ik hou volquote:Op woensdag 25 januari 2012 15:55 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
hmm in een ander recept las ik een tijd van 55-65 minuten dus ik zou nog even geduld hebben!
Ze schijnen tegen het einde van de bereidingstijd best snel om te kunnen slaan naar verbrand dus ik zou ze even in de gaten houdenquote:
ik loop steeds als een opgewonden vijfjarige door dat ruitje te kijkenquote:Op woensdag 25 januari 2012 15:56 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ze schijnen tegen het einde van de bereidingstijd best snel om te kunnen slaan naar verbrand dus ik zou ze even in de gaten houden
Ik kwam dit tegen bij de reacties:quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:57 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
ik loop steeds als een opgewonden vijfjarige door dat ruitje te kijkendus dat komt wel goed haha
Maar anderen zeggen dat je er om de paar minuutjes tegen einde baktijd er 1 uit moet halen, even laten afkoelen en dan proeven om te voorkomen dat ze verbranden.quote:One thing that might help other readers: The first time I tried this recipe (a couple months ago), my chickpeas turned out chewy, like several of you have mentioned. I think it was because I didn’t allow them to dry completely before mixing them into the spice/oil mix, because when I made them today, I made sure to dry them VERY WELL and they came out crisper. Hope this helps!
hmm ik heb ze afgespoeld, laten uitlekken en droog gedept met een theedoek. Maar mocht deze batch mislukken heb ik nog genoeg peas voor nog een paar portiesquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:02 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik kwam dit tegen bij de reacties:
[..]
Maar anderen zeggen dat je er om de paar minuutjes tegen einde baktijd er 1 uit moet halen, even laten afkoelen en dan proeven om te voorkomen dat ze verbranden.
Ja, de volgende batch anders een paar uur aan de lucht laten drogen en ze bv morgen maken?quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:04 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
hmm ik heb ze afgespoeld, laten uitlekken en droog gedept met een theedoek. Maar mocht deze batch mislukken heb ik nog genoeg peas voor nog een paar porties
En anders gewoon de blender erin voor spicy hummus!quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:04 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
hmm ik heb ze afgespoeld, laten uitlekken en droog gedept met een theedoek. Maar mocht deze batch mislukken heb ik nog genoeg peas voor nog een paar porties
ik ga weer even proevenquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ja, de volgende batch anders een paar uur aan de lucht laten drogen en ze bv morgen maken?
Hoe gaat het met je batch, nog steeds chewy?
haha jij zit vol goeie ideeen!quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef minilot het volgende:
[..]
En anders gewoon de blender erin voor spicy hummus!![]()
Schud je de kikererwten in de oven wel even elke tien minuten om?
Oh dat zou kunnen, als die overschaal van glas is komt de hitte er minder goed bij dan op bakpapier of een bakblik *denk ik*quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:06 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
haha jij zit vol goeie ideeen!
ja heb ze een paar keer omgeschept. het kan miss ook nog uitmaken dat ik ze in een ovenschaaltje heb gedaan ipv op bakpapier?
Oh goed om te wetenquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:50 schreef littledrummergirl het volgende:
geluktze hebben er wel ongeveer anderhalf uur in gezeten, maar de temperatuur van mijn oven schommelt ook wel een beetje altijd, dus daar kan t door komen
Op een gegeven moment gingen ze als een gek slinken en een soort van schuimen
en toen werden ze ineens in no time hard. Nu zit batch twee er in
ik vind het wel zen om te doen haha
ja, is leuk spulquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:56 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Oh goed om te wetenIk ga ze vanavond maken, heb dr zin in!
Smaken ze lekker btw?
Cool, ben benieuwdquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:58 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
ja, is leuk spulik had over deze pikant paprikapoeder, knoflook, peper en zout gemikt
das sowieso wel een ok combinatie
de batch die er nu in zit is met chili, knoflook peper en zout
Ja dat lijkt me een goed planquote:Op woensdag 25 januari 2012 17:11 schreef minilot het volgende:
Goed, nu ga ik ze vanavond ook maken - door jullie! Ik werp ze denk ik over een salade met geroosterde paprika's. Of in een soepje, als een knapperige topping!![]()
TS, topictitel even omzetten naar "Gezonde ontbijt/lunch/tussendoor-keuzes #2"?
Als je ze luchtdicht afsluit zijn ze 2 weken houdbaar heb ik ergens gelezenquote:Op donderdag 26 januari 2012 13:24 schreef Eska het volgende:
Ziet er mooi uit zo!(ik vergeet altijd foto's te maken)
Kun je die geroosterde kikkererwten eigenlijk een beetje behoorlijk bewaren? Of gaat het krokante er erg snel vanaf dan?
Gister heb ik een klein restje erwten gebruikt, dus dat was zo op. Maar vandaag breek ik er een nieuw blik voor aan. En ik weet niet of ik dan wel het hele blik wel moet gaan gebruiken, want dat gaat veel te veel zijn natuurlijk. Misschien kan ik dan beter een deel gebruiken en de rest invriezen of zo.
Ik zou natuurlijk ook rauwe erwten kunnen halen. Gaat wel meer tijd in zitten (wellen/koken), maar is beter te doseren.
Ja die zijn prima!quote:Op donderdag 26 januari 2012 13:31 schreef Eska het volgende:
3 potten??![]()
Ik heb van die (huis-tuin-keuken)-weckpotten. Die zouden wel redelijk luchtdicht moeten zijn, denk ik? Dan waag ik gewoon dat hele blik erwten er aan.
mmm dat ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 26 januari 2012 15:41 schreef Audreyoot het volgende:
In plaats van pindakaas op je brood, op een appel met nootjes
[ afbeelding ]
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel afquote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:11 schreef The_Hives het volgende:
wat voor mix gebruiken jullie voor die kikkererwten en hoeveel? Kaneel, nootmuskaat, suiker, honing en olijfolie (volgens foodgawker), maar gebruiken jullie ook diezelfde ingrediënten en hoeveelheden of hebben jullie smakelijkere combinaties (en in welke hoeveelheden?)
in dit recept op foodgawker http://sweetpeaskitchen.c(...)n-roasted-chickpeas/ staat dat je de honing pas erop doet als je ze uit de oven haalt.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:37 schreef The_Hives het volgende:
dus niet zoals op foodgawker de honing erop voordat ze de oven ingaan?
gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:23 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af
En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.
Is dit op 1 pak erwten?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:23 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af
En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.
Jupsquote:Op vrijdag 27 januari 2012 12:06 schreef Mirjam het volgende:
[..]
gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen?
Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetjequote:
Je moet ze vooral goed in de gaten houden als het vocht er een beetje uitschuimt, dan worden ze ineens heel snel gaar. Mijn pofte ook zoals popcorn hahaquote:
dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/quote:Op vrijdag 27 januari 2012 13:02 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
JupsEven in een kommetje het mengsel aangemaakt, de gedroogde erwten erbij mengen en de oven in!
[..]
Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetjeDat was bij twee potjes trouwens, biologische kikkererwten van de AH.
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken ernaquote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/
wat is handiger?
De smaak of de textuur?quote:
ja, zonder honing.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 16:41 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna
[..]
De smaak of de textuur?
textuur vind ik goed, meer de smaak. Misschien nog een keer proberen met wat meer kaneel ofzoquote:Op vrijdag 27 januari 2012 16:41 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna
[..]
De smaak of de textuur?
Ooooh waar heb je de boerenkool gehaald? Ik echt alle groentewinkels afgelopen + supermarkten maar vind alleen de versnipperdequote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:42 schreef Isabeau het volgende:
De boerenkoolchips zijn echt waanzinnig knapperig geworden!Lekker zeg. Beetje teveel zeezout gebruikt, omdat ik zo ontzettend veel boerenkool had, maar dat slinkt dus nog best wel en dan is het zout erg overheersend.
Op de markt! Een mooie struik aan een dikke stronkquote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:46 schreef Audreyoot het volgende:
Ooooh waar heb je de boerenkool gehaald? Ik echt alle groentewinkels afgelopen + supermarkten maar vind alleen de versnipperde
quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Op de markt! Een mooie struik aan een dikke stronk
Mijn vriend houdt wel van snoepen en is niet zo'n gezondheidsfreak, maar die nam er dus één en zei: 'hey, dat is echt lekker!' Maar ik ga een nieuwe portie maken omdat ik deze toch wat aan de zoute kant vind. Het is absoluut knapperig en goed van smaak. Dit ga ik vaker makenquote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:48 schreef Mirjam het volgende:
heul vergeten te kijken naar een struik boerenkool , chips!
Bij goed resultaat zet ik die ook op mijn lijstjequote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:51 schreef Mirjam het volgende:
ach, ik ga straks wel een poging wagen met wortel- pastinaak en koolraap chips
Goed is het hè?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vriend houdt wel van snoepen en is niet zo'n gezondheidsfreak, maar die nam er dus één en zei: 'hey, dat is echt lekker!' Maar ik ga een nieuwe portie maken omdat ik deze toch wat aan de zoute kant vind. Het is absoluut knapperig en goed van smaak. Dit ga ik vaker makenZo klaar!
Het is echt een geweldig prutje, zoveel combinaties mogelijk waardoor het niet snel zal gaan vervelen.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 13:53 schreef minilot het volgende:
Wat tof dat je zo leuk je inspiratie uit dit topic haalt!![]()
Goed hè, die overnight oats?
Met die vrieskou nu zal over een weekje wel overal volop boerenkool te scoren zijnquote:Op zaterdag 4 februari 2012 13:57 schreef Mirjam het volgende:
een hele struik boerenkool scoren op de markt viel niet mee, er was maar 1 kraam die het had
en wij hebben best een grote markt
ik ga er zo ook een spullen voor halenquote:Op dinsdag 31 januari 2012 14:22 schreef kieskleurig het volgende:
[..]
Het is echt een geweldig prutje, zoveel combinaties mogelijk waardoor het niet snel zal gaan vervelen.
Het is ook echt leuk om er iedere keer iets anders in te gooien; diverse soorten fruit, dadels, nootjes, pindakaas etc
Zeg Minilot, is dat nou niet heel veel duurder dan in de winkelquote:Op zondag 29 januari 2012 11:03 schreef minilot het volgende:
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee!![]()
Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen!
[ afbeelding ]
Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere):
[ afbeelding ]
Zo ziet het eruit:
[ afbeelding ]
Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen!
ja, is veel duurder. Maar lijkt me ook veel smaakvoller en kan je naar je eigen wensen aanpassen.quote:Op zondag 5 februari 2012 23:24 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Zeg Minilot, is dat nou niet heel veel duurder dan in de winkelDe site zag er wel goed uit trouwens
Niet eens zoveel duurder dus! Ik heb in de mijne nu allerlei ingrediënten zitten die niet zo makkelijk los te vinden zijn, en áls je al ergens bij een obscure webwinkel iets vindt dan zit je meteen vast aan, bijvoorbeeld, een halve kilo gepofte amaranth of zes ons geschilde hennepnoten waar je een flinke berg geld voor moet betalen.quote:Op maandag 6 februari 2012 04:23 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja, is veel duurder. Maar lijkt me ook veel smaakvoller en kan je naar je eigen wensen aanpassen.
Ik ga het eens proberen zodra mijn huidige bak leeg is.quote:Op maandag 6 februari 2012 21:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Niet eens zoveel duurder dus! Ik heb in de mijne nu allerlei ingrediënten zitten die niet zo makkelijk los te vinden zijn, en áls je al ergens bij een obscure webwinkel iets vindt dan zit je meteen vast aan, bijvoorbeeld, een halve kilo gepofte amaranth of zes ons geschilde hennepnoten waar je een flinke berg geld voor moet betalen.
Dan heb je misschien wel genoeg voor zes jaar lang dezelfde muesli, maar ik vind het bij MyMuesli juist wel leuk dat je steeds weer andere toffe combinaties van bijzondere ingrediënten kunt maken. Als je het op die manier bekijkt is het helemaal niet duur en heb je voor twee euro meer dan in de supermarkt een bijzonder puike doos zelfverzonnen muesli.
En waar vinden we die dadels?quote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
bij de turk of op de markt ofzoquote:
kan dit ook met een blender?quote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Daar heb ik laatst ook mijn eigen muesli besteld, volgens mij omdat ik op jouw linkje klikte. Geweldig!quote:Op zondag 29 januari 2012 11:03 schreef minilot het volgende:
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee!![]()
Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen!
[ afbeelding ]
Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere):
[ afbeelding ]
Zo ziet het eruit:
[ afbeelding ]
Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen!
Ok, deze staat te koelenquote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
quote:Op woensdag 21 maart 2012 00:37 schreef mytec het volgende:
heb elke bladzijde van dit topic met veel plezier gelezen. Ik stond toevallig laatst in de supermarkt te kijken bij de muesli en toen viel het me op dat al dat kellogs spul zo ongezond is. zelfmaken is dan veel lekkerder of via die site ;-)
ik heb vannacht meteen 2 kokers muesli besteld, toch vaak een zwaktijdstip heb meestal weer honger dan ;-)quote:Op woensdag 21 maart 2012 11:53 schreef Audreyoot het volgende:
[..]![]()
Liep gister door de supermarkt en echt 80% wat wordt aangeboden is eigenlijk waardeloze suikerproducten.
Klinkt lekker, welk merk of waar heb je ze vandaan?quote:Op woensdag 4 juli 2012 22:52 schreef Tooto7moe het volgende:
ik heb van die zadencrackers gekocht. Zitten in een bakje en dan omsloten door een folie.
Erg lekker, machtig, crunchy, notig en gezond.
De ene keer met dadelstroop of pindakaas of roomkaas of auberginepuree.
Oh die ken ik! inderdaad heel erg lekker! Geloof dat ik ze inderdaad bij de jumbo eens gehaald heb, maar was ze ondertussen alweer "vergeten". Bedankt voor de tip!quote:Op zaterdag 7 juli 2012 20:53 schreef Tooto7moe het volgende:
Even kieken.
ze zijn van dr. Karg en je hebt verschillende soorten. Ik had ze bij de Jumbo vandaan. Ze zijn ook bij sommige natuurwinkels te koop. En daarnaaast zag ik ze eens bij de aldi of lidl van een ander merk.
Je hebt ook een kaasvariant en de andere soorten . zijn er heel wat heb ik nog nergens gezien.
[ afbeelding ]
auberginepureequote:Op zaterdag 7 juli 2012 17:52 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Klinkt lekker, welk merk of waar heb je ze vandaan?
deze wil ik onthouden !quote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Ik had een keer gegrilde aubergine over. Had daar toen wat dikke griekse/turkse yoghurt aan toegevoegd en wat olijfolie, wat peterselie en zout. Prakken of mixen en toen had ik een puree die lekker wasquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |