Komkommer en knoflook ook!quote:Op dinsdag 24 januari 2012 20:59 schreef minilot het volgende:
Yoghurt is sowieso hartstikke goed voor je!![]()
I know maar volvette dingen kunnen ook gezond zijn. De pindakaas kan je het beste zelf maken om die suikers te mijden. Zelf ben ik op dieet dus ik kies niet snel voor volvette dingen maar dat betekent niet dat ze niet in de gezond lijst mogen staanquote:Op dinsdag 24 januari 2012 18:51 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Sommige dingen bevatten veel vet en suikers. Dan krijg je de eeuwige discussie hier dat volvette producten, roomboter en zaken bomvol suiker absoluut niet ongezond hoeven zijn MITS....
Als gewicht echt een issue voor je is zou niet ontbijten met een broodje pindakaas+ roomboter. Verder niet lullig bedoeld want er staan absoluut lekkere zaken tussen.
Schijnbaar kan je die net zo goed van de AH kopen danquote:Op woensdag 25 januari 2012 09:33 schreef FutureFairytale het volgende:
Of de gewone Calve variant kopen, ook suikervrij en de lekkerste pindakaas
Overigens zit in een pot calve 8,75g suiker, of hebben die ook een helemaal suikervrije variant dan?quote:Ik heb ooit in de pindakaasfabriek van Calvé in Delft gewerkt. Daar kwam toen ook de AH pindakaas vandaan, was hetzelfde recept uit dezelfde productielijn. Maar als er maar iets mis was met die van Calvé, dan mochten we honderden potjes leegscheppen en dat werd dan toegevoegd aan de batch van anderen, dat was nog goed genoeg. Calvé zelf maakte geen concessies aan de eigen kwaliteit. We maakten daar ook mayonaise van Calvé voor de Nederlandse markt (met suiker) en voor de Belgische markt (zonder suiker)en voor een hele zwik eigen merken.
Zijn suikers uit de pinda's, die zijn onontkombaar. Als je alleen 100% pinda in je pindakaas hebt bevat dat dus zelfs nog meer suikers. Calve en veel andere merken bevatten pinda's, plantaardige of pindaolie en zout.quote:Op woensdag 25 januari 2012 09:36 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Schijnbaar kan je die net zo goed van de AH kopen dan
[..]
Overigens zit in een pot calve 8,75g suiker, of hebben die ook een helemaal suikervrije variant dan?
Ook wel raar: http://werkschuwtuig.nl/archief/hoe-calve-ons-belazert/
Ahzo, ik las in sommige recepten dat je er nog anderhalve schep suiker aan toe moest voegen vandaar dat het leek dat het toegevoegde suiker was.quote:Op woensdag 25 januari 2012 09:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zijn suikers uit de pinda's, die zijn onontkombaar. Als je alleen 100% pinda in je pindakaas hebt bevat dat dus zelfs nog meer suikers. Calve en veel andere merken bevatten pinda's, plantaardige of pindaolie en zout.
Jumjumquote:Op woensdag 25 januari 2012 10:16 schreef minilot het volgende:
Wanneer je geen kilo pindakaas per week eet maakt het sowieso niet gi-gan-tisch veel uit natuurlijk.![]()
Verder, even gekiekt wat ik -nu- ga wegslurpen bij wijze van hogesnelheidsontbijt, want haast:
[ afbeelding ]
Blauwe bessen + (soja)melk + magere yoghurt + havermout + honing = drinkontbijt FTW!
Oeh dat ziet er appetijtelijk uit! Thnx!quote:Op woensdag 25 januari 2012 10:26 schreef minilot het volgende:
Pittige geroosterde kikkerwten!![]()
Recepten van Foodgawker
Foto's van Foodgawker:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Supersimpel en reuze lekker, echt waar!
Is gewoon pinda ja. Ik zou me btw sowieso geen zorgen maken over 4 gram suiker per 100 gramquote:Op woensdag 25 januari 2012 10:13 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ahzo, ik las in sommige recepten dat je er nog anderhalve schep suiker aan toe moest voegen vandaar dat het leek dat het toegevoegde suiker was.
Is het trouwens niet zo dat als de suikers van de pinda zelf zijn ze het zo op het etiket moeten aangeven?:
Koolhydraten 12g
......waarvan suikers 4g
Nee dat doe ik ook niet, dat valt gewoon onder de koolhydraten. Ik vind het alleen jammer als ze er scheppen suiker aan toevoegen omdat ik dat helemaal niet lekker vind.quote:Op woensdag 25 januari 2012 10:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is gewoon pinda ja. Ik zou me btw sowieso geen zorgen maken over 4 gram suiker per 100 gram
Dat doen ze niet, in Amerika houden ze van veel suiker in hun peanut butter en als je dat proeft merk je het verschil direct. Maar je weet toch zelf wat je lekker vind? Eerst proeven, dan kijken of je het lekker vind.quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:01 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Nee dat doe ik ook niet, dat valt gewoon onder de koolhydraten. Ik vind het alleen jammer als ze er scheppen suiker aan toevoegen omdat ik dat helemaal niet lekker vind.
In de recepten welke ik tegenkwam stond dat erbij, dus niet zozeer in een gekocht potjequote:Op woensdag 25 januari 2012 11:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat doen ze niet, in Amerika houden ze van veel suiker in hun peanut butter en als je dat proeft merk je het verschil direct. Maar je weet toch zelf wat je lekker vind? Eerst proeven, dan kijken of je het lekker vind.
Klopt dat Calve geminderd is in pinda's. Helaas.... maar de smaak bleef hetzelfde met minder pinda's dus nog minder inkoopkosten en dus meer winst.quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:19 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
In de recepten welke ik tegenkwam stond dat erbij, dus niet zozeer in een gekocht potje
Er is trouwens onderzoek gedaan naar de lekkerste en beste pindakaas, hier staat de top:
http://bozeconsument.blogspot.com/2010_09_01_archive.html
Hier keuren ze Calvé af omdat hij erg weinig pinda's bevat. Denk toch dat het net is hoe je het zelf lekker vindt want over smaak valt niet te twisten
Stom genoeg had dit te maken met het 'ik kies bewust'-logo.quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:29 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Klopt dat Calve geminderd is in pinda's. Helaas.... maar de smaak bleef hetzelfde met minder pinda's dus nog minder inkoopkosten en dus meer winst.
Je zou denken dat meneer Calve al genoeg verdiend.. Dagobert Duck geval.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:34 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Stom genoeg had dit te maken met het 'ik kies bewust'-logo.Aha duidelijk! Zij wilden graag dat logo dus stopten ze er een hoger percentage olie in omdat dat nog minder verzadigde vetten bevat dan pinda's (en daardoor een logo krijgen), maar de vitamines die in pinda's zitten gaan dus verloren, stom zegSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Ik kies bewust logo
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Ja, ik vind het echt iets belachelijks!quote:Op woensdag 25 januari 2012 11:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Aha duidelijk! Zij wilden graag dat logo dus stopten ze er een hoger percentage olie in omdat dat nog minder verzadigde vetten bevat dan pinda's (en daardoor een logo krijgen), maar de vitamines die in pinda's zitten gaan dus verloren, stom zeg.
Ik kies bewust logo
Wordt ook in de Calve fabrieken gemaakt, van het 'afval' van de pinda's voor in de Calve potten.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:35 schreef Isabeau het volgende:
Wat een krom gedoeOngelofelijk! Dat lijkt mij totaal niet in de geest van dat logo. Zo zie je maar weer hoe je als consument voor de gek wordt gehouden. AH eigen merk pindakaas, is dat een betere keus?
Dat is hetzelfde als de Calvéquote:Op woensdag 25 januari 2012 12:35 schreef Isabeau het volgende:
Wat een krom gedoeOngelofelijk! Dat lijkt mij totaal niet in de geest van dat logo. Zo zie je maar weer hoe je als consument voor de gek wordt gehouden. AH eigen merk pindakaas, is dat een betere keus?
Die van PCD vind ik aangebrand smaken en wordt ook van een hele slechte kwaliteit pinda's gemaakt. Zou dat niet doen.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:39 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Dat is hetzelfde als de Calvé
Hier werd de pindakaas van de aldi geopperd. Er zijn ook mensen te spreken over PCD pindakaas maar die is moeilijk te krijgen. Anders is die van Plus ook goed!
Of die van reformhuizen
Geen idee, heb hem zelf niet geprobeerd maar haalde hem aan omdat ie op plek 3 stond in die ranglijst vast beste pindakaas. Hij schijnt sowieso bijna nergens meer te krijgen zijn.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:45 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Die van PCD vind ik aangebrand smaken en wordt ook van een hele slechte kwaliteit pinda's gemaakt. Zou dat niet doen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |