Als je ze luchtdicht afsluit zijn ze 2 weken houdbaar heb ik ergens gelezenquote:Op donderdag 26 januari 2012 13:24 schreef Eska het volgende:
Ziet er mooi uit zo!(ik vergeet altijd foto's te maken)
Kun je die geroosterde kikkererwten eigenlijk een beetje behoorlijk bewaren? Of gaat het krokante er erg snel vanaf dan?
Gister heb ik een klein restje erwten gebruikt, dus dat was zo op. Maar vandaag breek ik er een nieuw blik voor aan. En ik weet niet of ik dan wel het hele blik wel moet gaan gebruiken, want dat gaat veel te veel zijn natuurlijk. Misschien kan ik dan beter een deel gebruiken en de rest invriezen of zo.
Ik zou natuurlijk ook rauwe erwten kunnen halen. Gaat wel meer tijd in zitten (wellen/koken), maar is beter te doseren.
Ja die zijn prima!quote:Op donderdag 26 januari 2012 13:31 schreef Eska het volgende:
3 potten??![]()
Ik heb van die (huis-tuin-keuken)-weckpotten. Die zouden wel redelijk luchtdicht moeten zijn, denk ik? Dan waag ik gewoon dat hele blik erwten er aan.
mmm dat ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 26 januari 2012 15:41 schreef Audreyoot het volgende:
In plaats van pindakaas op je brood, op een appel met nootjes
[ afbeelding ]
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel afquote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:11 schreef The_Hives het volgende:
wat voor mix gebruiken jullie voor die kikkererwten en hoeveel? Kaneel, nootmuskaat, suiker, honing en olijfolie (volgens foodgawker), maar gebruiken jullie ook diezelfde ingrediënten en hoeveelheden of hebben jullie smakelijkere combinaties (en in welke hoeveelheden?)
in dit recept op foodgawker http://sweetpeaskitchen.c(...)n-roasted-chickpeas/ staat dat je de honing pas erop doet als je ze uit de oven haalt.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:37 schreef The_Hives het volgende:
dus niet zoals op foodgawker de honing erop voordat ze de oven ingaan?
gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:23 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af
En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.
Is dit op 1 pak erwten?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:23 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af
En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid.
Jupsquote:Op vrijdag 27 januari 2012 12:06 schreef Mirjam het volgende:
[..]
gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen?
Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetjequote:
Je moet ze vooral goed in de gaten houden als het vocht er een beetje uitschuimt, dan worden ze ineens heel snel gaar. Mijn pofte ook zoals popcorn hahaquote:
dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/quote:Op vrijdag 27 januari 2012 13:02 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
JupsEven in een kommetje het mengsel aangemaakt, de gedroogde erwten erbij mengen en de oven in!
[..]
Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetjeDat was bij twee potjes trouwens, biologische kikkererwten van de AH.
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken ernaquote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/
wat is handiger?
De smaak of de textuur?quote:
ja, zonder honing.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 16:41 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna
[..]
De smaak of de textuur?
textuur vind ik goed, meer de smaak. Misschien nog een keer proberen met wat meer kaneel ofzoquote:Op vrijdag 27 januari 2012 16:41 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna
[..]
De smaak of de textuur?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |