In het dieettopic lopen we vaak tegen de gezonde ontbijt of lunch keuzes aan. Veel mensen denken dat een boterhammetje met jam wel volstaat maar daar zitten eigenlijk te weinig nuttige voedingsstoffen in. Elke dag precies hetzelfde ritme is ook niet goed! Er is best wel behoefte aan lijstjes en gezonde recepten wat betreft ontbijt en lunch en hoewel ik zelf geen expert ben zal ik maar een kick-off maken.
Gezonde keuzes voor op je brood: - Pindakaas - (Room)boter - Kipfilet - Kalkoenfilet - Vis (tonijn) - Omelet of ander ei product - Nootjes - Rosbief - Rookvlees / paardenrookvlees - Gegrilde fricandeau - Hummus - Avocado - Kaas
Gezonde ontbijt en lunch ideeën: - Yoghurt met muesli en fruit - Wrap met groente en vis/kip - Boerenomelet - Quinoa - Havermout of brinta! - Salade met kip of tonijn. Probeer veel gevarieerde groentes hierin te verwerken zodat je lunch niet saai wordt! - Boterhammen met paprika, kipfilet en zalm. - Boterhammen met rucola, gegrilde kipfilet met likje honing en stukjes pinda. - Boterhammen met stukjes peer en kalkoenfilet. - Boterhammen met spinazie, garnalen en schepje yoghurt of mayo erover. - Kwark met iets erin! - Havermout met dikke griekse yoghurt, vers fruit, gedroogd fruit en noten - Volkoren broodjes met roerei, rauwe ham en geroosterde paprika - Smoothie van vers fruit en havermout
Probeer fruit als tussendoortje te nemen gezien het niet erg vult. Dus beter niet je O en L laten bestaan uit alleen maar fruit.
Post hier jouw ideeën en recepten!
Recept ideeën:
Omeletjes:
Pittige tomaten-omelet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kip - Omelet met kip en groentjes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt._____________________________________________________________________________ Overnight oats,: (havermout dat een nachtje heeft liggen trekken in melk of iets anders, en dan de volgende dag als trifle serveren met yoghurt, chiazaadjes, (gepureerd) fruit enzovoorts)
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.______________________________________________________________________________
Maak eens pindakaas zelf!
Recept:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt._____________________________________________________________________________
Tosti's kunnen ook gezond én lekker zijn! In de spoiler verschillende opties
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.______________________________________________________________________________
Minilot kwam met onderstaande lunch, ziet er ook niet verkeerd uit
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 12% gewijzigd door Audreyoot op 23-01-2012 17:14:15 ]
Hee, dat plaatje met die smakelijke laagjes in de OP - da's géén smoothie, mensen! Het zijn overnight oats, oftewel, havermout dat een nachtje heeft liggen trekken in melk of iets anders, en dan de volgende dag als trifle serveren met yoghurt, chiazaadjes, (gepureerd) fruit enzovoorts
Op maandag 23 januari 2012 17:03 schreef minilot het volgende: Hee, dat plaatje met die smakelijke laagjes in de OP - da's géén smoothie, mensen! Het zijn overnight oats, oftewel, havermout dat een nachtje heeft liggen trekken in melk of iets anders, en dan de volgende dag als trifle serveren met yohjort, chiazaadjes, (gepureerd) fruit enzovoorts
Op maandag 23 januari 2012 17:03 schreef minilot het volgende: Hee, dat plaatje met die smakelijke laagjes in de OP - da's géén smoothie, mensen! Het zijn overnight oats, oftewel, havermout dat een nachtje heeft liggen trekken in melk of iets anders, en dan de volgende dag als trifle serveren met yoghurt, chiazaadjes, (gepureerd) fruit enzovoorts
Daarover gesproken: ik eet momenteel, bij wijze van test, boerenkoolchips! Boerenkool omgeschud met wat olijfolie, zeezout, cayennepeper en een heel klein beetje honing. Uitgespreid over bakplaat, kwartiertje in de oven op 210 graden.. Geniale snack!
Heb even geen fototoestel of telefoon bij de hand, maar random plaatjes van Foodgawker geven het aardig weer:
Je ziet het er misschien niet aan af, maar óóó wat lekker!
Daarover gesproken: ik eet momenteel, bij wijze van test, boerenkoolchips! Boerenkool omgeschud met wat olijfolie, zeezout, cayennepeper en een heel klein beetje honing. Uitgespreid over bakplaat, kwartiertje in de oven op 210 graden.. Geniale snack!
Heb even geen fototoestel of telefoon bij de hand, maar random plaatjes van Foodgawker geven het aardig weer:
Daarover gesproken: ik eet momenteel, bij wijze van test, boerenkoolchips! Boerenkool omgeschud met wat olijfolie, zeezout, cayennepeper en een heel klein beetje honing. Uitgespreid over bakplaat, kwartiertje in de oven op 210 graden.. Geniale snack!
Heb even geen fototoestel of telefoon bij de hand, maar random plaatjes van Foodgawker geven het aardig weer:
Zijn die crunchy? En kan je dit ook met andere groentes doen?
Heel crunchy ja! Echt een knapperige zaligheid is het! Kan vast ook met andere groenten, maar boerenkool leent zich er qua smaak en stuctuur erg goed voor. En rete-gezond natuurlijk!
Heel crunchy ja! Echt een knapperige zaligheid is het! Kan vast ook met andere groenten, maar boerenkool leent zich er qua smaak en stuctuur erg goed voor. En rete-gezond natuurlijk!
Daarover gesproken: ik eet momenteel, bij wijze van test, boerenkoolchips! Boerenkool omgeschud met wat olijfolie, zeezout, cayennepeper en een heel klein beetje honing. Uitgespreid over bakplaat, kwartiertje in de oven op 210 graden.. Geniale snack!
Heb even geen fototoestel of telefoon bij de hand, maar random plaatjes van Foodgawker geven het aardig weer:
Heel crunchy ja! Echt een knapperige zaligheid is het! Kan vast ook met andere groenten, maar boerenkool leent zich er qua smaak en stuctuur erg goed voor. En rete-gezond natuurlijk!
Ik denk alleen dat ik er boerenkool van de markt voor moet gaan halen, want in de supermarkten wordt het alleen in fijne stukjes in plastic zakken aangeboden.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Ik denk alleen dat ik er boerenkool van de markt voor moet gaan halen, want in de supermarkten wordt het alleen in fijne stukjes in plastic zakken aangeboden.
Op maandag 23 januari 2012 21:11 schreef Mirjam het volgende: hoe gezond is roggebrood eigenlijk? ik ontbijt de laatste tijd regelmatig met 2 plakjes roggebrood met appelstroop, lijkt me toch redelijk ok
In het vorige deel hebben we wat linkjes geplaats, o.a. van appelstroop. Tegenwoordig zitten er bijna geen appels in en vrijwel alleen suikerbieten. Dat het een hoog ijzer gehalte heeft is ook niet altijd waar. Ik denk niet dat het echt kwaad kan maar weet ook niet hoe gezond het is als het vrijwel alleen uit suiker bestaat.
Ik weet niet of roggebrood gezond is. Ik at wel eens een snee volkorenbrood met kaas en appelstroop en aan de andere kant een plak roggebrood, was wel altijd lekker.
In het vorige deel hebben we wat linkjes geplaats, o.a. van appelstroop. Tegenwoordig zitten er bijna geen appels in en vrijwel alleen suikerbieten. Dat het een hoog ijzer gehalte heeft is ook niet altijd waar. Ik denk niet dat het echt kwaad kan maar weet ook niet hoe gezond het is als het vrijwel alleen uit suiker bestaat.
Ik weet niet of roggebrood gezond is. Ik at wel eens een snee volkorenbrood met kaas en appelstroop en aan de andere kant een plak roggebrood, was wel altijd lekker.
maar desondanks bevat appelstroop toch veel minder kcal dan bijv. pindakaas, als ik de verpakkingen vergelijk
Roggebrood is een van het meest vezelrijkse voedsel dus heel goed voor je! Was er een tijdje weg van en at het toen veel maar mn darmen maakten overuren dus ben maar geminderd .
ja, ok maar ik wil graag wat kilotjes kwijt, dan let ik daar toch op
Aaaargh Mirjam, ssssttt! We hadden TS in het vorige topic éindelijk zo ver om na te denken over wat superlekkergezond is in plaats van wat het minste calorieën bevat!
Of je een bolle bips hebt of niet zit 'm niet in die paar likken broodbeleg - het zit 'm in je volledige voedingspatroon.
Dit topic draait om gezónd ontbijten en lunchen, niet om waar het allerminste suiker of vet zit.
Op maandag 23 januari 2012 21:28 schreef FutureFairytale het volgende: Roggebrood is een van het meest vezelrijkse voedsel dus heel goed voor je! Was er een tijdje weg van en at het toen veel maar mn darmen maakten overuren dus ben maar geminderd .
Dit, en het bevat veel mineralen. En die appelstroop is prima spul. Dat er bietensap in zit is geen probleem, ook dat is gezond. Pindakaas is helemaal niet zo goed, er zit heel veel zout, veel vet in. Pindakaas is echt iets om met mate te eten, of te verwerken in een lekkere pindasoep.
Overigens niets mis met af en toe vet en veel te eten, zolang je maar zorgt dat je dat niet te vaak doet. En gewoon elke dag wat extra groenten eten en dan wat minder koolhydraten helpt enorm met je gewicht op peil houden. Dus als je pasta maakt, neem je op gewicht meer dan 50% groenten, nog wat vlees erbij en voila. Het is ineens veel gezonder geworden.
ja, ok maar ik wil graag wat kilotjes kwijt, dan let ik daar toch op
Ik ook Maar een keer pindakaas op je brood is ook helemaal niet erg. En minelot heeft wel gelijk, je kunt beter leren gezond en lekker te eten dan alleen naar calorieën te kijken. Als je eenmaal op gewicht bent heb je dan namelijk kans weer in je oude, ongezonde, voedingspatroon te vallen.
Ik zeg niet dat je altijd alleen pindakaas op je brood moet doen want dat is niet gezond, net zoals altijd alleen maar appelstroop. Wissel eens af, vervang eens een broodmaaltijd door een gezonde wrap of salade of iets dergelijk Dat maakt je lunch vaak ook net iets leuker.
Oh ik had laatst trouwens muffin quiches gemaakt, die zijn ook erg lekker!
How-to:
Neme: -filodeeg -parma of serranoham - paar eieren - magere kwark -paprika - champignons - boursin en wat geraspte kaas
Vet een muffinblik in en bak de paprika en champignons even in de pan. Plaats een plakje filodeeg in de muffinvorm en meng wat boursin en geraspte kaas. Plaats dit mengsel op de bodem in de filodeeg, leg hierop een plakje parmaham. Meng het ei met een flinke lepel kwark en voeg peper hieraan toe. Doe een flinke lepel van het eimengsel op de parmaham, vervolgens de paprika en champignons hierop en dan weer een lepel eimengsel. Vouw het deeg dicht en strooi eventueel wat kaas on top. Een kwartiertje op 200 graden et voila!
Ze zien er ongeveer zo uit maar dit is niet mijn foto:
Als je het iets 'lighter' wilt kan je de boursin en kaas weglaten en die je er wat extra kruiden in.
Aaaargh Mirjam, ssssttt! We hadden TS in het vorige topic éindelijk zo ver om na te denken over wat superlekkergezond is in plaats van wat het minste calorieën bevat!
Of je een bolle bips hebt of niet zit 'm niet in die paar likken broodbeleg - het zit 'm in je volledige voedingspatroon.
Dit topic draait om gezónd ontbijten en lunchen, niet om waar het allerminste suiker of vet zit.
Dat hebben wij een paar dagen geleden ook aan jou gevraagd . Maar ik zag net wat jij gaat eten vandaag in het Dieettopic en dat is echt niet gezond, dat is een flauwval-lijst
Dat hebben wij een paar dagen geleden ook aan jou gevraagd . Maar ik zag net wat jij gaat eten vandaag in het Dieettopic en dat is echt niet gezond, dat is een flauwval-lijst
Dat klopt en dat heb ik beantwoord, die vraag mag ik toch ook aan anderen stellen?
Flauwval-lijst? Kom op zeg, je weet helemaal niet wat ik de rest van de dagen gegeten heb en waarom ik vandaag voor deze lijst kies. Ik eet vandaag heel veel groente en fruit, een vullend diner en ik had een flink ontbijt genomen, zit hartstikke vol ook door de eiwitshake.
Dat klopt en dat heb ik beantwoord, die vraag mag ik toch ook aan anderen stellen?
Flauwval-lijst? Kom op zeg, je weet helemaal niet wat ik de rest van de dagen gegeten heb en waarom ik vandaag voor deze lijst kies. Ik eet vandaag heel veel groente en fruit, een vullend diner en ik had een flink ontbijt genomen, zit hartstikke vol ook door de eiwitshake.
Ik weet het wel want ik check het Dieettopic wel vaker. Je bent een paar dagen niet afgevallen en daarom heb je zo'n lijst. Ach ja, als jij het erop redt. Ik zeg alleen dat ik flauwval als ik alleen dat zou eten.
Ik weet het wel want ik check het Dieettopic wel vaker. Je bent een paar dagen niet afgevallen en daarom heb je zo'n lijst. Ach ja, als jij het erop redt. Ik zeg alleen dat ik flauwval als ik alleen dat zou eten.
Ik post niet elke dag een lijstje dus ik denk niet dat je het weet Ik heb zo'n lijstje omdat ik 1 a 2 dagen in de week kies voor koolhydraten in het ontbijt en avondeten, de lunch te vervangen door eiwitten en proteïnen en de tussendoortjes groente en fruit. Waarom? Om mijn lichaam een shock te geven door voor compleet iets anders te kiezen. Soms laat ik de koolhydraten uit het ontbijt wegvallen en kies dan ook voor eiwitten, om het patroon zo nu en dan eens te doorbreken. Als ik naar jouw lijstjes kijk in 'wat eet ik vandaag' zie ik alleen wraps met philadelphia, ham en toetjes. Ik trek dan ook niet de conclusie dat dit het enige is wat jij zou eten want met zo'n eenzijdig patroon zou ik het niet trekken.
Ik post niet elke dag een lijstje dus ik denk niet dat je het weet Ik heb zo'n lijstje omdat ik 1 a 2 dagen in de week kies voor koolhydraten in het ontbijt en avondeten, de lunch te vervangen door eiwitten en proteïnen en de tussendoortjes groente en fruit. Waarom? Om mijn lichaam een shock te geven door voor compleet iets anders te kiezen. Soms laat ik de koolhydraten uit het ontbijt wegvallen en kies dan ook voor eiwitten, om het patroon zo nu en dan eens te doorbreken. Als ik naar jouw lijstjes kijk in 'wat eet ik vandaag' zie ik alleen wraps met philadelphia, ham en toetjes. Ik trek dan ook niet de conclusie dat dit het enige is wat jij zou eten want met zo'n eenzijdig patroon zou ik het niet trekken.
Die dingen vallen op maar ik post veel meer eten in dat topic. Ach nou ja, het verschil is gewoon dat jij op dieet wilt en ik niet, laten we het daarop houden .
Die dingen vallen op maar ik post veel meer eten in dat topic. Ach nou ja, het verschil is gewoon dat jij op dieet wilt en ik niet, laten we het daarop houden .
Dat denk ik ook En diëten is niet altijd gezond, dat klopt en weet ik ook maar ik denk dat iedereen voor zichzelf het beste kan bepalen wat werkt en wat niet
Dat denk ik ook En diëten is niet altijd gezond, dat klopt en weet ik ook maar ik denk dat iedereen voor zichzelf het beste kan bepalen wat werkt en wat niet
Weet je wat het is? Ik vind het gewoon heel erg als mensen honger lijden en toen ik jouw lijstje zo zag dacht ik 'ach jee' . Maar jij hebt er geen honger op en dan is het goed. Ik ben gewoon een eetzakje en dat weet ik.
Dat denk ik ook En diëten is niet altijd gezond, dat klopt en weet ik ook maar ik denk dat iedereen voor zichzelf het beste kan bepalen wat werkt en wat niet
On topic - ik kon door omstandigheden net pas wat gaan eten. Het werd een dikke plak (want zelfgesneden) volkoren brood met jong belegen boerenkaas en een likje grove mosterd. Zodadelijk gaan in de blender voor een (hopelijk) kickass smoothie: kiwi, banaan, grapefruit en basilicum!
Weet je wat het is? Ik vind het gewoon heel erg als mensen honger lijden en toen ik jouw lijstje zo zag dacht ik 'ach jee' . Maar jij hebt er geen honger op en dan is het goed. Ik ben gewoon een eetzakje en dat weet ik.
haha nee ik vind honger hebben niet prettig dus ik zorg er dan ook voor dat ik geen honger heb Eiwitten zorgen sowieso voor een 'vol' gevoel, en ik heb net 250g tomaten en fruit op dus ik zit vol
On topic - ik kon door omstandigheden net pas wat gaan eten. Het werd een dikke plak (want zelfgesneden) volkoren brood met jong belegen boerenkaas en een likje grove mosterd. Zodadelijk gaan in de blender voor een (hopelijk) kickass smoothie: kiwi, banaan, grapefruit en basilicum!
[ afbeelding ] (Foto komt van blogje waar ik het recept op vond)
Hoe komt het dat die zo stevig lijkt, door de banaan zeker?
Ik kwam deze tegen op die site:
Kiwi Acai
Ik kan vrijdag pas de boerenkoolchips proberen want dan is er pas markt hier Of weet iemand een supermarkt die ze in stengels verkopen? Was gister in duitsland en toen kwam ik een kool tegen die ik niet kon, die wel als boerenkool rook maar ik kom niet meer op de naam...
Edit: gevonden; Wirsingkohl volgens mij hetzelfde als groene kool.
[ Bericht 1% gewijzigd door Audreyoot op 24-01-2012 13:46:36 ]
On topic - ik kon door omstandigheden net pas wat gaan eten. Het werd een dikke plak (want zelfgesneden) volkoren brood met jong belegen boerenkaas en een likje grove mosterd. Zodadelijk gaan in de blender voor een (hopelijk) kickass smoothie: kiwi, banaan, grapefruit en basilicum!
[ afbeelding ] (Foto komt van blogje waar ik het recept op vond)
In het kader van: ook in deel 2 van het topic moet even duidelijk genoemd worden hoe tof en GEZOND smoothies zijn!
Sommige dingen bevatten veel vet en suikers. Dan krijg je de eeuwige discussie hier dat volvette producten, roomboter en zaken bomvol suiker absoluut niet ongezond hoeven zijn MITS.... Als gewicht echt een issue voor je is zou niet ontbijten met een broodje pindakaas+ roomboter. Verder niet lullig bedoeld want er staan absoluut lekkere zaken tussen.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt! Groetjes, Ezio.
We waren het er in deel 1 al over eens dat gezond eten niet hetzelfde is als mager eten. TS mag dan aan het diëten zijn: deze topicreeks is met name bedoeld om tips uit te wisselen over wat goed voor je is en bomvol voedingsstoffen zit. Niet per se vet- en suikervrije etenswaren dus. 's Morgens havermout met yoghurt, honing en een banaantje is flink zoet, 's middags een avocadosalade met nootjes is vet, maar je lijf gaat er hartstikke van 'hoezeeee!' van omdat er zoveel goeds in zit en dat zou een beetje de focus moeten hebben hier.
Op dinsdag 24 januari 2012 17:55 schreef Paarse_Kiwi het volgende: Heeft iemand nog goede ideeen voor een soort sausje voor op brood of wraps op basis van yoghurt of kwark? Net om het een beetje smeuiger te maken.
Tzatziki is je vriend! Dikke Griekse yoghurt is zelfs in de varianten met een laag vetgehalte ( ) zeer goed te gebruiken voor een saus/dip op basis van komkommer en knoflook!
Ik neem tussen de middag graag een soort van grieks-feestje-in-een-tupperwaredoosje mee naar mijn werk: een grote kledder tzatziki met in de oven geroosterde aardappelpartjes (inc. schil), geroosterde paprikas, olijven, rode ui en als toetje wat druiven. Altijd jaloerse blikken.
Tzatziki is ook erg lekker in brood of wraps, met kip en een lekkere slasoort.
Veel recepten vind je, zoals altijd, op Foodgawker. Random foto's via Foodgawker:
Sommige dingen bevatten veel vet en suikers. Dan krijg je de eeuwige discussie hier dat volvette producten, roomboter en zaken bomvol suiker absoluut niet ongezond hoeven zijn MITS.... Als gewicht echt een issue voor je is zou niet ontbijten met een broodje pindakaas+ roomboter. Verder niet lullig bedoeld want er staan absoluut lekkere zaken tussen.
I know maar volvette dingen kunnen ook gezond zijn. De pindakaas kan je het beste zelf maken om die suikers te mijden. Zelf ben ik op dieet dus ik kies niet snel voor volvette dingen maar dat betekent niet dat ze niet in de gezond lijst mogen staan
Schijnbaar kan je die net zo goed van de AH kopen dan
quote:
Ik heb ooit in de pindakaasfabriek van Calvé in Delft gewerkt. Daar kwam toen ook de AH pindakaas vandaan, was hetzelfde recept uit dezelfde productielijn. Maar als er maar iets mis was met die van Calvé, dan mochten we honderden potjes leegscheppen en dat werd dan toegevoegd aan de batch van anderen, dat was nog goed genoeg. Calvé zelf maakte geen concessies aan de eigen kwaliteit. We maakten daar ook mayonaise van Calvé voor de Nederlandse markt (met suiker) en voor de Belgische markt (zonder suiker)en voor een hele zwik eigen merken.
Overigens zit in een pot calve 8,75g suiker, of hebben die ook een helemaal suikervrije variant dan?
Zijn suikers uit de pinda's, die zijn onontkombaar. Als je alleen 100% pinda in je pindakaas hebt bevat dat dus zelfs nog meer suikers. Calve en veel andere merken bevatten pinda's, plantaardige of pindaolie en zout.
Zijn suikers uit de pinda's, die zijn onontkombaar. Als je alleen 100% pinda in je pindakaas hebt bevat dat dus zelfs nog meer suikers. Calve en veel andere merken bevatten pinda's, plantaardige of pindaolie en zout.
Ahzo, ik las in sommige recepten dat je er nog anderhalve schep suiker aan toe moest voegen vandaar dat het leek dat het toegevoegde suiker was.
Is het trouwens niet zo dat als de suikers van de pinda zelf zijn ze het zo op het etiket moeten aangeven?:
Op woensdag 25 januari 2012 10:16 schreef minilot het volgende: Wanneer je geen kilo pindakaas per week eet maakt het sowieso niet gi-gan-tisch veel uit natuurlijk.
Verder, even gekiekt wat ik -nu- ga wegslurpen bij wijze van hogesnelheidsontbijt, want haast:
Ik heb me trouwens rot gezocht naar verse boerenkool aan de struik maar nergens te krijgen omdat het niet hard genoeg vriest Nu heb ik vrijdag een spellenavond met wat vrienden en normaal neemt iedereen dan wat te snacken mee, in de trant van chips enzo. Heeft iemand een briljante gezonde snack wat ik in vervanging van mee kan nemen, welke wel lekker is?
Is gewoon pinda ja. Ik zou me btw sowieso geen zorgen maken over 4 gram suiker per 100 gram
Nee dat doe ik ook niet, dat valt gewoon onder de koolhydraten. Ik vind het alleen jammer als ze er scheppen suiker aan toevoegen omdat ik dat helemaal niet lekker vind.
Nee dat doe ik ook niet, dat valt gewoon onder de koolhydraten. Ik vind het alleen jammer als ze er scheppen suiker aan toevoegen omdat ik dat helemaal niet lekker vind.
Dat doen ze niet, in Amerika houden ze van veel suiker in hun peanut butter en als je dat proeft merk je het verschil direct. Maar je weet toch zelf wat je lekker vind? Eerst proeven, dan kijken of je het lekker vind.
Dat doen ze niet, in Amerika houden ze van veel suiker in hun peanut butter en als je dat proeft merk je het verschil direct. Maar je weet toch zelf wat je lekker vind? Eerst proeven, dan kijken of je het lekker vind.
In de recepten welke ik tegenkwam stond dat erbij, dus niet zozeer in een gekocht potje
Hier keuren ze Calvé af omdat hij erg weinig pinda's bevat. Denk toch dat het net is hoe je het zelf lekker vindt want over smaak valt niet te twisten
Klopt dat Calve geminderd is in pinda's. Helaas.... maar de smaak bleef hetzelfde met minder pinda's dus nog minder inkoopkosten en dus meer winst. Je zou denken dat meneer Calve al genoeg verdiend.. Dagobert Duck geval .
Klopt dat Calve geminderd is in pinda's. Helaas.... maar de smaak bleef hetzelfde met minder pinda's dus nog minder inkoopkosten en dus meer winst. Je zou denken dat meneer Calve al genoeg verdiend.. Dagobert Duck geval .
Stom genoeg had dit te maken met het 'ik kies bewust'-logo.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Stom genoeg had dit te maken met het 'ik kies bewust'-logo.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aha duidelijk! Zij wilden graag dat logo dus stopten ze er een hoger percentage olie in omdat dat nog minder verzadigde vetten bevat dan pinda's (en daardoor een logo krijgen), maar de vitamines die in pinda's zitten gaan dus verloren, stom zeg .
Aha duidelijk! Zij wilden graag dat logo dus stopten ze er een hoger percentage olie in omdat dat nog minder verzadigde vetten bevat dan pinda's (en daardoor een logo krijgen), maar de vitamines die in pinda's zitten gaan dus verloren, stom zeg .
Wat een krom gedoe Ongelofelijk! Dat lijkt mij totaal niet in de geest van dat logo. Zo zie je maar weer hoe je als consument voor de gek wordt gehouden. AH eigen merk pindakaas, is dat een betere keus?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Op woensdag 25 januari 2012 12:35 schreef Isabeau het volgende: Wat een krom gedoe Ongelofelijk! Dat lijkt mij totaal niet in de geest van dat logo. Zo zie je maar weer hoe je als consument voor de gek wordt gehouden. AH eigen merk pindakaas, is dat een betere keus?
Wordt ook in de Calve fabrieken gemaakt, van het 'afval' van de pinda's voor in de Calve potten.
Op woensdag 25 januari 2012 12:35 schreef Isabeau het volgende: Wat een krom gedoe Ongelofelijk! Dat lijkt mij totaal niet in de geest van dat logo. Zo zie je maar weer hoe je als consument voor de gek wordt gehouden. AH eigen merk pindakaas, is dat een betere keus?
Dat is hetzelfde als de Calvé
Hier werd de pindakaas van de aldi geopperd. Er zijn ook mensen te spreken over PCD pindakaas maar die is moeilijk te krijgen. Anders is die van Plus ook goed! Of die van reformhuizen
Hier werd de pindakaas van de aldi geopperd. Er zijn ook mensen te spreken over PCD pindakaas maar die is moeilijk te krijgen. Anders is die van Plus ook goed! Of die van reformhuizen
Die van PCD vind ik aangebrand smaken en wordt ook van een hele slechte kwaliteit pinda's gemaakt. Zou dat niet doen.
Die van PCD vind ik aangebrand smaken en wordt ook van een hele slechte kwaliteit pinda's gemaakt. Zou dat niet doen.
Geen idee, heb hem zelf niet geprobeerd maar haalde hem aan omdat ie op plek 3 stond in die ranglijst vast beste pindakaas. Hij schijnt sowieso bijna nergens meer te krijgen zijn.
Geen idee, heb hem zelf niet geprobeerd maar haalde hem aan omdat ie op plek 3 stond in die ranglijst vast beste pindakaas. Hij schijnt sowieso bijna nergens meer te krijgen zijn.
Misschien wel omdat de kwaliteit te erg is . PCD is een fabriek die van alle soorten noten de meest goedkope inkoopt (waar ook het meeste afval bij zit en niet schoongemaakt wordt) en als je alles goed maalt; wie heeft dan door dat er een stukje plastic of steen in zit?
Misschien wel omdat de kwaliteit te erg is . PCD is een fabriek die van alle soorten noten de meest goedkope inkoopt (waar ook het meeste afval bij zit en niet schoongemaakt wordt) en als je alles goed maalt; wie heeft dan door dat er een stukje plastic of steen in zit?
Geen idee, ze zijn goedkoop maar ik kan nergens terug vinden dat hun pinda's van slechte kwaliteit zijn? Ik lees eigenlijk dat die van hun het meeste naar pinda's smaakt.
Geen idee, ze zijn goedkoop maar ik kan nergens terug vinden dat hun pinda's van slechte kwaliteit zijn? Ik lees eigenlijk dat die van hun het meeste naar pinda's smaakt.
Maargoed, het zal een kwestie van smaak zijn
Geloof me, ik weet wat voor pinda's zij gebruiken. De potjes zijn ook niet voor niks zo goedkoop.
Geloof me, ik weet wat voor pinda's zij gebruiken. De potjes zijn ook niet voor niks zo goedkoop.
Tsja het moet idd ergens vandaan komen. Desalniettemin zou ik het zelf ook nog wel eens willen maken, op het roosteren na is het een piece of cake toch
Maar dan zou ik er ook voor een deel cashews in gooien
Tsja het moet idd ergens vandaan komen. Desalniettemin zou ik het zelf ook nog wel eens willen maken, op het roosteren na is het een piece of cake toch
Maar dan zou ik er ook voor een deel cashews in gooien
De AH verkoopt kleine potjes met pindakaas met een beetje cashewnoten gemixt. Lekker maar wordt machtig omdat cashewnoten heel romig zijn.
En of zelf maken moeilijk is; ligt eraan hoe vloeibaar je t wilt hebben. Voor wat slordig uitziende, grove kun je t goed zelf. Voor vloeibare smeuige pasta heb je echt een fabrieksmachine nodig, voor
De AH verkoopt kleine potjes met pindakaas met een beetje cashewnoten gemixt. Lekker maar wordt machtig omdat cashewnoten heel romig zijn.
En of zelf maken moeilijk is; ligt eraan hoe vloeibaar je t wilt hebben. Voor wat slordig uitziende, grove kun je t goed zelf. Voor vloeibare smeuige pasta heb je echt een fabrieksmachine nodig, voor
bij de natuurwinkel hier in de stad kun je je eigen pindakaaas maken nu lust ik geen pindakaas, maar het ziet er wel altijd leuk uit en het ruikt lekker
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D Everybody needs a bosom for a pillow!
De AH verkoopt kleine potjes met pindakaas met een beetje cashewnoten gemixt. Lekker maar wordt machtig omdat cashewnoten heel romig zijn.
En of zelf maken moeilijk is; ligt eraan hoe vloeibaar je t wilt hebben. Voor wat slordig uitziende, grove kun je t goed zelf. Voor vloeibare smeuige pasta heb je echt een fabrieksmachine nodig, voor
Bij mij mogen er best wat stukjes inzitten Lijkt me best leuk om te doen ook En dat machtige maakt niet zoveel uit als je een beetje op je brood doet, zit je tenminste even vol ervan haha
Stom genoeg had dit te maken met het 'ik kies bewust'-logo.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat hele 'ik kies bewust'-logo (en waarschijnlijk ook de meeste supermarkt-eigen varianten zoals AH "gezonde keus") is dan ook een grote oplichting. Was een hele tijd geleden een aflevering over bij Keuringsdienst van Waarden: een appelboer kon voor z'n zelfgeperste pure appelsap geen IKB logo krijgen maar als hij nog wat rotzooi aan z'n sap toe zou voegen (en een flinke zak geld aan die organisatie doneren) kon het ineens wel.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat hele 'ik kies bewust'-logo (en waarschijnlijk ook de meeste supermarkt-eigen varianten zoals AH "gezonde keus") is dan ook een grote oplichting. Was een hele tijd geleden een aflevering over bij Keuringsdienst van Waarden: een appelboer kon voor z'n zelfgeperste pure appelsap geen IKB logo krijgen maar als hij nog wat rotzooi aan z'n sap toe zou voegen (en een flinke zak geld aan die organisatie doneren) kon het ineens wel.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
precies. En als een fabrikant er van een bepaald ingrediënt zoveel procent minder indoet kan hij ook dat logo kopen ookal zit er van een ander ingrediënt veel meer in. BV 10% minder vet maar wel veel meer suiker waardoor het product ansich geen bewustere keuze is......
AFC AJAX Kampioen 2012-2013 Fok! Federatie 1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
Eet smakelijk aan iedereen die de kikkerwerten gaat uitproberen!
jij had ze zelf ook gemaakt toch? ze staan hier nu bij mij in de oven maar er ligt een klein laagje olie op de bodem die er vanaf is komen druppelen. Heb t idee dat het daardoor niet echt goed roostert, had jij dat ook of waren ze droog bij jou?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D Everybody needs a bosom for a pillow!
jij had ze zelf ook gemaakt toch? ze staan hier nu bij mij in de oven maar er ligt een klein laagje olie op de bodem die er vanaf is komen druppelen. Heb t idee dat het daardoor niet echt goed roostert, had jij dat ook of waren ze droog bij jou?
Hoelang heb je ze al in de oven liggen en heb je eentje geproefd?
Er komt bij pinda's altijd wel een beetje olie uitzetten, dat boeit niet zo. Ik rooster ze trouwens zelf altijd gewoon even in een droge koekenpan. Paar minuten erin, regelmatig even schudden en klaar. Overigens een tip voor als je de boel heel fijn wilt hebben... Doe het grove werk in de keukenmachine, en zodra je enigzins een ruwe pindakaasstructuur hebt, schep het dan in een kom en ga er nog even stevig in met een staafmixer. Daarmee krijg je de pindakaas behóórlijk glad!