussendoortje de rest van de week. Je hebt ze niet binnen 10 minuten klaar dus vond ik het makkelijk gelijk een grotere hoeveelheid te maken dan 3 x 40 minuten bakken.
![]()
mmm dat ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 26 januari 2012 15:41 schreef Audreyoot het volgende:
In plaats van pindakaas op je brood, op een appel met nootjes
[ afbeelding ]![]()
wat voor mix gebruiken jullie voor die kikkererwten en hoeveel? Kaneel, nootmuskaat, suiker, honing en olijfolie (volgens foodgawker), maar gebruiken jullie ook diezelfde ingrediënten en hoeveelheden of hebben jullie smakelijkere combinaties (en in welke hoeveelheden?)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013![]()
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel afquote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:11 schreef The_Hives het volgende:
wat voor mix gebruiken jullie voor die kikkererwten en hoeveel? Kaneel, nootmuskaat, suiker, honing en olijfolie (volgens foodgawker), maar gebruiken jullie ook diezelfde ingrediënten en hoeveelheden of hebben jullie smakelijkere combinaties (en in welke hoeveelheden?)
En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.![]()
dus niet zoals op foodgawker de honing erop voordat ze de oven ingaan?AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013![]()
in dit recept op foodgawker http://sweetpeaskitchen.c(...)n-roasted-chickpeas/ staat dat je de honing pas erop doet als je ze uit de oven haalt.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:37 schreef The_Hives het volgende:
dus niet zoals op foodgawker de honing erop voordat ze de oven ingaan?![]()
gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:23 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af
En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.![]()
Is dit op 1 pak erwten?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:23 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af
En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.![]()
Jupsquote:Op vrijdag 27 januari 2012 12:06 schreef Mirjam het volgende:
[..]
gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen?Even in een kommetje het mengsel aangemaakt, de gedroogde erwten erbij mengen en de oven in!
Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetjequote:Dat was bij twee potjes trouwens, biologische kikkererwten van de AH.
![]()
ze zijn zojuist in de oven gegaan
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013![]()
Je moet ze vooral goed in de gaten houden als het vocht er een beetje uitschuimt, dan worden ze ineens heel snel gaar. Mijn pofte ook zoals popcorn hahaquote:![]()
thnx voor de tipzal ik doen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013![]()
dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/quote:Op vrijdag 27 januari 2012 13:02 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
JupsEven in een kommetje het mengsel aangemaakt, de gedroogde erwten erbij mengen en de oven in!
[..]
Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetjeDat was bij twee potjes trouwens, biologische kikkererwten van de AH.
wat is handiger?![]()
hmmz, vind het tegenvallen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013![]()
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken ernaquote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/
wat is handiger?De smaak of de textuur?quote:![]()
ja, zonder honing.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 16:41 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna
[..]
De smaak of de textuur?
ik ga zo de erwten maar eens wassen en uit laten lekken![]()
textuur vind ik goed, meer de smaak. Misschien nog een keer proberen met wat meer kaneel ofzoquote:Op vrijdag 27 januari 2012 16:41 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna
[..]
De smaak of de textuur?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013![]()
netjes het recept voor de kikkererwten volgend heb ik er komijn bijgedaan, en ik had al spijt toen het er net in lag, ik hou namelijk niet van komijn, what was I thinking?
heb er nog maar wat meer andere kruiden bijgegooid, ik zie wel hoe het gaat![]()
![]()
Ok, de kikkererwten waren erg lekker. Alles in 1 keer opgegeten.... Zeker voor herhaling vatbaar!!
Verder had ik m'n dagelijkse drinkontbijt bij gebrek aan yoghurt maar eens met karnemelk gemaakt. Damn, dat was eigenlijk ook helemaal prima. Wat zou gezonder zijn eigenlijk: yoghurt of karnemelk?![]()
Ik heb biologische pindakaas (en amandelpasta!) bij een biologische winkel gehaald. Het is bizar, maar de pindakaas (met alleen wat toegevoegd zeezout) smaakt oprecht veel meer naar pinda's, maar Calvé vind ik lekkerderToch denk ik dat ik hier maar gewoon bij blijf, dan heb ik tenminste niet het gevoel dat ik in het ootje word genomen.
En ik heb een prachtige struik boerenkool gehaald! Gaat zo de oven in, ik ben benieuwd."Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
De boerenkoolchips zijn echt waanzinnig knapperig geworden!Lekker zeg. Beetje teveel zeezout gebruikt, omdat ik zo ontzettend veel boerenkool had, maar dat slinkt dus nog best wel en dan is het zout erg overheersend.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
ik ga straks groentechips maken, als vervanger voor de gewone chips![]()
http://thetolerantvegan.com/2012/01/baked-root-veggie-crisps/
![]()
Ooooh waar heb je de boerenkool gehaald? Ik echt alle groentewinkels afgelopen + supermarkten maar vind alleen de versnipperdequote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:42 schreef Isabeau het volgende:
De boerenkoolchips zijn echt waanzinnig knapperig geworden!Lekker zeg. Beetje teveel zeezout gebruikt, omdat ik zo ontzettend veel boerenkool had, maar dat slinkt dus nog best wel en dan is het zout erg overheersend.
![]()
![]()
Op de markt! Een mooie struik aan een dikke stronkquote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:46 schreef Audreyoot het volgende:
Ooooh waar heb je de boerenkool gehaald? Ik echt alle groentewinkels afgelopen + supermarkten maar vind alleen de versnipperde
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Op de markt! Een mooie struik aan een dikke stronk![]()
Vrijdag nog maar weer eens een poging wagen dan![]()
![]()
Mijn vriend houdt wel van snoepen en is niet zo'n gezondheidsfreak, maar die nam er dus één en zei: 'hey, dat is echt lekker!' Maar ik ga een nieuwe portie maken omdat ik deze toch wat aan de zoute kant vind. Het is absoluut knapperig en goed van smaak. Dit ga ik vaker makenquote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:48 schreef Mirjam het volgende:
heul vergeten te kijken naar een struik boerenkool , chips!Zo klaar!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Bij goed resultaat zet ik die ook op mijn lijstjequote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:51 schreef Mirjam het volgende:
ach, ik ga straks wel een poging wagen met wortel- pastinaak en koolraap chips
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Goed is het hè?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vriend houdt wel van snoepen en is niet zo'n gezondheidsfreak, maar die nam er dus één en zei: 'hey, dat is echt lekker!' Maar ik ga een nieuwe portie maken omdat ik deze toch wat aan de zoute kant vind. Het is absoluut knapperig en goed van smaak. Dit ga ik vaker makenZo klaar!
Let me see you stripped down to the bone![]()
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee!![]()
Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen!
Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere):
Zo ziet het eruit:
Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen!
Let me see you stripped down to the bone![]()
Als mijn muesli hier op is ga ik dat ook bestellen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Na dat heerlijke plaatje op de eerste pagina hier van die overnight oats, ben ik die uit gaan proberen.
En wat is dat lekker!
Ik heb nu bijna constant een vers havermout/chia prutje klaar staan in de koelkast, ik eet het 's ochtends als ontbijt en 's avonds maak ik heerlijke toetjes.
Mijn favoriet op dit moment:
-laag overnight oats
-laag gehalveerde witte druiven
-laag banaan gepureerd met magere yoghurt
-laag diepvries zomerfruit (wel ontdooid)
-laag overnight oats
-ahornsiroop
-wat geraspte kokos en druiven om het af te maken
En smullen maar![]()
Zie al meer dingen in het topic staan die ik echt eens wil gaan proberen, chips van boerenkool![]()
![]()
Wat tof dat je zo leuk je inspiratie uit dit topic haalt!![]()
Goed hè, die overnight oats?
Let me see you stripped down to the bone![]()
Oh, ik kom bijna in de verleiding om ook eens wat overnight oats te gaan proberen.
In mijn hoofd is havermout onsmakelijkHelemaal na de havermoutbadjes (remedie tegen waterpokken-jeuk) van m'n kinders, anderhalf jaar geleden
![]()
![]()
Het is echt een geweldig prutje, zoveel combinaties mogelijk waardoor het niet snel zal gaan vervelen.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 13:53 schreef minilot het volgende:
Wat tof dat je zo leuk je inspiratie uit dit topic haalt!![]()
Goed hè, die overnight oats?
Het is ook echt leuk om er iedere keer iets anders in te gooien; diverse soorten fruit, dadels, nootjes, pindakaas etc![]()
![]()
een hele struik boerenkool scoren op de markt viel niet mee, er was maar 1 kraam die het had
en wij hebben best een grote markt![]()
![]()
Met die vrieskou nu zal over een weekje wel overal volop boerenkool te scoren zijnquote:Op zaterdag 4 februari 2012 13:57 schreef Mirjam het volgende:
een hele struik boerenkool scoren op de markt viel niet mee, er was maar 1 kraam die het had
en wij hebben best een grote markt![]()
![]()
ik ga er zo ook een spullen voor halenquote:Op dinsdag 31 januari 2012 14:22 schreef kieskleurig het volgende:
[..]
Het is echt een geweldig prutje, zoveel combinaties mogelijk waardoor het niet snel zal gaan vervelen.
Het is ook echt leuk om er iedere keer iets anders in te gooien; diverse soorten fruit, dadels, nootjes, pindakaas etcsoak jij ze in melk of yoghurt ofzo? en heb je ook van die chia zaden erin?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Zeg Minilot, is dat nou niet heel veel duurder dan in de winkelquote:Op zondag 29 januari 2012 11:03 schreef minilot het volgende:
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee!![]()
Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen!
[ afbeelding ]
Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere):
[ afbeelding ]
Zo ziet het eruit:
[ afbeelding ]
Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen!De site zag er wel goed uit trouwens
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley![]()
ja, is veel duurder. Maar lijkt me ook veel smaakvoller en kan je naar je eigen wensen aanpassen.quote:Op zondag 5 februari 2012 23:24 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Zeg Minilot, is dat nou niet heel veel duurder dan in de winkelDe site zag er wel goed uit trouwens
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013![]()
Niet eens zoveel duurder dus! Ik heb in de mijne nu allerlei ingrediënten zitten die niet zo makkelijk los te vinden zijn, en áls je al ergens bij een obscure webwinkel iets vindt dan zit je meteen vast aan, bijvoorbeeld, een halve kilo gepofte amaranth of zes ons geschilde hennepnoten waar je een flinke berg geld voor moet betalen.quote:Op maandag 6 februari 2012 04:23 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja, is veel duurder. Maar lijkt me ook veel smaakvoller en kan je naar je eigen wensen aanpassen.
Dan heb je misschien wel genoeg voor zes jaar lang dezelfde muesli, maar ik vind het bij MyMuesli juist wel leuk dat je steeds weer andere toffe combinaties van bijzondere ingrediënten kunt maken. Als je het op die manier bekijkt is het helemaal niet duur en heb je voor twee euro meer dan in de supermarkt een bijzonder puike doos zelfverzonnen muesli.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
Let me see you stripped down to the bone![]()
Ik zag zaterdag hele boerenkoolbladeren bij de Lidl! Niet in de koeling maar gewoon bij de fruit en groente.
Heb het niet meegenomen maar toch een beetje spijt![]()
Ik ga het eens proberen zodra mijn huidige bak leeg is.quote:Op maandag 6 februari 2012 21:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Niet eens zoveel duurder dus! Ik heb in de mijne nu allerlei ingrediënten zitten die niet zo makkelijk los te vinden zijn, en áls je al ergens bij een obscure webwinkel iets vindt dan zit je meteen vast aan, bijvoorbeeld, een halve kilo gepofte amaranth of zes ons geschilde hennepnoten waar je een flinke berg geld voor moet betalen.
Dan heb je misschien wel genoeg voor zes jaar lang dezelfde muesli, maar ik vind het bij MyMuesli juist wel leuk dat je steeds weer andere toffe combinaties van bijzondere ingrediënten kunt maken. Als je het op die manier bekijkt is het helemaal niet duur en heb je voor twee euro meer dan in de supermarkt een bijzonder puike doos zelfverzonnen muesli.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley![]()
En waar vinden we die dadels?quote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley![]()
bij de turk of op de markt ofzoquote:grotere supermarkten hebben ze ook wel
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
kan dit ook met een blender?quote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]![]()
![]()
Daar heb ik laatst ook mijn eigen muesli besteld, volgens mij omdat ik op jouw linkje klikte. Geweldig!quote:Op zondag 29 januari 2012 11:03 schreef minilot het volgende:
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee!![]()
Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen!
[ afbeelding ]
Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere):
[ afbeelding ]
Zo ziet het eruit:
[ afbeelding ]
Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen!
Te lui om een foto te maken maar in de mijne zat een volkoren basis, amaranth, psyllium, vijgen, gojibessen, rozijnen, zonnebloempitten en paranoten.
Moest wel de verleiding weerstaan om er chocolade dingen door heen te doen
[ Bericht 10% gewijzigd door Goodbye op 07-02-2012 16:16:04 ]Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.![]()
Ok, deze staat te koelenquote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]Dadels zijn echt zo goddelijk!! Ik kan eigenlijk niet wachten...
![]()
heb overnight oats gemaakt van havermout-cacao-sojamelk.
en vanmorgen gegeten met griekse yoghurt, banaan & geraspte pure chocolade.
Heaven.Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/![]()
heb elke bladzijde van dit topic met veel plezier gelezen. Ik stond toevallig laatst in de supermarkt te kijken bij de muesli en toen viel het me op dat al dat kellogs spul zo ongezond is. zelfmaken is dan veel lekkerder of via die site ;-)![]()
quote:Op woensdag 21 maart 2012 00:37 schreef mytec het volgende:
heb elke bladzijde van dit topic met veel plezier gelezen. Ik stond toevallig laatst in de supermarkt te kijken bij de muesli en toen viel het me op dat al dat kellogs spul zo ongezond is. zelfmaken is dan veel lekkerder of via die site ;-)![]()
Liep gister door de supermarkt en echt 80% wat wordt aangeboden is eigenlijk waardeloze suikerproducten.![]()
ik heb vannacht meteen 2 kokers muesli besteld, toch vaak een zwaktijdstip heb meestal weer honger dan ;-)quote:Op woensdag 21 maart 2012 11:53 schreef Audreyoot het volgende:
[..]![]()
Liep gister door de supermarkt en echt 80% wat wordt aangeboden is eigenlijk waardeloze suikerproducten.![]()
102 dagen niet gepost is nog wel de moeite waard om te kicken toch?
ik vind van wel....![]()
Ben nog op zoek naar wat gezonde inspiratie.. er moeten wat kilotjes af...
Wie heeft er nog lekkere gezonde tussendoortjes? En ik zoek nog wat inspiratie voor op brood tussen de middag, nu meestal kipfilet met sla, tomaat, komkommer enzo, maar daar mag wel wat meer variatie in!![]()
Kleine toevoeging van mezelf dan:
Simpele ijsjes gemaakt door yoghurt met aardbeien te mengen (staafmixer) en dit in van die ijsvormpjes te doen.. Gezond en lekker, inplaats van bakje yoghurt met aardbeien.
Ik vind ze goed gelukt![]()
![]()
ik heb van die zadencrackers gekocht. Zitten in een bakje en dan omsloten door een folie.
Erg lekker, machtig, crunchy, notig en gezond.
De ene keer met dadelstroop of pindakaas of roomkaas of auberginepuree.Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/![]()
Klinkt lekker, welk merk of waar heb je ze vandaan?quote:Op woensdag 4 juli 2012 22:52 schreef Tooto7moe het volgende:
ik heb van die zadencrackers gekocht. Zitten in een bakje en dan omsloten door een folie.
Erg lekker, machtig, crunchy, notig en gezond.
De ene keer met dadelstroop of pindakaas of roomkaas of auberginepuree.![]()
Even kieken.
ze zijn van dr. Karg en je hebt verschillende soorten. Ik had ze bij de Jumbo vandaan. Ze zijn ook bij sommige natuurwinkels te koop. En daarnaaast zag ik ze eens bij de aldi of lidl van een ander merk.
Je hebt ook een kaasvariant en de andere soorten . zijn er heel wat heb ik nog nergens gezien.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/![]()
Oh die ken ik! inderdaad heel erg lekker! Geloof dat ik ze inderdaad bij de jumbo eens gehaald heb, maar was ze ondertussen alweer "vergeten". Bedankt voor de tip!quote:Op zaterdag 7 juli 2012 20:53 schreef Tooto7moe het volgende:
Even kieken.
ze zijn van dr. Karg en je hebt verschillende soorten. Ik had ze bij de Jumbo vandaan. Ze zijn ook bij sommige natuurwinkels te koop. En daarnaaast zag ik ze eens bij de aldi of lidl van een ander merk.
Je hebt ook een kaasvariant en de andere soorten . zijn er heel wat heb ik nog nergens gezien.
[ afbeelding ]![]()
auberginepureequote:Op zaterdag 7 juli 2012 17:52 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Klinkt lekker, welk merk of waar heb je ze vandaan?! zelf gemaakt?
![]()
deze wil ik onthouden !quote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]![]()
Ik had een keer gegrilde aubergine over. Had daar toen wat dikke griekse/turkse yoghurt aan toegevoegd en wat olijfolie, wat peterselie en zout. Prakken of mixen en toen had ik een puree die lekker wasquote:
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
Forum Opties Forumhop: Hop naar: