quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Op de markt! Een mooie struik aan een dikke stronk
Mijn vriend houdt wel van snoepen en is niet zo'n gezondheidsfreak, maar die nam er dus één en zei: 'hey, dat is echt lekker!' Maar ik ga een nieuwe portie maken omdat ik deze toch wat aan de zoute kant vind. Het is absoluut knapperig en goed van smaak. Dit ga ik vaker makenquote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:48 schreef Mirjam het volgende:
heul vergeten te kijken naar een struik boerenkool , chips!
Bij goed resultaat zet ik die ook op mijn lijstjequote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:51 schreef Mirjam het volgende:
ach, ik ga straks wel een poging wagen met wortel- pastinaak en koolraap chips
Goed is het hè?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vriend houdt wel van snoepen en is niet zo'n gezondheidsfreak, maar die nam er dus één en zei: 'hey, dat is echt lekker!' Maar ik ga een nieuwe portie maken omdat ik deze toch wat aan de zoute kant vind. Het is absoluut knapperig en goed van smaak. Dit ga ik vaker makenZo klaar!
Het is echt een geweldig prutje, zoveel combinaties mogelijk waardoor het niet snel zal gaan vervelen.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 13:53 schreef minilot het volgende:
Wat tof dat je zo leuk je inspiratie uit dit topic haalt!![]()
Goed hè, die overnight oats?
Met die vrieskou nu zal over een weekje wel overal volop boerenkool te scoren zijnquote:Op zaterdag 4 februari 2012 13:57 schreef Mirjam het volgende:
een hele struik boerenkool scoren op de markt viel niet mee, er was maar 1 kraam die het had
en wij hebben best een grote markt
ik ga er zo ook een spullen voor halenquote:Op dinsdag 31 januari 2012 14:22 schreef kieskleurig het volgende:
[..]
Het is echt een geweldig prutje, zoveel combinaties mogelijk waardoor het niet snel zal gaan vervelen.
Het is ook echt leuk om er iedere keer iets anders in te gooien; diverse soorten fruit, dadels, nootjes, pindakaas etc
Zeg Minilot, is dat nou niet heel veel duurder dan in de winkelquote:Op zondag 29 januari 2012 11:03 schreef minilot het volgende:
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee!![]()
Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen!
[ afbeelding ]
Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere):
[ afbeelding ]
Zo ziet het eruit:
[ afbeelding ]
Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen!
ja, is veel duurder. Maar lijkt me ook veel smaakvoller en kan je naar je eigen wensen aanpassen.quote:Op zondag 5 februari 2012 23:24 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Zeg Minilot, is dat nou niet heel veel duurder dan in de winkelDe site zag er wel goed uit trouwens
Niet eens zoveel duurder dus! Ik heb in de mijne nu allerlei ingrediënten zitten die niet zo makkelijk los te vinden zijn, en áls je al ergens bij een obscure webwinkel iets vindt dan zit je meteen vast aan, bijvoorbeeld, een halve kilo gepofte amaranth of zes ons geschilde hennepnoten waar je een flinke berg geld voor moet betalen.quote:Op maandag 6 februari 2012 04:23 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja, is veel duurder. Maar lijkt me ook veel smaakvoller en kan je naar je eigen wensen aanpassen.
Ik ga het eens proberen zodra mijn huidige bak leeg is.quote:Op maandag 6 februari 2012 21:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Niet eens zoveel duurder dus! Ik heb in de mijne nu allerlei ingrediënten zitten die niet zo makkelijk los te vinden zijn, en áls je al ergens bij een obscure webwinkel iets vindt dan zit je meteen vast aan, bijvoorbeeld, een halve kilo gepofte amaranth of zes ons geschilde hennepnoten waar je een flinke berg geld voor moet betalen.
Dan heb je misschien wel genoeg voor zes jaar lang dezelfde muesli, maar ik vind het bij MyMuesli juist wel leuk dat je steeds weer andere toffe combinaties van bijzondere ingrediënten kunt maken. Als je het op die manier bekijkt is het helemaal niet duur en heb je voor twee euro meer dan in de supermarkt een bijzonder puike doos zelfverzonnen muesli.
En waar vinden we die dadels?quote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
bij de turk of op de markt ofzoquote:
kan dit ook met een blender?quote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Daar heb ik laatst ook mijn eigen muesli besteld, volgens mij omdat ik op jouw linkje klikte. Geweldig!quote:Op zondag 29 januari 2012 11:03 schreef minilot het volgende:
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee!![]()
Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen!
[ afbeelding ]
Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere):
[ afbeelding ]
Zo ziet het eruit:
[ afbeelding ]
Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen!
Ok, deze staat te koelenquote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
quote:Op woensdag 21 maart 2012 00:37 schreef mytec het volgende:
heb elke bladzijde van dit topic met veel plezier gelezen. Ik stond toevallig laatst in de supermarkt te kijken bij de muesli en toen viel het me op dat al dat kellogs spul zo ongezond is. zelfmaken is dan veel lekkerder of via die site ;-)
ik heb vannacht meteen 2 kokers muesli besteld, toch vaak een zwaktijdstip heb meestal weer honger dan ;-)quote:Op woensdag 21 maart 2012 11:53 schreef Audreyoot het volgende:
[..]![]()
Liep gister door de supermarkt en echt 80% wat wordt aangeboden is eigenlijk waardeloze suikerproducten.
Klinkt lekker, welk merk of waar heb je ze vandaan?quote:Op woensdag 4 juli 2012 22:52 schreef Tooto7moe het volgende:
ik heb van die zadencrackers gekocht. Zitten in een bakje en dan omsloten door een folie.
Erg lekker, machtig, crunchy, notig en gezond.
De ene keer met dadelstroop of pindakaas of roomkaas of auberginepuree.
Oh die ken ik! inderdaad heel erg lekker! Geloof dat ik ze inderdaad bij de jumbo eens gehaald heb, maar was ze ondertussen alweer "vergeten". Bedankt voor de tip!quote:Op zaterdag 7 juli 2012 20:53 schreef Tooto7moe het volgende:
Even kieken.
ze zijn van dr. Karg en je hebt verschillende soorten. Ik had ze bij de Jumbo vandaan. Ze zijn ook bij sommige natuurwinkels te koop. En daarnaaast zag ik ze eens bij de aldi of lidl van een ander merk.
Je hebt ook een kaasvariant en de andere soorten . zijn er heel wat heb ik nog nergens gezien.
[ afbeelding ]
auberginepureequote:Op zaterdag 7 juli 2012 17:52 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Klinkt lekker, welk merk of waar heb je ze vandaan?
deze wil ik onthouden !quote:Op maandag 6 februari 2012 21:58 schreef minilot het volgende:
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje:
Rauwe brownies!
[ afbeelding ]
(Recept)
Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben) dan is een blokje hiervan zo'n beetje het meest geniale dat je in je mond kunt stoppen. Barstensvol nuttige voedingsstoffen en zo heftig smaakvol dat je aan één blokje beslist wel genoeg zult hebben. Echt een aanrader!
Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken.![]()
Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Ik had een keer gegrilde aubergine over. Had daar toen wat dikke griekse/turkse yoghurt aan toegevoegd en wat olijfolie, wat peterselie en zout. Prakken of mixen en toen had ik een puree die lekker wasquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |