abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107255590
Ziet er mooi uit zo! :Y (ik vergeet altijd foto's te maken)

Kun je die geroosterde kikkererwten eigenlijk een beetje behoorlijk bewaren? Of gaat het krokante er erg snel vanaf dan?
Gister heb ik een klein restje erwten gebruikt, dus dat was zo op. Maar vandaag breek ik er een nieuw blik voor aan. En ik weet niet of ik dan wel het hele blik wel moet gaan gebruiken, want dat gaat veel te veel zijn natuurlijk. Misschien kan ik dan beter een deel gebruiken en de rest invriezen of zo.
Ik zou natuurlijk ook rauwe erwten kunnen halen. Gaat wel meer tijd in zitten (wellen/koken), maar is beter te doseren.
pi_107255710
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 13:24 schreef Eska het volgende:
Ziet er mooi uit zo! :Y (ik vergeet altijd foto's te maken)

Kun je die geroosterde kikkererwten eigenlijk een beetje behoorlijk bewaren? Of gaat het krokante er erg snel vanaf dan?
Gister heb ik een klein restje erwten gebruikt, dus dat was zo op. Maar vandaag breek ik er een nieuw blik voor aan. En ik weet niet of ik dan wel het hele blik wel moet gaan gebruiken, want dat gaat veel te veel zijn natuurlijk. Misschien kan ik dan beter een deel gebruiken en de rest invriezen of zo.
Ik zou natuurlijk ook rauwe erwten kunnen halen. Gaat wel meer tijd in zitten (wellen/koken), maar is beter te doseren.
Als je ze luchtdicht afsluit zijn ze 2 weken houdbaar heb ik ergens gelezen :) Overigens heb ik 3 potten gebruikt :@ Voorraadje haha
pi_107255882
3 potten?? :o :D

Ik heb van die (huis-tuin-keuken)-weckpotten. Die zouden wel redelijk luchtdicht moeten zijn, denk ik? Dan waag ik gewoon dat hele blik erwten er aan. :P
pi_107256118
quote:
10s.gif Op donderdag 26 januari 2012 13:31 schreef Eska het volgende:
3 potten?? :o :D

Ik heb van die (huis-tuin-keuken)-weckpotten. Die zouden wel redelijk luchtdicht moeten zijn, denk ik? Dan waag ik gewoon dat hele blik erwten er aan. :P
Ja die zijn prima!

Ja dat was iets van 750 gram samen. Maar het is voor morgenavond, snackavond met vrienden dus ik eet ze niet alleen op :D En wat over is gewoon als tussendoortje de rest van de week. Je hebt ze niet binnen 10 minuten klaar dus vond ik het makkelijk gelijk een grotere hoeveelheid te maken dan 3 x 40 minuten bakken.
pi_107260583
In plaats van pindakaas op je brood, op een appel met nootjes :D

pi_107262516
quote:
17s.gif Op donderdag 26 januari 2012 15:41 schreef Audreyoot het volgende:
In plaats van pindakaas op je brood, op een appel met nootjes :D

[ afbeelding ]
mmm dat ziet er lekker uit!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  vrijdag 27 januari 2012 @ 10:11:47 #132
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107287040
wat voor mix gebruiken jullie voor die kikkererwten en hoeveel? Kaneel, nootmuskaat, suiker, honing en olijfolie (volgens foodgawker), maar gebruiken jullie ook diezelfde ingrediënten en hoeveelheden of hebben jullie smakelijkere combinaties (en in welke hoeveelheden? ;) )
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107287297
quote:
5s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 10:11 schreef The_Hives het volgende:
wat voor mix gebruiken jullie voor die kikkererwten en hoeveel? Kaneel, nootmuskaat, suiker, honing en olijfolie (volgens foodgawker), maar gebruiken jullie ook diezelfde ingrediënten en hoeveelheden of hebben jullie smakelijkere combinaties (en in welke hoeveelheden? ;) )
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af :)

En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 10:37:59 #134
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107287631
dus niet zoals op foodgawker de honing erop voordat ze de oven ingaan?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107287725
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 10:37 schreef The_Hives het volgende:
dus niet zoals op foodgawker de honing erop voordat ze de oven ingaan?
in dit recept op foodgawker http://sweetpeaskitchen.c(...)n-roasted-chickpeas/ staat dat je de honing pas erop doet als je ze uit de oven haalt.
pi_107290190
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 10:23 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af :)

En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.
gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_107291074
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 10:23 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af :)

En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.
Is dit op 1 pak erwten?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_107292047
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 12:06 schreef Mirjam het volgende:

[..]

gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen?
Jups :) Even in een kommetje het mengsel aangemaakt, de gedroogde erwten erbij mengen en de oven in!

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 12:34 schreef roos85 het volgende:

[..]

Is dit op 1 pak erwten?
Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetje :) Dat was bij twee potjes trouwens, biologische kikkererwten van de AH.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 15:24:31 #139
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107296618
ze zijn zojuist in de oven gegaan :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107296795
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 15:24 schreef The_Hives het volgende:
ze zijn zojuist in de oven gegaan :)
Je moet ze vooral goed in de gaten houden als het vocht er een beetje uitschuimt, dan worden ze ineens heel snel gaar. Mijn pofte ook zoals popcorn haha
  vrijdag 27 januari 2012 @ 15:33:10 #141
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107296878
thnx voor de tip ;) zal ik doen :Y)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107297468
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 13:02 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Jups :) Even in een kommetje het mengsel aangemaakt, de gedroogde erwten erbij mengen en de oven in!

[..]

Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetje :) Dat was bij twee potjes trouwens, biologische kikkererwten van de AH.
dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/
wat is handiger?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 27 januari 2012 @ 16:34:58 #143
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107299079
hmmz, vind het tegenvallen :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107299290
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 15:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/
wat is handiger?
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna :)

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 16:34 schreef The_Hives het volgende:
hmmz, vind het tegenvallen :)
De smaak of de textuur?
pi_107299595
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 16:41 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna :)

[..]

De smaak of de textuur?
ja, zonder honing.
ik ga zo de erwten maar eens wassen en uit laten lekken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 27 januari 2012 @ 16:55:19 #146
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107299746
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 16:41 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna :)

[..]

De smaak of de textuur?
textuur vind ik goed, meer de smaak. Misschien nog een keer proberen met wat meer kaneel ofzo :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107304320
netjes het recept voor de kikkererwten volgend heb ik er komijn bijgedaan, en ik had al spijt toen het er net in lag, ik hou namelijk niet van komijn, what was I thinking? :')

heb er nog maar wat meer andere kruiden bijgegooid, ik zie wel hoe het gaat :')
:@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_107321192
Ok, de kikkererwten waren erg lekker. Alles in 1 keer opgegeten.... Zeker voor herhaling vatbaar!!

Verder had ik m'n dagelijkse drinkontbijt bij gebrek aan yoghurt maar eens met karnemelk gemaakt. Damn, dat was eigenlijk ook helemaal prima. Wat zou gezonder zijn eigenlijk: yoghurt of karnemelk?
pi_107324583
Ik heb biologische pindakaas (en amandelpasta!) bij een biologische winkel gehaald. Het is bizar, maar de pindakaas (met alleen wat toegevoegd zeezout) smaakt oprecht veel meer naar pinda's, maar Calvé vind ik lekkerder :') Toch denk ik dat ik hier maar gewoon bij blijf, dan heb ik tenminste niet het gevoel dat ik in het ootje word genomen.

En ik heb een prachtige struik boerenkool gehaald! Gaat zo de oven in, ik ben benieuwd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107328280
De boerenkoolchips zijn echt waanzinnig knapperig geworden! :o Lekker zeg. Beetje teveel zeezout gebruikt, omdat ik zo ontzettend veel boerenkool had, maar dat slinkt dus nog best wel en dan is het zout erg overheersend.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')