abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107220378
quote:
17s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:55 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

hmm in een ander recept las ik een tijd van 55-65 minuten dus ik zou nog even geduld hebben!
ik hou vol *O*
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_107220410
quote:
99s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:55 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ik hou vol *O*
Ze schijnen tegen het einde van de bereidingstijd best snel om te kunnen slaan naar verbrand dus ik zou ze even in de gaten houden :D
pi_107220454
quote:
17s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:56 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Ze schijnen tegen het einde van de bereidingstijd best snel om te kunnen slaan naar verbrand dus ik zou ze even in de gaten houden :D
ik loop steeds als een opgewonden vijfjarige door dat ruitje te kijken :P dus dat komt wel goed haha
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_107220494
:D O+
Zelfgemaakte snacks: tien keer meer bevrediging dan een gekochte zak chips!
Let me see you stripped down to the bone
pi_107220632
quote:
99s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:57 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ik loop steeds als een opgewonden vijfjarige door dat ruitje te kijken :P dus dat komt wel goed haha
Ik kwam dit tegen bij de reacties:

quote:
One thing that might help other readers: The first time I tried this recipe (a couple months ago), my chickpeas turned out chewy, like several of you have mentioned. I think it was because I didn’t allow them to dry completely before mixing them into the spice/oil mix, because when I made them today, I made sure to dry them VERY WELL and they came out crisper. Hope this helps!
Maar anderen zeggen dat je er om de paar minuutjes tegen einde baktijd er 1 uit moet halen, even laten afkoelen en dan proeven om te voorkomen dat ze verbranden.
pi_107220689
quote:
17s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:02 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Ik kwam dit tegen bij de reacties:

[..]

Maar anderen zeggen dat je er om de paar minuutjes tegen einde baktijd er 1 uit moet halen, even laten afkoelen en dan proeven om te voorkomen dat ze verbranden.
hmm ik heb ze afgespoeld, laten uitlekken en droog gedept met een theedoek. Maar mocht deze batch mislukken heb ik nog genoeg peas voor nog een paar porties :9
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_107220730
quote:
99s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:04 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

hmm ik heb ze afgespoeld, laten uitlekken en droog gedept met een theedoek. Maar mocht deze batch mislukken heb ik nog genoeg peas voor nog een paar porties :9
Ja, de volgende batch anders een paar uur aan de lucht laten drogen en ze bv morgen maken?

Hoe gaat het met je batch, nog steeds chewy?
pi_107220744
quote:
99s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:04 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

hmm ik heb ze afgespoeld, laten uitlekken en droog gedept met een theedoek. Maar mocht deze batch mislukken heb ik nog genoeg peas voor nog een paar porties :9
En anders gewoon de blender erin voor spicy hummus! :)

Schud je de kikkererwten trouwens in de oven wel even elke tien minuten om?
Let me see you stripped down to the bone
pi_107220746
quote:
17s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Ja, de volgende batch anders een paar uur aan de lucht laten drogen en ze bv morgen maken?

Hoe gaat het met je batch, nog steeds chewy?
ik ga weer even proeven :P

heb net de olie er even uit gegoten, miss dat dat ook wat scheelt
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_107220777
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef minilot het volgende:

[..]

En anders gewoon de blender erin voor spicy hummus! :)

Schud je de kikererwten in de oven wel even elke tien minuten om?
haha jij zit vol goeie ideeen!

ja heb ze een paar keer omgeschept. het kan miss ook nog uitmaken dat ik ze in een ovenschaaltje heb gedaan ipv op bakpapier?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_107220812
nu wordt de buitenkant een beeeeeetje knapperig *O*

Het lijkt wel een soap zo _O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_107220900
quote:
99s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:06 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

haha jij zit vol goeie ideeen!

ja heb ze een paar keer omgeschept. het kan miss ook nog uitmaken dat ik ze in een ovenschaaltje heb gedaan ipv op bakpapier?
Oh dat zou kunnen, als die overschaal van glas is komt de hitte er minder goed bij dan op bakpapier of een bakblik *denk ik*
pi_107222603
gelukt *O* ze hebben er wel ongeveer anderhalf uur in gezeten, maar de temperatuur van mijn oven schommelt ook wel een beetje altijd, dus daar kan t door komen :Y Op een gegeven moment gingen ze als een gek slinken en een soort van schuimen _O- en toen werden ze ineens in no time hard. Nu zit batch twee er in :P ik vind het wel zen om te doen haha
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_107222839
quote:
99s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:50 schreef littledrummergirl het volgende:
gelukt *O* ze hebben er wel ongeveer anderhalf uur in gezeten, maar de temperatuur van mijn oven schommelt ook wel een beetje altijd, dus daar kan t door komen :Y Op een gegeven moment gingen ze als een gek slinken en een soort van schuimen _O- en toen werden ze ineens in no time hard. Nu zit batch twee er in :P ik vind het wel zen om te doen haha
Oh goed om te weten :D Ik ga ze vanavond maken, heb dr zin in!

Smaken ze lekker btw?
pi_107222950
quote:
17s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:56 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Oh goed om te weten :D Ik ga ze vanavond maken, heb dr zin in!

Smaken ze lekker btw?
ja, is leuk spul :Y ik had over deze pikant paprikapoeder, knoflook, peper en zout gemikt :) das sowieso wel een ok combinatie

de batch die er nu in zit is met chili, knoflook peper en zout :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_107223183
quote:
99s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:58 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ja, is leuk spul :Y ik had over deze pikant paprikapoeder, knoflook, peper en zout gemikt :) das sowieso wel een ok combinatie

de batch die er nu in zit is met chili, knoflook peper en zout :Y
Cool, ben benieuwd :D

Gister was trouwens National Peanut Butter Day :')
pi_107223382
Goed, nu ga ik ze vanavond ook maken - door jullie! Ik werp ze denk ik over een salade met geroosterde paprika's. Of in een soepje, als een knapperige topping! :9

TS, topictitel even omzetten naar "Gezonde ontbijt/lunch/tussendoor-keuzes #2"? ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_107223478
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 17:11 schreef minilot het volgende:
Goed, nu ga ik ze vanavond ook maken - door jullie! Ik werp ze denk ik over een salade met geroosterde paprika's. Of in een soepje, als een knapperige topping! :9

TS, topictitel even omzetten naar "Gezonde ontbijt/lunch/tussendoor-keuzes #2"? ;)
Ja dat lijkt me een goed plan :D Moet alleen een modje even doen want die bevoegdheid heb ik niet ;)
pi_107224110
Let me see you stripped down to the bone
pi_107224183
quote:
^O^
pi_107224622
die kikkererwtendingen vullen trouwens onwijs _O- heb twee handjes op en ik heb meteen geen trek meer in avondeten
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 25 januari 2012 @ 19:47:53 #122
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_107229315
Thnx voor de tips voor een sausje voor brood of wraps!
Tzatziki is inderdaad heeeerlijk! Moet ik echt een keer zelf maken, heb tot nu toe geen een echt lekkere uit de winkel gevonden. De meesten zijn veels te zout!

En met bieslook en mierikswortel klinkt ook goed, was mierikswortel nou familie van de radijs?
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_107245494
Wat een leuk topic! Eerder vandaag toevallig ontdekt. Had net voor deze avond een gerechtje met kikkererwten gepland. En meteen besloten wat kikkererwten apart te houden om ze in de oven te kunnen gooien. :D
Ik heb maar op gevoel wat in de 'marinade' gedaan; vooral flink wat knoflookpoeder. En ze werden heerlijk! (Fijn trouwens dat littledrummergirl een soort van live-verslag gaf tijdens het bereiden, zo wist ik meteen al waar ik op moest letten :D )
Nu is 't op, het was ook echt maar een klein beetje. Maar ik heb de kikkerwten al weer op het boodschappenlijstje gezet. :P
pi_107246973
Ik heb gister ook 2 batches gemaakt, 1 met kruiden en die zijn perfect(en lekker!) en een met de honing kaneel variant, die waren verbrand. Dat komt denk ik omdat in het recept stond dat je de suiker door de olie moest doen voordat ze in de oven gingen en gezien ze tegelijk met de kruidige erin zaten lijkt mij dat de suiker verbrand is. Vanavond een nieuwe batch maken met kaneel en honing zonder de suiker!
pi_107250038
Dit was trouwens het resultaat: crosspost

pi_107255590
Ziet er mooi uit zo! :Y (ik vergeet altijd foto's te maken)

Kun je die geroosterde kikkererwten eigenlijk een beetje behoorlijk bewaren? Of gaat het krokante er erg snel vanaf dan?
Gister heb ik een klein restje erwten gebruikt, dus dat was zo op. Maar vandaag breek ik er een nieuw blik voor aan. En ik weet niet of ik dan wel het hele blik wel moet gaan gebruiken, want dat gaat veel te veel zijn natuurlijk. Misschien kan ik dan beter een deel gebruiken en de rest invriezen of zo.
Ik zou natuurlijk ook rauwe erwten kunnen halen. Gaat wel meer tijd in zitten (wellen/koken), maar is beter te doseren.
pi_107255710
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 13:24 schreef Eska het volgende:
Ziet er mooi uit zo! :Y (ik vergeet altijd foto's te maken)

Kun je die geroosterde kikkererwten eigenlijk een beetje behoorlijk bewaren? Of gaat het krokante er erg snel vanaf dan?
Gister heb ik een klein restje erwten gebruikt, dus dat was zo op. Maar vandaag breek ik er een nieuw blik voor aan. En ik weet niet of ik dan wel het hele blik wel moet gaan gebruiken, want dat gaat veel te veel zijn natuurlijk. Misschien kan ik dan beter een deel gebruiken en de rest invriezen of zo.
Ik zou natuurlijk ook rauwe erwten kunnen halen. Gaat wel meer tijd in zitten (wellen/koken), maar is beter te doseren.
Als je ze luchtdicht afsluit zijn ze 2 weken houdbaar heb ik ergens gelezen :) Overigens heb ik 3 potten gebruikt :@ Voorraadje haha
pi_107255882
3 potten?? :o :D

Ik heb van die (huis-tuin-keuken)-weckpotten. Die zouden wel redelijk luchtdicht moeten zijn, denk ik? Dan waag ik gewoon dat hele blik erwten er aan. :P
pi_107256118
quote:
10s.gif Op donderdag 26 januari 2012 13:31 schreef Eska het volgende:
3 potten?? :o :D

Ik heb van die (huis-tuin-keuken)-weckpotten. Die zouden wel redelijk luchtdicht moeten zijn, denk ik? Dan waag ik gewoon dat hele blik erwten er aan. :P
Ja die zijn prima!

Ja dat was iets van 750 gram samen. Maar het is voor morgenavond, snackavond met vrienden dus ik eet ze niet alleen op :D En wat over is gewoon als tussendoortje de rest van de week. Je hebt ze niet binnen 10 minuten klaar dus vond ik het makkelijk gelijk een grotere hoeveelheid te maken dan 3 x 40 minuten bakken.
pi_107260583
In plaats van pindakaas op je brood, op een appel met nootjes :D

pi_107262516
quote:
17s.gif Op donderdag 26 januari 2012 15:41 schreef Audreyoot het volgende:
In plaats van pindakaas op je brood, op een appel met nootjes :D

[ afbeelding ]
mmm dat ziet er lekker uit!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  vrijdag 27 januari 2012 @ 10:11:47 #132
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107287040
wat voor mix gebruiken jullie voor die kikkererwten en hoeveel? Kaneel, nootmuskaat, suiker, honing en olijfolie (volgens foodgawker), maar gebruiken jullie ook diezelfde ingrediënten en hoeveelheden of hebben jullie smakelijkere combinaties (en in welke hoeveelheden? ;) )
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107287297
quote:
5s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 10:11 schreef The_Hives het volgende:
wat voor mix gebruiken jullie voor die kikkererwten en hoeveel? Kaneel, nootmuskaat, suiker, honing en olijfolie (volgens foodgawker), maar gebruiken jullie ook diezelfde ingrediënten en hoeveelheden of hebben jullie smakelijkere combinaties (en in welke hoeveelheden? ;) )
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af :)

En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 10:37:59 #134
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107287631
dus niet zoals op foodgawker de honing erop voordat ze de oven ingaan?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107287725
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 10:37 schreef The_Hives het volgende:
dus niet zoals op foodgawker de honing erop voordat ze de oven ingaan?
in dit recept op foodgawker http://sweetpeaskitchen.c(...)n-roasted-chickpeas/ staat dat je de honing pas erop doet als je ze uit de oven haalt.
pi_107290190
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 10:23 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af :)

En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.
gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_107291074
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 10:23 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af :)

En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.
Is dit op 1 pak erwten?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_107292047
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 12:06 schreef Mirjam het volgende:

[..]

gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen?
Jups :) Even in een kommetje het mengsel aangemaakt, de gedroogde erwten erbij mengen en de oven in!

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 12:34 schreef roos85 het volgende:

[..]

Is dit op 1 pak erwten?
Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetje :) Dat was bij twee potjes trouwens, biologische kikkererwten van de AH.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 15:24:31 #139
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107296618
ze zijn zojuist in de oven gegaan :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107296795
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 15:24 schreef The_Hives het volgende:
ze zijn zojuist in de oven gegaan :)
Je moet ze vooral goed in de gaten houden als het vocht er een beetje uitschuimt, dan worden ze ineens heel snel gaar. Mijn pofte ook zoals popcorn haha
  vrijdag 27 januari 2012 @ 15:33:10 #141
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107296878
thnx voor de tip ;) zal ik doen :Y)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107297468
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 13:02 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Jups :) Even in een kommetje het mengsel aangemaakt, de gedroogde erwten erbij mengen en de oven in!

[..]

Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetje :) Dat was bij twee potjes trouwens, biologische kikkererwten van de AH.
dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/
wat is handiger?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 27 januari 2012 @ 16:34:58 #143
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107299079
hmmz, vind het tegenvallen :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107299290
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 15:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/
wat is handiger?
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna :)

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 16:34 schreef The_Hives het volgende:
hmmz, vind het tegenvallen :)
De smaak of de textuur?
pi_107299595
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 16:41 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna :)

[..]

De smaak of de textuur?
ja, zonder honing.
ik ga zo de erwten maar eens wassen en uit laten lekken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 27 januari 2012 @ 16:55:19 #146
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107299746
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 16:41 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna :)

[..]

De smaak of de textuur?
textuur vind ik goed, meer de smaak. Misschien nog een keer proberen met wat meer kaneel ofzo :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107304320
netjes het recept voor de kikkererwten volgend heb ik er komijn bijgedaan, en ik had al spijt toen het er net in lag, ik hou namelijk niet van komijn, what was I thinking? :')

heb er nog maar wat meer andere kruiden bijgegooid, ik zie wel hoe het gaat :')
:@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_107321192
Ok, de kikkererwten waren erg lekker. Alles in 1 keer opgegeten.... Zeker voor herhaling vatbaar!!

Verder had ik m'n dagelijkse drinkontbijt bij gebrek aan yoghurt maar eens met karnemelk gemaakt. Damn, dat was eigenlijk ook helemaal prima. Wat zou gezonder zijn eigenlijk: yoghurt of karnemelk?
pi_107324583
Ik heb biologische pindakaas (en amandelpasta!) bij een biologische winkel gehaald. Het is bizar, maar de pindakaas (met alleen wat toegevoegd zeezout) smaakt oprecht veel meer naar pinda's, maar Calvé vind ik lekkerder :') Toch denk ik dat ik hier maar gewoon bij blijf, dan heb ik tenminste niet het gevoel dat ik in het ootje word genomen.

En ik heb een prachtige struik boerenkool gehaald! Gaat zo de oven in, ik ben benieuwd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107328280
De boerenkoolchips zijn echt waanzinnig knapperig geworden! :o Lekker zeg. Beetje teveel zeezout gebruikt, omdat ik zo ontzettend veel boerenkool had, maar dat slinkt dus nog best wel en dan is het zout erg overheersend.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107328348
ik ga straks groentechips maken, als vervanger voor de gewone chips :D :+ http://thetolerantvegan.com/2012/01/baked-root-veggie-crisps/
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_107328374
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 14:42 schreef Isabeau het volgende:
De boerenkoolchips zijn echt waanzinnig knapperig geworden! :o Lekker zeg. Beetje teveel zeezout gebruikt, omdat ik zo ontzettend veel boerenkool had, maar dat slinkt dus nog best wel en dan is het zout erg overheersend.
Ooooh waar heb je de boerenkool gehaald? Ik echt alle groentewinkels afgelopen + supermarkten maar vind alleen de versnipperde ;(
pi_107328389
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 14:46 schreef Audreyoot het volgende:

Ooooh waar heb je de boerenkool gehaald? Ik echt alle groentewinkels afgelopen + supermarkten maar vind alleen de versnipperde ;(
Op de markt! Een mooie struik aan een dikke stronk 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107328403
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 14:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Op de markt! Een mooie struik aan een dikke stronk 8-)
:o
Vrijdag nog maar weer eens een poging wagen dan :9
pi_107328434
heul vergeten te kijken naar een struik boerenkool , chips!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_107328474
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 14:48 schreef Mirjam het volgende:
heul vergeten te kijken naar een struik boerenkool , chips!
Mijn vriend houdt wel van snoepen en is niet zo'n gezondheidsfreak, maar die nam er dus één en zei: 'hey, dat is echt lekker!' Maar ik ga een nieuwe portie maken omdat ik deze toch wat aan de zoute kant vind. Het is absoluut knapperig en goed van smaak. Dit ga ik vaker maken :Y Zo klaar!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107328491
ach, ik ga straks wel een poging wagen met wortel- pastinaak en koolraap chips :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_107328596
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 14:51 schreef Mirjam het volgende:
ach, ik ga straks wel een poging wagen met wortel- pastinaak en koolraap chips :D
Bij goed resultaat zet ik die ook op mijn lijstje :Y)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107329226
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 14:50 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn vriend houdt wel van snoepen en is niet zo'n gezondheidsfreak, maar die nam er dus één en zei: 'hey, dat is echt lekker!' Maar ik ga een nieuwe portie maken omdat ik deze toch wat aan de zoute kant vind. Het is absoluut knapperig en goed van smaak. Dit ga ik vaker maken :Y Zo klaar!
Goed is het hè? :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_107330319
groentenchips maken valt niet mee, zeker als je geen mandoline hebt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_107353105
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee! :)

Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen!



Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere):



Zo ziet het eruit:



Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_107365396
Als mijn muesli hier op is ga ik dat ook bestellen :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107436901
Na dat heerlijke plaatje op de eerste pagina hier van die overnight oats, ben ik die uit gaan proberen.
En wat is dat lekker!
Ik heb nu bijna constant een vers havermout/chia prutje klaar staan in de koelkast, ik eet het 's ochtends als ontbijt en 's avonds maak ik heerlijke toetjes.

Mijn favoriet op dit moment:
-laag overnight oats
-laag gehalveerde witte druiven
-laag banaan gepureerd met magere yoghurt
-laag diepvries zomerfruit (wel ontdooid)
-laag overnight oats
-ahornsiroop
-wat geraspte kokos en druiven om het af te maken
En smullen maar :9

Zie al meer dingen in het topic staan die ik echt eens wil gaan proberen, chips van boerenkool :D
pi_107439390
Wat tof dat je zo leuk je inspiratie uit dit topic haalt! :Y

Goed hè, die overnight oats? O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_107440071
Oh, ik kom bijna in de verleiding om ook eens wat overnight oats te gaan proberen. :D

In mijn hoofd is havermout onsmakelijk :P Helemaal na de havermoutbadjes (remedie tegen waterpokken-jeuk) van m'n kinders, anderhalf jaar geleden :+
pi_107440492
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2012 13:53 schreef minilot het volgende:
Wat tof dat je zo leuk je inspiratie uit dit topic haalt! :Y

Goed hè, die overnight oats? O+
Het is echt een geweldig prutje, zoveel combinaties mogelijk waardoor het niet snel zal gaan vervelen.
Het is ook echt leuk om er iedere keer iets anders in te gooien; diverse soorten fruit, dadels, nootjes, pindakaas etc :9
pi_107468820
Hütenkase met bieslook op een cracker <3
-
pi_107593721
een hele struik boerenkool scoren op de markt viel niet mee, er was maar 1 kraam die het had :D
en wij hebben best een grote markt :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_107593971
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 13:57 schreef Mirjam het volgende:
een hele struik boerenkool scoren op de markt viel niet mee, er was maar 1 kraam die het had :D
en wij hebben best een grote markt :9
Met die vrieskou nu zal over een weekje wel overal volop boerenkool te scoren zijn :)
pi_107634934
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 januari 2012 14:22 schreef kieskleurig het volgende:

[..]

Het is echt een geweldig prutje, zoveel combinaties mogelijk waardoor het niet snel zal gaan vervelen.
Het is ook echt leuk om er iedere keer iets anders in te gooien; diverse soorten fruit, dadels, nootjes, pindakaas etc :9
ik ga er zo ook een spullen voor halen :) soak jij ze in melk of yoghurt ofzo? en heb je ook van die chia zaden erin?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_107656040
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 11:03 schreef minilot het volgende:
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee! :)

Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen!

[ afbeelding ]

Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere):

[ afbeelding ]

Zo ziet het eruit:

[ afbeelding ]

Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen! :9
Zeg Minilot, is dat nou niet heel veel duurder dan in de winkel :? De site zag er wel goed uit trouwens :Y
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  maandag 6 februari 2012 @ 04:23:21 #172
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107661775
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:24 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Zeg Minilot, is dat nou niet heel veel duurder dan in de winkel :? De site zag er wel goed uit trouwens :Y
ja, is veel duurder. Maar lijkt me ook veel smaakvoller en kan je naar je eigen wensen aanpassen.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107692658
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 04:23 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ja, is veel duurder. Maar lijkt me ook veel smaakvoller en kan je naar je eigen wensen aanpassen.
Niet eens zoveel duurder dus! Ik heb in de mijne nu allerlei ingrediënten zitten die niet zo makkelijk los te vinden zijn, en áls je al ergens bij een obscure webwinkel iets vindt dan zit je meteen vast aan, bijvoorbeeld, een halve kilo gepofte amaranth of zes ons geschilde hennepnoten waar je een flinke berg geld voor moet betalen.
Dan heb je misschien wel genoeg voor zes jaar lang dezelfde muesli, maar ik vind het bij MyMuesli juist wel leuk dat je steeds weer andere toffe combinaties van bijzondere ingrediënten kunt maken. Als je het op die manier bekijkt is het helemaal niet duur en heb je voor twee euro meer dan in de supermarkt een bijzonder puike doos zelfverzonnen muesli.
:Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_107694296
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:

Rauwe brownies!



(Recept)

Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben :) ) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!

Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken. O+

Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:

Let me see you stripped down to the bone
pi_107694645
Ik zag zaterdag hele boerenkoolbladeren bij de Lidl! Niet in de koeling maar gewoon bij de fruit en groente.
Heb het niet meegenomen maar toch een beetje spijt
E.
pi_107696910
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 21:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Niet eens zoveel duurder dus! Ik heb in de mijne nu allerlei ingrediënten zitten die niet zo makkelijk los te vinden zijn, en áls je al ergens bij een obscure webwinkel iets vindt dan zit je meteen vast aan, bijvoorbeeld, een halve kilo gepofte amaranth of zes ons geschilde hennepnoten waar je een flinke berg geld voor moet betalen.
Dan heb je misschien wel genoeg voor zes jaar lang dezelfde muesli, maar ik vind het bij MyMuesli juist wel leuk dat je steeds weer andere toffe combinaties van bijzondere ingrediënten kunt maken. Als je het op die manier bekijkt is het helemaal niet duur en heb je voor twee euro meer dan in de supermarkt een bijzonder puike doos zelfverzonnen muesli.
:Y
Ik ga het eens proberen zodra mijn huidige bak leeg is.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_107696959
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:

Rauwe brownies!

[ afbeelding ]

(Recept)

Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben :) ) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!

Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken. O+

Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:

[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
En waar vinden we die dadels? :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_107697437
quote:
1s.gif Op maandag 6 februari 2012 22:50 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

En waar vinden we die dadels? :9
bij de turk of op de markt ofzo :Y grotere supermarkten hebben ze ook wel
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_107698806
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:

Rauwe brownies!

[ afbeelding ]

(Recept)

Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben :) ) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!

Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken. O+

Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:

[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
kan dit ook met een blender? :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_107716635
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 11:03 schreef minilot het volgende:
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee! :)

Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen!

[ afbeelding ]

Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere):

[ afbeelding ]

Zo ziet het eruit:

[ afbeelding ]

Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen! :9
Daar heb ik laatst ook mijn eigen muesli besteld, volgens mij omdat ik op jouw linkje klikte. Geweldig! *O*

Te lui om een foto te maken maar in de mijne zat een volkoren basis, amaranth, psyllium, vijgen, gojibessen, rozijnen, zonnebloempitten en paranoten.

Moest wel de verleiding weerstaan om er chocolade dingen door heen te doen _O-

[ Bericht 10% gewijzigd door Goodbye op 07-02-2012 16:16:04 ]
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_109057655
Eieren en spek gebakken in roomboter.
pi_109079527
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2012 18:46 schreef nz1900 het volgende:
Eieren en spek gebakken in roomboter.
Die hebben we inmiddels al een paar keer gehad ;)
pi_109097341
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:

Rauwe brownies!

[ afbeelding ]

(Recept)

Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben :) ) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!

Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken. O+

Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:

[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Ok, deze staat te koelen :D Dadels zijn echt zo goddelijk!! Ik kan eigenlijk niet wachten...
pi_109331337
heb overnight oats gemaakt van havermout-cacao-sojamelk.
en vanmorgen gegeten met griekse yoghurt, banaan & geraspte pure chocolade.

Heaven.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109341924
heb elke bladzijde van dit topic met veel plezier gelezen. Ik stond toevallig laatst in de supermarkt te kijken bij de muesli en toen viel het me op dat al dat kellogs spul zo ongezond is. zelfmaken is dan veel lekkerder of via die site ;-)
pi_109344118
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 00:37 schreef mytec het volgende:
heb elke bladzijde van dit topic met veel plezier gelezen. Ik stond toevallig laatst in de supermarkt te kijken bij de muesli en toen viel het me op dat al dat kellogs spul zo ongezond is. zelfmaken is dan veel lekkerder of via die site ;-)
:Y

Liep gister door de supermarkt en echt 80% wat wordt aangeboden is eigenlijk waardeloze suikerproducten.
pi_109344305
quote:
17s.gif Op woensdag 21 maart 2012 11:53 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

:Y

Liep gister door de supermarkt en echt 80% wat wordt aangeboden is eigenlijk waardeloze suikerproducten.
ik heb vannacht meteen 2 kokers muesli besteld, toch vaak een zwaktijdstip heb meestal weer honger dan ;-)
pi_113639058
102 dagen niet gepost is nog wel de moeite waard om te kicken toch?
ik vind van wel.... :Y

Ben nog op zoek naar wat gezonde inspiratie.. er moeten wat kilotjes af...
Wie heeft er nog lekkere gezonde tussendoortjes? En ik zoek nog wat inspiratie voor op brood tussen de middag, nu meestal kipfilet met sla, tomaat, komkommer enzo, maar daar mag wel wat meer variatie in!
pi_113709543
Kleine toevoeging van mezelf dan:

Simpele ijsjes gemaakt door yoghurt met aardbeien te mengen (staafmixer) en dit in van die ijsvormpjes te doen.. Gezond en lekker, inplaats van bakje yoghurt met aardbeien.
Ik vind ze goed gelukt :)
  woensdag 4 juli 2012 @ 13:34:20 #190
57340 dabadbass
@Whitehouse.gov
pi_113758023
Is toch wel een topsite!

http://mynewroots.blogspot.nl/
"Niets smeedt twee mensen zo aaneen als kwaadspreken over een derde"
pi_113784303
ik heb van die zadencrackers gekocht. Zitten in een bakje en dan omsloten door een folie.
Erg lekker, machtig, crunchy, notig en gezond.
De ene keer met dadelstroop of pindakaas of roomkaas of auberginepuree.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_113897533
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2012 22:52 schreef Tooto7moe het volgende:
ik heb van die zadencrackers gekocht. Zitten in een bakje en dan omsloten door een folie.
Erg lekker, machtig, crunchy, notig en gezond.
De ene keer met dadelstroop of pindakaas of roomkaas of auberginepuree.
Klinkt lekker, welk merk of waar heb je ze vandaan?
pi_113903422
Even kieken.

ze zijn van dr. Karg en je hebt verschillende soorten. Ik had ze bij de Jumbo vandaan. Ze zijn ook bij sommige natuurwinkels te koop. En daarnaaast zag ik ze eens bij de aldi of lidl van een ander merk.

Je hebt ook een kaasvariant en de andere soorten . zijn er heel wat heb ik nog nergens gezien.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_113916221
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2012 20:53 schreef Tooto7moe het volgende:
Even kieken.

ze zijn van dr. Karg en je hebt verschillende soorten. Ik had ze bij de Jumbo vandaan. Ze zijn ook bij sommige natuurwinkels te koop. En daarnaaast zag ik ze eens bij de aldi of lidl van een ander merk.

Je hebt ook een kaasvariant en de andere soorten . zijn er heel wat heb ik nog nergens gezien.

[ afbeelding ]
Oh die ken ik! inderdaad heel erg lekker! Geloof dat ik ze inderdaad bij de jumbo eens gehaald heb, maar was ze ondertussen alweer "vergeten". Bedankt voor de tip!
  zondag 8 juli 2012 @ 14:11:56 #195
285441 bellabeauti
in dubio abstine
pi_113923769
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2012 17:52 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Klinkt lekker, welk merk of waar heb je ze vandaan?
auberginepuree :9 ! zelf gemaakt?
pi_113934278
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:

Rauwe brownies!

[ afbeelding ]

(Recept)

Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben :) ) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!

Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken. O+

Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:

[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
deze wil ik onthouden !
pi_113958278
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 14:11 schreef bellabeauti het volgende:

[..]

auberginepuree :9 ! zelf gemaakt?
Ik had een keer gegrilde aubergine over. Had daar toen wat dikke griekse/turkse yoghurt aan toegevoegd en wat olijfolie, wat peterselie en zout. Prakken of mixen en toen had ik een puree die lekker was :D
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')