quote:
quote:250 gram gedopte en geroosterde pinda's (zonder vlies)
1/2 tot 1 eetlepel arachide-olie (dat is pinda-olie)
1 theelepel zout
Als je helemáál bij het begin wilt beginnen, dop je de pinda's en rooster je ze zelf. Dit kan op gematigd vuur in een koekepan zonder toevoeging van vet, terwijl je constant roert. Let op dat de pinda's niet verbranden. Het is beter om de pinda's in een oven op 115grC te roosteren op een bakplaat tot ze lichtbruin zijn en een knapperig korstje hebben. Beweeg de pinda's af en toe, zodat ze rondom egaal roosteren. Dit duurt wel een tijdje, ik heb ze ruim anderhalf uur geroosterd.
Doe pinda's en zout in de blender. Doe er om te beginnen een halve eetlepel olie bij. Sommige pinda's zijn rijker aan olie dan andere, dus de hoeveelheid olie die je erbij moet doen is niet altijd hetzelfde. Het resultaat moet in elk geval smeuïg zijn. Draai een pasta van de pinda's, helemaal glad, of 'chunky' (met stukjes noot). Als je grove pindakaas wilt kun je gewoon eerder ophouden met malen, maar je kunt ook gladde pindakaas maken en daar grofgehakte pinda's bijdoen. Als je blender niet glad genoeg maalt maar je wilt wel gladde pindakaas, dan kun je de pindakaas door een zeef wrijven.
Doe de pindakaas in een schone pot, en bewaar in de koelkast, roer voor ieder gebruik even om. Zelfgemaakte pindakaas blijft zeker twee weken goed.
google vind je hetquote:
Het grootste probleem met dit topic is dat het volstaat met de "vet is slecht" dogma van het voedingscentrum (en ja, ik noem het dogma omdat het door allerlei organisaties al jarenlang wordt geroepen terwijl er nooit bewijs voor is gevonden, integendeel: er zijn stapels bewijs dat vet, ook verzadigd, gewoon noodzakelijk is om gezond te blijven)quote:Op donderdag 19 januari 2012 13:25 schreef minilot het volgende:
Wat een krampachtigheid - een lepeltje mayo 'geen goede keuze' noemen. Ik zou er sip van worden, zo'n insteek. En ongezond bovendien.
[..]
Zo lang we die lieve Audreyoot hier niet vanaf krijgen gaat dit topic in CUL niet goedkomen!![]()
Als ik in de OP kijk zie ik geen 'vet is slecht dogma van het voedingscentrum'. Kaas, boter en dergelijk mag er ook heus wel in maar dat weet iedereen wel en ik kan de OP niet meet editten. Nu staat er voornamelijk veel eiwitrijk voedsel in de OP maar ook goede vetten zoals pindakaas, nootjes en vis.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 13:10 schreef anboni het volgende:
[..]
Het grootste probleem met dit topic is dat het volstaat met de "vet is slecht" dogma van het voedingscentrum (en ja, ik noem het dogma omdat het door allerlei organisaties al jarenlang wordt geroepen terwijl er nooit bewijs voor is gevonden, integendeel: er zijn stapels bewijs dat vet, ook verzadigd, gewoon noodzakelijk is om gezond te blijven)
Om gezond te leven, eet je behoorlijke hoeveelheden eiwitten en de goede vetten (verzadigd en enkelvoudig onverzadigd) en matig koolhydraten en meervoudig onverzadigde vetten. Als je wilt afvallen, bereik je de beste (langdurigste) resultaten door koolhydraten (in alle vormen: granen, knollen, suikers) te verminderen en eventueel vetinname iets te verhogen.
En als je je realiseert dat koolhydraten de grootste boosdoener zijn bij de gezondheidsproblemen van deze tijd, en dat vet helemaal niet slecht is, dan gaat er een wereld aan lekkere en gezonde ontbijtmogelijkheden open
Niks, maar variatie is leukquote:Op vrijdag 20 januari 2012 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er mis met een bruine boterham met boter en vleeswaren, een glas karnemelk en een glas verse jus?
Niks, hoezo?quote:Op vrijdag 20 januari 2012 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er mis met een bruine boterham met boter en vleeswaren, een glas karnemelk en een glas verse jus?
Hop? LOLquote:Op vrijdag 20 januari 2012 14:06 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Niks, hoezo?
Hoewel volkorenbrood wel al gezonder is dan sommig bruin brood. Er wordt namelijk wel eens hop verbrand om brood een bruine kleur te geven.
Ja hé ik ben geen bakker zegquote:Op vrijdag 20 januari 2012 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hop? LOL
Mout bedoel je, en deze wordt gecarameliseerd, niet verbrand.
En ja, voor de rest heb je gelijk, ik bedoel brood met de hele graankorrel, niet geverft witbrood.
Zie dat bij ons in de kantine, toen ik het voor het eerst zag dacht ik chocoladebrood?
Boter is in Nederland een beschermde naam en pindakaas voldoet niet aan de eisen.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 15:47 schreef Audreyoot het volgende:
Ik snap alleen niet zo goed waarom het pindakaas heet
Dan vind ik peanutbutter al wat logischer
Ja, is het ook... maar ik meen eens ergens gelezen te hebben dat dat te maken had met het feit dat de naam 'boter' in Nederland toen nog beschermd was (alleen echte roomboter mocht die naam dragen) en dat ze daarom wat anders erop moesten verzinnen.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 15:47 schreef Audreyoot het volgende:
Ik snap alleen niet zo goed waarom het pindakaas heet
Dan vind ik peanutbutter al wat logischer
Hé verrek dat wist ik niet. Maar kaas is nog onlogisch vind ik, noem het dan pindasmeer ofzoquote:Op vrijdag 20 januari 2012 15:48 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Boter is in Nederland een beschermde naam en pindakaas voldoet niet aan de eisen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.ah vandaar.
Zou jij een pot 'pindasmeer' willen kopen dan?quote:Op vrijdag 20 januari 2012 15:50 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Hé verrek dat wist ik niet. Maar kaas is nog onlogisch vind ik, noem het dan pindasmeer ofzo
Tsja, of pindaprutquote:Op vrijdag 20 januari 2012 15:52 schreef Adames het volgende:
[..]
Zou jij een pot 'pindasmeer' willen kopen dan?
Net zo veel (of weinig) als er mis is met een bruin broodje kroket met mosterd.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er mis met een bruine boterham met boter en vleeswaren, een glas karnemelk en een glas verse jus?
Ik dacht eerst dat je een grapje maakte.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 16:13 schreef Physics het volgende:
[..]
Net zo veel (of weinig) als er mis is met een bruin broodje kroket met mosterd.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maarja een kroket is wel een grotere hoeveelheid dan een plakje kaas dus dan kan je volgens mij wel beter voor de kaas gaan?
quote:Op vrijdag 20 januari 2012 16:21 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik dacht eerst dat je een grapje maakte.
OmnomnomIk heb altijd begrepen dat een broodje kroket weliswaar wat meer calorieën levert, maar dat deze vetten wat gezonder zijn (wat daar ook staat) en dat het beter vult dan een broodje kaas.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maarja een kroket is wel een grotere hoeveelheid dan een plakje kaas dus dan kan je volgens mij wel beter voor de kaas gaan?
Over dogma gesprokenquote:Op vrijdag 20 januari 2012 16:21 schreef Audreyoot het volgende:
Dus blijft hij zoeken. Zijn conclusie nu: "In vergelijking met een broodje kaas bevat een broodje kroket minder vet en calorieën, veel minder van het ongezonde verzadigde vet, meer opneembaar ijzer, en qua vitamines schelen ze weinig. Alles bij elkaar is een kroket beter dan kaas."
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:00 schreef anboni het volgende:
[..]
Over dogma gesprokenMaar goed, die opmerking komt bij Martijn Katan vandaan, die zit nog wel heel erg vast in z'n 'vet en cholesterol zijn slecht' dogma...
Ja maar dat zei je ook al van dit topic. Heb je een bijdrage dan?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eieren (gebakken met spek/ham of gekookt) met een klontje roomboter en wat geschaafde harde kaas is op dit moment mijn favoriet.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:03 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ja maar dat zei je ook al van dit topic. Heb je een bijdrage dan?
Qua ingrediënten kan ik me er wel in vinden, maar smaakt die roomboter wel bij dat hartige?quote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:11 schreef anboni het volgende:
[..]
Eieren (gebakken met spek/ham of gekookt) met een klontje roomboter en wat geschaafde harde kaas is op dit moment mijn favoriet.
Ik vind van wel, zowieso vind ik roomboter redelijk neutral van smaak dus kan eigenlijk overal wel bijquote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:13 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Qua ingrediënten kan ik me er wel in vinden, maar smaakt die roomboter wel bij dat hartige?
Misschien dat ik het zondag eens ga maken, dan post ik wel een foto erbij voor in de OPquote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:16 schreef anboni het volgende:
[..]
Ik vind van wel, zowieso vind ik roomboter redelijk neutral van smaak dus kan eigenlijk overal wel bijEventueel een beetje zout specifiek over de boter kan nog wat helpen.
Mijn borden hiervan zijn over het algemeen weinig fotowaardigquote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:19 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Misschien dat ik het zondag eens ga maken, dan post ik wel een foto erbij voor in de OP
Och we maken het eitje wel fotogeniekquote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:23 schreef anboni het volgende:
[..]
Mijn borden hiervan zijn over het algemeen weinig fotowaardig
quote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:24 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Och we maken het eitje wel fotogeniek
Maar jouw foto ziet er een stuk smakelijker uitquote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:32 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ziet beter uit dan zoiets ja![]()
[ afbeelding ]
quote:[b]Op vrijdag 20 januari 2012 17:00 schreef anboni het volgende:
Wat is er nou weer mis met omega 6?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
bevordert ontstekingen en allergieën.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 20:27 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wat is er nou weer mis met omega 6?
Zegt?quote:Op vrijdag 20 januari 2012 20:53 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
bevordert ontstekingen en allergieën.
Iets met klok en klepel..quote:
quote:De vetzuren van het omega-6 type kunnen allen worden gevormd uit linolzuur. Via het delta-6-desaturase enzym kan linolzuur worden omgezet in gamma-linoleenzuur. GLA kan ook via de voeding worden opgenomen uit onder meer borageolie en teunisbloemolie. Het komt ook in relatief grote hoeveelheden in moedermelk voor. GLA wordt vervolgens weer omgezet in dihomo-gammalinoleenzuur (DGLA), wat een directe bron is van eicosanoïden van het eerste type (type-1-eicosanoïden). DGLA kan ook worden omgezet in arachidonzuur, bron van eicosanoïden van het tweede type (type-2-eicosanoïden). Type-1-eicosanoïden spelen een anti-inflammatoir rol, stimuleren het immuunsysteem en beschermen hart- en bloedvaten. Type-2-eicosanoïden daarentegen werken pro-inflammatoir en werken mee aan allergische reacties.
dat is wat anders dan wat jij zegtquote:Op vrijdag 20 januari 2012 21:14 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Iets met klok en klepel..
[..]
http://www.fonteine.com/omega6_vetzuren.htmlquote:
Ik geloof best dat een hoge inname van welke stof dan ook niet gezond is. Wel makkelijk dat elke 'gezonheidsguru' de stijging van kanker in de VS voor zijn eigen overtuiging kan inzetten.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 21:25 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
http://www.fonteine.com/omega6_vetzuren.html
en sowieso, google erop want het net staat er vol mee.
Ik denk dat je gewoon een goede balans moet zoeken, maar met de producten die tegenwoordig in de schappen liggen wordt dat iets moeilijker.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 21:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik geloof best dat een hoge inname van welke stof dan ook niet gezond is. Wel makkelijk dat elke 'gezonheidsguru' de stijging van kanker in de VS voor zijn eigen overtuiging kan inzetten.
Niks mis met omega 6 op zich, dat heeft je lichaam gewoon nodig. Wel wat mis met de hoeveelheden omega 6 die je op een standaard westers dieet binnenkrijgt, voornamelijk uit plantaardige olie (soja, zonnebloem, mais) waar we weer veel te veel van gebruiken vanwege het 'verzadigd vet is slecht' dogma. Teveel omega 6 zorgt voor ontstekingsreacties in onder meer bloedvaten, die zorgen op termijn weer voor hartaanvallen.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 20:27 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wat is er nou weer mis met omega 6?
De flora zelf wel ja, maar onder die naam wordt het in geen enkele supermarkt verkocht.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Spul heet in het nederlands gewoon ganzevoet,
Kantoor op zaterdag?quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:34 schreef minilot het volgende:
O, en hoe ik erop kwam.. De kantoorlunch die ik zojuist het opgeknabbeld/geslobberd:
Bladgroente, brave hendrikquote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:36 schreef minilot het volgende:
[..]
De flora zelf wel ja, maar onder die naam wordt het in geen enkele supermarkt verkocht. Plant: ganzenvoet (chenopodium quinoa). Eetbare zaadjes in een zakje: quinoa.
Brave Hendrik is een andere soort dan de quinoa-variant, namelijk Chenopodium bonus-henricus.quote:
Ik eet het wel eens in combi met kaas op de boterham, is inderdaad lekker! Maar dat van dat ijzer is maar half waar geloof ik, ik lees iig een hoop tegenstrijdige verhalen.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:40 schreef Scootmobiel het volgende:
Appelstroop past ook wel in dit topic, denk ik (maar is minder geschikt voor in je lunchbox, vrees ik, haha). Eet ik ook af en toe op brood.
Ik vond zonet deze site, waar o.a. vermeld staat:
Aan moderne appelstroop wordt ingedikt bietensap toegevoegd. Hierdoor is appelstroop rijk aan ijzer. Let op: appelstroop kan ook rijk zijn aan toegevoegde suikers, dus neem altijd appelstroop met 100% fruiteigen suikers.
Ja, maar je haalt je dagelijkse hoeveelheid toch niet uit alléén appelstroop?quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Appelstroop rijk aan ijzer, LOL
Je moet 150 gram appelstroop eten om aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer te komen
Doe je dat koken voordat je naar je werk gaat en opwarmen of eet je dat koud?quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:34 schreef minilot het volgende:
O, en hoe ik erop kwam.. De kantoorlunch die ik zojuist heb opgeknabbeld/geslobberd:
[ afbeelding ]
Niet fotogeniek, slechte telefoonfoto, maar al met al zéér lekker! Quinoa met komijn, knoflook, chilipeper, komkommer, geroosterde paprika, munt, rode ui, dadels, maanzaad en pistachenootjes. En griekse yoghurt met acacia-honing en een glas groene thee.
quote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:00 schreef anboni het volgende:
[..]
Over dogma gesprokenMaar goed, die opmerking komt bij Martijn Katan vandaan, die zit nog wel heel erg vast in z'n 'vet en cholesterol zijn slecht' dogma...
Er zitten bijna tot geen transvetten in de huidige plantaardige frituuroliën.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarnaast slaan een hoop mensen de plank mis met dat omega 6 slecht zou zijn. De RATIO tussen omega 3 en omega 6 is in de richting van omega 6 verschoven omdat we BIJNA GEEN omega 3 consumeren. Daar komt een hoop rottigheid uit rollen omdat die verhouding belangrijk is. Het is dus onzin dat omega 6 slecht voor de gezondheid zou zijn, maar we eten gewoon te weinig voedingsproducten met omega 3. En bijna alle vervangende producten voor op brood bevatten ook geen omega 3, dus die vlieger gaat ook niet op.
Ik kwam net deze site tegen: http://www.leontien.nl/ar(...)_in_appelstroop.aspxquote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:46 schreef Scootmobiel het volgende:
Ja, maar je haalt je dagelijkse hoeveelheid toch niet uit alléén appelstroop?![]()
Samen met andere bronnen van ijzer kan het best een waardevolle aanvulling zijn, lijkt me.
Dus omega 6 is wel slecht voor de gezondheid als je er geen 3 bij nuttigt?quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:47 schreef Physics het volgende:
[..]
Er zitten bijna tot geen transvetten in de huidige plantaardige frituuroliën.
Daarnaast slaan een hoop mensen de plank mis met dat omega 6 slecht zou zijn. De RATIO tussen omega 3 en omega 6 is in de richting van omega 6 verschoven omdat we BIJNA GEEN omega 3 consumeren. Daar komt een hoop rottigheid uit rollen omdat die verhouding belangrijk is. Het is dus onzin dat omega 6 slecht voor de gezondheid zou zijn, maar we eten gewoon te weinig voedingsproducten met omega 3. En bijna alle vervangende producten voor op brood bevatten ook geen omega 3, dus die vlieger gaat ook niet op.
Ik maakte het deze keer 's morgens klaar en ik at het op kamertemperatuur. Ik had het ook in de magnetron kunnen knallen, maar ik vind het zo net zo lekker.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:47 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Doe je dat koken voordat je naar je werk gaat en opwarmen of eet je dat koud?
Hee, dat is wel een verhelderende tekst inderdaad. Bedankt!quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:48 schreef Audreyoot het volgende:
Ik kwam net deze site tegen: http://www.leontien.nl/ar(...)_in_appelstroop.aspx
Ja dat is wel slim, ik vries dingen wel eens in maar ik vergeet ze altijd te ontdooienquote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:51 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik maakte het deze keer 's morgens klaar en ik at het op kamertemperatuur. Ik had het ook in de magnetron kunnen knallen, maar ik vind het zo net zo lekker.
Vaak maak ik het trouwens 's avonds en zet ik het weg in de koelkast. Soms maak ik er veel van en eet ik er een dag of drie van als lunch!
Ik dacht eerst ook altijd dat er veel ijzer in zat maar dat schijnt dus tegenwoordig niet meer helemaal waar te zijn helaas, in ieder geval niet uit de appeltjesquote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:51 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Hee, dat is wel een verhelderende tekst inderdaad. Bedankt!
Doet me denken aan van die gepofte rijst dingetjes, lijken me niet verkeerd neequote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:58 schreef minilot het volgende:
Oeeeeee, kijk nou! Je blijkt quinoa ook prima te kunnen poffen!
[ afbeelding ]!
Daar zie ik wel een zondagochtendprojectje in.![]()
Yep, maar dan met andere/meer voedingsstoffen!quote:Op zaterdag 21 januari 2012 16:06 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Doet me denken aan van die gepofte rijst dingetjes, lijken me niet verkeerd nee
croissants natuurlijk! Met roomboter + hagel en roomboter + kaasquote:Op zondag 22 januari 2012 10:18 schreef minilot het volgende:
En, waar ontbeten de luitjes in dit topic vanmorgen mee?
Ik had net een volkoren wrap met een flinke berg rode koolsla (nog over van gisteren) en een smoothie van kokoswater, wortel, sinaasappel en ahornsiroop!![]()
![]()
Gewoon een warme bruine pistolet met roomboterquote:Op zondag 22 januari 2012 10:18 schreef minilot het volgende:
En, waar ontbeten de luitjes in dit topic vanmorgen mee?
Oh, die smoothie klink errug goed, die combinatie ga ik ook eens proberen! Al vrees ik dat mijn cheap-ass blender de wortel niet aan gaat kunnenquote:Op zondag 22 januari 2012 10:18 schreef minilot het volgende:
En, waar ontbeten de luitjes in dit topic vanmorgen mee?
Ik had net een volkoren wrap met een flinke berg rode koolsla (nog over van gisteren) en een smoothie van kokoswater, wortel, sinaasappel en ahornsiroop!![]()
![]()
Ik heb ook een cheap ass blender maar je wortel eerst even raspen doet wonderen. :-)quote:Op zondag 22 januari 2012 11:57 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Oh, die smoothie klink errug goed, die combinatie ga ik ook eens proberen! Al vrees ik dat mijn cheap-ass blender de wortel niet aan gaat kunnen
Ah, slim idee! Ga ik binnenkort proberenquote:Op zondag 22 januari 2012 12:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb ook een cheap ass blender maar je wortel eerst even raspen doet wonderen. :-)
Klopt, het gaat om de verhoudingen. Probleem is dat door het overmatige gebruik van goedkope plantaardige olie (zonnebloem, soja, mais) de hoeveel O6 die we binnenkrijgen dusdanig groot is dat dat eigenlijk niet meer te corrigeren is door O3 in te nemen. Simpelweg die plantaardige olie weglaten (en bij voorkeur weer gewoon boter gebruiken om in te bakken) scheelt al een hoop.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:47 schreef Physics het volgende:
Daarnaast slaan een hoop mensen de plank mis met dat omega 6 slecht zou zijn. De RATIO tussen omega 3 en omega 6 is in de richting van omega 6 verschoven omdat we BIJNA GEEN omega 3 consumeren. Daar komt een hoop rottigheid uit rollen omdat die verhouding belangrijk is. Het is dus onzin dat omega 6 slecht voor de gezondheid zou zijn, maar we eten gewoon te weinig voedingsproducten met omega 3. En bijna alle vervangende producten voor op brood bevatten ook geen omega 3, dus die vlieger gaat ook niet op.
Geen idee waar minilot het haalt, maar ik haal het bij de AH. Denk dat de meeste supermarkten het wel zullen hebben, staat waarschijnlijk in de buurt van de aziatische producten. Ik pak meestal de Fair Trade variant, heb een keer conimex geprobeerd maar die beviel me niet zo goed.quote:Op zondag 22 januari 2012 16:12 schreef juliana het volgende:
minilot, mag ik vragen waar jij kokosmelk haalt?
En neem je naturel, of met een smaakje?
Simpel, gewoon zo'n random blik dat in élke supermarkt bij de Aziatische producten staat!quote:Op zondag 22 januari 2012 16:12 schreef juliana het volgende:
minilot, mag ik vragen waar jij kokosmelk haalt?
En neem je naturel, of met een smaakje?
Ik heb het in mijn smoothie inderdaad over kokoswáter ja, en dat is weer heel iets anders!quote:Op zondag 22 januari 2012 17:05 schreef computergirl het volgende:
@minilot je hebt het over kokoswater in je smoothie, kokosmelk lijkt me samen met wortel en siroop wel een hele zoete combinatiel?
Ik australian meatpie, maar dat hangt ook van de definitie van 'ontbijt' afquote:Op zondag 22 januari 2012 10:18 schreef minilot het volgende:
En, waar ontbeten de luitjes in dit topic vanmorgen mee?
Ik had net een volkoren wrap met een flinke berg rode koolsla (nog over van gisteren) en een smoothie van kokoswater, wortel, sinaasappel en ahornsiroop!![]()
![]()
Opgelet, het is wel een aquired taste, zogezegd. Kokoswater smaakt niet zoet, eerder een beetje, tsja, zoutig. Het heeft wel wat, maar raar is het wél. Echte bikkels drinken het puur (en zijn best veel mensen die het op die manier reuze lekker vinden), maar ik gooi het zelf vooralsnog het liefst door een smoothie.quote:Op zondag 22 januari 2012 17:53 schreef juliana het volgende:
Bedankt, deze had ik wel online gevonden..
Ik bestel ze wel en als ik ze niet lust mag
jij ze hebben!
Ha, gaaf! Zelfgemaakt of gekocht? Pies!quote:Op zondag 22 januari 2012 17:56 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik australian meatpie, maar dat hangt ook van de definitie van 'ontbijt' af
Ik meteen na het opstaan. Wij eten 's avonds na het eten echt nooit tussendoortjes ofzo (überhaupt nooit tussendoortjes, nu ik erover nadenk) en dan heb ik dus bij het opstaan een razende honger!quote:Hoe snel na het opstaan ontbijten jullie overigens? Of ga je bijv eerst sporten oid?
Ik kan helaas niet regelmatig naar de sportschool gaan, heb het een tijdje gedaan maar ik werk ongeveer 60 uur per week en dan ben ik kapot. Ben op het moment bezig om misschien de winkel van hand te doen om wat rust te scheppen. Mijn sport bestaat dus uit een uur met de honden wandelen per dag, 2x per week anderhalf uur baantjes trekken en als het mooi weer is trek ik er graag een dagje met de mountainbike op uit. Ik zou meer willen doen maar op het moment is dat lastig helaas.quote:Op zondag 22 januari 2012 18:22 schreef minilot het volgende:
[..]
TS: sport jij 'n beetje? Want als je flink beweegt mag je gewoon 's morgens lekker pannenkoeken eten natuurlijk.
Aquired taste? Grappig, zo heb ik het nooit gezien, ik vind het heerlijk! Misschien omdat ik t jong heb geproefd, mijn vader ging met ons nog wel eens in het weekend een kokosnoot slachten en dan mochten wij ook een beetje van t kokoswater. Moet wel zeggen dat het dan geen hele oude kokosnoot moet zijn, ik had er pas een die echt op t randje was en dan is het kokoswater niet lekker meer.quote:Op zondag 22 januari 2012 18:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Opgelet, het is wel een aquired taste, zogezegd. Kokoswater smaakt niet zoet, eerder een beetje, tsja, zoutig. Het heeft wel wat, maar raar is het wél. Echte bikkels drinken het puur (en zijn best veel mensen die het op die manier reuze lekker vinden), maar ik gooi het zelf vooralsnog het liefst door een smoothie.Dus op die manier krijg jij het vast ook prima weg!
Sporten doe ik eigenlijk niet, behalve dan dat ik sinds kort 1 avond per week ballet (niet echt noemenswaardig dus); maar ik drink eerst even een kopje koffie en als ik thuis werk dan ga ik gewoon aan het werk en als ik honger begin te krijgen ontbijt ik, meestal 1-2 uur nadat ik wakker ben, maar soms (als ik vroeg heb gegeten de dag ervoor) kort nadat ik wakker ben. Ligt er ook aan hoe laat ik ben opgestaan...quote:Op zondag 22 januari 2012 17:56 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hoe snel na het opstaan ontbijten jullie overigens? Of ga je bijv eerst sporten oid?
ik heb ff gekeken voor quinoa, maar zag het enkel in vlokken, of is dat juist de enige verkrijgbare vorm?quote:Op zaterdag 21 januari 2012 17:26 schreef minilot het volgende:
Ummm, de PLUS in het nabijgelegen dorp heeft het in elk geval, ik zag het ook eens bij de Jumbo, en anders elke natuurvoedingswinkel en bijpassende kramen op de markt, en desnoods online bij tientallen Nederlandse webshops.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |