Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:07 |
In het dieettopic lopen we vaak tegen de gezonde ontbijt of lunch keuzes aan. Veel mensen denken dat een boterhammetje met jam wel volstaat maar daar zitten eigenlijk te weinig nuttige voedingsstoffen in. Elke dag precies hetzelfde ritme is ook niet goed! Er is best wel behoefte aan lijstjes en gezonde recepten wat betreft ontbijt en lunch en hoewel ik zelf geen expert ben zal ik maar een kick-off maken. Gezonde keuzes voor op je brood: - Pindakaas - Kipfilet - Kalkoenfilet - Vis (tonijn) - Omelet of ander ei product - Nootjes - Rosbief - Rookvlees / paardenrookvlees - Gegrilde fricandeau - Hummus - Avocado Vullen jullie verder aan? Gezonde ontbijt en lunch ideeën: - Yoghurt met muesli en fruit - Wrap met groente en vis/kip - Boerenomelet - Havermout of brinta! - Salade met kip of tonijn. Probeer veel gevarieerde groentes hierin te verwerken zodat je lunch niet saai wordt! - Boterhammen met paprika, kipfilet en zalm. - Boterhammen met rucola, gegrilde kipfilet met likje honing en stukjes pinda. - Boterhammen met stukjes peer en kalkoenfilet. - Boterhammen met spinazie, garnalen en schepje yoghurt of mayo erover. - Kwark met iets erin! - Havermout met dikke griekse yoghurt, vers fruit, gedroogd fruit en noten - Volkoren broodjes met roerei, rauwe ham en geroosterde paprika Probeer fruit als tussendoortje te nemen gezien het niet erg vult. Dus beter niet je O en L laten bestaan uit alleen maar fruit. Zoals je ziet zijn de lijstjes nog niet wat het zou moeten zijn, post je tips en ideeën hier zodat dit een mooie reeks met nog mooiere OP gaat worden! Recepten zijn natuurlijk ook welkom! Recept ideeën: Omeletjes: Pittige tomaten-omelet Kip - Omelet met kip en groentjes
[ Bericht 3% gewijzigd door Audreyoot op 12-01-2012 11:24:50 ] | |
summer2bird | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:09 |
Alleen fruit voor ontbijt? Eventueel een volkoren cracker erbij? | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:11 |
Schijnt toch niet zo gezond te zijn! [ Bericht 16% gewijzigd door Audreyoot op 10-01-2012 14:19:02 ] | |
Lucky_Strike | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:11 |
Ik heb zojuist een wrap op met St Moret (Philadelphia variant), rauwe ham en een berg rauwe spinazie. Absoluut het lekkerste dat ik in weken op heb. | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:12 |
Als je hem nog eens maakt wil je dan een fotootje posten? Dan kunnen we de recepten wat leuke opmaken ![]() | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:16 |
Is niet gezond. Fruit verteerd te snel. l | |
Lucky_Strike | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:16 |
Ga het proberen Audrey. Het valt mij op dat veel mensen denken dat het ontbijt en de lunch zo min mogelijk calorieen moet bevatten. Een vriendin van mij vindt zichzelf te dik en staat zich dagelijks een pakje crackers voor lunch en ontbijt toe van 124 kcal per keer. Super onverstandig want je moet een hele dag werken/studeren/moederebn/whateveren op die maaltijden. 124 kcal is een tussendoortje, geen maaltijd. | |
kwakz0r | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:16 |
is te weinig en te veel suikers ![]() met yoghurt erbij kan wel. | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:18 |
Ik heb het alleen fruit er weer uitgehaald want de combi met yoghurt stond er al in ![]() | |
kwakz0r | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:18 |
ik eet volkorenboterhammen met gepocheerde of gegrilde kipfilet. vult goed, is mager en heeft complexe koolhydraten en magere eiwitten. rauwkost erbij of erop, likje sambal of een drupje maggi. echt heel lekker, ik verheug me op die boterhammen! je kunt ook gerookte kipfilet kopen, maar ik mik liever zelf een keer per week ofzo wat filets in een badje kokende bouillon wat ik dan lager zet zodat t niet meer kookt. even testen hoe lang ze moeten, desnoods aansnijden. je kunt t een paardagen bewaren in een bakje, of invriezen en dan na ontdooien gebruiken. | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:19 |
Waarom met yoghurt erbij wel? Alsof yoghurt zo lekker vullend en voedzaam is? | |
loveli | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:19 |
Havermout ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:20 |
Ohja ik heb zelf ook een tijdje brinta gegeten! Vulde echt goed en best gezond geloof ik. | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:21 |
Maar fruit met yoghurt lijkt mij geen ongezonde keuze als ontbijt of lunch om een keer af te wisselen? Heb je zelf nog tips? | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:23 |
Dat vult toch voor geen meter? Fruit is iets voor tussendoor (en dan nog met mate), niet als hoofdmaal. Brinta is een goede optie. Bruine boterhammen met eiwitrijk beleg ook. Sowieso de manier waarop men hun eten tegenwoordig over de dag verdeelt slaat nergens op. De meeste van ons eten 's ochtends het minst en 's avonds het meest. Dit zou omgedraaid moeten worden. 's Ochtends heb je voedsel nodig omdat je de hele dag nog door moet. 's Avonds niet. | |
kwakz0r | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:24 |
als je eiwitten bij je suikers neemt daalt de glycemische waarde van de maaltijd als geheel naar een meer acceptabele waarde. yoghurt bevat eiwit, dat vult ook beter dan fruit. ik vind t zelf ook een poep-ontbijt, maar t is zeker beter dan alleen fruit eten ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:26 |
Geen idee want ik eet het zelf nooit ![]() Iemand nog concrete voorbeelden van eiwitrijk beleg buiten kipfilet en ei natuurlijk? | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:30 |
Tonijn | |
kwakz0r | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:32 |
rosbief, rookvlees, paardenrookvlees, gegrilde fricandeau, hummus, avocado (niet eiwit maar gezond vet) | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:33 |
Toegevoegd ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:36 |
Ja dat is waar, maar mensen zijn niet zo creatief met eten en vaak worden er 6 boterhammen gesmeerd en that's it. Vandaar dat ik hier wat recepten wil bundelen ![]() | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:38 |
Je kunt ook gewoon niet creatief zijn met eten en eten gewoon zien waarvoor het bedoelt is: als bron van energie. Heb je gelijk een stuk minder kopzorgen ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:42 |
Voor veel mensen werkt dat echter niet en om te voorkomen dat die mensen in een eetpatroon terugvallen lijken creatieve recepten mij wel een goed idee. | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:44 |
Denk niet dat er veel mensen zijn die het ooit geprobeerd hebben (behalve je voor voor voor voor ouders misschien). | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 15:01 |
Ik heb het eens geprobeerd, in de ochtend een eiwitshake met water en brinta. Neus dicht en naar binnen gooien, dat was ook niet echt de manier ![]() | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 10 januari 2012 @ 15:03 |
Jouw voor voor voor etc. ouders namen ook geen eitwitshake met water en brinta in de ochtend. ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 10 januari 2012 @ 15:13 |
Nee goed maar we hadden het even over noodzakelijke brandstoffen. Mijn voor voor voor ouder nam gewoon een boterham als ontbijt. | |
V1z0R | dinsdag 10 januari 2012 @ 15:42 |
Tips voor lunch: Boterhammen met paprika, kipfilet en zalm. Boterhammen met rucola, gegrilde kipfilet met likje honing en stukjes pinda. Boterhammen met stukjes peer en kalkoenfilet. Boterhammen met spinazie, garnalen en schepje yoghurt of mayo erover. | |
Lippentoine | woensdag 11 januari 2012 @ 13:18 |
Het wordt al moeilijker als je 's morgens niet veel je keel af krijgt. Meestal pak ik een kaasbroodje 's morgens met een glas melk, dat gaat wel goed. | |
Kapt-Ruigbaard | woensdag 11 januari 2012 @ 13:35 |
Een kaasbroodje als in een broodje met kaas of een kaasbroodje? | |
Lippentoine | woensdag 11 januari 2012 @ 14:03 |
Een echt kaasbroodje, dat in de oven moet opwarmen zeg maar. | |
Audreyoot | woensdag 11 januari 2012 @ 14:03 |
Dat is niet zo gezond en zitten echt niks van voedingsstoffen in ![]() | |
Kapt-Ruigbaard | woensdag 11 januari 2012 @ 14:06 |
En wat is daar precies gezond aan? | |
Lucky_Strike | woensdag 11 januari 2012 @ 14:10 |
Ik dacht ook dat ik niets kon wegkrijgen 's ochtends. Ik moest gaan ontbijten ivm medische redenen en ik kan nu absoluut niet meer zonder. Het went echt sneller dan je denkt. Maar je moet wel iets kiezen dat je op dat moment ook echt wegkrijgt. In mijn geval is dat magere milde yoghurt met cruesli. In het begin liet ik de cruesli wat zacht worden in de yoghurt, dan kreeg ik het makkelijker weg. | |
Audreyoot | woensdag 11 januari 2012 @ 14:15 |
Probeer met iets vloeibaars te beginnen zoals brinta idd. Is echt een kwestie van wennen. Afbakbrood is sowieso slecht, al helemaal een kaasbroodje. | |
Quantic | woensdag 11 januari 2012 @ 14:22 |
Kleine TVP en ik zal binnenkort ook een bijdrage leveren van mijn ochtend/lunch voeding ![]() | |
Printerkabel | woensdag 11 januari 2012 @ 15:31 |
Leuk topic | |
Poem | woensdag 11 januari 2012 @ 16:19 |
Inderdaad leuk topic. ![]() Ik lees mee voor tips. | |
Audreyoot | woensdag 11 januari 2012 @ 16:27 |
Ik heb ook maar kwark in de OP genoemd om dat er volgens mij meer eiwitten dan in yoghurt zitten. Iemand die dit kan beamen? | |
The_Hives | woensdag 11 januari 2012 @ 16:35 |
klopt. (magere) kwark heeft meer eiwitten en minder suiker dan (magere) yoghurt | |
Audreyoot | woensdag 11 januari 2012 @ 17:16 |
![]() Ik vind kwark ook wat voller en lekkerder eigenlijk. Lekker met een bakje muesli en wat vruchtjes! | |
Ansu | donderdag 12 januari 2012 @ 00:28 |
Volkoren crackers met 20+ smeerkaas met tomaat/komkommer en wat salade Volkoren crackers met roomkaas light? | |
minilot | donderdag 12 januari 2012 @ 09:22 |
Een cracker met light-smeerkaas? Wat zou ik dan sip en chagrijnig aan mijn dag beginnen, zeg! Ontbijtfavorieten hier: - Havermout met dikke griekse yoghurt, vers fruit, gedroogd fruit en noten - Volkoren broodjes met roerei, rauwe ham en geroosterde paprika Beetje éten 's ochtends, mensen! ![]() We zitten hier in CUL hè, en een gezond ontbijt is heel wat anders dan een vetvrij en smaakloos crashdieet-'ontbijt'. | |
Naamah | donderdag 12 januari 2012 @ 09:53 |
Waarom is afbakbrood 'sowieso slecht'? | |
Quantic | donderdag 12 januari 2012 @ 10:00 |
Tsja, het probleem dat ik heb is dat ik s'ochtends voor werk gewoon geen tijd heb om lekker eitje te bakken etc. Ik hou het dan bij Wasa volkoren crackers met bijvoorbeeld Heute Käse en tomatjes. Daarna eet ik om rond 10en pas wat uitgebreider. ![]() | |
Lippentoine | donderdag 12 januari 2012 @ 11:19 |
Ik heb ook niet gezegt dat dit gezond is, maar het is beter weg te werken dan een boterham. Heb ook Brinta geprobeerd maar dit ga je ook na een tijdje tegen eten. In het vervolg probeer ik meer variatie te brengen in m'n ontbijt, zoals hierboven beschreven is kwark met muesli of een eitje bakken als er tijd voor is. | |
Audreyoot | donderdag 12 januari 2012 @ 11:26 |
Omdat er vrijwel geen voedingsstoffen inzitten en een afbakbroodje gelijk staat aan het eten van 2 boterhammen zonder dat je er net zo vol van zit. Trouwens heb je een omeletje in 6 minuutjes wel klaar, dus 6 minuutjes eerder opstaan en je hebt een lekker ontbijtje ![]() | |
Audreyoot | donderdag 12 januari 2012 @ 11:28 |
De ontbijtjes wat in de OP staan zijn echt geen crashdieet ontbijtjes. 20+ smeerkaas is niet echt een verkeerde keuze(vind hem trouwens hetzelfde als gewone smaken), maar echt gezond ook niet. | |
cinnamon_M | donderdag 12 januari 2012 @ 14:34 |
Op zich lijkt er mij niet veel mis met beginnen met iets kleins en rond 10en je 'echte' ontbijt eten. Ikzelf ontbijt wel, maar meestal pas rond 10-11 uur. Dat zie ik ook niet als een probleem aangezien mijn eetritme gewoon later ligt: ik lunch ook laat, en eet laat avondeten. Qua gezonde ontbijtjes: veel is al genoemd, maar twee volkorenboterhammen met avocado zijn denk ik ook wel een (simpele) gezonde optie. | |
rhubarb | donderdag 12 januari 2012 @ 16:30 |
Iemand nog tips voor m'n spanking nieuwe lunchbox (met vakjes) om mee te nemen naar werk? Zie veel kip en advocado voorbijkomen, maar die laat ik liever niet uren in m'n lunchbox verpieteren. | |
Scootmobiel | maandag 16 januari 2012 @ 13:49 |
Cruesli met melk, als ontbijt. ![]() ![]() | |
The_Hives | maandag 16 januari 2012 @ 13:52 |
cruesli = suiker. Er zijn wel betere alternatieven ![]() | |
trovey | maandag 16 januari 2012 @ 13:54 |
Kun je beter muesli nemen en als je de suiker mist daar zelf een schapje van bijdoen ![]() ![]() | |
Mirjam | maandag 16 januari 2012 @ 13:57 |
de lidl heeft ongelooflijk lekkere muesli, met heel veel gedroogd fruit en noten. in een zak met een paarse streep | |
Scootmobiel | maandag 16 januari 2012 @ 14:09 |
Nee, op de gewone muesli moet je veel te veel kauwen, vind ik. Ik krijg het haast niet weg. Waarschijnlijk door die geplette havervlokken. Geef mij maar de krokante versie. ![]() Al is die misschien door het hogere suikergehalte inderdaad wat minder gezond, daar kan je wel eens gelijk in hebben. | |
Audreyoot | maandag 16 januari 2012 @ 14:44 |
Klopt idd die gebruik ik zelf ook. Ik doe er nog een theelepel kaneel in want dat schijnt ook wel goed te zijn als je wat wilt afvallen ![]() | |
Audreyoot | maandag 16 januari 2012 @ 14:44 |
Sorry maar cruesli kan ik niet in het lijstje zetten want dat is echt niet gezond en zit idd vol met suiker. | |
Scootmobiel | maandag 16 januari 2012 @ 15:08 |
Okee, kan ik me voorstellen. ![]() Dan houden we het bij gewone muesli, die staat al in de OP, zag ik. | |
Audreyoot | maandag 16 januari 2012 @ 15:14 |
Jups ![]() | |
Tink89 | maandag 16 januari 2012 @ 15:34 |
Kaasbroodje is idd niet echt gezond, maar ik eet 's ochtends toch wel vaker graag een volkoren/meergranen afbakbroodje ipv twee boterhammen. Vult net zo goed, is lekker warm en is ook afwisseling ![]() Avocado (zonder d...) vind ik helemaal niet lekker, dus ik neem vaak komkommer mee, die ik dan op m'n boterham met smeerkaas (20+) doe. Ook maak ik wel eens quiche (van aardappeldeeg) of tortilla (soort eiquiche zonder korst). Daar kan ik dan twee of drie dagen van lunchen. Ook snoeppaprikaatjes of gewone paprika in reepjes is lekker. Wraps met kipfilet en rucola ofzo zijn ook lekker en volkorenwraps zijn tegenwoordig gewoon te koop bij de Appie. Als je het niet wilt laten 'verpieteren', maak het dan nog niet helemaal klaar, maar stop de ingredienten los in de vakjes, dan blijven ze langer fris. Xx | |
Audreyoot | maandag 16 januari 2012 @ 15:49 |
En toch schijnt afbakbrood niet zo heel gezond te zijn. Zitten bijna geen vezels in( lees hier dat er in het donkerste afbakbrood de minste vezels zitten) en veel onnodige stoffen om het langer houdbaar te houden(zelfs E nummers waar je onvruchtbaar van kan worden ![]() Voor een keer zal het wel niet zo erg zijn maar een gezonde keuze is het niet. | |
trovey | maandag 16 januari 2012 @ 15:55 |
Zelf gebakken brood ![]() ![]() ![]() | |
pleeborstel | maandag 16 januari 2012 @ 18:04 |
Warme melk met Brinta ( niet teveel Brinta zodat ik nog kan drinken), een banaan er achteraan en ik zit best vol. | |
Marurk | maandag 16 januari 2012 @ 20:21 |
's Ochtens: Havermout/Brinta en een grote appel. ![]() | |
Spanky78 | maandag 16 januari 2012 @ 20:59 |
Ja, die heb ik ook ontdekt. Beter dan de duurste muesli bij appie. Ik eet die ook, zelf met magere yoghurt nog een lekkker intbijt ivm de zadne, nootjes en gedroogd fruit. Overigens is yoghurt met fruit ook best goed in de ochtend. Je moet vooral naar je lichaam luisteren. Krijg je niets naar binnen, dan neem je iets mee van brood voor als je trek krijgt. Het meest goddelijke ontbijt dat ik ooit kreeg was in een sjiek engels hotel. Ik kon kiezen,full-english, roerei met zalm of zelfgemaakte oatmeal. De eerst twee dagen koos ik de omelet, full english vind ik te zwaar, dus een keer de oatmeal... Nou echt, het was met room en volle melk en turbinado suiker.. maar gvd, wat heerlijk. Fluweelzacht, romig, zoet.. Echt briljant. Brinta is echt in een andere categorie. | |
Marurk | maandag 16 januari 2012 @ 21:29 |
Oatmeal is gewoon havermout toch? Zit nu in de VS, en ik eet hier altijd oatmeal als ontbijt. Vult goed! | |
Spanky78 | maandag 16 januari 2012 @ 21:31 |
Ja, da's havermout. In dat restaurant was het wel goed klaargemaakt, er werd bij gezegd dat de kok extra vroeg opstond om het allemaal extra goed door te koken.. Het was iig zulke lekkere pap, ik heb het zelf niet weten te kopieren. Ik vermoed dat het gemaakt is met volle melk en slagroom. | |
Kapt-Ruigbaard | maandag 16 januari 2012 @ 21:32 |
Lekker gezond... ![]() | |
Spanky78 | maandag 16 januari 2012 @ 21:58 |
Helemaal niet. maar wel ontzettend lekker! | |
Audreyoot | maandag 16 januari 2012 @ 22:58 |
Brinta is toch een gezondere keuze gezien ook de TT ![]() Maargoed, een keer wat minder gezond ontbijt kan echt wel, zeker als je op vakantie bent. | |
Spanky78 | maandag 16 januari 2012 @ 23:12 |
Je kan ook havermout met halvolle melk maken natuurlijk. Zelf koken is echt lekkerder dan brinta. Maarja, lang niet zo lekker als bijna slagroom natuurlijk. | |
uniekhoorn | dinsdag 17 januari 2012 @ 20:13 |
Op een vrije dag eet ik graag een volkorenbroodje met vleeswaar, volkorenbroodje met kaas en een beschuitje met kaas of jam. Daarna een zacht gekookt eitje! Op werkdagen 250 gr magere kwark met 200 gr vla en wat bruine suiker, glijd lekker weg om 5 uur 's ochtends | |
Audreyoot | dinsdag 17 januari 2012 @ 20:55 |
Serieus? Dat is toch meer een toetje als ontbijt dat? | |
Scootmobiel | dinsdag 17 januari 2012 @ 22:07 |
Als eerste onderdeel van het ontbijt eet ik vaak rijstepap (zo'n 500 ml-beker uit de winkel), heerlijk! ![]() Gewoon zonder suiker of andere toevoegingen. En ook weleens griesmeelpap van hetzelfde merk. En daarna dan meestal 2 boterhammen. | |
uniekhoorn | dinsdag 17 januari 2012 @ 22:14 |
5 uur in de ochtend is ook bijna een toetje ![]() Nee maar dat glijdt dan wel lekker weg ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 17 januari 2012 @ 22:32 |
Dat doet het vast ook zonder de vla en suiker ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 17 januari 2012 @ 22:34 |
Audreyoot, no offence maar het lijkt alsof je een beetje doordraaft met gezond, gezonder, gezondst. Probeer niet al het eten dood te analyseren, eten is er om van te genieten ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 17 januari 2012 @ 23:32 |
Dat snap ik maar dit is een topic over gezonde keuzes en vla en suiker is een toetje en geen ontbijt ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 17 januari 2012 @ 23:34 |
Jij vind het geen ontbijt maar alles kan als ontbijt. Wat je 's ochtends als eerste eet, al is het chips, heet ontbijt. Ook al is het niet gezond ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 17 januari 2012 @ 23:56 |
Dat moeten ze ook zelf weten maar dit topic is bedoeld voor gezonde ontbijt keuzes en hoe je het wendt of keert, vla en suiker is geen gezonde ontbijt keuze. Of je het eet moet je het zelf weten maar het hoort niet in dit topic thuis. | |
FutureFairytale | woensdag 18 januari 2012 @ 00:07 |
Het is niet gezond maar je zei dat het geen ontbijt was en dat ontkrachtte ik even. Definitie van 'ontbijt' op zichzelf hoeft niet perse gezond te zijn, wat denk je van bv croissantjes? | |
Klaploper | woensdag 18 januari 2012 @ 00:09 |
Kijk eens naar de tt. | |
Audreyoot | woensdag 18 januari 2012 @ 00:14 |
Ik zei het op een toontje, je had het niet hoeven ontkrachten. Croissantjes zijn niet gezond, daarom worden ze niet gepost. Kijk naar TT. | |
FutureFairytale | woensdag 18 januari 2012 @ 00:24 |
Voor de 3e keer; ik snap je punt en vraag heus niet of croissantjes in de lijst mogen ![]() Maar je draaft wat door. Als iemand een boterham kaas eet sta jij op je achterste poten want kaas is VET! Waarom eet je een plakje kaas?? En een krentenboterham of een plakje ontbijtkoek is SUIKER! Aanval op je lichaam! De vijand! Heeelp! Daarom zeg ik vriendelijk 'relaaax' want als alles wat jij ongezond vind echt zo vreselijk is kunnen we maar beter helemaal niet meer eten. | |
Quantic | woensdag 18 januari 2012 @ 09:04 |
Het gaat er niet om of je het overdreven vind of niet, of waar de grens ligt tussen wat is wel gezond en wat niet? Dit topic gaat over gezond! ontbijten en lunchen. Dan kan je nu wel moeilijk gaan doen en constant de discussie voortzetten maar dat heeft naar mijn mening weinig zin, dat is namelijk niet het topic onderwerp! | |
Lariekoek | woensdag 18 januari 2012 @ 09:14 |
Nou nee. Dat is wat de productenten ons doen wil geloven. Eten is primair nodig om te kunnen overleven. | |
Audreyoot | woensdag 18 januari 2012 @ 09:30 |
Waar in dit topic lees jij dat ik iets over kaas gezegd heb? Ik heb iets over kaasbroodjes en smeerkaas gezegd maar meer ook niet. Ik heb ook nergens iets over krentenbrood en ontbijtkoek gezegd. Prima als iemand een croissantje wil eten, een plak peperkoek(en ja dat zit vol suikers) of een krentenbol maar daar draait dit topic niet om. In dit topic is het gewoon de bedoeling om de wat minder gezonde ontbijtjes te laten voor wat ze zijn en eens opsommen wat betere keuzes zijn. Dit heb ik nu ook al 3 keer uitgelegd maar ik vraag me af of je dit punt wel begrijpt. Ik durf te wedden dat ik gebalanceerder, gevarieerder en gezonder eet dan jij denkt. | |
FutureFairytale | woensdag 18 januari 2012 @ 11:02 |
Ik heb al 3x aangegeven dat ik je punt begrijp maar ik een ander punt had. Verder laat ik t hierbij. Vind t alleen een gezondheidstopic en dus meer voor Lifestyle dan voor Cul. | |
ElDinosaur | woensdag 18 januari 2012 @ 11:07 |
Volgens mij is daar een feedback topic voor. In plaats van topics te vervuilen met offtopic discussies. Gezonde keuzes voor eten kunnen toch ook gewoon in CUL? Of moet alles daar met roomboter en vet bereidt worden? | |
Red_85 | woensdag 18 januari 2012 @ 11:56 |
Mijn theorie: Je moet juist goed ontbijten. Want na het avondeten doe je weinig meer en is je verbranding het minimale. Als je in de ochtend goed ontbijt heb je de hele dag om dat vet eruit te verbranden. Ook als je goed ontbijt heb je minder nodig in latere maaltijden. Dan hoef je de reserve alleen aan te vullen als het ware. | |
Krabs | woensdag 18 januari 2012 @ 12:18 |
Amen. | |
Audreyoot | woensdag 18 januari 2012 @ 12:27 |
Ik snap je punt maar ik heb ook wel sportdieeten gevolgd waar ik om 21:00 uur het 's avonds nog kip met salade moest eten (na mijn diner dus). Het is een fabeltje dat het 's avonds laat eten slecht is. Hier lees je er meer over: http://mens-en-gezondheid(...)-dieetfabeltjes.html Het is natuurlijk wat anders als je het 's avonds een zak chips open trekt. De energie die je verbrand uit je gezonde ontbijt zijn overigens vaker koolhydraten dan vetten maar dat terzijde ![]() Anyway; ik ben het er zeker mee eens dat je goed moet ontbijten, en of je dat nu met brood, muesli, yoghurt, brinta of eieren doet, ook hierbij lijkt mij het sleutelwoord variatie. | |
Audreyoot | woensdag 18 januari 2012 @ 12:29 |
Dat is onzin, dit hoort zeker in CUL thuis gezien het over eten en recepten gaat. Dat hier gekozen wordt voor gezonde voeding betekent niet dat het in lifestyle thuishoort of moeten recepten in CUL alleen maar lekker en niet gezond zijn? ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 18 januari 2012 @ 12:31 |
Pak straks een meergranenwrap met philadelphia knoflook (light) en serranoham. Is dat ok als lunch? ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 18 januari 2012 @ 12:32 |
Nee hoor maar genoeg daarover. | |
RenRen- | woensdag 18 januari 2012 @ 13:12 |
Nootjes op brood? Daar heb ik nou nog nooit van gehoord. Kan me ook niet voorstellen dat dat lekker is, anyone? Naar school neem ik alleen, om te lunchen, kaas of pindakaas op donker brood. Is het makkelijkst mee te nemen en kipfilet is heel droog (Soms doe ik er een beeeetje magere roomkaas bij of iets, dat maakt het net wat minder droog). Ontbijt vaak met knackebrot met magere smeerkaas en een plakje kaas. Of brinta ![]() | |
Audreyoot | woensdag 18 januari 2012 @ 13:37 |
Kan best lekker zijn, geeft een crunch ![]() ![]() | |
Adames | woensdag 18 januari 2012 @ 13:57 |
Zal vast lekker zijn, maar zo wordt het wel nog droger allemaal. Nootjes naast het brood eten lijkt me logischer. | |
msnk | woensdag 18 januari 2012 @ 14:09 |
Nootjes met kwark lijkt mij veel logischer. | |
Audreyoot | woensdag 18 januari 2012 @ 14:14 |
Volgens mij is het ook meer in combi met, zoals kipfilet/sla/nootjes op het brood. Nootjes zijn gezond maar teveel is ook weer niet goed, ik denk als je ze in het eten mengt dat je dan minder snel geneigd bent meer te pakken. | |
minilot | woensdag 18 januari 2012 @ 19:22 |
In elk geval, hoe dan ook, zonder twijfel lékker ja. Of iets gezond is is een tweede als het om culinair gaat, dus ik snap de moeilijkheden in dit topic wel. ![]() De meeste CUL-ers hier zullen niet snel geneigd zijn om lekker op te geven voor wetenschappelijk onzinnige gezondheidsclaims. Ontbijt kun je nauwelijks als 'gezond' lostrekken van de rest van je eetgewoontes - écht gezond eten is de hele dág zeer gevarieerd, voldoende en bevredigend eten, waarbij vetten en suikers allerminst gemeden hoeven te worden. Gezond willen eten is ook bepaald niet helemaal hetzelfde als gewicht willen verliezen natuurlijk.. Die twee zaken worden helaas nogal eens met elkaar verward. Wellicht is de titel van dit topic gewoon ongelukkig gekozen: "dieet-ontbijtjes en -lunchkeuzes" zou logischer zijn. Hoe dan ook, mensen die op zoek zijn naar tips over smeerkaas op crackers zijn in CUL gewoon niet helemaal op de juiste plek, vrees ik. Enfin, on topic - ik bak vanavond zelf volkoren bagels met een keur aan zaadjes en fijngebeukte nootjes erop. Daar gaat morgenochtend een toffe puree op van feta, mint en tuinerwtjes. En wat Livar-ham! ![]() Die puree is zeer aan te raden, vult goed en er zitten pitamientjes en ander goeds in: - Tuinerwtjes uit de vriezer even blancheren en afspoelen met koud water - Erwtjes in keukenmachine stoppen. Scheutje lichte olijfolie erbij, met een hoeveelheid feta en mintblaadjes naar smaak. Beetje peper en zout erbij. - Pureren en een flinke hoeveelheid op een volkoren broodje scheppen. - Zo ook al erg lekker, maar combineert ook puik met wat van je favoriete ham Spul blijft gerust een paar dagen goed in de koelkast. [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 18-01-2012 19:31:04 ] | |
minilot | woensdag 18 januari 2012 @ 19:46 |
Mocht je nou 's morgens echt geen tijd hebben, dan is een blender trouwens wel onontbeerlijk. Ik heb een vriezer vol bevroren fruit, een koelkast vol kokoswater en als ik maar drie minuten voor ontbijt heb dan gooi ik fruit, (kokos)water, een schep yoghurt en wat havermout in de blender en heb ik na een paar seconden een zeer vers, zeer voedzaam en zeer lekker homemade drinkontbijt. Zeer aan te raden, zeker 's zomers. ![]() Het is sowieso wel een tip, dat fruit in de vriezer. Als bananen, appels of mandarijntjes uit de fruitschaal niet op tijd op lijken te gaan dan doe ik ze in kleine stukjes in de vriezer voordat ze volledig verpieteren. Nog goedkoop ook en je hebt op een ander moment dan bliksemsnel een ontbijtje klaar dat je desnoods onderweg kunt opdrinken. En als je durft, een hand babyspinazie erdoor voor een Green Monster Smoothie! ![]() (Random gegoogled voorbeeld - green monsters zijn da bomb als je gezond wilt ontbijten! ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 18-01-2012 19:59:48 ] | |
minilot | woensdag 18 januari 2012 @ 19:56 |
Tot slot, overnight oatmeal! ![]() 's Avonds gewoon je havermout al klaarmaken en klaarzetten. Kan het een nachtje trekken in de koelkast en dan slobber je het 's morgens zó op, eventueel met wat andere lekkere ingredienten! ![]() ![]() ![]() Er zijn online zat recepten voor te vinden. Ik vind die op het foodblog OhSheGlows vaak idioot lekker, al zijn die wél vegan, maar waar rijstmelk staat kun je er natuurlijk ook gewoon koeienmelk voor in de plaats mikken. ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 18 januari 2012 @ 20:29 |
Dankjewel, dit bedoel ik helemaal! ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 18 januari 2012 @ 20:30 |
Ik weet niet of ik havermout zo lekker vind maar wat ziet dit er idioot goed uit! ![]() | |
Audreyoot | woensdag 18 januari 2012 @ 23:38 |
Dieet ontbijtjes zou helemaal niet logischer zijn want daar is dit topic niet voor bedoeld, het gaat om gezonde keuzes. Hier heeft niemand gezegd dat kaas ongezond is, sterker nog, ik had het vanochtend met appelstroop op mijn boterham. Dat cruesli geen gezonde keuze is(want slechte onnodige suikers) wil niet meteen zeggen dat het een dieet topic is. Mensen willen ook gezond eten om zit beter te voelen, voedsel te nuttigen waar het voor bedoeld is en je lichaam de beste brandstof te geven. Het ligt misschien op het randje van lifestyle maar omdat we ook graag recepten wilden bundelen leek CUL een betere keuze. Niemand verplicht je hier te reageren, dus als dit je frustreert of je wordt er moe van, kies dan een ander topic. En nogmaals; er is hier geen woord gezegd over kaas of roomkaas ![]() | |
Audreyoot | woensdag 18 januari 2012 @ 23:43 |
Receptjes zien er goed uit minilot! | |
FutureFairytale | woensdag 18 januari 2012 @ 23:59 |
Hier zeg je dat je 20+ kaas al een slechte keuze vind, dan vind je gewone en roomkaas dus helemaal slecht. Kaas staat ook niet in de OP genoemd zie ik. Wat ik nog meer zie als ik rustig teruglees; fruit is slecht want suiker (oh mijn god), afbakbrood vind je slecht, ook al heb je een volkoren stokbrood of broodje. Misschien zitten er iets minder vezels dan gewoon volkoren in maar het is echt wel gezond en helemaal niet slecht. Dat bedoel ik met doordraven... Op afbakbrood kom je heel goed de dag door, je kunt er mee sporten, alles. Net als met kaas of een bak yoghurt met cruesli. Suiker geeft ook energie en snelle suikers zijn tijdens het sporten juist erg handig want dan kun je direct weer door. En nee, die zogenaamde dip daarna komt echt niet. Ja behalve als je een wedstrijd verliest ![]() Gezondheidsreceptjes bundelen kun je ook heel goed in Lifestyle btw, daar worden al veel recepten geplaatst zelfs, in jouw genre. Ik zou me door dit topic bijna schuldig gaan voelen om iets te eten wat niet in het lijstje staat ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 00:15 |
Jezus er staat dat meermaals niet echt een verkeerde keuze is, lezen. Smeerkaas is heel wat anders als gewone kaas. Alleen fruit eten is slecht want door de snelle suikers vult het niet genoeg om de dag door te komen. Als tussendoortje prima. Je interpreteert dingen verkeerd denk ik. Er worden in lifestyle deze recepten niet gebundeld want er is me zelfs gevraagd een topic over te openen hier. Je hoeft je niet schuldig te voelen want niemand verplicht je hier mee te lezen. | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 00:23 |
Meermaals is Smeerkaas (gsm) Ik heb ook duidelijk aangeven wat ik persoonlijk minder gezond aan afbakbrood vind. Er zitten lege calorieen in, wat heeft je lichaam daaraan? | |
Physics | donderdag 19 januari 2012 @ 00:24 |
Lege caloriën, hoe werkt dat ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 00:24 |
Das teveel eer. FF is genoeg ![]() Aha, dat heb ik dan verkeerd geinterpreteerd ja maar goed dat je dat dan nu zo uitlegt ![]() Ik blijf erbij; het is een dieetlijst. Als ik 's ochtends en 's middags eet wat in de OP staat dan val ik af. En ik lees graag mee om te kijken wat andere mensen gezond vinden, zoals jij ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 00:26 |
Ja nou zo werkt mijn brein dus ook niet, ik ben te simpel ![]() | |
Physics | donderdag 19 januari 2012 @ 00:30 |
Ik varieer meestal met pistoletjes.. Avocado met rauwe ham Hummus met rosbief Filet americain met cherrytomaat en lente-ui Kipfilet met e.v. olijfolie (liefst van goede kwaliteit..), peper en paprikapoeder | |
PdeHoog | donderdag 19 januari 2012 @ 01:03 |
Wat een onzin kraam je hier uit. Dat is helemaal geen dieetlijst. Dieetlijsten vind je in dat andere, uitermate ongezonde, topic in LIF. Wat je hier in de OP ziet staan zijn interessante variaties op de standaard boterham met kaas. | |
Jagärtrut | donderdag 19 januari 2012 @ 07:40 |
Juist. En gezond eten is wat anders dan dieten. En ervoor zorgen dat de kcals die je binnen krijgt nuttig zijn voor je lijf is ook geen dieten. Dat bedoelt audreyoot met lege kalorien! Zegt zij die zit te ontbijten met volkorenbrood, roomboter en hagelslag. Wel zelfgemaakt volkorenbrood! | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 08:40 |
Lekker toch Jagar? En dat bedoel ik eigenlijk. Brood is heel goed maar je hoeft niet alles door de gezondheidsmeter te halen. Ook een beetje genieten is net zo belangrijk. En das t enige wat ik de hele tijd probeer duidelijk te maken. ![]() Tevens vind ik een paar combinaties uit de OP wel lekker klinken (paprika/kip) maar dan liefst met een dunbesmeerd laagje mayo ![]() /rent weg | |
Nyota | donderdag 19 januari 2012 @ 08:54 |
Hmm,ik heb havermout ontdekt. Mijn ideale ontbijt is sinds mijn nieuwe blender: • 2 stuks fruit (in ieder geval kiwi (met schil) en een banaan/blauwe bessen/aardbeien of wat dan ook (vaak al geschild in ingevroren). • magere yoghurt, • 3 lepels havermout • eetlepel honing En mixen maar! En dan in een groot glas gieten en er nog wat gebroken lijnzaad doorheen roeren. Daar kan ik de ochtend wel mee vooruit! | |
HaverMoutKoekje | donderdag 19 januari 2012 @ 08:57 |
iew? ![]() | |
Nyota | donderdag 19 januari 2012 @ 09:04 |
Dat verteld iemand me vorige week dat je ze met schil kan eten! Zo eten zal ik niet zo snel doen, maar in de blender maakt het toch niet uit en is 2x zo snel ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 09:25 |
Zelf eet ik ook niet elke dag gezond maar ik probeer er wel zo veel mogelijk op te letten. Ik heb ook wel eens op zondag afbak croissants en met lege calorieën bedoel ik dag calorieën waar je lichaam niet zo veel aan heeft, dus behalve energie er geen of weinig voedingsstoffen uit haalt in verhouding met de energie die het je geeft. Maar iedereen weet wel hoe hij lekker moet ontbijten, maar niet iedereen weet hoe je gezond kunt ontbijten. Ik ben me gewoon gaan afvragen waarom ik mayo op iets zou doen omdat mijn lichaam er weinig mee kan. Behalve dan dat het lekker is maarja daarvoor is eten in de eerste plaats niet bedoeld. Als ik er dan toch een sausje op wil kies ik voor een lepel kwark met een teentje knoflook erdoor. Vind ik persoonlijk nog lekkerder dan mayo en je lichaam heeft er daadwerkelijk wat aan. Trouwens Jagärtrut, roomboter is niet eens zo ongezond, sterker nog; ik denk dat het gezonder dan margarine is. Alleen zou ik er niet elke dag voor kiezen omdat het niet zo heel goed voor het cholesterol is denk ik. Zie ook http://www.roosgoesgreen.(...)roomboter-is-gezond/ | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 09:28 |
Ik kan de OP niet meer editten dus kan er voor nu geen nieuwe dingen aan toevoegen helaas! Nyoto; klinkt wel goed die blender shake maar zelf zou ik ook zonder schil kiezen ![]() | |
Nyota | donderdag 19 januari 2012 @ 09:32 |
Dat merk je niet echt. Eerst lepelde ik ze altijd uit, maar probeerde het nu dus een keer met schil en eigenlijk proefde ik niet heel veel verschil. Je kan ook gele kiwi's proberen, want die schil is wat gladder volgens mij. Als de blender goed mixt, dan wordt alles toch redelijk fijn gehakt. Ik heb soms meer 'last' van de schilletjes van de blauwe bes ![]() Soms vervang ik trouwens de yoghurt door optimel drink. Ook lekker ![]() Wat ik ook voor af en toe wel lekker vind (want best vet) is avocado met geroosterde amandelen en een klein beetje yofresh: fijn voor bij de lunch. | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 09:38 |
Aha toch maar eens proberen dan ![]()
| |
Lippentoine | donderdag 19 januari 2012 @ 09:50 |
Is een tosti eigenlijk ongezond 's morgens? Je krijgt brood, kaas, ham en salami binnen.. Zo slecht lijkt mij dit toch niet, en het vult goed. | |
RenRen- | donderdag 19 januari 2012 @ 10:13 |
Pindakaas vind ik toch heeeel wat anders dan droge noten op brood ![]() Dit topic is echt confronterend. Vooral in de manier van; ik lust niets of het is niet te vervoeren/niet meer lekker op school. ![]() | |
Physics | donderdag 19 januari 2012 @ 10:23 |
Je kunt je afvragen hoe gezond kaas, ham en salami zijn... Een broodje kroket met mosterd is in mijn visie niet slechter dan een broodje kaas met boter. | |
Quantic | donderdag 19 januari 2012 @ 10:34 |
Zometeen lekker lunchen, Roggebrood met Avocado, zongedroogde tomaatjes en een plakje kip filet. Beetje zout en peper erop! ![]() | |
Kopiko | donderdag 19 januari 2012 @ 10:57 |
Ik neem aan dat je met 'bruin' volkoren bedoelt... | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 10:58 |
Ja pindakaas is smeuïger maar een paar nootjes op de sla en het vlees vind ik niet vies, je kan ook kiezen voor notenbrood ![]() Zelf vervoer ik mijn eten in van die vacuum bakjes zodat yoghurt enzo er niet uit kan lopen. In principe is er niks mis met geroosterd brood, je haalt wel het vocht uit het brood waardoor het minder vult. De combi ham/kaas/salami is eigenlijk iets too much, ik zou een keuze daaruit maken. Salami is lekker voor een keertje maar bevat ook veel vetten. Erg gezond is deze keuze dan ook niet, als je dan toch zin hebt in een tosti een keertje kan je misschien beter kiezen voor volkorenbrood + kipfilet + verse ananas + beetje kaas en dan roosteren. | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 11:00 |
Lekker ![]() | |
RenRen- | donderdag 19 januari 2012 @ 11:07 |
Ik kan yoghurt en kwark niet binnenhouden, dus dat maakt niet uit ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 11:08 |
Andere tosti opties: - volkorenbrood - rookvlees of kip - schijfjes banaan - beetje kaas - volkorenbrood - kip - beetje pesto En dan de tosti bakken in een ei - volkorenbrood - tonijn - komkommer - sausje van bv kwark met knoflook Dan in de pan bakken of in het tosti ijzer - volkorenbrood - mangochutney - kipfilet - komijnekaas - verse koriander - garnalen - sambal - pindakaas - volkorenbrood - bosuitje - 25 g taugé Er zijn een heleboel recepten voor gezondere tosti's te vinden ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 11:11 |
Je krijgt bijvoorbeeld van de Lidl van die slamaaltijden(geen maaltijd salades) in verschillende smaken zoals grieks of boerensalade. Deze zitten in zo'n plastic bakje met alles erin, die zijn wel handig om mee te nemen naar het werk en houden zich ook wel goed tot aan de lunch ![]() | |
RenRen- | donderdag 19 januari 2012 @ 11:27 |
Daar kan ik wel eens naar kijken als ik bij een lidl kom, dankje ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 11:40 |
Nee, hier zit geen pasta ofzo in. Niet alles in de salade is even gezond. Even uit mijn hoofd; De griekse salade bevat ijsbergsla, zwarte olijven, uien en wat feta kaas met heldere dressing. De boerensalade bevat ijsbergsla, 2 tomaten, komkommer, yoghurtdressing, croutons/rozijnen/spekjes maar die laatste twee laat ik er altijd uit want ik hou niet van rozijnen en die spekjes zijn vies. Toscaanse salade heeft honingdressing met ijsbergsla, tomaten, kaasblokjes, en de rest weet ik niet meer En ze hebben nog een variant. Moet wel zeggen dat ze erg vullend zijn, je zou ze zelfs nog kunnen aanvullen door een blikje tonijn of een ei erin te doen ![]() | |
minilot | donderdag 19 januari 2012 @ 12:49 |
Och, wat krijg ik hier een jeuk van! Lieve Audreyoot, hoe kom je er nou toch bij dat je lichaam niets aan mayonaise heeft? Olie, eidooiers, beetje citroensap - reken maar dat mijn lijf van 'hieperdepiep!' gaat als ik een likje zelfgemaakte mayo op mijn broodje kip-met-paprika smeer! Vetten horen onmiskenbaar thuis in een uitgebalanceerd en gezond eetpatroon en in zo'n eidooier zit ook nog 'es vitamine A, B, D, E, K én - vrij uniek voor etenswaren - vitamine D. Dus niet miepen over een beetje mayo, joh! ![]() Enneh, een zinsnede als "Als ik er dan toch een sausje op wil kies ik voor een lepel kwark..." bevestigt voor mij wederom dat jullie hier niet zozeer naar gezond eten zoeken in de vorm van lekker veel voedingsstoffen en goede energiebronnen, als wel naar mager eten met weinig calorieën. En die twee dingen zijn nog steeds echt niet hetzelfde. Zo lang dit topic zal blijven gaan om het al dan niet gezond zijn van specifieke ontbijtproducten blijft het allemaal toch een beetje onnozel: eetgewoontes in hun geheel zijn ongezond of gezond - van teveel water ga je dood en iemand die verder superverantwoord eet kan honderd worden met elke ochtend een frikadel. Enfin, in het kader van mijn-lunch-is-niettemin-gezonder-dan-de-jouwe ( ![]() ![]() ![]() Multigranenbroodje van de bio-bakker, erop puree van tuinerwtjes met cottage cheese, dille, munt, olijfolie en veel witte peper. Verder een glaasje versgeblenderde smoothie van minneola, wat gemberwortel en kokoswater. En omdat ook lunch een toetje nodig heeft: met zeer pure chocolade omhulde rauwe cacaobonen. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 19-01-2012 12:59:29 ] | |
Quantic | donderdag 19 januari 2012 @ 12:55 |
![]() ![]() ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:05 |
Ik kies niet voor mayo omdat er veel minder eiwitten(mayo 1,7g p 100g en kwark 13g p 100g) dan kwark zitten en ik de kwark&knoflook combi lekkerder vind. Nu vind ik zelfgemaakte mayo wel iets anders dan die uit een flesje. Die uit de winkel bevatten namelijk toevoegingen als bindmiddel, zetmeel en suiker. In die mayonaise zitten heel veel vetten en calorieën. Ik wil liever mijn energie zo veel mogelijk uit eiwitten halen, maar die keus is ieder voor zich. Zelf zou ik dus niet snel voor mayo kiezen, ik haal mijn vetten liever uit nootjes ![]() Je lunch ziet er lekker uit! [ Bericht 0% gewijzigd door Audreyoot op 19-01-2012 13:19:01 ] | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 13:12 |
Audreyoot; in zelfgemaakte mayo zit minstens zoveel vet als in mayo uit een potje. Verder kun je best wel een beetje mayo op je brood smeren (bevat net zulke goede vetten als nootjes) en later op de dag alsnog nootjes pakken, niks mis mee ![]() | |
loveli | donderdag 19 januari 2012 @ 13:15 |
Relativeren: een lepel is misschien tien gram, dan maakt het weinig uit of je mayo of kwark neemt. Mayo = olie + azijn + eierdooier (ook in fabrieksmayo zitten weinig gekke andere dingen), light of frietsaus zitten water + verdikkingsmiddelen in (zetmeel en xanthaangom of johannesbroodpitmeel zijn niet slecht voor je, zoveel zit er niet in en zeker die laatste 2 gaat het om heel kleine hoeveelheden). Vooral bij dingen die je in grote hoeveelheden eet zou ik kritisch naar verhoudint eiwit/koolhydraat/vet kijken. Mayo bevat in de regel zonnebloemolie en dat zijn niet net zulke gezonde vetten als noten! Olijfmayo bevat vaak maar een klein deel olijfolie en de rest ook zonnebloem. Als je een pot leeg eet belangrijk, anders valt het wel mee. | |
loveli | donderdag 19 januari 2012 @ 13:16 |
Geprakte avocado ipv mayo kan ook erg lekker zijn ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:16 |
maar ik vind kwark met knoflook lekkerder ![]() | |
loveli | donderdag 19 januari 2012 @ 13:18 |
Opgelost! | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:18 |
![]() | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 13:21 |
Zonnebloemolie is misschien niet net zo gezond als olijfolie (bij zelfgemaakte gebruik je trouwens wel vaak olijfolie) maar het is wel gezond en zeker zoals je zelf aangeeft als het om een lepel gaat waarmee je je boterham smeert. Je lijf gaat niet direct schreeuwen; 'Waarom gaf je me geen olijfolieeeee?' ![]() | |
Adames | donderdag 19 januari 2012 @ 13:21 |
Is dit nou een afvaltopic of een topic voor lekkere, maar toch gezonde onbijtkeuzes? | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 13:22 |
mijn vraag ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:24 |
Je hebt wel gelijk, ik ben bezig met een eiwit periode maar dat is meer voor mezelf. Mayo kan best eens een keer op het brood maar voor mezelf is dat nu geen goede keuze, en daarbij vind ik kwark ook lekkerder ![]() Maargoed, het is dus de bedoeling dat het gezonde ontbijtkeuzes zijn, en ja ik draaf wel eens door. | |
minilot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:25 |
Wat een krampachtigheid - een lepeltje mayo 'geen goede keuze' noemen. Ik zou er sip van worden, zo'n insteek. En ongezond bovendien. Zo lang we die lieve Audreyoot hier niet vanaf krijgen gaat dit topic in CUL niet goedkomen! ![]() ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:26 |
In de eerste plaats is voedsel brandstof voor je lichaam, in de tweede plaats kan eten ook lekker zijn. Volgens mij zijn dit gewoon feitjes ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 13:27 |
Die had ik gemist! Dat verklaart het... Er is zo ontzettend veel lekker eten en mensen die niet eten voor t lekker, vind ik zo'n zonde van het leven! | |
Adames | donderdag 19 januari 2012 @ 13:28 |
Ze zegt steeds het tweede, maar het is weinig creatief om alles met kwark te besmeren. Als je constant aan je 1500 calorieën per dag wilt komen vanwege overgewicht is dat wel zo fijn, maar na een tijdje wil je toch weer normaal, lekker eten zonder weer direct 10 kilo bij te komen. Dan is een topic als dit wel fijn, maar je mag best een beetje mayo gebruiken. Die dingen wat minilot maakt zijn (of lijken iig) belachelijk lekker, maar zijn nog steeds gezond. Nu mag het ook wel wat simpeler, maar gezond eten betekent niet direct een kilo per week afvallen. Nu vond ik het Cruesli voorbeeld wel een beetje slecht, weinig creatiefs aan en het is ook gewoon een bonk suiker met wat vlokken, maar verder mag je best afwijken van kwark/kip/tonijn/noten dieet. | |
minilot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:29 |
Maar CUL staat voor Culinair, en dat draait er zo'n beetje om dat je eten vooral ook kunt zien als driemaaldaags een mogelijkheid tot een heerlijke voedselextase, zingende smaakpapillen, ontroerd raken door textuur, enzovoorts! Wie eten alleen ziet als brandstof ontzegt zichzelf een heleboel pret en daar zul je in CUL toch wel tegenaan blijven lopen, Aud! | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 13:29 |
Sinds we niet meer onze eigen mammoeten hoeven te slachten (en dat is al ffies geleden) is eten in de eerste plaats om het lekker (als je t kunt betalen). Tenminste, dat vind ik ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:29 |
Dat ik eten als eerste plaats als brandstof zie betekent niet dat ik eten niet lekker kan vinden ![]() | |
Adames | donderdag 19 januari 2012 @ 13:30 |
Ik ga niet met tegenzin eten naar binnen lopen duwen, dan maar iets wat wel lekker is. Ik neem aan dat je jou eetkeuzes nu maakt, omdat je wat overgewicht hebt wat je voor de zomer er af wilt hebben? Niks mis mee, maar die kilo's zijn er in eerste instantie bij gekomen omdat je wél van lekker eten houdt, wat ook goed is. Ga me nou niet zeggen dat je van dit idee helemaal af bent. | |
loveli | donderdag 19 januari 2012 @ 13:30 |
Off topic: zonnebloemolie bevat een ontstekingsbevorderende vorm van omega-6 en omdat in de rest van het voedsel al zoveel omega-6 zit, is 't niet gezond. We hebben zowel verzadigf als onverzadigd vet nodig, de gemiddelde mens krijgt te veel verzadigd binnen en van onverzadigd te veel omega-6. De balans is niet meer goed. Vandaar alle omega-3 promotie (visolie). Zonnebloemolie is misschien beter dan palmolie, maar het is niet gezond. | |
Adames | donderdag 19 januari 2012 @ 13:31 |
Dus als we toch dit topic gaan vullen met verantwoorde en lekkere ontbijtkeuzes. Vis een optie? | |
loveli | donderdag 19 januari 2012 @ 13:32 |
Het is een fabel dat gezond en lekker elkaar bijten. | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:32 |
Je hebt gelijk, ik wil graag wat kilo's kwijt voor de zomer. Mij is verteld dat dat het makkelijkste is door een andere band met eten te krijgen, dingen koken die je minder lekker vindt zodat je maar 1x opschept etc. Betekent niet dat ik niet meer lekker eet, maar er zijn ook maaltijden tussen die ik niet zo lekker vind. Misschien leer ik dat eten wel te waarderen en je smaakpapillen veranderen toch elke 7 jaar, dus misschien vind ik het dan wel lekker ![]() | |
RenRen- | donderdag 19 januari 2012 @ 13:33 |
Beste post van de pagina. | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 13:33 |
Is het ook maar zoals Rudolph altijd zegt; maak het vooral lekker! Geen dingen eten dus die je eigenlijk niet zo heel lekker vind maar omdat ze bv meer eiwitten bevatten of minder vet. | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:34 |
Staat ook al in de OP ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:35 |
Ik weet niet of ik het zo slecht vind om geen dingen te eten die ik niet lekker vind. Vroeger als kind moest je van je moeder toch ook je bord leegeten (bah spruitjes!). En er zijn zoveel mensen die geen groentes lusten, moeten ze die maar helemaal niet meer eten dan? | |
Adames | donderdag 19 januari 2012 @ 13:39 |
Ik moet zeggen, ik doe vrolijk met je mee nu. Afgelopen half jaar was ook nogal ongezond, al zit het afvallen bij mij vooral in het feit dat ik nu doordeweeks geen bier meer drink ![]() Net ook kwark met havermout naar binnen gewerkt, bevalt me niet verkeerd, maar om te zeggen dat het lékker is. Nou nee. | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 13:39 |
Dat vind ik eerder aanstellerij als je zegt helemaal geen groente te lusten. Maar als je niet van spruitjes houdt en je woont niet meer thuis; waarom zou je het dan eten? Kies dan een lekkere andere groente ![]() | |
Adames | donderdag 19 januari 2012 @ 13:42 |
Meeste kinderen vinden spruitjes niet lekker, ze hebben een scherpe smaak en de smaakpapillen van een kind werken nou eenmaal beter. Met toch naar binnen duwen bij een kind zorg je juist voor een aversie tegen groentes. | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:44 |
In het begin vond ik dat ook vies maar nu begin ik het zelfs lekker te vinden. Ik doe er wel een flinke lepel kaneel door (schijnt goed te zijn voor vetverbranding en is gewoon heerlijk ![]() Ik ben ook bijgekomen van mijn feestweekenden. Dat was gewoon niet meer leuk, veel te veel zuipen en na het stappen naar de friettent. Ik denk dat ik ervoor kies voor de afwisseling. Als ik alleen maar kook wat ik lekker vind kom ik te vaak op hetzelfde patroon uit. Ik at ze wel altijd, want ik heb echt zo'n duivelse moeder haha Denk niet dat ik er daardoor een aversie tegen heb gekregen, denk juist dat ik eerder bereid ben om 'vreemd' eten te proeven. Olijven vond ik ook afgrijselijk, maar na het 10x geprobeerd te hebben kan ik er nu een hele pot van op, bij wijze van. | |
minilot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:53 |
Mijn hemel... Tegen zo'n verknipt advies kan ik niet op. Ik en mijn hummus-met-sambaltussendoortje zeggen 'adieu!' tegen dit topic! ![]() ![]() Sterkte met je kilo's, Audreyoot! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 19-01-2012 14:04:58 ] | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 13:59 |
Zo verknipt vind ik het niet, je leert dingen eten buiten je comfort zone, daarmee leer je ook nieuwe dingen kennen. Ik vind weinig dingen vies, ik kan me er zelfs geen een bedenken. Er zijn dingen die ik minder lekker vind, moet ik ze daarom maar niet eten? | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 14:01 |
Damn... ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 14:03 |
Hee dit vind ik een dieetrecept Minilot ![]()
![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 14:04 |
Ook als je die dingen later vanzelf lekker gaat vinden, zoals bijvoorbeeld olijven? Naar mijn idee krijg je dan een grotere variatie in je recepten. | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 14:08 |
Nee dat is wat anders maar ik ga ervan uit dat volwassen mensen veel dingen lusten. | |
minilot | donderdag 19 januari 2012 @ 14:09 |
Sorry Audrey, ik was even uitgegaan van een comfort zone met een flinke reikwijdte. Er komen in CUL doorgaans niet zoveel mensen die op blijkbaar deze manier gepusht moeten worden om eens iets anders te eten dan een handvol veilige gerechten. Nou ja, succes ermee! Ik hoop van harte dat je heel veel zult gaan lusten en op den duur gewoon je eetpatroon als een flexibele eenheid kunt gaan beschouwen in plaats van het gezondheidsgehalte van het ene ingredient tegen het andere ingredient te gaan lopen afwegen. Dan zul je pas écht op een gezonde manier gaan eten. ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 14:14 |
Waarom is dat anders? Overigens vind ik dingen lusten en minder lekker vinden 2 verschillende dingen. Ik lust alles, maar in de supermarkt kies ik minder snel voor groente x dan groente y omdat ik groente y iets lekkerder vind. Dat hoeft niet te betekenen dat ik groente x niet eet, want alleen van groente y word je ook niet blij. Ik heb nergens gezegd dat ik een handvol veilige gerechten eet. Integendeel zeg ik dat ik ook dingen eet die ik minder lekker vind om zo de gerechten weer uit te kunnen breiden of voor meer variatie te zorgen. Ik lust al alles dus dat hoef je niet te hopen ![]() Een afbakbroodje met kaas kan iedereen zich wel bedenken en dat is nooit de intentie van dit topic geweest. | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 14:22 |
Ik vind dat je jezelf behoorlijk tegenspreekt Audreyoot. Ik kan helaas niet verwachten dat dit topic uit CUL verdwijnt dus dan verdwijn ik maar. Voor mij dezelfde wensen als die Minilot je heeft gewenst. Hoop ik van harte ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 14:26 |
Dankjewel maar vind ik zelf van niet. Als ik kies voor gezond eten wil ik weten wát ik eet. Dus ja ik vergelijk de producten met elkaar en probeer hier zoveel mogelijk voedingswaarde uit te halen. Dit betekent niet dat ik nooit een croissant als ontbijt neem op een luie zondag. Ik eet dan ook wel eens dingen die ik minder lekker vind, om 1; daar ook de voedingswaarde uit te halen 2; te variëren met recepten en 3; nu ik wat wil afvallen eet je ook kleinere porties bij dingen die je niet super lekker vindt. | |
The_Hives | donderdag 19 januari 2012 @ 14:27 |
Audreyoot ik vind dat je een nogal erg dwangmatige gedachte over eten hebt. Voor nu zal het je best helpen om af te vallen hoor, maar als je voorbij deze periode bent zal je beeld van eten zo verrot zijn dat je of hier in blijft hangen of dat je dan zo gaat vreten (omdat je lange tijd niets mocht) dat je dubbel zo veel kilo's weer aankomt. Maar succes. Dit lijkt toch een 1-vrouwstopic te worden ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 14:35 |
Ik heb niet het idee dat ik iets niet mag om eerlijk te zijn. Vanavond ga ik met vrienden kaasfondueen, vind ik erg lekker en nee gezond is het niet. Ik probeer gewoon ontopic te blijven en als iemand mij vraagt of een tosti met ham/salami/kaas gezond is reageer ik daarop met een gezondere keuze omdat dit ontopic is. Ja jammer dat het een 1-vrouwstopic is geworden want dit is nooit de bedoeling geweest. Ik probeerde feedback te geven over waarom sommige keuzes minder gezond zijn dan andere, betekent niet dat ik privé een gezondheidsgoeroe ben of nooit een frietje met eet maar betekent ook zeer zeker niet dat diegene er zich iets van aan moet trekken, wat wel heel erg gebeurt helaas. [ Bericht 1% gewijzigd door Audreyoot op 19-01-2012 14:59:41 ] | |
Skjor | donderdag 19 januari 2012 @ 14:46 |
Even uit de lurkstand: Ik vind dit juist een heel erg nuttig topic. De lijst in de eerste post heeft mij in ieder geval veel ideeen gegeven voor een andere lunch/ontbijt dan normaal. Ik snap ook helemaal niet waarom Audreyoot zo wordt aangevallen. | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 14:56 |
Dankjewel Skjor, daarvoor is het topic ook bedoeld ![]() Laten we dan daarmee ook lekker doorgaan ![]() Nieuw recept ideetje: Lunch salade met parmaham en meloen Rucola salade kan je aanmaken met een dressing wat je lekker vind zoals balsamico(of olijfolie). Zelf vind ik parmaham het lekkerste als je ongelijke plakjes snijdt van het been, maarja je hebt natuurlijk niet iedere week een been op je aanrecht staan ![]() Zo heb je best simpel een voedzame lunch. In meloen zitten veel ijzers en vitaminen dus dat is goed, de zoete smaak komt een beetje in balans door de zoutige parmaham. Als extraatje kan je kiezen voor pijnboompitjes. ![]() | |
Scootmobiel | donderdag 19 januari 2012 @ 17:59 |
Dat ziet er heerlijk uit, Audreyoot! ![]() Alleen vult het niet erg, vrees ik... dus je zult er dan wel wat anders nog bij moeten nemen. Maar dat is op zich geen probleem. Nog even een vraagje: is pindakaas eigenlijk wel zo gezond? Er zitten weliswaar wat belangrijke vitamines in, maar het bestaat wel voor 50 - 60% uit vet! Nu is plantaardig vet natuurlijk altijd nog beter dan dierlijk vet, doordat het overwegend onverzadigd vet is, maar aangezien in pindakaas vooral gehard plantaardig vet wordt gebruikt (waardoor het verzadigd wordt), wordt dit voordeel weer teniet gedaan. Waardoor het dus ongeveer net zo ongezond is als dierlijk / verzadigd vet, lijkt me ![]() Hoe denken jullie hierover? | |
The_Hives | donderdag 19 januari 2012 @ 18:03 |
eiwitten 17% en van de 59 gram vet is maar 12 gram verzadigd. Dus niet hoofdzakelijk gehard vet ![]() ![]() | |
trovey | donderdag 19 januari 2012 @ 18:06 |
Ander merk pindakaas kiezen als er bij de jouwe gehard vet inzit? | |
HaverMoutKoekje | donderdag 19 januari 2012 @ 18:06 |
Gewone calve pindakaas worden geen vetten aan toegevoegd. Gewoon pinda's en zout. [ Bericht 12% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 20-01-2012 08:23:02 (oeps) ] | |
evo87 | donderdag 19 januari 2012 @ 20:15 |
sorry, maar dat is gewoon niet waar...... | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 22:43 |
Je zou er nog een volkorenbroodje ofzo bij kunnen nemen idd ![]() Pindakaas bestaat hoofdzakelijk uit goede vetten, en afwisseling is goed dus niet 6x per dag een boterham met pindakaas eten want dat is inderdaad niet goed. | |
kwakz0r | donderdag 19 januari 2012 @ 22:52 |
nou ja, als er een macdonaldstopic in CUL bestaat, dan mag er toch ook best een lijn-proof/dieet-proof/algemeen gezond maar wel lekker-ontbijtjestopic in CUL ![]() | |
kwakz0r | donderdag 19 januari 2012 @ 22:53 |
overigens weet ik wel wat ik gezond genoeg vind en wat ik lekker vind, en zou ik hier zelf geen inspiratie opdoen ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 22:59 |
Je kan anderen wel inspiratie geven ![]() | |
kwakz0r | donderdag 19 januari 2012 @ 23:03 |
ik eet heel saai, en ben daar heel tevreden mee ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 23:05 |
Audrey; die salade ziet er heel erg lekker uit! Alleen eet ik liever de hoeveelheid uit de schaal daarachter dan dat kwakje wat op het bord ligt ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 23:07 |
WB pindakaas; in NL pindakaas zit geen suiker, dat doen ze in Amerika. Alleen de Calve light & creamy versie bevatten glucose, verder bestaat pindakaas uit pinda's, arachide of andere plantaardige olie en zout. Je hebt ook pindapasta van puur pinda en dat kun je kopen bij de biologische winkel. Is net zo lekker (met wat zout) en smeuig want pinda's zelf bevatten al ongeveer 50% olie dus is het makkelijk om daar pasta van te draaien. | |
trovey | donderdag 19 januari 2012 @ 23:07 |
Kijk maar eens het het pindagehaltepercentage ![]() ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 23:57 |
Is een plaatje van internet, zelf doe ik ook wat meer op het bord ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 20 januari 2012 @ 08:23 |
oh jee, ik zie het inderdaad. Gewone Calve is wel een van de weinige zonder toegevoegd suiker, misschien was ik daar mee in de war pindakaas met nootjes (oa van AH) zit ook suiker toegevoegd | |
minilot | vrijdag 20 januari 2012 @ 10:24 |
Als je een beetje een kloeke keukenmachine hebt is het trouwens supersimpel om pindakaas zelf te maken. Weet je precies wat erin gaat! Lukt overigens ook prima met amandelen, cashewnoten en hazelnoten! ![]() | |
PdeHoog | vrijdag 20 januari 2012 @ 10:37 |
Vertel eens? Dat lijkt me wel tof ![]() | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 11:10 |
| |
The_Hives | vrijdag 20 januari 2012 @ 11:18 |
google vind je het ![]() komt er op neer: noten roosteren, in keukenmachine met wat zout 1/2 tot hele eetlepel pindaolie, naar smaak suiker, maar kan je ook weglaten. Blenden tot je het goed vind. Wil je met stukjes noot, wat minder lang. Wil je het smeuïger iets meer olie of langer blenden. | |
The_Hives | vrijdag 20 januari 2012 @ 11:18 |
ow ![]() ![]() | |
ChildoftheStars | vrijdag 20 januari 2012 @ 11:50 |
Lekker voor bij geroosterd brood of als tussendoortje, groentesalade: +/- 200gr yoghurt 1 komkommer (in plakjes of geraspt, wat je lekker vindt) 4 wortelen (geraspt) 4 tenen knoflook (geperst) circa 2 tl dille (uit een potje, vers kan natuurlijk) of iig op jouw smaak circa 1 tl komijn (gemalen) op smaak 1 el honing (eventueel, als je het te zuur vindt. Ik doe meestal een lepel zoetstof, honing is lekkerder) Meng dit alles en je hebt een heerlijk hapje | |
evo87 | vrijdag 20 januari 2012 @ 12:26 |
4 tenen knoflook... seriously? ![]() | |
anboni | vrijdag 20 januari 2012 @ 13:10 |
Het grootste probleem met dit topic is dat het volstaat met de "vet is slecht" dogma van het voedingscentrum (en ja, ik noem het dogma omdat het door allerlei organisaties al jarenlang wordt geroepen terwijl er nooit bewijs voor is gevonden, integendeel: er zijn stapels bewijs dat vet, ook verzadigd, gewoon noodzakelijk is om gezond te blijven) Om gezond te leven, eet je behoorlijke hoeveelheden eiwitten en de goede vetten (verzadigd en enkelvoudig onverzadigd) en matig koolhydraten en meervoudig onverzadigde vetten. Als je wilt afvallen, bereik je de beste (langdurigste) resultaten door koolhydraten (in alle vormen: granen, knollen, suikers) te verminderen en eventueel vetinname iets te verhogen. En als je je realiseert dat koolhydraten de grootste boosdoener zijn bij de gezondheidsproblemen van deze tijd, en dat vet helemaal niet slecht is, dan gaat er een wereld aan lekkere en gezonde ontbijtmogelijkheden open ![]() | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 13:24 |
Als ik in de OP kijk zie ik geen 'vet is slecht dogma van het voedingscentrum'. Kaas, boter en dergelijk mag er ook heus wel in maar dat weet iedereen wel en ik kan de OP niet meet editten. Nu staat er voornamelijk veel eiwitrijk voedsel in de OP maar ook goede vetten zoals pindakaas, nootjes en vis. Het grootste probleem in dit topic is niet het 'vet is slecht dogma' maar dat er een hoop lui komen zeuren maar geen bijdrages posten. Eerder heb ik aangegeven dat ik erg let op mijn eiwit inname en mijn koolhydraten probeer te beperken maar dan denken mensen opeens dat je manisch met je eten omgaat. Koolhydraten zijn ook geen boosdoener, je moet gewoon de juiste balans zien te krijgen want uiteindelijk hebben we allemaal vetten, eiwitten en ja ook koolhydraten nodig om te leven. | |
ChildoftheStars | vrijdag 20 januari 2012 @ 13:47 |
Als je het niet lekker vindt kan het altijd minder ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 20 januari 2012 @ 13:54 |
Wat is er mis met een bruine boterham met boter en vleeswaren, een glas karnemelk en een glas verse jus? | |
ChildoftheStars | vrijdag 20 januari 2012 @ 13:54 |
Niks, maar variatie is leuk ![]() | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 14:06 |
Niks, hoezo? Hoewel volkorenbrood wel al gezonder is dan sommig bruin brood. Er wordt namelijk wel eens hop mout verbrand gebrand om brood een bruine kleur te geven. [ Bericht 4% gewijzigd door Audreyoot op 20-01-2012 14:34:32 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 20 januari 2012 @ 14:18 |
Hop? LOL Mout bedoel je, en deze wordt gecarameliseerd, niet verbrand. En ja, voor de rest heb je gelijk, ik bedoel brood met de hele graankorrel, niet geverft witbrood. Zie dat bij ons in de kantine, toen ik het voor het eerst zag dacht ik chocoladebrood? | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 14:34 |
Ja hé ik ben geen bakker zeg ![]() Maargoed, ik bedoel dus te zeggen dat hoe bruiner het brood hoe gezonder niet meer opgaat tegenwoordig en je dus wel goed moet lezen als je een brood pakt ![]() | |
Scootmobiel | vrijdag 20 januari 2012 @ 15:45 |
Ha, nog bedankt voor de pindakaas-info iedereen. ![]() Het schijnt dus per merk nogal te verschillen. Zal eens kijken hoe het zit met de ingrediënten en de verhoudingen ervan, als ik weer eens een nieuwe pot koop. ![]() Ik gebruik het ongeveer 2x per week trouwens, per keer een halve boterham ermee en dan op de andere helft wat anders, vanwege de variatie. | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 15:47 |
Ik snap alleen niet zo goed waarom het pindakaas heet ![]() Dan vind ik peanutbutter al wat logischer | |
ChildoftheStars | vrijdag 20 januari 2012 @ 15:48 |
Boter is in Nederland een beschermde naam en pindakaas voldoet niet aan de eisen. | |
Scootmobiel | vrijdag 20 januari 2012 @ 15:50 |
Ja, is het ook... maar ik meen eens ergens gelezen te hebben dat dat te maken had met het feit dat de naam 'boter' in Nederland toen nog beschermd was (alleen echte roomboter mocht die naam dragen) en dat ze daarom wat anders erop moesten verzinnen. ![]() (Edit: ja, wat mijn voorganger zonet zei dus.) | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 15:50 |
Hé verrek dat wist ik niet. Maar kaas is nog onlogisch vind ik, noem het dan pindasmeer ofzo ![]()
| |
Adames | vrijdag 20 januari 2012 @ 15:52 |
Zou jij een pot 'pindasmeer' willen kopen dan? | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 15:53 |
Tsja, of pindaprut ![]() Het is maar hoe je het gewend bent. Leverkaas klinkt ook nou niet echt lekker. | |
Physics | vrijdag 20 januari 2012 @ 16:13 |
Net zo veel (of weinig) als er mis is met een bruin broodje kroket met mosterd. | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 16:21 |
Ik dacht eerst dat je een grapje maakte. Omnomnom Maarja een kroket is wel een grotere hoeveelheid dan een plakje kaas dus dan kan je volgens mij wel beter voor de kaas gaan? | |
Adames | vrijdag 20 januari 2012 @ 16:30 |
Ik heb altijd begrepen dat een broodje kroket weliswaar wat meer calorieën levert, maar dat deze vetten wat gezonder zijn (wat daar ook staat) en dat het beter vult dan een broodje kaas. | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 16:38 |
Nou, deze ook maar in de OP zetten dan ![]() Nieuw recept: Broodje kroket ![]() | |
anboni | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:00 |
Over dogma gesproken ![]()
| |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:03 |
Ja maar dat zei je ook al van dit topic. Heb je een bijdrage dan? | |
anboni | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:11 |
Eieren (gebakken met spek/ham of gekookt) met een klontje roomboter en wat geschaafde harde kaas is op dit moment mijn favoriet. | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:13 |
Qua ingrediënten kan ik me er wel in vinden, maar smaakt die roomboter wel bij dat hartige? | |
anboni | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:16 |
Ik vind van wel, zowieso vind ik roomboter redelijk neutral van smaak dus kan eigenlijk overal wel bij ![]() | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:19 |
Misschien dat ik het zondag eens ga maken, dan post ik wel een foto erbij voor in de OP ![]() | |
anboni | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:23 |
Mijn borden hiervan zijn over het algemeen weinig fotowaardig ![]() | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:24 |
Och we maken het eitje wel fotogeniek ![]() | |
anboni | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:30 |
![]() Fotogenieke eitje? | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:32 |
Ziet beter uit dan zoiets ja ![]() ![]() | |
anboni | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:34 |
Maar jouw foto ziet er een stuk smakelijker uit ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 20 januari 2012 @ 20:27 |
Wat is er nou weer mis met omega 6? | |
Njosnavelin | vrijdag 20 januari 2012 @ 20:36 |
Goed topic ![]() Morgen eens boodschappen doen en proberen voortaan wat beter te ontbijten. | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 20:53 |
bevordert ontstekingen en allergieën. | |
Pietverdriet | vrijdag 20 januari 2012 @ 21:08 |
Zegt? | |
Kapt-Ruigbaard | vrijdag 20 januari 2012 @ 21:14 |
Iets met klok en klepel..
| |
Pietverdriet | vrijdag 20 januari 2012 @ 21:24 |
dat is wat anders dan wat jij zegt | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 21:25 |
http://www.fonteine.com/omega6_vetzuren.html en sowieso, google erop want het net staat er vol mee. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 20 januari 2012 @ 21:31 |
Ik geloof best dat een hoge inname van welke stof dan ook niet gezond is. Wel makkelijk dat elke 'gezonheidsguru' de stijging van kanker in de VS voor zijn eigen overtuiging kan inzetten. | |
Audreyoot | vrijdag 20 januari 2012 @ 21:48 |
Ik denk dat je gewoon een goede balans moet zoeken, maar met de producten die tegenwoordig in de schappen liggen wordt dat iets moeilijker. | |
anboni | zaterdag 21 januari 2012 @ 09:38 |
Niks mis met omega 6 op zich, dat heeft je lichaam gewoon nodig. Wel wat mis met de hoeveelheden omega 6 die je op een standaard westers dieet binnenkrijgt, voornamelijk uit plantaardige olie (soja, zonnebloem, mais) waar we weer veel te veel van gebruiken vanwege het 'verzadigd vet is slecht' dogma. Teveel omega 6 zorgt voor ontstekingsreacties in onder meer bloedvaten, die zorgen op termijn weer voor hartaanvallen. | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:30 |
Na spookverhalen over de griezelige effecten teveel van zus of zo, hier toch nog even een tip voor iets reuze voedzaams: Quinoa! Quinoa op Wikipedia Heel veel quinoa-recepten In ongekookte vorm: En in bereide vorm (random Foodgawker-plaatjes): ![]() ![]() ![]() ![]() Quinoa is een (pseudo)graansoort zonder gluten erin. Het spul heet erg goed voor je te zijn: essentiële aminozuren, volwaardige eiwitten, magnesium, ijzer, etc. Het smaakt heel lekker en een beetje nootachtig, je bereidt het ongeveer net zo als rijst en couscous (eveneens een onmisbaar onderdeel van veel toffe lunches!) en het combineert prima met zowel zoete- (fruit) en hartige ingrediënten. Als ik dit eet krijg ik altijd wel het gevoel dat ik mijn lijf een groot plezier doe! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 21-01-2012 18:10:34 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:32 |
Spul heet in het nederlands gewoon ganzevoet, | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:34 |
O, en hoe ik erop kwam.. De kantoorlunch die ik zojuist heb opgeknabbeld/geslobberd:![]() Niet fotogeniek, slechte telefoonfoto, maar al met al zéér lekker! Quinoa met komijn, knoflook, chilipeper, komkommer, geroosterde paprika, munt, rode ui, dadels, maanzaad en pistachenootjes. En griekse yoghurt met acacia-honing en een glas groene thee. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 21-01-2012 15:44:03 ] | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:36 |
De flora zelf wel ja, maar onder die naam wordt het in geen enkele supermarkt verkocht. Plant -> ganzenvoet (chenopodium quinoa) Eetbare zaadjes in een zakje -> quinoa Hoe dan ook: ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:36 |
Kantoor op zaterdag? | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:36 |
Bladgroente, brave hendrik | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:37 |
Jazeker. Blij met voedzame lunch dus. ![]() | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:39 |
Brave Hendrik is een andere soort dan de quinoa-variant, namelijk Chenopodium bonus-henricus. ![]() Zegt Wikipedia. Maar goed, niet zo interessant voor in dit topic, lijkt me. ![]() | |
Scootmobiel | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:40 |
Appelstroop past ook wel in dit topic, denk ik (maar is minder geschikt voor in je lunchbox, vrees ik, haha ![]() Ik vond zonet deze site, waar o.a. vermeld staat: Aan moderne appelstroop wordt ingedikt bietensap toegevoegd. Hierdoor is appelstroop rijk aan ijzer. Let op: appelstroop kan ook rijk zijn aan toegevoegde suikers, dus neem altijd appelstroop met 100% fruiteigen suikers. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:42 |
Appelstroop rijk aan ijzer, LOL Je moet 150 gram appelstroop eten om aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer te komen | |
Audreyoot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:46 |
Ik eet het wel eens in combi met kaas op de boterham, is inderdaad lekker! Maar dat van dat ijzer is maar half waar geloof ik, ik lees iig een hoop tegenstrijdige verhalen. | |
Scootmobiel | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:46 |
Ja, maar je haalt je dagelijkse hoeveelheid toch niet uit alléén appelstroop? ![]() Samen met andere bronnen van ijzer kan het best een waardevolle aanvulling zijn, lijkt me. Maar hoeveel er nou werkelijk waar is van het hele appelstroop / ijzer-verhaal weet ik ook niet, daar schijnen inderdaad verschillende meningen over te zijn. | |
Audreyoot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:47 |
Doe je dat koken voordat je naar je werk gaat en opwarmen of eet je dat koud? | |
Physics | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:47 |
Er zitten bijna tot geen transvetten in de huidige plantaardige frituuroliën. Daarnaast slaan een hoop mensen de plank mis met dat omega 6 slecht zou zijn. De RATIO tussen omega 3 en omega 6 is in de richting van omega 6 verschoven omdat we BIJNA GEEN omega 3 consumeren. Daar komt een hoop rottigheid uit rollen omdat die verhouding belangrijk is. Het is dus onzin dat omega 6 slecht voor de gezondheid zou zijn, maar we eten gewoon te weinig voedingsproducten met omega 3. En bijna alle vervangende producten voor op brood bevatten ook geen omega 3, dus die vlieger gaat ook niet op. | |
Audreyoot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:48 |
Ik kwam net deze site tegen: http://www.leontien.nl/ar(...)_in_appelstroop.aspx | |
Audreyoot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:49 |
Dus omega 6 is wel slecht voor de gezondheid als je er geen 3 bij nuttigt? Ik neem iedere dag wel een omega 3 capsule. | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:51 |
Ik maakte het deze keer 's morgens klaar en ik at het op kamertemperatuur. Ik had het ook in de magnetron kunnen knallen, maar ik vind het zo net zo lekker. Vaak maak ik het trouwens 's avonds en zet ik het weg in de koelkast. Soms maak ik er veel van en eet ik er een dag of drie van als lunch! ![]() | |
Scootmobiel | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:51 |
Hee, dat is wel een verhelderende tekst inderdaad. Bedankt! ![]() | |
Audreyoot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:54 |
Ja dat is wel slim, ik vries dingen wel eens in maar ik vergeet ze altijd te ontdooien ![]() Ik dacht eerst ook altijd dat er veel ijzer in zat maar dat schijnt dus tegenwoordig niet meer helemaal waar te zijn helaas, in ieder geval niet uit de appeltjes ![]() | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:58 |
Oeeeeee, kijk nou! Je blijkt quinoa ook prima te kunnen poffen!![]() ![]() Daar zie ik wel een zondagochtendprojectje in. ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door minilot op 21-01-2012 16:05:45 ] | |
Audreyoot | zaterdag 21 januari 2012 @ 16:06 |
Doet me denken aan van die gepofte rijst dingetjes, lijken me niet verkeerd nee ![]() | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 16:15 |
Yep, maar dan met andere/meer voedingsstoffen! ![]() | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 16:30 |
Overigens nog een lollige tip: My Muesli! Nederlandse site waarop je zelf je muesli kan samenstellen uit een stuk of tachtig ingrediënten. Voor wie geen zin heeft om zelf op jacht te gaan naar gepofte amaranth, psyllium, kamut, gedroogde papaya en hennepnoten. ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:23 |
Minilot, waar koop je dat quinoa? Ziet er lekker uit! | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:26 |
Ummm, de PLUS in het nabijgelegen dorp heeft het in elk geval, ik zag het ook eens bij de Jumbo, en anders elke natuurvoedingswinkel en bijpassende kramen op de markt, en desnoods online bij tientallen Nederlandse webshops. ![]() | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:27 |
Kijk aan, zelfs Lassie heeft het!![]() Wist ik niet. ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:39 |
Algemeen verkrijgbaar dus, dank je! | |
FutureFairytale | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:47 |
minilot; wil je voor mij ook eens zo'n bordje maken? ![]() | |
minilot | zondag 22 januari 2012 @ 10:18 |
En, waar ontbeten de luitjes in dit topic vanmorgen mee? Ik had net een volkoren wrap met een flinke berg rode koolsla (nog over van gisteren) en een smoothie van kokoswater, wortel, sinaasappel en ahornsiroop! ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 22 januari 2012 @ 10:26 |
Oeh, dat is echt too much voo rmij 's ochtends. Ik ga nu aan de yoghurt met muesli. | |
Pietverdriet | zondag 22 januari 2012 @ 10:48 |
Ga even verse broodjes halen, daar drinken we verse jus bij | |
Jagärtrut | zondag 22 januari 2012 @ 10:54 |
ik eet verse volkorenwafels, met wat diepvriesfruit dat ik tot een 'prutje' kook. En koffie, en sap. | |
The_Hives | zondag 22 januari 2012 @ 10:59 |
croissants natuurlijk! Met roomboter + hagel en roomboter + kaas | |
HaverMoutKoekje | zondag 22 januari 2012 @ 11:24 |
Gewoon een warme bruine pistolet met roomboter | |
cinnamon_M | zondag 22 januari 2012 @ 11:57 |
Oh, die smoothie klink errug goed, die combinatie ga ik ook eens proberen! Al vrees ik dat mijn cheap-ass blender de wortel niet aan gaat kunnen ![]() Ik had twee kleine volkorenboterhammen vanochtend, 1 met maasdammer en 1 met roomboter en appelstroop. En nu staat er havermout met volle melk op t vuur, straks oppeuzelen met wat bruine basterdsuiker ![]() | |
minilot | zondag 22 januari 2012 @ 12:52 |
Ik heb ook een cheap ass blender maar je wortel eerst even raspen doet wonderen. :-) | |
cinnamon_M | zondag 22 januari 2012 @ 14:40 |
Ah, slim idee! Ga ik binnenkort proberen ![]() | |
anboni | zondag 22 januari 2012 @ 15:34 |
Klopt, het gaat om de verhoudingen. Probleem is dat door het overmatige gebruik van goedkope plantaardige olie (zonnebloem, soja, mais) de hoeveel O6 die we binnenkrijgen dusdanig groot is dat dat eigenlijk niet meer te corrigeren is door O3 in te nemen. Simpelweg die plantaardige olie weglaten (en bij voorkeur weer gewoon boter gebruiken om in te bakken) scheelt al een hoop. OT: Mijn ontbijt was de gebruikelijk eieren met kaas. Lunch (nouja, half vier.. late lunch) is 'n salade van tonijn, komkommer, appel en rode ui. | |
juliana | zondag 22 januari 2012 @ 16:12 |
minilot, mag ik vragen waar jij kokosmelk haalt? En neem je naturel, of met een smaakje? | |
anboni | zondag 22 januari 2012 @ 16:26 |
Geen idee waar minilot het haalt, maar ik haal het bij de AH. Denk dat de meeste supermarkten het wel zullen hebben, staat waarschijnlijk in de buurt van de aziatische producten. Ik pak meestal de Fair Trade variant, heb een keer conimex geprobeerd maar die beviel me niet zo goed. En mocht je bij de supermarkt niet slagen, de gemiddelde Toko heeft het zeker staan. | |
FutureFairytale | zondag 22 januari 2012 @ 16:34 |
Mijn ontbijt was een plak chocoladecake, thee en warme choco ![]() | |
minilot | zondag 22 januari 2012 @ 16:58 |
Simpel, gewoon zo'n random blik dat in élke supermarkt bij de Aziatische producten staat! ![]() ![]() http://www.aziatische-ingredienten.nl/kokosmelk/ En hoe bedoel je: naturel of met een smaakje? Ik ken kokosmelk alleen in reguliere blikvorm. Ben je wellicht in de war met sojamelk, of rijst- of amandelmelk: melk'vervangers' die je inderdaad vaak in verschillende smaken hebt? Da's namelijk heel iets anders dan ingeblikte kokosmelk/kokosroom. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 22 januari 2012 @ 17:05 |
@minilot je hebt het over kokoswater in je smoothie, kokosmelk lijkt me samen met wortel en siroop wel een hele zoete combinatiel? [ Bericht 3% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 22-01-2012 17:16:31 ] | |
juliana | zondag 22 januari 2012 @ 17:09 |
Ja, ik bedoel echt kokoswater. | |
juliana | zondag 22 januari 2012 @ 17:11 |
O, stom, nu zie ik het. Mijn fout.. | |
minilot | zondag 22 januari 2012 @ 17:26 |
Ik heb het in mijn smoothie inderdaad over kokoswáter ja, en dat is weer heel iets anders! ![]() Momenteel heb ik deze, van de grote biologische supermarkt Gimsel in Rotterdam: ![]() Hiervoor bestelde ik altijd grootverpakkingen (trays met 24 flesjes enzo, of zes literpakken ![]() ![]() | |
juliana | zondag 22 januari 2012 @ 17:53 |
Bedankt, deze had ik wel online gevonden.. Ik bestel ze wel en als ik ze niet lust mag jij ze hebben! | |
Isabeau | zondag 22 januari 2012 @ 17:56 |
Ik australian meatpie, maar dat hangt ook van de definitie van 'ontbijt' af ![]() Voor ik vanmorgen om 9 uur ging slapen heb ik nog toast met jam en een glas sinaasappelsap gehad. Hoe snel na het opstaan ontbijten jullie overigens? Of ga je bijv eerst sporten oid? | |
minilot | zondag 22 januari 2012 @ 18:19 |
Opgelet, het is wel een aquired taste, zogezegd. Kokoswater smaakt niet zoet, eerder een beetje, tsja, zoutig. Het heeft wel wat, maar raar is het wél. Echte bikkels drinken het puur (en zijn best veel mensen die het op die manier reuze lekker vinden), maar ik gooi het zelf vooralsnog het liefst door een smoothie. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 22-01-2012 18:26:47 ] | |
minilot | zondag 22 januari 2012 @ 18:22 |
Ha, gaaf! Zelfgemaakt of gekocht? Pies! ![]() ![]() Ik meteen na het opstaan. Wij eten 's avonds na het eten echt nooit tussendoortjes ofzo (überhaupt nooit tussendoortjes, nu ik erover nadenk) en dan heb ik dus bij het opstaan een razende honger! ![]() Er wordt hier niet 's morgens gesport, we doen sinds een paar weken alleen een soort van treurige poging tot hardlopen drie keer per week, maar da's altijd aan het begin van de avond. TS: sport jij 'n beetje? Want als je flink beweegt mag je gewoon 's morgens lekker pannenkoeken eten natuurlijk. ![]() | |
Isabeau | zondag 22 januari 2012 @ 18:31 |
Zelfgemaakt uiteraard ![]() Ik ga overigens eerst wandelen (dat moest hardlopen worden, maar nog maar even niet qua blessuregevoeligheid) en daarna ontbijten. Voor het wandelen neem ik een groot glas warm water met verse citroen of munt. | |
Audreyoot | zondag 22 januari 2012 @ 23:48 |
Mijn ontbijt bestond uit een omelet met kaas, paprika, champignons en wat versnipperde ham. Het was eigenlijk een anti kater ontbijtje en heb er dan ook geen foto van genomen want het zag er niet uit ![]() Ik kan helaas niet regelmatig naar de sportschool gaan, heb het een tijdje gedaan maar ik werk ongeveer 60 uur per week en dan ben ik kapot. Ben op het moment bezig om misschien de winkel van hand te doen om wat rust te scheppen. Mijn sport bestaat dus uit een uur met de honden wandelen per dag, 2x per week anderhalf uur baantjes trekken en als het mooi weer is trek ik er graag een dagje met de mountainbike op uit. Ik zou meer willen doen maar op het moment is dat lastig helaas. | |
cinnamon_M | maandag 23 januari 2012 @ 09:40 |
Aquired taste? Grappig, zo heb ik het nooit gezien, ik vind het heerlijk! Misschien omdat ik t jong heb geproefd, mijn vader ging met ons nog wel eens in het weekend een kokosnoot slachten en dan mochten wij ook een beetje van t kokoswater. Moet wel zeggen dat het dan geen hele oude kokosnoot moet zijn, ik had er pas een die echt op t randje was en dan is het kokoswater niet lekker meer. Ik ga eens kijken of ik hier bij de toko kokoswater kan vinden. Of anders een keer zo'n jonge kokosnoot vinden, dat heb ik nog nooit op maar schijnt heerlijk te zijn. Sporten doe ik eigenlijk niet, behalve dan dat ik sinds kort 1 avond per week ballet (niet echt noemenswaardig dus); maar ik drink eerst even een kopje koffie en als ik thuis werk dan ga ik gewoon aan het werk en als ik honger begin te krijgen ontbijt ik, meestal 1-2 uur nadat ik wakker ben, maar soms (als ik vroeg heb gegeten de dag ervoor) kort nadat ik wakker ben. Ligt er ook aan hoe laat ik ben opgestaan... | |
Krabs | maandag 23 januari 2012 @ 13:18 |
Havermoutpap met een eetlepel stroop, heerlijk! | |
Mirjam | maandag 23 januari 2012 @ 14:57 |
ik heb ff gekeken voor quinoa, maar zag het enkel in vlokken, of is dat juist de enige verkrijgbare vorm? | |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 15:13 |
Ik maak hem even vol ![]() Deel 2 staat in CUL, zal een modje vragen of ze er een reeks van willen maken. [ Bericht 27% gewijzigd door Audreyoot op 23-01-2012 15:30:08 ] |