abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:37:24 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105976857
Even een kopie van mijn laatste post in vorig topic...

Hmm, ik heb wel even advies nodig.

ik werd gevraagd nog even een amuse/voorgerechtje te bedenken voor het diner bij de ouders. Nu heb ik mooie gerookte eendenborst gekocht, framboosjes uit de vriezer, paar goede sinaasappels. Ik denk: ik maak een tartaartje van de eendenborst, doe er wat geconfijte sinaasappelschil in, stukje framboos, maak het aan met wat dressing met sinaasappel en honing. Serveer het op een bordje op een kleine salade en doe er wat avocado bij.

Lijkt het je wat, of is dit té klassiek? Moet ik frambozensap in mij dressing doen of zal ik alleen frambozen in de tartaar doen? Zelfde voor de sinaasappel: ik denk wat gerapste schil in de tartaar en sap in de dressing. Wil de dressing zeven.

En, moet ik wel of geen sjalotje gebruiken in de tartaar?

heb geen tijd om te oefenen, dus tips zijn welkom.
Whatever...
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:41:24 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105976926
quote:
vrijdag 23 december 2011 @ 20:33 • 301
Spanky78
Hmm, ik heb wel even advies nodig.

ik werd gevraagd nog even een amuse/voorgerechtje te bedenken voor het diner bij de ouders. Nu heb ik mooie gerookte eendenborst gekocht, framboosjes uit de vriezer, paar goede sinaasappels. Ik denk: ik maak een tartaartje van de eendenborst, doe er wat geconfijte sinaasappelschil in, stukje framboos, maak het aan met wat dressing met sinaasappel en honing. Serveer het op een bordje op een kleine salade en doe er wat avocado bij.

Lijkt het je wat, of is dit té klassiek? Moet ik frambozensap in mij dressing doen of zal ik alleen frambozen in de tartaar doen? Zelfde voor de sinaasappel: ik denk wat gerapste schil in de tartaar en sap in de dressing. Wil de dressing zeven.


En, moet ik wel of geen sjalotje gebruiken in de tartaar?

heb geen tijd om te oefenen, dus tips zijn welkom.
lijkt mij erg lekker, zou geen rauw sjalotje er door doen, de rauwe ui past daar niet imho.
Je zou nog walnotenolie door je dressing kunnen doen, notenolie, frambozen en gerookte eend, en prachtige combi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:43:32 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105977033
Pfff nog ff en ik doe deze serie alweer 8 jaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105977186
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

lijkt mij erg lekker, zou geen rauw sjalotje er door doen, de rauwe ui past daar niet imho.
Je zou nog walnotenolie door je dressing kunnen doen, notenolie, frambozen en gerookte eend, en prachtige combi
hmm, die notenolie is wel een leuk idee. Ik twijfelde al over de sjalot, alhoewel het wel past bij tartaar. Ik heb nog wel wat staan, hopelijk istie niet ranzig geworden.

Die sinaas en avocado gaan wel goed met de eend. maar de framboos en avocado weet ik niet. Ik ga het maar voorproeven en als de avocado niet werkt eet ik die wel zelf op...

Ik wil de frambozen niet in de dressing doen. Eens? Sinaasappelsap wel.
Whatever...
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:49:57 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105977420
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:45 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

hmm, die notenolie is wel een leuk idee. Ik twijfelde al over de sjalot, alhoewel het wel past bij tartaar. Ik heb nog wel wat staan, hopelijk istie niet ranzig geworden.

Die sinaas en avocado gaan wel goed met de eend. maar de framboos en avocado weet ik niet. Ik ga het maar voorproeven en als de avocado niet werkt eet ik die wel zelf op...

Ik wil de frambozen niet in de dressing doen. Eens? Sinaasappelsap wel.
Zou hooguit frambozenazijn gebruiken voor de dressing, niet de frambozen door de dressing.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105977594
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou hooguit frambozenazijn gebruiken voor de dressing, niet de frambozen door de dressing.
Helaas, die was er niet in de winkel... wel twintig soorten nep balsamico... Ik heb witte wijnazijn vam aardige kwaliteit en heb ook nog wat lekkere droge sherry, dat kan denk ik ook wel in de dressing..
Whatever...
  vrijdag 23 december 2011 @ 21:04:15 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105978297
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:52 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Helaas, die was er niet in de winkel... wel twintig soorten nep balsamico... Ik heb witte wijnazijn vam aardige kwaliteit en heb ook nog wat lekkere droge sherry, dat kan denk ik ook wel in de dressing..
Tja, nepbalsamico is in, net als die smerige chemische truffelolie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105978885
Lekker maar simpel receptje voor creme brulee? Zie zò veel verschillende!! Ik wil het zondag proberen te maken.


Heb trouwens wel een brander... Ergens haha
~ Bonito La Risa ~
  vrijdag 23 december 2011 @ 21:23:46 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105979348
Ik ben niet zo heel erg van het simpele, maar probeer eens een halve liter melk, pakje room, 5 eieren, 5 eetlepels suiker en vanille uit een stokje, of echte vanillesuiker, en meng dit goed met een mixer. Evn proeven of het zoet genoeg is.
Stort dit in een lage vorm en zet het in een grotere schotel.
Giet kokend water in de grotere schotel zodat je melkmengsel in de vorm in een waterbad staat.
Zet dit in een oven bij 125 graden met wat alufolie erover.
Als het stevig geworden is, is het gaar.
Haal het uit de oven en bestrooi ruim met suiker
Brand de suiker met je brander tot een caramel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105979672
Eh, 1:2 volle melk en room, 1 eigeel per 100g creme, suiker 15-17 % op totaal en vanillestokjes.

Ik gebruik altijd zelf wat meer eigeel omdat ik het lekker vind. Maarehm: room en melk en suiker verwarmen met opengesneden vanillestokjes. Voor de kick een heel klein tikkie zout erbij.

Dan het roommengsel af laten koelen tot ca 50 graden en de losgeroerde eigelen erbij. Creme vullen in ramekins of andere ovenschaaltjes. Ik heb schaaltjes met deksel. Schaaltjes in een bak met heet water zetten (heet water komt tot ca 75% hoogte van de bakjes. . En dan +- 45 minuten in een oven op 130 graden laten garen. Uit de oven halen, laten afkoelen, koelkast in. Vlak voor opdienen suiker op de creme strooien en met gasbrander karamelliseren. Ik gebruik gewoon een soldeerbrander, mar je hebt ook speciale bruleebranders...

Dit is een algemeen recept en werkt bij mij altijd. let wel op dat je oven niet te warm wordt, het moet langzaam garen en je creme moet niet uitdrogen of schiften.
Whatever...
pi_105980707
Beide thx! Ik ga eens kijken welke t wordt. Bij room bedoelen jullie ongeklopte slagroom?

En piet, jij gebruikt ook volle melk? :) en hoelang moetie bij jou in de oven?

Beide zijn allebei weer anders haha.
~ Bonito La Risa ~
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 21:50:13 #13
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_105980721
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 11:30 schreef Erasmo het volgende:
Paniek, ik kan geen arrowroot vinden voor het recept wat ik eerder postte :o Wat is een goed alternatief?
Erasmo, heb je aardappelmeel in huis? Dat bindt iig net zo helder als arrowroot.
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  vrijdag 23 december 2011 @ 21:59:39 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105981252
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 21:49 schreef Mixende_match het volgende:
Beide thx! Ik ga eens kijken welke t wordt. Bij room bedoelen jullie ongeklopte slagroom?

En piet, jij gebruikt ook volle melk? :) en hoelang moetie bij jou in de oven?

Beide zijn allebei weer anders haha.
ja, volle melk, en room is ongeklopte slagroom, en het moet in de oven tot hij gaar is, hoe lang dat duurt ligt aan de vorm en de oven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 22:00:22 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105981289
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 21:50 schreef Macka66 het volgende:

[..]

Erasmo, heb je aardappelmeel in huis? Dat bindt iig net zo helder als arrowroot.
Of maizena, niet zo mooi, maar werkt ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105981782
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 21:49 schreef Mixende_match het volgende:
Beide thx! Ik ga eens kijken welke t wordt. Bij room bedoelen jullie ongeklopte slagroom?

En piet, jij gebruikt ook volle melk? :) en hoelang moetie bij jou in de oven?

Beide zijn allebei weer anders haha.
De recepten eerlijk gezegd enorm overeen. Het is ook een basisrecept. Ik gebruik inderdaad ongeklopte slagroom. Het verwarmen van het mengsel doe ik om de vanillesmaak er goed in te krijgen. De suiker beschermt de eiwitten tegen sterke kooksmaak. (het moet ook niet hard koken, gewoon even tegen de kook aan en dan afkoelen).

Als de creme niet gaar is laat je hem gewoon nog wat langer in de oven!
Whatever...
  zaterdag 24 december 2011 @ 00:55:55 #17
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_105989582
Piet: Noodhulp!

Sinpele manier (tijd geen probleem) om een hele Barbarie-Eend te grillen (lekker gegrild, goede coating is het moraal!)

Tips?

Hartelijk bedankt!
The best firms advertise the least...
  zaterdag 24 december 2011 @ 08:43:02 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105993672
Gewoon in de oven? Huid mooi wiebertvormig insnijden. Als je een grillcarousel hebt , zo een draaispit, is dat natuurlijk ideaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 24 december 2011 @ 09:14:39 #19
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_105993843
Ik ben op zoek naar een deegroller (de mijne is onvindbaar) en nu zie ik naast houten rollers ook stalen rollers, zoiets:



Wat raad jij aan? Wat werkt het prettigst?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 24 december 2011 @ 09:26:07 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105993935
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 09:14 schreef Rewimo het volgende:
Ik ben op zoek naar een deegroller (de mijne is onvindbaar) en nu zie ik naast houten rollers ook stalen rollers, zoiets:

[ afbeelding ]

Wat raad jij aan? Wat werkt het prettigst?
Pfff
Ik moet je eerlijk zeggen, heb jarenlang een stuk rondhout gebruikt, was vroeger een deel van een kast waar kleding aan hing op hangers. Gebruikte ook gewoon flessen etc. Paar jaar terug een deegroller gekregen voor mijn verjaardag omdat manlief zich er aan ergerde. Als ik eerlijk ben heb ik het liefst mijn rondhout terug.
Er zijn prachtige deegrollers te koop, edelstaal, met kogellagers, maar zovaak bak ik niet en met het rondhout kon ik ook lekker deeg meppen zodat het zacht werd als porceleinaarde.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 24 december 2011 @ 09:29:53 #21
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_105993964
Mja, echt veel gebruiken doe je ze niet maar gisteren greep ik dus mis toen ik een stuk marsepein wilde uitrollen. Opgelost met een pot bockwurst :+

Ik kan me alleen herinneren dat houten rollers weleens willen plakken (ondanks bloem) en ik vroeg me af of dat met stalen rollers minder is, die zijn kouder lijkt me.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 24 december 2011 @ 09:34:03 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105994004
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 09:29 schreef Rewimo het volgende:
Mja, echt veel gebruiken doe je ze niet maar gisteren greep ik dus mis toen ik een stuk marsepein wilde uitrollen. Opgelost met een pot bockwurst :+

Ik kan me alleen herinneren dat houten rollers weleens willen plakken (ondanks bloem) en ik vroeg me af of dat met stalen rollers minder is, die zijn kouder lijkt me.
Zou zomaar kunnen. Ben maandag bij mijn nichtje, haar man is Konditormeister, zal hem eens vragen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 24 december 2011 @ 09:44:38 #23
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_105994106
Graag! ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_105999961
Voor een recept vul ik een stuk vlees met spek en rozemarijn. Spek en rozemarijn moet vermalen worden (keukenmachine). Kan ik daarvoor het hele takje rozemarijn gebruiken of alleen de blaadjes?
  zaterdag 24 december 2011 @ 14:16:32 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106000136
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 14:12 schreef Iemand91 het volgende:
Voor een recept vul ik een stuk vlees met spek en rozemarijn. Spek en rozemarijn moet vermalen worden (keukenmachine). Kan ik daarvoor het hele takje rozemarijn gebruiken of alleen de blaadjes?
Zou alleen de blaadjes gebruiken, takje gaat splinteren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106000193
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou alleen de blaadjes gebruiken, takje gaat splinteren
Super, snel antwoord :o Dankje, kan ik ook weer verder :@
  zaterdag 24 december 2011 @ 19:07:50 #27
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106010046
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 09:14 schreef Rewimo het volgende:
Ik ben op zoek naar een deegroller (de mijne is onvindbaar) en nu zie ik naast houten rollers ook stalen rollers, zoiets:

[ afbeelding ]

Wat raad jij aan? Wat werkt het prettigst?
Mijn deegroller begon splinters af te geven dus ik moest laatst ook een nieuwe zoeken, heb een siliconen roller gekocht en ben er erg tevreden over.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 24 december 2011 @ 19:20:55 #28
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106010544
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 19:07 schreef Erasmo het volgende:
Mijn deegroller begon splinters af te geven dus ik moest laatst ook een nieuwe zoeken, heb een siliconen roller gekocht en ben er erg tevreden over.
Die was ik nog niet tegengekomen, ik ga eens zoeken :) Bedankt voor de tip!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 24 december 2011 @ 19:32:41 #29
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106011015
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 19:20 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Die was ik nog niet tegengekomen, ik ga eens zoeken :) Bedankt voor de tip!
Ik heb hem van de Xenos:

  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 24 december 2011 @ 19:33:25 #30
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106011032
Dat valt qua prijs ook mee. Ik wacht nog even Piets bericht af, maar ik neem deze ook ter overweging :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106012119
Beste Piet, ik wil morgen als amuse briesoep serveren. Ik kom echter materiaal en gaspitten te kort, dus ik wil de soep in het voren maken. Is briesoep goed op te warmen?
Ik weet het ook niet
pi_106012335
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 19:32 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik heb hem van de Xenos:

[ afbeelding ]
Die heb ik ook. Prima rollers :Y je kunt hem ook goed bebloemen omdat de bloem goed aan de siliconen laag blijft plakken. :)
  zaterdag 24 december 2011 @ 20:34:02 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106013349
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 20:01 schreef Dunckie het volgende:
Beste Piet, ik wil morgen als amuse briesoep serveren. Ik kom echter materiaal en gaspitten te kort, dus ik wil de soep in het voren maken. Is briesoep goed op te warmen?
Heb nog nooit briesoep gemaakt, maar vermoed het wel, hoe maak je hem?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 december 2011 @ 21:12:52 #34
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106014815
De op klopt niet :+

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Pfff nog ff en ik doe deze serie alweer 8 jaar.
Waarvoor dank.

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 21:50 schreef Macka66 het volgende:

[..]

Erasmo, heb je aardappelmeel in huis? Dat bindt iig net zo helder als arrowroot.
Jup gelukkig wel.
  zaterdag 24 december 2011 @ 21:17:20 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106015019
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 21:12 schreef Erasmo het volgende:
De op klopt niet :+

[..]

Waarvoor dank.

[..]

Jup gelukkig wel.
Aangepast
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106017328
Ik maak een roux, roer daar bouillon doorheen, breng het aan de kook, gooi er een haffel brie in stukjes door (zonder korst), laat de brie smelten en gooi er dan een scheut witte wijn, een klets room en peper en zout door.

Wat denk je, gaat het goed? Ik vraag het me vooral mbt het 2x opwarmen van de kaas.
Ik weet het ook niet
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:09:18 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106017545
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:04 schreef Dunckie het volgende:
Ik maak een roux, roer daar bouillon doorheen, breng het aan de kook, gooi er een haffel brie in stukjes door (zonder korst), laat de brie smelten en gooi er dan een scheut witte wijn, een klets room en peper en zout door.

Wat denk je, gaat het goed? Ik vraag het me vooral mbt het 2x opwarmen van de kaas.
Lijkt me geen probleen, om zeker te gaan laat je de room weg en doe je die er pas na het opwarmen bij. Als ie namelijk gaat schiften kan je hem redden met de koude room. Oude kokstruuk, werkt ook bij sauce hollandaise.
Schift de soep, gewoon aan de kook brengen, koude room erbij en met een garde goed kloppen, of gebruik een staafmixer, krijg je alles cremig mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:19:58 #38
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106017960
Hoeveel brie is een haffel?
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:21:46 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106018025
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:19 schreef Erasmo het volgende:
Hoeveel brie is een haffel?
Handvol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:25:33 #40
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106018164
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Handvol.
Ah op die fiets.
pi_106018411
In mijn geval dus zo'n 180-200 gram :D
Ik weet het ook niet
pi_106018441
En Piet: Enorm bedankt! En meteen nog een mooie truc erbij :)
Ik weet het ook niet
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:33:52 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106018483
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:32 schreef Dunckie het volgende:
En Piet: Enorm bedankt! En meteen nog een mooie truc erbij :)
Werkt bij hollandaise ook met een ijsklontje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 december 2011 @ 01:39:48 #44
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_106023922
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon in de oven? Huid mooi wiebertvormig insnijden. Als je een grillcarousel hebt , zo een draaispit, is dat natuurlijk ideaal
De "wybertsnede" gaat het worden. Ga ik ook proberen met een kippetje in de toekomst

"Merry the Chistman"
The best firms advertise the least...
  zondag 25 december 2011 @ 09:59:18 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106026333
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 01:39 schreef edcetera het volgende:

[..]

De "wybertsnede" gaat het worden. Ga ik ook proberen met een kippetje in de toekomst

"Merry the Chistman"
Bij kip is dat niet nodig, die heeft niet zo een dikke vetlaag onder de huid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106035353
http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html

Ojee, niemand kan me vast vertellen of ik beter slagroom of creme fraiche kan gebruiken? :)
  zondag 25 december 2011 @ 18:34:01 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106035395
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 18:30 schreef Ansu het volgende:
http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html

Ojee, niemand kan me vast vertellen of ik beter slagroom of creme fraiche kan gebruiken? :)
Het recept zegt slagroom.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106035433
Wow, Piet, je bent m'n held. Slagroom op kamertemperatuur er gewoon bij gieten?
  zondag 25 december 2011 @ 18:43:40 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106035537
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 18:37 schreef Ansu het volgende:
Wow, Piet, je bent m'n held. Slagroom op kamertemperatuur er gewoon bij gieten?
Gewoon erbij gieten kort voor het serveren en even aan de kook brengen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106035814
Thnx, je bent m'n held! Eet smakelijk! :)
pi_106037218
quote:
1s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
Reerug was heerlijk, echt supermals en heerlijk van smaak. Heb het vlees in de pan dichtgeschroeid en in de oven gegaard. Helaas heb ik de saus laten aanbranden (Wist niet dat inkoken op laag vuur moest. :') ) waardoor ik een andere saus moest maken, had geen fond meer.
Volgende keer beter dus!
pi_106041773
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom zou je zelf gaan plukken? Wil je gaan stropen ouzo?
En wat wil je ermee? Een tamme gans is erg lekker, de meeste mensen vinden wilde gans niet lekker.
De gans was erg lekker. Niet geplukt, maar wel schoongemaakt en gevild. De filets rosé met cantharellen, de bouten geconfijt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2011 22:58:48 ]
  zondag 25 december 2011 @ 22:59:54 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106041820
Wij hebben ook heerlijk gegeten.
Burps.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106049991
Piet, het voorgerecht met de dadels was heerlijk en viel bij iedereen zeer goed in de smaak.
bedankt voor de tip!
  maandag 26 december 2011 @ 09:29:36 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106050754
Mooi zo, ben dan ook blij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106050835
Ik heb geen port, wel nog een kilo dadels. Zou er iets leuks gebeuren als ik ze in de rosé leg, of kan ik dat beter laten? :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 26 december 2011 @ 09:40:44 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106050858
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 09:38 schreef minilot het volgende:
Ik heb geen port, wel nog een kilo dadels. Zou er iets leuks gebeuren als ik ze in de rosé leg, of kan ik dat beter laten? :)
Gaat anders smaken, probeer het anders eerst met een paar.
Heb je wel zoveel coppa of spek om ze te wikkelen voor je ze bakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106050968
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 09:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gaat anders smaken, probeer het anders eerst met een paar.
Heb je wel zoveel coppa of spek om ze te wikkelen voor je ze bakt?
Neuh, niet zoveel, maar wel genoeg voor een paar :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 26 december 2011 @ 11:16:00 #59
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_106052047
Ben erachter gekomen dat ik vergeten ben om Saté Marinade mix te halen voor mijn kip van vandaag. :o :'( Heb nog wel van die kant en klare saté saus in zo'n bakje (en wilde dat nog met Ketjap mengen). Zou ik dat ook gewoon kunnen gebruiken?
  † In Memoriam † maandag 26 december 2011 @ 11:19:00 #60
91830 MaximusTG
pi_106052095
Heb pas ook wat in mekaar geflanst van ketjap, zout, zonnebloemolie, fijngesneden knoflook en wat gemberpoeder. Smaakte goed. Veel zout hoeft er niet bij trouwens.
  maandag 26 december 2011 @ 11:19:23 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106052105
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 11:16 schreef Bienelientjee het volgende:
Ben erachter gekomen dat ik vergeten ben om Saté Marinade mix te halen voor mijn kip van vandaag. :o :'( Heb nog wel van die kant en klare saté saus in zo'n bakje (en wilde dat nog met Ketjap mengen). Zou ik dat ook gewoon kunnen gebruiken?
nee, marineer de kip liever in een beetje ketjap en citroensap, met wat sambal, wat kerriepoeder bijvoorbeeld, of wat vijfkruiden poeder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 december 2011 @ 11:19:53 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106052109
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 11:19 schreef MaximusTG het volgende:
Heb pas ook wat in mekaar geflanst van ketjap, zout, zonnebloemolie, fijngesneden knoflook en wat gemberpoeder. Smaakte goed. Veel zout hoeft er niet bij trouwens.
Ook een uitstekende marinade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106052120
Wat te doen met met schouderkarbonade? Ik heb ze al heel lang niet op, omdat ik altijd van die taaie lappen kreeg voorgeschoteld. Hoe krijg je die dingen beetje eetbaar?
  maandag 26 december 2011 @ 11:43:52 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106052552
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 11:20 schreef VaderVanJezus het volgende:
Wat te doen met met schouderkarbonade? Ik heb ze al heel lang niet op, omdat ik altijd van die taaie lappen kreeg voorgeschoteld. Hoe krijg je die dingen beetje eetbaar?
Kruiden
Aanbraden
Laag zetten, vloeistof toevoegen en uurtje sudderen, of twee..

Denk aan kriekenbier, belgisch bier, wijn, met een lik mosterd, wat foelie, knoflook, peen.

Deksel op de pan tijdens sudderen en in de gaten houden dat het niet droogkookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106052645
Piet, mijn creme brulee was heerlijk maar krijg het niet echt gebonden na 3 uur koelkast. Ik heb met oven en opnieuw met pan geprobeerd.

3dl melk, 2,5dl slagroom, 80gr suiker, vanillestokje en 5 dooiers.
  maandag 26 december 2011 @ 11:52:14 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106052769
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 11:47 schreef jpjedi het volgende:
Piet, mijn creme brulee was heerlijk maar krijg het niet echt gebonden na 3 uur koelkast. Ik heb met oven en opnieuw met pan geprobeerd.

3dl melk, 2,5dl slagroom, 80gr suiker, vanillestokje en 5 dooiers.
Ik gebruik altijd heel ei, voeg 3 eieren extra toe
Het garen in de oven in waterbad duurt lang, zet ze in een leeg bad in de oven en giet er dan kokend water in. Alufolie er op leggen en laat het staan tot ze stevig zijn. Kan wel een uur of twee duren afhankelijk van de oven.
Had er eergisteren 12 flans in de oven, duurde ook uren voordat ze gaar waren.
Ze zijn gaar als ze stevig zijn en wees geduldig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 december 2011 @ 11:59:07 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106052951
Ben zometeen offline voor de rest van de dag, succes met het redden van je creme!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106053468
Heel onverantwoordelijk van je hoor Piet, niet in CUL zijn op een dag als vandaag! Ik kan alle mislukte tweede kerstdagdiners al bijna ruiken! o|O
Let me see you stripped down to the bone
pi_106053726
O jee. Ik ging je al bijna voor vanzelfsprekend aannemen. Nog tips voor mijn zwezerik? Krijg wat tegenstrijdige informatie van het internet. Kort blancheren, 10 minuten in bouillon koken, wel platgedrukt laten drogen, niet platgedrukt, hard bakken, niet zo heel hard.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_106054944
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 04:04 schreef ticklemepink het volgende:
Piet, het voorgerecht met de dadels was heerlijk en viel bij iedereen zeer goed in de smaak.
bedankt voor de tip!
Hier eveneens!

ik had meegelezen en het recept meegepakt
pi_106056555
Ik stem voor een piet-kookboek-voor-fokkers!
  maandag 26 december 2011 @ 15:50:59 #72
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_106059184
Bundelen, laten drukken bij blurb.com (drukken tekst/fotoboeken) en dan kan iedereen ze daar zelf nabestellen!
  maandag 26 december 2011 @ 17:23:26 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106061470
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 14:06 schreef ticklemepink het volgende:
Ik stem voor een piet-kookboek-voor-fokkers!
Kookboeken zijn er als zand aan het strand.
Waar krijg je een service als dit topic?
En ik zou een kookboek kunnen schrijven, jep, maar als ik eerlijk ben? Geef die 40 euro liever uit aan een paar kreeften of een paar mooie stukken Livar.

[ Bericht 12% gewijzigd door Pietverdriet op 26-12-2011 17:46:35 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 december 2011 @ 17:29:10 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106061623
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 12:28 schreef Weltschmerz het volgende:
O jee. Ik ging je al bijna voor vanzelfsprekend aannemen. Nog tips voor mijn zwezerik? Krijg wat tegenstrijdige informatie van het internet. Kort blancheren, 10 minuten in bouillon koken, wel platgedrukt laten drogen, niet platgedrukt, hard bakken, niet zo heel hard.
Er zijn vele wegen die naar rome leiden, maar persoonlijk vind ik het lekkers ze aan plakken van 1,5 a 2 cm te snijden, zout en peper, door de bloem halen, het meeste bloem er af kloppen en op beide zijden ca 3 a 4 minuten te bakken in boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 26 december 2011 @ 22:08:26 #75
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106069181
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 09:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou zomaar kunnen. Ben maandag bij mijn nichtje, haar man is Konditormeister, zal hem eens vragen.
Heb je er nog aan gedacht om het te vragen? :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 26 december 2011 @ 22:09:14 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106069214
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 22:08 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Heb je er nog aan gedacht om het te vragen? :)
Hij was er niet, hij moest werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 26 december 2011 @ 22:24:24 #77
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106069766
Ach dat is jammer. Ik denk dat ik maar zo'n roller van de Xenos ga proberen. Zo heel vaak gebruik je zo'n ding nu ook weer niet ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106071306
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kookboeken zijn er als zand aan het strand.
Waar krijg je een service als dit topic?
En ik zou een kookboek kunnen schrijven, jep, maar als ik eerlijk ben? Geef die 40 euro liever uit aan een paar kreeften of een paar mooie stukken Livar.

Helemaal mee eens. Geen enkel kookboek kan alle vragen beantwoorden, en hier kunnen we ze allemaal stellen! :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 26 december 2011 @ 23:22:40 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106071947
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 23:05 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Geen enkel kookboek kan alle vragen beantwoorden, en hier kunnen we ze allemaal stellen! :)
Mijn bijdrage aan beter eten in NL.
Pro Bono, geen sponsor, geen Unilever, Nestle of Sara Lee promotie maar gewoon eerlijk advies hoe je echt eten klaar maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106072264
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 23:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn bijdrage aan beter eten in NL.
Pro Bono, geen sponsor, geen Unilever, Nestle of Sara Lee promotie maar gewoon eerlijk advies hoe je echt eten klaar maakt.
^O^
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 27 december 2011 @ 01:25:23 #81
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106076537
Koken doe je achter het fornuis, niet achter een boek

Kookboeken kunnen je wel weer enorm goede tips en ideeën geven en wat dat betreft zou ik een kookboek van Piet ook meteen aanschaffen want die heeft meer dan genoeg tips en ideeën ^O^

Titelsuggestie: Koken met tranen - Piet Verdriet
pi_106081225
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn vele wegen die naar rome leiden, maar persoonlijk vind ik het lekkers ze aan plakken van 1,5 a 2 cm te snijden, zout en peper, door de bloem halen, het meeste bloem er af kloppen en op beide zijden ca 3 a 4 minuten te bakken in boter
Dank je. Zo had ik ze ook gebakken, kalfsnuggets zeg maar, maar dan in ghee in plaats van boter. Ze waren alleen wel een beetje taai, misten de zijdezachte kwaliteit. Ik heb niet het idee dat dat aan het bakken lag, maar aan het blancheren. Dat had ik 5 minuutjes gedaan en zodra hij het water in gleed zag je de stevigheid toenemen.

Eerlijk gezegd weet ik ook niet heel zeker of het wel hartzwezerik is. De prijs was er wel naar vond ik, die stond wel op de verpakking. Hij was ook niet heel langwerpig, ik kon bijna alle vliezen verwijderen zonder dat hij uit elkaar viel. Ik heb hem ook 5 uur gespoeld maar echt nodig leek me dat niet.

Heb je nog tips om het malser te krijgen? Kan ik het blancheren ook gewoon overslaan? Het was namelijk een probeerseltje, morgen moet het goed gaan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_106084259
Voor oud en nieuw ga ik voor ongeveer 10 man verse worst bakken.
Nu leek het mij leuk en/of lekker om het eens een keer anders te doen. Maar ja wat en hoe?
  dinsdag 27 december 2011 @ 14:06:28 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106084993
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 13:40 schreef ymme het volgende:
Voor oud en nieuw ga ik voor ongeveer 10 man verse worst bakken.
Nu leek het mij leuk en/of lekker om het eens een keer anders te doen. Maar ja wat en hoe?
Ik begrijp je vraag niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 december 2011 @ 15:58:13 #85
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106088975
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 23:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn bijdrage aan beter eten in NL.
Pro Bono, geen sponsor, geen Unilever, Nestle of Sara Lee promotie maar gewoon eerlijk advies hoe je echt eten klaar maakt.
Is je videoproject eigenlijk nog van de grond gekomen?
  dinsdag 27 december 2011 @ 15:58:51 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106089004
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 15:58 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Is je videoproject eigenlijk nog van de grond gekomen?
Welk heb je het over?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:08:20 #87
121348 Erasmo
f/8 and be there.
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:16:05 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106089785
quote:
Ah, okay, zijn bezig een huis te kopen waar dan een nieuwe keuken in komt die dan geschikt moet zijn voor videodemo dmv een kookeiland in het midden zodat de camera tegenover kan staan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:19:01 #89
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_106089953
Heb een stuk of wat fazanttournedos gekregen. Ideeen? Ben ooit eens een honing/walnoot fazant tegengekomen, maar kan t recept nergens vinden.

Kan ik ze overigens ook in de oven bereiden?
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:22:13 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106090114
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:19 schreef mol_air het volgende:
Heb een stuk of wat fazanttournedos gekregen. Ideeen? Ben ooit eens een honing/walnoot fazant tegengekomen, maar kan t recept nergens vinden.

Kan ik ze overigens ook in de oven bereiden?
Fazant wordt snel droog en taai.
Tournedos van fazant ken ik niet, zijn ze in vetspek gerold?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106090140
Vraagje over de sinaasappelmousse (uit het Kerstdiner-topic). De smaak was prima, maar het was wel een soort tweelagensysteem geworden. Hoe komt dat (en beter nog: hoe kan ik voorkomen dat het een volgende keer weer gebeurt)?
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:27:08 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106090334
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:22 schreef Bleie het volgende:
Vraagje over de sinaasappelmousse (uit het Kerstdiner-topic). De smaak was prima, maar het was wel een soort tweelagensysteem geworden. Hoe komt dat (en beter nog: hoe kan ik voorkomen dat het een volgende keer weer gebeurt)?
Twee lagen? Wat was de structuur van de lagen? Eentje schuimig en de ander gelei achtig?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106090422
Ja. Bovenste was vrij stijve mousse (volgende keer maar 4 blaadjes gelatine doen), en daaronder een gelei-achtige substantie.
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:32:51 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106090589
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:29 schreef Bleie het volgende:
Ja. Bovenste was (vrij stijve mousse, volgende keer maar 4 blaadjes gelatine doen), en daaronder een gelei-achtige substantie.
Oplossing is beter mengen, mousse maken vergt wat oefening, gewoon wat vaker maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106090887
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oplossing is beter mengen, mousse maken vergt wat oefening, gewoon wat vaker maken.
Goed excuus :)
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:49:20 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106091302
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:39 schreef Bleie het volgende:

[..]

Goed excuus :)
En het is nog lekker ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106091536
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2011 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik begrijp je vraag niet.
Normaal bak ik verse worst is een braadpan met boter en thats it.
Graag wat tips om hiermee te varieren en of iets speciaal te doen met deze verse worst qua smaak/bereiding?
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:57:54 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106091610
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:55 schreef ymme het volgende:

[..]

Normaal bak ik verse worst is een braadpan met boter en thats it.
Graag wat tips om hiermee te varieren en of iets speciaal te doen met deze verse worst qua smaak/bereiding?
je zou hem kunnen grillen op de BBQ?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106094465
Piet, mijn vriendinnetje die in Wales woont is nu in NL en we hebben vanmiddag lekker een kroket gegeten. Ze mist ze. Dus bedachten we dat ze die natuurlijk best zelf kan gaan maken!
Ik heb haar dus beloofd te zoeken naar een goed recept en dacht dat jij die vast wel voor me hebt ;) Rund/kalfs en als je het hebt ook garnaal? Dan ga ik ze komende week ook maken, lijkt me nou eens een leuke vakantiebesteding :Y
  dinsdag 27 december 2011 @ 18:21:03 #100
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106094513
Neem er de tijd voor. :P Ik vind kroketten maken echt een ontzettend rotklus. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')